Sziasztok!
Mindenkinek boldog új évet kívánok!
Nekem sajnos munkával telt az új év, de már megszoktam
Nóri!
Üdv köztünk!
Én ugyan csak kettes ikres vagyok, de van hármas ikres ismerősöm
Nekik PP tripletjük volt és szerették. Nekem PP Duett vol és azzal is meg voltam elégedve, strapabíró kocsi volt. Másfél évnél tovább úgysem fogod használni szerintem, maga a kocsi sem könnyű és még 3 gyerek benne... Mikor terhes voltam és megpróbáltam a hármas ikres barátnőm kocsiját eltolni, azt hittem le van fékezve. Aztán kiderült, hogy csak a kocsi és a 3 gyerek súlya miatt nem bírom megmozdítani
Fürdetés: én nem a fürdőszobában hanem a gyeekszobában fürdettem. Sima kiskádunk volt álvánnyal, semmi extra. Eleinte nagyon kevés víz is elég a fürdetéshez, nem nagy cucc bevinni, pláne mikor apa is otthon volt hogy segítsen. Persze mire az egyikkel végzel elhűl, úgyhogy cserélni kell. De nekem így volt praktikusabb, mert sokat voltam egyedül, így nyugodtan megfürdettem, felöltöztettem, megszoptattam az elsőt, betettem a kiságyba, ott biztonságban volt, aztán így nyugadtan kezdhettem a másodikat. Ezt persze Te tudod, hogy mennyi segítséged lesz, leszel-e egyedül, stb.
Etetés: én szoptattam az ikreket 2 éves korukig, az első hat hónapban csak tejcit kaptak, úgyhogy hidd el, meg lehet csinálni. Nekem annyi tejem volt, hogy egy harmadiknak is jutott volna, volt egy ikerpár ahol pótlásnak tőlem vitték a tejcit
Persze hármas ikreknél valószínű, hogy kell tápszer, de akkor is lehet váltogatni, hogy melyik étkezésnél ki az aki szopik és ki az aki tápszert kap. Tudom, hogy a kismama magazinok tele vannak a cumizavaros gyerekekkkel, de őszintén szólva én nem hiszek benne. Az enyémek szépen ettek cumisüvegből lefejt tejet és mellette szoptak is. Petrám 3 hónapos koráig egyáltalán nem szopott, neki fejni kellett és utána mégis áttért a cicire. Sőt, leszoktatni sem volt kis meló
A mai napig tudják, hogy melyik cici kié volt és mindig megsimogatják
Mondjuk megnyugtatásra sosem használtam cumit, csak cumisüveget etetésre. Bocs a cumisoktól, de szerintem ronda látvány egy néhány hónaposnál nagyobb gyerek cumival a szájában, szóval ezt megelőzendő én nem adtam nekik cumit. Szopipárnám nem volt, két nagypárnát tettem a térdemre és úgy szoptattam ha egyszerre kellett őket, ha meg külön akkor egyszerűen csak ölbe vettem. Eleinte a kókuszpólya jó volt, könnyebb volt tartani benne, abban is aludtak, így tuti nem fáztak meg, takaró sem kellett. Aztán jött a hálózsák, azután mikor elkezdték utálni akkor a takaró.
Mellszívó: nekem Avent kézi szívóm volt, nagyon jó kis gép, de biztos egy elektromossal gyorsabban lehet végezni, olyat nem próbáltam. Mondjuk szerintem az elején kézzel kell fejni, mellszívóval már csak akkor érdemes ha sok tejed van. Kézzel én még mindig többet tudtam fejni mint szívóval. És ha lefejtem és azt hittem hogy tuti üres a mellem akkor ha valamelyik épp utána felkelt és szopcsizott még simán tudott szopni is, szóval a legjobb mellszívó még mindig a gyerek
Altatás: én eleinte egy ágyban altattam őket, aztán amikor már nagyon forogtak és zavarták egymást akkor kerültek külön kiságyba. Eleinte egy szobában aludtak veünk, mert mi épp akkor építkeztünk és még nem volt kész a gyerekszoba, de pár hónaposan amikor kész lett akkor külön költöztek és így egy szobában, de tőlünk külön alszanak. (Egészen addig míg éjjel fel nem ébrednek és át nem jönnek
)
Légzésfigyelő: nekünk nem volt, én feleslegesnek tartottam, de mindenki szíve joga, hogy hogy dönt. Mondjuk látom, már megvettétek, pedig használtan is sokat lehet kapni, nekem két barátnőm is vett, aztán egy pár hét után már nem használták, szinte újként adták el, féláron. Meg ha Bp. közelében laktok akkor ott talán van olyan hely ahol kölcsönözni is lehet.
Utazóágy: nekünk volt, de nem sokat használtuk, így utólag már nem venném meg. A legtöbb szállodában simán adnak kiságyat, oda nem kell vinni. A nagyszülők eleinte hozzánk jöttek, vagy csak nappalra mentünk hozzájuk így nem kellett, amikor meg nagyobbak voltak akkor aludtak a rendes franciaágyon, csak körbepárnáztuk őket. Annyi kacatot kellett magunkkal vinni, hogy nem cipletük az utazóágyat, hiába volt. Jó ha 2-3 alkalom volt amikor benne aludtak, de azokat is meg lehetett volna oldani nélküle.
Ruha: én csak akkor öltöztetem egyformába őket ha van olyan ruha ami mindkettőnek nagyon tetszik és kikönyörgik vagy ha a rokonok, barátok egyformát vesznek. Bár mostanra már ők is tudják, hogy ha nem egyforma az még jobb. Eleinte újonnan vettem a ruhákat, aztán ma már csak fogom a fejem, hogy hogy adhattam ki 3-5 ezer forintot egyetlen rugiért mikor turiban ennyiért egy egész szatyorral kapok
Eleinte a férjem is úgy gondolta, hogy mindenből csak az új jó, aztán mikor rájöttünk, hogy most 4 évig a gyesből meg az ő fizujából kell kijönnünk, akkor lejjebb adtuk. És nem gondolom, hogy bármi hátrányuk származna abból hogy most turis ruhában járnak. Sőt, imádnak turizni
Szerintem ne vásároljatok ész nélkül, sőt, még azt is megkockáztatom, hogy pl. a légzésfigyelőket visszavinném a boltba, hátha megengedik levásárolni az árát, és kölcsönöznék valahonnan, vagy vennék használtan. Az árából sokkal hasznosabb dolgot is vehettek.
Remélem nem haragszol meg azokért amiket írtam...
Na, annyit írtam, hogy többre meg nem maradt időm
Holnap ovi, úgyhogy harcolnom kell a csjokkal hogy hamar lefeküdjenek, mert különben irtózatos balhé lesz reggel ébresztéskor
Ditke