Új privát üzeneted érkezett!

Kedves Lányok!

A Babanet szerkesztősége szeretettel várja a Látogatók történeteit a gyerekvárásról, családtervezésről, gyereknevelésről, szülésről, egészségügyről, családról, óvodáról, iskoláról, munkáról. Ha van olyan történeted, amely kacagtató vagy megható, megindító, elgondolkoztató vagy felháborító, esetleg reményt vagy megoldást adhat másoknak, ne habozzatok, hanem ragadjatok billentyűzetet és a kész írást küldjétek ide: szerkeszto@babanet.hu.

A történetek bekerülnek a Babanet Te Történeted rovatába, illetve a főoldalon is láthatók lesznek.

Üdv:

Dia
dia
Budapest

Lányok!
Van köztetek valaki aki nem tagja a Libero Klubnak és van fölösleges liberós vonalkódja?
Kinéztem a gyerekeknek egy tök jó kis játékot, de beletelne egy kis időbe amíg összegyűlik rá a vonalkód, én meg sajna ilyen türelmetlen fajta vagyok... :? :oops:

Kép
Kép
giga1

Giga,
mennyi vonalkód kéne? nekem van egy rahedlivel, de nem nagyon kommunikál velem a Libero, hiába jeleztem, hogy nem kaptuk meg amit legutoljára beküldtem. úgyhogy teszek a fejükre... :twisted:
andibab

Andi!
Ajánlva adtad fel a vonalkódokat? E-mailt írtál nekik? Eddig nekem mindig válaszoltak, bár volt hogy én is vártam a válaszra.
Most van 16 pontom, és 40 pontos játékot néztem ki. A legtöbbet érő... :oops: :D
Te milyen ajándékot szerettél volna megrendelni?

Kép
Kép
giga1

Sziasztok!

Köszönjük a biztatást!
A mira víz akkora csodát tett, hogy minden visszaállt a régi kerékvágásba! :D El sem hiszem, hisz sokaknak ez egy hosszú folyamat.

Pimpoka!
Jobbulást testvérednek!

Ichtus!
Ti nem álltatok le a szopival terhesség alatt?
Sajnos begyulladt a bal mellem, mert az nem fincsi és nem ürítette ki sohasem. Megmondtam neki, hogy beteg és azóta csak ritkán hozza szóba, a cicire meg azt mondja, már csak fogom! 8)

Kép
klmaria

Sziasztok!

Köszi a hozzászólásokat szobatisztaság ügyben.

Sajna ritkán tudok jönni, mert dolgozom, de azért olvaslak titeket.

Pimpoka, sajnálom a hugodat, nem lehet jó így látni őt nektek, mihamarabbi jobbulást neki.

Tüccs, tudom min mentek keresztül, én nem kívánom senkinek amit anno a Bencével az első 3 hónapban végigcsináltunk, kivoltunk mint a liba, volt, hogy sírva vittem az apjának, hogy most ő jön, mert én már nem tudok többet tenni, és ahogy a nagykönyvben megvan írva ahogy betöltötte a 12 hetes kort, mintha nem is lett volna hasfájásunk :shock: zongorázzatok végig minden lehetőséget és sok-sok kitartást és energiát a köv hetekre.

Timi
Kép
Kép
czakoca30

Sziasztok Lányok!

Köszönöm a válaszokat a kórházról és a szülésznő ajánlást is.
Örülök, hogy ilyen jó véleményeket hallok a kórházról.
Az viszont meglepett és megörültem neki, hogy mindegyik szülőszobában van kád és fitt-ball labda.
A kisfiamat a Szent Imre kórházban szültem és ott 4 szülőszoba volt és 1 alternatív szoba. De csak az alternatívban volt labda és kád, így azt csak az használhatta aki hamarabb érkezett.

Andibab: Nekem igazából nem számít, hogy a doki milyen korú, csak az, hogy legyen segítőkész, emberséges, szakmailag topp, meg tudjak benne bízni, és mondjuk ne kérje el a csillagos eget egy szülésért.. .

Azért ha eszetekbe jutna még valami, vagy ajánlanátok dokit, írjátok ám le :)

Köszönöm:
Ildikó

Kép

Kép
enési

Roninak Boldog Névnapot Kívánunk!

Kép
Vendég

Roninak boldog névnapot kívánunk!

Kép
Kép
giga1

Köszi... :oops: :D

Giga,
ezermillió bocs, de tegnap délután amíg nem voltam itthon, a férjem pakolászott és kidobta "azt a sok szirszart amit gyűjtögettem"... agyoncsapom!!!! :evil: :x :evil:
andibab

Boldog névnapot Roninak!!!

Lányok, hogy kell adószámot kérni az újszülötteknek???
Nem emlékszem már Dórinál hogy volt, most meg kéne a babakötvényhez.

Pimpoka, sok kitartást kívánok a hugodnak, remélem hamar jobban lesz.

KépKép
tüccs

Tüccs,
beballagtok a babák már meglévő papírjaival - szül.akvi.kiv., lakcímkártya - a területileg illetékes APEH-kirendeltségre. kitöltitek az igénylőlapot, és vártok türelemmel, míg megküldik a kártyát.
andibab

Tüccs, ha csak a szám kell, akkor azt a Magyar Államkincstár kiküldi, kb. 1-2 hónapos koruk körül a babáknak. Ahhoz nem kell sehová menni, csak várni. Így lesz adószámuk, de adókártyájuk nem lesz. A kártyához már tényleg be kell menni az apeh-hoz.

Roni, boldog névnapot!

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Giga, a liberós vonalkódos játékhoz újra kell regisztálni? mert a régi azonosítóm (a nyuszifigurás játéknál használt) nem jó. :roll:

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Andi!
Semmi gond! :wink: Azért köszi a szándékot! :lol:

Szantre!
Szerintem újra kell regisztrálni. De én már nem is emlékszem. Azt tudom, hogy tök véletlenül akadtam rá, hogy már nem is a figura gyüjtögetés megy... Nem szóltak semmit. :evil:

Kép
Kép
giga1

Nekem se, én is tőled tudtam meg :?
De ne tudd meg hány vonalkódot dobtunk ki, mert nem tudtuk, hogy lehetne gyűjteni. most olyan bosszús vagyok :evil:

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Én is mérges voltam! Írtam nekik egy mailt, hogy legalább a regisztráltaknak írhattak volna egy levelet... :?
Mi is sok vonalkódot dobtunk így ki.

Kép
Kép
giga1

Giga, majd küldenél nekem is meghívót a blogodhoz? Bocs, hogy ide írom, de nem találom az emailcímed. Az enyém: szantre@index.hu.

És boldog 11. hófordulót Bulcsúnak. Hihetetlen, hogy egy hónap, és 1éves lesz.

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Giga, majd küldenél nekem is meghívót a blogodhoz? Bocs, hogy ide írom, de nem találom az emailcímed. Az enyém: szantre@index.hu.

És boldog 11. hófordulót Bulcsúnak. Hihetetlen, hogy egy hónap, és 1éves lesz.

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

:roll: :oops:

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Sziasztok Lányok!

Pimpó,
nagyon sajnálom a húgodat! :cry: :cry: :cry: Jobbulást Neki!

Andi,
Roninak boldog Névnapot!

Bocsi, de mostanában semmi engergiám és idegem nem volt írni, bár olvasni szoktam. Az az igazság, hogy mostanában teljesen kivagyok idegileg, konkrétan a gyerekeim visznek őrületbe. Már-már ott tartok, hogy elmegyek néhány napra, aztán boldoguljon velük, aki akar, engem hagyjanak békén. Marci kész rémálom lett hiszti terén, Simi meg ismét egész nap bömböl, és innen már bele is kerültünk egy ödögi körbe: ők hisztiznek, amitől én is hisztizek, amitől ők hisztiznek és így tovább. Nekem kellene tudnom megszakítani ezt a kört, de őszintén mondom, nem tudom, hogyan. Onnan indul, hogy felkelek, semmi bajom. Aztán Marci még az öltözés előtt rákezd a vistíásra, amitől már elkezd felmenni a pumpám, de még tartom magam. Simi lyenkor még elvan. Aztán nagy nehezen, már-már megerőszakolás szintjén felöltöztetjük Marcit (már ketten kellünk hozzá az apjával), meg Simit, majd lemegyünk. Aztán 9 körül Simi elkezd ordítani, mert elfárad, megetetem, majd amint nagy nehezen elalszik (fél óra ordítás után), felviszem a szobájába. Marcival játszunk, de közben állandóan visít, ha valami nem úgy történik, ahogy elképzeli. Én meg azt sem tudom, mit tegyek, hogy hagyja abba, mert felébreszti Simit. Persze közben be kellene pakolnom a mosogatógépet, reggeliznem kellene, teregetni, de fel nem vihetem Marcit a visítás miatt, lent meg nem hagyhatom, mert önveszélyes. Mikor felébred Simi 11-12 körül, akkorra már Marci folyamatosan hisztizik, mert elfárad, így végre letehetem aludni. Ekkor Simivel vagyok lent, aki állandóan üvölt, fogalmam sincs, miért. Megetetem, de már közben is sír (mostanában minden etetés közben elkezd sírni). Persze most meg azon idegeskedek, hogy Marci fel ne ébredjen.... Végül Simi elcsendesül, de amint leteszem, ordít, így ismét nem tudok semmit sem csinálni, ami eddigre már nagyon frusztrál. Aztán egyszer csak elalszik, de ekkor hallom, hogy Marci felébredt. Na, Marci le, Simi fel, és kezdődik előről minden, hisztivel, visítással. Végül du. 4 felé fent van már Simi is, de ekkor már Marci kezd fáradni. Aztán 5-6 között Simi végig sír, ez menetrendszerű. Ekkor még mindig nem jutottam fel teregetni, mert Marcit vacsoráztatni kell, majd elkészíteni a tápokat, tejet melegíteni stb. 6-kor elkezdjük a fürdetést, majd 7-1/2 8 felé végre az egyik kidől, mire a másik "megszólal" (mindig változó, épp melyik), és inenntől kezdve folytatódik a pokol 8-9-ig. Aztán jönnek az ilyan "finomságok", mint ma is, hogy Marci már 5-kor elkezdett nyafogni, hogy "menjünk alukálni". Mondtuk, ok, mindjárt megyünk, de előbb el kell készíteni a tépikat, meg meg kell fürdeni. Mondanom sem kell, végig üvöltött, míg vége nem lett a fürdésnek (kb. 1/2 - 3/4 6). Ekkor azzal, hogy aludhasson, átmentem Simivel a mi szobánkba, ott etettem, ahol be is aludt szépen. Viszem át az ágyába, mikor hallom, hogy Marci elkezd visítani, hogy "bóbitát meséljük". Nem szól, hanem visít. Persze Simi felébredt. Mondtam Marcinak, hogy most már nincs Bóbita, eddig azért nyafogott, hogy aludhasson, hát akkor aludjon. Erre ismét nagy visítás (ilyenkor összeszorítja az öklét, és teljesen befeszíti a testét). Nekem ekkorra már a türelmem utolsó morzsája is elfogyott, rászóltam, hogy most már hagyjon békén, aludjon, elegem van már a hisztijéből, csináljon, amit akar. Lementem a konyhába, de hallom, hogy Simi üvölt. De nem érdekelt, tényleg elegem lett belőlük, látni sem akarom ma már őket, elmentem zuhanyozni, közben a férjem levitte Simit, aki azóta is ott sír.
Annyira tehetetlennek érzem magam, úgy érzem, minden irányítás kifolyt a kezeim közül. A férjemmel is egyre feszültebb a helyzet, mert állítólag állandóan hisztizek, és rosszabb vagyok, mint egy hisztis vénasszony, és azért maradtam itthon, hogy elviseljem a gyerekeket, de ha nekem ilyen rossz, akkor menjek vissza dolgozni... :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Kép
Kép
nircee

Köszi a tesóm nevében is, már kicsit jobban van, nem lázas, a hasa továbbra is fáj, ma nem is csinálták meg a kolonoszkópiát, mert nem vállalták az altatást. Ma már evett is kicsit, meg már iszik teát is.

Nircee, és mi lenne, ha segítséget vennél igénybe. Esetleg egy bébiszittert, aki pl. délutánonként jön. Amíg alszanak a fiúk segíthetne neked egy kicsit a házimunkában utána meg lehetne egyik-másik fiúval. Egy nyugdíjas óvónéni vagy egy dadus.
Teljesen ki fogsz így bukni, tönkre megy a házasságod, gyerekekkel nem tudsz normálisan foglalkozni, mert ingerült, kimerült, fáradt vagy.

Én még semmit nem tanultam a szombati vizsgámra, de már lassan én is kezdek leengedni. Fáradt vagyok most. Úgy szeretnék egyszer annyit aludni, amennyit csak bírok. Pedig Lelle nem ébred korán, csak mi fekszünk későn. Még a karácsonyfánk is megvan...

Andibab, Roninak boldog névnapot kívánok!

Giga, Bulcsúnak hófordulójára minden jót!

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Pimpó,
fizetett segítséget???? Úristen, ha ezt a férjemnek megemlíteném!!!!! "Azért maradtam itthon, hogy a gyerekeket neveljem, nem azért, hogy egy cselédet tartsunk!" az válóok lenne! :? Egyelőre még nem tudok semmilyen megoldást, csak abban reménykedek, hogy Simi előbb-utóbb nem lesz ennyire sírós, és akkor könyebb lesz. Én már nagyon várom, hogy mászni, ülni tudjon, hátha akkor már jobban meglesz. És majd ha már ő is csak 1x alszik, az is könyebb lesz. Csak mindez még olyan messze van.

Tiop???

Kép
Kép
nircee

Nircee!

Teljes mértékig megértelek! Nálunk is hasonló a szitu, de (már bocs!) szerintem nálatok most van a csúcson. Nekem annyival könnyebb, hogy napközben nem állandóan megy a felváltott hiszti. Egyébként bennem még tisztán él a kép, amikor Bulcsú is hasonló korú lehetett, mint Simi és semmit nem tudtam tőle csinálni, mert ha fél méterre voltam tőle már az is baj volt. Egy mosogatást nem tudtam megtenni anélkül, hogy a gyerek végig ne üvöltötte volna. Hidd el nekem, hogy ez nemsokára javulni fog. Tudom, hogy most azt mondod, hogy 'kössz, de addig megkattanok'. Annyira szívesen átmennék és segítenék neked, ha csak egy órára is, mert tényleg tudom, hogy az embernek ilyenkor mekkora kincs egy kis szabadság. Gyerekek nélküli bevásárlás, egy fodrász... Na de nem hergellek ilyenekkel! Egyébként a férjed otthon dolgozik?

Tényleg mi van már Tioppal? Nincs meg valakinek a száma? Ha megvan küldhetne neki egy sms-t, hogy minden rendben van-e?!

Kép
Kép
giga1

Ma voltunk gyerekorvosnál. Lili megkapta a pervenar 2. oltását, és megmérte a dokinéni. 10 kiló és 92 centi. Kértem még egy beutalót Bulcsúnak a fejlődés neurológiára. Holnap hívom fel őket és kérek időpontot. Ha minden rendben van nála és csak későn érő típus akkor az kiderül, de ha nem akkor tudnak mondani valamit végre. Ha nagyon sokára kapunk ide időpontot, akkor meg elmegyünk a Gézengúz Alapítványhoz. Ők is foglalkoznak későn érő és sérült gyerekekkel is. Orvosi felméréssel kezdik, és nálunk több fajta gyógytorna is van.

Kép
Kép
giga1

Andi, Szantre köszi az apeh-os infot.

Nircee, valahogy , valamiképpen próbálj meg rendszeres segítséget kérni valakitől. Akár a férjed az, vagy más családtag, de biztosan megváltás lenne. Próbáljátok ezt megbeszélni a pároddal. Kitartást kívánok!!!

KépKép
tüccs

Sziasztok!

Nircee, atya gatya!!! Szerintem is az volna a jó, ha lenne egy kis segítség, mert benne vagytok az ördögi körben azt jól látod... Mozduljatok ki!! Biztosan az elkészülés, felöltözés is egy rémálom, de így is úgy is bőgnek, úgy legalább tudod miért...

Katicának meg van Tiop száma...ha jól emlékszem... :oops:

Pimpoka, sajna mi is későn fekszünk. De nálunk a gyerek is... :? Minden nap elhatározom, hogy korán kelek, de eddig még nem nagyon sikerült... :oops:

thenus

Nircee,
egy kérdés: minek kell Marcinak átöltözni? nálunk is volt ilyenből feszültség, és Boglárka őfelsége addig hadakozott a "reggeli menetrend" ellen, amíg mi görcsösen akartuk... amikor tojtunk rá, akkor nyugodtan át lehetett öltöztetni... igaz, volt pár nap egésznapos pizsiparti (néha még most is....), dehát nem jön minden nap vendégségbe az angol királynő, hogy állandóan katonás rend és fegyelem legyen...
ezek a kis piszkok (vagyis a kölkeink) ebben a korban már pontosan tudják, hogy mivel boríthatnak ki minket... és csinálják, mert próbálgatják a határaikat...
hagyd a fenébe Marci dolgait, ha nem akar átöltözni, akkor nem... ha majd megy, hogy "öltözzünk át anya", akkor esetleg belecsempészhetsz a dologba egy kis dicséretet, hogy milyen okos nagyfiú, és ha már ilyen ügyi, hogy át akar öltözni, akkor segítsen kiválasztani (mert anya nem tudja... :wink: ), hogy melyik ruhát fogja felvenni. persze ne az egész szekrényt ajánld fel neki, az csak összezavarja, de pl. két összeállításból már ki fogja tudni választani, hogy "ne a zöld nacit hanem a kéket, stb-stb" így lesz valami, amit ő kontrollálhat, és ez tetszeni fog majd neki.
ha meg rákezdi valami miatt az üvöltést, akkor hagyd ott. valóban az idegek játéka, de TE vagy a felnőtt, neked kell tovább bírni. Simit vedd ölbe, babusgasd-játssz vele ha felébred a bátyus hisztijére, Marci meg eccercsak észre fogja venni magát... nem első alkalommal, hanem lehet, hogy majd csak kilencedikre. Simi szimplán csak azért üvölt, mert érzi rajtad a feszültséget... hidd el, ki lehet bírni, nekem is voltak olyan napjaim, hogy "Bogi kikészít, el akarok menekülni" de elmúlnak, vagy legalábbis a kor előrehaladtával csökkenő intenzitást mutatnak... kitartás!!! :wink:
mondanám még, hogy dobj be egy felest, ha már nagyon kiborultál, hogy kiengedjen a feszültséged, de persze ez nem mindennapos megoldás... :P
andibab

Hátha segít valakinek(homeos cikkből van):

Hasfájós babák

Hasfájós babákRengeteg házi gyógymódot ajánlanak a hasfájós babák panaszainak enyhítésére. Ilyen az édeskömény tea, a kanálka citromlé, a babamasszázs, a kamillatea. Szerencsés esetben használ a praktika, de ha nem, a homeopátiás házipatika erre a bajra is tartogat ellenszert. Nem is egyet.

Ahhoz, hogy a megfelelőt kiválasszuk, meg kell figyelnünk, hogyan fáj a baba hasa, milyen napszakban, ha szopik a kicsi, mit ettünk előzőleg mi, mi enyhíti a fájdalmat, milyen a széklete.

Ha a mama sok tehéntejet ivott, és ez a kicsinél hasmenést és hasgörcsöket okoz, és a széklete savanyú szagú, Magnesium carbonicum lehet a jó szer. Természetesen a mama se igyon ilyenkor annyi tejet.

Ha evés után puffad a baba hasa, és bukásra is hajlamos, próbáljuk ki a Lycopodiumot. Ez akkor is jó lehet, ha mi nem tudtunk ellenállni a káposztának.

Ha a görcsöt enyhíti a masszírozás, a kicsi emelgeti a lábait, és hasra fektetve elcsitul, a Colocynthis lesz a megoldás. Amikor pont ellenkezően, kifeszíti a testét, adjunk neki Dioscoreat.

Ha keservesen sír, és csak a ringatás nyugtatja meg, vagy egy kör az autóban a ház körül, széklete zöldes, akkor a klasszikus babaszer, a Chamomilla jöhet szóba.

Adjuk a szereket óránként, javulásig. Három-négy adagnak javítania kell az állapoton.
Ajánlott potencia a szerek felhasználásánál: 9 CH, a Chamomillánál javasolt a 15 CH potencia választása.

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Hátha segít valakinek(homeos cikkből van):

Hasfájós babák

Hasfájós babákRengeteg házi gyógymódot ajánlanak a hasfájós babák panaszainak enyhítésére. Ilyen az édeskömény tea, a kanálka citromlé, a babamasszázs, a kamillatea. Szerencsés esetben használ a praktika, de ha nem, a homeopátiás házipatika erre a bajra is tartogat ellenszert. Nem is egyet.

Ahhoz, hogy a megfelelőt kiválasszuk, meg kell figyelnünk, hogyan fáj a baba hasa, milyen napszakban, ha szopik a kicsi, mit ettünk előzőleg mi, mi enyhíti a fájdalmat, milyen a széklete.

Ha a mama sok tehéntejet ivott, és ez a kicsinél hasmenést és hasgörcsöket okoz, és a széklete savanyú szagú, Magnesium carbonicum lehet a jó szer. Természetesen a mama se igyon ilyenkor annyi tejet.

Ha evés után puffad a baba hasa, és bukásra is hajlamos, próbáljuk ki a Lycopodiumot. Ez akkor is jó lehet, ha mi nem tudtunk ellenállni a káposztának.

Ha a görcsöt enyhíti a masszírozás, a kicsi emelgeti a lábait, és hasra fektetve elcsitul, a Colocynthis lesz a megoldás. Amikor pont ellenkezően, kifeszíti a testét, adjunk neki Dioscoreat.

Ha keservesen sír, és csak a ringatás nyugtatja meg, vagy egy kör az autóban a ház körül, széklete zöldes, akkor a klasszikus babaszer, a Chamomilla jöhet szóba.

Adjuk a szereket óránként, javulásig. Három-négy adagnak javítania kell az állapoton.
Ajánlott potencia a szerek felhasználásánál: 9 CH, a Chamomillánál javasolt a 15 CH potencia választása.

Kép

Kép

Kép
pimpoka

bocs

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Sziasztok!

Valaki tudna segíteni abban, hogy van-e esetleg határidő arra vonatkozóan, hogy legkésőbb hány hetesen lehet kórházat választani? Közbejött ugyanis egy költözés, és így most a kistarcsai kórházba szeretnék szülni, mert sok jót hallottam róla, és ajánlották is nekem!

Valamint bármi infó jól jönne akár priviben is a kórházzal, szüléssel, árakkal kapcsolatban! Köszönöm!
chrisstha

Sziasztok!

Nircee, sajnálom, hogy ilyen patthelyzet alakult ki nálatok, és tényleg ebből nagyon nehéz kitörni. Andi szerintem nagyon jó dolgokat írt.
Szerintem is Marcival kéne dűlőre jutni, ő még talán meg is érti, ha elmagyarázol valamit. Amiben pedig engedhetsz, hát tedd meg. Ha tiltasz neki valamit, akkor kínálj fel valami olyat számára, aminek örül. Pl. ha szeret kint lenni, akkor mondhatod, hogy ezt-meg-ezt nem szabad, ezért-meg-ezért, de ha szeretnél kimehetünk egy kicsit játszani, vagy játszhatsz az edényekkel, vagy amit szeret.

Tudom, hogy ha eljutottatok egy pontra, akkor már nagyon pici dolog is elég, hogy beindítsa a hiszti-kört, de ezt csak te tudod megtörni, hisz te vagy a felnőtt. Szerintem vegyél ki egy szabadnapot (bízd a gyerekeket a nagyikra, vagy a férjedre, pihenj, kapcsolódj ki), aztán másnap határozd el, hogy türelmes, megértő leszel, hagyod egy kicsit kibontakozni Marcit (pl. ha rumlit csinál, mondd neki, hogy ezt csak akkor szabad, ha utána segít neked összepakolni, abból is lehet játékot csinálni, hogy gyűjtsétek össze). Este is lehet mondani neki, ha mesét akar, hogy oké, megvigasztaljuk Simit (ha felébred a visítástól), aztán elmesélem, de utána megyünk aludni. A vigasztalásban is kérheted Marci segítségét, hogy ne érezze, hogy most csak a kicsivel foglalkozol, hanem hogy ő (a Marci) is nélkülözhetetlen, neki is feladata van.

Próbáld egy kicsit megérteni Marcit, próbálgatja a képességeit, a határait, ebben a korban, nincs olyan gyerek, aki ne hisztizne, ha el akar valamit érni. Ha kicsit sírni hagyod, mert ugye nem lehet minden képtelen ötletüknek teret engedni, utána menj oda hozzá és vigasztald meg, mondd el neki miért nem szabad, és mit lehetne inkább helyette csinálni.

Tudom, hogy ezt megvalósítani iszonyatosan fárasztó, pláne, ha közben Simi is ordít, de szerintem fontos lenne, hogy ha elkezd valamelyik gyerek sírni, hisztizni, akkor próbálj valahogy kilépni a régi szokások köréből, mert attól csak még nagyobb hiszti gerjed.

Valószínűleg Simi is nyugodtabb lesz, ha nincs ez az állandó feszültség a család minden tagjában.

Na jó hosszan írtam, remélem hamar megoldódik nálatok ez a feszült helyzet, mert ez senkinek nem tesz jót. És ha párod nem menne bele a fizetett segítségbe, akkor kérd meg, hogy mondjuk hetente egy fél napot vállaljon be ő (vagy a nagyik) a gyerekekkel, amíg te egy kicsit kipihenhesd magad.

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Sziasztok!

Tegnap nem voltam gép előtt, így csak most olvastam vissza. Megkérdeztem Tiopot, mi van velük, nem betegek, jól vannak, csak sűrűek a napjai, és nem jut gép elé.

Pimpoka, sajnálom a húgodat, jobbulást kívánok neki!!

Andi, Roninak utólag is boldog névnapot!

Nircee, nagyon sajnálom, hogy ennyire a kimerülés határán állsz. Szerintem is a segítség igénybe vétele lenne a megoldás. Tudom, hogy a családoddal sem könnyű, de talán átvihetnétek egyszer-egyszer hol az egyik, hol a másik fiút anyukádékhoz, vagy anyósodékhoz. Akkor neked is több időd és türelmed lenne az itthon maradt fiúhoz, és jutna időd a házi munkára is. Vagy a férjed nem segít be? Az én férjem is itthon dolgozik, sokszor lepasszolom neki Annát büfiztetni, vagy altatni. Mikor Anna még nagyon pici volt, sokszor vitte el Sárikát, mikor intézte az ügyeit, Sára szeret autózni, kimozdulni. Vagy kis időre passzold le mindkét gyereket a nagyszülőknek, nekik is jó lesz, hogy unokázhatnak, neked is, hogy 1-2 órára magad vagy otthon.

Chrisstha, tudtommal nincs határidő, hogy meddig lehet kórházat váltani. A kórházról az előző oldalom írtunk néhány infót, nézd meg, és ha még van kérdésed, kérdezz bártan :lol: Mikorra vagy kiírva?

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Katica!
Köszi az infót Tiopról! Megnyugtató, hogy nincs gond. :)

Chrisstha!
Én a lányomnál ha jól emlékszem 33 hetes voltam amikor átjöttem ebbe a kórházba. Senkinek nem volt ezzel baja. :wink:

Kép
Kép
giga1

Ja!
Köszönjük szépen a hófordulós köszöntéseket!
Én sem akarom elhinni, hogy egy hónap múlva már egy éves.
Jövőhéten szerdán megyünk majd a fejlődés neurológiára. Remélem okosabbak leszünk akkor már!

Kép
Kép
giga1

Ichtus: betöltött 17. hétben vagyok. Köszi az infokat, azokat végigolvastam. Egyenlőre nincs kérdésem, de ha lesz, feltétlen írok!

Giga1! Köszi, akkor biztosan nem vagyok még lemaradva:)
chrisstha

Jó reggelt Mindenkinek!
Most csak pár kép erejéig jöttem, ezeket már napok óta fel akarom tölteni :)

Készítettünk a Márknak egy játékasztalt, meg kapott egy játékos polcot (eddig csak játékosládája volt), és nagyon szereti őket, sokkal többet játszik játékaival, elkezdett építőkockázni, pedig eddig hiába mutattam neki, nem érdekelte. Szóval nagyon bejött. A játékasztal "eredetijét" egy játékboltban láttuk, ki is próbálhattak ott egy csomó autót, traktort a gyerekek, és már ott is nagyon tetszett neki, úgyhogy megcsináltuk ;)
Kép
Kép
Kép
Kép

Számítógépezés közben :roll:
Kép

Palacsintát készítünk
Kép

Apa bakancsában ;)
Kép

Kint a mínuszokban
Kép

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Szantre!
Nagyon ügyesek vagytok, hogy ilyeneket készítetek a legénynek!
Nagyon jó képeket tettél fel Márkról! :D

Kép
Kép
giga1

Sziasztok!

öt forintos nagyságú pelyhekben sűrűn szakad a hó nálunk :D gyönyörű, imádom, olyan szép :D

Szantre, nagggggyon jók a képek Márkról, ahogy fogja azt a habverőt :lol:

Timi
Kép
Kép
czakoca30

Czakóca, itt is estett, de már az eső zuhog sajna. Majd jól odafagy, aztán cseszhetjük.

Szantre, nagyon jók a képek! Hogy csináltátok az asztalt? Üveglapot tettek a szőnyeg felé?

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Köszi a dicséretet a fiamra és a kisasztalra is;)

Pimpoka, először mi is üveglapra gondoltunk, de azt macerás lett volna beszerezni, így végül ráragasztottuk az asztalra a szőnyeget. De amilyen durván játszik Márk, kalapáccsal üti és hasonlók, jobb is hogy nem tudja összetörni. És a szőnyeg egy kis ikeás 4000 forintos asztalra lett rárakva, annyira nem sajnálom, ha tönkremegy, és végülis ez a Márk játéka, nem fogjuk dohányzóasztalként használni.

Nálunk is szálingózott egy picit a hó, de semmi nem maradt meg :(

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Sziasztok!

itt csak kb. 2 mm-es a hó, de Sára ennek isörül. Nemsokára kimegyünk.

Szantre, nagyon jók a képek Márkról. Látom, ő is serénykedik a konyhában :lol: Oyan nagy fiú lett! ügyik vagytok, hogy ilyen jó kis asztalt csináltatok neki.

Nircee, még a múltkor akartam írni neked, mikor el voltál keseredve a fiúk viselkedése miatt, hogy én, ha elégedetlenkedek, dühös, vagy hisztis vagyok, utána mindig a kórházban lévő barátnőmre gondolok, aki rákos, és haldoklik, és tudja, hogy két kicsi gyerekét fogja itt hagyni. (már írtam nektek róla, mikor kiderült, hogy daganatos.Az egész testében áttét van)Ilyenkor mindig elszégyellem magam, hogy piti, földi dolgokon kiakadok. Meg a 8 hónapos kislányra gondolok, akinek a tejet adom, hogy ő soha nem láthatta az édesanyját, és a pocakjában is csak 7 hónapig volt. Akkor halt meg az anyukája. És ekkor hálát adok Istennek, hogy egészségesek vagyunk, a gyerekeink is azok, és láthatjuk őket minden nap.
Hogyan alakulnak a dolgaitok? Tudtál beszélni a férjeddel segítség ügyben?

Tegnap itt voltak Mariann gyerekei, az apukájuk áthozta őket játszani, és ha rájuk nézek, folyton az jár a fejemben, hogy nemsokára félárvák lesznek. a kislány 2 és fél éves, a kisfiú másfél. ne haragudjatok, hogy ilyennel terhellek titeket, de ez annyira rossz, muszáj volt leírnom. :cry: :cry: :cry:

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Katica!
Ez szőrnyű! Tényleg az ember ezekből az esetekből jobban teszi ha erőt merít, vagy belegondol, hogy nekünk mennyivel kisebb problémáink vannak... :? :(

Lili lehet, hogy beteg lesz. Tegnap délután rettentően nyűgös volt. Volt egy kis hőemelkedése is, és a szeme is piroskás volt. Most ugyan jól érzi magát, de majd délután kiderül, hogy mi a helyzet. Szombatra meg vendégek jönnének hozzánk. Lehet, hogy le kell mondani őket... :?

Kép
Kép
giga1

Sziasztok!

Két napig nem voltam gépnél. Nálunk ismét mindenki fogyózik, és természetesen mindenki mást csinál... :? Minimum 3 fele főzök... :?
Én a Házipatikán induló fogyiprogramba szálltam be, a párom a 90 napost nyomja, Szonja meg rendes koszton él. :D Tornázni is elkezdtem, de nem szeretném ecsetelni, milyen szinten nulla a kondim, és hogy megviselt az első Réka edzés... :oops: Simán kiadhatnák nekem a mozgáskorlátozott igazolványt... :oops:
De muszáj valamit kezdeni, mert siralmas az állapotom. :oops: :?

Szantre, tökkó (ahogy Szonja mondja :) ) az asztalkátok. Még az oviban szegényebb volt az eklézsia mi is gyártottunk ilyeneket, és nagyon szerették a fiúk. Tuti jó ötlet... :wink:

Nircee, teljesen egyet értek Andival. Szerintem sem muszáj erőltetni az öltözést. Tapasztalatból beszélek én is, hogy azzal mindig küzdünk. Nálunk nagyon sokszor van, hogy délben kerül sor az öltözésre, vagy ha megyünk kifele. :? Pedig Szonja ha nagyon akar egyedül le tud vetkőzni, és a zoknit, bugyit egyedül fel tudja venni.

Andi, tőled akartam kérdezni, hogy emlékeim szerint ti voltatok valahol az Örsön egy bőrdokinál. Szonjának megint kijött ugye ez a viszketős kiszáradás a bőrén, de kezdem egy kicsit unni, és tudom, hogy mihelyst az első nap kisüt elmúlik, azért szeretném tudni, mégis mi a fene ez. :x Szóval leírnád nekem priviben, hogy hogy is működik ez? Bejelentkezés, pontosan hol van, kedvesek e, ára stb...?
Előre is köszi.. :wink:

Most megyek, indulunk kifele, itt is esett egy kis hó... :wink:

thenus

Sziasztok,

Niki vagyok és egy barátnőm érdeklődik a kistarcsai kórházról, mert szeretne orvost és kórházat is váltani, és ez is a lehetőség között van.(Nyáron fog szülni) Tudnátok pár gonodlatot írni nekem arról, hogy jók e a dokik, a szülésznők, gondolom a többit a honlapról is be tudjuk szerezni, de ott nem írnak a dolgozókról olyan, amit csak a terhes illetve szülő anyuka tud átérezni:)

csernusn

Sziasztok Lányok!

Valaki tudna nekem naprakész infót adni,hogy mikor és hogy van szülésfelkészítő a kórházban? Meg mik a szokások (császár, apás szülés...)? Sajnos a kórház honlapján nem sok infót találtam meg,itt meg nagyon böngésznem kell,ha ki szeretném szedni a lényeget.

Előre is köszi!

dharma

Kép

1. Melyik tanuló tűnik álmosnak?
2. Melyik a fiú ikerpár?
3. Melyik a lány ikerpár?
4. Hány nő látható a képen?
5. Melyikük a tanár?
Vendég

tuti klónok

Kép

Kép