Új privát üzeneted érkezett!

emesedora mennyit fogytal?

Kép
monyo83

Szia!

A másodiknál konkrétan tudom, 115 kiló voltam, amikor besokalltam (annyira látszani nem látszott rajtam, de rosszul éreztem magam) és 28 kilót fogytam. Ekkor volt két spontán mensis hónapom, a másodikban teherbe estem Dórikámmal. A harmadik gyerkőcnél úgy volt, hogy megszületett Dóra, szoptattam 3 hós koráig (csak eddig sikerült), ekkor megint eléggé fel voltam hízva, amikor már szopizott, lefogytam 19 kilót és rögtön becsúszott kis Bence. Ekkor volt Dórika 4 hónapos.

A 90 napos diétával fogytam a 2., 3. gyerkőcnél. Az elsőnél még nem volt ekkora túlsúlyom, ott kb. 95 kilóról fogytam le 90-re és már ez is elég volt.

Évek óta mindig ezt mondogatták a dokik, de úgy voltam vele, csak azért mondják, mert már nem tudják, hogy segítsenek rajtam és végül is igazuk lett, úgy tűnik.

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

sziasztok!

Érdekőni szeretnék h. van -e itt valaki akinek az elmúlt 1 évben csináltak Laparoszkopiát a DOTE-n???ha igen irjon vargaszilvia1982@freemail.hu-ra.Előre is köszi!!
üdv: Szyszy
szyszy26

emeseanyu.
ebben a fogyas dologban biztos van valami.
Nalam az egesz pubertaskoromban kezdodott.Normalis testsulyu voltam az elso menziig.Majd par honap allatt felkuszott a sulyom 80kg am fole.Menzim nem volt 6 honapig.elmentunk anyuval a nogyogyihoz aki azt mondta fogyjak le.le is fogytam szepen 30-35napos ciklusaim lettek.Aztan megismerkedtem a parommal es az eskuvore mar megint 80kg am folott voltam,menzim alig alig 3havonta.
Aztan leadtam par kilot es ugyelek arra hogy 80alatt legyek.
nalam bebizonyosodott hogy 80folott egyszeruen vagy nem jon meg vagy nagyon ritkan jelentkezik piri.
amiota probalkozunk meg nem volt ilyen alacsony tetstsulyom kivancsi vagyok hogy most sikerul-e.

Kép
monyo83

Szia!

Én tényleg a fogyást mondom elsődleges sikernek. Meg jártam egy homeopata orvoshoz, aki adott két golyót, egyiket peteérés előtt kellett szednem (szopogatnom), a másikat utána. Abban a hónapban lettem terhes Dórival. Hogy ez is segített e, nem tudom, a másik kettővel ez nem volt, csak a fogyás.

Nálam a 90 kiló a határ, amikor van mensi és okés mindenem. Most is ennyi szeretnék lenni. De még szopizik a kisfiam és addig nem akarok fogyózni.

A lényeg, hogy keveset stresszelj rajta, Dórim nekem is úgy jött össze. Váltottam munkahelyet, megnyugodtam, hogy jó helyem van, nem lesz több gyerek, csak a nagyobb, Emese. Közben lefogytam és jött Dóri. Még próbaidőn voltam :)

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Emesedora!
Tökjó, hogy te tudtál "csak úgy" fogyni!Nekem sehogy sem ment, bármit próbáltam!Csak a met meg a diéta kezdte el hozni a "hatást" :D
Gratula a 3 babóhoz!

Kép
Kép
zazzy

Sziasztok!

Igen, Babszika, mensizek... csak a vonalzóm hülyült meg..... :lol: Pedig be van neki írva piri...
Hajrá szuri....

Ma voltam dokinál. Kaptam piros pontot a görbémre....Meg clostyt, majd kedden uhu lesz...
mókica

Sziasztok!

Emesedora: nagyon jó volt téged olvasni! :) Hihetetlen,hogy a női szervezet néha mennyire egyszerű tud lenni! :)

Mókika: ezek jó hírek! :)Volt most uh is? Milyan vastag volt a nyálkahártyád?

Én is ma voltam dokinál, és jó híreket kaptam. :) Mondta a doki,hogy az nagyon jó, ha már a 2x500 g met is hozott vérzést, és a görbém is tetszett neki. Azt mondta,legyen 3x1, hogy erősebb vérzést kapjunk. Tali vele február elején, utána valószínű átjárhatósági.

Met újrakezdés 2011.10.13

KépKép

Kép
napvirág

Sziasztok!

Voltam ma a körzeti orvosomnál, kaptam beutalót diabétesz szakrendelésre, meg laborba terheléses cukorra. Szóval elindultam, bár nem vagyok 100%-ig megnyugodva, mert inzulint nem néznek, csak vércukrot. Csütörtökön vagy pénteken be is megyek. Ennek gyorsan megvan az eredménye?

Ja, és a tegnapi barnázás után ma semmi. :( Csak a hasfájás maradt, meg hogy a párom agyára megyek.

Pénteken nőgyógyász... egész héten orvoshoz járok, tisztára mintha beteg lennék :lol:

Emesedora: ma te vagy a kapaszkodóm! köszi

Napvirág: igazán gyönyörű a görbéd! bár nekem is ilyen lenne!

Lucus
lucuzs

megpróbáltam a vonalzót beállítani, kiváncsi vagyok sikerült-e

Lucuzs

Kép

Kép

Kép
3x850g met: 2011. december 2.
lucuzs

köszi a segítséget!

Lucuzs

Kép

Kép

Kép
lucuzs

Napvirág, most nem volt uhu. majd kedden néz a doki.....
Lucuzs, :( küldöm pirit... Nekem már nem kell....
mókica

várom, jöhetne már

Lucuzs

Kép

Kép

Kép
lucuzs

Napvirág,
nekem met előtt egyáltalán nem volt spontán ciklusom. "007. decemberében abbahagytam a fogigátlót, és azóta nem volt ciklusom.Aztán 2008. december 4-én elkezdtem szedni a metet, és 2009.január 4-én spontán megjött piri! :D 2x850mg met mellett!

Monyó,
tényleg sorstárs vagy! :D
Én egy éve kb ilyenkor majdnem 100 kg voltam (172 cm-emhez). Úristen, még leírni is szörnyű. Na, de aztán megelégeltem, elkezdtem diétázni, meg tornázni. Kb 3hónap alatt lement rólam 16 kg. Aztán abbahagytam a tornát, mert jött a nyár, valahogy elmaradt a diéta is, és decemberig magamra szedtem +6 kg-ot. Így 90kg voltam, mikor új orvost kerestem fel a meddőségi problémámmal. Ő is azt mondta, hogy le kellene fogyni, mert akkor sokkal nagyobb az esély a teherbeesésre, és felírta a metet, hogy az majd segít.
Most eltellett 1hónap, eddig minusz 2kg-nál járok, ami tudom, hogy nem sok, de mentségemre legyen, hogy most volt karácsony! :wink:
Szóval "röviden" ennyi! :D

Meli
Kép
Kép
Kép
2008.12.04: 3x850mg met
2010.06.15: 2x850mg met
Nem az az erõs, aki sohasem bukik el.Az az erõs, aki mindig fel tud állni!!!
Kép
Görbe: http://www.fertilityfriend.com/home/22f589
melinda84

Szilvia,
köszi, hogy mindezeket leírtad nekünk!
Adtál egy kis erőt ismét, hogy folytassuk, és elhiggyük, hogy így is lehetünk babásak!
Gratula a 3 gyerkőchöz!

Ja, Lányok, nekem ilyen súlyhatár nincs, hogy xsúly alatt megjön a mensim, mert pár éve voltam én 74kg is, akkor sem jött magától! Aztán meg jött a fogigátló! :roll: Amit már mindennél jobban bánok. Komolyan mondom, kár volt belém. Hogy én mennyi pénz kidobtam az ablakon évekig a hülye bogyókra!Most meg, hogy több mint 1éve nem szedem, ígysem esek teherbe! Na jó, ez egy kis irónia volt!

Nekem a legnehezebb ebbe az egész fogyásba, a mozgás beiktatása, pedig az is egy fontos pillére az egésznek! Valahogyan rá kellene vennem magamat. Jó lenne venni egy szobabiciklit, hátha azt használnám! :oops: 8) Csak az a gond, hogy lassan egy éve lesz, hogy vettem egy kondigépet, ilyen hasizomerősítős kütyüt, amit talán 5ször használtam, aztán nem tetszett, és félreraktam. A férjem meg azt mondta, hogy csak akkor vegyek szobabicajt, ha azt el tudom adni! Nem tudnátok segíteni, hogy hol tudnám azt eladni? Nem gond, ha áron allul vinnék el, csak szabadulnék már meg tőle, mert csak a helyet foglalja! :shock:

Meli
Kép
Kép
Kép
Kép
melinda84

Lucuzs,
nagyon érik már az a mensi! :D

Babszika,
Veled mizu? Szurikák elfogytak már?
Pénteken uhu?

Remélem nekem is lesz uhu pénteken, mert még nem beszéltem le a dokival, de az tuti, hogy terheléses cukor és inzulin vizsgálatom lesz!És ez mind pénteken! 8)

Meli
Kép
Kép
Kép
Kép
melinda84

Mókica,
kezdődik a closty? Jövőhéten akkor mész majd uhu-ra Te is, ugye? :D

Meli
Kép
Kép
Kép
Kép
melinda84

Na megyek mostmár, épp éjszakás vagyok, azért nyüzsgök ilyen későn! :oops:

Az előbb visszaolvasgattam egy kicsit a fórum legelejét!

Kandi,
pont ott írtad, hogy egy jósnő azt mondta Neked 2005.decemberébe, hogy 5éven belül tutira nem lesz babád, aztán meg látod, mégis! :D

Most már tényleg eldugulok, mert teleírom az oldalt!
Jóéjszakát!

Meli
Kép
Kép
Kép
Kép
melinda84

sziasztok!

Meli!
Ma adtam be az utsó!!!!!!!
Péntek UH :wink:

babszika

Lucuzs: Nekem is azt csinálták először,de el kell,hogy keserítselek,nem sokat ér. :( Én is mehettem újra szurkálni. A PCO úgy látszik,hogy mennyi az éhgyomori cukor És inzulin értéked. Ez az alap. Ez lehet bármennyi, akár a normál érték alatti is. A lényeg,hogy a ezekhez az alapértékekhez képest mennyire ugrik fel a terhelésés érték. De itt is igazából az inzulin értéke a mérvadó,amit neked nem néztek. Ha csak a cukor érték van,akkor abból max. az derül ki,hogy cukorbeteg vagy-e.

Meli: neked ez lesz az első terheléses,vagy volt már korábban is? (Bocs a kérdésért,csak nincs időm visszaolvasni :( )

KépKép

Kép
napvirág

Lucuzs, piri még nem ért oda??

Babszika, az jó! :) Mikor mentek inszemre?

Velem nincs semmi. Az utak rosszak, jegesek. A közlekedés megbénult. Hogy jutok ma haza????
mókica

Sziasztok!

Sajna, én is tudom, hogy ez a terheléses nem sokat fog érni, de azt nem, hogy egy újabbat hogy tudok kisajtolni az orvosomból. :(

és a piri sem ért ide, valahol elakadt :(

márc.20-ra kaptam időpontot diabétesz szakrendelésre, állati messze van :(

de legalább havazott :) hogy végre egy mosolygósat is írhassak

Lucuzs

Kép

Kép

Kép
lucuzs

Móki: Reggel én is felkészültem! Egy nagymama stílusú bakancsban jöttem, dehát jég ellen semmi nem véd. Reménykedjünk,hogy épen hazajutunk! :lol:

Lucuzs: Sz.tem a háziorvosod nem igazán volt képben a PCO-ról, de azért megtett mindent,amit tudott szerintem,mert egy sima diabéteszes vizsgálat nem csak úgy megy,hogy te odamész és az mondod adjon erre beutalót. Szóval szerintem rendes volt. :)
Viszont, nem tudom....szerintem az a diabétesz szakrendelés szükséges neked? Csajok, szerintetek? Merthát ugye nem cukorbetegek vagyunk,hanem PCO-sok és az teljesen más.

Próbáld meg a nőgyógyásszal ezt megbeszélni,ha mész. Biztos ő is tud beutalót adni.

Én úgy jártam,hogy az előző nődokimnak már volt valami sejtése a PCO-ról, kértem tőle a metet,felírta. Ezt a vizsgálatot is kértem tőle,de ő nem tudta kiértékelni, ezért megadott egy diabetológus kollégáját. Az nagyon rendes volt,soron kívül mehettem,megcsinálta a vizsgálatot,másnap mehettem az eredményért. Azt mondta,hogy először egy sima terhelésés vércukrot csinál és ha rosszak az eredmények,akkor az inzulinost. Persze bólogattam,mert fogalmam sem volt miről beszél. Azt mondta minden rb. van velem, normálisak az eredményeim,nem kell a másik vizsgálat. De azóta már rájöttem (pontosabban felvilágosítottak),hogy a kettő nem függ össze.
Dokiváltás, és elsőre elküldött erre a vizsgálatra,aholki is derült az óriási eltérés.
Bocsi,ha hosszú lettem! :)

KépKép

Kép
napvirág

Itt a melóhelyen nincs hó,csak jég. Hazatelefonáltam,ott sincs,csak jég. Ez nem éééér!!!!! Én is kérek havat!!!! :)

KépKép

Kép
napvirág

hát igen, nagyon rendes akart lenni az orvosom, csak épp lógott füle-farka a sok influenzás beteg miatt. Kérdezte mi a bajom, és hogy akkor miben segíthet, én említettem neki az endokrinológiát meg hogy terheléses cukor és ez lett belőle.

De annyi reményem van, hogy a diabétesz szakrendelést mikor felhívtam, kérdezték, hogy melyik orvoshoz akarok menni, én mondtam, hogy pco-val mennék, és a nő egyszerre mondta, hogy akkor kihez kell.

reggel nekünk is jég volt, de aztán egész délelőtt havazott :lol:

Lucuzs

Kép

Kép

Kép
lucuzs

Napvirág!

most nézem a hőgörbéd olyan mint a mesében?

mióta hőmérőzöl?
mindig ilyen volt?

Lucuzs

Kép

Kép

Kép
lucuzs

Áááááhhh! Dehogy!!!!
Én is szoktam benne gyönyörködni reggelente,amikor beírom. :D
Sőt, reggel végre gyorsabban felkelek,mert alig várom,hogy ki tudjam nyitni akkorára a szemem,hogy lássam mit mutat a higany!

Volt néha ilyen, a Closty hatására. De akkor nem a szervezetem működött,hanem a győgyszer bennem. :(
Ez a metformintól van. :) A szép színes csíkokat meg július óta nem láttam! Akkor volt az utolsó vérzés,de még a gyógyszertől.

Majd arra vigyázz,hogy mindenképp hangsúlyozd ki a terheléses cukor+INZULINt. Nagyon fontos,hogy az is legyen benne.
De ha a nővér ráírta a lapodra a varázsszót, vagy olyan dokihoz mész,aki tudja mi az a PCO,akkor nyert ügyed van! :)

KépKép

Kép
napvirág

Semmi gond azzal, ha diabéteszes rendelésre megy!!!Sőt!!!Napvirág, látod, neked is diabetológus segített az eredményekben!
És ha mondta, hogy pcos, akkor szerintem minden oké lesz, remélhetőleg!
Az endokrinológiának 2 ága van, egyik a cukros(diabetológia) másik meg az endokrin, a pajzsmirigyes rész.Nekünk a diabetológia a jó!Sajnos vagy nem sajnos szinte mindannyian a cukorbetegség előszobájában vagyunk!
Szóval csak hajrá Lucuzs! :wink: Az meg nem meglepő, hogy ennyit kell várni, szinte mindenhol ez van :( Utána már jobb lesz, mindig megmondják, mikor kell legközelebb menni(általában 3 havonta)

Kép
Kép
zazzy

Sziasztok!
PCO-val kapcsolatban érdeklődnék, ki tudna nekem segíteni abban hogy a cukor terhelésnél az inzulinszintem jó e???
timcsi34

Úgy érted itt a topikon, vagy milyen orvos?Mert ha orvos, akkor belgyógyász-diabetológus, de ha megírod itt az értékeket, talán valaki hozzá tud szólni, ha erre jár.

Kép
Kép
zazzy

Na én szerencsésen hazaértem...Csupa jég minden brrrrrrrrr......

Lucuzs, én pedig küldtem pirit...Nem értem hol kószál?

Napvirág, szép görbe....

Zazzy, lassan március.....
mókica

Sziasztok!
Az értékeim cukor terhelésnél: (az inzulin szint)
0 perces: < 2.0 mI/l
60percesnél: 43.1 mIU/l
120percesnél: 116.0 mIU/l
Nem orvos, mert ahhoz majd megyek csak addig is ha esetleg van olyan köztetek aki tudja hogy most ez jó vagy nem jó ez az érték. Megköszönném a segítséget.
timcsi34

Timcsi, ezek inzulinszintek? :shock: ne számíts sok jóra :cry: ez inzulinrezisztencia :cry: De legalább lesz rá megoldás!És ez a fontos.
Vendég

Hunci!
Köszönöm a választ, igen ez az inzulinszintem!
Neked is ilyen problémád van v. volt?
Szerinted nagyon rossz az eredményem?
Nagyából utánaolvasgattam a neten, de szeretném valakinek a tapasztalatait olvasni!
timcsi34

Timcsi, nekem volt és van is, sohasem múló állapot sajnos.De van kiút!
külső jegyek?mármiont szőr, túlsúly,patik?rendszertelen mensi?gondolom ez mind, de legalábbis nagy része nálad is igaz :cry:
Vendég

Hunci, hát sajnos ez mind megvan nálam! Illetve mensim az egyáltalán nincs csak ha adnak gyógyszert norcolutot vagy proverát.
Neked mióta van? Milyen eredményeid vannak mármint a kezelés milyen eredménnyel jár?
timcsi34

huh hát ezt hosszú lenne leírni :oops:
1999 óta vagyok pcos hivatalosan, minden "kötelezö" tünettel és ir-rel.
Vendég

végre géphez jutottam...

Mókica!
piri még mindig sehol, szerintem csak vaklárma volt, de majd pénteken az orvos úgyis megmondja

Sok tépelődés után arra jutottam, hogy holnap nem megyek még vérvételre (terheléses cukor), hanem pénteken megpróbálok a nőgyógyásztól kicsikarni egy vércukor+inzulinos beutalót. Hátha sikerül, ha nem akkor meg elmegyek ezzel ami most van.

Napvirág!

Te hogy méred a hődet? Én attól tartok, hogy a mérési pontatlanság is bezavar nálam, vagy inkább abban reménykedek :), mert szörnyű a görbém, ez nem is görbe, hanem hullámvasút :(

Lucuzs

Kép

Kép

Kép
lucuzs

Zazzy: nekem a diabetológus mondta azt,hogy "egészséges" vagyok,miután megcsinált egy terheléses cukorvizsgálatot inzulin nélkül.:S De én végülis csak egy dokinál jártam,lehet,hogy pont olyat fogtam ki,aki nem tud sokat a PCO-ról. Nekem végülis egy másik nődoki írta fel a metet.

Luzsus: Lehet,hogy akkor a nődoki is felírja neked a metet, és mire a terhelésesre mész,már 1 lépéssel előrébb leszel! Akkor már hatott egy kicsit a met! ;)

Móki: Én még itt Pesten hazaértem a 2 ónos eső között. Akkor már pont nem csúszott,de most megint szakad. Mi lesz itt reggel! :shock:

Timcsi: üdv! :) Én úgy tudom,hogy ez eléggé összetett dolog, mindenkinek más-más segített. Egy biztos,ami mindenkinek segít: A metformin tartalmú gyógyszer, diéta és sok mozgás. Ezen kívül,hogyha tiszel a teákban, a ciklus első szakaszában a cickafark, másodikban a palástfű is volt,akinek segített. Reggel és este 1-1 börge. Mindenesetre ea legfontosabb egy olyan doki keresése,aki felírja neked a metet. :)

Meli: Lassan kezdődik az éjszakás műszak! :wink:

KépKép

Kép
napvirág

Lucuzs: Becsatolod a görbéd? Amúgy ne aggódj,nekem is olyan volt. Meg is untam mérni,mert semmit nem láttam rajta, csak cikkcakkokat. :( Amúgy reggel szoktam, mndig ugyanabban az időben (persze könnyű,mert mindig ugyanakkorkelek, hétvégén meg visszalszom). A telefon mellett van egyből a hőmérő (higanyos). Azt mondták az a lényeg,hogy mindig ugyanabban az időben és a lehető legkisebb mozgás történjen meg,akkor jó. Én csak kinyújtom a karom, benyomom a szundit a telefonon, és szájba,nyelv alá be a hőmérő. Közben én is szundizok 10 percig :wink: Aztán újra zörög a telefon és akkor kiveszem....és sipirc ki a klotyóra a fényre,hogy lásam az eredményt! :) Te hogy csinálod?

KépKép

Kép
napvirág

Kép Hőgörbe

Lucuzs

Kép

Kép

Kép
lucuzs

hát így sikerült csak feltölteni, mert nekem egy saját készítésű exel grafikonom van, a neten csak a vonalzó miatt kezdtem el beírni, de ott alig van adat

Lucuzs

Kép

Kép

Kép
lucuzs

Nekem is volt hasonló, bár nekem nem voltak benne ennyire hirtelen ugrások:

Kép

KépKép

Kép
napvirág

ez nem jött össze! :lol:
Hogy kell képet feltenni? :shock: [/img]

KépKép

Kép
napvirág

Kép

KépKép

Kép
napvirág

Kép

KépKép

Kép
napvirág

Na végre sikerült! :D

KépKép

Kép
napvirág

Timcsi!
Ezek valóban elég rossz értékek, az én 120 perces inzulinom is valahol 120 körül volt elsőre, de egy fél év alatt!!!!!a felére csökkent!!!diétával, metforminnal és némi mozgással!Ha érdekel, az én történetemet megtalálod a www.pco-szindroma.hu oldalon az igaz történetek között! :wink:

Kép
Kép
zazzy

Sziasztok! :D

Napvirág,
még nem volt terheléses vizsgálatom, az endokrinológusom azt mondta, hogy minek?Kit érdekel, ha van, úgyse lehet gyógyítani, akkor meg minek! :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: Tisztára kiakadtam rá!Nem normális!
Most aztán szóltam a munkahelyemen(ápolónő vagyok), az egyik doktor kollégának, hogy szeretnék egy ilyen vizsgálatot, és azt mondta, hogy semmi akadálya!Úgyhogy holnap megyek nappalra dolgozni, és elkezdjük reggel fél6kor a terhelést!Kíváncsi leszek rá!

Timcsi,
ezek az értékek IR-re utalnak!
Szedsz már metet?

Lucuzs,
piri még mindig sehol?

Babszika,
márcsak 1 nap!!!!!!!!!!!!!!!! :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Mókica,
Clostyt elkezdted már, ugye?

Meli
Kép
Kép
Kép
Kép
melinda84

Sziasztokl!

Melinda...én nem találtam azt a megjegyzést....de ha decemberben írtam....akkor tuti 2004.szeptemberben jósoltattam....tudom,ez nyáron volt...és ha azt veszem,augusztus vége,majdnem 5év lesz...szóval nem sokat tévedett! :wink: :D de nem baj,nem is ez a lényeg!!!! :lol:
Babszika!Szurok ezerrel!
Meg Nektek is lányok!!!
pusza :!:
kandi72
Budapest III. kerület

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?