Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Móki, Kata, felhívtam a kórházat, szerdán fél öttöl lesz előadás a szülés folyamatáról.Áll még a szerda, jó nektek is a fél öt?

Puszi, Léna

Lilypie Pregnancy tickers
nuska

Sziasztok!

Maszat, Apa és Anna! Nagy -nagy gratula!
Beindult a sor, és szinte naponta jönnek az új babák!

Léna, nekem jó a szerda fél öt, ill. egy picit előbb kéne talizni( csak 5-10 perccel) a kórházban. Apát viszitek? Az enyém akkor edződik, de ha mindenkié ott lesz, akkor apa is jön, nincs apellátaKép
Kata, neked is jó még a szerda, ugye?

Ma megyek dokihoz, és valóban, már ezen, v. a jövő héten kezdem a ctg-ketKép

Az Antimatéria teázó is a Jókai utcában van, a Nyugatitól kb. 2-3 percre. De az 1001 éjszaka is szupi volt! Nekem eddig jó a márc.8!!Kép

Humi, megjött a mailed, köszönöm szépen! S nincsenek véletlenek, mióta találkoztunk, "véletlenül " egy lányzóval futottam össze, akinek u.ilyen problémái vannak. Soha jobbkor a segítség!

Bogi, nekem is sokszor eszembe jut a 21-23 fok, mert én imádom a meleget, apa meg még jobban. Nekem a 23-25 a normális, bár sokak szerint ez nem egészséges, én bevállalomKép Ha ezt örökli manócska, akkor akár tüzet is gyújthatunk a szoba közepénKép ( ha sírós lesz, biztos először-az éhség után - erre fogok gondolni! )

Szép napot,

Móki
móki

Maszat,
hatalmas gratula neked. Jo egeszseget es sok tejcsit kivanok. Na meg persze majd a tortenetet is varom. Kép

Brigi,
mi biztos hogy megyunk a mai eloadasra, szerintem fogunk ma talalkozni. Mar csak kivancsi leszek, hogy milyen lesz az eloadas.

Epp az elobb huztam fel magam, mert a mi berszamfejtonk telefonalt, hogy nem vittem be a 2. tappenzes papiromat, igy szinte alig kapok valami penzt. Igen? Megis mikor vittem volna be mikor a mult heten volt a 2. het mikor mennem kell a papirert es a dokim csak pentekenkent van? Azert csodat en sem tudok tenni. Szerdan megyek, viszem be a papirt es a fo berszamfejtot megkerdezem par dologrol!

Viszont hogy van az, hogy szules elotti 1 honap mas "besorolasba" tartozik?

Eszty 35+0
eszty

Sziasztok!

Eszty, erre figyelj oda, mert engem is majdnem "becserkéztek" ezzel.Ha betegállományban vagy, nem kötelező elmenni szülés előtti szabira(ez az egy hónap), mert akkor szülés után nem fél év, hanem csak öt hónap jár neked.Szerintem kérdezd meg nálatok a munkaügyist, hogy hogyan jársz jobban.Nekem is ők mondták, hogy nehogy igénybe vegyem, mert a táppénzzel jobban járok.Remélem, nem voltam túl zavarosKép

Móki, én most kérdeztem apát, azt mondta, hogyha nem muszály, akkor inkább dolgozna, merthogy ő odaérjen fél ötre előbb el kellene jönnie.Ebben a hónapban(ha minden igaz)úgyis lesz egy olyan napja, amikor otthagy csapot-papot.KépKép
Szóval felmentést adtam nekiKép
Ti merről jöttök?

Puszi, Léna

nuska

Sziasztok!

Kata gratulálok Annához, remélem jól vagytok. Sok tejcsit kivánok.

Mi jól vagyunk, bár ma éjjel fél 12-től 4-ig fájásaim voltak, de rendszertelenek. aztán el is mult. Derekam hasogat, fájások most is jönnek mennek. De rossz ez a várakozás. Szeretnék már tényleg túl lenni rajta.

Gabi
38+5

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1

Sziasztok!

Gabi, kitartás, már nincs sok hátra, ezek a fájások, azért már jelentenek valamitKép

Móki, Kata, máris módosítom, amit írtam az előbb a szerdával kapcsolatban, mert apú most ért haza, és mondta, hogy lehet, hogy egész héten tud így haza jönni, és akkor el tud velünk jönni.De ez csak holnap de. derül ki.Szóval ha nem zavar titeket, lehet, hogy ő is jönne.Kép

Puszi, Léna

nuska

Sziasztok,

Kitty, megnéztem neked, hogy a lányok mikor mennyit szoptak mert én mértem őket az elején éppen a nagyevő kedvük miatt és meg kellett nyugtatnom magam, hogy nem amiatt sír, hogy éhes hanem esetleg a poci miatt. Rita pont jan 16.án született és megnéztem január végén mennyit evett. átlag 700 gr-ot naponta, 6x szopizott volt közte 130 gr elvétve 140 gr, de 100-120 és nagynéha 70gr. is. Katát egy hónapos korától mértem nála inkább 650 gr volt az átlag de ő ekkor már csak 5x evett így inkább 120 és 160gr volt egy szopi, de néha itt is becsúszott egy-egy 100gr alatti érték. Rita 3200 gr született 6 hetesen volt 4850gr, Kata 3920gr-al 5 hetesen 4900 gr. Ezek csak adatok, de talán találsz bennük vmit ami hasznos lehet. Összehasonlítgatni, egy babát sem érdemes, mert mindegyik más, és nem érdemes senki miatt flusztráltnak lenni.
Kinga, örülök hogy szimpi voltam legyezgeti a büszkeségemet, hidd el a legjobb helyre csöppentél, nem mindíg minden a külsőség, az a lényeg mi van a fejekben. Ha lehet hívj fel a mobilomon én visszahívlak, mert sokat kéne írnom, szavakkal meg könnyebb elmondanom, ha jól gondolom a dokidat is jól ismerem. 20/9753845.
Gabi, kitartás, tudom milyen rosszak az utolsó napok, én már kiabáltam apával hogy ő csinálta szedje ki valahogy. azután kicsit lépcsőztem. Ha jól látom neked a harmadik manó érkezik, ahogy nekem is, nem tudom mekkorák a nagyok, de lehet, hogy addíg "egyszerűbb" amíg benn van.

sziasztok,

Rita
boksay_rita

Sziasztok!

Léna, persze, hozd apát! Legalább őt is megismerjük.

Most voltam dokinál, minden rendben, egy picit megrövidült a méhnyak, de állítólag ez ok. Fáj a szeméremcsontom, a keresztcsontom, de ez is ok - persze, nem neki kellemetlenKép Nem kritizálom, imádom! Pláne, hogy kimasszírozta a lábam. Ugyanis nem tudom, emlékeztek-e, én volnék a lábgörcsös paciens. Szóval ma, miután felkepesztettem a segítségével a székbe, begörcsölt a lábam. Mily meglepőKép Próbáltam felülni - büdösbogár effektus, mikor próbálsz lendületet venni, de a gravitáció legyőzKép - de felsegített és ki is masszírozta a lábamból a görcsöt. Szóval csak szupereket mondhatok róla! Léna, vasárnap megyek ctg-re.

Puszi,

Móki
móki

Sziasztok!

Még egy pici lány!!! Olyan jó minden nap erre bejönni.

Maszat!
Gratulálok, sok boldogságot és minden jót kívánok Nektek. Aztán Te is számolj be minél hamarabb a tapasztalatokról4

Eszty!
Hihetetlen, de igaz: megint nem tudtam elmenni Kép. Már kezdem ezt valami összeesküvésnek hinni. Jó, ez még csak a második alkalom, de mindig az utolsó pillanatban történt valami. Most rámsóztak egy kiselőadást, amihez anyagot kellett gyűjtenem, és mivel nem volt kölcsönözhető a könyv, a délutánomat a könyvtárban töltöttem - duzzogva. Remélem azért még szülés előtt látom majd a szülőszobát.
Jövő héten meg úgy néz ki, hogy találkozó. Erre most el tudsz jönni?

Gabi!
Kitartás, biztos nem könnyű már így a vége felé, de nincs olyan sok idő hátra, és hamarosan Te is boldogan babázhatsz.

Mariann!
Nálunk fehér helyett minden szürke és latyakos. Ez sem túl felemelő látvány, úgyhogy hasonló hangulatban vagyok.

Kép Találkozó Kép
Akkor úgy néz ki, hogy marad a március 8, hétfő? És most is legyen 5 óra, vagy esetleg más időpont felelne meg inkább? Lassan akkor le kellene fixálni a dolgot, megnézni hányan is vagyunk, meg ilyesmi. Nyilatkozzatok, aztán a biztonság kedvéért én inkább mégis foglaltatok asztalt. Antimatéria vagy 1001 éjszaka?

Holnap megyek 30. heti ultrahangra. Már alig várom!!! Olyan kíváncsi vagyok, hiszen a 22. hét óta nem láttam Manócskát. Remélem minden rendben lesz, és szépen fejlődött.

Jó éjszakát!
Brigi (29+3)

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

Sziasztok!

Mindenekelőtt hatalmas gratula Maszatéknak! Jó egészséget és sok tejcsit kívánok Nektek is!

Móki, LÉna,
Nekem jó a szerda. Akkor 10 perccel korábban találkozunk? Valahol a kórház portája környékén kellene. NEkem nem jön a Kispapim, mert sajnos 5-ig dolgozik és nem tud korábban eljönni. Nem tudjátok, hogy mennyi ideig tart az előadás? nekem 6-kor el kell jönnöm, mert megyek a fogorvoshoz. Kép

Ma voltam én is doki bácsinál. Minden rendben, de elég nagy a gyermek. 2400g kb. és a BPD alapján 3 héttel idősebbnek tippelte a uh. LEhet, hogy tényleg találkozunk a kórházban? MÁrmint szülésnél is? MInden lehet.

A március 8 és 2. sz teázó nekem tökéletes. HÁny órára menjünk? Most már nekem mindegy, tudok alkalmazkodni!

Puszi, Kata (33)
katca

Nem is tudom, hogy hol kezdjem.

2004. 02.21-én megszületett kisfiunk Jara Daniel Alexis, a 31. hétre 1650 gr-val, és 44 cm-vel, 9/10-s Apgarral császárral.
Első éjjel magától lélegzett, de másnapra nagyon elfáradt, így lélegeztetőgépre kellett kapcsolni. Péntekig rajta volt, majd kapott egy kettes orrszondát, majd egy nap elteltével egy egyes orrszondát, ezen keresztül segítették az oxigén ellátottságát. Tegnap mikor bementünk hozzá, semmilyen cső nem lógott ki belőle, és ez annyira nagyon szép látvány volt, hogy megint sikerült elbőgnőm magam (a változatosság kedvéért). Volt 3 napig kék fény alatt is, mert besárgult, de már az is lekerült róla. Jelenleg ott tartunk, hogy az egyes orrszondáról is próbálják leszoktatni, ami azt jelenti, hogy néha kiveszik, néha beteszik neki, de inkább anélkül hagyják hogy lélegezzen. Ma este mikor bent voltunk, fél óra alatt kétszer is kiszedte magának, amire a dokinéni azt mondta, hogy a babák sokszor saját magukat szoktatják le róla.
Minden nap 3 óránként fejek, és fagyasztom le a tejcit (ami szerencsére bőven van). Minden nap vihetek neki (már két napja) 50 ml-t, amit egész napra beosztanak neki, hisz napi 8 alkalommal kap 2-4 gr-t alkalmanként. nem sok, de legalább anyatejet kap, és nem hányja ki!!! A súlya 1 hét alatt 1650-ről 1500-ra csökkent, de azt mondják ezt muszáj is volt leadni, mert elég ödémás (vizes) volt. Szerintük itt megáll a csökkenés, és lassan elkezd hízni. Enni még pipettával kap, cicict majd csak akkor kaphat, ha megerősödik. Tegnap simogathattam meg először, ami hatalmas élmény volt, hisz amióta él, még nem is éreztem a kis bőrét. Nagyon kis puha és selymes. Persze nem nagyon csípte, hogy hozzányúlok, hisz eddig csak akkor nyúltak hozzá, ha piszkálták, bökködték, de mostantól minden nap simizhetem egy kicsit, és remélem megszokja, hogy melyik anya, és melyik a nővérek érintése. Doki szerint szépen, gyorsan és egyenletesen fejlődik, napról napra ügyesebb. Én is így látom, ráadásul, ugyanolyan virgonc mint a pocakban volt. (tegnapelőtt keresztben feküdt az inkubátorban, mert addig addig ficánkolt, amíg keresztbe került )

Hogy miért született ilyen korán: 21-én egész nap keményedett a pocakom, de mivel a Domival is folyamatosan keményedtem, így nem foglalkoztam vele túlzottan. Egész nap szinte semmit sem csináltam, csak egy ebédet főztem, a mosógépet be és kipakoltam, aztán ledőltem pihenni, hogy mire a Domit hazahozza a Rodi a nagyitól, kicsit fel legyek töltődve. Fekvés közben éreztem, hogy valami nem stimmel, mert most vagy bepisiltem, vagy elfolyt a magzatvíz. Hát egyik sem. Kimentem a WC-re (egy hirtelen ötlettől vezérelve vittem magammal a mobilt), és legnagyobb meglepetésemre mire kiértem, csak vért láttam mindenhol. A WC-ről hívtam a párom, hogy azonnal jöjjön, és kértem a szomszédból a barátnőmet, hogy jöjjön át amíg a Rodi nincs itthon, hogy addig se legyek egyedül.

Domi még a nagyinál van (habár most két napig itthon volt), de még nagyon fárasztó nekem egyedül, így még néhány napig nagyizni fog.
Én jól vagyok, jobban viselem a császározás utáni kellemetlenségeket mint a Dominál, valószínűleg azért, mert tudom, ha törik ha szakad minél előbb össze kell magam kapni, mert a kisfiamnak nagy szüksége van rám.

Bocsi ha hosszú voltam, de még így is annyi minden van bennem ami kikívánkozik...
Kép
goczane

Sziasztok,

Brigi,

Nekem jó a márc 8. talán a 1001 éjszakát jobb lenne ott tuti nem dohányoztak, meg mintha azt írtad volna hogy a másik nagyon felkapott. Ott fenn meg mi voltunk csak egyedül.
Én meg holnap megyek 37. heti ultrahangra én sem láttam a 29. hét óta, majd írom az adatokat.
Jó éjt megyek babaruhát vasalni,

Rita
boksay_rita

Sziasztok,

ErikaKép
Most nagyon meglepődtem,szinte egy napra voltunk kiírva. Hála Istennek, hogy minden rendben van és jól alakultak a dolgok. Gratulálok a kisfiadhoz, nagyon szívós kislegény. És helyes kismanó. KépKépKép
Egyébként nem voltál hosszú, és ha még valami kikívánkozik, akkor csak írd meg nekünk.

Danielnak gyors gyarapodást, neked meg kitartást!

Mariann
tmarianna

Erika!

Én is nagyon meglepődtem, amit írtál, hiszen én is április 18-ra vagyok kiírva és hát még van idő bőven... MIndenesetre annak örülök, hogy a körülményekhez képest minden jól alakult és, hogy a kis Dániel szépen fejlődik. A képen egyébként nagyon szép kis babának látszik, ha még olyan picike is!
Csatlakozom Mariannhoz: ha még van bármi, amit szívesen megosztanál velünk, akkor tedd azt meg, nekünk ez egyáltalán nem terhelő!

Nagyon jó egészséget kívánok nektek és feltétlenül jelentkezz, hogy mi történik veletek!

Puszi, Kata
katca

Sziasztok!

Kicsit off leszek és ezért elnézést kérek, de hátha valakit érdekel.
Új és hsznált, nagyon szép kisruhákat kinálok eladásra. Az újak bolti ár alatt vanank.
Akit érdekel, szivesen küldök fényképes listát árakkal és méretekkel.
Fotót ide nem akarok feltenni, mert sok helyet foglal.
Elérhetőségem: gitike@freemail.hu

Köszönöm!
Giti
gitike

Erika,
hirtelen megilyedtem mikor irtad, hogy mikorra szuletett, de majdnem elsirtam magam mikor irtad, hogy mostmar azert minden rendben van. Ez nagyon jo hir. Sok kitartast es minel hamarabbi hazamenetelt kivanok!! Ha barmi van meg, amit el akarsz mondani, akkor nyugodtan, ne fogd vissza magad!

Brigi,
szerintem ez az eloadas sokkal jobb volt mint a 4. A szuloszobat szinte minden eloadaskor meg lehet nezni.
A talalkozora egyenlore nem tudok mit mondani.

Eszty 35+1
eszty

Sziasztok!

Kitty!
Fogalmam sincs mennyit szopik. Nem vagyok a méregetés híve. Ráadásul Lili a fél órás szopásidő helyett max. 10 perceket szopizik, és mégis ilyen szépen gyarapodik, úgyhogy nem is látom értelmét, hogy méregessem. Hetente egyszer mérjük meg, és kész.
Nálunk a gyerekorvos és a védőnő is azon az állásponton van, hogy csak azokat a babákat mérjék rendszeresen, akik nem esznek eleget, vagy látszik, hogy nem úgy fejlődnek, ahogy kellene.

Erika!
Nagyon szép a kisfiad! Büszke lehetsz rá, hogy ilyen stramm lurkó. Biztos hamarosan hazaviheted!

Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi

Sziasztok!

Erika, én is csatlakozom a többiekhez, nagyon szép kisfiú, gratulálok.Örülök, hogy írtad, hogy már minden jól alakul.És az is biztos jót jelent, hogy keresztbe fordultKép

Móki, Kata, úgynéz ki jön velem majd apa is.Akkor a kórház előtt negyed öt?

A tegnapi CTG-n minden rendben volt, de vmiért nem szereti.Képzeljétek, egész végig azt a tappancsot rugdosta.A szülésznőm meg a férjem azon nevettek, hogy sehol máshol nem mozog csak a tappancs alatt.Pedig nem volt szoros.
Ma este megyünk vizsgálatra, olyan jó volna, ha már lenne vmi biztató.
Tegnap este mondtam neki, hogy a jövö hét hétvége ideális lenne a születésre, mert addigra itt lesz a kiságy, a pelenkázó is, meg nekem sincs semmi programomKépKépnem tudom hallgat-e rám.A férjem meg jól leizélt, hogy mit sürgetem, ezt a picit több mint 3 hetet már igazán kibirhatnámKép

Puszi mindenkinek, Léna

nuska

Sziasztok!

Erika!
Először is gratulálok a pici fiúhoz, nagyon ügyes, erős legényke, gyorsan elkezd majd gyarapodni, és remélem mihamarabb otthon lehettek. Az ilyen pici babák még gyorsabban nőnek, mind az átlagos súlyúak. A képen nagyon szép a picur, nem is tűnik olyan aprónak.
Nem voltál hosszú, nyugodtan írjál még ami kikívánkozik Belőled, itt szerintem mindenkit érdekel.

Bogi!
Lehet,hogy neked van igazad, és az állandó méregetés sem jó. Én az első hónapban mindig mértem a nagyobb lányokat is, így össze tudom hasonlítani. Persze lehet,hogy felesleges,minden babának megvan a maga üteme. 1 hónap után vissza fogom vinni a mérleget, és csak hetente a tanácsadóban méretem.
Lili nem szokott nagyokat bukni? Én most éjjek is teljes cuccot cseréltem a babán, plusz az én pizsamámat is. Csak úgy dőlt belőle a tej. Ez mindig akkor van,ha nagyon tele a mellem.Pedig kb.10 percet szopott. És ilyenkor kb.200-at eszik, abból jön ki a felesleg. Kis butus. És erre írja a könyv,hogy annyit esznek a babák,amennyire szükségük van....

Képzeljétek, a lefejt tejnek találtam alkalmas tárolót. Én ugyanis nagyon drágállottam az AVENT-es zacskókat, ami 20 db és 2000 Ft. Eddig azon törtem a fejem,hogy lehetne olcsóbb. Leírom, hátha valakit érdekel. Vettem a patikában 150 és 200 ml-es fehér műanyag tégelyeket, ezeket elmosom, majd a mikrós sterilizálóba kifertőtlenítem. Egy doboz 20 Ft, és az mégsem 100,mint az AVENT-os zacskó.Hátha segítettem valakinek.

Gabi!
Kitartás, már tényleg a vége felé vagy, bár elhiszem,hogy ekkora pocakot már nehéz cipelni. Meg gondolom a gyerekek mellett nem is tudsz eleget pihenni.

Kitty
kitty123

A tejtartós zacsihoz: sok sok keresgetés árán találtam AVENT tejgyüjtő zacsit (csak zacsit, a hülye csattok, meg cimkék nélkül) 40 db-s kiszerelésben 2125.- Ft-ért az Europarkban a Bababoltban az emeleten.(így 53 ft-re jön ki darabja)
Az Avent holapján is rajta van, még egy kicsit olcsóbb is:
http://www.pro-mama.hu/fomenu_elemei/fogyar.htm

Ezen a címen akár meg is lehet rendelni:

http://plaza.kulcs-soft.hu/pro-mama/
Ezen belül az eldobható termékek menüpontban az első helyen : 5012909004145 Eldobható etetőzacskó 40 db csomag 2030 Ft

Mivel mostanában én is nagy anyatejgyüjtő zacsi fogyasztó vagyok, így nekem is érdekem volt, hogy nem 100-120 ft-s zacsiba tegyem a tejcit, így kénytelen voltam keresgélni. De megérte!!!

Ha valaki nem döntött volna még mellszívó ügyileg: én ismét a Medela Mini Electricet használom (nagyon meg vagyok elégedve vele), gyorsan tisztán, minden cécó nélkül leszedi a tejcit. Ennek az ára 17990.- Ft volt két éve, de most is ugyanolyan jól működik. A kórházban, hogy a többi kismamát ne zavarjam az éjjeli fejéssel, kértem a férjem, hogy vegyen egy kézi mellszívót is. Vett egy Medela kézi mellszívót, ami 5600.- Ft-ba került, ez is szépen leszedi a tejcit, csak ez ugye egy kétkezes mutatvány, mert egykkiel húzogatja az ember a kart, a másikkal tartja az üveget, míg az elekromossal egy kéz szabadon marad, így közben sokminden mást is lehet csinálni. Mindkettőt azért szívből tudom ajánlani.

Erika
goczane

Sziasztok!

A tegnapi napom nagyon zsúfolt volt - meg is ígértem magamnak, ez volt az utolsó rohangálás! A munkahelyemre mentem (azaz sofőrt küldtek értem - tiszta Keresztanya voltam, a Főnököm hatalmas fekete BMW-jét küldte értem) még 1-2 dolgot aláírni, s repültek az órák! Este pedig a babanet oldal egészen egyszerűen nem nyilt meg, errort kaptam folyamatosan.

Erika!
Kicsit megijedtem, amikor olvastalak, de látom a képen Daniel milyen stramm kisfiú (a második "fiunk" igy tavasszal! Kép )nem is pici, a súlyát pedig behozza! Remélem hamar kikerül az inkubátorból és hazaengedik a kis családba, ahol folyamatosan gyarapodhat tovább csupa-csupa szeretettel és gondoskodással kőrbevéveKép Nagyon vigyázz Magadra! Daninak jó egészséget, és sok-sok-sok gramm hízást kívánok! És tájékoztass ám bennünket a hogylétéről!

Maszatka!
Gratulálok Annához, szép nagy babaKép Kérünk szépen fényképet is! Te jól vagy? Peti hogy fogadta a hugit?

Rita
Kép HihiKép Na a minap PONT ezt vágtam kedvesem fejéhez, hogy miatta van ez az egész. Azt hiszem éppen a zoknimat nem tudtam felhúzni a pocakomtól.

Gabi, tarts ki, már csak alig 1 hét!

Andival beszéltem tegnap, nagyon jól vannak, az oldala szúr gyakran, ha sokat jön-megy. Lili makacsul tartja pozícióját, azaz nem fordult meg, igy az orvosával a császár mellett döntöttek, amit a márc. 15-i hétre egyeztetnek majd. A leányzó jól van, max. 3 kilós lesz.

Lányok, remélem át tudom hidalni a logisztikai nehézségeket és csatlakozni tudok március 8.-án a teázáshoz. Attól is függ, csütörtökön hogyan látja a doktor úr a helyzetünketKép

Kitty
Mindenképpen kell tejtároló zacsi, vagy a doboz, amit javasolsz? Ezt előre vegyük meg, vagy elég ha már hazajöttünk, s igény szerint?

Hú, egy fontos kérdés Hozzátok, Kitty, Gabi, Rita, Maszat, s a többgyermekes mamik:
Mi a véleményetek a haskötőről (gyógyszertári, vagy az Anita)? Használtatok/használtok szülés után? Tapasztalat? Valóban gyorsabban visszamegy a has? Jó az, ha erőszakkal szorítjuk vissza, vagy bizzuk az izomzatra?

Mi jól vagyunk, már 2 napja nincsenek éjszaka "jósló-fájások", lehet csak egy ideget nyomott a fejecskéje? Aludni továbbra sem tudok jól. Kicsifiam mozgékony, ha pihen, a pocak jobb oldalára szeret odatüremkedni, olyankor elég érdekes formám vanKép

Megyek pihenni, most már nemjó az ülés...

Szilvus
37+4
szilvus

Sziasztok,

Erika, hát én is elérzékenyültem azon amit írtál, de látszik tényleg milyen erős kissrác és hamar erőre kap. Te meg nagyon ügyesen fejsz, és ez nagyon fontos, hogy megmaradjon a tejci Daninak ha megerősdik, igazán minden kismama büszke lehet rád. A tejszívó témában teljes mértékben egyetértek veled, én már az előző két lányomnál is ezt használtam az elsőnél a kézit, a másodiknál már az elektromost, nekem is nagyon bevált. kszi a tippet a zacsira.
Ami meg kikivánkozik írd meg nyugodtan, mert egyrészt tanulunk belőle, és ha néha csak együttérzéssel is de segíthetünk. Melyik kórházban vagytok?

Más téma: ma voltam ultrahangon hát ez a 36 hét 3 napos manó nem kicsi odabenn
BPD 94 mm, OFD 114 mm, HC 33 cm fejkrfogat, AC 355 mm, FL 72 mm, 3500 gr.
Felteszek néhány képet az albumba róla.

Szilvus, Haskotő. régen ugye anyuinkra homokzsákot raktak, szerintem egy szorító bugyi nem lehet káros, csak ne érezd magad kényelmetlenül. És a legfontosabb a szoptatás ugyanis minden mellretétellel méhosszehúzó hormonok szabadulnak fel ezt érezni fogod, az első pár kortynál.
Na sziasztok, fél négyre megyek CTG-re. este még bekukkantok.

Rita
boksay_rita

Szilvus!

Szerintem a tejtartó zacskó,vagy amit használni fogsz ráér szülés után is beszerezni, ezt ha kell Apuka is megteheti. Addigra kiderül, hogy fejsz-e vagy hogy alakul. Azért szerintem érdemes mindenképp a fagyasztóba is gyártani tejet, sose tudni, kellhet később.

A haskötőről: én eddig még sosem használtam, és mindig visszament a hasam.Nem tudom,hogy attól gyorsabban megy-e vissza.Hátha a többiek többet tudnak. A védőnő viszont azt mondta,hogy az első 6 hétben nem szabad tornázni. (Nem mindha éppen arra lenne időm, és kedvem) De azért később egy kis hasizom erősítés nem ártana.

Szilvus, látom, már Nálad is bármikor jöhet a fiúcska. Mit mondanak,mekkora lesz?

Kitty
kitty123

Rita!

Hát tényleg nem kicsi a babád. Nekem a szülés napján (ami ugye 6 nappal a kiírás után volt) végzett UH vizsgálatnál volt pont ilyen BPD,és OFD értékem, és 32 cm fejkörfogattal 3200 g-mal született Réka. Lehet,hogy hamarabb meg lesz a baba?

És igazad van. A legjobb méhösszehúzó a szoptatás. Első babánál is jól érezni, másodiknál még erőteljesebb, de most a 3. baba születése után az első pár korty szopinál a falat tudtam volna kaparni úgy fájt.

Kitty
kitty123

Sziasztok!

Kata, Léna, akkor a negyed 5 holnap a kórház előtt? (ill. mi lenne, ha bemennénk az előtérbe, mert olyan csúnya hideg van?)

Erika, gratulálok a babácskához, nagyon szép, stramm baba, és nekem sem tűnik picinek! (Először nem találtam a neved a táblázatban, mert a soron következők között kerestelek.) Sokat gondolok rátok, hogy mielőbb hazamehessetek, és gyarapodjon a fiatalember!!!

Remélem megint minél többen összejövünk jövő hétfőn!

Puszi,

Kriszta
móki

Móki, Léna,

Holnap ott leszek a kórházban. Szerintem is inkább bent ott a porta környékén talizzunk n5-kor!

Puszi, Kata
katca

Rita
Ari az ásítós és a nyelvnyújtogatós kép! Nesze Nektek, kis kiváncsiak - biztos ezt gondolta! Jót nevettetek gondolom a mozizás közbenKép Nekem pont ugyanilyen idősen BPD 8,9 cm,a súlya pedig 2800-3000 gr volt, tehát valóban nem kicsi a kicsi! De azt irtad, Kata is nagy volt. Mi csütörtökön megyünk, azaz a betöltött 38. hétre kiváncsi vagyok mekkorát nőtt! (Én mindenesetre szép nagyot, mióta itthon henyélekKép

Kitty
Bármikor jöhet, már febr. 19.-én születésre alkalmasnak találta az orvos. Úgyhogy azóta mindennap úgy kelek, hogy lehet, hogy ma?Kép Ti már tudjátok milyen, annyira jó Nektek! Igy az első alkalom hihetetlenül izgalmas, és türelmetlen is vagyok! De pl. a héten még nincs kedvem szülniKép Szombatra bejelentkeztem a fodrászhoz és a kozmetikushoz, hogy a pici egy szép anyukát lásson meg, mikor világra jönKép

Megnéztem, a gyógyászati segédeszköz boltban van haskötő (marha széles gumi, tépőzárral), horrorisztikus áron. Holnap benézek az Árkádba ott az egyik kismama bolt árul Anita cuccokat. Akkor már inkább a szorító bugyi, azt ruha alatt is lehet hordani (biztos jó rusnyaKép ) A Kispapa a kismama-bugyijaimat is nemes egyszerűséggel szexi-bugyinak hivja...Kép

Sziasztok,

Szilvus
szilvus

RitaKép

Megtekintve a korábbi 3D képedet, a lakód kislánynak látszik. Ugye?

Puszi,
Szilvus
szilvus

Sziasztok!

Erika!
Gratulálok Nektek elsősorban ahhoz, hogy ilyen szerencsésen túlvagytok Daniel születésén és persze ehhez a születési korához képest nem is olyan csöpp és nagyon aranyos fiúcskához. Kép Amilyen stramm babának tűnik, biztos hamar túl lesztek a nehezén.

Rita!
Hatalmas a Babócád ahhoz képest, hogy még csaknem 1 hónapod van hátra Kép ,bár ahogy írtad korábban Kata lányod is szép nagy babaként született.

Haskötőről: Én is bizonytalan voltam, hogy érdemes-e megvenni, ezért egy korábbi kontroll vizsgálaton megkérdeztem a nőgyógyászom. Ő azt mondta, hogy szerinte hasznos; így mivel hiszek neki vettem egy Chicco márkájút. Csak a mérettel voltam gondban, mert hát a mostani pocakkal nem igazán van mihez mérni, hogy mekkora fog kelleni.

Lányok akik már babáztok! Kép
Érdemes venni mikrós sterilizálót vagy elég a fertőtlenítő folyadék?

Egy kicsit módosítgattam a babás táblázatot. Remélem jobb lett.

Puszi: Humi

Kép
Kép
humi

Erika,Maszat,TÜndi! Nagy gratula a babákhoz!

Én csak átfutottam a forumot nincs idöm most olvasgatni Benneteket.

Orsi nem kap pótlást, azota a napi adag 300-350g.
nem sok, de lusta a kiscsaj, amig spriccel a tej a szájába addig issza, szopni nemigen akar. Elalszik. Most keresek valakit aki legalább a tejet megveszi mert nekem már rengeted a fagyasztott. Szoval nem a tejhiány az oka.
A mérés kicsit stresszel mert igy látom hogy kevés amit eszik. Tudom sokan mondták már, hogy ne mérjem se sose birtam még ki. Elég lesz a gyerekorvosnál jövö héten.

Kitty, Bogi! De jo hogy nektek rendesen szopik!! Nekünk az átlag hogy reggel van 90-100g, majd napközben 20-50g-ok. Kép De ránézésre egészséges kisbaba igy nem vagyok elkeseredett. Majd megindul a növésben. Én is vézna voltam.

A finisban levöknek kitartás és könnyü szülést!!

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Karmen!
Ne aggódj. Nekem is nagyon keveset szopott, csak gyakrabban. Én most is úgy érzem, hogy ugyanannyit eszik, és már nem is olyan gyakran, de súlyra meg igencsak gyarapodik, úgyhogy nem izgulok. Aranyos kerek pofija van. és azon látom, hogy semmi baj. Ráadásul akkorákat vigyorog kaja után Kép

Kitty!
Nekem Lili tényleg annyit eszik, amennyit elbír. Egyszer "hányt" csak tegnap, akkor jó sokat, de amint kijött belőle, azonnal kereste a cicit Kép Jó nagyot nevettem. Ezen kívül egyszer bukott, amikor csuklott, de minimálisat, csak a száját töröltem meg.

Szilvus!
Kitartást. Ha megjön az első hasmenésed, akkor tuti aznap szülsz Kép Én nem hittem el, de tényleg így volt. Sőt, Lili előtte egy-két nappal a szokásoshoz képest kevesebbet is mocorgott.
Amúgy a keményedéssel vigyázzatok lányok! Inkább azonnal megállni, lefeküdni, és pihenni, nehogy úgy járjatok, mint én.

Kitartást!

KépKép

KépKép
farkasbogi

Sziasztok!

Erika!
Az első pár sorod szörnyen megrémísztett, már akkor sem tudtam visszatartani a könnyeimet. De nagyon boldog vagyok, hogy végül minden ilyen jól alakult. Vigyázzatok magatokra, minden jót kívánok Nektek és remélem pici fiad továbbra is ilyen ügyes és erős lesz. Gratulálok hozzá!

Kicsit el vagyok keseredve a mai ultrahang miatt. Remélem csak én látom borúsan a helyzetet, és igazából nincs semmi gond, dehát első baba és nagyon izgulok miatta. Kiderült, hogy meglehetősen picike, és sajnos nemcsak a súlya, hanem a BPD-je is. Ez utóbbi aggaszt jobban. Most a 30. hétben vagyok, és Luca csak 1034 gramm a súlybecslés szerint, a BPD pedig 69 mm. A szonográfus nő nem mondott semmi konkrétat, csak annyit, hogy kb. 3 héttel látszik kisebbnek. És még mindig nem fordult meg, továbbra is a popsiján csücsül.Más mindent rendben talált. Csütörtökön megyek orvoshoz, remélem ő majd kicsit megnyugtat.

Eszty!
Ezek szerint még láthatom a szülőszobát. Végülis még van hátra 10 hetem, talán annyira nem vagyok elkésve a tanfolyammal. De mostmár tényleg szeretnék menni.

Rita!
Gratulálok Babócád méreteihez, a képek is nagyon aranyosak. Ő is szép termetű leányzó lesz!

Kép Találkozó Kép
Nos, Lányok, akkor telefonáljak az 1001 éjszakába? És mondjuk 17 óra megfelel?

Jó éjt Mindenkinek!
Brigi (29+4)

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

Sziasztok!

Erika: meglepődve olvastam hogy mi történt, aztán a végére már elérzékenyültem, és örülök hogy minden rendben van veletek. és gyönyörű, stramm fiacskád van. Kívánom hogy minél hamarab hazavihesd.

Nekem van haskötőm és indkettőnél használtam, most is fogom, nekem bevállt. A tornázás az első 6 hétben tényleg nem lehet, utána már fokozatosan elkezdhető gyengébb gyakorlatokkal.

Nekem ma reggel volt ilyen egészen halvány rózsaszines folyásom, így inkább bementem Pestre hogy ha esetleg menni kell akkor hamarabb bent legyek. Persze ez teljesen elmult egésznap nem volt több. Fájások voltak időnként.
Holnap megyek este 6-ra CTG-re.

Sziasztok
Gabi
38+6

Kép

gabi1

Brigi, fel e fejjel, ahány ultrahang, annyi méret! Még van a babának több, mint két hónapja, hogy megnőjön, és az utolsó hónapban nagyon sokat gyarapodnak!

Nekem jó a hétfő öt, akár előbb is.

Jó éjszakát Mindenkinek!

Puszi,
Móki
móki

Szilvus!
Mikor mész a dokihoz csütörtökön? Hátha találkozunk. Mi is akkor beszéljük meg, hogy akkor mikos is legyen a császár, utoljára március közepét mondta az orvos. Lehet hogy együtt fogunk az Andival küszködni a felüléssel!
Ja és tényleg jól néztek ki a pároddal a Nők lapjában!
darla

Sziasztok,
Kitty, hát igen pontezt akartam kérdezni, mert ezt modták a harmadik babások, hogy lineálisan nő a fájdalom mértéke már az összehúzódásoké a babák számával, akkor erre megpróbálok felkészülni...
falkaparó miegymás.

Szilvus, azt hiszem te kérdezte a Mávot ugye? Beszéltem a dúla barátnőmmel ő 3 szülésznő nevet is említett Schönek gabi, Hegedüs Sarolta, Csenki Mária, azt mondja mindhárman aranyosan, és értenek a gátvédelemhez a Mária már kisért 5 kg-os születést sikeres gárvédelemel, de ő emberileg akitől legtöbbet tanult a Saroltát szerette. Szerintem be kéne osonnod felkészítéskor, vagy szülőszobalátogatáskor és meg kéne próbálni kiszúrni amelyik neked személy szerint a legszimpatikusabb.
Humi, beszéltem a szülésznőmmel, fel kéne hívnod a 20/9753945-ös mobilon, visszahívlak és meg tudjuk beszélni mit mondott, vagy legkésőbb hétfőn a teázóban.
Brigi, a sógornőm kb olyan alkat mint te és a kisfia teljesen időre születve volt 2600 gr és 48 cm. Ne aggódj nem lesz semmi baj. kérdezd meg anyudat te mennyivel születtél, meg a párod is. Majd hétfőn jól megnyugtatunk!
Nekem továbbra is jó a 17.00 óra 1001 éjszaka. Bár lehet, hogy kések egy kicsit.
Jó éjt mindenkinek,

Rita
boksay_rita

Sziasztok (igy késő este...)

Bogi
Hasmenés már van 1-2 napja...Na akkor most jól megijedtem. KépFurának is találtam, a vastabletták miatt...Mozogni mozog rendesen.

Rita
Köszönöm!!!! Feljegyeztem mindhárom nevet. A soron következő vizit már a kórházban lesz, lehet bekukkantok a szülőszobára, s megkeresem valamelyik szülésznőt.

Darla
Este 1/2 6-ra megyek a doktor úrhoz. Lehet, hogy hármas randi lesz március közepén?Kép Andinak is akkor lesz a császár, s szerintem én sem húzom ki 21-ig (lásd Bogi írásaKép

Brigi
Nyugodj meg! Az UH-k amolyan átlagot adnak, s vannak eltérések. Lehet, hogy a kislányod a 30. héten pont kevesebbet nőtt. Majd a következő 1-2 hétben behozza. A faros fekvés miatt se félj. Mi harántfekvésesek voltunk még a 30. héten, s 2 hét alatt befordult. Vagy esetleg nem lehet, hogy valóban picit fiatalabb a baba?

Jó éjt Nektek!

Szilvi
szilvus

Sziasztok!

Tettem fel pár új képet az albumomba Rékáról és a nagyokról. Ha van kedvetek nézzétek meg.

http://babanet.hu/album/main.php?own=1&album=1570

Brigi!
Ne aggódj a méretek miatt. Az UH csak kb. adat. Érdekes módon nekem a 28. és a 32. hét között mindig egyforma adatokat mértek, pedig nem hiszem,hogy közben nem nőtt. Aztán hirtelen normál érték lett a 36. hét körül. Amúgy lehet,hogy eleve kisebb baba lesz. A nagyobbik lányom is teljesen időre 2,7 kg lett, de teljesen érett volt. Van akinek 2,5 kg és van akinek 5 kg-os a babája, de mi sem vagyunk egyformák. Az a lényeg,hogy rendben van minden.

Rita!
Hát az összehúzódás az első szoptatások alatt nekem tényleg nagyon fájdalmas volt.De az csak az első 3 nap, utána már nem vészes.

Gabi!
Már nagyon gyanús vagy. A halvány rózsaszínes folyás után már szerintem nincs sok hátra. Hajrá! Aztán valahogy üzenj ám, ha megvan a babó!!

Kitty
kitty123

Sziasztok

Kitty gyönyörűek a lányaid.

A rózsaszines folyás teljesen elmult. Fájások voltak napközben, de az is elmult.
Éjjel alig aludtam valamit, mert félóránként ébredtem a fájásokra, de sehol semmi. Ma megyek 6-ra ctg-re, akkor majd beszélek a dokimmal, és lehet mondom neki hogy vizsgáljon meg hogy egyáltalán van e hatása ezeknek a fájásoknak.

Gabi
39+0

Kép

gabi1

Sziasztok!

Kitty, nagyon édesek a képek, főleg ahol a gyerekek együtt vannak.Kép

Brigi, szerintem se aggódj, a doktor bácsid biztos megnyugtat majd.Szerintem még az is lehet, hogy vmelyik méretét rosszul mérte le a nőci, mert a súlyt a többi méretből becslik.

Móki, Kata, Akkor negyed öt, porta.Móki neked végül jön a párod?Mert az enyém azt mondta, hogyha ő lesz egyedül pasi, akkor inkább haza megyKépSzóval ha te nem hozod, inkább én is itthon hagyomKép

Nekem is jó a hétfői időpont, meg a hely is.(Remélem még visszatalálok oda)

Puszi mindenkinek, Léna

nuska

Gabi!

Lehet,hogy már az esti vizsgálat is segít elindítani a dolgokat.
Látom, már tényleg sokat küzküdsz, drukkolok, hogy mihamarabb a kezedben legyen a baba. A nagyok várják már a tesót?

Kitty
kitty123

Jóreggelt!

Kitty
Mennyit változott Réka 2 hét alatt!Kép Kikerekedett a kis arca. Mindhárom Hölgy gyönyörű, büszke anyuka lehetszKép ! Egyre inkább kedvet kapok a MIHAMARABBI kistestvérhez. De egyenlőre inkább izgulok továbbKép

Gabi,
Én is kiváncsi vagyok, hazajössz-e még az esti vizsgálatrólKép Mikor is kezdődtek Neked ezek a fájások? Kb. 1 hete ugye, valahol a 38. hét környékén?

F. Kata
Jól eltűntél! Merre vagy? Jól vagytok, ugye?

Darla
Akkor holnap találkozunk a rendelőben? Nem írtad, Te hány órára mész.

További kellemes ébredezést - bár a frissbabásaink már biztosan túl vannak kábé 2 reggeli etetésen!Kép

Szilvus
37+5
szilvus

Kitty lehetséges hogy már nem jövök haza, de jó lenne.

Szlvi igen kb a 37-38. héttől vannak, kiváncsi vagyok nagyon hogy van e egyáltalán hatása, aztán lehet Réka úgy gondolja hogy ha már úgy is ügyel a dokim akkor gyorsan ki is bújik

Gabi

Kép

gabi1

Kitty!

Mindhárom lányod bombázó! Micsoda szemek!

Szilvi!

Azt hiszem neked tényleg nincs sok hátra Kép
21-ig biztos nem fogod húzni.

Én is teszek fel új képeket Liliről az albumba.
http://babanet.hu/album/main.php?own=1&album=1533

KépKép

KépKép
farkasbogi

Gabi
Csak mert hasonlóan kezdődtek nekem is, tudod....Kép Drukk-drukk Neked és Rékababának! Aztán üzenj majd férjeddel, ha történés leszKép

Bogi
Lili is szépen kigömbölyödöttKép Olyan édes, arisztokratikus arckifejezéssel alszikKép
Bogi, azt a macis szőnyeget a babaszobába HOL VETTED?Kép

Szilvus
szilvus

Bogi!

Hát Lili is nagyot nőtt. Nagyon édesen aluszik, teljesen ellazulva. Látom Lili is cumis baba. Én nagyon sokat őrlődtem rajta,hogy adjak-e cumit Rékának(eddig egyik lányomnak sem volt), de még 150 szopi után is tátog, szopni akar. Viszont cumival szépen elnyugszik.
Nekünk is uolyan macis szőnyegünk van, mint Nektek, úgy szeretem.

Szilvus! Ezt a szőnyeget a Diego-ban lehet kapni, és nem is drága 9900 Ft, 160x225 a mérete.
A www.diego.hu -n megnézheted, több méret is van.

Kitty
kitty123

Bogi, Kitty
Én is vettem ám cumit, kerek végűt, meg laposat is 1-1-et. majd eldönti melyiket szereti. Any amondta, mindketten Öcsémmel cumis babák voltunk és szépen magunktól elhagytuk mire bölcsibe mentünk.
Na, akkor már 3unknak lesz ua. szőnyege! Nagyon tetszik! Úgy számolom a méret is stimmel, bár a jelenlegi kicsit kisebb. Még valami fali éjjeli-lámpa kell a pelenkázó vagy a kiságy fölé-mellé, mert az íróasztal kiköltöztetésével a kislámpa is megszünt. A mennyezeti lámpa pedig nagy fényt ad, ha éjjel feloltom.

Szilvus
szilvus

Micimacis szőnyeg is van! Kép

Szilvus
szilvus

Szilvus!

A micimacis talán jobban is menne a függönyötökhöz. Az is nagyon szép, láttam élőben.

Kitty
kitty123

Szilvus!
Jó eséllyel összefuthatunk, ha kicsit korábban érkezel, mert én háromnegyed ötre megyek!
A babaszobátok már igy is nagyon csinos, de látom még mindig benned van a "fészekrakó ösztön"! Kép
darla

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?