Új privát üzeneted érkezett!

A karácsonyfánk.
Kép
Otthon
Kép
Kép
Inkább az autók, mint a rokonok..
Kép
Otthon, nyugiban.
Kép
Nagy sláger most a nínósautó:
Kép
Kép

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Sziasztok!

Először is köszönöm mindenkinek a kedves fogadtatást! :D
Jól megleptetek, hogy mennyi mindenkinek van újabb babája.
Tüccsnek ráadásul kettő is 8)
Mindenkinek gratulálok utólag!
Mi nem gondolkozunk még egy utánpótláson, hiányzik nekem a meló és a nyüzsi :oops: Majd pár év múlva megint belevágunk, hátha.
A nyáron már próbáltuk a szobatisztaságot, de a pisit még nem érezte, amitől nagyon kellemetlenül érezte magát. Így nem erőltettük.
Szeretnék végre átköltöztetni a saját szobájába, az ággyal vagyunk gondban.
Nekem nagyon tetszik a magasított ágy csúszdával, a Kikában alig lehetett leszedni róla Alexát.
Van valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatban?
Félek, ha lejön éjszaka az ágyról lepottyan. Érdemesebb inkább sima ágyat venni leesésgátlóval?

Nircee!
Ne légy a lábtörlőjük! Már ne is haragudj, de te egy okos, intelligens nő vagy, nehogy már lekezeljenek! :evil:
A párodnak meg igenis ki kellett volna állnia melletted.
Én is megvívtam ezt a csatát, különben Alexa még jobban a fejemre nőtt volna. Ha te azt mondod, hogy NEM-akkor az Apánál-Mamánál-Tatánál is NEM LEGYEN, mert a gyerek megzavarodik és kihasználja ezt.
Nekem ha dobálódzik, rossz fát tesz a tűzre, duzzog, hisztizik egyszerűen otthagyom. 5-10 perc elteltével már ő jön oda hozzám, hogy Anya lenyugodtam folytassuk a játékot.

Andibab!
Szerintem nincs abból a kapcsolatból semmi!
Ne idegeskedj!
Ha lenne valami is odaadta volna a telefonját sms-zni? Inkább dugdosta volna ezerrel!
Sajnos vannak ilyen sz.rkeverő nők, akik ezt élvezik :evil: Ha nincs problámájuk, gyártanak maguknak gyorsan.
Sajnos a tapasztalat beszél belőlem. Imádják gerjeszteni a maguk szította hullámokat és vígan lubickolni benne, mint egy szappanoperában.
Ámbátor lehet énelső felindulásomban felhívom és elküldöm valahová :lol: Csak az a baj, hogy ő ettől még jobban rákezdi a saját hülyeségét. A legjobb vele nem foglalkozni!

Kép
klmaria

Sziasztok!

Lányok, köszi az együttérzést és a biztatást, de sajna ez nálunk így marad, amíg élnek a szüleink. Nem akarom, hogy ez a fórum rólam szóljon, csak nagyon röviden: mindketten egykék vagyunk, nekem ráadásul anyu és a nagymamám is egyke, anyu ráadásul egyedül nevelt 12 éves koromig! El tudjátok képzelni??? Mindenki csak velem volt elfoglalva egész életében, végtelen sok idejük maradt rám és az én nevelésemre. És hasonlóan volt a férjemnél is. A szülők megszokták, hogy az életünk minden mozzanatába beleszólnak, mi is így nőttünk fel. Nálunk élt az "egy gyerek nem tudhatja, mi a jó neki, csak a szülei" elv, és sajnos egész életem erről szólt: én mindig hülyeséget találtam ki, hiszen én csak a saját érdekeimet akartam érvényesíteni, és ezt le kellett törni. Mindig. Így én - a férjem hasonlóan - ilyen téren már igenis eltorzult személyiség vagyok, mindig csak magamban dühöngök, de mivel megszoktam, hogy úgysem érhetek el semmit, már nem is próbálkozom. Soha nem állhattam ki saját magamért, mert az "hálátlanság, önzőség és szemtelenség" volt. Hiszen ők mindenüket feláldozták értem, anyagilag és emberileg egyaránt. A férjem meg hogy állt volna ki mellettem, mikor még saját magáért sem tud? És még valami miatt nem szólhatunk soha: ahogy a múltkor a férjem találóan megfogalmazta, a szüleink megvettek minket kilóra. Mindketten jómódú családba születtünk, és mivel egyedül vagyunk, minden pénzüket ránk költötték/költik. Mi semmit nem értünk el egyedül az életben, minden az ő segítségükkel történt (persze tettek róla, hogy ez így legyen, hogy véletlenül se önállósodjunk, hiszen akkor elvesztik felettünk a kontrollt): a ház, az autó(k), a rengeteg utazás szerte a világban stb. Most is úgy lakunk ebben a házban, hogy a nagyapám eladta a pesti házát, és abból megvettük. Nem kell törlesztgetni, nem kellett önerőt összekuporgatni, semmit. Csak megkaptuk.... Ennek viszont ez az ára. Hogy azt tehetnek velünk, amit csak akarnak. Nekünk meg a csöndes és önemésztő dühöngés maradt.
Ráadásul én bika vagyok, a nagymamám bak (mi vagyunk, akik mindig nyelnek), de van 4(!!!) oroszlán. anyu, a nagypapám és a nevelőapám. Meg most még Simi is.... Kész. Nem hiszem, hogy ennél többet kell mondanom.
Persze nem sz.r az életem, sőt. De vannak időszakok, mikor nagyon kiborítanak, és a földbe döngölik az önbizalmam maradék kis morzsáit is.
Na, ennyit rólam, még így is túl sokat írtam. :oops: :oops: :oops:

Andi,
csatlakozom a többiekhez, szerintem sincs semmi, akkor a férjed nem engedte volna meg, hogy a telefonjához nyúlj!!!! Azért megértem, mennyire elrontotta a kedvedet!!!! :cry: :evil:

Tüccs,
sajna én sem tudom, ilyen pici korban mitől van ilyen gond, ez később szokott jelentkezni. Igen, a bogyókat étkezés előtt vagy után 20 perccel kell beadni, babáknak néhány csepp vízben felodva. Remélem, használ! A DM-ben meg lehet édeskömény teát venni, ami 2 hetes kortól adható (nálunk 2 hónaposat mondanak, de a német szövegben 2 hét van). Én is adtam, a pocakfájást kicsit enyhítette, de nem igazán szerette Simi.

Klmaria,
aszta, mekkora lett Alexa!!!!!! Én is nagyon örülök, hogy visszajöttél közénk, most már maradj is itt!!! :wink: :lol: Ággyal kapcsolatbna sajna nem tudok segíteni, én is csak vakarom a fejem, hogy majd mi legyen, de szerintem Marci legalább 3 éves koráig a rácsos ágyban marad, mert addig legalább nem tud kimászni, és le lehet fektetni. Ha nem lenne rács, akkor még reggel is fent lenne, ráadásul nem hagyná Simit aludni (így sem sokszor :evil:) Igaz, nekünk 70x140-es az ágyunk.

Czakoca,
ez Rád is vonatkozik!!!! :lol:

Most nem szeretnék külön kiemelni senkit, mindenkinek nagyon szépek lettek a képeik!!!!! Látszik rajtuk, hogy a gyerekek mennyire örültek!!!!! Majd én is teszek fel, ha sikerült kiválogatni és lekicsinyíteni őket.

Kép
Kép
nircee

Itt vannak a képek. Bocsi, én sem nagyon tudtam választani. :oops:

Kép A mi karifánk
Kép
Kép
Kép késsel-villával
Kép kismaci
Kép
Kép újabb ajándékok a nagyiéknál
Kép
Kép a nagyiék karifája
Kép még egyet.... utolsót!
Kép

Kép
Kép
nircee

Kívánok mindenkinek boldogságot, vidámságot, válságmentességet, aki gyereket tervez, annak gyerekáldást, aki nem, annak "csak" jó gyerekeket! Legyen olyan az új évetek, amilyennek szeretnétek! BÚÉK!!!!!!

ui.: és jövőre is "maradjunk együtt"!
:D :D :D

Kép

Kép
Kép
nircee

Sziasztok!
Elveszett bárányként szeretnék mindenkinek boldogságos, gyönyörű új évet kívánni!!!
Nem jutottam mostanában a géphez, de most már majd jövök és vissza is olvasok, mert érdekel, hogy mi minden történt Veletek :)
Mi természetesen itthon ücsörgünk Apával meg a két lurkóval (ők inkább alszanak, bár a sok tüzijátéktól nem tudom, meddig...).
Csak feldobok pár képet, aztán holnap, azaz JÖVŐRE igyekszem végigolvasni mindent :)))))))
Kép szerelem... Kép Zsuzskám Kép

Kép
Kép
sun74

sZIASZTOK!

Ez újév reggelén minden jót kívánok Ahová csak nézel, nyíljanak virágok! Még a hó felett is virág nyiladozzon, Dalos madár zengjen minden rózsabokron! Minden szép, minden jó legyen mindig bőven, Szálljon áldás rátok ebben az új esztendőben! :wink: :P

Kép

Kép
Kép
Kép
tiop

Sziasztok!

Mindenkinek nagyon boldog új évet kívánok!

Kinek hogy telt a Szilveszter?
Mi itthon voltunk, a barátaink és a tesómék jöttek hozzánk. Szonja nagyon élvezte. Sokszor elmondta, hogy jó ez a buli... :lol:
Fél 1-ig birta az iramot...

Mi fél4-ig, és hát most eléggé fosinga vagyok, meg úgy egész nap. No de sebaj, majd holnaptól visszatér mindenki a régi kerékvágásba. :wink:

Most megyek is bambulom kicsit a tv-t, csak arra vagyok képes :oops:

thenus

MINDENKINEK BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNOK!

Sajna mi végül nem mentünk a barátnőmékhez szilveszterkor, mert a kisebbik fiúnak bárányhimlője lett, Sára pedig kötőhártya gyulladással jött haza az apjáéktól. Belegondoltam, hogy ha Laura mindkettőt elkapja az elég gáz lesz. Ráadásul apának sem volt még bárányhimlője, úgyhogy inkább itthon maradtunk.
Ettünk, ittunk, énekeltünk, táncoltunk, TV-ztünk. Laura a fél éjszakát átvonyította, mert fáradt volt, de aludni nem akart. Végül 11-kor elájult a kanapén. Én 1/2 12-ig bírtam, apa éjfélig.
Remélem jövőre eljutunk valahová bulizni...
Vendég

Sziasztok!

nekem eddig sosem volt kötőhártya gyulladásom, erre tegnap estére kijött!!!! :shock: Ráadásul ma mentünk volna síelni.... Még szerencse, hogy végül nem mentünk, mert anyunak és a nagymamámnak az influenza jött ki ma reggelre.... Jól indul az év.

Szilveszterkor itthon voltunk, semmit nem csináltunk, a gyerekek este 7-kor már aludtak (ilyen sem volt még), mi meg dvd-ztünk, majd 1/2 12-kor kidőltünk, előtte ittunk 1-1 pohár pezsgőt. Végül már az ágyban, félálomban hallottuk, hogy éjfél van, mert rakétáztak. Szerencsére a fiúk nem ébredtek fel rá.

Kép
Kép
nircee

Helló Lányok!

Boldog új évet kívánunk mindenkinek!

Mi ma érkeztünk haza, jó volt nagyon Vizsolyban. Kicsit esett is a hó, Lelle borzasztóan élvezte, dehát csak porhó volt szinte.
Játszott a szomszédlánnyal is, sepregetett, de bejönni nem nagyon akart.
Szilveszter jó volt, Lelle éjfél utánig bírta, úgy fél 1 körül kerültünk ágyba, fél10kor keltünk fel és negyed2kor már horpasztott megint.

Holnap lesz a szülinapi bulija. Sütök reggel egy halom palacsintát, leszünk huszan. A tortát is én csinálom, mert ma elfutottam a cukiba és egy iszonyatosan magas árajánlatot kaptam, nem tudom mire fel, de az állam leesett, úgyhogy elmentem a spárba és beszereztem a hozzávalókat. Lelle nagyon várja már, hogy itt legyenek sokat.

Hétfőn vizsgázok, szorítsatok.

Tüccs, ékezés előtt 20perc, fél óra. Reggel és este add Annának.

No, most lépek, mert fázok és inkább bebújok a jó meleg paplan alá. Majd már tényleg teszek fel képeket, de csak szülinap után.

Nircee, Szantre, Sun jók a képek!

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Sziasztok, Lányok!

BÚÉK mindenkinek!

Nem tudtam írni, itt a vizsgaidőszak, meg szilveszterkor zenéltünk, új kollegákkal, bővíteni kellett a repertoárt, mert csak külföldieknek zenéltünk, szóval összejött minden. Hogy vagytok? Hogy telt a karácsony, meg az ünnepek?

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Na, azért egy oldalt visszaolvastam.

Henus:
édes vagy, hogy hiányoltál, jobban vagy már?

Andibab:
jaaajjjj, ez azért gáááz! Beszéltél a nővel? Ne hagyd magad kikészíteni, járj utána a dolognak.

Tiop:
de jó, hogy szép karácsonyotok volt! :) Te Tiop, nagyon helyesen írsz mostanában, mi történt? :)

Nircee
hát tudod, mindenkinek megvan a maga keresztje. Én rájöttem a lényegre: mindenkinek a saját életéből kell leszűrnie a tanulságot és azokon a problémákon felülemelkedni, amiket a sors adott neki. Én pont a teljesen ellenkezőjét tapasztaltam, önálló is lettem :), de az önállóságnak bizony ára van... Nem tudom, mi a jobb, de egy biztos nem az: ha belül emészted magad. Az összes betegségnek ezek a bennünk emésztett, ki nem mondott feszültségek az okozói. Biztosan jó dolog, ha kap az ember, de hidd el, hogy nem leszel hálátlan, ha megmondod, hogy mi az, AMIRE NINCS SZÜKSÉGED! Ezt meg lehet mondani őszintén, harag nélkül is, csak előbb dolgozd fel a bántásokat, mert ha nem dolgozod fel, akkor nem leszel képes indulatok nélkül elmondani, hogy mi nem tetszik neked. Na, mindegy, nem akarok regényeket írni, de lehet, hogy érdemes lenne változtatnod egy kicsit. A szüleid akkor is szeretni fognak, ha tudják, mikor mit gondolsz, sőőőt. Előbb-utóbb attól még jobban fognak szeretni.

Boldog Szülinapot Lellének! :)

Pilla:
jövőre majd nagyobbat buliztok. :)

Verna
dolgoztál szilveszterkor? Te olyan laza vagy, hogy az csúcs. :) Nagyon tetszik, ahogy leírtad, hogy Flóra a kis ajándéknak is örül. :) Igen, Didri is jobban örül minden apróságnak, mint valami csilli-villi dolognak. :) Bár attól függ, hogy milyen játékról van szó. :)

Képzeljétek, vettem Didrinek egy cintányért. Már annyira régóta szeretett volna olyat, a gekko-ba mindig szaladt a cintányér után, ha meglátta. Rendeltem 10.000 ft-ért, hogy karácsonyra odaadjam neki, hát szerintetek nem pont a cintányér hiányzott belőle???? Meg még két másik játék, amit a legjobban szerettem volna neki. És amikor felhívtam őket, azt mondták, hogy hát sajnos, karácsonyig nem lesz. MÉG MINDIG NEM KAPTAM MEG!!!!! Ennyit erről...

Na, eldugulok, mert tanulni kell.
Jók a képek. :)

Szép napot mindenkinek! :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Ja, Tüccs
Gratulálok! A homeós bogyókra nem pontosan emlékszem, mintha kaja előtt egy órával, vagy utána fél órával lehetne beadni....
Kakilás: a kamillatea nagyon jó. A lényeg, hogy egy gyenge kamillateát kell csinálni neki cukorral. A cukor fontos, mert az indítja be a bélmozgást. Nem kell nagyon cukrosan, csak legyen benne. Jó kis melegecske legyen, ne túl meleg, de kellemes legyen neki, mert ha hideg, akkor nem megy olyan hamar. Didrinek adtam, mire megitta, már ki is jött a cucc. Kb. háromszor vagy négyszer kapott, aztán már ment magától is. :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Lányok, van egy nagyon jó oldal:
http://www.gyerekprogram.hu/index.php
Gyerekprogramok, gyerekbútor, gyerekbarát szállodák, ruhaboltok, meg minden van, ami jól jöhet. :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Üdv Piroska! :) Gondoltam, hogy vizsgázol. :wink: Hát a rendelésekkel karácsony előtt sajna ez a bibi,hogy bizonytalan, hogy lesz e. Az előző évekből okulva az idén én amiket rendelni szerettem volna nagyon korán megrendeltem (még november közepén) hogy ha nem lesz tudjak másutt keresni. Egyébként a cintányér nagyon jó dolog. (nem a szülőnek hallgatni :lol: :lol: ) Én már régóta mondom, hogy szeretnék, de karácsonyra és Mikulásra most anniy volt az aji, hogy úgy gondoltam, ezt majd valamikor máskor... :wink: Most kapott Szonja trombitát, dobot.

Pimpoka, milyen tortát sütsz? Húúú nekem nagyon tetszett tavaly a tiétek :wink: :P Pedig emlékszem volt vele egy kis gebasz a cukiban...

Látom, Szilveszterkor nem sokan jutottunk el bulizni. NA ha majd a csememetéink felnőnek, és mi vén trottyok leszünk, akkor majd eljön a mi időnk, és majd arról mesélgetünk itt egymásnak, milyen jókat buliztunk a retro partikon... :lol: :lol: :lol:

Tiop, te nem írtál "jelentést" milyen volt a Szilveszter! :wink: :shock: :)

thenus

Az a gondom, hogy én dec. elején rendeltem, sőt inkább nov. végén. :(

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok!

Piroska és a többiek köszi az ötleteket, a homeos bogyót eszi Anna, most lesz még kamillatea is, mert hétfő óta nincs kaka. :shock: Vmit már csinálni kell.

Jók a képek csajok, nem emelnék ki senkit, tudjátok idő hiányában szenvedek.

1képet rakok a lurkókról én is, és már húzok is tovább.

Kép ,

KépKép
tüccs

Ja, Andi mi újság veletek?????????

KépKép
tüccs

Boldog Új Évet mindenkinek!
Nálunk nincs semmi különös, szolidan buliztunk szilveszterkor, baráti társasággal. Megbeszéltük, hova menjünk nyaralni. :) Tavaly kicsit későn kaptunk észbe, és elég nehéz volt szállást találni ennyi embernek, ráadásul utólag még egy család szeretett volna csatlakozni, de nekik már nem jutott hely. Most jó előre elkezdünk nézelődni, szállást foglalni. :)
Mi is készülünk Lolo szülinapjára. Két ünnep között voltunk a Corában, és mondtam Lolinak, hogy választhat valamit a játékok közül, és egy Eperkés kirakót választott. Kap még fa építőkockát, magasságmérőt is - ezeket már jó előre megvettük.
Mostanában nálunk a mondókázás, éneklés megy ezerrel, mi is meglepődünk, hogy mennyi mindent tud! (Most is énekli éppen a "Virágéknál ég a világ"-ot, teljesen magától kezdte el.)
Vendég

Holnap vizsgázom, úgyhogy ki tudja még, hogy mikor leszek fent, inkább most írok előre:

Flóra, Boldog születésnapot! :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Ja, egyébként Verna, nálunk is elkezdődött a macskakergetés. Szegény macsekok azt se tudják, hová bújjanak. :oops:

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok!

Piroska, én is vizsgázok holnap, még nem nagyon sikerült rá készülnöm, pedig ez az egyik legnehezebb lesz. Jó kis közgázos számolós. Délután találkozok egy csoporttársammal és megcsinálunk egy pár számítást, valamint még a rendelkezésemre áll majd az éjszaka.

Tegnap megvolt a nagy szülinapi buli. Lelle nagyon élvezte. Mi is. Azt mondogatta, hogy neki ma "hügyi nap"-ja van. Nagyon örült az ajándékainak. A torta annak ellenére, hogy én készítettem elég jó lett. Nagyon fincsi, még nézett is ki valahogy és tudtuk, hogy mi van benne.

Majd teszek már fel képeket, csak vizsgázzak le, mert még válogatni, kicsinyíteni kell. Nagyon jók készültek mindenkinél!

Tüccs, jó nagyok az ikrek és ahogy látom, Anna már utolérte Petit? Jó kis haspókok!

Na lépek, főzés, mosás van...szorítsatok holnap egykor!

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Sziasztok!

Pimpoka! Piroska!
Egy kalappal holnapra!

Tüccs!
Tornáztatni próbáltad már? Nálunk a pocimasszázs és a lábtorna csodákat tett :D

No és az én nyűgöm:
Alexa visszatartja napokig a kakit.
Hátha valaki járt már ebben a cipőben.
Sajnos pont rosszkor voltunk üdülni meg antibiotikumot is kapott, kemény volt neki visszatartotta, míg haza nem értünk. Természetesen fájt neki utána.
Az étkezésre odafigyelünk, rostdús, gyümölcs-gyümölcslé stb.
Kap még mindig Normaflore-t, meg elkezdtem a laevolac szirupot is, mert már megint második napja mondja, hogy fáj a poci.
Eljátszottuk babával, plüssökkel, megbeszéljük vele, mert érti, hogy miért rossz, de mégis visszatarja. Lassan 2. hónapja kínlódunk ezzel.
Elmo felejtsd el a pelust nézzük, gondoltam a kaki-s könyv megvételére is már.

Mit csinálja még?
Köszönöm, ha segítesz és van még ötleted!

Marcsi

Kép
klmaria

Sziasztok!

Buék mindenkinek!!!

Pimpo, Piroska gyik legyetek holnap

Klmaria, sajna nincsen ötletem mit lehetne csinálni, esetleg meleg fürdő, vagy a pocijára valami meleg :? :roll: glicerines kúp :?

Szülinaposoknak boldog szülinapot :D

Timi
Kép
Kép
czakoca30

Kicsi Lelle! Boldog Szülinapot Kívánunk Neked!

Kép
Vendég

Lellének sok-sok boldog születésnapot kívánunk!

Boldog Új Évet Kívánunk Mindenkinek!

Nálunk jól teltek az ünnepek. Nagyon sokat főztünk, mert karácsony mind 3 napján mi készítettük a vacsorát. Főleg Apa főzött én kukta voltam. A gyerekek rengeteg ajándékot kaptak, de Bulcsú játékaival is Lili játszik leginkább, ugyanis elveszi a legénytől, aki viszont már ennek hangot ad. Sikít, ha a lány kitépi a kezéből a játékot. Nem sok kell ahhoz, hogy utána is menjen. Csak tudna már menni, vagy mászni...

Szilveszterkor elmentünk egy ismerősünkhöz bulizni. A gyerekek meg anyuéknál voltak. Élvezték a dolgot, jó későn aludtak el. Másnap meg mentünk értük, pedig én még szívesen otthagytam volna egy éjszakára őket...

Az elmúl éjszakával pedig bevezettük, hogy Bulcsú nem alszik köztünk, hanem a kiságyában marad és ott altatjuk vissza. Ennek köszönhetően ma hajnalban másfél órán keresztül fent voltunk. Hip-hip hurrá!

Teszek néhány képet én is:
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Kép
Kép
giga1

Siminek Boldog Névnapot Kívánunk!

Kép

Giga, már a blogodon is néztem ezeket a képeket és nagyon tetszettek. Főleg ahol a két gyerkőc együtt TV-zik és játszik.
Vendég

Lellének nagyon boldog 2. születésnapot!

Siminek boldog névnapot!

Holnap mi is bulizunk! :)
Vendég

Boldog szülinapot Lellének és Lolonak!!

Giga, nagyon helyesek a gyerekek! Lili haja nagyon csúcs, Te vágtad??

KépKép
tüccs

Simi!
Nagyon boldog névnapot kívánunk neked
!

Tüccs!
Nem én vágtam a lány haját. Elvittem fodrászhoz még Mikulás előtt. Muszáj volt mert már úgy nézett ki mint egy lelakott csöves. Tiszta torzonborz volt a haja és sehogy se állt neki. Ez a mostani frizura nekem is nagyon tetszik még magamnak is simán elfogadnám. :D

Pilla!
Nekem ez a kép van betéve a gépre háttérképnek. Szerintem is tök jó lett. Apa csinálta. :wink:

Kép
Kép
giga1

Sziasztok!

Giga, édesek a gyerkőcök. :wink: Szonjának is pont ilyen volt a haja mikor levágtam, de már lenőtt... :?

Lellét Isten éltesse!

Pimpoka, vizsga? Remélem sikerült, mert akkor hátha lesz időd fotókat felrakni a szülinaposról...:wink: :D

Klmaria, a helyzetetek nagyon ismerős. Én ugyanilyen voltam kicsinek, mint Alexa. Mindig gondom volt az ilyen pisivel, kakival. Anyu mindenféle gyógymóddal próbálkozott, a lekváros tejtől az olajos paradicsomléig. :? Bizton állíthatom a probléma lelki eredetű.

Én éppen most akadtam ki Szonjára. Néha anniyra elfogy a türelmem.
:( Fél 10-kor pizsamát vett, hogy megy aludni.(csodálkoztam, mert 11-kor szokott :? ) Nem akart fürödni sem, meg láttam is hogy fáradt, mondtam ok.Egyébként a fürdés sokszor van így, hogy anniyra nem akar, és reggel ha megkérdezem, szívesen jön. Valszeg kipihentebb azért. Szóval a fürcsit reggel bepótoljuk. Viszont lefeküdtünk fél 10-kor, és 11-ig csöcsörészett, matatott, ivott, stb... Szétcincált idegileg. Ami azért baj, mert én durván rákiabáltam, hogy legyen elég, és olyasmiket mondtam, amit nyugalmi állapotomban sosem mondanék. :oops: MOst meg gyötör a bűntudat, hogy így kellett elaludnia, hogy én azt mondtam, pl, hogy ha nem csukja be rögtön a szemét kimegy a kutyával aludni.... :oops: :oops:
NA mindegy...ő is bőgött, én is bőgtem én azóta egy BAileyst is megittam lazítónak...Most megyek és megfürdök... :oops: :?

thenus

Sziasztok!

Boldog születésnapot kívánok napot Lellének és Lolonak!

Czakocza!
Ezek már mind megvoltak. Nem a fájdalommal van gond, hanem ő nem akar :shock: Ez valami lelki dolog lehet most már.
Tegnap keresztbe tette a lábát és úgy ordított, hogy márpedig ő nem kakál. Pedig napi 3x adom neki a laevolac szirupot és a végén már kúpot is, mert nem bírtam nézni a szenvedését. Le kellett fognunk :cry:

Thenus!
Ismerős :oops: Én is jártam már így, de utána persze mindig megbántam. Ha éjszaka felébredt, nem győztem simogatni hogy visszaaludjon.Alexa mindig csak a jobb cicimből szopizott, a balra azt mondta nem fincsi :D Be is gyulladt megint én pedig eldöntöttem, hogy ez volt az utolsó és nincs több cicijó, nem is emlegeti. Azóta csak fogja, úgy látom annyira nem viselte meg. Egyszer próbálkozott csak vele félálomban, de rászóltam, hogy beteg a cici és nem lehet.

Kép
klmaria

Flóra baba! Boldog Szülinapot Kívánunk Neked!

Kép

Tiop? Még mindig nem tudjuk mi volt az a nagy meglepi apától...
Pimpoka, hogy sikerült a vizsga?
Vendég

Flóra!
Isten éltessen sokáig
!

Henus!
Te ilyen ügyes vagy, hogy ilyenre le tudtad vágni a Szonja haját? Én még a frufrujához is alig mertem nekivágni. :oops: Ferde is lett neki... :oops: :lol:
Nálunk is előfordul ilyen. Én nem vagyok túl türelmes sajnos, és nálam szerintem hamarabb borul a bili mint az átlag embernél. Te pedig türelmesebb vagy az átlagnál, úgyhogy szerintem ne emészd magad emiatt! Beszélgess el a lánykáddal, ő azért már többet megért mint Lili. Én is próbálok ilyenkor észérvekkel hatni a gyerekre (no nem altatás közben, hanem másnap mondjuk), de nem sok értelme van, mert nem érti még... :? Nálatok ez hátha működik.

Klmaria!
Nagyon sajnálom a kakis problémát. Én nem tudok ebben segíteni neked, de szerintem beszéljetek dokival, hátha ő tud valami okosat. És ha lelki eredetű a probléma, akkor valószínűleg nem fognak hosszútávú megoldást nyújtani a gyógyszerek. A probléma okát kellene megszüntetni, ha lehet. Nagyon sajnálom, nem lehet egyszerű a helyzet.

Lányok!
Ez most lehet, hogy ciki kérdés lesz, de mikor van farsang? :oops:
Nagyon régen farsangoztam már, és nem tudom, megmondom egészen őszintén... :oops:

Kép
Kép
giga1

A farsang vagy karnevál időszaka vízkereszttől (január 6-ától) "húshagyó keddig" vagy "hamvazószerdáig" tart.

2009-ben Hamvazószerda február 25.

Google a barátom... :lol:
Vendég

Sziasztok!

Klmaria, sajnálom a dolgot, de akkor lehet, hogy elkéne menni vele gyerekpszihológushoz nehogy nagyobb baj legyen abból, hogy nem kakil

Giga, ahol puszilkodnak és tévéznek haláli, zabálnivalóak

Nircee, mennyire hasonlít egymásra a két fiú, Simi nagyon jó húsban van :wink:

Kinél hogy áll a szobatisztaság? Nálunk eléggé hadilábon van a dolog. Egyenlőre csak akkor szól, mikor már bement a pelusba, hogy jön a pisi vagy kaki. Megpróbáltuk már pelus nélkűl is, de napjában 5x cseréltünk ruhát, így jobbnak láttam egyenlőre a pelust még. Erőltetni nem akarom, mert annál rosszabb.

Timi
Kép
Kép
czakoca30

Lelle, Loló
Boldog második szülinapot!

Simon, Boldog névnapot!

Akartam már korábban is írni, de most van egy kis csend, 16-án lesz csak a következő vizsgám, úgyhogy most hanyagolom egy kicsit a a tanulást.

Viszont beteg az egész család. A karácsonyi rokonlátogatás során összeszedtünk valamit és azóta nem tudunk kilábalni belőle.

Na, fel is ébredt.. most mennem kell..

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Na, megint itt vagyok!

Timi, én meg épp azt fontolgatom, hogy a tél, a hideg és a rengeteg réteg ruha ellenére, mégis megpróbáljuk mi lesz pelus nélkül. Mostmár csak bilit meg wc-szűkítőt kell venni, és kipróbáljuk, mert általában előre szól, ha kaka jön, tegnap meg nem volt rajta alul semmi, mert a piros popóját levegőztettük és a mondta, hogy pisi-pisi, aztán egy percre rá, odacsurgatott a fürdőszobaszőnyegre. A pelusozás meg egy rémálom.. Úgyhogy én most bizakodom.

Giga, annyira jók a képek a gyerekekről. Milyen nagyfiú Bulcsú, még Lili mellett is nagynak tűnik. A csajod meg ennivaló. Jól eljátszanak együtt? Olvastam a blogodon, mennyit főztetek az ünnepek alatt, hát nálunk kész logisztika, hogyha főzni akarunk, mert folyton a nyakunkon lóg Márk, föl kell emelni, hogy lássa mit kavargatunk..

Márk animációkat akar nézni. Mennem kell.

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Sziasztok!

Köszönjük a köszöntéseket! :D

LELLE, LOLÓ, NAGYON BOLDOG SZÜLINAPOT!!!!!

Giga, nekem az együtt tévézős kép tetszik a legjobban!

Szobatisztaság,
én meg sem próbálom most télen, megvárom vele most már a kora nyarat, mikor egy szál gatyóban vagy meztelenül lehet rohangálni. Anyós állandóan sorolja, hogy a férjem ilyenkor már rég bilizett, és hogy b.szogassuk (így mondta!!!) Marcit, hogy kakiljon bilibe vagy wc-be, de ezek rólunk leperegnek, mondjon amit akar, én nem fogom ezzel stresszelni Marcit. Persze már ő is sorolja, hogy kakilni bilibe kell, mert finoman szoktam neki erről mesélni, meg ha látunk ilyen képet babás újságban, akkor mutatom neki, de még nem érzi, mikor jön. Majd fogja. De a nyár elején viszont mindenképpen elkezdjük a szoktatást, akkor már nem lesz kifogás! :D

Visszatartott kaki
én is úgy olvastam, hogy ez lelki eredetű. Lehet, hogy van valami fel nem dolgozott szorongás benne, de az is lehet, hogy a gyerekek a kakit sokszor magántulajdonnak tekintik, és nem hajlandók megválni tőle. Szóval egy pszichológus, vagy első lépésként a gyerekorvos biztosan tudna segíteni.

Lányok, most lehet, hogy pár napig nem leszek elérhető, holnap jön az új számítógépünk, és mire mindent felrakunk rá, az napokba telhet. Megpróbáljuk ezt a mostanit párhuzamosan járatni, de szegénykém ezer sebből vérzik, hol megy, hol nem. Úgyhogy ha addig nem beszélnénk, mindenkinek jó vizsgázást, betegenek jobbulást, egészségeseknek nem lebetegedést kívánok!

Kép
Kép
nircee

Jaj, még a főzésről jut eszembe, ti hogy mertek együtt főzni-sütni a gyerekekkel? Nekünk is kész rémálom, mint Szantrééknél, Marci folyton mindent leborít, kiönt, mindenbe belenyúl, a forró fazék izgatja a legjobban, stb. Úgyhogy nálunk ilyenkor teljes elkülönítés van. Persze néha próbálom bevonni őt is, mikor pl. díszítettem a mézeskalácsokat, ő is kapott kinyomót, és nyomhatta a cukormázat, meg együtt készítettük, de egy sima főzésnél életveszélyes a srác!

Kép
Kép
nircee

Sziasztok!

Meglett a vizsgám. Már csak egy van, az majd 17én lesz és kész is ez a félév. Köszi a szorítást.

Lelle már a nyár végén szobatiszta lett, de ez én unszolásomra, hogy ősszel a hidegebben nem nem mertem a játszira vinni és hosszab útra kelni pelenka nélkül én adtam rá vissza. Így újra pelenkás lett. Mostanság nem is szól, hogy mikor van kaki vagy pisi. Én már beszéltem pszichológussal, persze nem emiatt mentem oda, hanem a gazdaságpszichológia tárgyunkat ugye pszichológus tartotta és tőle kérdeztem rá, persze mondta, hogy ezzel jól elrontottam, és hogy nem bízok a gyerekben, mert biztos nem pisilt, kakilt volna be a játszin. Meg, hogy ez egy törés az életében... no erre mondtam, hogy kösz a választ, de én nem értek ezzel együtt.
Mi a szobatisztasággal legközelebb nyáron fogunk újra foglalkozni, vagyis akkor, ha ő újra akarja, tavaly is ő kezdte el egyedül. Majd ha megérik rá.

Köszönjük a köszöntéseket!

Pilla, neked külön a szép képet!

na, teszek akkor pár képet, de bocs, ha túl sok, vegyes válogatás. A karácsonyi még nincs letöltve.

Kép Lelle és a karácsonyfa Kép Általam kreált torta, Lellének tetszett! Kép Lelle és a torta Kép örül a Thomasnak és a nagy bödön duplonak Kép utazás Kép szomszéd cicájával Kép A kis boltos lány

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Nircee, nálunk Lellének szabad bejárása van a konyhába, ha főzök, akkor ő ül a konyhapulton és várja, hogy kóstolhasson. Közben kavar, vagy szeletel valamit a műagyag késével. Vagy a saját konyhájában megfőzi ő is, amit én. Kihozom neki a kislábasát, teszek bele neki vizet vagy krumplipürét amit ő is tud kevergetni.
Nálunk ezzel nincs gond, de gondolom a fiúknál ez azért más.
A legtöbb gyerekbaleset a konyhában történik, azért óvatos vagyok én is.

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Lellének Boldog Szülinapot! :) Milyen nagylány lett Lelle. :)

Hogy sikerült a vizsgád?

Kakilás:
szerintem is valami szorongása van. De lehet még egy oka: nem elég rostosat enni, ha rostosat eszik, ahhoz nagyon sokat kell inni, különben kemény lesz a kakija. Minden orvos elmondja, hogy ha az ember nem tud kakilni, akkor egyen rostosat. De azt elfelejtik mondani, hogy ahhoz másfél-kétszer annyi folyadékot kell inni. Szerintem arra figyelj oda, hogy nagyon sokat igyon. A normaflor-t jó, hogy szedtétek az antibiotikum mellé, de ha már nincs hasmenése, és nem szedi az antibiotikumot, akkor talán nem kell, nem? Nem tudom, csak kérdezem...

Nircee
hát nálunk se megy a főzés amikor Didrivel kettesben vagyunk. Csak akkor tudok főzni, ha az elkerített részbe teszem, ugyanis nekünk a fél nappali le van kerítve, hogy ha valamit csinálnom kell, akkor ott biztonságban van. Ezt úgy kell elképzelni, hogy a kisszobából amikor kijön, akkor még van neki a fél nappali, ott szokott lenni, amikor én főzök vagy mosdóba megyek, így nem kell félnem, hogy magára borít valamit. Ez még azért működne is, de nem nagyon szeret ott lenni, tehát nem nagyon tudok főzni, ha kettesben vagyunk. Bár azért egyre jobban elvan, olyankor van, amikor eljátszik 10-20 percet. :)

Szobatisztaságtól mi még nagyon távol vagyunk...

Na, menni kell :)

Sziasztok!

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Henus,
jajj, mennyire ismerem az érzést... Amikor Didri is álmos, leteszem az ágyba és ő még fél órát, vagy egy órát kavar, én meg már nem bírom nyitva tartani a szemem. Múltkor azon mosolyogtam, hogy egy ilyen alkalommal apa elvitte a leányt altatni, aztán amikor benéztem, azt láttam, hogy apa alszik, Didri meg matat a fején. :) Nemsokára ő is elaludt. :) Ne legyen lelkiismeret-furdalásod, nem mondtál neki olyan csúnyát. Inkább pihenj egy kicsit. :)

Na, eldugulok, mert éjjel kelek tanulni. :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Ja, Giga
mi van a mászással?

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Jaj Piroska, ne is kérdezd, kicsit égtem. Annyira tanultam, hogy még Lellével elaludtam. Másnap vittem a dédihez, mert ő vigyázott rá. Egy-két számolós feladatot meg a definíciókat megtudtam oldani, aztán ennyi, azt hittem kirúg, de adott egy kettest!!! Persze nem megyek javítani, örülök, hogy megvan. Az ötösök mellett megfér ez a ketteske is, kicsit rontja az átlagot, de semmi egyéb jelentősége nincs számomra. Hát így sikerült. És neked?

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Az a lényeg, hogy görbüljön. :)
Én két kérdést kaptam a vizsgán (írásbeli volt), megválaszoltam, csak elfelejtettem néhány dolgot beleírni. Görbülni fog, az a lényeg. :)

Ja, képzeljétek!
Ma kaptam választ a www.csupajatek.hu - tól, tudjátok tőlük rendeltem december elején. Azt mondták, hogy rendeljem újra márciusban vagy áprilisban a cintányért, mert nincs készleten. Ahhoz képest, hogy nekem decemberben a rendelésem felét kihozták, nem szóltak egy szót sem, hogy nem lesz benne a legfontosabb, a cintányér. Most meg azt mondják, hogy márc. vagy áprilisban lesz. Jó, mi????

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Piroska, én múltkor egy ilyenért kivertem a balhét egy online könyváruháznál: csak a rendelésem felét hozták ki, a fontosabbat nem, pedig pontosan azért rendeltem több cuccot, hogy spóroljak a postaköltségen. A végén aztán kifizettettem velük a pk. különbözetét...

Na, megvolt a szülinapozás, ezt el kell meséljem! :) Amikor Apa hazajött, Lolo megkapta tőlünk az ajándékait, mindent gondosan becsomagolva, mert imád bontogatni. :) Játszott kicsit, aztán ment aludni. Mikor felébredt, mentünk anyósomékhoz, oda jöttek az én szüleim is. Ott volt torta, meg persze még egy csomó ajándék a nagyszülőktől. Lolo evett egy szeletet a tortából, aztán nekiállt lelkesen bontogatni. Bontogat, bontogat (összesen 6 féle ajándékot kapott ott, a mieinken kívül), majd mikor végzett, és mindent kibontott, mindennel játszott egy kicsit, körülnézett, és közölte: MÉG! :D
Vendég

Sziasztok!

Lellének, Lolonak boldog szülinapot!!

Siminek boldog névnapot!

Pimpoka, Piroska, gratula a vizsgákhoz! :wink:

Henus, ismerős nekem is a hosszú altatás, nyűglődés. És a haragudás, lelkiismeret furdalás stb. Szóval ne aggódj, nem vagy egyedül. :roll: Bár mostanában hamar elalszik Sára, 7-8 között, mert kb. egy hónapja már nem alszik délután. Mindig próbálom altatni, de nem alszik el. Szilveszterkor alvás nélkül 10-ig bírta. Bezzeg a hugicája az anyja lánya. Ő meg 11 körül alszik el, van, amikor még később. Nem sír, mosolyog, dumál, nézelődik, egyszóval mindent csinál, csak éppen nem alszik. (anyukám mesélte, hogy én is pont ilyen voltam)Ha a nővérke elaludt, jöhet ő az előtérbe, és ezt ki is használja :lol: Anna szilveszterkor a himnusz alatt végig dumált :lol: Azt hiszi a kis csöppöm, hogy minden nap szilveszter van...

Szobatisztaság téren mi úgy állunk, hogy a kakinál mindig szól, az wc-be, vagy bilibe megy, pisinél nem szól, így van rajta pelus. Majd tavasszal, nyár elején fogok én is ráállni jobban a témára, addig nem erőltetem. Egy aranyos sztori: a múltkor szólok neki, hogy jöjjön enni, erre a válasz:" Mindjárt, először bepisilek, utána!" Akkorát nevettem magamban rajta, alig bírtam leplezni. :lol:

Főzés, sütés: Én beengedem a konyhába, mindent együtt csinálunk. Arra vigyázok, hogy ne menjen a tűzhely közelébe, ha ég a gáz, de az előkészítésnél mindig "segít". pl: feltöri a tojást, beleborítja a tálba, kanállal cukrot tesz a sütinek valóba. kiszórja a lisztet, kiborítja a tejet, szóval mindig több a takarítani való utána, de nagyon szeret ontárkodni, nagy hiszti lenne, ha nem engedném. "Háli baba hedít" (Sári baba segít) címszóval már tolja is a széket a pulthoz, és áll fel rá, ha észreveszi, hogy valamihez hozzáfogok. Aztán a kiskonyhájában eljátssza ugyan azt. Már komplett kis szerepjátékokat játszik, mindenkinek süt-főz, kávét készít.

Andi, hogy vagy lelkileg? Kiderült már, mi áll az sms mögött?

Elkezdtünk lakást nézni, meg érdeklődni a hitellehetőségek után. Tudom, hogy nem két nap lesz, mire megtaláljuk az elképzelésünknek, és pénztárcánknak valót, de én mindig belelkesülök, aztán vagy túl sok, vagy messze van stb. Andi, Henus, Nircee, Giga, és akik mostanában vettetek/vesztek lakást/házat, ti mennyi idő alatt találtátok meg a megfelelőt?

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?