Új privát üzeneted érkezett!

Dius, én csak egyetérteni jöttem az előttem szólókkal...
És minden tiszteletem Tuntuné, h ilyen következetes bírt maradni, mert sajna ez nekem nem sikerült, és most sem vagyok az... Sztem a gyereknevelésben ez nagyon nagy hiba.
Mamáknak meg nyugodtan megmondhatod, hogy az van, amit te akarsz, tehát ha azt mondod, h ne dajkálják naphosszt a gyerkőt, akkor ne dajkálják. Szerencsére ez nálunk működött. Anyós részéről voltak/vannak, meg lesznek is sértődések, de az van, amit mi mondunk. Punktum. :lol:

been

Azt hiszem az én véleményemet a sírni hagyásról már ismeri a többség :wink: Remélem nem haragszol meg Tuntun, de én egyáltalán nem értek egyet a "hagyd sírni 2 éjszaka, a 3. éjjel már nem fog sírni" elmélettel. Sőt!!! Főleg egy pár hónapos baba esetében, nekik még az anyukájuk jelenléte ad biztonságot, és ők még nem tudnak különbséget tenni a nappal meg az éjszaka között. És nem is úgy kell megtanítani őket erre, hogy hagyjuk hadd sírjanak. A Kismamában egy pszichológusnő mondata fogott meg engem nagyon, majd megkeresem és beírom, mert pontosan nem tudom már, ha meg nem úgy írom le, akkor félreérthető lehet.
A pszichológusok egyébként azt mondják, hogy a sírni hagyással nem azt tanulja meg a gyerek, hogy éjjel aludni kell, hanem éppen egy tanult tehetetlenség alakul ki, azt tanulja meg a gyerek, hogy felesleges sírnia, hisz úgysem reagál rá senki.
Egy pici babánál meg végképp nem tudhatjuk, hogy éppen miért is sír éjjel. Vannak babák, akiknek nehezen megy a méhen belüli életből a kinti élethez való alkalmazkodás és ezért is lehetnek sírósabbak. Az ő esetükben is érthető, hogy az anyukájuk kellene nekik minden percben.
És azt is bebizonyították, hogy azok a babák, akiket hagytak sírni, később ők voltak a sírósabb babák, azokkal szemben, akiket nem hagytak sírni a szüleik.
Remélem nem bántottam meg senkit az én véleményemmel, nem állt szándékomban.

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
dadomi

b]Dadomi,[/b] dehogy haragszom meg. Tiszteletben tartom a véleményed, én leírtam, hogy én hogy csináltam annak idején. Ezt most ne úgy képzeld el, hogy rácsuktam az ajtót, hogy hagy bömböljön amíg kifárad. Ott voltam mellette, csak éppen nem vettem ki az ágyból. Ricsi sem volt egyáltalán sírós, nappal szinte egyáltalán nem, éjjel is csak pár sírós éjszaka volt. Akkor én ezt találtam jónak. Erikkel meg nem volt ilyen problémám, mert ő mióta megszületett végigalussza az éjszakákat. De nálunk pl. az sincs, hogy köztünk alszik a gyerek. Nem hiszem, hogy ettől én rosszabb szülő lennék. Viszont van két olyan gyerekem, akiknek megszokott rendszerük van, kiegyensúlyozottak.
Vendég

Szerintem gyereke válogatja. Tuntunnál bevált az ő módszere, én is ismerek olyan anyukákat, akiknél ez bejött, a gyerekük pedig kiegyensúlyozott és boldog. Nálunk meg az az elmélet látszik bebizonyosodni, amit Dadomi írt le.
Szerintem itt 2 rossz megoldás van - hangsúlyozom: szerintem. Az egyik, h rácsukom az ajtót aztán hadd bőgjön, a másik meg, hogy éjjel-nappal rajtunk lóg. De ez utóbbit se a pici, pár hetes csecsemőkre értem, hanem a már idősebbekre, mittomén, a 3 hó felettiekre.

been

Értelek titeket :) És persze Barnuskám sem egy bömbölős baba, hála az égnek :) És éjszaka is alszik.. az 5-6 óra meg van egyhuzamban.

Kép Barnuska így alszik, átöleli az egész világot :)

Kép
dius87

Na akkor duplán kakukktojás vagyok, nem elég, hogy messze vagyok Tőletek, ráadásul még "katonásan" nevelem a gyerekeimet is.
De azért ugye szerettek? Kép
Vendég

Sajna én személyesen ismerek olyat, aki bizony megcsinálta, hogy hagyta 3 éjjel sírni a gyerekét, és még büszke is volt magára, mert azóta alszik a gyerek :evil: Persze ott a szopi is nagyon hamar véget ért. De az anyukának fontosabb volt a saját nyugalma. Már óvodás a gyereke, de valami bölcsifélébe is bedugta elég korán, pedig nem voltak rászorulva egyáltalán.
Emma, Tuntun! Az igaz, hogy egyféle "sablon" alapján nem lehet az összes gyereket nevelni, mert mindegyik gyerkőc más, más válik be mindegyiknél. A legjobb az arany középutat megtalálni. Bár mi rengeteget éjszakáztunk (mióta a fiúk együtt alszanak egy ágyban egész jók az éjszakák - kopp-kopp-kopp), de harmadszorra sem csinálnám másként. Bár Dominál azt mondtam, hogy megpróbáljuk, hogy inkább az ő ágyában aludjon, de az élet másként akarta, nem tudtam volna külön aludni tőle sem az influenzája idején, sem a befulladós időszakokban. De ez megint más dolog.
Nem hagytam őket sírni soha, persze ez nem egyenlő azzal, hogy azonnal felkaptam volna őket. Viszont már egész picinek ahhoz szoktattam mindkettőt, hogy egyedül is legyenek el, persze nem órákig, de meg kell tanítani a gyereket egyedül is játszani. Van egy feljegyzésem Dani babakorából, amikor azt írtam, hogy másfél órán keresztül eljátszott az álványos játékával. Persze nem volt magára hagyva, én ott tettem mellette a dolgom, meg azért beszéltem is hozzá, de mivel eljátszott, hagytam. :D

dadomi

Tuntun, ezt ki mondta neked? :D

been

Melyiket?
Vendég

Dius! Annyira édes Barnus ahogy így kiterülve alszik :lol:
Tuntun! Ugyan már! Miért nevelnéd katonásan? Nem vagyunk egyformák, mindenki a saját életéhez alakítja a gyereknevelést is!
Mennem kell, áll a bál...

dadomi

Dius, úúúgy megdajkálnám a kisfiadat! Nagyon éédes kismanó! :D
Dadomi, persze, vannak ilyen anyukák is, de én úgy vettem le, ebben a topikban nem ez a gyakori... :lol: Én meg a másik szélsőségre - is, meg sajna erre is, amit te említettél - tudok példát mondani, 3 hós elmúlt a gyerek, de a szülei mást se csinálnak, csak őt kiszolgálják. Na, hát ez sem jó... Szerintem.

been

Hogy kakukktojás vagy, mert katonásan nevelsz. :lol:

been

Ott a pont, Dadominál! :D

been

Jah, és: nem csak mi nem vagyunk egyformák, hanem a gyerekeink se ugyi. Meg sablonok sincsenek.

been

Emma! Ez a topic a szuperanyukák topicja :lol: :lol: :lol: És hogy mindenki tudja, szerénységünk határtalan :lol: :lol: :lol:

Cseriani! Nem találom a telefonom, nem tudlak megcsörgetni. Apánknak ma is halaszthatatlan dolga van :evil: nem tudunk menni hozzátok. De valamelyik nap majd odaragasztom az autóba, és oda megyünk ahova én mondom! Megcsörgetlek előtte!!!! És ne harizz!!!!!!

dadomi

Itt vagyok, csak közben logopédiázok a naggyal. Persze nem teljesen gondoltam komolyan ezt a katonás dolgot, de azért mégis van benne valami, mert nálunk tényleg szigorú rendszer van. De én úgy érzem, hogy ezzel nem ártok a gyerekeimnek. Nálunk nincs az, hogy még este 10-kor a fejemen ugrálnak, mert 8-kor ágyban vannak és általában negyed óra múlva már csönd van a lakásban. A napközbeni programjaimat is úgy alakítom, hogy délben ebéd Eriknek és utána alvás. Ezektől nemigen szeretek eltérni. Persze ehhez az is kell, hogy jó "alanyaim" legyenek, mert hiába akarom én őket lefektetni, ha tojnak a fejemre. Na mindegy én ilyen vagyok.
Vendég

De Tuntun, szerintem nagyon jól csinálod...! És épp ez az, amit irigyeltem az egyik hszemben, hogy meg tudod csinálni! Nálunk bizony van fejemen ugrálás még este 11-kor, mert bemegy a szobába, de kijön, bemegyek vele, de akkor is kijön... (Ez Árminra vonatkozik, mert Hanna ott marad. Mostmár. De vele is kínlódtunk, mikor Árminnal egyidős volt.)
Nahszóval, sztem mindenki úgy csinálja jól, ahogy jónak látja, sztem egyikünk módszere se rosszabb a másikunkénál. És kéccc.
Szuperanyucik. :lol:

been

Tuntun nem néz rád ezért senki csúnyán,mert te így neveled a gyerekeid. Én is az a következetes fajta vagyok,már gyakorolom is Csillán :roll: nem mindíg sikerrel,de próbálkozok,Csilla meg rákontráz,de így szép az élet :wink:
Dius,nyugodt baba lehet Barnus,ez látszik a képen! Ha meg néha sír,akkor nyugodtam dajkáld meg,azzal nem rontod el.

Kép
Kép
josi

hűha,írtatok ám :shock:
jajj,megzabálom azt a kis kiterült manót,dius,nagyon édes :lol:
Hát,mint már írtam is,mi nem egyszer aludtunk 4-en egy ágyban. Én sem akartam,de ez lett. De nem bánom. Most is a szobánkban alszanak,de külön ágyban,egymás mellett. Most,hogy Eliza ennyira taknyi,éjjel mellettem aludt,Kristóf meg az apjával. De van ez fordítva is. Sőt,olyan is van,hogy Zoli alszik velem. :P Én így vagyok nyugodt. Nem zavar a dolog. És tuntun dehogy vagy te más. Sztem nem neveled katonásan őket,csak következetesebb vagy,mint mi. Ennyi.
Nálunk a napirend csak annyi,hogy fél 7-kor ébresztő,fél 8-kor indulás az oviba,Eliza 11-12 körül eszik,ahogy megéhezik,utána alvás,fél 4-kor megyünk Kristófért,este nyolckor meg irány a fürdő. Ha pl. nagyon fáradtak,akkor lehet,hogy elöbb fürdünk. De pl. nyáron meg ritkán fürdünk kilencnél elöbb. Mivel én mindig elég érdekesen dolgoztam,ugye éjszakáztam,meg nem volt soha normális hétvégém,ünnepnapom,stb...ezért bennem sem alakult ki szigorú napirend. Meg elég sokat vagyunk úton,kirándulunk,stb...ezért is nem akartam más napirendet. Engem nem zavar,ha Eliza mondjuk elalszik hazafelé a kocsiban,és csak 3-kor ebédel.
Mindenki más,és ez így van jól. Mi szerencsére Zolival nagyon egymásrataláltunk ilyen téren :D
tuntun sztem te azért is álltál máshogy a dologhoz,mert mint írtad is párod szakmáját-munkáját,sokat voltál egyedül,nem?
dadomi dehogy haragszom,majd beszélünk,ok? Mármint ha meglesz a telefonod.
na,megyek,megpróbálom kifésülni ezt a szőrcsomót a fejemen,és megszárítom a hajam,mert itt gubbasztok vizes hajjal...
Vendég

Segítsek Ani :P

Kép
Kép
josi

Köszi, aranyosak vagytok, de ismerem én a hibáimat ám! Igen én nagyon sokat vagyok egyedül, kis túlzással azt is mondhatnám, hogy a gyerekeimnek hétvégi apukájuk van. :cry: Mi is sokat járunk kirándulni, akkor azt csinálom, hogy Eriknek jól megmelegítem az ebédet, bele alufóliába, konyharuhába és útközben megkajál. Aztán utána héderel a babakocsiban. Nyáron Ricsinek sincs szigorú rend, de Eriknek van akkor is. De igényli is, mert el is fárad addigra.
Ha betegek, akkor meg én is a szobájukban alszom a földön, vagy a fotelban. Ricsinek galériás ágya van, úgyhogy oda nem ajánlatos nekem is felfeküdni, Eriknek meg a kiságyában hülyén néznék ki :lol: :lol:
Ani, Eliza jobban van azért? Nem tudod Éviékkel mi van?
Vendég

Nah, szal a mi napirendünk, illetve szokásaink Aniékhoz állnak a legközelebb, megállapíthatom. :wink: :D
Josi :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Visszament már szegény embered?

been

Dius-Barnus, azt tudod, hogy mi nem lakunk egymástól messze? Majd bejelöllek iwiw-en is.
Vendég

tuntun De jóóó, merre laksz??? Jelölj! :wink:
Legalább te határozott vagy és tudod mit akarsz! Nekem fogalmam sincs még hogy mihez ragaszkodjak és hogy akarom nevelni a kisfiamat, minden magától jön, persze biztos vannak elveim amik útközben alakulnak ki, hogy ezt tuti nem fogom csinálni vagy hogy ezt tuti fogom. Egyenlőre azon vacilálok hogy aludjon e a kiságyban éjszaka, mert velünk alszik. Mindenki leszid emiatt. De apával így tudunk nyugodtan aludni, és gondolom Barnusnak is jó a közelségünk, ő nagyon igényli a közelséget születése óta. Még egyszer sem aludt éjszaka ott, csak napközben de akkor is nyugtalankodik ha kirakom a nagyágyra akkor meg nem.

Köszönjük a sok dicséretet! Arik vagytok! :)

Kép
dius87

Még itthon van,de már készül,Csilla hihetetlenül hisztis volt a hétvégén és Apjuk ezt nem bírja :) úgyhogy várja már a holnap reggelt.
Én meg naggyából olyan vagyok nevelés szempontjából,mint Tuntun.....

Kép
Kép
josi

Dius, sztem ne törődj a "mindenkivel", csináljátok úgy, ahogy nektek jól esik.
Meg mindig úgy lesz, legalábbis nálunk is úgy volt, hogy az adott időszak volt a fontos, arra nem is gondoltunk, h mi lesz fél éves, vagy 1 éves korában..,. Nekem egy elhatározásom volt a későbbiekre vonatkozóan: elviszem táncolni őket (ha lesz kedvük), illetve járhatnak hittanra (ha lesz kedvük). Egyelőre ez így be is jött. :lol: Aztán ennyi. Persze, fontos a napirend (valamilyen napirendje tuti lesz, ha nem is nagyon szigorú, csak az a fontos, lássa, mi mi után következik pl), meg a biztonság - ez a kettő valahol össze is függ -, meg, hogy szeresd nagyon és adj neki enni. Ezeken kívül az égvilágon semmi nem fontos. Szerintem. (Legfőképpen az nem fontos, h ki mit mond. ) :wink: Dehát ezt látod te is, hálaégnek...

been

Hát, az én gyerekeim se voltak a hétvégén a topon, úgy látszik, ez hullámhosszon vannak a tieiddel... :lol: Bár nálunk Hanna volt inkább dilinyós. Ez rá is nyomta kicsit a hangulatunkra - apjáéra meg az enyémre - a bélyegét.

been

Dius, bejelöltelek.

been, én meg elhatároztam, hogy mindenképpen egyetemre fog járni, nagyon előregondolkodtam? :lol: :lol: :lol:
Na elég volt a poénkodásból mára, komolyra fordítva a szót: én egyhez ragaszkodtam, hogy járjon karatézni, mondjuk hál istennek van is kedve, mert sajnos a mai világban muszáj, hogy meg tudja védeni magát. A többit meg ő szerette volna - úszás, korcsolya, színjátszás. Mi mindenben támogatjuk, de a tanulás rovására nem mehet.
Na majd még benézek, de mindjárt leteszem a fiúkat, aztán irány tanulni, mert holnap angolvizsga. Igaz, hogy csak tanfolyamzáró, de csak nem éghetek le.
Vendég

Okés, csak úgy el tudnak bizonytalanítani. De párom is mondja, hogy nem szeretne a gyerek nélkül aludni ugyanis a párom alszik középen a baba mellett :) Hát akkor így marad aztán majd meglátjuk :)

tuntun vissza jelöltelek. Tényleg közel laksz. Kocsival 15perc. :)

Kép
dius87

Dius, ha betartom a sebességet, márpedig én nem szoktam. :oops:
Egyébként én is laktam Palotán, ott laksz ugye? Meg ott is dolgoztam a Páskomliget utcában jó pár évig.
Vendég

Dius, majd, ha elbizonytalanítanak a népek, gyere fel a bnetre és kérdezz! Maaajd mi megmondjuk a frankót! :lol: 8) :wink:
Férjed de aranyos! Az enyém azt megcsinálta, hogy kiszedte Hannát a kiságyból, mikor véletlenül ott aludt el, és betette magunk mellé, ahol aludni szokott, mert nem volt nyugta nélküle... :roll: :)
Tuntun, hajrá, vizsga!
Az egyetem nálunk is benne van a 15 éves tervben... :lol: Na, ehhez viszont fogok ragaszkodni - ha még élek :roll: - ha lesz kedvük, ha nem (persze, ha olyan buták lesznek, mint a tök, akkor nem erőltetem 8) (Úristen, valamelyőtök meg ne sértődjön,ezzel nem azt akarom mondani, h aki nem járt egyetemre, az buta, remélem, nem értettetek félre!!!). Szeretném én is még, hogy sportoljanak, illetve tanuljanak zenét (ha lesz fülük hozzá persze.)
Aztán majd meglátjuk. :D
Neeettkeee, hooool vaaagy? :D

been

Ja igen, még zeneiskolába is szeretett volna járni, de arra már azt mondtam, hogy nem, mert jelenleg egy szabad délutánja van. Ráadásul megkaptuk az új órarendet és eddig egy héten 1x volt 5 órájuk, most pedig 4x!, mert belép az angol is. Bár nem tudom, hogy ő fog járni-e, mert még nem volt szülői. Azt mondta a magyar tanárnő, ha valamelyik betűt nem tudja vmelyik gyerek jól mondani, akkor nem fogják engedni az angolt, na most nálunk a "r" bizonytalan, bár logopédus foglalkozik vele, de még van mit alakítani. Holnap meg a fogait nézetjük meg, mert elég kuszák, lehet, hogy fogszabályzó kell neki.
Szegénykém épp az előbb nyitottuk rá az ablakot, mert annyira köhög. Most meg bekapcsoltam nála a párásítót, remélem mostmár nyugodtan fog aludni. Olyan dühös vagyok ilyenkor a tehetetlenség miatt. Pedig adom neki a gyógyszert, vitamint, mézet. Estig néha-néha köhögött, most meg néha-néha nem. :( :(
Vendég

Jaj, szegénykém, ez annyira rossz lehet... :( Remélem, nyugis éjszakátok lesz azért!
Ejj, dehát felnőttek is raccsolnak, akkor mi van? :D Najó, persze, értem én a tanárokat. Tök jó egyébként, hogy tudsz nemet mondani! Én ismerek - jó széles az ismeretségi köröm, mi? :P - olyan anyukát, akinek a 10 (asszem) éves gyerekének nincs egy szabad délutánja sem, és még tanul is vele ráadásul délután az anyuka, de jár egy csomó helyre, zene, sport, meg úszás, anyámkínja, merhogy "nade annyira szeretné a gyerek..." Szerintem én se engedném meg. Illetve: biztos, hogy nem. Nincs gyerekkora annak a gyereknek.

been

Én is tanulok vele du. de kb. egy félórát, 40 percet. Igazából nem is tanulás, hanem átbeszéljük a napi anyagot, megnézem a házit, mert azt bent csinálja és egy kicsit olvasunk. Utána gyakorol egy kicsit logopédiát és utána vacsoráig játék. Az első két hónapban vért izzadtunk, akkor nagyon sokáig tanultunk, de mostmár belerázódott ő is és én is. Mindegyikünknek új volt ez az iskoladolog, de azt már tudom, hogy Eriknél mit fogok másképp csinálni.
Mióta írtam, azóta csak egyszer köhögött, voltam bent nála és nyugodt a légzése, úgyhogy remélem nem lesz gond.
Épp most buktam le, azt kérdezi a férjem, hogy ez a tanulás :oops:
Vendég

:lol: :lol:
Mondd neki, ez, és, hogy angolul beszélgetünk. 8) (Bár mondjuk velem nehéz lenne :P )
Szerintem én is fogok velük tanulni, vagy legalábbis átkérdezgetni, hogy mi volt, meg ilyenek. De az is biztos, hogy nem fogom minden egyes napját betáblázni - vagy hagyni, h betáblázza -, mint az az előbb említett anyuka... :roll: Jó, hát én is a más gyereke ügyében vagyok mindig okos... :lol:
Na, kikapcsolok, te meg tanulj... Örülök, h Ricsi jobban van! Holnapra meg drukk! :D

been

Én is eltűnök még egy kicsit Kép

Jó éjszakát Mindenkinek!
Vendég

Jó reggelt Mindenkinek!

Ricsikém ma elment suliba, de nem igazán volt jól, lehet, hogy du. visszaviszem az orvoshoz. Fáradt volt, étvágya sem volt. Nemhogy javulna, hanem még mintha rosszabbodna. Ráadásul reggel a férjem két beosztottja is telefonált, hogy hányás-hasmenéssel küszködnek. Remélem nem sikerült a férjemre is ráragasztani. :twisted:
Ani, Eliza hogy van?

Most megyek suliban, aztán majd du. jelentkezem.

Addig is legyetek jók (de csak módjával!) :lol:
Vendég

Na annyira készülök a vizsgára, hogy magyarul már ragozni is elfelejtettem - szóval suliba :lol: :lol:
Vendég

tuntun jobbulást a nagyfiadnak!

Körkérdés: Ki nyitott Start számlát, és melyik banknál? Vagy a kincstárnál hagytátok? Mit javasoltok? Mi csak karácsony előtt kaptuk meg a levelet, volt egy kis kavarás vele, és még nem intéztük...Köszi!

yuyu79

tuntun szegényke, remélem hamar jobban lesz.

Hát olyan hülye éjszakánk volt, fél5ig aludt aztán 5kor vissza feküdtünk elaludt és 2-3 percenként hangosan nyögdécselt meg hülye hangokat adott, párom alig aludt, és még most is csinálja... néha olyan furán alszik, de még mindig alszik. Még a pólyából is kiekecmergett olyan furán feküdt benne nem győztük megigazítani.

Remélem ma jó idő lesz délkörül mert akkor lemegyünk egy félórára sétálni...

Kép
dius87

Hali!
Hannát transzportáltuk oviba.
Dius, lehet, csak szimplán rossz éjszakája volt Barnusnak... Persze, h tovább alszik, hát éjjel nem aludt jól szegényke. Remélem, nem lesz beteg! Nálunk csodaszép idő van és plusz fokok szerintem, mert kigombolt kabátban se fáztam, ezer ágra süt a nap, huss jóidő Pestre is, h tudjatok sétálni! :D
Yuyu, mi hagytuk a kincstárnál, azzal, hogy megbeszéljük, mi legyen vele, namost 1,5 éve beszélgetjük... :oops: :roll: Mindig elfelejtettük. De rakosgatunk pénz(ecskéke)t a gyerkőknek takszövnél számlára, viszonylag magas a kamat, úgyhogy nem is volt olyan sürgető, hogy a babakötvénnyel foglalkozzunk. Szal, egy szó mint 100: nem tudok neked tanácsot adni... :wink: Jól vagytok? Örökmozgó kisasszony miket művel?
Tuntun, remélem, nem lesz betegebb nagyfiad! Meg a férjed se kapja el a hányósfosóst, jajjj... Neked meg drukk ismét.
Éviékről senki nem tud semmit? :?:

been

Itt is süt a nap :lol: szomszédék meg fúrnak..........remélem még alszik egy kicsit Csilla.
Jaj ez a fosáshányás,sose lesz már vége :evil:
Múlthéten mondta a védőnő,hoyg ha megjön a jóidő lesz itt járvány mindenféle.......Csilla meg még most se kapta meg a pneumot,nincs oltóanyag :twisted:
Nálunk Noéminek egy héten 2x van délutáni elfoglaltsága,nem mertem eddig többre beíratni,féltem,hogy a tanulás rovására megy. Jövőre megpróbálkozunk a zeneiskolával,meg a ritmikus sportgimnasztikával.
Tuntun szegény kisfiad,pedig azt hittük meggyógyul a hétvégén :(
Yuyu,mi hagytuk a pénzt ott ahol van..............

Kép
Kép
josi

na,írtam,erre Eliza egy billentyűnyomással eltüntetett mindent. Szóval...yuyu,mi úgy vagyunk,mint Emmáék,lassan másfél éve beszéljük,hogy mi is legyen vele. Eliza jobban van,de még folyik az orra. Kristóf is kicsit taknyi,de ment oviba,holnap meg ismét színház. Én is szeretném,ha sportolna,meg ő is,így tavasszal kezdi a focit. Tánc nálunk az oviban van,minden csütörtök délelött.
Én kópéim jót aludtak,este Kristóf elaludt olyan háromnegyed kilenc körül,Eliza kicsit pörgött még,majd odabújt Kristófhoz,és elaludt. Olyankor mindig könnyes lesz a szemem,annyira édesek :oops:
Éviékről nem tudok semmit,hétvégén el voltam havazva a jó idő ellenére.
tuntun bár már úgysem olvasod,de egy hatalmas kalappal!!!!!
Na,lépek,kimegyünk kicsit sarat dagasztani.
Vendég

Sziasztok,

hát ilyen rossz vizsgát talán még életemben nem írtam. :lol: Amikor odaadták a lapokat, mintha mindent kitöröltek volna a fejemből. Na ez rányomta a bélyegét a szóbelimre is. Szegény társam próbált segíteni, de nem sok sikerrel. Ráadásul a szóbeli előtt csörgött a telefonom ismeretlen számmal, rögtön azt gondoltam, hogy Ricsikével van valami. Tiszta hülye vagyok. Igazából nincs ennek tétje, de azért elég ciki, hogy én akinek megvan az alapfokú nyelvvizsgája két értelmes mondatot nem tudok kinyögni. Mondjuk ismer a tanár, mint a rossz pénzt, hogy én leblokkolok, aztán onnan senki nem tud kimozdítani. Pedig egyébként van beszélőkém rendesen (gondolom látjátok).
Na elég a kesergésből!
Nálunk is hétágra süt a nap, úgyhogy apósom sétált is Erikkel de. Képzeljétek amikor elindultam akkor még aludt és apósom 10-kor ébresztette! Tegnap este olyan 1/2 9-től aludt. Mondjuk egy kicsit neheztelek ezért apósomra, mert mindig mondom neki, hogy max. 9-ig hagyja, de mindegy. Én ált. 1/2 9-kor felkeltem, ha így bealszik.
Ani, úgy irigyellek ezért az esti látványért. Nálunk nem tudom lesz-e ilyen egyáltalán, mert Ricsike mellett képtelenség aludni. Össze-vissza tekereg, nyög, dumál álmában. Erik meg éberen alszik. Így én külön-külön gyönyörködöm bennük.
Dius, mi is hagytuk a Kincstárnál, bár át akartam hozni a tak. szöv.-be, de a "majd" kategóriába került, immáron 1.5 éve.
Josi, Ricsi olyan suliba jár, ami általános és művészeti iskola. Ő a művészetin belül színjátszásra jár és erre külön bizonyítványt fog kapni. Ez egy du.-t foglal el, úszni és korcsolyázni meg a napközi alatt viszik őket. Ami külön foglalkozás (nem iskolán belül) az a karate, az 5-7-ig van. Most ő mindenképp napközis, így akkor legalább hasznos dologgal foglalkozik. Amikor meg karatéra viszem, akkor nincs külön tanulás, csak átnézem a napi anyagot, leckét.
Így azért általában 5-re készen vagyunk mindennel, és van marad még kb. 2 óra játékra.
De ha mindenre külön suli után kellene vinnem, azt már nem engedném, mert szegénykék nagyon le vannak terhelve így is.
Vendég

Na mint írtam előbb is h..... vagyok.
Julcsi, Neked akartam írni a Start szlát..... :oops:
Vendég

tuntun Kristóf is tök jól alszik,kiabál,beszél,pörög-forog sokszor. Már volt olyan orvos,aki alváslaborba akarta küldeni,de nem engedtem.Féltem,hogy teljesen rám fog hasonlítani,mert én járkáltam is álmomban,szerencsére ő eddig még nem. Eliza egyszer az ágy egyik,egyszer a másik végén van. Én többször felébredek,akkor megigazgatom őket,meg Elizát betakarom,mert ő mindig kitakarózik. De azt vettem észre,hogy mindkettőjüknek szüksége van emberi közellétre,és örülök,hogy egymás közelsége is elég nekik,nem muszáj,hogy Zoli vagy én feküdjünk mellettük. Igaz,állati közelség is van nekik,mert tele az ágy mindennel,kacsa,csacsi,kutyusok,stb...
Egyik este lefényképezem,hogy alszanak,ok?
Kristóf öleli a kutyusát meg a csacsiját,Eliza meg általában a kiskutyáját,meg vagy a hóembert,vagy a macit,namost mindkettő majdnem akkora,mint ő :lol:
tuntun nézted az iwiwemen a képeket? Asszem még fennt van az,amin egyik délután aludtak együtt. Azt a képet is nagyon szeretem.

A vizsgádhoz nem tudok mit mondani,ejnye-bejnye!!!!!
Ezek után nehogy rá merj ám szólni Ricsire,ha valami nem úgy alakul a suliban,ahogy... :D
És most mi lesz,mész mégegyszer? Vagy ez nem olyan???
Vendég

Tuntun sajnálom,hoyg nem nagyon ment a vizsga,mekkora tétje volt? Suin belül Noémi is jár még táncra és hittanra.

Kép
Kép
josi

Ani, láttam azt a képet. Már ott is irigykedtem. Hát igen, aki még éjfélkor is itt fórumozik így jár. :oops:
Nincs tétje, mert ha leteszed a nagyesküt, hogy márpedig Te ennél okosabb vagy és bepótolod az anyagot, na meg kifizetted a tandíjat, akkor továbbengednek. A nyelviskola vezetőjével meg jóban vagyok, meg egy pár szívességet is tettem neki, úgyhogy nem fogja azt mondani, hogy nem mehetek. Legalábbis remélem.
Valószínű, hogy ezért is veszem lazábban, mert a tét nulla. :oops:
De ilyenkor baromi dühös vagyok magamra és csak azért is megmutatom a világnak......
Na most elköszönök megint, mert megyek Ricsikéért és utána megyünk fogszabályzásra Pestre.
Majd este jövök.
Vendég

Ja, és Ricsike 100%-os felmérőket ír (egyenlőre), na jó van egy 80%-os is, úgyhogy én meg sem említem előtte a vizsgámat. Nehogy már kapjak a fejemre. :lol: :lol:
Vendég

Tuntun! A karatét a kezdetektől szerette Ricsi? Csak mert nálunk ki van rakva egy plakát, hogy lehet vinni karatéra a gyerekeket, és én is nagyon szeretném, ha Dani járna. Elsősorban azért, amiért te is beírattad a fiad, hogy meg tudja magát védeni, meg azért is, mert a karate javítja az állóképességet (ami nem utolsó szempont egy olyan gyereknél, aki a saját lábában is elesik álló helyzetből :roll: ), meg fegyelemre tanít, önfegyelemre stb. Szóval jó lehet...
Jaj nem tudom, mit akartam még, olyan a fejem, mint a szita :oops:
Voltunk lenn Domival egy órát sétálni, annyira szép idő van! Tiszta tavaszi hangulat :lol: :lol: Persze Domi az első sarat megtalálta és bumm bele, a nadrágja, a kabátja tiszta sár lett... De úgy elfáradt, hogy evett egy kis ebédet (csak a rántott húst, főzeléket meg sem kóstolta :evil: ), aztán be az ágyba és két perc múlva már álomországban járt :lol: :lol:
Na én meg megyek romeltakarításra a konyhába, meg ha belefér még, akkor vasalnom is kéne. De ebben a szép időben inkább kint lennék 8)

dadomi

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?