Új privát üzeneted érkezett!

Cleo köszi a kérdést!
suli ügyben nem panaszkodok.szindinek magához képest ,szilvinek,mindenkihez képest kimagaslóan jól megy a suli...ilyen gondom nincs (eggyenlőre).
szilvivel viselkedés beli problémák továbbra is vannak(itthon,nem a suliban),ezért a pszihológushoz járunk vele.most szünet volt.pénteken kezdődi.majd meglátjuk ér e valamit.nagyon nem hiszek benne de próba cseresznye
és ti hogy vagytok?leszámítva hogy sokat tanulsz?

évi:te hogy vagy?kitaláltatok már nevet?
barika2008

megint írtok nekem egy súlyt?ugy mint múltkor...de most 6-7-8hóst
köszi,és centit,
és,hogy kinek mikor jött a térden hintázás,mászás,kúszás,fölülés.
dávid nem csinál semmit,még a térdei sem húzza maga alá.7hós...kéne már szerintetek?
barika2008

Sziasztok!

Megjöttem UH-ról, minden rendben a méretekkel, nyaki redő is csak 1,2 mm, úgyhogy ilyen gond nincs, viszont a lába köze elég gáz!

FIÚ!!!!

Most szóljatok hozzá!

Csak röhögünk Sanyival, csak a hülyéknek van 3 fia....de a lényeg, hogy egészséges és ezek szerint jó nagy a csomagja is, mert én is láttam, meg a fütyköst is. Ez nem köldökzsinór volt!

Éva

KépKépKép
agmano

GRATULÁLOK!!!
fiú??éljen!!!!!!!!!!!!!!!!!!
barika2008

Sziasztok!

Többször megnéztem a keresztelői képeket,nagyon csinik vagytok!
Nagyon helyesek a srácaid,h.egyforma ünneplő ruhában vannak!
Keresztszülők is szimpatikusak!
Domi tényleg jó súlyban ,ha nem felejtem el én is estére megmérem Olivért,úgyis ma 15hós.
Hát égedelem továbbra is.Folyamatosan kezeli a tv-t,dvd-t,motorral szágul,kanyarodik tolat,ülőgarnitúra háttámlájára felmászik,h.az asztalról elvegye a szaloncukrot,és már viszi is a kukába.(mert régen megkértük,h.vigye ki a papírt,azóta a jókat is viszi)
Csak pohárból iszik maga,van egy szobai csúszdánk,arra a kis létrán is felmászik,ill.visszafelé a csúszda részen is.Táncol,fut,birkózik,támad.,sikítva veszekszik,menekül,sorolhatnám estig!

Kinga nagyon jól viseli a barit,mondhatni észre sem veszi.Nem volt láza,meg szerintem kevés pötty van rajta.Egyik lábán 6,másikon 8,hátán kb13-15db,karján 1db.,arcán 3db.
Majd kiváncsi leszek Olivérre,vele mi lesz.Rajta kb.14.-én fog kijönni.
Már pörkösödnek amúgy Kinga pöttyei.
De ennél betegebb soha ne legyen.Amúgy ennél sokkal szarabb egy mandullagyulladás,ami lázzal nem evéssel jár!

Éva!

Nektek is nagyon jó a fotó,nekem is az jutott eszembe,h.jövőre így fogtok kinézni!
A fiúk tudják már a tesót?és a nagyszülők?
Ma voltál uh-on?vagy nem jól emlékszem!?
Szerinted ezt az orrcseppet amit kaptunk(Flixonase)ugye szteroidos meddig lehet használni?Mert most a bari idejére elhagytuk,és most megint orrmandulából,hurutosabb hangzásúan,dunnyogva beszél.Viszont amikor fújtam,érthetőbben beszélt,nem orrmandulásan.

Cleo!
Igazad van,tényleg rég beszéltünk el vagy veszve!
Gondolom azért amit Éva is írt,h.ti nem vagytok most betegeskedőek,zajlik a megszokott mindennapjaitok!
De azért írjál ám!

Bari!

Ha felébredtek a drágák írok adatokat.
Nekem Kinga átlagosnak mondható ütemben fejlődött,Oli szerintem a vakmerősége,elevensége miatt(is)gyorsabban.
11hó előtt jó pár nappal már ment.
De majd felütöm a babanaplót.

Tündi!

És Beni hány kg?(mondjuk lehet jobb,ha nem tudom)

Kory

Kép

Kép
kory

Sziasztok!!

ÉVI!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Én örülök!!! Nekem két barátnőm is van, ahol 3 legény van!!! Talán említettem, hogy egy másik barátnőm is veled egy idős kismama és ő is a harmadikat várja, de ők még nem tudják, hogy mi lesz, pedig ő is most volt ultrahangon. Ja, és inkább fiút szeretnének a másik két fiú mellé :lol: :lol:

Kory!
Jaj, de jó, hogy jól viseli a bárányhimlőt a nagylány!! :lol:

Húú, éhesek, mennem kell!! Jól vagyunk!! :lol: :lol: Nemsokára lesz netem a munkahelyem is, akkor jobban tudok olvasni és jönni, mert olyan keveset vagyunk itthon, hogy ebbe az időbe nagyon kevés fér bele :roll: :roll: :lol: :lol:

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
ágyöngyi

gyöngyi!!!
őszintén szólva amikor megláttam,hogy te írtál utoljára hozzászólást,vártam,hogy hosszan kifejted,hogy ne aggódjak,nem baj,hogy dávid 7hós és nem csinál még semmit!!!
de tévedtem :( :( :( :( :( :oops: :oops: :oops:
barika2008

Hali.

Írunk neked Bari :)

De úgyis tudod,hogy megnyugtatunk

Először arról,hogy miket tudtak..aztán előkeresen a súlyokat.

Zsolti: 2hósan megfordul,3hósan vissza is.6hósan ül,de nem mászik,csak négykézláb ringatózik
7hósan feláll a kiságyban
10,5hósan teljesen magától megy,szalad

Sziszi. 6hósan fordul először meg!!! (nagyon be voltam már tojva...)-ezt is úgy gyakoroltuk vele,hogy a 6hós tanácsadásra produkáljon már valamit.
7,5hósan felül négykézláb támaszkodásból.
ezután kezd mászni
10hó 3,hetesen magától megy

keresek súlyokat+magasságot

KépKép
KépKép
cleo27

Ezeket találtam

Zsolti

szül: 4000 g/55cm
6hó: 8150g 70cm
8hó: 8950g

Sziszi:

szül: 3900 g/54cm
6hó:7500 g 67cm
9hó:8600 g

KépKép
KépKép
cleo27

Éva!

Gratulálok én is,az egészségnél nincs fontosabb,az h.fiú vagy kislány az századrendű!
Legyetek nagyon egészségesek és boldogok!

Bari!

No para!Itt vagyok az adatokkal!

Kinga:
-5hótól maga iszik teás üvegből
-5hó szájába önállöan ki-be teszi a kis cumit
-9hósan tapsol,pá-pát int(majd írom tovább)

6és fél hósan stabilan ül bárhol(persze előtte jóval már minden irányba forgott.)
9hósan megáll a bútorok mellett,2hét múlva bárhol feláll
magasság 7hósan:70cm
1évesen:74cm
Súly:7 hósan:5,88kg(remélem ez maximálisan megnyugtat)

Olivér:
7hósan négykézlábra áll
rá 3hétre szabályosan mászik a lakásban
Nincs 8hós stabilan ül
8hós 4naposan feláll

súly:7hósan:8,13kg
magasság:72cm

Végülis a felállásban volt gyorsabb Oli,meg az eljárásban.
Bari!
Remélem mindent írtam amire kivi voltál(mert te is mindig kikeresed nekem a kiskönyvet

:lol: )
Véleményed?

Kép

Kép
kory

cleo köszi ari vagy...na látod ezt mondom..!!!!
dávid se nem hintázik 4kézláb,se nem kúszik...semmit nem csinál 90%-ban a hátán fekszik...néha hasra fordul,szenved,és leteszi a fejét pihenni...
barika2008

Kory.

megmérted Olit?? bizti jó súlyban lesz :)

Évi.gratula a kis fiúcskához.nem semmi,hogy 13hetesen ilyen jól látni :shock: .A bátyóknak bizti nagy lesz az öröm...ha majd ezek elkezdenek együtt 3-an játszani. :D :D

Andi és

KépKép
KépKép
cleo27

kory te is ari vagy hogy leírtad!!!
akkor a súly rendben van!!de nem szindihez vagy kingához képest mert ők csajok!!!!hanem a fiúkkal naggyából egy súlyban van.
viszont mozgásilag nem nyugodtam meg mert a tiétek is csak úgy mint a júniusiban mindenkié...már valamit csinált 7 hósan!!!!!!!!!
barika2008

Bari,mi az,hogy semmit nem csinál??

Szerintem egy csomót ügyeskedik :)

Figyel,ha mutatsz egy játékot?
Hangodra figyel?
Érdeklik a színes,csörgő-zörgő dolgok?
lábát,kezét rágcsálja?
forog?
oldalára fordul?
gügyög?
mosolyog,nevetgél hangosan?
hason mit csinál?kinyomja magát?

szerintem ezt minden tudja :) legyél büszke rá :)

Andi és

KépKép
KépKép
cleo27

Na, akkor jövök én:
Martin:
hason fekvés: 5 hó addig csak a hátán volt hajlandó feküdni
átfordulás hátról hasra: 6 hó, akkor tolta ki magát a karjával
önállóan megülés: 9 hó 1 naposan
mászás: kb. 10 és fél hó
felállás: kb. 11 hó
járás: 13,5 hó
még ráértek, Dávid sem egy kapkodó idegbeteg, de megvan ennek is a haszna! :P én szeretnék egy ilyen nyugis harmadikat és az eddigi UH-on enm vitte túlzásba aficergést, míg Norbi kirúgta a méh oldalát. :lol:

Köszi mindnekinek a bíztatást, azért nem mondom, hogy nem vagyok elkenődve... egy szuper új 1 hónapos UH készülék van a kórházban, azért van ilyen korán látható eredmény.

Éva

KépKépKép
agmano

évi drága!
ugye nem csak megnyugtatás?valósak az adatok? :lol: :lol:
na jó csak vicc volt...akkor bele törődök,hogy ilyenek is vannak :lol:
barika2008

cleo:perszeeee,forog hasról hátra és vissza,megfog mindent,mondja:mamamama,bababababa,vavavava,
nevet,kacag,fél az idegenektől,ilyenek vannak
csak nem kúszik,mászik,ül....
barika2008

Bari, ez halál komoly!!!

A főnököm mondta rá a munkahelyemen, hogy ez a gyerek tud viselkedni, kiröhögtem, de Norbi után megtudtam mirői is beszélt...

Martin nem mondott semmi ilyesmit 1,5 éves koráig, addig csak gügyögött. Beszélni 2 évesen KEZDETT!!!!! Norbi is majdnem 2 évesn kezdett beszélni, mert Martin elment oviba és nem volt, aki beszéljen helyette.
Egy barátunk kisfia 1 évesen beszélt, énekelt, de olyan zárkózott a mai napig (4 éves), úgyhogy ez sem jelent a későbbiekre nézve semmit.

Éva

KépKépKép
agmano

Bari.

akkor remélem megnyugodtál :) Dávid teljesen rendben van...és mindent tud amit tudnia kell :)

Ja szélsőségek...rengeteg szélsőséges eset van gyerekeknél (is)...és fele sem kóros.sógorom 3éves koráig egy szót sem szólt anno,csak hümmögött+mutogatott a kezével/fejével...most meg le sem lehet lőni :lol:
Ismim kislánya 17hósan kezdett járni...vízsgáltatták szegényt...mire rájöttek,hogy semmi baja..elkezdett járni is :) :)
Kilók:szomszédasszonyom kisfia 18kg volt 1évesen (anyatejes+kieg.kaja)!!!

Hát csajok nem semmi volt ma Benkő Dani...láttátok??
:lol: :lol: Szerintem ezt a férjeknek látni kéne,hogy becsüljék az otthoni dolgokat :)

jó éccakát

Andi és

KépKép
KépKép
cleo27

sziasztok!
szerintem ezt már direkt csinálja a show kedvéért.
ilyen nincs!!!
barika2008

Bari!

Én a show kedvéért sem tudnám ilyen állapotba hozni a lakást.
Tuti,h.ilyen trehány,piszkos.A főzésre lehet rájátszott,de erre nem.

Kép

Kép
kory

De jó, Ti szoktatok tévét nézni és mind ugyanazt?!
Azt sem tudom miről beszéltek :oops:
Én örülök, ha napi 1 híradó belefér. Amúgy igyekszünk minimálisan tévézni - netezni annál inkább, de csak én.

Aki érdekel van egy ingyenes teszt (Gyöngyi, Andi):
www.diszlexiateszt.hu

Én kipróbáltam Martinra, szerencsére az eredmény nem utal hajlamra. Ugyanezeket vizsgálják az iskolaérettségi vizsgálaton is, de nyektetik a gyereket esetleg stresszel is, ezért szerintem ez megbízható, hogy én töltöm ki, úgyis jól ismerem a kis viselt dolgait. De csak őszintén van értelme.
Pár e-mail és meg is lehet szabadulni tőlük, le lehet iratkozni, úgyhogy tudom ajánlani.
Megyek, mert a spájzban kutatnak.

Éva

KépKépKép
agmano

Hali.

Évi.köszi :) Én már régebben megcsináltam ezt,de most újra :) .Én is ajánlok neked...és akit érdekel pár feladatlapot :) -szerintem nagyon jó

www.freeweb.hu/szigetigabo/iskolaerettseg.html

KépKép
KépKép
cleo27

Sziasztok!!

Húú, termeltetek rendesen!! :lol: :lol: :lol:
Bocsi Bari, ha csalódást okoztam!! :oops: :lol: :lol:
7 hónaposan mit csinált már a másik kettő?? Mennyit van kézben és mennyit van szabadon a földön Dávid?? Mennyit alszik?
Dumálása szerintem szuper!!!!!! :lol: :lol:
Igen, igazad van, a 7 hónapos babák többsége már csinál ezt-azt. De Te is tudod, hogy mekkora lehet a szórás, az eltérés. Van már két egészséges gyereked, azt tuti megéreznéd, ha valami baja lenne Dávidnak (itt izomtónus gondokra gondolok) . Kórosan elkésve egyáltalán nincs. De megpróbálhatod segíteni őt: pokróccal görgetés, pokrócba hintáztatás, lefekszel vele szemben a földre és hívod. Azt úgyis lehet látni a gyerek arcán, hogy akarja csinálni és mégsem tudja, vagy egyszerűen nem is érdekli, nem strapálja magát holmi fárasztó mozgással :lol: Kérted, hogy legyen egy duci gyereked!! Dávid ennyi mozgással az lesz!? :lol: :lol: :lol: Jó ez vicc!!! Semmit nem mond a jelenlegi állapota arról, hogy milyen lesz másfél évesen.

Most olvasom, hogy mit is csinált a Marietta ennyi idősen és röhögök. Bemásolom, hogy mit írtam 6 és fél hónaposan: "ma sikerült négykézlábra állnod!de nem tudtál vele mit kezdeni! Érdekesen kúszol: lerakod a fejed, felnyomod a feneked és a lábaddal nyomod előre magad.A fejeden kúszol! Persze a rúgkapálás eredménye legtöbbször fordított: hátrafelé haladsz, de csak centiket" :lol: :lol:
Már nem is emlékszem rá :oops: :lol: , De ő is csak 7 hónap után kezdett el mászni. Pedig azt gondoltam, hogy ha már olyan vékonyka, akkor legalább ügyes mozgású lesz, de nem :lol: :lol:
Megnéztem Sára is 7 hónaposan kezdett mászni.

Évi!!

El vagy kenődve????? :o :( De miért??? Olyan szép két fiad van!!!!! Ilyenekből kell sok, hogy tudjanak a csajaink válogatni!!! :lol: :lol: :lol: Hidd el jó lesz!!! Én mindig is fiúkat akartam (tudjátok), de ha lenne (nem lesz :lol: ) harmadik, akkor újra kislányt szeretnék!Jobb ha azonos neműek szerintem!Ha már hárman vannak! :lol: :lol: :lol:

Andi!!!

Azért 1 évesen 18 kilónak lenni - jézusom!!!!!!!!!!!!!!!!! :roll: :roll: :roll: :lol: :lol:

ágyöngyi

Évi!
megnéztem és kitöltöttem a tesztet. Hát??????
Vannak a kérdésekkel kapcsolatban értelmezési gondjaim!!! Reálisan próbálatm meg kitölteni, tudva, hogy nincs még gyanu sem a Mariettánál, mert felmérték és mehetne iskolába, de 15 pontos rossz eredmény jött ki.
Mondjuk ő még csak 5 éves, ebben a korban még elfogadható a hangtévesztés (r betű később is). Azt írja: hallási figyelme nagyon szelektív vagyis csak azt hallja meg amit akar!!?? Melyik gyerek nem?????????? Az elmélyült figyelem pozítív dolog!
Keveri néha a jobb-bal oldalt. Könyörgöm: én is!!! :lol: :lol: :lol:
Hónapokat egyáltalán nem tudja :oops: Évszakokat nem mindig egymás utás sorolja.
Szóval én úgy gondolom, hogy 5 évesen ezek még nem jelentenek gondot. Nálatok hogy volt ez egy évvel ezeleőtt?? Persze nem mindegy hogy 5 vagy 6 évesre töltöd ki.
Ha nem is a dyslexia, de lesz nekünk elég gondunk az iskolával!! Azon gondolkodom, hogy kellene az alkati szerét szedni a Mariettának, hogy ne legyen annyira szorongó és kudarcorientált.

Ja, és nekem küldik mindig a leveleiket, mert érdekel, de erre a tesztre nem emlékesztem. Szerintem akkor még nem volt aktuális, amikor felírtakoztam .

Köszi egyébként jó volt amit írtak !
Andi a tiédet is megnéztem, az is nagyon jó. Imád ilyen feladatokat csinálni!

Jó éjt!!

ágyöngyi

sziasztok!
köszi gyöngyi a választ!
azóta volt a védőnő is,és pontosan ezt mondta amit te..csak ő nem pokrócos mutatványt hanem olyat javasolt,hogy:nagy labdán görgessem előre hátra,és sokat legyen földön...
igen az arcán amikor hívjuk az látszik,hogy nagyon nagyon akar jönni csak nem tud...de amikor már csurom vizes a haja féoldalt leteszi a fejét és már csak sír akkor nem szoktam tovább eröltetni...
szerintem akkor már úgy is csak sír,nem próbálkozik,tehát onnantól értelme nincs a dolognak.és sajnos eléég hamar eljön ez a pont nála.
kézben?:sajnos sokat van,elég síros,régen hasfájós volt,ugye a reflux miatt rengeteget van böfögtetve...szóval összességében rengeteget van kézben!!
hát február elején sajnos elküldenek minket neurógiára ha addig nem alkot...
a két másik gyerek?:szindi 6hónaposan fölállt 7 hónaposan ment.
szilvi (aki izomgyenge,tónuseloszlási zavaros meg isten tudja mi volt még),ő is időben fölült,négykézlábra állt(nem mászott ő sem) 10 hósan fölállt,12 hósan elindult...
de neki a neurológus 1,5hónapos korában tolókocsit jósolt!!!
barika2008

Bari.

nem semmia,amit a neurológus mondott anno :shock:

Figyi.szerintem az nyugtasson meg..mondom..Sziszi 6hónaposan nem is forgott...aztán meg belelendült és sorban csinált mindent :) :)
Ahogy láttam a képeken van kompja.nyomul benne nagyon?

Gyöngyi.
Szerintem ha ezt a tesztet Sanyimra tölteném ki...ő is diszlexia-gyanús lenne. :lol: :lol: :lol: :lol: .csak azt hall meg amit akar...stb stb....hiába..pasi..

Zsolti is tök ilyen,mint Marietta...fél a kudarctól és e miatt kevesebbet is mer bevállalni.hiába tud valamit nagyon jól...

A hangtévesztés is oké ilyen korban.Zsoltinak sem megy még az R pörgetése.pedig nagyon akarja már :) :)

Andi és

KépKép
KépKép
cleo27

Andi,

köszi a tippet, ilyenek vannak az Anya, taníts engem! végén is. Végig rágjuk magunkat rajt. Martin csapnivaló eredményeket produkál, de írod Gyöngyi, hogy 15 pontos lett a teszt?! Meglepődtem, az évszakok, napok nem mennek még nekünk sem, viszont a jobb-ballal sosem téved 3 éves kora óta. Szerintem ez a lényeg!!! Próbáld meg ezt sokat erőltetni Mariettánál, hogy 6 éves korára biztosan tudja. És, ha bal kezébe is átveszi a ceruzát, akkor még nem alakult k ia jobbkezesség teljesen, és ez a legnagyobb baj az ekkora gyerekeknél- Martin barátja is ezért nem megy még suliba. Martin tesztje sem lett valami fényes, 43 pont, de ő 6 éves és már élesben megy.

Kérdezed, hogy miért bánom, hogy nem lány a harmadik? Hát mert én egész életemben biztos voltam benne, hogy lesz lányom és ez most ismét egy csalódás nekem. Aranyosak lesznek, imádni fogjuk - neki jobb is, mert úgysem lenne igazi lány, de a női mivoltom átadására nincs lehetőségem. A tapasztalataimat nincs kinek továbbadnom, nem lesz egy kislányom, akinek kis fodros ágyneműt, huhákat csinálatnék, csak továbbra is a kék, zöld, barna stb. Nem csinálhatok neki frizurát nem lehet kis balettáncos, rsg-s. Sorba a kislányok járnak fellépni a balettos kis tudományukkal, majd megszakadt a szívem mikor láttam legutóbb, de akkor még reménykedtem, hogy talán egyszer az én gyerekem is táncol majd valahol, de most már biztos el sem megyek többet fájdítan ia szívem.
Lehet, hogy ez önzés, de én azt hiszem megérdemeltem volna a sorstól és minden lehető praktikát el is követtünk érte. Mégsem... A neten is sorba születnek a kislányok azoknak, akik figyelgették magukat és jókor akcióztak. Én vagyok a kivétel.
Tudod milyen érzés most nekem néznem a vegyes testvérpárokat, ahogy ringatják a kislányukat a 2 kisfiú után? Az én ismerőseim zöménél 2 kivétellel nincs 3 azonos nemű gyerek. Nagyon bíztam benne, hogy sikerül. Ebben a két hónapban végig kis rózsaszín csomagot láttam magam előtt, igaz a megérzéseim nekem eddig sohasem jöttek be. Most sem.
Talán jobb is, hogy ilyen korán kiderült. Tudom van, aki fiúra vágyik, de az igazi, ha van mindkettő.
És ne haragudj, hogy ezt mondom, de a két lányos anyukák mind azt mondják, hogy harmadikra mindegy, nme baj, ha nem lesz fiúk, de ha a fiúsakat kérdezed, kevesn állítják, hogy nem vágynak kislányra. Neked ott a lány, utána már jöhet bármi. A lányos apák éreznek így, hogy most én, többségük vágyik A trónörökösre. Az anyáknak ott a lányuk, nem érdekli utána már mi lesz. Ez a többség.
Tündi, Te neked is mindegy lenne?

Éva

KépKépKép
agmano

Sziasztok!

Ma visszavitte a karácsonyfát a Jézuska, majd leszakad a derekam....
Nálatok mi a mese? Leszedésben résztvesznek? Nálunk volt egy párbeszéd:
Én: ...a szaloncukrokat úgyis Ti eszitek meg a végén.
Norbi: és a díszekkel mi lesz?
Martin: a díszeket a Jézuska visszaviszi!

Ezek után mutyiba ma el kellett tüntetnünk a fát mire az oviból hazaértek. Nem akartam illúzióromboló lenni.

Éva

KépKépKép
agmano

Sziasztok!!

Évi!!

Értelek, értelek, csak vígasztalni próbállak :wink: Szép fiaid vannak és egy anyát csak a fiai imádják. Sanyim azt vallja (valahol ovasta), hogy az a férfi akinek nincs lánya nem tudhatja mi az igazi szerelem :lol: És így igaz: szerelemmel imádja a lányait. És a lányok is imádják az apjukat, rajongással. Én ezt nem érzem a részükről, és már előre félek a kamaszkoruktól, amikor anya a hülye, bezzeg az apa...... korszak jön. És ha felnőnek, akkor sem biztos, hogy hallagatnak rám, hiszem mi örök riválisok vagyunk. Persze reménykedem és törekszem a jó anya-lánya kapcsolatra, de....
Téged a fiaid a tenyerükön hordhatnak, téged akarnak feleségül venni, hozzád hasonlítanak majd minden lányt, Te leszel a etalon :lol: :lol: :lol: Úgyhogy én írigyellek!!! :lol: :lol: De tudom, és értem, amikor azt mondod, hogy úgy lenne kerek a világ, ha lenne ilyen is, olyan is.
És akkor halkan jegyzem meg, hogy elkezdtek a csajok balettozni.

Karácsonyfa: mi együtt díszítettük és csak az ajándékokat hozta a Jézuska. Meg se tudnám oldani, hogy úgy legyen a fa feldíszítve, hogy nem látják :(

Teszt! Bocsi, újra megnéztem, 25 pontos lett az eredmény :oops: :oops: :lol: A jobbkezessége teljesen egyértelmű. Jobb, bal kezét nagyon ritkán keveri (kevesebbszer, mint én :lol: ) Amit nem tud megtanulni, az a holnap és a tegnap: állandóan keveri a két szót, pedig a fogalommal tisztába van. De nekünk még van egy évünk és mi is sokat feladatozunk. És nagy szerencsénk, hogy az egyik ovónénik fejlesztő pedagógus: így jó kezekben vannak a lányaim!

Bari!!

Ne aggódj, látod még a neurológus is tud hülységet mondani!!
Próbálgassátok a gyekorlatokat, persze nem kell eröltetni, annak semmi értelme. És adj még egy kis időt. Azzal, hogy sokat volt kézben (amit értek, hogy nem volt más választásotok) biztos visszaveti egy kicsit a mozgásfejlődésben, de biztos vagyok benne, hogy majd szépen megindul egyik napról a másikra!!

ágyöngyi

Csajok!

Mivel súly ügyben továbbra sem haladunk egyről a kettőre,elhatároztam,h.veszek Lenkeit,ezt a folyékony életerőt.
Tegnap még láttam az oldalukon,ma beregisztráltak,erre nem találtam a terméket.Valami miatt levették!
Esetleg valaki tud segíteni ez ügyben?Most annyira ebben volt minden bizodalmam,h.most ez hátha bejön!
LÉÉÉGGYYYSZIIII!
Nem lakik valaki ilyen üzlet közelében,mert itt a környező településeken nincs!?

Kép

Kép
kory

Szia Kory!

Bocsi, megint belekontárkodok... Mi használjuk Borival a Lenkei vitaminokat, nagyon ragaszkodom is már hozzájuk. Bori eddig a por alakút kapta (tudod, azt tudom neki belekeverni a joghurtba meg a gyümölcspépbe), de az megszűnt, most már ez a folyékony van helyette. Ennek kicsit gyógyszerszaga van, ha töményen beleszagolsz. Iszonyat nagy adag, így nagyon sokáig elég. Borinak ezen kívül még a hideg epres Kal-Mag-ot is szoktam adni, az különösen hányós-hasmenős vírus esetén jó, de alapban is csak jó hatásai vannak.

Gyorsan én is megnéztem a honlapon, tényleg most nincs folyékony, van viszont a por... Mi pont azt kerestük 1 hónapja, akkor nem volt kapható. Egyébként az újabb támadások miatt megint átalakul az arculata a termékeknek, ezért vannak időszakos hiányok, amíg az új készlet kijön. Legalábbis nekem ezt mondták a központban.

Ha gondolod, szívesen megkérdezem neked a jövő héten, s ha van, megveszem, s elpostázom.

Kinga sem szereti a rágótablettákat? Mert Lenkeinek az is van gyerekek részére, csokis ízű és állatka formájú.

Ktc
ktc

Gyöngyi, jó volt kiírni magamból a bánatomat, de azzal nem értek egyet, hogy aki sokat volt kézben, az lassabban fejlődik mozgásban. Nálunk Norbi 3 hónapig kézben volt és gyorsan fejlődött mozgásban- most is mindenki látja rajt, hogy nagy reménység, tornán a 6 évesekkel van, mikor csoport bontásban tornásznak -anyja lánya :lol:
Martint pedig csak le kellett tenni az ágyikójába, földre, mégsem túráztatta magát - ő lusta fajta.
Tessék csak balettozatatni minden kislányt, jó lesz a mozgáskultúrájuk, alakjuk, tartásuk, de csak ésszel! Az izületek nyújtása felnőtt korukra nem valami előnyös -kivéve a gátvédelmes szülést :lol: . Spárgákat lehet erőltetni.

Hűha, vigyázzatok a Lenkei porral, én nem tudtam elsütnia fiúknál. A végén már csokit olvasztottam, belekevertem és karácsonyi kalendáriumba öntve eszegették meg.

Ktc, Te hogy adagolod? Mibe kevered? Nekem semmiben nem oldódott fel teljesen és annak is erős B vitamin szaga van, tudod Kory Kingája is iszonyú finnyás. Nálunk a rágótabletta sem kellett.
A folyékonyból mennyit adsz? Én 1 kiskanállal, orrfolyás és egyéb esetben 2-vel. Martin hivatalos adagja 20 ml lenne=4 kiskanál, na mi is jól beosztjuk elég az az 1 is, a vérképe így is rendben.
Én is adok epres Kal-Magot, nem is tudtam, hogy hányás-fosi után jó :shock:

Na, sírás van, nem alvás.

Éva

KépKépKép
agmano

évi,dávid 7 hónapja van kézben!!nem az első 3 hónapban.az alvás kivételével szinte váltjuk egymást,úgy cipeljük.az első 3 hónap lehet,hogy annyira nem mérvadó...hát nem tudom majd kiderül.
kezdek aggódni...
ja és drukkoljatok,hogy az itthoni mérleg ne legyen jó(eddig mindíg az volt),mert akkor 20-30 dekát hízott 1 hónap alatt.
kurva jó...nem mozog ,nem gyarapszik...kezdek beparázni.

kory:sajnos csak a nyugatitól nem messze a körüton van ilyen bolt.ha nincs más megoldás bemegyek.csak azért nem egyszerű mert én nem vezetek pesten(na jó újpestig igen :oops: )
én nem ismerem ezt az izét,de a dokim a terhes feleségével ezt szedette az tuti...mesélte
barika2008

Sziasztok!

Köszi mindenkinek aki próbál nekem szerezni.

Ktc!
Neked nagyon megköszönném ha mész a héten,akkor légyszi szóljál
és megadom az elérhetőségemet.
Sajnos a por alakút,ahogy Évi is mondja semmibe sem tudnám beletenni,nekem ez a legfőbb bajom a porokkal.
Kenyérre,tésztára stb.nem szórhatom.
Rágótablettát nagyon szereti,immuno kids,c-vitamint,csak amint néztem a Lenkei rágótablettát,abba sokkal kevesebb a vitamin,mint a folyékony életerőben.
Nem megy véletlenül valaki bevásárlóközpontba a hétvégén?
Campona,Lurdy,Mamut?
Pusz
Kory

Kép

Kép
kory

Sziasztok!

Olvaslak benneteket,csak reagálni nem volt időm.

Köszi a dicsiket!

Kory: megmértem Benit 19,5kg.A lányod mennyi? Amit írtál a fiadról tisztán látom magam előtt :D Mintha csak Domit látnám rosszalkodni.:D

Éva: :( persze-persze egészség legyen ez a fő,de akkor is :( elmeséltem a páromnak,azt mondta látod ezért nem válalunk 3at.azért ez egy trauma volt neked,akár hogy is nézzük. a másodiknál is ezen mentünk át nem? legalábbis én,nem akartam elhinni,hogy jól láttam másodszorra is megint kukink van.át is futott most ahogy olvastalak mit éreztél.de azért fel a fejjel!legalább rutinos leszel,ruhák is megvannak,és tutira sok rosszat fog megtanulni a bátyoktól :wink:

Cleo: uhhh 18kg :shock:

Bari:Domcsi is mindent később csinált mint a bátyja. ne aggódj! csak nyugi :)

Gyöngyi:lányok?

Tesztet még nem néztem..

Elromlott az autónk :( Ebben a nagy hidegben nem akar elindulni. :( Már szerelőnél van.
Hétfőn lesz a 7 napja az oltásnak,Gyöngyi szerinted,lesz valami tőle?Remélem nem.

Megnézem alszanak-e.. :)
varga tünde

Sziasztok!

Mértem én is :lol:
Marietta 122 cm és 22 kg
Sára 98 cm és 15 kg

Tündi!
Jobbulást az autónak :lol: Húú én ebben a hidegben nem szívesen sétálgatok. És mindig belegondolok, hogy ha nem lenne autó, akkor a két gyerekkel reggel 7-kor elindulnék (talán kicsivel előbb) az oviba ami 15-20 perces séta, hogy én meg elérjem a vonatomat. Brrrr :roll:
Oltás után 7-10 nappal jelentkezhet valami, de gyakori, hogy semmi.

Kory!

A barátnőmék szedik a két fiával a folyékonyat és ők is nagyon meg vannak elégedve vele! Nálatok van üzlet? Mert úgy tudom, hogy abba a városba ingyen szállítanak, ahol nincs üzlet.

BAri!

ebben a korban a havi 20-30 deka nagyon jó!

Évi!

Nálunk is az első 6 hónapban szinte végig kézben volt Marietta (sőt cicin :roll: ) és érezhető volt, hogy nincs a mozgáshoz motivációja. Vékonysága ellenére később kezdett mozgásokat, mint a hasonló korúak. Persze nem tudom mi lett volna ha jó alvó és kevesebbet van kézben. Persze az is igaz, hogy ahogy elkezdett mozogni, azt nagyon élvezte és gyorsan behozta a lemaradását :lol:
És már nincs is vele gond!! Sőt dicsekedhetek: ma voltunk kézin és sikerült megtanulni azt, ami fél éve nem sikerül: labdát 6 méterről kétkézzel elkapni (jó tudom ez fiuknál nem nagy kunszt, de nálunk igen) és szabályosan kapura lőni! :lol: :lol:

Balettet én is a tartásuk miatt akartam. De azt megfogadtam, hogy nem akarom őket versenyszerűen sportoltatni (kivéve, ha nagyon akarják) és olyan sportot meg végképp nem, ahol a kilók/dekák ennyire számítanak, mint a balett vagy a talajtorna.

ágyöngyi

Gyöngyi:akkor,hogyan lehet,hogy annyian mondják,hogy előjött valami tőle :shock: Ne is mond,már most aggódom,hogy megtudják csinálni hétfőre,én is hozzá vagyok szokva :oops:

Más-egy kis zene:

Beni és Domi nagy kedvence,Domcsi na-nazik,mikor eszébe jut napközben :D
http://videa.hu/videok/zene/csipa-gyong ... nqlReX69PZ
varga tünde

Évi!
Kérdéseidre válaszolva:
adagolás: napi 1 bő teáskanálnyi, s a joghurtjába keverem bele a lenmagliszt és a shakepor vagy darált keksz mellé :wink: Így nem lett szaga, ennek a folyékonynak inkább van, de a gyümölcsjoghurt szépen elfedi. Rágótablettát nem tudok adni Borinak, mert nem rág. :? Szerintem is elég ennyi adagnak, a betegségektől teljesen úgysem védi meg, viszont nagyon hamar és enyhe lefolyással lesz túl rajtuk (max. 3-4 nap).

Bari!
Ha nagyon aggódsz, egy Dévényessel megnézethetnéd a Manód, de jó felmérést csinálnak a korai fejlesztők is és a TSMT-zők is. Mindegyik ad gyakorlatokat, amit ti otthon csináltok.

Majd még írok, Bori felébredt. :D

ktc
ktc

sziasztok!
köszi ktc...még adok neki egy hónapot(a védőnő is annyit adott).
azt mondta február elején kell megnézetni...ha addig semmi
barika2008

Bari, szerintem még két hónapot is adhatsz Dávidnak!! Én komolyan írtam amit írtam, szerintem tök normális, ha nem pont tankönyv szerint fejlődik valaki. Nekünk ennyi idősen még fogunk sem volt.
Inkább örülj, ha nem lesz több babád élvezd ki, hogy dajkálhatod amíg eltűri.

Tündi, hajra harmadik, nem mindenki jár így, mit mi. Biztos helyrerakják már a kocsitokat a jót könynű megszokni. Ebben a hidegben reggel a szomszéd utcai oviba is kocsival megyünk :oops: .
Most nagy névkeresésben vagyunk, ha van már neve, jobban fogok hozzá kötődni, és vettem édi kis zöld előkéket szopihoz. :lol: Nem is volt szép a lila...

Ktc, örülhetsz, hogy jól megeszik mindnefélét Bori. Nálunk a joghurtban a gyümölcsdarab sem jöhet szóba, nemhogy valamit beleszórok. Puding csak bolti dobozos az is csak 2 napja. Tejbedara darabos emiatt nem és még sorolhatnám.

Gyöngyi, most akkor hová is járnak a lányok? Úszni, kézire, balettra? Nem csoda, hogy nem jösz, hogy tudod ennyifelé hurcolni őket?

Mi is hétfőtől újra elkezdünk úszni, megy Norbi is - ha nem lesznek ezren. Ha sokan vannak, akkor pénteken, de az 3-kor kezdődik. Elég zűrös otthon altatni őket.

Kory, Andi hogy vagytok?

Tele ettem magam lilahagymás krumplisalátával. Szegény baba, miket küldök én neki, míg a fiúk kapták a Nutellát szőlőlével, ő csak fűszereset meg csípőset kap vízzel.

Éva

KépKépKép
agmano

Sziasztok!

Gyöngyi!

Nagyon jók az új vonalzók,szépek a csajok és nagyon jó súlyban is vannak.
Te is helyes vagy a képen! :lol:
Gyöngyi!

Pont abban kértem segítséget,h.Lenkei üzlet nincs a lakhelyünk közelében,interneten meg levették a rendelhető termékek közül a folyékony életerő gyermekeknek vitamint.
Nem tudom,h.miért.
Majd a férjem holnap délelőtt felhívja őket.

Kép

Kép
kory

Ktc és mindenki!

Köszi aki segíteni akart a vitaminban,de a férjemnek sikerült
egy szállítóval kapcsolatab lépni akinél volt,és hoz Lenkeit.
Mostmár kiváncsi vagyok,bárcsak lenne tőle egy kis hízás!
Ez minden vágyam ,az mellett,h.egészségesek legyenek!

Kép

Kép
kory

Mégegy kérdés:
Szerintetek érdemes ezt a Prevenar oltást beadatni?
Olivér,ő ugye 2év alatti ő megkapta,de nem tudom,hogy Kingát
érdemes lenne-e beoltatni?
Vélemények?

Kép

Kép
kory

Kory!

De jó, hogy lesz vitaminotok! Csodát ne várj! Sem az étvágya, sem a súlya nem fog nagyon változni, de talán ellenállóbb lesz.

Eddig nem volt sok füles bajotok, most jár oviba Kinga? Hall már rendesen?
Nem is nagyon beteges... konzultálj a gyerekgyógyásszal, de ha csak évi 3-4-szer beteg, akkor nem érdemes beoltatni.
Olivér egyszerre kapja meg az oltást?

Tündi, van kocsitok?

Éva

KépKépKép
agmano

Helló!

Az oltást Kingusnak? Jó kérdés. Én is azt tanácsolom,hogy a gyerekorvosnál kérdezz rá.

Éva:nincs kocsink,vagyis van,de nem jó.. :( Most már indul,csak átfordult a vezérlése,így egy henger nem megy,úgyhogy szerelő újra.Amúgy azért,mert a szerelő betolta,hátha indul,de nem lett volna szabad a vezérlés miatt,szóval :evil:

Csajok olyan dolog van,ide nem is írom le.De félelmetes.
varga tünde

Mi van?!

KépKépKép
agmano

Hali.

Tündi.mi a baj???????? írjál a g-re.

Kory.örülök,hogy lesz vitamin :) :)

Jövök majd még,csak Zsolti társasozni hív.

Andi és

KépKép
KépKép
cleo27

Helló!

Írtam! Majd oda is írjatok vissza.Köszi
varga tünde

én is tudni szeretném!!!vagy nekem nem való??betegség??
nem tudom a címet :oops: :oops: pü-t lécci
de ha betegség akkor ne
barika2008

Vissza: Gyermekek - betegségek, gondok

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?