Új privát üzeneted érkezett!

Kedveskéim!

Találtam egy jó oldalt : http://www.happyland.hu/hl.htm
Gondolom itt beszerzési áron vannak a dolgok.
Ui: Jó nektek hogy BP laktok , nálunk igen kevés a boltok száma... Kép
Puszi: Emese+ könnyekkel síró Bömbi
semese

Szép jó reggelt!

Vic
Tényleg én is megszerettem volna kérdezni, hogy hogy lehet feljutni erre a babcucc oldalra fotóval?Kép

Manóka
Nem megy a babauszásos oldal, fejlesztés alatt állKépKép Mi is szeretnénk majd járni uszni, mostmár nagykádban lubickol az uriember, probáltam egyszer kétszer levinni finoman vizalá, de még nem igazán élvezte a dolgot, rettenetesen prüszkölt utána. Viszont hogy nem ér hozzá a kádhoz semmilye, vagyis van bőven helye azt élvezi.

KisBuksi
De jó volt olvasni, hogy minden renben van: ezt még Dani küldi Vencelnek, hogy nagyon nagyon gyorsan gyógyuljon:++++++++++++++++++++++++++

Elkészült a lucernacsírám, kipróbáltam, elég fű ízű, de tuti használ, reggelre elégé csöpögtemKépKép
itt egy kép a csírákról:
Kép

Megyek gombás muffint sütni ebédreKép

puszi
Ági és Dani

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Sziasztok Kép
Nem vagyunk elveszve, és ott sem ragadtunk a hóban (Zita Kép ) mivel nem volt hó... Kép szóval megjöttünk a 4 napos kiruccanásról frissen és üdén.

Juditkám itt is gratula Léna babához a kis okoshoz, aki tudja, hogy mikor kell kibújni, ha azt akarja, hogy minden évben legyen szülinapja! KépKépKép

Ági, a csírák csudajók lettek, 1-2 nap még és több zöld lesz rajta. Megkóstoltad már?

Zita, köszönjük a répás puszit Kép Már minden nap esztek valami mást is?

Vic, ez a Dorka tényleg szuper nőci, gratula a forgáshoz!!!! KépKépKép

Fru, sztem kengurut még neeee... Nem tesz jót a gerincnek bármennyire is háttámlás... KÉP???????? (segíjjek?)

Heni, lehet, h fogzik, Hami is ezt teszi... Jó ideje már csak olyan képet lehet róla csinálni, amin a szájában van a keze... De ez még csak a fogcsírák mozgása, ebből még 2-3 hónap múlva lesz fog.

Manóka, nagyon ari a kisfiad Kép
Az együttfürdés sztem is jó, de még csak most 7végén volt alkalmunk kipróbálni!!! Kép

Vic, nekem a Vanish szappan jött be kakaügyben, nagyon szépen kijött minden.

Pusszancs
Ann
annann

Sziasztok!

Ágiboszi, sajna, ha nem sikerált. Szóüval, azt írják, hogy olyanmód fogjuk, mint a képen van. Folyamatos szemkontaktus nagyon fontos!!!Így lehet úszkáltatni a babát.De semmi hírtelen mozdulat, ill. csak olyat, ami neki is jólesik, különben megrémül. És először csak a kis homlokára kell csepegtetni, aztán köv. alkalommal csorgatni a vizet. Így állítólag megmarad az orrzáró reflexe.

Ann,
az együttfürdés nagyon jó, de mint a legtöbb élvezetből, ebből is inkább a papik veszik ki a részüket. Ugyanis, ha velem fürdik, akkor mehetek én is rögtön utánna, mert azért a kispapi nem tudja az esti rituálét,meg ugye, a szoptatás is nehéz lenne nélkülem Kép Így inkább vele fürcsizik, velem még csak 2x. Kép

Nekem így is spriccel a tejcsi néha magától is a cicimből, de ezek a csírák olyan kívánatosak. Szerintetek, ha kipróbálnám????

manóka

manóka
manóka

Emese,
az otthoni plázában biztos van Bambino játékbolt, én is ott vettem cuki játékot csecsemőmnek.

manóka

manóka
manóka

Nnna, a sok sirás rivás közepette, végre szakitottam egy kis időt a rátok is Kép

Kisbuksi!
Örülök, hogy a kis Vencel ilyen hősiesen viselte.
Honnan tudták a dokik, hogy kell ez a vércsere?

Visszatérve (a mult heti) széklet témához:
Nálunk a kis Zebulon (ez a beceneve) naponta 2-3-szor kakil, de ugy, hogy előtte 4 órakat rásportol és nyögdésel (vagy sir).
Először látszik rajta, hogy nagyon tekereg és szenved, majd sirdolálni kezd, aztán jönnek a szelek és legvégén a kaksi.
Sajnos azt vettem észre, hogy a hasfájás elleni szerektől még rosszabbul van. Valszeg a szélképződést viseli ilyen szarul.
Amint tul van rajta, a következő szoptatástól kezdődik először. Kép
Most már a nyügössége miatt szinte folyamatosan kézben kell tartani és még igy is nyifog.
Egy kivétel van:
Délben kiviszem babakocsival az udvarra és akkor egyből elalszik . Kinnt szoktam hagyni egy órát, utána betolom a házba a második órára.
Naa, ilyenkor van időm a háztartásra, a tanulásra és rátok. Kép
Szerintetek nem tul korai egy egy hónapos csecsemőt a 0- fokban kint altatni? Szélvédett helyen van.

Szoptatás téma nálam még mindig egy kicsit fura. Napközben szinte kétóránként kéri a cicit. Kb. 100g-kat eszik ilyenkor. Ugye ez már kevésnek számit? Ezért kér olyan gyakran?
Lenne ám tej a ciciben, de egy idő után lusta tovább enni.
A fejlődése miatt nem aggodok, mert hizik rendesen és nagyon sok teli pelust dobálok ki.
Nem lehet,hogy a gyakori evés miatt szenved ennyit? Van valami ötletetek, hogy hogy tudnám rávenni, hogy egyszerre egyen nagy adagot?

Ezenkivül erősen elgondolkoztam a hordozókendő vásárláson. Ugy talán felszabadulna a kezem amig cipelem a kicsit. Nem tudjátok, hogy hol lehet ilyet beszerezni? Esetleg használtan is van?
És hogy kell felkötni?

És a végére egy jóhir: Éjszaka van egy szakasz amikor már 5 órát is alszik egyhuzamban. Kép Kép KépElvégre valamikor aludni is kell!

Fiona
fiona

Sziasztok!

Kisbuksi, Vencel: Örülök, hogy rendben ment minden! Új képek a felturbózott fiatalemberről vannak?

Nahát Annann! Hogy-hogy nem volt hó? Nálunk akkora hó van még most is, az unokahugom (15 hónapos) nagyot szánkózott a hétvégén. Sajna mi csak messziről nézhettük, na de jövőre...(Hmmmm)
Igen mi már minden nap eszünk valamit. Januárban egy vérvétel során kiderült, hogy vashiányosak vagyunk ezért a doki azt javasolta kezdjünk gyümizni. Almalével próbálkoztunk, majd alma és banán és őszibarack. Most már kóstolgatjuk a főziket: sárgarápa(1.helyezett), krumpli(2.helyezett), sütőtök(3.helyezett). De ez utóbbival csak egyszer kínáltam még! Közben az újabb vérkép már jó lett, a doki megdicsérte Matyit fürgeségéért, mert simán kifordult a kezei közül. Az esti 6-os kaja már csak gyümi, a többi még szopi és utána kínálás.

Manóka: Megnéztem a képeiteket a fotóalbumban, olyan aranyos Imre István! Melyik nevet használjátok vagy van valami becenév? A táblázat pedig most a te kedvedért!Kép Kép

Emese te merre laksz? Nálunk Dunaújvárosban szintén haláli unalom van és kevés bolt. Nyílt ugyan egy Tesco, de annyira kicsi és nem is a legolcsóbb árkategóriájú! És van 2 bababolt! Az egyetlen jó a Brendon a nyáron kiárusított, ott vettem elég sok dolgot, de most már az sincs.Kép

Szerintetek melyik az a bababolt, ahol érdemes ruhákat venni majdan, mert nyáron majd felnézünk Pestre, egy hosszabb bevásárlókörútra és szeretnék fiús babacuccokat is venni.
A szülés előtt a Megatoysban vásároltuk meg a nagyobb dolgokat, de az újpestiben elég kevés a ruhaféle.

Tudtok a Pampers akcióról? A Pampers total car midi és maxi pelenkazacsit kell gyűjteni év végéig és játékokat lehet értük kapni. Akit érdekel elküldöm a nekem küldött tájékoztatót.
Én most beleszerelmesedtem egy nestlé pontkért kapható kisvonatba, arra gyűjtögetem a pontokat.

De van most a Milupának és a Huggiesnak is nyereményjátéka, ha érdekel, arról is szívesen írok bővebben!

Puszi mindenkinek Zita
zitus

<pre>
Anyuka Baba A baba szülinapja A baba adatai Testvérek 2004. március 1-jén tölti
KépJudit Léna 2004.02.28. 3980g/58cm 3 nap
KépR.Tünde Kitti 2004.02.24. 3600g/50cm 6 nap
Fruzsi Márk 2004.02.16. 3700g/57 cm 2 hét 1 nap
Fiona Benedek 2004.02.03. 3550g/53 cm 3 hét 6 nap
Gigi Virág 2004.01.21. 3300g/48 cm 5 hét 5 nap
Detti Levente 2004.01.17. 3550g/56cm 6 hét 2 nap
Andi Peti 2004.01.12. 4000g/55cm Kitti 4ésfél éves 7 hét
Victoria Dorka 2004.01.08. 3500g/52cm 7 hét 4 nap
Noémi Liliána Eszter 2004.01.03. 2660g/51cm 8 hét 2 nap
Manóka Imre István 2003.12.30. 3330g/51 cm 8 hét 6 nap
Manga István Mátyás 2003.12.19. 3650g/56cm 10 hét 3 nap
Boróka István Zoltán 2003.12.18 3850g/57cm 10 hét 4 nap
Ágiboszi Dániel 2003.12.09. 3440g/52cm 11 hét 6 nap
Timi Kristóf Ádám 2003.12.08. 3550g/56cm Johanna 7éves és Balázs 5és fél 12 hét
Kisbuksi Vencel 2003.12.03. 1560g/43cm 12 hét 5 nap
Heni Boldizsár 2003.11.13. 4000g/57cm Barnabás 2001.09.21. 15 hét 4 nap
S.Emese Andris 2003.11.08. 3160g/52cm 17 és 14 évesek 16 hét 2 nap
AnnAnn Hanna 2003.11.04. 3490g/56cm 16 hét 6 nap
Kriszti Gergő 2003.10.31. 3750g/60cm 17 hét 3 nap
Hicudzsi Édua 2003.10.30. 3800g/54cm 17 hét 4 nap
Pindur Dani 2003.10.21. 3120g/55cm 18 hét 6 nap
Dzita Ferenc Mátyás 2003.09.29. 3200g/51cm 22 hét </pre>
zitus

Fiona!
Itt kínálnak egy S-ses hordozókendőt eladásra, ha érdekel: www.babaszoba.hu/forums/messages?tid=76214

Szopizás: én van úgy hogy kicsit felveszem közben, büfizik, járunk egyet nézelődünk és újra visszateszem a cicire és mindig újból rákap, de 40 percnél tovább nem szoktam próbálkozni. Ha meg elaludt rajta(régebben volt ilyen, de hányszor!) akkor mindig simiztem az arcát, piszkálgattam a fülét, az akkor még hosszú hajtincseit! De volt amikor semmi nem használt!

Zita
zitus

Zita,
köszönöm a tábkicskut. A két nagyapja után kapta a nevét,az Imre nagypapája akkor halt meg, amikor a kicsi fogant, és a férjemnek ez volt a kérése, az István, az én apukám után, az meg szeretetből, tiszteletből lett.
Becene, az van ezer: éjjel, amikor kiabál, hogy enne: szopós kismalac, a férjem cumigyurinak hívja, anyukám nyuszigyuszinak.

Fiona,
Emiatt a hasfájás dolog miatt nagyon sajnállak titeket. De, ha úgy veszed észre, hogy a szélképződés bántja, azon szereket hagyd abba! Én is próbáltam már úgy kakit ekérni magamnál minden nap, hogy a normál bélműködésemre bélmozgatót vettem be, de az nagyon brutál érzés.
A szpoival kapcs, nem lehet, hogy akkor a hátsó jó zsíros tej nem jut el hozzá? Szerintem ezen úgy segíthetsz, hogy kétszer egymásután egyazon ciciből szoptatod. De az is lehet, hogy csak cicizni akar?
A kintlét szerintem nem gáz, ha nem piros a kis arcocskája. -5 fokig alhatnak kint a babák, ha jól fel vannak öltöztetve. Nekem is sétakor alszik a legjobbat, így voltunk már hóesésben 3 órát a városban, mert itthon nem akart elaludni, a fáradságtól meg már nagyon nyűgös volt, és kénytelen voltam.

manóka

manóka
manóka

Sziasztok!

Fiona itt olvashatsz a babakendőről és ezen oldalon van lehetőséged például megrendelni. De van topic is ami vele foglalkozik.
Az egyszerre nagyobb adag evéséről engem pont lebeszélt a védőnő, és nálunk éppen a forditottjára akart rábeszélni, mivel Dani simán eszik 200 at egy evésre utána 4 óra is eltellik a következő szopiig. A védőnő szerint jobb, ha többször keveset eszik, mert így tuti nem fog később elhizni. A dokinénink meg azt mondta, hogy a legjobbat a gyerek tudja, ahogy neki jól esik úgy etessem és majd szépen beáll.
Nálunk délelött kb 3-4 óránként eszik és este felé csinálja azt, hogy eszik 4kor, 6kor és 9kor, utána szunyál hajnal 5 igKép
A szelekre meg, hogy könnyebben kijöjjenek hasrafektetem napközbeni alváshoz, éjjelre soha, mert nappal is sokat kell rá még figyelnem mert, képes belefurni az orrát a matracába, pedig gyönyörűen tartja már a fejét és forgatja is hasonfekve, mégis alvásnál van amikor nem hajlandó rá.

AnnAnn
Igen megkóstoltam már, kicsit fű ízű de elmegy, a cél érdekében mindentKép Zsemle, vaj, majonéz, paradicsom és rá egy kis csíra, így egész ehető.

Nah dugultam
Ági

UI: Zita légyszi küld el nekem a játékok leírását, mit kell gyűjteni és mennyit? előre is köszi

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Ági!
Nálunk sajnos mind a két nagyom asztmatikus hörghurutban szenvedett. És csak későn lett egy doktornénik aki felhívta a figyelmemet hogy a paradicsomot kerülnöm kell ( szoptatás alatt és késöbb az önálló táplálásuk során is). Állítolag a paradicsom allergia kiváltó. Kár ugyanis én imádom. Lehet hogy Andrissal sikerül elkerülnünk.
Nem kívánom senkinek azokat a napokat. Már reggel tudtam hogy iszonyú éjszakának nézünk elébe. (köhögés, erőlködés, fulladás -hányásig)
Zita!
Mi Szegeden lakunk, de én Pesten születtem, csak az élet hozta hogy ide kerültünk. Tulajdonképpen már megszoktam itt az életet és csak ilyenkor vágyok vissza.
Vic! Szavaztam a leányra!
De látom hogy Pindur Danija is ott van!!! 1 számmal.
Megjegyzem szerintem a Dorka KIKÖPÖTT ANYUKÁJA!! Kép
No megyek, mert Andrist a lányom pesztrálja.

Ú csajok olyan képet csináltunk Andrisról hogy bepisiltek a nevetéstől. Csak Apa kell hozzá mert a mi gépünkön nincs window-z és a gépről csak ő tudja nekünk letölteni.
Puszi: Emese+ muris Bömbi
semese

Sziasztok Kép
Manóka, sztem kóstold meg, nagyon jó vitamin és ásványi anyag forrás a csíra. A búzacsíra édesebb, ez meg frissebb... mást még nem ettem Kép

Fiona, a bölcsiseket -5 fokig altatják kint, úgyhogy sztem nem gáz Kép
További hordozókendő hely pl: itt

Emese kéééééépeket akaarok de gyorsaaan! KépKépKép

Ja, azon gondolxottam, h mostmár mindenki megszült, aki anno a Friss mamis talin ott volt, nemdebár? Kép

Cupp
Ann
annann

Andris kölcsön vette anya haját

Kép
semese

és a bevadult rocker
Kép
semese

Emese!

Halálos jó a képKépKépKép
Majd mit fogsz szólni úgy 15-17 év múlva, ha ilyen hajjal akar rohangálni valójában?KépKépKép

Szép jó éjszakát mindenkinek

Ági és Dani

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Sziasztok!

Már megint eltűnősek voltunk, kérlek Boró,bocsáss meg Kép! velünk minden rendben,Vencel négy kiló,és bár még a nagyobb 56-os rugik kicsit lógnak rajta,bodyból áttértünk a 62-esre,hogy kényelmes legyen Kép

Fiona és többi hasfájósok!

Többek javaslatára /hála mindenkinek/ kipróbáltuk a Gripe Watert, és most,egy hét elteltével állíthatom,hogy maximálisan bevált! A kaki-puki ügy nem lett gyorsabb,egyszerűbb,de már nem fáj! Ezért már nem is szélcsövezünk,hanem szépen kivárjuk a dolgok rendes menetét.

Hordozókendő: az én S-esem is eladó,egyetlen próbát tettünk vele, amúgy teljesen új. Kék-fehér.

Emese!

nagyon jók a képek!

Kisbuksi
kisbuksi

Az "S"-es méret a hordozókendőböl szerintetek nekem jó lenne? Én azért nagyon magas vagyok (177 cm).
Mert akkor Kisbuksi, engem érdekelne.

Gripe Watert mi is használjuk. Szerintem is jó.
Nem akarom elkiabálni, de 3 napja nem görcsöl a kis Zebi hasa.
A kakilással megküzd ugyan, mert 3 órával előbb már elkezdi nyomni, de nem akkor sir.
Viszont a sirás-rivás "csakölbenakaroklenni" megmaradt. Kép Kép
A tegnapi délutánt végig üvöltötte. Igy még rosszabb volt nekem, mert láttam, hogy nem a hasa fáj, megszoptattam, tisztábatettem , vizet is adtam neki és mégis üvöltött. Aztán hál istennek este 8-kor elaludt. Kép

Képzeljétek nagyon izgulok, mert szombaton délelőtt suliba kell mennem. Elkezdődik a főiskolá n a félév. Ilyenkor reggel 8-tól délután 2-ig van óra (ez 6 óra utazás nélkül).
Még csak egy adag tejcsi van a mélyhűtöben.
Ugy terveztem, hogy egy kicsit később érek be és előbb eljövök, de akkor is nagyon hosszu lesz.
A férjem azt mondta, hogy bevállalja. Kép
De én már most félek.

fiona
fiona

Kedves lányok,

nálunk valami gond van a nettel, ezért nem is tudtam nagyon jönni.
Na, most megpróbálom a képet, de előtte 100 rózsafüzér... soha nem akar menni.

Amúgy jól vagyunk, éppen most van az első levegőztetés napja. Gyönyörű az idő, már alig várom, hogy levihessem őt sétálni. Addig is: ablak ki!

Ma megpróbálom visszaolvasni az irományokat.

Na, a kép:

Kép
Kép

Puszi mindenkinek,

Fruzsi
cinderella

Sziasztok!

Buksika, tőlem ne kérj bocsit. Kép Most mi is eltűnős időket éltünk. Apa itthagyott pár napra, elment dolgozni és egyben megnézni kedvenc városát, Párizst. Anya meg itthon versenyt rí a gyerkőccel bánatában. Kép
Lányok, nálatok van olyan, hogy 1xcsak rázendít nagykeservesen a gyerkőc? Mert újabban nálunk ilyen van olykor szopi közven, máskor meg álmában sír fel a kicsim. De olyan keservesen, hogy mostmár kezdek megijedni, hogy valami baja van. Közben meg potyognak a könnyei, teljesen megfeszül, kivörösödik. 1szóval szenved na. Kérdésem: mi a fene okozza ezt és hogyan tudok rajta segíteni?

Magányos Boró
femõke

Fruzsi, gratula nagyfiadhoz! Kép
Gyönyörű babóca, megértem, hogy eddig dugdostad. Kép Még valaki lenyúlta volna Tőled! Kép
Nagyon vigyázz rá!
Amúgy 1. gondolatom az volt, hogy ezek a "Mészi-gyerekek" milyen gyönyörűek-gömbölyűek mind! Kép

Boró
femõke

Emese, nagyon jók a képek! Kép Férjem szerint őrült professzor KépKép

Fru, Márk egyszerűen gyönyörű és mostmár szíveskedjél napi 1-2 képet büntiből felrakni, hogy eddig kellett várnunk erre a szépségre KépKépKép

Boró, apának igaza van, az én kedvenc városom is az Kép Nem kéne 2x mondani, h menjek - persze Hamcsit nem hagynám itthon KépKép Sztem jövőre megyünk is!!!
Én ilyen hirtelen sírást nem igazán tapasztalok, asszem 1x volt ilyen összevissz. Kép Remélem, nektek is elmúlik!

Pussz
Ann
annann

Akkor most egy kép amin nem őrült!
Ez reggel ébredés után készült , huncutkodás közben:
Kép
semese

Sziasztok!

Kicsit eltűntem, de Dorka szeme előtt pár perce elrepültek az álommanók, álomport szórtak a szemecskéire, s azonnal elaludt, így most tudok írni "pár" sort! Szerintem hosszú leszek, így aki esetleg hamar elfárad a sok olvasásban, az ugorja át a "Victoria" feliratú üzenetet:-)))

Ma voltunk csípőszűrésen a Heim Pálban. Gyerekek! Hogy ott mi van?! Balkáni állapotok; mindenféle nemzetségű mama és kisbaba. Szörnyű. Volt olyan kismama, aki úgy tüsszentett, hogy nem tette a szája elé a kezét. Én az ilyenre nagyon dühös tudok lenni, pedig elég nehezen lehet engem kihozni a sodromból!!!
Minket hamar behívtak (3/4 10- kor már ott sem voltunk:-)), de volt olyan kismama is, aki reggel 1/4 8 óta ott várakozott, s amikor mi érkeztünk, akkor volt 1/2 10! Komolyan én úgy sajnáltam néhány kismamát és a babáját. Szörnyű volt nézni és hallgatni az éhségtől síró babákat, de még félre sem tudtak vonulni a mamák, hogy megszopiztassák a babájukat, mert bármikor hívhatták Őket.
Egyszerűen nem értem, hogy miért nem tesznek le egy szakvizsgát a házi-, vagy körzeti gyermekorvosok és végzik el a háznál ezt az egyébként 5 perces vizsgálatot, s ha tényleg valami eltérést, netalán bajt észlelnek, akkor utalnák be a babát a Heim Pálba vizsgálatra.

Képzeljétek, volt egy kislány, aki állandóan be akart kukkantani a babakocsinkba és nyúlkálni a Dorka felé. Ne féljetek, úgy elálltam az utat, hogy nem tudott a babakocsihoz érni, habár engem folyton símogatott, hogy menjek arrébb.
Mihelyt hazaértünk, azonnal lefertőtlenítettük a kezünket.

Kispapinak ma van szigorlata, de Dorka azt mondta Neki induláskor, hogy "aoooo...gööööö", ami szerintem azt jelenti, hogy "Szia Papi, vigyázz nagyon magadra, kéz- és lábtörést, és majd siess nagyon haza hozzám és a mamihoz!"

Mindenkinek ezer köszönet a szavazásért, fiúknak-lányoknak egyaránt, szerintem Ti is tegyetek fel képet oda, sosem lehet tudni, hátha Ti nyertek! Sajna Dorka már nem fogja megnyerni a februárit, mert nem tud űberelni egy 300 pontos szavazást, de szerintem nem is ez a lényeg, hanem az, hogy büszke mami felteszi a kicsi lánya/fia képét, s közben persze gyönyörködhet a másik kisbabákban is.
Erre a babás/fotós oldalra (http://www.kekpanda.hu/) úgy tudtok képet küldeni, hogy a jatek@kekpanda.hu e- mailcímre küldjetek el egy fotót, s a fotó elküldésével egyidejűleg írjátok meg neveteket, gyermek nevét, címeteket, e-mail címeteket, és telefonszámotokat (ezt én spec. nem adtam meg). Vissza fognak Nektek jelezni, hogy fogadták a pályázatot stb...
Cselesek, mert egy IP címről csak 1 szavazatot lehet leadni, sajna, habár ez ugyanakkor jogos is.

Manóka,
Köszi az együttfürdéses ötletet, próbáltam megnyitni azt a lapot, de azt írta ki, hogy jelenleg nem hozzáférhető a lap vmilyen technikai okok miatt. De fogom még próbálgatni, mert nagyon érdekel!
Azóta amúgy kipróbáltuk már az együttfürdizést, s Dorka úgy élvezte, hogy még sikongatott is örömében! Olyan jó volt, hogy a fürdés végén odafektettem a mellkasomra, s odasimult hozzám, mintegy köszönet jeléül. Tök jó volt!!!
Nekem is néha nagyon spriccel a tejci. Képzeld, egyszer véletlenül szembe- és arconspricceltem a Dorkát, s Ő úgy meglepődött, hogy elkezdett nevetgélni:-)
Nem semmi beceneveket találtatok ki a Kismanótoknak!

KisBuksi,
Nagyon izgultam ám Értetek, s örülök, hogy minden rendben van Vencelkével!!! Esetleg van újabb fotó a felturbózott kispasiról?
Bocsi a tudatlanságomért, de mi az a Gripe Water?

Ann,
én egy kicsit le vagyok maradva. Merre is voltatok? Örülök, hogy nem akadtatok el a nagy hóban! Ja, és köszi a bókot átfordulás ügyben!!! Dorka tegnap este is próbálkozott a dologgal, de aztán elkezdett hisztizni, mert most nem ment (úgy tűnik, maximalista a lelkem)s inkább hallgatta, ahogyan kézzel- lábbal csörgőzünk Neki vetkőzés közben!
Én is pont azon gondolkodtam éjjel, hogy már szinte alig ismerek valakit a mostani Friss mamikban, mert mindenki itt van!!!! Hurrá!!!

Kakiügyes tippeket is mindenkinek köszi: szombaton megyünk nagyon nagybevásárolni és felvásárolok mindenféle tisztítószert, amit javasoltatok, hogy legalább a legközelebbi "kakimanó-támadás" nyomát ki tudjam majd szedni!

Fiona,
Amit írtam, hogy próbáld meg az egyik cicit totál kiüríttetni a Kismanóddal, mert a mellben "leghátul vagyis a legvégén" van a legzsírdúsabb tejci, amitől tényleg jóllakik, s talán nem csak 1/2- 1 órára.
Kis Zebulonnak nagy gratula az éjszakai nyugis alváshoz!!!

Zita,
Engem érdekelne ez a Pampers akció, megtennéd, hogy elküldöd nekünk azt a tájékoztatót?
Én is úgy szoktam szopiztatni, hogy egy kis idő után segítek Dorkának megkönnyebbülni a levegőtől, aztán ismét visszateszem a cicire.

Ági,
Dorka is hasfájós egy kicsit, s akkor én is hasrafektetem, odafekszem mellé, és együtt nyomjuk a kakimanókat!
Szopizással kapcsolatban: Kismanóm mostmár nappal 4 óránként eszik, "éjjel" pedig reggel 5 v.6 v.7- kor kel fel enni, de aztán rögtön vissza is alszik 2- 3 órát.

Emese,
Én gyorsan felvettem a megmaradt Tena betétemet, hogy be ne pisiljek a nevetéstől!
Hát azt hiszem, hogy Bömbid lekörözte Dorkát a hajhosszúságban!
(Erről jut eszembe: képzeljétek, a kórházban megkérdezte a férjemet egy kismama, hogy árulja már el, hogy én mit szedtem a terhességem alatt, hogy Dorkának ilyen hosszú, s.barna haja lett?!)
Akkor most én kérdem Tőled, hogy mit szedtél, hogy Bömbinek pár nap alatt ekkora haja lett?!
Hát igen, Dorka többnyire a mamira hasonlít, bár a pofiformája és a szája a papáé:-) Ja, és szerencsére a füle is a papáé!

Andi,
Ugye meggyógyult már Kittike?

Fruzsi,
De édesek vagytok!!!

Boró,
Nem lehet, hogy fájdogál Kismanód pocakja, attól sírdogál? Mert nekem is néha szopi közben sírt, aztán megfeszült, és még egyszer megfeszült, s már jöttek is a kakimanók a pelusba.

Képzeljétek, újabb nagy hírünk van!!!!
Dorka tegnap elkezdett magyarázni a kezének, vagyishogy az öklének!!!
Komolyan mondom, ha így haladunk, akkor jövő héten már kioktat engem a kiscsaj, hogy hagyjam már békén, aztán faképnél hagy, és elvonul az egyik szobába olvasni :-)

Na, mostmár megkukulok és bocsi a maratoni hosszúságért!

Puszi:

Vic

ui.: Ezek a képek a csírákról! Wowwww!
Victoria

Tettem fel újabb nevetős/kézfelfedezős/fürdős stb. fotókat:

http://babanet.hu/album/main.php?own=1&album=1508&page=3

(...aztán nem kicsúfolni ennek a Dorka lánynak a mamáját, mert akkor elmegy az a kevéske önbizalmam is így szülés után 7 héttel!)

Vic
Victoria

Sziasztok!

Fruzsi!

Gyönyörűek vagytok! Komolyan mondom,Te is sokkal szebb lettél Kép Nehogy félreértsd és megsértődj egy érzékeny pillanatodban Kép!

Emese!

nagyon cuki!!!!!!!!!!

Vic,

Mivel szinte naponta látok Dorkáról új képet,bocs,hogy nem írom le újra és újra,hogy nagyon édes Kép Nagyon jól halad,szerintem kezdjetek el gondolkodni a megfelelő egyetem kiválasztásán... Kép

Fiona!

Az S-es méret elég megtévesztő,mi kipróbáltuk,a 192 cm-s férjemnek is jól áll Kép Fruzsi előjogot élvez,mint vásárló, de amúgy semmi akadálya! Fruzsi! Döntöttél?

Ann!

Szerinted ha időben intézkedtünk volna, nem vihettük volna Boró férjének bőröndjeit? Hami és Vencel a kicsiket,mi a nagyobb darabokat... Kép

Kisbuksi
kisbuksi

... És egy alkalmas pillanatban Boró aput belökjük egy taxiba, hazaküldjük a pici fiához + asszonykájához, mi meg felpattanunk a repcsire és megyünk "dolgozni" Párizsba. de pszt!!!! KépKépKép

B terv: előzékenyen visszük a bőröndöket és egy alkalmas pillanatban kicseréljük magunkat a bőrönd tartalmára. Vencel és Hami a kicsi, piperebőröndbe, mi meg a naaaaagy öltönyösbe bújunk bele Kép Feltűnés nélkül.

Fru, egyébként hová tűnt szőkeséged? Kép

Vic, Dorka édes, mint mindig. Elhiszem, h fogdosni akarták VOLNA a kórházban, olyan jó kis gyömöszölnivaló KépKépKép Bár, mióta anya vagyok, valahogy visszafogottabb vagyok - csak a sajátomat gyömöszölöm, de őt rendesen KépKépKépKép

Cupp
Ann
annann

Sziasztok!
Vic!
Tiszta anyja ez a gyönyörű gyerek!!!!!Kép Szépek vagytok!Kép

Ann, Buksi!
Tetszik az új frizurátok!;)

Jólesett, hogy néhányan hiányoltataok Emese és Boró azt hiszemKép Olvasgatni tudtam, de nem sok erőm volt írni..
Azért most visszaolvasokKép
Puszi!

hicudzsi

Emőke,
...és én is...:-)

Vic
Victoria

Sziasztok!

Jányok, elég éles már a nyelvetek? Kép Kép Kép Mert holnap már nem leszek szalma. Kép
De ha gondoljátok jövőre mehetünk együtt családilag is, gyerekestől férjestől. Míg mi tekergünk, addig apucik majd babáznak. Kép
Naaaaaaa??????????

Volt a védőnénink, el akarja csórni a tejem. Kép Mondtam neki, hogy nagyon szívesen odaadom a felesleget a fagyasztóból rászoruló babának, de az anyatejgyűjtőt meg engem együtt felejtsen el. Kép

Na megyek. Ma elruccanunk sétálni az új gatyómban, amit apa vett nekem még az elutazása előtt. Kép

Pussz.
femõke

Sziasztok!

Boróka
Ötlet díjazva, már csak a megvalósítás kellKép
Apucik, mint bébicsőszökKépKép

Lányok
Van akinél manócska álmában felsír egy pillanatra, aztán alszik tovább?? Nem tudjátok mi lehet az oka? Mostanában többször felsírt álmában Dani, olyan hangon, mint egy kismacsek, majd aludt tovább.

Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Sziasztok!
Vic!Kép
Igen te is!!Kép
KöszönömKép Nagyon melengette a szívemet.
BEtegeskedünk kispapival,de a lányom mit sem érez az egészből, csak a nózija csöpögött tegnap esteKép jó erős gyerekKép

Boróka!
Nagyon jó, hogy ennyi tejcsid vanKép meg, hogy már nem vagy szalmaKép

Ágiboszi!
Édua is néha fel-felsír de csak egy picit.
ÁlmodnakKép Ne aggódj miattaKép Én olyankor megsimogatom a kis fejét, felnéz elmosolyodik és szunyál továbbKép

Millió puszi nektek!Kép
Emő

hicudzsi

Sziasztok!

Boró,
az én tejcimet is el akarja csórni a védőnéni, és azt sem hallotta meg, amikor mondtam Neki, hogy most valamiért elég kevés tejem van (semmi étvágyam nincs, és egyáltalán nem ettem, ezért elég rendesen lecsökkent a mennyiség, de mostmár édes férjem odafigyel rám, hogy egyek rendesen). Szóval mintha meg sem hallotta volna, már írta is nekem a papírokat, hogy mennyi helyre kell mennem (Aids szűrésre a Heim Pálba, Tüdőszűrésre és még kakit is le kell adni). Szerintem eléggé hülye rendszerben működik ez a tejleadás akció, hiszen melyik az a kismama, aki egy pár hetes újszülöttel mászkálni fog a városban, hogy minden lelete meglegyen?! Főleg télen!!!
Mellesleg ha tényleg ismét lenne sok- sok tejcim, és nem kellene ennyi helyre rohangálni, hanem pl. már a kórházban levennék ezeket az adatokat, akkor biztosan sokkal többen belemennének a dologba.

Nálunk Kispapi vállalná akár az összes babócát is:-)))

Ági,
Lehet, hogy Kismanód azért pityereg egy picit álmában, mert rosszat álmodik, pl. el akarja venni Tőle valaki az Ő fincsi tejcijét, de aztán Ő visszaszerzi.

Pussz:

Vic
Victoria

Sziasztok!

Akkor tehát jövőre Párizs !Kép

Boró!

Miért zárkózol el ennyire az anyatejgyűjtőtől? Szerintem nagyon fontos,hogy segítsünk azoknak,akiknek szüksége van anyatejre. Nagyon sok kórháznak sincs elég teje,mert a kismamák keveset "termelnek", ők ilyenkor szintén a Központiból veszik /persze olyan kórház is van,ahol elzárkóznak az idegen női tejtől/. És még a Központinak is annyira kevés teje van,hogy képtelenek fedezni a rászorulók igényeit. Tény,hogy macerásak ezek a vizsgálatok előtte,de szerintem a cél érdekében belefér. Én elkezdtem,de nem jutottam el a végéig,mert addigra besikeredett két tejtestvér + kórháznak is adtam le. Annyira belejöttem,hogy még a lefagyasztott tejemet is elajándékoztam Kép. Szerintem gondolkozz el ezen, nem b.szogatásból mondom, de előttem mindig azok az akár 800 grammos babák lebegnek,akiknek mindennél fontosabb,hogy anyatejet kapjanak, ha sajnos nem is az anyukájukét. Bocs,ha hosszú voltam.

Hicu!

Nekem is hiányoztál!

Kisbuksi
kisbuksi

Sziasztok!Kép

Megpróbálok az ölemben üldögélő Matyival írni.

Ági megkaptad az emilt, a játékról? Az éjszakai felsírással kapcsolatban olvastam a "Hogyan gyógyítsuk homeopátiával gyermekeinket" c. könyvben, hogy Chamomillát ajánl, ami picit nyugtató hatással van. De ha bővebben érdekel akkor visszaolvasom mert már rég volt a kezemben...

Vic neked is küldöm mindjárt! És természetesen az új képeken is szemrevételeztük Dorkát, csudaszép lány és tényleg a mamájára hasonlít.Kép

Emese ezek az Őrült rocker képek iszonyú jól sikerültek!Kép

Fruzsi nagyon édesek vagytok Márkkal!

Hicu természetese nagyon hiányoztatok, remélem meglepsz bennünket egy képpel a nagylányról, már biztos jó nagyott nőtt!!!

Képzeljétek a kisfiam megjelölte az anyukáját!!!
Fürdés után vittem törülközőbe csavarva a fürdőből a szobájába és közben úgy megszívta az államat, hogy mára teljesen bekékült! Mint akit a párja jól helybenhagyott!!! Na ezt hogy fogom kimagyarázni holnap, ha megyek intézni a GyED-et???

Hát azért küldök egy képet az én 5 hónapot töltött fiamról!
Kép

Zita és Matyi
zitus

Vic!
Ha újra sok tejed lesz és szívesebben adnál akkor szerintem keress egy tejtestvért, vagy hívjátok fel a Schöpf Méreit, mert ott van tejleadó állomás, hogy a kórházon belül nem intézik-e el ezeket a vizsgálatokat.
Én még szülés előtt meg akartam csináltatni a vizsgálatokat, mert azt hittem sok tejem lesz, de azt mondták elég a szülés után (tüdőszűrő leletem volt csak AIDS tesztet kellett volna csináltatni.. kakiról szó sem voltKépKépKép).

Buksika!
Mit jelent hogy olyan színe lett Vencelnek mintha napozott volna??Kép

Zita!
Nagyon jó a kép!!!Kép És kedves tőled, hogy a fiad érdekében nem tetted közszemlére a bájaitKép Szegény hogy számolna majd be erről a jövendőbelijének????KépKépKép

Nem tudom mutattam-e már az új alvós képetKép De felteszem azértKép

Puszi nektek! Nagyon hiányoztatok ám!!Kép
Kép

hicudzsi

Sziasztok!

Ági, ahogy Hicu is írta, lehet, hogy rosszat álmodik, de az is lehet, hogy görcsölget a pocija. Csak nem olyan nagyon, hogy fel is ébredjen rá. Én megsimogatom az enyém, olykor megpuszilgatom, ha jobban sír, felveszem. Ettől megnyugszik. ha mégsem, akkor a cickótól tuti. Kép

Hicu, ma jön haza a zuram. Kép Lehet, hogy kimegyünk elé a PU-ra. Kép

Vic, szabadalmaztasd a kórházas ötleted. Kép Amúgy tényleg nem hülyeség, amit írsz. De pl. a tüdőröntgent babásan nem tudod megcsináltatni.

Buksikám, tökéletesen igazad van abban, hogy segítsünk, ha tudunk. Viszont, ha jobban odafigyuzol arra, amit írtam, akkor olvashattad ugyanezt Tőlem is így: a "felesleget" nagyon szívesen odaadom rászoruló kisbabának. Sajnos a napi 1-2 dl-ből - amit egyébként a lucernának köszönhetően sikerül hajnalban lefejni - nem tudok állandóan jóllakatni 1 másik babát. Sőt, továbbmegyek, van olyan nap, hogy este a csemete megeszi a reggel lefejt kevéske tejcit. Bocs, lehet, hogy önzőség, de én elsősorban a saját fiam igényeit szeretném kielégíteni, s csak azután jöhet szóba másik baba. S ha annak a másik baba anyukájának segítség pl. a december-januári lefagyasztott kevés tejcsi, akkor vigye. Ne hari, de annál szerintem nem lehet szörnyűbb, minthogy jönne az anyuka a tejciért, és ezt a választ kellene adni neki: most sajnos nincs, mert "nem lett" vagy "kellett az enyémnek". Kép Hát nem szívesen hallanám én sem ezeket a mondatokat.

Zita, boldog névnapot így utólag is pucér fenekű Matyidnak. Kép

Fruzsi, kérdezted az olajozást. Én születésétől kezdve olíva olajjal masszírozom kicsifiam. Először azért, mert mint a pergamen olyan száraz volt a kis bőre a túlhordás miatt, később meg nem vettem külön masszázsolajat, mert ez is tökéletesen megfelel a célnak. Kép Igaz, ettől "csak" babaillatú lesz a baba, nem pedig kenceillatú. Kép

Manga, hol és hogy vagytok?

Mérges Boró, mert képesek vagytok félreérteni. Kép
femõke

Sziasztok!

Na van? ha Boró nem ostoroz,akkor mindenki szabadságra megy?

Hicu!

Csodás ez a kép! Olyan mint egy kis ártatlan,jóillatú angyallány. Mert az is. Kép
Láttalak egy másik fórumon bébiúszással kapcsolatban érdeklődni. Végül fogtok járni?
Mi tegnapelőtt kezdtük a nagykádas pancsit,nagyon jól sikerült. Mi a párommal amatőr búvárok vagyunk, nagyon fájna, ha Vencel nem vízimádó lenne.
Vencel színe pedig a sok vörösvérsejttől lett óráról órára egyre rózsásabb, a végén úgy nézett ki,mint aki napokat töltött kint a csípős,napsütéses téli levegőn. De mivel az egész teste ilyen volt, a szolárium hihetőbb Kép

Kisbuksi
kisbuksi

Drága Boró!

Én nem értettelek félre,és aban is maximálisan egyetértek azzal,hogy a saját babád az első. Jó hogy má' ! Csak nekem úgy tűnt,hogy nagyon mereven elzárkózol a tejleadástól és ezt véleményeztem. Nálunk két tejtestvér is volt,és Zsókababa és Hubababa szüleivel is tartjuk azóta is a kapcsolatot,és nagyon jó érzés,hogy azok az édes kis hurkácskák egy kicsit az én tejcsimtől is vannak Kép Amúgy szépen le lehet ezt tisztázni, hogy természetesen örömmel adsz,de csak akkor és addig, amikor van felesleg. Ezt mindenki megérti,és ezzel együtt nagyon fognak örülni minden plusz deci tejcsinek. Amikor már mi nem tudtunk adni többet,akkor velünk együtt örültek,hogy Vencel milyennagy zabagép lett Kép Ugye nincs harag,nem akarom,hogy esetleg rosszul fejezzem ki magam,és félreértsük egymást!

Hicu,Vic,

A kórház is szívesen elküldi a vért Aids szűrésre,de ami szomorú,hogy neked kell fizetned érte,talán egy ezrest. Nem garasoskodók, hanem pénztelenek Kép

Kisbuksi
kisbuksi

aban = természetesen abban

Na van? = Na mi van?

Kép
kisbuksi

Buksikám, ne izélj, dehogyis van harag. Akkor nem röhögnék. Kép Csak tisztázni akartam 1-2 dolgot, s most, hogy ez így sikerült, részemről a téma lezárva. Kép

Ha megfő a gulyáslevesem megyek sétálni a gyerkőccel. Kép Aztán meg elgondolkodom 1 túrósvalamin utánára. Kép Vagy lehet kipróbálom a muffinsütőmet. Kép Tényleg, túrós muffin van? Detti, Ágiboszi, Ti vagytok a szakértők! Kép Kép Kép

Boró
femõke

Boró,

Bocsi, hogy beleszólok,
Túrós muffin rendel:

Hozzávalók:
- 3 tojás
- 3 ek. cukor
- 25 dkg túró
- 3 púpos ek. liszt, mazsola
- 1/2 csomag sütőpor.
Elkészítése: a tojást a cukorral jól kikeverem, lehetőleg géppel, majd hozzá adom az áttört túrót, a beáztatott mazsolát, a lisztet, amiben előzőleg elkevertem a sütőport. A muffin sütőbe öntöm és előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt készre sütöm. Lehet ízesíteni, különböző aromával, egy kis gyümölccsel. Csak a fantázia szab határt.

Üdv,

Vic

Ui.: Most kezdek visszaolvasni mindenkit!
Victoria

Vic, köszi, már sül. Kép
Viszont ami receptet leltem a neten, az nem igazán piskóta sűrűségű masszát adott. Szóval úgy kellett belekotorjam kanállal a formába. Kíváncsi vagyok, mi lesz belőle. Kép

Jó olvasást. Kép
femõke

Sziasztok!

Végre én is bejelentkezem hozzátok.
Kitti lányom most már 9 napos! Kép

A szüléstörténet:
Hétfő délután még voltam dokinál. Előtte szombatra voltam kiírva, a dokival abban maradtunk, vasárnap be kell feküdnöm, ha addig nem történik semmi. De történt. Kép Este kb fél 10 körül kezdődtek a fájások. Még megpróbáltam aludni, de akkor már nem sikerült, kezdtem örülni, hogy itt lesz valami. Amikor kb 5 perces fájásaim voltak felhívtam a dokit, hogy valószínűleg lesz egy találkánk az éjjel.

Taxit hívtunk, éjfél körül értünk be a kórházba. Megvizsgált az ügyeletes orvos, 1 ujjnyi a méhszáj, azt mondták, hogy majd csak délelőttre lesz itt gyerek. Felraktak egy CTG-re, végre láttam fájás görbét is, bár még csak kb 30-40-re ment fel. Előtte nekem nem mutatott semmit a CTG. Átöltöztem, aztán a folyosón a lift előtt üldögéltünk.

Ott volt a párom, és anyukám, egyszer az egyikőjüket szorongattam, egyszer a másikojukat. A szülésznő mindig jött, hogy egy óra múlva menjek vissza és megvizsgál. Itt volt rossz, hogy már sűrűsödtek a fájások és erősödtek, de még órák múlva is csak egy ujjnyi volt a méhszáj, azt éreztem, hogy hiába fáj, nem történik semmi. Aztán kb 4 körül végre már 2 ujjnyi volt a méhszáj, és el is folyt a magzatvíz, ami szép tiszta volt. Innentől kezdve aztán felgyorsultak az események, nagyon gyorsan történt minden. Megkaptam a beöntést, zuhanyoztam, ami jól felfrissített, és utána már ott is maradtunk a szülőszobában, rajtam volt a CTG, de akkor már csak a szívhangot néztük.

Anyukám volt bent velem a szülőszobán. A szülésznő mindig jött, hogy szóljak ha már nyomnom kell, de még van egy kis méhszáj, még lélegezzek így lihegve egy kicsit. Ott már kezdtem fáradni, kiabáltam is egy kicsit, bár állítólag nem volt vészes. Megjött a dokim is, azzal fogadtam, hogy igaz, hogy délután azt mondtam, hogy az a bajom, hogy semmi bajom, most már ezt nem mondanám. Aztán azt mondták, hogy ha nyomok, akkor ne kiabáljak. Ez nagyon meglepett, hogy miért máris nyomhatok. És 2 vagy 3 fájásra meg is volt a baba, hajnali fél 6-kor.

Annyira jó érzés volt, amikor a hasamra tették azt a kicsi meleg testét. Kép Kitti 3600 g, 50 cm és a feje pedig 36 cm. Elvitték megfürdetni. A méhlepény szinte semmi volt, alig vettem észre, csak kicsusszant. A varrás már kellemetlenebb volt. Aztán visszahozták a babát és fél 8-ig ott gyönyörködtünk benne, akkor már ott volt a párom is.

Összességében nem is volt olyan vészes a szülés, persze utólag már könnyebb is mondani. Az elejét leszámítva tényleg minden nagyon gyorsan történt.

Szombat óta itthon vagyunk. A szopizás nem akart menni az elején, de most már egész jól alakulunk. Azért még egy kicsit zűrős minden.

Majd azért igyekszem benézni.

Képek a fotóalbumban Kitti baba néven.

Pusza mindenkinek,
Tünde
rtünde

Tünde,
gratula a kis Kittikéhez, nagyon aranyos baba. Pihenjetek sokat!!

Most gondolkoztam el, hogy milyen rég is voltunk ilyen picik!!
Tegnap kaptuk az első oltást, 5200b, és 59 cm a fiú. És már nagyon okos, nagy dumás. Íme:
Kép

Vic,
a tejcsinekönk szinte minden szopi alkalmával így spriccel, úgyhogy a végére mindketten tejben fürdünk. Van annyi kicsepegő felesleg, hogy van egy tejtestvérkénk is. Igaz, hogy csak hozzátáp neki, de az is nagyon jó.

Buksi,
egyetértek veled, én is szivesen vinnék vissza a NICes kismanóknak, ha lehetne.
De tényleg, olyan jó érzés, hogy egy másik baba is örül neki.

Minden mamának, és babócának jó éjszakát, ésKépKépKépKép Ilyen mosolygós álmokat.

manóka

man

manóka
manóka

Sziasztok!

Mi is csatlakoznánk a Pöttömökhöz.
Kisfiam, Benedek 2004.02.17-én, 21.00-kor, 3900gr-mal és 56 cm-rel látta meg a napvilágot. A szüléssztorit leírtam a friss kismamikban, ha érdekel benneteket. Nem akarom ide bemásolni, mert nagyon hosszúra sikerült (mint a szülésem).

Képeket itt meg lehet nézni rólunk:
http://babanet.hu/album/main.php?album=1847

Sajnos mi még szenvedünk a szoptatással. A kórházból úgy jöttem haza, hogy mérhető mennyiséget nem tudtam szoptatni. Sokat próbálkoztunk, de csak nyammogott a cicimen és mindig bealudt. Utána persze megkapta a tápszer adagját és szerintem a kis okos ennyi idő alatt már meg is tanulta a rendszert. 1 órát nyammog, alszik a cicin. Ha leteszem, kipattan a szeme és éhes. Aztán kapja a pótlást. 2 napja megkeményítettem a szívem és csak cicizünk. Sajnos napközben nem termelődik annyi újra, hogy elég legyen, ezért sokat és sokáig szopizik (meg sírdogál), de mostmár legalább tényleg szopizik, nem csak cumizik.

Ha a szopival kapcsolatban tudtok tanácsot adni, nagyon szívesen venném.

A lényeg, hogy 1 órákat cicizünk, és van, hogy csak 30-40 gr-ot eszik, és utána meg bealszik 4 órákat. Ez ugyi nem jó, mert kevesebbszer eszik és kevesebbszer ingerli a cicit, meg közben aggódom, hogy gyenge a gyerek, mert nem kap elég kaját. Egyébként vele nem lehet megtenni, hogy 3 óránként ébresztő és eszünk, mert lazán alszik tovább. Bármit is csinálhatok vele, nem reagál.

Utrica Urenset szedem, a Lactoherbet is iszom. Van egyéb praktika tejszaporításra? (El se hiszik azok, akiknek van bőven tejük, milyen szerencsések.)

Egyébként Fiona Benedekéhez hasonlóan a mi Bendőkénk is nagyon szeret ölben lenni. Csak nálam, a mellkasomon tud elaludni. Utána szerencsére le tudom tenni, bár napközben előfordul, hogy amint a feje az ágyat éri kipattannak a szemei és egyből teljesen éber lesz. Aztán 5-10 perc múlva vissza akar jönni ölbe. Ha beállt a szopi, akkor ez lesz a következő, amire meg kell tanítanom. (Én már megvettem a hordozókendőt. Ma be is vetem.)

Egyébként minden babóca nagyon-nagyon édes! Jók a képek!

Puszi mindenkinek,
Zsazsa és Bendő
zsazsa

Zsazsa! Nagyon szépek vagytok!!!! A 13. sz. kép a kedvencem! Tudod, hogy pont 1 hónap van Bendő és Levente között?
Tejcsiről: bár nekem van amennyi kell, de ha nem lehet felébreszetni a kiscsávót, én fejnék. Szaporításba kezdetm én is 1-2 hete. Először csak 20ml-ek jöttek, de napi 4* gyötörtem. Manapság 70-100 között. Így ha lelécelek itthonról, apa tudja mivel etetni. Kép Meg a fagyasztót is tömöm.
Nekem nem jöttek be a laktoherbek (hascsikarás a babinál), de Boró és Ann kipróbálta a lucerna csírát, és azt hiszem bejött nekik. A Kaiser'sben lehet venni, meg csinálni is.
Puszka Nektek Dettitől
Kép
Detti

Sziasztok!

Végre látok egy kis életet errefelé!Nagyon édesek a babák! Mi három napja nagykádazunk,úgy tűnik élvezi Vencel. Bár mégsem babúszásra fogjuk vinni,hanem Békásmegyerre a Gézengúzba vizes tornára.

Zsazsa!

Mennyire szép pocakos voltál! Láttam ám azt a fehérneműs képet is Kép Bendőke nagyon édes, egyik pillanatban úgy láttam,tiszta apuka,utána meg inkább Rád hasonlított,feladtam... Tejcsi ügyben egyetértek Dettivel, fejés,fejés,fejés... Én is most szaporítok,a szopi mellett mindkét mellből 2-2 fejés,ma már fagyasztottunk is le egy keveset.

Manóka!

Hogy megnőttetek! Tiszta nagyfiú! Hogy becézitek? Csak azért kérdem,mert sem az Istvánról sem az Imréről nincs elképzelésem. Fantáziátlan vagyok Kép

Detti!
és hogy sikerült a rokonlátogatás?

Kisbuksi
kisbuksi

Sziasztok Kép

Zsazsa! Már aludnom kéne, de nem tudom megállni, h ne írjam le, hogy milyen édi Bendőke! Olyan kis okos szemes! KépKépKép
Szopi: nagyon együttérzek veled, ugyanebben a cipőben jártam, csak én egy másodpercre se adtam tápit... éhes volt, üvöltött. Most is néha előjön, h kevesebb a tej, mint kéne, de általában elvagyunk. Én nem fejtem, csak kb 3 hétig. mx 20at 2 mellből... fejtem volna esetleg tovább is, de fizikai lehetetlenség volt, mivel folyamatosan kézben v hordozókendőben volt akkortájt, így nem fértem a cicimhez. Utána mire megtanultunk aludni, addigra már leszoktam a fejésről. Így tartaléktejcsim sincs. Kép

Nekem az urtica bejön, ha nincs tej, és most már a 2. adag lucernacsírát eszem. Most nincs gond a tejjel, de valahogy már nem gondolom, hogy nekem valaha lesz/lehetne annyi tejem, hogy spricceljen világba, vagy hogy deciket tudnék fejni. Beállt a kereslet-kínálat és ennyi van. Így állunk. Annak azért örülnék, ha lenne vmennyi a fagyba, de sokat nem szeretnék pazarolni sem, mert nemtom milyen állapotban van a szervezetem és úgyis csak 3, egyesek szerint 6 hónapig jó a fagyi tej.

Na ennyit belőlem mára.
Még annyit, hogy tényleg minden baba nagyon szép és ügyes! Tegyetek fel képeket, hogy lássuk hogy nőnek!
Pussz
Ann
annann

Sziasztok!

Zsazsa, olvastam a szüléstörténeted, annyira szépen írtad le. Kép És hát ez a hosszú szenvedés meghozta ezt a gyönyörű babát. Édesek vagytok a képeken!

Szopival kapcsolatban. A kórházból mi is úgy jöttünk haza, hogy csak kb 10-20-akat evett. Aztán úgy döntöttem, hogy én nem méricskélem. Néhány naponta este megmérjük a súlyát, látom, hogy hízik, akkor meg minek stresszeljem magam, hogy mennyit eszik.

Mondjuk a szopi közben Kitti is el-el bóbiskol, de akkor egy kicsit megpiszkálom és folytatja. Ha meg nagyon beájul, akkor felemelem, magához tér és úgy folytatjuk.

Szorítok, hogy sikerüljön szopizni!

Pusza,
Tünde
rtünde

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?