Új privát üzeneted érkezett!

Judyt!
Hősök voltatok,hidd el!!!Örülök,hogy már otthon vagytok!További jobbulást!

Edit

Kép

Kép
edit73

Nory :)

Az tény, hogy a babáknak a legjobb a méhen belüli szállítás. Tehát ha téged átvisznek a Schöpfböl a Jánosba, és ott lesz a császár. Csak ne induljanak meg a bébik hamarabb.

Szerintem így egész jól hangzik ám ez a befekvés. Azt kérdezted, hogy ez mennyibe fog kerülni, hogy hónapokat bent fekszel egy maszek kórházba? Mert ha drága akkor én inkább közvetlenül a Jánosba feküdnék be, legalább addig megismered a körülményeket.

A szülési terv egy programozott császárnál baromság. Ott van értelme, ahol van vajúdás, alternatív szülési módok lehetösége, idöre jött jó súlyú babák, akiket nem kell PIC-re vinni stb. A háborítatlan szülésnél van értelme, ahol kérheti a kismamam a kádban vajúdást vagy labdát stb. Kérheti, hogy a babákat ne takarítsák le vigyék el szülés után, hanem a mellkasán pihegjen órákig, sötétben vajúdhasson, zenére stb. Ez egy reflektor elött zajló császárnál ahol koraszülött babák érkeznek nem releváns.

Detti :)
Ha a spermatográffal van a gond, akkor a legjobb a lombik beavatkozás. Ott kiszürik a leggyorsabb fickókat, és bele is fecskendezik a petesejtbe (ICSI), így még be sem kell küzdenie magát a kemény petesejtfalon. A legtöbb esetben ilyenkor sikeres a lombik. Az gázabb ha a lánnyal van a gond, mert ott lehetnek megtapadási problémák.

Cat
Kép
cateye

Csajok :)
A koraszülött intenzív és a koraszülött között nincs különbség??? Mert én úgy emlékszem, hogy volt egy szobatársam a SOTE-n, akit azért hoztak át a Jánosból, mert ott nem volt intenzív koraszülött ellátás, csak sima. De lehet, hgy félreértettem valamit. Persze ez majdnem 4 éve volt. Utána ment át a Schöpfiből az intenzív???

Nóri :)
Sztem szülési terv helyett beszéld meg a babáiddal, hogy meddig maradjanak bent. Ahogy a többiek is írták nagyon sokat számít, hogy te mire állítod be magad és őket.

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Nóri!
Tudom, hogy már annyian mondtuk itt, de én is szeretném megerősíteni, hogy nagyon hasznos és jó érzés is ha mindent megbeszélsz a Pocaklakókkal. Én úgy csináltam, hogy mindig elmondtam Nekik, hogy mi van, ha most bújnának ki: október 17-re voltam kiírva és pl. mondtam Bencusnak, hogy ha nem szeretné, hogy a névnapja meg a szülinapja közel essen egymáshoz, akkor nehogy kibújjon augusztus végén, vagy pl. ugye milyen jó lenne ha Anyával egy hónapban lenne a szülinapunk (októberi vagyok). Ezek most bután hangzanak, de én tudom (érzem még ma is rajtuk), hogy a megbeszélés egy csodafegyver. Én a mai napig megbeszélek velük fontos dolgokat is. Már az óvónő is visszajelezte, hogy ezt mennyire hasznosnak érzi a Luca és Bence esetében. A másik fontos a PIHENÉS!

A szülési terves véleményem pedig egyezik Cat-ével (minő meglepi) ;-). Esetleg kérdezz rá a dokidnál, hogy ő miért tartja ezt fontosnak egy programozott császár esetében.

Ami a kórházas dolgot illeti, bevallom én mindig utáltam a logisztikázást (értsd ki hol, mit fog csinálni), ezért én biztos arra törekednék, hogy minimalizáljam az esetleges helyszínek számát. Ebben fontos a terhességi illetve a szülés utáni szakasz is. Azt hiszem ezért is szültem a SOTE II-n, ahol minden van. Szerencsésre nekünk nem kellett a PIC, de jobb volt ezt így tudni. Ráadásul szerintem ha egyből a Jánosba mész, akkor addigra már Te is ismerni fogsz mindent, és Téged is ismerni fognak. Sokat jelenthet ez a szülés utáni időszakban! Nem tudom a többieknek mi a tapasztalata, de én tudom, hogy mindig szerencsésebb az adott kórház dokijával szülni, mert a másik kórházból jövő dokit a többi doki nem igazán fogadja be, és a külsősnek nehezített pályán kell mozognia. Nekem az a tapasztalatom, hogy a szülészek között is van "politika meg taktika". Sajnos...

Csak úgy elméláztam, Baba, Annamari merre jártok???

Ja, amúgy nálunk minden OK, Lurkók nyomják az ovit (bár ma kezdődött valami náthaféle Bencusnál), én meg élvezem az "utolsó lógós" óráimat. Értsd: feburár 2-től beállok a dolgozó ikres anyuk táborába. Várom is, meg nem is. Biztos jó lesz egy kis változatosság (na meg a családi kassza is fellendülhet egy picit), de furcsa lesz feladni ezt a fene nagy szabadságot (már amennyire az az ember két gyerkőccel). Majd mesélek, ha indul a "buli"...

Ja, még csak annyi, hogy ahogy Cat leírta a lombikos dolgot az jutott eszembe, hogy azért imádom ezt a fórumot, mert nincs olyan téma, amihez valaki ne tudna valósan hozzászólni. Van itt orvos, van lombik szakértő, van pszichológus, közgazdász, sokgyerekes, hármasikres, net vásárló stb...

Viki

KépKép
vikóka

Judyt,
Ákoskának gyors felépülést, Atikának meg jobbulást kívánok.
Érdekelne a tapasztalt véleményed, így visszatekintve a helyi érzéstelenítést, vagy az altatást ajánlanád.
Pram

Kép
pramprampram

Sziasztok!

Olvasok folyamatosan, csak most gyorsolvasó, vizsga előtti üzemmódban vagyok, így majd a szombati vizsgám után jövök.

Nory!
Mi nem ismerjük egymást, de a véleményem nagyjából megegyezik a Cat-vel. Én mindenképpen minimalizálnám a kockázatokat, és eredendően olyan kórházba feküdnék be, ahol van koraszülött intenzív centrum. Az én fiaim is koraszülöttek voltak, 31. hét, 1570g, 44cm, és hihetetlenül szerencsésnek tartom magam, hogy a Sote1-en szültem (nem így volt a terv), és a gyerekek rögtön jó kezekbe kerültek.
Renkívűl kockázatos olyan pici babákat szállítani, és lássuk be, nálatok minden esélye megvan egy azonnali császárnak, akár a programozott előtt is. Szóval én nem tenném ki a gyerekeim ennek. Sajnos (vagy szerencsére) már elég sok koraszülöttes történetet ismerek, és elég jól látom, hogy milyen szövődményei lehetnek egy koraszülésnek, nem beszélve ugye a plussz utaztatásról!

És igen, lenyeges különbség van a koraszülött intenzív és a síma koraszülött osztály közt, ahol már a stabil állapotú babákat kezelnek. Olyanokat, akiknek már csak hízniuk kell, nincs szükségük tartós gépi lélegeztetésre stb. Nem emlékszem, a Jánosban melyik van, talán Nettke szült ott(?), de akkor még a söpfi is normálisan működött.

Ami még nagyon fontos, és a lányok is hangsúlyozták annakidején is, de számomra csak puffogtatott szavak voltak :nagyon fontos a pihenés! Értsd alatta: folyamatos fekvés. Én a mai eszemmel feküdnék.

Én is hiszek abban, hogy a manókkal meg lehet beszélni, hogy meddig maradjanak. Én a terhesség elejétől azon paráztam, h koraszülöttek lesznek, szinte biztos voltam benne mindvégig, csak azt nem tudtam, h ennyire. A 30. hét után megnyugodtam, h nagy baj már nem lehet, és akkor meg is születtek. 53 napot voltunk kórházban, és szerencsére szövődménymentesen megúsztuk
A szülési terv szerintem is irreleváns a te esetedben.
Különben nekem is megmutatták a manókat egy pillanatra, de amikor felmentem hozzájuk délután csak arra emlékeztem, h nagyon szépek voltak.
Még valami: ne rettegj, h mi lesz, ha korábban születnek. A tüdőérlelő csodákra képes! Ha nem kell őket lélegeztetni, már hatalmas előny. Csak ugye jó volna őket nem utaztatni. Nyilván nem jösztök ki egy hét múlva a kórházból, lesznek kemény hetek, de meg lehet úszni komplikációmentesen.
Tényleg: szedsz valamilyen terhesvitamint?

Különben köszönöm mindenkinek az érdeklődést, megvagyunk.
Tulajdonképpen semmi különös nem történik velünk, járunk hetente kétszer a beszédjavítóba. A jövő héttől heti egyre csökken a finommotorika és a torna, csak a logopédushoz megyünk kétszer, mert ügyesednek ám ezek a gyerekek. Az ünnepeket Erdélyben töltöttük (4-szer voltunk tavaly), isteni volt! Rengeteg hó, szánkózás, hóember, háziállatok, és a fiúk nagyon élvezték.
Majd jövök képekkel is, csak most kiszaladtam megint az időből. Valahogy mindig az utolsó utáni pillanatban készülök a vizsgákra.

Pram!
Mi már találkoztunk másik fórumon is, igaz? Nekem is megírod, h mi volt Bencével?

Judyt!
Örülök, hogy minden rendben, és tényleg hősök vagytok! Remélem, már nem nő vissza az a mandula!

Szilvi és Gyöngyi is régen jelentkezett, én rájuk is kíváncsi lennék.

Na, jövök sűrűbben, csak most... tudjátok

Puszi mindenkinek:
Annamari

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Judyt,
A ? sajnos lemaradt az előző levelemből.

Annamari,
Jó olvasni rólatok :)
Igen :) virtuálisan már ismerjük egymást.

Kép
pramprampram

Annamari :)

De jó, hogy írtál! Az ovis gondok megszüntek? Megszerették a fiúk az ovodát?

A Jánosban van PIC, a Schöpfiböl átköltöztették oda, gépekkel, orvosokkal együtt. Onnan is tudom, hogy tavaly a Szt Imrében szült és fertözést kapott sógornöm gyerköcét oda szállították át. De a kismamát nem voltak hajlandók felvenni, oda, mert 24 órán belül más kórházban szült. Így hazaküldték és csak másnap feküdhetett be a kisfiához.

Judyt :)
Szerintem is hösök vagytok! Nagyon üygesen végigcsináltátok ezt! Atikának meg jobbulást! Lehet nyáron az ö manduláját is búcsuztatni kellene, ha többször van gond vele.

Engem is érdekel az érzéstelenítés kontra altatás tapasztalatod!

Vikó :)
Betegségek estén ki lesz a lurkókkal? Szittyó?

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

A Jánosban maradunk mindannyian majd ha hazajöttünk akkor kell majd egy kontrollra visszamenni a Schöpfbe.
Igazából én nem szeretném ha orvos tanulók ben lennének. :roll: Elég lesz az a pár ember aki szükséges lesz, nem kell oda tömeg.
Dórit nem tudom h szeretném-e látni...ez valószínüleg ott fog elválni, hogy milyen lesz éppen a helyzet. :?
Mindenképpen meg kell fogadnom, egy ottani dokit, mert ha megszülettek ott leszünk a Jánosba.

Igen kérdeztem, hát nem lesz egy olcsó mulatság az biztos, de ezzel akkor is tisztában voltunk, mikor mondták h Schöpfi. :? Ráadásul olyan szobába leszek, ahol egy hasonló anyukával leszünk ketten, lesz tv, külön fürdő meg ilyenek, szóval így egy kicsit jobban fogom viselni ezt a hosszú időt.
Azért nem tudok egyből a Jánosba menni, mert ragaszkodom a saját dokimhoz, és azt nem lehet h több mint egy hónapig a Jánosba "élősködök" holott nem is ottani az orvosom. Örülhetek, hogy egyáltalán ezt így sikerült elintézni. :)
A szüléstervvel kapcs. örülök, hogy egyet értünk Cat és Vikóka. :D Nagyon sokat szoktam velük beszélgetni, de igazából én nem bíztatom őket, hogy meddig maradjanak mert nem rajtunk múlik, hiszen programozott császár lesz. :)

Elevitet szedek csak. :roll:

Én nagyon félek attól, hogy mi lesz majd ha meghallom Dóri sírását meg ha esetleg megmutatják (a párom azt mondta, hogy ő szeretné látni). :( :cry:
Ja és egy elég morbid kérdés de fontos: Ilyenkor mit szoktak csinálni, ha meghalt a baba? Eltemetik ugyanúgy? :cry: :?

puszi,
Nóri
Vendég

DE, DE, DE rajtatok múlik!!! Azért kell őket bíztatni, hogy addig is bent maradjanak, amikorra programoztak. Semmi nem garantálja, hogy eljutsz odáig. Elindulhatnak hamarabb is. Nem egy esetben fordult elő. Szóval beszélj velük!!!!! Később nem születhetnek, de hamarabb igen, és nagyon fontos, hogy minél tovább bírják a pocidban.

Megfogadni nem kell, de megfontolni talán igen, amit most írok.
Ha meghallod a sírását, akkor küzdeni fognak az életéért és neked is ezt kell tenned!!
És ha meghalt is, a halottaktól sztem el kell búcsúzni. Szükség van rá ahhoz, hogy feldolgozd a gyászt. Nekem volt egy vetélésem. Régen és még nagyon korán. Még nem volt "baba". Azt a magzatot eltüntették, de most is sokszor gondolok rá, hogy egy veszélyes-hulladéktárolóba került. :cry:

Puszi,

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Sziasztok!

Helyi kontra altatás:
Az altatás 2 évesen történt. Akkor azért döntöttünk úgy, mert még kicsinek találtuk ahhoz, hogy elmagyarázzuk neki, hogy mi fog történni. Elég gáz volt utánna kb. másfél óra, mert vergődött, nem tudta mi van vele. Amikor már ihatott, el is aludt utánna.
Most 3 és él évesen már elég nagy volt hozzá, hogy elmodjuk neki mi fog vele tözénni, miért kell a műtét. Egyáltalán nem hagyott benne mély nyomot, az egészből csak arra emlékszik, hogy fájt és ki akart szabadulni a műtős kezéből (az ölében volt Ákos).
Szerintem ez elég gyerekfüggő is!!!!!
Lehet, hogy Atika már nehezebben bírná ezt a tortúrát, mert sokkal félősebb, mint Ákos.

Nory!
A Te választásod az orvos és a kórház is. Sajnos nem ismerem a fővárosi kórházakat, de Én tuti abban a kórházban választottam volna dokit ahol szülni szeretnék. Szerencsére nálunk ez nem volt kérdés mivel itt van a megyei kórház Nyíregyházán.
Az utazás nagyon kockázatos!!!! Főleg többes iker terhességnél, ezt jól gondold meg! Szerintem fontosabb a biztonság, mint a kényelem egy magán kórházban. Hidd el tudom, hisz Én is több, mint 2 hónapot feküdtem bent. Vittünk be dvd-t, amikor meg nagyon meleg volt a párom hozott be hűtős ventillátort. Mondjuk Én 2 ágyasban voltam a megyei kórházban. és itt is bent volt a zuhanyzó, hűtő, tv.
Bocsi, de az az Én véleményem, a döntés úgy is a Tiétek.

Szerintem is működik az anya-baba kapcsolat, mert Én is megbeszéltem velük, hogy jó lenne, ha jun. 13-ig bent maradnának, és szót is fogadtak, mert 14-én reggel megszülettek. :)

Judyt
KépKép
judyt

Cat!
A kérdés jó ;-). Nagyon szerencsés vagyok a munkahelyemmel, mert abban maradtunk, hogy nem is kell minden nap bemenjek, mert nem a bentlét, hanem a feladat a lényeg. Végiggondolva a dolgot (már amennyi infom van), idáig úgy tűnik, hogy egyedül a péntek napi betegség lesz nehezen megoldható, mert akkor van olyan megbeszélés, amin ott kell legyek, ráadásul kulcsszereplőként. Ha ezt előre tudom, akkor gondolom meg tudom majd szervezni a helyettesítést, ha meg péntek reggel dől be a világ, akkor majd Apuka is áldozatot hoz. Persze leírva ez könnyen hangzik, de a puding próbája ez evés lesz.
Ja, amúgy 44 nap lett! ;-) (Bocs a többiektől, csak Cat-tel beszéltem valamit a szabinapjaimról.)

Viki

KépKép
vikóka

Sziasztok!

Annamari!
De jó,hogy jelentkeztél!!!Irigyellek Erdély miatt!Mi is nagyon vágyunk már egy kis hóra,szánkózásra!!!Képeket kérünK!

Csajok!
Felhívtam a Kolpingot,mert még mindig nem jött meg e-mailen a szállásfoglalás visszaigazolása.Türelmet kértek,rengeteg a melójuk!!Minden rendben vele,idővel majd megküldik!(addig meg nem kell előleget fizetni :wink: )

Edit

Kép

Kép
edit73

A 23. hét után született babákat kötelezö anyakönyvezni. Így Dóri nevet is fog kapni, és ne adj isten ha úgy alakul és életképtelen lesz akkor el is kell temetni. Az teljesen a ti döntésetek, hogy szeretnétek-e látni, ahogy nektek könnyebb a gyászt feldolgozni. Ebben a párod is hagy döntsön maga.

Most kérdezek valamit, de ha nem akarsz akkor ne válaszolj. Ha azt mondja a Hajdú doktornö a 28. héten, hogy Dóri megmenthetö ha most azonnal kikapják a babákat, és ugyan erösen korababák lesznek, de van esélye az életre jobban mintha az anyaméhben sorvadna? Hogy döntenétek? Akkor hol szülnél?

Bevallom öszintén, hogy engem ez foglalkoztat már napok óta, hogyha él még ez a pici lány, akkor már csak pár hét és lehet, hogy teljesen életképes lesz mindhárom baba. Próbálj beszélni velük, hogy küzdjenek erösen. Én hiszek ebben, hogy meg lehet beszélni velük dolgokat.

Én is olyan szobában voltam amit leírtál. Hát ne gondold, hogy a Ritz hotel. :lol: :lol: Baromi kényelmetlen heverö és apró fürdöszoba. Szerintem ma magyarországon egy nem fizetös szobának kellene így kinéznie. Az jó, hogy ketten lesztek egy szobában, jobban eltelik az idö és tudtok egymásnak segíteni is.

Vikó :)
Marha szerencséd van ezzel a munkahellyel. 8)

Cat
Kép
cateye

Nóri!
Van már időpontod a hajdú dr-nőhöz?

Kép

Kép
edit73

Nóri,
Nagyon drukkolok neked, hogy a babák a lehető legtöbb időt töltsék a pocidban!
Valahogy kavarognak bennem a gondolatok, bár lehet, hogy ebben a napsütéses kicsit nyomott időben egy kávéra lenne szükségem, hogy pontosan értsem.
Most a János kórházban lévő dokidhoz ragaszkodsz? Mert korábban, mintha említetted volna, hogy részben az ő hibájának tartod, hogy későn vette észre a harmadik babát.

A terhességem 10-dik hetétől -kisebb megszakításokkal- a kórházban töltöttem el a várandósság időszakát.
A legjobb hely a babáknak ha egy Perinatalis Intenzív Centrumban jön a világra. Utána, ha már stabil az állapotuk rakják őket a "hízlaldába". Ez a hely ahol van korababás utógondozás, itt vannak 2-2,5 kg-ig. Utána mehetnek haza.
Ha megszületnek a babák, igazából nem nőgyógyászra lesz szükséged, hanem neonatológusra.
Amit még nem értek, hogy miért engedtek haza? Nem kellene folyamatos megfigyelés alatt tartaniuk? Ez nagyon komoly dolog.
Kívánom, hogy Hajdú dr.nő megnyugtató jó híreket mondjon.

Kép
pramprampram

Nóri,
Iszom már a kávét, talán kezdek tisztábban látni. A Kútvölgyiből átjön a Jánosba a dokid, aki ajánlotta a Schöpfméreit?

Kép
pramprampram

Nem, ez egy új doki, akit az ajánlott. Én mennék tovább és keresnék a SOTE-n v másutt orvost, ahol van PIC.

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Sziasztok!!

Olyan vagyok mint a bumeráng :D néha visszatérek :)
De stabil zugolvasó vagyok.... Nagyon sokat tanulok itt :D

Sokáig töprengtem, de én is leírom a véleményem:

Nóri!! kívánom neked a legjobbakat!! szurkolunk nektek!!

Én a meglévő tapasztalataimmal, nem feküdnék be a Schöpfméreibe, vagy a János vagy olyan kórház ahol van PIC. Sürgősségi császár (amikor semmire nincs idő, nem hogy mentővel szállítgatni) esetén megcsászároznak ott, a gyerekeket meg elviszik ... Nekem az orvosom azt mondta: "32. hét előtt, ha bármi történik olyan helyen kell, hogy szüljek ahol van PIC, egy császárt mindenki meg tud csinálni, a gyerekeknek meg az a jobb ha rögtön odakerülnek" ezt akkor nem értettem, ma már igen.
Szülésterv??? (leírom amit gondolok, aztán kövezzetek meg) nekem iszonyatosan pénzszagú, "jófejdoki vagyok akivel mindent meglehet beszélni, most ez a divat" :( semmi értelme szerintem. Mivel nem a klasszikus "vajúdjunk, fogjuk egymás kezét", nem sok beleszólás van a dolgokba. (de ez nem rossz, hisz nekik így volt biztonságosabb megszületni:). Mindenki megmutatja a babákat ha minden rendben, ha meg baj van, akkor rohannak, nekem bizony nem mutogatták Petit, rohantak vele...
(((és ha a legrosszabb történik, akkor ott is dönthetsz, adnak időt... csak az élve született gyerekeket anyakönyvezik, legalábbis 6 éve így volt)))

Fel a fejjel minden rendben lesz!! pihenj sokat!!

Annamari :) köszi a hiányolást!!

Judyt!! Hősök vagytok mind a négyen!!! (nekem már altatták mind a kettőt, hát igen utána van 1,5 óra ami nagyon húzós)

Lilla :) Először is gratulálok!!! másodszor mennyi időre mentek Amerikába?

Mi amúgy megvagyunk, fiúk nyomják az ovit, én meg küzdök a depressziómmal, de talán kezd kicsit jobb lenni :)

Sz.

KépKép
sziszus

Szia Sziszus!

A kis elveszett báránykánk!!! :D köszi a gratulát- látom tényleg követed az eseményeket. 8)

Amerika még kicsit kialakulatlan. A 3 hónap biztos, de szeretnénk tovább maradni, hogy Robi végre jól megtanulhasson angolul. Ehhez még mindig kell a fizetős vízum-dolgozunk rajta. 8)

Írhatnál többet magatokról! Még mindig Angliában? Hogy megy a sorotok? És kérünk képeket is!!!!

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Sziasztok!

Bocs hogy kozbeszolok,de egyszeruen nem birtam tovabb...

Lanyok,azert ez megis tobb mint elgondolkodtato hogy milyen felkeszultsegu orvosok kezeben is vagyunk?????????????????

En ugy erzem hogy azzal egyutt hogy tenyleg jobbnal jobb tanacsokat adtatok Norinak,az lenne az evidens ha megis egy jo szakember- irjak orvost?- mindezt es minden egyeb felmerulo lehetseges!!! problemat alaposan kivizsgalna es atbeszelne Noriekkal hogy ezek utan meghozhassak a legjobb dontest.Az hogy ,,emberi korulmenyek'' kozott szeretne eltolteni a maradek idot legalabb annyira termeszetes es fontos a babak szempontjabol is mint az O lelkenek es nem utolsosorban a testenek.Hiszen ha belegondolok hogy kozos wc hasznalatnal hanyfele bakteriumot es gombat lehet osszeszedni,foleg a magyar ,,jol tisztitott'' korhazak mellekhelysegeiben stb.....
Viszont a PIC mindennel fontosabb lenne!!!! De !!!Ismet hangsulyozom ezt egy orvosnak TUDNIA KELL!!!!!!!-ene.
Egyszeruen meg mindig nem ertem ezt a hozzallast bizonyos orvosok reszerol,bar szamomra mar teljesen egyertelmu hogy nagyreszuknek fogalma sincs arrol mi a tobbes gyermekvaras es szules...
Miuatan Deveny Anna nagyon jo baratunk,es szamos gyogyult esetet kovettunk vegig,megkockaztatom hogy sok orvosnak az egyes babak szuleteserol sincs fogalmuk.Szamtalan esetben a csaszarozas lenne egyertelmuen a legjobb megoldas,de sokan az utolso pillanatig huzzak az idot es vegul ott az oxigenhianyos baba...

Ugy erzem mindannyian ugy tekintunk a gyermekvallalasra mint eletunk egyik legszebb periodusara.Egyikunk sem remtortenetek meghallgatasaval,vagy olvasasaval szeretne ezt az idoszakot elotolteni.Azert vannak az orvosok hogy mindezt a legjobb tudasuk szerint vegigcsinaljak a kismamaknal es egy olyan specialis helyzetben mint az ikresseg,es a harmasikresseg mindezt sokszorosan megtegyek,illetve ha nem eleg felkeszultek,a leheto legjobb szakemberhez iranyitsak Oket!!!!

Most en is azert megirom hogy a streptococcus vizsgalatot is kotelezni kell hogy mindenkeppen megcsinaljak,(egyszeru kenet vetel,csak a szakmai protokollra hivatkoznak ami a 36-ik heten ajanlja....ikerbabaknal sem foglalkoznak ezzel maskeppen bizonyos orvosok....nagyon rossz vicc...) mert mint az en esetemben is tortent sajnos....nem akarok errol mar irni...
A masik nagyon fontos dolog,amely nalam is ,,termeszetesen'' a tortentek utan derult ki egy uj orvosnal, hogy van-e melyvenas trombozisra hajlam.Nekem mint ismetlem utolag !!! kiderult, van.
Ezek nagyon fontos dolgok,de nem egy kismama feladata hogy minderrol tudjon es konyorogjon a vizsgalatert!!!!Es mi mindannyian csak a sajat tapasztalatainkat irtuk le,ki tudja mi mindenrol nem tudunk mi sem.

En is csak halkan megjegyzem-talan nem keson- lehetseges hogy a SOTE II.volna a legjobb.Ugy tudom ott is vannak teljesen felujitott 2 agyas fizetos szobak kulon furdovel,es minden felszereles amire a korababaknak szukseguk lehet.

Nem tudom...Melyen el vagyok keseredve az orvosok ismetelt ilyesfajta hozzaallasan....

Nori!!!
Csak annyit ,hogy ugy erzem meg mindig pozitivan tudsz hozzaallni a dolgokhoz,ami egyreszrol NAGYON JO!!! De tenyleg probald rendszerezni magadban mindazt amit a topicban hallottal,mert sok-sok fontos tapasztalat adodik itt ossze.Utana tisztabban kirajzolodnak bennetek a dolgok.
Kivanom hogy minden a legjobban sikeruljon,es tartsd tovabb az optimizmusodat!!!!Legfontosabb hogy jo orvosi kezekben legyetek,es meg kell mondjam nem konnyu feladat megtalalni a megfelelo embert,de letezik!!!!!!!!

Szeretettel mindenkinek:Rillisz
rillisz

Igen, ez most is így van, elfelejtettem beleírni a hozzászólásomba. Szóval csak a 23. hét után élve született gyerekeket kell anyakönyvezni. Ha 1 órát él akkor is. :(

Sziszus :)
Szia. Jó, hogy végre látlak! Meddig akartok kint maradni? Ez az elszigeteltség gondolom nem tesz jót a depressziónak. :(

Fényképek a fiúkról? Már nyomják az angolt is?

Cat
Kép
cateye

Rillisz :)

Teljesen igazad van! Én is ebben látom Nóriék kálváriáját, hogy szegényekkel ping-pongoznak az orvosok, nincs egy szakember aki tényleg az ö érdeküket nézi, mind testileg és lelkileg felkészítené öket a várható eseményekre, és emelett szakmailag is profi lenne.

Itt vannak ök teljesen naívan, bízva az egészségügyben és egyszerüen az internetröl kell minden információt összeszedniük, mert nem kapták meg azt a teljes körü öszinte tájékoztatást, amihez joguk lenne. :( :(

Nem vonom kétségbe, hogy ez az orvos szakmailag milyen, de miért van, hogy oda fekteti be öt, ahol nincs PIC? Csak az jut az ember eszébe, hogyhát azért, mert ott a hátralévö 3-4 hónapban több százezer Ft-ot fog hagyni, amíg egy SOTEN vagy Jánosban ezért nem kell fizetni, és hasonló színvonalú szobát kaphat. :( :(

Mindenki a saját gesztenyéjét sütögeti, és senki nem törödik egy komplikált hármas ikres terhességgel, annak súlya szerint. :(

Cat
Kép
cateye

Szia Rillisz! :D

Nóri

Nekem még az jutott az eszembe, hogy ha valami gáz lesz az elkövetkező 2-3 hónapban, a Scöpfi abban a pillanatba úgyis át fog irányítani egy PIC-es kh-ba. Azt senki sem meri felvállalni, hogy ott szülessenek meg, ahol nem kaphatják meg a legjobb ellátást. Én a MÁV-ban szültem volna, de ahogy gond lett a 25. héten, úgy dobtak át a SOTE-ra, mint a forró krumpilt. (Mellesleg autóval küldtek át félig kitágulva. Akkor még nem tudtam ez mit jelenthet, de a SOTE-n el voltak hűlve. Végülis BÁRMIKOR megindulhatott volna szülés.) Szóval az első gázos dologra úgyis átraknak és lehet, h a legközelebbibe, nem is pont a Jánosba, ahová menni szeretnél. A Te helyzetedben szinte bármi megtörténehet bármikor, ez abszolút komplikált eset. Jó eséllyel ígyis-úgyis kikötsz valamelyik másik kh-ban menet közben. ÉS akkor ugyanott leszel, új orvos, ráadásul egy rizikós és kiszolgáltatott helyzetben.

Ezzel a dokival sem alakulhatott még ki nagyon a bizalom és jó kapcs, hiszen egyszer voltál nála. Még most volna a legjobb váltani.

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Rillisz!

Annyiszor eszembe jutottál,mióta Nóri bejelentkezett ide!!!Jól vagytok?Baba-project?

Nóri!
Tudod,mi jutott eszembe?Nem lehetne egyszerűen felhívni a János kh (ha már egyszer ott lennétek úgyis szülés után) szülészetét és a vezető-főorvostól időpontot kérni egy beszélgetés/tanácsadásra? Ha tényleg nem ismertek ott senkit és nem tud egy ismerősöd se ottani orvost ajánlani,akkor végülis bárkit meg lehet keresni!Akkor meg miért ne legyen az az osztályvezető! Elmondhatnád neki a történetedet és tanácsot/segítséget kérhetnél tőle!!! Hova,kihez kellene menni?Érdemes a másik kh-ba befeküdni? Mit történik,ha ott kezdesz és úgy kerülsz át?Mi van,ha rögtön hozzájuk fekszel be?Van-e komplikált 3as terhességben járatos orvosuk? Vagy olyan,aki ismeri az ikertranszfúziót? stb.
Aztán a hallottak alpján,a pároddal otthon átrágva a dolgot,dönthetnétek egyik vagy másik kh mellett!!!!

Sziszus!
Végül minden elveszett bárányka idetalál!!Mesélj egy kicsit!Mit csinálsz,míg a fiúk oviznak?Nicsenek körülöttetek más magyar családok? Merre jártatok,mióta utoljára felén jártál?

Edit

Kép

Kép
edit73

Sziasztok!

Na hát túlvagyunk Hajdú doktornőn. 4D-s vizsgálatot csinált, kaptunk dvd-t is. :) Sajnos ő sem tudott bíztatóbbat mondani, mint a többiek. :cry: Él még Dóri, de míg a másik két babának már kifejlődött a hasnyálmirigye is, Dórinak nincs meg. :? Kérdeztük, hogy hány százalék esély van a reménykedésre és azt mondta, hogy sajnos maximum 10%. :cry:

Cat,
Ha azt mondanák, hogy később semmi problémájuk nem adódik a súlyos koraszülöttségből akkor minden további nélkül.

Pram,
Félreértetted. :D A kútvölgyis dokim már nem a dokim. Ő ajánlotta ezt a Schöpfis dokit, tehát most ez a dokim. És a Jánosba ő fog átjönni császározni. :)

Lilla,
SOTE alapból kilőve, mert ahogyan a múltkor bántak velem, többé be sem akarom tenni oda a lábam. A János az teljesen megfelelő lesz, és van PIC. Ja és eddig 3x voltam a dokimnál és maximálisan meg vagyok vele elégedve.

Edit,
Már van is időpontom az osztályos dokihoz. :D Az orvosom adta meg a telefonszámát. :)

Úgy láccik nem értetetek. A mostani dokim nagyon jó, mindenről rendesen tájékoztat, semmit nem hallgat el, nem mézes-mázos pénzhajhász, teljesen meg vagyok vele elégedve és nem szeretnék váltani. Lehet, hogy azt kihagytam, hogy a 30. héten megyünk át a Jánosba, szóval lesz időm ott mindent megismerni stb.

puszi,
Nóri
Vendég

Nóri!
Én megfogadtam a múltkor,hogy nem véleményezem a hozzászólásodat,nehogy megbántsalak valamivel.
Te nem érted,amiről itt mindenki beszél?Vagy nem olvasod elég figyelmesen?
Még időre született babáknál sincs biztosíték,hogy egészségesen születnek.Nem ikreknél,főleg nem hármasikreknél!Pláne nem olyanoknál,ahol már méhen belül kiderül,hogy valami probléma van!!!
És lehet,hogy számodra a mostani dokid hozzáértő,de itt sokak számára (közte én is) nem ez jön le mindabból,amit mesélsz vele kapcsolatban!
Azt meg már tényleg nem értem,hogy miért nem látod be,hogy az,hogy jönni akarnak-e idő előtt a babák,akkor is előfordulhat,ha kórházban vagy.Sokszor 10 perc alatt kell 1-1vizsgálati eredményből eldönteni,hogy sürgősségi császár lesz!!!Akkor pedig nincs idő arra,hogy téged átszállítsanak a másik kórházba.De arra se,hogy koraszülött mentőt rendeljenek.Azért arra kíváncsi lennék,hogy vészhelyzet esetén rendelkezik-e 3inkubátorral, lélegeztetővel, magzatfigyelő monitorral a Schöpfi. Pedig egy pár perces oxigénhiány nagyobb problémákat tud okozni a babáknak,mint most amivel szembenéztek!

Mondott még valamit Hajdú doktornő?Azért a hasnyálmirigy hiányával még élhető az élet?Esetleg látott mást? Te megnézted a babákat?Mekkorák? Nem tudsz róluk uh képet feltenni?

Edit

Kép

Kép
edit73

Edit,
Én teljesen értem amit írtok, mert a dokim is elmondta ugyanezeket. Mindig mindent szószerint nem tudok leírni amit a doki mond, mert az nagyon hosszú lenne és sajnálom, hogy nem tudok teljes képet adni a dokiról.
Én tudom, hogy jöhetnek előbb a babák, de jelen állás szerint semmi jeléát nem mutatják, hogy bármi problémájuk lenne odabent és ki szeretnének jönni idő előtt. (kivéve Dórit).

Most ti arra gondoltok, hogy inkább menjek a Jánosba egyből, ahol senkit sem ismerek és hagyjam ott azt az orvost akiben teljes mértékig megbízom??

Azt mondta, hogy a másik két baba teljesen egészséges hálistennek. :) Levi: 48 mm Roxi: 52 mm Dóri: 40 (!) mm
Van már körmük (Levinek és Roxinak). Roxi egyfolytában mutogatta magát, Levi nagyon sokszor elbújt. Kis szégyenlős. :)
Hasnyálmirigy nékül súlyosan cukorbeteg lesz, mert az termeli az inzulint és bontja le a cukrokat. :( Tehát meg van az első betegség amivel szembe néz ha túléli. :?

puszi,
Nóri
Vendég

Nóri!
Van amikor a reggeli vizsgálatnál még semmi jel nem mutatott arra,hogy jönni akarnak a babák,délben meg már a korszülött osztályon szuszognak.Egy görcs,egy hirtelen fellépő vérzés,magas vérnyomás vagy fehérje a vizeletben,külön-külön,vagy együtt, mind okot adnak arra,hogy sürgőséggel megcsászározzanak.Arról meg nem beszélve,ha rossz a babák flow-ja vagy esetleg nincs magzati szívhang.Szóval kapásból 10dolgot tudok,amiért azonnal császároznak.
Igen!Azt mondom,hogy tegyél félre minden más szempontot és csak azt vedd figyelembe,hogy hol van az a hely,ahol a babák azonnal 100%-os ellátást kaphatnak.Hol van az a kórház,ahol mind tudásban,mind technikában megvan mindaz,ami számotokra szükséges lehet.MERT ITT MOST NEM TE VAGY A FONTOS,CSAKIS A BABÁK!!!!Ahogy valaki (talán Cat) írta: a császárt mindenki el tudja végezni,de a babák számára az ellátás milyensége életet menthet.

Mellesleg én is 100km-re lévő kórházban szültem (pedig semmi gond nem volt),mert a közelben lévő(10percnyire) megyei kórházban csak "hízlalda" volt.Tehát ha bármilyen egyéb ellátásra (pl lélegeztetésre) szüksége lett volna a gyerekeknek,azt az itteni kh nem tudta volna vállalni.

Cukosbetegséggel lehet együttélni,ez nem összeegyeztethetetlen az élettel.Mást nem látott vagy nem mondott?A te érzéseid most milyenek?Nem gondoltál arra,hogy szakemberrel beszélgess az érzéseidről?

Edit

Kép

Kép
edit73

Sziasztok!!

Lilla!! :D Cat :D Edit :D

Mi még mindig Angliában, ide is durván begyűrűzött a válság... úgyhogy most nem nagyon ugrálunk. Törjük a fejünket, de egyelőre szeretnénk ha a fiúk megtanulnának angolul. És hát az még elég hosszú út :D Október óta járnak oviba, Az eleje nagyon nehéz volt, két hétig ott voltam velük, nagyon nehezen szoktak be. November közepén szóltak, hogy nagyon "összezárnak" a fiúk, nem játszanak senkivel és egy pillanatra sem hagyják el egymást, és verekednek is (szerencsére csak egymással:( Nem tudtuk mitévők legyünk, továbbra is sokat beszéltünk velük arról, hogy nagyon jó az ovi, de nem sok új ötletünk volt. Aztán telt az idő, és decemberben mondták az óvónők, hogy egész szépen beilleszkedtek. A múlthéten pedig megdicsérték őket, játszanak a többiekkel, és úgy látják lassan mindent értenek. Beszélni nem nagyon beszélnek angolul, de egyre többet (ha a Gergő valamit kérni akar az óvónőtől és nem tudja hogy kell akkor azt mondja neki "goodmorningmisszizfolkner" :D:D )
Nagyon sokat tanulnak, tanulták a betűket, az ABC-t, jövőhetén tanulják a 6-os számot.

Lilla :) ha jól emlékszem ti a szüleidhez mentek? azért az nagyon sokat fog számítani :)

Nóri!! :)

Először is szeretném ha tudnád, sem bántani, sem bírálni nem akarlak!! Nagyon szurkolok nektek, ne haragudj ha bántónak érezted/vagy érzed az írásomat, amiket leírok azok az én gondolataim, tapasztalataim :( s javíts ki ha valamit félreértettem, de:
Te jelen pillanatban egy hármasikres kismama vagy (mert minden esély, tárgyilagosság vagy feltételezés ellenére) jelenleg 3 élő kisbaba növekszik a pocakodban. És ha Dórival történik valami bent, az mind a négyőtökre hatással van. "ÉN" ha beszélek az osztályos orvossal, biztos rákérdeznék neki mi a véleménye, és mi kell ahhoz, hogy a Jánosba fektessenek be most.
(ezek a mm-ek milyen mérteik??)

(( az enyémek nem voltak súlyosan koraszülöttek(35+4), viszont összenőtt a lepény és Peti már nem fejlődött, péntekig kaptunk időt, csütörtökön délelőtt 1O kor teljesen zárt volt a méhszáj, fél 2 kor elment a magzatvíz...))

Kép

Kép

Sz.

KépKép
sziszus

Sziszus!

Nagyon sokat nőttek a sárcok!!! Atyaég, amikor utoljára írtál, még akkor lettek szobatiszták!!! Az ilyen rég látott ismerősökön lehet legjobban lemérni hogy telik az idő. :D :shock:

igen anyuék ott élnek. A gyerekek körül persze majd biztos tud segíteni, de aztán itt vége is. Valahogy hozzáöregedett a férjéhez, aki 15 évvel idősebb nála és elkényelmesedett... már nem igazán talpraesett, nem olyan, mint itthon volt. De végülis nem számít, ez a mi kalandunk lesz, majd meglátjuk mit tudunk kezdeni ott magunkkal. :D Sztem mennékn akkor is, ha nem lenne ott. :?

a gyerekekre én is kíváncsi leszek, mi lesz, ha hirtelen mindenki angolul fog beszélni. :? Jó volna őket előbb-utóbb oviba rakni, hátha ragad rájuk valami. Meglepő volt, hogy a fiúk még nem nagyon beszélnek-eddig nekem mindenki azt mondta, hogy ott 1-2 hónap alatt simán megtanulnak. Ezek szerint azért nem ilyen egyszerű a dolog. :( Beszéltem Gyöngyivel és az ő lányai se hajlandóak megmukkanni dánul. Na, majd ezt is meglátjuk.

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Sziasztok :D

Edit csak kerdezted mi van velunk.

Hat nagyon-nagyon sokat valtozott-valtozik a ,,belso eletunk''az utobbi 2 es 1/2 evben.Rengeteg mindenen mentunk keresztul es nagyon sokminden atertekelodott ezalatt az ido alatt.Jo nagy hullamvasutazas az egesz de persze egyszerre csodas erzeseket,uj tapasztalasokat elunk meg.
Most eppen rengeteg a koncertunk,igy nagyon sok uj darabot jatszunk,rengeteg ujat tanulunk.Viszont a koncertekhez valo viszony is egeszen mas szinezetet kapott.Probaljuk megmenteni a menthetot a sajat eszkozeinkkel,hogy ebben a kaotikus,ertekrendeket felejto vilagban megmaradjon a klasszikus zene nagyon fontos helye.
Azon is torom a fejem,hogyan lehetne minel szinesebb musorokkal az egeszen pici gyerekeket is bevezetni ebbe a csodas vilagba.
Hogyan lehetne kamaszokat is becsalogatni a hangversenytermekbe es ha nemet mondanak a klasszikus zenere,legalabb tudjak mire mondanak nemet.(jelenleg ugy erzem ,,csak ugy'')Szoval szep terveim vannak,csak nem egyszeru a megvalositasa.

Baba-project?
Csak remelni tudom hogy nekunk is sikerul megelni ezt a csodat,es vegre lesz eleg batorsagunk hinni abban hogy az elet tortenik es hagyni kell ezeket a torteneseket megelni,es tovabblepni legyen az jo vagy eppen szornyen nehez,es minel kevesbe komplikalni azt a gondolatainkkal.

Hat kb.ennyi...

Sokszor jarok feletek,nagyon edes minden gyerek es jo latni hogy itt tenyleg zajlik az elet!!!!

Sok szeretettel mindenkinek:Rillisz :D
rillisz

Sziasztok!

Elnézést kérek mindenkitől, hogy így ismeretlenül belekotyogok a beszélgetésbe, Nórihoz szeretnék szólni, pontosabban leírni a mi esetünket..

29 hétben voltam amikor is a májfunkció értékek egyre rosszabodtak így egy pénteki ('06.08.18.)napon a viziten már a császár időpontjáról beszéltünk, amit a következő hétre irányoztak elő a laboreredményektől függően..

Nem kell mondanom mit éreztem, hogy ilyen kevés ideig maradhatnak csak a pocakomban..

Én azért nagyon reménykedtem abban, hogy meg tudjuk várni az orvosom aki éppen szabadságon volt, mert azt jelentette volna, hogy betölthetem a 30. hetet és ilyenkor minden pocakban töltött napnak csak örülni lehet.. (bizonyos esetekben persze)

De!!!
hétfőn 21-én este épp a mosdóban voltam amikor, mint egy zuhatag ömleni kezdett a vér..

Szerencsére csak pár emelet választott el a műtőtől...

Nehéz a mai napig ezekről a percekről, órákról beszélnem..
Csak annyit, mind a négyen veszélyben voltunk..

Amikor kiderült, hogy három baba lakik a pocakomban, bármennyire is imádtam az akkori orvosom, én azaz mi a párommal olyan kórházat kerestünk az ORVOSOM! tanácsára ahol helyben van PIC!!!!!!!!

JÓL DÖNTÖTTÜNK!!!!
Ma van három gyönyörű, egészséges rosszcsontom...

Még egyszer elnézést a közbekotyogásért.

Edina
trigemini2006

Rillisz!
Én csak minden jót kívánok nektek mindehhez és csendben szorítok,hogy vágyaitok teljesüljenek!!!

Sziszus!
Hatalmasat nőtteka fiúk!!!!
Ezeken a "beiileszkedési nehézségeken" az én fiaim is átmentek,pedig nálunk nincsenek nyelvi nehézségek.Pont ugyanúgy,mint nálatok.Eleinte senki felé nem nyitottak (főleg Beni és Marci),csak egymással játszottak és természetesen verekedtek is.Ha valamelyik véletlenül leült egy játék mellé és épp játszott volna, tuti,hogy valamelyik tesója elkezdte piszkálni. Aztán szép lassan elkezdtek barátkozni és most már a foglalkozásokban is hajlandóak részt venni.
Azt gondolom,természetes reakció volt ez a fiaid részéről.Ezzel dogozzák fel az elszakadás miatti frusztrciót (jól gondolom Lilla?).Örülök,hogy mindezeken túl vagytok és remélem, nem sokára arról számolsz be,hogy egyre aktívabbak az oviban és bővül ezzel a szókincsük is.
Ezután pedig ne tessék minket ilyen sokáig elhanyagolni!!!!!

Lilla!
Azért én hallottam több ismerőstől is,akik nagyobb (értsd már beszélni tudó gyerkőccel mentek ki),hogy nem voltak egyszerűek a kezdetek.De ha túl lesztek a kezdeti megszeppentségen,akkor tuti gyorsan meg fognak tanulni a gyerkőcied angolul.

Edit

Kép

Kép
edit73

Sziasztok!

Mint említettem van időpontom a Jánosos osztályos dokihoz, hétfőn megyek. Szóval megpróbáljuk elintézni, hogy mégis csak lehessen a Jánosba feküdnöm egyből. Majd megírom a fejleményeket. :)

Edit,
Utánanéztem, és sajnos hasnyálmirigy nélkül nem lehet élni. :cry:
De végülis még kifejlődhet neki.

Sziszus,
A mm-ek a hosszuk.

Edina,
Elég rosszul hangzik amit írtál, de a lényeg, hogy a végén minden jóra fordult :)

puszi,
Nóri
Vendég

Nóri,
ez szuper ötlet!!
És igen, végül is a fejlődése Dórinak lassabb, de még bármi lehet...
Jó, hogy a Roxi és Levi is szépek, egészségesek, és nőnek :lol:

Őrület, hogy mennyi új hozzászóló kerül elő most, nagyon felborzolódtak a kedélyek miattatok! Nehéz egy időszak ez neked, de ha meghozod a megfelelő döntéseket, utána már tényleg csak magadra és a babákra kell koncentrálni:)

Sziszus,
de nagyok a srácok!! megdöbbentem 8) Biztos, hogy nemsokára nyomják majd az angolt :lol: a gyerekek olyan szuperül alkalmazkodnak. De persze ikrekkel mindenhol nehéz, nehezebb.

Rillisz,
kívánok neked minden jót, álmaid teljesülését!!!

Kép
nettke

A Lintnerhez mész? Nagyon profi doki.

Én azért drukkolok nagyon Dóri babának az a 8 mm lemaradás szerintem nem behozhatatlan, és tényleg kifejlődhet még a hasnyálmirigye. A szteroidos tüdőérlelő amit kaptál meg biztos segíti a kis tüdejüket a kinti légzésre, jó hogy ilyen hamar megkaptad.

Nagyon nehéz lehet a te helyzeted, most belegondoltam. Nem a picik miatt, hanem miattunk. :D Mondunk valamit, megcsinálod, aztán jössz elújságolni, akkor megint hatan rád támadnak, megint megcsinálod, aztán újabb észrevételek jönnek, és te mint a jó kislány megcsinálod. Bocsánat érte, nem bántani akar senki, csak nagyon izgulunk itt érted. Felborzolódtak a kedélyek, és ez mindenkiből valamiféle indulatot vált ki, de mindennek az a célja, hogy 2-3 egészséges kisbaba és egy egészséges anyuka szülessen meg majd márciusban/áprilisban, hogy a legjobb kezekben legyél. :P

Nagyon nagyfiaid vannak! Hihetetlen megnőttek.

A nehéz beilleszkedésen meg ne csodálkozz. A nyelvtanulásnál is hallottam, hogy csak azoknál megy gyorsan az idegen nyelv megtanulása, ahol az egyik szülő ott honos, ahol mindkét szülő magyar ott nem megy gyorsan.

Rillisz :)
Sok sikert és boldogságot nektek. Kívánom, hogy megnyugodjon a lelketek, és minden úgy alakuljon ahogy te szeretnéd.

Cat
Kép
cateye

Nóri

Biztos, hogy jól értetted az adatokat? A 40-50 mm nem lehet a hosszuk! 22 hetesen a babák kb 29-30 centisek!!! Az valami más méretük lehet.... Dóri nőtt valamicskét a legutóbbi vizsgálat óta-ez kiderült? Mit mondott a dokinő: megállt a fejlődésben vagy csak jelentősen lassabb, mint a többiek?

Jól teszed, hogy bemész a Jánosba. Remélem sikerül rögtön oda menned. Hidd el, az is sokat számít, hogy mire jönnek a bébik már mindenki ismerni fog titeket. Egy hónap alatt, amíg bent voltam a kh-ban, mindenki hallott rólunk, egészen más volt a bánásmód, mint azzal, aki csak szülni csöppent oda. Sz utolsó nővérig mindenki sokkal kedvesebb volt velünk így. Gondolom úgy vesznek fel, ha ottani orvost válsztasz nem? Nagyon jó úton jártok, hidd el, megéri a biztonság! :D

Azt is mindenképp kérdezd meg, hogy a Jánosban maradhatnak-e a babák hízni is. Tehát amikor már nem kell nekik intenzív ellátás, csak esetleg még nem érték el a 2 kilós hazabocsájtási súlyt. Mert minket 2 hetesen átraktak a Péterfibe nőni. Nektek most még lesz időtök jól körüljárni ezt a témát is, nem akkor napok alatt dönteni amikor helyzet van.

Rillisz

de jó, hogy írtál magadról! Remélem még találkozunk!

Lilla

Kép

Kép
cicamica

A 40-50 mm az a BPD adat, nem a hosszuk. A koponya keresztirányú átmérője. Megnéztem a fiaimét, és a 19-20. héten volt 45-46mm ez az érték. A 18. héten volt 40 mm. Tehát Dórinak olyan 2-3 hét lemaradása van a többiekhez képest szerintem.

Cat
Kép
cateye

Nóri!
Én is megnéztem az enyémeknek!Nálunk 27hét+3napra készült uh.Akkor volt BDP 50-47-47mm. Eszerint a tieid nagyok,Nórinak meg tán nincs is lemaradása.
A hasnyálmirigy a nagyobb gond!Én is utánna néztem,az tényleg probléma.De ha azt mondták,hogy még kifejlődhet,akkor reménykedj!!!Talán nincs olyan nagy gond!
Még azt szerettem volna megkérdezni,hogy a tágabb család hogy reagált ezekre a hírekre? Kapsz tőlük támogatást?

Edit

Kép

Kép
edit73

Cat

Igen, én is valami ilyesmire gondoltam. A 2 hét igazából nem lenne gáz, kérdés, hogy azért növekszik-e vagy stagnál, hízik-e vagy előbb-utóbb fogyni fog a súlyából.... meg ugye, hogy senki nem jósol neki nagy esélyt. :cry:

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Sziasztok!

Lassan en is elobujok a csigahazambol... a het elejen mar Lilla is az orromra koppintott, nem hallgathatok tovabb. :)
Nalunk a csajok jol vannak, tavaly januar ota jarnak oviba. Szeretik is, de szinte kizarolag egymassal jatszanak. Ebbol kifolyolag a nyelvet se sajatitottak el rendesen, rengeteg szot ismernek, de nem hasznaljak mondatokban. Sokmindent megertenek, de nem kommunikalnak... Egyebkent cserfes kiscsajok, be nem all a szajuk.

Gratula a babakhoz! Drukkolok hogy sikeruljon a legjobb megoldast megtalalnotok korhaz kerdesben... En is azon a velemeny vagyok, hogy jobb egybol a Janosba befekudni, nagyon hirtelen tudnak az esemenyek beindulni...

Judyt :)

Remelem mar mindket lurko sokkal jobban van, nem semmi amin keresztul mentetek! Kivanom az ev hatralevo resze jobban teljen mint az eleje!

Hihetetlen nagyok a sracok! Nekem ugy tunik, hogy sokat valtoztak is, bar lehet csak regen lattuk oket. ;) Depi a kintlet miatt van, vagy egyeb okok is vannak? Tarsasag alakul? Fiuk egesz naposak az oviban?

Meme :)

Szepseges a csapatod! :)

Rolunk tovabbi hirek az alairasban... ;)

Gyöngyi

Kép Kép
gyerc

Gyöngyi!

Na végre, már alig bírtam ki, hogy ne kürtöljem szét a nagy hírt!!! :D :D

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Gyöngyi!

Hatalmas gratula! Ez igen! Jó ilyen hírre jönni!

Nagyon örülök, hogy előkerültél:)

Itthon fogsz szülni? Vagy odakint?

Majd jövök fektetés után képekkel.

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Gyöngyi :)

:lol: :lol: :lol:
Gratulálok!!!!

Hazajöttök? A lányok tudják már???

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Gyöngyi,

Gratulálok!!! Nekem mindig is csoda, hogy vagytok (Brigi) ennyire bátrak, hogy bevállaltok az ikrek mellé még további gyerkőcöt??!!?? Minden elismerésem! Bár lehet, hogy én azért zárkózom annyira el, mert nekem két ördögöm van????

Gyere gyakrabban!

Sziszus,

A környezet miatt nem érzed jól magad? Vagy miért? csak ha publikus... Ti mennyi időre mentetek Angliába? Ott kapott munkád a férjed?

Ma elmentünk Visegrádra szánkózni, nagyon-nagyon élvezték a fiúk. Ennek örömére ma megkaptam életem első (és utolsó...) sínadrágját, ha ne adj Isten én is ráülnék legközelebb a szánkóra, és borulnék egy nagyot, ne ázzon át a nacim :lol:

Detti

KépKép
kiliman

Gyöngyi :)

Szívből gratulálok! Csak egy baba van? :wink:

Itthon fogsz szülni?

Nekem két angyalom van, mégis csodálom azt aki előröl kezdi ezt a cécót. Mostmár olyan jó velük, mi is visszakaptuk a "szabadságunkat", mindenben partnerek, én azt hiszem nem kezdeném előről. :oops: Korábban kellett volna, frissen melegében.

Én sajnos dögrováson vagyok. Múlt héten hétfőn kezdődött egy torokgyulladásként, amivel nem foglalkoztam, de 5 napja fáj az arcom homlokom, és nem kapok levegőt az orromon. Így holnap megyek antibiotikumért. 5 éve voltam utoljára orovosnál, még terhesen. :roll:

Cat
Kép
cateye

Gyöngyi!

Juhéé!!!Ez igen!Nagy-nagy gratula! :lol: Már pedzegetett valamit Lilla,de nem gondoltam,hogy ez a jó hír!!!

Cat!
Jobbulást!Bár elég rosszul hangzik így!Otthon is maradsz?

Cat!Detti!
Én csak csendben jegyzem meg,hogy én még bevállalnék egyet!!! :) De valszeg ez már csak álom marad!

Edit

Kép

Kép
edit73

Edit :)

Igeb, itthon maradok vagy 3 napot, mert hulla fáradt vagyok. Nem alszom a bedugult orrom miatt már pár éjszakája, gyenge is vagyok, és ki akarom pihenni magam. Fiúk mennek oviba.

Belőled ki is nézném, hogy vállalnál még egy minikét. :D Valószínűleg a teherbírásod többszöröse a miénknek Dettivel. :D

Cat
Kép
cateye

Hu, csajok koszonom, igazan aranyosak vagytok!
A szules kerdese meg eleg bizonytalan, innen majus vegen koltozunk es azt meg nem tudjuk hogy hova. Meg az is lehet hogy otthon fogok szulni.

Brigi :)

A lanyoknak meg csak ma mondtuk el, ugy tunt orultek, de szeritnem meg emeszteniuk kell a hirt. Emese meg is jegyezte: 'Akkor te most terhes vagy!'
Nalatok hogy fogadtak a csajok a hirt?

Cat :)

Igen, csak 1. A napokban volt az elso UH, addig csak talalgattunk. ;) Eredetileg mi is hamarabbra terveztuk a kistesot, de aztan igy hozta az elet...
Jobbulast neked! A Sinupret nekem eddig nagyon bejott az arc-, es homlokureges dolgokra.

Szankozasert irigy vagyok, iden nem sok ho jutott nekunk. Jol kihasznaltad az uj sinadragod? :P

Edit :)

Huha, te aztan bevallalos vagy! En oszinten szolva izgultam hogy hanyan vannak odabent, azt hiszem en nem vagyok 3nal tobbre hitelesitve... :roll:

Gyöngyi

Kép Kép
gyerc

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?