Új privát üzeneted érkezett!

de, Jana kimaradt :) Nagyon kis vagány :)

Kép
Kép
szalamandra

Szalamandra
Ha egészségesek lennétek akkor azt mondanám vidd ki, de ha gyógyulófélben vagytok, tényleg nem hiányzik, hogy Róza teleszívja magát a hideg levegővel.
Orrszívással kapcsolatban, Kristóf is tiltakozik orrszívásnál, de nekünk nem szabad megtántorodnunk, mert ha bent marad, sok szövődménye lehet. Nem emlékszel a cikkre, amit bemásoltam a hétfejű sárkányról? Én még nem hallottam, hogy magától felszívódik, nekem mindenki azt mondta szívni kell. Bár, ha színtelen akkor más, de ha színe van akkor tuti nem szabad bent hagyni. ( bocsi, ha undorító voltam.)
Lányok, többiek? Ti mit gondoltok?

Kép
Kép
susytunder

Nikuc!

Köszi vagyok,írtam is ma már! Kamilla határozottan javul,nem hörög már,megvárom a holnapot és ha ez az irány marad,nem hívom ki a doki nénit.

Ildi!

Nagyon jó a kép,szerintem küldd be a Hippnek és Jana lesz az új reklámarcuk,nem hülyéskedek! Eszméltelen vagány! :lol:
Ja s sajna,lehet,hogy le akar szokni! Én ugyanezt csináltam babakoromban! Próbálj minél ingerszegényebb környezetben,félhomályban szoptatni,akkor talán nem vonja el a figyelmét annyi minden!

Szalamandra!

Na,tényleg minden gyerekorvos mást mond! Nekünk most a helyettes azt mondta,ha tiszta napos az idő,nyugodtan aludhat is kint a baba,mert nagyon jót tesz a náthás gyerekeknek a friss,hideg,levegő,lelohasztja a megduzzadt nyálkahártyát,erősíti az immundrendszert! Úgyhogy Kamilla most is kint alszik! De! szigorúan csak -5 fok felett és tiszta időben,ma akövetkező öltözékben (nem ám hülyének nézni :lol: ) : A body+rugi fölé jön egy vékony,de nagyon meleg (biztos ismeritek azt a szőrös,nagyon puha anyagot) overal,sapka,kesztyű,u.abból az anyagból,majd jön a vastag,vízhatlan overal,aztán egy jó nagy gyapjú hálózsákba dugom a babát mindenestül.így megy a kibélelt babakocsiba,általában be a bundazsákba,de mivel azt mosni kell,most 1 nagyon meleg,vastag,de könnyű babapaplant hajtottam ketté,azzal takartam be a kisasszonyt és úgy húztam rá a babakocsi lábzsákját az egészre (szerencsére jó nagy a babakocsi) és nagyon jókat durmol így! Apósom szokott poénkodni (Fekete István után szabadon),hogy,ha megennék a gyereket a farkasok,1 hétig csak rongyot lehetne találni utána! Találó,csak kicsit morbid...

Márti
borossné becz márta

Sziasztok!

Szalamandra, mi szerencsére még nem voltunk betegek (le is kopogom kop kop kop) de szerintem is meg kéne próbálnod kiorszívózni nehogy legyen valami szövődménye.
Minden kis gyerkőc nagyon helyes :D
Anita

anitapo20

Legújabb kedvencem... apa vállán fürcsi után :) Kép

Kép

Kép
sz.veronika

Sziasztok!

Segítségeteket szeretném kérni: Egyed Jenő professzor úrról szeretnék infókat szerezni. Második babánkat tervezzük, de az első terhesség nem volt sima ügy, ilyen komplikált előzmények után "speciális" orvosként ajánlották. Tudtok róla valamit?

Előre is köszi!

Ktc
ktc

Lányok, Lilla idén és tavaly is sokat volt kint, de mi is Mártihoz hasonlóan nagyon öltöztetünk. Szerintem jót tesztek vele, kell a levegő - na persze nem néhány napos babákról beszélek, de egy pár hónaposnak már nem ártasz egy kis sétával vagy kint alvással:wink:

KépKép

KépKép
beneildi

Mi is naponta egy órát sétáltunk télen is :wink:

Most csak azért nem tesszük, mert nem hajlandó babakocsiba ülni, gyalog ketten meg csak a környéken sétálunk kb fél órát, ennyit bírunk :lol:
Vendég

ma jön a gyerekorvos, megkérdem én is a kintlétről :)

képzeljétek, ez a csajszi akkor alszik legjobban, és végre, ha kiraktam nyakig beöltöztetve, megébred, behozom, tologatom (beöltöztetve), elalszik. a takarót kibontom, de marad overállban, sapkában, és képes így órákig. hihetetlen egy nőszemély! és nincs leizzadva a végén...

és a nap híre: rendeltem egy hordozókendőt, csodaszépet, hála danannak a tanácsadásért! :)
Kép

KépKép Kép
mzsperx

hú, csajok, nekem eszembe nem jutott ennyire felöltöztetni! Rugi, hosszúujjas, nadrágocska, overall, így volt a pléddel bélelt babakocsiban (mózeses kocsi, a lábrésznél felülről is zárt), még ment rá egy puha meleg babapléd, plusz az egész kocsira még egy vékonyabb (ikeás "lepényhal"), ez leginkább azért, mert a kocsi a mellkas részen már nem zárt. De ez még mindig messze alatta van a Márti által leírtnak, lehet ezért fázott meg enyémke... :(
mzs, egyébként Róza is így alszik nagyokat, mondjuk sapit leveszem róla, meg úgy kb kicsomagolom, de ha ez alatt nem ébredt fel, akkor szintén órákat tud így aludni :) Arra kíváncsi vagyok a te gyerekorosod mit mond, faggasd ki részletesen :)
Márti, meggyógyult Kamilla? Azt írtad, hogy jobban van. Végülis benne tudtad tartani az Augmentint?

És még valami: mivel Róza viszket (antibiotikum mellékhatás) kalcium pezsgőtablettát kellene innia - naná, hogy teában! Én nem teáztattam Rózát, így pórul jártunk, mert egy csomó gyógyszert bele kell keverni valamibe, jellemzően teába. :( Pillanatnyilag a banánba meg a sinlacba megy minden, aminél elfogadhatónak tartjuk... (pl. normaflore). Manka, sikerült teára szoktatni Zolót? S ha igen, hogyan????

Kép
Kép
szalamandra

most olvasom: alap cucca nem rugi, hanem body :)

Kép
Kép
szalamandra

mzs, jól néz ki a kendő! mennyi idő alatt szállítják?

Kép
Kép
szalamandra

Sziasztok!
Boldog új évet mindenkinek!
Jó régen jártam erre, de olvasni olvastam, csak apa itthon volt és így nem igazán gépeztem, csak addig, míg ment a mellszívó.
Egy pár dologra reagálnék:
Folttisztítás: én a kaki foltokkal küzdöttem és akkor ajánlották a marhaepe szappant (gallseife), ami DMben denkmit folttisztító szappan néven lehet kapni, cirka 150 ft és szuper. 2 hetes kakifoltokat is simán kiszedett a ruhából. A fórumon, ahol ajánlották, mosható pelushoz is használták.
Levegőzés: mi is minden nap levegőzünk, különben nagyon nyűgös a kislány idebenn. Én mondjuk kb fele annyi ruhát adok rá, mint Márti , de így is nagyon jó meleg a gyerek, mikor bejövünk.

Betegeknek jobbulást kívánok, a babák pedig mind nagyon szépek.

Kép
Kép
Kép
gabi79
Dunakeszi

Hát lányok anyósproblémával én is beállok a sorba. Eddig azt hittem, hogy milyen jó fej, de be kell látnom, csak annak akartam hinni. Nem részletezem, ha érdekel valakit leírom priviben.

Én sem öltöztetem Kristófot fel nagyon. Body, jó vastag pulcsi, harosnya, overál és a babakocsiba alá- felé takaró. Ennyi. Mi így sétálunk minden nap.

Kép
Kép
susytunder

Ja, Zsófi tavaly ilyenkor body+rugi és overállban nyomta, illtve az egész gyerekre még dobtam egy takarót. Egyszer sem fázott meg :wink:

susy: mi történt anyósoddal? :(
Vendég

susy, engem is érdekel, mi a gond.

Kép
Kép
szalamandra

Panndi: jobban vagy már? Remélem már nem hánysz és a vírus is eltávozott a közeledből.

Kép
Kép
Kép
gabi79
Dunakeszi

Köszi, jól vagyok, átestem a ló túloldalára, egész nap eszem :lol:
Vendég

Susy!

Engem érdekel!

Csajok!

Kamilla azért van ennyire felöltözteve,mert egyhuzamban 4-5 órát alszik kint a levegőn,tegnap is este 7-kor hoztam be!

Salamandra!

Kérd meg a gy.orvost,hogy írjon fel Calcimusc injekció ampullákat! Ezt egy kiskanál gyümölcslébe vagy gyümölcsbe keverve simán megeszi majd Róza,mert vízízű! Kamilla gond nélkül benyelte kiskanálban is,magában!
1/3 ampullát szedtünk 3x 1 nap.
Augmentin jegelve,az ü.gyerekorvos szombaton úgy döntött,annyira nem gáz a helyzet már,hogy antibiotikum kelljen! Egyébként nem lehetett benne tartani,a csak szopihoz szokott gyomrocska nem bírta!

Márti
borossné becz márta

susy engem is érdekel anyós probléma

Kép
dius87

amúgy, múlt hét keddig mis is naponta sétáltunk, csak mióta beteg, vagyok ilyen bizonytalan. Egyik nap apa vitte sétálni, és a kelleténél vékonyabb sapkát adtam rá, na akkor jöttek úgy haza, hogy a gyerek orra, feje igen hideg volt. Mondjuk nem biztos, hogy ettől fázott meg, volt néhány beteg rokon is az ünnepekkor...

Egyébként szerintem nem is a bebugyolálással van gond, az megoldható, hanem a belélegzett hideg levegővel. Most hogy beteg vagyok, nekem is bántotta a torkomat. Arra gondoltam, hogy talán sálat kellene kötnöm a gyerek orra-szája elé, hogy megszűrje a hideg levegőt.

panndi te mindig nagyon megnyugtatsz engem :)

Kép
Kép
szalamandra

Ma nem is viszem ki inkább :) Elég 1 héten 2x amíg nem lesz legalább 0 fok :) Én úgy vittem ki hogy: body, vastag plüss rugi, bélelt nadrág+pulcsi, 2sapka+2kapucni,sál kesztyű,vastag overál, pléd, és a kocsihuzat.

Tudtok ajánlani popsikrémet? Amit felírt a védőnő attól kipirosodik a popsija és úgy jön le a popsiról mintha hámlana. Már 2hete gabi popsivédőkrémet használunk, attól nagyon szép neki és nincs vele semmi gond. Ti mit használtok?

Gabi Köszi a foltisztítási tippet, kakifolttal én is küzdök. :)

Kép
dius87

Susy! Gyere és mesélj! Én bírom az anyósomat, bár az elmúlt 9 évben voltak azért rossz pillanatok. Sajna nem bír bánni a pénzzel és ennek sokszor mi voltunk a szenvedő alanyai.

Márti! Így már értem. Én nem merem kinn hagyni ilyen hosszú időre.

Panndi! Egyél nyugodtan. Van mit behozni.

Dius: mi sudocremet használunk, neogranormonnal felváltva. Az utóbbi hámosít, az előbbi megszünteti a pirosságot. Sudocrem az volt a kórházi ajándékok között, az a pici elég sokáig elég, mert csak nagyon vékonyan szabad vele bekenni. Nálunk meg neogr. mindig van itthon. Még a bepanthent szokták ajánlani, uaz, mint a neogranormon.

Kép
Kép
Kép
gabi79
Dunakeszi

Köszönöm lányok az érdeklődést, elküldtem a priviket.

Popsikrém: Mi vaníliás popsikrémet használunk. Nekünk ez bevált.

Panddi
Örülök, hogy jobban vagy, valóban van mit behoznod.

Ma délután megyünk kristóffal oltásra, remélem minden rendben lesz.

Kép
Kép
susytunder

Áááá, azért ennyi behoznivalóm nincs, amennyi kaja lecsúszott az elmúlt két napban :lol: Pénteken majd kiderül a védőnőnél :wink:
Vendég

Márti, köszi a tippet! (calcimusk) Jó, hogy a lányod 4-5 órát is alszik! Ilyen hossz mellett nem csoda, hogy nagyon-nagyon bebugyolálod, meg ő amúgy is picinyke baba még :)

(az uccsó hozzászólásért bocs, már rég nem volt aktuális, de úgy láttam elszállt, a gép is leállt, nem is bántam, aztán meg egyszer csak megjelent, bocsi :))

Kép
Kép
szalamandra

ÁÁÁ, elszállt a hszem! Na, újra.

Mzs, nagyon csinik lesztek!

Szalamandra, nekem karácsony előtt 8 nap volt a Hoppediz szállítás, de csak mert átutalással fizettünk, és az egy kicsit lassú. A pénz megérkezését követő napon feladták, DHL gyorspostával, ami 2-3 munkanap.

Susy, engem is érdekel, ha nem unod a priviküldözgetést.

Dius, ha ennyire érzékeny Barnus bőre, akkor én csak teljesen színezék, illatosító, tartósítószer és ásványi olaj mentes cuccot kennék rá, és később is vigyáznék a kozmetikumokkal. Szerintem jók a Weleda márkájú cuccok, DMben lehet kapni, az szinte teljesen bio. Igaz, nem olcsó, de tényleg nem kell vastagon kenni, sőt, ha rendbe jött, akkor nem is kell minden pelenkázáskor, elég kaki után (a mi tubusunk kb 8 hónapja van meg, talán a negyede hiányzik). Mi kb 2-3 hónapos kora óta csak akkor kenjük, ha piros, ami nagyon ritkán fordul elő, max 2szer egy hónapban, ha nem vesszük észre, hogy bekakilt (fura, de néha egyáltalán nem érezni, h büdös lenne, csak ha már kinyitjuk). Egyetlen egyszer volt egy durvább pirosság, akkor a következő keverékkel kentük éjszakára, és reggelre semmi nyoma sem volt: egy teáskanál lanolint (patikában kell kisírni, nem nagyon akarnak adni) és egy teáskanál extraszűz olivaolajat meglangyosítani, addig keverni, amíg homogén nem lesz, utána belekeverni 3 csepp teafaolajat (DMben lehet pl kapni). Ennyi. Nincs benne semmi, ami irritálhatná, és csodákat tesz. Egy kis tégelyben eláll sokáig, nem kell vastagon kenni.
Foltokra mi is a DM-es Gallseife-t használjuk, a pelusokra is, eddig talán két-három makacs folt volt csak, amivel nem tudott megbírkózni. Én úgy csinálom, hogy azonnal beáztatom egy kicsit a cuccot, kinyomkodom, bekenem a szappannal, és jól ottfelejtem a fürdőszobában, aztán amikor legközelebb arrajárok, kiöblítem, és a folt volt-nincs :lol:

Veronika, szerintem ne aggódj, jók lesznek azok a pelusok később! Mennyit vettetek? Én azt tanácsolnám, hogy próbálj meg egy-egy darabot más fajtákból is kipróbálni, mert minden baba alkata más, máshogy passzol rá a pelus, meg a külső is, meg kell találni az igazit. Az én fiam régebben nagyon erős volt combban, olyat kellett találnom, ami ott nem szorítja, most meg inkább pocakra gyúr, de szerencsére a gyapjúgatyók, amiket egy ideje használunk, mindenre passzolnak :-) Sokan használják újszülött kortól, én csak akkor mertem elkezdeni, amikor már evett ezt-azt és nem folyt annyira a kaki, mert gyapjút mosni folyton és lanolinozni nem nagyon akartam. Vaterán, tesz-veszen néha ki lehe fogni olcsón használtakat, ha nincs ellene kifogásod, és a mamami.hu-n is.
danann

Susy, én is szívesen meghallgatlak, ha még aktuális :lol:

Panndi hajrá evés :lol: szerintem akármennyit ettél, ennyi hányás után jár :lol:

Calcimusc nekünk is bevált Szalamandra, azt hiszem Te kérdezted :wink:

Engem keresztapám tesz a sírba, lassan 20 hós, fél éve stabilan járó gyerekemnek küldött egy bébikompot, amit most köszönhetek meg neki. Azt ne kérdezzétek meg, mire fogjuk használni, mert fogalmam sincs, de mire felhívom fel kell vértezzem magam valami jó szöveggel :oops: :evil:

KépKép

KépKép
beneildi

Susy - köszi a jó tanácsot! Eddig kóstolt gyümölcseink: alma, őszibarack, nektarin, körte, banán. Zöldségek: sárgarépa, krumpli, sütőtök. Ma pedig megkóstoltuk a csirkehusit. Tejpépet én is rakok az uzsiba, ami mindig gyümölcs. Akkor a narancsot még nem fogom adni.

Danann - a kukorica és rizspelyhet meg fogom próbálni! Ilyet hol tudok venni? A Corában és a Müllerben már néztem, de nem volt. Ez gyerekeknek való vagy a műzlis résznél kell keressem?

Becsengő - nem semmi szilveszter! Sokáig fogtok rá emlékezni! Sajnálom!

Kincsesi - jobbulást! Jana nagyon édes!

Márti - ha éjszakára adnám a Holle pépet, hogy jobban aludjunk, ugyanúgy mehetne gyümölccsel? Nem fogja bántani a pocit? Illetve én estére tápszert adtam eddig, ahelyett adjam?

Mi nem kaptunk Normafloret a gyógyszerek mellé, remélem nem baj. Tegnap voltunk gyerekdokihoz, a Menjugatet kapta volna Zolcsi, a másodikat, de mivel meghallgatta és még hallott valamit, elnapoltuk jövő hétre. Folytatjuk a köptető szedését. Kicsit le is tolt, hogy nem szedtük fel az összes antibiotikumot. Én akartam, de a másik doki, akit az ünnepek alatt találtunk, azt mondta, hogy felesleges ha már láztalan. :roll: Tanultam belőle!

Szalamandra - szóval mi már egész jól vagyunk, köszi a kérdést! Csak a köptető kell még és az orrszívás, nem rajong egyikért sem! :cry: Úgy hogy most gonosz anyu vagyok! :oops: De csak így lesz jobban. A teát már egyre jobban issza, megszokta, már napi két deci is lecsúszik néha. Egy kis citromot teszek bele, pár cseppet. Tegnap kérdeztem a dokit, azt mondta mivel már nagyfiú, kaphatja a rendes teákat, vagy ha akarjuk az istant gyerekteát. Én vettem most csipkehúst és kamillát, azt fogom főzni. Annyi csak, hogy vizesebben adjam neki, ne legyen erős és azt mondta adhatok neki szőlőcukrot bele, ha nem inná. Mivel azt nem kaptam, csak gyümölcscukor volt, így azt fogom bele tenni. Remélem nektek is sikerül a teáztatás!

Sz.veronika - Pálma nagyon cuki a képen!

Öltöztetés - mi a betegség miatt nem nagyon mentünk ki, tegnap volt az első, hogy kimerészkedtünk, mert dokihoz mentünk. Én a következőket adom rá: Hosszú ujjú body, harisnya, kantáros bársonygatyó, fölé egy kötött kardigán, meleg overáll, sapka, sál, kesztyű. És így bújtatom az irha bundazsákba. A biztonság kedvéért a kocsiba rakok egy vastag plédet kettéhajtva, erre ültetem/fektetem, és viszek még egy polár plédet, ha szükség lenne rá, de ezt általában már nem veszem elő.

Popsikrém - én is csak a már említetteket tudom javasolni, a lányok mindent leírtak már! Nekünk a gyógyszertári van.

Én most kicsit kivontam magam a forgalomból, mert vasárnap volt egy szájsebészeti műtétem. Nagyon féltem, bár igazából az volt rossz, ami utána következett. Kegyetlenül fájt/ és még néha most is. Szájzáram van, nem tudom kinyitni, nem tudok enni, rágni és be van dagadva a fél arcom, mintha ping-pong labda lenne a számban. Szedek gyógyszert és borogatom, nincs tippetek mivel segíthetnék még magamon? Ja és ami a legrosszabb egy hétig nem emelhetek a varratok miatt, így kézbe sem vehetem a kis drágámat, anyu van itt és ő csinál mindent. :cry: :cry: :cry: :oops:

Manka

Kép

Kép
mankabi

Ez még kimaradt: a tegnapi mérlegelés eredménye. 77 cm, 8090 gramm, ja és 12 fog. Szegény nagyon szenved miatta! Mi erre szakosodtunk! :wink: :roll:

Manka

Kép

Kép
mankabi

mankabi: nekem ilyen esetben csak az idő segített. Most is vár rám egy szájsebészeti műtét, de mivel a múltkori után is napokig nem tudtam enni, és leficcent három kiló, így most terhesen nem vállalom be :roll:
Vendég

Panndi - terhesen nekem nem is ajánlották a sok gyógyszer és az érzéstelenítő miatt, pedig az akkori kontrollon vették észre, eddig tudtam húzni. Remélem kibírod, nekem a fájdalom miatt már nem lehetett halasztani, így is az egész ünnep alatt gyógyszereken éltem. Neked mi okozza a problémát? Nekem a bölcsességfog volt a hibás és még vár rám ugyanez a másik oldalon! :cry:

Manka

Kép

Kép
mankabi

Hát úgy tűnik ez a hét nem az én hetem. kristóf akkorát esett. Szedtem ki a mosógépből a ruhákat, ő meg a szennyestartó mellé nyúlt, vagy nem tudom mit csinált, és fejjel neki esett az ajtófélfának. Rögtön rohantam vele a hűtőhöz, fagyos húst tettem rá, de így is szép pukli lett és lila is. :cry:
Úgy megijedtem, hogy még mindíg görcsben van a gyomrom.

Manka
Normaflore- t te is adhatsz magadtól. Ha antibiotikumot kaptok, már az antibiotikummal együtt elkezdheted adni neki.
Mi történt veled, hogy szájsebészeten jártál? Én egyszer voltam, de nem volt vészes, neked biztos mást csináltak. Gyors felépülést neked.

Lányok úgy tűnik kristófnak nagyon nem válik be a Linola. Eleinte jó volt, szép lett a bőre tőle, de most megmár megint száraz. Az arca leginkább a hasa és a lábai. Vigyem bőrgyógyászatra? Vagy csak a tél miatt van? Nyáron semmi gond nem volt.

Kép
Kép
susytunder

Bölcsességfog nekem is, a két alsó vízszintesen nő, az egyiket már kiszedték, de az akkor már nagyon fájt, a másik viszont nem fáj, így nem sürgetem a műtétet :?
Vendég

Manka
Nem semmik vagytok! Kristóf is ilyen hosszú, pedig ő 11 hós, de a 12 fog se semmi. :shock:

Kép
Kép
susytunder

Panndi - nálam ugyanez! Együtt érzek! Mikor múlt el a duzzanat?

Susy -Sajnálom! Sajnos ilyenek előfordulnak, nem tudunk mindent kivédeni. Örülök, hogy nem lett nagyobb baj, megértem, hogy megijedtél. Igen, mi is egyik ámulatból esünk a másikba, sorra jelennek meg a fogacskák és ebből csak 4 van kint teljesen, és négy félig, a többi éppen kibújt vagy nagyon pici, egyszerre több is jön (2-4). Úgy sajnálom szegényt, de sajnos nem tudok semmit tenni. Igazából hősiesen viseli. Csak nagyon-nagyon nyálzik és néha felsír éjjel, többször ébredünk. Nekem pedig a bölcsességfogam nőtt rosszul, nem fért ki, illetve vízszintesen nő mindkét oldalt. Amit most kiszedtek, már az egész ínyemet begyullasztotta (azt hiszem nincs is ilyen szó :oops: ), így muszáj volt kiszedni. A csontból műtötték ki, felnyitották, fúrták, ütötték, kiszedték, összevarrták,...stb inkább nem részletezem. De mikor kiment az érzéstelenítő hatása az volt a legrosszabb és jött a dagadás, a szájzár. Már éhezem, de csak a leves csúszik le. Legalább fogyok! :wink:

Manka

Kép

Kép
mankabi

Ez még kimaradt:

Susy - a bőrproblémára nem tudok mit írni, de biztos a télnek is köze van hozzá, nekem is szárad az ajkam, az arcom, apának a keze szokott. Nekem a védőnő azt mondta, mivel nagyon nyálzunk és kipirosodik Zolcsi arca, kenjem be fürdetőkrémmel, hogy ne fújja ki a szél. Nem tudom a ti gondotokra jó e. :cry:

Bébikomp - mi is kaptunk, egyébként volt ilyen nektek vagy ez az első? Tényleg meglepő ajándék ebben a korban. Tegnap rákérdeztem a védőnőnél erre, mert sokan használnak ilyet, hogy elő vehetem-e, ő egyértelműen lebeszélt róla, ortopédusokra és más orvosi véleményekre hivatkozva. Azt mondta, ha nagyon akarom, max napi 5-10 perc. Mi a véleményetek?

Manka

Kép

Kép
mankabi

ildi, használhatjátok játéktartónak :) vagy, szoktál vaterázni vagy tesz-veszezni? biztos lenne rá kereslet...

manka, nekem is volt ilyen műtét, ha jól emlékszem 3-4 nap alatt lelohadt a ping-pong labda. Én most szopogatok Tantum Verde-t, azon az van, hogy fertőtlenítésre fogászati műtétek előtt-után is jó, de nem tudom, ilyesmire van-e szükséged.
Zolcsi még fekszik a babakocsiban vagy már a sportkocsiban viszed?
Én arra számítottam, hogy hat hós korára Róza majd nem akar feküdni a babakocsiban, de egyelőre nem mutatott ellenállást.

Kép
Kép
szalamandra

Márti!

Kicsit elszomorodtam... Nem szeretném, hogy leszokjon a ciciről! Olyan büszke voltam magamra, hogy tudom szoptatni és nem kell fejnem. Janának fejtem 9 hónapig, jó lenne Adéllal is kihúzni addig! Arra is gondoltam, hogy pár napja meg vagyok fázva, fáj a torkom, lehet hogy ez is bezavar neki, nem? Meg ilyenkor nehezebben is jön neki a tejcsi, türelmetlenebb..., bízom benne, hogy csak ez!

Ildi!

Az én apukám mindig inkább előttünk jár egy évvel (minimum). Minden karácsonyra valami olyat kap Jana, amit kb 1 év múlva tud használni. Tavaly kapott biciklit, amit még most sem tud tekerni... Úgyhogy az ellenkezője is bosszantó! :)

Kép
Kép
kincsesi

Manka, jobbulást Neked :wink: , Zolónak nem semmi a 12 fog, Lillunak is annyi van :lol: :lol: :lol:

Kérdésedre válaszolva, ez az első bébikompunk (jó időben :wink: ), én eléggé ellenzem a dolgot, Lilluval holnap ortopédiára megyünk így is, nem mertem anno bekockáztatni...

Szalamandra, lehet gonoszak vagyunk, de a vatera nálunk is felmerült :oops: :oops: :oops: csak tartok annyira keresztapámtól, hogy ne merjem :wink:

Ildi, az előre se valami jó gondolkodás (nekünk is van így csomó cuccunk), de úgy látszik a mi családunk előre-hátra is lökött :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

szalamandra, nem tudom, mikor érkezik a kendő, de gondolom, pár nap, manapság ez már nemzetközi színtéren is gyorsan megy. írtam nekik egy levelet, hogy mennyi idő, azért. mert alig várom :)))
danann, 2-3 munkanap? király. még a héten ittlehet - paypallal fizettem :)

doki azt mondta, hogy akár mínusz 18ban is kint lehet, akár egész nap. legyen jól felöltöztetve.
azért a gyerek nem megy előre, hanem a kocsiban fekszik, ott megmelegíti magának a levegőt, nem a jéghideget lélegzi be. akár az esővédőt is rá lehet rakni, jó kis sátrat csinál.

susy, engem is érdekel, mi van anyóssal...

dius, mi egyszerűen nem használunk popsikrémet :D

beneildi, a kompot eladhatod a tezsveszen :D

mankabi, holle pelyheket legegyszerűbb a neten venni, de van a gyógynövényes, bio boltokban is, és a kenguru gold is árulja!

csajok megkapták az oltásokat, a két nagy meg sem nyikkant! mentünk is a játékboltba ajándékot vásárolni :) dorka nem kapott semmit, ő sírt ;))) most meg rajtam lóg

susy, ha nem pirosodik be a bőre, csak száraz, próbálkozhatsz más gyógyszertári testápolókkal is: babe, húú, meg van az a másik e-betűs? nemjuteszembe, de mind2ből az ureás kell, vigyázat, csak alacsony százalékban, mert van 10-es meg 4-es is. vagy excipial lipolotio.
télen azért szarabb, mert ilyenkor érzékenyebb, vékonyabb a bőr. enyimek is ilyenkor ekcémásak.
esésre arnica krém, plusz lehet belsőleg is adni, arnica montana c30, ezt vágott sebekre is, arra meg jó kenni a bepanthen plust.

KépKép Kép
mzsperx

Dius,
mi is hasonlóan jártunk a popsikrémmel: a gyógyszertáritól kipirosodott, akkor használtuk a Sudocremet, attól lehámlott az egész pelus alatti bőre, tiszta vörös volt, mi akkor kötöttünk ki az ügyeleten :( Azóta Neugranormont használunk, nekünk az bevált.

Levegőztetés:
nekünk is azt mondta a doki, hogy minuszban csak fél óra séta, de mivel a teraszon, az ablak mellett nulla körüli, ezért én fél óra séta után még ott altattam tegnap és tegnapelőtt másfél órát, az sok? Az alábbi ruhában töltött 2 órát kint: hosszú body, hosszú rugi, mégegy hosszú rugi, zokni, nadrág, vastag kötött pulcsi, bundazsák, plédbe csavarva és mózeses babakocsiba téliesitve. Szerintem sem lélegzi be a hideget, mert a babakocsiba megreked a melegebb levegő...vagyis remélem. Mikor behoztam csak a nózija volt hideg, belül jó meleg volt a kis teste. Remélem nem fázik meg...

Bettyna,
még érdeklődnék, hogy Te hogyan adtad a kiegészitést mielőtt csak szopi lett (cumisüveg?,kiskanál?, SNS?)? Nem mérted soha, mindig annyit adtál, amennyi kellett neki és kész?

Kép
ugabesz

Sziasztok! Jó estét! Átfutottam, amit írtatok gyorsan, mert mindjárt szopi. Most jöttünk az ortopédiáról. Minden rendben szerencsére. Bocs, ha valakit kifelejtek a válaszolásból. :oops:

Petit mi tegnap előtt mértük, 63 cm, 6140 g, úgyhogy visszavittük a mérleget. Innentől elég havonta a védőnőnél. Már majdnem megduplázta a súlyát, még 200 g hiányzik hozzá, az kb. jövő héten meglesz. :lol: Mostanában eléggé folyik a nyála, és már egyre sűrűbb, és könyékig benne mászik az öklével a szájában, és a kezemet is nyammogja, meg mindent, ami a közelébe kerül. Ez mitől lehet? :o

Márta: Örülök, hogy már jobban vagytok! :) Bocsánat, hogy múltkor nem vettem észre amit írtál. :oops: Mindig olyan sebtiben olvasok.

Susy: Ha még nem unod a priviküldést, engem is érdekel. :oops:

Orrszívás: Mi ahogy hazajöttünk a meleg kórházból, náthás lettem, Peti meg elkapta, így orrszívással kezdtünk. Szerencsére elég jól viselte. Azóta nem volt megfázás. Én is azt mondom, hogy muszáj kiszívni, szerintem nem viseli meg őket annyira. Viszont én úgy vettem észre, hogy a porszívóson kívül egyik se ér túl sokat. :( A gyermekorvos mondta nekünk, hogy a színtelen lütty nem baj, a sárga, és a zöld igen.

Öltöztetés: Ezek szerint én vagyok a legtrehányabb? :oops: Hosszú ujjú body, rugi, vastag overál, sapi, ha autóval megyünk szerintem elég arra az időre, míg lemegyünk, meg feljövünk.
A babakocsink nagyon vastag lábzsákos, de van alatta még egy meleg pléd, és méd egy rá is kerül. Még nem fázott meg kint, igaz max fél órát vagyunk.

Kép

Kép
nikuc

Gabesz!

Ez már hasonlít arra,ahogy én öltöztetem Kamillát! :lol: Nyugodtan aludhat kint 4-5 órát is,ha akar!Nem azért mert én így csinálom (bár minden gyerkőcnél bevált, nagyon egészségesek),de tényleg nem árt,sőt!

Ildi!

Ne szomorkrodj! Az is lehet,hogy most minden más érdekli az evésen kívűl,ezért nem szopik elmélyülten! Ha elválasztja magát,azt észre fogod venni abból,hogy egy-egy szopit következetesen visszautasít (de nem mindet)!
És igenis büszke lehetsz magadra! :lol:

Márti
borossné becz márta

Szalamandra - nekünk nincs külön babakocsi, sportkocsi, ezt használjuk: [url] http://www.brendon.hu/ProductSearch/vie ... =1&whid=25
[/url] De nem volt ilyen drága, az outletben vettük.

Mózeseztünk, míg kisebb volt, de ilyen méretekkel hamar kinőtte, aztán már mózes nélkül, fekve altattam benne. Most pedig már félig ülő pozícióba döntve, mint a hordozó is, így megyünk le, de már nem alszunk kint csak akkor viszem ha ébren van, fekve már szerintem így beöltöztetve nem is férne.

Ildi - miért voltatok ortopédián? Kötelező kontroll vagy más miatt?

Manka

Kép

Kép
mankabi

Lányok! Kipirosodott arcra nekünk nagyon bevált a Babylove wind und wetter krém. És mivel legtöbbször hiánycikk a dm-ben, gondolom másnak is. Petinek is nagyon csúnya ekcémás, száraz a bőre, de mióta diétázom, és a sima babylove krémmel kenem reggel-este, ezzel meg mielőtt kimegyünk, elég gyorsan és szépen kezd rendbejönni. :D Ja, és cirka 400 Ft a 75 ml. :wink:

Kép

Kép
nikuc

Basszus, ez ma egy ilyen nap, megint elszállt, pedig már jól álltam. :twisted: Nem baj, örülhettek, rövidítek :-)

Kint altatás beöltözve: nekünk a Madarász kórházban a bölcsőhalál-felkészítőn azt mondták, hogy ez nagyopn veszélyes, pont a megrekedő meleg miatt.

Krém: én is a Babylove-osat akartam ajánlani, illetve gyógyszertárból sima kakaóvaj, és www.sheavaj.hu

orrszívás: kell, mert nem tudják kifújni, újszülött pedig nem is tud a száján levegőt venni.

Nekünk csak 8 fogunk van, egy ideje leállt az újakkal, de gondolom, hamar lesz megint.

Rohannom kell. Majd este próbálok még jönni.
danann

nikuc: én is így öltöztettem anno, de ha autóztunk, még így sem ;) Autóban csak kabátot kapott, overállt nem.
Vendég

Sziasztok!

Voltam a DM-ben...kerestem azt amit itt sokan használtok, kaki folt eltávolításra... hát hülyének néztek, azt mondta ( a nagyon szimpi) eladó hölgyemény, hogy ő ilyenről nem is hallott !!! :roll:

Jó, hogy írtátok ki mibe öltözteti a csemetéjét, mert eddig mindenki beszólt, hogy nem lesz ez sok.... a kedvencem mikor idegenek okoskodnak :evil:

Rota vírus
Van olya köztetek aki beadadta a babájának ? Nekünk van rá másfél hetünk, hogy döntést hozzunk, én nem igazán szeretném... féltem ezektől a dolgoktól, azt sohasem tudhatják melyik babának mit okoz a szervezetébe. A dokinéni azt mondta h nekem is ugyanúgy ment a hasam és hánytam is, de ha időben szólnak enyhíteni lehet a tüneteket, és nem kerül a pici kórházba. Ráadásul nem 100%-os a védettség amit ad.

Kép

NIKI
nini.n

Nini: Mi beadattuk a rotát! Nekünk javasolja a gyerekorvos, sőt a helyieknek ingyenes. Sajnos mi nem ott lakunk, ahova dokihoz járunk, de nekem a nyugalmam többet ér. Ha el is kapja, nem lesz olyan súlyos lefolyású, én egy kis hőemelkedéstől is kétségbe estem, nemhogy ha elkezdene hányni.
Semmi baja nem volt az oltástól. Szépen lenyelte, nem bukta ki, jót aludt utána, nem volt lázas, nem ment a hasa. :)

Mi úgy vettük észre már tegnap óta, hogy Petinek az egyik nagyujján mintha be lenne nőve a köröm, és piros is. Szerintetek lehet ez? A férjem szerint csak beszakadt, és azért piros, pár nap alatt elmúlik, de úgy kalimpál, nem igazán tudom rendesen megnézni. Nemsokára megyünk a gyerekorvoshoz, gondolom meg kéne neki mutatni. (pont a rota 2. körre)

Kép

Kép
nikuc

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?