Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Amadea: nemsokára mis a feleshez érünk! :lol: Meg Heni is! De jó lehet most neki...

Noémi: szörnyűek lehetnek a herpeszek! Nekem meg sokszor (pl. most :? ) olyan pattanásaim vannak, amit egy kamasz is megirigyelhetne... Pedig mindenhol azt írják, hogy most olyan szépre változik a bőrünk, mint még soha, és nem lesz gond vele... na, én már nem tudom, mivel kenjem+ takargassam- néha a korrektor+alapozó alól is kilátszanak... :cry:

Mormota: vigyázz nagyon magatokra! Szurkolok, hogy ne legyen baj azzal a cisztával!

Én ma délután kb 4 órát aludtam, már megint mint akit fejbevágtak, és most is csak kóválygok.

Találtam a teszveszen egy gyönyörű kiságyat, nem mertem licitálni, hanem írtam a felrakónak, hogy mi megvennénk, de 2 hónapot tudna-e várni vele (ugyanis még senki nem licitált rá, pedig olyan szép!), de nem válaszolt. Így meg nem mertem bevállalni, de pont most jár le az aukció, hátha mégegyszer felrakja+válszol- persze kedvezően. :lol: Csak 20e lenne 2 matraccal+ fejvédővel meg még vmi ajándék kütyüvel...

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Szép estét Mindenkinek :)

Mormota, minden rendben lesz az esküvőtökön, a nagy napon már úgysem azzal leszel elfoglalva, hogy előfordulhatnak apróbb bakik :D Tegnap beszélgettem egy ismerősömmel, akinek nemrég volt az esküvője, ő nyugtatott meg ezzel, és azt hiszem, igaza van. A lényeg, hogy Ti jól érezzétek magatokat, hiszen a Ti napotok lesz :)

A mi babánk fejében is találtak egy ugyancsak 3mm-es cisztát, de az ultrahangos megnyugtatott, hogy ez elég gyakori, és majdnem biztos, hogy elmúlik, de mondta, hogyha legközelebb megyek uh-ra, jelezzem, hogy nézzék meg. Én is aggódom miatta, de próbálok pozitívan hozzáállni, és abban bízni, hogy elmúlik, és minden rendben lesz. Szóval, fel a fejjel!!!!! Nem lesz semmi gond!!!!

Magdi
magdii

Sziasztok kismamik :)

Végigolvastam ám mindenkit, és bocs, hogy nem reagolom le. :oops:

De mint midig nekiállít járni az agyam. (Azuram szerint jaj mentsen meg valaki, ha én nekiállok gondolkodni) Szóval ki mennyire hisz a drágakövek gyógyító és egyéb erejében?

Mert anno szeptember elején a babaprojekt élessé válása előtt kaptam Rodtól egy csodás holdkő (termékenység), ametiszt (szintén sok egyéb mellett általános erősítő és termékenység növelő), rózsakvarc (petefészek javító, termékenység növelő, szexuális zavarok ellen) nyakláncot és karkötőt. Onnantól kezdve le sem vettem (ugye elsőre sikerült a bébi), és a 12. hétig szinte mindig rajtam volt.

Egyébként más hírem is van! :D Pocok/Emma baba végre most először fájdalmas rúgások nélkül, igazi babásan mozgott. :) Kidudorodott, átevickélt a másik oldalamra, éreztem ahogy motoszkált, fel-le. Bugyborékolt, hullámzott :D Mintha lenyeltem volna egy polipot. Jól rám is hozta a frászt mert őnagysága éjjel fél kettőkor állt neki a mutatványnak. Reggel persze meg kellett ismételnie, hogy visszatérjen kedvenc helyére, azóta nyugi van. :)
Holnap genetikai UH! Nagyon félek, nehogy rátekeredjen a köldökzsinór ha ennyit fickándozik. (Tesómnak, azuramnak, és sógornak is nyakára volt tekeredve)Tudom hülyeség, de annyi minden miatt aggódom.

Mindenkinek szép estét, jó pocaknövesztést :)
Vendég

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szheni 2009.05.06 21:28-kor.

Heni

Kép
szheni

..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szheni 2011.11.15 01:01-kor.

Heni

Kép
szheni

Sziasztok Kismamik!

Evicuska, köszönöm a linket!

Jelentem a ma éjszaka tökéletesen telt! Tegnap megittam egy kalcius sandozt, egy banánturmixot )kb. 4 dl tejből) és még este is ittam 2 dl tejet.
A lábam egyáltalán nem fájt éjszaka. Szóval úgy tűnik bevált! Azt olvastam a kismamkönyvben, hogy a napi minimum 3 bögre tej...hát én ettől jócskán le voltam maradva, de mostantól figyelek! :)

Mormota, Magdi biztosan halálra aggódjátok magatokat, de hál istennek a ciszta azért nem túl súlyos, ráadásul tudnak is ellene tenni. Ezért is jó, hogy folyamatosan ellenőrzik a piciket! És remélem Heninek lesz igaza, és legközelebb már semmi sem lesz ott!

Magdi vigyázz nagyon magadra! Az utak csúsznak, ráadásul gondolom a szokottnál feszültebb vagy! Óvatosan közlekedj!

Anuk, én a gondolat erejében hiszek! Mi 2 évig próbálkoztunk. Mielőtt összejött Áron, csináltam egy képet a vágyaimról. (a neten ollóztam össze) Ebben persze a gyerek volt a fő téma. Ezek után..talán egy hónap múlva meg is fogant! Ezért is próbálok mindenhez a lehető legoptimistábban hozzáállni, bár az előzményeket tekintve ez nem könnyű! Így szerintem az ilyen dolgokat, hogy a nyaka köré tekeredik a köldökzsinór - azonnal felejtsd el! Ráadásul a picik pontosan tudatában vannak a zsinórnak! Áron mikor 4D-n voltunk tök ügyesen rakosgatta ide-oda! :)

Heni, örülök, hogy visszaértetek! Kár hogy üröm is vegyült az örömbe...de az a lényeg, hogy Ti jól éreztétek magatokat! (bár gondolom a takarítás nem volt előre bekalkulálva :) )
Áron is sokat mocorog mostanában! Tegnap Viktor kb. 1 órán keresztül fogdosta a hasam...
Neked is szokott olyan lenni, hogy fogod a hasad, és kívülről érzed, hogy rúg, de belülről nem? Tök érdekes. Szerintem azért van, mert a visszaverődést érezzük állítólag - és ez akkor van, ha nincs visszaverődés!
Szóval lényeg a lényeg, hogy már kb. 3-4 napja nem is használtam a hallgatómat, mert annyira jól érzem a kis drágám! És gondolom egyre jobban fogom, mert most nagyon beerősítettem kalcium terén!

Megnyertem a kádállvány aukciót is,

KépKép
KépKép
kfnoémi

Heni, szia, hihetetlen vagy, hogy ebben is szituban is megtalálod a jót, én tuti leléptem volna :( A panziós meg :twisted: Képzeld ha már gyerekkel mentetek volna! Nekünk vannak bevált helyeink, és szeretünk nagyon egy bizonyos hotelt, ahol törzsvendégek vagyunk. A gyerekekkel már csak oda megyünk, mert tuti nem fogunk csalódni. Ez az egyébként:

http://www.kolping.hotel.hu/

Ciszta: első fiamnak volt, 1 éves koráig UH-gal követték nyomon, aztán beforrt a kutacs, és azóta nem tudjuk, ott van-e. 4 évesen már folyékonyan olvasott, kimagasló az IQ-ja és egy szuper pasi! Simán felszívódhat még a pocakban, legtöbbször nem is szólnak érte, ha látják is. Szóval no para!

Benta
benta

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szheni 2009.05.06 21:28-kor.

Heni

Kép
szheni

..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szheni 2011.11.15 01:01-kor.

Heni

Kép
szheni

hello LÁnyok,

Köszönöm a megnyugtató szavakat. Most beszéltem nemsokára 3 gyermekes barátrnőmmel, aki azt mondta, meg ne hallgassam a gen tanácsadást, mert a frászt hozzák rám, csináltassam meg az uh-ot, mert alapos és jó szakemberek vannak, de ha rendben találják a dolgokat, akkor nehogy meghallgassam. Úgyhogy így fogok eljárni. Mindenesetre a heveskedés veszélye nem áll fenn, mert a női klinikán pénteken lehet egyáltalán időpontért telefonálni ( ki tudja, mikorra, ugye...):) meg azt is mondta, hogy kivétel nélkül mindenkinek, akinek ilyen volt a bébijében, felszívódott. Szóval, biztos fel fog ez is. Mindenesetre, én a rettenthetetlen, megijedtem azért.
Heni, örülök, hogy sikerült azért egy kicsit kikapcsolódni, ha néhány nem várt elem bele is vegyült az eseménybe...
Jaj, nincs kedvem dolgozni. Nektek is kitartást.

mormota
mormota20

Nálunk évek óta nincs semmi,most karácsony előtt osztogattak ajándékutalványt, a min. 6900.- volt a mx ennek a 3x-a. Csak arra volt jó, hogy jól megossza a tantestületet, mert nem indokolták meg, mi alapján adják a különböző összegeket.

Üdülési csekket magánemberként pályáztam, amikor gyesen voltam és nem álltunk jól anyagilag. Kétszer 5 napra futott belőle, nagyon jó volt. Minden évben más a pályázat kiírása, márminthogy kiket támogatnak, akkor pont a kismamákon volt a sor. Érdemes nézegetni.

Mormota, ha érdekel, mire számíts a Soten, írj és mesélek!

Benta
benta

Heni, én 56-os méretet alig veszek, mert az kb. 1 hónapig lesz jó - ráadásul abból kapok is kölcsön.
Én így saccolom a méreteket:

június 56-os
júl - aug - szept: 62-es (ezek még nyári cuccok, ha hideg lesz, akkor rétegesen lesz öltöztetve - pulcsi, kabátka, ilyesmi)

okt-nov-dec: 68-as esetleg 72-es mivel a sok réteg miatt serzitnem a nagyobb is jó lesz!

Mondjuk én még ilyen jövő téli overált, polár nacit nem mertenm venni, hátha csúszik a méretezés. De őszi kabátkája már egy csomó van! :)
Ma is jött új áru a turiba, anyukám hozza őket haza, én pedig kiválogatom! Rendes az eladó, hogy megengedi, majd viszünk neki egy doboz bon-bont.

A kolping állítólag nagyon jó hotel. Egy régi ismerősünk ott a konyhafőnök, régebben a Gellértben volt. Nagyon családbarát, talán oda tényleg érdemes gyerekkel menni.
Mi egyik évben meghosszabbítottunk az ÜCS értékét. Talán 3000 Ft. volt. Ezen is érdemes elgondolkodni, és esetleg ősszel menni a kicsivel!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Sziasztok!

Látom, már mindenki élvezi a mocorgásokat! Nekem tegnap volt olyan érzésem, de még mindig nem vagyok benne biztos.

Kicsit összevissza leszek, előre is bocs érte.

Heni, örülök,hogy nem tudták elrontani a hétvégéteket.

Most, hogy olvasom, én is kevés tejet iszom. Rá fogok kérdezni a dokitól, hogy mennyi kalciumot lehet .

Mormota, én is olvastam erről a cisztáról, és azt írták, hogy a legtöbb esetben felszívódik.Nálatok is így lesz,és kész.

Anuk, látom a te párod is tart attól, ha gondolkozol. Az enyém is szokta mondani, ha úgy kezdek egy mondatot,hogy- azon gondolkodtam......-ajajj. :wink:

Az én éjszakám pocsék volt. Fél 2-től fél 4-ig forgolódtam, aztán elkezdtem rádiót hallgatni. Attól olyan félálomba forgolódtam tovább 7-ig. Most olyan vagyok, mint a mosott....., még pizsiben vagyok, ha apa ezt látná..... Ma ment a drágám először dolgozni az éven,én meg kihasználom a napot lustálkodásra. Igaz ebédem még nincs, de majd eszem valamit, és vacsira főzök rendes kaját.

Hát a diétámról meg annyit,hogy a drágám szombaton haza állított ebédre a hamburgerrel, meg egy kis adag sült krumplival. Azt mondta,hogy márpedig meg fogom enni amit kívánok és kész.. :lol: :lol: Hát nem imádni való?

Zsu

Kép
bvigh

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szheni 2009.05.06 21:29-kor.

Heni

Kép
szheni

..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szheni 2011.11.15 01:02-kor.

Heni

Kép
szheni

Mi ruhát nem sokat veszünk, a barátnőim már így is mondják, hogy nehogy vegyél ezt, meg azt. Mind a kettőnek nyár eleji babája van, így szerencsés vagyok ilyen szempontból. Már így is kaptam tőlük, amikor mondtam,hogy vettem sapit, meg egy hálózsákot. Minek veszem, majd ők adnak. De csak illik valamit venni első szülöttünknek. Szinte csak a babakocsira, kiságyra kell költenünk.Meg egy-két apróság, ami gondolom így is elég sokba lesz.
Most láttam a tesz-veszen egy nagyon jó kiságyat, lehet,hogy kérek egy asztalostól árajánlatot egy hasonlóra.

http://teszvesz.hu/item524636167_egyedi ... zoval.html

Zsu

Kép
bvigh

Heni, rendes főnököd van. Nálunk én már nem kaptam,hiába dolgoztam októberig. Aki tp-n van, azt már nem veszik dolgozó számba. Igaz nálunk kb.10.000.- az év végi jutalom, de most az is jól jött volna.

Zsu

Kép
bvigh

..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szheni 2011.11.15 01:02-kor.

Heni

Kép
szheni

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szheni 2009.05.06 21:29-kor.

Heni

Kép
szheni

Sziasztok végre valahára megérkeztünk :)

Szörnyű az a sok vénasszony, akik mindig beszólogatnak, meg nyavajognak, csak hogy előbb bekerülhessenek. S ha belegondolok, hogy minden hónapban kell menni hemarta :(

Az UH-n kb 1 órát kellett várni, a dokit elhívták a műtőbe. Remélem minden rendben volt akihez hívták, drukkoltam neki még így is, hogy csúsztunk. Persze sok kismama dúlt fúlt, meg morgott ezerrel.

Hát Emma baba nagy! :D 18+6 on állunk most, és a felkar csontja felel meg 19-20 hetesnek, az összes többi a 20 hetes magzati a mamanet szerint. A doki is azt mondta, szép hosszú lábú, nagy kislány :)
Sajnos meg is szivatott a drága, mert hasra fordulva aludt.(Én is hason szeretek aludni, megértem) A doki egy fél órát kínlódott (úgy összenyomkodott majd bepisiltem, meg a hasam paskolta), hogy néhány adatot le tudjon olvasni, de jövő héten jól bekólázva kontrollra kell mennem a szív és az arcocskája miatt. Addig nem is kapok hivatalos eredményt, úgyhogy most minden további vizsgálatom ebben a hónapban csúszik. :(

BPD 47, OFD 60, AD 151, FL 33, HU 29, sajna súlymérést itt nem csinálnak. :(

Kis puncis alsófertája :) Bár a kép car, a tesómnak remegett a keze. De majd a 4D :D
Kép
Vendég

Sziasztok!
Csak egy gyors bekukk. Látom, sok érdekességet írtatok, úgyhogy este mindenképpen visszaolvasok.

Ma voltunk genetikai uh-on. Noémi, még mindig csak jót mondhatok az Istenhegyiről és Gasztonyi doktorról. Ismét nagyon alaposan megnézte a babát. Minden tökéletes. Kb. 30 dkg, koránál 1 héttel idősebb, úgyhogy jól van táplálva.
Kismanó, most már határozottan bekékezheted a mi sorunkat is a táblázatban. Csatlakozunk a fiús táborhoz, határozottan fütyit látott a doki az uh-on :D

Puszi mindenkinek! Később visszaolvasok!

KépKép
süni76

Nem vagytok épp Vital Tvközelben? Tök érdekes műsor megy a magzati fejlődésről. :)

Heni

Kép
szheni

Sziasztok Lányok!

Aranyosak vagytok, mindenkinek köszönöm a megnyugtató szavakat! Próbálok nem idegeskedni sem a ciszta, sem pedig az esküvő miatt :) A cisztát még a 4d uh-n vették észre, nem is írtam a fórumra, mert tényleg úgy gondolom, hogy ne idegeskedjünk amíg csak lehet :) Ahogy utána olvastam, tényleg az esetek legnagyobb részében felszívódik még a terhesség alatt, és az uh-n is azt mondták, hogy nagyon sokszor vesznek észre ilyet, és csak azért írják rá a papírra, hogy ha legközelebb megyünk uh-ra, újra megnézzék, hogy ott van-e még. Egyébként meg nagyon jól érzi magát a kisbabám, a múlthét pénteki uh-on láttam, és a doki is alaposan megvizsgált, úgyhogy nem is gondolok arra, hogy bármi gond legyen. Mormota, Te se gondolj semmi negatív dologra, biztos vagyok benne, hogy legközelebb már nem fognak semmiféle cisztát látni nálunk! :)

Heni, örülök, hogy jól éreztétek magatokat, annyira édes a párodtól, hogy meglepett egy ilyen hétvégével!:) És az még szuperebb, hogy a kisebb gondok ellenére is jól tudtátok magatokat érezni! A kádtakarításról jutott eszembe, hogy Ti még meg tudjátok csinálni? Nekem egyre nehezebben megy, mert ahogy kicsit hosszabb ideig lehajolok, ég a gyomrom de nagyon... meséltem Anyukámnak, persze ő is ugyanígy volt vele, úgy látszik jó sok tünetem van, ami Anyukámnak is volt velem :)

Heni, mi például semmit nem kapunk, mivel az egész családban, baráti körben mi vagyunk az elsők, akiknek babája lesz. Már látom, hogy mennyi mindent kell megvennünk, egyenlőre még csak a nézelődés szintjén vagyunk, de már most rosszul vagyok az áraktól... az esküvő után tervezzük, hogy elkezdünk szépen mindent beszerezni. Az a szerencse, hogy sok mindent meg lehet venni egészségpénztári kártyával...

Tegnap voltam kint a Sárkány centerben, kínai piac kicsit kulturáltabb környezetben, jaj, annyi édes baba dolgot láttam! Anyukámmal voltam, nem győztem elrángatni a pultok elől, mielőtt felvásárolta volna a fél piacot :D Viszont minden kiegészítőt, amit még kellett, tök jó áron sikerült beszerezni itt az esküvőhöz. Már tényleg megvan minden, két ajándékzacskót leszámítva. Nem hittem volna, hogy egyszer eljutunk idáig... bár még mindig van mit megcsinálni otthon, de legalább a vásárlásnak a végére értünk :)

Na megyek vissza dolgozni, nem tudom mi van ma, de nagy a bolondokháza itt :)
Vigyázzatok magatokra!
Magdi
magdii

Alig telt el egy kis idő, és mennyit írtatok!

Bvigh, a könyvben azt olvastam, hogy a kismama kalcium adagja kb. 3 225 ml.-es bögre tejnek felel meg. Persze nem csak tejet lehet inni, a sajtban, és egyéb tejtermékekeben, zöld zöldségekben is sok a kalcium. Nekem a doki a kalcium sandozra azt mondta, hogy napi 1-et nyugodtan lehet. Hétfőn megyek legközelebb, majd újra rákérdezek, de addig tartom a napi egyet, mert a tüneteteim alapján úgy gondolom, jobb ha most felturbózom a szervezetemet!

Heni, nálam is megindult a frakasétvágy! Még vacsi után késő este is korog a gyomrom! :( Hát végül is megeszem amit kívánok, de hétvégén bevásároltam gyümölcsből, mert az egészséges, és nem hízlal!

Anuk, örülök, hogy minden rendben! Jó nagy Emma baba! Egyébként a súlyt a combcsont és a fej méretéből számítja a gép, de sok doki nem tartja fontosnak...mivel ez csak becslés. Csak nekünk érdekes. Bár az egyik barátnőmnek ez alapján azt mondták, hogy nem lesz túl nagy a gyerek, majd 4150 grammosan meg is született! :) :)

Süni, örülök, hogy nem csalódtál az Istenhegyiben! A lényeg, hogy minden rendben, gratulálok a kisfiadhoz! :)

Magdi, ha nem kaptok semmit, akkor nézelődj a teszveszen. Egy csomó dolgot lehet beszerezni olcsóbban, sőt olyanok is vannak szép számmal, amit valaki megvett, de nem használta, és vadi újjonan adja tovább, szinte féláron.
Én most licitáltam egy Avent mellbimbóvédőre. A boltban 1990, a teszvesze origináltan 790 Ft + postaköltség, de így is féláron lesz. Ez megint az a termék, amit használtan soha, de így jó. Egyébként lehet, hogy nem is lesz rá szükségem, de a védőnő javasolta, hogy beszerezzek, és anyósom és anyukám is azt mondta, hogy ők hasznát vették volna. Ha meg mégsem kell, majd továbbadom én is!

Megyek, tanulok! (jó kis melóhely, mi? :) )

KépKép
KépKép
kfnoémi

Süni gratula a kispasihoz :D Bár igazság szerint már összeesküvés lett volna, ha kiderül, hogy neked is lányod lesz. Már túl sok minden egyezik :D

Noémi köszi az infót :D Találtam egy magzat súlybecslőt. A méretek alapján Emma 34 deka és 26 cm :D 20 hetesnek felel meg a nagysága és valóban pocis a drága :)
Vendég

megjöttünk a genetkia Uh-ról, minden rendben, BPD:45mm, FL. 27mm, minden ép telítődik szóval OK!!
megerősítette a dokibácsi hogy a Lili bizony Lili! :D

Kép
Kép
mniki84

Süni, gratulálok a kisfiúhoz! Mi lesz a neve?

Hú, csajok, ma lett elegem az idióta kérdésekből. Az oviban egy anyuka, mikor meghallotta, hogy bébike fiú, megkérdezte: "És hogyan fogod bírni a 3 fiút, én tuti nem bírnám!" Bakker, már van 2, okosak, imádnivalóak, miért lenne más hárommal? Az elején, mikor már kezdték megtudni a népek a babát, sokan megkérdezték, hogy "Becsúszott a harmadik?" Kinek mi köze hozzá? Magyarázkodnom kellene, hogy nem, évek óta terveztük? Amióta tudjuk, hogy fiúk, majd mindenki első reakciója az, hogy pedig biztos lányt szerettetek volna, de nem baj. ???????????? Gyereket akartunk, nagyon, pont őt, aki itt van a pocimban, nemtől függetlenül Én sose kérdezek vagy mondok ilyet, a barátokkal persze, kitárgyaljuk, nade ismerősökkel! Az a sok idétlen sablonmondat, akkor inkább ne mondanának semmit. Aztán majd jön a "Van-e tejed, szopik-e, jó baba?" kérdéskör, váááááááááá.

Bocs, de nagyon kikívánkozott. Már jobban is érzem magam :)

Benta
benta

anuk hol találtad azt a becslős izét, mert én épp olyat keresek, de nem találok... :(

Kép
Kép
mniki84

[quote="mniki84"]a írta:mniki84nuk hol találtad azt a becslős izét, mert én épp olyat keresek, de nem találok... :(

Küldöm a linket :D
http://www.gravidanzaonline.it/medico_risponde/calcolaonline.html

Olasz, de ne törődj vele, a súlyhoz a BPD és az AC kell, aztán Calcola gomb.
Utána lejjebb tekersz, és az FL érték beírod újra Calcola gomb és kijön a baba hossza :D
Vendég

Niki, gratulálok! Lilien nagyon szép név!

Anuk, tök jó ez az oldal!
Rögtön beírtam Áron adatait is: e szerint múlt hét szerdán volt 294 gramm és 22,7 cm.

Benta, milyen igazad van! Ez a becsúszós dolog is olyan dúrva! Én sem mernék soha ilyet kérdezni senkitől!
Én már előre félek ezektől a van tejed és társaid kérdésektől. Kinek mi köze hozzá - egy. Kettő, ha nincs is tejem, a gyerek nem fog éhen halni, kap tápszert!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Süni, én is gratulálok a kisfiúhoz, és üdvözlet a fiús mamák körében :D
Niki, a kislányodhoz nagy-nagy gratula, tényleg gyönyörű nevet választottatok!!! :)

Benta, az idétlen kérdésekkel már nálunk is tele a padlás :D:D Hihetetlen, hogy milyen dolgokat tudnak kérdezni. Na, meg a kedvencem, amikor megkérdezik, hogy vagyok, és már a választ sem várják meg, mesélik, hogy náluk mi hogy zajlott... :) Amin a legjobban kiakadtam, az az a kérdés volt, hogy ha kiderülne, hogy beteg, elvetetném e????? hogy lehet ilyet kérdezni egy kismamától????? Nem normálisak egyesek :)

Magdi
magdii

Sziasztok!

Mindenkinek gratula az újabb uh-khoz! És gratula a fiú/lányka megerősítéshez/felfedezéshez!
Remélem szerdán nálunk is sikerrel jár majd a doki! Először persze hogy egészséges mint a makk, másodszor meg a nemére is írtó kiváncsiak vagyunk :wink:

Benta: csatlakozom. Tőlem karácsony előtt kérdezte meg egy tök távoli ismerőse anyámnak, hogy szopizás ellenére becsúszott? hát majdnem elküldtem... szóval melegebb éghajlatra... És tök általános hogy van néhány ember, akik simán rákérdeznek ezekre a dolgokra mint pl. van-e tejed. Nekem volt (mondjuk küzdöttünk érte rendesen!), de ettől függetlenül úgy gondoltam/gondolom hogy köze nincs hozzá és akinek meg esetleg mégse sikerül szoptatnia, még megforgatják benne a tőrt...

Mellbimbóvédőt én is használtam Zalánnál, most igyekszem majd elkerülni. Sajna már harmadnap véres volt a mellbimbóm, és végül két hét után úgy döntöttem (sajna nem jött be a levegőztetés, anyatejjel kenegetés), hogy elég, veszek ilyen védőt. Túlságosan sokáig hagytam hogy így szopizzon, és nem is volt hajlandó nélküle elfogadni.

Magdii: Nálunk is pont ez volt a helyzet, senkinek a családban, baráti körben nem született babája, akitől kölcsönkaphattunk volna bármit is. Úgyhogy jó nagy beruházás volt.

Amit idáig cisztákról hallottam, azok mindig általában felszívódtak, úgyhogy drukk!

Kép
Kép
evicuska

Mormota, Magdii, tudom, könnyű mondani, hogy ne izguljatok se az esküvő, se a ciszta miatt. A ciszta biztos hamarosan felszívódik. Az esküvővel kapcsolatos dolgokat meg a többiek tök jól megfogalmazták. Ez a Ti Nagy napotok, érezzétek jól magatokat és ne foglalkozzatok a nyafogókkal! :wink:

Heni, tényleg csúcs vagy és nagyon szép dolog volt Tőled, hogy a férjed kedvéért nem durcáskodtál, hanem élvezted a hétvégét. Lényeg, hogy együtt voltatok, pihentetek.

Mormota, óvatosan az ilyen esésekkel!

Benta, fiúnévvel még hadilábon állunk. Bár az én favoritom már megvan, de még megvárom a férjem ötleteit.

Mi nagyon sok ruhát fogunk kapni. Azért veszek majd 1-2 új darabot, de most, hogy már tudjuk biztosan, hogy fiú, barátok-rokonok el is kezdték a csomagolást. Még autósülésünk is lesz :D

Vigyázzatok nagyon magatokra! Szép estét!

KépKép
süni76

Esküvősöket kihagytam! Igazuk van a lányoknak, ez a ti napotok, nagyon gyorsan el fog röppenni, úgyhogy élvezzétek ki minden pillanatát! :D

Kép
Kép
evicuska

Íme egy fotó:
Kép

KépKép
süni76

Még egy, a kukiról (alulnézetből, középen azt a pöcköt nézzétek :D )

Kép

KépKép
süni76

anuk, kösziiii, 22.7 centik vagyunk eszerint, húú azta, jó nagy :D

süni szép a fütyköse :) :lol:

nem is tudom hirtelen hogy áll a fiú-lány arány...

Kép
Kép
mniki84

Sziasztok!

Nem tudtam még visszaolvasni, mert nagyon ki vagyok borulva! Ma meglett az intergrált teszt eredménye:

Down-szindroma: 1:8200 (negatív)
Velőcső-záródási rendellenesség: 1:5300 (negatív)
Edwards:szindróma: 1:90 (pozitív)

Miután jól kibőgtem magam, hívtam a genetikust, hogy akkor most amnio következik? Mire ő azt mondta, hogy nem kell, mert az Edwardsnál olyan durva eltérések vannak, hogy az már az UH-in is látszik. Holnap megyek Szegedre a Klinikára genetikai UH-ra.

Hallott már valaki erről a környezetében? Én azt olvastam, hogy elég ritka ésáltalában már a méhen belül vagy 1 hónapos koráig elhalnak az ilyen magzatok.DE nálam eddig minden OK. volt az Uh-on.
Nagyon kivagyok! :cry: Mondjatok valamit, kérlek benneteket, ha tudtok erről valamit.

Kép
Kép
sosi

Süni, a kukis kép tök jó! A másikon a keze nagyon édes! Már nem kell megszámolni az újjait, ha megszületik! :)

Niki, Áron is pont ekkora volt múlt héten! Na ez így leírva jó nagy hülyeség :) Mindegyik gyerek ekkora egyszer! :) :)
Azért örülök, hogy neked is 22,7 jött ki!

Szerintem a következő sarkalatos kérdéskör a mikor mész vissza dolgozni. Erre sincs jó válasz...ha túl korán, akkor te vagy a legköcsögebb anya a világon...akárhogy is oldod meg.
Na de ebbe se kell még belemenni!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Jaj Sosi, nagyon sajnálom!

Rákerestem a neten, és azt írja, hogy elvileg már méhen belül észlelhető pl. hogy a koránál sokkal kisebb.
Szerintem várd meg a holnapi uh-t. Addig ne is nézz utána a szörnyűségeknek! Gondolj abba bele, hogy az 1:90-hez, azt jelenti, hogy ilyen eredménnyel is még 89 gyerek egészségesnek születik!

Sok-sok pozitív gondolotatot!
Gondolok rád!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Sziasztok!
Jó sokat írtatok :D . Mi jól vagyunk, bár a farkasétvágy engem is utolért :oops: ....

Ciszták: tényleg felszívódnak...de ha mégsem, akkor sincs semmi...kár aggódni miattuk....

Sosi!
Az Edwards sy. nagyon ritka, de súlyos betegség, amit ultrahanggal könnyen ki lehet szűrni...ha baj lenne, a 12. hetin valószinüleg már látták volna. Azért ha jöttök Szegedre, keressétek meg Dr. Sikovanyecz Jánost a klinikán. Ő az egyik legjobb ultrahangos és ért a genetikához is, azonkívül egy nagyon lelkiismeretes orvos.

Süni!
Gatulálok a fiacskádhoz!

Mi se kapunk semmit, ezért próbálom apránként beszerezni a babakelengyét, de még így is hosszú a lista. Ráadásul csak most esett le, hogy nekem is kell még egy halom dolog.

KépKép
amadea

Szia Amandea!

Nekem Dr. Keresztúri Attilához kell mennem. Hát nem tudom, róla is nagyon jókat mondtak, ő is genetikus. Ez egy igen protekciós időpont, hisz ma tudtam meg az eredményt. A főnököm ismeri ezt a dokit, ő beszélt vele és nagyon rendes volt, már holnap mehetek. Ez annyira jó, mert nem tudom mi lenne velem, ha heteket kellene rá várni.

Egyébként 12. és 16. heti UH is volt már, amelyeken minden rendben volt. A dokim azt mondta, hogy ezeknél a számított kockázatoknál sokminden számít, szerinte a korom miatt lett pozitív. Egyébként a leleten is felhívták a figyelmet arra, hogy ez még nem betegséget vsak fokozott kockázatot jelent. Egyébként 1:100-as érték már negatívnak számít, az enyém meg 1:90. Annyira ideges vagyok. Lehet hogy igazavan egy ismerősömnek,hogy csináltassam meg mindenképp az amniot, az 100%, mert így tuti végigizgulom a terhességem. Nem tudom mi legyen.

Kép
Kép
sosi

Ja , mindig néhány nappal nagyobbnak látták a méreteit az UH,én is olvastam, hogy az ilyen magaztaok elmaradnak méretben.

Kép
Kép
sosi

Sosi: tudod, nekem a Down sindrómás eredményem nem épp a legbíztatóbb. DE amin azóta is elmerengek, hogy ez javarészt statisztika, ergó nem konkrét laboreredmény.
Esetedben pedig a 90-ből 1 gyerek lesz valószínűséggel Edwardsos, de az sem teljesen tuti, hogy az lesz.
Egyebet nem tudok írni, neked azért közel a holnap, nekem csak jövő kedden lesz. Azért szorítok neked, de nem hinném, hogy valami baljós dolog lenne ebből.

Esküvősök: jól figyeltem, hogy épp titeket riogatnak a cisztákkal? Odaseneki, tényleg sok ilyent látnak, de akkor ezeket miért nem rangsorolják statisztikailag? Áhh, foglalkozzatok inkább a hét eseményével: érezzétek a legjobban magatokat. Csakis ez a legelső előfeltétele egy jól sikerült lagzinak.
Mi anno úgy indítottunk, hogy egy fürdőhelyre akartuk lefoglalni a szállodát meg az éttermet. Anyám kiakadt, mert senki nem fog eljönni, mindenki ellenünk volt. Rinyáltak, hogy bárcsak foglalt lenne az adott nap a szálló. Hát ráfáztak. Majd a menübe akartak beleugatni, de végül az egész úgy lett leszögezve ahogy mi akartuk. Eredmény: mindenki egyöntetű véleménye az volt, hogy nem is tudják voltak-e valaha ilyen dörgedelmesen jó lagziban. Szállást mi álltuk mindenkinek, de baromi előnyös volt, így mindenki tudott inni, akkor feküdt mikor akart, idősebbje pedig volt, hogy elment, egyet pihizett, majd folytatta. S mi jó sült volna ki abból, ha a városban tartjuk? Éjfél után fél, 1 órával kidobnak. Na ezt nem akartuk mi. S beigazolódott a mi elképzelésünk jogosultsága. A lényeg, hogy a menyasszony meg a vőlegény akarjon mindenben ugyanazt. Ne már a szülők, rokonok, ismerősök, barátok az ők meg nem valósult álmaik miatt módosítsátok a tieiteket.

Ordítás van, léptem.

Kép
kissmanó

Süni, nagyon cuki kisfiad van! És milyen férfias! :lol:

Sosi, nagy ölelés és drukkok mennek! Biztosan minden rendben van, holnap már okosabbak lesztek! Az amniótól ne félj, ma már nagyon profin csinálják. Nincs rizikó gyakorlatilag. Azért remélem nem fog kelleni. Egyébként annyi külső-belső rendelleneséggel jár, hogy valami gyanunak fel kellene merülnie UH-on.

Manó, kedden UH lesz? Genetikushoz mész? Nálad nem ajánlották fel az amniot?

Benta
benta

Kismanó, egyetértek, nem szabad engedni, hogy bárki is beleszóljon! Egyébként nálunk az anyukás virágcsokor sült el rosszul. Anyukám és anyósom is hobbi virágkötők, így egyértelmű volt, hogy a virágokat mi készítjük. Persze én tudtam, hogy az anyukák virágcsokráról külön kell gondoskodnom...erre a virágpiacom, ahol hármasban voltunk anyósom közölte, hogy még nekik is KELL virágot adnom. Erre hebegtem habogtam, mert ugye én meglepetést akartam...magamban azért kiakadtam ezen a kell - en. Mi az, hogy kell? Ha én nem úgy gondolnám, akkor nem a szokások miatt adnék virágot...na mindegy!

Sosi, az nagyon jó hír, hogy eddig mindig a korának megfelelő vagy nagyobb volt a baba. Remélem holnap megnyugtató választ kapsz, de a helyedben én is elmennék az amniocentézisre.

Amadea, pont most pakoltam ki a ruhákat, hogy méret szerint csoportosítsam. Hát mit is mondjak...én úgy gondoltam, hogy egy csomó van, erre kiderült, hogy alig. De jobb is, hogy így csináltam, mert így látom, hogy mi mindent kell még vennem!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Benta: igen, jövő kedden. Kecskeméten. Itt elromlott a profi uh a városban, oszt ha már menni kell, akkor oda, amit nagyon ajánlottak nekem.
Amniot én kértem elviekben a dokinénimtől, ő egyenlőre az uh-n látottak alapján nem látja értelmét. Pedig állítólag csinált már ilyent, miképp állítólagos az is, hogy eddig soha nem lett semmilyen rossz eredmény, sem komplikáció.

Kép
kissmanó

Sosi, nagyon szurkolok a holnapi uh-hoz. Minden rendben lesz!!!!Én is úgy gondolom, hogy kiderült volna már, ha baj lenne. Az amnio nehéz kérdés, de nekem van ikres ismerősöm, akinél meg kellett csinálni és hála istennek, minden rendben volt.

Sok-sok drukk és csupa pozitív gondolat!!!!

KépKép
süni76

Köszi a biztatást, higgyétek el nagyon jól esik.
A párom nagyon haragosan fogadta, szerinte fölösleges volt ez a hyperszenzitív integrált szűrés 29 000 Ft-ért. Vásároltam magamnak egy csomó gondot. Ő biztos benne, hogy egészséges, már rég elvetéletm volna szerinte, ha Edwardsos volna. Végül is, ő is orvos.
:D

Kismanó!

Amikor a lányommal voltam trehes én is Kecskemétre mentem genetikai UH-ra, mert akkor Békés megyében még nem volt 4D UH.
Én Tankó dr-nál voltam, nagyon alapos, jóhírű és rendes orvos szerintem. Te kihez mész?

Kép
Kép
sosi

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szheni 2009.05.06 21:30-kor.

Heni

Kép
szheni

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?