Új privát üzeneted érkezett!

Detti, Cat :)

Sztem csodálatos dolog újra babázni. Sokkal-sokkal jobb, mint az első(k)nél. Én meg azt nem tudom elképzelni, hogy ezt abbahagyni hogy lehet. Már most szomorkodom, hogy nekem valszeg ennyi jutott, nem lesz még egyszer ilyen kicsi babám és ő meg olyan gyorsan megnő.
Amúgy meg minden nagyságrendekkel egyszerűbb, mint ikrekkel. Fogom a kisasszonyt és viszem, ahová csak megyek. És nem kell szervezni, hogy hol, hogyan és mivel, stb. Mert csak én kellek neki és a cici. És még csak nem is reklamál, hogy miért olyasmit csinálunk, amit én szeretek. :wink:

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Brigi, Gyöngyi, Edit,

A babázás nekem is szokott hiányozni, megmondom őszintén. Viszont egyrészt anyagilag sem engedhetjük meg magunknak, én nem szeretném mégegyszer abbahagyni a munkát, aztán két év múlva újrakezdeni, másrészt - ami viszont nagyobb problémám - nem tudnánk összegyeztetni a programokat a nagyobbakal. Amíg most el tudunk már menni mindenhova, bármiben partnerek tudnak lenni (ahogyan azt Cat is írta), egy picivel ezt sokkal nehezebb összehozni. Látom a barátnőimen, akiknek van egy 3 éves meg egy 6 hónapos, hogy sokszor gondban vannak a programok megszervezésében. Ezér is örülök, hogy ikreim vannak :lol:

Bár nektek, Brigi és Gyöngyi, biztosan más (lesz), mert a nehézén már túl vagytok, de tényleg minden elismerésem :wink:

Kérdés: Bernát szombaton egymás után 5x(!!) bepisilt. Szerintetek? Amikor megkérdeztem tőle, hogy miért, vagy azt mondta, hogy nem mondja meg, vagy azt, hogy azért "mert nem ültél itt mellettem, anya". :roll:
Tényleg a nagyobb figyelem miatt csinálta ezt? Azért ez elég gonoszság, mert nem tudok és akarok minden percben ott lenni mellette, vannak más dolgaim is.
A másik: még mindig pelenkát használnak alváskor. Délben mondjuk már van, hogy nincs benne pisi, de éjszaka még azért bepislilnek. Türelmetlen vagyok? Dehát már több, mint 3 évesek!!!
Ja, és Bernát kizárólag pelenkába hajlandó kakilni. Azt mondja, hogy vécébe a nagyfiúk csinálják, ő meg még kicsi :roll:

Detti

KépKép
kiliman

Detti,
Esetleg nincs olyan játék, sport amire nagyon vágyna, amivel csak egy nagyfiú játszhat?
Bár ebben Lilla a szakértő :)

Gyönygyi
Gratulálok!

Kép
pramprampram

Detti

Dávid nyáron már majdnem ágytiszta volt, de azért 1-2 hetente előfordult éjjel baleset. De akkor olyan szinten, h tocsogott az ágy (még jó, h volt védő a lepcsi alatt) és még csak fel se érbedt rá!!! :shock: Komolyan, a nyakától a zoknijáig pisi volt és aludt édesdeden. Aztán késő ősszel meguntam, mert többször is előfordult és féltem, nehogy megfázzon. Bevallom, én éjjel képtelen vagyok úgy aludni, h többször felkelek és megnézem pisis-e v ilyesmi. Arra felébredek ha sírnak, de itt vége is. Úh. azóta pelus. Legtöbbször nincs benne, de aztán előfordult, h zsinárban 3 éjjel is telerakja. És az unokatesóm lánya novemberben múlt 4 és éjjelre még kap pelust, mert előfordulnak balesetek. Szóval nyugi. 8) Szerintem nyáron menni fog nekik a melegben.

Azt nem tudom, hogy mi van, ha tényleg a figyelem miatt pisil be. Én tuti nem díjaznám. :twisted: Gondolom Te se. :? Próbálj vele többet foglalkozni kicsit, értsd többet, mint Ambrussal, gy, h ő is észrevegye. És ahányszor szól dícsérd meg, de ne eltúlzottan. A bepisit kezeld olyan lazán, ahogy csak tudod: Nikinek rengeteget javult a helyzet (ugye ő becsorgatta mindig az elejét) mióta nem fordítok figyelmet a balesetekre. Én tuti azt próbálnám, hogy amikor JÓT csinál, okosat mond, stb akkor dícsérném, kapna figyelmet, amikor meg bepisil, szó nélkül átöltöztetném és kész.

Brigi

Állítólag az is tök más helyzet, ha valakinek elsőre születnek ikrei v van már előttük gyereke. 8) Az meg tuti, h ikrek után 1 baba tiszta lazaság. :lol:
Bár, az tényleg lehet majd nehezebb, ha már a picúr is igényel foglalkozásokat, jön-megy, de totál más szinten lesz, mint a nagyok. Pl egy Gyerekkoncertet, Bábszínházat is csak úgy tudok elképzelni, hogy mini addig nagymamánál. Tök egyedül, segítség nélkül nagyon nehéz lenne ezeket a dolgokat összeegyeztetni. A nagyok meg már annyira tudják értékelni az ilyesmiket, hogy őket meg nem szívesen fosztanám meg ettől. :? De azért ilyen 3 év korkülönbés később el fog tűnni, ahogy összenőnek a gyerekek. 8) Hát, nem tudom... én benne lennék még egyben, de tény, hogy bizonyos lemondásokkal járna. :? Főleg, ha még egy Niki-típusú, nem alvó babóval áldana meg a sors. :shock:

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Azta Pram!!!

ÚJ vonalzó??? Eddig nem volt kép ugye? Nagyon gyönyörűek a gyerekeid!!! Melyikük a szemüveges? Nagyon jól áll neki!!! :D

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Lilla,
Köszi :) Kata a szemüveges

Kép
pramprampram

Lilla :)
Tudom, hogy lesz ez még rosszabb. De minden jó dologért kell áldozatot hozni. Egy bábszínház erejéig meg jöhet a szitter. A nagyok úgyis oviban vannak hétközben. Mini megkaphatja, ami neki jár. Aztán ha majd lesz önáló akarata, jövök panaszkodni. :wink: :wink: :wink:

Pram :)
Tényleg nagyon szépek a gyerkőcök!!!

Detti :)
Az ágytisztasággal nem vagytok elkésve, sőt a kakival sem sztem. Az nagyobb gond, hogy a figyelemért pisil be. Nyilván a kaki is erről szól, ha azt mondja, hogy ő még "kicsi". Úgy gondolja, hogy ha "kicsi", akkor többet foglalkozol vele. Nem hiszem, hogy megérti, hogy saját életed is van, és nem is várhatod el tőle. Gonoszságnak azért nem titulálnám. :shock: Nagyjából két választásod van. VAgy foglalkozol vele többet, vagy tűröd a bepisilést és megvárod, hogy elég kényelmetlen legyen neki. Igaz, hogy akkor majd keres más megoldást az elégedetlensége kifejezésére.

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Sziasztok!!

Lilla :D azért sokat számít, hogy él e kint valaki, pl. gondolom nem kell lakást keresni meg ilyenek, Ti dolgozni fogtok?

Nyelvtanulás, hát az óvónők azt mondják, hogy kb. fél éve kell mire megszólalnak a külföldi gyerekek. De gondolom függ az életkortól is.

Edit, Nettke, Cat :) szerintem nem is nagyok a fiúk, 1 méter körül vannak, Peti 17,5kg ő kicsit ducibb, Gergőt nem is tudom :oops:.

Gyöngyi!! :D Gratulálok!!! :D:D:D:D:D:D

Fiúk nem egész naposak, (H és P 6 óra, K, Cs, 3 óra, Szerda 2,5 óra) úgyhogy sajnos nem tudok elmenni dolgozni, meg nem is biztos hogy találnék munkát.

Depi, a felnőtt emberek hiánya miatt, szinte nem szólok egész nap senkihez. Meg lassan rájövök, hogy lehet a természetemből is adódik...

Detti :)

Hát én nem tudom, mit lehetne ilyenkor tenni, eszembe jutott mi lenne ha néha elmennétek kettesben Bernáttal vásárolni, vagy csak sétálni.

Hétvégén voltunk szafariparkban :D
Kép

Sz.

KépKép
sziszus

Sziszus

De, külön lakásban leszünk, anyuékkal nem férnénk el és nem is adnám a függetlenségemet még Amerikáért sem. :twisted: 15 perc tőlük kocsival amit egyelőre bérlünk-ez egészséges távolság. :lol: A biztos terv egyelőre a nyelvtanulás, de ha legális munkát találunk, akkor az is. De ez ott nem egyszerű, ezért sem tudjuk még, h mennyi időre megyünk és mi hogy lesz.

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Sziasztok!

Na, jöttem volna a képekkel, erre elvették az este az áramot :(

Őszi ovis kép:

Kép

Mamánál élvezik a havat:

Kép

Kép

Kép

Leengedtük őket egy kis lejtőn :)

Kép

És eszik a szezonális gyümölcsöt :)

Kép

Gergő minden nap nyakig ült a hóba. Ádám közölte, hogy nem megy az udvarra, mert hideg van :)

Kép

Segítenek krumplit pucolni,

Kép

habot verni,

Kép

porszívózni

Kép

Közben mejött az angyal is:

Kép

Hozott szép fát, meg ajándékokat

Kép

Aztán levágattuk a hajukat. Ilyen lett:

Ádám:

Kép

Gergő:

Kép

Aztán hazajöttünk és a fiúk összeszerelték az emeletes ágyat:

Kép

És készisvan:

Kép

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Annamari :)

Nagyon jóképűek és kópék a fiúk. Nekem sokkal jobban tetszenek rövid hajjal, olyan jól áll nekik.

Sziszus
:)
Nem nagyok a fiúk, hanem már nagyfiúsak. Eltünt az a kisfiússáguk, amilyenek a orábbi képeken voltak.

Cat
Kép
cateye

Mit szóltok hozzá, hogy elvennék a családi pótlékot a nem rászorultaktól? :evil: :twisted: :roll:

Cat
Kép
cateye

Cat,
tiszta ideg vagyok!!!!!!! Még nem lehet tudni az összeghatárt, ugye???

Gyöngyi,
millió gratula! Bámullak, kicsit irigyellek a babóért, de.. hááát.. én már nem bírnám. Csatlakozom a Cat-Detti csapathoz :lol: 8)

Annamari,
milyen nagyok!! Jól látom, hogy Gergő inkább rád hasonlít, Ádám meg apukára? És a rövid haj tényleg nagyon klassz lett nekik!! :lol:

Kép
nettke

Pram,
milyen szépek a gyerekek!!! Háát, róluk is jó rég nem láttam képet, most meg csak bámulok.

Sziszus,
ez a majmos kép csodajó :lol: :lol:

Kép
nettke

Ja, még egy, Pram, Te nem jössz el velünk talizni 28-án???

Kép
nettke

Cat,

Szerinted??? Továbbra sem értem, hogy ki a rászoruló és hogyan mérik azt? A szomszédban lévő család tuti rászoruló lesz (mint ahogyan a gázár támogatást is megkapják), pedig van két 1 éves autójuk. De "szerencsére" a pasi minimálbéren van bejelentve, a csaj meg még arra sem, otthon van, míg a két éves gyereke bölcsibe jár. Főzni nem főz, inkább minden nap étteremből vásárolnak kaját. Na, az ilyenek tuti, hogy megkapják :twisted:

Nem tudom, hogyan lehetne igazságosan elvenni a családi pótlékot azoktól, akiknek tényleg magas a jövedelmük. Szóval felháborító az egész, szerintem megérdemlem azt a 25e ft-ot az államtól, hogy nevelek két gyereket.

Szívesen lemondok kb. 100 db képviselőről, meg talán az ő fizetésüket kellene csökkenteni, és a juttatásaikat megnyírbálni. A vállalkozókról ne is beszéljünk, akik szerint az adó azért van, hogy jól kib@nak velük (már bocsánat és tisztelet a kivételnek).

Sz@r az egész politikai rendszer és elit Magyarországon, az tuti, hogy legközelebb nem megyek el szavazni sem, mert mind a két esélyes egy kalap kaka :evil:

Annamari,

Nagyon fickók a fiaid :lol:

Sziszus,

Elég sok külön programot szoktunk szervezni, ennél többet már nem tudunt. Ma megint bepisilt Bernát, és azt mondta, hogy azért, mert "Ibi néni nem nézett engem." :roll:

Detti

KépKép
kiliman

Sziasztok! :D

Remélem legalább annyira fogtok ti is örülni a hírnek, mint amennyire én is örülök! :D
Ma voltunk a Jánosban az osztályos dokinál, és azt mondta, hogy semmi akadálya, hogy ott fekhessünk, de hogy még mit mondott azt inkább privát üziben küldeném el nektek majd leírom, azt is hogy miért. :wink:

Ezt nem tudom, már melyikőtök kérdezte: Dóri fejlődik, de nagyonnagyon lle van maradva, ésma is azt mondták , hogy ahasnyálmirigye valószíűleg seosem lenne "tökéletes". :? :(

Lilla,
Lehetséges, hogy az nem a hosszuk, ti többet értetek hozzá. :)

Edit,
A család igazából úgyanúgy reagált rá mint mi. :( :roll:

Gyöngyi,
Hatalmas Grat nektek! :D

puszi,
Nóri
Vendég

Nory :)

Várom priviben a doki véleményét. Most felcsigáztál. :D

Detti :) ,Nettke :)
Én is ezt gondolom a csp-ről. Megint a középosztálytól tudják megvonni, akik a lavór adót fizetik a költségvetésbe (és csak ők fizetnek)!!!, és minden jövedelmük papíron van transzparens. Hát basszus ebben az országban nem éri meg becsületesnek lenni. :evil: :twisted: :evil:

Nem munkahelyteremtéssel foglalkoznak, hogy enyhítsék a válság hatásait, és a sok nem dolgozó ember el tudjon helyezkedni, hanem a szociális költségeket nyírbálják, meg növelik az adókat. :evil: :twisted: De amikor jön egy felvetés, hogy a segélyért cserébe menjenek közmunkára az emberek, akkor az alkotmányellenes. :evil: :twisted: :x

Cat
Kép
cateye

kiküldtem a priviket, aki nem kapott, de érdekli a sztori az szóljon. :) :wink:
Vendég

Sziasztok!!

Lilla!! :D és a férjed valami iskolába akar járni?

Annamari :) nagyon édesek a fiúk!!!

Detti :) hát én nagyon tanácstalan lennék ... (Mi szinte soha nem csinálunk külön programot, én csak vásárolni szoktam egyedül menni, oda meg nem akar egyik sem jönni....)

Nóri :D küld el nekem is légyszi.

Sz.

KépKép
sziszus

Nóri!

Engem is érdekelne:)

Örülök, hogy sikerült elintézni a Jánost. Mikortól feküdhetnél oda be?
Azért a nem kifejlett és a nem tökéletes hasnyálmirigy közt hatalmas a különbség. Én bízom a csodában.

Köszönöm mindenkinek a dícséretet.

Bepisilés:
Nálunk is van éjszakai bepisiés, de szerencsére csak éjszakai és csak Ádámnál. Nála van, hogy egy-két hétig száraz a peus, aztán amikor leveszem a pelust, rögtön bepisil. Na, a pelus is szokott ám pisis lenni. A délutáni alvásnál szinte sosem pisil be. Gergő meg már nagyon régen ágytiszta- szerencsére.

Én is szeretnék menni banyatalira!
Mondjuk, jellemző a férjemre, hogy épp aznap talál ki valamit. Ma azt mondta, maradna a gyerekekkel.

CsP. Inkább nem is nyilatkozom:( Nagyjából Detti álláspontján vagyok.

No, ha minden igaz, túlvagyok a vizsgaidőszakon. Most már nekifoghatok szakdolgozatot írni.

Sziszus!
Örülök nektek! És olyan nagyosak tényleg a fiúk, legutóbb még olyan babásak voltak.

Beszéd:
Majd kitöltitek a szakdolgozati kérdőívemet? Egyelőre biztos, h szókincsteszt lesz benne. Amit viszont még nem hagyattam jóvá az az, hogy a fejlesztett gyerekek mellett egészséges gyerekeket is vizsgálnék, és amiről már beszéltem a konzulensemmel, hogy kitérnék az ikrekre is. Még nem állt össze teljesen a kép, majd írok, ha megbeszéltem, és kész van a kérdőív többi része is (ha jóváhagyják).

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Sziszus ment az üzi! :wink:

Jajj lányok el is felejtettem! tegnap látta valaki a viasat3-n az Emberi történeteket? :shock: Nagy-Brittannia legnagyobb csecsemőit mutatták benne és a világ legnagyobb csecsemője 7,5 kilóval született! :shock: Újszülöttként 6 hónapos méretű ruhákat hordott. De volt 6,5 kilós is nem is egy...nagyon durva volt. Mi meg örülhetünk majd ha 2,5 kilósak leszünk. :oops: :) És mindennek az oka a hihetetlen méretű elhízás. Volt olyan kismama (160 kiló volt) aki azt sem tudta, hogy terhes. :shock: Bement egy nap a kórházba, hogy valami nem stimmel vele, és aznap ikreket szült.
Milyen felelőtlenség ez. Meg hogy nem vette észre, hogy nem jött meg neki? Nem is értem. :roll:

Na mind1 :)

Puszi,
Nóri
Vendég

Nóri,
köszönöm a privit. Ez szuper hír, azt hiszem minden jó, ha vége jó!! :lol: :lol: Tudja már a Schöpfi-s dokid, neki is jó így?

Detti,
bepisi: szerintem nem kellene vele törődni. Marha idegesítő lehet, de egyetlen módszer, ha figyelmen kívül hagyod. Lilla Nikijéhez hasonlóan az én Natim volt ilyen, figyeleméhségből vagy ki tudja miért becsurizott folyton!! Kivoltam, ordítottam, téptem a hajam. Ő is ugyanígy mint nálatok, egy nap 4-5x, mikor korábban már szobatiszta volt 1 évig is. Aztán nem törődtem vele.. és egyszer csak túllettünk rajta. :roll:
Egyébként Nati lassan másfél éve szobatiszta, de éjjel mai napig pelust hord, és mindig van is benne pisi. Ez van. A másik kettő gyerekem nyáron lett szobatiszta, és szinte azonnal éjjelre is, azóta is stabilan. Türelem. Már nem is aggódom emiatt.

Annamari,
én töltök kérdőívet szívesen. Nekem van fejlesztett és nem fejlesztett gyerekem is, mindenre van példám :lol: :lol: :wink:

Kép
nettke

Nóri,
mikor szültem, a Margitban született egy ilyen monstrum, 5.5 kiló volt. Horror!!! Az UH is alulbecsülte, ha tudják, nem szülte volna szegény anyja hüvelyi úton.. szanaszét szakadt, a baba meg deformált és jóformán csupa lila folt volt. Ott feküdt a PIC-en napokig ő is, a sok másfél-két kikós kis csöpp között. :roll:

Kép
nettke

Nóri

Hát, a 34. héten csekély a valószínűsége, h 2,5 kilósak lesztek... :( Valamivel 2 kiló alattira számíts sztem...

Amúgy ilyen nagy baba volt a közvetett ismeretségi körömben is. Majd 5 kilós volt, abszolút sima terhesség és szülés. És egyszerűen nem volt hajlandó levegőt venni!!! :shock: Őt is napokig tartották a PIC-en mire hazamehetett. De tény, h marha nagy azóta is, ahogy láttam róla képeket, mint egy kis dömper. :roll: :lol:

Annamari

Tényleg nagy fiúsak lettek a fickókák és szépek , mint eddig is. Nekem nagyon sokat változtak mióta utoljára láttuk őket. Haláli ahogy az ágyat szerelik!!!

Persze, hogy töltök kérdőívet, ez a minimum!!! :D Miről fog pontosan szólni a szdogád? A fejlesztett konkrétan beszédfejlesztés v bármilyen?

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Sziasztok! :D

Újra Én! :) :oops: Bocsi, ha már untok, de egy kicsit muszály ülnöm, mert már a sok fekvéstől is fáj a derekam. :roll: Ezért vagyok itt egyfolytában Olvasgatom a régebbi hozzászólásokat és annyira fura, hogy ez a fórum elég sok éve megy már és mennyi babó születését követte nyomon. :D

Többen kérdeztétek, hogy mikor fekszek be, sajnos szerdán :? :roll: De viszek laptopot szóval nem szabadultok meg tőlem. :wink: :lol: Azért megnyugtató is, hogy ott leszek már bent, ha valami van azonnal tud jönni a segítség. De ne legyen semmi baj.

Nettke,
Igen tudja, és nincs kifogása ellenne. :)

Bannamari,
Neked is ment az üzi. :wink: Sajnos Dórikámnak egyenlőre még gyakorlatilag semmilyen hasnyálmirigye sincs. :( De még kialakulhat..

De azért ezek a hatalmas méretek télleg elég ijesztőek. :shock: nekem még a 4 is sok(k) lenne, nemhogy a 5,6 sőt 7 kiló :shock:

Télleg azt megköszönném, ha leírnátok, hogy a ti babóitok mennyivel születtek és hányadik hétre annó. Bár tudom, hogy már mind nagyfiúk és nagylányok de tájékozódás képpen jó lenne tudnom, hogy kb mire számíthatunk.

köszi
Nóri
Vendég

Sziszus,
A fiaid nagyon jóképűek :)

Annamari,
Nagyot nőttek a fiaid :) és azok a kék szemek :)
A kérdőívet nekem is küldheted.

Judyt,
Atika jobban van? Ákoskával minden rendben?

Brigi,
"nem is reklamál, hogy miért olyasmit csinálunk, amit én szeretek" -ez a gondolatod nagyon tetszett :D

Cat,
Jobban vagy? Kaptál antibiotikumot?

Nettke,
Köszi, ha senkinek nincs ellenvetése, szívesen. A pontos helyet megírnád?

Kép
pramprampram

Pram,

Persze gyere, legalább én is megismerlek :wink:

Annamari,

Rád is számítunk mindenképpen jövő héten!
És persze töltöm a kérdőívedet!

Nóri,

Biztos, hogy nem annyira király folyamatosan feküdni, nem is tudom, hogy én hogy bírnám ki, de muszáj! Nem ismétlem magunkat...

Nálunk Bernát 2880 g-mal, Ambrus meg 2530 g-mal született. Hozzáteszem, az ultrhang jóval nagyobb súlyt jósolt, úgyhogy nagyon nem lehet hinni ennek. Mivel nem voltak koraszülöttek (betöltött 39. héten születtek), ezért 4 napig voltunk csak a kórházban, és utána nagyon gyorsan hízni kezdtek. Dagig voltak baromira :roll: Majd rakok fel képeket arról az időszakról.

Nettke,

Próbálok nem foglalkozni a bepisiléssel, de nagyon kell uralkodnom magamon. Azért csak telik az idő, és szeptemberre ennek meg kell oldódnia :shock:

Detti

KépKép
kiliman

Sziasztok!

Nos, legutóbb én igazából a fejlesztésekre kerestem rá, HRG, Ayres... így dobta ki ezt a számomra "ismerős" :) IKREK fórumot is, csak Nórinál elidőztem, így a kérdésre már nem maradt időm..

Kell-e nekünk egyáltalán ilyen vagy bármilyen fejlesztés? Ez foglalkoztat egy ideje..

A tanácsotokat szeretném kérni, mert nem tudom merre induljak, induljak-e? De hova?

A két fiúval 15 hónapos korukig jártunk Dévény-féle tornára.
(egyiküknél hypotonia másikuknál spasticitás miatt)

A háziorvosunkat is megkérdezem egyébként, de ő ennyit mondott csak: nincs ezeknek a gyerekeknek semmi bajuk, gyönyörűen fejlődnek..

De annyit olvasok és hallok a későbbi lehetséges problémákról: tanulási nehézség, beilleszkedés...

Valahol belül én is úgy érzem, hogy minden ok velük, de ha mégsem akkor haragudnék magamra, hogy nem indultam el velük időben..

De, ha nem muszáj nem nyúznám őket..

Remélem érthető amit írok, mert már nem nagyon forog az agyam :oops:

Sajnos nem tudtam még eleget visszaolvasni itt nálatok :oops:
Ezért szeretném megkérdezni, hogy aki jár ilyen vagy bármilyen fejlesztésre a gyerkőccel, miért, mit vett észre ami miatt elkezdte?

Előre is köszi: Edina
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára trigemini2006 2009.01.19 23:02-kor.
trigemini2006

Nóri!

Megkaptam, köszi! Na, ennek örülök, hogy már szerdán befekszel. Legalább szemmel tartanak majd. Különben gondolom, olcsóbb is lehet így, mintha a Schöpf-Méreibe feküdnél.
Azt hiszem írtam, az enyémek 30-31. héten 1570 grammal, 44 centivel születtek, grammra, centire egyformán.
Különben van egy korszülöttes adatbázis, h mikor mennyivel születtek babák.
Itt van: http://www.korababa.hu/index.eles
Itt vannak ikrek is, meg nem ikrek is, nagyon korák meg kevésbé.

Lilla!
A megkésett beszédfejlődésű gyermekek kommunikációja és nyelvi fejlődése a témám, de annyira kevés a vizsgálati mintám megkésettekből (a beszédjavítóban töltetem ki fejlesztett gyerekek szüleivel), hogy ki kell terjesztenem másra is. Meg eleve érdekelt, hogy mennyire gyakori ez az ikrek körében, és persze fiúknál vagy lányoknál. De mondom, ez még megbeszélés tárgyát képezi, egyelőre csak a szókincstesztem fix. Ez hitelesített nemzetközi kérdőív, természetesen anoním, és úgy kaptam meg, hogy beadom őket a hazai kutatáshoz.

Tényleg, Cat, jobban vagy?

Nettke!
A te gyerekeidet is régen láttuk már! Jaj, és Ádámról szokták mondani, hogy rám hasonlít. De sokat változnak, és igazán a kívülállók látják jól az ilyesmit. Szóval akár Gergőre is igaz lehet.

Lányok! Kicsit off

Van valaki, akinek epeköve lett szülés után? Október eleje óta folyamatosan görcsölök. Hol naponta többször, hol hetente többször, hol kimarad egy-egy hét, de azóta már vagy 100 epegörcsöm volt, kivagyok.
Van valakinek tapasztalata, hogy műtéten kívül mit lehet tenni? Minden érdekel. Sok apró kövem van. Nem szeretnék műtétet, mert az egész epehólyagot eltávolítják, és aztán hiányzik belőlem valami. Arra meg semmi garancia nincs, hogy nem fogok újra kövesedni.
Igaziból, ha arra van tipp, hogyan tehetném tünetmentessé magam, megköszönném.

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Na, akkor mégegyszer:
Tali:
Detti
Cat
Kata
Nettke
Lilla
Pram (hurrá-hurrá, legalább megismerlek!)
Annamari
Vikóka

Szerintem 8 főre foglalok holnap asztalt az Iquana-ba
http://www.eszemiszom.hu/m.asp?D=EE&R=546

Gyöngyi!
Ezer gratu! Na, én a másik tábor vagyok....nagyon boldog lennék ha Zsolt is szeretne 3. lurkót, de nálunk úgy néz ki nem lesz 3., mert csak én szeretném nagyon. Az eszemmel meg tudom érteni Zsolt véleményét, de a lelkem...na, mindegy...

Cat!
Jobbulást!

Annamari!
Azok a szemek! Még mindig kész vagyok tőlük!

Pisilés téma: nálunk is téma. Bence teljesen OK (még éjszakára nem ágytiszta, de mivel egyszer volt vele kudarca, ezért nem szeretné még a pelust letenni, én meg télen nem erőltetem a dolgot), Luca viszont kis bestia. Ha odafigyel, akkor minden ok, de ha nem. Szóval van olyan, hogy be-be csurran. Amikor kérdezem, hogy miért, akkor az a válasza, hogy nem volt rá ideje (amúgy tényleg olyankor csinálja, amikor valami nagyon elfoglalja). Ami a rossz, hogy már nincsen mindig türelmem. Már unom egy kicsit, hogy csak az odafigyelésen múlik, és ami bosszant, hogy ha látom rajta, hogy kell neki, és rákérdezek akkor azt mondja, hogy nem, aztán fél perc múlva közli, hogy becsurgott. Tudom nagy türelem kell, meg minden, de azért..szóval most anyuka próbál türelmes lenni. Kaki: pelusba...na ezzel aztán tényleg nem foglalkozom...majd lesz, ami lesz...

Megyek, mert holnap reggel vérvételre viszem őket (a doktornő vashiányra gyanakszik, és előtt megyünk), aztán meg itthon maradunk, mert eléggé levette őket a betegség a lábukról. Remélem estére nem tépem a hajam...elszoktam az egész napoktól ;-)

Viki

KépKép
vikóka

Nóri!
Betöltött 38. héten születtek császárral. Luca 2700g és 51cm, Bence 2600g és 52cm.

Én is kérek privit! ;-)

Viki

KépKép
vikóka

Nóri :)

36+2 Réka 2600 g 48 cm, Borka 2000 g 47 cm

Nagyon sok türelmet és kitartást. Ügyesek vagytok, hogy elintéztétek a kórházat. Sztem így lesz a legjobb. És azt majd meglátod, hogy nem felesleges egy helyi orvos, mert legalább valaki törődik ott is veled. Nagyon rossz érzés lenne, ha mindenért saját magadnak kellene intézkedni. Főleg, ha látod, hogy a szobatársaiddal foglalkozik orvos is. Bár a csaszit ugyanolyan jól megcsinálnák akkor is, ha csak úgy beesnél, de a tájékoztatás, személyes törődés nagyon hiányozna.

Vikó :)
Jobbulást a srácoknak!!!

Annamari :)
Tüneményesek a fiúk. :)

Sziszus :)
Tényleg nagyon rémes lehet egyedül.

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Annamari,

Nekem is lettek epeköveim terhesség után :( Szerencsére nem fáj, de bármikor begörcsölhet. Laporoszkópiával műtik már manapság, de én attól is fosok :roll:

Baba nem jön a talira?

Vikóka,

Kitartás a mai napra!

Detti

KépKép
kiliman

Edina

Én pont ugyanígy voltam vele, ahogy Te. És láttam halvány jelét annak is, h esetleg mégis gond van...

A BHRG-nél megcsinálták a felmérést és azt mondták, hogy nem kell nekik fejlesztés, max egy kis csoportos torna, de az is inkább azért, mert látszik, h mennyire élvezik az ilyesmit. Ott tényleg alaposan kikérdezik az embert, jó a felmérés is. Nem olcsó a vizsgálat, de nekem annyira megnyugtató volt!

Most nyugodt lehetek felőlük. Legalábbis egy darabig. Mert arra is figyelmeztetett a nő, hogy azért ennyire korán és kis súllyal született manóknál később is jöhet elő probléma-nem árt 1-2 évente egy kontroll, főleg az iskolakezdés előtti évben. Szerintem olyan 5-6 évesen le is fogom őket csekkoltatni még egyszer- mint az autót a szervízben. :lol: Ha valami gond van, arról tudni akarok-nem akarok később szemrehányást se magamtól, se tőlük. :?

Én amúgy is azon a véleményen vagyok, hogy ovibakerüléskor már kellene egy BHRG-s vizsgálat mindenkinek, mert így nagyon sok gyerekről csak az iskolaérettségi vizsgálaton derül ki, hogy gáz van. És sajnos látom azt is, hogy nagyon sok szülő nem is akar tudomást venni az apró jelekről-próbálnak úgy tenni, mintha minden oké volna. :(

Szerintem elős körben a BHRG-t kéne megcéloznod, mert a nem fizetős helyen tuti nem nézik meg őket komoly indok nélkül. :twisted:

Nóri

30+ 0. Dávid: 1340 g; Niki: 970 g.

Szerintem abszolút ők voltak a legkisebbek a fórumon. És egészségesek, szépek :oops: és okosak. 8) :lol: :oops: Ami problémánk van, Niki szeme és a felsőlégúti cuccokra való hajlam- ezt senki nem tudhatja, hogy a koraszülöttséggel összefügg-e, vagy öröklött hajlam. És ezekkel abszolút teljes életet lehet élni. :D

Drukkolok, hogy nálatok is minden oké legyen és kívánok minél nagyobb súlyt a babóknak. Na jó, azért nem 5 kilót. :lol: :lol:

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Sziasztok!

Köszi az érdeklődést. Sajna még nem vagyok jobban, így 1 nap után. Sumamedet kaptam, meg Sinupretet és Fluimucilt. Mondjuk a sumamedet 3 nap alatt szedem be, de 10 nap a hatása. Szóval van még ideje hatni. Egyenlőre élvezem a semmittevést, fiúk oviban vannak.

Trigemini :)
Én is a BHRG felmérést javasolom, ott tuti észreveszik ha van valami égbekiáltó gond. Van weboldaluk, jelentkezz be időpontért, mert elég elfoglaltak. De van ilyen felmérés a Korai Fejlesztőben is, ők is professzionálisak.

Nóry :)

38+3 ra születtek, Oli 2750 gr 50 cm, Samu 2700 gr és 51 cm volt.

Vikó :)
Jobbulást a gyerkőcöknek, neked meg kötél idegzetet mára.

Úgy örülök, hogy ilyen szép létszámmal megyünk a talira. :D :D :D

Cat
Kép
cateye

Ja igen

Cat, Vikó: jobbulást a betegeknek!!!

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Nóri,
33+6 napra születtek, Sári 2140 gr, Nati 1980 gr, Beni 1340 gr.
De nem ez a lényeg, nem a súly számít!!! Beszéld meg velük :D

Trigemini,
mi dévényeztük szintén, mondjuk csak 2 hónapot. Most BHRG-zünk, szerintem ez jó (bár sokan emlékezhetnek mennyi skrupulusom van nekem is ezzel a témával kapcsolatosan... :roll: ), ártani nem árt, ügyesedik a gyerek tőle, és végül is otthon csinálható. Én is azért nézettem csak meg, hogy tuti minden rendben legyen később. Szóval saját lelkiimereted végett is érdemes rááldozni az időt és a pénzt, legalább 1x.

Kép
nettke

Pram,
a tali, ha jól emlékszem 28-án lesz, 19.30-kor az Iguana-ban.

Kép
nettke

Nóri,
Nekem 29.hétre születtek (1180 gr, 1180 gr, 1200 gr)

Edina,
Hányadik hétre születtek?
Nekem a kisfiúnál volt elég komoly törzsizomzati hipotonia és végtagizomzati spasticitás. Mi jelenleg is tornázunk. HRG, AYRES, DSGM, Alapozó, ezek mind nagyon hasznosak.
Érdemes otthonra 1-2 jó eszközt is beszerezni (pl. tölcsér, hinta, nagylabda, gördeszka, ugrálólabda)

Kép
pramprampram

Nettke,
Köszi :)

Kép
pramprampram

Kedves Nóri!
egy kis "kedv"csináló. :wink: :roll: Nekem 2 gyermekem volt korababa. ( most már felnőttek) Én Melindámmal a 10 hete terhes voltam amikor beutaltak a kórházba. 33 héten megszületett ( 1800 grammal´) én addig egész végig bent feküdtem . 23 hétig csak az ablakon keresztül kaptam még friss levegőt is. Haza egyetlen 1x sem mehettem és tényleg feküdtem. Az ágy lába még fel is volt támasztva a méhszáj védelméért. 8 kismama volt egy szobában, a Tv-t meg egy kedves nővérke dugdosta nehogy észrevegyék.No ez 25 éve volt. Nem sírom visssza!!!!!!! De ha ránézek a gyerekeimre .......ma is végig csinálnám!!!
Ha meg lesznek a babák már el is fogod felejteni.
Szorítunk Nektek nagyon!!!
Ibolya

Kép
ibi01

Sziasztok!

Nory,

gratulálok döntésetekhez, de itt csendben megjegyzem - mindenkinek aki ezt segítette !!!! Olvastalak benneteket , de vidéki lévén sokat nem tudtam volna hozzá tenni.
Gyermekeim:

Betöltött 37. hét Zsombor : 3150 g és 55 cm
Zsófi : 2700 g és 52 cm.

Minden kicsi és nagy betegnek jobbulást!

Mi is náthásak vagyunk.... remélem komolyabb nem lesz.

Puszi mindenkinek!

Meme
szinta

Gyógyulást a betegeknek, kicsiknek és nagynak!!!
Nálunk hasmenés most a "menő", Sári (kopp-kopp) túl van, Natika most szenved tőle, és kicsit hőemelkedéses is.. Szóval az elmúlt 2 nap a mamánál mulattak.

Nóri,
gondolom pakolsz már. Drukkolok holnap, majd jelentkezz, milyen helyed van, kikkel vagy egy szobában stb. Ne izguld magad agyon, sok időt leszel ott, majd beleszoksz. Mindenkit megismersz, hidd el, kedvesek lesznek az "állandó lakó"val :wink: :lol:

Kép
nettke

Sziasztok! :)

Na végeztem a pakolással és anyu meg jól felbosszantott. :evil: Elkezdett erősködni, hogy a babók cuccait is már vigyem be magammal holnap, én meg alig tudtam neki megmagyarázni, hogy felesleges, majd Balázs úgyis behozza, ha már itt lesz az ideje. :x Néha olyan erőszakos tud lenni. :twisted:

Ma megjött a babakocsi, ment is érte Balázsom, és rendik voltak, mert azt mondták, hogyha jól akaulnak a dolgok, akkor visszaveszik, és az árát belerakhatjuk a PP Triplet be. :)

Jajj annyira fura, hogy uccsó éjszakát töltöm itthon kisférjecském társaságában, és most kitudja mennyi ideig nem jöhetek haza. :( És az még furább, hogy mikor újra lefekhetek ágyinkómba addigra 2 (vagy 3) gyerekes CSALÁD leszünk. :D

Edina,
Ment az üzi, és köszi a jókívánságokat. :)

Bannamari,
Sztem a mi triónknak (duónknak) is ilyesmi méreteik lesznak, mint nektek volt. :) Köszi a linket sok hasznos dolgot találtam benne. :)

Vikó, Brigi
De jó, hogy ilyen sokáig tudtátok őket hordani! :wink:

Lilla,
Azt szabad tudnom, hogy Nikinek mi van a szemével? :? Mert nekem állandó nemfertőző kötőhártyagyulladásom van és jó lenne tudni, hogy ezt örökölhetik-e, mert elég rossz. :?

Cat,
Csatlakozom a jobbulást kívánókhoz. :wink:

Nettke,
Szuper súlyuk volt a babóknak 3-as ikrekhez képest :shock: :) Dejó nektek. :roll: Ígérem jelentkezek. :wink: Jobbulást a gyerkőcöknek. :wink:

Ibolya,
Elég rosszul hangzik, amit leírtál, de én mivel fizetős cuccba leszek, így biztosítottak arról, hogy csak ketten leszünk egy szobában stb.,stb. De erről holnap többet fogok tudni mondani. :wink:

puszi,
Nóri
Vendég

Bocsi !!! nem akartalak riogatni. Csak azt akartam, hogy érezd mindent át lehet vészelni. Az jár nektek, hogy jó körülmények közé kerüljetek!!!!!
Minden jót kívánok!!!!
Ibolya

Kép
ibi01

Nóri

Niki a bal szemére rövidlátó, így szemüveget kapott nemrég. Holnap jelentkezz! Túl lehet élni, meglátod! Gondold el, én a szülőszobán voltam majd 1 hónapig-minden éjjel vagy 10 szülést hallgattam végig. :x Neked királyi helyed lesz és biztonságban leszel.

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Nóry :)
Drukkolok neked, hogy minden rendben legyen! Majd amint tudsz jelentkezz! Lesz bent note bookod? Tud a család látogatni?

A babaruhákkal még ráérsz. Így is kamionnal kell majd hazaköltöztetni, még annyi minden be fog kerülni :)

Cat
Kép
cateye

Nettke,
Sárának hétfőn ünnepeltétek a névnapját? Ha igen, kicsit utólag is Boldog Névnapot Kívánok!

Kép
pramprampram

Pram,
köszi!! Igen :lol:

Kép
nettke

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?