Új privát üzeneted érkezett!

Nekem a soproni úttal csak az a bajom, hogy ismerős házaspárral megyünk, az ő kocsijukkal és a férj vezet és tuti nem áll meg fél óránként a kedvemért :cry: , az övterelőt se lehet hátul biztonságosan rögzíteni....Ha csak magunk mennénk nem is gondolkodnék rajta, de így, hogy mindenben alkalmazkodni kell....

KépKép
amadea

Sziasztok!

Most írok ide először.
Mi június 21-re vagyunk kiírva.
Eddig minden redményünk rendben volt,
és lassan múlnak a rosszulléteim.
De ha nincs hányinger van gyomorégés :)
A lényeg a végeredmény!

Üdv:Évi

Kép
eve3htv

Szia Évi! Üdv itt!

Amadea, így tényleg gáz...és ha külön autóval mentek? Vagy esetleg négyen a Ti autótokkal, akkor sem menne?

KépKép
KépKép
kfnoémi

Sziasztok!

Már a 2. munkanap volt az idén, az utódomat oktatom ezerrel, el is vagyok fáradva.
Jó sokat írtatok, volt téma rendesen.

Ja, reggel voltam védőnőnél. + 3 kg, vérnyomás, vizelet rendben, persze, eredményekről semmi hír.

Amadea: terhesen édesítő vagy cukor?

Én is főzni szeretem magam a fürdővízben, de amitó terhes vagyok, azóta csak jó melegben.

A Müllert én is szeretem, csak tőlünk 20 km-re van sajnos.

Kata: az Alexa Csenge sztem nem passzol össze: magyar név-külföldi, a másik nem tetszett, az Alex Noel sztem tök jó.

Kissmanó: felétek most nagyon hideg van. Brr! De utálom az ilyen hideget!

Én most nagyon álmos vagyok, gondolkodni sem tudok..a felét el s felejtettem mit akartam..

Jó éjt!
Vendég

Amadea: sztem nyugodtan utazhatsz, akivel meg mentek ennyiből lehetne Rád tekintettel. Bár az uram sem örül, hogy 150 km-en kétszer meg kell állni, máskor egyszer sem kellett, de ez van.
Vendég

Sziasztok!

Ha valakinek kell még övterelő, ezt találtam:

http://www.vatera.hu/biztonsagi_kismama ... 55585.html

Zsu

Kép
bvigh

Sziasztok!

Évi! Üdv. a csapatban! Én is 21-re vagyok kiírva :D

Tegnap voltam nődokinál, annyira reménykedtem, hogy megtudom a baba nemét, de nem sikerült :(
Aludt a drága és csak pár mp-re sikerült felébreszteni, a lábait meg maga alá húzta, semmi nem látszott a lába közti területből. Azt mondta a doki, hogy a következő UH előtt egyek csokit :shock: , mert arra felébrednek a babák. :roll: Rajtam ne múljon :D

Egyébként miden paramétere rendben van, 152 g a kis drága.

Tegnap este óta olyan náthás vagyok, köhögök, minden bajom van, nem kapok levegőt az orromon :evil:

Köszi a szobadicsiket! Egyébként az ágy melletti komód, az tulajdonképpen pelenkázó, a tetejét le lehet hajtani.

Kép
Kép
sosi

Benta, szerintem is rágjátok át még egyszer ezt az utat. Esetleg valami közelebbi, ahová elmehetnétek? Én is úgy szeretnék még egyszer kettesben, de nem hiszem, hogy futi majd rá.

A kérmezés témához: én Milupa terhességi krémet használok. Eddig jó, de szerintem a vége felé lesz gázosabb, amikor már nagy lesz a poci. És engem is apa keneget. Olyan jó….

Éva, üdv neked. Jó sokáig tartanak a rosszulléteid.

Kismanó, szerintem se mozdulj ki otthonról tavaszig.

Csillagtancos, mi volt a dokinál? És az uh-n? Most már nagyon kíváncsi vagyok nagyon bejön-e a kulcsos módszer.

Sosi, most hogy kimentem a náthából megtaláltam a tájákoztatót, amit a védőnő adott. Abban van egy bogyó takonykórra, amit terhesen is lehet szedni. Sinupret
a neve, gyógynövények vannak benne.

Ma megint babáztam egy másik barátnőmnél. Zabálnivaló a kisfia. Ő is mondta, hogy ne nagyon vegyek ruhákat, mert már egy csomót eltett. Meg majd megbeszéljük,hogy mi van még neki, mit tud adni.

Teszek fel én is pocis fotót. Még nem olyan nagy, meg nem is olyan jó a kép, de viszonyításnak jó. (majd jó lesz visszanézni)

egy ruhában:

Kép

és egy ruha nélkül:
Kép

Persze fenekem még nincs, azt még nem sikerült visszahízni.

Zsu

Kép
bvigh

Kössz lányok a hideg miatti együttérző szavakat, de muszáj kibírni. Meg hogyan mutatna a síző lányaimnak azt mondani, hogy anya nem dugja ki az orrát a hideg miatt.

Takonykórosoknak jobbulást, másodszülöttem oly szar kanalas antibigyótikumot kapott ma délután, hogy este lefekvés előtt adtam neki, s utána még 25 perc múlva is cirkuszolt. Nem is csodálom, mert keserű mint az epe.

Utazás meg símán bírható, csak persze a kismami is érdekelt kell legyen a dologban. Utoljára harmadszülöttemmel 6,5 hós pocival voltam olyan szűk ezer km-re, s nem mondhattam, hogy bocs, mint egyetlen keresztszülők, kihagyjuk az eseményt. Törpike is jól bírta a kiképzést, példa arra, hogy 2 hósan meg olyan 1600 km-re vittük lakodalomba. Semmi panaszunk nem volt a legkisebb utasunkra. Amúgy apa ismét akar menni dajcslandba, s naná megyek vele, nem engedem egyedül.

Kép
kissmanó

Sziasztok!

Sosi, de jó!Egyidősek vagyunk :D
A náthára azt tudom javasolni,
hogy nagydózisú Cvitamint szedjél,
nekem az segített!Jó a rágótabletta is!
2x500mg-os!
Nem szedtem mellé semmit, teát ittam
állandóan.
Szilveszter előtt volt disznóvágás, és ott mindnenki
megpuszilgatott, csak azt nem tudtam hogy a fele
rokonság tiszta nátha :evil:
Szerencsére hamar túl lettem rajta, de az egyik
éjszaka hőemelkedésem volt és borogattam a homolokom.

3 hét múlva megyek uh-ra majd eszek én is csokit!
De szerintem úgyis kisfiam van :D

Ja!Eddig minden rendben volt az eredményekkel!
Reggel megyünk párommal védőnőhöz,
viszem neki megmutatni a papírokat.

Sziasztok!

Kép
eve3htv

Sziasztok!
Na voltam ma Uh-n, iszonyat sokan voltak, több,mint 2 órát kellett várnom......
Egyébként babával minden oké, a méretei is, bár a dokinő szerint "szép hosszú combja"van (talán kiscsaj???).
Láttam az összes kéz és lábujjacskát, meg a fontosabb szerveket.
Olyan jó volt!
Viszont képzeljétek, amikor a combcsontját mérte a doki, a hasam bal felén, olyan keményen betámasztotta magát a baba, hogy ő nyomta kifelé a hasam, a doki befelé, én meg csillagokat láttam! Nagyon fájt, már alig vártam, hogy az UH fejet arréb vigye. Na mindegy.a lényeg , hogy minden jó.
Kép
Kép
Kép

Banyoszka
banyoszka

Sziasztok!

Évi üdv közöttünk :)! Én kétszer éreztem, hogy lányom van és mind a kétszer fütyit láttam :lol: . Szorítok, hogy neked bejöjjön a megérzés és fiú legyen :D !

Nos, én is csináltattam az emberrel képet... Hát nem lettem egy Kate Moss rajta. És így képen már óriásinak tűnik a hasam!

Kép

19. hét, és 10 hónap 1 héttel az előző szülés után...

Kissmanó: Én is ilyen vagyok, mint Te. Mi is utaztunk, nem foglalkoztam különösen azzal, hogy terhes vagyok. Amíg bírtam mentem. 6,5 hónaposan elmentünk a tordai szakadékhoz, és valaki kitalálta, hogy ne a bejárt úton menjünk vissza, így megmászatták velem a hegyet, és a gerincen túráztunk a kocsihoz. Így utólag még jól is esett egy kis mozgás :).

Nekem nem volt sok segítségem, így magamnak kellett intéznem a dolgokat. Kedden szültem, és hétfőn még nagybevásároltam egyedül. Milyen jól tettem :lol: A 9. hónapban festettem ki a gyerekszobát és létráztam. Valahogy meg sem fordult a fejembe, hogy bármi baj lehetne. Most pedig ugrálnom kell a gyerekkel, négykézláb mászkálok, lépcsőzők naphosszat, cipelem a 11 kg-t és még birkózunk is, amikor a hasam sincs kímélve...

No, befejezem a monológot, mindenkinek jó éjt! Álmodjatok szépeket kismamik!

Puszi, Kata
torokka

Jó reggelt Lányok!

Jók a pocakfotók!

Most megyünk a 18. heti UH-ra! Drukkoljatok!
Utána jelentkezem!

Puszi!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Kata: szégyen, s gyalázat, de a tordai hasadéknál még nem jártam. A túri hasadékot becsászkáltuk egyszer apával, de a tordaihoz még nem jutottunk el. Most is téma volt jan. 1-én, de a későn kelők miatt nem lehetett egyeztetni a grillezést (ebédre volt ütemezve, s nem sötétben sütni vacsira) az autózás+túrázással.
Szűk 2 éve pedig Nagyszeben környéki vártemplom túrán voltunk, nem egy, s nem két ilyenhez másztunk ki a hegyoldalon, meg fel a tornyokba, de sok ami sok alapon az utolsó hegyoldalt meg a nagyszebeni templomtorony megmászást inkább a csapat többi tagjára hagytam. Kicsit besokallt a pocim úgy 7,5 hósan.
Bár most elsején sem vette a szervezetem jó névan a gyalogtúrát (igaz, mi apával lassúbb tempót s rövidebb utat választottunk), úgy begörcsöltek a lábaim, hogy utána 3 napos intenzív magnéziumkúrára kellett fognom magam. Bár karácsonykor is egy átgaloppolt nap után éccaka már igazán kezdődtek a begörcsölés előjelei, nem kezdtem el rendszeresen szedni a mg-ot. És így jártam.

Pocifotót nehogy nem teszek ide, még csak nem is csinálok. Magam is elrettennék, hogy mekkora, hisz minden szülés után "megtartottam" magamnak is a földi jóból. Uhhó alapból volt nekem pocim, bár mot 3,5 hóig símán rámjöttek a rendes nacik. De most már van kismama gatyóm, igaz nem a legmelegebb, s épp azon elmélkedem, hogy kéne még egy vastagabb.

Kép
kissmanó

Jó reggelt kismamik!

Hiányolom Henit, nem írt tegnap, pedig minden nap szokott. Heni, merre vagy?

Benta
benta

Sziasztok :)

Húúú de jó kis pocakfotók :D

A megérzésekkel kapcsolatban én is kíváncsi vagyok. Egyébként a tegnapi fél 11-es döglésem helyett ma korán apival keltem.

Mondjuk muszáj volt :( Benn a cégnél áll a bál, a főnök megint elriasztott egy helyettesítőt, és már filózik rajta, hogy kiíratja magát táppénzre. Majd én menjek be és pótoljam azt a 2 hónapnyi melót amire esküt tett, hogy megoldja a helyettesítésem.
A legnagyobb jóindulattal sem tudom sajnálni. Adtam neki neveket és elérhetőségeket, akikre nyugodtan rábíztam volna az egészet, hát nem volt jó. Aki álláshirdetésre jelentkezett nem tetszett neki, most meg már ugye évvégi zárás és fő a feje. Akit sikerült volna rábeszélnie az másfélszer annyi fizetést kér mint ami nekem van!!! Hát ha megadja neki, akkor nekem is meg kell hogy adja! :evil:

Manó én sem vagyok egy nádszálkisasszony. :) Pocim nekem is volt (aztán a nagy hányingeres korszakban igaz eltűnt), de most már kezdek bálna méreteket ölteni :) Mégis 16. héttől 4 hetenként pocakfotókat gyártunk Roddal, hogy később meglegyen.

Az UH csokis tippel kapcsolatban annyit. Mit javasoltok én mit tegyek? :( Még mindig rosszul vagyok az édestől, eddig kólával próbálkoztam felébreszteni a drágám. Ja és a hűtővel még mindig távkapcsolatban vagyunk. :oops:
Vendég

Anuk: első gyerkőcömnél sem engedtem magam pocifotózni, másodiknál sem. Egyedül a harmadikkal van vagy 2 db. Így most sem hiányzik különösebben.

Megérzésekről: második pocival tutira vettem a frankót, hogy fiam lesz. Annyira más volt az egész terhesség, hogy ettől voltam még inkább meggyőződve. Nos eredmény: ugye tudjátok, hogy harmadszorra is puncisom lett. Most elviekben látott valamit a dokinéni, remélem a 4d-n kiderül. Bár én most már nem is hiszek abban, hogy tudnánk fütyis gyerkőt gyártani.

Kép
kissmanó

Ja, azért ez a 16 héttől 4 hetenként pocakfotókat gyártunk kissé poénos így a 19-ik héten. Mert akkor ez még csak 1 pocifotó :lol: Nem rosszindulatból jegyeztem meg, csak épp derültem egyet rajta. Ugye nincs harag? :oops:

Kép
kissmanó

Sziasztok!
Köszönöm a hozzászólásokat utazás ügyben. Valószínüleg marad a vonat (az tűnik az egyedüli kényelmes utazási formának). És nem arról van szó, hogy nem szeretek utazni vagy kényeskedek, de fél óránál többet nem bírok ki a kocsiban, se a buszon....gyalog ki tudnék menni a világból...

Puszedli!
Cukor kontra édesítő ügyben: szerintem azt választ, amelyiket szívesebben fogyasztod....én cukrot használok....

Eve!
Üdv a csapatban!!

Balázsom tegnap este nagyon beaktivizálta magát, úgy örültem neki :D , még párom is érezte a rúgdosását.

KépKép
amadea

Hahó Kismama Társak!

Noémi: Köszi a kreatív ötleteket a gyerekszobával kapcsolatban, azt hiszem, próbára teszem majd az ügyességemet! Remélem, minden ok volt a mai 18 hetesen és egy jó nagyot "mozizhattatok"!

Üdv Évi! Azt hiszem egyszerre izgulunk majd Sosival! Én előszőr 22-ére, majd most 20-ára lettem kiírva, körbelőttelek Benneteket! :-) Ti hol fogtok szülni?

Zsu: Köszi az övterelő hirdetést, le is csaptam rá! Már gondolkoztam rajta eddig is, de nem tettem az ügy érdekében annak ellenére, hogy napi minimum 110 km-ert autózunk. Jól jött a "sült galamb" még egyszer köszönet érte!

Torokka: szép a pocakod! Ilyenkor mindig csodálkozom, hogy nekem miért nincs még ekkora, majd pár hét elteltével nyugtázom, hogy bizony hetente láthatóan nő.

Mi ma voltunk AFP vérvételen és sajnos soha nem tapasztalt fejetlenség volt, úgyhogy remélem megérkeznek rendben az eredményeim. Nagyon semmit nem tudtak mondani arról, hogy ki kapja meg az eredményeket, de azt tutira mondták, hogy nem én. Nem is a dokim, mert ő csak kéthetente van ebben a rendelőben, de a saját védőnőm sem, mert ő sem ebben az intézetben dolgozik... Aztán a Hepatitis eredmény felvételéhez nem jó papírt adtak, 4 x hívtak vissza a pulthoz 10 perc alatt, 50 várakozó beteg előtt. Szóval annak ellenére, hogy türelmes embernek ismerem magam, ez stresszes volt! :-) Jah, és hab a tortán, hogy az a nővérke vette le e véremet, aki a múltkor "szétdurrantotta" az eremet, még 2 hét múlva és véraláfutásos volt a fél karom. Mivel még fáj, javasoltam neki a másik karomat és még leszúrt, hogy biztosan azért vérzett be, mert nem szorítottam eléggé a múltkori vérvétel után- persze nem vitatkoztam, csak megjegyeztem, hogy legfeljebb az lehet a baj, hogy túlságosan szorítottam.--- Áhh, bocsi a negatív energiáért, már nem vagyok mérges, beszéltem a védőnőmmel, megszerzi az eredményt. Csak zavar a "töketlenkedés"... én ezt nem engedhetem meg magamnak a munkahelyemen, más miért nem végzi lelkiismeretesen a munkáját? Mindegy, nem hadjárat az eü. ellen, sok-sok rokonom és barátom dolgozik az eü-ben, ismerem a nehézségeket, de bizonyos dolgok nem ezen múlnak...

Holnap megyünk tapétát nézni Babácska szobájába, már nagyon várom!

Pusszantás Nektek!

Kép
cincibabus

Sziasztok kismamik! Köszönöm a segítségeket babanév ügyben. Hát lehet hogy daruval kell kiemelni a házból ha megyek szülni. Most igy hirtelen 4 szelet bundáskenyeret ettünk meg hercegnőmmel(ebből 2 az övé):).Az ugye nem baj hogy én még mindig csak a kaparászásokat érzem?Remélem csak annyi hogy lusta a drágám.Sose lesz 14-e.Már nem győzöm kivárni hogy végre láthassam.Eddig nem is irtam már megvan a rugdalozó amiben hazahozzuk.Tudom kicsit korai de beleszerettem mikor megláttam. Hát a képminőség nem tól jó de igy is látszik milyen kis pici:) Kép

Kép
kata840725

Sziasztok Lányok!

Megjöttünk a genetikai uh-ról...hát mit is mondjak..majd felrobbanok! 2 órát várakoztunk, és a doki egy f.sz volt. Mielőtt bementünk, közölte, hogy pár perc türelmet kér, és lement a boltba. Gondoltam nem baj, egy kis szünet neki sem árt, majd legalább újúlt erővel vág neki.
Erre bekerültünk - persze asszisztens nem volt, szóval a gépet is ő pötyögte. Majd elkezdődött a vizsgálat. Hosszú percekig meg sem szólat, még szerencse, hogy férjem néha közvetített, mert persze én a képernyőt sem láttam. Majd a végén odafordította, és megmutatta a fejét, a 2 lábát és a kezeit. Közölte, hogy készen vagyunk. Ennyi.
Azért bosszantó, mert a 18. hetesen nagyon alaposan meg kéne néznie (szív 4 kamrája, vesék, hóglyag, gyomor, agy) ebből én nem éreztem semmit. Lehet, hogy megtette, de nem mondta, és ez olyan rossz érzés volt. A végén megkérdeztem a súlyát. Azt kérdeztem, hogy mennyi lehet 250 gramm? Erre közölte, hogy igen, mondjuk!

Na mindegy! Túl vagyunk rajta, és a következő 4D majd kárpótol minket. Csak nekem Áron a világ közepe...és gondolom nem kell ecsetelnem mennyire vártam már hogy lássam. Erre...

A leleten ezek az adatok szerepelnek:

BPD: 45 mm, HC: 168 mm, AC: 138 mm, FL: 28 mm (a mamanet szerint pont 19. hetesnek felel meg) És ez a lényeg! :)

Henit én is hiányolom...

Kata, egyáltalán nem korai a ruhavásárlás. Nekem már több olyan cuccom is van, ami majd csak 1 év múlva lesz jó Áronra!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Sziasztok!

Sikerült legalább telefonon lekérdeznie a védőmnek az afp eredményt. Tökéletes :D
AFP: 25,7
Átlag: 32,5
MOM: 1,1

Nem híztam az elmúlt 3 hétben, a vérnyomásom is teljesen okés volt, úgyhogy abszolút megvagyok elégedve magammal :lol: Eddig +1 kg-nál tartok (no de sajna van még 20-30 kg felesleg ezenkívül is... :cry: )
Megállapodtunk, hogy 08.25. helyett, 08.29én jött meg utoljára, mivel a kalkulátorok 06.01et dobtak ki szülés idejére, de a ciklusom alapból 31 napos volt, nem 28, és a 12.heti uh szerint is kisebb volt, úgyhogy jó lesz nekem a június 5.

Délután doki.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára evicuska 2009.01.07 13:03-kor.

Kép
Kép
evicuska

hello LÁnyok, és buék.
mostanában csak olvasgattalak benneteket, de látom szépen zajlik az élet.
Voltam gen uh-on, ahol azt mondta a doki, hogy ő csak 17+4-nek látja ( még december 29-én), szóval rejtélyes. Nekünk is nagyon sokat kellett várni ( 3 órát), de Noémivel ellentétben az orvosról jó véleményem volt, lelkiismeretesen megnézte, mondta, hogy szépe a szív, vese, telítődő gyomor. Ja meg, hgy haspók, mert a haskörfogata 18 hetes.
megyek enni, aztán jövök.
jó étvágyat
m

mormota
mormota20

Kfnoémi: sajnálom hogy ilyen volt a doki, amilyen. Majd a 4D-sen tutira másként lesz!

Zalánnal kétszer voltunk 4d-n, először a 22. héten a Praxisban. Abban egyetlenegy pozitívum volt, hogy Hajdú Krisztina nézte meg, de amúgy nagyon nem volt jó az egész, Zalán se nagyon akarta mutogatni magát, és ők se nagyon erőlködtek hogy értelmes felvétel legyen.
Ehhez képest, másodszorra a 30. héten voltunk a 4D Genesisben (www.4dgenesis.hu), hát nagyon merem ajánlani. Mindent megtettek, hogy jó felvételek készüljenek, pedig Zalán az első 20 percet végigaludta. De felajánlottak csokit, kólát, sétálgassak kicsit. Végül 110 képet csináltak, cd-re felirattuk, a dvd is 45perces lett (már én éreztem magam kellemetlenül, hogy ne cseszegessük már annyira szegény gyereket). És óránkénti váltásban jönnek a kismamák, nem 20percenként, mint egy-két helyen.

Kép
Kép
evicuska

Evicuska, én a 14. héten voltam a 4D-ben, és már más is volt innen a fórumból. Tényleg mindannyian csak pozitívan tudtuk róla nyilatkozni. A legközelebbi - ami a 25. hét környékén lesz - is oda megyünk!

Mormota, azt nem írtad, hogy akkor mennyi idős voltál? Pár nap - 1 hét, simán belefér.

KépKép
KépKép
kfnoémi

Az itt és a 4D topicban olvasott pozitív vélemények alapján még 1-2 héttel ezelőtt én is a 4D Genesisbe jelentkeztem be 01.18-ra. Már az időpont egyeztetésnél megmutatkozott a hibátlan ügyfélkezelés, nagyon várjuk!

Kép
cincibabus

Cinibabus én biztos vagyok benne, hogy nem fogtok csalódni! végtelenül kedvesek, és tényleg úgy tekintenek a babákra mint egy csodára - és szerintem ez a túlérzékeny kismamáknak nagyon jó!
Én nagyon élveztem, mert még közelebb éreztem magam Áronhoz, ráadásul nagyon nehezen akarta megmutatni a kukiját, de volt türelme a vizsgálónak, és kivárta!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Noémi: én olyan betöltött 18-at számoltam. Nem mintha idegeskedtem volna miatta, mert egyébként ugye minden rendben volt. Az a legfontosabb.
Csak itt a szervezkedés miatt van mindig kavarodás, de biztos majd elül, és hát jövő vasárnaptól azért nyugodtabb időszak jön.
Ma megyek fogorvoshoz. Ti már voltatok előírásszerűen? én valahogy ellógtam eddig, de mégse akarok fogkövesen férjhez menni....úgyhogy mára bejelentkeztem.egyéb panaszom szerencsére nincsen, remélem, ki dem derül semmi ármány.
tegnap este meg voltunk 4d-s uh-n. Az úgy volt, hogy ugye a genetikain nem derült ki, hogy fiú, vagy lány. Ezért arra gondoltunk, és azt a tanácsot is kaptuk, hogy majd a 24-26. hét között menjünk 4d-re, mert az akkor a legjobb. Erre az egyik jóbarátnőm mondta, hogy a leendő sógornője nyit egy babamozit a Nagy Lajos király úton január hónap közepén, és épp tanítják be az orvosokat, kezelni a gépet, és, kérdezte, hogy nincs-e kedvem menni, mint tesztelendő pocak. Így aztán odamentünk. Üzletileg jó vállalkozás amúgy, mert ahol van, abban az üzletházban csupa baba-mama dolog van: terhesdivat. baba-mama cipőbolt, babaruha, játékok, gyerekfelszerelés, szóval amellé tényleg elfér egy babamozi. Mondjuk kellett várni vagy egy órát, de úgy voltam vele, hogy ajándék ló, ugye. Nagy élmény volt, mert tök jó gép volt, meg nagy kivetítő, meg jó volt a doki, jól kezelte a hülye kérdéseimet. Én mindig elképedek, hogy ismerik ki magukat a különböző szürke foltok között. Mindenesetre a faterja is alaposan megszemlélhette a porontyot. Aki amúgy aludt. Fel lett ébresztve szegényke, aranyoska volt, de felhúzta ő is a lábait, kvázi beintve nekünk, hogy hagyjuk már békén. Pedig csokit is ettem, meg kólát is ittam tapasztalt barátnői tanácsra. Szóval ez sem garancia. No, mindegy, mindenesetre élmény volt. Majd másfél-két hónap múlva eseleg ismét elmegyünk valahova még egyszer, ha úgy alakul.
bébiügyileg tehát ennyi történt.
Amúgy meg remélem, lassan megint jön a gáz, mert ez elég durva, hogy már 3 gyár leállt. Nem elég ez a válság dolog, még ez is. Tudom, hogy ez nem bébis dolog, de engem azért aggaszt, na mindegy.
[/img]

mormota
mormota20

..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szheni 2011.11.15 00:58-kor.

Heni

Kép
szheni

Gratula a kisfiúhoz! :D És szuper hogy ilyen rendes doki volt az uh-n! Az meg még szuperebb, hogy az anyósodat is boldoggá tetted! :wink:

Kép
Kép
evicuska

Sziasztok Kismamik!

Ezer éve nem írtam, csak szemmel követtem életetek mozgalmas pillanatait, úgyhogy ezúton BÚÉK mindenkinek.
Olyan jó hangulatú hozzászólásaitok vannak mostanában, (persze egy kis bosszankodás belefér), nagyon jó cuccokat vásároltatok, meg jó tippeket adtatok. Ja, és a pocifotók egyre szexisebbek!
Nálunk a december elég húzós volt, hogy haza tudjunk utazni Mo-ra két hétre. Nagyon jó volt ám egy kis hazai levegőt szívni, persze a család, barátnők mellett...Még a 12 órás kocsiutat is elég simán vettem, bár igazán karácsony óta van kismama kinézetem: elég vicces, mivel kicsi és vékony vagyok, eléggé kidudorodik már, úgyhogy mostantól jönnek a kérdések: Csak nem?!Jéé!

Most jövök a dokitól, hát hasonló élménnyel, mint Noémi: villámgyors uh, semmi mérés, csak hogy dobog-e a szív, meg mekkora a feje. Gyors vérvétel vizelet, aztán huss...mondjuk eléégé el voltak csúszva az időponthoz képest, előttem meg sírva-ríva jött ki egy kismami, úgyhogy remegve mentem be én is, de vigyorogva távoztam...és ez a lényeg! :wink: Ja, és fiúnak látszik! Pedig eddig egy 3 lányos anyuka már készítette a rózsaszín rucikat nekünk...
Otthon már kaptam egy szatyor örökölt ruhát, mosás közben látom, némelyik még 1-2 év múlva fog kelleni, a legkisebb darabok pedig vastag kötött pulcsi meg bundás sapi :) Na mindegy, ajándék volt...
Úgy néz ki, félállásban tudok még áprilisig dolgozni, pedig már felkészültem a munkanélküliségre, meg a nagy szegénységre...azért ez is valami.
Majd jövök még, el kell újságolnom másnak is a mai híreket:)
preta

:)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szheni 2011.11.15 00:59-kor.

Heni

Kép
szheni

Sziasztok Lányok!

Heni, gratulálok a Kisfiadhoz! :)

Anuk, a coláról már én is hallottam, hogy felébreszti a babát, nem tudom, hogy ennek köszönhetően, de amikor mi mentünk 4D-re, előtte megittam kb. 3 decit, és nagyon produkálta magát végig a felvétel alatt :lol:

A 4D Genesis-ről én is csak pozitívan tudok nyilatkozni, egyszerűen fantasztikusan aranyosak. Mi 15 hetesen mentünk, a 4D Genesis előtt felhívtam egy másik ultrahangos céget, ahol majdhogynem elküldtek a fenébe, hogy mit akarok, ilyen korai terhességnél szinte semmi sem látható. Ezzel ellentétben itt már a telefonban kedvesek voltak (és itt tudtuk meg, hogy a "semmi sem látható" ellenére kisfiút várunk :) ). Mi is fogunk még menni, természetesen ismét hozzájuk :)

Én holnap megyek az afp eredményért és ultrahangra a nődokihoz. Remélem minden rendben lesz!
További szép napot Mindenkinek!
Magdi
magdii

Jaj, Heni, annyira örülök!

Gratulálok a kisfiúhoz! Hát reméljük Miki tényleg csak viccelt a Tézeusszal! :) :)

Szinte ugyan akkorák a fiaink! :) Megnyugodtam, mert hét szerint a combcsont 30 mm, de nekem csak 28 lett, de látom neked is csak 29. Már aggódtam, nehogy törpe legyen szegénykém :) (de hülye vagyok!! ), de közben belegondoltam, hogy a lányoknak van hosszabb lába, így valószínűleg a 30 mm átlag...

Most már Te is kezdheted beszerezni a kék / fiús cuccokat! :)

Egyébként én is pityeregtem mikor megmondták, hogy fiú...igazából azt hiszem azért mert olyan jó érzés valamit ilyen konkrétan megtudni a pocakomban növekbő babáról!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Sziasztok!

cincibabus:Én elvileg ha nem szól közbe semmi,
Balassagyarmaton fogok szülni.
Ezzel a kiírással meg nem vagyok kibékülve,
mert a doki mindíg összekavar a hetekkel.
Most 16 hetes 3 naposak vagyunk,
de ő már 17-nek mondja.
Akkor most a 21-éből vegyek le 1 hetet?
Oké hogy sietteti, én is örülök hogy repül
az idő,de legyen pontos!

torokka:Köszi!Remélem bejön!

Remélem ha megyünk majd ultrahangra,
megmondja a doki hogy kisfiú vagy kislány
a babám.
Barátnőm mesélte hogy vele nagyon barátságtalan volt
a doki, pedig hozzá jár magánba.
Így elment magán ultrahanra, és ott mondták
meg neki hogy kislányt vár.
Ez olyan csúnya dolog, Anyukák vagyunk
nem állatok!Nekünk is mehetne jobb helyre
még az az 5ezer forint is.Nem?

Szióka

Kép
eve3htv

Sziasztok!

Évi, Bvigh!

Köszi a jó tanácsokat a náthával kapcsolatban. Ma már klasszisokkal jobban vagyok. :)

Képzeljétek a nődokinál 145/80- as vérnyomást mért a doki, amit nem akartam elhinni, mert világéletemben 110-120/70 volt, és az első terhességem alatt is. Tegnap itthon is megmértre a férjem, aki háziorvos és ő is annyit mért mindkét karomon. Teljesen bepánikoltam. :( Aztán eszembe jutott, hogy tegnap rengeteg teát ittam és délután is ittam egy gyenge kávét, pedig mióta terhes vagyok csak reggel szoktam egy hígat. Úgyhogy ma reggel ismét mérés: 115/70 :D Mostmár naponta fogom mérni. Remélem a nődokinál csak izgultam, itthon meg a coffeinbevitel miatt volt magasabb.

Kata!

Nem akarok ünneprontó lenni a rugival kapcsolatban, de nem lesz az nyáron egy kicsit meleg darab? :roll: A lányom júliusi és mivel pólyában adták ki, elég volt rá egy body meg egy kis zokni a 35 fokos melegben :D Persze, ha nem pólyában hozzátok ki, akkor nem szóltam.

Úgy irígylem azokat, akik már tudják a baba nemét :oops:

Kép
Kép
sosi

Évi!

Végül is most taposod a 17.hetet nem? :D

Kép
Kép
sosi

Heni, üdv a fiús anyák klubjában! Szívből gratulálok!
benta

Sziasztok!

Gyarapítanám a júniusi babavárók klubját:) Most vagyok 17 hetes, túl vagyok az AFP-n, de még eredményt nem kaptam. Eddig minden rendben ment.
Nagyon szeretném már érezni a kis pocaklakómat, de eddig még nem éreztem. Ti hogy voltatatok ezzel? Ő az első kisbabánk. A dokim azt mondta, hogy a 20. hétig ráér első babánál, ne aggódjak. De mégis. Múlt héten voltunk ultrahangon, akkor nagyon mozgolódott épp, annyira aranyos volt, kis keresztbe tett lábacskáival:) Szóval ne aggódjak? Amúgy június 15-re vagyunk kiírva:) Nagyon jó érzés ez a babavárás... olyan izgatott vagyok férjemmel együtt.

Gratula mindenkinek a szép kis pocakhoz :wink: , már az enyém is szépen látszik!

Néhány választ megköszönnék!

Szép napot mindenkinek:)
chrisstha

Halihó!

Gratula Heni a kisfiadhoz!

Évi, szerintem azért mondja a dokid, hogy 17 hetes vagy, mert annak ellenére, hogy még csak 16 hét+3 nap telt el az utolsó mensi óta, a 17. hetet töltjük. Nekem hasonló érzésem volt akkor, amikor karácsony környékén 14+ és 15+ hetesen már 4 hónapos állapotosnak mondtak, holott egészen hétfőig én nem tartottam magam annak, de miután a 4. hónapot töltöttem, így fejezik ki... furi! :-)

Sziasztok!

Kép
cincibabus

Hello Kismamik!

Itt vagyok, élek, de alig tudlak követni benneteket! :D Már 3 napja csak olvasói stádiumban vagyok... De ezt már megszokhattátok!
Először is üdv az újaknak!
Chrisstha!
Én most vagyok 16+5, és én sem érzem még a babamozgást. Ne aggódj, eljön a mi időnk is, csak türelem! (CSak ne lenne ilyen nehéz, ugye?! :wink: ) Méhlepény merre van Nálad? Mert állítólag az is befolyásolja... Nekem mellső falon.

Bocs mindenkitől, hogy nem válaszolok név szerint, de nem jegyzeteltem :oops:
Egy-két dolog, amire emlékszek, azért van...

Szóval Heni!
Nagy-nagy gratula a Kisfiatokhoz! Annyira jó, hogy ilyen rendes a dokid! Sokat számít.
Cincibabus!
Nekem is bedurrant a vénám a kombinált után, és akkor tényleg nem szorítottam rá elég hosszú ideig, a védőnőm legalábbis ezt mondta, hogy ettől lehetett. Most az AFP-n teljesen jó volt. Mondjuk elég sokáig szorítottam rá. Igaz, hogy annyira fájdalommentesen szúrtak belém, hogy nem is éreztem, ellenben a kombinált helye még nagyon sokáig fájt. Úgyhogy nemcsak a szorítás a lényeg sztem, hanem az is, hogy adják be.

Na ezt figyeljétek!: Egész hétvégén kutyául éreztem magam, nagyon fájt a fejem, alig éltem. Hétfő reggel dettó. Erre levették a hat kémcső vért, és mintha újjászülettem volna. Elfújták a fejfájásomat! Úgyhogy lányok, fejfájásra gyógyszer helyett vérvételt javaslok :lol:

Most elküldöm, el ne tűnjön, plusz munkám is lett, úgyhogy folyt.köv.

Kép
ácica

Szia ácica!

Nekem is mellső falon, megnyugodtam, hogy akkor ezzel nem én vagyok az egyedüli. Köszi :)
chrisstha

Sziasztok!

Eszembe jutott még valami. Többnyire oldalt fekve alszom, de előfordul, hogy arra ébredek, háton vagyok. Úgy olvastam a hozzászólásokban, hogy ez gond lehet. Már ilyenkor is (17 hetesen), és hogy lehet ezt elkerülni?

Köszi előre is!
chrisstha

Chrisstha!

Gondoltam, hogy Neked is mellső fali. Aszongyák az okosak, hogy mi ezért csak később fogjuk érezni.

Tényleg akartam mindenkitől kérdezni, hogy szerintetek az gáz, ha olykor megkeményedik a hasfalam? Eddig azt hittem, hogy a babó úszkál, odanyomódik, és azt érzem. De valaki ma megijesztett, hogy ez nem természetes dolog, sőt szedni kell rá valamit.
Szerintetek?

Kép
ácica

Ilyenkor még nem gond a háton fekvés, később lehet, amikor már nagyobb súlyú a baba, de valőszínűleg azért ébredsz fel arra, hogy háton fekszel, mert nem kényelmes, és a szervezeted jelez. Úgyhogy nyugi! Csodálatos a természet, és segít nekünk, hogy azt tegyük, ami a lehető legjobb a babának.

Ja és amivel lemaradtam!
Szülés: még rá sem merek gondolni, én már akkor rosszul vagyok, ha orvoshoz kell menni, vagy ha spatulával megnézik a torkomat :shock: Mi lesz velem, nem tudom.

Légzésfigyelő: mi mindenképpen fogunk venni, mert nem egy szobában alszunk majd a picivel, és megnyugtató érzés, ha van. Így is pánikolok, hogy fogom meghallani, ha éjszaka felsír, vagy nyöszörög...
Mondtam Apinak, nem ártana, ha elkezdenénk vásárolni, meg rendezgetni a szobát, mert nagy pocakkal már nem biztos, hogy lesz erőm mászkálni, meg bútorokat huzigálni. Aszonta, majd ő húzogatja... Hát egészségére! :lol:
Azt mondja, nyugi, minden meglesz időben. Hát én ebben nem vagyok olyan biztos.

Bébiőr: még nem tudjuk

Tényleg ti beszereztek utazóágyat?

Kép
ácica

Sziasztok! Van egy bébiőr eladó,ha valakit érdekel irjon nekem és továbbadom az illetékesnek.4000ft.
Remélem mindenki jol van.

Kép
kata840725

Sziasztok!

Gyors bejelentkezés.

Ácica, ne izgulj, ha meg lesz a pici biztos,hogy észre fogod venni, ha felvan. A kedvenc történetem a kozmetikusomé. Ő is nagyon félt ettől, mire a férje megnyugtatta,hogy majd ő figyel és szól neki. Persze a férje reggel kelt csak fel, és megkérdezte, volt-e a gyerek fel éjszaka. A csaj első mukkra ugrott.
Légzésfigyelőnk nekünk is lesz, kölcsön, de nincs hozzá bébiőr. Azon még gondolkodom.
Utazóágyat mindenképpen venni fogunk, szerintem jobb lesz abba aludnia a nagyiknál, mint a heverőn. Nem kell állandóan arra figyelni,hogy leesik-e.

Ma megint úton voltunk. Végre kikértem a tp-s papírt a háziorvostól. Elég nehezére esett átadni a terhesgondozóba, azt sem tudta, hogy mi az a terhesgondozó. Falusi doki :oops: :lol:
De látom másnak is jó tapasztalata van a dokikkal.
HOlnap megyek tanácsadásra, kíváncsi vagyok mi lesz. Holnapután Afp.
4D-re mi is akarunk majd menni a 24. hét körül.
A mozgásról. Ma mintha. De mire odafigyelnék, már vége is. Szóval.. :oops: :oops: :oops: nem tudom. Nekem hátsó falon van a lepény, úgyhogy már lassan szeretném érezni.Mondtam is az apjának,hogy beszéljen a gyerekkel, mozogjon rendesen, mert már érezni akarom.
Ja, elneveztem Juniornak. Mivel a páromnak egy név sem jött be eddig, ezért ha valaki kérdezi,hogy fogják hívni, Azt mondom Attila Junior.

Most lettem kész a gyümitortával. Apóca névnapjára sütöttem, de mivel ő elment focizni, így egyedül teszteltem. Nem bírtam kivárni míg haza ér. :oops: :oops:

Zsu

Kép
bvigh

Sziasztok,

Hu mar megint jo sokat irtatok, de imadom visszaolvasni.
Gratula mindenkinek aki mar tudja a baboca nemet. Nekem a genetikai UH-ra meg 3 hetet kell varni. Gondolkodtam mar azon is, hogy elmegyek 4D-re hatha elobb megtudom, aztan a parom lebeszelt rola, hogy ha a genetikain esetleg nem mutatja meg magat a Pocok akkor utana is el tudunk meg menni a 4D-re.
Jovohet penteken megyek meg csak az AFP vizsgalatra, na azt nem varom, ugyanis eleg nehezen viselem a vervetelt.

Acica: A szules gondolatatol mar engem is kiver elore a viz, nem tudom hogy fogom birni, mikor egy sima vervelt alig elek tul. Minden alkalommal megcsinalom a cirkuszt, meg szerencse, hogy ahova jarunk nagyon rendes es turelmes az asszisztenscsaj, igy mar rogton lefekudhetek es utana sem kell felpattanom, hanem hoznak inni es legalabb meg ot percet ott fekszem, mig teljesen magamhoz terek.
A szulesre meg edzenem kell a lelkemet, de hat ki kell jonnie valahogy majd a babanak nem maradhat bent, es mostanaban azert mar korhazi ellatas mellett nem igen hal bele seni, miert en lennek pont az. (Na jo ez mar nagyon negativ hozzaallas)

Mi meg mindig a lakas atrendezesenel tartunk, sajnos nem nagyon tudunk haladni hetkoznaponkent, mert mindketten dolgozunk, de bizom benne, hogy majd hetvegere mar sikerul mindent befejezni.

Az en ferjem is gazdagitja azon ferjek taborat, akik majd raerunk arra meg (megvenni, osszeszerelni stb) es ezzel engem az oruletbe kerget. En sajnos mindent rogton azonnal akarok, es emiatt a hetvegen nagyon fel is stresszeltem magam. A jovoben inkabb majd lehet bele sz.ok nem akarom stresszelni a Pockot. Nem tudom ez milyen erzes lehet neki, vagy erzi-e egyalltalan.

Pusza mindenkinek,

Banka
Kép
banka79

Lányok azért ez nagyon komoly:
http://www.vatera.hu/szazadelei_gyermek ... 65938.html

Mi meg itt válogatunk.
Én egyre jobban belelovalom magam a babakocsi témába. annyira fáj a szivem egy 3 funkciósért, de mivel apa meg van győződve róla,hogy nem lesz több gyerek, így biztos nem vesszük meg a 100.000-st.

Zsu

Kép
bvigh

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?