Sziasztok!
Kicsit eltűntem, de Dorka szeme előtt pár perce elrepültek az álommanók, álomport szórtak a szemecskéire, s azonnal elaludt, így most tudok írni "pár" sort! Szerintem hosszú leszek, így aki esetleg hamar elfárad a sok olvasásban, az ugorja át a "Victoria" feliratú üzenetet:-)))
Ma voltunk csípőszűrésen a Heim Pálban. Gyerekek! Hogy ott mi van?! Balkáni állapotok; mindenféle nemzetségű mama és kisbaba. Szörnyű. Volt olyan kismama, aki úgy tüsszentett, hogy nem tette a szája elé a kezét. Én az ilyenre nagyon dühös tudok lenni, pedig elég nehezen lehet engem kihozni a sodromból!!!
Minket hamar behívtak (3/4 10- kor már ott sem voltunk:-)), de volt olyan kismama is, aki reggel 1/4 8 óta ott várakozott, s amikor mi érkeztünk, akkor volt 1/2 10! Komolyan én úgy sajnáltam néhány kismamát és a babáját. Szörnyű volt nézni és hallgatni az éhségtől síró babákat, de még félre sem tudtak vonulni a mamák, hogy megszopiztassák a babájukat, mert bármikor hívhatták Őket.
Egyszerűen nem értem, hogy miért nem tesznek le egy szakvizsgát a házi-, vagy körzeti gyermekorvosok és végzik el a háznál ezt az egyébként 5 perces vizsgálatot, s ha tényleg valami eltérést, netalán bajt észlelnek, akkor utalnák be a babát a Heim Pálba vizsgálatra.
Képzeljétek, volt egy kislány, aki állandóan be akart kukkantani a babakocsinkba és nyúlkálni a Dorka felé. Ne féljetek, úgy elálltam az utat, hogy nem tudott a babakocsihoz érni, habár engem folyton símogatott, hogy menjek arrébb.
Mihelyt hazaértünk, azonnal lefertőtlenítettük a kezünket.
Kispapinak ma van szigorlata, de Dorka azt mondta Neki induláskor, hogy "aoooo...gööööö", ami szerintem azt jelenti, hogy "Szia Papi, vigyázz nagyon magadra, kéz- és lábtörést, és majd siess nagyon haza hozzám és a mamihoz!"
Mindenkinek ezer köszönet a szavazásért, fiúknak-lányoknak egyaránt, szerintem Ti is tegyetek fel képet oda, sosem lehet tudni, hátha Ti nyertek! Sajna Dorka már nem fogja megnyerni a februárit, mert nem tud űberelni egy 300 pontos szavazást, de szerintem nem is ez a lényeg, hanem az, hogy büszke mami felteszi a kicsi lánya/fia képét, s közben persze gyönyörködhet a másik kisbabákban is.
Erre a babás/fotós oldalra (
http://www.kekpanda.hu/) úgy tudtok képet küldeni, hogy a
jatek@kekpanda.hu e- mailcímre küldjetek el egy fotót, s a fotó elküldésével egyidejűleg írjátok meg neveteket, gyermek nevét, címeteket, e-mail címeteket, és telefonszámotokat (ezt én spec. nem adtam meg). Vissza fognak Nektek jelezni, hogy fogadták a pályázatot stb...
Cselesek, mert egy IP címről csak 1 szavazatot lehet leadni, sajna, habár ez ugyanakkor jogos is.
Manóka,
Köszi az együttfürdéses ötletet, próbáltam megnyitni azt a lapot, de azt írta ki, hogy jelenleg nem hozzáférhető a lap vmilyen technikai okok miatt. De fogom még próbálgatni, mert nagyon érdekel!
Azóta amúgy kipróbáltuk már az együttfürdizést, s Dorka úgy élvezte, hogy még sikongatott is örömében! Olyan jó volt, hogy a fürdés végén odafektettem a mellkasomra, s odasimult hozzám, mintegy köszönet jeléül. Tök jó volt!!!
Nekem is néha nagyon spriccel a tejci. Képzeld, egyszer véletlenül szembe- és arconspricceltem a Dorkát, s Ő úgy meglepődött, hogy elkezdett nevetgélni:-)
Nem semmi beceneveket találtatok ki a Kismanótoknak!
KisBuksi,
Nagyon izgultam ám Értetek, s örülök, hogy minden rendben van Vencelkével!!! Esetleg van újabb fotó a felturbózott kispasiról?
Bocsi a tudatlanságomért, de mi az a Gripe Water?
Ann,
én egy kicsit le vagyok maradva. Merre is voltatok? Örülök, hogy nem akadtatok el a nagy hóban! Ja, és köszi a bókot átfordulás ügyben!!! Dorka tegnap este is próbálkozott a dologgal, de aztán elkezdett hisztizni, mert most nem ment (úgy tűnik, maximalista a lelkem)s inkább hallgatta, ahogyan kézzel- lábbal csörgőzünk Neki vetkőzés közben!
Én is pont azon gondolkodtam éjjel, hogy már szinte alig ismerek valakit a mostani Friss mamikban, mert mindenki itt van!!!! Hurrá!!!
Kakiügyes tippeket is mindenkinek köszi: szombaton megyünk nagyon nagybevásárolni és felvásárolok mindenféle tisztítószert, amit javasoltatok, hogy legalább a legközelebbi "kakimanó-támadás" nyomát ki tudjam majd szedni!
Fiona,
Amit írtam, hogy próbáld meg az egyik cicit totál kiüríttetni a Kismanóddal, mert a mellben "leghátul vagyis a legvégén" van a legzsírdúsabb tejci, amitől tényleg jóllakik, s talán nem csak 1/2- 1 órára.
Kis Zebulonnak nagy gratula az éjszakai nyugis alváshoz!!!
Zita,
Engem érdekelne ez a Pampers akció, megtennéd, hogy elküldöd nekünk azt a tájékoztatót?
Én is úgy szoktam szopiztatni, hogy egy kis idő után segítek Dorkának megkönnyebbülni a levegőtől, aztán ismét visszateszem a cicire.
Ági,
Dorka is hasfájós egy kicsit, s akkor én is hasrafektetem, odafekszem mellé, és együtt nyomjuk a kakimanókat!
Szopizással kapcsolatban: Kismanóm mostmár nappal 4 óránként eszik, "éjjel" pedig reggel 5 v.6 v.7- kor kel fel enni, de aztán rögtön vissza is alszik 2- 3 órát.
Emese,
Én gyorsan felvettem a megmaradt Tena betétemet, hogy be ne pisiljek a nevetéstől!
Hát azt hiszem, hogy Bömbid lekörözte Dorkát a hajhosszúságban!
(Erről jut eszembe: képzeljétek, a kórházban megkérdezte a férjemet egy kismama, hogy árulja már el, hogy én mit szedtem a terhességem alatt, hogy Dorkának ilyen hosszú, s.barna haja lett?!)
Akkor most én kérdem Tőled, hogy mit szedtél, hogy Bömbinek pár nap alatt ekkora haja lett?!
Hát igen, Dorka többnyire a mamira hasonlít, bár a pofiformája és a szája a papáé:-) Ja, és szerencsére a füle is a papáé!
Andi,
Ugye meggyógyult már Kittike?
Fruzsi,
De édesek vagytok!!!
Boró,
Nem lehet, hogy fájdogál Kismanód pocakja, attól sírdogál? Mert nekem is néha szopi közben sírt, aztán megfeszült, és még egyszer megfeszült, s már jöttek is a kakimanók a pelusba.
Képzeljétek, újabb nagy hírünk van!!!!
Dorka tegnap elkezdett magyarázni a kezének, vagyishogy az öklének!!!
Komolyan mondom, ha így haladunk, akkor jövő héten már kioktat engem a kiscsaj, hogy hagyjam már békén, aztán faképnél hagy, és elvonul az egyik szobába olvasni :-)
Na, mostmár megkukulok és bocsi a maratoni hosszúságért!
Puszi:
Vic
ui.: Ezek a képek a csírákról! Wowwww!