Új privát üzeneted érkezett!

Helló!

Verna,
Lolónak Boldog szülinapot!
Jót mosolyogtam a kis telhetelenen... :)

Pimpoka, mikor megláttam a tortádat kicsúszott a számon, hogy "aztaqrva"... :oops: :shock: Bocsi, de ez nagyon szupi torta... Nagyon ügyes vagy!!! :wink: Milyen ízű volt? Lelle, amúgy Tigris imádó? Látom az egyik képen van neki egy jó nagy... :wink: Nálunk is van minden a Micimackóból (szerencsére csak kisebben) csak a Füles hiányzik. :?
Vizsgához gratula, és köszi a fotókat! :wink:
Ja! hipi-szupi a boltosotok! :wink: Ilyen van az oviba nekünk. CSak nincs rajta a Borsodi sör...:lol: :lol: :lol:

Piroska, szerintem is nyugodtan reklamálj a csupajátéknál!

Köszi mindenkinek a megnyugtatást, de szerintem mindannyian tudjuk miről beszélek. Persze, normális, hogy leszalad a cérna időnként mindenkinél. De mire megnyugodtam volna, ma Szonja odajön hozzám, ahogy válogattam a vasalni valót, és azt mondja: Anya, megkajmoltalak tegbak? Kérdem mire gondolsz mikor karmoltál meg? Válasz: Este amikoj aludtunk. Mondom igen megkarmoltál. Méjges lettél akkoj? Mondtam egy kicsit igen, mert már régóta lefeküdtünk, és hiába kértem, hogy ne karmolássz, te mégis karmolásztál. És bojzasztó voltam??? NA sejthetitek....csak lestem... és bizonyosságot nyertem, hogy igen, mindent ért, és sajna eléggé megmaradt benne...
De Giga, igazad van, ha beszélgetek vele mindent tökéletesen megért, akár a múltról, vagy a jövőről van szó. És kicsit örülök, hogy így utólag mégiscsak szóba hozta és meg tudtam neki magyarázni miért lettem "méjges"... :( :?

NIrcee, én is együtt főzök Szonjával. Ő már húzza magának a széket, és feláll mellém, ha érdekli valami. Volt időszak, mikor csak alvásidőben tudtam főzni, mert nem maradt meg semmilyen ülőalkalmatosságban menni, mászni még nem tudott, csak vittem és úgy nem ment a főzés. :wink: Mostanság már jó, mert el-elfutkos játszani, odajön, szóval könnyebben, és gyorsabban megy. :wink:

Szantre, mi a betegségetek? Gyógyuljatok meg!!! :wink:

Tiop, tényleg, merre vagy elveszve? Csak nem vagytok betegek??? :shock:

Pilla, mikor megláttam Giga kérdését, tudtam, hogy te fogsz ennek elsőként utánajárni. :lol: Én még régebben ki is tudtam számolni, hogy Vízkereszttől hanyadik hét, stb...most már nem nagoyn emlékszem... :oops:

Mennem kell, át kell adnom a gépet... :?

thenus

Katica, hát nekünk nagyon sok idő volt. :? :?
VAgy öt éve nézegetjük, és kb 3 éve intenzven válogatunk.. :? Belőlünk ne merítkezzen senki. Nekünk mindig változott, hogy építkezünk, házat veszünk, építkezünk, házat veszünk....Most van a megvettük... :oops: :oops: :D :D
Andiéknál szerintem nagyon gyorsan ment. Persze kérdés, hogy mihez képest... :roll: hozzánk képest mindenképpen... :lol:

thenus

Sziasztok!

Henus,
én a múltkor jártam hasonóan Marcival, csak azzal a szörnyűséggel, hogy adtam egy pofont is neki. Igaz, nagyon kiverte a biztosítékot, de akkor sem lett volna szabad. :oops: :oops: :oops: Utána nagyon szégyelltem magam, de még jobban akkor, mikor másnap valamiért nagyon hisztizett, én kértem, hogy hagyja abba, erre szipogva mondta, hogy "csöndbe majdsz, kapsz pofont". Jaj, hát én úgy, de úgy megsajnáltam, és a föld alá süllyedtem volna szégyenembe. Azóta nagyon vigyázok, hogy nyugodt maradjak, és hogy inkább megnyugtassam, mint büntessem.

Andi,
már én is akartam kérdezni, hogymi a helyzet??????

Katica,
mi nagyon hamar megtaláltuk, elkezdtem keresni a neten házat, és még aznap megtaláltuk, kijöttünk kocsival megnézni, másnap telefonáltunk, és végülis csak az lassította le a dolgot, hogy el kellett adni előbb a nagypapám házát. Az első vevő visszalépett a foglaló után (legalább annyival több maradt nekünk), és hát nem volt könnyű új vevőt találni, ráadásul a nagypapám hol visszalépett, hol nem, úgyhogy kb. 5 hónap volt az egész procedúra a kinézéstől a kulcsátadásig. De nekünk nem volt hitelünk, viszont a házat még be kellett fejezni, mert csak emelt szerkezetkész volt.

Verna,
Loló haláli lehetett!!!!!

Marci a múltkor nézeget egy könyvet, kérdezte a fókára, hogy mi az. Mondom fóka. erre ő. "meztelen kotya, csipje meg a fóka" (mindig a meztelen csókát mondjuk Siminek). :lol:

Lányok, van valakinek Windows Vistája???? Ha igen, mik a tapasztalatok?

Kép
Kép
nircee

Nircee, a párom gépén az van. Ő nagyon szereti... Én ritkán ülök oda. Sok mindent tud, amit az elődei nem de meg kell szokni...Nekem kicsit túl, túl...nem tudok rá szót, csak túl... :oops: nekem tökéletes az XP de hát én csak amatőr vagyok, a párom mérnök-informatikus... :roll:

thenus

Henus, és nincs gond a programokkal? Úgy értem, többfelől hallottam, hogy a régebbi progik nem mennek Vistával. Lehet, hogy új op.rendszert kell vennünk, mert a mostani XP-nk licensze lejárt, és már akkor nem adnánk ki pénzt újra XP-re, de félünk is a Vistától, főleg, hogy az új processzor 64 bites lesz már, nem 32-es, és a 64 bit-es Vistával még kevesebb program kompatibilis állírtólag. Na mindegy, majd meglátjuk, mit csinálunk.

Kép
Kép
nircee

Sziasztok!

Henus, alaposan megfáztunk. Márk már javul, de nekem 2 napja iszonyatosan fáj a fejem, mintha szét akarna esni, ha megmozdítom. És már a párom is megbetegedett, pedig eddig tartotta magát :(

Főzés - én nem szívesen hagyom Márkot egyedül a szobában amíg főzök, a szobába pedig nem látni át a konyhából. És legtöbbször úgyis jön utánam, ha mégsem, akkor biztosan rosszban sántikál :roll eyes: Van hogy előszedi a műanyag dobozokat a szekrényből és azokat pakolássza, vagy a lábasokkal játszik, kavargat, kóstol, hmmmmmmm-zik, és persze vizet kunyerál, hogy pancsolni is lehessen benne. Ha van vmi nasija, akkor azt főzi mg nekem, pl. borsót, almát, kekszet. Néha játékot hoz a konyhába és azzal játszik, vagy a hűtőmágnessel. Ha meg nyűgösebb, akkor addig csimpaszkodik a ruhámba, amíg fel nem veszem. És akkor karommal tartom, a jobbal pedig kevergetek. Ha meg végképp nem lehet a közelben, mert fröcsköl, vagy két kézre van szükségem, akkor kinyitok egy konyhaszekrény ajtót, és nem tud közelebb jönni, mert hosszú keskeny a konyha, pont egy szekrényajtónyi a hely. De legtöbbször ott kotnyeleskedik körülöttem. De a hozzávalók összeöntögetését én még nem bíznám rá :wink:

Henus, Szonja már ennyire megért mindent! :shock:
Én azt vettem észre, hogy mostanában egyre türelmetlenebb vagyok szegény Márkkal. De sajnos ha rászólok, vagy rácsapok a kezére, akkor csak kiröhög. Neki minden játék.
Ma dühös volt, mert pelustcserélni vittem (ölben) és jól beleharapott a nyakamba, mire egy nagyobbat sóztam a fenekére, és ez végre használt. Meg is lepődtem. Abba is hagyta a hisztit. Hát nem fogok belőle rendszert csinálni, de én fontosnak tartom, hogy tisztában legyen a határokkal, hogy meddig mehet el, mit szabad és mit nem. Persze nem a veréssel akarom erre megtanítani.

Pimpoka, szerintem is gyönyörű a torta. Ha nem tudtam volna, hogy te csináltad, simán elhittem volna, hogy cukrászdából való.
A lányod pedig egy igazi szépség.

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Jó reggelt!

Szantre, jobbulást Nektek!
Nircee, nekünk is 64 bites a procink, fent van a 64-es és a 32-es Vista is. Mindkettő működik, de mi a 32-est használjuk. Tökéletesen működik. A 64-esen is fut minden programunk.
Ha lesz egy kis időd, okítanál engem Vaterából?
Pimpoka, nagyon szép lett a torta. Ügyi vagy! A borsodin meg jót röhögtem. :wink: :lol:
Katica, mi közel egy évig keresgéltük a telket, mire megtaláltuk. Ha újra kezdenénk, valószínűleg nem ezt vennénk meg... Amúgy mit szeretnétek? Lakást, új építésű lakóparkosat, telket, házat?
Piroska, bosszantó ez a rendelős móka... Tennél fel a lányról képeket? Olyan rég láttam már.
Klmaria, remélem rendeződik nálatok ez a kaka helyzet.

Tiop? Andibab?
Vendég

Köszi lányok a dícséreteket! Én oly mértékben tuskó voltam, hogy tegnap írtam ide és mégis elfelejtettem Loló szülinapját! Bocsánat.
Loló, boldog szülinapot!!!

Henus, igen, Lelle tigris imádó, pedig nekünk még csak micimackós dvd-nk sincs, meg nem is szokott micimackós dolgokat nézni. Kapta a nagy tigrist és van egy majd akkora micimackója is. Viszont ez a tigrisimádat addig fajult, hogy a pelenkáit is kiválogatja(huggies), azt lehet ráadni, amin tigris is rajta van. A boltokban körözni kell a régi mintás huggiest, mert most már új van. A maradék pelenkát pedig trükközve tudom ráadni, hogy mutogatok neki tigrisest és mégis fülesest csúcsszatok alá.
A tortába főzött krémet raktam, kicsit csökkenettem a tej mennyiségét és pótoltam a végén málna szörpivel, amikor meg kentem meg a tortát, akkor pedig a felkent krémbe belenyomkodtam egy csomó málnát. Hát olyan fini lett tőle és szép is, amikor szeleteltük.

Nircee, nekünk is Vistank van, én nem szeretem, a laptopomra megtiltottam, hogy azt tegye fel a férjem. Az asztalin és az ő laptopján az van. Ha az asztalihoz ülök, csak mérgelődök. Viszont az Office 2007 baromi jó. Az én férjem is infós, ő kimondottan utálja a vistat, pontosan a programfutások miatt. Ő nem csak mérgelődik, káromkodik akkor mint a gép.

Na, megyünk vásárolni. Nem igen szeretek mostanság kocsival menni, mert egy parkolóházban van bérletünk, nincs messze, vagy 300 m, de amíg Lellével elérünk oda, az vagy 20 perc. Mindnet meg kell nézni, az összes havat falnyalábolni.
Ja, azt mondtam már, hogy az ünnepek előtt kicsit megnyomorgattam az autónkat. Iszonyat sokan voltak a parkolóházban, és jeleztek, hogy induljak már, de én láttam, hogy nekem az az ív kicsi lesz, hogy normálisan ráforduljak a lahajtóra, de beengedtek....no én meg csak az elejére figyeltem, hogy neki ne menjek a válaszfalnak. Persze pont a Lelle ajtaja elejétől a végéig behorpadt és össze vissza karcolódott, roncsolódott a betonfaltól. Hát ilyen ügyes voltam a 13 éves jogsimmal és a 13 éves aktív, tapasztalt vezetésemmel.

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Hello Csajok.

Lenne néhány kérdésem, gyorsabb titeket kérdezni, mint a neten olvasgatni.

- hol lehet terpeszpelust venni???
- volt valakinek közületek a gyerkőcnek kezdődő köldöksérve?? Sajnos Petyánál ez van , most ragasztani kell a köldökét, aztán majd meglátjuk. Nem tudok erről semmit-sem.
- Giga, hogy lehet a kistarcsai dévényesekkel felvenni a kapcsolatot?

Csajok, szörnyű napokat élünk, hasfájósság alakul a gyerkőcöknél. Kértem vmi görcsoldót a dokinőtől, mert éjjel muszáj már nekünk is aludni, mert Apa dolgozik, én meg egyedül tartom a frontot nappal. Szóval alig élünk, de bízom benne, hogy hétről-hétre könnyebb lesz.
Azért olvasgatom a fórumot, de aktívan most se energiám, se időm résztvenni.
Köszi a válaszokat, mennem kell, mint mindig.

KépKép
tüccs

Még mindig a régi géppel vagyok, az új valamikor du. érkezik, ha minden rendben lesz. Ez a mostani már nagyon kattog, a windows percenként dob egy hibát, az antivírus is állandóan riaszt, a hűtő csapágyas, úgyhogy mindig azt várom, mikor omlik teljesen össze a rendszer.

Hát, vista ügyben nem lettem okosabb, ez is olyan, mint minden az informatikában: van, aki istenít egy technológiát, van, aki átkozza.... Egyikőtöknek tökéletesen bevált, a másik szenved vele. Végül abban maradtunk, hogy megpróbáljuk visszatenni az XP-t, és ha nem engedi, akkor veszünk újat, de még mindig nem tudom, hogy mit.... Talán mégiscsak XP-t, az még tuti lesz évekig, és majd ha már mindent csak vistára írnak, akkor váltunk.
Tudom, baromi mázlista vagyok, hogy ez a legnagyobb gondunk, igazából nem gond, csak szeretnék jó döntést hozni, mert egyik program sem olcsó, és nem akarunk most, vagy 1 év múlva sz.pni, vagy újat venni.

Tüccs,
azt hiszem, gyógyszertárban lehet venni terpeszpelust, de nem vagyok benne biztos. Nem kérdezed meg a gyerekorvost? Hasfájás miatt nem irigyellek, én is nagyon megszenvedtem Simivel, és okosat sem tudok mondani, nekünk semmilyen szer nem használt, tényleg csak idővel csökkent (még mindig nem múlt el teljesen). Én már nagyon ki voltam borulva, aztán kb. 3,5-4 hónapos korra jelentősen javult a helyzet. Szóval, bár ez nem segít, de minden együttérzésem a Tied, és csak azt tudom mondani, hogy kitartás!!!! Tényleg vége lesz egyszer, csak valahogy ép ésszel ki kell bírni addig. Én bizony volt, hogy betettem Simit a babakocsiba, kitettem a kisszobába, rácsuktam 2 ajtót, és azt meséltem be magamnak, hogy ez nem ő, hanem csak valahol messze sír egy baba.... Tudom, hogy ez kegyetlen, de 5-6 órányi sírás után nem volt semmi ötletem. :oops: :cry:
A köldöksérv miatt sem irigyellek.... Jól összejött most Nektek! :evil:

Kép
Kép
nircee

Sziasztok!

Tüccs!
Jobbulást nektek!
A dévényesekkel csak úgy tudod felvenni a kapcsolatot, hogy a honlapjukon található központi telefonszámot felhívod. Az adatbázisukban megkeresik az általad kért településen fellelhető gyógytornászaikat és kiadják neked a számukat. http://www.deveny.hu/
De készülj fel rá, hogy nem biztos, hogy pont ahhoz fogsz tudni járni, akit te szeretnél, mert rettenetesen telítve vannak. :?

Pilla!
Köszi a farsangi infót. Valójában én is rákerestem a google-on, csak annyi időm maradt, hogy éppenhogy a címeket el tudtam olvasni, és ott mindegyikben mást írtak, ezért gondoltam, hogy megkérdezlek titeket! :wink: Azért kérdeztem egyébként mert majd szeretnék Apa csapattársainak szervezni egy kis farsangi bulit itt nálunk. Csak matiné jellegű lesz, de játékos, táncos. A szilvesztert is velük töltöttük, de az nem volt túl jól szervezett...

Pimpo!
Szerintem is gyönyörű a torta! Nagyon ügyes vagy! Én simán rávágtam volna, hogy cukrászdai. :wink: :D Gratulálok a vizsgádhoz is!

Piroska!
Neked is gratula a vizsgádhoz!
Sehogy se vagyunk a mászással. Bulcsú nem igen iparkodik. A kúszás az már nagyon megy neki, bár érdekes a mozdulatsor, amivel halad, de halad. Felülni szintén nem tud, de ha felültetjük már egész ügyesen tartja magát, de a vége mindig borulás. Lehet, hogy nem kéne inkább nekünk ültetni, hadd jöjjön rá magától? Nem tudom mit kéne tenni...

Katica!
Nálunk sos-be ment a lakáskeresés, mert eladtuk a miénket, és megvolt a határidő, hogy mikorra kell kiköltözni. Kb. 1-2 hónap lehetett, amíg keresgéltünk, de addigra már csak a forgalmasabb út melletti lakások maradtak meg (vagy a nagyon drágák). Ugyanis én kikötöttem, hogy csak első emeleti lakást vehetünk (azt hallottam ugyanis, hogy a földszintiek vizesednek), de már megbántam ezt...

Henus!
Örülök, hogy meg tudod beszélni ezeket a dolgokat Szonjával. Bárcsak én is megtudnám az én kicsi lánykámmal... Nálunk az a baj, hogy Bulcsú nehezen alszik el, és nehezen lehet visszaaltatni, ha már felébredt. Lili viszont általában fent van még akkor amikor a legény már alszik. Most is letettem őket ebéd után. Bulcsú gyönyörűen elaludt a langyos teán az ölemben, Lili meg mint a sajtkukac, mászkál a kiságyában, rugdossa a falat, dumál. Ennek köszönhetően fel is ébresztette az öccsét, én meg ilyenkor nagyon pipa tudok lenni. De sajnos semmi fegyverem nincs erre. Nálunk a büntetés az, ha sarokba állítjuk a lányt. Ezt nem tehetem meg, mert a gyerekszoba egyik sarkát szoktuk erre használni, de ugyebár ott alszanak. Az se jó, ha átviszem a mi szobánkba, mert az meg az ővéjük mellett van, és a lakás többi pontja is olyan közel van, hogy a hiszije bárhova elhallatszana... Így csak az működik, hogy ráripakodok halkan, hogy fejezze be. Ez egészen addig hatásos, amíg ki nem jövök a szobából. Most van 1 órája hogy Bulcsút letettem, és a lány most aludt el. Ennyi ideig kell rá árgus szemekkel figyelnem, hogy mikor mivel zajong... :x

Andi?
Tiop?

Kép
Kép
giga1

Tüccs, Lelle hordott ilyet. Mi a gyógyászati segédeszközben vettük.
Nekem az volt vele a tapasztalatom, hogy a gumibugyis az nagyon gáz, olyan nehogy vegyetek, van egy másik fajta ami a ruháján kívül kell hordani , annak meg talán Marci volt a neve. az barátibb, drágább, mint a másik, de használhatóbb.
Sérvre nem tudok semmit. Hasfájásra pedig csak az összes lehetséges termék végigzongorázása jelenthet megoldást, mert sosem lehet tudni, kinek mi válik be.

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Giga, jó ötlet a farsangi buli.
Bevallom én is nagyon buliznék már egyet, főleg, hogy a szilveszterünk is kudarcba fulladt.
Apával rendezgettük a CD-ket és előkerült egy olyan, amin fényképek vannak a régi bulikról, amiket még Laura születése előtt tartottunk. Volt, hogy csak pár baráttal összeülős, iszogatós, de voltak nagy szülinapi, szilveszteri mulatságok is, sok vendéggel.
Szóval, hiányzik egy jó kis házibuli, amikor úgy igazán elengedhetjük magunkat.
Vendég

Gondoljatok csak bele, 1980 előtt születettek, azaz MI, kész csoda, hogy életben maradtunk. Nekünk még nem volt gyerekülésünk az autóban,sőt még biztonsági öv se nagyon, viszont bizton tudhattuk,hogy a gyerekágyak
festékében akadt bőven ólom.A gyógyszeres és vegyszeres üvegek könnyedén nyithatóak
voltak,nem volt semmi furfangos védelemmel ellátva, de még a fiókok és ajtók sem voltak felszerelve biztonsági nyitóval, és mikor bicajozni mentünk, nemhogy könyökvédőnk és sisakunk nem volt, de még rendes biciklink sem.Egész nap kint voltunk, a szüleink pedig csak sejtették, hogy élünk
és megvagyunk, hiszen még Matáv telefon se nagyon volt, nemhogy
mobil.Nyáron a derékig érő fűben és közeli kiserdőkben játszottunk, mégsem lettünk kiütésesek és nem tört ránk allergiás roham.Nem tudtuk mi az a pollen, és a parlagfűről azt hittük, hogy a sárkányfű, egyenes ági rokona.Ha elestünk, megsérültünk, eltört valamelyik végtagunk, vagy
csak szimplán betört a fejünk, senkit nem pereltek be ezért.Étkezési szokásaink Schobert Norbi mércéjével mérve nap mint nap tartalmazták a halálos dózis többszörösét, de még egy
Mc'Donaldson edződött átlagos amerikai elhízott kisgyerek is helyből nyomna egy hátra szaltót attól, amit mi leküldtünk kaja címszóval. Gondoljunk a zsíros kenyérre,a kolbászra, a disznósajtra (ki tudja mit tettek bele), az iskolai menzára (ki tudja mit NEM tettek bele) és mégis itt vagyunk. A kakaóban nem volt A,B,C,D és E vitamin, viszont "Bedeko"-nak hívták és már ez is elég volt a boldogságunkhoz. Szobi szörpöt ittunk, ami hírből sem ismerte az édesítőszert, viszont tömény cukorból készült. A limonádét még magunknak kevertük és mosatlanul ettük a fáról a gyakran éretlen gyümölcsöt,a WC pereme alatt pedig a baktériumok ezreinek a kolóniái telepedtek meg a még háborítatlan nyugalomban,a pre Domestos korban.
Ezek voltunk mi.
Hősök?
Talán.
Hősei egy letűnt kornak, amelyen a mostani fiatalok értetlenül mosolyognak.
Vendég

Pilla, imádom ezeket az intermezzókat! Nagyon jó ez a cikk :)

Giga, nagyon jó ötlet a farsangi buli! Nekem régi álmom egy igazi beöltözős (de nem csak úgy jelképesen ám :wink: ) farsangi mulatság. De majd csak ha nagyok lesznek a gyerekek ;) :P

Olvastam a blogodat, hát el tudom képzelni azt a vásárlásos jelenetet. Márkkal is kész rémálom nagyobb bevásárlásra menni. Márk csak egy bőgő hugica hiányzik mellőle ;)

Piroska, én is nagyon kíváncsi vagyok a lánykádra! Tehetnél fel néhány képet!

Henus, beköszöntött nálunk is az "utálom a hajmosást" korszaka. Már akkor menekülni próbált a kádból Márk, mikor meglátta a kezemben a sampont. Nektek mitől múlt el a félelem?

Na, most megyek, mert a párom hozott egy klassz számítógépes játékot, és ki akarjuk próbálni!

Jó éjt!

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Giga, egy picit sem szeretnék beleszólni, de Bulcsú pár nap múlva 11 hónapos, ilyen korban már fel kell tudni ülni magától! Hogy nem kúszik, mászik, nem áll fel, majd fog, de annak is már ideje lenne. Izé, ne tétovázz, vidd vissza a Dévényeshez!!! Hogy sír, hát ja, sírnak, mert az izmaikat szedik fel és fáj. De változatlanul azt tartom, hogy minél később, annál rosszabb!!!

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Sziasztok!!!
Képzeljétek, már az új gépen írok!!!! Csili-vili, nagyon szuper, sajnos beigazolódott a félelmünk, és venni kellett új windows-t. Anyu épp itt volt, és hallotta, mi a helyzet, és képzeljétek, kifizette! Végül a Vistánál maradtunk, és nekem naggggyon tetszik!!!! Lehet, hogy velem van a baj, de nekem nagyon bejön ez az Aero-megjelenítés! :oops: Hogy mennyire lesz kompatibilis a programjainkkal, majd meglátjuk, mindenesetre most nagyon élvezem. :D

Giga,
mintha rólunk írtál volna altatás terén!!!!!!! És nálunk sem válik be semmi rábeszélés, megbeszélés, mert annál jobban visít!!!! A végén sajnos már én is elveszítem a türelmem. :?

Szantre,
milyen játék? Én most Sims 2-zök éjjelente. :oops: :oops: :oops:

Most megyek, még ezernyi programot kell telepítenem!

Kép
Kép
nircee

Sziasztok!

Tüccs, sajnálom a pocifájást!! Kitartás, tudom, hogy nem könnyű most nektek. Dóri hogy van az ikrekkel? Megszokta már az új családi helyzetet? Köldöksérvhez nem tudok hozzászólni. Kinek kell a terpeszpelus? Ilyen hamar voltatok csípőficam szűrésen? Már régen akartam kérdezni, csak mindig elfelejtettem, hogy szoktad egyszerre szoptatni a piciket, vagy külön- külön?

Szantre, jobbulást nektek!!!

Nircee, az igen, egy nap alatt kinézted, megnéztétek, és az lett a kiválasztott. Nem semmi!! Henus, ti meg a másik véglet :lol: Mikor költöztök? Hát nekünk nem lesz egy egyszerű feladat, már látom. Megnéztünk már párat "élőben is", ami jó lenne nagyságra az drága, ami megfizethető, az pici négyünknek...

Pilla, új építésűeket nézünk, hogy a szocpolt fel tudjuk venni. ez kell az önerőhöz, mert az nem sok van :roll: sorházat, társasházi lakásokat. Pécelen szeretnénk maradni, de itt bazi drágák az ingatlanok. Mondjuk mindenhol a környéken.

Giga, miért bántad meg a ezt a lakást? Én meg pont földszintibe mennék, hogy ne kelljen cipekedni a babakocsit, gyerekeket. Hány nm a tiétek? A gyerekeid nagyon édesek, rengeteget nőttek mindketten!!Bulcsú is már kész kislegény :P Már én is alig várom, hogy együtt játszanak a lányok.

Pimpoka, nagyon szép lett a tortád, nagyon ügyi vagy! :lol: Lelle is mekkorát nőtt! Nagyon szép a haja! Jól megnőtt.

Giga, tényleg jó ötlet a farsangi buli. Mi gyerekkorunkban voltunk ilyen beöltözős farsangon, szüleimnek jó nagy a baráti társaságuk, minden évben csináltak farsangot a családok. Ha megtalálom a képeket, megmutatom nektek 8)

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Hú, Nircee, te ilyen számítógép zseni vagy? Én nagyon "kezdetleges" felhasználó vagyok, netet használom, fényképeket töltök le, küldözgetek anyukáméknak, cd-t írni tudok, kb ennyi :oops:

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Ichtus, egyik mesekönyvünkön láttam egy Györe Balázst, esetleg a te Balázsod?

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Azt hittem csak én vagyok ilyen gyermeklelkű megszálott, aki akár hajnalban is képes számítógépes játékokat játszani. :oops:
Nemrég játszottam végig a Sacred 2-t, végefelé járok a Need for Speed Undercover-nek. A Sims-ből már a harmadik részt várom...
Egyszer szeretnék egy Wii-t venni.

Giga, én is olvastam a bevásárlós bejegyzésedet. Nálunk is hasonló a helyzet Laurával, mindent lepakol, rohangál, kiborít idegileg. Ha valami nem úgy van, ahogy Ő elképzelte, akkor a földhöz vágja magát és üvölt torka szakadtából. Ezzel az egyik legnagyobb rémálmomat teljesíti be, nevezetesen azt, hogy én vagyok az az anyuka, akit mindenki szánakozva bámul, és ingatja a fejét, hogy milyen neveletlen, hisztis gyerekem van. Csak azt nem tudják, hogy a kis szörnyetegnek a génjeiben van a hiszti és nem a neveletlenség következménye ez az állapot.

Katica, remélem hamar megtaláljátok az új házikót.
Vendég

Hello csajok!

Márk épp a kukásautót bámulja az ablakból és ordibálja, hogy KUKA, KUKA. Ez a reggeli programunk ;)

Nircee, a Sims 2 nekem is nagy kedvencem. Csak kevés kiegészítőm van hozzá, és már unom a ruhákat, bútorokat, tapétákat. Jó lenne kicsit frissíteni.
Most a Mass Effectet telepítettük, de este csak belenéztünk. Egész jónak tűnik.

Pilla, nekem is mások szánakozó tekintete a rémálmom, de sajnos elég gyakran részem van belőle. Sokszor kell Márkot a hónom alá csapnom, hogy el tudjam valahonnan távolítani, ilyenkor persze ordít, rúgkapál, vonaglik :? A másik szánalomra méltó mutatványunk, mikor be kell raknom a babakocsiba, de ő minden erejével azon van, hogy kimásszon (az öv, már nem akadály), én pedig egyik kézzel a mellkasánál fogva nyomom bele a vonagló, bömbölő gyereket a kocsiba, a másikkal meg szlalomozok a babakocsival a bamba tömegben. :roll: Hát ilyenek nálunk is a remekül sikerült bevásárlások! :wink:

Giga, nem érdeklődtétek meg a Pető Intézetes fejlesztést? Szerintem az baba- és mamabarátabb szellemű.

Katica, mi is így vagyunk a lakásokkal. Ami elég nagy lenne, az 10 év múlva is drága lenne, ami meg elfogadható árú, abban nem férnénk el. És mivel sok gyereket szeretnénk, muszáj lenne nagyobbacskát választani, és a kert is fontos lenne a gyerekek miatt. Szóval nem egyszerű a lakásvásárlás a fiatal gyerekes péroknak :roll:

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Szép jó napot!

Szantre!
Arra gondoltam, hogy ha a közeljövőben nincs szükséged a mellszívóra akkor majd ha egy kicsit enged az idő (nem fog fagyni), akkor visszavinnénk személyesen, és játszhatnának egyet a gyerkőcök közösen. Viszont ha kell mostanság, akkor szólj, és máris visszavisszük Apával.

Farsangi buli:
Hát, Apa pont most próbál meg lebeszélni a buliról. De majd még puhítom egy kicsit... :wink:

Pimpo!
Amikor Bulcsú december elején elkezdett kúszni reméltem, hogy beindul a fejlődés nála, ahogy sokan is mondták nekem, hogy innentől behozza majd a lemaradását. Hát ez nálunk nem így lett. Dévényeshez nem fogom visszavinni, mert nem akarom őt kínozni. Sok más módszer is létezik ezen kívül. Azt fogom csinálni, hogy amikor Lilit viszem majd oltásra (valószínüleg a jövő héten) akkor beszélek a gyerekorvosunkkal, és kérek egy beutalót a fejlődés neurológiára. Ott majd eldöntik, hogy kell-e neki valami kezelés, vagy csak ennyire későn érő gyerek. Ha azt veszem, neki például még csak két foga van kint. Ezzel is "le van maradva" a kortársaihoz képest.
Egyébként a napokban vettem észre, hogy az oldalára fordul és kezd feltámaszkodni a kezére. Ez is lehet egy fajtája a felülés kezdetének (bár Lili nem így ült le, de ez nem jelent semmit).

Katica!
Én is most már inkább vennék földszintit, amihez tartozik egy kicsi kert is. De jó lenne!!! A miénk 60 nm.

Hát igen, a vásárlás rémálom nálunk. És amit leírtam általában hasonlóan alakul mindig. Persze van, hogy Bulcsú elalszik, és olyan is hogy Lili nem hisztizik (annyit... :lol: ).

Kép
Kép
giga1

sziasztok!
kemény meló volt visszaolvasni... :lol:

nos, az sms mögött az áll, hogy a nő kinézte magának a férjemet (de nem ő az első, állítólag rákattant a nála 8-10 évvel fiatalabb munkatárs pasikra, a házassága is romokban van emiatt, ha minden pletyka igaz, ugyanis szeretné magának bebizonyítani a "drága", hogy még kelendő az "áruja")... állítólag az egyik gyereke nemrég gyógyult meg valami nagyon durva - azt hitték gyógyíthatatlan - betegségből, ezért bent a melóhelyen sok kíméletet-pátyolgatást kapott, ami felbátorította... megnéztem magamnak, hááát... nála jobb karban lévő 38 éveseket is láttam már... személyesen nem fogok vele találkozni, mert azt a BTK nem engedi meg, csak 2-től 8 évig terjedően ha jól emlékszem (súlyos testi sértés, minősített esete), és mivel egyenruhás vagyok, mindezt másfeles szorzóval kellene számolni, mert a katonai bíróság helyből ennyivel megnyomja :twisted:
a férjem állítólag szeret és imád, nem érdekli a nő, és mostanság ezüsttálcán vagyok hurcolva, ami rám is fér őszintén megmondva, utoljára 10 évvel ezelőtt volt olyan, hogy pl. kinyitotta nekem a kocsiajtót... :evil:
és őszintén megrázta, hogy le akartam lépni a csibékkel, ugyanis tudja, hogy egyedül is boldogulnék, lenne melóhelyem meg szolgálatai lakásom is vidéken, csak az neki naggggyon sokba kerülne, és nem élhetne olyan kényelmesen, mint velem. hehehe.
csak annyit üzentem a pitchának, hogy számolja ki nyugodtan, mennyivel lenne kevesebb a férjem jövedelme a gyerektartás miatt (és így már nem olyan vonzó a dolog...), illetve, hogyha a szemem elé kerül, akkor megváltozik a személyleírása. :twisted:

az egyetlen nagyon xar dolog az egészben, hogy a bizalmam alapjaiban rendült meg. próbáljuk, hogy a szerelem átsegítsen ezen a nehéz időszakon, de a lelkemből már kiszakadt egy darab, és sose lesz a régi semmi... :cry:

Henus,
a korizásról: elvileg egy számmal nagyobb kori kell a gyerkőcöknek, mint amekkora cipőt hord.
Boginak egy éve használtan tudtam venni a vaterán egy 22-23-as tánc-korit. amúgy 25-ös méret alatt nem gyártanak, csak egyedi megrendelésre (ez is úgy készült). most tudta felvenni azt a korit, amit tavaly a barátnőmék hoztak neki Ausztriából, ott egyébként jóval nagyobb a választék, van a soproni határtól pár km-re egy nagy bevásárlóközpont, az ottani télisport üzletben vették a korit.

lakásvásárlás:
mi konkrétan már majdnem 2 éve keresgélünk, de nekem "extra" igényeim vannak, pl. ne legyen kocsma meg játékterem a környéken, legyen kert meg terasz a házhoz, és ne kelljen egy órát buszozni az oviba a gyerekkel hajnalban... :lol:
amúgy most küldte meg a bank az aláírandó szerződést, persze tele hibákkal és pontatlanságokkal :evil: pl. átköltöztettek minket lakcímileg a szomszéd utcába, ahol még csak parcellázás van, de építkezés sehol, viszont a helyrajzi szám meg a mienk, és ez csak egy apróság a sok közül :shock:
és olyan elhallgatott dolgokkal, hogy pl. az illetékre még rádobják az ÁFÁ-t, így majdnem 100ezerrel lesz több, mint amit mondtak... :evil:
ja, és a vállalkozó a velünk kötött szerződésben május 31-et írt le kulcsátadásnak, a bankkal viszont június 30-ban egyeztek meg... legfeljebb ő fogja fizetni a júniusi albérletünket :twisted:

ami az idei első pozitív történés a házzal kapcsolatban: tegnapelőtt megvettem kompletten az összes (kültéri-beltéri) hidegburkolatot, és nem került az egész még 250ezerbe sem!!! nem messze tőlünk épp felszámolnak egy olasz csempékkel-burkolatokkal foglalkozó üzletet, és mindent féláron adnak. sajna már nem volt akkora nagy a színválaszték, de nekem így is sikerült jól válogatnom. ráadásul a szegélyburkolókat (asszem így hívják :? ) ajándékba adta a cég, mert nem hagytam ott nekik 2-3 nm maradékokat a kiválasztott burkolatokból, hanem pont a készletet vettem meg. :wink: így lesz a terasz sötét rozsdavörös, a konyha(+kamra)-étkező-előtér, meg a szárító-háztartási helyiség maszatos mézbarna (kábé ilyen szín, nem tudom jobban leírni :oops: ) a lényeg hogy nem látszik meg rajta 1 másodperc alatt a kosz, a földszinti fürdő királykék-fehér lesz, az emeleti fürdő meg sárga márvány... ja, és mindezt ingyen tárolják nekünk az üzlet raktárában március végéig, és ingyen elszállítják az építkezésre.
most kezdtem vadászni a parkettának valókat, és mivel sikerült ilyen baromi olcsón megvenni a hidegburkolatot, így a nappaliba valami szuperminőségű hajópadlót tervezek, hogy ne kelljen 5 évente cserélni, hanem padló legyen még nagyon sokáig. :wink:

na most mennem kell, a "kisfőnök" óhajtja személyemet... majd még jövök!
andibab

Andi
végre, hogy jelentkeztél, azt hittem tényleg nagy gáz van. Bírom a stílusodat, de nem irigyellek, egy ilyen kis sms tényleg megborítja az ember lelkét és ki tudja helyre billen-e egyszer valamikor. Én még sms nélkül is képes vagyok ostoba gondolatokra...

Ichtus
külön szopiznak az ikrek, egyrészt fizikailag kivitelezhetetlen az együtt evés, másrészt alig kelnek egyszerre a lurkók. Egyébként megnézném azt az ikerpárt akivel ezt meg lehet tenni. Túl okosak ezek a mai könyvek..

Dóri mára már teljesen megszokta őket, viszont iszonyú érzékeny lett. Éjszakánként 1x biztos, hogy felsír (eddig egyszer sem fordult még elő), nagyon anyás is lett és sajnos az elalvással is gondok lettek. Ami még nagyon meglepő, hogy a bébiszitter nénivel nem akar már játszani. Idebent még csak-csak elvannak, de sétálni már nem akar vele menni, legalább 20perces rábeszélés , hogy elkezdjünk öltözni. Úgy sajnálom szegényt, de kint lennie muszáj, mert nem fárad le így sem estére..

Hát beszereztük a terpeszpelust, érdekes alkotmány. Még nem raktam fel Petyára. A gyerekorvos mondta, hogy hordassam vele, túl laza a csípője, csípőszűrésre pedig csak 2hét múlva kaptunk időpontot. Remélem semmi baj nem lesz velük. :?

Holnap kontroll a nőgyogyinál, Pupákok itthon maradnak Anyóssal.
Csajok, én aug-ban voltam fodrásznál utoljára, és még melanoma szűrésre is kéne menni. Nem egyszerű ez most...

Csináljunk magunknak farsangi bulit... az én uram sem egy bulizós típus sajnos. :(

Na megyek, Annának percei vannak az éhenhalástól. :lol:

KépKép
tüccs

Ja, és a hab a tortán : a lépcsőházunkban az emeleten Rota-gyanús vírusos baba van. Mostanság jönnek haza a kórházból , úgyhogy apával eldöntöttük a kicsiknek beadatjuk, kerül-amibe-kerül.

KépKép
tüccs

Sziasztok!

Köszönöm a biztatást és a segítséget!
Úgy néz ki javul a helyzet, ma már egyedül tette a dolgát engem csak tisztába tenni hívott be:)
Mira vizet kapott éhgyomorra, málnaszörpnek álcázva.
Azt kérdezgeti kemény volt? Na igen, akkor mégiscsak a fájdalmom maradt benne....

Tüccs!
Nekünk hasfájásra a tornáztatás, a pocimasszázs és az Infacol vált be. A Mira vizet is ajánlják rá www.miraviz.hu.

Andibab!
Jaj de jó hallani, hogy minden rendben! 8)

Szobatisztaság majd csak tavasz és nyár környékén lesz aktuális, addig nem erőltetem.

Katica!
Sok sikert a lakásvásárláshoz!
Fóton néztétek már azt az új lakóparkot, ami a Coránál van?

Kép
klmaria

Ja és sikerült leszokni a cicijóról végre, már csak elalváskor fogja 8)

Kép
klmaria

Na hello ismét!

Katica,
hát ja, értek valamicskét a gépekhez, az exem profi volt, így sok mindenre megtanított. Persze nem tudnék összerakni egy gépet, de már egy windows-t fel tudok telepíteni, meg a mostani gépünket is én "raktam" össze a neten. Nem nézek hülyén, ha dual-core, quad-core, HDD, RAM, órajel stb. szavakat hallok. 8) 8) 8)

Pilla, Szantre,
na ja, a játék.... :oops: :oops: :oops: Nekem hosszú évekig a Roller Coaster Tycoon 3 volt a kedvencem,megvolt a teljes 3 kiadás, de aztán a Nero9 miatt (amivel úgy szívtam) le kellett vennem, mert nem volt elég hely a winchesteren. :evil: Sims2: nekem 2 kivételével az összes kiegészítőm megvan, meg már 3 cucc, de még dolgozom a többi megszerzésén is. (Csak az alapjáték és a Főiskola eredeti... :oops:)
Szantre, ha gondolod, postázok neked garantáltan vírusmentes kiegészítőket! Ha érdekel, írj privit!

Tüccs,
szegény Dóri! Gondolom, neked meg meghasad a szíved! Majd biztosan jobb lesz a helyzet, ha már nem kell annyit a kicsikkel foglalkoznod. Az ikrekkel az a jó, hogy mikor már nagyobbak, elvannak együtt, nem kell annyit pesztrálni őket.

Andi,
jó, hogy jelentkeztél!!!! Megértelek, és én is biztosan így éreznék. Sajnálom!!!!! :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Klmaria,
gratula Alexának!!!

Kép
Kép
nircee

Jaj, tudom, mit felejtettem el: lányok, én nem tudom, mit csináljak Simivel. Tornáztatni kellene a csípőjét, de ahogy megfogom, azonnal üvöltve befeszíti magát, és olyan ereje van, hgy meg sem tudom mozdítani a lábait. A végén gyógytornászhoz kell majd vinnem, mert ilyen csökönyös csacsi. Van valami trükkötök???

És hallottátok, hogy már nincs Konakion?

Kép
Kép
nircee

Nekem pont a héten mondta a dokinő, adjak 1 konakiont a gyerekeknek. Hogy-hogy nincs????

KépKép
tüccs

Sziasztok!

Giga, az remek lenne, ha eljönnétek és összeereszthetnénk a gyerkőcöket. De ugye kocsival jönnétek, mert ha azt tervezed, hogy nekivágsz a 2 gyerekkel, vonattal bkv-val, akkor inkább mi megyünk a Márkkal.

Andi, nagyon örülök, hogy minden rendben van köztetek. Én már mikor először írtad, hogy megtaláltad az sms-t akkor gondoltam, hogy a férjed ártatlan a történetben. :D

Tüccs, jó összejött most minden nektek. Sajnálom. Remélem Petinek nem lesz gond a csípőjével. Hasfájásra pedig nekünk is tornáztatás, masszírozás és az Infacol vált be.
Dórival kapcsolatban csak annyit, hogy szerintem örülj annak, hogy Dóri anyás, és hozzád ragaszkodik, hisz nagyon sok időt töltött nélküled (számára ez maga lehetett az örökkévalóság), csak ritkán találkoztatok. A ragaszkodása csak azt mutatja, hogy milyen erősen kötődött hozzád, és még mindig így is van. Tudom, ez nem könnyít a mindennapjaitokon, de legalább a lelkeden egy kicsikét.

Nircee, köszi az ajánlatot, még átgondolom, mert lehet hogy veszélyes lenne így vizsgaidőszak, és szakdolgozatírás kellős közepén kiegészítőket telepíteni ;)
A tornáztatás nálunk is nehezen indult, de én minden pelenkázáskor csináltam egy-két rövid gyakorlatot egy Babajógás könyvből, közben számoltam, vagy mondókáztam, és a végén annyira megszerette, hogy ha elkezdtem a számolást már nevetett.
Holnap megpróbálom beszkennelni a csípőtornáztatós részeket, ha érdekel, szerintem nagyon jók, bár lehet, hogy nem lesz ismeretlen.

Klmaria, gratula a javuláshoz.

Ma megint piros volt Márk popsija és szabadon akartam hagyni, hogy szellőzzön egy kicsit, mire a gyereken kifejezetten kérte, sőt követelte a pelust. Az igaz, hogy nem szereti, ha a lábára folyik a pisi... Nem tudom ez hogy fog hatni a szobatisztaságra, de még akár a hasznunkra is lehet a kis kényes lelke. :P

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Nircee Marcijának Boldog Névnapot Kívánunk!

Kép
Vendég

Szantre!
Igen, kocsival gondoltam, hogy mennénk.
Az a helyzet, hogy az autó általában itthon szokott lenni nekem, és Apa meg megy a motorjával. De mivel most extra hidegek vannak így inkább kocsival jár, főleg a lefagyott utak miatt. A hideg annyira nem érdekelné mert van neki nagyon spéci meleg mocis cucca. És hát nekem nincs annyi gyakorlatom, hogy neki merjek vágni ilyen lefagyott utakon autóval bárhova is. Ezért írtam, hogy ha enged egy kicsit az időjárás. :wink:

Marcinak nagyon boldog névnapot kívánunk!

Andi!
Én is örülök, hogy lerendeződött köztetek ez a kényes ügy. Sajnálom, hogy ilyen törést okozott ez benned, de teljesen megértem, és kívánom, hogy csak fényévente egyszer jusson az eszedbe!

Nircee!
Sajnos nekem nincs ötletem, hogyan lehetne tornáztatni Simit, de jól hangzik amit Szantre írt!

Klmaria!
Örülök, hogy haladtok a jó irányba Alexával! Csak így tovább!

Kép
Kép
giga1

Giga, rendben, akkor várunk szeretettel!

Nircee, beszkenneltem a babajógás csípőgyakorlatokat és pdf-ben elmentettem. Ha adsz egy email címet akkor átküldöm neked.
Tüccs, ha téged is érdekel, neked is átküldöm.

:!: Annyi megjegyzést, hogy az első csípőgyakorlat újszülöttkortól végezhető , a második csípőgyakorlat és a csavarás 8 hetes kortól ajánlott és a harmadik csípőgyakorlat 4 hónapos kortól. Persze a korábbiakat is érdemes csinálni a nagyobb babákkal is. :!:

Remélem segítségetekre lesz!

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Nircee, most látom, hogy neked itt az email címed a vonalzók alatt. Oda küldtem a szkennelt gyakorlatokat!

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Köszönjük a köszöntéseket!

Szantre,
köszi szépen, ezer hála! Majd kipróbálom, és elmondom, mi lett!

Kép
Kép
nircee

Ezt még elmondom, aztán lépek:
ma adtam Siminek egy kis reszelt almát. Na, nem sokat, csak 2-3 kanálnyit, kb. 6-7 kanálban elosztva. Hát ezt látnotok kellett volna!!!! Először nem tudott vele mit kezdeni, lökögette a nyelvével, forgatta a szájában, hol kifele csúszott, hol meg befele, de azért benyelte az adagot. Hanem! Annyira tetszett neki a dolog, hogy erősen megmarkolta a kanalat, mikor a szájában volt, és nem engedte, hogy kihúzzam onnan, úsz szopogatta az almát róla!!!! Haláli volt! Hiába no, az evés mindenek előtt!

Kép
Kép
nircee

Sziasztok!

Szantre, hát igen. Szonja néha túlságosan is megért dolgokat. :shock: :? Sokszor csak lesünk. Van, hogy nem is hisszük, hogy figyel, pedig de. Órákkal, sőt napokkal később beszél olyanokról amit mi már el is felejtettünk. :shock:
Pl a múlt héten beszélgettem itthon anyósommal hogy egyszer vettem a Tescoban Cherokee bugyikat Szonjának, és eddig azok a legjobb bugyeszok. HA megyünk valamikor és nem felejtem el majd veszek még neki. Egy hét múlva betévedtünk a Tescoba, valami akciós cuccért, és már álltunk a pénztárnál, mikor Szonja felkiált: Ó, szent habakuk, anya, elfeljtettünk venni budzsit. Kérdem mire gondol, milyen bugyit? Mire ő: Tudod, montad tegbak maminak, hogy vesel nekem Tescoba budzsit..... :shock:

Tüccs, megakadt a szemem a konakionos sztorin... Azt nem születéstől kezdve adjuk??? Mikor mi hazajöttünk aznap eljött a gyerekorvos, ésmár írta is fel a receptet... Hogyhogy nektek nem volt?

Andi, kössz a koris választ. Közben találtam egy helyet ahol 25-ös alatt létezik kisebb kétélű kori. MAjd arra fogok lecsapni, csak még nem jutottam el oda :oops:

Nircee, Simi de édes... :) Látszik is rajta mi az első az életében.... :lol:

Tioppal mi lehet????? :shock: :shock:

thenus

Henus, haláli dumája van Szonjának!

Én meg tegnap előszedtem a "terhes kabátomat", akkor vettem, amikor már jó nagy hasam volt és gondoltam még sokat fog nőni, és ha nagyon hideg lesz, ne a szövetkabátomat hordjam. De sosem hordtam, mert akkorára nem nőttem. Viszont most ,hogy ilyen dagadt vagyok, nem jó rám a szövet kabát(pedig abba mentem szülni), a columbia most hideg nekem, ezért kivadásztam a lomosból.
A gallérján meg a kézelőjén szőrös, egyébként olyan tejeskávé színű.

Kérdem apát:
- Nem nagyon macis ez?
- Á nem, vedd fel nyugodtan!
Jön Lelle:
-Anya, nem ma(nem macis)
Felveszem, indulok a boltba.
Rohan Lelle puszit adni, erre végigmér és mondja:
-Anya, deee ma(de macis)

Olyan édes volt, azt hittem, hogy megeszem. És ő is úgy csinál egyébként, mintha nem figyelne, de a füle mindíg a pályán van. Ő id mesé olyan dolgokat anyósomnak, dédinek, amit még az apjával előtte vagy két napja beszéltünk a kocsiban.

Nircee, én nem is csodálkozok Simin, hogy így leküldte az almát, jó az evőkéje, na! Marcidnak boldog névnapot!

Andibab, jó, hogy nincs gond! Kíváncsi vagyok nagyon a házikótokra, biztos szép lesz!!!

mennem kell most...

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Sziasztok!

Szeretnék tőletek sok-sok infót kérni a kistarcsai kórház szülészetéről, csecsemős osztályról... Kinek milyen tapasztalatai voltak?
Érdekelne, hogy mennyire bababarát a szülészet? A szülőszobák 1 személyesek? Hány szülőszoba van? Van-e alternatív szoba? A kórtermek hány férőhelyesek? A szobákhoz van külön zuhanyzó, vagy csak közös zuhi van?

Ezen kívül szeretném, ha ajánlanátok nekem egy olyan dokit, aki alapos és elmondja mit, miért csinál, valamint a szüléskor nem csak 2-3 alkalommal jön be megnézni, amiből a 3. alkalom már a szülés vége...
Jó lenne, ha ajánlanátok szülésznőt is, mert az első babámnál nem választottam és nagyon megbántuk. Sztem, jó ha van fogadott szülésznője az embernek.

Mindezt azért kérdezem tőletek, mert úgy néz ki, hogy tavasszal fogunk kiköltözni Kistarcsára és senkit és semmit nem ismerek ebben a városban, az ingatlanoson kívül :)

Van egy 1 éves kisfiam, aki a Szent Imre kórházban született az első fájástól számítva pusztán "csak" 23 óra múlva...(nem részletezem)

Most 10 hetes terhes vagyok és a jelenlegi dokim a MÁV-ban szüleszt, viszont a költözés miatt jobbnak tartom, ha dokit váltok, mivel nehezen tudnám megoldani a bejárkálást hozzá, főleg az utolsó időszakban.

Szóval várnám a segítségeteket, ajánlásaitokat , élményeiteket stb.

Köszönöm előre is:
EnéSI (Ildikó)
enési

Henus
mi eszünk tápszert is, és akkor nem kell a konakion. Illetve most 1adagot be kell adnom nekik.

Szantre
küldd el légyszi a babajógásat nekem is, örülnék neki. eczuri@freemail.hu
köszi

Enési
a kórház alapvetően jó választás, a szülőszobák nagyon szépek, felszereltek mindennel. Képeket találsz róla a kórház honlapján is. Dokiban és szülésznőben a többiek segítenek. A szülésfelkészítő foglalkozásokon tudsz sokmindenről is kérdezni, az előadások is fennt vannak a kórház honlapján.
Idő hiányában én most nem tudok neked többet írni..

KépKép
tüccs

Sziasztok!

Tüccs, el is hiszem, hogy nem egyszerre esznek, hiszen egy baba sem mindig ugyanabban az időpontban éhezik meg, nem hogy kettő :D

Klmaria, örülök, hogy Alexának megoldódni látszik a kakis gond. Hogyan sikerült Alexát elválasztanod? Nekem fogalmam sincs, Sára meddig fog cicizni, de Anna miatt meg sem kísérelem az elválasztást, pedig néha könnyebb lenne egy cicissel, mint kettővel. :roll: :lol:

Nircee, biztos édes lehetett Simi, mikor cuppogta az almát. :lol: Utólag is boldog névnapot neki!!!

Andi, jó hallani, hogy ártatlan volt a férjed részéről a dolog. Sajnálom, hogy mégis törést okozott. Nagyon ügyi voltál a hidegburkolat vásárlásnál. De így is leesett az állam, hogy ilyen árak vannak. Jó nektek, hogy már itt tartotok. :wink:

Henus, jó szöveg ez a szent habakuk :lol: Sárika is mindennel tisztában van, ő is olyanokat jegyez meg, ami már tök régen történt, egyszer csak mondja.

Tiop, remélem, csak el vagy havazva, azért nem jössz, és nem vagytok betegek!!

Enési, a kórház szülészete nagyon jó, a csecsemősök elég vegyes társaság. Vannak kedvesek, segítőkészek, de vannak kevésbé azok is. Három szülőszoba van, egy személyesek, és egy közös vajúdó helység. Én egyik alkalommal sem voltam a vajúdóban, szülőszobán voltam végig. Jól felszereltek, az egyikben van szülőkerék, kád mindegyikben, nagy labdán is vajúdhatsz. Az osztályon 6 ágyasak a kórtermek, vannak két ágyas alapítványi szobák, napi 3000Ft, és van egy egy ágyas családi szoba napi 10000Ft. Zuhanyzó közös a hat ágyasoknál, folyosón, két alapítványi szobához van egy zuhanyzó.
Szülésznőt Ignáthné Évát ajánlom neked, nagyon kedves, szakmailag is profi, (második babámnál egy öltésem sem volt, sikerült a gátvédelem).

Most mennem kell. Anna éhes.

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Katica,
ezek az árak sokak szerint "túl barátiak" :wink: :lol: Gondolj bele: vettem összesen 136 nm burkolatot (padló-fal vegyesen) 235ezerért. Ez átlagosan bruttó 1740 Ft körül van nm-ben. A minőségi hidegburkolatok (amik nem fagynak szét az első télen, ráadásul 50-60 évig burkolat, és még jól is néz ki) úgy bruttó 5000 Ft-tól kezdődnek nm-ként. Ezért csaptam le rá ilyen viharsebességgel, mert még egyszer nem lett volna ilyen szerencsém... :wink:
A barátnőmék nemrégiben építették át a házuk egy részét, ő teljesen ledöbbent, hogy milyen olcsón úsztam meg a vásárlást, szerinte minimum félmilla lett volna amit rá kellett volna költenünk, és akkor még örülhettünk volna a jó árnak... persze még meg kell venni a ragasztót meg egyebeket, de az már nem akkora hatalmas tétel... És mindezek mellett a szegélyeket is ingyen kaptuk meg, ajándékba. :wink:

Vizsgázók, hogy vagytok? :wink:

Henus,
Sárika dumája... oltári nőszemély!!! :lol: :lol: :lol:

Nircee,
próbálj meg mondókázni tornáztatás közben. és csikizheted is, azon jól el tudnak szórakozni a töpörtyűk, közben meg pár tornamozdulatot bele tudsz csempészni. Esetleg előtte finoman masszírozd meg olajjal, jó meleg kézzel, hogy ellazuljon, utána talán könnyebben hagyja magát a kislegény!

Enési,
szia itt! szülésznőt én is Évikét ajánlom, nagyon jó választás, velem is ő volt... nagyon tapasztalt, "régi motoros" szülésznő, az orvosom is nagyon kedveli.
Leírhatnád, hogy dokit milyet szeretnél! Csak a kh-ban rendeljen, vagy magánban, fiatal-középkorú, férfi-nő, stb...
Az én dokim Nircee dokija is, neki egyetlen "hátránya" van (bár szerintem ez előnye is bizonyos szempontból), hogy neki csak magánpraxisa van, a Mátyásföld Klinikán, a XVI-ban. Ő is a kórházban dolgozott korábban, és a kórházi infrastruktúrát szerződéssel használja, tehát a páciensei ugyanúgy vannak kezelve, mint azon orvosoké, akik ott dolgoznak. Viszont vizsgálatokra, uh-ra, nst-re a magánrendelőbe kell menni, a www.matyasfoldklinika.hu oldalon megtalálod, Dr. Fábián István főorvos úr. Emberileg, szakmailag csúcs a véleményem szerint. Igaz, nem egy bratyizós típus, nála a baba egészsége és biztonsága az első, aztán jön csak a kismama lelkecskéjének pátyolgatása. Vannak szigorú alapelvei, pl. nem szereti, ha a mértéktelen zabálás miatt elhízik valaki... Viszont én soha nem tudtam olyat kérdezni, amire ne válaszolt volna olyan alapossággal, ahogy azt csak lehet...
Ráadásul áldott keze van, részemről az életemet köszönhetem a tapasztalatának és a szaktudásának...

Tüccs,
ha alszanak a csöppek, vagy van velük valaki, akkor Dórival szoktál elmenni otthonról "csak ketten"? Nálunk Boginál ez bevált, mert ő is hiperérzékeny volt az első időkben, és próbáltam hetente legalább 2-3 alkalommal elmenni vele akárcsak félórát sétálni is kettecskén, hogy érezze, hogy az övé is vagyok...
andibab

Marcinak utólag boldog névnapot!!!
Vendég

Enési!
A kórházban rooming-in rendszer működik, tehát a baba egész nap melletted lehet. De ha úgy gondolod, hogy szeretnél pihenni egy kicsit, akkor nyugodtan odaadhatod a csecsemős nővéreknek egy kis időre. A csecsemősök kedvesek többnyire. Én csak eggyel találkoztam aki hát finoman szólva nem volt túl finomkodó...
Szülésznőnek én is Ignáthné Évikét ajánlanám. Nála született meg a kisfiam, és egy tündéri teremtés. Sokat segített nekem!

Lányok!
Aki szeretné a jövőben is olvasni a blogunkat az írjon nekem mailt a kneragnes@freemail.hu-ra. Szerintem beléptetőssé teszem, ha sikerül (még ugyanis nem jöttem rá hogy lehet :oops: ).

Kép
Kép
giga1

Sziasztok!

Hm, nálunk nincsenek jó hírek, húgom kórházban van. Előjött újra a Crohn-ja. De már három hete, csak ő még le akarta tudni a vizsgaidőszakot. 3 hete nem tudott enni, bármit megevett azonnal át is szaladt rajta, inni még tudott, így ivott húslevest, kubut...stb, de egy hete már azt sem, megivott egy pohár vizet, kijött kettő. Péntken elkísértem a gastroenteorológusához, be akarta fektetni, persze ő nem akart, hazament anyukámékkal, de este már véres volt a széklete. Konzultáltam orvosokkal, így tegnap azonnal befektették. Azóta csak infúziót kap, fájdalom- és lázcsillapítót(mert már egy hete lázas volt), gyulladáscsökkentőt, steroidot. Folyamatosan görcsöl, kedden egy magánklinikán csinálnak neki altatásban kolonoszkópiát(a kórházban nincs rá keret), pár éve, amikor csinálták, akkor még nem altatásban, nem tudtak sokat haladni, annyira gyulladt volt és iszonyatos fájdalommal járt, amit tesóm nem bírt ki.
Anyukámnak ma haza kellett mennie, de majd jön ő is holnap vissza, így én vagyok bent vele szinte folyamatosan, mert annyira le van gyengülve, hogy nem tud elmenni a wc-re sem, nem bír felülni inni. Rossz ez.

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Pimpoka, nagyon sajnálom a hugodat! :(

Szantre, neked elfelejtettem a múltkor, hogy nálunk a hajmosási

thenus

bocsi, valahogy ezzel a nagyon fajin egérrel rákattintottam az elküldésre, gondolom...
Szóval Szantre, a hajmosási undor nálunk akkor múlt el, mikor a szülinapi partin a vendég kiscsajok befestették Szonja haját valami barbie hajfestékkle pirosra, és mondtam, hogy csak akkor lehet, ha este lemossuk. Akkor este magától belefeküdt a kádba és lemosta.
Na azóta vannak hullámvölgyek, mert van hogy másfél hétig is nem hajlandó hajat mosni, de van, hogy két nap egymás után belemártja a fejét még mielőtt szólhatnék, hogy nem kell... :?
A múltkoriban 2 hét is eltelt két hajmosás közt és már nem tudtam mit kitalálni azt mondtam neki hogy bogaras lesz a haja ha nem mosssuk meg... :oops: Lehet, hogy ezt rosszul tettem, de megerőszakolni végképp nem akarom, mert azzal szerintem rosszabb lenne. Így meg legközelebb mikor szóltam, hogy hajat kell mosni, csak anniyt mondott, miért? jönnek a bogarak a koszos hajamba? :roll: :oops:

Délben kérdezi Szonja ehet e "maszki kinget" (MAxi King) Mondom neki, hogy előbb ebédelünk. Neki nem nagyon tetszett, de ebéd után egyből eszembe juttatta mit igértem. Leült a porszívóra falatozott, és közölte: "Anya, király ez a maszki king" :lol: :lol:

thenus

Pimpo!
Nagyon sajnálom én is a húgodat! Gyors jobbulást kívánok neki!

Henus!
Jó dumája van a lánykádnak! :D

Kép
Kép
giga1

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?