Új privát üzeneted érkezett!

Ricsiék a héten már megírták a magyar és a matek felmérőt és hétfőre marad még a környezet. Ha esetleg nem javulna arra beviszem, aztán hazahozom.
Még elmesélek gyorsan valamit, aztán megyek érte. Képzeljétek el én milyen egy idétlen csaj vagyok: felhozom a gyerekem ebéd után, berakom az ágyba és csak hívogat. Mondom mi a baja, nem szokta ezt csinálni, hát bemegyek hozzá és mutatja, hogy a lábán ott van a szandál :oops: :oops: :oops: Ugyanis a fsz-n kő van mindenhol, így ott szandiba mászkál én meg csak kikaptam az etetőből, fel az emeletre, aztán zsupsz az ágyba. És ráadásul be is takartam és akkor sem vettem észre. Még most is röhögök itt magamon :lol:
Egyébként hétágra világít a nap, úgyhogy egyre jobb a kedvem......
Vendég

Na megjöttünk az orvostól, "csak" valami vírus, úgyhogy hársfatea, méz, mézes cukor és a mézesmadzag elhúzva az orra előtt, hogy nem kell suliba mennie :lol: :lol:
A viccet félretéve hál istennek nem kell antibiotikum, remélem hétvégén sikerül kikúrálnom. Nem szeretném, ha utána meg ő fertőzné meg a többieket.
Dius-Barnus, majd írj, hogy mi volt a sebészeten.

Na mostmár nem beszélgetek itt magammal :cry:
Vendég

Tuntun,dejó,hoyg nincs semmi komoly :)
Devcsa,milyen nagyot nőtt Zsombi :shock:
Dadomi,nagyon ügyes Domi,a héten volt itt a védőnő és pont kérdeztem tőle,mi a véleménye abilizésről,azt mondta,hoyg semmi képpen ne erőltessemaz már jó,hoyg szól ha bekakil,de amig nincs egy száraz pelusa reggel,addig nem érdemes nagyon próbálkozni vele.........de Csillának még van ideje.

Kép
Kép
josi

na megyek összeszedem a gyerekeimet,estére Apa is megérkezik :wink:

Kép
Kép
josi

Szasztok!
Jelentkezem! 8)
Ma volt szegény dédi temetése, és hát elég zsúfolt volt a program... :cry:
Rékababa, asztma? Aztakutyafáját... :cry: De legalább azt jól lehet kezelni, nekem is van pipám, meg látom, itt többeteknek is, legfeljebb megalakítjuk a pipaklubot. Vagy topikot. :wink:
Diusnak, a kettes számúnak drukk az összes vizsgájához! Te, nekem az egyetemen 4 év alatt nem volt ennyi, mint neked fél év alatt... :lol: (Nemám... De majdnem.) Jól vagytok pocaklakóval? Áruld ám majd el nekünk, ha megmutatja a nemét! :D
A 87-es Diusnak pedig fantasztikus a kispasija, ééédes pofa! Nagyon szép kiskölök, hajkurászhatod majd a lányokat! :lol: Mit mondott a sebész?
Tuntun, gyógyulást a nagyfiadnak! Szandálos sztorin jót nevettem, ilyesmik nálunk is gyakran előfordulnak. :lol: De rendes volt a kiskrapekod, figyelmeztetett... :D
Dadomi, ügyeees nagyfiú Domiii! Jaj, ez olyan jó, hogy így maga próbál leszokni a pelusról... Nem tudom, én megérem-e ezt Árminnál. :roll: :D
Yuyu, örülök, h eljutottatok a dokinénihez, Enikő mostmár nemsokára teljesen jól lesz, meglátod!
Josi, most ezek szerint már megkezdte drága jó férjed a kiküldetését?
:cry: Fú, nagyon nem irigyellek, de meglesz majd a gyümölcse! :D Te nem fodrász vagy? Ne érettségizzél, nyiss inkább egy üzletet, én leszek az első állandó kuncsaftod! :wink: Jaj, és Csilla, hááát, tegnap Ani szövegén röhögtem, meg ezen a fényképen, hát annyira ééédes ez a kiscsaj! Igazi jópofa kis manó. És ő is olyan szép, mint a nővérkéje!
Meg Devcsa Zsombija is mekkora nagy fiú, és ő is csodaszép! KOmolyan, a felesleges nyálat töröljétek le a monitorról, nem akarok én igazából édelegni itt, de egyszerűen nem tudok betelni ezekkel a kölkekkel, nah... :oops:
Jah, Dadomi: vírusos az msn-ed... :wink: :) (Lehet megint az enyém is az, csak még nem szólt rám senki... ) :roll:

been

Sziasztok!Sziasztok!

Húú ma húzós napom volt. Voltunk a madarászban, borzasztó ott a parkolási lehetőség, azt hittem sose találunk helyet annyi kört mentünk. Hamar behívtak, nem kellett sokat várni megnézte a doktor bácsi, azt mondta annyira nem vészes, nem csinál még vele semmit mert Barnus nagyon pici, 1 hónap múlva vigyük vissza de ő szerinte magától vissza fog húzódni. Nem ragasztotta le, azt mondta azt 3 hós kórtól szokta.

Aztán elmentünk venni kaját a tescoba. Hazaértünk ebédeltünk, jóidő volt, elmentünk sétálni.
Anyósék hívtak itt vannak a mamánál menjünk már át. Olyan 3fele átmentünk és este 9:30kor jöttünk haza. Hulla fáradt vagyok. Anyós meg az anyja majdnem veszekedtek már a gyereken hogy ki fogja meg ki adjon neki puszit, tömték a cumit a szájába ha kérte ha nem. Azért persze finoman mondtam a magamét. Aztán 1-2óra múlva végre letették. Én csak ciciztetésre kaptam meg szinte. Már estére annyira hiányzott a gyerekem hiába volt "velem" és láttam hol van, hiányzott a közelsége, hazajöttünk jól megölelgettem és megpuszilgattam sokszor, és még majdnem pityeregtem is kicsit.

been hát már most rossz belegondolni hogy majd más nő is fogja puszilgatni az én fiamat :) Na de rossz anyós nem akarok lenni, én már csak tudom milyen. :)

Na tényleg megyek összeesni, Jó éjt mindenkinek!

Kép
dius87

Szia, Dius!
De jó, örülök, hogy tulajdonképpen rendben volt a sebészet, visszahúzódik majd az a fránya sérv, meglátod!
Jáááj, anyóspajtiékhoz kitartást, gyerekedet ne add, a tiéd! :lol: Viccet félretéve: nehéz lesz majd rászoktatni őket, hogy mindig az van, amit ti a pároddal jónak láttok... (Maradjunk a példánál: ha nem akarod, hogy cumit dugjanak a szájába, akkor ne dugjanak cumit a szájába, irgumburgum :-))Én anyósom, aki alapjában véve nagyon rendes nőszemély, még mindig nehezen fogja fel azt, hogy nincs apelláta. Dehát kénytelen...
Na, elvonulok én is, jóéjt! :D (vagy jó reggelt, kinek mit...) :wink:

been

Rám is rám férne egy jó fodrász (eddig még nem találtam meg az igazit 8) ),mindig máshova járok. Josi én is azt mondom, ha nincs olyan szakma, amit szívesen csinálnál és mellesleg el is lehet benne helyezkedni, akkor csak idő és pénz kidobás a diploma.
Vendég

Devcsa, ahogy mondod... :cry: (A diplomát.) Nekem is van kettő, de csak egyet ismernek el, az viszont kötelezően kell is a munkámhoz, és most soroltak újabb bérkategóriába (közalkalmazott vagyok), így a bruttóm 146 000 lesz, ha visszamegyek. Röhej... De nem panaszkodok, mert 1: örüljek, h van munkám, 2: ez nem is olyan rettenetesen kevés. A ráfordítás viszont nem érte meg. Még mindig... :?
Fodrászat: én se találtam még meg az ideális fodrászt, azé kapacitálom Josit... :wink: Perpill anyum festi a hajam, meg ő is vágja. Még jó, hogy csak a végéből kell, de mostmár vagy 10 centit, annyira randa.

been

Sziasztok,

Dius-Barnus, ez jó hír, mi a lágyéksérvvel voltunk így :wink:. Vissza is húzódott, már vissza sem kellett mennünk kontrollra, mert a doktornénink egyértelműen meg tudta állapítani.
Egyébként Ricsike köldöksérvénél a már sokszor vitatott "gézgombolyagos" módszert alkalmazta a doktorbácsink és bevált :lol: A leukoplast egy kicsit megmarta akkor a bőrét, de neogranormonnal rendbejött. Ez olyan, hogy egyik orvos erre esküszik, a másik meg másra.
Anyós kérdés: hál istennek ebben partner a férjem is, és anno is rászóltunk anyósomra, hogy nem kapkodjuk ki az ágyból, ne üljön a kiságy mellett naphosszat.... stb. (Ugyanis amíg suliba voltam Ő vigyázott a babára). Ricsike meg amikor nagyobb lett, akkor ha már elege volt a mama babusgatásaiból kiküldte a szobájából. Vagy pl. nekik volt egy kutyájuk a lakásban, és én mondtam neki, hogy nem viszem a gyereket oda, ha akarja látni jöjjön ki hozzánk. Nem volt belőle harag, de ugye ez személytől is függ.

Devcsa, been, teljesen egyetértek Veletek diplomaügyben. A magam kis szakmáival ill. a mérlegképessel sokkal többre megyek, ha munkahelyet kellene váltanom. Mondjuk én azért kezdtem bele, mert szeretek tanulni, de most az utóbbi egy évben vagy elfáradtam, vagy ellustultam, nem megy. És nem a gyerekek miatt, mert minden sulit munka ill. már Ricsi mellett csináltam és nem okozott gondot. Most ez valami más.
Hát been a fizetésed tényleg édes kevés, nekem úgy, hogy középszinten vagyok majdnem a duplája, képzeld el mennyit keresnek a vezetőink! Én egy biztosítótársaságnál dolgozom immáron 19 éve, nagyon szeretek itt dolgozni. Valószínű, hogy én is megyek vissza jövő év elején, csak idén még be akarom fejezni az angolt is, egy középfokú nyelvvizsgával és akkor már "csak" a munka és a gyerekek. Mondtam, hogy még ez a két suli, aztán átadom a terepet a fiaimnak, tanuljanak már ők! Remélem vissza is vesznek. :roll:
Na megyek teregetni, sziasztok, majd még jöszök!!!!!
Vendég

Hali!
Tuntun, jó a szakmád... :wink: Áh, a gazdasági szférában mindig jobban keresnek, mint a "muszájszakmákban", vagy hogymondjam... Namost akkor elárulom: családsegítő szolgálatnál dolgozom, sztem az is hülye, aki ilyen melót elvállal, gondolják, minek fizessék meg, mikor úgyis megcsinálja? :lol:
(Rosszul írtam előbb: nem nem ismerik el az egyetemi diplomámat, hanem nem veszik figyelembe a fizumnál, ez a pontosabb megfogalmazás. Mer azért az nem baaaj, ha kutatásokat csinálok közben, de így nem kell megfizetni :evil: )
Mérlegképes könyvelőket meg mindig úgy irigyeltem, mer én ezt biztos nem tudnám megtanulni, nem venné be az agyam, szal minden elismerésem! :-)
Nagyfiad megfázása hogy van?

been

Emma! És hogy tudom eltűntetni az msn-ről a vírust? :shock: :shock: Köszi, hogy szóltál!

Bocsi másoktól, most nincs időm reagálni, de majd jövök!

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
dadomi

Nemtom, Dadomi, Devcsa pár oldallal előbb belinkelt egy vírusírtó programot, még nem néztem meg, mert mióta új a címem, nem szólt senki, h kapott tőlem vírust (mondjuk, ettől még kaphatott). Végülis ez olyan, h linkeket küldözget az msn-ed, mikor bejelentkezel. Illetve, lehet, be se jelentkeztél, csak önállósította magát.
Végülis engem nem zavar ám, nem kattintok rá, oszt kész :wink: , csak szóltam, hogy tudj róla!

been

Nos,saját üzletem,csak akkor lesz,ha kertesházba költözünk,mert én többet bérelni nem fogok senkitől. Most meg nincs rá 8-10milliónk,hogy vegyünk valahol egy helységet.
Az én anyósom egy tündér,imádom és olyan nekem,mint a barátnőm. Kezdeti nehézségek nálunk is voltak,de miután megbeszéltük,hogy ez az én házam az meg az övé,azóta minden oké. A saját anyámmal nincs ilyen jó a viszonyom. Dius87,légy határozott,majd megszokják!!
Hanna jól van,megy az oviba?
Rékababa,ez a felnőttkori asztma elég veszélyes,nem? Nekem a keresztapám lett 2 éve az és nagyon rosszul viseli(mondjuk elszív naponta 2 doboz cigit :? )2xvitte már el a mentő elszürkülve. Na de remélem nálad nem lesz ilyen!!!

Kép
Kép
josi

Palacsintasütés közben ugrálok ide, múltkor kedvet kaptam Jositól...
Nem baj, Josi, majd ha lesz keres házad és üzleted is egyben, akkor is számíthatsz rám! :lol: Feltéve, ha lesz még akkor hajam... :roll:
Huhh, rokonyod asztmája nem hagzik túl jól, de biztos a cigi rátesz még pár lapáttal... Én az enyimet a pipáimmal jól viselem, igaz, allergiaszezonban jön csak elő nálam. lehet, Rékababának is valamiféle allergia hozta ki, nem, Rékababa?

been

Én szerencsére nem dohányzom, még a füstjét sem bírom. Az volt a baj, hogy benyeltem valami vírust és mellette a párom nagymamája hétfőn adott egy toll párnát. Én nagyon szerettem eddig, olyan jó puha, kényelmes. És akkor kezdődött a fulladásom esténként. Mire erre rájöttem 3 este nem kaptam levegőt. Következő este már rendben voltam. Bár a köhögés és némi levegővételi nehézség még van, pedig a közelemben sincs a párna, de azért nem olyan durván mint volt. Jövőhéten megyek légzés funkcióra, majd ott kiderül, hogy mit mondanak. Bár az biztos, hogy ha valamit csinálok jobban fulladok a kelleténél. Hát nem egy kellemes dolog, de ezzel azért elvan az ember. Különben meg én is allergiás vagyok, és télen se igazán akar szünni, valszeg ez is rájátszik.
Vendég

Nah, hát akkor megvan Rékababa a bűnös... :evil: De legalább megvan, és így el tudod kerülni a tollas izéket. Biztos egyre jobb lesz majd a légzésed. Majd mesélj, mi volt a vizsgálaton! Nekem is allergiából alakult ki az asztmám és évről-évre súlyosabb egyébként.

been

A nagyfiam köszönöm jobban van, elég sűrűn köhög, de legalább felszakad neki. Adom neki a Stodalt, meg eszi a mézes vackokat, úgy néz ki, hogy ez elég lesz.
Nekem a férjem született asztmás és sajnos cigizik is. Már többször leszokott, de olyan a munkája, hogy választhat az agyvérzés, szívinfarktus és a cigi között :( Amikor volt orvosnál, akkor mondta neki az orvos, hogy éljen stresszmentesebben, aztán amikor megmondta, hogy mivel foglalkozik, akkor azt mondta, hogy inkább fogyjon le :)
Hál istennek nem sűrűn okoz neki gondot, csak az a baj, ha megfázik, akkor őt rögtön az ágynak dönti.
Rékababa Neked mielőbbi jobbulást!
Addig írtok a palacsintasütésről, amíg rábeszélem a férjem, hogy süssön. Nálunk én bekeverem a tésztáját, ő meg süti.
Nekem nem okozott gondot a mérlegképes, mert én a számok bűvöletében élek :oops:, bár voltam már vagy 17 mire rájöttem, de jobb későn, mint soha. A nagyfiam dettó ugyanez, imádja a számokat, nem okoz neki semmilyen számmal kapcsolatos feladat. Az első hónapban küldték matekversenyre és csak azért nem lett max. pontszámú a feladata, mert a bohóc tükörképét nem tudta rendesen megcsinálni. De a kétismeretlenes egyenlettel megoldható feladat tökéletes lett! :lol: Szóval ilyen idétlen család vagyunk mi.
A többiek hol vannak, talán buliznak?
Vendég

Évi,

Zsombi jobban van? Hát, hogy meddig fog sírni pisilésnél, azt nem tudom Neked megmondani, mert Ricsi nem igazán sírt, amikor nagyobb volt, akkor is csak azt mondta, hogy amikor elkezd pisilni akkor csípi, de csak a kezdetén. De végül is még nagyon friss a seb, úgyhogy ne csodálkozz rajta. Egyébként az is lehet, hogy fél a pisiléstől és azért sír. Ha gondolod csörögj meg, aztán beszéljünk.

Puszi Nektek!!!!
Vendég

Jé Tuntun,mit dolgozik a te férjed? :shock: már ha publikus.
Sajnos így van az allergiát követi az asztma. Biztos nagyon rossz érzés,amikor úgy érzed nem kapsz levegőt :?
Na akkor most teszek egy ígéretet.......ha lesz saját üzletem,akkor aki gondolja vendégem egy frizurára :lol:
Emma már mér ne lenne hajad,olyan szép a képeken.
Ani!!!!!!!!!!!!!!!merre????

Kép
Kép
josi

vagyok én is,olvasni jöttem,de írni nem volt időm. Ismét taknyi lettem,de nem annyira,mint eddig. De tuti allergia. Ha Eliza végleg felhagyna a cicizéssel elmehetnék tablettáért,de addig nem akarok...
Rékababa nagyon megértelek,szörnyű. Én akkor szenvedtem nagyon,mikor dolgoztam,ott iszonyat por volt a padlófűtéstől,meg a sok-sok embertől,kegyetlen. Spricniken éltem,utáltam.

Elizám ismét egy foggal küzd,napokig napi többszöri kaka volt,mostmeg nagyon taknyi szegénykém,éjjel alig aludtunk,nagyon szenved. Adom neki a szokásos orrcsepp-calcimusc egyveleget,holnaptól a köptetőt is,nehogy lerakódjon...

tegnap este nálunk is palacsinta volt :D
Adhattok még jó kajaötletet :wink:

tuntun én annyira hihetetlenül utálom a számokat,meg a matematikát,hogy csak ne :oops:
Érettségin meghúztak elsőre belőle :?
De túléltem,nyolcan voltunk lányok,akiknek nem sikerült,jót röhögtünk kínunkban az egészen :roll:
Zolinak is a szakmája is a számok,meg hát ugye az egyetemen is csak számoltak,meg számoltak,meg számoltak,meg persze azért csináltak mást is...
Én nagyon-nagyon szerettem volna belsőépítész lenni,de mikor ezt elmondtam egy ismerrősnek,aki belsőépítészeket tanított,jól kiröhögött :evil:
Azt mondta,kezdjem a matekot az alapoknál,aztán beszélhetünk. Hát,nem kezdtem. Megmaradtam a kereskedelem-vendéglátásnál,ez való nekem. Visszaadni azért jól tudtam ám,mikor kasszáztam :P
Na,megyek,beteszem a kisebbiket egy kis amol-illatfelhővel a kádba,az is segíteni szokott a náthán...
Vendég

rékababa tudod,mi jó még? Mikor sípolsz levegővételnél. Én néha megijedtem saját magamtól is :?
Vendég

Josi ha még is bele vágnál az érettségibe, matekból és fizikából (akár felsőfokon) szívesen segítek.
ÉviMi újság jobban vagytok!? Sokat gondolok a kis druszára. Írtad, hogy szörnyű volt műtét után látni, elhiszem; én mikor másodszor pillanthattam meg a kisfiam, egy inkubátorba feküdt tele csövekkel,hát én se kívánom senkinek.
Emma Mi az ma nincs munka? Vagy inkább majd éjszaka. (Én is az éjszakai műszakra gyúrok éppen.)
dius87 Akkor még se tapasztották le; nekünk is vissza ment, nektek is visszafog :wink: De tudom milyen ez, rám is jól rám ilyesztett a védőnő annak idején.
Vendég

Josi Majd esküvői frizuránál veszlek igénybe........ :lol: :lol: (Ismét jót nevettünk)
Viccet félre téve. Engem is bevehetsz az első vendégek közé.
De tényleg szavadon fogunk ám :D
Ani, gondolom, hogy szoktál visszaadni, csak módjával :twisted: Mi újság a fűtéssel ?
Vendég

Én is vettem Tetesept megfázás elleni olajat, úgyhogy azt használjuk a nagynak a kádba, jó kis gőzzel megspékelve. Aztán még bekenem balzsammal és lehet gyógyulni. Sajnos én egyenlőre nem tudok házizsírt szerezni, mert tényleg az lenne az igazi, az jól felszakítaná neki a váladékot.
Ani, ezt a sípolós levegővételt ne is mond, nemsokára 21 éve hallgatom, na jó nem folyamatosan, de nagyon rossz. Hát még annak, aki így veszi a levegőt.
Hát a férjem a filmiparban dolgozik, jelenleg a Nicholas Cage-gel forgat, de nem színész. A biztonsági őrök fönöke, meg helyszíneket keres forgatásokhoz, lakókocsikat intéz a színészeknek..... stb. szóval eléggé sokrétű a munkája. Éjjel-nappal készenlétben kell állnia. Van, hogy egy forgatás alatt, napi 2-3 órákat alszik. Jó, mert jó keres vele, de nagyon ritkán látom és baromi idegörlő. De pl. tavaly év elején 5 hónapig semmi munka nem volt, mert sztrájkoltak a forgatókönyvírók, még szerencse, hogy volt tartalékunk. Pl. tavaly november elején mentek ki forgatni Ausztriába és december elején jöttek haza, közben nem is tudott hazajönni. De volt, hogy 3 hónapig volt vidéken és 1x jöhetett haza közben. :cry: Ricsit nem is látta felnőni, csak telefonban mondtam neki, hogy felállt, felült...... Szóval ez sem egyszerű munka, de mi az már? Ha saját céged van azért dolgozol éjjel-nappal, ha meg cégnél dolgozol azért..... Jó esetben az előbbinél egy kicsit jobban élsz.....
Vendég

Sziasztok!

Már hiányzott az írás, csak anyu volt itt aztán dumcsiztunk. :)
Hát én azért szeretnék bruttóba annyit keresni mint ti. :)
Most állapították meg a gyásom 55-t. :( Hát ha a fejemet a falba verem akkor sem lesz több, de valami nem stimmel vele. Mi akárhogy számoljuk nekünk 67 jön ki. Fognak majd adni valami papírt ami alapján a cég kiszámolja? Még papírom sincs róla h gyáson vagyok. Utána jön gyes vagy a gyed? mindig elfelejtem :oops: Na mindegy az meg tényleg annyi lesz mint ha táppénzen lennék? kb. 43 :(:(
Siralmas én nem gondoltam hogy ilyen keveset fogok, kapni. Hol és kivel tudom leellenőriztetni hogy nekem tényleg ilyen kevés pénz jár? Magyar Állam Kincstár? Jah és ebben benne van a havi 11ezer adójóváírás. Különben szemét egy cég, semmit nem hiszek el nekik. Szerintem megloptak minket minden hónapban, de komolyan, és minden munkatársam szerint valami nem stimmel. :?

Ma nálunk is palacsinta volt. :lol:

Kép
dius87

Na még mesélek Nektek, ha nem baj:
Ricsikémmel a 35. héten megcsászároztak, mert toxémiás lettem, így a kicsim 1.980 grammal és 45 cm-rel született. Sok probléma volt vele, de hál istennek ahogy nő, úgy növi ki a dolgokat, de mindig görcsbe szorul a gyomrom, bármi van vele. Nagyon féltem őt mindentől. És minden mögött a legrosszabbat látom. :oops: Úgyhogy én ezt a vírust is, tragédiának fogom fel, óránként megyek be hozzá. Tudom hülye vagyok és próbálok ellene küzdeni, de nagyon nehezen megy. Azért nem tartom a szoknyám mellett, engedem őt táborba, mamához, csak ezeket az időszakokat nagyon nehezen élem meg.
Eriknél is kezdődött a vérnyomásom emelkedése a 36. hét körül, így a doktornő hívogatott, hetente behívott, mondta, hogy nem rizikózik, ha úgy látja azonnal kórház és császár, mi meg alkudoztunk vele, hogy még ne, mert még a férjemnek el kell mennie vidékre forgatni :lol:
Úgyhogy a végén úgy váltunk el csütörtöki napon, hogy másnap hazajön a férjem, és akkor szombaton szépen menjünk be, mert muszáj lesz megcsászározni. Így azért kihúztuk a 38. hétig. Szóval van 2 fiam, de nem tudom, hogy mi az, hogy fájások, szülés, mintha csak az égből pottyantak volna hozzám.
Na bocsi ha sok voltam, de olyan jó volt ezt kiírni most magamból.
Vendég

Tuntun! Én is mérlegképes könyvelő lennék, meg mellette közgazdász, és volt egy kis mellékvágányom, óvónéni - diplomám is van :lol: Ha valakinek kell, akkor én gazdaságmatekból tudok segíteni - az eliminálás nagggyon ment nekem :lol: :lol: :lol: Meg a mátrixok is egész jól. A sinus-cosinus-os dolgokkal viszont ki lehet kergetni a világból, meg a valószínűségszámítással is... :evil: A szakdolim nagy része számolásból állt, egy vállalat gazdálkodását elemeztem :roll:
Rékababa! Hát ez az asztma nem jó dolog... De az asztmásoknak nem belégzéskor sípol, hanem a kilégzésnél, mert be még be tud áramlani a levegő, csak aztán összeszorulnak a hörgők és kifelé már sokkal kisebb átmérőn (matek! :P ) tud kiáramlani, ezért van a sípoló hang. Valami rémisztő volt, mikor Dominiknak sípolt úgy a tüdeje, hogy a szobaajtóból hallottam, ő meg a szoba másik végében volt! Szerezz be magadnak egy sópipát, nagyon jó, és bármikor használhatod. Daninak is van, szerintem sokat segített neki, Dominik még kicsi hozzá sajna. De van sólámpánk, és az is nagyon jó.
Cseriani! Remélem holnap már eljutunk hozzátok. Én ilyen időben nem szeretek vezetni, ha nem muszáj, csak apánk még mindig nem ért haza... :evil:

dadomi

Dius-Barnus, hát papírt azt nem szoktak adni, bár én kaptam, de csak akkor megyek el rajta, ha leteszem a földre. Az államkincstár ebben nem tud segíteni, inkább egy olyan valaki kellene, aki bér-munkaüggyel foglalkozik. Nem tudom, hogy írtad-e, hogy ez milyen cég, magánvállalkozás, vagy valami nagyobb cég? A munkaügyessel tudnál beszélni, de ha ilyen szemetek nem sokat fogsz érni vele.
A húgom az egyik hipermarketben dolgozik, több mint 13 éve, tehát nem is egy-két hónapja, éve, és ott is olyan szemetek, mindent rosszul számoltak ki neki amikor betegállományban volt, végül is ügyvéddel! tudta elintézni, hogy megkapja ami jár neki, meg visszaadják, amit jogtalanul levontak! Nem értem, hogy hogy merik ezt megtenni. És amikor reklamált, az volt a reakció, hogy ki akarták rúgni. Na de őt sem ejtették a fejére és közölte, hogy bármennyire is nem tetszik nekik, ő továbbra is ott akar dolgozni, úgyhogy akkor menjenek munkaügyi bíróságra. Végül is a vállalati jogászig jutottak, de elég furcsa ez a hozzáállás nem?
Vendég

Tuntun! Danival kb 27 óra vajúdás után császároztak meg, Dominiknál meg nem volt fájásom semmi, mert rosszullét miatt be kellett mennem NST-re, ami rossz lett, bent fogtak, csak a cuccomért engedtek haza, aztán a következő NST-n lement Domi szívhangja 60 alá, azonnal a műtőbe vittek. A mai napig hiányzik, hogy nála elmaradt a vajúdás. Na jó nem vágytam én több órás kegyetlen fájásokra, de egy kicsi jó lett volna, hogy egy kicsi részem nekem is legyen a szülésben. De a lényeg, hogy nem lett semmi baj!
Dius! Jövő héten megnézem neked pontosan, hogy milyen időszak átlagkeresetét nézik a tgyás-nál, és ha meg tudod nézni, hogy mennyi volt arra az időszakra az egészségbiztosítási járulék alapod, akkor utána tudok számolni. Nekem nagyon sokat segítettek a tb-nél anno, én kerek perec rákérdeztem, hogy hogyan kaphatnék minél több pénzt :lol: :lol: :lol:
Jajjjj fiúk nem bírnak magukkal, megyek...

dadomi

Dius! A munkahelyed tb kifizető hely? Mert ha nem akkor a tb számolja ki a tgyás-t, meg a gyed-et, ők is folyósítják. Egyébként a tb-nél akkor is adnak felvilágosítást, ha nem tőlük kapod a pénzt.

dadomi

hahhó!
De Dius, akárhogy is számolom, ha 80 volt az átlagod, akkor 56-ra jön ki a Tgyás, Tp, Gyed... (Úgy van, h Gyed a gyerkő 2 éves koráig, majd 3 éves koráig a gyes, aminek az összege most 26 körül van, mindig az aktuális nyugdíjminimumtól függ, az idén a hírek szerint nem fogják emelni.) Napersze, a járandóságod sok mindentől függ, ahogy Dadomi is mondja, meg én abszolút nem vok ebben járatos, csak szerény számításaim szerint lenne annyi, amennyit mondtak is neked. De mindenképpen érdeklődj utána!
Matek, ne is mondjátok, és leveszem a kalapom mindenki előtt, aki mondjuk össze tudja adni, h mennyi 5+5, mer már ez problémát bír okozni nekem... Hálistennek, nekem matekból nem kellett érettségiznem, csak fizikából, nah, az is elég volt, az egyetemen viszont volt matek (ééérdekesmód nem húztak meg belőle, sőt, az egyik vizsgám 4-es lett :shock: :shock: :shock: ), statisztika is volt, na, azon elvéreztünk jópáran... :oops: :P :roll: De aztán csak sikerült. (Mooondtam mááár, h a Marsi Anikó az évfolyamtársam volt? :mrgreen: 8) :lol: )
Tuntun, de jóóó! Nagyon klassz szakmája van a férjednek, persze, ez nem vigasz, amikor szakad meg szegény... :cry: Azt meg megértem, hogy mindentől félted a fiadat, ilyen előzmények után. Császár miatt ne bánkódj - könnyen mondom, tudom, nem ilyen egyszerű -, de a lényeg, hogy itt vannak, és egészségesek (és milyen szépek!) a fiaid. Én mit nem adtam volna egy császárért, akkor most 3 gyerek randalírozna itt körülöttem... :cry:
Asztma: igen, kifele sípol. Befele meg hörög... :evil: Amíg jön befele. Egyáltalán.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára been 2009.01.17 21:21-kor.

been

Dius nekem is ennyi volt a tgyás és utána a gyed-em is. Én úgy tudom, hogy 70 % a fizetésednek, de annyira nem vagyok jártas benne. Kicsi fiad tünemény. Nagyon édes baba.

Nálam is az allergiából alakult ki. Eddig is volt, hogy terhelésre fulladtam, de most csúnyán összejött. Ilyen még nem volt, azért eléggé meg tudja ilyeszteni az embert. Dadomi köszi a tippeket, ki fogom próbálni. Szegény gyerkőceid, felnőttnek is nagyon rossz, nem hogy gyerekeknek. Most már azért jobban vannak?

Josi én is beállok a sorba. Párod mire haza jön meg is lennének a kliensek.

Cseriani remélem hamar kijön Eliza foga és nem szenved sokat. Saját sípolásomtól a szőröm is feláll a hátamon, olyankor próbálom ki köhögöni, de nem akar olyan egyszerűen szünni.

Tuntun akkor élménybeszámolók vannak párod részéről bőven. És élvezi azért a munkáját?
Vendég

Rékababa, hát az egészségügyben se keresik magukat halálra az emberek... Télleg röhej. :x

been

Igazatok van. Hát egyszer kijön amit számoltak egyszer nem. De akkor is kevés, akárhogy számolom. :D Na hát ez van, nem tudom mit vártam az államtól.
Amúgy asszem tb kifizető hely, mert mindent a cég intéz.
Majd sorban állunk segélyért. :lol:

Kép
dius87

rékababa, köszike :) Na megyek is megfürcsiztetem kincsemet. :) Kép

Kép
dius87

Dius, ez a Barnus gyönyörű! Egyáltalán nem úgy néz ki, mint egy 1 hónapos baba. Nagyon édes.

Hát szokott mesélni a férjem, meg mi is ki szoktunk járni a forgatásokra, főleg ha jó jeleneteket vesznek fel. Pl. a Szabadság, szerelemben többször volt robbantás, meg tankfelvonulás, azokat baromira élveztük. Nagyon jók voltak. De vannak olyan forgatások, ahová még mi sem mehettünk, pl. amikor a Spielberggel forgattak még a környékére sem. :cry:
Nagyon szereti a munkáját, fel nem adná semmiért, pontosan ezért idegörlő, mert annyira lelkiismeretesen csinálja. Nagyon meg szokta őt viselni az is ha véget ér egy film, mert szétmegy az összeszokott csapat és kezdhet alkalmazkodni a köv. csapat igényeihez.
Vendég

Mára elköszönök. Mindenkinek jó éjt!!!!!!

Kép
Vendég

Tuntun, de tökjóóó! Nagyon tetszik nekem ez a férjmeló... :lol: Szabadság szerelem az egyik kedvenc filmem! nah, majd úgy nézem legközelebb, hogy közötök van hozzá. :lol: Jóéjt neked! (Én most kapcsoltam éjszakai üzemmódba...)
Dius, így a legjobb, nézz utána, nehogy becsapjanak! :x Hát, de hogy milyen kis csodagombóc Barnabás! Milyen más, mint a többi képen, pedig azokon is nagyon aranyos!

been

... és mecsoda karácsonyos badija van, betojááás! :lol: :lol: :lol:

been

köszike lányok, a sok dicséretet! :) Sokat változik és hirtelen nő :)

jó éjt tuntun!

been éjszakai üzemmód? hogy hogy?

Kép
dius87

... még mindig dolgozom... 8) :lol:

been

Szép estét!

Bocsi hogy nem jelentkeztem eddig,de elvoltam keseredve mert a héten nem sikerültek a vizsgáim :( ,de kedden újra mehetek abból ami nem sikerült. De fel a fejjel,majd kedden sikerül.
Köszi hogy szoritottatok,nagyon aranyosak vagytok és jól esik.

Betegeknek mielöbbi gyógyulást!
Gyerkőcök aranyosak!

Emma,pocaklakó köszöni szépen jól van. :) Kedden megyünk Bakó dokihoz UH-ra,remélem megmutatja magát és végre megtudjuk hogy ki lakozik odabent. Már nagyon várom hogy megtudjuk. :)

Most én is éjszakai üzemmódra váltottam! :) :)
dius02

Reggelt!
Dius, ne keseredj el! (Köszi, h felvettél msn-re!) Így van, majd kedden sikerül, vagy, ha nem, majd utána, ne foglalkozz vele, ilyen előfordul! (Hajjaj :wink: ) Figyelj, már akartam mondani, ha tudok segíteni, akár könyvvel, vagy jegyzettel, vagy bármivel, szólj, akár msn-en - szinte mindig fent vagyok - vagy itt, vagy priviben, jó? Úgy látom, elég hasonló dolgokat tanul(t)unk.
Hú, kedden aztán gyere ám mesélni, mutatott-e valamit a kis manó! Legutóbb mi is született itt, és kinek? Már el is felejtettem, mikor szorítottunk utoljára babaszületésnél.... :roll: Jamegvan! Yuyu kislánya! :lol: De régen volt... Igaz, Yuyu? Enikő mindjárt szalad... :lol:

been

Megmég: milyen vizsgád nem sikerült? valami hülye tárgy lehetett, mer aki jogból 5-öst kap, háát... :wink: :D

been

Lányok, szerintetek 1 alkalommal el lehet kényeztetni egy gyereket? Amióta pénteken voltunk a dédinagyinál és ott volt a nagyi, egész délután csókolgatták, ölbe volt, énekeltek, rázták... nem is aludt :?
Most meg szenvedek vele nem akar a kiságyba lenni, hanem zenére rázom a seggét akkor el van :) Eddig el volt 30percet a kiságyban addig gyorsan ettem vagy elmosogattam, de most nem :( Volt egy megszokott rendünk ami most úgy érzem felborult, már aznap este nem bírtunk vele ahogy hazajöttünk vele nagyiéktól... tegnap meg az én anyukám volt itt és ő is elrontja :(
Ilyenkor mi van??

Kép
dius87

Minden kicsi nesszére felkapják és rázzák ... Én azért nem, próbálom először kitalálni hogy éhes e vagy pisis e, ha unatkozik akkor sem kapom fel egyből hanem csörgök neki vagy beszélek neki és akkor dumál ő is... vagy én csinálom rosszul?

Kép
dius87

Szia Dius,

egy-két alkalommal nem lehet elrontani. Barnus okos fiú, próbálkozik és ez így természetes. Ha nyavalyog a kiságyban és te felveszed, naná hogy nem fog békén hagyni. Próbáljatok meg erősek lenni és hagyni, hogy nyafogjon, ha látja, hogy nem vagytok rá vevők, pár nap múlva abbahagyja. Mert most még csak nappal csinálja a fesztivált, aztán még 2 éves korában is fogsz hozzá kelni minden éjjel.
Lehet, hogy én szívtelen anyukának tűnök, de én Ricsikénél is hagytam éjjel, hogy sírjon, persze nem órákig, de 2 nap múlva abbahagyta és azóta is végigalussza az éjszakát. Erikkel nem volt ilyen gondom, mert ő abszolút nem éjszakázott, viszont a mai napig eljátszik a kiságyban, ha én olyat csinálok, hogy veszélyes mellettem lennie.
Nálunk a nagyi és a dédi sem ringathatta egész nap, hanem csak ha én odaadtam, pontosan azért, mert nem készültem másnap belebolondulni abba, hogy nem marad el egyedül.
Vendég

Na közben Te is írtál még. Nagyon jól csinálod, pontosan az a jó, ahogy Te csinálod. Én is azt csináltam, ha nagyon sírt, akkor kivettem, ha abbahagyta, akkor egyértelműen próbálkozott, akkor vissza az ágyba. Ha nagyon igényelte, hogy ott legyek mellette, akkor sem vettem ki, úgy ahogy Te beszéltem/bohóckodtam neki, de ő szigorúan az ágyba maradt. De az az igazság, hogy ennyi idősen nekem mindkettő végigaludta a 2 etetés közötti időszakot. Nálunk ez a "probléma" csak hónapokkal később jelentkezett.
Vendég

én nem hagytam sírni,igaz,egyikőjük sem igazán volt sírós,szerencsére. Kristóffal úgy jöttünk haza a kórházból,hogy szinte hangját sem hallottam ott,és itthon sem igazán. Eliza kicsit hisztisebb,de én bevallom,"elkényeztettem" őket,sokat voltak kézben. De egyikőjük sem lett egy hisztis gyerek,aki toporzékol,stb...,ha akar valamit.
Ritkán volt,hogy sírtak. Mondjuk,nálunk a járóka-kiságy téma is elég kényes volt,kiságyban csak aludni voltak szinte,egyébként a földön,pléden,stb...járóka meg szinte csak a játékok összegyűjtésére volt,egyikőjük sem szerette.
De már mindkettőt el is tettük,a járókát már jó régen,meg a kiságyat is elpakoltuk karácsony körül,Eliza rendes ágyban alszik Kristóffal.Nálunk,éltalában,ha mindenki itthon van,7-en vagyunk,mert itt lakunk anyunál,meg a húgom és a barátja is itt lakik. Esténként szinte mindig játszott valaki a gyerekekkel,vagy dajkálgatta őket,de érdekes módon ez nem ütött vissza napközben,mikor csak én voltam itthon.
Na,megyek,Eliza felébredt..szegény elég nehezen alszik,még mindig elég taknyi.
Vendég

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?