Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok Lányok!

termékeny hétvégét mindenkinek, a kétcsíkosok vigyázzanak magukra, a mensisek ne keseregjenek sokat, ( én sem teszem). Én elmentem kikapcsolni magam.

Puszi MIndenkinek: Gabó
Gabómanó

Sziasztok Lányok!

Olvaslak titeket, és ha sikerül próbálok majd egy azonosítót is szerezni.

Az ovulációszámításhoz találtam én is egy jó oldalt, de sajna német nyelvű. http//www.zappybaby.de
Azért jó ez az oldal, mert küld egy SMS-t neked és a párodnak is, hogy mikor érdemes "tevékenykedni". Nekem egyszer már bevállt. (Sajna az eredmény nem volt meg sokáig.)
Ha valakit érdekel szívesen leírom, hogyan lehet rajta eligazodni.

Jó látni, hogy vannak szerencsések. Nekik nagyon gratulálok!!! Erőt ad nekem is!

Sziasztok
Györgyi
Névtelen

Sziasztok!
Mindig a munka, csak délutánra jutottam hozzátok, elvonási tüneteim voltak, egész nap az járt a fejemben, hogy mi a helyzet Veletek.

Andi!
Feletted vagyok (a listán) egy nappal(+szegedi vagy), szóval nagyon-nagyon drukkolok érted, jobban mint gondolnád.

Márti!
Állandóan a melleimet nézegetem (az utcán le kell győznöm a késztetést, hogy megnézzem őket, erre a mondatra vagy röhögtök vagy sírtok), mert úgy tudtam, hogy a mellfeszülés mindig van. Hihetetlen módon megnyugtat,hogy neked az első babánál nem volt semmi tüneted.

Ebbe a dologba bele lehet hülyülni, rettegek attól, hogy megjön, annyira szeretnék gyereket. Nagyon csalódtam magamban, a génjeimben. Azt hittem, hogy ez a dolog ripsz-ropsz történik meg az emberrel és hát egészségesek vagyunk, nálunk nem lehet gond. Nem értem, hogy mért nem történik simán.

Nagyon szomorú vagyok, nem akarok senkit elkeseríteni. Ne haragudjatok, de most nagyon rossz, majd múlik...

Száva!
Nagyon nagy gratuláció, vigyázzatok magatokra, mesélj neki arról, hogy a világ szép és mennyi minden szépet és jót kell majd megtapasztalnia. Kép

Gabo!
Jó neked, hogy túl vagy a depin, én csak most megyek bele...
Annyira hülye vagyok: a barátaimtól, azt kérdezem, hogy: "Szerinted terhes vagyok?"
Azt hiszem kikészülnek tőlem. Mit lehet erre a kérdésre válaszolni???!?

Most ígéretet teszek, hogy ez volt az első és utolsó ilyen negatív hangvételü üzenetem.
Alapvetően jó kedvű vagyok. Azt hiszem máshol nem is merem kimutatni e dolog miatti bánatom.
Befejezetem, igazán.

Puszi mindenkinek. ZEBRA FARMOT NYISSUNK!!!!!
cico
cico

Pusszancs!

Száva és Timi anyukák,
Újjjéééééé!Kép Mostmár nekem vigyázzatok magatokra!!Nagy-nagy gratula nektek, no és persze a párotoknak, merthogy nekük is volt némi nemű szerepük ebben a dolgocskában?!!!

No lányok!
Szépen vagyunk mióta nem jelentkeztem azóta csak zebra eső van. Ezért úgy döntöttem ritkán jelentkezek, hátha ez meghozza a várvavárt sikert. Csak viccelek!Kép
Rengeteg a munkám azért jelentkezek ilyen ritkán.
Amúgy tényleg félek az inszemtől. Ma hajnalban azt álmodtam, hogy inszemin vagyok és kicserélték a párom "matyiját" egy volt barátoméra és hiába mondtam a dokinak, hogy nem a páromé, mire nagy nehezen elhitte és abbamaradt. Tiszta hülyeség!!
Olvastam a témával kapcsolatban, de nem túl biztató vérzés, meg megsérti a doki a belsőszerveket stb..., de ha arra kerül a sor akkor is rászánom magam a cél érdekében.
Szóval most hagytam el a félidőmet, azért ma a biztonság kedvéért ráakcióztunk a dologra.
Igaz Norculutot szedek, de a dokim azt mondta ne törödjünk semmivel, mert 2 paciense is így esett teherbe. Ugyanis a gyogyi arra szolgál, hogy meghozza, és hat a nyálkahártya megvastagosására és így elősegítheti a beágyazódást. No majd kiderül.Ma nem hőmérőztem, az akció miattKép, de tegnap 37 voltam előtte meg 36,6. tehát a gyogyi már kiváltotta a peteérést ha késett akkor is. No majd kiderül!!!

Szóval lányok fel a fejjel! Neked is szól Gabómanó!!!
Pá-pá BUBI
bubi

Látom alszotok!
Lányok csak egy ötlet, nem tenné ki valaki az eddig írtakat mert már nagyon hosszú a topic!!!
pussz
bubi

Üdv Lányok!

Kicsattanó jó kedvem van! Kép

Tegnap végre volt ovulációm. KépKépKép A teszt szinte azonnal kimutatta. A hõmérõ meg?! Hát úgy tûnik, nálam az teljességgel hasznavehetetlen. Mindegy. Lényeg, hogy a teszt szerint volt. Utána aztán! Kép
Úgyhogy most remélem, hogy odabent lázas munka folyik és nagy a verseny. Kép

Kedves Bubi, Éva!
Én szívesen learchiválnám, kitenném az eddigieket, mert tényleg nagyon sok már és fél nap, mire végig bejön, de sajnos nem tudom hogy kell. Kép Ha valaki megmondja a módját, megcsinálom. Kép

Jó kedvet mindenkinek! Kép

Koalamaci

Ui.: Lustaságok! Ébresztõ! KépKépKép
Koalamaci

Jó reggelt!

Andi! Na, mizujs?????
Remélem csináltál tesztet!Kép
És...???
Nagyon izgultam érted!))

Cicó!
Egyetértek Veled, ebbe a dologba tényleg bele lehet hülyülni.
Viszont, ha bármi bánt, vagy bármiért szomorú vagy, kérlek írd le nekünk!
Mi BIZTOSAN nem fogunk legyinteni, és rosszallóan csóválni a fejünket, hiszen ugyanabban a cipõben járunk...)))

Úgyhogy tessék kiírni magadból mindent!
Azért vagyunk, hogy elolvassuk és cserébe mi is leírjuk, ha szomorúak vagyunk!
Okszi??
Kép

Györgyi!
Köszönjük a segítségedet!
Apropó, miért is nem csatlakozol hozzánk??
Úgy értelmeztem a szavaidból, hogy Te is babát szeretnél, ugye?

UI:
Emlékeztek még az áprilisi babaesõre?
Hm...de szép is volt...mennyi kismama..
ebben a topicban alig maradt akkor valaki..
Érdemes újraolvasni a sok boldog bejelentést!

Pussza,
Ancsi
Ancsi

Györgyi!
Ja, el is felejtettem!
Az azonosítóhoz beírod a neved, a jelszóhoz nem kell semmit írni, és már mehet is az üzi!

Isten hozott a topicban!
Kép

Ancsi
Ancsi

... teljesen szétszórt vagyok. Én is üdvözölni szerettem volna Gyönygit körünkben. Kép Ancsi megelõzött, de azért:
Üdv néked Gyöngyi! Kép Úgy látom az azonosítós tanácsot már megkaptad. Kép

Koalamaci
Koalamaci

Sziasztok!

Andi! Hol vagy? Mi újság?
Nagyon várom, hogy jelentkezz. Úgy szorítok neked!

Helló Györgyi!
Úgy gondolom a legjobb helyre jöttél. Itt egy mindenkiért, mindenki egyért.

Puszi

Éva
Éva

Jo reggelt mamajeloltek!!!Kép

Gyorgyi

Udv, a fedelzetenKépKépJo kis csapaptba csoppentel!

SZIA Ancsi!!!!!!

HHu,az az aprilis nem volt semmi,meg most is elerzekenyulok ha eszembe jut.Nagyon klassz volt.Kép

Koalamaci

Jujj,de nagyon jo!!!Most aztan furgen a kisfickokkal!Kép

Bubi

Nem tudjuk magunknak menteni a levelezest csak a szerkeszto tehetiKép

Cico

Ezt bizony mindenki vegig eli minden honapban amikor megjon,par nap es bizakodo leszel meglasd.Ezek a franya hormonok csinaljak ezt a nyamvadt depit isKépKép

Beja,Lanyok

Tegnap meg volt az elso akupunkturas kezeles!Kép
Haat,nemtom mi lesz belole?!Mindenesetre ez a doktorno volt az elso aki meg is ertette amit beszelek.Felfogta,hogy nalam hiaba varjak a ciklus rendezodeset mert SOHASEM voltKépEletemben 2-szer tortent meg,hogy 3 honapig egymasutan idoben megjott,mindketszer terhes lettmKépKépViszont akkor meg annyira fiatal volt a szervezetem,hogy kepes volt neha beinditani a dolgot.Most viszont a gyogyi is ratett arra ami sosem mukodott.
Mondott meg valami nagyon meghokkentot is mindjart leirom csak meg kell csinalnom valamit gyorsanKép

Puszi K
kriszti

Andy kicsit kesobb jon,persze csak azert,hogy borzolja a kedelyeket!KépKépPostara megy ilyenkor amikor mi tukkon ulunk!

K
kriszti

Kriszti!!!))
hát igen...az április...emléxem, amikor én is bejelentettem a két csíkot...
na tessék, most meg miért lett könnyes a szemem???
ááá, biztos huzat van...

Na, várjuk azt a meghökkentõt! Kép
Tényleg, mennyi egy ilyen kezelés???
A talpmasszázsról is nagyon sok jót hallottam,
van akinek ez segített! Kép

ANDI, HOL VAGY, MERRE JÁRSZ????

Nna, dolgoznom is kellene egy kicsit...

A francba...hát péntek van, vagy mijazördög? Kép

Ancsi
Ancsi

Kedves Lányok!

Itt vagyok és még nem jött meg. Tegnap csak nem vettem meg a tesztet, mert valami azt súgta, hogy várjak még vele. Kérlek ne haragudjatok rám, hogy még nem teszteltem. Csak arról van szó, hogy még várni akarok vele 1-2 napot, mert félek a negatív eredménytõl és akkor egész hétvégén szomorú leszek. Úgy döntöttem hétfõn reggel tesztelek, feltéve ha nem jön meg addig.
Pontosan attól félek ami Bejával is történ, hogy 3-szor kellett tesztelnie.

Beja!
Köszönöm a bátorítást. Inkább várok még pár napot. Hétfõn a 33. napon megcsinálom. A hõm még mindig fent van, és kicsit fáj a hasam, de el szokott múlni. Ez az egész tényleg nagyon izgi.

Nagyon aranyosak vagytok, hogy így izgultok értem.
Ugye megértetek engem is.

Puszi

Andi
Andy

Andi!
Amikor megláttam a neved a fában új üziként, már csak úgy kattogtattam...Kép
Olyan lassan töltötte le...

Semmi gond nincs azzal, hogy nem teszteltél, így még izgisebb, sõt még biztosabb lesz a hétfõi pozitív teszt! Kép

Persze itt mindenki meg van õrülve a csíkos tesztekért, de hát vannak olyan lányok, akik képesek megvárni azt a néhány napot...
Minden csodálat a Tiéd!

A hétvégén és fõleg hétfõn nagyon izgulok majd érted, hogy pontosan kettõ darab rózsaszín csíkocskát láss majd!!!!!!

Ancsi
Ancsi

Kriszti!

Várjuk azt a beszámolót. Kép

Andy!
Persze, hogy megértjük. Mindenestre szerintem azért nem ártana azt a tesztet legalább megvenni. Kép Ez nem jelenti azt, hogy meg is kell csinálni reggel, de legyen kéznél.

Nekem annak idején pont az volt a gondom, hogy hétvége volt, nem volt otthon, pedig gyanakodtam és megnéztem volna. Gondoltam hétfõn megveszem és tesztelek. Azóta is nagyon bánom, hogy akkor nem volt otthon. Kép Azóta nem követem el ezt a hibát és mindig tartok raktáron. Kép

Koalamaci
Koalamaci

Andy

Abszolut megertunk,tegy ugy ahogy neked a legjobb!Képkeddig majcsak kibirjuk valahogy!

Ancsi!

De azota halistennek ujra a regi Ancsi vagy!Kép

Itt a meghokkento adalek

Tehat mindenfelet kerdezgetett reszletesebben mint barmelyik nogyogyo.Mit eszel,iszol stb.
Kozben fel kellett fekudnom agy agyra es megfogta a terdem es a labfejem.Mondta,hogy fogjam meg en is es nem talalom-e furcsanak,hogy 1000 fok van nekem megis jeghideg a terdem is a labam is.nekem vilageletemben ilyen volt.Azt mondta,hogy ez nagy baj.Mert csak jeghideget iszom sok hideg kajat eszem es az automban az irodamban is a legkondiban ulok.A hidegnek osszehuzo hatasa van.Bocs de vsz,hogy abban is kozrejaccik,hogy kb.4 naponta jarok w.c-re.Ezt egyebkent mindenki figyelmebe ajanlom.Nem attol nem lesz babam mert hideg vagyok!Eloszor en is felreertettem es el akartam menni.Ez csak egy fontos adalek.nalam szervi gondok vannak,amiota csak mensizek sosem volt rendben.Nna szoval heti eccer kell menni es szerinte par het alatt rendezodni fog a ciklusom.Egyetlen szoval sem igerte,hogy teherbe fogok esni es ez nagyon szimpi volt nekem.1500Ft egy kezeles,szerintem heti eccer ki lehet birni.
Eloszor en is talpmasszazsra akartam menni en is sok jot hallok ezekrol a modszerekrol
Pl: a kolleganoim 15 kilot fogytak na persze dietaztak is de elotte barhogy koplaltak mindig visszajott.Mar 1/2 eve csinaltak es 1 gramm se jott nekik vissza.Persze meg kell talalni a megfelelo orvost erreis Sok a kuruzslo ebben a szakmaban.Egy bajom van csak a ferjem egyaltalan nem bizik ezekben a modszerekben,pedig sokat segitene ha kicsit tamogatna.persze nem mongya,hogy ne menjek csak eppen nem ad semmi plusztKépDe talan ha lesz vmi eredmeny neki is megvaltozik a velemenye.

na ez jo hosszuuu lett befogom a `kezem`Kép

K

ui:
Ki fogtok rohogni.nem megy a legkondi,ide sut a nap es zokniban ulok mert fazik a labam!Kép
kriszti

Kriszti!
Amit leírtál, elsõ hallásra valóban meghökkentõ!
Viszont én is olvastam ilyenrõl, hogy a többnyire hideg végtagok a petefészek zavarait mutatják.
Tegnap pl. egy könyvesboltban kezembe vettem egy kínai gyógymódról szóló könyvet (a címét nem tudom) és abban pont errõl olvastam.
A hideg italok, hideg ételek okozzák az ilyen problémákat, írtak a hüvelyfolyásról is, de már nem emléxem, hogy mi volt a kúra, csak arra, hogy a nedvességtermelõ ételeket kerülni kell, mert felgyülemlik a nedv, ettõl van.

na, ezt most jól megaszontam...Kép

Szóval, szerintem bátran járj ehhez a "dokihoz", biztos, hogy nem fog ártani!

Az akupunktúrás fogyózásról is hallottam, többen dicshimnuszokat zengenek róla...Kép

Na, most már hagyok mást is szóhoz jutni...Kép

Ancsi
Ancsi

Kriszti!

Ezekkel az ősi módszerekkel (szerintem) az a helyzet, hogy ha nem hisz benne valaki 8utalás a férjedre), akkor is működnek. A réges régi korokban, ha belegondolunk, semmivel sem éltek butább emberek, mint most, csak nem internetről szerezték az infot. Hatalmas mennyiségű tapasztalat és tudás van az ősi gyógymodók mögött, csak a mi baromira civilizált világunk elfelejtette, és most úgy csinál mintha valami különleges dolg lenne. A világban vannak olyan helyek, emberek ahol ezt az ismeretet sosem száműzték. (ez a szerencsénk különben újra ki kellene találni Kép )
Jó helyen jársz a célhoz vezető úton! Ha rögtön összejön a baba,ahogy kigondolod nem jutsz el ilyen különleges helyekre!
A férfiakkal nem kell foglalkozni, ők a szellemi fejdődés, a "kollegtív tudáshoz jutás" rögös utján, el sem indultak még.

cico

ui.: mensi előtt hány nappal esik vissza a hő és mennyivel? Szerintettek? Tapasztalatból? Felhalmozott orvosi ismeretből?
köszi
cico

Kedves Lányok!

Tényleg nagyon megértõek vagytok.
Ígérem kedden jövök az eredménnyel.

Kriszti!

Nem is hallottam még ilyenrõl, hogy a hidegnek összehúzó hatása van. Milyen szervi bajaid vannak?
A kolleganõid a talpmasszázstól fogytak le? Nekem is le kellene dobnom egy 10-est.

Andi
Andy

Cicó!
Itt aztán semmi cicó...Kép
Nagyon tudományosan megfogalmaztad a gondolataidat!!!Kép

Amit a férfiakról írtál...hát nem semmi!
Ez faliújságra való! Kép

Ja, egyébként én úgy tudom, hogy a mensi megjövetele napján esik vissza a hõ.
Elõtte pedig 14 nappal, amikor az ovuláció történik.
Ezt olvastam is, tapasztaltam is.Kép

Ancsi
Ancsi

Ancsi,Cico
O nem `doki` hanem igazi doktoralt doki csak mar nem folytat ugymond`hagyomanyos` praxist CSAK akup-t.
Egy biztos a kinaiaknak koszonhetjuk a legjobb dolgokat a vilagon nem hiszem,hogy pont ez ne lenne jo ha mar tobb mint 2000 eve alkalmazzak.Koszonom a tamogatasotokat ,nagyon fontos nekem.Kép
Huu,a ferfiakrol kialakitott velemenyed nem semmi!KépDe komolyan ok valahogy nem fogekonyak az ilyesmire.
Baromira civilizaltak vagyunk kozben meg emberek halanak ehenKépKépKép

A ho vszleg aznap esik vissza amkor megjon de voltak mar ellenkezo tapasztalatok,nekem is volt,hogy csak 3 nap mulva esett le.Na most nem sokat segitette!?

Mostmar kezdem magamon felfedezni a rosszindulatot.Reggel egy tok alkohol budos no szallt fel a buszra egy 5 honap koruli bubajos kislannyal,meg tudtam volna fojtani amiert neki lehet nekunk meg csak nagy szenvedesek aran.Olyan igazsagtalan a vilag!

Ancsi

Te nem neveznel be egy ilyen akup.-ra,na ez nem a reklam helye de proba SZERENCSE!Tudod csak a batrake a vilag.JJa a rendeloben ki volt irva egy mondat nagyon teccett
`Csak a batrak lehetnek gyoztesek,aki nem bator nem lehet gyoztes`

Andi
Nagyon csendben vagy!
Cuppppppppp K
kriszti

Cico!

A mensi napján esik le 1-2 tizedet.
Most mennyi a hõd? Hány naposak a ciklusaid?

Andi
Andy

Kriszti!
Elgondolkodtam ezen...
Ha a hagyományos orvoslás csõdbe megy nálam, akkor azt hiszem felkeresek egy ilyen doktort!
Még mindig arra várok, hogy megjöjjön...

Mi lesz már...????
Úgy szeretnék már ciklust kezdeni, hogy elkezdhessük a próbálkozást..)

Benéztem a friss mamák topicjába...húúú, de elszorult a szívem..
Azok, akikkel együtt kerültem fel a listára, már középen járnak a 20. hét körül..
Milyen jó nekikKép

Lassan elköszönök Tõletek,
mindenkinek jó hétvégét és sok-sok szerelmes percet kívánok! Kép

ANDI, HÉTFÕN VÁRLAK A POZITÍV ENERGIÁVAL!Kép

Ancsi
Ancsi

Szia Kriszti,
A segítséged kérném dr. Elek Csabával kapcsolatban. Sajnos nem volt időm az összes levelet elolvasni, lehet, hogy azokból kiderülne, de ki is Ő tulajdonképpen, és hová lehetne Neki írni.
Lányok, néhány hét múlva kapcsolódom én is hozzátok, amikor is elkezdünk ujból próbálkozni!!!!
Sajnos Nekem volt egy sikertelen terhességem, de inkább nem írnék róla, inkább bízakodom, mert olyan sok egészséges kisbaba születik.
Várom válaszotok
MT
Névtelen

Ancsi

Képhatha nalad is bejon!
Figyi csak!Te felnapos vagy csak?Marminthogy ilyen koran hazamesz?En ugyanugy 4-ig 5-ig galyazom penteken isKép
Andi csak kedden lesz!
Mar en is nagyon varom,hogy megjojjon vegre az uh.szerint kb vasarnap fog.
Emlexel meg anno megbeszeltuk,hogy a sex picit elorebb hozhatja a mensit!?RAJTA!Jo hetveget neked isKép

MT!

Dr Elek Csaba szept-ig szabin van.6.-an lehet tole idopontot kerni.
Levelben pedig a `hazipatika` oldalon lehetne hozzafordulni ha mukodne,bar ma meg nem neztem.2 napja nem megy.
Szulesz,nogyogyasz es humangenetikus.Tobb konyvet irt mar a fogamzasgatlasrol,fogamzokepessegrol.Nekem levelben ajanlotta fel,hogy keressem meg ot batran.Probalj nek irni a `hazipatikara`.

Cupppppppppppp K
kriszti

Andi!

Megértem és elfogadom a döntésedet, de aztán kedden nagyon várom a beszámolódat.Kép

A hõ a mensi elsõ napján esik le. Az én tapasztalatom szerint.

Sziasztok

Éva
Éva

Üdv Lányok! Kép

Kriszti!
Ez az akupunktúrás dolog tényleg jól hangzik. Kép

Lassan búcsúzom. Kellemes hétvégét kívánok mindenkinek.

Üdv, Koalamaci
(aki továbbra is elemében van Kép)
Koalamaci

Kedves Andi!
Isten örizzen attól, hogy ünnep rontó legyek, de annak idején ha én is hamarabb észbekapok és kérem a dokit, hogy nyomjon belém egy jó adagnyi progeszteront akkor már lassan szülésre készülődnék. Bocsánat nem akarlak elkeseríteni, sem megijeszteni csak nem szeretném, hogy úgy járj mint sokan közülünk.Ahogy észrevettem sokan sárgatest hormon hiányban szenvedünk amikor odakerül a sor... Nem tudom voltál e dokinál, de én javaslom a tesztet utánna a dokit. Távol áll tőlem, hogy megijesszelek, csak segíteni próbálok!!!!! Nem tudom a többi lány mit szól ehhez??

Ancsi!
Nem olvastam rólad azóta, hogy ..., de most hallom, hogy ... Nem akarom a sebeket feltépni, de mi történt? Ha nem akarsz róla beszélni én azt is megértem.

Bocsánat lányok ha ünnepórontó lennék!Lehet, hogy csak én aggódok túlzottan.
bubi

Koalamaci

Jo hetveget neked is.De jo azoknak akik penteken koran mehetnek haza!Kép

K
kriszti

Köszi a hovel kapcsolatos információkat!

Andi

Kb. 33 naposak a ciklusaim, ma vagyok a 31. napon és már reménykedni is alig merek. A cicik (ja ! bocsi: a melleim), előtte összemennek kicsit, de most nem tapasztalom, de már félek, hogy csak beképzelem.
Azért kérdeztem a hot hátha segített volna eligazodni, azt hittem, hogy előtte pár nappal már leesik, de ahogy irtátok csak aznap.
Most ingadozik 37 és 36,8 között (számban mérem), de inkább az utóbbi a jellemzőbb. Napközben felmegy 37 fölé akár 0,3-mal is. Tudom, hogy csak a reggeli számít, de... Ez jelenthet valamit?
cico
cico

Bubi!

Hétfõn tesztelek és ha még aznap kiderül, hogy terhes lennék feltétlen elmegyek a dokimhoz.
Azért aranyos vagy, köszi az infót.

Éva!
Ígérem kedden meg lesz az eredmény!
Te most hogy állsz? Akcióztok?

Puszi

Andi
Andy

kedeves Cico

Hjajj de nagyon nehezek ezek az utolso 2-3 napok:0
De egyben annyira jo isKép
A hod most meg sajna semmit sem arul elKépViszont ha meg foljebb megy...?
vagy ha hetfon is 37 fok akkor...?
Na most nem sikerult megnyugtatnomKépDe talan nem is lehet ilyenkor lehulni egy percre sem.

cupppppppp K
kriszti

Szió mindenkinek!

Andi, mindenképp reggel tesztelj, az a biztos! Kép A napközben csináltnál az lehet a gáz, hogy kevesebb napközben a pipidben a HCG, a reggeli elsõben fordul elõ töményen. Hajrá!Kép

Cicó, szia! Nekem, mikor összejött a baba, 36.8 és 37.2 között folyton ingadozott a hõm, pedig már tudtam, hogy összejött, addigra túlvoltam egy + teszten is...
A nappali hõ nem nagyon számít, ne nézd, csak összekavar, a reggeli a lényeg.
Nekem egyébként anno a mensi megjövetele elött egy nappal már leesett a hõm (pl. 36.8ról 36.5re) - úgy látszik akkor, hogy ez is mindenkinél más...
Remélem, segíteni tudtam valamit.

cupp,
Beja
Beja

Cico!
Még bármi lehet. Beja mondta, hogy nála is ingadozott a hõ és pedig már terhes volt. Nkekem is 37,3, 37,4 napközben, de volt már magasabb is.
Néha fáj a hasam és olyan mintha megjönne, de elmúlik. Ilyenkor mindig rohanok a WC-re.
De jó lenne ha mindkettõnknek bejönne most. Én nagyon szorítok neked!Kép

Kriszti!
Majd megy az SMS!

Lassan megyek haza!
Kedden jövök, remélem jó hírekkel.
A félidõsöknek jó akciózást!

Addig is puszi mindenkinek

Andi
Andy

Beja!

Aranyos vagy, hogy így segítesz nekünk. Mindenképp reggel fogok tesztelni.

Puszi

Andi
Andy

Üdv ismét!

Kriszti!
Még itt vagyok, de lassan tényleg megyek haza. Kép

Most találtam, gondoltam szólok, hátha ti még nem láttátok. Bigacsiga tett fel egy jó kis kismamaszótárat szerdán. (Társalgó/Anyaságról/Kismamaszótár)

Andy!
Szorítok a csíkjaidért! KépKépKép

Most már tényleg búcsúzom. Kalandra fel! Kép

Üdv, Koalamaci
Koalamaci

Andi

Irtam emilt!!!!!!

K
kriszti

Andy, kösziKép

Ja és még vmi: ha netán napközben "lázasnak" vagy "hõemelkedésesnek" érzitek magatokat, pl. ég a szemetek, arcotok, meleg a kezetek, stb., az nagyon jó jel ám! Kép
Ezen kívül ha netán sokat kell pisilni járni napközben, az is csúcs jel lehet! Ja, meg a mellbimbó-érzékenység... az is jó! Kép
Nálam más jel nem volt...

Na, eldugulok.

cupp,
Beja
Beja

Nagyon köszönöm, hogy szorítotok!!!

Beja!
Nagyon jó, amit írtál, a reményt táplálja!
Köszönöm, rengeteget jelent! Hiszen tudod!

Andi!
Az első ultrahangon találkozhatnánk is Szegeden a kilinikán. Már el is képzeltelek, ahogy várjuk a dokinkat és utána a kezünkben egy uh-os felvétellel, amin nem látszik semmi, de mi tudjuk, hogy o ott van...

Kriszti!
Köszi a biztatást! Olyan jó lenne örülni...

Most indulok, haza, hétfőn jövök hozzátok!!!!!!!
Akinek itt az idő akciozzon, mi pedig reménykedünk!

Puszi
cico
cico

Beja!

Az istenert el ne dugulj itt nekem!!!!!!!!Tok jo,hogy vagy.Neked mindig jo a kedvedKépKép
Legtobbszor nekunk is csak neha van citrom a szankbanKép

Puszi K
kriszti

lanyok ezt talaltam!
jazmin ha neha olvasol minket feltetlen olvasd el!!!!!!!!!

A policisztás ovárium szindróma (PCO) az asszonyok 6–10 százalékát sújtja. Legfõbb tünetei az elhízás, a férfias szorrnövekedés (hirzutizmus), az állandó vérzési rendellenességek (fõként ritka, gyér és gyakran kimaradó havivérzés), súlyosabb esetben a férfias hajhullás, a férfihormon szorosodésre visszavezethetõ bõrbetegségek például akné, szeborrea). Mindkét petefészek szimmetrikusan megnövekszik, felszíni szöveteiben számos, 6–10 mm átmérõjû folyadékkal telt üreg (ciszta)látható.Az egyszerû peteérési zavarra visszavezethetõ policisztás petefészkek esetében a kísérõ tünetek hiányoznak, és ez az állapot rendszerint csak átmeneti. A fogamzóképes korú nõk kb. 20 százalékánál figyelhetõ meg ez a megtévesztõ elváltozás. A valódi PCO génhibára vezethetõ vissza. Olyan betegségek társulnak hozzá, mint a felnõttkori cukorbetegség, a vérzsíreltérések, a magas vérnyomás.

A policisztás ovárium szindrómát a sejtek inzulinnal szembeni érzékenységének csökkenése és az inzulintermelés következményes fokozódása váltja ki. A magas inzulinszint a petefészkekben fokozott férfihormon–termelést vált ki, és hatására csökken a nemi hormonokat megkötve tartó vérfehérjék szintje. A magas férfihormon (androgén) koncentráció megzavarja az fuggelékmirigy nemi hormonjainak termelõdését, ezáltal vérzéskimaradáshoz és meddõséghez vezet.

A PCO kezelésében eddig fõként az ovulációt segítõ hormonkezeléseket alkalmaztuk. A terhesség eléréséhez a “lombikbébi módszer“ is eredményes. Az utóbbi idõkben azonban két igen ígéretes kezelési módot dolgoztak ki. Az eddig kizárólag felnõttkori cukorbetegség kezelésében használt metformin és a troglitazon csökkenti az androgének termelõdését a petefészkek enzimjeinek potlása miatt. Ezek 2–3 hónap alatt rendezik a PCO–ban megfigyelthormonzavart. Ezáltal csökken a hajullás, a szõrnövekedés, normalizálódik a vérnyomás, helyreáll a havivérzés, csökken a testsúly, és normálissá válik a fogamzóképesség. Az eddigi “világcsúcsot“ egy amerikai aszszony tartja, aki a kezelés második hónapjában teherbe esett. Az orvosi szakirodalom szerint a policisztás ovárium szindrómát eredményezõ hormonzavart a metformin és a troglitazon az esetek többségében helyre tudja állítani. Ez természetesen nemcsak a fogamzóképesség szempontjábólnépegészségügyi jelentõségû. A PCO-hoz társuló betegségek jelentõs
mértékben fokozzák az érelmeszesedés, a szívinfarktus és agyérkatasztrófa
kockázatát. Ily módon a betegek életkilátásai is jelentõsen javíthatók.
A gyógyszerek anyai mellékhatásai ritkák. Mindkét említett gyógyszer nem cukorbetegeknek adva is igen biztonságos. Az egyetlen komoly ellenjavallatuk a vesemûködés károsodása.

A magzatra gyakorolt hatást illetõen elégtelen információkkal rendelkezünk. Az elsõ “metformin–bébik“ ugyan egészségesen születtek, ez azonban még kevés
ahhoz, hogy a gyógyszerek magzati ártalmatlanságát bátran kijelenthessük.
Annyit minden esetre tudunk, hogy metformin terhesség alatti alkalmazása
mellett fejlõdési rendellenesség még nem fordult elõ, és az erre vonatkozó
állatkísérletek során sem fordultak elõ magzati ártalmak.

Az anya azonban terhessége során fokozottabban van kitéve terhességi
cukorbetegség kialakulásának, mely mind az anyára, mind a magzatra komoly
veszélyt jelenthet.

A kezelés kifejlesztõi azt tartják a legbölcsebb döntésnek, hogy PCO esetében
a gyermek nemzése az ébredési hõmérséklet monitorozása mellett történjék.
Amennyiben az ébredési hõmérséklet az ovulációt követõen legalább 16 napig 37° C fölött marad, és a koraterhességi laboratóriumi vizsgálat is megerõsíti a beágyazódás megtörténtét, a gyógyszeres kezelés abbahagyható. A veleszületett rendellenességek szempontjából kritikus idõszak ugyanis a terhesség 3–8. hete. Amennyiben ezt megelõzõen következik be a magzati ártalom, a “minden vagy semmi törvénye“ érvényesül.Azaz, ha a magzat károsodott, korai spontán vetélés kovetkezik be.
Amennyiben a magzat túléli a fogamzást követõ 3 hetet, környezeti eredetû magzati ártalom nem valószínû. Ugy tûnik, a szülészet–nõgyógyászat tudománya ismét megoldott egy jelentõs problémát. A beteg és a magzatok biztonsága érdekében azonban
további klinikai vizsgálatok szükségesek ahhoz, hogy a leírt kezelési mód
hétköznapi rutinná váljék. Ezeket a vizsgálatokat az egészségügyi hatóságok is megkövetelik, mielõtt a PCO cukorbetegség gyógyszerekkel történõ gyógyítására engedélyt adnak. Ez hazánkban kb. 2 évet fog igénybe venni.

Dr. Elek Csaba
szülész-nõgyógyász, humángenetikus

NNa,ohozza megyek szept-ben!

Kriszti
kriszti

Sziasztok!

Jó hétvégét mindenkinek

Hétfõn jövök

Éva
Éva

asszem en is bedugulok es lassan haza megyek!
Mindenkinek jo hetveget!

Puszi K
kriszti

Na hello mindenkinek!

Ez igen!! Sajnos jo sokan lettünk. Üdvözlöm az ujakat, remélem nem sokáig lesznek itt.

Cico
Bár a többiek már leírták, és is adok egy kis plussz infot, ezzel kapcsolatban. Nekem a mikulás elött egy-két nappal esik le.

Száva, Timi
Örömmel garatulálok nektek, és merélem nemsokára mi is babások leszünk. Vigyázzatok magatokra, és egyetek sok zöldséget, gyümölcsöt.

Lora
Lora

Sziasztok!

Annyi hozzászolás érkezett az utobbi napokban, hogy alig tudtam elolvani. Tegnap nem is értem a végére, így írni sem volt lehetöségem. Kaptam két ujoncot, akik csüngnek minden szavamon, mozdulatomon. Kicsit fáraszto, de biztos én is ilyen lehettem,amikor betanultam.

Szoval, szerdán voltam dokinál. Igyekezett megnyugtatni, de csak addig tartott amíg haza nem értem. Rákérdeztem a duphastonra, meg a másikra (nem tudom mi a neve) Azt mondta, hogy ezek "gesztogén"-ek, vagyis a progeszteron potlására szolgálnak. A progeszteront olyan drága elöállítani mesterségesen, hogy nem teszik meg. TILOS ORVOSI UTASÍTÁS NÉLKÜL SZEDNI!!!!!!!!!!!!
Ki volt akadva, hogy lehet recept nélkül kapni.

A másik, hogy a dr Siklosi volt a tanára! Mit szoltok? Csak irigykedjetek (nem ám!).

A hormonértékekkel kapcsolatban is kikérdeztem. Ezt mondta: a Siklosi doki a már szült nök értékeit vizsgálta, mennyi az az érték, amivel sikeresen babát lehet kihordani, és megszülni. Ezt átlagolta. A többi labor egy általánosan elfogadott értékkel dolgozik.

Még van más is, de most mennem kell. Probálok visszajönni.

Puszi Lora
Lora

Na, megint én vagyok. Folytatnám, ha nem gond.

Azt mondta, hogy ne szedjek semmi vitamint, ne igyak gyogyteákat, DE egyek annyi friss zöldséget és gyümcsit, amennyit csak kívánok, és megvehetünk (pénztárca).

Mivel már tul vagyok a félidön, elvesztettük ezt a honapot is. A köv. ciklusban fog egy ujabb hormontesztet csináltatni. Mivel az is félidö után van, + egy hét mire megjön, az a ciklus is veszi, nem lesz baba. Aztán megprobálja beállítani a prog. szintemet gyogyival. 2-3 honap után pedig csinál egy laparoszkopiát, ha nem lesz eredményes. Azt mondta, hogy nem akarja tulstimulálni a szervezetemet, mert akkor meg a cisztákkal kell bajlodni.
Mivel látta rajtam, hogy nagyon el vagyok kenödve, felajánlotta, hogy csinál egy laparoszkopiát most. Elmondta, hogyan is történik. Erre ugy betojtam, hogy visszatáncoltam az elsö variáciohoz. Remélem nem kerül rá sor. Amikor kiejtette a száján, hogy több helyem megszurják a pocimat, leizzadtam. Lehet, hogy beszari vagyok, de ha nem muszáj, inkább nem. Ha nem lesz más lehetöség majd akkor.

Egyébként nagyon megértö volt, türelmesen végighallgatott, és válaszolt az összes kérdésemre.

Szerintetek, terhesség csak akkor áll fenn, ha 37 fölé megy a hö? Nekem max 36,85 volt, vagy talán egyszer (a három ho alatt) 36,9. Lehet, hogy a hormonszintem nem megfelelö, ezért nem megy feljebb, és nem áll készen a szervezetm a fogantatásra?

Gondolom majd csak hétfön lesztek, és itt rohadok egész hétvégén (délutánonként).

Mégegyszer sok örömöt a mamáknak, és akciodus hétvégét a félidösöknek. Szoritok mindenkinek, azt hiszem magamnak most sem kell.

Puszi Mindenkinek
Lora (akinek szofosása volt - van?)
Lora

Alig birtam kovetni az oriasi halmazt, amit alkottatok, remelem, babaeso koveti, ill. elotte csikozodas, de eroteljes!!!, mert az osszletszamunk oriasiva duzzadt..KépKép

Lanyok! Eltuntem a listarolKép, ezt most jo jelnek tekintsemKép, vagy valami masnakKép...?
Lella, 8c, 29 cn, ha egy joakarom bevenne...Kép

Szava, oriasi gratula, pihizes, es boldog, nyugis 8 honapot neked!KépKépKépKép

Lora, nagyon tetszett a reszletes leirasod, ez a doki nagyon szimpi nekem, megmondanad a nevet es hogy hol rendel pontosan....? Hatha arrafele jarok egyszer, es felkeresnem...Kép

Pubi, Koalamaci! Hajra a kisfickoknak, remelem, a vagta vegen volt egy gyozo is.... es CEEEEEL!

Rolam jot vagy semmit.... meg semmi.... felek, tudom, nem kene... de mar csak ilyen a NOO, aki babocat szeretne... a hom tegnapra frankon lement 36,9 -re, mara meg 37,0... No comment, de azert izgis, meg akcio is volt tegnap, hogy megjojjon.... no nem am az volt a cel, csak utolag fuztem hozza....

Draga AndiKép, maximalisan egyutterzek veled, csak sikeruljon!!!!!!

Sziasztok, Lella
Lella

Szia Lella!

Benned volt minden bizodalmam! Alig vártam, hogy végre géphez tudjak ülni, szintve biztos voltam benne, hogy itt leszel.

Hát, a dokimat dr. Bikkes Jozsefnek hívják, és Várpalotán rendel, ahol lakom. Nem hiszem, hogy mégérné hozzá járnod, olyan messziröl.

Beteszem a mai (szombati) listát, hátha valki erre téved, és kiváncsi rá:

Ancsi: Adács 27 év
Kriszti: 11 c 41 cn Galgamácsa 29 év
Krita: 6 c 37 cn Nyíregyháza 26 év
Margit: 4 c 33 cn Budapest 30 év
Jázmin: 4 c 32 cn Pécs 22 év
Cico: 3 c 31 cn Szeged 27 év
Andi: 11 c 30 cn Szeged 30 év
Barbi: 5 c 30 cn Calgary 26 év
Lella: 8 c 29 cn
Pucur: 2 c 26 cn Budapest 29 év
Koalamaci:4 c 22 cn Budapest 24 év
Lora: 9 c 21 cn Várpalota 24 év
Kicsiandi: 6 c 20 cn Budaapest 32 év
Ildi: 4 c 18 cn Szekszárd 21 év
Bubi: 5 c 17 cn Szolnok 28 ev
Bella: 14 c 16 cn Debrecen 25 év
Éva: 26 c 15 cn Nyíregyháza 26 év
Lotti: 8 c 12 cn Budapest 31 év
Cincérke: 30 c 10 cn Budapest
Edina: 6 c 9 cn Coimbra 23 év
Moni: 3 c 9 cn Törökbálint 28 év
Száva: 6 c 6 cn Miskolc 29 év
Márti : 8 c 6 cn Debrecen 24 év
Boglárka: 7 c 5cn Györ 24 év
Gabo:28 c 4 cn Miskolc 26 év

Remélem nem lett rossz.

Lella, gondolom te még leszel ma. Ha nem, akkor majd vasárnap. Képzeld, eddig rendszeresen höméröztem. Mivel nekem soha nem megy 37 fölé, lehet hogy valami nem müködik jol nálam. Eddig egész jol fennt volt, de ma leesett 36,7-re, és nagyon fáj a pocim. Görcsöl, meg szurkál. Most tuti megint nem lesz baba. Azt hiszem, a zebrák mellett most nyitok magamnak egy szamár osztályt is, amiért mindig bedölök, és ennyire beleélem magamat, hátha most összejött. Ki vagyok bukva, pedig még meg sem jött. Ja, még csak a 21. napon vagyok! Király, nem?

Valaki megvigasztalhatna! (ohajtojel) Még a végén bemegyek a dokihoz, hogy mégis csinálja meg a laparoszkopiát most, és ne várjuk meg a hormonvizsgálatot, meg hogy be tudja-e állítani bogyival. Hülye vagyok mi? Azt hiszem, kezdödik a mikulás elötti letargia. Már arra is gondoltam, hogy abbahagyom a méréseket, de a doki kifejezetten örült neki, hogy mondás nélkül is csinálom, már 3 honapja.

Lora
Lora

Most jut eszembe, néztétek már a "kismamaszotár" topikot? Szerintem klassz, ha van idötök, nézzetek be oda is.

Mesélek valami jot is, nemcsak panaszkodom.
Tegnap voltam a boltba, és kicsit fáradtan, elmélázva vártam a sorban. Egy rövidke A vonalu nyári ruha volt rajtam, olyan jo bö. A kezem a derekemon (hátul), és olyan 'kismamás' pozban gondolkodtam. Egyszercsak mellémlép egy ismerösöm, nagyot köszön, és jol megbámulja a hasamat, aztán csodálkozo szemekkel rám néz. De régen láttalak? Persze elkezdtem nevetni, egyértelmü volt, hogy a pocimat nézte. Sajnos nem jött be, amire gondolt. Pedig milyen jo is lenne...

Na, csak azért mondtam el, hogy ti is viduljatok egyet.

A félidösöknek jo akciozás, hempergést, meg miegymást.

Lella, Barbi, Andi, Cico, Jázmin, Margit,
szoritok nektek. Remélem hétfön már valodi zebrafarmot nyithatunk általatok.

Puszi mindenkinek Lora
Lora

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?