Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Nézzétek el nekem megint a lustaságot, olyan jó csak olvasgatni, semmi erőm még írni isKépKép. Lehet, hogy ez is terhességi tünet?Kép Saját magamat is emglepem, mert amúgy elég minden lében kanálkéntKép viselkedtem korábban!

Sasha!

Csak nem ezért nem irsz te sem??KépKép
Örülnénk!Kép

Gömb!

A mi zsírkrétánk is ilyen, csak nem ez a gyártó (a Clementoni egyéb babajátékban is elég drága, bár az igaz, hogy aranyos (és tartós) dolgaik vannak), hanem egy francia gyártó, sajnos aforalmazóját nem tudtam kideríteni, mert a doboz hátulja már nincs meg. Ezért nem is írtam. A mienkben csak 6 darab volt, és már nem emlékszem mennyiért, de biztos nem aranyáron, mert én apró ajándéknak vettem Nátánnak karácsonra, biztos feltűnt volna, ha extrém drága.

Ági!

Köztem és a bátyám között csak 16 hónap van, és ő császáros volt, én meg nem. Pont a MÁV-ban a dokimnál szült a napokban egy kismama, akinek a két gyerek között 14 hónap van, és most nem lett császár. Én is azt szeretném (bár nálunk már túllépi az idő a vízválasztó 2 évet), ha úgy kezdenénk neki (és úgy is fejeznénk beKép), hogy sima szülés.

Idő: még jó, hogy nem tegnap esett, mert épp Pesten töltöttem az egész napot. Így is gondban voltam, mert reggel 1/2 9-kor még nagyon hideg volt, én is fáztam kicsit, a pici babakocsizott, nem akartam, hogy a biztos délutáni sétánkkor megfázzon. De aztán délutánra egész szép idő lett.
Tömegközlekedtünk is, úgyhogy az edzés is megvolt. Segíteni sajnos most épp senki nem akart, pedig metróba is kellett lépcsőznöm (bár nagyon igyekeztem, hogy semmi emelőset ne kelljen eljátszani, de ez ugye elég elkerülhetetlen) a nehezebbik babakocsinkkal (+Nátán), még jó, hogy kicsi csöppségünk annyira kapaszkodik odabent.Kép

Rit!

A bölcsi a te döntésed, én elég ellenző vagyok, ha csak nem létszükség. A gyereknek 3 éves korig tényleg anyujával kellene maradnia. Persze a mai világban az is jó kérdés, hogy egy gyerekes nő kap-e jó állástKép, úgyhogy ez is megfontolandó. Nem könnyű döntés, nem irigyellek érte. Remélem sikerül mindkettőtönknek megfelelően dönteni!KépKép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok

Tegnap suru napunk volt, nem tudtam jonni.
Ma meg feleslegesen autoztam at Dkeszire, pedig direkt felhivtam oket, hogy meddig van reumatologia, mondtak fel 2-ig, erre mikor odaerek latom, hogy kint a papir, bocs de tovabbkepzes miatt csak 12-ig es mar nem adnak sorszamot.Kép

Rit

Afonyaval teljesen egyetertek, Te ismered Dodot a legjobban es nehez lehet egy jo allasajanlatkor donteni. De szerintem is sok a felev, es ilyen kicsi gyerekek meg nem jatszanak egymassal, ezt lehetett latni az eddigi babanetes talikon is.Kép Meg most tanulnak csak jatszani. Maximum csak a kornyezet lehet stimulalo nekik, meg az, hogy mas babakat is latnak maguk korul, de nem tarsasagi szempontbol tesz esetleg jot nekik , erted mit akarok mondani. Kesobb olvastam hogy Dodesz nem tagit melloled, szerintem akkor nem is kerdes. A parom sokat idegesitett azzal, hogy adjuk bolcsibe Emit, pedig o azet ennyire nem ragaszkodik. De nekem konnyu dumalni, mert nem huznak vissza az anyagiak, meg anyu is otthon van, ugyhogy aZ lenne a masodik opcio es a bolcsi csak a harmadik.
Ez eleg idegesito lehet, hogy csak villanytuzhelyesek a lakasok. En utalok villanyon fozni.

AFonya

Hanyadik hetben gombolyodsz? Igazan irhatnal ide kicsit gyakrabban!Kép Nagyon edi lehet Reka hogy mar folyekonyan beszel.Kép
En is jobban gombolyodom, mint Emivel, pedig sulyban ott vagyok, talan azert, mert alacsonyabbrol indultam es eddig majdnem minden a babara rakodott.Kép

Kataa

Tok jo, hogy Alex ilyen jol elvan sok emberrel nelkuled. Szerintem ez foleg termeszet kerdese , csak kicsit lehet szoktatassal befolyasolni. Emi is jol elvan anyuval, mondogatja, hogy anya, el.. de nem sir. Masra hagyni meg nem probaltam. A baratnomet imadja, talan o meg szoba johetne, de o sokat dolgozik. Meg vele szoktam elmaszkalni.Kép Emi azert fel az idegenektol, pedig hozzaszokhatott volna, mert honapok ota ki-be jarkalnak a mesterek a felujitas miatt.

Ilke

Szegenykem ,jobbulast!Kép Megkaptam a pogirecepteket, olvashatok, de meg nem volt idom kiprobalni oket.

Uj szavak:

pápa = szemuveg (anyam tanitotta raKép)
pipi = pipi

Agi

Hu de izgi, akkor Te mar barmikor szulhetsz.Kép

Ugy latszik az iden elmarad a tavasz.Kép

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Sziasztok!

Most néztem utána, a gyes 2004-ben 23200,- a mindenkori minimálnyugdíjjal egyenlő összeg. Csak azt nem tudom, ebből vonnak e valamilyen járulékot. Adót persze nem, csak nyugdíjjárulék vagy ilyesmi, azt nem tudom.

Gumicukor, így már értem a nagyi gyest! Így egy évig kaphatja, vagy 3 éves korig?

Judy, megpróbálkozunk egy hét olasz tengerparttal, már többször voltunk, először 3 éves volt a nagylányom, akkor még kocsink se volt, és bírta a buszozást. Most azért könnyebb lesz. Visszük anyukámat is, mert a férjem apját már kétszer is elvittük, most a nagyi jön. Szeretnénk még itthon is menni valahova egy hetet, azt még nem döntöttük el hova.

Tűzhely: Életem egyik ballépése volt, amikor hat éve ideköltöztünk és lecseréltettem a gáztűzhelyet az akkor nagyon divatos légkeveréses sütőre+kerámialapos villanytűzhelyre. Na a sütővel nincs is gond, de a kerámialap nem vált be. Időnként ugye előfordul áramszünet, volt, hogy a kocsi szivargyújtójánál melegítettem a vizet a tápihoz. Meg a nagy bánatom, hogy nem tudom kipróbálni a vokban sütést sem, mert meg sem állna az egyenes lapon. Ha valaha elköltözünk innen, váltani fogok.

Conti

Conti :) :) Barbi 22éves Betti 9 éves
conti

Ági
Húúúú ez tényleg kezd nagyon izgi lenni!!! Remélem kapunk majd jó bőséges szüléstörténetet Kép

Kataa
Hát nem tudom, én sem vagyok valami zárkózott meg papa sem, de hát ismersz. Szerintem ő sem az, mert ha ott vagyok úgy feloldódik, hogy hajaj, egyszerűen attól van beszarva, hogy otthagyom v. lecserélem... bár nem tudom mi oka lenne rá, soha nem tenném, de egyszerűen nem tudok más magyarázatot találni a viselkedésére.

Beszti
Hát köszi, azt hiszem döntöttem is. Beszéltem velük, volt egy tutti jó szövegem arról, hogy mekkora butaság ilyenkor embert felvenni erre a területre, mikor nyáron pang a bolt. Kép hátha kihúzzák még egy darabig, ha nem, hát abba sem halok bele, van még más hal is a piacon, sőt a tecsó is visszavár. Csak nekünk a pénz sajna nagyon számít Kép

Nyusz
Hát ezt a részt irígyellem is, bárcsak ne kéne a hülye anyagiakon rágódni Kép
mi is új szavazunk:
"szép" - imád öltözködni, mindíg megjelenik valamiben és közli magára mutatva. a kis szerény Kép továbbá a rajzait is e jelzővel illeti KépKép

Conti
meg is értelek. a villanytűzhely elég vacak, sajna nekem is volt részem belőle, kint Londonban végig. Utáltam. És ugyebár felejtsd el, hogy "lehalkítod" Kép

Kataa
várom már, hogy költözzetek!!! mehetünk majd játszizni! Kép
Jó neked, hogy Alex ilyen jól elvan nélküled, sajna mi nem tudjuk "rokonokon" tréningeztetni, nekünk maradnak az "idegenek" KépKépKép

rit

rit

Dodo 8 éves, Rege meg 4,5 :):)
anemona7

Hali!

Beszti!

Eddigi tapasztalataim alapján nyugodt szívvel kijelenthetem, hogy nem vagyok állapotos.
Az egy dolog, hogy a legutóbbi (dec 23) pozitív tesztem óta szinte állandóan émelygek és fáj a fejem (kb 3-4 napja elmúltKép), de a menstruációm mindig megjön... bőven. Ellenben 1 héten kb 4x alszom napközben a gyerekkel, holott eddig nem is. Na meg álmomban közölte velem egy doki miután megfújtam egy szondát, ami terhességi teszt szonda volt, hogy 10 hetes terhes vagyok.
Szoval tiszta gáz, pedig lassan már 1 hónapja nem is igazán gondolok új babára és már azt se tudom mikor volt meg múlt hónapban.
De köszönöm hogy gondoltál rám.

Jelentem én is vagyok... néha, és igyekszem mindenkit elolvasni, de most is kiesek a számon az álmosságtól. Megyek is puszi mindenkinek!

sasha

Kép
sasha

Kataa!

Még annyita bölcsi témáhot hogy tényleg nálunk is tele vana bölcsi olyna gyerkőcökkel akiknek otthon van az anyukájaKép Na meg " az x.y gyerkőc jön bölcsibe", ezért a legjobb barátnője is beadja a gyerekét, mert hogy egy csoportba kerüljöna két gyerek, mert ha pár hónap múlva dná be már nem biztos hogy abba kerül, meg a "most van heyl" eset, nehogy pár hónap múlva ne legyen, no meg ott van az "állandóan rajtam lóg a gyerek,még wc-re se tudok menni tőle, nem bírom beadom bölcsibe". Ezekkel nagyon nem tudok egyet érteni. Aztán anyuka zokog kinta folyosón hogy ő beadta a gyereket a bölcsibe.
Én már mikor született Emam tudtam hogy 2 évesen bölcsibe kell adnom, és sajnos azóta se változott a helyzet, bevallom én ezért nem gondolok bele annyira ebbe a témába, mert tök simán meg lehetne győzni hogy ez így nem jó, de akkor ha úgy gondolom nem jó akkor hogy hagyom ott majd ősszel? Márpedig muszáj visszamennem dolgozni, és nem feltétlenül azért hogy pl lakást vegyünk,az ahoyg látom a helyzetet nem fog összejönni, hanem egyszerűen azért hogy megéljünk viszonylag átlagosan. Szóval muszáj a pozitív oldalt néznem.
És egyébként elég szimpatikus ez a bölcsi ahová járunk. Az ovi már nem, abab tuti nem iratom majd ideKép Már most nézegetem mik a lehetőségek, olyna gyorsan telik az idő.Kép

Azért tök fura nem hogy más anyukák épp azzal indokolják a bölcsibe adást ami miatt Rit letett róla. Írtó különbözőek vagyunkKép Pedig sokukat ismerem a játszóból és tök normális, gyereküket imádó anyukák, csak egyzserűen máshogy gondolkodnak a témáról.

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Sziasztok!

Manó
Ez komoly? Hogy beadják a gyereket, ők meg otthon lógatják a lábukat? És mégis mit csinálnak otthon? Azért kapják a gyedet, hogy a gyereküket neveljék, nem? Ezért fizetik őket. És az ilyen gyereket felveszik? Érdekes máshol meg az oviba nem veszik fel a nagytesót, ha kistesóval otthon van az anyuka, pedig azt még meg is lehetne érteni, mondjuk egy fél napra. Na mindegy, ezen meglepődtem.

Kataa
A Camponába akartunk menni a Pán Péterbe az érdi csajokkal. Na majd jövő héten. Ezt a börsi játszóházat nem ismerem, jó?
Üdülés, nem fizeti a cég, csak eléggé kedvezményes az ár, horvát tengerparti szálloda fél panzióval. Persze nem automatice jár, hanme szétosztják. Én nagyon szeretm a tengertKép Jövőre úgyse tudnánk menni.
Táppénz: attól függ mi alapján számítják, ezt nem tudom. A sogornőm kiíratta magát táppénzre, igaz ő már gyesen volt, de visszamnetek az utsó fizuig és az alapján számították, így jobban jár.
Majd megkérdezem.

Conti
Olasz tengerpartért irigyKép

pusz
jó hétvégét
Judy
Judy

Sziasztok

Agi
Minden jot a kozelgo nagy esemenyre: )Megvan mar az idopont?

Mano
Nem egyaltalan nem eszunk,csak csirket,pulykat ,halat meg neha marhat.Mar azelott is hogy megismertem a ferjemet atallt az egesz csalad.Regebben a nagyimeknal volt diszno,azota mar pulykat nevelnek,de persze igy sem olcsobb,csak egeszsegesebb,mert tudjuk mit evett: )
En is gondolkoztam hogy ha elore tudjak melyik nap lesz akkor en viszem a feltetet majd a fozihez.Egyebkent nem tudom a zsido szulok ezt hogyo ldjak meg,talan ok maganoviba hordjak a gyerkocot es ott lehet valasztani: )

Beszti
Hat igen a faradtsagra csak ez a mentseged: )Ma megneztem azt a bizonyos zsirkretat en is es 2590 ft az ami Gombeknek van.

Nyuszi
Hat igen szerintem se mszoktatas kerdese hogy ilyen.De o alapbol nyugodt ,mindig is az volt: ) A multkor meg a sogornom anyjaval is elvolt pedig ritkan latja: )Hat itt pesten anyu nem nagyon van,mert mivel sokat dolgozik nem varom el hogy hetvegen amikor pihenhetne meg jojjon es vigyazzon Alexra.Ugyhogy ezert is kellett a Csilla,de ragaszkodtam olyanhoz akit en ismerek.Mindenki mondja hogy be tudnam adni siman mert nem viselne meg,de mivel nem kell ezert nem is gondolkodom rajta.Ha ugy alakul keresek valakit,nem szeretnem ha betegeskedne azert mert en dolgozom.
Van is valaki aki regen maszirozni jart minket: ) o nyugdijas apolono,szerintem meg tudnam vele beszelni,de meg nincs ra szukseg: )

Rit
Hat ez az ezert nem ertem,talan csak ez is egy korszak,nem?: )Nekem szererncsem van mert ugyan 45 km-re laknak ,de 2-3 hetente lemegyek,mert mar hianyoznak: )Igy ugyan par napot apa nelkul toltunk de valamit valamiert.

Mano
Hat igen en konkretan azoktra gondoltam akik otthon vannak mert mar babasak a tesoval de megis beadjak delelottre,se hogy miert?Persze elhiszem hogy kell a tarsasag nekik,de akkor horja el valahova nem feltetlen a bolcsi.Sot en olyat is ismerek aki mar unta es beadta fel napra hogy szabad legyen.Hozza kell tenne O nem az en baratnom,de van velemenyem a csajrol: (

Judy
Hat igen en is ugy tudom ha otthon vagy a kicsival akkor a nagy csak fel napig lehet bent.Na erre az en talalekony baratnom megoldotta egy kcis csuszo penzzel es erdekes modon maradhatott a gyerek.En is ugy szeretnem ha 3-ig maradna,majd valahogy megbeszelem veluk,mert elvileg ez nem torveny csak kimelik magukat az ovonok: )
En is imadoma tengert,csak 2-3 nap lablogatas eleg ,a tobbit inkabb nezelodessel toltjuk: )
Ma megkerestem azt a Tundervar jatszohazat,Az Apor Vilmos ter 11-ben van a Hegyvidek Bevasarlokozpontban.Majd valamikor felfedezzuk belulrol es megirom milyen volt.

Pusz
Kataa

Kép
Kép
kataa

Halihó!

Valami gáz van otthon a gépünkkel, és nem tudok írni Kép. Meg olvasni sem, be sem jön a Windows, de a férjemnek még nem volt ideje megnézni.

Most itt ülök a munkahelyén, ez a "randink", szegénynek dolgoznia kell. Hoztam be neki egy kis kaját, Anyukám vigyáz a gyerekekre.

Bölcsi
Hát, sajna nekem is be kell adnom Ádámot szeptemberben Kép. Igaz, akkorra ő már bőven elmúlik 2 éves, de akkor félek. Noémivel tuti nem lett volna gond, ő már 1,5 éves kora óta "oviba" akar járni. Amióta tudja, hogy szeptemberben ovis lesz, minden nap meg kell néznünk a naptárben, mikor van szept., és mikor van május, amikor be fogjuk iratni. Már alig várja. Miatta nem is félek, de Ádám olyan kicsi még.
Szívem szerint nem adnám be, de nincs mit csinálni. Az a rossz, hogy én csak du. 1-ig dolgozom, viszont akkor ők már alszanak a bölcsiben/oviban, kb. fél 3-ig. Így viszont nekem lesz 1,5 üres órám minden nap, amikor még nem tudom, mit fogok csinálni.

Conti
Olasz tengerpart Kép.

Ilke
Hányás Kép. Én sosem hánytam, de engem már az émelygés is kikészített, igaz, nálam ez majdnem végig tartott mindkét terhességnél.

Ági!
Hihetetlen, hogy mindjárt megszületik Olivér! A császár tuti? Altatnak, vagy EDÁ-t kapsz?

Gumicukor!
A képek magvannak, majd küldök is, de a gépünk egyelőre kipurcant. Megpróbálom majd a férjem benti gépéről elküldeni.

További jó hétvégét!

Panda

panda
Halásztelek

Sziasztok!

Köszönjük a drukkokat, használtak. Szerencsésen túl vagyunk a műtéten, minden rendben ment. Kivették Krisztián orrmanduláját, és felszúrták-kipucolták a fülét. Sajnos csak 50% az esélye annak, hogy evvel megoldódtak a problémái, sajna ugyan ennyi az esélye, hogy kell még egy fülműtét, amikor tubust ültetnek be a dobhártyához. Nagyon remélem, hogy beleférünk a jobbik felébe, és nem lesz több műtét.

Közben Máté az apukájával volt itthon, szerencsére tök jól elvoltak. Sose legyen rá senkinek szüksége, de az I. Sz. Gyermekklinika tuti szuper hely minden tekintetben, maximálisan odafigyeltek és törődtek velünk.

Kataa,
képeket amint tudok, küldök.
Csics,
gratula a lépcsőzéshez!

Gömbölyű,
nekem a nagy nem eszik gyümölcsöt, max. frissen facsarva megissza a levüket, esetleg néha eszik almakompót,és részéről ennyi.

Judy,
köszi, hogy gondoltál ránk! Hány hetes vagy? Az a hányinger már múlhatna!

Sziasztok!

Mona
monamáté

Rit
Ez a betegeskedés senki nem tudja mitől van. valószínűleg ugyanabból nem tud kigyógyulni egy jó ideje. de a családban valamelyikünk szinte mindig beteg, úgyhogy nem csodálkozom. Pl. apja, aki amióta ismerem nem volt még beteg idén már 5x volt megfázásos, különböző fokozatokban. Úgyhogy most mindefélét próbálunk. Gyakorlatilag mind a hármunknak eléggé le van gyengülve az immunrendszere, és egymást fertőzzük körbe-körbe.
Nekem most nem lehetett átvinni a szabit másik melóhelyre, kifizették egy összegben. de sokhelyen szaroznak vele, hogy kiadják inkább mint hogy kifizessék, akkor aztán nem látod a többlet pénzt. Így pl. az utolsó hónapban kaptam a gyed mellé még 2 havi bért (42 szabadnapom volt még) Kép

Ilke
Tényleg most mit tesznek Lilike foltjaival? Lehet hogy a tavasz meg a napsütés majd meghozza a javulást.
remélem hamarosan jobban leszel. csak kitartás (vagy inkább benntartás Kép)

Manó
Ne nagyon reménykedj. mi is jártunk mindenhova, busszal villamossal, baba-mama klubba stb. Nem is volt beteg ezelőtt talán csak 1-2x, most meg ...
Én úgy tudom, hogy a gyednek, meg a gyesnek is feltétele, hogy a gyerek ne járjon bölcsibe (gyes esetén 4 órát mehet), akkor ezek az anyukák csak otthon henyélnek? Vagy nem tűnik fel senkinek, hogy bölcsiben van a gyerek?

Hanna kicsit jobban van. Ma már nem volt lázas, viszont felfedezte az árnyékát, azzal játszott tök sokat. Bújócskázott, meg adott neki ini Kép

puszi
dec8
dec8

Kataa
Hát igen, ez egy másik kérdés. Mi is csak szárnyasokat eszünk + halat, se disznó, se marha. Bár előbbiből a kolbász nagy kivétel, arról nem mondanánk le semmi pénzért Kép
Nekik van külön ovijuk a belvárosban + szerintem ha több kérés érkezik ezzel kapcsolatban azért csak megoldják. Kép
Unokatesóm gyermekei tej, tejcukor, tojás és még sajna egy csomó mindenre érzékenyek Kép Nála az ovi nem is vállalta a kajáltatást, így ő külön főz és viszi ételhordóba a kajcsit. De sajna még így sem figyelnek rendesen Kép Pl. a multkor ettek csokit a gyerekek és Máténak a kezébe is került egy kicsi, bár ő tudja, hogy nem eheti meg, meg tudja azt is, hogy minden kaját vissza kell utasítania amivel a többiek esetleg kinálják, szegény így is kórházban kötött ki. A kezén a bőr bepirosodott, felhólyagosodott és elég durva allergiás reakciói voltak, mindössze egy érintéstől. Úgy sajnáltam Kép Persze azért ennyire szerencsére kevesek érzékenyek, de olyan rossz lehet szegénykémnek Kép

dec8
de jó, hogy jobban van Hanna!! édes lehetett az árnyékával Kép
én azt találtam ki, hogy ha maradnék az eredeti helyemen, akkor sem venném ki egyben a szabimat, inkább minden héten egy napot + tartalékolnék az esetleges betegségekre. Persze ha váltok, az más tészta, nem tudom... de akkor meg eleve megpróbálnék úgy egyezkedni

Manó
Hát nálunk azért is más a helyzet, mert egy olyan bölcsi van, ami tök jó, az viszont kicsi. Ezért is voltunk már januárban beíratkozni, hogy a ballagók egyik helyét tuttira megkapjuk. A másik bölcsi elég gáz, oda nem vinném, és a belvárosban meg úgy van, hogy ahova nem tartozol kerületileg, oda csak akkor mehetsz, ha marad hely az oda tartozóktól. Vagy szerezned kell min. egy ideiglenes lakcímigazolást abból a körzetből. + ugyebár csak a saját kerületedben ingyenes, máshol fizetni kell.
Amúgy azért őszig még van fél év, remélem addig sokat változik a helyzet, csak kinyílik már értelmileg annyira, hogy felfogja ő is dolgozni jár mint a papa mag a mama és esténként együtt leszünk megint.
Az ilyen anyukákhoz meg no comment, a gyerkőc életében az első 3 év meghatározó fontosságú, így én igyekszem ezt a fél évet maximálisan kihasználni, hiszen 2 éves kor után nálunk is bölcsibe kell mennie, nincs választási lehetőségünk sajna Kép. Szerintem egy bölcsiben, ahol 4-5 gyerkőcre jut egy gondozó nem tudnak úgy foglalkozni velük, hiszen ott a csoport átlagos képességeihez viszonyítva vannak a játékok, feladatok és nem tudják az egyéneket külön foglalkoztatni. Legjobb lenne nálunk is egy nagyi még a harmadik évben, de hát sajna nálunk ez sem megoldható Kép

Panda
1,5 óra nem sok, azalatt még tisztességesen bele sem merülhetsz egy könyvbe vagy egy szalvétázásba vagy bármibe Kép

Conti
tengerpart KépKép Szívd be helyettem is az illatát!!!! Kép

rit

rit

anemona7

Rit, Kataa
Náunk is csak szárnyasevés van. A kivétel a téliszalámi, az kósertés Kép
Egyébként van zsidó óvoda, ott teljesen kóser a kaja persze. Valahol a belvárosban, de azt hiszem van egy budán is. majd megnézem, ha érdekel. de igazából egy ismerősömtől sem hallottam, hogy jó hely lenne, általában az ortodoxok gyerekei járnak oda.
Nálunk a bölcsiben ki van írva egy hétre előre a menü, és meg tudod nézni hogy mi lesz. De nagyon ritka a disznó, főleg csirke, pulyka van. De azt is megértik, ha nem adsz neki olyat, de bevinni kaját nem lehet (ételmérgezés veszély, ég zárt kekszes zacsit sem engednek be). Úgyhogy ha disznó van akkor ő nem eszik (persze van ahol megoldják, hogy más legyen, pl. tükörtojás stb.) de nem jó ha minden gyerek mást eszik.

Panda
1,5 óra alatt viszont kíválóan lehet főzőcskézni, takarítani és egyéb vonzó dolgokat végezni. nekem elvileg 2-kor ér véget a munkaidőm (elvileg bázisidőm), úgyhogy csak 3-ra érek haza. regel viszon apja viszi, így nem kell 1/2 7-re mennie.

Puszi
dec8
dec8

Sziasztok!

Van már egy ilyen oldal www.bolcsode.lap.hu

Dec8, Jó, hogy jobban van Hanna. Érdekes az árnyékozás, Betti még nem fedezte fel. A játék babákat viszont eteti-itatja.

Mona, szurkolok, hogy nem kelljen újra műtétre menni.

Hús ügyben nálunk az a helyzet, hogy én csak csomagolt csirke vagy pulykamellett veszek, meg újabban pulyka darálthúst. Abból csináltunk már fasírtot, meg töltött kápit is. A többi húst nem szeretem feldolgozni. Ja meg levesnek csirkeszárnyat, szintén csomagolva. Ilyen kis szegényes a repertoárom, utálok sebészként a konyhapult mellett állni és operálni a fehér mócsingokat. Bocsi, ez nem volt guszta.

Jó éjt, Conti

conti

Sziasztok!

Háát, bevallom én szeretm a disznóhústKép na nem mindíg és nem mindennek, nálunk is sűrűbben van csirke mag pulyka, felvágottból meg csak baromfit veszünk, de pl a jó kis házi oldalasról meg pecsenyehúsról nem mondnaék leKépKépKép na meg a gulyásleves is disznóból az igazai. A többi levest viszont csirkével szeretem. Úgyhogy én azért nem csinálok ebből gondot, Emma eszi amit adnaka bölcsiben, mi msot si ott ezsünk sokszor.
De tényleg úgy van hogy előre kiírják 1 hétre az étlapot. Különbözőt nem szívesen adnak, mert ott tálakban viszik be akjcsit, abból szednek mindnekinek, nincs kiporciózva előre. Hát nem tudom hogy milyen eg ygyereknek ha azt mondják hoyg ma te nem kaphatsz a húsból. De tényleg sűrűbben van csirke megy pulyka ott is, azért törekednek az egészséges étrendre és hal is szokott lenni időnként. szerintema sertés az max 1 héten 1x van.

Rit!

Hú, azért az nagyon durva allergis, hogy ha megfogjaa csokit már kórházba kerülKép Szegényke, csod ahogy bevették oviba. Én is ismerek olyna kisfiút aki valami betegségebn szenved, tudjátok, abban amit az kórházban néznek születéskor sarkukból, na az neki pozítv lett, teljsen speciális étrenden van. Kép De őt pl nem lett volna muszáj beadni ovibe, mert tzertósan betegnek minősül és 6 vagy 8 éves korig lehet vele gyesen lenni. cska hát ugye kienk eég a gyes.

Rit!

Nálunk szerncsére ez a mellettünk lévő bölcsi nagyon szimpi. És elég nagy létszámmal is működik. De azért májusban nekünk is be kell iratkozni. Én sajnos a játszóban úgy látom a gyerkőcökön hogy a 1,5 éves és a 2 évesek között nincs akkor különbség, inkább 2 éves kor után lesznek hirtelen "nagyobbak", olyna kisgyerekesek kisbabából, a 2 éves és a 2,5 éves között már hihetetlen nagy különbség van. Ezért is aggaszt kicsit ez a szeptemberi kezdés, hiszen akko rmég csak 23 hónapos lesz. De az sem megoldás hogy ne én szoktassam be.

Judy,Kataa!

Hát elvileg gyed mellett nem lehet, gyes mellett fél napot, d ehát ki ellenőrzi ezt? Amelyik bölcsiben van hely ott felveszik és kész, nem kérdezik anyukát hogy ugyna már mit csinál dolgozik e vagy sem. na meg sokan azt mondják hogy most még nem dolgoznak de keresnek munkahelyet csak még nem találtak. Ami egyébként néha igaz is lehet, hiszen nem egyszerű.

Ma voltunk a Rákoskeresztúron a játszóházban. Háát, tényleg szebb mint a mega toysos, d eszerintem inkább nagyobbaknal való. Cska z ugrálóvárat tudtuk rendesen használni meg a labdgödröt é s a csúszdát, mert a 3 szinte sfelépítmény sokkal bonyolultabb minta msáik helyen, felnőtt méretekkel nehéz nagyon felmászni, ahhoz hogy eljussunk a nagy csúszdához írtó hosszú út vezet, nagyon sopk szúk átbújós hellyel, ráadásul először fel kell mászni a 3. szinre, ott bújkálni csomót, aztán függőhíd aztán lemászni nagyon szúk helyen, majd felmászni újr a a 3 szinte és ott a vége a csúszda. És nincsenek rövidítések meg "vészkijártaok", úgyhogy mi csak 1x mentünk végig. És szűkebbek is a folyosók, jobban látzsik hogy milyn magasan vagyunk, úgyhoyg Emma félt is kicsit pedig a mega toysban észre sem vette. Úgyhoyg azt hiszem még egyenlőre nem járunk majd ide. de olyan 4 éve skortól szuper, modernebb jobb állapotú minta mega toysos.

Manó

KépKép
manó

Conti
hát megnéztem azt az oldalt. Amire én írtam, hogy nagyon gáz és nem akarom, hogy oda kerüljön, arról azt írják, hogy korszerű és milyen jó Kép nekem továbbra is gáz. ott kezdődik, hogy milyen az a bölcsi, ahol fa nemhogy az udvaron, de még a közelben sincs... Kép

Manó
itt egy kép a <a href="http://babanet.hu/album/main.php?own=1&album=1433&page=4&image=34711" target=_top>hastáncosunkról</a>, épp az asztalon nyomja. Nézd a lábujjait!! KépKépKép

rit

rit

anemona7

Sziasztok

Panda
Es otthon leszel addig vagy valahol a varosban,mert akor nehezebb,de mondjuk be lehet addig vasarolni,de meg fozni is lehet .Utana meg amr csak a gyerekeke vagy: )

Mona
Szuper hogy tul vagytok rajra,remeljuk azert eleg lesz az az 50%: )

Dec8
Szedtek vitamint vagy Beres cseppet?,az nagyon jo betegeskedes ellen: )
Teliszalamit azert evente egyszer megengedek magamnak: )
Hat akkor ha nem lehet ,nem viszek mjad,ha tenyelg ilyen ritkan van csak diszna azt majd megoldjuk valahogyan.

Rit
En is marhat csak a terhesseg ota eszem,merthogy legyen valami voros hus is az etrendben,de ez kb 1* ket hetben fordul elo: )
Hat zsido oviba nem jaratnank mert ugye nem vagyunk azok,de szerintem ugy lesz ez megoldva hogy akkor o majd nem eszik hust.Kulon megkerem az ovonoket erre.

Conti
Szivembol szoltal hus ugyben: )Nalunk a ferjem kesziti elo azokat amik nincsenek kifilezve,en nem birom egyszeruen a nyers hus szagat: )Pedig nem is vagyok babas: )

Pusz
Kataa

Kép
Kép
kataa

Hali!

Túlvagyunk egy karambolon Kép
Tegnap belénk jött egy kis Corsa, nem adta meg az elsőbbséget a jobbkezes utcánál, azt hitte a másik oldalról egyirányú az utca...
Így a bal hátsó kerék fölött és az ajtónál horpadt be a kocsi és lejött a festék. szerencsére a horpadás nem nagy, kb. 1,5 cm-es, az ő kocsijának viszont az eleje teljesen lejött és a lámpái is ripityára mentek.

Egyszerűen olyan volt a szitu, hogy láttam, hogy ott áll, de a fene sem gondolta, hogy kilő onnan, amikor nekem van elsőbbségem. Hát kilőtt. Én vezettem, apa mellettem, Dani meg hátul az anyósülés mögött aludt. Érdekes nem ilyedtem meg a csattanáskor, csak baromi ideges lettem, hogy a tag nem lát? Csak azt láttam, hogy egyre közelít, gázt nem adhattam, mert akkor másba megyek bele előttem, balra sem húzhattam a kormányt, hogy majd jobbra megy a kocsi segge, mert akkor a parkoló kocsikba megyek bele. Mentem kb. 30-al. Nyomtam egy akkora satuféket, hogy még.
Pedig neki még stoptáblája is volt.
Dani felébredt, de nem ijedt meg, csak nézelődött.
A fazon román állampolgár, de magyar, nagyon be volt tojva, minden papírja rendben volt neki is, nekünk is, fizet a biztosítója, aki Mo-on van szerencsére. Remélem szépen megcsinálják és nyoma sem marad.
Majdnem bőgtem, hogy úgy vigyázunk rá és tessék, más meg belémjön, mert nem ismeri a kreszt.

Pénteken meg vettünk új ágymatracokat. A férjem pöttyei nem múltak és a szivacsunk már nem mai gyerek, elképzelhető, hogy attól. Olvastam, hogy nem egészséges meztelenül aludni, mert a máreganyagokat éjjel párologtatja ki a szervezet és beszívja a matrac, ami később visszamérgezhet. Ahogy ezt mondtam neki, máris mentünk matracot nézni. Idén még úgy gondoltuk a költözésig kihúzzuk vele, aztán úgyis akartunk újat venni.
A sima szivacs egyébként sem jó a gerincnek, minden magába szív és nem is szellőzik megfelelően.
Persze lehet nem ezért pöttyös, de az allergológus orvos szerint lehet vmi gombás fertőzés.
Pedig mindig kiporszívóztam minden ágyneműhúzáskor az ágyat atkaszívóval, gyakran cseréltünk ágyneműt, ki is vasalom mindig.
Így most van egy hiperszuper billerbeck matracunk, ami gomba, baktérium és atkataszító réteggel van ellátva, szellőzőlyukak beépítve, gerinctámasz stb. Vettünk hozzá antiallergén paplant is. Nagyon kedves volt a nőci az üzletben, kaptunk egy utazófejpárnát ajándékba Daninak.
Ha meg költözünk, akkor apukám megtervezi számcsigéppel az ágykeretet és egy asztalos haverja megcsinálja.

Csics
Pedig elég ritka új lakásoknál a 250E Ft/nm alatti ár. Sőt szerintem nincs is olyan, inkább csak vidéken, de az is ritka. Szigetszentmiklóson láttam egyet, az ház.

Judy
Dani meg a cékláért van oda. Hétvégén hugoméknál voltunk ebédre, és majdnem egy fél üveggel megevett Kép

Kataa
Már én is úgy várom, hogy az új lakásban vendégségeket tarthassak. Nagy családi zabapartik, barátnőimmel dumapartik, stb. Na meg hogy már csinosítgathassam.
Most egyelőre egy csomó ötletet gyűjtök, mit hogyan szeretnénk kb. Aztán majd meglátjuk, a laksától si függ. Mindenképpen cilágos, napfényes lakást szeretnénk. Laktam olyan albiban, ami északra nézett, hát állandó depis voltam, pedig a lakás nagyon jó volt, de lehúzta, hogy sosem sütött be az ablakon a nap.
Miért nem ehet disznóhúst Alex? Ja, közben már olvastam. Mi sem eszünk csirkén, pulykán, halon kívül mást. Én néha, ha rendelek itt kaját, de az tényleg nagyon ritka. Nem szeretem az ízét már a disznónak. A marhát és birkát sosem bírtam, vadhúsoknál meg mindig a Bambi jut eszembe.

Szerintem Alexal sem fogsz unatkozni. Mi tavaly Danival nem unatkoztunk, állandóan mozgásban tartott a gyerek Kép nem is pihentünk sokat, de ennek ellenére nagyon tuti volt. Idén mi Alsópáhokot célozzuk meg, bónusznak lehet a cégné utazási csekket is választani a sok egyéb lehetőség mellé, így idén ezt is kiváltom a keretemből a többit meg majd kipótoljuk.

Vki közületek volt már Alsópáhokon a Kolping Hotelben? Mert csak félpanzió van a weboldalon, kérdés az ebédet ott helyben lehet-e vmi kajáldában rendelni?

Conti
Vonnak nyugdíjjárulékot Kép
3 éves koráig kaphatja a nagyi is.

dec8
Immunerősítésre mi homeopátisá Aconit 9CH-t szoktun kszedni vagy Echinacea immunerősítő cseppeket.

rit
Én úgy tudom, ha nem a körzetbe akarod íratni a gyereket bölcsibe, de a munkahyled uabban van, akkor ha ad a melóhyel igazolást, akkor járhat oda a gyerek. Amit kinéztem ovit a melóhelyem mellett, az pont ilyen, így oda szeretném majd jövőre beíratni Danit.
Én inkább fizetek, de ne kelljen a fél várost átutazni, mire beér mindenki.

Panda
akkor miért nem hosszabbítod meg a munkaidődet, és utána mész a bölcsibe? Addig sem kell céltalanul elütni az időt.

Conti
Én uígy vagyok a hússal, amit utálok, az a máj, készíteni és enni is....

Manó
A gulyásleves marhából az igazi a hagyomány szerint, de én azt is csirkéből csinálom és nagyon finom!!!

Rit
Akkor majd teszek fel képet Dani lábujjairól, Dodoé kiskutyafüle a miénkhez képest. De az én lábujjamat láttad a zokiban igaz? Akor el tudod képzelni Kép

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok!

kataa!

ma direkt ilyne szemmel megnéztem a bölcsis és az ovis étlapot is, hogymikor milyen hús van.Kép Hát zat kell mondjam hogy nem lesz könnyű dolgotok. Ezen a héten pl bölcsisben ma fasírt, holnap sült hús és szerdán is csak így írják hogy hús. Ez gondolom mind sertés. Csütörtökön pulyka, pénteken hal. Az ovis menüben hasonló a helyzet. Sőt reggli és uzsonna is ilyenek hogy párizsi, zala hús, sonka. Nem hiszem hogy zekből is a baromfi fajtát adják, bár ki tudja de az étlapon nem emelik ki. Azt nem tudom hogy ha külön kérde akkor neki adnak e mást, nálunk úgyvan kiírva hoyg szertettel várják a tej, liszt érzékeyn gyerekeket is és más ételallergiásokat, szóval elvileg van rá mód, de azt nem tudom hogy ha nem betegség miatt nem ehet akkor mennyire rugalmasak.

ma tökfőzelék volt fasírttal és Emma majdnem egy egész mélytányérrel megevett belőleKép

Rit!

Dodo lábújja nagyon aranyos, én semmi rosszat nem látok benne.Kép

Gumicukor!

Hű, ez nagyon rossz elhetett, főleg hogy Dani is ott volt. Belénk egyszer jöttek belénk egy kereszteződésben, szintén stop táblánál, nálunk a kocsi totálkáros lett (na nem volt nagy veszteség mert egy ócska keleti autó volt), de én is jól összezúzódtam, a fejem a bordám a lábamba meg beleállt a magnótartó és össz ekellett varrni. mert persze elszakadt a biztonsági övem és nekizuhantam az első üvegnek. Utána kb 1 évig féltem a kocsiban mindne kerezsteződésnélKép

Manó

KépKép
manó

Egyébként én szeretm a birka pörköltet is, ráadásul faggyúsanKépKépKép, no hiába a szolnok megyei vér csak bennem van, és ott így csinálják. Sőt, ez a lagzin a fő étel, én is lagzikban szerettem meg. Az első unokatesóm esküvőjén még fintorogtam jó pesti lánymódjára, a másodikén már megkóstoltam, aztán egyzsrecska azt vettem észre hogy szeretm. De itthon nem eszünk, csak ha ott vagyunk és épp azt főz anyósom vagy lagziban vagyunk. Sőt, már Emma is kóstolta KépKépKép és ízlett enki, de csak egy falatot kapott mert azért az még túl erős neki.
A vadhúst én sem eszem meg a marháért sem vagyok oda és a nyulat sem eszem meg (Emma a nyúlhúst pl szereti, olyan mint a csirkehús), de azt én elvi okokból nem eszem (nagyon hasonlít a tengerimalacomra, mintha az lenne megnyúzva, de ettől még Emmától nem vonom meg, hiszen szép fehér, egészséges hús). Ja, és mi libát meg kacsát is szoktunk enni ha kapunk vidéken ajándékbaKép

manó

KépKép
manó

Sziasztok
Kataa
miért nem eszik alex diszno hust ? nem szereti vagy nem adtatok neki még ? vagy ti se esztek diszno hust ? amugy megértem hogy az állami bölcs-oviba csak az allergiásoknak van speciális menü aki viszont amogy ehetne mást is csak a szülei nem adtak neki mert ök nem szeretik vagy mogyuk vallási okokbol az menyen magán oviba-bölcsibe ott figyelembe tudják venni az ilyen kéréseket.

Panda
ne aggodj hogy nem tudsz majd mit csinálni abban az üres 1,5 órában hid el lesz mit csinálnod.

Bölcsi
én is beadom majd petikét ,imibababával együt de csak akor ha imibabát is fölveszik a bölcsibe megyek tanulni + dolgozni mert kell a pénz sajna és csak szeptembertöl adnám öket bölcsibe akortol szertnék menni tanulni menni .

Mona
igaz mi a 2 számu klinikán feküdtünk bent de ott is kedvesek az ápolok Jobbulást Krisztiának Kép

mano
én sem vetem meg a sertéshust bár az én kedvencem a marhafarok leves Kép viszont nálunk is sokszor van pulyka husbol leves rántot pulyka néha rántot hal .

Pusz csics és a fiuk
csics

Halihó!

Már megint esik a hóKép
Voltunk ma babás klubban, matricafestés volt a program, én nem álltam neki, mert itthon úgyis szoktam. Legközelebb már nyuszikat csinálunk sólisztből. Gergő azért a végére elfáradt és kezdett vadulni.
Mostanában egyre korábban ébred sajnosKép Milyen jó volt, mikor még a szopival vissza lehetett kábítani kicsitKép Óraátállítás mikor lesz?
Tegnap voltunk a Camponában, megnéztem mind2 játszóházat, persze nem mentünk be, mert vasárnap délután képzelhetitek mi volt bent, ki is rakták, hogy teltház. Viszont szerdán elmegyünk, lesz mondókás program 1-3 éveseknek.
Hétvégén meg utazunk haza, már alig várom, anyu süt nekem túrós palacsintátKép
Most lesz Gergő névnapja is, tegnap nézegettünk játékokat a játékboltban, de még nem döntöttünk. Fel volt állítva egy terepasztal sínekkel, vonatokkal, nem lehetett elcibálni tőle a fiamat, még kint is visítottKép A Tescoban ugyanezt előadta az almáért, banánértKép Kezdődnek a hisztik.
Vettünk neki olyan bumszlis zsírkrétát, de nemigen rajzol vele, viszont szépen egymásba rakja őket toronnyáKép
Ja, émelygés még mindig megy, az a baj, hogy csak kenyeret, kalácsot, tésztát kívánok, mi lesz így belőlemKép

Gumicukor
KarambolKép Rossz belegondolni is.
Nekünk a dokinéni azt mondta, hogy bogyós echinaceát használjunk, mert a csepp alkoholos. tényleg ma el is felejtettem beadni.

Husi
Mi is mindig csirkét, halat eszünk, néha pulykát.
Igen ritkán sertéspörit, rántott husit, de csak otthon, én nem készítek. És én se szeretk hozzányúlkálni, pláne most, ez a párom dolga.

Gumicukor
Mi voltunk Alsópáhokon, félpanzióval, nekünk elég is volt, illetve amikor nem, akkor a fizetős étteremben ettünk ebédet, az is helyben van, de annyira nem ízlett a kaja, a szállodai étteremben viszont nagyon jó a kaja. ezt most jól leírtamKép Érthető?

Mona
Drukk az 50 %-hozKép Ma vagyok 9 hetes.

Kataa
Akkor majd írjál a Tündérkertről.

na pusz
Judy
Judy

Manó
Hát azért nálunk nem volt ilyen vészes a helyzet, senki nem sérült meg, csak dobott egyet a kocsin, ami azért nem volt olyan kicsi. Meg mi mindig bekötjük az övet is. Aki velünk jön esetleg utasként annak is be kell kötni, velünk anélkül nem jöhet. Én érdekes nem félek, hogy majd autóba kell ülnöm ismét, de az tutifix, hogy ahol másnak kell elsőbbséget adni, azt is megnézem. De azért marhajó, hogy én figyeljem még azt is a saját érdekemben.
Én is szolnok megyei vagyok, de ennyire nem érzem magam odatartozónak, talán mert a szüleim mindketten győriek. Én az ottani szokásokat ismerem jobban.
Én a libát és a kacsát nem szeretem, pedig nagymamáméknál rendszeresen van, ő neveli őket. Nekem olyan büdös a kacsahús és keserű. Egyedül a libazsírt és kacsazsírt szeretem.

Csics
Imibabát is beadod már most szeptemberben bölcsibe? Nem kicsi még? Még 1 éves sem lesz. Én a 13 hónapot is kevésnek érzem, amit itthon lehettem vele, pedig ő nem bölcsis, hanem nagyis.
Nem megoldható, hogy Peti bölcsiben, Te meg otthon tanulj Imibabával? A barátnőm is így csinálja?

Judy
Hol vettétek a bumszlis zsírkrétát?

g

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok
Alex ma megint 3 orat aludt delutan,gondolom a ho miatt,mert eddig mar csak 2 volt a limitje: )Na azert en is aludtam egy kicsit: )Szoval ugy raertem hogy olvastam tv-tem.A RR nyilatkozta hogy pszichologushoz kelllett jarnia mert ragalmaztak a mediban a baba miatt.Pedig o nem is plasztikaztatta a mellett,csak epp szoptatott,de csak 3 honapig mert aztan nem kellett a babanak.Azota mar bebietelt eszik a baba.Szegeny meg nincs is csak kb 5 honapos .

Kepzeljetek a noverem megint az ottani telefon tarsasag kedvence lett,mert havonta kb 13 orat beszel velem: )Na erre kapott 1-et ingyen: ))

Nem tudom ti hogy vagytok vele ,de en nem csipem ezt a nonap dolgot,mondtam is apanak hogy ne hozzon viragot.De azert a bonuszt megtartom ra es kerek helyette egy torpe fenyot,de mar az uj lakasba: ))

Gumicukor
Szegenyek,nem semmi amikor tenyelg nem te vagy a hibas megis osszetorik az auto: (
Mar en is varom az uj matracot,csak epp az a duhito hogy a keret fabol is kb annyi mint a matrac,igy meg mar eleg huzos lesz az agy.Nem is felek hogy unatkozni fogok,inkabb o ha nem lesz tarsasagban,de megoldjuk: )Meg azert eleg strapa egesz nap utan szaladgalni,mert a balcsin a kert nem tul gyerek biztos a medence miatt.
En sem szeretemm meg a szagat sem a disznohusnak.Nalunk apukam ugy gyogyult ki a rheumabol hogy nme eszik ilyet,ugyhogy tenyelg sok bennea mereganyag: (
Az en elso lakasom sem volt tul vilagos,csak a szobak felig sutott be a nap,de az a belvaros miatt volt.Bar en csak aludni jartam haza ugyhogy sokaig fel sem tunt.Az ujban meg duerkt olyat valasztottunk hogy az egyik felet delelott a masik at delutan susse a nap: )

Mano
Hat koszi: )Tneyleg a reggeli,uzsi nem is jutott eszembe.Na mindegy csak meg lehet ezt beszleni,hogy bar szerencsere ne mbeteg a gyerek de jo lenne mast adni neki.Engem az sem erdekele ha fizetni kell erte.
En is imadoma liba ,kacsa majat csak ritkan eszem,mert venni nem akarok ugyhogy a bartnom anyukaja szokott kuldeni mert tudja hogy imadom: )

Csics
Fentebb irtam hogy se nem vallasi se nem betegseg okbol nem eszik.Egyszeruen ilyen az etrendunk es szeretnenk ho o is hasonloan egeszsegesen etkezne: )
Nem irigyellek a szeptemberi bolcsiert,de ha csak ez a megoldas akkor ez van.Bar egy 9 honapos gyerekkel szerintem meg tobbet kell foglalkozniuk a gondozonoknek mint majd Petikevel.

Judy
Mi az a koran amikor ebredtek?Bar gondolom most neked minden koran es tudnal sokat aludni: ))Alex kb fel 7-kor kel,ami jo mert igy meg tud egy kicsit apaval lenni mielott elmegy es siman elalszik delben: )

Pusz
Kataa

Kép
Kép
kataa

Gumicukor!

mi is mindíg bekötjük, az enyém akkro elszakadtKép
A libából kacsából perzs eén is a máját szeretem igazán, nem a hústKép

Kataa!

Szerintem azért biztos találtok majd olyna ovit ahol figyelembe tudják ezt venni, én csak zért írtam hogy majd jól körül kell néznetek, mert azért ez nem cska az ebédet érinti.
Az meg hogyte vidd neki a kajcsit, háát nem tudom, én ilynekor mindíg attól tartok hogy hogy esik a gyerkőcnek hogy ő nem ehet amit a többi, tehát kvázi különcködik. ez főleg ovi középső-nagy csoportjában lehet perzse probléma.

Csics!

Én most arar nem ragálnék hogy jó e a gyerkőcnek ilyen korán bölcsibe menni vagy sem, hiszen ezt te magad is fel tudod mérni, eleget bezséltünk róla. Úgyhogy inkább arról szeertnék írni hogy ha ez a terved akkor azért kezdj el bölcsiket járnia környéketeken, mert májusban vana beiratkozás és nem biztos hogy mindne bölcsi megfelel nektek. A legtöbbe azért 6 hónapos kortól felvesznek, de nem tudod hogy mekkora a sorban állás, mennyien várnak helyre. A másik hogy nem mindne bölcsi vezs fel gyedről anyukát, van olyan amelyik csak akkor ha már viszed a munkáltatói igazolást hogy dolgozol. És szerintem az sem biztos hogy a két gyerkőc egy csoportba kerül, mert a 2 év alattiak csecsemő csoportban vannak, náluk azért más a bölcsi mint a nagyobbaknál, akikkel már lehet foglalkozni. Arra azért készülj fel hogy a csecsemőn nagyjából abbaól áll a nap hogy a gyerkőcök eltéblábolnak, időnként megetetitik, megitatják őket, ha sírnak vígasztalják, van alvás isKép de a legkissebbek leginkább ajárókában vagy a földön vannak egész nap mert nincs idő velük külön foglalkozni. Szóval az biztos hoyg így este meg hétvégén sokkal többet kell majd vele foglalkoznod.
Viszont előny hogy általában nem gond a beszoktatás, mert még annyira nem érzékelik hogy most otthagyták őket.

Kataa!

A 9 hónapossal sokkal kevesebbet kell foglalkozniuk mint egy járkáló, kérdező , akaratát már kifejező 2 évessel.A csescemő csoportbam mindenki kicsi, 1 gonozónőrevannak 7-en, azt dajkálják aki épp sír, és ellátják a teendőket, de több nem nagyon fér bele.

manó

KépKép
manó

Sziasztok!

Gumicukor,
de jó, hogy nem lett semmi bajotok!

Rit,
megnéztem Dodeszt az albumban, nagyon belevaló kiscsaj! Az a hastáncos kép tuti!

Képzeljétek, bűbáj Máté szombaton uzsira megevett 5 mandarint. Egyszerűen addig ordított, amíg meg nem kapta a következőt, és még evett volna. Na, éjszaka lett akkora hasfájás, hogy gyakorlatilag nem aludtunk egész éjjel. Annyira sajnáltam. Hihtetlen haspók. Tegnap vacsorára 3 virslit evett, kenyérrel. És még evett volna, de a gonosz anyja nem adott neki többet. Ma reggel kérdeztem tőle, mit enne, erre közölte, hogy "vislit". Nem lehet előtte enni, mert folyton kunyerál. Viszont valami nincs rendben a kukijával, mindig nyüszít, amikor pisil. Mondta is, hogy fáj a kuki, adjak rá puszit. Kép Mert ami fáj, bibis, arra logikusan puszi jár. Holnap megmutatom a dokinak, remélem nem komoly. Annyira jó, hogy már dumálgat, és így kevesebbet kell találgatni, hogy mi baja lehet.

Sziasztok!

Mona
monamáté

Kataa
Vitamint sezdtünk, de én is gondolkozom a Béres cseppen. kezd elegem lenni, csak nem tudom mennyire hatásos. eddig az epém miatt nem lehetett, de most lehet hogy megpróbáljuk.
Hanna pl. a narancsot nem bírja, ahelyett mindig kap valami mást. Szóval megoldják. De pl. a vegetáriánusoknak szoktok tojásrántottát, vagy bundáskenyeret adni a főzihez.

Gumicukor
Apjuk is majdnem sírt mikor beletolattak a szép új kocsijába. Biztos szépen megcsinálják, a lényeg hogy nincs nagyobb baj.
Az Echinacea az homeopátiás? Sokba kerül?

Manó
Nálunk tök más a menü. Heti 1* hal, 1* vega (tojás, sajt stb.) a maradék 3 vagy csirke vagy pulyka, 2 hetente 1 disznó és oda volt írva hogy pl. sertéshús fasírt. Reggelire pl. körözöttes kenyér, gyümijoghurt stb szokott lenni, uzsira hasonló 1* volt pulykasonka a héten. Szoktak nekik túrókrémeket keverni, hol édeset, hol sósat. Manci imádja (de ahogy néztem a többiek is)

Gumicukor
Mi voltunk Alsópáhokon. Nagyon klassz volt. Az étkezde helyben van (több épület van, az egyikben van, de zárt folyósó köti össze őket). A kaja szerintem nagyon jó volt, annyit ettünk hogy csak na. A reggeli svédasztalos. Minden volt mint a mesében, tojás, virsli, felvágott, krémtúró, gyümi, joghurt stb. A vacsi is szuper, mi nem is ettünk máshol (bevallom én reggelinél csináltam napközbenre szendvicset magunknak, Manci meg kapott ebédre bébiételt) Egyébként vacsinál volt bébiétel is kitéve, úgyhogy ott le lehet nyúlni a másnapi ebédre valót Kép Persze akkor Manci még kicsi volt, és szinte nem evett darabosat. Van baba-mama szoba, ahol tudsz melegíteni (mérsékelten még főzni is), meg etetni (bár mi levittünk egy etetőszéket, mert a szobában is volt konyha). Az egyetlen gond a csapvíz kicsit gyógyvizes és apjuk + Manci fosott (bocs) tőle, úgyhogy palackozottat ittak.

Puszi
dec8
dec8

hali

Monamáté
Dani is nagy haspók, szerencsére nem volt még emiatt sosem hasfájás. Vasárnap délelőtt pl. uzsira csináltam neki gyümölcsjoghurt + túró + müzli keveréket felnőt tányérba, ezt mind megette, aztán bejött apa virslivel kiflivel sajttal és benyomott még 2 virslit... hát én már 2 virslitől kifekszem. Dani viszont csak úgy tud enni, hogy mindkét kezében kell lennie a kajából. Így virslinél az egyiket tömi befelé, a másikat meg lóbálja Kép Aztán jönne a következőért, de persze hamar kapcsolt, hogy csak 2 jut neki, akkor kezdi el megenni a lóbált virslit.
Mi is már várjuk, hogy dumáljon, mert amikor pl. éjjel nagyon bőg (ritkán szerencsére), akkor e tudná mondani mi vagy hol fáj vagy rosszat álmodott.

Dec8
Echinacea
Mintha rémlene, hogy van homeopátiás változata is. Nekünk azt hiszem a Dr. Theiss féle van, van kisebb, nagyobb üvegben. Alkohol van benne, de nagyon minimális. Ami immunkerősítő és homeopátiás az az Aconit 9CH.

dec8
Alsópáhok
Az jó, hogy akkor lehet helyben ebédelni is. Remélem nem nagyon drága. A szobákban lévő konyhában gondolom nem lehet főzőcskézni mondjuk egy komplett ebédet. Bár bavallom tavaly 2 hétig végig főztem, most szeretném, ha nem kellene, ki lennénk szolgálni.
Helyet mikor érdemes foglalni?
Mi mondjuk mindig ásványvizet iszunk, nem nagyon bízom a sima csapvízben, max. főzéshez és ha forralt.

rit
jók lettek a dvd-k?

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

nem délelőtt volt az uzsi, hanem délután

Beszti, Sasha
Álomszuszékoknak jó pihenést, de azért néha gyertek! Kép

KépKép
KépKép
gumicukor

Gumicukor
szegény kocsitok! Én is úgy féltem a mienket, annyi marha van az utakon, de eddig még megúsztuk Kép Még jó, hogy Dani nem ijedt meg!!!
Az én melóhelyem egyenlőre Budaörs, úgyhogy az tutti nem jó nekünk bölcsinek

Manó
nem is rossz, én imádom a lábujjait is, csak épp úgy gondolom, hogy kis bumszli Kép

Judy
Hát igen. Azért a szénhidrátokkal vigyázz, baromira hízlalnak!!!
MI is most névnapozunk, 27én, tőlünk egy hatalmas tükröt kap majd, imádja magát nézegetni, de nálunk egyenlőre csak olyan van, ami neki magasan van

Kataa
Nőnapot mi sem tartunk - annyira mesterségesen csinált ünnep. Én szoktam apától virágot kapni sűrűn, csak úgy szeretetből, alkalom nélkül. Szerintem ennél nincs szebb és nem is jelent többet semmi-

Mona
Köszi Kép
mesélj, mi volt a dokinál!!

rit

rit

anemona7

Sziasztok!

Ti nem unjátok már a telet így tavasszal?

Gumicukor!

Képzeld már nem alszom annyit!KépKép
Most éppen a legnagyobb bajom, hogy elegem van a télből, a hóesésből, és a hidegből.KépKép
Úgyhogy épp megpróbálok valami tavaszt csinálni legalább a lakásban.Kép
Virágültetés... Vettünk már nyíló tavaszi hagymásokat (nárcisz (ez már el is virágzott), jácint), és csináltam egy tavaszi tálat. Meg nyílik az amarilliszem. És ültettem is magokat és még hagymásokat.
Leveszem a téli tájat az ablakról és üvegfestek tavaszi-húsvétit. Meg csinálok üvegfestéssel virágos cserepet.
Szóval most ilyenekkel vagyok elfoglalva, mert különben nem is tudom, mit csinálnék a nagy tavaszvárásommal.

Megyek is, mert persze itt van még a házimunka is, pl. nagyon sok vasalnivalóm van, mert persze arra mostanában nem tudtam rávenni magamat.Kép:

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Beszti

Nekem is elegem van belőle, egyszerűen a halálom amikor reggel, tetszik-nemtetszik munkába kell mennem ebben az időben. Elvileg március közepétől már tényleg jön a tavasz. Hát nagyon ajánlom!

Rit, Kataa
Mi sem tartunk nőnapot, mert én is feleslegesnek érzem. Én is sokszor kapok év közben csak úgy meglepiket apától. Nálunk egész évben nőnap van Kép Ez a 8-a különben is Nemzetközi Zoltán nap Kép

Én ma annyira unom bent magam, hogy még. Megnéztem hol van a barátnőm Thaiföldön, kicsit ott jobb az idő. De most kb. már a londoni gépén ül és hamarosan jön haza! Kép Már nagyon várom!
Aztán a történelem.lap.hu -n csemegézek.
Néha jó, amikor láblóga van, de ezt most nehezen viselem. Még szerencse, hogy 3kor lelépek, mert megyünk zenebölcsibe.

Parazita
Mi van veletek? Ennyire betemetett a munka?

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

gumicukor
ez vicces, most én is törizek csak úgy szórakozásból. Épp azt mazsolázom, hogy István királyunk igazából mekkora egy tahó báb volt, csak ugyebár iszonyúan elferdítették a történelmet. Jó végre más szemszögből olvasni a dolgokat, végre leírják, hogy Koppány volt az első magyar szaadságharcos és teljes joggal küzdött a trónért. Hát hiába, én is vele lettem volna ha akkor születek Kép

bocsesz az offért
rit

rit

anemona7

sziasztok
Judy
a mindenért hiszti nálunk is megy mostanába ha nem ara megyünk amere ö akar nem engedem a konyhába ,nem engedem hogy mindig azt csinálja és ara menyen amere nem szabad akor jön a hiszti .

Gumicukor
nem hiném a kutyakozmetikát nem lehet itthon tanulni én ezt egyszer már elkezdtem és tudom hogy ezt nem lehet legalábis ott azon a helyen nem lehetet ott dolgoztál és tanultál is egyszere .ráadásul én nem szeretném akor ha én itthon vagyok petikét beadni mig imi itthon van mert akor megbántodna vagy mindketö vagy vagy egyik sem megy bölcsibe az utoi esetben akor a tanulás elmarad .

RR
hát én nem ugy látom hogy nem lett volna plasztikáztatva a mellei bár lehet hogy csak jo melltartot hord-hordot amugy a párja megéri a pénzét most vasárnapi norbi tornát néztem és ott tet a kissé sulyosabbakra egy nem tul szép megjegyzést szerintem ha a felesége elhizna már nem is kéne neki Kép

Mano
én nem kapok gyedet enek egy hosszu története van miért nem jár nekem sem gyed sem gyes igy ide inkább nem irom le .tudom hogy sokan állnak sorba de a jövö hónapban lesz egy nyilt nap majd akor elmegyek és megnézem a bölcsiket .hát hogy nem lesz gond a beszktatás az nem biztos ere nem fogadnék egyik gyereknél sem Kép amugy nálunk még a bölcsibe járás is csak akor biztos ha már szeptember lesz és oda járnak Kép.

Mona
irigyelek a beszéd miatt Kép petike még nem beszél ilyen szépen Kép.

Nönap
én sem kaptam semmit a páromtol igaz ö azt mondta azért mert örült hogy a hóesésben hazaért és hogy sok minden más járt a fejébe de megigérte hogy bepotoljuk Kép.

Beszti
én már nagyon unom már csak azért is mert eben a fene nagy hóesésben imibabát nem tudom kivini sétálni igy petike sem sétálhat napi2x csak 1x pedig nagyon szeret sétálni de csak este tudunk mikor apjuk is haza jött .

Lányok
képzejétek ugynézki hogy petikének továbbra is kell tartania a diétét mert hogy csak 2 hétig birta a tejes dolgokat holnap megyünk megint vissza a tüzolto ucai gyerekklinikára .

Pusz csics és a fiuk
csics

Hello
Klubboztunk delelott es most nem adtam neki enni csak itthon,igy nem aludt be az autoban,persze itthon percek alatt elaludt: )

Mano,Dec8
Hat remelem hogy talalunk,pont itt irta Dec8 hogy ha valaki vega azt is toleraljak es ahogy neztem naluk nem ennyire disznohusos a bolcsi,ugyhogy keresunk egy olyat ahol nem neznek hulyenek: ))

Mano
Hat pont ez az hogy nem foglalkoznak veluk(picikkel) csak ellatjak,ami azert kell egy kicsinek mert ilyenkor sokat tanulhat,vagy epp nem: (Tudom hogy nincs ra eleg ember ez ezert de azert eleg szomoru.

Mona
Haspok Mate: )Nekem 2 virslit eszik meg ,szigoruan kenyer nelkul: )

Dec8
Probald csak ki,apjuk nem volt beteg ezen a telen mert szedte: )

Rit
Nalunk is van soxor virag,csak ugy szerelembol: )Imadom amikor ilyen,bar amiota kocsival jar ritkabban mert eddig az aluljaroban egyszerubb volt segiteni ezzel egy neniken.

Beszti
Csatlakozom a tel utokhoz: )Bar nincs tole rossz kedvem,mert most treningezem magam es vezetek azert is Nem fogok itthon ulni csk mert szakad a ho: )
Jo is lesz mert egyszer csak lesz olyan hogy kell menni majd oviba es esik a ho: )

Na megyek en is vasalni: )
Kataa

Kép
Kép
kataa

HaliKép

Ma elmentünk a védőnőhöz. Vérnyomásom jó alacsony. Gergő nagyon jól viselkedett, igaz körüludvarolta a személyzet. Holnap megyek az első vérvételre, brrrrrrrr.

Kataa
Gergő is fél hét körül ébred, ami nekem elég korai. Picit elvan a kiságyban, dumálgat, meg kivágja a maciját, de én úgy már nem tudok aludni. Igaz, legalább felkelni nem kell. De 7, negyed 8 körül már nincs kegyelem anyánakKépKép
És Alex mikor fekszik le este? Gergő 8 körül.

Dec8!
Az Echinacea van homeos is, mi D4-est szedünk, ősztől áprilisig, napi 2*5 golyó két hétig, aztán két hét szünet. Nem drága és nekünk a cseppeket nem ajánlotta a dokinéni az alkohol miatt. Mióta szedjük, nem volt beteg a Gergő, kopp-kopp. Igaz, ő még kap pár alkati szert a krupp miatt is.

Gumicukor
A krétát a Tecsoban vettük, asszem 650 pénzért, 6 darabos.

Látom mindenki virslizik már, én nem nagyon vagyok a híve, persze Gergő mindig kunyizik.

Rit
Tudom hogy hízlal. Eddig még nem híztam semmit. Azért próbálok délben enni a főzelékből is, meg gyümölcsöt, de csak az alma megy. Reggelire viszont csak a vajas mézes kalács jöhet forró tejes kávéval. Pedig azelőtt simán elvoltam a joghurtos müzlivel. Este meg már semmi se jó.
És még mindig az ivás a gondom. Csak a jéghideg csapvíz jöhet szóba.
István: És honnan tudod, hpgy ez az elmélet a helyes? Mindig felröppennek ilyen hírek a történelem elferdítéséről, meg hogy fele sem igaz...Azért szerintem nem lehetett akkora tahó.

Judy
Judy

Jó hír: a kocsink javíttatását teljes mértékben kifizeti a biztosító cakom pakk, amibe kerül Kép Hurrá!!!! Jövő héten kell bevinni a márkaszervízbe és kb. 1 hét alatt kész. Lesz szép kocsikánk, remélem nem törik össze ismét Kép

Rit
Hát ezen jót nevettem Kép) István királyunkon Kép És még mennyi ilyen volt!
Ilyenkor mindig az 56-os időszak jut eszembe, hogy nem tanították sok helyen. Nekünk is a törzsanyag után véletlenül, mert volt rá idő.
Persze csomó mindenre nem emlékszem töriből, ezért is polvasgatok, hogy előjöjjön. Talán az első és második vh, amiből valamennyire még képben vagyok.

Csics
Ja, azt nem írtad, hogy kutyakozmetikát fogsz tanulni, egész másra gondoltam. RR témát hol olvastad, mert már kiveséztük rég. Tutkó no melltartó, mert az látszana. Gimiben (oda járt, ahová én) icic-pici cicije volt, tutkó szilikon, de ezt már írtam régen.

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Judy
oké, akkor szorítkozzunk a tényekre: 0-20éves koráig hol élt?? mikor hazajött egyből kiket hozott?? hová vackolta be magát? Jogosan kié lett volna a trón? Ki szegte meg a vérszerződést? stb. stb. stb. olvass utána, nagyon érdekes.

gumicukor
igaz, az is jó, csak engem most ez a korszak érdekel. Igazából érdekelne nagyon még Attila kora, de iszonyú homályos. sajnos nem vicc, hogy a magyarok nem írták a történelmet, hanem élték és mindíg egy "idegen" vetette papírra. Azok meg uralkodói nyomásra vagy épp saját népük javára ferdítgattek rendesen Kép

nekem viszont most irtóra fáj a fejem már megint. elegem van ebből az orrsövényből. ilyenkor mindíg elszánom magam, hogy megyek - aztán jobb napokon meg szépen visszakozom Kép

gumicukor
mázlista Kép jobbulást a kocsinak!!

rit

rit

anemona7

Gumicukor!

Alsópáhokra érdemes minél előbb helyet fglalni, vagy legalábbis érdeklődni, mert mikor mi voltunk, aza tavaly május végén, akkor már 1 évre előre le voltak foglalva a helyek.

Judy
Judy

Csics
Hat en ugy tudom hogy mindenkinek jar cses.Annak is aki nem dolgozott egy percet sem.Igaz hogy nem sok,de azert valami.Nem tudz ennek utana nezni,mert szerintem a gyes alanyi jogon jar.

Judy
Jo vervetelet holnap: ))En mindig utaltam,de bele lehet jonni: )
Alex is 8-kor fekszik.Delutan meg 12 es 3 kozott alszik.Nekem ha felkel reggel csak 10 percet hajalnfo egyedul a kisagybanlenni,ha hallja apjat kintrol.Rogton kiabal is, hogy apa: )
Egyel csak ami jolesik,ugyis ez csak a12.hetig tart amig a hanyingered van.Utana eleg lesz majd egeszsegeseket is enni: )
En sem birtam avirslit,de vendegesegben emgkostoltatak vele,(persze disznobol: (es akkor eldontottuk hogy ha ennyire keri kaphat,de csak a Saga pulykat,azt is ritkan: )

Gumicukor
Persze , hogy kifizetik a javitast hiszen nem ti voltatok a hibasak,a felelos kotelezo biztsoitoja fizet.
En irtam az RR-t tegnap,hogy a Storyban nyilatkozott.

Rit
Hat nem kene halogatni ezt az orrsovenyt: )

Kataa

Kép
Kép
kataa

Kataa
Igen azt tudtam, hogy kifizeti a biztosító, csak az nem a mindegy, hogy felbecsüli a kárt és közben lehet többet kell fizetni, mint amennyit adnak. Mondjuk akkor számlát hoztunk volna, azt kénytelen lett volna kifizetni. De amennyit a Ford márkaszervíz mond, azt fizetik.

disznóhús
nekünk a gyerekdoki azt mondta, hogy elég sokan viszolyognak a disznóhústól, de azért néha lehet adni a gyereknek, főleg, ha izlik neki. A lényeg, hogy szép sovány legyen.
A férjem nagynénje nem akart soha bizonyos kajákat adni a fiának, mondván nem egészséges, és azt érte el vele, hogy pont azokat ette 2pofára, amikor nem volt ott az anyja.
Szerinte nem olyan gáz, ha néha eszik disznóhúst is, főleg amenyit majd a bölcsiben eszik, a leírásaitok alapján elég csekély mennyiség.

mi sem eszünk disznóhúst, de azért az oviban majd tuti fog enni Dani.

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok!

Én is vagyok, csak jobbára olvasgatok, hála Istennek megint kaptam munkát itthonra, úgyhogy dolgozom ezerrel.

Korán kelők klubja:Kép
Azt hiszem, mi vezetünk, Peti fél 6 és 6 között kel...Hétvégén is...Apának jó, mert ő hét közben egyébként is ekkor kel, hét végén meg vagyok olyan rendes, hogy kelek a gyerekkel, szegény apa had aludjon még...KépDe cserébe minden reggel csinál nekem tejeskávét.Kép

Beszti!
De, nagyon unom a telet! Meg utálom is!

Gumicukor!
Képzeld, mi is járunk zenebölcsibe, eddig kétszer voltunk, nagyon jó, igaz, Peti most kevésbé akart részt venni a játékokban, mint elsőre, de nem baj, hagytam, had csináljon, amit akar, nem zavart senkit sem. Rögtön az elején autót cserélt egy kisfiúval, és végig az autóval volt elfoglalva.Kép Lehet, hogy megpróbálom manótornára is elvinni, meglátjuk, tetszik-e neki.

Na, Peti már fenn is van, elvégezte a délutáni alvást.

Dió
szabotimi

Kataa! Csics!

A gyes alanyi jogon jár. Én sajna alanyi jogon kapok mostmár 23 ezer forintot. (munkanélküli hiv. elbaszta már lassan 3 éve az addig ledolgozott időmetKép)

na pusz
sasha

Kép
sasha

Sziasztok!

Annyira örülök, megjött a vizsgám eredménye és négyest kaptam. A nagylányom meg 5 középiskolába felvételizett, egy ugrott mert nem az volt amire számítottunk, kettőbe felvették, de a két legjobb csak holnap-holnapután derül ki. Nagyon izgul az egész család, majd megtudjátok 12 év múlva..

Dió, én is korán kelek, és ráadásul a kávét is megcsinálom, hiába nálunk nincs munkamegosztás.
Mikor tudsz napközben dolgozni? Nekem a napi két óra alvás alatt jó ha összejön egy óra amikor le tudok ülni tanulni vagy könyvelni, este képtelen vagyok.

Csics, remélem 2005 szeptembere lesz! A gyes tényleg alanyi jogon jár, próbáld meg elintézni.

Beszti, mindenki unja a telet, nekem napok óta fáj a fejem, úgy hallottam, hétvégére jobb idő lesz. Viszont kell gyorsan venni valami bélelt kiskabátot Bettinek, mert csak az overáll meg egy pufajka kabátja van.

RR. vasárnap én is belenéztem a műsorukba, ollyyyan bénák voltak mind a négyen, hogy csuda. Minden gyakorlatot 4-en 4 féleképpen csináltak, véletlenül sem volt egyforma mozdulat. Olyan erőltetett..

Gumicukor, sajnálom a kocsitokat, ez nagyon bosszantó, lényeg hogy nem sérült meg senki és a biztosítás is rendben van.

Töri: engem az angol történelem érdekel, tudtok valami jó könyvet róla, mindegy melyik korból.

Puszkó, Conti

conti

Echinechia: nekem is dr theiss (vagy nem tudom hogy írjákKép) van itthon és szerintem nagyon alkoholos, én alig bírom lenyelni, tisztára mint a pálinkaKép.
Emma homeopátisáa bogyót szed, de nem ezt az ecchinechiát hanem oscilloconium-ot. Ez direkt vírusok ellen van, azok megelőzésére, nem kifejezetten immunerősítő. De eddig egész jól bevált, vagy ki tudja hogy ez e, de nem volt komolyabban beteg. Bár a épp tegnap kijött megint eza kruppos hangja, illetve csak gyanús hoygaz, ma meg oylan hsiztit levágott este hoyg 8-kor le kellett fektetnem, remélem nem bujkál benne semmi. Ja, és ő méga vitacolan vitamint szedi,
Amúgy ma eléggé elkeserítettek a bölcsiben, érdeklődtem néhány gyerekről aki a játszóból ment bölcsibe, és sajnos mind nagyon betegeskedikKép Az egyik 1 hetet járt és 1 hónapja beteg (torokgyulladás, tüdőgyulladás, középfül gyulladás) a másik meg picit tovább járt, most beteg. Úgy néz ki ezt tényleg nem ússza meg senkiKép Pedig ez utóbbi anyukája emlékszem hogy nagyon bizakodott hogy az ő fia bírni fogja, még egyszer sem volt beteg pedig járnak mindenfelé.

Manó

KépKép
manó

Sziasztok

Olvasgatok, csak mostanában nincs kedvem írogatni. Lehet rajtam is már a tél utálata jön ki??? Kép Vége lehetne már, meg őrülünk Levivel itt bent.

Most csak azért ugrottam be, hogy elújságoljam, Levi tegnap óta bárányhimlősnek van nyilvánítva. Ugyanis lementem vele ismét a dokihoz, hogy hiába adom neki a c-vitamint, már 3 hete egész nap hapcizik, hőemelkedése van, nyűgős stb. stb.
Erre a doki megvizsgálta és ahogy felhúztuk a bodyt kérdezi tőlem hogy mi az a pötty Levi hátán. Kérdezem milyen pötty?? És tényleg volt egy pici pötty, de tiszta jelentéktelen. Közölte a doki hogy úgy néz ki hogy bárányhimlős, figyelgessem. Ma figyelgettük anyósommal, és mivel én még nem láttam bárányhimlős pötyiket ezért anyósom megerősített benne, hogy igen ez tényleg az. Mostantól szobafogságon vagyunk, ráadásul még fürdenie sem szabad, csak zuhanyozni. Szegény gyerek, mindentől eltiltották amit nagyon szeret.

Hát ennyi! Bocsi hogy nem reagálok semmire!

Ilke
Mi van veletek?

Forti és a kis bárányos Levi

Kép
Kép
forti

Gumicukor
Mi szeptemberben voltunk és kb. 2 hónappal előbb foglaltunk helyet. de nem tudom mikor milyen a forgalom, de jó előre le kell foglalni. Szerintem lehetne valamilyen szinten főzni (legalábbis a mi szobánkban szinte minden volt, meg a baba-mama szobában is), de én is élveztem hogy nem kell ezzel foglalkozni, így tudtunk pihenni, meg szórakozni Kép

Rit
Én soha nem kapok virágot. A férjemnek ez nem az erős oldala Kép A cégnél van nőnap (miután én vagyok az esélyegyenlőség programvezető, úgyhogy én szervezhetem meg), nálunk ilyenkor minden nő kap egy kis papírt, ahol javaslatot tehet, hogy hogyan lehetne javítani az ő helyzetét a munkahelyen. (most írhatok a javaslatokból jelentést Kép)

Beszti
Én csináltam tavasz koszorút (igaz művirággal, de nagyon szép lett, mint az igazi és nem kornyad le), tettem rá kicsi fa lepkéket. Manci teljesen odáig van érte, folyton fel kell emelni hozzá hapcizni Kép. És egy kicsit jobb hangulat lett a lakásban. Hátha tavasz csalogató lesz Kép

Kataa
Kipróbáljuk, hazafelé megyek a gyógyszertárba.

Dió
Veletek vagyunk a korán kelő klubban. Hétvégén nálunk a 1/2 5 volt a csúcs, de én nem mentem be hozzá, úgyhogy kb. 1/2 6-ig dumcsizott az ágyában.

Manó
Mi 5 hét alatt 6 napot voltunk bölcsibe Kép

Forti
Remélem azért mégsem lesz bárányhimlő. Mancinak is van időnként 1-1 pöty a hátán, vagy a hasán, de még mindig azt mondta a dokinéni, hogy az semmi.

Puszi
dec8
dec8

Sziasztok. Korán kelő klubba ma betársulnánk, de már meg is bocsájtottam érte, mivel 10 perc nyavajgás után visszaaludt még úgy 1,5-2 órára. Viszont kibújt a 16. fogunk!!! Jobb alsó 3as.

Manó
de az is lehet, hogy a különböző bogyóknak semmi jelentősége, mi meg aztán tényleg nem voltunk még betegek az 1x-i 3 napos hőemelkedést és hasmenést kivéve és nem szed semmilyen bogyót és vitamint se. Mondjuk gyümit azt eszik, persze Kép

Forti
Legalább hamar letudjátok, ilyenkor még úgysem vaakródzik igazán + legjobb ilyenkor. Képzeld nyáron milyen borzalmas lehet szobafogságban lenni.

Beszti
Írj már te is, mi van veletek én olyan kíváncsi vagyok!!!!

Kataa
jó, jó - de ha egyszer kórháziszonyom van, mit csináljak? én szülni is úgy mentem, hogy a párom szerint szülünk, szerintem csak jósló, mivel még nem volt és előre közlöm, hogy ha nekem van igazam, megyek haza, mert nem vagyok hajlandó itt lenni egy percel sem többet a szükségesnél. Néztek rám, mint egy hibbantra. Aztán 3 óra múlva mi néztünk.... Dodeszra Kép

Conti
hát engem az csak inkább történelmi regény szinten, én inkább magyaros vagyok Kép

rit

rit

anemona7

Sziasztok

Gumicukor
Az biztos hogy oda kell figyelni mert szeretnek kevesebbet fizetni a biztositok,de ha nem tul nagy a kar akkor nem nagy a kulonbseeg altalaban.
Mi semmitol nem tiltjuk el Alexet,sot a szekelykapi es gulyas leves is pulykabol van nalunk,tehat semmirol nem marad le.Maximumk megszokja ezt az etkezesi format es ez lesz neki a termeszetes.Bar engem tiltas nelkul is sikerult megovni pl a cigitol,alkoholtol,stb.Minden csak neveles kerdese: )
En ugy tudom nagyon fontos hogy mit eszik a gyerek elete elso 3 eveben es alapozza meg a tovabbi eselyeit hogy elkerulje a sziv es errendszeri betegsegeket a sok zoldseg,gyumi es feher hus fogyasztassal.Ja es semmi kola,chips,csoki.
Tegnap a fogorvosomat kerdeztem a fluor tablettarol es azt mondta nem szukseges,ha a gyerek csak vizet iszik semmi cukor es mar nem cumisuvegbol iszik napkozben.Fontos leszoktatni a cumirol is mert az is valtoztatja fogak elhelyezkedeset.
A barardazarast meg javasolta majd ha meglesz az osszes eredeti foga 7-8 eves koraban.

Dio
Tenyleg Peti a nyero: )Nalunk hetvegen is felkel apa velunk,mert ugy gondolja en is lehetek ugyanugy faradt.Meg jo mert nem teszene ha o aludna en meg robotolnek: )

Conti
UGyi vagy: )Hat igen en is gondoltam mar ra hogy mi lesz majd suli valasztaskor,eleg kemeny dio ez: )Drukk Barbinak hogy ugy sikeruljon ahogy nek is tetszik: )

Forti
Jobbulast a kis baranyos Levinek.Honnan kapta el ,lehet tudni?

Pusz
Kataa

Kép
Kép
kataa

Hali!

Tegnapi zenebölcsink ismét kudarc volt. pedig az elej egész jól indult, mert ahogy a terembe értünk, Dani magától szépen leült a szőnyeg közepére és ott várt engem. Aztán elkezdődött a foglalkozás, amiből 5 percet bírt ki, és ismét minden más érdekelte, csak a dalok nem. így el is hagytuk a termet, mert nem akartam tovább rontani a levegőt. kint az előtérben hagytam rohangálni, de nem tudom mi volt, mert pörgött ezerrel a gyerek. átfutott a terem egyik végéből a másikba, ahol lépcső volt lefelé, persze mindig megállt a tetején, de féltem, nehogy megbotoljon a lendület közben és lepereceljen. Aztán fel-le lépcsőztünk, már egyedül, mert nem engedi már, hogy fogjuk a kezét. olyan sebességgel megy fel -le, hogy komolyan rossz nézni.
persze azért még járunk, de ha sok ilyen lesz, akkor inkább szünetelünk, mert semmi értelme, hogy egymást kínozzuk. azt sem szeretném ha megutálná, ill. minket, hogy esetleg zavarjuk az órát. kezdem azt hinni hiperaktív a gyerekem, de elolvastam már ezzel kapcsolatban sok mindent, de a főbb jellemzők közül csak egy,a pörgés jellemző rá.
otthon viszont mutatja miket tanultunk és csináljuk, amikor kéri.

új szavunk Bázzlájdó = Buzz Lightyear a ToyStoryból.
deje = gyerek
hej = helyére

dió
nálunk kikötés a zenebölcsiben, hogy nem lehet a foglalkozásra játékot bevinni. pont azért, mert akkor mindenkit az érdekelne jobban. kint az előtérben már lehet.

Manótorna, hol és mikor? Érdekelne, mert eddig úgy látom, hogy a mozgásos dolgok jobban érdeklik és lekötik.

Conti
Gratula a vizsgádhoz!! Mi is volt pontosan?
A lányodnak meg drukk!!! Emlékszem, amikor én felvételiztem a gimibe, matek, irodalom, töri, orosz és német volt a felvételi és a 7. legjobbat írtam.
A főnököm lánya is most felvételizik, tisztára lázban ég a főnök, hozza-viszi a lányát, izgul az egész osztályunk Kép

Csics
És ha Imikét is badod majd 9 hónaposan bölcsibe, akkor hogy tudod megoldani a szopit? Lehet bevinni lefejt tejet és azt odaadják, vagy addigra már csak reggel és este fog szopizni?

Manó
Az oscilloconium megfázásos megbetegedések, influenza megelőzésére szolgál.

Forti
Jobbulást a kis báránykás Levinek! De lagelább túl lesz rajta és többet tuti nem kapja el. jobb azon túl lenni. A zuhanyzást meg még élvezni is fogja, legalábbis nálunk nagy favorit. Voltatok közösségben, ahol elkaphatta?

Vitaminok
Dani sem kap külön vitamint, csak ami a gyümölcsben van, azt sokat eszik, és imádja a frissen facsart gyümileveket is.

Kataa
Egyetérteka sz étkezési szokásokkal, de szerintem egy kis sovány disznóhusitól még nem lesz semmi gáz.
Fluor én sem adnék, én is kérdeztem a gyerekdokit, elég ami a vízben, főleg ásványvízben van.
Cumisüveget csak mikor lefejt tejet kapott és nem voltam otthon használtunk, cumit csak becsomagolva és mások szájában látott. Az origi cuminkat odaadtam egy kollégámnak, aki farsangi bálban kisbabának öltözött. Így örültem, hogy azért vki tudta használni Kép

Barázdazárást én is fogok csináltatni, mert nekem anno elfelejtették. Erre már van is a barátnőm, aki fogorvos és Dani is ismeri, szereti.

Akkor mi 7alvók vagyunk, mert Dani ma is 8kor kelt, 9től aludt.
Mi 10től 7ig aludtunk. hétévén, amikor csend van nincs mászkálás, akkor van, hogy 9ig is tudunk lustizni. Ennyi jár nem ?, ha már dolgoznom kell.

Jaj, láttátok tegnap a Nagy Ő-t? Hát én szétröhögtem magam anyósommal egyetemben a pasifelhozatalon. Rémes. Meg hát miért éppen az anikót kellett kiválasztani erre, nem? Miről fognak beszélgetni, arról, hogy mi volt a villában? Ráadásul ez a bodori haj annyira bénán áll neki... és megjátsza a modoros, szende nőcit.
A pasik meg áradozta, hogy azt hittem angyalt látok KépKépKép

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?