Új privát üzeneted érkezett!

szia Emese, üdv itt Kép néztem a profilod, édi a gyerkőc, de a hidegért ami ott van valahogy nem irígyellek Kép

rit

Dodo 8 éves, Rege meg 4,5 :):)
anemona7

Hali Mamik!

Kataa
Mi pont nappali+3hálósat keresünk. Inkább gyűjtünk tovább pár hónapig, minthogy 2 év után ismét költözzünk. Most is megvehetnénk már egy 40-50 nm-eset, de nem látjuk értelmét.

Manó
Én oviban alváskor egyik kislány gyűrűjét vettem fel és rászorult az ujjamra. Egész alvásidőben pisilni kéredzkedtem ki, hogy majd szappanos vízzel leszedem. Hát persze nem jött le, az ujjam meg már kezdett lilulni.Az óvónónek feltünt a gyakori mászkálás és észrevette a gyűrűr az ujjamon. A szerencsém az volt, hogy az ovi melletti házban lakatosműhely volt és ott levett egy bácsi, elcsippentett a gyűrűt.
Jó gyerek voltam nem? Kép
Meg állandóan megettem valami gazt az egyik virágtartóból. Szerencsére nem lett sosem bajom tőle és arra emlékszem, hogy finom volt nagyon. Kép
A férjem 45 fokos vonalzót hajigált az iskolában ami beleállt az egyik gyerek orrába Kép Beleköpött más levesébe, apósom meg mások fülébe. Ma már persze normálisok Kép De kérdés, hogy a fiam majd ezek után mit fog alakítani az oviban és a suliban.

Nekem is volt egy osztálytársam ő búzát dugott a fülébe, és a mosakodástól vizes lett és az is elkezdett csírázni. Neki is a fülészeten szedték ki.

Rit
Hogyhogy a szocpol nem változott? Pedig olvastam is a neten egyik ismerősöm meg 2 millát vett fel 2 gyereket beválallva.

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

rit
Prilis 1-től lesz 2 milla a szocpol, szerintem érdemes megvárni:
http://www.magyarorszag.hu/otthon/hirek/valtozo20040214.html

KépKép
KépKép
gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok
kataa
elárulnád hol van az a ház ahol 1+3 félszoba van engem kimondotan az ilyen nagy lakások érdekelnek Kép.

Anenoma
párom is a te és kryss véleményét osztja és ez komolyan szokta is kérni tölem hogy nézesek vele német razfilmeket reklámokat.

Nyuszi
petike viszont már második napja kell reggel 6kor Kép amit én nem dijazok ma is rákellet szolnom hogy korán van és inkább aludjon még egy kicsit mint hogy fent legyen .

pusz csics és a fiuk
csics

Sziasztok!

Csics, akkor mit szóljak én, háromnegyed ötkor keltünk, és Betti követelte: Jeggeji... Meg kellett csinálnom a tápiját, én visszaaludtam 6-7-ig, akkor az apja átvette.

Rit, nagyon irigykedem új-zéland miatt! Tudod, a gyűrűk ura mániám! Egyébként Betti tudja mondani, hogy: Gollum. Mit mond a Gollam? : Presssuz
Na ezt onnan tudja, hogy van két Gollam figuránk is, ami "beszél".

dec8, jobbulást Hannának!

Conti

Conti :) :) Barbi 22éves Betti 9 éves
conti

Conti
a barátnőmnek - aki most Thaiföldön kényszerrabságoskodik, mert lejárt a londoni vízuma - a barátja új-zélandi, ráadásul maori. ott töltötte a karácsony és újévet náluk. maori tetkója szerencsére még nincs a hapsinak Kép

Csics
Mmost eszembe jutott, hogy nemrég írtad, Imi baba 6x kajál naponta. Ilyen hamar beállt? Emlékszem Dani még 4 hónaposan is volt, hogy napi 12x szopizott.

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok!

Csics, Conti,
a reggeli kelésért Kép, nekem az még éjszaka.

Kryss,
gratula a házhoz! Mostanában nem fogsz unatkozni.

Manó,
mi lett végül oltás- és nyúl-ügyben?

Erika,
csak nem Etyek? Mi is majdnem oda költöztünk, és a barátnőm ott lakik 2 éve.

Krisztiánnak péntek óta jelentősen javult a füle, már hallja a normál beszédet is. Egy hónapja már, hogy kiabálni kellett állandóan a fülébe, mert csak azt hallotta. Gondolhatjátok, mekkora boldogság ez nekünk! Holnap vérvétel, ha jók az eredmények, csütörtökön orrmandula-kivét és fülműtét. Félek.

Máté megtanulta kimondani, hogy "anyáé, apáé, babáé". Egész nap járkál a lakásban és minden tárgyhoz, ruhadarabhoz mondja, hogy kié. Ha megkérdezzük tőle, hogy "Ki vagy te?" arra jön a szerény válasz: "BŰBÁJ BABA". Annyiszor hallotta, hogy ő egy bűbáj, hogy ráragadt. És fodrásznál volt! Oda lettek a loknik, igazi pasi lett, és állandóan nézegeti magát a tükörben. Egész jól tűrte, nagyon ügyes volt. A nagyfiam meg már annyira rutinos, csak ül a fodrásznál a székben, nem kell fogni sem, és cseveg a fodrásszal, mint a nagyok.

Sziasztok!

Mona&Máté
monamáté

Emlekeztek meg Csipkebogyora?
Marcius 1-en, vagyis mult ejszaka 23 ora 57 perckor megszuletett Zsolt Kai nevu kisfia, 3260 grammal es 50 centivel!

Zsuzsi
zsuzsi74

gumicukor
igen, közben már én is rájöttem KépKép az április meg mindjárt itt van ugyebár, addig még van pár akadály, amit meg kéne oldanunk. Ja, megjegyzem majd figyeljetek oda, mert vannak olyan bankok, akiknél nem lehet előre bevállalni még + 1 gyereket a szocpol miatt, hanem csak a meglévőre adják, viszont utólag kérheted még a kompenzálást, mikor már a törlesztő részleteket fizeted. Ez viszont nekünk nem olyan jó, mert számít a tőkerész ugye hitelfelvételkor.
Új lakásnál amúgy 0,9es szorzóval dolgoznak, tehát az árának 90%ának 40%ával kell rendelkezned minimum

Conti
ráérsz akkor irígykedni ha már végre ott leszünk, az még azért arrébb van szerény számítások szerint is Kép

Gumicukor
ne is mondd a tetkót, a párom akart magának maori arctetkót!!! brrr - még szerencse, hogy meggyőztem, hogy az ő szakmájában az öltöny mellé ugyebár nem illene igazán KépKép

Mona
loknik KépKépKép de a bűbáj az nagyon tetszik!! Kép

Zsuzsi74
de jó nagy gratula nekik!!! De a Kai az Japán név (tengert jelent) miért pont azt választották?

dec8
nem kerestél, megvagytok, mi újság??????????????????????
rit

rit

anemona7

Anemona,
Az lehet, hogy japan, de itt a nemeteknel is eleg gyakori nev! En inkabb a Zsolt-on csodalkoztam, mert ezt gondolom rendszeresen le kell majd betuzniuk...de legalabb rovid! Kép
Majd megkerdezem Csipkebogyot azert!
Zsuzsi
zsuzsi74

Sziasztok
anemona7
Koszi az udvozlest meg a gratulat. Hat mar egy par napja elegge felmelegedett az ido csak most meg esso esik de legalabb elviszi a sok havat, mar nagyon elge volt belolle.
Zsuzsa
Koszi kerdesed jol vagyunk Robert is jol van valahogy kilabalt szegenykem a hulesbol. Mar harmadik napja hogy ejszaka nem ebred csak reggel 5 ora korul de meg nem akarom elhinni hogy ez sokaig tart mert eddig nagyon rossz alvo volt.
Es ti hogy vagytok hogy birod a terhet?

Hat a Zsoltot azt biztosan nehezz kiejteni a nemeteknek az en nevemet is nehezen ejtik kiaz angolok Emesebol Imsit csinalnak.
mokuci

Sziasztok!

Emese
Szia ittKépKép!
Ti is jo meszze laktok! Miota vagy kint?

Rit,
Huuu, nagyon messze akartok szerencset probalniKép....En azt hiszem nem szeretnek ilyen messze kerülni! Nekem igy azert jo erzes tudni, hog gyorsan megint a csaladomnal lehetek...bar 3-4 ora sem rövid(föleg kisgyerekekkel), de azert akkor is...
Bar a környek azert nagyon izgatna...de csak turistaskodas erejeig!
Vagy akkor kene egy sajat repülö es sok penz az üzemanyagra!

Csics
Es Petike akkor visszafekszik es visszalaszik, ha raszolsz, hogy aludjon megKép? Rebek nem tenne...

RebekKép
Mostanaban olyanok vannak, hogy Aaron mondja neki, hogy: mondjad, hogy cica es erre elkezdi mondani. Pedig addig meg soha ki nem mondta. Meg tudja azt is, hogy pumpa.
Ugyanis ereszt a babakocsi kereke, es pumpaval megyünk setalni. Pedig mar 4 helyen meg van ragasztavaKép...
Meg azt is szokta mondani, hogy csacsi.
Es nagyon szeret jatszani a szavakkal, hogy csicsi-csacsi, náni-néni es hasonlok...
Egyre ügyesebben eszik egyedül, ma vacsinal semmi segitsegre nem volt szüksege, es egy igen rendes adag gorgonzolaszoszos tesztat benyomott!
Es ma esti cicizeskor valaki dudalt kinnt es en csak utanoztam, mert ö persze felfigyelt ra, es teljesen tisztan mondta utanam, hogy: tütüüü!

Rebek oda szokott jönni a hatamhoz(ha gugolok) es elkezdi paskolni, es mondja hozza, hogy: papam-papam! Neha lovagoltattam a hatamon, es ugy imadja! Pedig ugy dobalom a hatamon, de csak nagyokat rötyög! Es ugrabugralas a mindene..Ma gumicsizmaban, csupasz labbal es popoval, egyszal bodyban a vallara felkapcsolva jart, szinte ugralt körbe a matracon, ami a földere van teve, hancurozohelynek!!!

MonaMate
En is felnek Krisztian miatt, de csak-csak minden rendben lesz!Szoritok!
Mate pedig edes lehet, amikor bübaj babanak nevezi magat!!!
Mi tegnap vagtuk Aaron hajat, megvallom, nem akartam ilyen rövidre, de rosszul allitottam be a gepetKép.....de azert jo lett! Rebek is elkezdte mondani, hogy vagjuk az ö hajat is... mondtam neki, hogy majd nyaron...mar jo hosszu haja van es olyan helyes csigacskai vannak - nem szeretnem levagni! Pedig csak jobb lenne nyarra! De az meg odebb van!

CsipkebogyonakKépKépKép
Oriasi gratula Zsolthoz! Hat en itt Ausztriaban nem mertem volna ezt a nevet adni a fiamnak! De hat istenem!!! Majd megtanulja a környezet!

Zsuzsa
Te galadKép! Igy atvagni szegeny gyereket!!!(spenot etetes!)

Kryss

Szep napot, jo kedvet!
Kryss
Aaron (1999.X.13.)
Rebecca (2002.VII.23.)
Lea (2008.VI.19.)
Miriam (2010.X. 8.)
kryss

Sziasztok!

csipkebogyó!

nagy nagy gratula Zsolthoz!
Nekem személy szerint nagyon tetszik hogy ilyen szép magyarországon használatos neveket adtok a gyerkőcöknekKép legalább nem lesz belőlük sok az osztályban.Kép

Kryss, csics!

Amikor éjjel felkel Emma néha én is rá szoktam szólni kicsit erélyesebben hogy tessék aludni, éjszaka van és ő visszaalszik olynakor. Mondjuk ez általában olyna éjjel 2 és 5 között van, akkor azért még érthetőKép Érdekes módon 6 felé nem szokott ébredni soha, tehát ilyen határeset időponton (reggel van vagy még nincs) még nem kellett visszafektetnem, akkor már ő sem biztos hogy visszafeküdne.

Rit!

Hú, nem semmi amilyen messzire készültökKép Hát én csatlakozom Kryyshez hogy hogy ilyen mesze én max túristáskodni vágynék, de biztos nagyon izgalmas lesz. A férjem egyébként néha emlegeti Ausztráliát, de semmi konkrétum, csak hogy ő hogy kimenne vagy Amerikába, de aztán sehol semmiKép Nem is bánom annyiraKép

Mona!

Köszi az érdeklődést, de semmi nem lett. illetve hoztunk állatorvsoi papírt, aztán ennyiben maradt. Az állatorvos szerint ez hülyeség és nem lehet semmi baj, ne izguljunk. Így most job híjján ezt tesszükKép
Remélem mindne rendben lesz Krisztiánnal!

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Mano,
en is raszolok, ha esetleg ejszaka ebred(szerencsre ritkan van), es akkor hosszabb-rövidebb idö mulva vissza is alszik, de reggel 6-kor tuti nem alszik mar vissza!Kép

Kryss

Szep napot, jo kedvet!
Kryss
Aaron (1999.X.13.)
Rebecca (2002.VII.23.)
Lea (2008.VI.19.)
Miriam (2010.X. 8.)
kryss

Kryss
Hát nekem már megvan a pilóta jogsim - igaz motoros sárkányra, de oda az tökéletes KépKép Apát meg már beoltottam, csinálná, csak most se idő se pénz erre Kép

Hát nálunk már lassan egy hete minden éjszakát átalszik a leányzó - HURRÁ!!!Kép) - csak én nem, továbbra sem KépKépKép Szerintetek ez normális??? felkelek hajnalban és várom, hogy felébredjen, mint ahogy tette 17 hónapig. Erre ő alszik, én meg virrasztok és nem bírok visszaaludni, csak nagyon-nagyon nehezen. Reggel persze hulla fáradt vagyok Kép

rit

rit

anemona7

Rit
Szerintem majd visszaszoksz...csak egy kis idöt adj magadnak. Azert 17 honap az 17 honap!Kép Nagyon irigyellek, hogy Dodesz atalussza az ejszakat!!!!
Az lesz am az izgi, amikor sarkanyrepülövel jöttök haza latogatniKép! Arra is kell gyereküles? Vagy eleg ha a hatadra csatolod?Kép
Kryss

Szep napot, jo kedvet!
Kryss
Aaron (1999.X.13.)
Rebecca (2002.VII.23.)
Lea (2008.VI.19.)
Miriam (2010.X. 8.)
kryss

Hali!

Tegnap zenebölcsiztünk délután. Máskor már mindig ébren van, amikor hazaérek, most 3/4 1től 1/2 4-ig aludt, 4kor meg indulni kellett. villámöltözködést csaptunk és pont odaértünk. Annyira utálom már a trolit, hogy hátul is a lépcsőn kapaszkodó van, és alig tudom felrakni a babakocsit, pedig csak 5,5 kg. most kivettem belőle Danit, a kocsit összecsuktam, úgy szálltunk fel, persze rögtön indult a troli, kapaszkodás nuku, mert egyikben a gyerek, másikban a kocsi, épphogy le tudtunk ülni, persze senki nem segítette, csak moziztak. daninak nagyon tetszenek a leszállásjelző lámpák, ha kigyullad vmelyik, akkor nagy fontoskodva mutatja és mondja, hogy ott a lámpa.

A zenebölcsiben volt egy kisfiú 2 éves elmúlt, de olyan rossz volt, hogy még. Ketten jöttek vele, a nagyi és az anyukája, de a kisfiú csak ugrált a székeken, hasrafeküdt a parkettán és brékelt. A nagymamája elmondása szerint nagyon szereti a gyerekeket és túlzott boldogságában nem tudja mit csináljon és így nyilvánul meg. Persze Danit is érdekelte mit csinál az a másik, így néha ő is odament, melléült, vagy lefeküdt a padlóra. Amíg nem lát ilyet, addig kisanygal, de amint lát vkit, nyomban utánozni kell a rosszaságot.
Így a tanárnő azt tanácsolta nekik, hogy inkább ne járjanak, mert csak zavarja a többi gyereket.

Sajnáltam azért őket, mert hát biztosan szeretnék, ha járna, de már nem az első alkalom volt, hogy nem kötötte le a foglalkozás.

Az egyik anyuka pedig ott lakik, ahol én Jászberény mellett. Kicsi a világ! Az ő fia 22 hónapos.
Utána még maradtunk beszélgetni kicsit, addig a gyerekek rohangászhattak az előtérben lévő színpadon, közben nagy bulátaparti volt. cukik voltak nagyon, ahogy 4 kis kobak összeért és mint a kiscsirkék szemezgettek a bulátából.

Holnap szabin leszek, megyünk baba-mama klubba, délután pedig a munkahelyemre beviszem Danit. 8 hónapos volt, amikor legutóbb látták.

Rit
Akkor holnap jöttök 10-re? Mert akkor viszem a dvd-ket.

Nyelv téma
Pont most írt a barátnőm, akinek a sógornője kint él Amerikában. 2 gyereke van. Küldtek magukról videót hogy élnek, és majdnem sírt a sógornő anyukája, hogy csak angolul beszélnek a gyerekekkel. Az Annát is Eninek mondják. A férj amerikai, volt egy idő, amikor nem akarta hazaengedni a csajt Mo-ra, azt sem engedi, hogy magyarul beszéljen a gyerekekkel. Régebben minden évben jöttek, most már 3-4 éve nem jönnek.
Szegény szüleit sajnálom. Így a barátnőmék jelentenek nekik mindent, ill. a magyar unoka, aki itthon van.

csipkebogyó
Gratula a kis fiúcskához!

Rit
én is ébredni szoktam, annak ellenére, hogy Dani már nagyon nagyon régóta végigalussza az éjszakákat. Akkor ébredt csak, amíg jött a foga, de akkor is csak ittunk, kapott fogbogyót és után már feküdt is vissza. éjjel szokott néha szólni, ha kitakarózik, akkor betakarom, de szinte csak félálomban szól olyankor. Ha nem szól, akkor is felébredek és lemegyek, hátha be kell takarni.
Él benned az anyai ösztön!
amikor már hajnalban nem kelt szopizni Dani, akkor is felébredtem, vártam, hogy mikor kel a gyerek. persze olyankor fejni kellett, mert akkor meg a mellfeszüléstől nem tudtam visszaaludni, őkelme meg a fejés után ébredt fel.

pusz
gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok

Alexnak tegnap nagy kalandja volt,Amszterdamba utazott apaval hogy talalkozzon vegre a masik nagypapaval is.EN azert nem mentem mert igy is draga a volt a jegy.Az aposom atutazoban volt ott es igy a ferjem kivitte megmutatni neki.Reggel mentek- este jottek.Nagyon jol birta a repulest ,egyaltalan nem sirt, elvezte hogy sokan foglalkoznak vele vegig az uton.Mindenki kerdezte hogy sokat utazik annyira elvezte es nem hittek el hogy most ul eloszor repulon: )Aposom persze telejesen oda volt tole igy eletben is: )Kapott egy csomo ruhat is tole ajandekba.
Mindenesetre eleg hamar ulnek mar a gyerkocok repcsin,en 11 voltam amikor eloszor elvittek: )
Ja en meg maszkalos napot tartottam,voltam 3 baratnomnel is: )Furcsa volt hogy semmi dolgom: )

Kryss
Akkor nagyjabol egyidoben koltozunk: ))Remelem hamar elmegy mar az ido: )

Rit
Az arat inkabb megirom sms-ben: )

Gumicukor
Hat igen nekem mar ez lesz a 3 lakas koltozesemugyhogy remelem ez a nagy mar jo ideig eleg lesz.Mondtam is a ferjemnek hogy en innen mar csak a Gellert Hegyre koltozomo.Az ami meg eleg kozpont de zoldovezet: )Na de arra meg varunk vagy 20 evet: )

Csics
Mi 9.keruletben fogunk lakni ,az uj Milleneumi varosreszben.Egyebkent nem sok helyen van ilyen nagy lakas,mert nincs ra erdeklodes.Viszont csinalnak olyat hogy ketto kicsit megveszel es egybenyitjak amikor epitik.

Mona
Szuper hogy Krisztian mar jol hall,drukk nagyon a holnapi mutethez.
Ez a bubaj baba nagyon tetszett: )Kernekn egy friss kepet mert a profilodban meg a regi van es kivi vagyok rajuk.

Csipkebogyonak nagy gratula a kis Zsolthoz: )
A noverem egyik fia is Zsolt es persze nehezen mondjak ki angolul,altalaban Zolt a vege: )
Mindenki csodalkozott hogy miert Magyar neveket adnak,de ok igy akartak es legalbb nem lesznek tucatok az osztalyban: )

Varom hogy kihozzak a babakocsinkat ami nem erkezett meg,pedig mennem kene egy csomo helyre el Aleaxxal.

Pusz
Kataa

Kép
Kép
kataa

gumicukor
Igen megyünk - ma ülünk itthon - most huzibálják újra a vezetékeket, csak szakaszokban van áram a házban.

Kryss
Ilyet azért légyszi ne kívánj!! Még viccnak se. Imádom a repülést, főleg a sárkányt, de hát motoros az motoros és az a hang azért nem semmi. Emlékszem itthon csináltunkilyeneket, hogy egyik városból át a másikba meg étterembe, meg mindenféle kalandjaink voltak - tényleg fantasztikus és baromi jó emlékek - de azért azt sem felejtem, hogy egy-egy hosszabb út után még egy órával is zúgott a fülem Kép

Kataa
Klassz lehetett Alex kalandja!!! MI az, hogy korán ülnek repülőn!! Hát még ha azt nézzük, mikor mennek először külföldre! Anyu az akkor volt először, mikor én már kamaszodtam, én valamikor 7-8 éves korom körül, Dodesz meg 6 hónaposan.... bár ő volt -pár hónaposan is még a hasamban Kép

Gömb
Hová tűntél????????????????????

Beszti
mesélj már!!! mondtátok a fiúknak, hogy jön a kistesó?? mit szóltak?

rit

rit

anemona7

Jajj, Rit, dehogy gondolom en meg viccnek sem!Kép Csak a valaszodbol az erzödött, mintha:"a, mar ugyis megvan a sarkanyrepülöre a pilotasag, akkor mar meg is lehetne probalni!"Kép
De nem tartom nagyon valoszinünek, hogy egy csalad, ilyen kis gyerekkel megprobalna...Meg füldugoval es nagy gyerekekkel sem!Kép

Kryss

Szep napot, jo kedvet!
Kryss
Aaron (1999.X.13.)
Rebecca (2002.VII.23.)
Lea (2008.VI.19.)
Miriam (2010.X. 8.)
kryss

Kaptam ma egy állásajánlatot - mobiltelcsi üzletág vezetőnek - most nagyon filózok, hogy mi is legyen + hogyan.... pedig még nem is kezdtem el nézelődni, az még a megmaradt üzleti kapcsolatokból adódóan jött - egyrészt jó is lenne, meg közel is másrészt Dodi még annyira nem kész a bölcsire és csak egyszer kicsi, most van igazán szüksége rám. Annyira bajban vagyok. Augusztustól már mennék is gondolkodás nélkül, de most?! hajaj

bocsesz az offért, csak nem tudom most kivel megbeszélni..

r

rit

anemona7

Kryss
azért arra már ne vegyél mérget!!! KépKépKépKép
de ott helyben tuttira használnám!!!!

rit

anemona7

Találtam cikkeket az orvos válaszol rovatban a nyelvtanulásról.

http://www.babanet.hu/faq/pszicho/beszed.htm

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Rit!

Hűha, ez azért jól hangzik, ez az állás.Kép Hát, nagyon nehéz kérdés az biztos. Bár szerintem ha augusztusban már tutira elfogadnád akkor azért ez nem olyan nagy különbség, legalábbis én így gondolom. Persze én is szívesen maradnék itthon Emmával 3 éves koráig, de mivel nem megy, így az hogy most 2 évesen megy vagy 1,5 évesen bölcsibe majdnem mindegy.Kép Egyébként lehet hogy én is hasonló helyzetbe kerülök, bár ez még csak találgatás, de most tudtam meg hogy terhes valaki a kolléganőim közül, úgyhogy még az is lehet hogy nekem is előbb kéne kezdnem,és sajnos mivel azért annyi lehetőség gyerekkel nincs ha muszáj visszamenni dolgozni akkro szerintem kell fogadni a kínálkozó lehetőséget.
Az meghogy mennyire kész a bölcsire nem megállapítható amíg le nem viszed. Pl nálunk most szokoik egy ekislány épp be a bölcsibe, aki eddig játszóa volt, 1,5 éves és semmi gond nincs vele, jól elvan, aza nyukája ma már ki is jöhetett nem sírt utána. Míg van olyan gyerkőc aki még 2 hét után is torkaszakadtából üvölt ha otthagyják. Különbözőek.

Biztos lesz aki totál ellentétes tanácsot fog adniKép És hozzáteszem hogy szerintem is aza legjobb aki otthon tud maradni végig (3 éves korig), de ha nem megy akkor nem megy és kár lenni kihagyni egy jó állasajánlatot azért hogymajd 5 hónap múlva kereshess másikat. Főleg ha még van is kedved ehhez a munkához.

manó

KépKép
manó

rit
akkor mit szóljak én, amikor muszáj volt visszamennem, neked legalább van gondolkodási időd vmennyi. én vagy maradtam volna otthon és akkor 3 év múlva kitesznek, amikor visszamegyek, vagy választom a mostanit.

KépKép
KépKép
gumicukor

Gumicukor
Hat igen a tomegkozlekedes gyerekkel feler egy edzessel: )Ezert jo a kocsi,de nagyon,ilyenkor mar nem luxus de letszukseglet.
Biztos vagy benne hogy kitettek volna 3 ev mulva?Vagy igy adtak ultimatumot?

Rit
Megkaptad a smst?
Hat igen igy ertettem a repulot hogy kulfoldon : )Nekem meg a hasamban is megjart 1 masik foldreszt : )Nem baj legyen csak vilagutazo: )

Rit
En belevagnek,foleg ha amugy is mennel osszel vissza tenyelg nem tenyezo ez a par honap.Gondolom jol is jonne ha uj lakast akartok: )
En ha ilyen lenne fogadnek valakit,meg ugyis megerne.

Mano
Tegnap az Arkadban a Baby Bellben voltam es vettem szuper bodykat 500 penzert nyarra ,gondolotam szolok neked is.

Visszavittem Alexet a dokihoz hogy megnezze mert mintha meg hurutosan lelegezne neha,erre csak 5-tol van rendeles: (Na de azert vettem vegre egy uj telcsit a regi elaztatott helyett: )

Kataa

Kép
Kép
kataa

Kataa
Tuti, mert már előttem voltak páran, volt aki 2 gyerekkel. Persze ha a másodikkal leszek otthon sem biztos, hogy nem így lesz, de talán a mostani hullámvölgyből addigra majdcsak kilábal a cég. Az informatika és azon belül a fejlesztői ágazat (telekommunikáció, mobilüzlet) most eléggé telített, nehéz új piacokra betörni, ráadásul idetettek Bécsből egy báb igazgatót, aki döntésképtelen nagy üzletekben.
végülis vannak a tarsolyomban helyek, ahová mehetnék, de most nem akarok váltani, mert ki tudja ott hogy fogadnák, ha 1 év múlva babát várnék, itt meg kb-ra számítanak rá, hogy valszeg vmikor lesz tesója a fiamnak.

Én meg tegnap a Tesco-ban vettem egy drapp kordbársony kantáros nacit 1999.- -ért és egy zöld póló+ kantáros bermuda együttest 1299.- -ért. Voltam ott szombaton, amíg Dani aludt, de akkor nem vittem a kártyám csak kp-t. Akkor volt minden méretben, most meg éppenhogy találtam. Pedig ez tegnap volt, 3 nap alatt így kifosztották volna?

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok!

Bettinek teljesen eltűnt a szájpenésze, viszont trotyizik mikor kakil. Lehet hogy ez összefügg ezzel a vírusbenyalással, bár a doki nem említette. Szóval nincs hasmenése, máskor is van 2-3 kaki egy nap, csak most hangosan távozik. Ami egyébként érdekes neki. Közérzet jó, étvágy továbbra sincs. Most újra elkezdtem adni neki a vitacolant.

Kataa, micsoda kalandokKép

Csipkebogyó, gratulálokKépKép

Rit, én úgy látom a tesóméknál, hogy nem a beszokás a gond a bölcsibe, az megy 2-3 hét alatt, inkább az, hogy elkapnak minden betegséget. Ezt viszont nem lehet kikerülni. Hogy tolerálják ezt a munkahelyen? Ilyen pici korban az anyjának vagy apjának kell vele lenni ha beteg. Nekem egyébként ez később is gondot okozott lelkileg, mikor mondjuk 8-10 éves korában csak egy két napot voltam otthon egy betegségnél, aztán a nagyi volt vele. (apucira sosem számíthattam) A tesóm most már beszoktatta a lányát, és májustól megy vissza dolgozni, akkor kiadják a szabit, az jókor jön a bölcsibezárás miatt, aztán kezdheti az igazi melót valamikor a nyáron.

Puszkó mindenkinek
Conti

conti

Rit
Hát a bölcsis tapasztalataink nem nagyon bővülnek. Bár utoljára már erőszakoskodott a bölcsisnénivel. Az nála azt jelenti hogy otthon érzi magát. Persze apjuk nálunk is kiakadt, hogy nem mehet bölcsibe. De nem sok más választásunk van Kép
Hobby boltokban (vagy pl. az OBI-ban is) lehet kapni mozaikoláshoz való kicsi üveg meg csempe lapkákat.
Nálunk mostanában dúl a spanyol oktatás. Nagyon tetszik Mancinak főleg a dalok. Szereztünk egy kubai gyerekdalos CD-t. Nagyon ari, és olyan jó kubai hangzása van (az uram ilyen zenét játszik). Úgyhogy az megy egész nap Kép Manci meg lassan indulhat a Mambo veresenyen Kép
Nem tudom, te hogy vagy vele (milyen a helyzeted a munkaerőpiacon), de nekem nagyon kellett örülni hogy kaptam egy jó ajánlatot. Sajna én nem számíthatok arra hogy egy fél év múlva is kapok egy ajánlatot (utoljára 5 hónapos terhesen kaptam egy jót, amit persze nem tudtam elfogadni). Úgyhogy nem nagyon volt más lehetőségem mint a bölcsi. De nagyon lelkiismeret furdalásom van, főleg azért mert élvezem a munkámat, Mancika meg szinte folyton beteg, de ezen is túl esik egyszer (remélem). Mondjuk ő imádja a bölcsit a konfliktusok ellenére. De szerintem nem annyira a korától, mint a személyiségétől függ, hogy mennyire szereti. minden esetre jó sok időt hagyj a beszokásra, akkor tényleg fokozatosan megszokja és még a betegeskedés is belefér. Az a pár hónap már nem nagy különbség.
Continak igaza van a betegeskedéssel. de egyszer ezeken mindenképpen átesik (a dokinénink mondta), vagy a bölcsiben vagy az oviban. Nekünk szerencsénk van, mert apa ilyenkor nem nagyon dolgozik, de ha meg tudjátok oldani, hogy felváltva vagytok otthon az jó. Nálunk pl. a betegség első 2-3 napjában én vagyok, aztán amikor már jobban van akkor az apja. A dokinéni meg kiír táppénzbe mind a kettőnket (csak apjuk attól még nem kap táppénzt, mert vállalkozó)

Kataa
Hanna imádja a bulátát rágicsálni, meg a műzli szeletet is (olyat amiben nincs mogyoró vagy egyéb kemény dolog), de álatlában a mazsolákat szépen leszopogatja és felpakolja az asztalra.

Manó
Ja Hannával is az lehet, hogy ő az új gyerek ez a kisfiú meg a legrégebbi. Ő meg ugye nincs szokva a bántáshoz, úgyhogy eszébe sem jutott, hogy védekezzen. Kép

Kataa
Hanna imádja a kicsi sámliját. Szalvétatechnikával csináltam rá macikat, meg ilyesmiket, aztán lakkoztam le. Nagyon éeds színes lett. Azzal mászkál és ahol tetszik leül rá, és közli hogy csücsi. Olyan édes kint játszott a szobájába, egyszer csak jön. Mondom mi a baj, erre "hoppá, hoppá", mondom "mi hoppá, hoppá" "csücsi hoppá" Kép Felborult és nem tudta rendesen visszaállítani.

Csipkebogyó
Már épp hiányoltalak. Nagy gratula Zsoltihoz!!!!!

Nem voltam egy pár napig. De képzeljétek, olyan betegek voltunk hogy csak na. Én hétfőn egész nap hánytam, még a WC-re sem tudtam kimenni úgy legyengültem. Másnapra kicsit jobban lettem, erre apjuk kezdte ugyanezt, majd szegény anyám aki átjött segíteni, úgyhogy a helyzet nem valami rózsás. Most már javulgatunk. Sajnos mára Mancinak elkezdett folyni a füle, hálistennek legalább nem fáj neki, de nagyon ki vagyok. Most már 1 hónapja szinte folyamatosan beteg. Összesen 7 napot volt bölcsiben Kép
Nagyon várom már a tavaszt, hátha akkor elmúlik ez a sok hülye járvány.

Puszi
dec8
dec8

sziasztok
Conti
részvétemKép a korán kelésért nálunk sajna nincs aki átvegye petikét korán reggel igy vagy vissza alszik vagy muszáj felkelnem Kép

Csipkebogyo
SOK-SOK BOLDOGSÁGOT A KISFIADHOZ Kép

Kryss
van amikor igen van amikor nem Kép de joban jár ha vissza fekszik aludni ezt ö is tudja hissz látszik rajta hogy álmos .

Mano
hát ilyen éjszakai rászolások nálunk is voltak vanak de inább mostanában a hajnali kelés érds fél6 -6 még korai nekem Kép.

Kataa
szerinted minden hol lehet ilyet kérni ? sajna észre vetem nekünk meg pont ilyen lakás kéne .

Lányok
petike megtanult egyedül lépcsözni megfogja a korlátot és ugy lépeget egyedül a lépcsön ezt ma mutata meg nekem Kép az alvás továbbra is pocsék ma fél7kor kelt föl mikor én még álmos voltam igaz azért mert 4kor felkelt imi hogy éhes.

pusz csics és a fiuk
csics

Lányok
Mancinak két oldali közpfülgyulladása van Kép(((
A porszívónk meg bedöglött, úgyhogy még szívni sem tudjuk. Sürgősen szereznem kell valamit.

Csics
Nagyon ügyes Petike. Hanna imádja a lépcsőzést, bár nem igazán megy neki.

Puszi
dec8
dec8

dec8, jobbulást nektek, ez már tényleg sok a betegségből!

csics, gratula a lépcsőhöz. Nálunk van a lakásban lépcső, de csak kézenfogva mehet rajta Betti, mert a korlátok között simán kifér még a nagylányom is. Az előző tulaj, aki építette a házat teljesen nyitott lépcsőházat csinált, pedig két kicsi gyerekük volt. Rácsot sem tettek fel, nem volt nyoma. Ha lenne rá egy millióm átépítettném.

Többiek mi van veletek, nem akarok név szerint kiemelni senkit, de sokan alig írtok, pedig jó lenne tudni legalább annyit, hogy jól vagytokKép

Conti

conti

Sziasztok,

Kicsit húzós volt eddig a hetünk. Hétfőn jönnek a festők, és még nem tudjuk, hogy melyik szoba milyen színű legyen. Viszont Lili szobájába már kinéztük a tapétát. Kép De közben ülőgarnítúrát is kell vennünk, ahhoz kárpitot nézni, meg csillárokat. Még csak el sem kezdtük a költözködést, tapasztalatom sincs igazán benne, de előre félek tőle. Hogy érdemes egyáltatlán hozzáfogni?

Tegnap mi is vettünk zsírkrétát. Bumszlisat. Aranyárban mérik Kép Egy jó nagy dobozban összesen 9 db zsírkréta van + sablonok (azt hittem, több lesz benne)
ilyen
Kép
Kép

Gumicukor,
Édes lehet Dani, ahogy megnézi az órát Kép

Kavics az orrban, búza a fülben, ujjra rászorult gyűrű...jesszus, mi vár még ránk Kép

Csipkebogyónak óriási gratula Zsolti babához Kép

Iskola - Judy, lehet, hogy rosszul tudom, de ha felvettek és GYED-en vagy, akkor tandíjmentesnek is kell lenned.
Nálunk eddig a kismamák azért voltak felháborodva, mert kötelezően meg kellett venni a könyveket. Képzeljétek, most úgy néz ki, visszafizetik. Kép

Volt már valakinél olyan, hogy a ded nem evett gyümölcsöt. Lili 3 napja nem hajlandó enni. Egyszerűen kiköpi a narancsot, az almát eddig sem ette, a banánt meg már ha meglátja rázza a fejét Kép

Rit,
Nem semmi a kalandvágyad. Kicsit irígyellek, én gyáva lennék sárkányrepülőzni.

Kataa,
Tök jó, hogy Alex élvezi a repülést. Mi is már gondolkodtunk, hogy el kénne utaznunk valahova, de félek, hogy Lili nem élvezné a repülést. Nekem mindig nagyon fáj a fülem, jó lenne, ha nem örökölné tőlem.
Ha ilyen tapasztalt vagy költözésben, láss el engem is néhány jó tanáccsal, pls.

Rit,
Holnapra ugrott a programunk Lilivel. Ráértek Dodóval? Vagy jövő hétfőn?
Állásajánlat - tényleg nehéz helyzet, de szerintem is próbáld meg.

Kataa,
Tegnap mi is voltunk az Árkádban, és is vettem bodykat a Baby Bellben.

Dec8,
Jobbulást Mancinak Kép

pusz,
gömb
gombolyu

Conti,
Én még élek, igaz aligKép. Az émelygős időszakot felváltotta a hányós időszak, így most nagyon kivagyok. Lili viszont mostanában egy angyal, lehet érzi rajtam, hogy nem bírok dolgokat úgy mint korábban. Főzni szinte egyáltalán nem tudok, max hetente 1-2x. Egyszerűen mindentől rosszul vagyok. Apa szokott besegíteni általában.
Jó hír: megjött Lili vérvételének az eredménye, szerencsére semmire sem allergiás a vizsgálat szerintKép. Viszont akkor fogalmam sincs, hogy mitől foltos még mindig a háta.
Ja és kaptam kiskönyvet is, úgy örültem nekiKép. Van időpontom is: október 9., Beszti ezt beírhatod a táblázatba is.

Rit,
Küldtem neked választ, de hibaüzenet jött vissza, hozzád érkezett valami tőlem?

Nyuszi,
Küldtem neked még korábban pogi recepteket, megkaptad? Szólj ha túl kicsi, akkor elküldöm jobb felbontásban.

Bocsi, hogy nem szólok hozzá most semmihez.
Pusz,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Sziasztok!

Mi is megvagyunk, en is szepen gombolyodom, sokkkal jobban, mint Rekaval. Pedig kilokban még jobb is vagyok, a csuda ertiKép

Rit,
az en levelem is visszajott Toled. Bolcsi ugyben en leszek az egyetlen ellentmondo, ugy tunikKép Szerintem ennyi idosen egyaltalan nem mindegy, hogy februarban vagy augusztusban mész vissza dolgozni. Fel ev, az rengeteg. Azalatt annyi mindent tanul, fejlodik otthon Veled, hogy hihetetlen. Es en kizartnak tartom, hogy a bolcsiben is, ahol tobb gyerek jut egy dadusra, ugyanigy haladna.
Mondjuk, en eleve azzal sem ertek egyet, hogy a gyerek ott jobban erzi magat, otthon unatkozik, kell a tarsasag /szerintem ennyi idosen egymas mellett jatszanak, max. nezik egymast, de nem egymassal, ezt latom a foglalkozasokon, amire jarunk/, meg hogy kell ez neki, stb., de ez mar mas kerdes, errol sokaig lehetne vitatkozniKép
Nalunk Reka mar folyekonyan beszel es ha egy-egy nap nagyizik es este meseli, mi minden tortent, annyira rossz, hogy nem tudom, mirol beszelKép

Persze merlegelni neked kell, egyedul Te tudod, hogy mennyire jo ez az allas es mennyit er meg neked. Es Dodot is Te ismered a legjobbanKép

Ilke,
neked meg kitartast, jobbulastKép

-Afonya
afonya

Sziasztok
Tegnap visszamentunk a dokihoz,megint mas rendelt,ugyan is itt nincs orvosom,erre a par honapra nem akartam bejeelntkezni.Megint meglepetes ert ez a dokino is nagyon kedves volt,csak neztem hogy ilyen is van: )Hat a regi rendelonkben nem volt ilyen tapasztalatom. Szerencsere semmi nincs a tudejeben,a torka kicsit piros de mivel nem lazas ezert csak a koptetot kell szedni a hetvegeig.

LAtom azert mindenhol vannak bolcsis gondok, egyre jobban megerosit ez abban hogyha nem muszaj ne menjen majd.Persze elvezi nagyon a tarsasagot ,de majd eljarunk vele ugyanugy mint most jatszohazba,klubba es baratnozunk,akkor mar csak nem fog unatkozni.
Igy is egy atlagos heten legalabb 3* van gyerektarsasagban: )
Nkeem is gond lenne ha beteg,mert apa sem tud kivenni szabit soha,es nagyi meg nincs ugyhogy tenyleg eleg sok idot kell hagyni a beszokasra majd az oviban is.Bar ovis anyukak szerint az elso ev nagyon gaz,de nem baj mert akkor ugyis otthon leszek mar a tesoval: )

Conti
Jo hogy elmult ez a penesz: )Erdekes hogy nincs etvagyam megis van soxor valami a a pelusban: )Gondolna az ember hogy osszefugg az evessel a mennyisege de nem ert Alex nagy kajas es altalaban 1* van kaka: )

Dec8
Szegeny,ratok jar a rud.Es amugy a mutetbol teljesen felepultel??
Hat igen a fulgyulladas az mar a hosszu betegsegtol van,kaptok antibiotikumot biztos,meg jo hogy nem faj neki.A noverem kisfianak nagyon fajt egesz nap keservesen sirt es fogta fulet: (
Ugyi vagy a samlival,hat nekunk majd az asztalos farag bele gyerek mintat,igy kertem: )

Csics
Szerintem igen,ha kifizettek ket kis lakast ami meg nincs kesz akkor amikor targyaljatok hogy milyen valtozasokat kertek a falakban megoldhato.Mi amikor kerestunk szinte csak 2 helyen volt ilyen nagy lakas,persze elerhet oaron.Budan nem lett volna gond csak hat 500e/nm kicsit sok: )Alex is egyedul lepcsozik mar felfele,lefele meg fogjuk a kezet mert az a tuti: )

Gomb
Hat koltozesben profi vagyok ,kb 5* koltoztem miota pesten lakom: )
Lenyeg a rendszerezesen van: )Ha koltozteto ceggel csinaljatok ,akkor ok adnak dobozokat,de arra csak megszabott helyen szabad irin,mert vissza kell adni.
En mindenre rairtam hova kerul majd a lakasbanes azt meg kulon ha torekeny.Az akasztos ruhakat mindig IKEA-s ruhatartotkban koltoztette.Ja es kell egy csomo selyem vagy ujsag papair mindent ami torik bebugyolalni.
Nekem is hatra van meg egy,de az annyiban lesz egyszeru hogy a cuccaink nagy resze anyueknal all dobozokban.A ruhak meg itt,ugyhogy csak azokat kell atvinni.
A kipakolas lesz meg nagy melo,de addig meg butorokat is kell venni.
Neke mcsak eloszor fajt a fulem ,de nagyon amikor az NDK-ba mentunk : )Azota sosem,szerintem neki sem fajt mert akor sirt volna.Mindenesetre mondtam apajank hogy itassa fel es leszallasnal, de szerencsere nem volt gond: )

Ilke
Szegeny,csak vege lesz nemsokara ennek is: )Szuper hogy jo lett Lili tesztje: )Enni tudsz?

Kataa

Kép
Kép
kataa

Manó
Azt azért nem mondanám. Legalábbis most iszonyú korszakunkat éljük, nagyon kis ügyes és okos, jókedvű meg minden, de csak ha ott vagyok. Egyszerűen ne tudd meg, mit rendez, ha nem lát. Kérdezd meg, ma Gumicukor is látta, hogy még az sem elég, ha egy szobában vagyunk, egyszerűen üvölt, ha elveszt szem elől és borzasztóan elkeseredik. Jönnek azok a hatalmas elefántkönnyek a kétségbeesés... borzalmas. Nem tudom mikor lábalunk ebből ki, és ne tanácsold azt, hogy hagyjam többet egyedül, mert nem megy. Ha pár órára egyszer-egyszer vigyáz rá a szomszéd, akkor is az van, hogy egy ideig ordít, mint akit nyúznak, de utána megnyugszik - persze ilyenkor is kell neki valaki, aki nem mozdulhat el a 2 m-es körzetéből - és elvan, amikor értemegyünk jön a szemrehányó ordítás és a nyakbacsimpaszkodás olyan erővel, hogy simán járkálhatunk vele körbe-körbe annyira szorítja magát, hogy nem esne le akkor sem, ha nem fognánk. Szóval ez elég kiborító számmra is, hogy így látom. Ja és ráadásul mint írtam, akkor kiszemel mást magának, legutóbb a szomszéd csajszi férjét. Szegény még pisilni sem mehetett, sőt a fotelból sem állhatott fel, mert ahogy megpróbálta kezdődött a keserves visítás. Fogalmam sincs mit csináljak, nem akarom feleslegesen stresszelni és bevallom ez nem hogy javulna, egyenlőre rosszabbodni látszik. Szóval ilyen körülmények között nem adhatom be bölcsibe, nem azért vállaltam gyereket, hogy egy idegbeteg roncs legyen belőle, szeretném ha normális, nyugodt, kiegyensúlyozott emberkévé fejlődne. Remélem, ha kicsit nagyobb lesz és rájön, hogy soha az életben nem adnám oda senkinek, nem hagynám el, akkor ez a dolog változik, egyenlőre úgy néz ki szívjuk az abszolút nagyszülő és rokonnélküliség hatásait. KépKépKép Persze jó ötleteket szívesen elfogadok, ha valakinek van ez irányú tapasztalata
Állás ügyben egyenlőre alkudozunk, azért attól nem tartok, hogy munkanélküli kellene legyek ősszel, ha más nem a volt cégem is visszavár. Ők is felhívtak, hogy mikor mennék, én megmondtam, hogy csak 6 órában vagyok hajlandó, gondolkodjanak, és azt mondták okesz. Ez a munka meg 8 órás, viszont itt van 2 megállónyira, jobb pénz és lehet, hogy még kocsi is. Szóval azért még függőben van a dolog, de nekem első a gyerekem

gumicukor
téged is megértelek, de azért az más, hogy te nyugodt vagy, mikor nem vagy vele, mert tudod, hogy elviseli és boldogan vár haza. de lehet, hogy az én esetemben te is elbizonytalanodnál, nem?

Kataa
Meg, köszi, nem is rossz, garázs nélkül kb ugyanott gondolkodunk árban, max kicsit kevesebb. És ott van gáz????? A legújabb és egyben legelkeserítőbb felfedezésem, hogy az új házakban nincs gáz, minden villannyal működik (értsd konyha) - ettől meg megőrlök. A szemét építők, hogy többet arassanak így építenek és akkor nam kell a bekötési díjakat kifizetni a gázműveknek + alkudozni a kéményseprőkkel + fizetni nekik is + így ugy csinálhatnak 6m3-nál kisebb légterű konyhákat is, mert ugye gázhoz min. annyi kell. Azért kíváncsi vagyok,mit szól majd a gázművek pár év múlva,mikor felocsúdik, hogy nincs fogyasztója. Persze azon sem lennék meglepve, hogyha kiderülne ez is mind egy nagyszabású zsírozás eredménye,mint kis hazánkban annyi minden más..... KépKép

gumicukor
aha. elvileg ha akciós az áru, főleg ha újságos, akkor az áll a szerződésben, hogy a szállítónak folyamatos utánpótlásról kell gondoskodnia, gyakorlatilag viszont ott állnak az áruátvételnél a kamionok, néha napokig is sorban és mindenki anyázik. A szállítók a tecsósokra, a tecsósok meg rájuk, szar a szervezés Kép

Conti
Tényleg, erre nem is gondoltam. És a gyed alatt összegyűlt szabi, az csak az eddigi munkáltatótól vehető ki?gondolom...

dec8
azért remélem egyszer tényleg abbahagyja ezt a betegeskedést. Ez amúgy mitől van? Mármint azért, mert Dodival mehetünk bármilyen közegbe, még soha nem kapott el semmit. Pedig volt már egy-két húzós ügy, sőt most pl. az apja halál influenza, ő meg mászik rá, puszilgatja már napok óta, de semmi szerencsére Kép Gondolom azért inkább pszichésen betegednek le, nem?

csics
Dodesz is épp pár napja szánta rá magát, hogy fel is és le is egyedül lépcsőzik és egyszer sem ül le!!!!! Végig lépked, olyan kis ügyi, és nekem ez akkora könnyebbség!! KépKép Gratula Petikének! - bár te még így is cipelheted Imi babát Kép

Gömb
De gáz ez a nagy dobozban alig zsírkréta!! Kép Pedig jól néz ki, de ez azért becsapás!!
Hétfőn okesz, holnapra már eladtuk magunkat KépKép

Suli - csak ha állami és elsődiplomát csinálod, egyébként sajna tandíjköteles Kép

Ilke
jobbulást!! dobj fel uh-képet ha tudsz!!! Kép
Lili Kép tök jó, hogy nem allergiás, bár azért igazán kideríthetnék már a foltok okozóját!!!!
Nem, nem jött semmi KépKép pedig műkszik!!! küldd el megint!! vagy : r.barla@chello.hu

Áfonya
akkor te is próbáld a fenti címet, oksi?
köszi a bölcsis véleményt - igen épp ez az, most olvastam direkt utánna, hogy milyen fejlődési szakaszba lép most, és tényleg nem mindegy. Ráadásul, hiába az első 3 év a legfontosabb, állambácsi kapásból kettőre redukálta, erre jönnek még a piszkos anyagiak. És baromira számítana az a pénz is, hazudnék, ha azt mondanám, nem. Most mindjárt megyek és megpróbálom megálmodni a lottószámokat, aztán meg beintek az összes potenciális munkahelynek! Kép

Kataa
Olyan édi vagy KépKép de komolyan, csak még nem tudom, mi lesz a tesó ovis beszoktatásakor, akkor ott lesz majd a harmadik? KépKép
de te visszamész melózni a kettő között, nem?

csokesz, megyek álmodni azokat a számokat!!
rit

rit

anemona7

Rit!

Tudom én eztKép, Emm ais ilyen hogy ha kimegyek vaalhová sír, DE ő jól elvan pl anyukámmal vagy a másik nagyival (pedig őt 1 hónapban 1x látja), így reménykedem hogy hozzászokik az gondozónőhöz annyira hoyg elfogadja őt és vele marad. Ez van na, én sem jókedvemben akarom bölcsibe adni, hanem mert muszáj és kész, ha én GYesen maradok 17 e Ft-ért akkor nagy bajban lennénk anyagilagKép Igaz hogy ez csak szepte,bertől lesz és nem most. Ha úgy érzed hogy találsz később is munkát akkor maradj még itthon, nálam aza baj hogy ebben egyáltalán nem vagyok biztops, ezért mondom hogy ha ajánlatot kapnék mennék. Mikor eljöttema helyemet meghirdettük és kb 100 jelentkezés érlkezett.Kép Azért ez elgondolkodtató számomraKép
Ha lottó számokat véletlen én álmodnám meg én is maradnék 3 évig, sőt tovább is, akkor jöhetne a tesó is!Kép Mondjuk nálam van még aza lehetőség hoyg anyukámmal marad itthon 1 évet, ha neagyon nem megy a bölcsi akkor ez lesz, de nem szívesen kérek tőle ekkora szívességet, hiszen azért ez nem kis lekötés, plusz a munkáját is fel kéne adnia. Na, majd meglátjuk.
Betegség: Mindegyik gyerkőc beteges az elején, ki jobban, ki kevésbé. Ezt előre nem lehet tudni. Bekerül egy közösségbe, ahol napi 8 órt ösze van zárva egy csomó gyerkőccel, akik különböző vírusokat, bacikat hoznak és az mind idegen neki és meg kell szoknia. na meg az sem elhanyagolható hoyga kedves szülők akkor is beviszik ha már picit beteg a gyerek, mert ugye a munkahely nem nagyon szerti ha táppénzre vonul az anyuka. Az egyik ovónő ismerősöm mesélte hoyga mikro elkezdett dolgoznia kkor ő is 1 éveig folymatosan beteg volt!
Persze azok a gyerekek akik addig is sokféle közösségbe jártak talán edzettebbek, mint akiket mindíg csak kocsival vittek meg kevés helyre, de azért olyan nincs hogy egy gyerek soha semmi sem kap el. Én is reménykedem hogy Emmán a annyira nem jön majd ki ez a betegeskedés mert hogy ős is metrózik meg ilyesmi, de a bölcsiben azt mondták ebben ne nagyon reménykedjekKép

manó

manó

KépKép
manó

Manó, nem nagy kölünbség, de én úgy tudom, 23 e. ft a gyes.

Ilke, jó hogy írtálKép Hát ez nem jó hír, hogy hánysz is, reméljük hamarosan letelik ez az időszak.

Kataa, pont ez akasztott ki, hogy úgy láttam, több van a pelusban, mint amit megeszik. De akkor miből él? Na tegnap már csak egy kaki volt, igaz trottyos. Úgy néz ki, átment rajta a dolog.

Rit, a szabit a munkahely adja ki, de ha kilépsz, akkor szerintem ki kell hogy fizessék. De nem vagyok egy munkaügyi szakértő.

A férjem nyúz, hogy mondjam meg, mikor megyünk nyaralni, mert a munkahelyén le kell fixálnia. Közben kinézek az ablakon és ömlik a hóKép Nem tudom beleélni magam a nyárba.

Conti

conti

Hali!

Már nagyon unom ezt a hóesést! Kép
Tegnap már kezdtem reménykedni, hogy marad a szép napsütés.

rit
Dani a baba-mama klub után 3 órát aludt egyfolytában. Hazafelé is már olyan kis álmosan baktatott a kezemet fogva, a trolin meg már egyre jobban kábult. Majdnem állva kellett utaznom a gyerekkel a karomban, nagy nehezen felállt egy öreg bácsika. Bezzeg a fiatal csajok és fiúk.... elszomorító. tuti, hogy a fiamat nem erre fogom nevelni. a melóhelyemre már be sem mentünk alávs után, mert nem lett volna ma bent senki.

A páromon meg kijött kb. 1 hete vmi ragya, tele van a kézfeje, tenyere, combja, dereka, hónalj alatt. Pici pöttyök, amiből jön vmi lötty. Állítólag az üzemorvos szerint felsőlégúti megbetegedés után szokott előfordulni. volt is neki, de semmi komoly. Most már allergológián is volt, onnan elküldték vérvételre, hátha vmi gomba okozza vagy ilyesmi. csak gondolkozunk vajon hol kaphatta el. usziban biztos nem, mert akkor rajtunk is lenne Danival, bár ez nem törvényszerű. Régi már a szivacs, amin alszunk, de minig átporzsívózom atkaszívóval, rendszeresen takarítok, felmosok, ágyneműt cserélek, ki is vasalom használat előtt, szóval passz. az is lehet vmi kaja. de a matracokat, úgyis megérett már a csere, ki fogjuk csrélni + a paplanokat. Ha elköltözünk, úgyis kelleni fog.

dec8
Jobbulást, de gyorsan Mancinak! Gyógypuszi KépKépKép

Csics
Peti egyre ügyesebb. Dani is már egyedül jön megy lépcsőn, nem engedi, hogy fogjam a kezét, de nagyon ügyes, pedig nem lehet könnyű a nagy overállban a pici lábacskákkal, de ő megy rendületlenül.

Gömb
Hol vettétek ezt a zsírkrétát? Érdekelne, bár Dani egyelőre még csak galaxisokat rajzolgat. Körbe körbe vonalakat aztán pöttyöket Kép
Szerintem apja vére, mert nagy Star Wars-os Kép

Kataa
Nálunk is napi 1 kaksi van, de az emberes Kép
Most már fogja Dani az orrát, ha meglátja a kakit és mondja, hogy BÜ = BÜDI Kép Nagyon cuk, ahogy összecsippenti az orrát a kis ujjaival.

Szülőszoba
Szerdán nem láttam, mert Az utolsó szamurájt néztük a Corvin-ban. Mi volt benne, jó volt? Majd lehet megnézem a neten, ha már fent lesz.

MAnó
Tényleg ilyen Dodó, láttam, de amúgy nagyon kis ügyi, mozgékony. Láttad volna, hogy szemezett a joghurtitallal a kezemben, amire Danikám rá se bagózott, inkább a zsákámáynolt kekszével volt elfoglalva.
Egyébként Dani is jön utánam, csak nem sír. Még annak ellenére is jön, hogy velem kevesebbet van, merthogy dolgozom. De olyan jó érzés, hogy ragaszkodik hozzám. Pl. ki akartam menni WC-re, addig megkértem az egyik anyukát hogy figyeljen rá. Ahogy felvettem a cipőmet, Dani már átvágott a terem másik vége felől és ki kellett vinnem. Úgy pisiltem, hogy egyik kezemben ő (mer zokniban volt, nem akartam letenni a közös klo-ban), a másikkal vetkőztem és mivel sehol nem szoktam ráülni idegen helyen a WC-re, úgy sielőállásban pisiltem, miközben Dani a kezemben/ölemben Kép

Conti
A GYES anyósomnak most 21E FT. Neki jól jön, mert a varrásal sem keresett többet, pedig látástól Mikulási dolgozott, most meg nincs munkája, így jól jön. egyzser vmi hülye megkérdezte tőlem, hogy a GYES pénzt miért adom az anyósomnak? Hát majdnem lenyeltem keresztbe. Nem lenne pofám a nettó 200 mellett még arra is igényt tartani, ráadásul még egész nap ő vigyáz a gyerekre... meg sem fordult a fejemben...

Ilke
Gyorsan kergesd el azt a róka komát!!! Lilivel is hasonlóan voltatok ugye?

Megszületett gimis ofőmnek is a kisbabája, kisfiú. Már van két nagy fia, egy 20 és egy 18 éves.

Rit
Én úgy tudom a szabit, hogy ha kiléosz vagy kifizetik, vagy átviheted a másik melóhelyre időarányosan.
Bár én eddig csak gyerek nélkül voltam ilyen helyzetben, akkor én átvittem időarányosana szabit, a többit meg kivettem, mert az 100%-osan kifizetik, de ha nem veszed ki, csak kifizetik, abból többet levonnak. Jobban jársz, ha kiveszed!

pusza
gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok

Monamáté,
nem Etyek, ez kicsit közelebb van: Herceghalom.

Zsuzsa,
köszi a jó hírt, annyira fura, hogy Csipkebogyónak meglett a második babája, mert 2002-ben előttem szült egy pár héttel. és olyan mintha most lett volna

Csipkebogyó,
Gratulálok, sok tejcsit kívánok!

pusza

Brokkoli

megyek visszaolvasok
brokkoli

Gumicukor, biztos hogy gyest kap anyósod? A gyermek két éves koráig nem gyed van? a gyes 2 éves kor után jön és az fix összeg, mindegy mennyit kerestél.
Egyébként a tesóméknál is anyu megy majd gyesre, és a hugom se fogja elkérni a pénzt.. Tényleg furi lenne.
A szabit csak időarányosan lehet átvinni, az az évit, tehát most a 2004-est. Ami felgyülemlett azt ki kell hogy adják, vagy kifizessék, azt nem lehet átvinni.

Én láttam a szülőszobát, az egyik egy császár volt, nagyon be volt parázva a csaj, de kimondottan ő választotta a császárt. Számomra fura megjegyzést tett az egyik orvos, hogy azért is jobb a hüvelyi szülés, mert a baba tüdejének jót tesz, ha a természetes úton jön ki. Na ilyen összefüggést még nem hallottam. A másik csaj sok-sok vetélés után szülte a második gyerekét a filmen, kedves nő volt, apuka is jól bírta.

Conti

conti

Conti
Nagyiknál máshogy van, uis nagyszülő mehet GYES-re, amint a gyerek betöltötte az 1 évet. Szóval ez tuti gyes! gyed-et nem vehetne igénybe, sajnos.

Én hallottam ilyet, hogy a tüdő készül fel a születéskor. mintha ilyenkor szívódna fel a tüdőben lévő folyadék, de lehet ezzel nagy blődséget mondtam.

KépKép
KépKép
gumicukor

sziasztok
gömbölyü
ilyet azt hiszem multkor én is látam valamelyik áruházban .Lilinek tetszik a zsirkréta ?

Áfonya
imivel kevesebet hiztam a mérleg szerint viszont minenki azt mondta hogy nagyobb volt a hasam mint petikénél valoszinü azért mert imibabának szép nagy sulya lett 3500gr volt mikor megszületet Kép

Kataa
nekem már 250eft/nm is sok Kép

Anenoma
az uj lakások csak vilanytüzhelyesek ? az gáz mert a vilany sokal többe kerül mint a gáz .Kép

Conti
de jo neked hogy te döntheted el mikor menyetek el nyaralni nálunk nem én döntöm el hogy mikor mehetünk nyaralni még nem is a párom hanem a párom munkahelye akor megyünk amikor elengedik hiába akorunk x idöpontba menni ha a munkahelye nem engedi el akor nem tudunk menni és hát kell a pénz Kép

Pusz csics és a fiuk
csics

Sziasztok!

Hát tényleg jöhetne már a tavasz. Játszóházba akartunk ma menni, de inkább elnapoltuk. Azért kimentünk a hóesésébe, egész jó volt, Gergő állandóan belehempergettKép

Ilke
Hú, szegénykém, remélem hamar túl leszel rajta. Én csak eddig 1x hánytam, az émelygés megvan, főleg délután és este rossz. Főzni már én is utálok, ma már nem is főztem, még jó hogy maradt tegnapról, de vacsi az nincs. Lili akkor nagyon rendesKép Gergő se rosszalkodik szerencsére, kopp-kopp. Én okt 11-et számoltam, akkor közel leszünkKép
Te maradsz gyeden, vagy táppénzen leszel?

Mona
Mizujs, megvolt a műtét? Remélem minden rendben.

Csipkebogyó
Gratula a kisfiadhozKépKép

Rit
Általában a nagytesó által az oviból hazahozott kórságot a kicsi is elkapja.
Gergő is ilyen, hogy visít, ha kiemegyek a látókörből, de az anyuval elvolt, nem keresett. Hát ő most megúszta a bölcsit, sőt még a sulis napokat is.

Csics
Gratula Petikéhez. Gergő felfelé felmegy 4kézláb, lejönni csak kézenfogva tud.

Gömb
Hát, én már nemtudom a sulit. Az OM-ben azt mondták írjunk fellebbezést, mert nem jól járt el az egyetem. Mindenestre megírjuk, de a sulit már nem akarom elkezdeni ezek után. Gergő megeszi a gyümit, sőt ő maga lopkodja ki az almákat a kamrából, alig győzöm elvenni tőle, hogy megmossam nekiKépKép Ma pedig őrjöngött a cseresznyebefőttemértKép

Conti
Mi is most jelentkeztünk üdülni, munkahelyire, erre közölték hogy 2 éven aluli gyerek nem mehetKépKép pedig szerintem a nagyobbak sokkal idegesítőbbek tudnak lenni, na mindegy, egy külföldire azért jelentkeztünk. Csak ez olyan kényelmes lett volna, közel a Balcsin, teljes ellátás... Ti hová mentek?

pusz
Judy
Judy

gumicukor
hát igen, nálunk is ez van: ha gyerektársaságban vagyunk utána 5x fáradtabb, mint egyébként Kép

csics
legalábbis amit én találtam: igen KépKépKép szóljon valaki, ha talál gázosat!!!!!!!!!!!

Kataa
nálatok is villanytűzhely lesz???

Tegnap a szomszédban járt a upc, addig-addig állítgatták a dolgot, míg nálunk elment az összes eddigi csatornaKép maradt a magyar 2 egyedül, de ott állandóan politizálnakKép Így 7végén be kell szereznünk egy szobaantennát.

Ilke
dvd-n vagy cd-n????? Mert sok csak cd-n van meg.

rit

rit

anemona7

Hat ez a hoeses,mi is inkabb maradtunk itthon ,amugyis csucsforgalom lett a varosban.

Rit
Latom csak romlott a helyzet,legutobb en nem lattam hogy ennyire sirna utanad Dodo.
Igy mar teljesen mas es en is azt mondom hogy elso a gyerek,bizots hogy megviselne ha elmennel.Erdekes nekem Alex nem sir ha nem lat,nagyon jol elvan ha anyueknal vagyunk es en meg galad modon csavargok: ) Ilyenkor napkozben a nagyim es este anyukam vigyaz ra,de eimadja hogy jonnek mennek naluk az emberek.Nalunk max apa jon haza meg a baratnok,igy ha csongetnek rogton rohan az ajtohoz es kiabal hogy Apa: )Te is lattad nem nagy a lakas nem tartunk nagy vendegsegeket ,de majd az ujban: )
Sot a Csillaval is elvan,pedig mindig kint varok meg 10 percet az eloszobaban hogy elkezd e hianyolni,de nem,csak harsany kacajokat hallok bentrol: )
A jatszohazban sem hianyol,nekem kell megkeresnem hogy hol hancurozik eppen: )O is ugy elfarad hogy mar a kocsiban elalszik rogton: )
Kriszta (tudod ki)szerint azert van ez mert en is nyitott ember vagyok es ezt orokolte.Neki Boti nagyon felos,mostanaban hogy alaig talizunk sxinte vegig az oleben ul nem akar jatszani Alexxal sem.
Ti viszont viszitek mindenfelel Dodot ezert fura hogy ilyen,de talan majd valtozik ez is: )
A garazs -2m,de mi meg tarozot is vettunk az 600e pluszba,de kel is majd a biciklinek,szankonak stb: )
Neunk sem lesz gaz,de igy is kozmu bekotesek meg plusz150 lesz: (EN nem vagyok oda villany tuzhelyert ,mert nehez tisztitani es nem is rogton valt a hoje,ugyhogyitt is megszenvedek neha vele.
Az eddig osszgyult szabidat kifizetik,de a masik helyen meg uj lappal indulhatsz csak es az ezev tort reszere kapod meg aszabit.
Nme tudom hogy visszamegyek-e ,a munkahleyemtol fugg,hogy igy kellek-e higym eg akarok egy babat.Megkerdezem,de ha nem lesz epp ures hely akkor maradok.Ha nem valtozik semmi apanal nem lenne letszukseglet,csak valahogy nekem mar hianyzik egy kicsit a nyuzsi: ) De ha mennek inkabb keresnek Alexnak egy neniket arra az idore,az tuti.Nalunk a bolcsit meg az is neheziti hogy nem eszik disznohust ,ezert nem is tudom hogy hogyan lesz majd kesobb,mert nem szeretnenk,de majd ennek is utana kell nezni hogy lehet .
A batyamek babysitterre ovono egyebkent es O mondta hogy allami ovikban csak tej es liszterzekeny gyerkocoknek van specko menu: (

Mano
Mi itt lelkizunk hogy a bolcsi igy meg ugy,es en ismerek sok olyan anyukat aki otthon van megis beadja.Allitolag a tarsasag miatt,de szerintem ez csak duma.Alex sem beteges pedig kocsival jarunk de ezt ellensulyozza hogy sok helyre: )Bar az a kozosseg teljesen mas lesz.

Conti
Szerintem is 20e a gyes,talan te a csaladi potlekot szamitod hozza.

Gumicukor
Jobbulast a parodnak.Nekem is volt olyan tavalt hogy kis apro pottyok es viszkettek,majd meg hlatam: )Es nem tudtak mitol,talan a nap(alig voltam: ) vagy szoli,hat ott sem sokat.De nagy nehezen elmult: )Az agybetet nem elhet ,mert akkor miert csak most jott ki.
Akartam ar irni, hogyez durva a baratnod sogornojerol.Hiaba amerikaban is lehetnek ilyenek hogy korlatozzak a not.Na az en sogorom meg sem tenne ilyet,sot orlu ohgy a gyerekek jolbeszlenek magyarul,az angolt majd megtanuljak a suliban jobban.OK mindig 3* jartak amig nem voltak a picik,mostmar csak 1*,de ez is nagy tortura nekik 20 orat utazni,ugyhogy csak ezert.

Conti
A csaszaros anyuka nem volt semmi ahogy felt,nem ertettem miert sir,nemhogy orulne a babanak,bar a korulmenyei nem voltak tul jok,talan ezert is.Szerintem is a vegen rabeszelte a dokit a csaszarra.En sem hallottam meg ,ezt,persze nem ez a termeszetes de hat van akinek csak ez jutott: )

Csics
Hat az ujepitesu lakasok 210-240e/nm-nel kezdodnek de az ar csak a 8.keruletre ervenyes.Talan videken olcsobb.

Judy
MElyik jatszohazba jartok?Hallottam hogy Budaoroson van a Tunderkert,es hogy most nyil egy itt is a 12.kerben,hallott valaki errol mar????Utananeztel mar hogy melyik ajobb neked a gyed vagy a tappenz? Mert gyesnel jobb a tappanez de ti meg gyedet kaptok.
A munkahelyetek fizeti a kulfoldi nyaralast? Nem rossz: ))
Mi nyaralni nem igen szoktunk,ugy ertem azta lablogatos napozos tengerparot : )Szerintem ifen mar tobbet leszek a balcsin Alexxal,majd viszek valakiket hogy ne unatkozzak,mert apa ugysem fog raerni.

Kataa

Kép
Kép
kataa

Sziasztok!

Már egy hete nem írtam mert elég sok dolgom van. Be akarom fejezni a szakdolgozatomat mert szülés előtt jó lenne még beadni mert utána úgy sem lesz időm, most kb még 1 hetem van rá. Meg apa most váltott munkahelyet és nem várhatom el tőle, hogy egyből mentegessen nekem.

Úgy várom már a tavaszt. A Petra nagyon szeret csavarogni és már szerencsére nincs olyan hideg és szinte egész de. kint vagyunk. Rengeteg gyerek van itt, mindegyik kicsi kb 0-3 éves korig. Ma megszámoltam a játszón és 21 anyuka volt és van akinek két gyereke van. Ja, és azt hozzá kell tennem, hogy ez elég kicsi játszótér.

Forti
Ügyes vagy! Én is varrtam a Petrának az új ágyára ágytakarót ami ugyanolyan anyagból van mint az elsötétítője. Steppelt és a szélére fodrot varrtam és hozzá falvédőt zsebekkel.

Csilla
Üdv. itt! Játék: a Petra szinte egésznap babázik de szeret a duploval is játszani meg rajzolni.

Zsuzsa
Drukkolok, hogy mindenrendben legyen a kistesóval. Akkor te is rendesen megszenvedtél Elődért. Nekem a Petra a 3. terhességem 2 év alatt de most szerencsére az egész terhességem problémamentes volt idáig. Ezt kívánom neked is!

Beszti
Ne aggódj a szopi miatt a Petra még mindig szopizik. Én úgy gondolom, hogy amelyik baba nem marad meg az nem a szopi miatt hanem biztos valami nincs rendbe vele.
Igen már két hete nagy ágyon alszik a Petra. Nagyon tetszik neki. Egésznap fel-le mászik. Idáig egyszer esett le de nem ébredt fel rá csak mikor ln bementem hozzá akkor láttam, hogy a szőnyegen fekszik pedig a kiságy matracot is elé tettem de arról is leforgott.

Ági (már a 37. hétben vagyok)
petra2

Sziasztok!

Hát ez kell mondjam hogy mindegy hogy 17 vagy 23KépKépKép SajnosKép ha duplája lenne még elgondolkodnék. sajnos így nincs min gondolkodniKép

Csics!

újépítésűt ennáél olcsóbban még pest környékén sem találszKép

kataa!

Egyáltalán nem esztek disznóhúst? Hát ez tényleg nehéz ügy, a bölcsiben ha nem is sűrűn de 1 héten 1x biztos van. Szerintem bölcsiben még jobban megoldható egyébként, mert ott kötelező ott főzniük, de oviban már nem, így oviba sokszor hordják az ételt. Esetleg az leht hogy nem adják oda neki a húst,a bölcsis étel mindíg főzelék+hús, ott megoldható, d eoviban már 2 fogásos van, leves+ főzelék vagy leves+rízs+hú vagy ilyesmi, ott nehezebb hús nélkül. De sokszor van pulyka meg csirke is.

Manó

KépKép
manó

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?