Új privát üzeneted érkezett!

Írjatok sokat, mert nem szeretnék sokáig laptetőn lenni!!!

kacsa14

Évi!!Rajtad a Világ szeme!!!! :D :shock: :shock: :D :shock: :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Kép
bea27

Évi!
Naggggyon szorítok!!!!!!

Márti!
Szépek a gyerekeid!!! :)

Kép
Kép
norwell

Évi!

Megy a drukk!!! :lol: :lol: :lol:

Kacsa!

Köszi!

Aranyosak vagytok,Lányok,köszia dícséreteket!

Norwell!

Jó ég,Saci mindjárt 1 éves??? Hisz most született!

Márti
borossné becz márta

sziasztok!

Jajj, ilyen izgi pillanatban néztem be :D

Évi!
nagyon drukkkkk Nektek! a pocidat szupi hatalmasra növesztetted :)
de a költözés tényleg nagyon durva lehetett így :shock:

Eszter

eszter82
Budapest

Sziasztok!

Ezer és egy millió dologgal tartozom Nektek, de nem bírtam ki,h. Évinek ne szorítsak!!! Bea köszönöm,h. írtál!! :D
Évikém csodás szülés kívánok!!

És mindenkinek csodálatos új évet!

És ha már ennyi mindennel lemaradtam hoztam két képet az én gyönyörűségemről! Kép Kép
és még 1 bónusz!!! :) 8) Kép
Vendég

Pupy!!Szépség ez a NAGYLÁNY!!!(És szivi! :wink: )
Éviről nemtud senki semmit??

Kép
bea27

Pupy!
Csodaszép a lánykád!!! :) És jó, h van blogod... ;)

Kép
Kép
norwell

Pupy
nagyon helyes a kislányod! jó hogy írtál, már hiányoltunk! :D (blogot, most nem nagyon van időm olvasni, sajnos, de majd belenézek. :oops: )

Bea
én vagyok az Évi felelős, a tegnapi sms-óta nem jött semmi. nem akarom zavarni, de lehet, hogy ma este írok neki, hogy miújság.

Kép

Kép
syrynx

Évi
Én is nagyon drukkolok, bár szerintem már megszülettek a pici lurkók :) szép új év dupla áldással :)

Kacsa
Az urad baja nem valami fényesen hangzik, ilyenről még nem is hallottam neki, remélem karácsony után akkor tényleg nekiállhat edzeni újra.
Köszi a tippet. Hallottam róla és én is nagyon jókat. Szerencsére most minden rendben, de ettől függetlenül jó lenne megnézetni magam.
Egyik ismerősömet akkut állapotban kezelték (gerincsérv műtét után újra kijött a sérv) és rendbe jött.
Az milyen zongora a képen Timi előtt? Én is valami ilyesmit gondoltam Lillának :) amúgy annyira szép a lányod, most már egyre erőteljesebben csajosodik.
Csini volt a karácsonyi szerelése lánykádnak és a konyhája is klassz.
Timi nagyon ügyes, ha már gyöngyöt fűzöget. De gondolom ez nagyobb szemű

Angie
Édes lehet Sziszkó és a képeken is olyan nagyfiú már :)
Gratula férjednek az előléptetéshez!
Ami a tesóprojektet illeti maximálisan megértem, hogy nem akarsz táblába kerülni én sem :) Mi már egy ideje rajta vagyunk, mert Lilla is nehéz volt, de direkt nem írtam, hogy ne is kérdezzétek, mert én is igyekszem nem figyelni.
És nem idegeskedni. Lilla mielőtt megfogant az az előtti év rémes volt. Majdnem minden menszeszt első napját végigbőgtem és most ezt nem szeretném.
Szóval nálunk sosem lehet tudni mikor jön :) remélem erre a pár sorra rajtad kívül senki nem figyel fel :)
Olyan szépen írtál a tesó várakozásról, tetszett nagyon. Én is így érzek. Isten segíteni fog. Lehet nekünk picit többet kell várni mint az átlagnak, de az a gyermek tökéletes lesz.
Nálunk amúgy apa spermája átlagon aluli volt :( (darabszám és mozgékonyság tekintetében) a doki 5 év alatt 10% esélyt adott. Lilla úgy fogant, hogy őt nem kezelték. :)

Norwell
Tesók, ahogy látom jól elvannak együtt.

Heni
A doktornőtöknek sztem nincs igaza. Ahogy nézem kb duplázta a súlyát és most fél éves. Amúgy a képeken sem látszik túlsúlyosnak és ilyen kicsi gyereket nem tudsz mozgásra bírni nagyon és az ételt sem vonod meg tőle.
Szóval sztem ne foglalkozz vele.
Az, hogy még nem fordul sem baj, még szerencse, h láttam a barátnőmet példaként, akinek a lánya kb 9 hónapos koráig szinte semmit nem csinált és 13 hónaposan meg járt :)
Amúgy a csajok tök jó dolgokat írtak rá, hogyan bírd fordulásra :) ha aggaszt a dolog vannak ingyenes mozgásfejlesztők, ahol megnézik minden rendben van e vele. Mert azért olyan lehet, hogy kötöttebbek az izmai valamiért.

Adriana
Nem tudok gratuláltam e, de ha nem akkor most megteszem. :) nagyon szép a kislányotok.

Syry
nagyon szorítok, hogy ebben a 3 hónapban sikerüljön a tesó és ne kelljen azon gondolkodni, h hány óra az út, mennyit kell dolgoznod és mennyit fizetnek.
Lillát is a fa varázsolta el jobban :) ebben a korban még normális. És milyen jó, hogy nem feltétlenül az anyagi értékeknek örülnek és tulajdonítanak nagy jelentőséget.
Nem tudod a dokit rávenni, hogy hamarabb vizsgáljon ki? Vagy te nem akarod? Végül is 38 az 38.

Pankaa
De érdekes, hogy minden gyerek utálja, ha a mama gépezik :wink: Lilla nem is annyira utálja, de akkor ő is mindenbe belepiszkál és sikerült már menet közben billentyűzetről kikapcsolnia a gépet :)

Nemmááá csajok ennyi blogot nem tudok olvasni....legalább néha másoljatok be pár sort onnan ide (Juca, Pankaa és Pupy is)

Timika
Úristen már te is 22, hétben, gratulálok a kislányhoz, akkor meglesz a vegyes páros :)

Sosi
Irigy a fehér karácsonyért :) nekem már nagyon hiányzik
Gondolom akkor volt nagy öröm a póni vidámpark miatt...Jézus mi vár még rám is :lol:

Szia Maci
Üdv újra köztünk

Anita
Nagyon cuki kis husi musi Petrik

Unique
Sztem teljesen normális, hogy 2 gyerkőc és munka mellett bnet már nem nagyon fér bele, édesek a gyerkőcök és örülünk, ha hébe hóba írsz pár sort.

Márti
Úristen a fiaid, de meg nőttek. Persze a lányod is :)
És klasszak a ruhái :wink: :)

Pupy
Jó hogy tettél képeket gyönyörű Zsófi bár én már kukucskáltam iwiw-en :)

Eszti
Te is nagyon jól nézel ki Zsófival a képen. Azért majd jelentkezz!

Látom nincs mese blog olvasgatás lesz :)

Decemberi utólagos köszöntések:
Kép
Kamilla, Ádám, Davide boldog névnapot!
Ádám, Noémi, Angelika, Tamás, Marci boldog születésnapot!

Évi boldog névnapot!
Anikó boldog születésnapot!
Jucmuc boldog névnapot!

Ééés valóban kicsit több, mint 1 hónap múlva Saci is 1 éves...hihetetlen gyorsan elszaladt ez az 1 év.

KépKép
KépKép
fleur

Képek és majd írok is csak Lilla lassan ébred
Kép

A bohócot én varrtam neki. Az orra tépőzáras, a nadrágján van cipzár, a kabátja szalaggal köthető össze, és a cipőfűzője is van.
Kép

[img]http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments
/1231338998.6034.jpg[/img]

No mit szóltok milyen kutyát épített :wink: :lol:
Kép

Kép

Az ifjú cumis padavan :lol:
Kép

Kép

Így tudtam mézest sütni volt egy kis "segítségem" :)
Kép

és pár januári kép
Kép

Annyira, de annyira huncut. Sztem látszik.
Kép

Kép

Kép

Kép

Tisztára mint a kocsmában....
Kép

KépKép
KépKép
fleur

Fleur!

De jók a képek! Annyira de annyira imádom ezt a kiscsajt! Jaj,csak gyógyuljunk meg teljesen,találkozni kéne! Gondoltam,hogy tetszeni fognak a ruhák,egyébként hasonló az ízlésünk is szerintem! Gyönyörű bohócot varrtál,nagyon ügyi vagy!
És azért én csendben,halkan szurkolok Nektek NAGYON! Megérdemlitek!

Márti
borossné becz márta

Fleur!

Hát Te nem vagy semmi! Hetekig nem vagy és utána becsületesen visszaolvasol mindent!!! :)

Ti is nagyon szépek vagytok! Lilla tényleg nagoyn huncut! Sikerült jól elkapni a pillanatokat! :lol:

Köszönjük a dícséretet!

http://cgi.ebay.at/Simba-Funny-Farm-Key ... otohosting

Ilyen a zongoránk, magyar oldalt nem találtam, Simba gyártmány, Anyós vette, talán Baby Center-ben, de nem vagyok benne biztos.
Amúgy én marhára utálom, mert vannak rajta gépi dallamok és mindig a legmonotonabb kopácsolósat nyomja meg és olyna, mintha az agyamban kalapálnának légkalapáccsal ...

Zuram futott már, néha jobb, néha rosszabb. Most épp rosszabb. Nem tudom, mi lesz belőle ... Mert egyelőre eléggé neki van keskenyedve. Elég nagy tortúra volt a műtét is + utána a 2 hétnyi mankózás, amíg totál röghöz volt kötve (én is nehezen viseltem, hgoy Timi mellé kaptam még egy gyereket, aki felért 3 csecsemővel, anynira nyafogós volt), aztán a lábadozás és mégsem lett igazán jó ... De azért bízunk benne, hogy még alakul, végülis bő 2 hónapja volt a műtét, az nem olyan sok idő.

A bohóccal nagyon ügyes vagy! Nekünk egy kukacunk van ilyen, azon is van gomb, pattent, zip-zár, tépőzár, cipőfűző, ilyen bujtatós bigyó.

kacsa14

Sziasztok!!!! :)

Ma délelőtt kötötték be a telcsit, a netet is sikerült felrántanom. :) Igyekszem minél gyorsabban felvenni a fonalat.
Hétfőn voltunk mércsikén, Levi 8790 gr volt, hosszat most nem mértek. Megkapta a kókuszos oltását, fel se tűnt neki.
Mindjárt keresek képeket és teszek fel.
Vendég

Sziasztok!
először is Éviről: még egyben vannak. este 6 körül írtam neki sms-t és azt válaszolta, hogy minden változatlan. illetve annyi van még: hogy már mindkét gyerek keresztben van, így egyre valószínűbb a császár. és kéri továbbra is a drukkokat! :D

Maci
epedve várjuk a képeket!!!!!!!! :lol:

Fleur
húúú, te tényleg mindenkinek részletesen reagáltál! :D Lánykád sokat nőtt, és továbbra is huncut szemei vannak. Bohóc nagyon ötletes (lehetne szabadalmaztatni :wink: ). gondolom Lilla szereti. remélem meggyógyultatok teljesen. Köszi a drukkot tesó ügyben, de lehet hogy másként alakulnak a dolgok. tegnap voltam állásinterjún. eddig elég ígéretes. viszont ma nem hívott vissza a közvetítős pasi, úgyhogy még elég kétesélyes a dolog. ha sikerül, akkor viszont napokon belül munkába kéne állni. ebben az esetben szüneteltetnénk egy ideig a tesóprojektet. lehet, hogy nem is baj, mert már kezdtem kicsit belegárgyulni, hogy állandóan a naptárt nézegettem, hogy mikor is van középidő. :roll: :?

mennem kell, sír Máté...

Kép

Kép
syrynx

Drukk Éviéknek!!!

Syry!

Timi abban a hónapban fogant, amikor megkaptam életem eddig magasan legjobban fizető melóját (szar főnökökkel és körülményekkel, de ez már más kérdés) ...

kacsa14

Jó reggelt!

Évi
Mennek a drukkok!!!!!!!
Vagy már gratulálhatunk? ;)
Vendég

Sziasztok!

Éviről még semmi hir??? Drukkolok neki!!! Én tényleg azt kivánom, hogy a gyerkőcöknek legmegfelelőbb módon szülessenek meg. A császárral született gyereknek is ugyanolyan az értéke, semmi különbség nincs. Ebből szerintem az anyukák csinálnak csak gondot.

Évi!
Remélem, ma valamikor már gratulálhatunk Neked, és üdvözölhetjük a két kis jövevényt a kinti világban. Mond meg nekik, hogy hozzanak magukkal egy keveset a benti melegből :)

Virág!
Hihetetlen, hogy Lilla milyen megcsajszisodott. Igazi nőci, főleg ezekkel a fürtökkel a buksiján. A bohóchoz pedig külön gratula. Hogy neked még ilyenekre is van időd és energiád. Nagyon ügy és kreativ vagy. A tesó meg majd jön, amikor akar. Úgy, ahogy jött Szilár és Lilla is. Akkor már nem is vagyok betegek?

Pupy!
Kb két órát töltöttem a bolgod olvasgatásával és a képek/videók bámulásával. Jó látni a boldogságodat. A lánykád pedig nagyon-nagyon cuki.

Eszter!
Mizujs veled? Ünnepek alatt tudtál pihenni, vagy akkor is zenéltek az együttesek?

Syry!
Drukk a melóhoz, viszont nem biztos, hogy jó lenne a kihagyás. Mondjuk, nem lenne baj, ha úgy járnál, mint Kacsa.

Maci!
Végre újból köztünk!
A képeket pedig már nagyon várom a nagyfiúról. Szüléstörténetet is kapunk?

Mi betegeskedünk. Szilárd kezdte köhögéssel, aztán elkapta tőle az egész család, beleértve anyuéket, öcséméket. De nagyon durván, mert már lassan egy hónapja, és még nem vagyunk jól. Szilárd kilábalt, majdnem lement a tüdejére, igy antibiotikumot is kapott. Én három napja szedem az antibiotikumot, mert mellhártyagyulladás lett nálam is a vége. Irrdatlanul köhögünk. Mit ne mondjak, sz*r érzés. Ráadásul Szilárdnak képtelenség beadni az antibiotikumot. Két részben futottunk neki. Előbb szuszpenzióban, de azt félre nyelte, és majd megfulladt. Utána tablettában kaptuk, amit hol poritva, hol szétvágva adtuk oda különböző ételekbe belecsempészve, de a végén már mindenre azt hitte, hogy gyógyszer van benne, és enni sem akart. Szóval rendesen megszendvedtünk vele. Az a baj, hogy van neki egy affektiv apnoe elnevezésű idegrendszeri reakciója (amit orvosilag nem neveznek betegségnek, mert semmi elváltozás nem történik, és kinövik 3 éves korig), ami konkrétan azt jelenti, hogy ha nagyon megijed, vagy erős és hirtelen fájdalom éri, vagy nagyon behisztizik, akkor nem vesz levegőt. El is ájult egyszer, amikor Sterimart akartam befújni az orrába, és nem akarta. Hát ezért sem lehet neki erőszakkal benyomni a szájába semmit.
Ti hogy csináljátok a gyógyszerbeadást? Szerintem Szilárd pont abban a korban van, amikor még nem érti meg, hogy beteg, de már nagyon át sem lehet verni ezzel a gyógyszeradagoló fecskendővel. Most, hogy már nem szedi azt a keserű antibiotikumot, a szirupot már könnyebben rá tudom beszélni. Hát nem egyszerű.
Vendég

Angie!

Jobbulást Nektek!

Timinek én már 13 hósan se tudtam a Panadol-t beadni a fecskendővel ...

Nem tudom, hogy miért nem gyártanak a kicsiknek antibiotikumos kúpot, sokkal egyszerűbb lenne. Tényleg sokaktól hallani, hogy egyszerűűen nem lehet beadni a gyereknek és ha súlyosabb az állapot, akkor meg lehet menni szurira, mert a gyógyszert be kells zedni ...

Esetleg azt lehetne, hogy vmi. zsarolással és mindig ugyanazzal a rutinnal (tehát ugyanazzal a kanállal, esetleg ugyanabba az ételféleségbe tenni), hogy tudja, hogy most gyógyszer van, tehát ne azt érezze, hogy átvered és utána legyen vmi. jutalom. Nem tudom, mennyire kiveitelezhető egy ekkora gyereknél.

Timi vitamint eszik (a Cebion elég keserű), de már kaja előtt magától jön és tátja a száját érte.

Maci!

Csatlakozom az előttem szólóhoz, várjuk a fotókat! És mesélj! Milyen babázni? Milyen volt a szülés? Milyen a házikó?

kacsa14

Megtaláltam a pendrive-om, vadászom a képeket. :)
Vendég

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2011.03.26 00:24-kor.
Vendég

Angie!

Jobbulást Nektek!
A barátnőm most 2 hónapos kisfiánál is ezt diagnosztizálták,3 hetesen! Kórházban voltak 3 napig,de minden lelet negativ! Nálatok mikor jött ki előszőr? Gyakran előfordul és mivel tudod megelőzni vagy tenni ellene? A pici fiú elég keveset alszik,de a barátnőm sirni sem meri engedni (én sem merném),ezért rengeteget van kézben,nem tud vele mit tenni! Nagyon megköszönném,ha megosztanád a tapasztalataidat,mert szegény nem tudja,mivel tenne jót a babának!

Évi!

Drukkolok nagyon!

Maci!

Száp Leventéd van! :lol:

Márti
borossné becz márta

Sziasztok!

Megint elmaradtam kicsit… :oops:
Először is nagyon boldog 2009-es évet kívánok mindenkinek!!!

Évi :) Drukkok mennek ezerrel, rengeteget gondolok rátok, nemsokára már a kezedben tarthatod a Manókat :D:D:D

Jmaci :) Jó, hogy újra itt vagy, édesek a képek, amiket feltettél :)

Syry :) Ha nem baj, én azért mégis inkább a kistesónak drukkolok :) :wink: A vizsgálatokat azért megcsináltatjátok?
Kérdezted, hogy Kristóf hogy viszonyul a kistesó kérdéshez. Hááát, elég érdekesen… legtöbbször azt mondja, hogy majd kidobja a kukába :shock: :shock: Szal tesó féltékenység szerintem tuti lesz :( Ugyanakkor egy jó hete voltunk egy kisbarátjánál, akinek 5 hónapos a kishúga, és vele tök aranyos volt, segített megmosni a lábát, mikor fürdött…De ugyanakkor sokszor hárítja a témát, úgy tesz, mint aki nem hallja, mikor kérdezek vagy mondok a tesóról vmit. Kíváncsi leszek, mi lesz….

Kacsa :) Nagyon szép Timcsa :) Elhiszem, hogy örült a játékkonyhának – még Kristóf is nagyon szeret főzőcskézni, mikor játszóházban vagyunk és lát ilyen kis konyhát.

Márti :) Sajnálom, hogy a betegségek beárnyékolták az ünnepeket!:( Kamillának utólag is nagyon boldog névnapot kívánok! :) Szép családod van :D

Angie :) Jobbulást Szilárdnak! Nekünk szerencsénk van a gyógyszerekkel, Kristóf mindent bevesz – igaz, mostanában nem kapott, csak egyszer Panadol szirupot, de azt kimondottan szereti, meg homeós bogyókat kap vízben oldva. Ja, meg vitamint, Cebion 2x multit, de azt is szereti…Én továbbra is szirupokkal próbálkoznék- ha máshogy nem megy, fecskendőbe felszívva és nagyon lassan adagolva neki.
A korábban feltett képeken nagyon cuki Szilárd :) Kistesó ügyben csodálom a türelmeteket, bár tökéletesen igazatok van, én vagyok a türelmetlenebb fajta :roll: Kistesó: alapvetően mindkettőnknek tényleg mindegy volt, hogy milyen nemű lesz (illetve tényleg egészen kicsit én fiú felé, párom pedig lány felé hajlott).

Unique :) Jó volt látni titeket is :) Gyönyörűek a gyerkőcök! :D Nem semmi, hogy Dávid 7,5 hósan 1,5 éves rucikban nyomja :shock: :lol:

Pupy :) Elhiszem, hogy nagyon boldog vagy a kis gyönyörűséggel :D

Fleur :) Drukk nektek is! :D :wink: És köszi a gratulációt a kiscsaj nevében :wink: Szuperek a képek, Lilla is egyre csajosabb :) A bohóc nekem is nagyon tetszik :)

Norwell :) Akartam még korábban írni, hogy nagyon tetszettek tesós képek - annyira aranyosak együtt :)

Bea :) Köszi a hiányolást, zajlik az élet… Kristóf erőteljesen próbálgatja a határokat, meg a türelmemet… Igazi kis ördögfióka, aki csukott szemmel motorozik le a lejtőn és be a forgóajtón, többet inkább nem írok, de sokszor a szívbajt hozza rám, egy pillanatra nem lehet szem elől téveszteni, ha nem itthon vagyunk…
Ádinak megkésve, de boldog névnapot kívánok!

Dobok fel pár képet. Pussz mindenkinek!

Kép
Kép
Kép

KépKép

KépKép
timika

Maci
köszi a sok szép képet a családról! kiváncsi vagyok a mostani állapotra is! :lol:

Timika
húúú tényleg kis elven lehet Kristóf. motorozós esetek nem semmik. nekünk csak 4kerekű autónk van. (meg egy kis kétkerekű bicónk, de azt még nem használja.) Nálunk mostanában a konyhapultot rámolgatja. :evil: meg fut mint a csík. Ha az 5 hónapossal jól bánt Kristóf akkor nagy gond nem lehet. :wink: Nagyon komoly a vonatos pálya, amit kapott Kristóf. A fátok is tetszik a mézeskalácsokkal. látom kiültetős.

Angie
a folyékony gyógyszereket sem veszi be? (nálunk azzal még nem volt gond. igaz nem is sokszor kapott. pirulát, por alakút még nem kellett próbálni.)

Kép

Kép
syrynx

Jaj, a lényel lemaradt:

Évi ma írt: még 3 in 1 vannak. annyi a változás, hogy jelenleg medencevégű lett mindkét gyerkőc. tehát forgolódnak még ezerrel. :wink:

Tesóm ma 35 éves. :lol: még ők is egyben vannak. január 17 elvileg a dátum. :lol: már nagyon várják/várjuk a legkisebb csemetét.

Kép

Kép
syrynx

Sziasztok!
elöször is boldog Új Évet mindenkinek!
Nagyon szégyellem magam, de úgy látszik, csak én vagyok aki nagyon nehezen tud időt szakítani a fórumra. Néha beesek, végigfutom, megcsodállom a szebbnél szebb babákat és ennyi...
Pupy!
Örülök hogy jelentkeztél, nagyon szép a kislányod!
Fleur!
Lilla micsoda hercegnős lett így behajasodva... Gondolom már nem nézik fiúnak...
Rakok egy képet Miráról, és megint csak ennyire telt. gyekszem gyakrabban jönni, mert így kimaradok mindenből :( Kép

Kép
faul

Sziasztok!
Köszönjük dicséreteket. :) Majd teszek fel újabb képeket, csak azok apa gépén vannak. :? De ő meg útban van hazafele. :)
[/quote]
Vendég

Az ígért szüléstörténet:
Levente manó 21re volt ígérve, de ő rettentő jól érezte magát még bent. Majd 24-én, szombaton hajnalban már párszor felnéztem, volt 1-2 fájás, de visszaaludtam. Fél 7 fele keltünk, mert NSTre készültünk. Akkor kezdtek szabályosabban jönni a fájások. Vártunk fél 8ig, utána felhívtam a szülésznőmet, hogy 5 percenként jönnek a fájások, mi légyen: NST vagy szülőszoba. :)
A szülésznő mondta, hogy szépen, nyugodtan fürödjek meg, pakoljam össze apát és a szülőszobánál találkozunk. Fél 12 fele értünk be, ekkor 2 ujjnyi volt a méhszáj. 12re beért a dokim, burkot repesztett. Elég nagy volt a forgalom aznap, fél 1 fele mentem be a szülőszobába. Addigra apa mindenkinek leadta a drótot, hogy már 3-an megyünk haza. Fél 2kor 4 ujjnyi volt a méhszáj, már készültek, hogy nemsokára baba lesz. De a tágulás itt megállt, nem akart haladni a dolog. Kaptam oxitocint is, de semmi. Hol apa kezét szorongattam, hol a szülésznőét. 4 óra után bejött egy másik doki is, megvizsgált, annyiban maradtak, hogy várnak még egy kicsit. Levi feje a helyén volt, de nem akart kijönni. Fájások jöttek-mentek, de semmi változás. Kaptam méhszájlazító szurit, de semmi (viszont a fenekemen lett egy tenyérnyi kék folt :lol: ).
Nagy tanakodás ment, majd egyszer csak mondták, hogy szóljak, ha fájás jön, majd kicsit rásegítenek. Ez abból állt, hogy a dokim rámnehezedett, a másik doki a méhszájat babrálta. Ekkor sikerült Levi fejét méhszájon kívülre varázsolni. Utána már peregtek az események. Levente 24én 17.18kor előkerült. Nem sírt, csak nyöszörgött és körbepisilt mindenkit. :lol: Apával elmentek megfürdeni, addig én matyóhímzést kaptam. :) Meg 2 zacsi cukros vizet kaptam, de nem bírtam felülni az ágyon, így ágyon rodeóztam a szobába. 3. nap kaptam némi vért, 4. nap engedtek haza. Egy kis láz miatt nem akartak engedni, de a dokim elintézte. Azóta jól vagyunk, Levi nő, mint a gomba.
Vendég

Ja, a dokim hazaengedésnél mondta, hogy ha nem sikerült volna a rámnehezedős dolog, akkor vittek volna a műtőbe. :roll: De szerencsére jól alakult minden. :)
Vendég

Szia Maci!
Te ugye Fehérváron szültél?
Megkérdezhetem hogy kinél?
Én is ott szültem, nekem csak jó tapasztalataim voltak, de kiváncsi vagyok hogy másnál hogy alakultak a dolgok...
Gratulálok a kisfiadhoz, nagyon édi, bár biztos sokat változott már!

Kép
faul

Márti
Azonnal jelez, ha rendbe jöttetek :) és köszi :lol:

Kacsa
hát én már csak ilyen vagyok. Azért nem csináltál nagy kedvet, hogy ezt a zongorát vegyük meg :lol: akkor inkább nézek másikat :)
Szorítok a párodnak!

Évi
Durkkolok!!!!! Remélem azért jól vagy.

Syry
Sajna egyelőre nem nagyon értékeli. Majd, ha kicsit nagyobb lesz és még ügyesebb lesz a keze. Most csak az orrát szereti leszedni. :) azt a legkönnyebb.
Munkához szorítok.
Megy a drukk tesódéknak is.

Angie
:( nálunk működött, az hogy megdicsértük, hogy nagyon ügyesen bevetted és onnatól rendesen bevette. Modnjuk most legutóbb nem kellett neki antibiotikumot adni, csak kétféle köptetőt szedtünk.
Lehet az azért nem is olyan rossz, azért volt vele könnyebb dolgom. A Nurofent is egész jól be tudjuk adni neki. Viszont amikor éjszaka üvölt félig önkívületi állapotban, akkor már nehezebb téma.
Szóval nem tudom mit is tanácsolhatnék.

Maci
Édes Levi, de gondolom azóta már jó sokat nőtt :)
Akkor végül is mondhatni jó élmény volt a szülésed. Ez a méhszájas átsegítés nem fájt? Vagy nem is érezted?

Timika
Húú de nagy fiú már Kristóf. Azért pocakról is dobhatnál egy fotót.

Faul
Hát egy éves koráig ő is kis kopi volt, de utána nagyon gyorsan elkezdett nőni a haja. :)

KépKép
KépKép
fleur

Írt Évi,
még egyben vannak. kétnaponta van ctg neki. ha péntekig nem jeleznek a babák, akkor "kiveszik" őket. (így írta.)
:lol:

Kép

Kép
syrynx

Syry!

Hány hetes is most Évi?

Márti
borossné becz márta

Márti
36 hetes

KépKép
KépKép
fleur

Nekem azt írta, hogy pénteken már 37 lesz. :wink:

Kép

Kép
syrynx

febr.6-ra van kiírva, azt én a múltkor megjegyeztem

kacsa14

Sziasztok!
Hát nem gondoltam volna, hogy Éviről még semmi hir. Syry! Tudsz valami közelebbit róla.

Lányok!
Szilárd, hogy nem kap már antibiotikumot, a köptetőt simán beveszi. Kimérem, beleöntöm egy pálinkás pohárba, és megissza. Az antibiotikum keserűsége miatt nem akart semmit bevenni a végén. Még azt a szirupot sem, amit eddig gond nélkül bevett, pl. a Panadolt. Kifejezetten az antibiotikum okozta a gondot. Étvágya még mindig nincs, de bizom benne, hogy ha bélflórája helyreáll, a régi Szilárdként fog majd zabálni.

Bea!
Bocsi, a múltkor elfelejtettem neked irni. Hajrá tesó projekt. Úgy tudom, Ádira sem kellett nektek éveket várni. Viszonylag hamar jött,. Hát mi már 9 hónapja próbálkozunk, de eddig még semmi. Ez a hónap a kemény antibiotikum kóra miatt ugrott.

Márti!
Keresek majd cikkeket arről az affective apnoe dologról. Szilárdnak 8 hónaposan jött előszőr. Még csak ülni tudott, és anyuékra biztunk. Nyúlt egy játékért, és orrabukott. Az annyira rosszul esett neki, hogy nem vett levegőt, és elájult. Anyuék pánikba elstek, kiviték a hidegbe, belefujtak a szájába. Ezek nem segitettek. Magától jött helyre. Akkor voltunk bent a korházban 3 napig, de nem találtak semmit. Utána párszor még előfordult (főleg a járni tanulós időszakában), és akkor jöttunk rá magunktól, hogy mi ez a dolog. Aztán orvosok is mondták, de addigra mi utána jártunk interneten, szakkönyvekben. Ez nem betegség, semmi szervi elváltozás nem történik, csak igy reagál a gyerek. Van aki csak hisztinél csinálja. Szilárdnak az elején csak erős fájdalomra jött, és 90%-ban ha az arccsontját érte ütés. Utána hosszú ideig nem csinálta, azt hittük, hogy kinőtte, de most a betegsége alatt kétszer eljátszodta velünk, és most kifejezetten hisztiből. Az elején rémisztő volt, de most ha látom, hogy mereszti a szemét, viszem a csaphoz, és lelocsolom. 2-3, max 4 éves korukra kinövik. Mindenkinek más módszer válik be a megelőzésre, ezt majd a cikkek leirják, de az biztos, hogy a gyereket előbb meg kell ismerni, és észre kell venni, amikor kezdi, és rögtön közbe kell lépni. De ha elájul, sincs baj, mert az ájulásnál beindul a reflexes légzés. Szóval, ebbe nem lehet belefulladni, még egyetlen esetben sem fordult elő. Ha nem kap 1-2 percig levegőt, nem árthat az agynak, mert 3 perc oxigénhiány után károsul csak az agy.
A cikkeket a héten valamikor letöltöm, és belinkelem ide. Most sajna nincs időm. Futnom kell a konyhába.

Bocsi, hogy a többieknek nem tudok most reagálni, de épp főzés kellős közepén ültem le a gép elé.
Vendég

Bocsi, hogy eltűntem. A hétvégén apának szüksége volt az egeremre és a billentyűzetemre. :D

Márti
Köszi! :) Gratulálok a pici lányodhoz, megérte a várakozás. :)

Timika
Gratulálok a kistesóhoz!!! Hihetetlen, hogy már túlvagy a félidőn...
A fiad egyre szebb!

Syry
Köszi a "közvetítést" az elmúlt 8 hónapban!
Hogy haladtok tesóügyileg?

Faul
Jól tudod, fehérváron szültem. Nekem is jó tapasztalásaim voltak. Van 1 doki, akitől felállt a szőr a hátamon, de a többivel nem volt gond. Dr. Rubliczky Leventénél szültem, Kincses Andrea volt a szülésznőm.ű
Te kinél szültél?

Fleur
Levadásztam apa gépéről a frissebb képeket, majd mazsolázok belőlük.
Jó élményként maradt meg a szülés. A méhszájas átsegítés nem volt valami jó, de jobban meg voltam azon lepődve, hogy milyen bazi nehéz a dokim. :) Tulajdonképpen azt éreztem, hogy Levi feje átcsusszant a méhszájon. Utána már gyorsan kotort kifelé. :D

Angie
Sajnálom az apnoés dolgot! A pálinkás poharas dolog viszont nagyon tetszik. Később majd valami jó párlatot fog kérni abból. :)
Szilárdnak mielőbbi gyógyulást!
Vendég

Maci!

Mit szólt a dokid,hogy a kisfiadat is úgy hívják mint Őt? Nem véletlen kérdem ám,nálunk is ez a helyzet volt a 2. kismanómnál! :lol:

Márti
borossné becz márta

Vicces, de a Húgom első gyermeke szintén a doki nevét viseli. :wink: :lol: (ő is levente).

Maci
szívesen tettem. tesó: most egy kicsit várakozó állásponton vagyunk. új munkahely van kilátásban. :) de lehet nem lesz belőle semmi, mert nem jelentkeznek egy hete. :evil: amúgy ez a 11. ciklus hogy még nem jelentkezik a baba. :(

Angie
fő, hogy nem szervi betegsége van. reméljük mielőbb kinövi. :wink:

Kép

Kép
syrynx

vmi. hír Éviékről?

kacsa14

Kacsa
tegnap sms-eztem Évivel. továbbra is várakozó álláspont van. utóljára azt írta, ha magától nem indul meg, pénteken (16-a) kiveszik a babákat. holnap lesz Évi szülinapja! :wink: (ha jól emlékszem.)

Kép

Kép
syrynx

és azt tudni, hogymiért akarják kivenni őket? van vmi., ami indokolja a mihamarabbi befejezést?

igen, én is 15-re emlékszem, sok boldog szülinapot Neki!

végül teljesül a vágya, hogy a szülinapja előtt ne bújjanak ki ... bár azt hiszem, hogy nem teljesen így gondolta, hogy a kórházban fog sz.napozni :(

kacsa14

Kacsa
sajnos ennyire részletesen nem tudom a dolgokat. utóljára azt írta Évi hogy 7cmre nyitva van a méhszáj. talán ezért. :shock: gondolom ikrek esetében még jobban félnek a rizikótól. nem tudom. :roll:

Kép

Kép
syrynx

Márti
A doki nem szólt semmit, csak mosolygott. :)
Apa választotta a nevet, majd szóltam neki, hogy a doki is Levente. Nem is tudta. :)

Syry
Új munkahely? Jól hangzik. Hogy sikerült a számítógépes tanfolyamod?

Évi
Boldog szülinapot!
Még mindig drukkolok!
Vendég

Sziasztok!
Maci!
Én is R- L-nél szültem. Nagyon jó dokinak tartom. Nekem az asszisztense volt a szülésznőm. Ő is nagyon ügyes!
Többi dokival nem volt kontaktom, csak a főorvossal egy idősebb őszes. De őt is csak futólag láttam. Szó szerint :) Bejött jóváhagyását adta a beavatkozásra amire szükség volt, és szaladt tovább.

Kép
faul

Sziasztok!

Először is drukk Évinek, nagyon sokat gondolok rá

Maci:
örülök, hogy te is előkerültél

Fleur:
köszi a véleményed, de én is úgy vagyok vele, hogy előbb-utóbb ő is meg fog tanulni mindent, igaz kell egy kis rásegítés
egyébként Tünde már rég megduplázta a súlyát, most már 8 kiló felett van
nagyon szupi ajándékot csináltál Lillának, nagyon kreatív vagy
nagyon drukkkolok a tesóbabához

Angie:
reméljük Sziszkó minél hamarabb kinővi ezt a problémáját
mennek a drukkok a tesóhoz

Syrinx:
neked is drukkolok mindig, reméljük már tényleg nem várat a tesó

Faul:
Mira nagyon csini baba

Lányos anyukák!!!
ma volt nálunk a doktor néni Prevenart beadni Tündinek és előtte megvizsgálta alaposan és megnézte a nuniját is, talált is nála egy bizonyos hártyás összenövést a kisajkaknál, amivel "nőgyógyázhoz" kell vinni
azt mondta a doktornő, hogy ez más lányoknál is előfordul, úgy mint pl. a fiúknál a fitymaszükület
volt már valakinek hasonló problémája? mit fognak vele csinálni pontosan?
ha jól emlékszem, valaki már írt erről, csak nem tudom pontosan ki és mikor
előre is köszönöm a segíséget
amúgy jól vagyunk, Tündi felső ínye teljesen be van durranva, már bármikor lehet ott is fog, szegénykém szenved is vele, de szerencsére, az éjjszakákra nem hat ki

hoztam pár képekt is, a mai spenót evésről és egy karányi családi fotót, meg egy ráadás a hugom egyik kisfiával, amikor a nagyiméknál voltunk karácsonykor
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Puszi Tündi és Heni
Kép
szalai heni

Maci!

Az én dokim kezet csókolt! :lol: Teljesen meghatódott,hogy a picit úgy hívják mint Őt! Nálunk is a férjem ragaszkodott hozzá,hogy Lehel legyen a neve! Nagyon szertjük a régi magyar neveket.

Továbbra is drukk Éviéknek!!!!!

Márti
borossné becz márta

Heni!

Sajnálom a nuni összenövést!

Én annyit tudok ezügyben (de én is csak olvasgattam), hogy első körben ugyanúgy szteroidos krémmel próbálják feloldani, mint a fiúknál a fitymaszűkületet. Gondolom, ha ez nem elég vagy súlyosabb az összenövés, akkor lehet szó műtétről, de erről nem tudok többet.

Mivel szoktad kenni a popsiját? Sokan a hámosító krémeket okolják (pl. Neogranormon), bár erre egyértelmű kapcsolatot sem találtam még.

kacsa14

ezt találtam még a múltkor a témában:

https://www.drdiag.hu/kereso/diagnoszti ... v%E9se-%0D

kacsa14

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?