Új privát üzeneted érkezett!

Amadea, mi a baj az autóval? Hányinger? Bezártság? Sok pisilés? Szegedről Sopronba vonattal nem semmi. De ott már biztos jó lesz! Bibi, én tudom mi a kisfiad neve, de nem mondom el senkinek :) !

Puszedli, szerintem méz és barna nádcukor! Sütibe gyümölcscukor.

Sosi, gyógyulást! Legközelebb már biztos kiderül a neme!

Zsu, az elejét gondolom Amadeának akartad írni
:lol: Popsit adok szívesen, nekem több van a kívánatosnál!

Banyoszka, örülök a jól sikerült UH-nak! Szombaton mi is megyünk.

Mormota, mi volt a fogorvosnál? Nekem is mennem kell, kiesett egy tömésem. Csak még nem vagyok elég bátor :cry:

Heni, nagyon örülök a jó híreknek, ezek a babák már most csodát tesznek az emberekkel!

Ácica, amit érzel, a keményedés, elég korai, de lehet teljesen normális is, beszélj róla mielőbb a dokiddal, addig is magnéziumot kéne szedned.

Milyen mások vagyunk. Én is teljesen elégedett voltam a 4D Genesis-sel, de nekem más a fontos. Ezért amikor nem a mozizás izgat, hanem a fontosabb vizsgálatok vannak /koraterhesség, 12. heti, és a második genetika UH idején/ inkább a Praxisba megyek, mert szakmailag ott vannak a legprofibb emberkék, konkrétan a Hajdú drnőhöz kértem most magam a 18-20. heti vizsgálathoz. És a 3D se fontos nekem, a lényeg, hogy orvosi szemmel nézze át a babát. De teljesen megértem, aki gyönyörködni szeretne a babájában.

Megjött a csioet csapat, most lekapcs.

Benta
benta

Sziasztok!

Sosi:
Én is nagyon várom már hogy megtudjam a nemét!!!
Na igen veled együtt, meg cincibabussal
akkor a 17-et nyomjuk :D
Legszívesebben már a szülőszobán nyomnék!

chrisstha:
Már érezgetem a finom kis kaparászásokat.
De lehet később kiröhögöm magam, mikor már
úgymond "ténylegesen" érzem a mozgásást.
A 12.hetes szűrésen amikor voltunk,
párom látta hogy keresztbe vannak a lábai a babának.

cincibabus:
Én is elég furának tartom.
Annyi idősnek tartom magam, amennyi a
vonalzón is van!

ácica:
nekem is keményedik a pocakom, azért mert
növekszik a méhünk, és a pocak is.
MagneB6-ot lehet rá szedni.
A pocakodat kenjed mert puhítani kell a bőrt
a növekedéshez/nyúláshoz ,hogy ne repedjen szét!
Elég csúnya tud lenni ha becsíkosodik,
és az nem múlik el soha max halványodik.
Én Nivea krémet használok, vagy Gabi Babát.

Üdv:Évi

Kép
eve3htv

Sziasztok!
Klasszak a pocifotók :wink:

Vica!
Grat a jó Afp-hez és ügyes vagy, hogy csak 1 kg-t híztál!!!

Heni!
Gratulálok a kisfiúhoz!!!!Ma én is voltam Mekiben :oops:

Chrisstha!
Változó, hogy ki mikor érez először magzatmozgást, még nem vagy elkésve semmivel :wink: ...A tankönyvek szerint első babánál a 20. hét körül "kell" érezned... Balázs a 19. héten kezdett rugdosni, előtte úszkálást, rezgést éreztem. Mellső fali lepénynél lehet, hogy később érzed meg, mert ugye a lepény pont útban van....
Ameddig kényelmes, nyugodtan fekhetsz háton. Ha valami nem jó, úgyis érzed....

Ácica!
Ne ijedj meg, ilyen előfordul. Esetleg Magne B6-ot szedhetnél, ártani bizti nem árt....

Szeged környékiek figyelmébe: a Centrumban tök jó és olcsó kismamafehérneműk és szoptatós pizsik vannak. Bugyogót 390-ért, melltartót 690-ért vettem...

Esküvős kismamik! Hogy álltok a szervezéssel így a finishben?

KépKép
amadea

Szép estét Mindenkinek!

Heni, gratulálok a kukishoz!!! :D Csupa fiú. Hol lesznek a menyasszonyok????

Ácica, nekem esténként szokott picit keményedni. Gyorsan beveszem a szokásos esti MagneB6-ot (3x1 naponta), vízszintesbe vágom magam és 10 perc múlva semmi bajom. Próbáld ki Te is, ahogy a többiek is ajánlották!

Mormota, én is voltam már fogorvosnál. Begyűjtöttem onnan is a pecsétet. Szerencsére nem kellett semmit csinálni. Rendes "gyerek" vagyok, félévente megyek ellenőriztetni. (most biztos azt gondoljátok, hogy nem vagyok normális :D )

Már mi is nagyon várjuk a hétfőt az uh miatt. Viszont lévén, hogy genetikai (Istenhegyire megyünk megint, nem csalódtunk bennük a 12.héten sem), ezért nagyrészt 2D-s lesz, de azért majd átváltanak egy picit 4D-re. Annyit dicsértétek a 4D Genesist, hogy biztos hozzájuk megyünk a 24-26.hét környékén egy utolsó komoly mozizásra.

Szülés: Én még nem félek tőle. Illetve egy kis egészséges félelem van bennem, de az inkább kiváncsiság. A dokimban maximálisan megbízom. Ahogy ő jónak látja, történjenek úgy az események. Állítólag kímélni szokta a kismamáit. Nem hagyja őket sokáig szenvedni. Ha pedig úgy látja, hogy nagyon nagy a baba a mama alkatához, akkor csaszi. Persze én is szívesen megtapasztalnám a természetes szülést, de lényeg a baba és az én egészségem. De ezen még ráérünk parázni :wink:

Jóéjt, szép álmokat!

KépKép
süni76

..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szheni 2011.11.15 00:59-kor.

Heni

Kép
szheni

Manó :D Nincs hari. Azért írtam többes számot, mert Rodot elkapta a harci láz és mindenféle pózolós poci fotókat gyártott :oops: :D Nah azokból raktam be a legjobban sikerültet ami még nyilvánosságra is mehet. De már kérdezte, hogy mikor leszek már 20 hetes a következő sorozat miatt.

Noémi Sajnálom, hogy nem nagyon tudtad megnézni Áront. De szép baba lehet :D Én is annyira várom a hétfőt (mi akkor megyünk a 18. hetesre). Szétvetne az ideg, ha nem látnám Pocok/Emma babát.

Kata Én is már régóta gyűjtögető üzemmódba kapcsoltam :D A sok apró vackon amit gyógyszertárban be tudok szerezni, és a babakocsi, babaágy kivételével szinte minden megvan fél évesre előre. Most egy félévesre való uniszex overállal kacérkodom még ha egy év múlva is lesz rá jó.

Vicuska gratula az AFP-hez :) Lassan már mindenkinek meglesz az eredmény.

Mormota én be vagyok rezelve a fogorvostól. Én is ellógtam eddig, de hát egy egész róka falkát kapott volna, ha a számba mert volna turkálni. Csak a felfúrt fogam sajog ebben a hidegben, de úgysem fog hozzányúlni, mert leverem a kezét. (Anno érzéstelenítő nélkül fúrta fel a saját fogam a csontba orvosi acél csavarral, mert a gyökérkezelő pálcikák nem voltak jók, túl szélesek a gyökércsatornák. Azt hittem túl sem élem félig ájultan üldögéltem még utána vagy egy órát, és a 10 perces utat haza is majd háromnegyed óra alatt tettem meg)
Egyébként malackád megvan még? Ugye te mondtad, hogy van egy idős tengericucud? :roll:

Heni gratula a kispasihoz! Akkor anyós megbékélt, nagyszerű. Gondoltam én is kipróbálom a trükködet, de nálunk nem vált be. „Nem ér rá!”

Zsu :D Le ne merj csapni erre a babakocsira, nekem kell :D Egyébként api hogy mer olyant kijelenteni, hogy nem lesz több baba? Rod egyik kollégája is ezt mondta, aztán tessék ott az egy éves kistesó is. (Mondjuk nálunk miattam nem lesz több :( )

Chrisstha Fog az még úgy rugdosni, hogy csak na :D Emmám nekem is az első, mellső fali a méhlepény, erre a drága nem azzal kezdte, hogy úgy megcsapkodta, hogy csillagokat láttam? Sokszor irigylem a lányokat, hogy bugyborgás, meg hullámzás, meg talán Ő volt, az izgalmak. Az én babám ritka erőszakos egy fruska.

Szülés: Nah én aztán totál be vagyok tojva. Majd ebben a hónapban megpróbálok beszélni a doki fejével, hogy hátha meg talán meg mi lenne ha. De én magam is tisztában vagyok vele, hogy sajnos én nem tapasztalhatom meg, pont Pocok érdekében. Nyissz, kivesz, bevarr, futószalag :(
Vendég

Voltam a dokinál, én voltam kb. a 10. kismama :shock: És nincs időpont, érkezési sorrendben müxik. De végül 1,5 óra alatt végeztem.
Szerinte is minden okés eddig. Kérdezgettem kicsit a szülésről, mi van ha lejár a terminus, dúla és/vagy szülésznő témában mi a véleménye. Elküldött szemészeti kontrollra. Úgyhogy Benta, még nálam sem lejátszott meccs a sima szülés. Ugyanis nekem 2003ig a bal szemem -9es, a jobb -6os volt, úgyhogy most szemész véleményét kell kérnem, hogy szülhetek simán avagy sem. Lézeres szemműtétem volt.
Zalánnal is voltam, akkor azt mondta a doki, hogy mehet a sima. Gondolom főként szemnyomást néznek majd, úgyhogy nagyon kérem a drukkokat.
4 hét múlva megyek ismét a dokimhoz.

Közben ingázós barátnőm is ott volt a váróban, ismét fiút ingázott (egy másik ismerős meg lányt...) másodszorra is, időpontnak pedig június 8-át. Feljegyzem magamnak, majd kiderül :wink: A neme remélhetőleg jövőhét szerdán.

Még én se vagyok biztos benne hogy a babát érzem, pedig ugye a másodikat már érezni lehetne simán... remélhetőleg minden rendben. De inkább úgy mondom, hogy nem vagyok biztos benne, kivülről meg nem észlelhető a dolog.

A genetikai uh-t én is úgy gondolom, hogy jobb minél hozzáértőbb szakemberrel megnézetni. Most nem a mozi lesz a lényeg, hanem hogy tényleg egészséges-e... és ha az okés, akkor pedig a nemére vagyunk nagyon-nagyon kiváncsiak. Még egy 4d-t szeretnénk, majd a 30. hét fele, azt már a genesisben csináltatjuk majd.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára evicuska 2009.01.07 21:30-kor.

Kép
Kép
evicuska

Heni, tök jó ez a naci, és nagyon édes a pocakod!

Aki még nem érzi a mozgást...: jól írta Heni a 24. hétig semmi gond, de kivárni az más tészta...Ráadásul ami szerintem még rosszabb, hogy hiába kezd el mozogni, nem olyan kiszámítható ez még. Áron ma megint nagyon passzív volt..:(

Süni, szerintem az a fontos, hogy megbízz az orvosban. Az Istenhegyi szakmai tudásában nem kételkedem, de nekem az ikres barátnőm ott volt - erről már írtam - és elég gáz volt a hozzáállásuk. A doki semmit sem mondott - pedig megnyugtató, ha legalább summáza, hogy rendben van az agy / gernic / vesék, stb. Az asszisztens nő pedig iwiwezett a lelet írása közben...szóval én emiatt nem mentem oda, mert úgy éreztem, az én vehemenciámmal asztalt borítanék! Remélem neked más lesz a tapasztalatod, majd mindenképpen számolj be!

Elhoztuk a babamérleget! Tök jó, szépen dobozban van!

Megyek lefekszem, hátha Áron mocorog nekem!

Jó éjt!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Sziasztok!

Heni: Én is csak gratulálni tudok, és isten hozott a fiús anyukák táborában! A világ legjobb érzése, amikor a fiad hozzád bújik, ha valami baja van, hozzád tipeg oda :)! Örülök, hogy anyóssal is oldódnak a dolgok, és nagyon jól csinálod, hogy viszed magaddal!

Noémi: Nagyon jól teszed, hogy vásárolgatsz! A vége felé, az embernek kimozdulni nincs kedve! És Te pedig boldogan fogod rendezgetni a babaszobát, pihengetsz közben és nem kell emberek között vergődni...

Az AFP-s eredményekhez mindenkinek gratula!!!

Chrissta: Üdv a kismamák klubjában :)! És én is csak azt tudom mondani, hogy napok kérdése, és érezni fogod. Lehet, hogy már érezted is, csak nem tudatosult, hogy a babi volt az.

Szülés: Soha nem felejtem, én attól féltem, hogy nem fogom észrevenni, ha szülni kezdek. A terhesség alatt attól tartottam, hogy nem indulok el időben a kórházba, mert nem vettem észre, hogy elfolyt a magzatvíz, vagy elment a nyákdugó stb.. Így utólag azt kell mondjam, hogy elég karakteres fájdalmat érez ilyenkor egy nő, így a másodiknál már kicsit sem tartok attól, hogy lekésném a szülésem :). Azzal is nyugtatgattam magam - sovány vigasz az igaz - hogy maximum egy nap az egész, azt pedig ki lehet bírni... Az ember olyan sok mindent kibír az életben. És inkább szülnék még 6 gyereket, mint megint leszakvizsgázzak! Szóval csak azt akartam kihozni ebből az egészből, hogy van sokkal rosszabb opció is, mint a szülés :)))

Puszi Mindenkinek és jó pihit!

Kata
torokka

Még meg akarom mutatni nektek a gyerek dühöngőjét :). Most készült el. És mi a legbosszantóbb?!?! Nem érdekli, inkább kábelekkel, technikai berendezésekkel játszik :lol:

Kép

Kép
torokka

hello. szerettem volna csatolni Nektek egy uh-felvételt a bébimről, de valahogy nem hagyja... egy őstehetség vagyok.

Benta, jelentem, voltam fogorvosnál, és megismerkedtem a fúróval... nagyon félelmetes volt. A hátsó felső nyolcasomban talált valami kis lukat, és hát be kellett tömni. Kezdem sejteni, az emberek miért viszonyolgnak a fogorvoshoz járástól... én azt hittem a fogkőleszedés közel a legfájdalmasabb beavatkozások egyike, de ma új dimenziókat ismertem meg. hehe. jó lesz a szülésem, én már látom:)

Amadea: köszi a kérdést:) kedves, hogy gondolsz velünk. megy a szervezkedés. még nincs cipőm, meg boleróm, de még simán van vagy 9 nap, addig minden lehet. Ja, meg tortánk nincs még. Szombaton felpróbáltam a ruhámat, még bőven rámmegy. Sok az izgalom, de így szép az élet.

HALLOTTÁTOK, hogy állítólag szabad szombat lesz mégis? mármint ez annak érdekes, aki gályázik még. ez annyira csodálatos volna. Azt csiripelik a madarak, hogy ezt a szombatot márc 28-án kellene ledolgozni.( akkor én már valszeg megint szakvizsgaszabadságon leszek)

Torokka, miből szakvizsgáztál? szó, ami szó, aolyan nagy kedvem nekem sincs... csak attól tartok, később nemigen lesz rá idő...
különben tökjó ez a dühöngő:)

jó éjszakát mindenkinek.

mormota
mormota20

Trokka, nagyon jó a dühöngő! És amennyire látszik, Bongor is nagyon édes!

Mormota, én is hallottam ezt a szombati dolgot. Ma majd kiderül a munkahelyemen, hogy most mi lesz...azért én is remélem, hogy nem kell most bemenni!

Lányok! Főként azoktól kérdeznék, akik már túl vannak egy bébin. Engem nagyon idegesítenek ezek a mozgások - gondolom már az agyatokra megyek - sorry.
Szóval Áron megint tök passzív és én annyira aggódom. Arról már bőven találtam infot, hogy majd számolni kell, és 10 alatt dokinál jelentkezni, de ez még később van. Az is igaz, hogy sokan csak a 20-24. hét körül érzik, tehát ebből kiindulva szerencse, hogy egyáltalán érzek valamit...de mégis aggódom, hogy miért van ilyen hosszú szünet? Tudtok nekem erre válaszolni? Nálatok hogy van/volt?
Néha egész nagyokat rúg - pl. tegnap előtt este is, de pl. tegnap szinte egész nap tök passzív volt - még este is! Reggel 1-et rúgott... :(
Köszi előre is a válaszokat!

Ja azért a jó hír, hogy ma betöltöttük a 19. hetet! :)

KépKép
KépKép
kfnoémi

Noémi, remélem meg tudlak nyugtatni. Babám eddig csak bugyogott, kaparászott, de 2 napja igazán mocorgott, férjem, fiam is érezte, nagy volt az öröm. Két napja a baba SEMMIT nem mozog, még bugyogni is ritkásan méltóztat. Nyugtalanító, de ez van. Pár napig növögetnek, aztán megint beindulnak. Most voltál UH-on, jól van, nincs gond. Azért én is igen várom a szombati UH-ot, akkor majd megnyugszom.
benta

Sziasztok!

Torokka, tényleg szuper a nagyfiú szobája. Ez szerintem jellemző. Vehetsz neki akármilyen szuper játékot, ő az ásványvizes palackkal sokkal jobban elvan :D

Noémi, nekem a 12. heti genetikai uh-on csak pozitív élményem volt a dokival kapcsolatban. Tény, hogy nem volt túl beszédes, de minden kérdésünkre alaposan válaszolt és elég sokáig is nézte uh-on. Lehet, hogy a lombik miatt... A csuda se tudja. Lényeg, hogy szakmailag az egyik legjobbak. Remélem most sem lesz csalódás!

Mindenkinek szép napot!

KépKép
süni76

Ezt találtam:

A legkorábbi mozgások időszakosak és gyengék. Előfordul, különösen a 24. hét környékén, hogy akár 24 órán keresztül is nyugalomban van a magzat. A 30. és 32. hét között a legakítvabb, ekkor már elég fejlett, és még sok helye van a mozgásra. Az érett magzat szintén kevésbé intenzíven mozog, mivel a feje a medencebemenetbe nyomul, így kisebb lesz a mozgástere. Inkább finom, helyezkedő mocorgás észlelhető, mint erősebb ütések, rúgások. A terhesség 32. vagy 34. hete után a magzat általában már ugyanabban a pozícióban marad, így a szülésig az anya hasának azonos felületein érzi a mozgásokat: a magzat hátát, popsiját hasának egyik, végtagjait a másik oldalán.

KépKép
KépKép
kfnoémi

Sziasztok!

Köszi mindenkinek a megnyugtató válaszokat, csak már annyira szeretném érezni, hogy mocorog!!!
A szüléstől valahogy tegnap óta kezdek kicsit parázni, bár még korai, de valahogy eszembe jutott és húúú.... azért biztos nem egy egyszerű dolog. De majd kárpótol az a kis csöppség, akit magamhoz ölelhetek:)

bvigh: Az a retró babakocsi nagyon durva...

trokka: Nagyon tetszik a kismanód dühöngője:) Szerintem tök jó lett, majd elkezdi élvezni, ne aggódj!

Köszi torokka! Én is úgy vagyok vele, hogy voltak már olyan furi érzéseim, hogy valami úszkál vagy rezeg bennem, csak lehet még nem tudatosul bennem, hogy az a kisbabám.

Szheni: visszaolvastam az alvással kapcsolatos részt, köszi! :)

Fogorvossal hogy álltok? Kiesett egy tömés a fogamból, egy másik meg fájdogál már egy ideje, de mindig úgy parázok a fogorvosoktól. Azt olvastam a Ferenciek terén van egy jó fogászat (Naturadent), ismeri valaki?
chrisstha

..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szheni 2011.11.15 01:00-kor.

Heni

Kép
szheni

hello,

remélem, mindenki kiválóan érzi magát. én egy retró-irodaépületben kezdtem egy elképesztő megbeszélésen, de ez nyilván nem érdekes.

Noémi, szerintem ne parázz még ezen a mozgás dolgon. Úgy értem, persze, rosssz lehet, hogy így érezted, most meg nem, de állítólag ez már csak akkor lesz para, ha majd már szinte mindig érzed, és aztán fél napig egyáltalán nem. ( bár az anyu szerint pl. én sose mozogtam, csak és kizárólag akkor, mikor ő fogorvosi kezelésen volt... szóval ilyen is van)

Anuk, (tegnap elfelejtettem válaszolni) köszönjük szépen az érdeklődést, a veterán kismalac jól van, aranyoska, megint jó húsban.

Ja, és a szabad szombat komoly dolog:)

mormota
mormota20

Heni, nagyon köszönöm, hogy ezt így leírtad! A Te védőnőd nagyon kedves, és olyan jó, hogy ezeket így elmondja! Igazad van, tényleg el tud bújni, ráadásul a 4D-n is látszott, hogy a lepénnyel szeret aludni - azt meg tudom, hogy ilyen korban még szinte egész nap alszanak!

Mormota, köszönöm neked is a választ!

Egyébként azóta mocorog, de igazából főleg akkor, ha gépelek, mert ugye előre dölők és akkor gonodlom én ahogyan a hasfalam beljebb kerül - jobban érzem!

Megint teszveszeltem. Most egy mikros sterilizáló néztem...

KépKép
KépKép
kfnoémi

Zsu: Gondolom, a régiséggyűjtők hamarabb csapnak le rá mint a kismamik... :lol:

Jelentem, dokinál is minden rendben volt, UH-n is, persze Istvánnal együtt voltunk. Engem mindig a saját dokim UH-z a kórházban, ez megnyugtató. Mindenét megnézte tök alaposan, mert ugy ez volt a genetikai. BPD: 42 mm, AC: 135 mm, FL: 26mm. A súlya 262 g. :lol: :lol:
Egy csomót mocorgott a drága, rugdosott a lábával- ebből én fizikailag nem éreztem semmit. Láttam a lüktető köldökzsinórt is. És nem láttuk, hogy kisfiú-e vagy kislány! :( Tényleg mindent megtett a doki, egy csomót próbálkozott, a kicsike is mozgott, de úgy feküdt, hogy semmilyen helyzetben nem mutatta meg magát. István rögtön közölte, hogy akkor tuti lány, mert szégyenlős....
Így most várnunk kell a 28. heti UH-ig, jaj, de messze van még!.... 4D-re szerintem továbbra se megyünk, a 24-26 héten még pont nem költözünk haza, Ausztriában meg biztos nem úszod meg 10000 Ft-ból...

Noémi: Én sem rendszeresen érzem, van hogy napokig szünetel, aztán megint. Biztos nem baj...

Most mennem kell, később még megpróbálok jelentkezni!

Csillagtáncos

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Sziasztok!

CSak bejelentkezek.
Most értem haza tanácsadásról. Jól felhúztam magam, mert 3,5kg hízást mértek, (persze jól be voltam öltözve) és elkezdtek cseszegetni, meg beírták a kiskönyvembe,hogy diétázzak.
Persze hiába mondtam,hogy nem eszek kettő helyett... :twisted: :twisted:
A vérnyomásom 110/70, amire azt mondta a védőnő,hogy biztos a hízás miatt ilyen magas. :roll: :twisted:
Holnap megyek afp-re. Kérdezem, mikor kapom meg az eredményt.Mire azt mondták,hogy mielőtt megyek a dokimhoz menjek be érte. Persze a dokim meg azt mondta,hogy ha megvan hívjam fel. Na erre mit mondjak??

Megyek is lenyugtatom magam, majd délután jövök visszaolvasok, és írok nektek is.

Zsu

Kép
bvigh

Zsu: ez egy magas vérnyomás? atyavilág, akkor mit kezd az a nő a 140 és azzal magasabb értékekkel?
Nekem a családi dokim mért egy 140-est, de előre jeleztem neki, hogy sík ideg vagyok, így tutira magas jött ki. Szerencsémre, mert képes lett volna kórházba utalni. Így aztán kiegyeztünk. Bár életemben akkor mértek először ilyen nagyot. Utána meg a második értékbe kötött bele (valamibe csak kapaszkodni akart), de ott kapásból leszóltam, hogy az meg világ életemben magas volt, jó hogy épp most nem jó. Nézett ki lükén a fejéből míg nem mondtam, hogy anno a hagyományos higanyossal alig bírtak nekem vérnyót mérni, hisz az alsó érték szépen meghágta a felsőt, s így tuti mindig minimum 2x mértek.
Amúgy neked mennyi az annyi?

Kép
kissmanó

Kismanó, nekem most mért 110/70-et, egyébként 120/80 szokott lenni. De hozzá tette azt is,hogy ma mindenkinek ennyi milyen érdekes. ha-ha.
Most jól kibőgtem magam a súlyom miatt. Szerintem nem sok a +2kg, de annyira felhergeltem magam,hogy én nem vagyok kövér,és nem is leszek az... A párommal is jól összekaptunk ezen,hogy milyen hülye vagyok. De igaza van, minden hülyeséget a szivemre veszek. De soha életemben nem voltam kövér, sőt. Amikor elkezdtem szedni a Bromocriptint, egyből lement 2kg, a hányós időszakban meg még 4. Örülök,hogy ennyi vissza jött, mikor alig eszem, erre még én magyarázkodjak,hogy nem eszem kettő helyett, ők meg mosolyognak rám szépen, és látom,hogy azt gondolják, hogy kamuzok. Bár tegnap a háziorvos figyelmeztetett,hogy szépen bólogassak nekik,és ne foglalkozzak semmivel amit mondanak, de mit csináljak,ha mindenből ilyen lelki kérdést csinálok.

Bocs a sok nyavajgásért.

Zsu

Kép
bvigh

Benta!
Az autóval a bajom az ülés és a hányinger. A sok pisilést már nem említem, mert amilyen mellékhelyiségek a vonaton vannak, ez nem szempont. Tegnap beautóztunk barátnőmmel a városba (20 perc) és a végén már fájt a pocakom, ki kellett szálljak. Igazából nem szeretnék másokat terhelni azzal, hogy ki kell szálljak, pisilnem kell, rosszul vagyok 10 kilométerenként. A vonatút 6 óra 2 részletben. Úgy néz ki, előtte nap felmegyünk Pestre (titkos vágyam, hogy elcsábítom apát kicsit vásárolni :oops: ) és másnap indulunk tovább.
Ha csak ketten mennénk, úgy simán bevállalnám kocsival is....

Süni!
Meny-ügyben majd szétnézünk a júliusiaknál :wink:

Vica!
Mennek a drukkok!!!

Majd foly. köv., mert mennem kell takarítani :? ...

KépKép
amadea

Zsu: hát asszem meg kellett volna fogadnod a dokid tanácsát. Ő szép burkoltan próbált felkészíteni mi vár rád.
Most szépen csücsülj le, s gondold el, hogy bár igaz neked valamelyest úgy érzed jó, hogy kibőgted magad, de mi lett volna ha szépen lecarod azon nőket? Babádnak is nem lett volna mégis jobb? Akkor meg a pároddal sem kellett volna összekapj.
Mindegy, ez már lerágott csont, de a jövőben próbálj másképp tenni.
Hisz a lényeg az amit te tudsz, amit te mérsz normális, s nem stresszes körülmények közt.

Kép
kissmanó

Bvigh, igaza van Kismanónak nem szabad ilyenen felbosszantanod magad! Egyszerűen nem éri meg, hogy emiatt - esetleg - a kis csodád is rosszul érezze magát!
Ez a súlykérdés a védőnők mániája. Hallgass mindig a dokira. Nekem azt mondta, hogy havonta 1 kg a normális, de mivel én is vékony testalkatú vagyok, jöhet egy picivel több is. Én most tartok +4 kg-nál. Te a 16. héten a +2-vel tökéletes vagy, sőt még előnyhöz is jutottál! :)

Egyébként én is ilyen vagyok, hogy felbosszantom magam, de aztán ráteszem a pocakomra a kezem, és tudom nem éri meg!

A férjeknek egyébként nehéz tolerálni a hormonokat...ez enyém talán már kezdi megszokni! Tegnap kipróbáltam a férjes krémezést, és bejött! :) Kár hogy ma nincs otthon! :(

KépKép
KépKép
kfnoémi

Torokka!
Nagyon király a játszósarok :D

Mormota!
Nekem az esküvő előtti kedden még nem volt kész a ruhám, mégis minden simán ment :D ....azért majd ugye teszel fel pár képet???

Chrisstha!
Aki úszkál és rezeg benned az a kisbabád! :D

Bvigh!
Szerintem nagyon király a 100 éves babakocsi, ha valaki ért hozzá, mesterien rendbe tudja hozni....
A vérnyomásod tökéletes!

Noémi!
Ilyen nálunk is volt....egy hétig meg se mozdult...

Ma én is megjártam a védőnőt (az egyiket, mert nálunk ebből is 2 van). Megmérte a vérnyomásom, adott beutalókat. Bár, amikor közölte, hogy AFP 42 majdnem lefordultam a székről...aztán hozzátette, hogy mikromol/l....Kiderült, hogy a vércsoportom A+ (eddig negatív volt, sebaj), így a vércsoportösszeférhetetlenség se áll fenn....Amin kicsit meglepődtem, hogy a cukorterhelésre a cukros vizet otthon kell elkészítenem és magammal vinnem a vizsgálatra....súlyomat se mérte meg, megelégedett a bemondott értékkel.... :shock:
Holnap UH! :D

KépKép
amadea

"Súlyproblémák": bizti ti is kaptatok a védőnőtől Várandós kismamák tanácsadóját....abban van egy képes grafikon a hízásról....(23.o.)
Szerintem az elég ideális...16. hétre +3 kg-t ír...

KépKép
amadea

na ha már a tanácsadásnál járunk, hadd lépek épp a súly témán picit előre:
elsőszülött gyermekem 3900-al született, ezért a grafikon szerint mindig többet illett volna magára rámoljon. persze első hónapban még nem, de másodiktól kezdve egész 1 éves koráig azzal rágták a fülemet, hogy nem gyarapszik rendesen a béb, eleinte, hogy adjak neki pótlást. de sosem éhezett, eccerűen ilyen volt.
mit nem adtam volna akkor azért a frappáns válaszért amit ma már tudok: gyermekem még nem tud olvasni, ergó tojik a szakirodalomra.

ja, nálunk nincs védőnői hálózat, ergó ilyen cseszegetés sincs (hálisten, mert most már rutinból leordítanám a fejét némelyik némbernek). meg nem ugrik még be most hírtelen, hogy itt mi nincs ami nálatok igen, s összeteszem a két kezem, hogy itt még nem találták ki.
ja: minden laboreredményért oda kell menj magad, ahol csinálták. nem küldözgetnek, nem vagy kétségek közt. igaz, nincs konkrét meghatározás sem, hogy x-ik héten uh. dokid dönti el, hogy mi van. ha tájékozatlan vagy, s nem mersz kérdezni, akkor pekk. de enyim dokitól mindent lehet kérdezni, nem bírnak annyian állni az ajtajában, hogy ne legyen türelme mindent elmagyarázzoon amire kíváncsi vagy. ja, emiatt állandó csúszás is van, de én úgy vok vele, hogy ha ez az ára, hogy az orvosi tudásán túl emberszámba is vegyen, akkor ám légyen, szívesen várok. sőt, mindig úgy is megyek, hogy tuti az 1 óra várakozás.

na, apróságom alszik, ebéd alapanyag hiány miatt félbeszakítva várja apát, nagyok kint síznek, szánkóznak, csoda, hogy szómenésem van?

Kép
kissmanó

Sziasztok Kismamik! Most jöttünk a védőnőtől.Vérnyomás 133/111, pulzus 119.Azt mondta hogy kicsit sok.Most itthon mérem napi 2-szer és jegyzetelem.Megmértem mikor hazaértünk akkor meg 89/70 volt.Félek hogy kórház lesz a vége ennek az ingadozásnak.Szerintetek?A legszebb az volt mikor meghallgatuk tündérke szívhangját.Hát mit ne mondjak rosszul esett mikor 5 perc után abbahagyta a védőnő.Elhallgatnám egész nap.Ja és +2 kilónál tartunk.

Kép
kata840725

Sziasztok aggódó kismamik!

Bvigh, hátha a statisztika megnyugtat, én is vékony testlakatú voltam, és +4-nél járok. Én személy szerint még örülök is neki, és a doki bácsi is bólogatott.
Épp tegnap olvastam, hogy egy celeb kismama, valamilyen Kata 20 kilót hízva várja a babáját...mondjuk ez már lehet, hogy határeset. Nekem német nyelvű kismamanaplóm van, abban az áll, hogy aki kicsi és vékony, 12-15 kilóra számítson, aki eleve nagyobb, teltebb, az inkább 10-12-re. Na akkor kinek van igaza? Az előttem szólóknak, hogy ...rd le :wink: Nekem még egyszer se mérték a súlyom, nekem Ti vagytok a referencia, meg az Internet, meg a baba jólléte persze.

Nekem nagy dilemmám, meddig is kellene dolgozni, meg mikortól kellene újra beállni, tapasztalt (és újdonsült) kismamik, segítsetek! Ugyanis vállalkozó vagyok, pénzem csak akkor van, ha dolgozom, és persze mindenki kérdezgeti, meddig és mikortól tudok tanítani megint.
1. kérdés: Kb hányhónapos pocakkal érzi az ember, hogy már semmi kedve kimozdulni, járkálni, dolgozni? Eddig nem voltam nyűgös kismama...
2. kérdés: A baba hány hónapos korától lehetne szerintetek részmunkaidőben visszaállni? Mondjuk a családban megoldható lenne a babafelügyelet, de etetés meg ilyenek? El se tudom képzelni, hogy megy...a szeptemberi kezdés reális lenne? Mondjuk heti 10 óra?

Ha tudtok segíteni, írjatok, vagy ha csak van véleményetek, én nem tudok senkit megkérdezni :oops:

Szép délutánt!
preta

Preta!

Ez szerintem nagyon egyéni...nem lehet előre megmondani, hogy bírod majd később, illetve milyen természete lesz a babádnak. Ha fogod tudni szoptatni, lehet, hogy a szeptember még korai lesz, hiszen egy 3 hónapos baba (ideális esetben) még igencsak anyatejen él....
Hátha a tapasztaltabbak tudnak írni valami kézzelfoghatóbbat....

KépKép
amadea

Preta!

Ez szerintem nagyon egyéni...nem lehet előre megmondani, hogy bírod majd később, illetve milyen természete lesz a babádnak. Ha fogod tudni szoptatni, lehet, hogy a szeptember még korai lesz, hiszen egy 3 hónapos baba (ideális esetben) még igencsak anyatejen él....
Hátha a tapasztaltabbak tudnak írni valami kézzelfoghatóbbat....

KépKép
amadea

Petra!
Bár nekem is ez az első terhességem, de nálunk fontos a két kereset, ezért - hacsak nincs valami komplikáció - az utolsó hónapban hagyom csak abba a munkát.
Az én környezetemben, akik korábban abbahagyták, azoknak mind volt valami előjel - komplikáció. Az ikres barátnőmnél szinte természetes volt, egy másik kismama pedig olyan ütemben nőtt és hízott, hogy muszáj volt 2,5 - 3 hónappal korábban otthon maradni (csöndben hozzáteszem a növekedésének a dupla étkezések volt az oka .) )
A visszatérés ilyen ütemben szerintem teljesen jó. A heti 10 óra nem sok, és gondolom úgy időzíted, hogy 2 szoptatás közés essen. Ráadásul gondolom 1,5 - 2 órát adsz egyszerrre, szóval simán belefér.
Szerintem egyébként ez olyan dolog is, hogy ha az ember megteheti könnyebben elengedi magát...de azért a pénz nagy úr!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Sziasztok Kismamik!

Először is köszönöm a tippeket a haskeményedésre. Mivel nekem nem nagyon megy a gyógyszer-lenyelés, vettem Magne B6 ivóoldatot, amit valaki itt javasolt. Az vele a bibi, hogy tízdarabos, tehát gyakorlatilag 3 nap alatt elfogy, ha napi 3-at megiszok, és több mint 1000 Ft :shock:
Lehet, majd valami más magnéziumkészítményhez folyamodok...

Preta!
Én nem vállalnék még olyan korán munkát. A picinek az a megnyugtató, ha Te vagy mellette a nap minden órájában, legalábbis az elején. Esetleg próbálhatnál valami otthon végezhetőt! De ez csak az én véleményem, nem akartalak megbántani...

Amadea!
Köszi a centrumos tippet, valamelyik nap elmegyek, mert a bugyik már nem akarnak jók lenni.
A tornáról: én szeretnék nagyon járni, de mivel elég hülye a beosztásom, nem hiszem, hogy tudnék. Tidsz időpontot mondani, hogy mikor tartják? Én otthon tornázok egyelőre. Tök jó, lightos, de mégis átmozgat. Eddig amúgy +1,5-2 kilónál járok, de karácsony után durván kilengett a mutató! :lol:
A védőnőkről: engem sem mértek le, csak megkérdezték, én meg annyira meglepődtem,h ogy hirtelen tízzel többet mondtam :D , aztán persze helyreigazítás lett belőle...
Amúgy nem sokat packáztak velem.

Torokka!
Nagyon szép a "dühöngő". Hát nem semmi, hogy ő inkább kábelezik. Kis műszaki zseni a drága!

Zsu!
Magasról a védőnőkre! Nehogy már ők jobban tudják, hogy Te hogy táplálkozol, meg mire van szükséged! Lárifári! Nekem is 110/70 a vérnyomásom, és azt mondták rá, hogy tökéletes.
Egyszer ugrott meg nagyon 130-ra, de akkor migrénes fejfájásom volt.

Puszedli, merre vagy?

Mormota!
Ne aggódj, nagyon pepec kis esküvőtök lesz, és minden rendben megy majd. :wink:
Nekem előtte rémálmaim voltak.
íme egy kis ízelítő zanzásítva:
1. álom: a házasságkötő teremben keresztanyámat megkértem, hogy engedje le az uszályt. Erre ő egy az egyben letépte.
2. álom: a házasságkötőben vettem észre, hogy nincs rajtam cipő. Felajánlott valaki egy feketét :shock: Ez nem tetszett, ezért elmentem cipőt nézni, használtat :shock: Megláttam egy 60 éves nőn egy trampli, kitaposott szandált, de fehér volt, és gyorsan lecsaptam rá. (Fújjjj!)
3. álom: párom ujjára akartam ráhúzni a gyűrűt, de elgurult, és négykézláb kerestük a teremben a vendégek széke alatt. :lol:

Na remélem, megnyugodtál, és Magdii is!

Na nekem is szómenésem van megint...
Elküldöm, el ne szálljon!

Kép
ácica

Ácica!
Ma gatyót vettem tök jó áron 5e-ért....a Vasaban a rendelővel szemben van egy kis bolt, egész jó áron vannak a rucik....

Tornát a József Attila sgt.-on néztem, kedden és csütörtökön 16 h-tól, 10 alkalmas bérlet 5600....Mást én nem is találtam...

KépKép
amadea

Amadea!

Ha minden igaz, szombaton megyünk gatyót venni. Nem tudod, nyitva van-e ez a Vasasos bolt szombaton? 5000-ért nem sok.

Hát látod nálam ez a gáz! Egyik műszakom sem alkalmas arra, hogy du. 16-ra tornára járjak. :( Te mégy végül?
Mondjuk ez az otthoni is jó, és nem is nehéz rávenni magam. (Igaz, csak 20 perc az egész!)

Valaki régebben kérdezte, hogy milyen nevet választottunk. Most úgy néz ki, ha lány lesz: Hanna Zamira, ha fiú: Martin + esetleg egy második név. Persze ez még változhat, mert elég gyakori a Martin.

Kép
ácica

Szombaton elvileg nyitva van, vasárnap kérésre kinyit. Volt egy mobilszám az ajtón, de nem írtam fel :oops:
Én megpróbálom a tornát. Kell valami mozgás....

KépKép
amadea

..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szheni 2011.11.15 01:00-kor.

Heni

Kép
szheni

Sziasztok Kismamik! Voltam ma védőnőnél.Vérnyomás 133/111, pulzus 119.Azt mondta hogy kicsit sok.Most itthon mérem napi 2-szer és jegyzetelem.Megmértem mikor hazaértünk akkor meg 89/70 volt.Félek hogy kórház lesz a vége ennek az ingadozásnak.Szerintetek?A legszebb az volt mikor meghallgatuk tündérke szívhangját.Hát mit ne mondjak rosszul esett mikor 5 perc után abbahagyta a védőnő.Elhallgatnám egész nap.Ja és +2 kilónál tartunk.

Kép
kata840725

Sziasztok!

olvastam végig, de nem tudok reagálni:(, ne haragudjatok. annyit írtatok, hogy csak na! ami nem baj mondjuk.

Le vagyok amortizálva. az utódom energiavámpír, leszívja minden energiámat. :?

A picit vasárnap óta érzem, olyan jó!!

Én alszok hason is, oldalt, háton is sokat fekszek, mert csak akkor érzem rendesen a picit, ahogy mocorog.

Heni: gratula a kisfiúhoz, szép a nadrágod is, a pocid annál inkább!

Amadea: Én tudom a nő telefonszámát, de csak azért, mert az ügyfelem, én meg is próbálok vele megbizniszelni egy nadrágot!
:roll: :lol:

Én amúgy elmennék tornázni, de a négy óra nekem sem jó, mert akkor még dolgozok, szóval én csak hétvégén tudok elmenni.

ha eszembe jut vmi majd írok.
Vendég

Zsu, Kata: a ti pocitok is milyen szép! Jól néztek ki nagyon!
Vendég

Sziasztok!

Heni, jó utat, kellemes hétvégét!

Zsu, nem kötelező a védőnő, ne is foglalkozz vele, nem érdemes.

Preta, csak az én helyzetemet tudom neked leírni. Eddig mind2 fiúnál közalkalmazott voltam, nem siettem vissza, de nem is volt rá szükség. Most pont a babával egyszerre kezdtem bele a vállalkozói létbe, én is tanítok, ill. fejlesztek. 2x megyek hetente az oviba és 2 tanítványom van itthon. Nem sok, de kényelmes, mellette itthon maximálisan anyuka és feleség tudok lenni (és keresek is annyit, mint anno a suliban). Nem muszájból hanem élvezetből csinálom. Nyáron ugye szünet, de ősztől folytatni fogom, sőt, orvos barátnőmmel komoly terveink vannak, most pályázik és a XI. kerületben lesz egy rendelőnk. Heti
2 délutánt fogok akkor is dolgozni, mert igényem van rá. De ez teljesen az én döntésem és olyan ez nekem, mint egy hobbi. És nem kötelező, tehát ha nem megy, akkor nem csinálom.
Okosabb lettél?

Benta

Kép
benta

Helló Csajok!
Elég rég nem írtam, de olvasgattam át:)
Üdv az újaknak!
Ma voltunk 4D-n, úgy néz ki, hogy kukisunk van :lol:
A féjemmel madarat lehetne fogatni :lol: , én még szoktatom magam, tuti biztos voltam benne, hogy kislány...már ruhákat is néztem, még jó, hogy nem vettem meg!
Nagyon nehezen mutatta meg magát, de úgy tűnik fiuka.
Mi van akkor, ha a méhlepény eléri a méhszájat? mert eléri.
Azt mondta a hölgy, hogy ne emeljek stb. és tök kedves volt, mert jövő hétre visszahívott, ingyen megnézi, hogy változott-e valamit...
csak most picit megijedtem.
mukkancs

Köszönöm a véleményeteket, okosabb lettem...minél több példát látok magam előtt, annál könnyebb eldönteni: na, ezt én is így akarom...

Annyit írtatok már a babamozgásról, tegnap egész nap erre gondoltam, figyeltem, semmi...persze az én dokim szerint is még ráér...erre azt álmodtam, hogy a kezem a hasamon van, és egy mandarin nagyságú dudor van rajta...reggel még a páromnak is elmeséltem, mi történt az éjjel, de mire kimondtam, rájöttem, álom volt...annyira de annyira valóságosnak tűnt, de nyilván hülyeség, ennyire nem nyomhatta ki a hasam...

Már annyira figyelek, főleg éjjel az ágyban, hogy sokszor nem tudom, a gyomrom korog, vagy ez már AZ. Én, a híres álomszuszék, egy hete nem alszom rendesen, mert sehogy se kényelmes, baromságokat álmodok, meg taperolom a hasam...

Akik tornára készülnek: kik tartják ezeket a tanfolyamokat? Védőnők vagy gyógytornászok? Csak azért, mert én is utánanéznék itt, eddig még csak kismamaúszást láttam, de úszni nem tudok :oops: Pedig majdan szeretnék babaúszást, szerintetek ahhoz szükséges úszni tudni?

Mindenkinek jó éjszakát, holnap hétvége :P
preta

Jó reggelt! :)

Nagy hírem van :)

Pocok babát vagy 2 napja nem éreztem. Se rugdosás, se más egyéb fájdalmas jelzés a részéről. Hétfőn UH, de gondoltam este, hogy azért csak megnézem mi újság odabenn. Eleinte hallgatózni kellett, aztán... DDDD Nem tudom fürödtetek-e már úgy, hogy víz alatt és mellettetek valaki taposta a vizet. Eszméletlen volt. Meg nagy kortyolgatás, bugyborékolás. Még mintha valami kaparászás meg nyöszörgés is lett volna, de ez utóbbi szerintem már hallucináció volt. :oops:

Szóltam Rodnak jöjjön gyorsan, helyzet van. Először csak figyelt, aztán akkorát ugrott, hogy majd kiszakadt a fülhallgató :D Fülig érő vigyorral vagy tíz percig hallgatózott. Azt mondta hogy hihetetlen, és ő is hallott nyöszmörgést meg mindent :D Utána persze ragaszkodott hozzá, hogy bekenegesse a pocim, meg mindenhol. :oops:

Egyébként én szerintem érdemes beruházni egy szopipárnába. Sokat gondolkodtam rajta, nem lesz-e pénzkidobás, Rod mikor meglátta morgott is miatta. Viszont egy hét használat után azt mondom csodás :D Végigalszom az éjszakát, nem fordulok hasra (én imádtam hason aludni), nem fáj a hátam, nagyon kényelmes. Teszveszen vettem lentici74-től. Pót töltelékkel, leszedhető mosható huzattal (többféle minta van) ha valakit érdekel.

Mukkancs
én annyit tudok, hogy ha eléri a méhszájat, akkor veszélyeztetetté minősülsz, mert könnyebben leválhat. S sajnos a házaséletről is le kell mondani a részedről mindenféle formában :oops: Pihenj sokat feküdjél, aztán kíváncsian várjuk a fejleményeket mit mond a nő legközelebb.

Lányok lányok egyre nő a fiús mamák aránya :D Gratula minden kisfütyishez. De azért remélem nálunk nem kukacosodott meg. :)
Vendég

Akinek van szívhanghallgatója, milyen a jó? Erre azt írják, 12. héttől ok. Mik a tapasztalatok?

http://bebibolt.hu/bababolt/index.php?main_page=product_info&cPath=139_213&products_id=3800&zenid=8c8e5e7a9ad9846cd5cfd52fd7c245b4

Benta
benta

Kedves kismamák szeretnék egy kedvező lehetőséget a figyelmetekbe ajánlani, a bolti árak feléért készítek kismamaruhákat 34-52-es méretig, akár méretre is.

Nadrágok, szoknyák, felsők, melegítőnadrágok, melegítő felsők, (34-44 ): 3500 Ft-4000 Ft

Igény szerint a kész darabokon kívül korrekt áron, anyagtól és mérettől függően hasonló árakon más méreteket is elkészítek, akár egyedi méreteket is! Vidéki megrendeléseket is vállalok! Hozott anyagból is dolgozok!

További információkért fordulj hozzám bizalommal:
sziszilva@freemail.hu

További szép napot!
Szilvi
Kép Kép Kép
sziszilva

Jó reggelt Lányok!

Heni, jó utat Nektek! Kíváncsian várom a meglepetés út fejleményeit!

Mukkancs a 4D-ben voltál? Nekem is mondta a nő, hogy az olyan kismamákat, akiknek az állapotuk követésre szorul ingyen szokta visszahívni. Egyébként ne aggód túl a helyzetet. Fogadd meg Anuk tanácsait - és ha még jövő héten is fenáll ez az állapot, akkor biztos ami biztos beszélj a dokiddal!

Petra, a mandarin nagyságú tényleg túlzás...de pl. nekem úgy kezdődött az egész mozgás téma, hogy reggelre Áron kinyomta magát...talán egy kisebb szilva nagyságú dudorom volt :) Szóval az álom nem is hülyeség!
A kismamatornát gyógytornászok tarthatják csak! Szerintem a védőnődnél érdeklődj, mert ő biztosan tud a közelben! Én is most akarom felhívni a kapott telefonszámot. A tavalyi szórólap szerint pont munka után van, úgyhogy remélem jövő héttől tudok menni!

Anuk, tök jó hogy ilyen műsort csinált Emma baba. De olyan érdekes, hogy bent mennyire történnek a dolgok, mi meg kint ebből nem érzünk semmit! Pont tegnap kérdezte a férjem, hogy mi legyen a hallgatóval - elvileg feb. 15-én jár le a bérlet. Mondtam, hogy majd meglátjuk, mert havi 1800 Ft, de mondta, hogy inkább fizessük ki, mert megnyugtat engem, ha a nem mocorgás miatt tudok hallgatózni..bár most már olyan nagy...nem tudom neked hogy van, de én 3 (!!!) helyen is hallom a szívdobogást, és mindegyik egyezően gyors..szóval most már nagyjából tudom, melyik lehet ér..és talán melyik ő. Neked volt ilyen? Mondjuk más típusú is a készülékünk, lehet, hogy az enyém erre a korra már túl érzékeny...nem tudom.

Én kölcsön kaptam szopipárnát, de egyenlőre nem szedtem szét, pedig ki kéne venni belőle egy kis tölteléket, mert alváshoz így nem kényelmes. Én most kisebb párnát rakok a hasam alá..igaz a szoptatós párna még sehogy sem férne el alatt..még nincs akkora!

Képzeljétek a szám szörnyen néz ki! Mindig is hajlamos voltam a herpeszre, és stresszes időszakban mindig kijött + akkor is ha valami koszos pohárból ittam (úgy értem, hogy valaki után)
Most a felső ajkam fele (!) tiszta sem! Ráadásul a net szerint a jól bevált krémemmel (zovirax) sem kenegethetem. Vettem egy lassar pasta nevű krémet, tegnap óta kenem, de még nőtt is! (a rendes krémmel nem nő tovább) Szóval most hófehér szájjal létezem, hátha elmúlik! :(

KépKép
KépKép
kfnoémi

Benta, nekem a belinket hallgatóm van!
Szerintem jó - de pont az előző hozzászólásban írtam róla!

Bérelni is lehet - 1800 Ft/hó - ért. A kaució 3000 Ft. 500 Ft-ért bárhova postázzák. Itt a link:

http://www.merlegelj.gportal.hu/

KépKép
KépKép
kfnoémi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?