Új privát üzeneted érkezett!

Jaj ezt meg le akartam irni,
Nevekke kapcsolatban, mi ugy tervezzuk hogy ha lany akkor Viktoria, ha fiu akkor pedig vagy Benjamin vagy Andras.
Erre a jomaju sogornom olyan kedves e-mailt irt. Persze azt tudni kell, hogy van egy kutyank akit Vikinek hivnak, a kutyat mi anno atvettuk nem vettuk es akiktol van Ok mar elneveztek Vikinek. En meg mar gyerekkoromban tudtam, ha lesz egy lanyom akkor Viktorianak fogjak hivni.
Erre a sogornom, "hat en azert nem neveznem el a gyereket a kutya utan" Na erre nagyon beragtam azota nem is irtam neki vissza, mert valaki nagyon megbantodna es az nem en lennek.

Na most mar eldugulok.

Banka
Kép
banka79

Banka: vádligörcsre tuti a magne B6. Legalábbis nálam. Én meg mindig addig hanyagolom a szedését (eccerűen elodázom), míg begörcsöl a vádlim, s akkor ezerrel kezdem szedni. indítsad te is a szedést!

Kép
kissmanó

banka: vagy magnéziumos pezsgőtabletta gyors segélyként!

Tavaly volt, hogy sokat begörcsölt, iszonyat tud lenni.
Vendég

Anuk, köszi az infót, majd utánaérdeklődöm az egészségpénztárnál, meg megkérdezem a kedvenc gyógyszertáramban, hogy mennyiért tudnának hozni...
Ja! Egyébként jelentem, hogy végigolvastalak, úgyhogy nekem is küldheted a sajtos rudacskát - ha lehet virsli nélkül! :)

Ékes, örülök, hogy végre nem vagyok a Mávval egyedül. Én a meddőségi centrumba jártam az orvosom is onnan van, Dr. Murányi Zoltán.
Majd esetleg priviben adatokat cserélhetünk - mert még az is lehet, hogy egyszerre szülünk. Te mikorra vagy kiírva? Nem csinálsz vonalzót? Jó lenne látni!

Ja erről jut eszembe! Ma mi is félidősek lettünk! :) :)

Süni, jó ötlet a jácint, lehet, hogy én is veszek majd egyet!

Képzeljétek megint vettünk egy csomó babaruhát...de ezekben a turikban olyan hihetetlenül jó áron van, hogy egyszerűen nem lehet otthagyni! Majd rakok fel képet, ha tudok! :)

KépKép
KépKép
kfnoémi

jajj sajtos rúd jöhet nekem is! meg ha esetleg vki csinál rizskókot! én lusta vagyok hozzá :oops:
Meg túrós csörögét is küldjetek! köszi! :lol:
Vendég

Banka, én folyamatosan szedem a magne b6-ot, napi 2x1-et, ajánlom neked is!

Nekem is volt lábzsibbadásom és görcsöm is. Nekem a védőnőm azt mondta, hogy kalcium és kalium hiánya miatt lehet. Én most esténként iszom egy kalcium sandozt, és napi 1 banánt eszek - mint kalium forrás! Azóta megint nagyon jókat alszom!

A sógórnővel meg ne is törődj! Majd a saját gyerekét annak nevezi el, ahogy akarja!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Koszonom a tanacsot a labgorcsre, mar ma elkezdem szedni.
A Jacint valoban jo otlet, lehet megyek delutan en is veszek egyett. Neha az ilyen aprosagok is tok sokat segitenek.

Banka
Kép
banka79

Na, nekem első 2 terhességemnél nem is szólt senki semmit a mg-ról. Egyre csak a Ca-ot gyúrta belém a dokim. a végén meg már sírtam a vádli meg ilyen-olyan görcseim miatt. uccsó pár méteren már no-spat adtak. előző terhességemnél a béres mg b6-ját kezdtem szedni, jelentem most is az van (ha egyszer beválik valami....)

Kép
kissmanó

Hű, lányok, nagyon sokat írtatok... :) De nem baj. Örülök, hogy megkerültél Anuk! :) A pocimérettel még nem riogatott senki...
Köszönöm a dicsérő szavakat, aranyosak vagytok. :)

Ékesanya, Te már szültél az Istvánban? Én ott fogok, ha nem baj, megkérdezhetem, miért nem ott szülsz megint? Csak nem valami rossz élményed volt?

Heni

Kép
szheni

Tudjatok mit nem ertek, ha be vagyok jelentkezve a forumra es mert irni akarok valamit ugye, utana nem latom azokat a leveleket amik az en levelem utan jottek, viszon ha kijelentkezem rogton latom, hogy azota mas is irt.
Ez valoban igy van, amit furcsalnek? Vagy csak nekem csinalja ezt?

Banka
Kép
banka79

asszem téged tűntet ki ezzel a babanet

Kép
kissmanó

Banka, sztem ez nálam is így működik, de ha a jobb klikkel frissítesz, akkor megjelennek az új levelek is. Sztem. :)

Heni

Kép
szheni

..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szheni 2011.11.15 13:56-kor.

Heni

Kép
szheni

persze, én úgy értelmeztem, hogy frissítésen túl is hülyéskedik Bankának a rendszer

Kép
kissmanó

Banka: régen, amikor rendszeresen jártam úszni, állandóan begörcsölt a talpamon egy ín. Arra kellett kálciumot + magnéziumot szednem. Szerintem neked is ez használ majd, ahogy Noémi is mondta.

Jaj, már úgy szeretnék én is babaruhákat venni-nézni-fogdosni! István tegnapelőtt azon nevetett, hogy milyen aranyos vagyok, hogy nézem a neten a bébiruhákat, és azoktól is teljsen elérzékenyülök! De már elmagyaráztam neki, h a teszveszen tényleg olcsón lehet kapni jó rucikat, így belement, hogy majd rendelhetek onnan. :lol: Plusz anyós régebben emlegetett vmi tök jó turkálót, mihelyt hazamegyünk, azonnal elmegyek vele! :lol:

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Banka: régen, amikor rendszeresen jártam úszni, állandóan begörcsölt a talpamon egy ín. Arra kellett kálciumot + magnéziumot szednem. Szerintem neked is ez használ majd, ahogy Noémi is mondta.

Jaj, már úgy szeretnék én is babaruhákat venni-nézni-fogdosni! István tegnapelőtt azon nevetett, hogy milyen aranyos vagyok, hogy nézem a neten a bébiruhákat, és azoktól is teljsen elérzékenyülök! De már elmagyaráztam neki, h a teszveszen tényleg olcsón lehet kapni jó rucikat, így belement, hogy majd rendelhetek onnan. :lol: Plusz anyós régebben emlegetett vmi tök jó turkálót, mihelyt hazamegyünk, azonnal elmegyek vele! :lol:

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Bocsnat, h 2x küldtem, most engem tréfált meg a babanet...
Noémi: tényleg, Te is félidős lettél! :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Hat akkor ugylatszik engem folyamatosan megtrefal a babanet, na majd megprobalkozom a frissitessel, ha meg nem akkor ki be jelentkezem, mint eddig.
Na mostmar tutira meggyoztetek a magne B6 es a kalcium fontossagarol, csak azt nem ertem az en dokimnak miert nem jut eszebe errol szolni.
Igaz en sem emlitettem neki a vadligorcsot, mert ezt az elmult 1 honapban eszleltem csak es azota nem talalkoztam a dokival, de holnap tuti megkerdezm, kivancsi vagyok mit mond. Csak nehogy azt mondja megint hogy tobb folyadekot kell innom, mert ennel tobbet mar nem tudok, egyszeruen nem kivanom.

Csillagtancos, ne aggodj a babaruhak miatt, boven van meg idod. En sem vettem meg semmit, meg akarom varni az AFP-t ami holnap lesz es majd utana.

Viszont annak tokre orultem, hogy a napokban megkerdezte a draga ferjem., hogy mikor festjuk ki a baba szobajat. Ez iszonyu nagy fejlodes nala, mert O mindent halogat a vegtelensegig.

Banka
Kép
banka79

Sziasztok!

Banka!
Szerintem senki se tántorítson el a névválasztástól, mert úgy éreznéd, nem valósult meg egy gyerekkori álmod! Amúgy nagyon szép neveket választottatok! Kitartást a támadókkal szemben!
Mi is kicsit tartunk tőle, hogy a Zamira nem fog tetszeni másoknak, de nem tartozik senkire, csak ránk. Amikor keresztanyámék eldöntötték, hogy ha fiuk lesz, Kevének fogják hívni, mindenki egy emberként lélegzett fel, hogy lány lett... :?

Lábgörcs: nekem is szokott lenni, de amióta este iszom egy Calcium Sandozt, plusz napközben egy magne B6 ivóoldatot, teljesen jó.

Lábdagadás: mindenképpen rakd fel a lábad napközben, ha tudod, ne lógjon, igyál sokat és ha lehet, tornázz egy kicsit!

Csillagtáncos!
A babaruhákkal én is így vaggyok: mindent megfogdosok, de még nem vettem, és annyira szeretnék, csak még várjuk, hátha kapunk valakitől! :wink: Bár be vagyok rezelve, hogy még nem vettünk semmit, szoba sehogy nem áll stb. :o

Anuk!
Jó, hogy jöttél, sajtos rúd hogy áll?
Szerintem kellene tartanunk egy nagy, közös bulit, és arra elkészítgetni mindent, amiért itt csorog a nyálunk 9 hónap alatt :lol:

Szerintem is tök jó lehet a hastánc, és ha már így arra gondolnak a kedves kollégáim, hogy űzöm, majd egyszer tényleg beiratkozok (amúgy is mindig volt egy kis pocim :D )

Puszi!

Kép
ácica

Banka!Nekem is a magnézium jött be a lábgörcsre,még az előző várandósságomnál.Most szerencsére még nem jelentkezett...!

Szheni!Én 2007.07.04.-én szültem az Istvánban Ékest.Nem akarlak ijesztgetni,de nekem nagyon rossz élmény volt.DE!Én azt hiszem,ez Téged ne befolyásoljon semmiben(DE TÉNYLEG!),mert azt hiszem nekünk nagyon összejött minden...Elsősorban az,hogy nagyon nagyot csalódtunk a fogadott orvosunkban és szülésznőnkben,akik a magánrendelőben egészen másképp viselkedtek,mint a szüléskor a kórházban...Az már csak ráadás volt,hogy rengetegen szültünk pont akkor,tömve volt az osztály(még a nőgyógyászaton is kismamák voltak)és senki nem foglalkozott velünk.Pár órával a császármetszés után első éjjel órákig! kerestem egy csecsemősnővért,de egy lélek nem volt az osztályon,mert azt hittem,valami baja van Ékesnek...És még sorolhatnám...NEM a csecsemőosztály dolgozóit hibáztatom,félre ne értsetek!Tudom,hogy nagyon sokan voltunk,ők kevesen és hogy ez máshol is előfordulhat,de néha egy kis emberség jólesett volna...Sokminden összejött,nekem begyulladt a seb,Ékes több,mint félkg-ot vesztett a súlyából 3 nap alatt,stb.Én meg tapasztalatlan voltam,és úgy éreztem,nincs kitől segítséget kérni és kapni.Szóval megpróbálom most inkább máshol,de legfőképpen más dokival!

Noémi!én 06.09-re vagyok egyenlőre kiírva,de Ékessel is 11 nappal tovább voltunk "egyben"...:)De vicces lenne egyszerre bent lenni!Az én dokim egyébként Dr.Szabó György.Persze,beszélhetünk priviben is!
Csinálok vonalzót,ígérem!!!:)
ékes+tesó

Puszedli!Köszi a külön üdvözlést! :lol:
ékes+tesó

Sziasztok!

Jöhetek még? Karácsony előtt voltam, nagyon elment az idő és nagyon sok minden történt.
Mogyi jól van, mozog már ezerrel :), dec. 30-án éreztem először. Dokinál minden rendben volt, azóta voltam a 16 hetes vérvételen, de jövő kedden már ismét időpontom van.
Ti is 3 hetente jártok? Bocsi, de visszaolvasni még nem igazán tudtam.

És hát igen, megvolt az esküvő :) Az előtte lévő időszak nálunk is egy agyrém volt, úgyhogy Magdi és Mormota Nektek még kitartást a hétvégéig és ne idegeskedjetek! Én előtte nap még tiszta nyugis voltam, de aznap reggel azért be voltam parázva rendesen. A fényképésznél "jött meg a kedvem". Aztán a polgári nem volt zökkenőmentes, de ez egy külön történet, szerintem holnap nekifutok, ha kiváncsiak vagytok rá :) A templomban nagyon hideg volt, azóta is prüszköl az egész násznép.
Jaj, lányok, a ruha alá tundrabugyit huzzatok, de komolyan!!!!!!!
Aztán nagyon jót buliztunk, hajnali 3-ig.
Szóval hát feleség lettem és nagyon tetszik :)
Remélem nem baj, ha küldök képet?

Kép a legszebb koszorúslány

Kép Kép Kép

A hasam nem nagyon látszott, pedig nem akartam eldugni és már igen nagy különben. Amikor hétfőn mentünk a képekért, a fotós meg is kérdezte, h "ezt hova tettem szombaton" és nézett kérdőn a hasamra.

Szóval ha még nem tagadtatok ki az egy hónapos eltűnésem miatt, akkor holnap mesélnék még tovább.

Most viszont sziasztok:

Mimmi

Kép
Kép
mimmi

Mimmi: tényleg jól alámerültél, de a lényeg, hogy most a szint fölött vagy.
Gyönyörűek voltatok az egészen, s amúgy tényleg, hova dugtad akkor szombaton a pocid?
Ha visszaolvasol 1-2 oldallal ezelőtt volt egy poén a zipzárral, akkor most tegyem fel a bamba kérdést: hétfőre visszapakoltad Mogyit tépőzárral? :D
Várjuk a "mese" folytatását.

Kép
kissmanó

Mimmi, de édes vagy! :D:D :lol: És gyönyörű is a férjeddel és a legkisebb koszorúslánnyal is. :) Te kis butus, hogy utálhatnánk ki innen? :) MESÉLJ,MESÉLJ,MESÉLJ! Milyen volt? Jól sikerült a buli? Hányan voltatok? Hogy vagy mostanában? :)

Ékes, hát ez nem hangzik túl jól... :? Remélem, a Te orvosod nem az volt, aki az enyém, mert én nagyon bízom benne... (Az enyém Horváth Tamás). Persze ki tudja...mindenesetre a helyi kórháznál nálunk tuti jobb... ha lehet, macerállak még majd kérdésekkel, mert ahogy elnéztem a vizsgálatokon, mi is leszünk június elején páran... előre is elnézést miatta.

Hogy álltok a kilókkal? Én még mindig csak +2-nél tartok. :( Sztetek ez normális?

Heni

Kép
szheni

Bocsi Mimmi, most nézem, hogy nem biztos, hogy ő volt a legkisebb koszorúslány, de az tuti, hogy nála szebb nem lehetett senki. :)

Heni

Kép
szheni

Sziasztok Csajok!

Sosi, ne aggódj minden rendben lesz!
Én minden nap gondolok rátok.

Nem tudok mindenkinek név szerint válaszolni
mert nagyon sokat írtatok.
Akárhogyis "csak" 2000ft volt a fogászat,
bunkó dolog kismamát lehúzni szakrendelésen!
Mindegy párom is azt mondta hogy legalább
túl vagyunk ezen is.
Betartom amit a dokim mondott, mert nagyon görcsöltem
valamelyik nap és kegyetlen volt.
Egyébként amióta szedem rendszeresen a magneB6-ot
nem görcsölök, csak érzem hogy húzódik a pocim.
Hirtelen kezdett el növekedni meg nyúlni odabent
minden, kell a kicsikémnek a hely.
Hiszen mostantól kezdve kifejlődnek a végtagok stb...
Rohamosan növekszik a kis lurkó!
Nagyon kíváncsi vagyok hogy bejön-e a megérzésem 8)
Remélem 29-én kiderül a neme.

Nagyon szépek vagytok csajok, és kitartás a menyasszony
kismamiknak!
Mimmi!Gratulálok!Nagyon szépek vagytok!
Tényleg nem látni a pocikádat.

Üdv:Évi

Kép
eve3htv

Noémi!
Gratula a félidőhöz! :D

Mimmi!
nagyon szépek voltatok! Sok boldogságot!!! :wink:

Heni!
Én is +2-nél tartok....normális! :D

Voltunk 4D-n....a dokinő undok volt :( és azt mondta, hogy Balázsunk kislány.....tutira :shock: ....na most már nem tudom, mit higgyek....

KépKép
amadea

Amúgy rám hasonlít :D ....

KépKép
amadea

Sziasztok Kismamik!

Látom, zajlik az élet ezerrel, hol örömteljesebben, hogy aggodalmasan, de biztosan nem unalmasan!

Üdv Ékes, azóta én nem írtam! Nagyon szép nevet választottatok az első Babátoknak, gratulálok hozzá!

Mormota és Magdi: Kitartást és sok-sok örömet és boldogságot kívánok Nektek a hétvégi nagy eseményhez és persze a jövőhöz is! Nem szeretném a többieket ismételni, a lényeg, hogy ez a Ti (hármotok) napotok és a Ti boldogságotokról kell szólnia. Hajrá-hajrá és nagyon várjuk a beszámolókat!

Mimmi- Nagyon szépek voltatok!

Heni: én sajnos +5kg-nál járok már, annak ellenére, hogy kevesebbet és kevésbbé hízlaló ételeket eszem mint korábban. Van egy olyan gyanúm, hogy ehhez hozzájhárul az a tény, hogy a nyáron egy elég kemény, ám annál "felelőtlenebb" fogyinestem át és szerintem most a baba mellett még kétségbeesetten raktároz is a szervezetem. Mindenesetre bízom benne, hogy a hízás üteme nem gyorsul majd, bár tudom, hogy a nagy része még elvileg hátra van.

Sosi: Sokat gondoltam Rátok az elmúlt napokban, és biztos vagyok benne, hogy minden rendben lesz, pontosan a lányok által korábban leírtak miatt! Kitartás és gondolatban még egy "szurkoló" Veletek van!

Képzeljétek, ma végre szert tudtam tenni az AFP eredményemre, és, amennyire én tudom értékelni, jó lett az eredmény... MoM 1.22. Tudom, hogy gyakran téved az AFP, azért ez megnyugtató. Ha jól emlékszem, nálunk júniusiaknál meglepően jó a " jó AFP-sek" aránya! :-) A biztonság és a saját nyugalmunk érdekében, már jó előre bejelentkeztem vasárnapra 4D-re, már alig várom, bár tudom, hogy még nem ideális a "korunk", de bízom benne, hogy végre kiderül Babácska neme.

Én sajnos még nem érzem a mozgást, annak ellenére, hogy nagyon figyelek és esténként órákat szánok a megfigyelésre... Ugyanakkor megnyugtató a kis szívhanghallgatóm, amit karácsonyra kaptunk, addig is fülelek! :-)

Szép és nyugodt éjszakát kínánok Nektek, puszi!

Kép
cincibabus

Kép

Kép
ékes+tesó

Hello lányok!

Szerencsére j sokat írtatok!

Heni, nálam is + 2 kg eddig, és én ennekk nagyon örülök! Most jön a java! Kicsit aggódok, hogy a 3. után már nehezebb leadni a felesleget, de remélem jön Manó és megnyugtat.

Ma 8 éves a nagyfiam. A középső tegnap volt ismerkedni a leendő tanítónénikkel és nagyon élvezte. A sportversenyen ő volt az egyik bemutató emberke, rém büszke voltam rá. A legkisebbikem nagyon aranyosan mocorog, de mihelyt meg akarom mutatni apának, rögtön visszavonul. Szégyenlős a drága. A doki megnyugtatott, hogy a keményedéseim normálisak, csak már 3. terhesség, többet dolgozik a méhem.

Megyek reggelizni, megjött a fiúm a péktől a friss kiflivel.

Benta
benta

hello Lányok!
Mimmi, szeretettel gratulálok én is. Nagyon szépek vagytok a képeken. Külön gratulálok a kislányod és a ruhád miatt:)

hú,én már +3,5 nél tartok. Pedig nagyon igyekszem odafigyelni. Csak nézem a nutellát... No, majd holnap este... Ú, ez annyira hihetetlen.
No, belevetm magamat a munkába, mert délben olaj van:)
mindenkinek nagyon szép görcsmentes PÉNTEKet kívánok szeretettel.

üdv

mormota
mormota20

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szheni 2011.11.15 13:57-kor.

Heni

Kép
szheni

Szép jó reggelt!

Hát Amadea nem tudom mit csinálnék a helyedben. Reméljük csak rossz napja volt... vagy te hogy láttad tegnap az uh-n a nemét? Szerinted is lehet változás?

Mimmi: gratula az esküvőhöz, nagyon szépek és csinosak voltatok!

Na felébredt kicsifiam, megyek!

Kép
Kép
evicuska

Amadea: na erre a lépésre nem gondoltam :( De azért ezentúl légy résen, s mindig érdeklődj.
Klassz az új avatarod :wink:

Benta: pussz a te 8 évesed búbjára.
Kilókról pedig annyit, hogy először 25 kg-ot pakoltam magamra, ebből 10 ittmaradt örökre (na jó, csak a fele idegesített a plussznak, de ez van). Másodszorra kb. 17 kg jött fel, ebből szinte az egésztől megszabadultam (csak szinte!!!), harmadszorra pedig vagy 21-23 (már nem emléxem), de itt is rengeteg maradt.
Most az este állapítottam meg, hogy már nekem is feljött 2,5 kg, de azért most állok a legjobban. Pedig első alkalom, hogy itthon vagyok, a hűtővel is csak kb. 1 hétig voltam ellenséges viszonyban.
Reménykedem, hogy hátha most döntöm meg a minimum rekordot a magamra rámolt kilókkal (de azért olyan terveim max álom-álom, édes álom szintjén maradnak, mint a másik fórumról egy decemberben másodjára szült kismami társamnak volt, hogy összesen 6 (!!!) kg-ot szedett magára).

Ékesanyu: te nem voltál a 2007 júliusiak vagy júniusiak között, ugye?

Ja, estig még várom az adatokat a heti táblázathoz!!!

Kép
kissmanó

Sziasztok!

Mimmi: Nagyon bájosak és gyönyörűek voltatok! A kislányod pedig csodaszép! Viszont tényleg lecsatoltad a pocakod :lol:. Jó ruhát választottál nagyon.

Heni: Benjámin nagyon hangzatos név. Bárcsak mi is meg tudnánk állapodni az apjukkal a babi nevében. Ez még lesz egy pár kör. A 2 kg hízás nagyon jó! És nem törvényszerű, hogy a végén bálnásodik el az ember.

Amadea: Amikor elolvastam a bejegyzést és mondtam az uramnak, megrémülve rám nézett és azt mondta, hogy lehet még lány is belőle??? Szegény meg volt rettenve, mert ő a fiú után is nagyon fiút akar. Tényleg furi amit látott. De lehet, hogy letépőzárazta a csúnya, mogorva néni előtt, mert neki meg akarta tréfálni. Amennyit látok a kis képen, nagyon szép ara voltál Te is!

Benta: Isten éltesse a nagyfiadat!!! Én is büszke lennék, ha ilyen teljesítményei lennének a gyerekeimnek! Egyébként az én pocaklakóm is elbújik mostanába, ha más kéz közelít felé, mint anyáé. Úgy látszik, ez egy anyásabb korosztály lesz :)!

Kissmanó: Egy nő nem is nő, ha a farostelemez kategóriában tud csak elindulni :lol: ! Azt azonban "hiányolom", hogy itt nincs olyan férji ajándék, mint Nyugat-Európában vagy Amerikában, hogy a szülés után a kismamikat egyből a plasztikai sebészetre tolják, és "rendbeszedik" :lol: . A 2,5 kg teljesen korrekt a 20. hét környékén, főleg, ha a hűtővel is összehaverkodtatok :). Lehet, hogy még a 6 kg-ba is beleférsz :D !

Én 1 kg hízásnál járok, de nekem könnyű, mert én bulimiás tüneteket produkálok az evés után... Bongorral 8 kg volt a végére, most szerintem azt sem fogom elérni... De nekem az a tapasztalatom, hogy nem a terhesség alatt jönnek fel igazán a kilók, hanem utána. A hormonszint megint változik, szoptatásnál az anyuka nem akar fogyizni, így a kettő együtt tud produkálni érdekességeket. És nem tudom ti hogy vagytok vele, de nekem már 5 kg sem akar könnyen lemenni. Amikor még 25 év körül voltam, annyit ehettem, amennyit akartam és napok alatt 3-4 kg lement. Most csak szenvedek, és ha le is megy, akkor sem onnan, ahonnan kellene - mellemről szívesebben távozik, mint a csípőmről...

Ma kapom meg a műtermi képeket, amit csináltattam magunknak és a férjem szülinapjára. Egy szintén kismama profi fotós készítette Bongiról és rólam. Kb. 200 kép készült, amiből 50-en én is szerepelek :oops: . Nagyon kíváncsi vagyok milyenek lettek. Majd rakok fel!

Puszi mindenkinek, szép és kellemes napot!
torokka

Na ez egy jó kérdés, hogy hova lett a fiacskám himbilibije?? Bizti lefagyott ebben a hidegben...A 12. héten látta fiúnak a dokibá, aki akkor nézte (hozzá teszem, hogy a város legjobb ultrahangosa és ha nem biztos a dolgában, nem mondja), még a papíromra is ráírta....
Azóta nem mutatta meg magát, mindig felhúzta a lábacskáit és még a kis kezét is oda tette...Tegnap is nagyon kis szégyenlős volt, 1 jó kép készült róla....többet nem is megyünk, csak a kötelezőkre...
Szóval itt a kép, amin nem látszik, aminek látszania kellene :shock: ...
Alulnézetből:
Kép

A baj csak az, hogy undok néni is profi....

KépKép
amadea

Szóval furi, hogy tegnap reggel még volt egy Balázsom, most meg azt se tudom, hogy szólítsam. A férjem viszont odáig van, annyira boldog, hazafele végig vigyorgott és reggel elköszönt a babától is, meg is simizte...

KépKép
amadea

Sziasztok!

A tegnapi lábdagadás elmúlt, azt mondta a védőnő valszínű megerőltettem, túlterheltem. Szedjek magnéziumot, és hívjam, ha nem múlik. Ma reggelre semmi. Szóval remélem nem is lesz gond!

Ami a lábgörcsöt illeti, nekem a doki 3x1 tabletta magnéziumot írt fel, azt szedem is, és nincs semmi görcs.

Szerdán(01.21.) megyünk uh-ra, és remélem úgy fordul majd a picikénk, hogy kiderüljön kisfiú vagy kislány:) Már nagyon kiváncsiak vagyunk :)

A héten mi is voltunk turiban, és álomszép, nagyon olcsó cuccok vannak. A teszveszt és vaterát is ajánlom Nektek, babaholmi ügyben. Én már sok mindent vásároltam korábban ezeken az oldalokon és csak ajánlani tudom. Szeritnem sok babás cuccot is innen veszünk majd.

Mimmi: nagyon szépek vagytok:)) Sok boldogságot kívánok Nektek! :) A pocid az tényleg eltűnt:)

Az jutott eszembe, hogy Ti miben viszitek majd haza a kis csöppséget? Mármint úgyértem, hogy nekünk nincs autónk, valszínű tesómék vagy barátnőmék hoznak majd haza a kórházból, de mindig csak olyan mózeskosárról hallok, amit autóba kell tenni. Szóval lehet buta kérdés, de vannak ilyen külön hordozók, ami nem autós vagy az babakocsi tartozék? Vagy a karomban viszem haza?

Köszi a válaszokat!
chrisstha

Sziasztok!

Amadea: :o eltűnt a kukija? jajj, ez oan durva! Kíváncsi vagyok most már, hogy kisfiú vagy lány.

Chrissta: örülök, hogy elmúlt a lábdagadásod!
Sztem ha csak addig lesz kocsiban a babakocsi mózeskosarában nyugodtan hazavihetitek.

Mimmi: örülök, hogy jelentkeztél, és gratulálok!!! Nagyon szépek voltatok, és a koszorúslány is milyen gyönyörű! :wink:

Benta: isten éltesse a fiadat!

Heni: nyunyikám sem mocorog most annyit, reggel 5 órakor kelt a férjem, nem is tudtam visszaalaudni, mert meg sem mozdult, meg már tegnap este sem. Jó, tudom, hogy örüljek, hogy érzem, meg kicsi még, de egyet akkor is belémrúghatott volna:).
Nemrég kicsit éreztem, hasamra teszem a kezem, csend. Elveszem, kicsit megint érzem, hasamra teszem a kezem, megint csend. Sztem játszik :o :lol: vagy nem tudom...

Én még +3 kg-nál járok, napi 3szor eszek, rágcsa, csoki szerencsére nincs is, heti oan 2-3 alkalom. Jó lenne 10-15 kg-nál nem többet felszedni.

Szép napot!
Vendég

Amadea: látom, már a vonalzót is átírtad :( sok fiúrucit vettél már? Azért ez elég gáz, hogy nem bírják rendesen megmondani!!! Legközelebb mikormész UH-ra? Szurkolok a Balázsnak, mert már annyira beleéltek magatokat a fiúba, gondolom...

Mimmi: ne butáskodj, persze, ygere csak! Az esküvői képen gyönyörűek vagytok mindhárman, a negyedik családtagot meg tényleg ügyesen elrejtette a ruci.

Mormota, Magdi: Holnap jön a nagy nap?? Hű, majd gondolok Rátok sokat!!! A mienk milyen "régen" is volt már...(augusztus 9-én :lol: )
Pihenjetek ma sokat, és korán feküdjetek le (ha tudtok aludni az izgalomtól), nehogy holnap fáradtak legyetek...csak frissen, üdén :lol: :lol:

Csillagtáncos

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Kilók: nem túl megbízható a mérlegünk, de átlagot számítva kb +1 vagy 1,5 kg-nál vagyok. Igazából dec. 3. hetéig semmit nem híztam, és karácsonykor is mérsékeltem a kajálást, januártól van csak étvágyam.

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Jó reggelt Lányok!

Megint szépet termeltetek este óta! :)

Banka, az én dokim se említette magától a magne b6-ot, én magamtól kezdtem el szedni kismama barátnőm tanácsára. Aztán pár alkalommal később már a dokim természetesnek vette, hogy szedem! Szerintem ez úgy van, hogy annyi kismama jár 1-1 dokihoz, hogy azt sem tudják, hogy kinek mit mondtak, ezért érdemes mindenre rákérdezni!

Ékes, akkor majd beszélünk a szülésfelkészítőről, szülésznőkről! Tényleg Te fogadsz saját szülésznőt? Én ebben a kérdéseben még nem döntöttem, de mellette szól, hogy ugye ő lesz ott végig...

Mimmi, gratulálok az esküvőhöz! Szépek vagytok! Mesélj mindenképpen! Ha vicces, annak külön örülünk!

Heni a 2 kg nagyon jó! Örülj neki, hogy egyenlőre csak ennyi. Én már +4-nél járok, de én még ezt is reálisnak tartom. Most vagyok 58 kg.

Eve, a végtagok már kifejlődtek! :) A baba igazából a 12. hétre készen van, onnantól kezdve már csak növekednie kell. Szerintem szedd a magne b6-ot rendszeresen, mert a 23. hétig heti 50 grammot, utána heti 100 grammot fognak hízni a babák, és azt valóban meg fogjuk érezni!

Amadea, szép mennyasszony voltál! :)

Cinibabus, az AFP eredmény 0,8 - 2,5 Mom között jó, szóval a Te 1,22 tökéletes! :)
A +5 kg-val se törődj! Ha figyelsz az étkezésedre akkor nincs baj, egyszerűen ilyen tipus vagy! A könyv le is írja, hogy a szervezet ilyenkor jobban raktároz, hogy gond esetén legyen miből fenntartania a babát!

Benta, boldog szülinapot a kisfiadnak! Gondolom ma Te is nosztalgiázol...hogy 8 éve már pont megvolt / vagy már közel voltál...és hogy mi minden történt azóta! :) Pont ma voltam a cukrászdában, és arra gondoltam, hogy majd milyen jó lesz Áron első szülinapját ünnepelni! :)

Heni, engem nagyon megnyugtatott, amit Te írtál nekem a mozgásról! Ráadásul neked is hátul van a lepény, oda bújik Beni. Másrészt pedig biztos, most nagyon nő, ezért mocorog kevesebbet! Ne is figyelj rá! Én észre vettem, hogy ha nagyon szeretném, hogy mozogjon, akkor az istennek se, ha meg elkezdek mással foglalkozni, akkor beindul! :)

Trokka, kíváncsi vagyok a képekre! Szegénykém! Sajnállak, hogy még mindig kűzdesz a hányingerrel. Nem lehet könnyű! Sok erőt neked!

Chrissta, én a helyedben kölcsönöznék egy hordozót! Ha nincs autótok és nem is fogod használni ez a legjobb megoldás!
http://www.minimano.hu/kolcsonzes/12/br ... lhato.html
napi 350 Ft, igaz a kaució 10 000 Ft. Egyébként az is lehet, hogy a teszveszen pl. találsz olcsón, utána pedig eladod.
De mivel látom, hogy pesten laksz, szerintem ez a kölcsönzés tök praktikus, és nem is drága!

Úgy örülök, hogy ma végre süt a nap! Reggel mikor kijöttem a házból csiripeltek a madarak! Sokkal jobb hangulatom lett! Ráadásul ma péntek van, hétfőn pedig megyünk megnézni Áront!
Már úgy várom!

KépKép
KépKép
kfnoémi

ja, mondtam a főnökömnek, hogy ő is nézze már meg a csajt. Mondja, hogy megfogja, de legyek türelemmel, mert nem sokat ült számítógép előtt. :o pedig dolgozott már irodában. Csak akkor tudnám miért nem olyat vettek fel, aki ért a géphez?
Na,mindegy.
Vendég

Szép jó napot! Süt a nap! :D

Hát nekem sem lábdagadás, sem haskeményedésem nincs. Babuci mocorog, de nem annyit, hogy átfordult volna. Úgyhogy hétvégi feladatom, hogy elbűvöljem a kis drágám, tessék a doktor bácsinak megmutatni a pofiját és a szívét, mert különben nem kapunk 18 hetes értékelhető eredményt! Most, hogy írjátok, gyorsan elfutottam lemérni magam. Ugyebár én 7 kilót fogytam a terhesség eleje óta (6. héttől), és így a 20. hétben még mindig nem szedtem vissza semmit :shock: Na hogy most ez jó vagy nem nemtom. Viszont Rod már hízott vagy 5 kilót :D Meg is szekáltam érte egy picit, mert már akkora pocija lesz, mint nekem.
Ehhez kapcsolódik, hogy a tegnap esti sajtos rúd elfogyott. Délután állhatok neki az újabb adagnak a fiúk legnagyobb örömére. Forgács fánkon is gondolkodom, de még megárt a jóból :D

Mimmi : Csodaszépek a fotók :D a kislány pedig mint egy kis hercegnő. Várjuk a további élménybeszámolót ha kipinhentétek magatokat

Amadea : Drukkolok, hogy Balázs tényleg fiúcska legyen. Hisz annyira vártátok. Talán tényleg csak eldugta a fütyijét, megijedt a ronda gonosz nénitől.

Chrissta : A hazavitel ebből a szempontból nálunk is gond. 1 nincs autónk, 2 buszra nem akarok 1 hetes babával szállni (ki tudja ki kíváncsiskodik be, és köpi össze valami fertőzéssel), 3 felvágott hassal nem akarok kilométereket gyalogolni hazáig. Mózesben szeretném hazavinni, de most arra külön egy kocsiba köthetőset venni (megkérnénk barátot hozzon haza) egy kicsit pénzkidobásnak tűnik. Babahordozóba meg nem akarom görnyeszteni szerencsétlent.

Megyek, délig megcsinálok még 1-2 oldal házit, aztán átkonvertálom magam háziasszonykává :) Bár most a bőség zavarában vagyok, hogy mi legyen a hétvégi menü.
Ragus-zöldséges rakott krumpli, Bolognai, Brassói aprópecsenye fűszeres krumplival, palacsina, bundás virsli pogácsával, rakott káposzta, székely pulykacomb, sajtos pulykafalatok nokedlivel? Lassan múlik a rosszulét, így lesz időm főzőcskézni, amit amúgy is szeretek :oops: (Teljesen elhízlalom apukát)
Vendég

Anuk: milyen az a székely pulykacomb? :oops:

Kép
kissmanó

Köszi, noémi, megnéztem az oldalt, lehet, hogy ezt a lehetőséget választjuk majd!

Hát igen, anuk, nehéz a dolgunk kocsi nélkül:( De majd csak megoldjuk:)
chrisstha

Anuk, Chrissta: Szerintem hordozóba haza lehet vinni a babit. Nem görnyednek már ezekben a szupi hordozókban. Mi Chiccoban vittük haza, és annak van egy külön betétje is, amitől még stabilabb a gyermek fekvése benne. Nekem inkább a mózestől volt olyan érzésem - amikor kocsiba raktuk - hogy kiborul a gyerek. Ha nem laktok messze a kórháztól, akkor a taxi, vagy barát, rokon tényleg jó ötlet lehet.

De, ha valaki szeretné, hazavitelre szívesen kölcsönadom a mózesünket. Én most is a hordozóba fogom hazahozni.
torokka

Gréta is hordozóban jött haza, tesó is ugyanabban fog.
Volt hordozható mózesünk, elsőszülöttem abban jött haza, hát mit mondjak: kidobtam a szemétre. Útáltam mint fene, aztán egy vén faszi kihalászta, s elvitte, hogy majd jó lesz az unokájának. Aztán nem tom mi lett a sorsa, mert nem láttam, hogy használták volna (fia családi haver).

Kép
kissmanó

Benta!
Boldog születésnapot a fiadnak!!! :D

Csillagtáncos!
2 hét múlva megyek újra, saját dokihoz. Most kicsit furi a helyzet, mert tényleg beleéltem magam, de látva párom arcát, most már nem bánnám ha lány. Annyira odavolt a lányáért, szerintem még most is méterekkel a föld felett lebeg örömében....nekem tulajdonképpen elég annyi, hogy egészséges, jól van és csodaszép :oops:
Főleg semleges rucikat vettünk, össz-vissz 3 kék darabunk van, de azokat simán ráadnám lányra is....

Noémi!
Köszi :wink:
Szerintem ha belefér a költségvetésbe, inkább fogadj szülésznőt....a tegnapi mufurc doktor néni után én biztosan fogadok szülésznőt is....

Anuk!
Páromnak nagyobb hasa van, mint nekem :D , cikizem is vele rendesen. Házasságunk 4 hónapja alatt 10 kg-t hízott :oops:

KépKép
amadea

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?