Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Választottam ki én is vonalzót,most próbálom feltölteni:)
Vendég

Nem tudom,hogy sikerült-e?
Vendég

Gratulálok Ági!
Minden jó, ha jó a vége!
Pityeregtem a történeten, hasonló érzelmekkel küzdöttem a műtét előtt és alatt...
Ahogy nő Gyuri és teli az idő, egyre jobb lesz! Kitartás a szopihoz! Betti kitartása nagyon jó példa!

Kép
Kép
pepitanna

Szóval nem sikerült,nem tudom,hogyan lehetne feltölteni...
Ma hívtam az orvost 3-szor is,hogy kérjek tőle időpontot,de nem vette fel a telefonját.Gondolom sok a munkája,de az sem biztos,hogy jó számot hívok.
Még egy kérdés.Melyik kórházban lehet szülni nála? :roll: A Baross utcaiban?Azt nevezik Női klinikának?Én az kislányomat a Bajcsyban szültem,de nincs jó tapasztalatom,azért váltanék.
Köszönöm a válaszokat,éjjel még felnézek,mert úgyis mindig fennt vagyok éjjelente.Tegnap pl 2-6-ig...Úgyhogy eldöntöttem,hogy akkor mától nem forgolódok az ágyban,hanem inkább elkezdem írni a szakdogámat.
Sziasztok:)
Vendég

Ági Ez aztám a mélyreható történet!
Abszolút átjöttek az érzelmeid! Ha lehetek szentimentális, veled dobogott a szívem!
A lényeg, hogy már érzed a lábad! :lol: :wink: :wink:
(én is a bénulástól parázom, pedig nem az első lesz:))
Ne idegeskedj a tej miatt, ez egy őrjítő mókuskerék, ha beleesel!
Legyél nyugodt, és döntsd el fejben, hogy szoptatni fogsz!
Ennyi. Akinek nem jön össze, annak akkor sem fog,ha a feje tetejére áll.
Lilisgabi ehhez hozzászokhatsz már az elején, hogy nem mindíg veszi fel a telót. Kicsit idegesítő, de meg lehet szokni. :wink:
Spánik kismamijai a Mávban szülnek.
A vonalzót a profil alatt az aláírásnál kell menteni.
Miből írod szakdogád? Még én is csak most kezdtem el az enyémet, Üdv a klubban! :lol:

damara

Sziasztok! Damara! Jo lett volna egy szobában! Egy csecsemöst látam aki nem Szabolcsos növér meg kb 3.Már nem tudom ki kérdezte bocs rövid az eszem! A gyerekek tök jol fogadták,Fanni azt hitte játékbaba és vitte volna magával! Tomika meg minden reggel puszival köszönti! Nagyon kis aranyosak bár Fannin most már látszik a féltékenység nagyon rossz lett és állandoan fel kell venni mint a kicsit! Azt hiszem én nem irom le nektek mi volt velem nem akarom a pocakosokat rémiteni!
okina78

Sziasztok!

Ági! Nagyon jó volt olvasni a történeted! Nagyon együttéreztem veled. Érdekes, mert ezt a császáros dolgot nem lehet megszokni. A másodiknál ugyanúgy remegtem mint az elsőnél, és tudom, hogy ha sikerül akkor a következő is remegős lesz. Gyurika nagyon édes kisbaba!

Gabi! Üdv köztünk! A vonalzóval én is megszenvedtem. Én a profilt nem találtam sokáig. Bal oldalon fönt van a társalgás, és a beléps között a segédletek felírat. Ott megtalálod.. Remélem érthető voltam.

Cosmo! Már kértem időpontot a dokihoz jövő hétre, de még 1-szer megkéne jönnie a havimnak. Ha pontos akkor holnap. Már tiszta görcsben vagyok. És rettentően félek negogy mégegyszer megismétlődjön.....

Lamme! Örülök, hogy sikerült meggyógyulni. Most ebben a hidegben megfagytak a vírusok ugyhogy remélhetőleg nem kapnak be a lányok semmi új betegséget.
Most Hunor taknyos nálunk. Kb. 1 hétig volt egészséges. Szerencsére nem lázas, csak taknyos, de az nagyon nem akar múlni. És nem eszik semmit. Ma már szilvás gombócot csináltam neki, de még azt sem eszi. Nem tudom mi hajtja, de kezd idegesíteni, pedig én nem vagyok az a parázós típus.

Damra! Kitartás! Mindjárt vége! :wink: Na, jó tudom ilyenkor már az idő olomlábakon halad, de aztán megszületik Gergő, és pikk-pakk futhatsz utána.
na megyek, mert reggel korán keltenek a fiúk. :lol:

aviubi

Sziasztok!
Na voltam ma Uh-n, iszonyat sokan voltak, több,mint 2 órát kellett várnom......
Egyébként babával minden oké, a méretei is, bár a dokinő szerint "szép hosszú combja"van (talán kiscsaj???).
Láttam az összes kéz és lábujjacskát, meg a fontosabb szerveket.
Olyan jó volt!
Viszont képzeljétek, amikor a combcsontját mérte a doki, a hasam bal felén, olyan keményen betámasztotta magát a baba, hogy ő nyomta kifelé a hasam, a doki befelé, én meg csillagokat láttam! Nagyon fájt, már alig vártam, hogy az UH fejet arréb vigye. Na mindegy.a lényeg , hogy minden jó.

Banyoszka
banyoszka

Ági - nagyon klassz a szülés történeted. Teljesen átéltem én is ahogy leírtad, sőt újra éltem Eszter születését.
Gyurika nagyon szép baba. A tejcivel szerintem se idegeskedj. Sajnos manapság minden hol azt lehet hallani, hogy csak az jó ha az ember szoptat, és aki nem az rossz anyuka. Ez badarság, a csecsemősök is mondták a kórházba hogy ne olvassunk semmi ilyen cikket, attól senki nem lesz rosszabb anyuka mert nem tud szoptatni. A mai tápszerek már nagyon jók, nem lesz semmi bajuk.

Ezt nem hiszem el ahogy a géphez ülök Eszter rögtön felkel. :D
Aludtvagy fél órát, pedi délelött semmit nem ludt mert tanácsadáson voltunk, és 1 óra csuszás volt. Kaptunk szurit, máskor teljesen kiüti, most meg pörög tölle. :D
Na később megpróbálok jönni. Pusza Mindenkinek
toldikrisztina

Sziasztok!

Ági: Te is olyan olvasmányosan tudsz fogalmazni. Tisztára átéltem az egészet! Akár természetes úton, akár császárral születik egy baba, nagyon izgalmas dolog :wink: A legtöbb császárnál még az is elég kemény dolog lehet, hogy többórás vajúdás után történik. Addigra fizikailag és érzelmileg is biztos nagyon ki van már az ember. Nehéz lehet! Ügyes voltál! Nagyon tetszett, amikor írtad, hogy megszaglásztad Gyurikát. Én is imádom szaglászni a lányokat, és a párom illatát is nagyon szeretem. Mármint tudjátok, azt a igazi illatot, nem sampon, tusfürdő, parfüm, meg ilyenek :D Igazán szép és formás baba Gyurika!! Látszik a képen is, hogy még igazi újszülött :D

Lilisgabi: A Profilban az aláíráshoz másold be a vonalzó linkjét (a BBCode-osat), ezután mentés, és kész is van :wink: Miből írod a szakdolit?

Damara: Nov. 27-re voltam kiírva Nikivel. De ténylegesen a dokival és a szülésznővel is korábbra vártuk. Nov. 6-án voltam az utsó ctg-n, akkor voltam 37+0. Doki mondta is, hogy akkor már jöhet is, a minimum célidőt már elértük :D

Aviubi: Hunornak jobbulást! Próbáltál adni neki Normaflor-t? Hátha az megfogja a hasmenését.

Banyoszka: Örülök, hogy a babával minden rendben :D Kellemetlen lehetett, ahogy a baba és a doki is "nyomta" a hasad.

Kriszta: Esztiben biztos van valami sztg-ezést érzékelő kütyü :D:D Nikiben lefekvést érzékelő van :D :D Akármikor fekszünk le este, akár 10-kor, akár 11-kor félóra múlva biztos jelez :D Milyen szurit kapott most? Igazad van a szoptatás/tápszer ügyben. De ugyanez van amúgy az EDA-val vagy EDA nélküli szüléssel :? De letojom azt, aki emiatt gyávának tart. Rengeteget olvastam ebben a témában, a dokival is, szülésznővel is áttárgyaltuk, és látva a gyors és komplikációmentes szüléseimet, az egészséges lányaimat, nem érdekel más. Miközben látok nemegy ismerős szülést, pl. ahol büszkeségből nem kért EDA-t a barátnőm, 15 óra vajúdás után két doki nyomta a hasát, egy figyelt a lábánál, két szülésznő tördelte a kezét, a babát azonnal inkubátorba tették, majd másnap lekerült az újszülött intenzívre, 5/8 lett az Apgarja, és miért???!!! Mert elfáradt ő is, meg a barátnőm is. Hát kellett ez??!! No comment. Szerencsére egészséges a kisfia, de mi szükség volt erre? Bár a fene se tudja, hogy a rendkívüli energiáját (hiperaktivitás határán van a gyerek), a nehezen kezelhetőségét, az agresszióját mennyire befolyásolta a születésének módja....
lamme

Ági: nagyon tetszik, ahogy leírtad a történetet! Nagyon cuki, Gyurika. Köszi, hogy írtad a pelenkapénzt. Én nem tudtam róla.

Gabi: sikerült elérni a dokit? Kitartás kell hozzá, de nem lehetetlen.

Okina: megértelek, és tudom, hogy nem könnyű, de próbálj a jó dolgokra gondolni. / Bagoly mondja :roll: / Én is próbálok, csak nem mindig sikerül :?

Kép
Kép
cosmopolita

Pelenkapénz stornó!
Az OEP-nél nem tudnak róla :( vagy a könyvelő él másvilágban?!?!

Nem idegeskedem már a tej miatt, többen mondták, hogy a 3.hónapra indult be csak. Bár bosszantott, hogy milyen anya vagyok, mert nem tudok enni adni a gyerekemnek, de sok lelki támogatást kaptam a férjemtől és a szüleimtől is, így most másképpen fogom fel. Fejek éjjel-nappal, teázom és lesz ami lesz.

lamme EDÁ-t én sem azért kértem, mert hősködni akartam, hanem csak átélni mind azt a fájdalmat aminek értelme van. Az egyperces fájásoknál amikor még mindig nem tágultam kérdeztem, hogy segít-e a babának és nekem a szülésnél, de addigra már elfogyott a dokik türelme :) és a szuritól is bevoltam ám tojva, de most már tudom milyen és ajánlom mindenkinek.

Kép

Kép
oroszági

Sziasztok!

Mostanra végre sikerült a vonalzó.
Szóval nem tudom,hogy miért gondoltam,hogy a doki a Baross-ban dolgozik.De eddig így gondoltam.
Sajnos még mindig nem értem el őt telefonon,ezért bejelentkeztem interneten a magánrendelésére.Ti is oda jártok/jártatok, vagy a kórházba?Nekem az nagyon messze lenne, ráadásul márciusig a szakdogámmal kell elkészülnöm,ha sikerül,akkor meg márciustól az államvizsgára készülök ezzerrel.Az meg júniusban lesz.
A szakdogát a "0-3 éves korú gyermeket nevelő családok szabadidős lehetőségei" címmel írom.Már voltam a suliban 4 konzultáción,de nehezebb,mint gondoltam.Lévén,hogy még sosem láttam szakdogát,nekem teljesen új az egész.Szociálpedagógus leszek,ha minden jól végződik.Sopronba járok,hogy ne legyen egyszerű...
Jövő hét szombaton angol nyelvvizsgára megyek.
Mást nem tudok írni,ennyi panaszkodás elég volt mára:)
Remélem nem betegek a picik,és a mamik.
Sziasztok,holnap is jövők.
A szüléstörténet mintha az enyém lett volna,csak nálunk beteg lett a gyerek,elvitte a Peter Cerny az intenzív koraszülöttre.Tüdőgyulladása,légmelle,fertőzése lett.3 napra rá mehettem utána,addig azt se tudtam él-e vagy hal.Nem is láttam amikor kivették,mert rohantak el vele.
Így most retentően félek a szüléstől,a császártól,a beteg gyerektől.Annyira szeretném,hoyg ne legyen semmi baj,legalábbis a babával ne.
Ugye jó dokit választok most?Nem merek szülésre vállalkozni,van nála programozott császár?
Vendég

Sziasztok!

Lamme! Jaj! Bocsi Rosszul írtam. Nem megy Hunor hasa, csak azt nem értem sokszor, hogy mi hajtja, mitől mükődik ha alig eszik valamit... :lol:

Ági! Igazad van! Nem szabad ezen idegeskedni. Most 1 dolog fontos, hogy örüljetek a picinek. Ő biztosan a legjobbat kapja tőled. Szopizik annyit amennyi van, és ha sokat összebújtok, pihentek majd megoldódik. ha pedig nem akkor sincs gáz, mert szeretetet kap, és 1 nyugodt anyukát!

Gabi!Reggel 8 óra körül próbáld a dokit. És utána is kitartóan csörgesd! de szerintem azt is csinálhatod, hogy kérsz időpontot a ÁEK-be, mert ott van hétfőnként... Szerintem lehet vele beszélni, főleg mivel neked van okod a császárra.

aviubi

Sziasztok!

3 napja próbálok visszolvasni és írni, de ddig még nem sikerült. Próbálom felvenni a fonalat. A képek cukik mind!!!

Rólunk:
Az ünnepeket Tatán töltöttük a szüleimnél. 25-én mentünk és csak 3-án jöttünk vissza. Volt sok vendégeskedés, amit Szabi egész jól viselt. Vagy mi mnetünk vagy hozzánk jöttek. Szinte minden napra jutott valami jövés-menés.
A gagyarászás megy ezerrel, hason az alkartámasz, de elég gyorsan elfárad. Forduni még nem igazán akar, a lábait emelgeti, ebből előrofult már, hogy oldalra billent véletlenül. Nyúlkálni egyáltalán nem akar a játékok után, ha valamit a kezébe adok, pár másodpercig megtartja, megelégszik a nézegetéssel. A favorit anyukámék rugós hintázó méhecskéje, annak röpködött rengeteget, így én is előtúrtam a mi síelő szarvasunkat. Az is csodaszép Szabi szemmel nézve.
A legnagyobb örömömet már a múltkor megírtam, hál'isten ez azóta is kitart még.
Köszönöm, hogy velem örültetek, nagyon jól esett!
Szabi benyalt valami vírust - erős rózsaszín torok, nyálkás, híg kaki, hasfájás és hapcik. Épp ma jött a doki nénik, kaptunk rá homeós cuccot, az oltásokat meg halasztottuk. Ha hétfőre rendbe jön, akkor majd megkapja. Remélem gyorsan kilábalunk belőle, mert ez a síkítós sírás szörnyű!
Képek:
Kép Kép
Kép Kép Kép Kép

Pepitanna - A vérnyomásom hál' isten rendben. Legalábbis remélem, mert a mérődet biztonságos helyre jól eltettem! :wink: Már nagyon várom, hogy enyhüljön az idő, aztán jöhet a randi!!! :lol:

Lamme - Citoren Xsara Picasso az új szerzemény. :D

Ági - Nem semmi a történeted, azt hiszem én is nagyon féltem volna! A lényeg, hogy minden jó, ha a vége jó! A burkolaton zötykölődést én is ismerem, vágás nélkül is nagy élmény volt! :?
Próbálj minden etetés után fejni. Nekem ez nem sikerült. Naponta 2-3-szor volt energiám meg lehetőségem megcsinálni a szaporítófejést. 7-5-3 perc mindkét cicin felváltva. Plusz beszedtem a More Milket. Nem olcsó mulatság, de nekem használt!
Szorítok, hogy neked is sikerüljön! GYurika nagyon édes!!!

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Sziasztok!
Gyorsan írok, amyíg Aliz alszik, bár már lassan 3 órája nyomja, szerintem percek kérdése és felébred :lol:

Ági: köszi, hogy leírtad a szülsétörténetedet, megkönnyeztem... annyira jól írtad le az érzelmi oldalát. Azt hiszem, mindenkiben hasonló érzések vannak ilyenkor (még term. szülésnél is): halálfélelem, bizonytalanság, várakozás, türelmetlenség, aggódás és ÖRÖM. Gyurika gyönyörű! Napjaitok hogy telnek?

Betty: gratula a tejcsihez, nagyon ügyes vagy!! Azt is próbáljátok ki (Ági Te is), hogy nagyon sokat isztok (víz, tea), napi 4-5 litert is! Nekem ez bejött + hagytak aludni délután, mert a párom, meg a leendő keresztanyja voltak vele.

Lilisgabi: ÜDV! A legjobb dokihoz kerültél :) telefonon tényleg őrület elérni, esetleg írj neki smst, hogy új kismami vagy és hívjon vissza, h mikor tud fogadni.

Lamme: rám is páran furán néztek, amikor mondtam, h EDÁval szültem. De engem nem érdekel, ÉN voltam ott, nem ők, és én utálok szenvedni, főleg órákon át, amikor lehet szép nyugiban is szülni, és még hamarabb is foghatom a kezemben a gyerekem. Legközelebb is kérek :)
Nikid mindig kel, amikor fekszetek? Csapjátok be :) Olvassatok az ágyban, vagy tv-zetek és akkor nem kell felébredni, csak az ágyból kikelni :lol:

Cosmo: szerintem mindenki ugyanígy érezne, mint Te. Úgysem fogod elhinni, hogy minden rendben lesz, csak amikor már a kezedben tartod az egészséges, gyönyörű kis csomagodat :) Pozitív gondolatok és ráhatással gyorsabban telnek a napok ;)

Kriszta: de jó, hogy Eszter ilyen jól elvolt szilveszterkor! legalább egy picit ki tudtatok kapcsolódni. Mi csak itthon voltunk, párom öccséék jöttek át, de mindenki kihalt, mert a sajtfondü kissé nehéz kajának bizonyult :?

Aliz sajna beteg, hörghurutja van :( homeos dokihoz járunk vele, mert a mi 100 éves gyerekorvosunk antibiot írt fel neki kapcsiból, amivel én nem fogom bombázni a féléves gyerekem szervezetét, csak ha már semmi más lehetőség nincs. Bízom benne, hogy ezekkel a természetes szerekkel is kijön a betegségből. Tegnap volt amúgy fél éves, hétvégén megismer végre más ízt is az anyatejen kívül (bár én ennek nem annyira örülök..)
vumenke

Vumenke - Köszi, az ivás megy, az alvás egyre ritkábban, mert Szabi csak fél órákat alszik mostanában. Jobbulást és boldog szülinapot Alíznak!

Lilisgabi - Üdv itt!

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Sziasztok!

Holnap reggel megyek az Istenhegyi Géndiagnosztikai Centrumba, este megírom, hogy mi történt. Remélem minden rendben lesz, egy vérvétel és egy uh alapján megmondják hogy van-evalamilyen fejlődési rendellenesség.
Még mindig hányingerem van, így nem nagyon tudok még felhőtlenül örülni...De majd csak elmúlik egyszer. Vettem rá ma egy homeos szert, reggel veszem be először, majd azt is megírom, hogy használ-e.
Vendég

Bettyna Nagyon édes Szabi, jók a képek nagyon!

Lilisgabi Nem vállalsz te túl sokat magadra? :shock:
Kitartást a megoldandó feladatokhoz! :)
A dokival szerintem lehet beszélni programozott császárról, nem zárkózik el a te igényeid elől! Ma kérdeztem pont tőle, hogy mi lesz, hogy lesz a továbbiakban, mire azt mondta, ha megindul magától a szülés, kezdhetünk természetessel, ha túlhordom, lehet császár, a kettő nem zárja ki egymást és gondoljam meg.
Van is mit.....

Cosmo
tök jó,hogy újra láttalak és örülök, hogy minden ok!!! :D
Az uh-n azt mondták, hogy 3kg körüli a gyerek és hogy szép hosszú combjai vannak.Kis pufóka arca van, épp túrta az orrát! :lol: :lol: :lol:
Ja és nekem is van streptococcusom!!!!!!!! 4 éve még azt sem tudtam, eszik -e vagy isszák, most meg minden második kismamának van. Azt mondta dokink, hogy nem kell vele foglalkozni, szüléskor antibiotikummal kezdünk.
:? Rögtön Ági jutott eszembe!!!
Ez a várakozós nap kissé megterhelt, egyfolytában érzem a hasam alját, úgy megyek, mint egy kacsa és már álmos is vagyok. :cry: És hisztis is. 8)

damara

Damara: én is örülök, hogy sikerült összefutnunk, ha csak rövid időre is. Férjem mégse morc volt, csak jelezte, hogy lejár a parkolójegy. Sokat kellett várnod az UH-ra és a dokira? A jelek talán már utalhatnak a közeli célra?! Kívánom. Nagyon helyes Csabi!!! :wink: Édes lehetett Gergő az UH-n.

Bettyna: jók a képek, milyen édesen kacag Szabi!

Gabi: próbáltad, hogy felkelés előtt 10 perccel eszel pár szem kekszet?

Vumenke: Aliznak jobbulást!

Nekem is jutott ma a várakozásból. Én az UH-n hamar végeztem, csak 1 ember volt előttem, utána viszont dokinkra 2órát vártam. Valami orvosi megbeszélés volt.
Babára azt mondta Bátorfi, hogy hibátlan :) Ezt a szót használta, majd kiröhögte, mert a vizsgálat alatt végig gyertyaállásban volt.
Már éppen törölköztem, mikor a doki hirtelen visszafordult és elkezdte mondani, hogy: várjon egy pillanatot, mert van egy sejtésem, de nem vagyok benne biztos, ezért megnézném mégegyszer. Egyszerre esett le a férjemnek és nekem, hogy mit akar a doki és gyorsan rávágtuk, hogy nem akarjuk tudni a nemét. Kedves volt tőle, hogy kérés nélkül is megnézte volna. Mondta, hogy várta, hogy megkérdezzük, aztán meg elfelejtette.

Ja és 2 napja inkább éjszakánként mocorog a baba. Most már határozott rugásokat érzek, annyira jó. Persze, mivel figyelem, hogy mit csinál, így nem nagyon alszom. Ma 3-kor ébredtem, majd 5-ig forgolódtam, de azt hiszem ez csak az idegesség miatt volt.

Kép
Kép
cosmopolita

Sziasztok! Cosmo! Tök jo hogy minden rendben!!! :D :D Nekem anno a Bátorfi lett volna a dokim csak nem vállalt már szülést mert neki is akkor lett baba! Damara! Jol gondold meg föleg ha szeretnétek még egy babát mert ami velem történt ahogy utánna olvastam a placenta previa sokkal nagyobb az esély kettö vagy több császár után! Kicsit dicsekszem a kicsi 3 hét alatt hizott 1kg 20dkg! Már 3840dkg!Tökre örültem neki! Lilisgabi! nekem is prog.csaszi volt mind akettö a dokinál bár nekem az egészségi állapotom miatt!
okina78

Köszi a bókokat csajok! Dagad a mellem ám! és nem csak a tejcsitől! :wink:

Damara - Kitratás, már a finishben vagy!!!!

Lilisgabi - Drukkolok, hogy minden ok legyen és remélem hamar elmúlik a hányingered is!

Cosmo - Nagyon örülök, hogy "hibátlan" a kis Mazsola!A dokink mintha egyre elfoglatabb lenne nem? Ez a népszerűség átka vajon? De jó, hogy nekem már nem kell hetente járnom!

Okina - Grtaula a fejlődéshez!

Lányok volt vagy van valakinek vizelettartási gondja szülés után? Nekem mintha egy kicsit az lenne, nem vészes, de kellemetlen. Az intinmtornán kívül mit lehet tenni elenne?

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Bettyna: legyél is büszke Szabira! :wink: Igen, sajna egyre elfoglaltabb a doki, én már nem is dícsérem itt többet 8) Túl jó reklám. Tegnap is látszott rajta, hogy ezer dolga van, nem volt olyan mosolygós, mint régebben. Előzőleg meg olyan időpontra hívott a Honvédba, amikor nem is rendelt (de nem húzott be a csőbe).
Én is csak az intimtornát ajánlottam volna, más ötletem nincs sajna. Van videótok? Mert nekem van egy Kriston Andrea kazim. Jó lenne vhogy DVD-re átvarázsolni.

Kép
Kép
cosmopolita

Sziasztok!
Nos, voltam tegnap a kombinált vizsgálaton. Minden rendben, nincs Down-kórra utaló jel, sem Edwards, sem Patau-szindrómára. Ezek a leggyakoribb fejlődési rendellenességek, meg testi és szellemi elmaradások.
A baba méretei: szívverése 155 volt, orrcsont látható, nyaki redő 1,5 mmm (3 mm alatt jó), ülőmagassága 6,76 cm, combcsontja 1 cm :D
Remélem ti jól vagytok?
Most nem írok többet, tanulnom kell, mindenki vigyázzon magára, meg a babákra!
Jó hétvégét!
Gabi
Vendég

Cosmo - Köszi! Akkor vsinálom továbbra is.

Lilisgabi - Örülök, hogy minden ok!

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Sziasztok!

Egy gyors bekukkantás ismét. Sajnos nem valami jó a lelki világom, így most ne haragudjatok, hogy nem mindenkinek írok. Olvasási üzemmódban azért vagyok, követem hogy kivel mi történik.

Kismamik - örülök, hogy mindenkivel minden rendben. :D

Vumenke - Aliznak jobbulást kívánok. Gratulálok az első foghoz. Eszternek képzeld el szerintem először fönt fog kijönni, legalább is én úgy nézem. Ez úgy látszik családi örökség, mert nekem is ott jött ki először.
Az almát én egy kis vizben megszoktam főzni. Legalább is Eszternek így jobban bejön, mint nyersen. Mindenképpen próbáld meg édesebb almával, mi kimondottan olyat kerestünk Eszternek. A savanyú ízek nem igazán jönnek be még Nekik. Sok sikert az almához, és utána a többihez. :D

Lamme - narancsot mikortól lehet adni a gyerekeknek?

Ma Eszter délután annyit dumálgatott, nagyon édes volt. Perceken keresztül csak mondta-mondta a magáét, kár hogy nem értjük még mit mond.
toldikrisztina

Sziasztok!

Csak egy gyors bekukkantásra van időm, visszaolvasni sem tudok, bocsi, csak szerettem volna elmondani, hogy csütörtök este Nikivel kórházba kellett mennünk :( Tegnap jöhettünk haza. Nagyon rossz volt :( Majd írok részletesebben is. A lényeg, hogy most már jobban van, itt játszik mellettem :D

Remélem ti jól vagytok, senki sem beteg. Majd jövök.
lamme

Itt vagyok.

Lilisgabi, Cosmo: Szuper, hogy a babákkal minden rendben :wink:

Bettyna: Nagyon jók a képek rólatok, és Szabiról :wink: Én is csak az intimtornát tudom javasolni. Viszont kérdezz rá a dokinál, mert neki tudnia kell mondania valam okosságot. Nekem a terhesség végénél volt, nagyon szar volt :? Emlékszem, hogy Vivinél 35 hetesen el kellett mennem anesztes konzultációra, és egy eü betétet kellett betennem :shock: Jó, elég volt az a sima, egyszerű, szárny nélküli is, de azért elég gáz volt :shock: Lekopogom, szülés után elmúlt.

Kriszta: A narancsra azt mondják, hogy allergizálhat (mi nem?), és a legtöbben csak egy éves kor körül javasolják, a többi citrusfélével együtt. Mondjuk a barátnőmnek a gyerekorvosa meg a mandarint javasolta első gyüminek, nem az almát. Szóval bocsi, de nem tudok konkrétumot mondani. Mi a párommal azt csináltuk, és csináljuk a mai napig, hogy a dokinéninkre hagyatkozunk. Őt választottuk (legalábbis az elsőt, de ez a mostani is jó doki), tehát bízunk benne, ergo az ő véleményére hagyatkozunk a sok ellentmondásos dologban. Szerintem ti is keressetek egy ilyen "bázist", akár dokinő, akár védőnő, bárki, akiben megbíztok, különben könnyű elveszni a sok ajánlásban :D

Magunkról. Szóval kórházban voltunk Nikivel :cry: Szerda reggel kezdődött az egész, kihányta a reggelijét. Aztán estig még hányt háromszor, meg elkezdett fo.ni. Hívtam az ügyeletet, nagyon rendes nőcivel beszéltem, megbeszéltünk egy másfélórás "cselekvési tervet", de sajnos nem tudtam még elkezdeni sem, mert hányt megint. :( Visszahívtam a nőt, kiküldte a dokit. Egy hihetetlenül alapos, nagyon udvarias dokibácsi jött ki, és mondta, hogy az általános állapota kimondottan jó a hányás, hasmenés ellenére, de mivel az ilyen pici gyerkőcök állapota akár néhány órán belül is látványosan javulhat/romolhat, így javasolta, hogy reggel mutassuk meg a háziorvosnak is. Le is mentünk másnap negyed 10-re. Ott is egész jól volt, a mi dokinénink is azt mondta, hogy jó az általános állapota, nem hinné, hogy komolyabb gond lesz, de figyelni kell persze. Aztán estére megint sorra hányt, hasmenése volt, így felhívtuk megint az ügyeletet. A nő alaposan kikérdezte a helyzetet, majd mondta, hogy a szerdai ügyeleti naplóval sürgősen menjünk a László korházba. :cry: Ez volt este 9 körül. Párom taxiba vágódott Nikivel, én meg felkeltettem a Vivit, elvittem apóshoz, majd irány a kórház. Addigra már megvolt a betegfelvétel, már a kézfejében volt a branül, elfoglalta a szobáját is. Annyira rossz volt látni őt egy félhomályos kórházi vas kiságyban :cry: Ott szipogott infúzióval a kezében, egy szál bodyban, és egy vékony huzattal betakarva :cry: Összesen 6 üveg infúziót kapott a bent töltött idő alatt, éjjel-nappal csepegett neki :( Csak este kapott egy-két óra szabadságot, amikor meg lehetett fürdetni.

Nagyon büszke vagyok rá, mert kisbaba létére rendkívül fegyelmezetten viselte ezt a helyzetet. Ritkán akarta babrálni a branült vagy a csövet, és annak ellenére, hogy milyen menő-manó nagyon jól viselte azt, hogy a kiságyhoz volt kötve. Kivenni is csak úgy lehetett, hogy leültem, és az ölembe, tehát csak az változott, hogy a kiságyban vagy az ölemben ült. Még felállnia sem volt szabad az ágyban, mert akkor visszafolyt az infúzió. A szobatársunk egy ötéves kislány volt, hihetetlenül jól kijöttek egymással, pedig azért elég nagy a korkülönbség. Szó szerint gurgulázva kacagtak együtt, meg babráltak egymás játékaival, szóval nagyon aranyosak voltak :)

A kórházról. Borzasztóan meg voltam ijedve, hogy milyen szörnyű lesz. Nem egy beszámolót hallottam a Madarászról és a Heim Pálról, teljesen felhergeltem magam már előre, hogy én akkor is éjjel-nappal mellette leszek, ha nem engedik, stb. de nagyon kellemesen csalódtam. Egy ember mindig a gyerekkel lehetett :) Igaz, hogy fekhelyet nem tudtak biztosítani, de lehetett bevinni, matracot, kempingágyat, bármit, és ott lehetett aludni. Úgyhogy a párom volt bent vele kb. reggel 9-10-től este kb. 6-7-ig, én meg a többi időben, ergo este, éjszaka. Öt nővérkével találkoztunk, egytől egyig mindegyik nagyon kedves és figyelmes volt, mindnek volt egy-két kedves szava a gyerekhez, teljesen természetes volt a tiszta lepedő, stb. Nem volt pofavágás, amikor egy giga fosi után még a matrac is kakis lett :oops: Mondta a nővérke, hogy semmi baj, ezért vagyunk itt, máris kicseréli. Maga az épület és a kórterem is pöpec volt. Modern és tiszta. Kétágyas szobák voltak, külön wc-vel, zuhanyzóval, babafürdető káddal (beépített inox). Igazából négy helységből állt egy "lakrész", mind a négy helyen volt csap, jóillatú kézfertőtlenítővel. Még papír kéztörlő is volt, bár az csak egy helyen, de volt. A dokik mielőtt megvizsgálták volna bármelyik gyereket, a fertőtlenítővel alaposan kezet mostak :wink:

Teszek fel egy képet róla, bár nem tudom, hogy milyen lesz itt, mert most vettem észre, hogy kicsire állítódott a telómon a képméret, és tök picike egy csomó képem :?

Szóval ez történt velünk :( Vivike is elég nehezen viselte ezt a pár napot. Látszólag nem volt vele gond, tök jól elvolt a nagyiékkal, de sokszor lekókadt a feje, és mondta, hogy "Hiányzik az anyukám/apukám/testvérem!" :cry: Persze mindennap elmentem én is egy kicsit, mert nekem is borzasztóan hiányzott, meg a párom is hozzájuk, ő volt, hogy ott is aludt, de azért csak kicsike még, ő többet akart Remélem ez volt az első és az utolsó kórházi élményünk....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára lamme 2010.06.08 11:47-kor.
lamme

Lamme - szívből sajnálom a kórházi élményeteket, de az a lényeg, hogy már Niki jobban van, és jó kezekben voltatok. Végül kiderült, hogy mitől hányt?
Köszi az infót narancs ügyben, majd rákérdezek a védőnéninél hogy ő mit javasol.
toldikrisztina

Sziasztok!

Lamme - Hát, nem semmi történet! A lényeg, hogy most már minden rendeben. Én is azt akartam kérdezni, amit Kriszta.
A dokit nem akarom zargatni, csinálom a tornát, aztán, ha nem lesz jobb, majd akkor.

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Sziasztok!
Gyorsan bekukkantok! Olvasó üzemmódban itt vagyok minden nap, és sajnálattal látom, hogy vannak kis-és nagyobb betegek,jobbulást mindenkinek!
Én szerencsére jól vagyok, babókám már szépen mocorog, napközben is egyre többet és érezhetőbbet rugdosódik,imádom!
Holnaptól megyek dolgozni még egy pár hetet-hónapot...
Még nem tudom , meddig fogok dolgozni, jún.3-ra vagyok kiírva, holnap töltöm be a 20.hetet( :lol: ), szerintem ápr.közepe-máj.eleje max. De attól is függ, hogy a bejárás milyen lesz. A szentendrei hévvel járok , reggelente eléggé tömve van...

Damara:hogy vagy?Bírod még?

További szép napot!

Ja,holnap mindenki nagyon óvatosan közlekedjen, állítólag iszonyú ónos eső ígérkezik!

Banyoszka
banyoszka

banyoszka
én meg a szentendrei hév vonalán lakom!! Hová jársz dolgozni?

Kép

Kép
oroszági

Szia Ági!
Hogy vagytok? Gyurika?
A Keleti -pályaudvartól nem messzire dolgozom.... Nincs a szomszédban, de hévvel és metróval nem vészes az időtartam, csak a körülmények... Főleg így télen, sok nagy kabát, sok iskolás sok nagy batyuval....
Emiatt kicsit aggódok,de majd hátul szállok fel. Ha ott is tömeg lesz, max visszamegyek tp-re :)

Banyoszka
banyoszka

Lamme: nagyon sajnálom, hogy ilyen beteg lett Niki :( Elhiszem, hogy borzasztó élmény lehetett az egész családnak. Jó sok betegségen vagytok túl, úgyhogy drukkolok, hogy most már csak jó dolgok történjenek. Sok egészséget kívánok!!!

Kép
Kép
cosmopolita

Sziasztok!

Szabi ma megkapta az 3 hós oltásokat. Volt angy ordítás, de túl vagyunk rajta.
Megmutatom az új szerzeményünket:
Kép Kép

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Sziasztok!

1 hónapos lett Gyurka baba!

Kép

Kép

Kép
oroszági

Sziasztok!
Remélem mindenki jól van?
Voltam ma nyelvvizsgázni,1 hónap múlva lesz eredmény,nem tudom, mit gondoljak,remélem,hogy sikerült.
Jó hétvégét mindenkinek!
Vendég

Sziasztok!
Hoztam egy 20 hetes pocakot :D
Kép

Banyoszka
banyoszka

Sziasztok!

Lamme! Sajnálom, hogy így jártatok Nikivel. De szerencsére jól megúsztátok, és a kis törpök hamar elfelejtik ezeket a betegségeket. Sajna már mi is jártunk hasonlóan, csak férjem nem engedtre, hogy László kórházba vigyük Hunort. Persze ha már gond lett volna engedte volna, csak ő sajna nagyon tart a László kórháztól. Hunor akkor 2 napot szó szerint átaludt. Ő is 1 éves volt..

Bettyna! Nagyon jó az Ergo! Én csak jót tudok mondani róla! Kényelmes, és amikor már nagyobb Szabi akkor a hátadon nagyon jól bírod még vinni. Mi tavaly úgy kirándultunk, és nagyon tuti volt! ( azaz mostmár tavalyelött)

Ági! Hogy rohan az idő! Ciki, de Ildiéknél azóta nem voltunk. Igaz a fiúk folyamatosan taknyosak voltak.

Gabi! Szorítok!

Banyoszka! Szép a pocakod!

Képzeljétek ma Bence edzés elött az öltözőben elkezdett faggatni, hogy mikor jön már a kistesó... Erre én mondom, hogy majd szólok stb.. Az én drágám megkérdezte: Anya! Apa mikor rakja beléd a magját? :oops: :lol: Kicsit meglepődtem, de nagyon aranyos volt. A történethez hozzátartozik, hogy mostanában folyamatosan a kistesóról, és hasonlkó dolgokról érdeklődik. Pl. múltkor nem értette miért van a
golyó a fütyijében, valamelyik nap megkérdezte, hogy mikor szedjük ki onnan? Próbálom én ezeket elmagyarázni neki, de soha nem tudom mit mondjak. Én nem vagyok a gólya hozza című mesének, de néha már tényleg meglepődök. :roll:

Nem tudjátok mi lehet Damarával? Mostmár nagyon a végén jár. Vagy már babázik???

aviubi

Sziasztok!

Aviubi - Jó a story nagyon! :lol: Hogyan hozzuk zavarba a szülőket! A hurci Liliputis, de tök ugyanaz, mint az Ergo, csak olcsóbb volt. :oops:

Ági - Gratula az 1 hónaphoz! Cuki nagyon!

Banyoszka - Nagyon szép a pocakod!

Lilisgabi - Remélem sikerült a vizsgád!

Többiek????

Rólunk:Képzeljétek volunk úszni! HÁT még szoknunk kell, leginkább a zajokat, mert, hogy nagy kádban már fürdetjük egy ideje. Így a vízzel nem is nagyon volt gond, inkább az ismeretlen hangok, fények, környezet. Azt hittem, végig fogja ordítani az egészet, de nem. Persze, sírt, de nem volt tragikus. Megyünk pénteken is, hogy mihamarabb megszokja,, aztán, ha már ok, akkor elég hetente 1szer.
Vannak képeim megint. :oops: Szóljatok, ha sok vagyok!
Kép Már ilyen negyfiú vagyok ám!!!
Kép Így tanulok hasalni
Kép Így meg anyával úszni

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Mi is megyünk majd babaúszásra!
Hová jártok? Mennyibe kerül?

Kép

Kép
oroszági

A Babaszigeten voltunk. Még szokjuk. Elég drága, de nagyon szimpi, hogy csak babások járnak oda.

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Közben körbenéztem a neten és rengeteg helyen van, nem drágák ezek, 2 és 4 ezer egy alkalom! Majd megnézem melyik van a közelünkben, várom nagyon, biztos tök jó lesz!!!

Kép

Kép
oroszági

Aviubi: aranyos lehetett a kisfiad :D Voltál már a dokinál?

Bettyna: nagyon jók a képek, szerintem pakold csak nyugodtan. Én szívesen nézegetem :wink:

Banyoszka: szépen növöget a Te pocid is :)

Damara még nem babázik, de már nagyon szeretne.

Velünk minden OK, csak szétszedték a lakás felét. A nappali kipakolva, illetve be a leendő babaszobába. Mi száműzve a hálóba. Minden csupa por, kosz és bútor. 1 hétig még biztosan ez lesz. :?

Kép
Kép
cosmopolita

Ma voltunk gyerekdokinál, már 5 kg és nőtt 4 cm-t is! Mostmár tudom, hogy a tejem nem is olyan kevés, csak hatott!
Súlyzóznom már nem kell külön ha edzhetek majd!

Kép

Kép
oroszági

Ági - Szép méretek! Gratulálok!

Cosmo - Csak Neked! :wink: Tegnapi tornaázós kép: Kép

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Bettyna: cukiiiiiiii !!!! :D

Kép
Kép
cosmopolita

Sziasztok Csajok!
Segítsetek légyszi!!!! Melyik mellszívót érdemes megvenni???? Mindenképp elektromosat szeretnék, de egyiket sem ismerem!!!
Az egyik ismerősöm kínál megvételre egy Medellát, de nekem ránézésre az Avent jobban tetszik. Aki már használt bármilyet, kérem ossza meg itt velem/velünk, hátha másnak is segít!!!
Köszönöm szépen, jó éjt!

Banyoszka
banyoszka

Sziasztok!

Betty! Egyáltalán nem vagy sok! Sőt annyira jók a képek, hogy öröm nézni! Milyen tornára jártok? Bárcsak mi is jártunk volna valami torna féleségre Bencével. Lehet, hogy nem lennének beszéd problémái. :cry:

Cosmo! de voltam a dokinál. Azért nem is írtam, mert végül szinte semmi nem volt. Rám bizta a döntést, hogy vagy mejnek el most az átjárhatóságira, vagy azt is csinálhatom, hogy próbálkozunk 3 hónapot, és ha nem jön össze akkor megyek átjárhatóságira. Azt tudom, hogy férjem szerint nem lesz gond vágjunk bele, viszont bennem hatalmas görcs van, így rám bízta a döntést. Most úgy döntöttem várjunk, de pont most vagyok nagyon bizonytalan. Ma reggel már a fiúkkal is nagyon undok voltam, mert tegnap fájt a petefészkem, és teljesen beparáztam. ÁÁÁ. Utálom ezt a helyzetett..

Banyoszka! Én a Medela mellszívót ajánlom neked! Én elöször vettem anno Avent kézi mellszívót, de nem csinált vákumot egfyáltalán nem jött a tej, így vettem 1 medela kézit. Az szuperül szívott, csak baromi fárasztó volt. Így végül vettem medela gépit, és tökéletesen megvagyok-voltam vele elégedve. De persze van akinek az Avent jön be. Én személy szerint a Medelára esküszöm. :wink:

aviubi

:!: :!: :!: :!: Figyelem! Baba hírek :!: :!: :!: :!:
Damara üzenete:
Ma eljött az én időm is, amikor elhagytam szűk hajlékom, hogy találkozzam szerető családommal és megismerkedjem a világgal!
B.Gergő vagyok, 56cm, 4120g

Gratulálok Nekik! :wink:
cosmopolita

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?