Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Tegnap nem tudtam írni, mert kimenőt kaptam az uramtól, és barátnőztem egy kicsit. Már rám fért egy jó traccsparti :).

Mormota: Ugyanabból szakvizsgáztam, amiből most Te fogsz! Én 2007. márciusában fejeztem be a harmadikat. Hát nem cserélnék most veled. Bár túl lehet élni és meg lehet csinálni :)))!

Anuk: Milyen édes a babi, hogy így bejelentkezett két nap után :), és az, hogy Rod ilyen érdeklődően hallgatózik :lol: !

Mukkancs: Nekem is lent van a méhlepény a méhszájnál. A gond nálam csak ott van, hogy nekem muszáj a fiamat emelgetni, és cipelni. A házaséletet meg másképp oldjuk meg :oops: :D ! Egyébként az okosok szerint a 20. hét környéki terhességnél még simán felhúzódhat. A nagyobb baj - úgy tudom - a terhesség vége felé van. Nyugi, fentebb fog húzódni :)!

Heni: Nagyon jó pihenést nektek! Már én is kíváncsi vagyok, hogy merre visz a férjed :)!

Preta: Én is csak a saját véleményemet tudom írni. Az első gyereknél - február 26-án szültem- már január végén a pokolba kívántam mindenkit magam körül az áruházakban. De igazából a 8. hónaptól nem voltam olyan fitt. Most a második gyereknél már a 16. héten éreztem, hogy nem vagyok fitt és nincs kedvem kimozdulni... Pedig még hol a vége...??!!! A szeptember szerintem kicsit korai lesz, de ha úgy fogod érezni, hogy összeszoktatok és minden rendben, akkor mindenképpen menj vissza. 3 hónap nekem kellett, amíg összeszoktunk a picivel és igazából 6 hónapos korától mondom azt, hogy lehetett mást is csinálni mellette.

Noémi: Szintén saját tapasztalat, másról nem is tudok beszámolni :)), Bongit még a vége felé sem éreztem rendszeresen. Nagyon kis alvós baba volt a pocakomban. Még a szülés előtti napon is csak reggel 5 percre, és este 5 percre mozdult meg, de akkor sem úgy, hogy mozgott volna még a hasam is. Soha nem dugta ki a lábát vagy a kezét a pocakomon. Pedig nem voltam kövér... Most is hol érzem, hol nem. Másképp helyezkedik, forog és lehet, hogy nem rúg akkorákat. Én azt mondom, hogy jobb a gyengébben mozgó baba, mint az, aki fájdalom erejéig rúgja meg a mamája veséjét, hólyagját, tüdejét stb. Nyugi! Semmi baja nincs a gyereknek.

Köszönöm mindenkinek a dícsérő szavakat a dühöngővel kapcsolatban. :)

Mindenkinek puszi, és kellemes napot!

Kata
torokka

lányok: ha volna időm, lehet én is agyonizgulnám magam azon, hogy pocitesó miért nem aktívabb. mármint az előző albérlőhöz képest (még) tök nyugis. néha bejelez, de nagyon finoman.
most hozzáteszem, hogy a 3-ikkal volt olyan (igaz később), hogy ültem, dolgoztam, majd a kollégákra is a frászt hozva felugrottam. miért? mert belülről csiklandozott a drága. hát ahhoz képest akkor inkább ahogy Kata is vélekedik: üljön nyugiban.

Kép
kissmanó

Hello Lányok!

Jó sokat írtatok!:) remélem, mindenki megnyugodott, aki aggódott a vérnyomása, illetve a bébije mozgása ( annak hiánya) miatt.

Érdekes, én sem érzem olyan nagyon még. Néha este. De az is lehet, hogy tudat alatt gátlas van bennem, mert most itt a nász miatt nem koncentrálok még úgy a pocakomra ( mint jelenségre mármint), mint Közületek legtöbben. Azért nagyon vicces, mikor megmozdul néha.

torokka: hát ez vicces:) Ha nem elsőre, majd másodikra.Ha legalább kettőn túllennék, mire itt lesz a fióka, az nem volna rossz, na mindegy. Azért asszem megkattanni nem fogok miatta.

Fú, lányok, hogy milyen felzúdulást oikoztam a családjainkban és egyes barátnőknél, hogy nem lesz fátylam, tyűhűűűűűj.:) nem gondoltam, hogy ez ilyen közpponti kérdésnek minősül:) fel kéne írnom ezeket a dolgokat, hogy annak idején majd én ne idegesítsem ilyenekkel a porontyaimat, hogy fátyol, meg hableány, és hasonlók:)azér, néha alig bírom visszatartani a röhögést, de jó mulatság ez. csak épp kissé drága, de jó:)

No, mindenkinek szép péntek délutánt kívánok

mormota
mormota20

Tudom, hogy nem igazán mostani téma de...ti miben viszitek majd haza a babátokat?

Mintha pár oldallal előrébb lett volna, hogy a body nem jó a köldökcsonk miatt. Pedig én arra gondoltam, hogy nyár, meg meleg, egy kisbody kiszoknival elég lesz, meg még egy takaró ha netalántán.

Gyakorló anyukák adhattok ám tanácsot :D Ujjatlan rugi??? :roll:
Vendég

Mormota, a fátyol mindig is egy központi kérdés volt. Mondjuk én fátyol párti vagyok - bár az eredeti jelentése ugye ártatlanság volt..ami ugye legtöbbünkről nem mondható el a nász pillanatában...a pocid meg végképp mutatja, hogy Te sem vagy az! :) :)
Én annó béreltem az enyémet, gyönyörű volt, és én örülök, hogy volt. Márcsak azért is, mert fátyol csak az első esküvőre dukál - szerintem...sokszor férjhez lehet menni, akár fehérben is, de fátyolba véleményem szerint csak egyszer.
Egyébként meg ha távol áll tőled, akkor ne viselj! Szerintem idétlen egy mesterkélt menyasszony, akkor jó, ha úgy tudsz mozogni a ruhában, mintha minden nap ilyenben lennél.
Én például mosolygok, amikor lányok akik sosem sminkelik magukat iszonyat mesterséges sminkben jelennek meg - pedig egy egyszerűbb smink jobban állna neki. Vagy olyan akinek soha sem volt műkörme, hirtelen csináltat, és persze nem tud fogni vele... Ráadásul így sajnos a férfi sem azt a nőt fogja látni, akit valóban el akar venni!
Szerintem a legfontosabb, hogy hozd ki magadból a legjobbat, de ne akarj többnek sem mutatkozni!
Még egy jótanács! Érezd nagyon jól magad! ne érdekeljen senki más, csak a kettőtök boldogsága! Ez a ti napotok mindenki más örüljön, hogy tanúja lehet - ez a nap egyszeri és megismételhetetlen!

Sok boldogságot!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Mormota: Ha kell segítség a szakvizsgához - anyag stb - szólj nyugodtan, ami megvan nekem, szívesen kölcsönadom. Minden tiszteletem a Tiéd, hogy tudsz tanulni!!! Próbálj meg kettőt letudni júniusig. Egyébként el lehet intézni, hogy berakjanak hamarabb :). Nekem sem volt fátylam, de hál istennek nálunk senki nem forszírozta :). Ja és tudok nagyon jó sminkest - korrekt ár, ELLE-ben sminkel és tündéri aranyos - ha szükséged van rá!

Kata
torokka

Anuk, szerintem a június eleje még nem az a rekkenő hőség, szóval szerintem egy body kevés lesz. Ráadásul gondolj bele a baba 9 hónapig jó melegben volt, ezért is fűtik fel a szülőszobákat olyan nagyon...
Szerintem ha meleg van, akkor is egy hosszú újjú body + egy újjatlan lábas rugi, de pl ha csak 25 fok körül van, lehet hogy még be is takarom.
Egyébként ilyenkor még nehéz ezt kitalálni, mert ilyen hidegben az ember szinte teljesen elfelejti milyen is a meleg...

KépKép
KépKép
kfnoémi

Sziasztok!Bár a védőnős irásomra se nagyon volt válasz:( de azért leirom hogy ma voltam nőgyógyásznál aki alig akarta elhinni hogy 19 hetes vagyok.Azt mondta túl nagy a hasam.Hát nem tudom miért.Van egy olyan a kiskönyvben hogy C:3000.Ez mit jelent?

Kép
kata840725

Szia Kata!

Tegyél már fel képet, kíváncsi vagyok mi az a túl nagy has.
A C:3000 tökéletes! Ezt találtam a neten:

A cervicogramm értéke egy négyjegyű szám: első jegye a nyakcsatorna hosszúsága. Az érintetlen terhes méhszájat 3-mal jelöljük, a 2 a megrövidült, az 1 a gyakorlatilag kifejtett (elsimult, tehát a szülési táguláskor bekövetkező változás) jelölése. A következő számjegyek sorrendben a nyakcsatorna külső-középső-belső részének nyitottsága cm-ben. Terhesség alatt a C=3000 az optimális, zárt méhszájat jelöli.

KépKép
KépKép
kfnoémi

Hello Lányok!

Ma voltam időpontot kérni a genetikai UH-ra, és febr. 3-ra kaptam. Addigra 20 hetes 4 napos leszek :shock: Szerintetek ez nem gáz? Előtte kell majd bemennem a beutalóért a védőnőkhöz. Hogy ez hogy meg van bonyolítva! :?
Az én pocim is elég szépen növöget mostanában. Ha lesz egy szalonképes fotó, majd felteszem. :D Jaj, csak érezném már Prüntyőkét! De eddig semmi, és annyira aggódok, mert olyan régen láttam már a kis drágát. Pont egy hónapja!! :(
Persze azt programozom magamba, hogy teljesen jól van, jól érzi magát, szépen fejlődik. Végül is nem hiába nő a hasam, ugye? :wink:

Kata84!
Én is kíváncsi vagyok, mekkora a pocid! Néha olyan "okosak" tudnak lenni a nőgyógyik meg a védőnők!
Terhesség előtt lapos volt a hasad? :oops: Bocs az indiszkrét kérdésért...

Noémi!
Annyira szép, amit írtél Mormotának a házasságról, hogy elpityeredtem :o :)

Kép
ácica

Sziasztok!Nem volt nagy a hasam terhesség előtt sem. Hát nem tudom miért mondja hogy nagy.Noémi!Köszi a választ az értékkel kapcsolatban. Kép

Kép
kata840725

Ácica, édes vagy! :) Gondolom a hormonok tették!

Igazából a genetikai uh a 18-20. hét között esedékes, de ahogy a down szűrésnél, úgy itt sem számít pár nap csúszás. Én nem is értem ezt a beutaló dolgot. Minek? A taj számodat leellenőrzik, ha az jó jogosult vagy rá, akkor meg mi a fenének?! Na mindegy!

Tuti, hogy szépen fejlődik Prüntyőke! Én azzal nyugtatom magam, hogy na valami gond lenne, akkor annak lenne jele. De eddig minden simán ment. Szépen fejlődik, folyamatosan, minden a helyén van! Szóval nincs ok az aggodalomra!
Persze mondom ezt én aki beparázik, mert csak kevéssé éreztem Áron mozgását! :) De hát mást könnyebb nyugtatni, mint magamat!

Megvettem a holnapi ebédet: sült kolbász + sült hurka hagymás krumplival és savanyúval. És azt hiszem sütök is valamit....valami jó kuglófot kéne...

Megyek keresek valami receptet!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Sziasztok!
Ma voltunk a genetikai UH-n, minden rendben volt, a doki rendesen megnézte, bár velem nem kommunikált...

Szopipárnám nekem is van és nagyon kényelmes.

Puszedli!
Privim megkaptad?

Mukkancs!
Torokkának igaza van, még simán feljebb húzódhat a lepény, addig is pihenj sokat! Egyébként nekem is mélyen tapad, de a méhszájat szerencsére nem éri el....

Heni!
Érezzétek jól magatokat! :wink:

Anuk!
Szerintem nyugodtan rá lehet adni a body-t az újszülöttre....

Mormota!
Én se akartam fátylat, anyós ki is akadt rajta...aztán végül beszereztem egyet-szerencsémre, mert a fodrász kétbalkezes volt...

Kata!
Én is ma voltam dokinál, mind velem egykorú kismamák voltak...nekem volt a legkisebb pocakom :oops: . Tökéletes a méhszájad!

Ácica!
A betöltött 20. héten még simán jó.

KépKép
amadea

Itt tényleg kell beutaló. De egy kismama otthon felejtette és nem csináltak belőle ügyet....az AFP-t viszont kérték. De amikor mész a védőnőkhöz labor+egyéb eredményekért, akkor adja a beutalót is.

KépKép
amadea

Noémi!

Köszi a biztató szavakat! Én is biztos vagyok benne, hogy jól van, csak már úgy szeretném látni. De előtte még hétfőn fogorvos :roll:
De jó, hogy Te és már itt nagyon sokan érzitek a mozgást! Már én is nagyon várom.
Jól hangzik a holnapi ebédetek. A hagymás krumplit imádtam, de amióta áldott állapotban leledzek, rá sem tudok gondolni, de a sült kolbi jöhet ezerrel! :lol:

Kép
ácica

SZIASZTOK!

Velem nem történt semmi különös mostanság.
Pihengetek nehogy keményedjek,
néha szomszédolok stb...
Kicsit sok a savam, de szerintem ez a
stressz miatt van, ami az elmúlt napokban
ért.(de nem vészes kibírom)
A Babám egyre többet mocorog,
és már nem csak este, reggel is.
Olyan boldog vagyok :D

Kata:Nem is olyan nagy a pocakod!
Engem is mindíg ezzel fárasztanak...
Pont akkora, amekkorának kell lennie.

Nekem 14 hetesen ekkora volt :D

Kép

Üdv:Évi

Kép
eve3htv

Jujj tényleg!!!!

A fogorvoshoz is el kell menni???Ha igen, hányszor?
Azt hallottam pecsételnie kell a
kiskönyvbe!
Kell érte fizetni?

Írjatok mert nem tudom ezeket!!!
Előre is köszi!

Kép
eve3htv

Szia Eve!

De jó Neked, hogy érzed a bébit! Lassan én leszek az egyetlen, aki még nem :cry:

Szerintem a fogorvos nem kötelező, de ajánlott. Én egyszerűen a körzetihez megyek, ott ha jól tudom, a fogmegtartó kezelések ingyenesek (tömés, fogkő-eltávolítás). Mindenesetre tényleg van pecséthely a kiskönyvben, úgyhogy majd én is megkérdezem, hogy pecsételnek-e, és hétfőn jövök az infókkal.

Kép
ácica

Sziasztok Kismamik,

Ezen meg en sem gondolkodtam, hogy majd miben hozom haza a Pockot a korhazbol. De jo kerdes mindenesetre. Meddig nem ajanlatos raadni body-t. De ha nem Body-t akkor egy kulon kis polot meg nadragot, ami nem takarja be a koldoket?

Mormota: Milyen jo neked , hogy most lesz az eskuvo, nekem 2 eve volt, de barmikor vegigcsinalnam ujra annyira gyonyoru volt. Engem rabeszeltek a fatyolra, de csak a szertartas allatt viseltem, amit vegul nem bantam meg, mert nagyon szep volt. :lol:

Mindenkinek kellemes hetveget, pihenjetek sokat!

Banka
Kép
banka79

Sziasztok!

Előreugrottunk a témában :), mibe hozzuk haza a piciket?! Nos, nekem meg sem fordult a fejemben, hogy ne adjak bodyt a fiamra, amikor március 2-án hazahoztam. Hogy miért nem? Mert a köldökcsonkot eltakarja a pelenka:). Ilyenkor annyira pirinyók még a babik, hogy a legkisebb pelenka is majdnem a háta közepéig ér:). Egyébként a köldökcsonk az első pár napban olyan, hogy könnyen le tudod kapni, mert egy műanyag csipesz szerű valamivel van rögzítve. A fiamnak a 3. napon ezt le is vették, és a 6. napon leesett a csonk, amit a pelenkában találtam meg. Egyébként sokkal ijesztőbb lesz ezt a csonkot felemelni és behintőporozni alatta... Nos, szerintem nem kell a bodyt elfelejteni, mert a pelenka mindent eltakar - mint a kombiné :lol:

Kata: Egyáltalán nincs nagy pocakod. Nézd meg az enyémet, és látni fogod, hogy ijedtségre nincs okod. Egyébként sem kell szerintem a pocak nagyságával foglalkozni! Főleg azért nem, mert ahány nő, annyiféle típus. Így a has sem egyformán nő, mert nem ugyanolyan a méhfal felépítése stb. Amíg a gyerek megfelelő méretű, addig a pocak mérete szerintem teljesen közömbös!

Éva: Én úgy tudom, hogy fogorvoshoz is menni kell kötelezően, legalábbis rajtam számon kérte a védőnő egészen addig, amíg el nem mentem.

Amadea: Gratula a genetikai UH-hoz!

Nekem a holnapom és a vasárnapom is bolondok háza lesz. Ma az ember ment kimenőre, vagyis a barátja felesége megszült és tejfakasztó bált tartanak :). Nos, remélem nem úgy fogják megfakasztani, mint az enyémet, mert akkor nem sok teje lesz a kismaminak :). Holnap a férjem rokonai (8 ember) jön hozzánk, és pizzát sütök, valamint tepertős pogit. Vasárnap pedig szokás szerint nekem kell főznöm - anyósom beteg, sógornőm nem tud.. - és ráadásul a férjem szülinapját ünnepeljük. Csinálok húslevest, csirketortát és tiramisut. És ennek a nagy részét holnap kell összeraknom és megcsinálnom. Ohhh.... már most sajnálom magam :twisted:

Na mindegy, majd pihenek nyugdíjas koromban :lol:

Puszi, Kata
torokka

Sziasztok!

Én is megkaptam az afp eredményem, teljesen normális lett. Ma voltam végül ultrahangon, ott is mindent rendben talált a doki. Elég nyakatekert pózban aludt éppen, nagyon édes volt, jó volt újra látni, hogy minden rendben odabent :)

Ácica: még én sem érzem a babám mozgását. Ma azt mondta a dokim, hogy kb. két hét múlva már fogom. Ne aggódj, biztos, hogy nemsokára nekünk is mozgolódni fog :)

Mormota, nekem nem lesz fátylam... nem is jutott eszembe, hogy lehetne, de senki nem is kérdezte, remélem nem az esküvő napján fognak kiakadni, hogy nincs... épp ma mondták a munkahelyemen, hogy elég sokan el szeretnének jönni megnézni, na ettől elkezdtem parázni, mert én meg a szereplés két külön dolog, és már egyre több ember lesz ott... érdekes lesz :)

Kata2, nem irigyellek a vendégsereg miatt. Nem semmi lesz ennyi emberre főzni. Én karácsony hetében csináltam ezt, négy napon keresztül... ki is fáradtam rendesen. Viszont a pizza hmmmm... imádom, jó ötletet adtál, esküvő utáni egyik hétvégén azt hiszem beiktatom én is :)

Ja, és az esküvő. Még mindig van egy csomó szervezni való. Amikor azt hiszem, hogy már majdnem minden kész, akkor jut eszembe, hogy még ezt is meg azt is meg kell csinálni. Remélem azért pár nap múlva már tényleg kész lesz minden, végülis jövőhét végén lesz a nagy nap. Holnap ruhapróbára is megyek. Kiváncsi vagyok, mennyit nőtt a hasam az előző próbához képest, lehet bele sem férek már :lol: :D

Szép estét Mindenkinek!
Magdi
magdii

Sziasztok!

Most kicsit nyugi van, úgyhogy visszaolvasok.
Gratulálok az afp eredményekhez. Nekem jövő péntekre ígérték.
Heni, tényleg nagyon jó a naci. Már nekem is időszerű lenne egy, de itt olyan drágák.
Torokka, jó kis dühöngője van Bonginak.Később biztos nagyon fogja értékelni. Pont most néztem egy képet, amin a barátnőm kislánya van az új szobájában. Mivel játszik? A tv kábellal.
Kitartás a hétvégéhez. Nem irigyellek.
Kata, a vérnyomásmérésről annyit, hogy a barátnőmnek mindig 135/ valamit mértek mindig. Mikor neki a 100 már jó érték volt. Szinte alva járt, de érdekes módon a védőnőnél mindig magas volt a vérnyomása.
Szép a pocakod. De mekkorának kellene lennie a doki szerint, laposnak? Én már nem foglalkozom senkivel a tegnapiak után. A laboreredmények úgyis jelzik majd, ha baj van.
Mormota, ne is törődj a reklamálókkal. Ez a te esküvőd, magadnak, és a párodnak kell, tetsszél. Ha rád erőltetnek valamit, attól csak feszengeni fogsz, főleg, ha a szereplés miatt is izgulsz egy kicsit.
Anuk, ha jól emlékszem te kérdezted, hogy a párom miért nem akar másik gyereket. Kicsit meg kell, hogy védjem. Először is még nagyon benne van,hogy milyen rosszul voltam, és ő nem tudott segíteni. Ezt szerintem rosszabbul viselte mind én. (férfiból van). Másodszor pedig már most azon izgul, hogy majd mindent meg tudjunk adni ennek a picinek.
A hazahozós ruháról a héten beszéltem a barátnőmmel, aki pont júniusban szült tavaly (milyen furcsa leírni). Ő azt mondta, hogy egy hosszú ujjú body, egy rugi volt a babán, meg még egy vékony pléddel is be kellett takarni, pedig meleg volt. A csecsemős azt mondta nekik,hogy még ez kell, mert olyan pici. Pedig jó meleg volt akkor. Szóval majd meglátjuk.
Ezt a köldökös dolgot én olvastam valahol. De ha takarva van a csonk, akkor tényleg mindegy mi van rajta.
A szopis párna nagyon jó, mi ma néztünk szerintem ugyan ilyet 6.900.-ért. Szóval én biztos rendelek egyet.

Ma voltunk vásárolni, és rávettem apócát,hogy nézzünk be a bababoltba, hogy lebeszéljem magam a drága babakocsiról. Erre megtetszett neki is a közepesen drága. Bár én még ezt is sokallom. Így benéztünk egy másikba is. Ami a Kenguru Goldban 79.990.-, az egy másik helyen 59.900.- . Szóval érdemes szétnézni. Ha Pesten tudtok valami olcsó helyet, azt szívesen veszem, mert tavasszal fel akarunk menni, hátha jobb áron, és főleg bővebb választékot találunk.

Most,hogy írjátok ezt a genetikai uh-t, kicsit lelombozódtam, mert azt hittem azt 18 hetesen csinálják, és akkor mehetek a kórházba, de így lehet,hogy mégis a rendelőjébe hív. (pedig a kórházban 3D- is tud csinálni, meg képet is kapnék.)

Na mára eldugultam, mert ritkán jövök, de akkor bőven.
Jó éjszakát mindenkinek.

Zsu

Kép
bvigh

Ácica!
Ami késik nem múlik!Emiatt ne keseredj el!

Szerintem a gyerek is olyan hiperaktív lesz, mint én
voltam anno :D
Nem is csodálkozom hogy ilyen
"hamar" mocorog.

Kép
eve3htv

Sziasztok!

amadea: csak egyet kaptam. Gratula az UH-hoz!

Méhszáj:

3000 zárt méhszáj, a méhnyak 3 ujjnyi
2000 zárt méhszáj, a méhnyak 2 ujjnyi
1000 zárt méhszáj, a méhnyak 1 ujjnyi
3100 3 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külső méhszáj, a középső és belső méhszáj még zárt
2100 2 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külső méhszáj, a középső és belső méhszáj még zárt
1100 1 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külső méhszáj, a középső és belső méhszáj még zárt
3110 3 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külső és középső méhszáj, a belső méhszáj még zárt
2110 2 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külső és középső méhszáj, a belső méhszáj még zárt
1110 1 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külső és középső méhszáj, a belső méhszáj még zárt
3111 3 ujjnyi méhnyak, teljesen nyitott méhszáj
2111 2 ujjnyi méhnyak, teljesen nyitott méhszáj
1111 1 ujjnyi méhnyak, teljesen nyitott méhszáj

nálunk semmi extra, fáradt vagyok, az utódom kikészít még mindig, remélem jövő 7en már leül a maga csendességébe:).
Nyunyikám néha hihetetlen, h megfészkelődik! Oan jó, hogy érzem!

Ja,nekem a védőnő 18 hetes terhességet írt be a kiskönyvembe, de még akkor csak 17 voltam, elszámolta.

Szép hétvégét!
Vendég

Puszedli!
Privi ment....

Ma vettünk egy hordozót, buszon hoztuk haza..mindenki lesett, hogy mi lehet benne, igencsak megbámultak...(rajta volt a huzatja)...erre párom lekapja róla és hangosan felkiált: Te jó ég, otthon felejtettük a gyereket :D (a röhögéstől alig bírtam leszállni)

KépKép
amadea

Sziasztok Kismamik!

Magdi: szerintem ne úgy fogd fel, hogy ez szereplés lesz! Nem, ez a Ti nagy napotok lesz, a többiek meg örüljenek, hogy részt vehetnek rajta, tanúi lehetnek az örömötöknek! Nálunk a lagzin pl. volt egy tök fanyar vendég, egy meg tök bunkó volt - de abszolút nem izgatott, nem vette el a kedvünket, érezzék rosszul magukat, ha ahhoz van kedvük, de nekünk nem csinálnak rossz hangulatot!! Szóval hajrá! Gondolok Rád is és Mormotára is! :lol:

Heni: majd feltétlenül számolj be, hova mentetek! :lol:

Nekem egy olyan kérdésem van, hogy ti mit tudtok a terheléses vércukor vizsgálatról? Vagyis nem is arról, hanem a terhességi cukorbetegségről, hogy az hogy meg mi alapján alakulhat ki? Én pl. eddig a terhesség alatt rá se bírtam nézni a csokira, most meg egyre szívesebben vágok be egy kis édességet. Persze most sem túl sokat, de azért már van kedvem hozzá. Ez ugye nem jelzi azt, hogy gáz lesz? :oops:

Mi megint visszajöttünk Linzbe. El nem tudjátok képzelni, miért csúsztunk 2 napot... A mi kocsinkat szerdán kellett vinni a megbeszélt szervízbe, de be sem indult reggel, megkértük apóst, vontasson el. Nos, Miskolc közepén a vontató kocsi is lerobbant... Két nap volt ,mire helyrehozták ezeket: persze ugye egyik autó fiatalabb mint a másik... Az autószerelő azt mondta, kb 10 évente hall egy esetről, amikor a vontató kocsi is lerobban... Dehát ilyen a mi szerencsénk... :roll:

Olyan fura, hogy még mindig nehéz ruhát venni a kicsinek- igazán megmutathatta volna magát!!! Így most már tényleg kénytelenek leszünk átállni a bútor-és babakocsi projektre. Bementünk körülnézni a Brendonba is, még Miskolcon, el is döntöttük, hogy na, itt nem fogunk vásárolni... De a legérdekesebb cucc, amit láttunk, az az elektromos (vagy elemes) babakocsi-ringató. Egy műanyag cucc, amire a babakocsi 2 hátsó kerekét ráhelyezed, bekapcsolod, és már ringatja is a kicsit. Amíg anyuci szoliban van vagy műkörmöt épít ugye... Istvánnal azon szörnyülködtünk, hogy mi lesz szegény gyerekkel, akinek ilyet vesznek, mennyi igazi szülői törődést fog kapni...

Csillagtáncos

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

:) :) :) Amadea, nagyon tetszik, amit a párod mondott! Gondolom még jó pár embernek szereztetek kellemes perceket!

Én megcsináltam a disznótorost ebédre. Isteni finom lett. Utána szunyókáltam egy órát, mert éjszaka még mindig nem tökéletesen tudom kipihenni magam.
A barátnőm azt mondja, hogy ez már így lesz, sőt lehet hogy még rosszabb is...a baba nyomja az ágyéki ereket, és ettől - fekvő helyzetben zsibbad a combom -

Bvigh, örülök, hogy eltaláltam a mibe hozzuk haza a baba kérdést. Én is ezt írtam korábban - de így hogy valakinek már volt tapasztalata, tuti jó lesz!
Trokka, tök jó, hogy akkor mehet a body. Van ilyen köldökcsonk védő. Olyan kell?
Írtad, hogy Te is a DM-es pelust használod. Annak az újszülött változatánál van köldök kivágás. Akkor az nem fogja eltakarni? VAgy ne olyat vegyek?

Lányok, én úgy tudom, hogy a fogorvos ajánlott. Védőnő válogatja, hogy mennyire kéri számon. A lényeg a fogkő eltávolítás. Ha túl sok a fogkő, akkor olyan anyag termelődik, ami a szülés előtt is, és a dupla adag koraszüléshez vezet. Ezért érdemes legalább egyszer - aki hajlamos, annak kétszer is eltávolíttatni a fogkövet!

Holnap reggel jönnek felmérni az erkélybeépítést! Árajánlat csak jövő héten lesz. Remélem nagyon kedvező - baráti lesz!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Terhességi diabetes: hajlam kell hozzá....az esetek nagy részében "csak úgy lesz" és a szülés után "csak úgy elmúlik"...viszont az is tény, hogy túlsúlyos anyáknál gyakoribb...az hogy kívánod a csokit még nem baj (ki nem? :oops: )

Köldökcsonk: állítólag nem jó leragasztani....pár napig szépen ápolgatni kell, fürdéskor vigyázni rá és nem lesz vele semmi baj....

KépKép
amadea

Noémi: hogyhogy koraszüléshez vezethet a fogkő? Én erről még nem hallottam... :oops: Fogorvoshoz szerintem is kell menni, én márciusban fogok a körzetihez. Múltkor is ő nézett meg, mivel nincs semmi baja a fogaimnak, így nem akarok 10ezreket fizetni, meg amúgy sem ismerek még fogorvost a környéken... A fogkőeltávolításról nekem is azt mondták, hogy ingyenes.

Na alámerülök a teszveszen és a vaterán :lol:

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Sziasztok! Hát a buszos sztorin halálra röhögtem magam. :D

Mi ma délelőttöt áthenteregtük :oops: api legnagyobb örömére, aztán leballagtunk úgy 1-1,5 km re levő Tesco-ba. Jó idő volt, kertvárosi részen mentünk. :) Nagy 50-70%-os árleszállítás a ruházati osztályon. Gondoltam körülnézünk.

Persze s-m méretnél nagyobb ruha nincs. Baba ruha hát eszméletlen. A lányos részen minden de tényleg minden rózsaszín, a fiú részen meg sötét kék meg sötétbarna. Nagy nehezen sikerült vennem 5 db bébizoknit, meg 3 db előkét. Pedig hogy terveztük, hogy most Pocoknak legalább lesz pár új holmija is :(

Már bejártam az egész várost, de flanel, kord vagy egyéb vastagabb anyagú ujjatlan (pántos, A vonalú, esetleg díszzsebek rá, barna vagy szürke színben, amolyan 70-es évekbeli, anyukámnak is olyan volt) tunikát nem kaptam. :( Jópár testhezálló felsőm van, jó lenne hozzá. Olyan kismamás kinézetet szeretnék, nem pedig vastag pulcsis "kövér bálna" Múlthéten a buszon beszóltak :cry: gyalogolnom kéne stb.

De 124-es mellbőségre nincs semmi :( M a legnagyobb még az állítólagos moletti boltban is! Hát mindenki azt hiszi, hogy a nők ha terhesek gebe libák maradnak? :cry: Már körbenéztem a netes vásárokat is, de ami tetszik pici, ami meg nem, hát az is.

Nah nem nyavajgok, növesztem tovább a bögyöm meg a hasam.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.01.10 19:34-kor.
Vendég

Amadea: ez nagyon jó beszólás volt! :wink: :lol:

Csillagtáncos: képzeld, ideáig én sem bírtam ránézni a csokira, most meg meg-megkívánok egy-egy kockával...azért még a napi 5-6-ra nem tértem vissza :lol: .
Vendég

Puszedli: mi ma a villamoson ketten megettünk felesbe egy egész tábla mogyorós Milkát... nyamm... úgyhogy mára bőven túlteljesítettem! De ebben a hidegben kell is az energia, nem? :D

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Köldökcsonk-body: Torokkának abszolút igaza van, a pelenka védi a köldökcsonkját is, nyugodtan lehet bodyt adni a gyerekre.

Terhességi cukorbetegség: hát én túlsúlyosnak számítok, de Zalánnal hál'Istennek nem volt ilyen problémám. Mondjuk ez nem zárja ki, hogy most ne legyen. De a védőnőm a héten azt mondta, hogy főként azoknál alakul ki, akik hirtelen híznak, sokat szednek fel a terhesség alatt és a szervezetük még nem szokott hozzá a plusz súlyhoz.

Magas vérnyomás: Zalánnal a 32.héttől kellett vérnyomi csökkentőt szednem. Hál'Istennek sose mértek magasabbat 145/90-nél, így kórházba se kellett feküdnöm emiatt, csak tényleg napi 3x mérni a vérnyomást+szedni a gyógyszert. Elküldtek 24órás vérnyomásmérésre is, na az annyira nem volt happy élmény. Napközben negyedóránként, éjjel fél óránként mért, és rendesen felpumpálja a karodat, természetesen hangja is van, úgyhogy nem mondanám, hogy túl jól aludtam, alig vártam hogy végre levegyék. Az eredménye tök jó lett, a kardiológus szerint nem is kellett volna hogy gyógyszert szedjek, de a nődokim szerint a baba miatt kellett.
De persze a magas vérnyomás attól is függ, hogy kinek mekkora egészséges állapotában, ha pl. valakinek 100/60, és az megy fel 130/80ra már lehet hogy azt mondja a doki, védőnő, hogy húha, de mondjuk akinek meg 120/80 az alap, az persze feljebb mehet egy kicsit... de a 140/90-nél magasabbat nem nagyon szeretik.

Amadea: férjed nagyon vicces :lol:

Csoki: Zalánnal rá se bírtam nézni... most meg... :oops: Szénsavasat se bírtam inni vele, most az is lecsúszik.

Fogorvos: kell menni, legalábbis nálunk számonkérik. Zalánnal a pocakban fogkő levétel volt... hát annál rosszabb nincs... talán még a foghúzás is jobb. :?

Mi még nem vettünk semmit pocaktesónak. Már nagyon izgatottan várjuk a szerdát, reméljük kiderül a neme. Bár ha fiú, akkor ugye előbb át kell nézni Zalán ruhatárát, hogy miket kell venni. Mert ugye Zalán késő őszi baba, kistesó meg igazán nyári baba lesz.

Kép
Kép
evicuska

Csillagtáncos, itt a tudományos magyarázat:

Azok a terhes nők, akik fogaikat megtisztíttatták a plakktól és a fogkőtől, drámai mértékben lecsökkentik annak esélyét, hogy gyermekük idő előtt jöjjön világra, állítja egy nagyszabású tanulmány. Az adatgyűjtés folyamán a kutatók azt fedezték fel, hogy azoknál az asszonyoknál, akiknek ínygyulladásuk volt, de átestek egy alapos fogkő eltávolításon és foggyökértisztításon, 84 százalékkal csökkent az esélye a szülés spontán, de korai megindulásának.
A tanulmány, amelyet a Journal of Periodontology című szaklapban publikáltak, arról a nemrégiben végzett kutatásról szól, amely szerint a vörös, gyulladt, esetleg vérző fogínyú kismamáknak nyolcszor nagyobb esélye van a koraszülésre, mint jó orális egészségű társaiknak.
Az egyik elmélet szerint a plakk, azaz a bakteriális lepedék toxinjai bejutnak az asszonyok véráramába, majd a prosztaglandin nevű hormon szintjének szokatlanul gyors emelkedését idézik elő. Ez a hormon váltja ki a méhösszehúzódásokat is. A szájüregi fertőzések a fehérvérsejtek számának növekedéséhez is vezetnek - amelyek minden fertőzés és gyulladás esetén megszaporodnak az emberi szervezetben, és valószínűleg ez is kiválthatja a méhösszehúzódásokat, még mielőtt a baba elérné a normális születési súlyt.

Igazából a lényeg a feltételes módon van, tehát a fogkő, és az abból esetlegesen következő ínygyulladás nem 100%-ban vezet koraszüléshez. De azért jobb leszedetni - márcsak a fogaink miatt is!

A cukorra én is úgy tudom hajlam vezet. Vannak bizonyos tényezők - pl. az ikrek - ami miatt nagyobb valószínűség miatt alakul ki. Így járt az ikres barátnőm is. Egy másik barátnőm most 34, és a védőnője azt mondta neki, hogy szeretné, ha a kora miatt 3X menne el vizsgálatra. (megjegyzem szerintem ez még nem kor!)

KépKép
KépKép
kfnoémi

És az kimaradt, hogy szerda este óta érzem a kistesót! :D Szerdán már a védőnő, meg a nődoki is kérdezgette, hogy érzem-e. Mondtam hogy hát mintha, de nem biztos, és este mikor apa rátette lefekvéskor a kezét a pocakomra, végre beindult valami, már úgy vártam! és azóta is mindennap bejelentkezik, bár ma egy kicsit lustibb volt. De persze egyelőre még kivülről nem érzékelhető a mozgás.

Kép
Kép
evicuska

bocsi lányok amiért tegnap kimaradt a táblázat. ugye most sem késő? :oops:
most ment el a hatalmas vendégsereg, előszülöttem szülibulis banzája volt. hát mit mondjak: örülök annak, hogy van két nyári születésű tesója a nagynak, s ha minden igaz, pocitesó is nyári kéne legyen. borzasztó mennyivel könnyebb egy ekkora cirkuszt a kertben lemenedzselni. apja már alkudott vele, hogy jövőre nyáron tartjuk neki is :roll: :wink:

s akkor a kissé megkésett táblázat:
Kép
Kép

Kép
kissmanó

Hello Csajok!

Ma voltunk genetikai UH-on a Hajdú drnőnél, és megvan az Afp is, mnden rendben, bébike tökéletes és gyönyörű. A fiaim már kész UH specialisták, simán felismerik a 2D-s képen is az egyes alkatrészeket :)

Én imádok főzni, nagy vendégséget csapni, engem teljesen kikapcsol a főzés. Ma 4-7-ig készült pogácsa, sajtoshús körettel, meg a holnapi indiai vacsi husija előfőzése-sütése is megvan. Persze nincs mellette egy 10 hónaposom, a gyerekek meg szívesen segítenek vagy eljátszanak-rajzolnak körülöttem.

Viszont szülinapi bulit csak a családtagoknak rendezek itthon, haverok jöhetnek bármikor, de van egy mennyiségi határ. Szóval a 15 meghívandó barát jövő héten nem itt lesz vendégül látva, jól beváltak a külső helyszínek. Nem lesz romhalmaz a ház és nem nekem kell szórakoztatni őket. Persze nyáron más lenne a helyzet, ott a kert, a medence, de fiam zokogott, mikor megpendítettem a "Tartsunk inkább majd tavasszal egy bulit"-dolgot.

Az esküvős kismamiknak jó készülődést!

Találtam egy elég jónak tűnő bababoltot, nagyon jók az áraik:

http://www.babaholmiolcson.hu/index.php

Szoptatóspárnát itt vettünk, és szuper:

http://www.szopiparna.hu/akciok.html

Sziasztok!

Benta

Kép
benta

Sziasztok!

Mutatok már egy képet magamról
16 hetesen is :)

Kép

Kép
eve3htv

Benta: tavaly, tavelyelőtt mi is játszóházban rendeztük a szülibulit a nagylánynak, de egyszerűen oly marhára felvitték az árat, hogy a tavalyi pénztárcába nyúlás után apa kiakadt. Igaz, akkor szinte az összes osztálytárs is meg volt hívva, ott volt a kajáltatás is, egyedül a tortát meg a gyerekpezsgőt vittük. De tényleg az idei helyzetünk nem engedi meg az ismételt zsebbenyúlást. S a párom egy kész tünemény volt: miután vendégek elmentek, én lerogytam tíz percre a gép elé, majd elmentem lefeküdni, ő pedig romtalanított. Hajnali 3-kor mikor a torokfájásom ébresztett, ő még tvzett, pakolta ki-be a mosogatógépet s bánatos volt, mert a felmosógép valamiért nem működött. Na azt jobb belátásra térítettem, s mentem is aludni.
Most meg szendvicseket gyárt, megyünk az ő haverjaival kicsit az erdőbe.

Kép
kissmanó

Félidősek lettünk :D

KépKép
amadea

Amadea, gratulálok! :) :)

Évi aranyos a pocakod!

Ma végre befestettem a hajam, úgyhogy semmi sem áll egy kép útjába! Remélem a férjem is így gondolja!

Ma éjszaka megint 2x keltem a lábzsibbadás miatt. Azt írja a net, hogy utalhat kalcium hiányra is. Igaz, ami igaz ebben nem bővelkedem. Napi 1 Actimelt iszom, tejet szinte alig. Úgyhogy mától mindenképpen felemelem az adagot. Délután csinálok egy banánturmixot, este lefekvés előtt pedig megiszom egy kalcium sandozt (a dokim ajánlotta még régebben, hogy lehet) Remélem ez enyhít a tüneteken!

Evicuska, tök jó, hogy már Te is érzed!

Mindjárt készen lesz az ebéd, de sajnos nekem tanulnom kell. Pedig ez nem egy vasárnapi elfoglaltság!

Reggel itt voltak felmérni az erkély beépítést! Nagyon szimpatikusak voltak, remélem az ár is az lesz!

Kellemes napot mindenkinek!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Amadea: Gratula a félidőhöz!!! :D
Évi: ari a pocak :wink:

Kfnoémi: lábzsibbadás is terhességi "tünet". MagneB6ot szokták rá javasolni, ha jól emlékszem.

Kép
Kép
evicuska

Manó, micsoda tünemény férjed van! Az árak itt is nagyon húzósak, de ha én itthon tartanám, a pasim haza se jönne addig, amíg a gyerekek itt vannak, nem bírja szegény. A sajátjai fát is vághatnak a hátán, de a máséit nehezebben tolerálja. Jót kirándultatok?

Mi a Velencei-tavon koriztunk egy hatalmasat a haverokkal, nagyon jó volt, annyira, hogy hamarosan indulunk hokibotért a Decathlonba, ugyanis beleszerelmesedtek ebbe a sportba is a pasijaim. A tó itt a falunk szélén teljesen befagyott, így minden délután ott fogok fagyoskodni :D

Üdv mindenkinek:

Benta
benta

Benta, irígykedek ám! Bár bazi hideg van, de tök jó lehet a tavon korizni!

Evicuska, én ezt találtam:

"6 hetes kismama vagyok. Mindössze két problémám van a terhességgel. Szinte egész nap szédülök, (a vérnyomásom régebben is alacsony volt, most meg pláne). A második pedig, hogy a bal lábam, illetve a combtőtől térdig sokszor zsibbad. Főleg este.

A terhesség korai időszakában a szédülés, vérnyomáscsökkenés nagyon gyakori tünet, oka a véredények falának átmeneti beidegzési zavara, a tünetek megszűnnek a terhesség 12. hete után. A lábzsibbadás, lábikragörcs főleg a hajnali órákban kalcium ion hiányra utalhat, javasom több tej, tejtermék fogyasztását."

Egyébként magnézium hiányom tuti nem lehet, mert napi 2x 500 mg-ot eszek. Most megittam a calcium sandozt és szerintem már most jobb. (bár lehet, hogy csak beképzelem)

KépKép
KépKép
kfnoémi

Kép
Kép
evicuska

Sziasztok!Képzeljétek csináltam egy cd-t amin a nagy régi mesék főcimdalai vannak.Pl.Vuk,Mézga család,Csipet csapat,Cápali és Cápeti stb.Hát kiváncsi leszek lánykáőmnak fog-e tetszeni.

Kép
kata840725

Amadea: indul a visszaszámlálás? :wink:

Benta: férjem azért annyira nem toleráns a sajátjaival szemben. De hát szülők is voltak itt, eszem-iszom, dínom-dánom volt, így persze nem hiányozhatott.

Hát elsőszülöttem tuti díjjazta volna a mai programotokat. Miután síedzésről elvettük, hogy megyünk egyet autózni, majd lesz szánkázás, fenéken csúszás, csak lógatta az orrát s korizni kívánkozott. Hiába no: új szita szegen függ, karácsonyra kaptak korit, s eddig eccer próbálta.

Kép
kissmanó

Amadea: gratulálok!
Két hét és mi is odaérünk!

Évi neked is milyen szép a pocid!

Szép estét!
Vendég

hello Lányok!

Mindenkinek nagyon szépen köszönöm a bíztató és megnyugtató szavakat az esküvőszervezésünkkel kapcsolatban. Az az igazság, hogy most valahogy mintha a családjaink elkezdtek volna bedurvulni. Mármint, eddig egy páros volt nagyon lelkes, az oké, de most a másik két páros is ráhajtott, és hihetetlen:) És pl ilyen, hogy beleszólnak abba, hogy mit veszek fel, ez egészen hihetetlen.:) Először azt hittem rosszul hallok. Mondtam, hogy fátyol, az sajnos nem lesz. Egyszerűen nem vagyok az az alkat, én nem gondolkodom kislánykorom óta az esküvőmön, és kész. Szép lesz a ruhám, de nem lesz hófehér, mert ne nevettessem már ki magamat. Ahogy a szülők sem kapnak fehérrózsa-csokrot, mert az nekem túl ártatlan. Ezt még nem tudják, ugye... Meg cukimuki koszorúslányok sem lesznek. Január van, ugyanis. És, szóval, úgy gondolom, hogy annyira rövid volt az idő a szervezésre, hogyha valami el lesz rontva, akkor majd maximum arról fognak emlegetni, hogy na, ez volt az az esküvő, ahol a menyasszonynak lógott a haja, vagy valami:) sokan lesznek, jó lesz a zene meg a kaja, aki nem érzi jól magát, az majd iszik. Utólag majd biztos megszépül ez az időszak, de én azért most úgy vagyok vele, hogyha botrány nélkül lezajlik, akkor nagyon boldog leszek.
Köszönöm a sminkes és egyéb javaslatokat is. Még nincs menyecskeruhám, meg boleróm, illetve stólám, hogy ne fagyjak össze. De még simán van erre 5 nap:)
Ja, voltam este tegnap a dokinál. Megijedtem kissé... Valahogy azt mondta, hogy ugye még a gen uh megállapított valami 3 mmes cisztát a bébi fejében, és szóval, hogy kicsi az esély ( 1%), de azért ő elküld engem a klinikára gen tanácsadásra... ettől azért beparáztam. Azt mondta, a ciszta kialakulásának az okát nem tudják, de a biztos az, ha elmegyek, ott még egyszer megnézik alaposan, van-e valami, mert ők a high end ebben a kérdésben. De hogy szerinte nem kell kétségbe esni. Hát, mit mondjak, azért jobban nem lettem tőle. Mivel a húgom gyógypedagógus, valami halovány elképzelésem van a lehetséges dolgokról. Mindenesetre, akkor menjünk át a hídon, ha odaértünk.
Meg még pénteken volt egy olyan, hogy mentem át egy jó foralmas helyen a zebrán, és megbotlottam egy villamos-sínben, és egy hatamasat estem előre.( tudjátok, aminek íve van) az hagyján, hogy fél belbudának vidám perceket szereztem, de rettenetesen beütöttem a térdeimet ( harisnyám ott megszűnt), de ahogy felkeltem, nagyon elkezdtett fájni a hasam is, jobb oldalt középen, pedig szerencsére arra nem estem rá. Na, és akkor ettől megijedtem. Aztán megérdkeztem a fodrászhoz, ott leültem, meg másnapra elmúlt, csak, szóval ilyen izgalmak voltak, de a doki megnyugtatott, hogy minden ok. Hogy mik vannak... igyekszem odafigyelni, mindenesetre...
remélem, Ti jól vagytok!

üdv

mormota
mormota20

Sziasztok!

Bocsi megint az OFF-ért!

Ha valakit érdekel BERGON babakocsi, autós hordozóval, akkor dobjon egy privit.

Nagyon jó állapotban van és nagyon olcsón adnám, mert nincs hol tárolnunk!

Minden jót,
Fatima

fatima

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?