ÁÁÁ, elszállt a hszem! Na, újra.
Mzs, nagyon csinik lesztek!
Szalamandra, nekem karácsony előtt 8 nap volt a Hoppediz szállítás, de csak mert átutalással fizettünk, és az egy kicsit lassú. A pénz megérkezését követő napon feladták, DHL gyorspostával, ami 2-3 munkanap.
Susy, engem is érdekel, ha nem unod a priviküldözgetést.
Dius, ha ennyire érzékeny Barnus bőre, akkor én csak teljesen színezék, illatosító, tartósítószer és ásványi olaj mentes cuccot kennék rá, és később is vigyáznék a kozmetikumokkal. Szerintem jók a Weleda márkájú cuccok, DMben lehet kapni, az szinte teljesen bio. Igaz, nem olcsó, de tényleg nem kell vastagon kenni, sőt, ha rendbe jött, akkor nem is kell minden pelenkázáskor, elég kaki után (a mi tubusunk kb 8 hónapja van meg, talán a negyede hiányzik). Mi kb 2-3 hónapos kora óta csak akkor kenjük, ha piros, ami nagyon ritkán fordul elő, max 2szer egy hónapban, ha nem vesszük észre, hogy bekakilt (fura, de néha egyáltalán nem érezni, h büdös lenne, csak ha már kinyitjuk). Egyetlen egyszer volt egy durvább pirosság, akkor a következő keverékkel kentük éjszakára, és reggelre semmi nyoma sem volt:
egy teáskanál lanolint (patikában kell kisírni, nem nagyon akarnak adni) és
egy teáskanál extraszűz olivaolajat meglangyosítani, addig keverni, amíg homogén nem lesz, utána belekeverni
3 csepp teafaolajat (DMben lehet pl kapni). Ennyi. Nincs benne semmi, ami irritálhatná, és csodákat tesz. Egy kis tégelyben eláll sokáig, nem kell vastagon kenni.
Foltokra mi is a DM-es Gallseife-t használjuk, a pelusokra is, eddig talán két-három makacs folt volt csak, amivel nem tudott megbírkózni. Én úgy csinálom, hogy azonnal beáztatom egy kicsit a cuccot, kinyomkodom, bekenem a szappannal, és jól ottfelejtem a fürdőszobában, aztán amikor legközelebb arrajárok, kiöblítem, és a folt volt-nincs
Veronika, szerintem ne aggódj, jók lesznek azok a pelusok később! Mennyit vettetek? Én azt tanácsolnám, hogy próbálj meg egy-egy darabot más fajtákból is kipróbálni, mert minden baba alkata más, máshogy passzol rá a pelus, meg a külső is, meg kell találni az igazit. Az én fiam régebben nagyon erős volt combban, olyat kellett találnom, ami ott nem szorítja, most meg inkább pocakra gyúr, de szerencsére a gyapjúgatyók, amiket egy ideje használunk, mindenre passzolnak
Sokan használják újszülött kortól, én csak akkor mertem elkezdeni, amikor már evett ezt-azt és nem folyt annyira a kaki, mert gyapjút mosni folyton és lanolinozni nem nagyon akartam. Vaterán, tesz-veszen néha ki lehe fogni olcsón használtakat, ha nincs ellene kifogásod, és a mamami.hu-n is.