Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok kismamik! Na ugy néz ki elmult a csöpögésem. Tegnap este felfedeztem a csikokat a cicimen és a felkaromon hát most megy a kenegetés rendesen. Ma megvettük a légzésfigyelőt Alexának. Olyan jo érzés készülődni. Biztos nektek is. Kép 19 hetes pocifotó

Kép
kata840725

:D De szupi pocifotó.

Jó hírem van lányok!!! A tesóm megnézte az AFP eredményem és tökéletes :D Úgyhogy most már nyugodtabban várom meg a postázást.

Most rohanok, mert bolt, aztán főzőcskézés :)
Vendég

Niki, szerintem is tök jó készülődni! Én is úgy élvezem, amit Áronnak veszek.

Anuk, akkor végre megnyugodhatsz! De hogyhogy a tesód nézte meg? Mennyi lett a Mom érték azt nem mondta? 0,7 - 2,5 között jó.

KépKép
KépKép
kfnoémi

..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szheni 2011.11.15 00:56-kor.

Heni

Kép
szheni

Tök jó Heni, hogy ilyen jófej volt a védőnő! Egyébként tök igaza van, nem mindegy hogyan hízik egy kismama.
Az ikres barátnő a 26. héten van és +20 kg-nál jár, ami iszonyatosan sok a kb. 155 cm-es magasságához. Mi már régóta mondogattuk neki, hogy valami nem stimmel - de az orvosa nem szólt semmit. Erre kiderült, hogy cukros - most szigorú 180 gramm szánhidrát diétára fogták. Nem mondom, hogy meg lehetett volna előzni..de az is igaz, hogy nem figyeltek rá eléggé! Még szerencse, hogy a két babócának eddig nem lett baja!

Én meg vettem egy mérleget! A tesz-veszen. Úgy örülök, mert ezt a mérleget még használtan is 11 000 - 14 000 között adják, én meg 9000 -ért megvettem! :)
Összesen egy kis szépséghibája van - az egyik gomb kissé lekopott...de ezt majd megjavítjuk!

Itt a képe!

Kép

KépKép
KépKép
kfnoémi

Noémi a tesóm a megyei központi laborban dolgozik. Így aztán meg tudja nézni amit ők vagy a fővárosi központ visszaküld. A mom érték 1,2 lett.
Ezt a mérleget én is nézegettem :D De Rod meggyőzött, hogy hátha az eü kártyájára tudunk venni, vagy bababizományiban. De legalább tudom, hogy jó helyre került.

Tényleg még el sem meséltem hogy jártunk. Rodnak axa eü kártyája van, kedvezményezett vagyok, tulajdonképp én használom. :)
December 30-án jött a felszólítás, hogy fizessünk be 2500 Ft -ot jogtalan vásárlás miatt. Rod állati dühös lett, hogy miket vásároltam. Visszakerestem a számlákat és kiderült, hogy a Femibion-t nem lehetett volna.
Dögöljek meg, megnéztem a honlapjukon mit lehet mit nem. Ki volt írva gyógyszer, ogyi számmal rendelkező gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítmények, baba és gyermekgondozási eszközök stb stb.
Előszedem a vitamin dobozát és lám rajta az engedélyszám. Megreklamáltam. Válasz persze annyi, hogy ők csak a gravidát és az elevitet ismerik el.

Szuper... Most így merjen az ember bármit is venni. Fogok írni egy dörgedelmes levelet, hogy ugyan vagy részletesen írják ki mit fogadnak be, vagy jogszerűtlen és megtévesztésre alkalmas amit a honlapjukra kitettek. Egy ügyintéző épp jobb vagy bal lábbal kelt fel dönti el, hogy mit fogadnak el és mit nem?
Vendég

..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szheni 2011.11.15 00:57-kor.

Heni

Kép
szheni

megjött az afp-m: 1,00 lett 22én vették le, ma volt meg az eredmény.

na pocifotó, múlt heti...fejet nem ér nézni... :oops: Kép 18.heti

Kép
Kép
mniki84

Sziasztok!
Anuk, Niki, gratulálok a jó afp eredményhez! Én holnap megyek be érte. Remélem már meglesz! Bár 23-án vették le, úgyhogy van rá esély. Védőnőhöz is holnap megyek. Kiváncsi vagyok, mennyit híztam.

Anuk, már említettük a sok hasonlóságot, de hogy a vércsoportjaink is :shock: Mi is a férjemmel mindketten RH B + vagyunk és mégis termelődik az ellenanyag.

Niki, Kata, szép a pocakotok!

Torokka, hogy Te milyen kreatív vagy!!!! Le a kalappal előtted! Bár én is tervezgetek apróbb szépítéseket (pl. bútor gombjainak kifestése stb., de azért falfestéssel nem mernék megpróbálkozni).

Jóéjt mindenkinek!

KépKép
süni76

Sziasztok Lanyok,

Mar megint hetfo van es kezdodik egy ujabb munkahet, ez most nagyon hosszunak fog tunn igy az unnepek utan. Viszont az a jo a hetfoben, hogy ilyenkor ez egesz hetveget vissza tudom olvasni itt a munkahelyen, ami persze sokkal inkabb lekot mint a melo. :lol:
Sokat gondolkodtam mar azon, hogy meddig dolgozzak, de aztan arra jutottam, hogy dolgozni fogok vegig, igy gyorsabban eltelik az ido es megis van valami kotelessegem. Otthon en sajnos hajlamos vagyok egyik fotelbol a masikba vanszorogni es nagyon elfaradni a semmit tevesbe. Nem mintha nem lenne, mit csinalni a hazba takaritas fozes, babaszoba rendezese, de ezekre a dolgokra ott a hetvege. Mar most hetvegen a ferjemmel elkezdtuk atrendezni a szobakat, ki kell uritsuk az egyik szobat ahhoz, hogy legyen babaszoba es apa dolgozoszobajat atkoltoztetni egy masikba. Termeszetesen nem vegeztuk, de ugy tervezem hogy a kovetkezo hetvegere mar be tudjuk fejezni. Es akkor elkezdhetek vasarolni vegre, minden babaholmit mar be tudok tenni az ures babaszobaba.

Acica: Nagyon jok a kepek a kisagyakrol en is valami ilyesmit szeretnek, ahol a pelenkazo meg a kisagy teljesen egymas mellett van. Az atalakithato agyon is gondolkodtam, de szimpatikusabb az agy es pelenkazo variacio. Mar csak azert is, mert nekunk a Pocok az elso baba, es majd meg egyet szeretneni kesobb, tehat a kisagyat majd megorokli a kisteso.
Ugy tervezem hogy februarban kezdjuk el megvenni a bababutorokat addigra mar meg lesz a gen uH es az AFP viszgalat is. Na persze ezt a babona miatt akarom megvarni.

Noemi&Heni: Hat a kadban furdessel en is igy vagyok mint ti, legalabb hetente egyszer megengedek magamnak egy finom kadfurdot, habbal es csopogtetek bele egy kis nyugtato hatasu illoolajat. Az egyetlen baj, hogy nem ulhetek olyan jo igazan forro vizben amiben szeretnek, ezert 5-10 perc boven eleg az eppen csak meleg vizbol. Annyira vicces, mert apa mindig jon a homerovel is megmeri a viz hofokat, tudja hogy mennyire imadom a meleg vizet, de ugy aggodik nehogy felforraljam a babat. Bar szerintem akkor sem lenne semmi baj, ha az en alltalam kedvelt jo meleg vizben ucsorognek egy par percig, csak nem merek. Ezek a furdok annyira jol esnek mindig, es ami nekem jo az biztosan a Pocoknak is jo. + furdo kozben meg mindig meteszek egy kis kellemes zenet is a Pocoknak, tudom elvileg meg nem hallja, de hatha.

Olyan sokan irtatok, hogy mar tobb szammal nagyobb melltartot viseltek. En meg mindig a regi melltartoimat hordom. Az 100% hogy nottek, de meg beleferek a regibe, persze sokkal szebb es nagyobb dekoltasom van, ami nem rossz. Nem bannam ha nem none tul sokat a mellem, mert igy is mar a legutolso peteeresem ota le akarnak szakadi, es ez annyira kenyelmetlen. Akkor mar inkabb maradjon kissebb. Viszont egy par hete olyan nagyon erzekenyek is lettek, sokszor zuhanyzas utan orakig faj a mellbimbom. Nektek is vannak hasonlo tunetek? Ez mar juniusig igy lesz???

Suni :nagyon szep a pocid, enyem is hasonlo. Rajtam nem igen volt felesleg, igy mar egyre szebben kezd latszani. Erzem is minden nap hogy no egy picit, mert vannak idoszakok amikor erosen huzodnak belul a szalagok, kivul a bor.
En egy ugynevezett Bio Oil-al kenem, egyenlore nincs csikom, remelem nem is lesz. Anyukamnak se csikos a hasa, bizom benn az enyem sem lesz az.

Mindenkinek szep este es jo pocakosodast,

Banka
Kép
banka79

Helllo lányok!

Szépek a pocakok, csajok!

Fürdés: nem merek, mert én főzni szoktam magam a kádban, de eljön majd annak is az ideje.

Többen kérdeztétek, mit csináltam a síelés alatt. Hát, az első nap gyönyörködtem a fiúkban, de aztán felmentek magasabb pályákra én meg nem mertem felmenni, mert -13.5 fok volt, így napi 5-6 órát egyedül voltam a házban és pihentem. Se laptop, se házimunka. Kötöttem, olvastam, és rengeteget aludtam. Délután kisétáltam eléjük a parkolóba.

Folyt. köv.

Benta
benta

Na itt vagyok megint.

Kaptam a férjemtől szoptatóspárnát, annyira jó aludni vele! Ajánlom mindenkinek. Bébike ma rúgott először akkorát, hogy apa és Máté is érezte! Azóta is emlegetik.

Körülnéztünk a Brendonban tegnap. Hát, én ezeket a fürdetős bigyókat nem értem. Semmilyen eszközre nem cserélném el a karomat, amivel tartom a bébit, aki teljesen elernyed a vízben, és közben néz a szemembe, ahogy csak a babák tudnak nézni. A másik kezemmel megmosom, simogatom. A fürdetés nálunk szent, egy szertartás. Így tanultam, amikor csecsemőotthonban dolgoztam, és nem tudom máshogy elképzelni. Szóval nekünk eddig is egy sima, legegyszerűbb kiskádunk volt, és marad is. A mosógép tetején.

Eddig +3 kg, ennek örömére most libazsíros kenyeret vacsoráztam, desszertnek mandulás Manner nápolyi. Mert az elengedhetetlen a kisbabák egészséges fejlődéséhez :lol:

Jó éjt lányok!

Benta
benta

Benta: te akkor mit csinálnál, ha velem egy városban laksz?
Ma déli 12-kor volt -14 fok, meg sem érdeklődtem apától, hogy az ő autója mennyit mutizott a reggel. (az én autóm annak ellenére, hogy tegnap délben első kulcsra apának beindult, ma szinte beintett nekem, már apát híttam, hogy baj van, nem indul, mikoris úgy döntött mégis a 8-ik próbálkozásra, hogy elvisz a sulihoz)
Ráadásul ugye a másfélévessel együtt kell menjek, ovi, suli, síedzés, német óra, bevásárlás és hasonló finomságok.
Most a két apró van kikészülve, a kisebbnek taknya-nyála csurig egybe, a nagyobbnak meg fáj a torka. S mindkettő köhög. Így holnap dokker.
Szerencse a sulis még állja a sarat, nem kéne hiányozni az oskolából.

Most jut eszembe az orrszívós téma: a kézi pompás cart se ér. Még azt a kevés forintot is sajnáljátok kidobni, ha venni akartok. Max ingyér, hogy meggyőződjetek a nulla termelékenységéről adott esetben. Nekünk porszívós van, első gyerekemnél még nem volt (itt nem lehetett kapni), no de a másodiknál már hozattam, hisz a nagyobb hozta haza a "finomságokat" az oviból. Nélküle nem tudom mit kezdtem volna. Harmadiknál is használtuk (ma reggel is), s tutira veszem, hogy pocitesó sem ússza meg majd.
Sokaktól hallottam, hogy a kézi, de elemes sem sokat ér, nem csap nagy zajt, de kb. annyi. Ja, s pozitív véleményt az elemesről még véletlenül sem.
Ellenben van aki meg van elégedve a csapra szerelhetővel, képet láttam róla, de bármennyire is van műszaki végzettségem, sehogy nem bírom elképzelni a müködési elvét.

Csajok: asszem túlzottan korai még a téma, de kinek mi a véleménye a terhesség vége felé szedendő homeopátiás cuccokról? Meg a vajúdás alattiról? Nekem az előző szülésem pikk-pakk lezajlott, kevesebb mint 1 óra alatt kint volt a törpe attól számítva, hogy bementem a kórházba. Ráadásul nem tudom, hogy összesen 10 percet volt-e brutál fájásom. Ja, persze szedtem az említett cuccosokat.
Tesós anyucik, ha volt ilyen tapasztalatotok, szívesen veszem az eszmecserét.

Kép
kissmanó

Kissmanó, megfagynék :D Tavaszig ki se tenném a lábam a házból. A Cora házhoz szállítja a bevásárolni valót, a bébiszitter hozná-vinné a srácokat :lol:
benta

Nem szülök könnyen. Eleve 2 hétig túlhordok /"Mikorra vagy kiírva? Múlt hét keddre"/, és még akkor is csak indításra kezdődtek a szüléseim. Az elsőnél nem szedtem semmit, a másodiknál ittam a málnalevélteát, ettem a bogyókat. Az első szülés 11 órás menet volt, a 2. nyolc :roll:

A különbség a kitolásban volt, az első 1.5 óra, a másik 1.5 perc alatt kibújt.

Nekem ez volt. Most pedig kiegyezek egy 38. héten történő császárral. Iszonyú 42. hétre szülni, minden túlhordott nap triplának érződik.

Benta
benta

Sziasztok!

Kissmanó: Neked sem egyszerűek a napjaid :), pedig én csak abban bízom, hogy az idő előrehaladtával könnyebb lesz az életem. De nagy család, nem kis probléma.

Benta: Próbálok pihenni, de nem nagyon lehet. A napi kétszeri 20 perces alvása annyira elég nekem, hogy bevackoljam magam az ágyikómba :). Majd lehunyom a szemem, és felszólal, hogy megébredt... Örülök, hogy jól sikerült a síelésetek.

Én próbáltam szedni homeos szereket. Az én szülésem nagyon kalandos volt, és nagyon időm sem volt arra, hogy bogyókat kapkodjak. Nagyon nehéz - hányós, émelygős, fáradós - terhességem volt/van, de a szülésem végtelenül könnyű volt. A 38. héten mentem vizsgálatra, és közölte a doki, hogy menjek haza nyugodtan, méhszáj zárt, gyerek jól érzi magát, ma nem szülünk. Én elindultam lefelé a lépcsőn, és a harmadik lépcsőfokon elkezdett elfolyni a magzatvizem. Ez délelőtt 10 órakor volt. Visszamentem a dokihoz, röhögtem és közöltem a tényt, mire ő is elkezdett nevetni és mondta nekem, hogy "Katalin, maga mi mindenre képes!" Felsétáltam a szülőszobára, majd 11.30-kor beültem egy nagy kád forró vízbe. Addig szinte semmi fájdalmat nem éreztem. Azonban a kádba ülés után 2 percre már két perces fájdalmaim voltak, és 14.30-kor a kezemben volt a fiam. Próbáltam bogyókat kapkodni közben 5-ösével, de nem volt időm arra, hogy hatni kezdjenek. Előtte én nem ittam sem málnalevél teát sem bogyót nem szedtem. Remélem ilyen könnyű szülésem lesz most is :).

Fürdés: Én minden este fürdök a fiammal. Olyan 35 fokos vízben. Én az első fiammal is fürödtem. Igaz nem órákig ülök a vízben, csak 5-10 percig.

Eredmények: Az AFP eredménye nekem már másnap megvolt és a dokimnak küldték át. Igaz nekem kórházban vették le, és csak fel kellett rakni a számítógépes rendszerbe. A Hepatitis B vizsgálat eredményét küldik meg nekem a védőnőnek. Bár nekem a múltkor is hívogatnom kellett az ÁNTSZ-t, mert nem bírta elküldeni az eredményt 3 hónap után sem. Majd végül bementem érte.

Szépek a pocakfotók. Lassan már nekem is csinálnom kellene...

Hízás: Bongorral 8 kg-ot híztam. Most +1 kg-nál járok. A fiaim kikímélnek. Csak egyszer tudok enni egy nap, mert az esti vacsorát egy az egyben hányom ki. És mivel nincs kedvem 9 hónapig folyamatosan hányni - mint Bongorral - így inkább nem vacsorázom.

Puszi Mindenkinek és teljen kellemesen a holnapotok!

Kata
torokka

Torokka, nem semmi tempó első szülésnél! A másodiknál az első jelre indulj, mert az még gyorsabb lesz!
benta

Benta: itt a városban nincs Cora :lol:

Szülések: első kettőt indították, harmadjára ez is közrejátszott, hogy dokit váltottam. Elsőt 3 nappal hordtam túl, egy bazi nagy fejfájás miatt éjfél után megjelentem a szülészeten, nehogy vérnyó legyen az ok, de nem. Erre bentfogtak. Akkó másfél nap múlva boldogan kiegyeztem az indítással. Második gyerkőcöt azzal a jeligével, hogy a 7végét úgy sem éri meg bennem, csütörtökön, 16 nappal a terminus előtt kiszedték belőlem. Persze, indítva. Első 8 óra alatt bújt ki, végigröhögtem az egészet, mert nem fájt (az uccsó húsz perc az igen). Na a második 6 óra, de ott nem igazán volt vigyoroghatnékom, nem vettem jó néven, hogy feküdnöm kellett, eccerűen itt nem engednek szíved szerint vajúdni. A lényeg azon van, hogy nekik legyen kényelmes szemmel tartani téged.
Harmadiknál aztán teljes váltás: doki, homeopátia (málnalevélteát megpróbáltam, 2 csészénél többet nem bírtam magambagyúrni, így elmaradt). Nos egy hajnali nap (kiírás szerinti plussz első napon) mintha szivárgott volna a magzatvíz, valahol magasan lehetett egy hajszálrepedés, ami aztán eldugult. Még szépen dolgoztam is aznap, hisz a hét legkeményebb napja volt nekem. Déli 1/2 1-re kellett menjek a dokihoz kontrollba (kialkudtam telefonilag, hogy ne este 7 legyen), 3/4 1 lett mire bejutottam, s doki rettenet ijesztgetni kezdett, mivel teljesen ki voltam nyílva, azzal riogatott, hogy akár a rendelőből lefele menet a lépcsőkön megszülhetek. Én meg nem is vettem komolyan, szerencsémre a rendelő a szülészet melletti épületben volt. Szülészetre a felvételezésnél kissé hisztiztem, nem engedték, hogy a ruhám hazaküldjem apával, muszáj volt leadni. Cuccaim nem engedték be csak reklám nylon tasakba, utazótáskát kizárták :shock: Tiszta hülyék, végül azért hagytam abba a veszekedést, mert tudtam vár a dokim. Kaptam egy mittoménmilyen allergiafelmérő szurit a karomba, állítólag nem voltam allergiás arra a szerre, de a szurim 3 hétig tök pocsékul érezte magát. Mikor a dokim egy adott pillanatban megvizsgált, szólt, hogy feküdjek még vissza az ágyamra, de én szóltam, hogy inkább szülök. A gyerek meg velem értett egyet, kapta magát s mint a Niagara kizutyogott belőlem, alig bírták elcsípni. Dokinénim azóta is úgy emleget mindenkinek, hogy én vok az, aki 5 perc alatt szül. Hát remélem most azért lesz időm beérni a szülészetre. Bár azon filózok, hogy vajon a lepényke helyzete nem-e befolyásolja a szülés tempóját, mert (bár hivatalos megállapításom nincs erről), Gréttel hátul volt a lepényke, most meg szerintem elől.

Ja, és mindhárom gyerkőccel a fürdést díjjaztam, a vége fele a víz hőjét is emeltem, de kölkecskéket ez nem zavarta. Grét meg úgy jött szépen, hogy megdumcsiztam vele: aznap muszáj kibújni....csütörtök van, tesók is mind csüt. napon születtek, dokinéni meg készült szabira, s mással nem szültem volna (nem is tom mit tettem volna: inkább idegennel, de természetes, önként indult szülésem legyen, avagy a dokimmal uccsó méteren, de indítva.....nos most még suliidő lesz, tehát ez az ok kizárva az aggódásaim miatt)

Kép
kissmanó

Sziasztok boldog kismamik!Nektek már megvannak pocaklakók nevei?Nálunk kislány:Alexa Csenge vagy Alexa Kira,kisfiú:Alex Noel vagy Alex Horáció.Vélemény?

Kép
kata840725

Sziasztok :)

Mint mindig megint jó sokat írtatok. Alig győztem visszaolvasni.

Megírtam a magamért az eü pénztárnak kíváncsi vagyok mi lesz.

Hát most hogy írjátok a szüléstörténeteket azt hiszem beszerzek én is egy adag málnalevél teát. Hátha szülhetek és nem "beleznek". Mondjuk rá akarom beszélni a dokim (ésszerű keretek között) had menjek kismamatornázni is.

Süni :D A RH+ vagyok, Rod B RH+ Emma baba pedig szintén A RH+ Nálunk az A vércsoport erősen benne van a családban, apukám, nagypapám is az. Tényleg ha neked is van ellenanyag termelésed mit mondtak? Járnod kell havonta a hematra (vérellátó vagy akárhogy hívják) vért vizsgáltatni? Én amikor rákérdek, hogy lesz-e baja a babának mindig másról kezdenek el beszélni. Meg hogy valami über speciális vért kaphatok ha valami ér és mindig legyen nálam a papír. Kivi vagyok neked mit mondanak.

Magdi: köszi a linket :D Már körbe is néztem és ahogy elnézem a csaj csípőméret táblázatát még az L-es naci is jó, csak felsőben kell nagyobb. :) Ja egyébként nem bírtam ellenállni, és benéztem a babaruhákhoz az alkalmi kisruhákhoz. :D Hát augusztus 20-ra egy gyönyörű hercegbabát tudnék varázsolni Emmából. De megvárom a 4D-t hátha útközben megkukacosodott. :) Elvégre sajnos csak 80%-ra mondta a doki, hogy lánynak nézi.

Nevek: lány: Emma Sarolta/Rebeka (api nem tud dönteni a másodikról) fiú: Ábel Koppány (api itt viszont hadakozik a Koppány ellen, merthogy ha tanulják töriből a gyereket kiszekálják a világból, szerintem meg ennyi erővel a magyar névtár 90%-át ki kéne selejtezni)
Vendég

Én ittam málnalevélteát, szedtem a homeós bogyókat, és 41+1-nél csináltak egy uh vizsgálatot, azt mondták, hogy nem okés a köldökzsinórban az áramlás, azonnal császár. Esküszöm, nekem még jóslóim se voltak, néha keményedett a hasam, annyi. Mikor készítettek elő a műtétre, akkor voltak 10-15 perces fájásaim, de nem óhajtották megvárni, hogy mi lesz belőle. és 40+0-tól befektettek a kórházba, de egyszersem próbálták indítani, mondván hogy +-2 hét belefér a terminusba. És ez lett belőle.

Remélem másodszorra természetes úton szülhetek. Benta, szerintem gondold át ezt a császár dolgot...

Nevek: lánynév megvan--> Róza. Fiúnévben még nem tudtunk megegyezni, majd ha jövőhéten kiderül hogy fiúcska, akkor nekiesünk a dolognak.

Kép
Kép
evicuska

Sziasztok!

Anuk: Nekem a vérem B RH-, a férjemét nem tudom. Ellenanyagszűrésre az RH- -itás miatt kell járnom, de a terhességi idő alatt csak 3 alkalommal nézték Bongornál is és most is. Szülés után kaptam Anti-D injekciót, de azt is csak akkor, ha RH+ a baba vére. Ha RH-, akkor nem adnak azt sem. Az orvosom szerint csak a sokadik szülés után lehet probléma az ellenanyagból és akkor is a terhesség végén. Azt viszont nem tudom, hogy mennyire okoz problémát.

Mindenkinek szép napot! Puszi
torokka

Jó reggelt Lányok!

Úgy tűnik Áron kificánkolta magát tegnap, mert ma éjjel teljes nyugiban volt. Összesen reggel "hullámzott" kisség. Ennek ellenére többször keltem éjszaka, pedig körbepárnáztam magam. Kb. 1/2 3-kor pisilés után még sétálgattam is a lakásban, hogy hátha utána kényelmesebb lesz visszafeküdni...úgyhogy most is kissé hulla vagyok, simán el tudnám képzelni ezt a napot a kanapén pihizve!

Jól előre szaladtatok a témában. Én még ezekről a homeopátiás cuccokról sem olvastam, pedig egyébként homeopátia párti vagyok. Én mindenképpen természetes úton szeretnék szülni. Nekem anyukám mindig pozitívan nyilatkozott róla - de úgy érzem Ti is ezen az állásponton vagytok! Nekem egy a lényeg - amit Kismanó is megfogalmazott, hogy hagyjanak úgy, ahogy NEKEM kényelmes. A MÁV kórházat úgy "reklámozta" a dokim, hogy minenféle alternatív vajúdási lehetősg van + 24 órás room in, sőt a szülőszobán még Apának is van egy ágy, ha esetleg megakadunk, és ő is lepihenne. Szóval optimistán állok a dologhoz.

Niki, nagyon csini vagy a képen, és egyáltalán nem értem miért írod, hogy a fejedet nem ér nézni. Tök hülyeség! Az is csini! Most már ígérem én is teszek fel képet!

Anuk, jó, hogy nem csaptál le a mérlegemre! :) Egyébként szerintem lehet venni egészségpénztári kártyára (nekem is van), csak újjonan kb. 15- 20 000 Ft-ba kerül...és úgy gondoltam, hogy a pluszt inkább pelenkára költöm majd! Egyébként én a 4D-t is ennek a terhére csináltattam!
Egyébként minden nagy cég ilyen, bár lehet hogy te is pozitív választ kapsz mint Heni. Igazából még az a szerencse, hogy egy ilyen kis tétlet dobtak vissza, és mondjuk nem egy 20-30 ezres valamit. Én még egy Scholl papucsot szeretnék majd venni, de csak a tavaszi kollekcióból, mert az jó lesz a terhesség vége felé is, meg utána is, ha otthon leszek!

Ma muszáj lenne tanulnom, de egyszerűen nem visz rá semmi..olvasok, de fel sem fogom mit...nem tudom, hogy mit kéne...persze, ha a terhességből vizsgáztatnának, simán menne! :)

KépKép
KépKép
kfnoémi

Sziasztok ismét! Eddig ugy néz ki ezek fogják szolgálni hercegnőm biztonságát és kenyelmét.Na persze csak utánam. Kép Kép

Kép
kata840725

nekünk már régóta megvannak a nevek, ha lány Lilien, és hát LÁNY a csööpöm, de ha kinőne a kuki Viktor lenne :D

csajok nekem ereszt a cicim, nem korai ez még, valaki akinek még ereszt, nem durván csak láttam hogy nedves a bimbim, meg a melltartóm ilyen fehéressárgás lett :oops:

Kép
Kép
mniki84

Sziasztok!

Torokka, én is ilyen szülést szeretnék, kár, hogy nem lehet választani :) :) Egyébként nagyon tartok tőle, nem tudom, Ti hogy vagytok vele... úgyhogy próbálok minél kevesebbet gondolni rá :)

Anuk, igazán örülök, hogy segíthettem!

Nevek: nálunk a lánynév kettőre redukálódott már, amikor kiderült, hogy kisfiúnk lesz :) Ez a két lánynév a Zsófia és a Csenge lett volna (csak egyet adunk majd a babának, mivel dupla vezetékneve lesz). Fiúnévben még hat név van felírva. Majd csak sikerül kiválasztani előbb-utóbb :)

Magdi
magdii

MNiki! Nekem is volt ilyen,csöpögött rendesen meg is voltam ijedve de elmult.

Kép
kata840725

Niki, valakinek már volt ilyen problémája! A tapasztaltabbak azt mondják, hogy ez még elmúlik, addig is melltartóbetét!
Talán 1-2 oldallal korábban volt erről dumcsi!

Magdi, köszi a privit! Megnéztem, és majd elmegyek a csajhoz, én inkább próbálós típusú vagyok!

Rákattantam a teszveszre..remélem ma nem találok semmit! :)

KépKép
KépKép
kfnoémi

Kata! Kb negyed órája néztem ugyanezt a babakocsit! :D

Tök jó árban van, mondjuk nem írják, hogy vízszintesre fektethető-e, meg én szeretnék hozzá mózest.
Hátránya, hogy bár nagyon könnyű, de én itt nem tudnám eltoloncolni még nyáron sem nagyon, nem hogy télen olyan kicsik a kerekei. Szerencsétlen baba kizötykölődne amilyen járdáknak nevezett valamik vannak erre megyei jogú város létére.
Vendég

Kissmanó, egy ilyen szüléssel, mint a te 3.-ad, kiegyeznék.

Kata, egy szavazat a Alexa Kira, Alex Noel párosra. Alexa Csengével nagon üti egymást. Szerintem. Szép a járgány! Meg is vetted már?

Évicuska, nem biztos, h. lesz mit meggondolni, mert -7.5 dioptriánál járok + szürkehályogom is van, így ez fog dönteni.

Noémi, mit tanulsz?

Németországban nagyon szerettük a Múller drogériát, ma elmentünk a férjemmel, és nem csalódtunk. Ott röhögött a polcon a fiamnak kinézett szülinapi lego, 5000 ft-tal olcsóbban, mint eddig bárhol láttuk, ráadásul ritka példány és rendelni kellett volna. A babacuccok /pelus, popsitörlő, cumik, üvegek, bébiételek és italok/ is nagyon jó árban voltak, szóval aki arrafelé jár, nézzen be.

Szép napot!

Benta
benta

Sziasztok!!
Látom sokan vagyunk juniusiak :)
Mindenkinek szép napot és minden jót!

Kép
kriszpiri

Benta!Hát ha egyedül döntenék akkor már tuti.Nem baj apa nemsokára hazaér és tanácskozunk:) Kép Már egy színes kis szekrénykét kapott nekem nagyon tetszik.Kicsit feldobja a szobát.

Kép
kata840725

Sziasztok!
Csak gyors bekukk, mert csak átfutottam a mai terméseteket.

Afp 1,02 lett :D Védőnőnél is minden oké. Eddig 4 kg-t híztam. Védőnő szerint teljesen rendben van. Ja, és hallgattunk szívhangot, fel is vettem a mobilommal! :D Szuper volt!

Anuk, az ellenanyag miatt kaptam egy papírt, hogy speciális vérkészítményt kell kapnom. Beletűztük a kismamakönyvembe, hogy mindig kéznél legyen. De a doki nem riogatott semmivel. Viszont érdekes, hogy most is nézték a vércsoportot és az ellenanyagot és most negatív lett :shock:
A választott fiúnevetekre már nem is merek mit mondani :D Nekem Ábel a favorit. Nem akarom ráerőltetni a férjemre, úgyhogy még türelmesen várok. Lány: Panna Jázmin, Fiú: Ábel Mór vagy Ádám Mór, de a fiúnevek még elég bizonytalanok.

Csenge nagyon tetszik!

Este még jövök!

KépKép
süni76

Kata, én az Alexa Csengére szavazok..nekem az tetszik jobban! :)

Benta, jogot tanulok - ez lesz a második diplomám...csakhogy nincs túl sok kezdvem hozzá. Valahogy elment a lelkesedésem...de félbe hagyni sem akarom, szóval muszáj megerőltetnem magam!
Mi Sopronban voltunk, és ott találtunk egy Müller drogériát. Nekem is nagyon tetszet, mert hatalmas a választék, és tényleg nagyon jók az árak. Csak sajnos Sopron nekünk nagyon messze van. Nem tudod van esetleg közelebb Bp-hez?

Süni, gratula az AFP eredményhez! Én is pont 4 kg-nál járok...tényleg hasonló a testalkatunk! Az Ábel Mór nagyon szép név!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Sziasztok!

MÁr megint volt mit visszaolvasni szerencsére. Bár minden nap benézek, lusta vagyok írni.
Tegnap barátnőztem, és babáztam. Nagyon édes a kislánya, pont egy év lesz a porontyaink között. Kaptam tőle kismamanacikat, meg egy csomó tanácsot. Én nem tudom, hogy mennek a méretezések a kismamacuccoknál, de a 36-os nadrág nagy rám. Vagy azt gondolják,hogy a kismamik dagig?

Ma végre megengedte apa,hogy vegyek valamit. Két sapkát vettünk, ami fiús, úgyhogy remélem most már az lesz, meg egy vastag hálózsákot, ami fél áron volt a Tescoba, és drapp szine van. Egyenlőre ennyi, de nem is nagyon akarok még mást, mert össze akarom írni az ismerősök mit tudnak adni, és majd utána vásárolunk csak. Ja, és ha valakinek kell még szopis meltartó 1.300.-ért van a tescoba. Én megint vettem két sima pamutot 900.-ért. Olyan anyás, de hát az leszek vagy mi. :wink:

A szülés témára szerintem most már egyre gyakrabban fogunk rátérni. Én még nem félek tőle, hisz annyira vártam, de majd ahogy közeledik, biztos tele lesz a gatyám. A homeós bogyók szimpatikusak nekem is, de szeretnék beszélni majd a dokival,hogy mi a véleménye.

Pocakfotók szépek, már mi is csináltunk, majd teszek fel. Bár inkább még csak mi látjuk,hogy tűnik el a derekam.

Zsu

Kép
bvigh

Noémi, ez a 2 van közel Bp.-hez. Mi a budakeszii-ben voltunk.

2092
Budakeszi, Budaörsi út
h.-szo.: 09:00-20:00 óráig, v.: 09:00-18:00 óráig

2220
Vecsés, Market Central Ferihegy, Fö Út 246-248
h.-szo.: 09:00-20:00 óráig, v.: 09:00-18:00 óráig
benta

Benta, köszi!
Nem is tudtam, hogy van ennyire közel Bp-hez.

Nagyon hideg van kint, és most hallottam, hogy hül az idő - szóval még hidegebbre lehet számítani! :(

Képzeljétek licitáltam egy kádállványra...tényleg nem tudok leállni!

Na megyek, most már tanulok!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Benta: igaz, így már más a helyzet. :roll:

Ma is hívtam a védőnőt, még mindig nincs afp eredményem... itt Tatán vették le, de Tatabányán vizsgálják, komoly 10 km és nem ért ide két hét alatt... holnap megyek a dokimhoz, és kellene az eredmény is, úgyhogy reggel a védőnőnél kezdek, max. telefonon lekérdezi az eredményt azt mondta. Utána Zalánt viszem pneumo elleni oltásra, délután meg doki. Pörgős nap lesz lesz.

A Müller tényleg nagyon jó. Tök jó áron vannak a babás cuccok, és a játékok is.

Kép
Kép
evicuska

Jesszus mennyit írtatok :D

Niki!
Nagyon csinos a pocid :wink:

Anuk!
Gratulálok a jó AFP-hez!!! Én október elején találkoztam utoljára a védőnőmmel...azt hittem, hogy havonta néznek majd vizeletet, vérnyomit, súlyt, de semmi....

Noémi!
Király a mérleg! :D Egyébként én is néztem...végül egy helyi kismamától vettem hagyományos mérleget...(occsóbb volt :oops: )

Banka!
Tök jó, hogy ti már rendezgetitek a babaszobát...mi majd csak márciusban állunk neki, de már nagyon várom...
Cicim hol fáj, hol nem, eddig nekem is csak 1 méretet nőtt, főleg azzal van bajom, hogy nehéz, mintha 2 kő lenne a mellkasomon, és ezek a kis vékony pántok lenyúlnak tőle, a kosár még jó lenne.
No de ez a problémám is megoldódni látszik.

Magdi!
A szüléssel én is így vagyok :wink: ...még a gondolatától is félek :oops:

Kata!
Cuki a szekrény :wink:

Kriszpiri!
Üdv itt, mesélj kicsit magatokról!

Férjem el akar rángatni a hónap végén Sopronba. De nekem nagyon messze van :? , hideg van és nyomja a pocakomat a biztonsági öv....és semmi kedvem többszáz km-t autózni...szerintetek?

KépKép
amadea

Szívhanghallgató gazdára lelt, már a postán várakozik :wink:

Nekünk is megvan a baba neve. Ki találja ki? :D

KépKép
amadea

Hát Sopronnal kapcsolatban csak annyi, ha tényleg mentek, akkor igazán beugorhatnátok :wink:
Nálunk tervbe van, hogy márciusban kimegy a férjem síelni, és mi is vele tartunk, az is lesz 2-300 km.

Kép
Kép
evicuska

Sziasztok Kedves Anyukák!

Az elmúlt napokban én is csak passzív olvasóként vettem részt kis közösségünk életében, de most végre aktivizálom magam! :-)

Annyi-de annyi minden történik mindenkivel a napokban: AFP, vásárlás, 18 hetes genetikai, 4D, stb,stb... és én ennek most úgy örülök, mert a január számomra általában egy nyomasztó, uncsi hónap és most aztán máris jól kiszínezték nekünk a Picik és hétköznapokat, nem?

Süni, Kata, Niki- nagyon szépek a pocakok, és ahol arcok látszanak, azok is ám! :-)

Mi holnap reggel megyünk AFP vérvételre, amitől most kivételesen tartok, mert 23-án úgy sikerült levenni a véremet, hogy a fél karom lila volt, most múlik, és még fáj ott egy kis csomó- biztosan a másik oldalról vesznek majd.-- de persze ez legyen a legnagyobb bajom!

Mi szerencsére sok mindent kapunk majd rokonoktól, unokatesóktól, de emiatt egy picit tartok attól, hogy a Babácska szobája az összhangot nélkülözni fogja. Annyira szeretnék már vásárolgatni, gyűjtögetni, de addig, amíg nem költözünk (kb. április) addig nem nagyon szabad, mert nincs hely és nem is látom át, hogy mi az, ami van és mi az, amire még szükség lesz. Vizuális típus vagyok.... :oops:

Nevek- Nálunk szerencsére határozott döntések születtek már! Ha fiú: Marcell Kolos, ha lány: Nelli Janka. Hosszú, kompromisszumkötéses folyamat eredménye a két név, de mára mindenki nagyon egyetért a döntéssel, ami nem egyszerű eredmény, tekintve, hogy Nagyikat, Dédiket és Nagynénit is bevontunk!

No, most hirtelen ennyi, mejad még jelentkezem, de addig is olvasok.

Puszi Mindenkinek!

Kép
cincibabus

Sziasztok!

Egy gyors bekukk végre, mert mindjárt megyünk a dokihoz!
Ma megkaptam az AFP-t, a védőnő szerint jó lett:27, 4 ng/ml referencias: 20-100 között.
A vércsopi ugyanaz mint apjának, remélem, akkor nekün knem lesz gondunk- meg gondolom elég egyértelmű, hogy a csöppség is 0 RH+ lesz... Hála Istennek nem szedtem össze CMV-t és toxoplazmát sem az elmúlt 2 hónapban. De a Hepatitises eredmény még nem jött meg, bár annak aztán marhára kérdésese az eredménye, nem istudom, minek csinálják ezeket, amikor biztosra meg tudod mondani, hogy esély sincs rá...

Magdi: nekem is elküldöd a lány nevét? Köszi! Nem most 7végén lesz a NAGY NAP?

Heni:
A Woolworthot állítólag felszámolják. Most csak azt tudom, h Bécs külső részén van a Shopping City Center, és ebben vannak olcsó bababoltok (de még nem voltunk mi sem, csak tervezzük). A csíkok ellen én a Babylovet használom, vagyis pontosítva (n amost lehet irigykedni :lol: ) a férjem ken be nagy gondossággal minden este... :oops: :lol: A feneket+combot, hasat, és melleket. Abimbót nem szabad, mert akkor fájni fog a szoptatás. Nekem mikor egyszer fogytam, lettek csíkjaim, de most a terhesség alatt még egy sem, lehet, hogy használ ez a kenegetés... (a lelkemnek és a testemnek mindenesetre jól esik a mindennapos kényeztetés).
Légzésfigyelő: azt hiszem, már írtam, hogy anyóséktól kaptunk karácsonyra. 25 000 Ft volt, orvosi boltban vették. Tényleg ki lehet valahogy szűrni a téves risztást, és szerintem azért fontos, mert még nem tudják a bölcsőhalál okát, így bármelyik babánál lehet, és csak akkor tudják megmenteni, ha az agya időben oxigént kap. Szóval ha gáz van, valahogy fel kell rázni, h lélegezzen (barátnőm mesélte, h egy ismerősük ijedtében leöntötte bébit hideg vízzel, és attól is magához tért), majd irány a kórház.
Nekem inkább bébiőr nem kell, de még meggondoljuuk, mert nagy kert is van. Állítólag már kombináltat is gyártanak, ami légzésfigyelő+bébiőr egyben.

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Hát igen, Amadea most zajlik az élet!
Szerintem nagyon jó, hogy a férjed el akar vinni. Igaz Sopron messze van, és - mivel most voltunk tudom, - hogy a 84-es út nem egy leányálom. Kb. 15 kisebb város / falu és mindenhol kilométer korlátozások. De ebben az a jó, hogy bárhol meg tudtok állni, az utat nem kell egyhuzamban megtenni. Végül is pihenni mentek, nem hajt a tatár.
A biztonsági ővvel kapcsolatosan, meg lehet ővterelőt bérelni - vagy akár venni is a vaterán.
Én azt mindenképpen ajánlom!

Szóval szerintem élj a lehetőséggel, mert a picivel egy jó ideig megszűnnek az ilyen lehetőségek. (úgy értem tudtok menni vele is, de az már más lesz)

Cinibabus, én is így vagyok vele, jó hogy történnek az események!
Már alig várom a holnapi ultrahangot. Remélem le is mérik Áront, kíváncsi vagyok nagyon a súlyára! Valahogy az hogy a feje 4 cm az nem olyan elképzelhető számomra, de az, hogy pl. 200 gr az igen!
A rokonoktól kapott cuccokból is ki lehet hozni valami egységet! Ha örökbe kapod át is festheted a bútorokat, vagy pl. vehetsz rá valamilyen babás fogantyúkat...

KépKép
KépKép
kfnoémi

Jaj, el sem meséltem nektek, hogy karácsonykor nagy családi bébi-nem-maghatározó parti volt. Úgy kezdődött, hogya nagyapámn kijelentette, hogy fiú lesz. A nagynéném megkérdezte, hogy mit érzek, mondtam, ohgy én már nem tudom. Erre mondta, hogy "próbáljuk ki a kulccsal", mert neki mindkét gyereknél bevált. Szóval elkezdett egy zsinórra akasztott kulcsot lóbálni előttem, hogy ha felém mozdul, akkor fiú, ha az ellenkező tengelyen, akkor lány. Lány jött, amikor ő próbálta. Nekem épp fiú, de nem is figyeltem. Otthon az eredményeket csak utólag közölve apukám eljátszatta velem, anyukámmal, és ő is megcsinálta. Mindenkinek lánmy jött ki. Erre István közölte, hogy ő ezt már akkor megmondta, amikor kiderült, hogy a hasamban van. :lol: :lol: Szóval mindenki lányra tippel- nagyot röhögnék, ha az UH-n (remélem, holnap látszik majd!!!!!) kiderülne, hogy kukis... :lol: :lol:

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Sosi: nagyon szép az a babaszoba! :lol:
Na, remélem, már megjött István és mehetünk a dokihoz, most egy csomó mindent meg akartunk tőle kérdezni (persze most egy kérdés sem jut az eszembe :twisted: ), és remélem, holnap az UH-n is minden okés lesz!!!

Csillagtáncos

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Jaj, Amadea: szerintem utazz, álljatok meg sokszor közbe, kicsit kinyújtózni, amúgy nem gond szerintem... Nekünk már nem is tudom hányszor van meg a Miskolc-Linz odavisssza, azt sem tudom, hány km (kb 8 és fél óra kocsival...), persze utálom, meg közben a kicsi is mocorog, biztos ő is, de nem vészes...
És Sopron nagyon szép! Főleg, ha esetleg ott is esik a hó...

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Szia Amadea kezdem azzal rossz lett az AFP eredményem holnap megyek érte ujra meg kell ismételni :cry:
Amugy még nem mozgunk az uh szerint nagyon lent van és olyan nyaka tekert pozba fekszik h nem tudni mi is az orvos is csak pislogott h feküdhet igy tiszta apja :)
Mindenkinek szép napot

Kép
kriszpiri

Kriszpiri: nekem Zalánnal mindkétszer rossz lett az Afp (alacsony), és mégis egészséges. Esetleg utána lehet nézni, hogy az integrált tesztet meg lehet-e még csináltatni (15ezer forint a bolgárkerék utcában), vagy ha másodszorra is rossz lesz az eredmény, akkor elküldenek majd genetikai tanácsadásra. Ami egy uh-t jelent. Mi anno a Szabolcs utcában voltunk Hajdú Krisztinánál, ő nagyon jó genetikus. Az írták róla, különböző fórumokon, hogy megmondja a tutit, ha gáz van, nem hallgatja el.

De másodszorra biztos tökéletes lesz az eredmény :wink: lehet hogy túl korán vették le.

Kép
Kép
evicuska

Kriszprir, ne aggódj, az AFP egy nem túl megbízható vizsgálat! Én csodálkoztam is, hogy eddig senkinek sem lett rossz! Ráadásul ez csak annyit jelent, ogy 1. megismétlik, 2. a genetikain jobban át fogják nézni!

Csillagtáncos, én azt a típusú légzésfigyelőt néztem, amelyik az őrzővel együtt van. Angelcare 301 R. Boltban 40 ezer körül van, de a neten már 25-ért is láttam.
Mivel neked már megvan, elegendő egy bébiőrt venned. Összesen annyi, hogy majd két kütyüvel kell járkálnod. Egyébként szerintem a bébiőr hasznos - kivéve garzonban - mert pl. ha az ember a másik szobában nézi a TV-t, nem kell fülelni, hogy most a gyerek sír, vagy csak a TV sípol.

Egyébként a dokis kérdésekkel én is így vagyok - mindig megfogadom, hogy most már leírom...

Na lassan indulok haza - illetve lehet, hogy még benézek a bababoltba!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?