Sziasztok!
Ma valamiért úgy éreztem, h 4 óra alvás elég.
De most legalább van időm egy kis élménybeszámolóra.
Szóval még a múlt szombati esküvő a téma, a polgári szertartás nem volt a legzökkenőmentesebb
Fél 3-kor kezdődött volna hivatalosan, mondták, h ha 10 perccel előbb megyünk, az teljesen jó. Nem túl egyszerű a környéken megoldani a parkolást, de ott voltunk már 2 után 10 perccel. Se kiviágítás, se fűtés, kb. úgy néztek ránk, mintha váratlanul estünk volna be.
Elkérték a személyiket, az egyik tanú a kabátjában hagyta, a másik a kocsiban
, erre a házasságkötős nőci már húzta a száját és ég be is szólt, h ha 2 percen belül nem lesznek meg, akkor jobb lesz új tanúk után nézni. Mindezt akkor, amikor még mindig volt negyed óránk.
Személyik meglettek, násznép bevonult, leült, vártunk. Flegma nőci újból megjelent, most már más stílusban adta elő magát: a szülőköszöntő virággal baj van, a 4 szálból csak 3 van odaadható állapotban, de higyjük el, h tegnap(!) amikor hozták, még szép volt.
Felmerültek bennünk bizonyos kérdések és megjegyzések, de visszafogtuk magunkat, fél perc alatt eldöntöttük, h akkor 2 virágot adunk csak, az én szüleimnek egyet és a férjem szüleinek is egyet.
Innentől reméltük már minden rendben lesz. Mondták, ha meghalljuk a zenét, kezdhetjük a bevonulást. De a zene nem kezdődött...
Flegma nőci megint odatipegett hozzánk, még sokkal alázatosabban persze, és közölte, h a hangtechnikus még nincs itt. 14:35-kor.
Csak mellékesen megjegyzem, h a násznép között ült két anyakönyvvezető, tehát nem simán volt égés, hanem triplán.
Ezekután előkerült még egy nő, az anyakönyvvezető és ő meg a házasságkötőtermes (a flegma) nekiálltak magyarázkodni, h ők nem tehetnek semmiről, őket csak ideküldték, de a szervezésért nem ők a felelősek és képzeljük el, h a következő esküvő fél 4-kor lesz és akkor már az is csúszni fog. Na, itt szakadt el a cérna, h nehogy már még mi aggógjunk az utánunk következő esküvőn, amikor a mienk sincs rendben.
3 előtt 10 perccel beesett egy póthangtechnikus és végre megkezdődött a ceremónia. Már kezdtünk minden kellemetlenséget elfelejteni, már mindenki sirdogált meghatottságában, amikor kimondták a nevünket... rosszul. Nem egy mindennapos név, mert "sch" az eleje, "ch" a vége, és hallottunk már egy pár variációt rá, de ez új volt.
Hát, ennyi a történet.
Ezt leszámítva csodálatos élmény volt, a templomi esküvő gyönyörű volt, bakimentes, csak nagyon hideg
az étteremben pedig minden remekül sikerült, jó volt a kaja, a zene, a hangulat. Ott is volt egy kisebb mallőr: két nagy tálca köretet sikerült az egyik pincérnek leejtenie, de senkit nem öntött le, sőt szinte senki észre sem vette. Ezt akkor már úgy fogtuk fel, h kellett ez a történés az összképhez
Más téma: babamozgás. Egy párszor már én is beparáztam, de aztán arra a következtetésre jutottam, h lusta a babám
. Ha már nagyon nem bírok magammal idegileg, akkor elmegyek zuhanyozni, mert attól mindig beindul, akkor olyan buli van, h csak na
Gondolom tetszik neki a vízcsobogás, meg biztos ő is érez abból valamit, h a hasamon végigfolyik a melegvíz.
Kedden megyünk dokihoz, szerdán meg a 18. heti UH-ra. Pécsen utoljára
. Következő hétvégére még be van ütemezve egy laza költözés 300 km-rel arrébb, úgyhogy szerintem legközelebb csak azután jeletkezem.
Lagzisok, remélem már ágyba kerültetek és minden rendben volt!
Mindenkinek sok puszi!