Új privát üzeneted érkezett!

Na ja.....mikor majd egyesek előtt kiderül, hogy nálunk jön a 4-ik, akkor aztán indítják a kérdésdömpinges hadjáratot. Csípem a becsúszós kérdést, de asszem megkapják a választ rá: gyerek szeptemberben készült, fagynak nyoma sem volt, max a fagyi csúszott. Más nem.

Sosi: akit ajánlottak nekem az dr. Nemes.
Hú, egy orvos férjjel tényleg nem lehet könnyű, főleg ha ő meg van győződve (s tuti igaza lesz) arról, hogy a béb egészséges. De azért inkább legyen kidobott pénz s megnyugodj, mintse még huszon hétig emészd magad. Most nézem a táblázatot: tuti a statisztikában a korod kevert jól be. Nekem is állítólag az a fő ludas, de most már csak egy hét, s megmondják nekem is a tutit.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kissmanó 2009.01.12 19:31-kor.

Kép
kissmanó

Sziasztok!

Sosi, nagyon szomorúan olvastam amit írtál :(
Én annyit tudok hogy a Keresztanyukámnak is
kellett mennie magzatvíz vételre a két
iker fiúval,mert 40 évesen lett terhes.
Azt mondta ki lehet bírni, és arra kell
gondolni hogy minden rendben lesz!
Nem szabad idegeskedni, mert akkor
keményedhet a pocak.
Kitartás!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nekem régebben kellett a mellemből mintát venni
mert cisztám volt.
Ez is azon az elven működik...(uh+tű)
Szerencsére nagyon precíz volt az orvos
és alig éreztem valamit.
No meg az eredmény negatív lett.
Ezt azért IS írom le mert megint fáj az
a mellem, és rá kéne vennem magam hogy
megnézessem :?

Üdv:Évi

Kép
eve3htv

Sziasztok!

Heni: én is uborka mániás vagyok, meg mondjuk én a piros aranyra vagyok rákattanva, bár most lekváros-vajas kenyér a sláger.

elég durva, hogy így meghirdették a szobát, és mégis ilyen poros, koszos volt. Én is összepakoltam volna, de örülök, hogy azért maradtatok és jól is éreztétek magatokat!

Nem is tudtam, hogy az üdülési csekket meghosszabbítani pénzbe kerül:o. Nekünk is van még 9000 Ft. A férjeméknél tavaly vezették be a havi 10 e-res cafeteriát, amit negyed évente kaptak meg, választható csomaggal. Hogy idén mi lesz?
Én csak hideg kajautalványt kapok benn.

Zsu: édes a férjed, nem is baj, ha eszel olyat, amit megkívánsz!

Anuk: örülök, hogy rendben van Emma!

Sünk: gratula a fiúhoz, Mniki nektek meg a kislányhoz.

Benta : ilyeneket még a legjobb barátnőmtől sem kérdeznék :o.

Sosi: nagyon sajnálom, bár nem értek hozzá, de ha méretben kisebbek, akkor biztos észrevették volna UH-n, ahogy amadea írta. Ne félj, nem lesz baj!!!!

Holnap megyek szemészhez is. Kíváncsi vagyok milyen szülési módot ajánl.

Nyunyi ma dél körül nagyon erőseket rugdosott, tegnap este semmi, reggel semmi, pedig meg akarnám mutatni apjuknak is, hátha érződik kívülről is, de persze, amint érzem, hogy mocorog, apjuk a kezét ráteszi a hasamra csöndbe marad:o, biztos szégyenlős:(.

De én akkor is inkább jobb oldalon érzem, mint középen.

Ma az új kolleganő, akit betanítok hozott pár rugit, mert a huga nemrég szült, és ezek már nem kellettek. De rendes tőle. Kádunk is van, hála Amadeának! Köszike!

Cumink is van, csörgő is kettő, törölköző, pléd. Lassan alakulgatnak a dolgok.

Esküvősöknek annyit ajánlok én is, hogy csak magukkal és a párjukkal foglalkozzanak, úgy öltözködjetek, ahogy nektek tetszik!!

Szép estét!
Vendég

Igen, a korom kavart be a dokim szerint is.

Azt olvastam, hogy Edwardsnál többszörös szívfejlődési rendellenesség, mikrokefalusz, hydrokefalusz, dongaláb, vese-, gerinc, végtagfejlődési rendellenességek vannak többszörösen. Már csak föltünt volnak valamelyik a dokimnak, ha lenne, nem?
Van egy ismerősöm akinek az első babájának többszörös rendellenességei voltak, és már a 12.heti UH-n látták.

Kép
Kép
sosi

Lányok, én úgy izgulok értetek, hogy minden rendben legyen mindegyikőtöknél! Pedig alig ismerjük egymást, mégis azt érzem, kezdünk jól összekovácsolódni!

Heni, dehogy ununk, írjál sokat, kell a pozitív energiád!

Puszedli, mihez drukkoljunk? Sima szülést szeretnél? Kíváncsi vagyok, mit ajánl a szemészed! Milyen dioptriád van?

Akkorát ettünk vacsira, héjában sült krumpli, ír vaj, kolbász, tejfölös hagyma, nyamm. Megtetézve sok röhögéssel, kivételesen apa hazaért vacsira, és elemükben voltak a fiúk.

Most prdig itt ülök egy nagy vörösborospohárral, benne egy nyeletni bor, és oldom a sokkos állapotomat. Máté félrenyelt egy cukrot. Nagyon. 5 másodperc alatt kivarázsoltam belőle, de lezsibbadtam utána. Sose cukorkázunk, nem veszek, de tegnap zsúron volt és ez volt a vendégek ajándékcsomagjában. :twisted:
Gorcsbe van a gyomrom. Apa is megijedt, és meg kellett utána tanítanom neki a műfogást. Krisztián pedig zokogott, és az egész estét összebújva töltötte a tesójával. 8 év és 2 gyerek mellett eddig ez volt a 6. éles vészhelyzet. Remélem nem rettentettem el senkit.

Benta
benta

Hú Benta! Te egy hős vagy! Nem semmi.

Elbúcsúzom. Holnap este jövök a hírekkel, remélem a jókkal.

Kép
Kép
sosi

Benta: simát szeretnék! Az a baj, hogy az egyik szemem tompalátó, a bal; a másik meg rövidlátó, a jobb szemem, ezt használom 98%-ban. a balt alig használom. Bal: -2 körül van, a jobb meg 5,5.

Milyen ügyesen megoldottad! Örülök, hogy nem lett semmi komolyabb baj!
Vendég

jajj: Sosi, meg aki még mostanában megy UH-ra: szorítok ezerrel!
Vendég

Sosi: én is drukkolok és holnap gondolok Rád! :wink:

Kép
Kép
evicuska

Benta: Zalán eddig csak kenyeret nyelt félre, de általában magától fel tudja köhögni, bár azért biztonságképpen jól hátbaverem. :D
Szegénykémnek sikerült benáthásodnia, szenved ezerrel, főleg persze alváskor :cry: Tegnap éjszaka elég szörnyű volt, remélem a mai jobb lesz.

Kép
Kép
evicuska

Zalán, gyorsan gyógyulj meg és hagyd aludni a mamit!

Sosi, nagyon drukkolok és várunk este a jó hírekkel!

Benta
benta

Sosi: nagyon-nagyon szorítok Nektek!!!

Puszedli: akkor nekünk ugyanaz a szembetegségünk van, vagy legalábbis hasonló. Csak nekem nagyon alacsonyak a dioptriák, így fel sem merült, hogy ne szülhessek emiatt természetesen. Nagy szerencsém, hogy időben szemüveget kaptam (bár nehéz volt belszokni és megtalálni a legjobb dioptriát), mert ha csak az egyik szememet használnám még most is, előbb-utóbb teljesen tönkremenne...

Süni: gratula a fiúhoz! Niki: gratula a mostmár biztos lány-Lilihez! :lol: :lol:

Heni:
nem semmi, hogy nem csináltál nagyobb balhét, nagyon rendes lehetett tőled, én nem tudom, hogyan reagáltam volna! De volt egy szép hétvégétek!

Benta: már nekem is rutinom van a pofátlan kérdésekben, de a babával kapcsolatban még nem, csak korábban mindenfélével- utálom, ha tárgyalják a magánéletemet. Mindig kerek perec megmondom, ha valaki illetéktelen kérdezi, hogy a magánéletem hanyagolja, ha lehet... (nem is élek semmi feltűnő v botrányos életet, aztán mégis kap az ember kíváncsi kérdéseket). Az meg, hogy a 3.-4. gyereket mindenki "becsúszásnak" gondolja, tipikus önző depis magyar társadalom szerintem... Amúgy tőlem is megkérdezték, pedig csak az elsőt várjuk, ehhez mit szóltok?? Mert sokak agyában egy féléves külföldi ösztöndíj azt jelenti, hogy az alatt nem lehet semmi nagyobb "vállalkozásba" kezdeni, meg hogy tuti nem lehet betervezni egy babát, mert egy terhesség milyen rizikós is lehet... Aggódják ők halálra a saját életüket, én nem hiszem, hogy bármi baj lenne, azt meg főleg nem, hogy felelőtlen vagyok!
Uff.
:lol: :lol: :lol:

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Szép estét, remélem már rendes Kismamik alszanak...
Sosi, nagyon sokat gondolok Rád, és drukkolok nagyon, csak bízz és nem lesz baj!

Most olyan faragatlannak érzem magam, miután írtátok, milyen kérdésekkel zaklatnak Titetek. A hétvégén ugyanis találkoztam a sógornőm sógornőjével, aki december végén szült, és ezer kérdéssel bombáztam
:oops: persze úgy tűnt, szívesen válaszol, pedig biztos megkérdeztem, tudja-e jól etetni a picit. Bele se gondoltam, ez indiszkrét lenne. De olyan jó érzés volt, mert úgy beszéltünk, mint Anya az anyával :wink:
Ez a becsúszós kérdés tényleg durva...mondjuk nálunk a rokonságban mindenki ezt gondolja, mivel még nem vagyunk egybekelve. És sajnálkoztak, hogy kár, hogy nem szedtem terhesvitaminokat :evil: pedig igen, de úgy tűnt, hiába magyarázkodnék...még majdnem szégyellnem kellett, hogy "lány" létemre babát várok...mekkora égés, gondolták...Nagyon rosszul estek a megjegyzések, de már el is felejtettem, nehogy abébi azt érezze, valaki nem akarná...Most ő a legfontosabb...Meg hogy végre megmozduljon, a kis drága fiam. A múlt héten még nem zavart, amikor frissen jöttem uh-ról, mert láttam, jól van...de azóta mennék megint, hogy lássam, vagy rúgna már egyet, hogy érezzem...
Jó, hogy említettétek a vérnyomást pár napja...megmértem, és 119/70 volt, meg ma is, pedig nekem szinte sose megy 100 fölé...bezzeg a doki mérésekor csak 100 :evil:
Na, megy ek lassan tapogatózni, hátha ma megvillan...Jó éjt!
preta

Benta nagyon ügyes vagy! Én nem is tudom ezeket a fogásokat. :( Azt tudom, hogy nem pánikolok, és tudnék cselekedni egy ilyen helyzetben - feltéve, ha tudom mit kell tenni.
Ezért is szeretnék mindenképp szülés felkészítő tanfolyamra elmenni a kórházba, mert úgy tudom, hogy ott pl. azt is megmutatják, hogy mit kell tenni, ha a légzésfigyelő riaszt.

Sosi, nagyon várom az estét, és egész nap drukkolok! Egyébként én is úgy gondolom, hogy ilyen súlyos visszamaradásokat a fejlődésében már ki kellett volna, hogy szúrjanak...ha nem is az Edwards kórtt...de valamit. Nekem az a furcsa benne, hogy eddig tökéletes volt - ez így nagyon furcsa lenne! Tévedés lesz és kész!

Petra, szerintem az más, ha a sógórnőddel beszélgetsz, és ha idegenekkel. Gondolom a rokoni kapcsolat miatt nem zaklattad a kérdéseiddel!
A házasságról meg annyit, hogy manapság egy esküvő olyan sokba kerül - amire a szülők nincsenek egyáltalán felkészülve - hogy véleményem szerint sok esküvő emiatt is marad el! Ha meg van pénz, azt inkább mindenki egy lakásba fekteti. Nekünk szerencsénk volt, mert mindkettőnk szülei elváltak, így 4 család dobta össze az esküvő árát - ráadásul tényleg megpróbáltunk spórolni, ahol csak lehet - de még így is drága volt.

Megnyertem még egy aukciót! :) 7 db tescos vadiúj bodyt (dinoszauruszosat). Mi 2700-ért vettünk egy ilyen csomagot a tescoban, a teszveszen 925-ért nyertem!
Tegnap pedig sikerült turkálnom egy gyönyörű kék overált jövő télre! Viszont őszi kabátból már most van 4 db-om, úgy hogy lehet, hogy a végén felajánlom valakinek!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Sosi, nagyon nagyon gondolok rád én is, hogy minden rendben legyen, és ne essél kétségbe. A lányok már leírtak mindent, amit így laikusként lehet. Hajrá.

Hülye kérdések. Nos, nálunk becsúszott:) én mondjukmúgy vagyok vele, már egy jó ideje, hogy amikor a Jóisten adja, akkor kell szeretettel elfogadni, úgyhogy nem volt kérdés. Meg nem is vagyok valami hűdefiatal. Tulajdonképpen két rizikós körülmény volt, de egyik sem olyan, hoogy emiatt akár csak gondolkodóba is estünk volna. Én ugye aug 1. napjával váltottam munkahelyet, és a páromnak meg nem volt munkája pont aug 1. napjától. De mivel nagyon szerencsések vagyunk, hiszen lakásunk van, egymást meg tényleg szeretjük, ezért biztos voltam benne, hogy az átmeneti izgalmak megoldódnak. A próbaidő csak véget ér, és állás is került. Mikor itt bent elmondtam, és a fiúk rögtön kérdezték, hogy becsúszott-e, és mondtam, hogy igen, ezzel csak röhögtek egyet, de ugye nem maradt szálka, vagy ilyesmi.

Még egyszer köszönöm az esküvős jókívánságokat. Sajnos nem olyan könnyű megvalósítani, hogy figyelmen kívül hagyjam az összes megjegyzést. Bár néha már azt gondolom, hgy ha valami botrány lesz, legalább legyen valami vicces botrány. Pl. a párom két teljes szülő párja vadonatúj stafírungban ( értsd: külön erre az alaklomra varratott ruhakölteményekben) készül jelen lenni a nagy eseményen, míg az én szüleim nem olyan alkatok, úgyhogy én igyekszem koordinálni, hogy úgy alkalomhoz illően felöltözzenek. A saját anyám meg jóformán már nem áll szóba velem. Sokan lesznek, meg nagy mulatság lesz, de nem szeretném, hogy ez az egész arról szóljon, hogy kinek milyen a ruhája, stb. Na, mindegy, a lehetőségeimhez képest harcolok az elemekkel, aztán mjad meglátjuk. Szombaton már biztos nem lesz akkora jelentősége ezeknek a dolgoknak.:)
Azért van ebben valami groteszk, hogy pont az esküvősök a cisztások is egyben. Én is nagyon remélem, hogy felszívódik. Biztos ettől is vagyok kissé ideges.
no, sebaj, munkára fel, éljenek az építési engedélyek.
szép napot mindenkinek.

mormota
mormota20

Látod, Mormota így kell hozzáállni!
Ezek a dolgok tényleg olyanok, hogy bosszantanak, aztán ott már nem is érdekel.
Nekünk is volt azért ilyen ruha storynk - pont fordítva. Anyukám nagyon készült az esküvőre, és vett egy tök szép kalapot. Tiszta örömanyás volt! :) Tényleg nagyon csini. Apukám is beújított egy új öltönyt, anyám férje is, szóval tényleg az én részemről kitett mindenki magáért!
Anyósom is próbálkozott, és mindenáron kitalálta, hogy ha anyukám kalapban van - neki is kell... :) :) Hát hogy is fogalmazzam meg: viccesen mutatott. Ez olyan fátylas story. Csak akkor kell, ha tudod is viselni! De azért imádom, mert tudta, hogy ez az én napom!
Amin utólag kiakadtam az a f..z apósom. Eljött egy nadrág + zakó összeállításban, úgy hogy még egy nyakkendőt sem kötött. Én ezen felhúztam magam. Az egy szem fia esküvőjére, ráadásul úgy, hogy ő aztán tényleg szeret öltözködni. Erre a felesége csak annyit mondott - negédesen - hogy ő nem szól bele.
Gondolom, ha az ő lányát vette volna el valaki, kinyalták volna magukat, mint szaros pista! :)
De ez tényleg csak így utólag zavart - szegény férjemet még jobban, mert úgy érezte ő ég az apja miatt! De ott úgy voltam vele - le van szarva! Én csini vagyok! :)

KépKép
KépKép
kfnoémi

Sziasztok!

Olvastalak benneteket és látom zajlik mindenkinél az élet. Kinél pozitívan, kinél kicsit feszültebben!

Sosi: Nagyon drukkolok neked! Biztosan semmi baj nem lesz, egyszerűen ez csak egy arányszám, ami nem az eredményt jelenti! És fontos, hogy ne idegeskedj - tudom, nem lehet nem idegeskedni - mert a nyugalom a legfontosabb most!!!

Heni: Eger gyönyörű város, és a környéke is olyan romantikus. No és a szoba problémát is egész jól megoldottad :)). Teljesen megértem, hogy Miki miatt inkább felmosóvödröt választasz, mint a kényelmetlen érzés keltését :)!

Évi:Jobbulást Zalánnak. Teljesen át tudom érezni a nem alvást. Mi már 3 hónapja nem alszunk egy este sem. Óránként felkel... Remélem előbb-utóbb vége lesz, mert lassan már zombi vagyok.

Benta: Hát igen! Egy anya lélekjelenléte felülmúlhatatlan. Még utólag sem hiszi el, hogy képes volt megcsinálni, amit csinált. Ügyes vagy. Egyszer Bongor is nyelt félre. Nem cukorkát, hanem egy mandulát. Hogy-hogy a francba sikerült, mikor annyira figyeltem, hogy a földre ne essen le egy darab sem?! Felkaptam, és elkezdtem lefelé tartva kiverni belőle...:) És kiesett a szájából.

Itt megemlíteném, hogy mi voltunk Bongor születése előtt a Léghajó programon. Nem mondom, hogy túl olcsó, de nagyon hasznos volt. Gyerek mentőorvosok tartották. Egy napos volt - 5 óra hossza - a Visegrádi utcában, ha jól emlékszem. Ott minden olyan szitut elmondtak, és a megoldásokat gyakoroltatták, amivel egy szülő találkozhat. Mérgezés, félrenyelés, lázgörcs, allergia, újraélesztés stb. Nagyon jó és hasznos volt. Ha gondoljátok, nézzétek meg a honlapukat.

Süni: Isten hozott a fiúknál :)!

Niki: Végre még egy kislány! Gratula!

Puszedli:Valaki már kérdezte, hogy milyen szülésnek drukkoljunk?! Nos, amilyet szeretnél, annak megy a drukk!!!

Magdi és Mormota: Esküvőhöz sok-sok örömöt, kívánom, hogy nagyon jól sikerüljön és kellemes emlékekkel záruljon. A babik cisztája pedig felszívódik!!! Nyugi!

Noémi: Hát nem semmi, hogy már 4 kiskabátja is van az inasnak :))). Nagyon ügyesen vásárolgatsz!

És akkor pár szót magunkról is. Ördögfióka a fiam. Tegnap megszerezte - nem tudom hogyan érte el - a porpúderemet és egy lila szemhéj - szintén por - festékemet. Nos, nagy műgonddal kibontotta és mire beértem a szobába, a gyerek, a padló, a szőnyeg, az ágynemű, minden lila és púder színű volt. Alig bírtam a gyerekről is levakarni.... Ezután ellopott egy szaloncukrot és megette a 2/3-át, mire észrevettem. (ezek egy pisilésnyi időtartamok...) Ekkor pedig csokis lett minden. Úgyhogy tegnap átöltözött a fiatalúr egy párszor.
Félidős lettem ma! El se hiszem. De még milyen messze a vége... A hasam továbbra is nagyon elfárad a nap végére. A babi viszont rendszeresen bejelez nekem, hogy hahó anya, itt vagyok! Egyre nehezebb cipelni a 11 kg-os fiamat.

No és a nevek... Újabb versenyzők léptek be. Variációk:

1. Dormán Dezső - ezt nem akarom... A Dezső miatt. Csak az a baj, hogy ez lenne a fer, mert Bongor nagyapám után kapta a Balázs nevet, és Viktor nagyapja pedig Dezső volt...

2. Bökény Benedek - nem lenne rossz, ha lehetne becézni a Bökényt normálisan...

3. Mikán Miklós - ez egészen bejön nekem, de a férjemnek nem elég szigorú név a Mikán

4. Tardos Tibád - eddig ez a legesályesebb

5. Zádor Zalán - hülyén hangzik szerintem az "s" betű végű vezetéknév után..

Na elég volt ennyit írni, mert ezt már végig sem lehet olvasni, olyan hosszúra sikerültem.

Puszi mindenkinek, és szép napot!

Kata
torokka

Fú, Kata, nagyon jó ötlet ez a Léghajó program.Köszi.
Meg köszi azt is, hogy felajánlottad, kérhetek segítséget a szakvizsgához.:) Március környékén egerészem majd utána.

Látom Nálatok az alliteráló nevek jönnek be. :)
Nálunk Mara Krisztina ha lány, Márk ( és valószínű Botond), ha fiú. A Mara ellen a családjaink nagyon fújnak, még utónévkönyvet is kaptunk karácsonyra, a jobb belátás véget, hátha....:)

munkaitisz undoritiszem van.
na, eldugulok azért.

mormota
mormota20

Sziasztok

Mormota :D Nálunk is mindenki ki van akadva a nevekre, de mi teszünk rá nagy ívben. Nekünk és remélhetőleg az utódnak tessék és kész :D Úgyhogy hajrá, Mara nagyon szép név.

Emma Rebeka azt jóvan :D Bár anyósomra már most tiszta ideg vagyok, hogy Emmácska utálom a ka ke végződésű becézéseket. (Engem speciel Anuka néven szólit, ami röhejes)
Szerencsétlen sógorom Balázs, Bazsinak becézzük, de ő Bazsika néven szólítja. Könyörgöm 30 éves!!! Csoda, ha kiröhögik a lányok, ha az anyjával kell valahol megjelennie?

Kata a ti jelöltjeitekből nekem a Mikán Miklós tetszik :)

A "jótanácsokból" persze nálunk is kijut bőven. Mindenki mindent jobban tud stb. Pl anyósom úgy szerelem le, ha nagyon belendül, hogy "A pokolba vezető út is jószándékkal van kikövezve!" Nah erre berág (vallásos), egy hétig békén hagy, azt kezdi előlről. :) De legalább 1 hét nyugság van. Roddal lassan minden alkalommal veszekednek. Én meg bevonulok a szobánkba, vagy a malackákhoz és se kép se hang.

Én a munkahelyemen voltam "kénytelen" azt hazudni, hogy a baba becsúszott, mert rövid úton eltávolítottak volna. Vagy így, vagy úgy. A munkaügyi bíróság meg egy nagy határ az! (Tapasztalat)

1. Munkahelyem. Totál kizsákmányolós vénasszony banda. Ha valaki udvarolgatni kezdett rögtön bemocskoltak, és persze, hogy a pasi szőrén szálán eltűnt. :( Mikor megismerkedtünk Roddal kitörtem "ketrecemből" 10 év rabság után. :) Felmondtam.

2. Munkahelyem. Hát egy izgága, hisztis kis p... volt a főnökasszony, aki abszolút karrierista volt. Alá akart íratni velem egy papírt, hogy nem vállalok még vagy 10 évig gyereket, sőt nem is tanulok semmit, mert akkor hanyagolom a munkám. Zsarolás, fenyegetés stb másfél évig. Felmondtam.

3. Munkahelyem. :D Nah most hazudtam felvételkor, hogy nem akarunk gyereket. Persze indok volt a betegségeim, és úgy látszik ez meg is nyugtatta a felvételiztetőt. Hát istenem, ha meg 2 év után becsúszott már nem vetetem el :)
Vendég

Anuk, én teljesen megértelek.
Mi már 2 éve terveztük Áront, de eddig nem akart jönni!
Ez alatt 2x váltottam munkahelyet. Mindkétszer azt mondtam - mivel tudták, hogy jogra járok - , hogy majd az egyetem befejezése után, ami 3 ill. 2 év múlva esedékes.
A mostani főnököm tök jó fej, de azért megjegyezte, hogy a májusi kezdésemkor nem erről volt szó. Én meg benyögtem, hogy ember tervez isten végez...
Úgyhogy végül is ő is úgy értette, hogy becsúszott. De nem akartam az orrára kötni, hogy már mióta terveztük - és hogy nagyon vártam már. Jobb a békesség alapon, ráadásul jó lenne visszajöni a GYed után.

KépKép
KépKép
kfnoémi

Sziasztok!

Csak gyorsan elmondom a jó hírt: a szemész nem látottt okot, hogy ne szülhessek természetesen. Hurrá! Nézett is, mert mondta, hogy csak tévhiedelem, hogy leválhat az erőlködéstől a retina. Mondta, hogy azért az úgy van odatéve.
Megnyugodtam. Remélem nem lesz császár azért belőle, de hát ez még sok mindentől függ.

Szép napot,. majd este olvasok vissza.
Vendég

Puszedli: tök jó hogy ezt mondta a szemész! Remélem nekem is hasonlót mondanak majd! Meg hát egyébként is azért lesz orvosom, szülésznőm, hogy szóljon, hogy felefe nyomjak és ne a fejembe.

Sosi: remélem minden rendben lesz ma!

Kép
Kép
evicuska

Zalán nálunk is becsúszott :oops: De a kistesó már nem véletlen. Egész más is volt várni hogy ne jöjjön meg. Vagy 6 tesztet csináltam :oops:

Kép
Kép
evicuska

Evicuska: amit a szemész mondott, h csak hiedelem, mert nem lesz semmi baj, így biztos neked is mehet a sima szülés! Szorítok! gondolom mennyire várod már a vizsgálatot!
Vendég

Sziasztok!
Gyorsan bekukkantok! Olvasó üzemmódban itt vagyok minden nap, nem nagyon szeretek írni.
Az esküvősöknek megy a drukk, hogy minden oké legyen a NAGY NAPON!
Én szerencsére jól vagyok, babókám már szépen mocorog, napközben is egyre többet és érezhetőbbet rugdosódik,imádom!
Holnaptól megyek dolgozni még egy pár hetet-hónapot...
Még nem tudom , meddig fogok dolgozni, jún.3-ra vagyok kiírva, holnap töltöm be a 20.hetet( :lol: ), szerintem ápr.közepe-máj.eleje max. De attól is függ, hogy a bejárás milyen lesz. A szentendrei hévvel járok , reggelente eléggé tömve van...

Az én "imádott"kérdésem a terhességgel kapcsolatban még az említetteken túl : "Mennyit híztál már?"
A hideg kiráz tőle!!! Mert ha még kövérebbnek is látszódnék ( de eddig csak a hasam meg a cicim nőtt),akkor se kérdezgesse,szerintem tök illetlenség és semmi köze hozzá! Akire tartozik az én vagyok,az orvos és a védőnő! Kész.
Bocsi , kikívánkozott nagyon!

Sosi: Gyere mielőbb, kíváncsian várom a híreket!

További szép napot!

Ja,holnap mindenki nagyon óvatosan közlekedjen, állítólag iszonyú ónos eső ígérkezik!

Banyoszka
banyoszka

Puszedli: hát igen, nagyon várom. Jó lenne ha ez az akadály is legördülne.

Kép
Kép
evicuska

Evicuska, Zalán hogy született? Mintha azt írtad volna, hogy ő császáros volt.
Én úgy tudom, hogy legalább 2 évnek el kell telnie, hogy engedjenek természetes úton próbálkozni, merthogy a seb szakadhat...lehet, hogy hülyeség. Ilyenről nem beszéltél a dokival?

Egyébként azt szokták mondani, hogy az erőlködéstől bizonyos hajszálerek megpattannak, ezért piros a kismamák szeme. Az aranyeret meg úgy is kinyomjuk! :oops:

Banyoszka, vigyázz magadra a Héven, sajnos sokan nem figyelnek a pocakra. Legalábbis nekem tömegiszonom van.
Ónos eső :( :( Még csak ez kellett nekünk! Úgy várom már a tavaszt...
Képzeljétek éjszaka Áronnal álmodtam. Öltöztettem, etettem, az apukája vitte, olyan boldogok voltunk! Úgy örülök, remélem elmúlt a hülye álom időszak, és már csak ilyen szépek jönnek!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Nem feltétlenül kell két év. A tankönyvek szerint a heg ugyanolyan vastag fél, 2, 5 vagy 10 évvel a műtét után. Tehát úgy indulunk neki (ebben az orvosom is támogat), hogy természetesen születik meg a kistesó, persze az utolsó harmad lesz a döntő. Hogy alakul a vérnyomásom, vékonyodik-e a heg, hogy indul be a szülés, hogy halad stb. Szóval sok a HA, de a lényeg, hogy az esély megvan.
A hegszétválás esélye egyébként: 0,5%

Kép
Kép
evicuska

Puszedli: De jó, hogy lehet természetesen szülnöd!!! Bíztató, amit a doki a retináról mondott. :lol:

Akik már Teszveszeltek, azoktól szeretném kérdezni, hogy hogy megy ez a licitálás? Láttam, hogy megadsz egy maximumot, és a gép emeli fokozatosan a téted, amíg el nem éred. De akkor mi a minimum? nálam a kiságy úgy van meghirdetve, hogy : licittel: 20ezer, licit nélkül 25. Ezek szerint 25-nél nem is érdemes magasabbat beírni. ÉS ha én licitálok először, akkor az a 20-al kezdődik? Bocsánat, de még soha nem csináltam ilyet, ezért bénázok. Meg azt nem értjük még, hogy mi a garancia arra, hogy te átutalod a zsetint, és amikor mész a cuccért, tényleg odadják?

Csillagtáncos

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Csillagtáncos!

ez úgy működik, hogy az eladó megadja, hogy mennyiről indul a licit. Ez a kiságy esetében tehát 20 000. Ha licitálni akarsz, akkor kiadja, hogy mennyi a minimum összeg, aminél kisebbet ugye nem írhatsz be.
Én még ezt az opciót nem használtam, de gondolom, ha beállítod automatikusan rálicitál a gép, ha valaki a tiednél nagyobb árajánlatot tett. Szerintem erre nincs szükség, mert ha túllicitáltak kapsz e-mailt, tehát úgyis látod, ráadásul így még meggondolhatod magad.
A licit nélküli ár, az az, hogy leütöd, és azonnal annyiért tied a cucc.

A garancia maga a teszvesz. Utalj csak nyugodtan, én még nem hallottam olyanról, hogy nem küldték volna az árut. Szerintem ilyen esetben a teszvesz is vállal garanciát!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Evicuska, drukkolok, hogy összejöjjön, úgy ahogy szeretnéd, de a lényeg, hogy a kicsi és te is egészségesek legyetek.
Egy ismerősöm most szült szeptemberben. Az elsőt császárral, de a második terhessége alatt végig küzdőtt, hogy sima legyen. Végül jó pár óra vajúdás után meg kellett császározni. Napokig ki volt szegény. Hiába mondtuk neki, hogy nem ez a fontos, a lényeg, hogy mindketten jól vannak!
Szóval ezzel csak azt akarom mondani, hogy persze az lenne a jó, de nem ez a lényeg. Nehogy csalódjon kelljen.
Egyébként ez a doki azt mondta az ismerősömnek, hogy a 3.-at meg se próbálja. Mondjuk szerintem is jobb neki így, mert akkor arra készül majd 9 hónapig, és végül megkapja...

Sosi hányra ment? Mikor jelentkezik már?

KépKép
KépKép
kfnoémi

Sziasztok!
Régóta olvasgatlak Titeket és most úgy gondoltam,csatlakozok hozzátok.Második Babánkat várjuk,az első 2007.07.04.-én született,gyönyörűséges kislány,Ékesnek hívják.Én most kezdem a 19.-dik hetet,ma voltunk genetikai UH-n,mindent rendben találtak.Egyetlen "fájdalmam",hogy még mindig nem tudták megmondani a nemét...
Ennyi így hirtelen rólunk...

Sosi!Nektek nagyon szorítok!
ékes+tesó

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szheni 2011.11.15 01:03-kor.

Heni

Kép
szheni

Hello Kismamik!

Jócskán kellett most is olvasnom... szerencsére.

Heni!
Örülök, hogy végül jól éreztétek magatokat a kellemetlenségek ellenére is. Azt gondolom, nagyon jó feleség vagy, hogy így reagáltad le a dolgokat!
Minden nap új boldogság! Ne törődj a mai hangulatoddal, holnap már ismét rózsás lesz a világ! Nekem is vannak ilyenjeim, túl leszel rajta! Küldök sok mosolyt: :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Niki!
Gratula a kislányhoz!
Süni!
Örülök, hogy megerősítést nyertetek a kisfiúhoz!
Képzeljétek, nekem anyós ezt mondta: "Én nem akarok beleszólni, kislányom, de én nem kérdezném meg a nemét a babának, mert ha szülésnél kiderül, hogy mégsem az, akkor csalódni fogtok".
De könyörgöm, 1. ma már meg tudják elég ponotsan állapítani előre, 2. Soha sem csalódnánk a mi kicsi gyermekünkben, akármilyen lenne! 3. ne szóljon bele!

Sosi!
Nagyon szorítok, hogy rendben legyen minden, gyere mihamarabb a jó hírekkel!

Teszveszt még én sem próbáltam, de lehet, hogy rászokok, mert tényleg jó cuccokat lehet olcsón beszerezni.

Ékes+tesó: Üdv nálunk! Nagyon szép neve van a kislányotoknak!
Nemsokára kiderül a kis jövevény neme, ne izgulj!

Hú, munka van, folyt.köv.

Kép
ácica

Sziasztok Lányok!

Köszi a sok drukkot, nagyon jólesik :)

Megjöttünk Szegedről. Az UH vizsgálat gyakorlatilag 5 percig tartott, mondjuk azalatt folymatosan méricskélt a doki, de egy szót sem szólt hozzám. Mielőtt felfeküdtem, kérdeztem, hogy látta-e az eredményemet, némán bólintott. Majd a végén azt mondta mindene épnek látszik, DE! Mégiscsak itt van ez a poz. eredmény, hát csak csináljuk meg az amniot. Csak akkor ezt miért nem mondta meg telefonon, hogy így is úgy is amnio lesz. Azt , hogy mindene ép az én dokim is leírta. A párom szerint senki nem fogja ezzel az eredménnyel a felelősséget felvállalni. Na , mindegy, már beletörődtem, meglesz az amnio és akkor mindenki megnyugszik, remélem. Csak ne félnék úgy a szövődményektől. :(

Kép
Kép
sosi

Heni!
Néha bizony velem is előfordul. Egy csésze finom tea, egy arcpakolás, egy jó film általában átlendít a szomorkásabb napokon...

Ékes+tesó!
Üdv itt! :D

Csillagtáncos!
A licitálás lényegét már nagyon jól leírták neked,csak megnyugtatásul írom, hogy én nagyon-nagyon sok mindent vettem már ott és még sose volt gubanc....

Vica!
Zalánnak jobbulást! (neked meg kitartást)
Szüléssel kapcsolatban csak annyit tudok neked írni, hogy azért lélekben készülj rá, hogy bármi lehet. És drukkolok, hogy úgy alakuljanak a dolgok, ahogy szeretnéd!

Puszedli!
De jó, hogy szülhetsz simán!!! :D

Okt. 1 kezdtem dolgozni, okt. 3-án derült ki a baba.Senki nem szólt egy rossz szót se. Professzor úr annyit mondott, hogy addig dolgozzak, amíg bírok, aztán babázzak nyugodtan. A kórház és a munka megvár.
Voltunk ma védőnőnél, szívhangot is hallgattunk :D .
Na, jól elkiabáltam, hogy nem kapunk semmit. Párom kolléganője küldött egy zsák babaruhát és 7 vadiúj textilpelust. Anyóstól is kaptunk 6 db textilpelust és megérkezett a 2db, amit a neten rendeltem....el vagyok árasztva pelenkával :D

Sosi!
Légyszi jelentkezz mielőtt az összes körmöm lerágom!!!

KépKép
amadea

Ja jövő kedden lesz az amnio. 1 napos bentléttel. Az én dokim kb 20 percig szokott UH-ni, itt meg 5 perc alatt kész voltam. ettem előtte egy fél tábla Milkát, hát mozgott is élénken a kis drága. Annyira fagyos-jeges volt ez a doki, hogy meg se mertem kérdezni, hogy látja -e a nemét. Komolyan attól féltem, hogy rámförmed, ha megkérdezem, hogy ez nem babamozi kérem. Szóva kicsit csalódás volt 2x120 km-t utazni 5 percért. De végül is , így legalább két különböző orvos is megerősítette, hogy mindene ép a Babócának. :)

Kép
Kép
sosi

Sosi drága, örülök, hogy a UH rendben volt! Sokat gondoltunk rád!
Ha kell amnio, hát legyen, utána megnyugodva várhatod a babádat! Szövődmény pedig nem lesz! Ma már ez rutin, minden simán fog menni! Mikor lesz?

Szia Ékesanya! Fiút vagy lányt szeretnél?

Preta, te biztos nem olyan ismerőstől kérdezted meg, akivel pusztán köszönő viszonyban vagy.

Heni, remélem már múlóban a rosszkedv! Egy kis bababolt-látogatás nem dobna fel?

Ma voltam C&A-ban, és gyönyörű hazahozós rucit /1490.-/ meg bodykat /2 db 490.-/ vettem Benjáminnak. A Kenguru Goldba viszont csalódtam, szerintem drága, és alig volt akciós cucc, pedig most mindenhol kiárusítások vannak. Itt nem leszek törzsvásárló, az tuti.

Benta
benta

Akkor kedden duplán izgulhatunk, Manó és Sosi!
benta

Sosi!
Köszi :wink:
Jajj de jó, hogy egészségesnek látszik, nyugodj meg, az is!!!!
Amúgy az amnio sem 100%-os....férjed mit mond?
Nagyon nehéz döntést kell meghoznod....drukkolok, hogy minden rendben legyen!!!!![/url]

KépKép
amadea

Sosi!
Nem akartam írni, de a Keresztúri ilyen. Hozzáértő orvos, de nem a legkellemesebb ember.... :? Nem akartok mégis tenni egy próbát a Sikovanyecz doktorral? Ő tényleg rendes, de megmondja azt is, ha baj van.

KépKép
amadea

Sosi: örülök, hogy úgy tűnik, minden rendben! Majd az amnionál is drukkolunk, meg persze Kissmanónak is!

A Teszveszes tanácsokat köszönöm, szerintem holnap este licitálok, egyelőre még úgysem licitált senki.

Ékes+tesó: üdv! Amúgy nekünk sem mutatta meg magát a kis drága a 19. héten! Most jó sokat várhatunk... De a lényeg, hogy egészségesnek találta a doki!

Mormota: tegnap egy német természetfilmet néztünk, amiből kiderült, hogy a mormota németül Mormotiere! :lol: Páromnak azóta ez a kedvenc német szava. :lol:

Preta: nagyon jó barátnál meg jó rokonnál szerintem sem cikik a kérdések, főleg így, hogy te is hasonló cipőben jársz! De mondjuk egy munkatárs vagy egy jóval idősebb nagynéni hasonló kérdéseinek nem hiszem, hogy sokan örülnének!

Heni: Huss rosszkedv! Ha mást nem, holnap tuti szebb napod lesz!

Képzeljétek, nekem már pár napja fáj alul a hasam. Nem állandóan, hanem közbe-közbe. De nem keményedik, úgyhogy remélem, ez is csak növekedős húzódás. Ma egész sokat éreztem a picit mozogni, mert egyébként csak ritkán szoktam egy-egy mozdulatát. Úgy látszik, ma jó napja van! :lol:

Csillagtáncos

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Amadea!

A férjem most mondja, hogy évfolyamtársa volt Sikovanyecz doktor, nem is tudta, hogy ott dolgozik a klinikán:D
Hát nem akarok már orvostól orvosig futkosni. A dokim Gyulán 24 éve praktizál, nagyon jó UH-os, neki volt először a magánrendelésén itt a megyében 4D UH-ja. Nagyon megbízom benne. Mostmár döntöttem, meglesz az amnio, rajtam ne múljon.
Egyébként Te Eü. dolgozó vagy?

Kép
Kép
sosi

..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szheni 2011.11.15 01:04-kor.

Heni

Kép
szheni

Sosi!

Örülök, hogy mindene rendben van a babónak! Remélem, az amnio csak megerősíti majd ezt! Kitartást, és sok-sok pozitív gondolatot addig is!

Képzeljétek, ma úgy éreztem többször is, hogy megmozdult a kis drágánk!!!! :D Jaj, nagyon boldog vagyok, már úgy vártam. Remélem, tényleg Őt éreztem, nem csak bebeszélem... :)

Hétfőn túléltem a fogorvost. Szerencsére csak fogkőleszedés volt, de nem kell tőle félni, nekem egyáltalán nem fájt.
Amúgy pecsételtek a kiskönyvbe, és úgy tűnik, kötelező minden kismamának, mert mondták, hogy ha nem mentem volna el önszántamból, akkor úgyis küldött volna a védőnő később.

Pusz mindenkinek!

Kép
ácica

Mégegy kérdés: nem enged a Teszveszen licitálni, mert még nincs aktivációs kódom (ezt ugye rögtön a regisztráláskor kértem, de még nem jött meg a levél...). Nos titeket is letiltott ilyenkor a licitálásról? Mert engem letilt, pedig elvileg nem feltétel mindenféle licithez... Brühühü... a végén még elviszik az ágyat!!! :cry: :cry:

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Sziasztok!

Sosi:Tényleg mindenki aggódott (aggódik) értetek,
csak meghallgat a nagytestvér odafent!
Igen, vannak szövődmények sajnos,
de én azt mondom, hogy fel kell készülni
a legrosszabbra, és várni a legjobbat! :roll:
Persze nem lesz semmi baj,
és úgy is kell odamenni.
Nagyon szorítok én is értetek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép
eve3htv

Heni néni!

Nagyon szép a műved, ilyen ügyes vagy?

Mégegyszer mindenkinek köszönöm az együttérzést!

Most olyan fáradt vagyok a sok izgalomtól, mintha vizsgáztam volna egész nap, megyünk is aludni Lujzival. Jó éjt mindenkinek.

Úgy irígylek mindekit, aki már érzi a mozgást! :oops:

Kép
Kép
sosi

Sosi: Szuper, hogy az uh-n nem találtak semmi problémát! Biztosan az amnion is így lesz, azt hiszem, hogy én is akkor lennék biztosabb, ha megcsináltatnám.

Heni: nagyon szuper a hálózsák! Nagyon ügyes vagy! :wink:

Császár-téma: igyekszem mindkét eshetőségre felkészíteni a lelkemet, és reméljük nem lesz semmi gond, ha mégse sikerülne! Zalán születése után már csak ő volt a fontos, nem az hogy hogy is született meg, abszolút idilli volt a kapcsolatunk, meg most is az :wink: onnantól már csak ő számított :cry: :D

Holnap 4D, már nagyon be vagyunk sózva, főleg a férjem! 15:20ra megyünk, biztos hogy csak este érünk majd haza. Drukkoljatok, hogy kiderüljön:
1. tényleg tök egészséges
2. mi is a neme

Nálunk Zalánnál volt az hogy elkezdtem dolgozni jan. 16án, rá kb. 1 héttel fogant meg, szóval eléggé belecsaptunk :wink: De nem okozott nagy törést az akkori főnökömnek.

Csillagtáncos: próbálj meg esetleg írni a teszveszeseknek, hogy mit lehet ilyenkor tenni.

Torokka: hihetetlenek ezek a nevek :D egyik barátnőm most várja a 3. gyermekét, aki fiú (két lányuk van), és Csege lesz a neve.

Zalánom már jobban van, bár azért még folydogál az orra, de éjszaka nem kellett orrot szívni. Párásító nagyon bejött :wink:

Kép
Kép
evicuska

Ácica!

Gratuálok a mocorgáshoz!
Jó hogy mondod a fogorvost, holnap
meg is kérdezem a dokimat hogy elmenjek-e
már most, vagy csak később kell.
Fogkőleszedés biztos kell nekem is,
de már volt, és az tényleg nem fáj
csak hülye hangja van, meg kicsit vérzik.

Nek is mocorog a babócám!
Már néha reggel is érzem, de
legfőképpen este.
Van mikor nem hagy aludni :D

Kép
eve3htv

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?