Nóri!
Tudom, hogy már annyian mondtuk itt, de én is szeretném megerősíteni, hogy nagyon hasznos és jó érzés is ha mindent megbeszélsz a Pocaklakókkal. Én úgy csináltam, hogy mindig elmondtam Nekik, hogy mi van, ha most bújnának ki: október 17-re voltam kiírva és pl. mondtam Bencusnak, hogy ha nem szeretné, hogy a névnapja meg a szülinapja közel essen egymáshoz, akkor nehogy kibújjon augusztus végén, vagy pl. ugye milyen jó lenne ha Anyával egy hónapban lenne a szülinapunk (októberi vagyok). Ezek most bután hangzanak, de én tudom (érzem még ma is rajtuk), hogy a megbeszélés egy csodafegyver. Én a mai napig megbeszélek velük fontos dolgokat is. Már az óvónő is visszajelezte, hogy ezt mennyire hasznosnak érzi a Luca és Bence esetében. A másik fontos a PIHENÉS!
A szülési terves véleményem pedig egyezik Cat-ével (minő meglepi)
. Esetleg kérdezz rá a dokidnál, hogy ő miért tartja ezt fontosnak egy programozott császár esetében.
Ami a kórházas dolgot illeti, bevallom én mindig utáltam a logisztikázást (értsd ki hol, mit fog csinálni), ezért én biztos arra törekednék, hogy minimalizáljam az esetleges helyszínek számát. Ebben fontos a terhességi illetve a szülés utáni szakasz is. Azt hiszem ezért is szültem a SOTE II-n, ahol minden van. Szerencsésre nekünk nem kellett a PIC, de jobb volt ezt így tudni. Ráadásul szerintem ha egyből a Jánosba mész, akkor addigra már Te is ismerni fogsz mindent, és Téged is ismerni fognak. Sokat jelenthet ez a szülés utáni időszakban! Nem tudom a többieknek mi a tapasztalata, de én tudom, hogy mindig szerencsésebb az adott kórház dokijával szülni, mert a másik kórházból jövő dokit a többi doki nem igazán fogadja be, és a külsősnek nehezített pályán kell mozognia. Nekem az a tapasztalatom, hogy a szülészek között is van "politika meg taktika". Sajnos...
Csak úgy elméláztam,
Baba, Annamari merre jártok???
Ja, amúgy nálunk minden OK, Lurkók nyomják az ovit (bár ma kezdődött valami náthaféle Bencusnál), én meg élvezem az "utolsó lógós" óráimat. Értsd: feburár 2-től beállok a dolgozó ikres anyuk táborába. Várom is, meg nem is. Biztos jó lesz egy kis változatosság (na meg a családi kassza is fellendülhet egy picit), de furcsa lesz feladni ezt a fene nagy szabadságot (már amennyire az az ember két gyerkőccel). Majd mesélek, ha indul a "buli"...
Ja, még csak annyi, hogy ahogy Cat leírta a lombikos dolgot az jutott eszembe, hogy azért imádom ezt a fórumot, mert nincs olyan téma, amihez valaki ne tudna valósan hozzászólni. Van itt orvos, van lombik szakértő, van pszichológus, közgazdász, sokgyerekes, hármasikres, net vásárló stb...