Új privát üzeneted érkezett!

BUÉK mindenkinek!!!!!

Most fürdetünk, betegség miatt a mi Szilveszterünk elmarad. De nem is baj, olyan ócskán vagyok, hogy bánni se bánom.

Nóri,
nem aggódj már ilyeneken előre, hogy lányos lesz a kisfiad... :lol: Előbb szülessenek meg, legyél túl az első időszakon, aztán majd macsót nevelsz belőle :lol: :lol:
Az én kisfiam egy szelíd, aranyos, békés gyerek, nem lányos, de biztos egyszer hasznára lesz, hogy 2 lánytesóval él együtt, és jobban érti a nőket :wink:

Kép
nettke

Nóri!
Szuper,hogy vegyesen lesznek a picik!Nagyon jó felállás (nekem is ez volt a szívem vágya)!
Akkor babakocsi,bébihordozó problémája kilőve!!!
Azért azzal már most számolj,hogy március közepe lesz a várható szülés időpontja (na jó max április eleje! :wink: ) Szóval tényleg lassan össze kell szedned a szükséges cuccokat!Mit vesztek még a rucikon kívül?Bébiörző?Légzésfigyelő?Szoptatóspárna?
Ajánlom figyelmedbe a Hurrá,ikrek! című könyvet.Nagyon sok praktikus tanácsot tartalmaz kezdő ikres anyukáknak. Meg Métneki Júlia Ikrek című könyvét is!
Ne legyen lelkifurdid a pihi miatt!te most csak ezzel tudsz segíteni a babáidnak azért,hogy minél később és egészségesen szülessenek meg! Na meg majd ledolgozod triplán ezt az időszakot- hidd el!!!!

Detti!
Bocsánatos bűn!!! :wink: Lehet,hogy én is így tettem volna a helyedben!
Kata jelentkezett e-mailban,így elküldtem tegnap éjszaka a megrendelőket.Majd jelzem,ha jött rá válasz!

B.U.É.K
Edit

Kép

Kép
edit73

Sziasztok!

Egészségben, boldogságban gazdag új évet kívánunk mindenkinek!

Mi "belehúztunk", éjjel 1-ig fennt voltunk a gyerekekkel. Bár, nekik ez tényleg az volt. Éjfél után még kimentünk az utcára tüzijátékot nézni, imádták.

Nóri üdv. a csapatban!

puszi:

Meme
szinta

Sziasztok!
Mindenkinek BUÉK!!!!

A karácsonyi ajándékok jól sültek el szerencsére. :)
Minden nap legozunk, végig nézzük a könyveket.
A 3 napos szilveszterünket egy falusi nádfedeles házikóban töltöttük barátokkal (14-en). A fiúk nagyon élvezték, meglepő módon semmi gond nem volt velük, csak lefeküdni alig akartak. A tüzijátékot ők is élvezték, 1 óra után alig tudtuk őket ledugni.

Edit!
A hogy Cat már írta a Kolpingba a távolság miatt nem akarunk menni, inkább közelebb (Eger) nézünk majd valami hasonlót.

Nóry!
Üdv köztünk!!!
Problémamentes pocakosoddást kívánok!!!

Judyt
KépKép
judyt

Sziasztok!

Jajj,képzeljétek ma csupa jó de egyben szörnyű dolog történt velünk! :D :( Igaz,hogy egy kisebb vagyont költöttünk el de legalább már ezekkel is előrébb vagyunk!

1.Megrendeltük az autószalonba az új kocsit! Peugeot 807 (7 személyes) és nagyon praktikus lesz nekünk és úgynézki h még a babakocsi is belefér majd összecsukva! :) Annyira örülünk neki!! :D

2.Vettünk légzésfigyelőt és bébiőrt AngelCare ha ez jelent valamit! Nagyon elszomorodutnk a párommal mikor láttuk h 1 db 35000 forint :? De ha kell hát kell. :?

3. Megvettük a bútort és a kiságyakat!Mivel azt tanácsoltátok,hogy egy szobába tegyem őket ezért anyagilag is könyebb volt,mert így vettünk egy olyan szekrényt aminek van 2 fiókja,két hosszú polcos része meg középen két polc csecsebecséknek, meg vettünk 1 akasztóst! Akkor megvetük a pelenkázót,de csak egyet mert megakartam előbb kérdezni tletek,hogy ugye elég lesz az az egy? Kiságyból természetesen 3-at vettünk,olyat ami átalakítható,higy későb is jó legyen. Vettünk hozzá baldachint is, egy kéket,egy sárgát és egy rózsaszínt :) Akkor vettünk fejvédőt a kiságyba azt is kéket,sárgát,rózsaszínt.Meg ágyneműt (azt is azokban a színekben :) ), meg egy-egy plédet (színek ugyanaz :) ).

Ezt mind ma...kb félmilla ha a kocsit nem számoljuk :( :? és akkor még nincs ruhájuk,kádjuk,tisztálkodós cuccok,a babakocsit még nem fizettük ki,még nem szültem meg őket (ami még egy kisebb vagyon lesz) és csak pörögnek,pörögnek a forintok...azért nem gondoltam h ez ennyire durva lesz! :(

De viszont lehet,hogy megérezték,hogy a mai nap csak róluk szólt, mert majd kirúgták a hasfalamat! :D

Bocsi,hogy így rátok zúdítottam a panaszáradatot de eléggé "felháborodtunk"! :( :?

puszi
Nóri
Vendég

Sziasztok,

Nóri,

Az ikrekkel az a "jó", hogy nem csak idegileg, de anyagilag is baromi megterhelők :( Egyszerre kell megvenni mindent, a ruhákat, a kellékeket, a babakocsit. Kettőnél is durva a helyzet, hátmég 3-nál!
És hát igen, nekünk is le kellett cserélni rögtön az autónkat, hogy megtudtuk, hogy két bébink lesz. Kb. két éves korukig úgy utaztunk, hogy a csomagtartóban benn volt két kiságy, a babakocsi, két etetőszék, két pihenőszék (nekünk nagyon-nagyon hasznos volt, lehet, hogy erre nektek is érdemes lenne beruházni), két bőrönd, plusz az apróságok (pelenka, bébikaja, stb.)
Ráadásul mi elég sokat utaztunk/utazunk, minden hónapban legalább kétszer nyakunkba vettük az országot. Mostmár könnyebb, mert már egy csomó mindent nem kell vinnünk, szeretnénk is egy kisebb autót.

Szóval értem, hogy miről beszélsz, részvétem :( De legalább a bébik jól vannak, és ez a lényeg :wink:

A mi szilveszterünk jól sikerült, átmentünk egy barátnőmhöz, akinek szintén van egy 3,5 éves gyereke. 9-ig voltunk ott, tüzijátékoztunk egyet-kettőt, aztán jöttünk haza. Engem ez a szilveszter azért nem vág a földhöz...

Teszek fel néhány képet a fiúkról:

Kép Azért szeretik is egymást (nem csak püfölni...)

KépKép
kiliman

Valami miatt nem tudok több képet feltenni. Nem tudom, hogy mit bénázok el, de majd megpróbálom később.

Detti

KépKép
kiliman

Sziasztok!

Judyt!
Rendben!Sajnálom,hogy ti sem jöttök,de teljesen érthető!2napért én se autóznám át az országot.

Nóri!
Igen,a szobában bőven elég lesz egy pelenkázó!Ha lesz segítséged,akkor sem kell egyszerre pelenkázni a gyerkőcöket.Öltöztetni meg (alkalomadtán) lehet az ágyon is. :wink:
Mi fürdetni a fürdőszobában fürdettünk,ezért oda csináltattam egy a falról lenyitható pelenkázót.Nagyon praktikus volt,mert elég volt a fürdőszobát felfűteni (azért eleinte még nyáron is kellett a 2kilósoknak a fűtés),mivel fürcsi után felöltözve vittük ki őket.
Ezt esetleg gondold végig,hogy nálatok mi lesz a rendszer!Van akinek a nappaliban van még pelenkázó alkalmatossága,mivel (esetlegesen) a hálószobák messze (az emeleten) vannak és napközben a nappaliban tartózkodnak.
Költekezés: nem akarlak megbántani,de őszinte leszek!Csak a jóindulat vezérel,ezért kérlek ne sértődj meg rajta!!!
Szerintem esztelenek voltatok!Én nem vettem volna meg a légzésfigyelőt,főleg 3db-ot ,újonnan!!!Nekünk is volt,de pl egyet kölcsönbe kaptunk a gyerekorvosunktól.Bp-n pedig van valahol,ahol ikreknek jutányosan kölcsönöznek. És lehet,hogy nem is fogod használni.Én pl sose használtam,mert a kórházban a 3hét alatt egyetlen egy pillanatig nem volt semmi gond a fiúk légzésével.Az első másodperctől önállóan lélegeztek,így engem ez a dolog nem frusztrált.
Szóval szerintem ezt bőven ráértetek volna megvenni.Addig meg feltérképezhettétek volna,hogy hol és mennyiért lehet kölcsönözni,használtan venni vagy esetleg valakitől kölcsön kapni.
A baldachin az totál felesleges dolog!Sőt van,akit kimondottan idegesít!!!És ebből ráadásul 3!!!
Szerintem a lakásban használt dolgokból is bőven jó a használt.Mert okés,hogy vettél 3ágynemű garnitúrát,de hol a tarcsi???? Tudod,kifolyik a pisi,lebüfizi (lehányja) stb az éjszaka közepén és azonnal kell egy másik.
A pléd dettó!mert mindegyiknek kell egy vékonyabb (nyári meleg napokra) meg egy vastagabb a hideg időben.Plusz tartalék,ha valami történik.
És természetesen még rengeteg dolog kell:cumi,cumisüveg,textil pelus,van aki vesz sterilizálót,cumisüveg melegítőt,babakád,kifogó vagy bébi törölköző (ebből is legalább 6db) stb

Szerintem rengeteget tudtatok volna spórolni!Főképp,hogy belegondolok,hogy 3évvel ezelőtt a 3fiú pelenkája havi 20-25.000Ft,a tápszere meg eleinte 10.000Ft (később még több) volt!!!És akkor nem beszéltem arról,hogy szinte havonta cserélhet az ember nekik ruhatárat,kellenek majd plusz kiadások különböző orvosi ellátásokra na meg hát játékok,bébiúszás esetleg fizetett segítség stb. Nagyon könnyen folynak a százezrek!Rólad már nem is beszéltem!(új ruhatár,megfelelő táplálkozás stb.)
Ráadásul vannak dolgok,amiket megvesz az ember,aztán egyáltalán nem használ.Vagy mert rájön,hogy mégsem kell.Vagy mert a gyerekek nem fogadják el (ilyen pl a cumi és a cumisüveg).Illetve nem tudja használni Pl. bizonyos pelenka márkák vagy baba ápolási termékek.

Természetesen nem látok bele a "pénztárcátokba" és ez a része nem is érdekel,de! Rengeteg kiadással jár 3egykorú gyerek,hidd el,lesz értelmes és nélkülözhetetlen helye a pénzeteknek!!!!!!!!

Detti!
Édesek a fiúk ezen a képen!Árpi jobban van?

Edit

Kép

Kép
edit73

Akkor próbálkozom:

"Anyám! Mennyi ajándékot hozott ez az angyal!"

Kép

" A tüzijáték nagyon kafa dolog, csak egy kicsit meglepődtem!" - mondja Bernát.

Kép

"A kedvenc játékom az idén."

Kép

Kipirosodva, egy esti séta után - Bernát.

Kép

És igen!

Detti

KépKép
kiliman

Megint én...

Edit,

A kérdésedre válaszolva: sajnos nincs sokkal jobban :( Sőt, Bernát is elkezdett megint sípolva levegőt venni, úgyhogy nem tudom, hogy lesz így hétfőn bölcsi...

Detti

KépKép
kiliman

Sziasztok,újra Én!

Jujj Edit azt hiszem most megkaptuk...de teljesen igazad van,csak tudod nagyon fiatalok vagyunk,első gyerekek és fogalmunk sincs ,hogy mit holgyan merre :( a nagyszülők meg az ilyenekhez nem nagyon "értenek" mert amikor mi voltunk kicsik azért nem így mentek a dolgok :?

Füdrőszoba: a hálószobák mellett van, úgyhogy rövid az út :)

Légzésfigyelő: ez volt az amit biztosan szerettem volna mert az unokaöcsém életét ez mentette meg :? :) ezzel nem spóroltunk volna semmiképpen sem.

Baldachin: az télleg felesleges volt, de ehhez meg a párom ragaszkodott mert neki nagyon tetszik és ez egyáltalán nem volt drága...9000 volt a 3 :) ha drágább.mi se vettünk volna.

Ágynemű,pléd: természetesen fogunk még venni,meg kapunk is,ez most egy úgymont "babaváró" cucc :)

Igen.mi se látjuk a venni való llisták végét :( kapunk egy mérleget,cumimelegítőt,kádat azt tudom de ez még semmi :( :)
És az a jó, hogy végül ruhákat is kapunk,mert elsírtam a barátnőmnek (akinek van 2 kislánya), hogy miket írtál,és hogy mennyire hülyék vagyunk, meg hogy mennyire igazad volt,és erre mondta,hogy neki megvan mind2 lányáról a ruhák és mivel az első koraszülött volt még a méretük is 50-es :) SZóval a ruhákról is le van a gond véégree :D

Detti,

Eszméletlen gyönyörűek a srácaid én is ilyet szeretnéék :D :D
Akkor te is azt mondod h jó ha van utazóágy? A testvérem is győzködött,hogy az kell de én nem gondoltam h az olyan fontos. :? de ha már többn mondják tapasztaltak akkor biztos kell :D

Ja és Edit :D Te hogyan szoptattad a 3 gyerkőcöt? :?

És kérlek ne vessetek meg a tudatlanságom miatt :(

puszi
Nóri
Vendég

Detti!
Ez nem hangzik túl jól!És mondtak valamit,hogy mikorra kellene változást észlelnetek?Vagy ha nem javul ,mikor menjen vissza az Árpi? Tud egyáltalán pihenni?

Én is próbálok képet feltenni:

Kép

Kép

Kép

Kép
edit73

Még néhány karácsonyról:

Oli ennek örült
Kép

meg ennek
Kép

Marci ennek örült
Kép

és még ennek
Kép

Beninél meg ez volt a kedvenc
Kép

na és persze ez is
Kép

Kép

Kép
edit73

A Dávid meg talán ennek? :wink: :lol:

Kép

Így játszottak a kicsik
Kép

Így meg a nagyok
Kép

Edit

Kép

Kép
edit73

Nóri!
ez nem tudatlanság!!!Mindenki így kezdte!!!Hidd el!!!
Én is!Csak nekem elsőre egy jött,így azért nem volt annyira gáz.Nem is azt mondom,hogy ne vegyél meg olyasmit (pl légzésfigyelő),ami számodra valamiért fontos.Csak tudod,sokszor nagyon sokat tud (főként 3nál) spórolni az ember,ha előtte kérdez,körülnéz.Most még van időd kérdezni (tőlünk is) meg körülnézni (erre szuper jó az internet),hogy aztán ezek ismeretében döntsd el,mi szükséges feltétlenül és mi nem,és mit hol veszel meg. Ha meg lesznek a babák,sokszor örül az ember,ha a legszükségesebbeket valahogy "hazavarázsolja" valaki a családból!

Fürdőszoba: na itt most meg is állhatsz!!!Fürdetéshez be kell melegítened egy helyiség,itt kell vetkőztetni,olajozni (esetleg masszírozni is),fürdetni,öltöztetni.Nincs ki -be menetel,mert az alig 2kilós picik rögtön fázni fognak és ezzel együtt megfázni. Viszont arra készülj,hogy bármilyen gyors is akarsz lenni,mire 3babát megfürdetsz a 24órás szolgálat után,leszakad a derekad. Szóval nagyon fontos,hogy számodra is kényelmes legyen a fürdetés.Azaz kényelmesen tudj vetkőztetni/öltöztetni és a fürcsihez is kellő magaságban legyen a kiskád.Na és persze közben mindent (olaj,fürdetőkrém,esetleg testápoló,hintőpor,d-vitamin, kifogó/törölköző,pelenka,tiszta body,rugi és/vagy hálózsák stb) a keze ügyébe tudj készíteni,mert olajos,vizes,fázós,éhes gyerekkel már nincs idő még félrenézni sem!!!!
Ezzel azt akarom mondani,hogy ott tudsz majd fürdetni,ahol öltöztetni/vetkőztetni is illetve amelyik helységet be tudod fűteni.Nyáron is!!!!

Szoptatás: én tulképpen sehogy!!!Illetve egyszerre nem,mert bár 5hónapig volt tejem,de csak kb. 1gyereknek való.Így minden evésnél más kapott tejcit.Illetve mikor még kórházban voltunk,lefejtem és cumisüvegből kapták a tápszerhez keverve.Nekem nem volt folyamatos segítségem,így a nagyfiam +háztartás egyéb teendői mellett itthon már nem volt sem időm,sem energiám fejni.
Amúgy többféleképpen lehet:1szopik,2cumisüveg.Vagy 2szopi,1cumisüveg.Ilyen tartás vagy olyan .Hasznos lehet a szopispárna is ilyenkor.
Az az igazság,hogy a tapasztalat azt mutatja,hogy mivel ezek a babák picinek születnek és eleinte szondán,majd cumisüvegből táplálják őket,nagyon kevéseknek adatik meg a jó szopási technika elsajátítása.Ezért max a lefejt tej cumisüvegből való adása marad. Ez is nagyon hasznos,hiszen az anyatej minden cseppje kincs.De én még nem hallottam olyan 3asikrekről,akiket nem tápszerrel vagy más anyától származó tejjel tápláltak volna szinte a kezdetektől.
Ti milyen célra tervezitek az utazóágyat?A babák születése után hova utaznátok?Vagy csak otthon akrnád a házban/udvaron használni?

Ja és a végére: én egyáltalán nem vetlek meg!!!Nekem egy gyerek után is nagyon nagy segítség volt,hogy rátaláltam erre a topicra és az előttem járó ikres anyukák sok mindenről elmondták tapasztalataikat.

Edit

Kép

Kép
edit73

Nóri,
Tyű, kicsit visszajött az az érzésem, mikor nekem kellett mindent 0-ról beszerezni, és nem tudtam, mi kell, mi nem.. jesszus, Nóri, megértlek!
Nekünk sem volt légzésfigyelőnk amúgy. De ha neked ez fontos, fő a biztonság.
Utazóággyal bőven ráértek!!!! Az elején tuti nem kell, ráér venni a párod majd ha egyszer szükség lesz rá. Szerintem.
Szerintem kell pl egy jó mellszívó, ha tudsz szerezni valakitől, az használtan is szuper. Nekem Medela volt, az nagyon bejött.
A védőnő adott anno kelengyelistát, az jó volt alapnak, hogy milyen ruhák és textliák kellenek.
Szoptatás... hááát... szerintem se éld bele magad nagyon... de adja isten, hogy neked sikerüljön!
Ja, még egy. Én mindig utáltam a használt cuccokat, és sose vettem ilyesmit, se nem turkáltam. Nos, változtak a dolgok, és bizony rá kellett jönnöm, hogy sok gyerekruha szinte tökéletes állapotú így is, és pl babakocsi meg ugyanolyan jó, csak feleannyiba kerül, szóval nézz körül a babaszobán, teszveszen, mert érdemes!!!!

Detti,
hihetetlen a szemük a srácoknak! Már most nőbűvölő a tekintetük :lol: :lol:
Árpinak tényleg jobbulást végre! És Bernátnak is!

Edit,
tényleg ezer éve nem láttunk titeket, milyen nagyok!!!!!!! Csak te nem vagy rajta egyik fotón se.. :D :wink:

Én is elkényszerültem orvoshoz, a fulladásos halál küszöbén. Hálistennek semmi gond, de gyógyszer kaptam, így most lassan jobb. Lassan. És még csak most indul majd az influenza..

Kép
nettke

Nettke!
Mi se láttunk rólatok ezer éve képet!Lehet,hogy meg se ismerjük a gyerkőcöket áprilisban?
Én meg már nem vagyok mutogatnivaló! :roll: :wink: Amúgy meg valakinek fényképezni is kell!!! :twisted:
Jobbulást neked is!

Edit

Kép

Kép
edit73

Hello!

Engem is elért a nátha, leesik az orrom annyit fújom. Niki is eléggé köhög, de egyelőre szerencsére ennyi!

Többi betegnek továbbra is jobbulást!

Detti

Jók lettek a képek. És az aláírások se rosszak, tanulsz férjedtől? :)
Szilveszter nálunk is hasonlóan telt-ennyi nekem is elég volt belőle. :?

Edit

Milyen játék az amivel a kicsik és nagyok is olyan jól szórakoztak-poénnak néz ki. És az a golyós bigyó? Nagyon jóképű mind a 4 kispasid. :D

Nóri

Szerintem is kérdezz előre, főleg a nagyobb tételeknél. Tőlünk is sok pro és kontra érvet hallhatsz a kellékekről-így legalább át tudod gondolni miből milyen válna be nálatok.
Nekünk is Angelcare légzésfigyink volt, nagyon bevált, szerettem. Mi mindig bekapcsoltuk alattuk kb 1 éves korukig. Én így aludtam nyugodtan külön szobában.

Takarószett: én ajánlanám figyelmedbe a hálózsákot. Én is vettem takarót, plédet, mindent, de amint már jobban mocorognak, kb 2-3 hónaposan, áttértünk a zsákra és egész mostanáig abban aludtak. Megint az én nyugalmam érdekében: éjjel nem kell átjárni takarni, tudom, h tuti nem fáznak. Zsákból lehet venni mindig 2-3 számmal nagyobbat és úgy elég sokáig használható.

A fürdőszobai melegítést mi pl egy kis pár ezer Ft-os hősugárzóval megoldottuk, mi is fűtöttünk nekik nyáron is fürcsinél és télen azóta is megy. Derékleszakadás ellen ajánlom a kádállványt a kiskádhoz. A legalapabb kád és állvány amit bárhol megvehetsz, tuti jó lesz. A kád jó ha dugós, nem kell emelgetni mikor kiöntöd a vizet. Nálunk nagyon bevált egy műanyag betét is a kiskádba, amibe belefektettük a babát és nem kellett fogni külön.

Ja, és még egy: a bababoltok, mint pl Brendon irtó drágák. Ha körülnézel a neten, kisebb helyeken akár újonnan is össze lehet szedni lényegesen olcsóbban a dolgokat.

utazóágy nekünk volt, nyaraláskor használtuk többször-érdemes ezt is használtan, mi most adtuk el őket úgy, h nem volt semmi baja. De ezzel tényleg ráértek miután megvannak a babák. Az első nyáron ne legyenek illúzióid, nem valószínű, h nagyon nyaralni fogtok. :wink:

Szopi: nekem a kettőt sikerült szoptatni 2 éves korukig, ők is koraszülöttek voltak és picik. Sztem kettőt simán lehet, ha mindig váltod, mindegyik elég sok tejet kaphat. De a tápi se gáz. Ha sok segítséged lesz, csak akkor tűzd magad elé célul a szopit, különben örülni fogsz, ha valahogy megeteted az összeset. Ha nincs ellenedre a dolog, ikrek és kis súllyal születettek jogosultak anyatejre. Sztem ne vegyél mellszívót, hanem bérelj Medela elektromosat. Ez nem az amit meg lehet venni, hanem egy nagyobb teljesítményű változat. Ezzel a két mellet egyszerre is lehet fejni, magától pumpál, nem kell semmit csinálni csak tartani. Nem horror a bérleti díj és messze ez a leghatékonyabb fejő. Én ennek köszönhetően tudtam szoptatni. :) Az első pár hétben valószínűleg csak lefejt tejet kapnak, nem lesznek elég erősek a szopihoz.

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Lilla!

Köszi!
Első kérdésedre a válasz: stop & go!(gyors döntések és a sebesség versenye)Jelzőlámpa úr közvetítésével fény és hanghatások 3játékosig!
Tulképpen közlekedésre tanítja a gyerekeket.
3autó halad 3pályán.Az elején van egy jelzőlámpát formáló figura (elemes),megnyomod a kalapját és elindul a játék.Ekkor elkezd kiabálni:Játékosok felkészülni a versenyre!Amikor pirosról zöldre vált a lámpa,a pályák végén lévő gombot kell veszettül nyomni,mert annak segítségével tudnak az autók haladni. Ha újra pirosat mutat,akkor nem szabad nyomni a gombot. Ez a figura folyamatosan beszél,mondj,mit mutat a lámpa illetve ha valaki pirosnál megy,akkor visszaküldi az elejére.
Nagyon jó pofa!Miközben tanulja a piros-tilos/zöld-mehet szabályt, észrevétlenül fejleszti a kézügyességet,a megfigyelőképességet és a reakcióidőt is.
Második kérdés: szintén finommotorikát fejleszt.Én bogyóhúzogatónak hívom, nem tudom,mi a neve.Kiválaszt a gyerek egy lapot,ezt a tábla tetjére teszi.A lapon 4oszlopban vannak 4féle színű pöttyök.Ez alapján kell a 16 bogyót megfelelő sorrendbe tenni.A 4oszlop mellett jobbra és balra van 1-1 "parkolópálya",amiben 2-2bogyó fér el.Az oszlopokba egyszerre max 4bogyó fér (ha többet tesz,nem tudja felette elhúzni a másikat) Lényege,hogy rá kell jönnie a gyereknek,melyik golyót merre húzza,hogy megfelelő sorrendbe tudja őket állítani.
A táblának 2 oldala van,egyiken nagyobbak,másikon kisebbek a bogyók.
Fejleszti a megfigyelőképességet,tanulja a színeket (sárga,piros,kék,zöld) illetve finommotorikát is fejleszti.

Edit

Kép

Kép
edit73

Sziasztok!

Mindenkinek boldog új évet kívánok!

Nekem sajnos munkával telt az új év, de már megszoktam :)

Nóri!

Üdv köztünk!

Én ugyan csak kettes ikres vagyok, de van hármas ikres ismerősöm :)
Nekik PP tripletjük volt és szerették. Nekem PP Duett vol és azzal is meg voltam elégedve, strapabíró kocsi volt. Másfél évnél tovább úgysem fogod használni szerintem, maga a kocsi sem könnyű és még 3 gyerek benne... Mikor terhes voltam és megpróbáltam a hármas ikres barátnőm kocsiját eltolni, azt hittem le van fékezve. Aztán kiderült, hogy csak a kocsi és a 3 gyerek súlya miatt nem bírom megmozdítani :?

Fürdetés: én nem a fürdőszobában hanem a gyeekszobában fürdettem. Sima kiskádunk volt álvánnyal, semmi extra. Eleinte nagyon kevés víz is elég a fürdetéshez, nem nagy cucc bevinni, pláne mikor apa is otthon volt hogy segítsen. Persze mire az egyikkel végzel elhűl, úgyhogy cserélni kell. De nekem így volt praktikusabb, mert sokat voltam egyedül, így nyugodtan megfürdettem, felöltöztettem, megszoptattam az elsőt, betettem a kiságyba, ott biztonságban volt, aztán így nyugadtan kezdhettem a másodikat. Ezt persze Te tudod, hogy mennyi segítséged lesz, leszel-e egyedül, stb.

Etetés: én szoptattam az ikreket 2 éves korukig, az első hat hónapban csak tejcit kaptak, úgyhogy hidd el, meg lehet csinálni. Nekem annyi tejem volt, hogy egy harmadiknak is jutott volna, volt egy ikerpár ahol pótlásnak tőlem vitték a tejcit :) Persze hármas ikreknél valószínű, hogy kell tápszer, de akkor is lehet váltogatni, hogy melyik étkezésnél ki az aki szopik és ki az aki tápszert kap. Tudom, hogy a kismama magazinok tele vannak a cumizavaros gyerekekkkel, de őszintén szólva én nem hiszek benne. Az enyémek szépen ettek cumisüvegből lefejt tejet és mellette szoptak is. Petrám 3 hónapos koráig egyáltalán nem szopott, neki fejni kellett és utána mégis áttért a cicire. Sőt, leszoktatni sem volt kis meló :lol: A mai napig tudják, hogy melyik cici kié volt és mindig megsimogatják :oops: Mondjuk megnyugtatásra sosem használtam cumit, csak cumisüveget etetésre. Bocs a cumisoktól, de szerintem ronda látvány egy néhány hónaposnál nagyobb gyerek cumival a szájában, szóval ezt megelőzendő én nem adtam nekik cumit. Szopipárnám nem volt, két nagypárnát tettem a térdemre és úgy szoptattam ha egyszerre kellett őket, ha meg külön akkor egyszerűen csak ölbe vettem. Eleinte a kókuszpólya jó volt, könnyebb volt tartani benne, abban is aludtak, így tuti nem fáztak meg, takaró sem kellett. Aztán jött a hálózsák, azután mikor elkezdték utálni akkor a takaró.

Mellszívó: nekem Avent kézi szívóm volt, nagyon jó kis gép, de biztos egy elektromossal gyorsabban lehet végezni, olyat nem próbáltam. Mondjuk szerintem az elején kézzel kell fejni, mellszívóval már csak akkor érdemes ha sok tejed van. Kézzel én még mindig többet tudtam fejni mint szívóval. És ha lefejtem és azt hittem hogy tuti üres a mellem akkor ha valamelyik épp utána felkelt és szopcsizott még simán tudott szopni is, szóval a legjobb mellszívó még mindig a gyerek :lol:

Altatás: én eleinte egy ágyban altattam őket, aztán amikor már nagyon forogtak és zavarták egymást akkor kerültek külön kiságyba. Eleinte egy szobában aludtak veünk, mert mi épp akkor építkeztünk és még nem volt kész a gyerekszoba, de pár hónaposan amikor kész lett akkor külön költöztek és így egy szobában, de tőlünk külön alszanak. (Egészen addig míg éjjel fel nem ébrednek és át nem jönnek :twisted: )

Légzésfigyelő: nekünk nem volt, én feleslegesnek tartottam, de mindenki szíve joga, hogy hogy dönt. Mondjuk látom, már megvettétek, pedig használtan is sokat lehet kapni, nekem két barátnőm is vett, aztán egy pár hét után már nem használták, szinte újként adták el, féláron. Meg ha Bp. közelében laktok akkor ott talán van olyan hely ahol kölcsönözni is lehet.

Utazóágy: nekünk volt, de nem sokat használtuk, így utólag már nem venném meg. A legtöbb szállodában simán adnak kiságyat, oda nem kell vinni. A nagyszülők eleinte hozzánk jöttek, vagy csak nappalra mentünk hozzájuk így nem kellett, amikor meg nagyobbak voltak akkor aludtak a rendes franciaágyon, csak körbepárnáztuk őket. Annyi kacatot kellett magunkkal vinni, hogy nem cipletük az utazóágyat, hiába volt. Jó ha 2-3 alkalom volt amikor benne aludtak, de azokat is meg lehetett volna oldani nélküle.

Ruha: én csak akkor öltöztetem egyformába őket ha van olyan ruha ami mindkettőnek nagyon tetszik és kikönyörgik vagy ha a rokonok, barátok egyformát vesznek. Bár mostanra már ők is tudják, hogy ha nem egyforma az még jobb. Eleinte újonnan vettem a ruhákat, aztán ma már csak fogom a fejem, hogy hogy adhattam ki 3-5 ezer forintot egyetlen rugiért mikor turiban ennyiért egy egész szatyorral kapok :shock: Eleinte a férjem is úgy gondolta, hogy mindenből csak az új jó, aztán mikor rájöttünk, hogy most 4 évig a gyesből meg az ő fizujából kell kijönnünk, akkor lejjebb adtuk. És nem gondolom, hogy bármi hátrányuk származna abból hogy most turis ruhában járnak. Sőt, imádnak turizni :)

Szerintem ne vásároljatok ész nélkül, sőt, még azt is megkockáztatom, hogy pl. a légzésfigyelőket visszavinném a boltba, hátha megengedik levásárolni az árát, és kölcsönöznék valahonnan, vagy vennék használtan. Az árából sokkal hasznosabb dolgot is vehettek.

Remélem nem haragszol meg azokért amiket írtam...

Na, annyit írtam, hogy többre meg nem maradt időm :(

Holnap ovi, úgyhogy harcolnom kell a csjokkal hogy hamar lefeküdjenek, mert különben irtózatos balhé lesz reggel ébresztéskor :(

Ditke
ditke62

Sziasztok!

Ne haragudjatok, hogy tegnap nem írtam de a péntek éjjelt meg a tegnap délelőttöt kórházban töltötttem. :(

Röviden a történet az, hogy hajnal 2-kor iszonyatos görcseim voltak szóval irány az ügyelet,onnan az ügyeletes kórház, ahol végülis kiderült, hogy a görcs az "csak" a stressz miatt volt, de megultrahanggoztak és kiderült, hogy a B baba nagyon alulfejlett a másik kettőhöz képest és 2%-ot adnak neki, hogy túléli. És azt mondták, hogy ne is éljük bele magunkat mert ebből csak 2 baba llesz. :( És mindezt olyan stílusban, mintha egy pár cipőt vesztettünk volna el. :cry: SZóval holnap megyek reggel 9-re az orvosomhoz aki elmondja a többit és délután megyünk visszamondani a kocsit a szalonba, meg visszavinni a brendonba a felesleges cuccokat...remélem visszaveszik vagy valami :cry:

Ha nem baj,azért továbbra is veletek maradok mert még így is ikrekes anyuka vagyok csak éppen kettes :roll:

Majd válaszolok az írásaitokra csak most nagyon fáradt vagyok mert nem sokat aludtam az elmúlt 2 éjszaka :?

puszi
Nóri
Vendég

ja és még annyit, hogy úgyláccik bejött a babona, hogy nem szabad túl korán rendezkedni :?
Vendég

Nóri,

Sajnálom nagyon, ami veled történt :cry: Esküszöm meg is akartam kérdezni, hogy nem vagytok egy kicsit is babonásak??? Korán kezdtétek el a vásárlást, várnotok kellett volna még! De szerencse a szerencsétlenségben, hogy két baba megmarad, és hidd el, ennek nagyon kell örülni (bár engem mostanában rettentően kikészítenek a fiaim :x ).
Elég gyakran előfordul egyébként, hogy az egyik baba még az elején felszívódik, vagy később nem fejlődik megfelelően. És jobb így, mint később máshogy elveszíteni...

A Brendonban biztosan visszaveszik a cuccokat, effelől nincs kétségem, akár még babakocsit is fogtok tudni venni a feleslegessé vált cuccok árából. Én tudok ajánlani neked egy nagyon jó kis kocsit, amilyen nekem is volt, majd szólj, ha érdekel.

Mindenképpen maradj velünk, hiszen ikres anyuka leszel!

Egyébként kíváncsi vagyok, hogy mit fog mondani a dokid.

Lányok,
Ilyenkor szelektív abortuszt csinálnak?

Többiek merre vagytok???

Detti

KépKép
kiliman

Nóri!
Sajnálom!Tuti,hogy már semmi esélye a harmadik babának?Írj mindenképp holnap!!!Vagy ha te nem tudsz,akkor a párod jeletkezhetne egy pár mondat erejéig!Még az jutot eszembe,hogy vett tőled már a terhesség alatt kenetet a nőgyógyászod?

Detti!
Én úgy tudom,nem csinálnak már ilyenkor abortuszt!(de azért erre ne vegyél mérget)Nem tudom,te emlékszel-e Andaa-ra?Neki is 3lett volna,de a 31.héten elhalt a kislány és 2nap múlva vérmérgezés miatt kellett megcsászározni!
Az utolsó 2nap már nekem is nagyon nehezen telt.Úgyhogy most örülök,hogy holnap iskola,óvoda és lesz 3-4óra nyugi.Remélem,a betegség-áradat is alább hagy.Mindenki meggyógyult ebben a hosszú szünetben,a fagy is megjött (így kipusztulhattak a bacik),így talán járhatnánk végre folyamatosan oviba.

Edit

Kép

Kép
edit73

Nóri,
meg vagyok döbbenve, hiszen voltál nemrég UH-on, nem???? Ott nem láttak semmit a babával??
Nagyon nagyon sajnálom. rettenetes. De kérlek, ne keseregj, hiszen 2 baba ott van, és szépek, fejlődnek. Szuper lesz 2ikres maminak lenni!!

Kép
nettke

Sziasztok!

Nóri

Nagyon sajnálom. :( Én azért még reménykedem, hogy a Te orvosod biztatóbbat mond.... ÉN is mentem az elején vérezgetéssel idegen nőgyógyihoz, mondtam, h ikrek és simán lehülyézett, hogy csak egy van. Aztán persze kiderült, hogy ott a másik is. Talán később is lehetnek ilyen bakik... Esetleg kaphatsz olyan gyógyszereket is, amik kicsit tuningolják a babát. Régi fórumtársunknak, Dorisnak volt ilyen, h a kislánya nagyon lemaradt és sikerült életben tartani a 30-31-ik hétig és mindketten egészségesek. Mindenképp kérdezz mindent végig alaposan és harcolj szegénykéért amíg lehet. Hátha van még remény. :( De arra is kérdezz rá, hogy mi lesz, ha menet közben elhal, veszélyes-e ez Rátok többiekre. És vigyázz nagyon magatokra, feküdj, csak annyit kelj fel amennyit muszáj. Most ezzel segítesz a legtöbbet.

Amit Edit megpendített a kenetvizsgálatról: ezt nagyon fontos lenne megcsináltatni, harcold ki, ha a dokid nem akarja is. Egy ki nem derített fertőzés veszélyezteti az összes baba életét.

Várunk a hírekkel mihamarabb!!!

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Sziasztok!

Na ma voltam a dokimnál és először is nagyon rendes volt mert szegénynek elsírtam,hogy milyen kutyául bántak velem az I.-be. Erre tökre felháborodott és mondta,hogy majd beszélni fog az ottaniakkal. Aztán megultrahangoztott és mondta, hogy valóban nem fejlődött semmit a baba az előző vizsgálat óta, de még él és azt mondta,hogy valószínűleg élni is fog egészen addig míg bennem de az életre képtelen lesz majd.Tehát ugyanúgy kiveszik belőlem mint a másik kettőt csak éppen őt már nem láthatom...
Most voltam AFP-n, meg megcsinálták azt a kenet vizsgálatot amit mondtatok is. Kérdezte az orvosom, hogy akarok-e 4D-s vizsgálatot majd. Hát nem tudom, hogy szeretném-e látni a beteg babát. :? :cry: Ti mit tennétek? Megcsináltatnátok?

Elmentünk visszamondtuk a kocsit mert 2 manóval elég az én kocsim is. A Brendonban visszavették a cuccokat, de vásárlási utalványban kaptuk vissza az árát...

Hazafelé beszélgettünk a párommal és lehet, hogy gonoszak vagyunk vagy ilyesmi de most már igazából nem szomorkodom anyira mint hétvégén...lehet, hogy így jobb is...azér 3 baba egy teljesen tapasztalatlan, fiatal szülőknek húzóós lett volna. Ja és öröm az ürömben, hogy vegyes páros lesz :) Levente és Roxána :) A 2. neveket még mindig nem tudjuk.majd idővel.

Detti,
Érdekel ám, hogy milyen jó kocsit tudsz? :D Ma megkérdeztük a Brendonban ha már ott voltunk és ezt ajánlották: Hauck Babakocsi Roadster Duo SL 69 nem tudom mond-e a név valamit. Végülis 63.000-ér nem találom soknak. :) újszülöttől lehet használni, a színe se rossz (piros,fekete,bézs) és olyan mintha két 3 kerekű babakocsi lenne egyben.

Válaszolok a tanácsaitokra is :)

Fürdetés: Van fűtés a fürdőszobában, illetve állvány a kádhoz és azt gondoltuk a párommal, hogy fürdetéskor bevisszük a napaliból a dohányzó asztalt aztán azon felöltöztetjük őket. Szerintetek az úgy jó lesz? :? Ketten fogjuk fürdetni a piciket (ha minden jól megy) így amíg az egyikünk fürdet addig a másik tud vigyázni a másik babára.

Lilla,
Én is szeretnék majd olyan műanyag betétet! :)
Hálózsák: egyet kapunk, szóval csak egyre kell beruházni aztán majd meglátjuk, hogy,hogy bírják! Az unokaöcsém például nem maradt meg benne! :?
Szopi: De szerencsés voltál akkor :D Én is szeretném szooptatni őket amíg lehet (és ameddig tudom).

Ditke,
Szopi: Ugyanazt mondom neked,mint Lillának :) Szopipárnát én sem terveztem venni, mmegtudom oldani máshogyan is sztem :oops:
Cumi: én sem bánnám ha nem nagyon szoknának majd rá.Tapasztalatból mondom én 5 éves koromig cumiztam anno és hát nem tett jót a fogaimnak.Fekete tejfogak aztán meg fogszabályzó:? :oops:
Mellszívó: én is az Avent kéziszívót kapok testvéremtől, jól kifertőtllenítem majd aztán jó lesz az! :) Családban marad :D
Ruha: hát mostmár megoldódott az egyformába-e vagy sem kérdés. :? :(

Ja és köszönök mindent! :) :(

puszi,
Nóri
Vendég

Nóri!
De jó,hogy jelentkeztél!!!Egész délután vártam,hogy írsz!!!
Kicsit felelőtlennek érzem a dokidat!!!(ne hari megint az őszinteségért)Én most rögtön tudnék neked mindenféle esetre ellenpéldát mondani.
-azt mondták nekik,hogy nem marad meg a harmadik,ma meg már 3évesek
-elhalt egy baba,de a másik kettő szép,egészséges kisfiú (ma már 2évesek)
-elhalt az egyik baba és ez megindította a szülést (20hetesen),ezért a másik kettő baba is meghalt
Szóval az hogy ebben a helyzetben veletek mi fog történni,még nagyon sok esélyes.Biztos,hogy jó orvost választottál?Van már gyakorlata iker-terhességgel? Nem kellene valami tapasztaltabb orvost keresnetek?Mondott valamit a doki arról,miért nem fejlődik a másik kislány?Méhlepény?Áramlás?Vagy csak genetika?Nem küldött tovább?Beszélt arról,hogy mi van,ha korán elhal a baba és elkezdenek oszlani a szövetek?Mikor kell újra kontrollra menned?
Nem görcsölsz?Nem vérzel?Nem nyílt meg méhszáj?Kenet eredményed mikor lesz?
Én elmennék 4d-re!már csak azért is,hogy minden szempontból jól megtudják nézni a babákat.Meg ahány orvos,annyi vélemény.

Szorítok,hogy minden rendben legyen!!!!
Edit

Kép

Kép
edit73

Nóri,
nagyon sajnálom, amit az orvosod mond. Ez egy elég iszonyú scenario, hogy végig hordasz egy kisbabát, akit nem fogsz megkapni... A 4D-t én megcsináltatnám a többiek miatt, de megkérheted, hogy a kicsit ne nézegessétek szerintem.
Igazából ez 3asikreknél benn van a kalapban, nekem ezt élből mondta az orvosom, hogy ne éljem bele magam, felszívódhat, ill. a 24. hétig elveszíthetem még bármelyiket. Mi szerencsések voltunk, de én azt mondom, igazad van, ha pozitívan próbálsz hozzáállni, hiszen nagy öröm lesz a 2 gyermeked!!! Pihenj nagyon sokat, állj most már le, legyen ez a görcsölés figyelmeztetés, hogy többet kell feküdnöd, nyugalomban lenned. Az orvosod nem ezt mondja neked?

Ma már volt ovi!!!!!! Egész mások, szerintem már nagyon hiányzott a közösség, a megszokott rutin nekik. Isteni volt a szünidő, de azért elfáradtunk benne :lol: :lol:
Remélem kihúzzuk betegség nélkül, mert pénteken akkor beadatnám az influ oltást nekik.

Edit,
még mindig képtelen vagyok képet feltenni.. :oops: :oops: de meg fogjátok ismerni őket, nyúltak, de arcuk ugyanolyan :D

Kép
nettke

Nóri :)
Sajnálom, hogy a 3. baba haldoklik. Flow-áramlást nézett a dokid? Milyen a beteg kislány áramlása?

Edittel értek egyet, hogy nem tartom túl professzionálisnak a dokid eljárását, azok alapján amit leírtál, illetve nem elegendőnek a tájékoztatást. Az Edit által feltett kérdések engem is foglalkoztatnak.

Zsuzskánál volt, hogy 3 babát vártak, és a kislány elhalt a 20. hét körül. A szülésnél császár volt, és papírmagzatként vették ki a kislányt. A két kisfiú mivel külön burokban volt, szépen fejlődött, de állandóan figyelték Zsuzskát, mert féltek a vérmérgezéstől, hogy a másik két baba is bajba kerülhet. Még kórházban is feküdt sokat megfigyelésen, és a 34. hét környékén szült.

Edit :),Detti :)
Nagyon klasszak a feltett képek a sok fiúról. :lol: :lol: Apám ennyi fiút! Hogy fogom megnősíteni a fiaimat, ha ennyi sármos jóképű pasi van a korosztályunkban? :D

Én is feltettem a képeinket a www.csehicsalad.hu -ra a 4-5 éves kategóriába. Hosszú restanciát pótoltam, mert került fel még télapós kép is.

Hurrá van ovi! Jó volt velük itthon, de amióta elhagyták a délutáni alvást kimeríthetetlenek, mi viszont hullák. Hiába jól viselkednek tényleg, de azért fárasztó a nap 16 órájában őket pesztrálni.

Cat
Kép
cateye

Nóri

Gondolkoztam, hogy írjak-e vagy ne, de nem tudom magamban tartani. :? Nekem elég furcsán jön ki, hogy így napirendre tértél a dolog felett, sőt, már a vonalzódat is lecserélted. :shock: Én biztos kikérnék még szakvéleményt, keresnék ikres tapasztalattal rendelkező, vagy ultrahang-specialista dokit. És mi van, ha mégis van remény?! És ha nincs is, én úgy tudom, hogy nem jó így kitörölni valakit a gondolatokból (még a nevét is), mintha nem létezne. :( Nem így kéne feldolgozni, hogy hárommal úgyis túl sok baj lett volna, ez nem gonoszság, hanem éretlenség. És kezdőnek kettő is bőven sok, sőt, van akinek még egy is, hozzáállás kérdése. Fel kell nőni a feladathoz, a szülővé válás az igazi felnőtt-lét kezdete.

bocs, ha megbántottalak vagy ilyesmi... de szeretném, ha gondolkoznál ezen az egészes. Hosszútávon nem lesz se neked, se a babáknak jó, ha a harmadikat csak így lesöpröd a pályáról-ez valamikor ki fog jönni belőled. Szülés utáni depi, gyerekekkel való kapcsolatod, vagy egész másképp. Ezt feldolgozni, főleg, ha tényleg végig is hordod mindet, nem ilyen egyszerű.

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Nóri,

Hát azért ez elég "érdekesen" hangzik. Mondjuk nem tudom, hogy mit lehet tenni ilyen esetben, én mindenképpen megkérdeznék egy másik dokit is.
Ez a "megoldás" pl. nem zavarja másik két egészséges babát a fejlődésben? Csakmert két gyerekkel azért van esély a 39-40. hétig való kihordásra (én betöltött 39. héten szültem), de így, ebben az esetben nem tudom, hogy mik az esélyek. Erről nem beszélt a dokid?
Én is egy éves korukig szoptattam a fiúkat (és még tudtam is volna, csak már nem akartam), szóval van rá példa bőven, hogy két gyereket is el lehet látni saját anyatejjel sokáig.

Egyébként az a legjobb, ha tényleg úgy állsz hozzá, hogy legalább a másik két baba rendben van, és hidd el, bőven elég az a kettő is :lol: (bocs Nettke és Edit :D ). És pihenj minél többet!

A babakocsinál azt is el kell döntened, hogy egymás melletit vagy egymás mögöttit szeretnél. Én pl. közértbe simán eljártam babakocsival, de csak azért tudtam, mert egymás mögötti kocsink volt. Aztán amikor nagyobbak lettek (közel 2 évesek) vettünk egymás melletti esernyő kocsit, de abban folyamatosan veszekedtek-verekedtek, úgyhogy azt nagyon keveset használtuk.

Nekem ez volt: http://www.jane.es/construye/index.php? ... &id_intro=
Nagyon szerettem, nem sajnáltam érte a pénzt. Mondjuk 3 éve elég gyér volt a választék ikerbabakocsik terén (a 3-asokról ne is beszéljünk), ma már azért jóval nagyobb.

Nettke,

Mi is a jövő héten adatjuk be az influ oltás második részét, nagyon remélem, hogy addig már nem lesznek betegek!

Nem tudom, hogy ki hogy van vele, de én már nagyon várom a jó időt :roll:

Detti

KépKép
kiliman

Sziasztok!

Edit,
Én meg azért hagytam bekapcsolva a gépet, hogy lássam mikor válaszoltok. :)
Azt mondta, hogy kromoszomális a probléma, és mondott egy olyan lehetőséget amit még nem sok esetben csináltak mert elég húzós az ára. A lényege az, hogy hetente egy injekciót szúrnak a hasamon keresztül a babába amivel növelik a fehérje számait. De még ezzel a lehetőséggel is 80%, hogy valamilyen maradandó betegsége marad és így nem merjük bevállalni. 2 baba + 1 beteg...ááá...akármennyire is sajnáljuk de nem vagyunk ilyen bátrak. :(
Azt is mondta, hogy ő ugyan még nem tapasztalt ilyet de egy nagyon kedves barátja szintén szülész-nőgyógyász és neki volt egy hasonló esete és folyamatosan konzultál vele. Igazából meg vagyok vele elégedve eddig, aztán ha később gondok lesznek, akkor van egy másik orvos akihez áttudok menni.
Mi is megkérdeztük ugyanezt az elhalás dolgot, és azt mondta,hogy ennek ugyanannyi az esélye,minthogy egy nem ikres terhességnél egy beteg baba meghalásának.Hiszen ha ő megszületne lenne rá valamennyi esély, hogy életben maradjon, de betegen. Én pedig azt nem szeretném.

Nem görcsölök, nem vérzek,semmi. Hálistennek.
Legközelebb jövő hét hétfőn megyek, mert azt mondta a dokim, hogy ezek után minden héten látni szeretne (meg a piciket is) és ha mégis lesz valami komolyabb probléma akkor azonnal közbelépnek. Az a baj, hogy a baba egypetéjű a fiúval és amíg nem szükséges addig nem szívesen vetélik el nehogy a fiúnak is valami baja essen.

Nettke,
Nekem is azt mondta, hogy a 25. hétig benne van a pakliban :? Igen mondta, hogy mostmár a hosszú vásárlásokat is felejtsük el és inkább apránként keveset legyek talpon. Illetve a párom lelkére kötötte, hogy nem hozza haza a munkát és nem idegesít engem semmivel.

Köszönöm aggódásotokat és a jókívánságaitokat! :)

A 4D-t meg még meggondoljuk.

puszi,
Nóri
Vendég

Cat

Nem találom a 4-5 éves albumot. :?:

Lilla

Kép

Kép
cicamica

jajj mire megírtam még többen lettetek :)

Lilla,

Nem bántottál meg, de mostha stresszelem magam az még rosszabb lesz a másik két baba szempontjából. És igen, lehet hogy nekünk még a kettő is sok, ezért is szerepelt 1 baba a tervbe. De nem így sikerült. Ez van. De a párom is és én is nagyon sokat változtuk ezalatt a pár hónap alatt, mióta terhes lettem. És nem lesöpörtem a pályáról csak nem élem bele magam egy olyan dologba, amire 4 orvos is azt mondta, hogy "veszett ügy" <---- (SOTE I.-én szószerint ezt mondták :cry: ), mert ha beleélem magam és aztán meg elveszítjük, akkor még rosszabb lesz...és ha én depresszióba zuhanok mi lesz a 2 másik manóval?

Detti,

Van kérdésed, amire már megírtam a választ az előzőben.

Babakocsi: hát igazából nekem az egymás mellettiek a szimpatikusabbak, mert én sajnálom őket "egymásra" fektetni. De ami linket küldtél az eszméletlenül jól néz ki :D Majd utána nézünk, hogy lehet-e még kapni és ha igen hol.

puszi,
Nóri
Vendég

Cat,

Most nekem is lenne időm képeket nézegetni, de nem találok olyan albumot, hogy 4-5 év...

Detti

KépKép
kiliman

Sziasztok :)

Bocsánat, eltüntem de már nem is magyarázkodom...:) Mindenkinek Egészségben gazdag nagyon Boldog Új Évet kívánunk:) Megnéztem a fotókat és gyönyörűek a gyerkőcök és milyen óriásiak mindenkinél....hihetetlenül repül az idő :wink:

Lilla szólt, hogy kukkantsak be mert Nórinál is olyasmi a helyzet mint nálunk volt (Köszi Lilla:) )

Nóri:)
Elolvastam a hozzászólásaidat és bizony magam is úgy érzem, hogy korai volt ez a hirtelen vásárolgatás de már Ti is tudjátok. Fontos szem elött tartanod, hogy a legeslegeslegfontosabb amit most a babáidért tehetsz az az, ha fekszel, pihensz és egyáltalán nem terheled magad. Tudom, hogy nehéz és elképzelhetetlen és miért pont veletek történne meg bármi keserűség de a többes terhességeknél nagyon gyakori a koraszülés.

Nem tudom mennyire tájékoztódtatok ilyen témában, nyilván nem túl felvidító de a helyzetedben fontos nagyon, hogy a korházban ahol szülsz legyen NIC-PIC (Koraszülött intenzív osztály) ahol a babákat megfelelő szakértelemmel, gépekkel, felszerelésekkel el tudják látni.
Nekem három babát ültettek be de kettő indult fejlődésnek és Lilcsike aki a B magzat volt kezdettől fogva "leírt" baba volt orvosi szempontból. Rossz volt a beágyazódása, felszívódónak majd genetikai rendellenességesnek vélték. Végig lemaradással küzdött Gergőhöz (A magzat) képest és ahogy Lilla is írta az utolsó hónapot rengeteg infúzióval főként az A babára nehezedve töltöttük a korházban azért, hogy a B baba keringését vissza lehessen hozni és valamilyen szinten fenntartani. Végül 1150 g és 1700 g-al születtek és 1000 ill. 1500 g-ra fogytak vissza. A méhen belüli aggódás is nagyon szívszorongató volt, de ami a születésük utáni időszakot jellemzi, hát az maga a pokol... Utólag már tudom hihetetlenül szerencsések voltunk de az oxigénhiány és a koraszülöttség sajnos maradandó sérüléseket okozott, melyek többsége a gyógytornákkal, fejlesztésekkel korrigálható volt egy része pedig elkísér minket még jódarabig de ezzekkel együtt lehet élni és ami a lényeg teljes életet élhetnek mindketten:)
Mindezt természetesen nem riogatásképpen írom, hanem azért, hogy fiatal szülőként tisztán lásd a legfontosabb most az idő számotokra....a terhességi hetek számának minél magasabbra tornázása. Az egyetlen és legfontosabb dolog a pihenés:) Ezzel teszed értük a legtöbbet:)
Hidd el bőven elég lesz akkor vásárolnotok mikor megszületnek:)

Hol fogsz szülni? Tapasztalt az orvosod? Hány hetes kortól tudnak korababát ellátni az ottani PIC-en?

Én egyvalamit nagyon sérelmezek a mostani diagnózisotokban. Nem kerek a tájékoztatás. Mi az, hogy a babád csak a méhen belüli életre lesz képes? Milyen fejlődési rendellenessége van? Genetikai UH-on hányszor erősítették ezt meg? Engem három alkalommal is néztek a SOTE-n genetikai UH-on és tanácsolták a magzatvíz vizsgálatot a 24-25. héten de én akkor már nem egyeztem bele, mert nem akartam kockáztatni a babáimat.

Ha gondolod szívesen előveszem a terhességi UH leleteimet, hogy megnézzük mekkorák voltak adott időben a babáim de fontos lenne tudni mi a gond a 3. babuskával? Keringés? Beágyazódás? Genetikai ok? Fejlődési rendellenesség? Mennyi idő telt el a mostani és a korábbi vizsgálat közt? Mekkorák most - a becsült méretei úgy értem.

Egyszóval rengeteg a kérdés és a bizonytalanság és többesélyes. Ebből még bármi lehet.... Én is elmennék 4D-s UH-ra de genetikaira mindenképp:)

Egyébként a Madarász u-i Klinikán lehet légzésfigyelőt bérelni. Ikrek esetében egyet kell megvásárolni a másodikat bérbe vagy ingyen adják. Ezzel is ráértek még. Nekem a születésük után rengeteg légzéskihagyásuk volt, úgyhogy számunkra nem volt kérdéses, hogy beszerezzük-e de a korházban szóltak, hogy az inkubátorból is csak úgy kerülhetnek ki, ha lesz légzésfigyelő amit be is vittünk mikor elérkezett az idő. :wink:

Fel a fejjel és picit értékeljétek át az eseményeket. Két-három babával úgysem 5 napig lesztek korházban tehát minden létfontosságú dolgot be tudtok majd szerezni :)

Nagyon drukkolok:Doris
doris

Nóri!

Azt hiszem,mindent elmondtak a többiek.Szedjetek össze minél több infót minél több orvostól!Menjetek el minden olyan helyre,ahol tudnak valamit mondani (4d,másik orvos, esetleg magánklinika) És olvass,olvass,olvass!!!Rengeteg info van erről az interneten és egy csomó csevegős topic (ikresek.hu vagy nlc.hu)!Minél tájékozottabb vagy,annál jobban tudsz kérdezni!És annál jobban átlátod az esélyeiteket!És azért beszélgess a kislánynak!!!Beszéld meg vele,hogy segítse a kisfiút,harcoljon és ne adja fel!!!!
Aztán meg feküdj,pihenj!Én 21hetesen egész nap feküdtem,csak enni és tisztálkodni keltem fel.Néha (ha jó idő volt) sétáltam egy fél órát!!!Na és folyamatosan beszétem a prüntyikkel,hogy még meddig maradjanak bent!Egyenlőre nektek a 28hét legyen a cél!(aztán majd 30,majd 32 stb)
Ja igen!!!Tüdőérlelő injekció!!!Erről beszélt a dokid? Én 23hetesen kaptam egyet,majd még egyet 31hetesen.Te is kérdezz rá és adasd be magadnak,mert ha jönniük kell a babáknak,csak a hasznukra válik,ha már kaptál (legalább 24óra kell neki,hogy hasson)

Edit

Kép

Kép
edit73

Hűha, annyira jó megélni, hogy újra egy pocakos van köztünk! Nagyon szívmelegentő, ahogy megindul ilyenkor az élet köztünk. Ez ez csajok!

Nóri!
Én már semmit nem fűzök a többiek mondandójához, csak egy cím:
4D Praxis: Dr. Győrfy. Ő az egyik legjobb a szakmában! Csajok, ugye jól emlékszem a doki nevére? http://www.ultrahang.com/
És ne feledd első a PIHENÉS!
(Csak egy kérdés: én értem rosszul, hogy azt mondták, hogy a kisfiú meg a B kislány egypetéjűek? Ez különneműként hogyan lehet? Van ilyen?)

Amúgy mi is megvagyunk, majd írok az ünnepekről is.

Tali: január 15 (csüt) vagy 28 (szerda)? Iquana (kösz Lilla!)?

Viki

KépKép
vikóka

Nagyon sajnálom, ami veletek történik. Sztem a Kútvölgyiben nincs PIC, márpedig még egy "egyszerű" ikerterhességnél is jól jön, nemhogy egy olyannál, mint nálatok kinéz. Sztem mindenképpen nézz körül, hogy hová fordulj, ha nem fogod kihúzni közel a végéig. Nekem szerencsém volt, mert végül ismeretlenül is jó kezekbe kerültem, de azért nyugodtabb lettem volna, ha nem "akárki" műt, hanem olyasvalaki, akiben megbízom. (Persze a második szülés után elmondhatom, hogy az akárki jobban csinálta, mint a valaki a másodikat, de ezt az ember nem tudhatja előre.)

Nem írtam még, de karácsony előtt elmentem a házidokihoz, mert még mindig nem tűnt el a hasam érzékenysége, keménysége. Megultrahangozott és szte megsérült a kétoldali hasizmot összekötő szövet (fascia???). És még mindig nem szívódott fel a bevérzés. Hát én megeszem a kalapom, ha ezt egy tüsszentés okozta, bár szte lehetséges. De azért némi kétkedést éreztem a hangjában. Kaptam rá gyógyszert (Rutascorbin és Dycinone és Lioton gélt). Ditke?? Ezek nem egymás ellen hatnak? A heparin a liotonban és a vérzéscsillapító?
Ja és szokás szerint ő is lecseszett, hogy miért nem mentem hamarabb! Mondtam, hogy a nődoki látta és nem mondott rá semmit, azon kívül, hogy majd elmúlik.
Honnan kellene gondolnom, hogy ha mások fajta orvoshoz megyek, az kezelne???? Utálom!!!!!

És a jó dolgok:
Minike már kétszer megfordult!!! Hasról hátra és csak egyik oldalra és biztos csak véletlenül, de :) :) :) :)
Lassan kinőjük a 62-es rucikat is. Holnap megyünk háromhós oltásra és méreckedésre. Sztem hatalmasat nőtt. Folyton vigyorog és dumál. Imádom.

A nagyok kicsit náthásak, de semmi vészes. Viszont Borka sokszor ébred éjjel. Nem tudom mi lehet a gond. Ma háromszor sírt már félálomban. Sztetek mi lehet? Túl koraik neki a tündérmesék? De nem én valasztom azokat, meg nem is szokott különösebben meghatódni tőlük. Vagy az itthoni feszültségek jönnek így ki?

Detti :)
Fiaid szeme!!!! :) Már értem miért szokták Bernátot (Ambrust???) :oops: lánynak nézni.
:wink:

Jó éjszakát mindenkinek!

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Brigi!

Nekem Beni bő egy éve szinte minden éjjel sír álmában. Én semmilyen összefüggést nem találtam se az evéssel (esetleges emésztési problémák miatt),se a tv-zéssel,se a napi eseményekkel kapcsolatban. Van hogy csak 2-3szor sír egy éjszaka,van hogy 2órán keresztül 5-10percenként.
Ami tuti: 4óra után sose sír.
Ha több egymást követő éjszaka nagyon nyugtalan,magam mellé veszem és akkor biztos alszik.(he-he! most is sír :roll: :cry: )

Edit

Kép

Kép
edit73

Sziasztok!

Nóri

Örülök, h nem haragszol. :) Ami Doris leveléből kimaradt, de nekem mondta tegnap: Lilinél már a 18!!! héten látták a lemaradást. Szóval már sokkal korábban lemaradt és mégis él. És az meg, hogy egy koraszülésből marad-e vissza valami vagy nem ,annyira a vakszerencsén múlik, nem ilyen dolgokon. :( Enyémek 30. héten születtek, Niki 1 kiló se volt, mégis ő a talpraesettebb, ügyesebb, jobban fejlődő az elejétől kezdve. De szerencsére Dávid is totál rendben van. Egy barátnőmnek a 28. héten születtek a lányai és még csak tornára se kellett velük sose járni, egészségesek, okosak és hatalmasak. :D Senki meg nem mondaná erről a négyről, hogy korák voltak. Ahogy pl Baba lányairól sem. És én ismerem Doris gyerekeit, abszolút hétköznapi gyerekek, aranyosak, vidámak, okosak. Babakorban és kisgyerekkorban egy kis odafigyeléssel szinte mindent korrigálni lehet. És ott a másik véglet is, amikor időre született gyerekeknél jönnek ki súlyos v apróbb problémák, akikkel aztán ugyanúgy fejlesztésekre kell járni. :?

Járjatok utána mindenképp annak, h valóban genetikai rendellenessége van e a babónak. A Praxis tényleg a legjobb 4D-s rendelő, mindenképp menjetek el, sztem kérhetitek, h a beteg babót először csak vizsgálja meg és mondjon véleményt, aztán moziztok ti is.
Nyilván senki se szeretne egy tuti fogyatékos babát, főleg 2 másik mellé-úh sztem ezen múlhat szegénynek a sorsa. Próbáljátok kideríteni h mi baja és aztán döntsetek.

A SOTE I-en tényleg vannak ilyen lelketlen dokik, én is odakerültem amikor gáz volt és velem is ilyen szemetek voltak. Ha nem állok ki magunkért, a 25. héten megcsasziznak és akkor valószínűleg nme jártunk volna ilyen jól. :( Nagy tanulság volt ez nekem és a dokimnak is, hogy nem mindig a legkézenfekvőbb megoldás a legjobb és az orvosok is tévedhetnek. Ettől függetlenül én csak ajánlani tudom a Sote-t, (sőt, orvost is tudok ajánlani ott), mert oda küldik a cinkes eseteket, fel vannak készülve rá és nagyon-nagyon jó a koraszülött osztályuk és az ott dolgozó orvosok. (és azok emberségesek is mellesleg)

Nagyon át tudom érezni a helyzetedet, pocsék lehet neked. Én is nagyon kétségbe voltam esve amikor bekerültünk a kh-ba. Sajnos ezen nem lehet már segíteni és tényleg nem szabad összeomlani. Ilyen helyzetben sajnos neked kell összeszedni az erőtartalékaidat és küzdeni a manókért, mint egy anyatigris- ez rengeteget számít. ( Ha tudnál használni egy kis lelki támaszt, tudok ajánlani egy iszonyú jó pszichológust. Krízisambulancián is dolgozott évekig, engem 2,5 évig tanított, nagyon hozzáértő, karizmatikus személyiség-bárkit jó szívvel küldenék hozzá. Nagyon gyakorlatias is, biztosan segítene jól átgondolni a helyzetet. (emellett orvos is, úh meg is értené szakmailag is a szitut). )

A tüdőérlelő amit Edit mond, nagyon jó ötlet, mi is kaptunk 3 sorozatot is az utolsó hónap alatt. Én is kérnék mindenképp a helyedben, mert egy haldokló babával sajnos sose lehet tudni, hogy mikor adódik vészhelyzet. :( :(

Brigi

Nagyon ügyes Eme baba!!! Remélem még tudunk talizni mielőtt elutazunk. :) Niki is minden éjjel többször ébred éjjelente, sokszor ő is sírva. Gőzöm sincs mitől, de ha ennyien vagyunk, lehet akár életkori sajátosság is. Felébred teljesen, értelmesen beszél ilyenkor, meg tudja mondani, h mi baja? Niki sokszor vmi összefüggéstelen szöveget motyog és ha szólok neki, hogy nyugi, a szobádban vagy, feküdj vissza a párnádra, megnyugszik és alszik tovább. Ha pisilnie kell, ált felébred teljesen, de arra is úgy kell rákérdezni, mert magától nem mondja. Ha nem alszik du és túl fáradt, többször sír fel éjjel is, azt megfigyeltem. Ja, és mi nem olvasunk még ijesztő meséket, úh attól nem lehet nálunk.

Amúgy a tieid értik már, hogy miről szólnak ezek? Nekem ezek a klasszikus mesék még elég bonyolultnak tűnnek, nem érzem úgy, hogy tudnák rendesen követni, meg átgondolni, hogy mi hogy volt benne. ÚGy meg tuti, h csak az ijesztő boszira emlékeznének belőle. Pl a Hófehérke-sztorit nagyjából ismerik, de inkább az én előadásomban, mert a mozistól félnek. Van egy pici képes könyvük és azt nézegetve mondtam el párszor, hogy miről szól. De vagy maga a történet túl bonyolult, hogy ki mit miért csinál benne, vagy túl ijesztő, mert állandóan ugyanazt kérdezik róla és rengetegszer. Más mesét meg simán elsőre felfognak és mesélik, tudnak válaszolni, ha megkérdezem, hogy ki mit csinált és miért. Nálunk most a TeszVesz Város a sláger, bele vannak zúgva vmi piramisépítős sztoriba-Niki első hallásra megjegyezte a felét, én csak úgy lestem. :lol:

Jó fejek amúgy a dokik, egyszer az a baj, h minek mész, utána meg, h miért nem mentél hamarabb?!! :twisted: Azért remélem most már helyrejösz! És ami ott szétjött, azzal mi lesz? Ugye műteni nem kell? :shock:

Viki

Nekem jó mindkét időpont és az Iguana is!!! :D Nyami!!!

Cat

A színházproject él még? :) Akkor jó, ha Detti se találja az albumot, nem én vagyok vaksi. :wink:

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Sziasztok!

Lilla :) ,Detti :)
Zoli piszkálta az albumot tegnap mint Admin, ezért nem látszott. Meg is kapta érte a beosztását. 8) Mostmár jó, nézhetö.

Én a helyetekben Dr Hajdú Krisztinát próbálnám utólérni. Ö ma magyarországon a legjobb Uh specialista. Régen a Szabolcs utcai kórházban volt, meg a Praxisban. Hátha valaki tud töle elérhetöséget, szerintem soron kívül megnézne.

Vikóka :)
A Györffy Mátyás nem doki, hanem szonográfus. Hajdú Krisztina viszont orvos. Persze mi is elégedettek voltunk a Györffyvel, kétszer is voltunk nála, de Nóri esetében inkább a dokinöt ajánlom.

Nekem a talira a jövö hét utáni hét jó csak, de akkor bármelyik nap. Megint bébiszitter keresésben vagyok, jövö hét végéig meg kell találnom a megfelelöt.

Lilla :)
A színházzal az a gondom, hogy nem kapok ennyi jegyet egymás mellé, a színházjegyes néni azt mondta, hogy no chance. Be kellene menni az Operettszínház jegypénztárába jegyet venni, ha fent van a februári szereposztás. Sajnos nem tudok bemenni a munka mellett. Szereposztás nélkül nem érdemes néznünk, mert elég drágák ahhoz a jegyek, hogy szar szereposztással nézzük meg. Elisabeth sajnos csak májusban lesz legközelebb. :cry: :cry:

Cat
Kép
cateye

Cat

Fent van a febr műsor szereposztással, de őszintén szólva, fogalmam sincs, h kik a jók. Nézd át ha van időd és válasszunk ki minden előadást ami szóba jöhet. Én hétfőn az államvizsga után elvileg be tudok nézni a pénztárba. Addigra akkor tudnunk kéne, h hány jegy kell és mire.

De ha másképp nem megy, akkor csinálhatnánk azt is, h 2-3-4-esével veszünk jegyet, ha úgy van. Előadás közben úgyse trécselünk. :D Kár, h az Elizabeth nem megy. :( Ahogy láttam, van Mozart, meg Abigél- de Te vagy a szekértő. :wink:

Néztem az albumot, jók a képek. Főleg a hóban pózolós tetszett, már nem is tudom melyik fiú volt a sztárja. :D Szóval ilyenkor is mentek ládázni? Egyszer még összehozhatnánk vmi-t mielőtt megyünk. :?: Gyűjtöttem egy csomó kindertojás vacakot a ládákba. :wink:

Beszéltem Katával, kicsit el van havazva, mert a fiúk otthon vannak, de elvileg mindkét januári taliidőpont jó lenne neki.

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Lilla :)

Az még nem a szereposztás ami fent van, hanem az összes szereplö. Az aznapi szereposztás csak január végén fog kiderülni.

Ahogy nézem, a Mozart jöhet szóba. Én azt MÁZS-al ajánlom, sokkal jobb mint a Dolhai, hitelesebb. Szerintem, és ez csak tipp a február 4 és 6-i elöadások lesznek Mázsosak. Az elsö amikor elkezdik játszani általában elsö szereposztásos, az Dolhais, de erre sem lehet mérget venni. :( Ha be tudsz ugrani a jegypénztárba, akkor vehetsz rá jegyeket. Abban a hónapban más darabot nem látok amit ajánlanék, csak mondjuk a Menyát, amit Vikó nem akar megnézni, de az szombati elöadás lesz. Ja és csak elsö kategóriás jegyet érdemes venni, mert onnan élvezhetö igazán. Na meg ha már kiadunk 6000 Ft-ot per kopf, akkor jó helyen üljünk. Nekem jó ha 3-asával ülünk az is.

Kinek van kedve? Ki jönne?

Cat
Kép
cateye

Hello!

Megvan a szakdolgozat-bírálatom :D :D

íme:

V é l e m é n y

Bordás Lilla tanácsadó szakpszcihológus hallgató: Első gyerek születése, mint krízis

Dupla öröm – dupla gond: krízis ikrek születésekor

c. szakdolgozatáról

Újszerű, originális megközelítésű dolgozatot írt Bordás Lilla. A dolgozat alcíme: „Dupla öröm – dupla gond: krízis ikrek születésekor.” Az első gyerek születésének, mint krízishelyzetnek, speciális változatáról szól a dolgozat. Az első gyerek születése, mint krízishelyzet ismert jelensége a krízis-szakirodalomnak és a krízisintervenciónak. Ikrek születése után kialakult problémákkal alig foglalkozik a szakirodalom. Annál jelentősebb, hogy a dolgozat írójának sikerült megkérdeznie 85 anyát. Közülük 42 anyukának az első gyermekei ikrek, 43-nak pedig egy gyermeke van. (Első gyerekek anyukáit kérdezte meg.)

Az eredmények értékelése előtt fontos kiemelni a dolgozat bevezető fejezetének értékeit, amelyben a krízislélektani alapfogalmak, az életszakasz-váltások és az első gyerek születését jellemző problémák mellett részletesen foglalkozik az ikrek születésének és nevelésének sajátos jellemzőivel az ikerterhességtől kezdve a napi életvitel szervezéséig. Saját tapasztalatán is alapuló tanulságokat fogalmaz meg, amelyek nagyon értékesek, különösen a szakirodalom említett hiánya miatt. Különösen érdekes az „apa-gyerek kapcsolat ikrekkel” c. alfejezet.

A vizsgálat alapját adó kérdőívet két változatban szerkesztette meg, külön az egy gyerekes és az ikres anyukák számára. A kérdőívet internet segítségével juttatta el az alanyokhoz.

A kapott eredményeket sokféle összefüggésben hasonlította össze. A válaszok egy része az első gyereket nevelő családok mindegyikére vonatkozott. A vizsgálat alapján kimutathatók voltak az első gyerekek születésével szükségképpen megjelenő nehézségek. A kérdőív alapján kapott válaszokat elemezve főleg a párkapcsolat változásai a gyerek születése után témakörben kapott figyelemreméltó, szignifikáns eredményeket.

A dolgozat legjelentősebb eredményei az „ikres csoport” válaszainak elemzéséhez kapcsolódnak. Ebben kitér az időre születettek és a koraszülöttek közötti különbségekre, az orvosi beavatkozás hatásainak elemzésére, az ikrekkel való érzelmi kapcsolat nehézségeire, a mesterséges megtermékenyítés sajátos hatásaira, az ikrek gondozásával szükségképpen együtt járó nagyobb monotónia elkerülésének problémáira, a kontrollképesség és a hangulatváltozás nehézségeire, a koraszülötteket nevelő szülőpár speciális nehézségeikre.

A dolgozat befejező része egy minden problémára kiterjedő összegezés az ikreket nevelő családok sajátos problémáiról.

A személyes indíttatás hitelesíti a vizsgált problémák magyarázatát és a lehetséges megoldásokat. A dolgozat értékes hozzájárulás az ikreket nevelő anyák/családok problémáinak árnyaltabb megértéséhez és árnyaltabb megoldásához.

Minősítés: jeles (5)

Budapest, 2009. január 5.

tökre örülök neki, gondoltam megmutatom nektek is. :D

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Hű,Lilla!

Ez igen!!!! :lol: :lol: :lol: Minden elismerésem a tied!!! Ha ilyen minősítést kaptál,igazán szép munkát végezhettél!!!Gratulálok!

Edit

Kép

Kép
edit73

Sziasztok!

Majd este jövök és válaszolok mindenre mert közben új híreim is vannak mert mondtátok, hogy ne hagyjuk annyiban a dolgot és ma körbetelefonáltam egy csomó helyet majd leírom, hogy mi volt!

Most csak annyit ,hogy Vikóka rosszul értelmeztem az orvos szavait, mert amint elolvastam amit írtál ez nekem is szöget ütött a fejembe, hogy ez nem lehetséges és megkérdeztem a páromat és azt mondta, hogy valamit nagyon félreérthettem, mert a doki nem is ezt mondta hanem, hogy egy a valamilyen csatornájuk vagy mi, ő sem egészen emlékszik rá pontosan, de majd megnézem a leleten és kijavítom a hibámat. :) De nem csodálom, hogy félreértettem mert mindent mondott aztán én meg csak ültem, és dolgoztam föl amiket mond és a papírokat is a párom intézte. :? csak most mennem kell mert jönnek a testvéremék, de este jövök. :)

na puszi
Nóri
Vendég

Nóri!
Várom a híreket!

Csajok!
Hívott ma a kolpingos csaj.Még nem küldte meg a visszaigazolásokat,de rendben vannak a foglalások.István-házban kaptunk szállást megint:3család lent a földszinten,3fent az emeleten (szerintem a 4fős családok lesznek fent).Végösszeget tudok,ha esetleg valakit érdekel.De 1-2napon belül megküldi e-mailben is és azt majd mindenkinek továbbítom.

Cat!
Lesz leesésgátló az egyik szobában a franciaágyon.Így jó?

Edit

Kép

Kép
edit73

Jaj!és képzeljétek: :lol: :lol: :lol:
apa összetalálkozott ma egy kóbor jézuskával :wink: :lol: .A kezébe nyomott egy "2éjszakás kettesben eltöltendő sárvári pihenést"!!!!!! :wink: :lol: :lol: Úgyhogy 3hét múlva pihizünk! :D

Edit

Kép

Kép
edit73

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?