Új privát üzeneted érkezett!

Kike! Nem is a bonyolultságával lenne bajom, hanem a hozzákezdéssel és minden nap vagy minden másnap! Szóval tényleg elismerésem. Nekem sokszor a főzés is nyűg. Nem szeretek főzni, ennek ellenére minden nap kell!

Kép
szly27

Szly!
Te nem főzöl előre? Én van h 3-4 napra is előre főzök, aztán megy a fagyóba.
20150601134430

Kike: nekem az a bajom a kenyérsütővel, hogy nem tudom kiszedni belőle a kenyeret. Már azt is megpróbáltam, hogy jól beolajoztam a lapátokat, de mindig alásül a kenyér és nem jön ki a végén.
Van esetleg ötleted?

Kép
Kép
Kép
titanilla78

8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.03.20 21:18-kor.
Vendég

Véda: Köszi a receptet (meg az ötletet) nagyon tetszik, ki fogom próbálni! :)
Milyen öntetet készítesz hozzá???

Ma én is almát + krumplit főztem Tomónak. MEGETTE!!! :D:D:D:D:D
Timi is vitt Bencének, remélem neki is tetszeni fog!

Már én is adtam Tominak levesből répát+krumplit anyatejjel turmixolva. Hát, végül is megette....

Kép
zsuzska72

TITI-A lapátot ki kell venni,mikor befejezi a dagasztást.és mikor megsült a kenyér,nyisd ki a tetejét,és hagy ott úgy öt percre,és utána már simán kijön belőle.De ne sokáig hagyd benne,mert a gőztől bevizesedik az alja-csak pár percet-garantálom hogy kijön. :D

Kép
Kép
Kép
kike

Viki! Én nem szoktam előre főzni!

Vidokata! Miért? Nem lehet lefagyasztani a főzeléket? :oops: Én ezt így nem hallottam még. Én volt hogy többet csináltam és Aventes pohárban lefagyasztottam. Eddig kétszer adtam neki ilyet és most ette meg először.

Kép
szly27

Wera:egyszerű ez,hidd el,hamar belejön az ember...először még mindig beesett a kenyerem teteje,de már nem-gyakorlat teszi a kenyeret :lol:

Szly:na igen,néha én is nehezen állok neki,de öt perc alatt bedobálom és kész. :D
De nézzetes körül Tesóm blogjában is,biztos van egyszerűbb reci is,amihez nem kell kovász...

Kép
Kép
Kép
kike

a kannyerrel nekem is ez a bajom mint Titanak beleragad, nem merek belnyulni mikor a dagasztasnak vege :oops:
Amugy en csak bekevert lisztbol szoktam csinalni, meg kalacsot csak ugy magamtol.

Koszonom a biztatast. Az ikeazas resz jol sikerult( leszamitva hogy Aleko azota is ott ul es varja az apjat hogy kocsival elhozzak a dolgokat) viszont Alekonak tudo gyulladasa van megis( meg jo hogy az idiota ugyeletes 1jen mondta egyen c vitamint es igyon sok teat)szoval aheten nem megy dolgozni, utana remlem igen mert nagy lesz a gaz februarban.

Kike: en sem kaptam meg meg a penzt, pedig 6ika van, szerintemmeg igen be van halva minden a hosszu szunet utan.

Wera: en tudok kolcson adni! De tenyleg! Az eskuvon kapott penz itthon van, nem tettuk be bankba mert nem erte meg.
Szoval oda tudom adni, mig nem kap az urad ujra fizut!

Tita: rendi vagy, de holnap dokihoz megyunk Annaval.Igazabol csak merlegeles, de meg akarom nezetni a torkat is( ha mar a szulei toroknyavajaval kuzdenek) meg megkerdezni mi ez a nyavajgas.....
De jovo heten szerintem ok lesz.

Kata: Jovo heten indul a "moka"?

Orsi: a csutortokot meg nem tudom Igaz a minusz 20 lehet befigyel de meg azt nem tudom milyen teendoim lesznek.
Na meg betegen nem akarok menni!

Nono nagyon ugyi! Anna tovabbra sem eszik meg semmit nemhogy kanallal, de cumibol sem.
Reggel kicseleztem a tejpepbe tettem egy fruttapurat, na ugy megette.

Most is fozeleket keszitettem elo ebedre, de nem merem elkezdeni etetni, mert tuti oriasi hiszti es gusztustalankodas lesz .
Ja es Anna sem eszik kezben csak este es hajnalban, amugy fekve a foldon

MART????????????????????????????
Nicike??????????????
Vendég

Én akármilyen nagy adag kaját csinálok,max.két nap és elfogy,nem hogy fagyasztani tudnék belőle :lol:

Kép
Kép
Kép
kike

ahhoz kepest hogy nem akartam irni...

lehet bebi kajat lefagyasztani, marmint amit te fozol. Igaz almat meg nem hallottam, de sutotokot, cukkinit, meg ilyeneket siman.
Foleg husost, azt nem szivesen pepecsel az ember surun( vagy csak en vagyok tul lusta :oops: )
Vendég

Anyjuk:miért nem mersz belenyúlni?Kiveszed a tésztát,kiveszed a lapátot,vissza a tésztát,kicsit megformázva,és ahogy írtam a végén...Fedél felnyit,hagyni benne kicsit és simán kijön...bízz bennem :D :wink:

Kép
Kép
Kép
kike

Anyjuk:ó szegény-jobbulást neki,és tessék kifeküdni a tüdőgyuszit!!

Kép
Kép
Kép
kike

:o -ezt nem is igazán szoktuk használni! :lol: :lol:
De jól elvagyok-Domi alszik,ismét,persze úgy is csak fél órát... :roll:

Kép
Kép
Kép
kike

Kike: te nagyon szuper vagy!!!
Ez eszembe sem jutott. Még csak annyit szeretnék kérdezni, hogy a dagasztás végén sípol a gép, nem tudod véletlenűl?

Szly: én azt tapasztaltam, hogy a krumpli fagyasztás után kásás lesz.

Kép
Kép
Kép
titanilla78

Ami, simán lehet hogy a vashiány miatt aludt annyit Áron. Most meg jobb erőben van, azért nem alszik...

Szly, Adél tegnap kapott először alma-áfonyát és nagyon csúszik :wink:
Szerintem is mehet a levesből kivett zöldség...

Wera, jobbulást anyukádnak! És részvét a barátnődnek! Nonó irtó édes a kiskádban :)

Kike: a Babé termékek is jók ekzemában, ha ez az. A háziorvos ezt remélem holnap meg tudja mondani.

Tamara, NAGYON SZERETÜNK TÉGED!!! Többet alszol és szebb lesz a világ.

Marcsi, van egy barátosném, akinek 7,5 hónapos a leány, egyszer megfordult hasról hátra, majd fordítva és azóta sem csinálja,. Inkább nyöszög ha nem éri el a játékát. Vannak ilyen gyerekek.

Nekem fiúnévben a Vince az abszolút befutó, kár hogy apának nem tetszik :(

Kép
andkata

Titi:ezt szerintem gépe válogatja:az enyém egyszer dagaszt,pihen,aztán dagaszt,itt sípol,ilyenkor lehet beletenni mondjuk magvakat,aztán megáll,és már csak a legvégén sípol,mikor kész a kenyér.
Egyszer figyeld meg,mikor fejezi be a dagasztás,mennyit mutat a kijelző,aztán írd fel valahova... :D
Egyébként meg nagyon szívesen-kiscserkész segít,ahol tud :D

Kata:köszi! :D

Kép
Kép
Kép
kike

Bár nem voltam kiscserkész :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
kike

Holnap ki is sikálom a gépet, mert mióta a másik lakást majdnem felgyújtottam azóta kormos szegény. Most éppen be van dobva a spejzba a hűtő mögé! bizom benne nem bosszulja meg!

Kép
Kép
Kép
titanilla78

Mártival sms-ztem. Lea ébrenléti és üvöltési rekordokat döntöget + egy hosszú hsz-a már elszállt. De jönni fog és puszil mindenkit!
20150601134430

kis kitérő:
Háttérzajnak megy a reflektor tv. Épp a Beatles-ről megy egy összeállítás. Lennon és Ono tiltakozásképpen valami ellen úgy tüntettek, hogy egy hétig nem keltek ki az ágyból.
Na én is szívesen tiltakoznék!!!

Kép
Kép
Kép
titanilla78

Viki: köszi az infót Mártinak meg kitartás!!!

Kata: ha a vas miatt még kevesebbet fog Levi aludni akkor inkább nem adok neki! Kép

Kép
Kép
Kép
titanilla78

Titi! Hát picit másabb volt, de összeturmixoltam az őszibarackkal és már nem tűnt másnak. Lehet azért lett kásás, mert még volt benne pici jégdarab vagy ilyesmi.

Andkata! Délután Jázmin is azt fog kapni. A gyümiket amúgy szereti nagyon, úgyhogy szerintem nálunk is sikere lesz.

Tami! Alekonak jobbulást! Most meg a hidegben ücsörög és vár? Az nem nagyon tesz jót neki! Mit sikerült venni? Vettetek polcot?

Kép
szly27

Titi! De legalább enni fog!

Kép
szly27

Szly: az lehet, hogy enne, de nem lesz ki etesse mert én kidőlök!!! Kép
Egyébbként nem hiszem, hogy ezért nem eszik, mert ez születése óta van és eddig normális volt a vasa. De amíg élünk remélünk!!!

Kép
Kép
Kép
titanilla78

szly: nem a hidegben ucsorgott, hanem benn, de mar jonnek elvileg. Hat egy kis 3 fiokos komod es egy polcrendszer, amit bovithet az ember, meg ugy polcozza ahogy akarja stb, natur fa, igy a majdani hazunkab( almodik a nyomor) is jo lesz:)
Vendég

De persze az sem garancia, hogy kevesebbet aludna tőle! Szóval ki kell próbálni, aztán majd látod mi van! Egyébként nagyon vicces vagy és fura, mert főleg azóta mióta nem eszik Levi és nem alszotok eleget. Szóval azért hogy is mondjam, innen úgy tűnik, hogy egész jól bírod a dolgokat.

Kép
szly27

Annam kerek 20ml fozit evett, meg es 100ml alma banant, majd a negyedet kihanyta :twisted:
a lenyeg megebedelt :oops: :?
delutan adok majd neki tapot, mrt szerintem inkabb ehen hal minthogy megegye a fozleleket :evil:
Vendég

Örülök, hogy sikerült megvenni! :lol:

Kép
szly27

csutortoktol rossmannban a kecskemet gyumi megint 160 ft lesz! fruttapura pedig 450!
Vendég

Tami! Anna szívesebben eszi a gyümit mint a főzit? csak azért kérdezem, mert Jázmin egyáltalán nem eszik szimpla főzeléket. Mindig kell bele tennem gyümölcsöt, nem is keveset. Szóval talán próbáld meg te is így.

Kép
szly27

Jön apa haza! Megyünk bankba! Tök jó, mostanában hamar végeznek! :lol:

Kép
szly27

Szly: probaltam mar ezt a taktikat, hogy mivel az alma amit megeszik mindenhez keverem az almat, de nem ette meg ugy sem:(
de ezt most nagyon nem akarja, borso husival.Marpedig ezt en sem fogom megenni az tuti szoval dobhatom ki:(
Vendég

A homloklebenyben van egy rész, ami a viselkedésért ( viselkedésszabályozásért ) felelős.
Ha az ember nagyon fáradt, akkor az innen jövő impulzusok
( frontalis gátlás) csökkennek és kevésbé gondoljuk át a viselkedésüket, kritikátlanabbak és humorosabbak vagyunk.
Lehet ez a magyarázat Tita viselkedésére... :):):)

Jól magyaráztam, Kata???:)

Kép
andkata

Tamara ne görcsölj a főzeléken, adj neki tápot! ( viszek is még majd Nektek)

Kép
andkata

Adél a fruttapurát is nagyon szereti...:)

Kép
andkata

Kata: ez jó!!!

Szly: már annyira fáradt vagyok, hogy teljesen zizi lettem.
Azért jó, hogy nem láttok amikor tombolok! Még én is megijedek magamtól!

Kép
Kép
Kép
titanilla78

Kata, akkor ezért vagyok nagyon hülye mostanában! :lol:
Köszönöm, most már meg tudom magyarázni itthon is a viselkedésemet!

Kép
Kép
patr

Mi az a fruttapura?

Zsolti ma először evett mérhető mennyiséget gyümölcsből. Alma-banánt adtam neki, megevett egyharmad üveggel.
Remélem nem éheztetem én ezt a gyereket!

Kép
Kép
patr

Levi: most "bevágott " 150-160 tápot álometetésben. most boldog vagyok! Mennünk kell lassan Olivérért.

Tami: sajna nekem a jövőhét nem jó, mert beszoktatás lesz az oviban!

Másik topikban Olvastam Hariveráékról!
Mennek Gastroshoz mindenféle vizsgálatra, mert felmerült a reflux gyanú és lehet, hogy nem epilepszia áll az eszméletvesztések hátterében. De azért semmit nem zárnak ki és járnak folyamatosan vizsgálatokra. Nagyon szép képeket láttam Izáról!

Na megyek öltözni és öltöztetni!

Kép
Kép
Kép
titanilla78

Sziasztok!
Vagyok egy kicsit! Ati is, és Lizy is alszanak!

Mary!
Jobbulást Alekonak!
Azokat a dobozos kész tápokat én is itthagyom neked, mert mostanában Lizy már egyáltalán nem eszi meg, de ő meg legalább eszik főzeléket! Eddig csak a vegyeszöldséges-husosat nem ette meg!

Ma fél 10-ig lustálkodtunk! :oops: Igaz előtte 6-tól fél 8-ig fent volt Lizy, de akkor evett, és szerencsére visszaaludt még!

Tita!
Nekem tetszenek lánynevek: Elza, Hanna, Emma
Fiúnevek: Erik (Ez lett volna ha fiunk születik), de legujabb befutó a Vincent

d.dodó

Kike!
Én azt sem tudtam, hogy program közben fel szabad nyitni a gépet! :oops: Pedig nekem is sipol, ha befejezte a dagasztást! És ha felnyitom, és visszacsukom, simán folytatja tovább?

d.dodó

fruttapura Patti natur gyumi pep kis muanyag dobosban nagyon fincsi!a 4db annyi most

ok Dori koszi!

Kata: elore is koszi a tapit. Jo akor nem gorcsolok a fozi miatt!
Vendég

Sziasztok!!

Voltunk ma a tanácsadáson! 1 hónap alatt hízott kemény 200gr-ot! Holnap menni kell a rendelőbe, ír fel nekünk valami Si.... nem tudom mit. Elfelejtettem, pedig tudtam :lol: :lol: :lol:
Ja és egy pár napja nagyon furán veszi a levegőt Mütyi. Mondtuk a dokinéninek, elküldött a gégészetre. Remélem nincs komoly baj! Azt mondta figyeljem nagyon éjszaka, nehogy gond legyen! Légzésfigyelőn gondolkodott.

Mondjuk nagyon megijedtem tegnap előtt éjszaka. Magam mellé vettem az ágyban. Nem bírtam felébreszteni, meg olyan kicsiket lélegzett de tök gyorsan. Na és jó hangosan.
Remélem nincs baj...

Tami! Negatív vagy? Én is. De lehet, ez a rossz idő, a hideg...Milyen jó lesz nyáron! Gondolj erre!!

Kike! Nekem a kenyérsütéssel az a bajom, hogy mindig beesik a teteje a végén. Nem tudom mit csináljak vele. Azért hagytam abba. Pedig nagyon sokat csináltam. De beesett. Na ez van.

Zsuzska! Köszi a babakocsiról küldött véleményedet! Másnak esetleg?? Egyébként jónak néz ki...

sz.andi

halihó!

hát én a gyerEKEMET MÁR MOST BEÍRATOM MENZÁRA :shock: :shock:
PERSZE HOGY ZSUZSKA FŐZTJÉT MEGESZI!!! :twisted: :twisted: :twisted:
NAH JÓ EZ NEM OLYAN NAGY TRAGÉDIA MERT LEGALÁBB MEGESZIK VALAMI HÁZI KOSZTOT ÉS NEM KELL NEKI DRÁGA PÉZÉ VENNI :) NAH DE AKKOR IS!!! ;)

Kép

Kép
timi1982

BOCSI A NAGYBETŰKÉRT DE BENCE VALAMIT ELNYOMKODOTT ÉS CSSAK IGY TUDOK IRNI :)

Kép

Kép
timi1982

Dodó:amíg dagaszt fel lehet nyitni,csak ha már süt akkor ne,mert attól is beeshet a teteje.

Andi:először nekem is mindig beesett a teteje,aztán már valahogy nem-talán az állagával van baj,azért,mármint hogy több liszt kell bele,és mint írtam nem nyitogatni a tetejét,mikor már süt.
550gr liszt megy bele először,aztán ahogyan dagasztja folyamatosan adagolom hozzá,ahogyan bedolgozza,hogy egy olyan állagút kapjak,hogy mikor benyomom az ujjammal,visszaalakuljon.

Biztosan nem lesz semmi gond Mütyivel!! :wink:

Egyébként kenyérsütést illetően nagyon tudom ajánlani ezt az oldalt:
http://emargit.gportal.hu/

Kenyérhibák elhárítása,miegymás!! :wink:

Kép
Kép
Kép
kike

8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.03.20 21:19-kor.
Vendég

8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.03.20 21:20-kor.
Vendég

Andi, csak nem Sinlac táp??? az jó, nincs benne tej, jó táplál ( szentjánoskenyérfamagból van) és jól lehet vele kajákat sűríteni...
Milyen Viki étvágya?
Én nagyon szeretem Peg Perego Ariankat, de teljesen vízszintesre nem lehet leengedni. 5.5 kg!
Drukkolok, hogy ne legyen gond a légzéssel!

Kata, nem nem Hanga, ő kúszik mint a csíkbogár :) Szombaton voltak itt, írtam is róla :)
Miért kell Dórinak járni még 2x egy héten??? Javul a nyakincája, nem?

Burgonyát már le is fagyasztottam pépesítve. Gáz az állaga, ha kienged, de leány megeszik.

Timi, meglátod, Bence megszereti majd a mit főzöl!!!

Kép
andkata

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?