Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Az én papíromon is veszélyeztetett terhes szerepel....ha a várandósság alatt bármilyen gyógyszert kell/kellett szedni ráírják, különben nem tudnak receptet írni....amúgy olyan kód, hogy egészséges terhesség nincs :shock: ...és kódolni muszáj, különben a TB nem fizet...

Heni!
Köszi a felvilágosítást melltartó ügyben :D , bár az eladó is szólhatott volna...most viszont dunsztom sincs hogy mekkora kell...felpróbálni nem lehetett :( ...

Vettem ma egy szívhang hallgatót, de semmit se hallok vele, a fonendoszkópommal jobban lehet hallani, ahogy csobog, szívhangot egyikkel se...szóval én nagyot csalódtam benne, tovább is adok rajta, ha valaki kéri, szóljon....Bébé Sounds garanciás, majdnem vadi új...5e-ért odaadom....

KépKép
amadea

Sziasztok!

Olvasgattalak Titeket, és bevallom nőiesen irigyellek is benneteket. Ma annyira szerettem volna pihenni és aludni, mert valamit összeettem - a napi egyszeri evésemmel... - és ment a hasam. Nem éreztem magam túl jól. De sajnos kisfiamnak nem ez a program szerepelt a tervei között. Elkezdődött ugyanis a házkutatási szezon. Mindent rámol, pakol. Hiába próbálom kordában tartani, nem megy.

Egy nagyon fontos tanács, amit én nem igazán fogadtam meg, és
most mit nem adnék ezért: Pihenjetek és aludjatok annyit, amennyit csak tudtok!!!!! Később időhiány lesz!

Niki: Gratula a kislányhoz! És szerintem nyugodtan láthattad a mozgását, főleg, ha nincs olyan nagy babaháj a pocakodon :lol: .

A veszélyeztetett terhességhez pedig annyit, hogy nekem sem most, sem az előző gyerekkel nem kellett szednem semmilyen gyógyszert. Bongi a legideálisabb terhességem volt, mégis mindig azt írták a papírra, hogy veszélyeztetett terhes vagyok, vagy vetélési gyanúm van. Szóval szerintem sem kell foglalkozni ezzel!

A babát már Apa is érzi. Lehet, hogy már rutinos ebben :), hiszen Bongort néha még a 30. héten sem érezte :lol: . Nekem is vannak olyan napok, amikor jobban érzem és van olyan, amikor kevésbé. No és előfordul, hogy akkorát rúg belém - valószínű valamilyen ideget talál el - hogy az egész hasam belezsibbad :):

Az úszó ágyra visszatérve, azt hiszem Noémi kérdezte - nem vagyok benne biztos, és most nem tudom visszanézni - én a Mini Manó boltban vettem tavaly, de most a honlapukon nem láttam. Sajnos a nevét sem tudom, mert a csomagolástól megszabadultam :cry:

Puszi Nektek
torokka

Sziasztok!

Hú, de sokat írtatok. Annyi téma lett feldobva, hogy nem is tudom mihez szólja hozzá.

Kiságy!
Nekünk hagyományos van, a párom szerelt a lábaira kerekeket, így bármikor áthúzhatom másik helységbe, ami néha nem hátrány. Példa: a lányomnak volt olyan időszaka, amikor , ha nem látott üvöltött, így még tusolni sem tudtam, ha napközben ketten voltunk otthon. Így viszont oda lehet húzni az ágyat a fürdőszobaajtóba. Amíg kissebb lehet a hordozóban is, de ha már ki tud mászni, vagy fel tud borulni, ha bekötöd :shock: akkor is, biztonságosabb az ágy.

Aztán jött az a korszak, mikor hiába aludt másfél éves koráig egyedül a szobájában, egyik napról a másikra velünk akart, akármit csináltunk. Ez a szeparációs szorongás, ha jól tudom. Mivel akkor még a régi lakásban laktunk, ahol mind a mi hálók, mind az ő szobája olyan kicsi volt, hogy másik ágy nem fért el, muszály volt közénk vennünk,ami nem mindig pihentető. Az új házba költözéskor, ezt már jó előre eldöntöttem ,vettünk neki egy nagy dupla ágyat. Elalváskor én is mellé férek mesélni, vagy ha lázas, ott tudok aludni mellette, vagy ha itt alszik az unokatesó, együtt tudnak aludni. Ja és nem kell többször új ágyat venni neki :D , ha már fiúzni fog, akkor sem :D

Én 5-én megyek UH-ra, remélem kiderül, hogy fiú-e vagy lány.

A betegségkódokkal kapcsolatban: Amandea! Nekem az van rajta: Terhesség, bizonyított.

De jó nektek, hogy már érzitek a mozgást, látom olyanok is akik fiatalabb terhesek nálam :(

Kép
Kép
sosi

Sziasztok Lányok!

Bvigh, a fiók csinálás, így könnyűnek tűnik, de nekünk a gyakorlatban sajnos nem ment. ÍGy lett az, hogy a szekrényt megcsináltuk, de a fiókhoz kihívtuk az asztalost! De mivel a pelenkázó összesen 3 fiók - szinte semmi más, ezért gondoltam az egészet megcsináltatni. Remélem 30 000 -ből kijön, mert max ennyit szánunk rá! (anyósom karácsonyi ajándéka :) )
A babakocsi egyébként szuper, én is ilyet akarok, csak ha lehet egy nagy karral a két kicsi helyett!

Szheni, tök jó hogy kaptok cuccokat. Persze az az első, aztán utána kezdenék én is csak vásárolni. Tök jó, hogy érzed a babát. Milyen meleg vízben fürdesz? Mennyi ideig? Én is úgy fürdenék, de eddig nem mertem...

Évi, üdv közöttünk!

Ácica, mi a lánynév?
A fogyásról / hízásról: szerintem bárkinek sikerülhet a szülés előtti súlyra visszatérni. Egy a fontos a hozzáállás. Most nem szabad úgy hozzáállni a dologhoz, hogy kettő helyett eszünk, ugyanis ez nagy hülyeség és semmi mást nem érünk el vele, mint hogy kitágul a gyomrunk, és az szülés után sem megy vissza.
Ezt írja a könyvem: " Valójában csak az utolsó harmadban kell többet ennünk - és akkor is mindössze 200 kalóriával - mint a terhesség előtt, ami összesen napi 2150-2300 kalóriát jelent. Ez a 200 kalória többlet pl.: 1 tál műzli sovány tejjel, vagy 2 szelet margarinos pirítós vagy egy csésze tej és egy banán vagy 1 pohár gyümölcslé és 1 főtt tojás.
Szerintem ez azért is fontos, mert a férjeink részéről is jogos igény, hogy belátható időn belül a "régi" feleségüket kapják vissza. Tudom, hogy a szoptatás sem a fogyókúráról szól, de szerintem odafigyeléssel és tudatos táplálkozással nem lehet gond! Én pl. jövő karácsonyra szeretnék újra 54 kg lenni.

Amadea, a szívhanghallgatót valamilyen zselével kell használni! Szárazon nem hallani semmit! Én a Jhonsons zselés olaját használom (oil gel). Ebből nyomok kb. 2-3 borsónyit a hallgató korongra, azután leülök a kanapéra. (kb. félig ülő pozíció - nem jó, ha lefekszel, mert akkor a baba is hátrébb kerül, és nehezebb megtalálni). A hallgatót maximumra hangosítom fel, és alul kezdem a szeméremszőrzet fölött. Szépen lassan haladok, most már egészen fentig megyek, kb. a köldököm alattig 3-4 cm-el, de Áron általában lent szeret lenni! Szilveszterkor megtaláltuk a barátnőimét is, szóval szerintem tuti működik a készülés, csak elsőre kell belőni! Sikerült így? Ha nincs ilyen olaj zseléd, a sima babaolaj is jó, de a zselé még jobban vezeti a hangot. Néha egy kicsit magát a hallgatót is kell dönteni, de csak kicsit!

Trokka, igen én kérdeztem az úszó ágyat! Nagyon tetszik, majd megnézem!

Mi megkaptuk karácsonyra a kiságyat! Nekünk a kombi szóba sem jöhetett, mert nagyon nagy. Az ágy 60x120-as, de én igazából nem is akartam átalakíthatót, mivel több babát szeretnénk, és majd a nagynak veszünk új ágyat.

Megpróbálom feltenni az ágyat, és a pelenkázót, amit kinéztem!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Kép

Ez a Brendonban 90 000 Ft! Én egyszínűből szeretném!

Kép

Ez pedig a kiságy, persze matrac nincs hozzá!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Noémi!
Köszi a tippet! Ez ilyen szivacsos, azt is lehet zselézni?

Sosi!
Nekem a doki mondta, hogy nincs ilyen BNO kód, annyira nem izgat a dolog, februártól úgyis tp-re szeretnék menni....csak remélem, hogy ettől még járhatok tornázni...

KépKép
amadea

Szivacsos?

Nem az Angelsounds fajta?

Kép

KépKép
KépKép
kfnoémi

Sziasztok!

Amandea! Szerintem nyugodtan tornázhatsz. És mit tornázol? :?:

Rakok fel képet a lányom mostani szobájáról. Íme a nagy ágya: Kép

Kép
Kép
sosi

Noémi!

Tök jó a kiságy, le lehet csúsztatni a rácsot? Jól látom? Ez annyira jó lett volna nekem is. De már nem veszünk másik ágyat.

Kép
Kép
sosi

Sziasztok :)

Látom megy a terefere, elég volt visszaolvasni. Néha azt sem tudom kinek címezzem amit írok, így aztán gondolom észrevettétek, hogy névre szóló üzenetet ritkán használok :D

Kiságy: kombi, később is lehessen használni, meg aztán szvsz praktikus is. 48 E és nincs hozzá matrac sajna. De hátha látok olcsóbban máshol :)
Kép

Nekünk utazóágy és járóka nem kell hála égnek, megvan még amiben én rosszalkodtam :D Járóka összecsukható fa, és szereltetek rá kerekeket apukámmal, meg az alját is kicseréli.

Szívhang hallgató: Nekem is szivacsos. :) Hát néha nagyon elbújik Pocok akkor nem hallom, de karácsonykor a fél család végighallgatózott :D Este mikor jobban érezni a mozgást, akkor lehet jól hallani.
Kép

Babakocsi: hát mivel mi ezt az egy babát tervezzük csak a használt marad, vagy nagyon nagyon olcsó új. :) A keretet alig bírtam felnyomatni 50e Ft-ra, Rod ezért is morgott már.
Kép Álombabakocsi amilyen nem lesz, mert 80 e az ára minimum :(

Kép A másik nagy szerelem ez elvileg használtan már van 50 e alatt

Babarucik: Sajnos a tesómnak esze ágában sincs egy fillért sem adni. Merthogy lakásra gyűjt és törleszti az autó részleteit. Csak a szája jár, meg fitymálja ami a másiknak van. (Rod szerint irigykedik, amiben van némi igazság az életvitelét nézve) Nah azért vett egy 50-es méretű rózsaszín body-t, meg egy 50-es vastag téli rózsaszín harisnyát. Nyárra harisnya!!! Szegény kölyök és ha mégis Ábel lesz Emma helyett megkukacosodik a nyárra? Jól bevásárolt a nagynéni.

A rokonoknak megmondtam, nehogy eszükbe jusson össze vissza minden hülyeséget vásárolni, meg nagy rakat rózsaszín ruhát (anyós ugyebár kijelentette neki csak lányunokája lehet és ezzel eteti az egész famíliát) pláne pici méretet. Kiírtam a babakelengyéből egy listát, és mindenki odaírhatja, hogy mit akar venni és slusz passz. :D

Na jó most már eldugulok. Rá akarom venni apit, vigyen ki megsétáltatni. :D
Vendég

..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szheni 2011.11.15 00:53-kor.

Heni

Kép
szheni

..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szheni 2011.11.15 00:53-kor.

Heni

Kép
szheni

Sziasztok!

Amadea, ha ez a hallgatód van, akkor nem biztos, hogy hallani fogod. A gyártó azt írja, hogy 5 hónapos kortól lehet hallani, én úgy tudom, de ezt találtam: "Gyermeke hangjait a terhesség 3. trimeszterében (7-9 hónap) hallhatja legkorábban a készülékkel!"

Anuk, ha csak 1 babát terveztek mindenképpen praktikus a kombi ágy, mert akkor tényleg a gyerek 6 éves koráig tujátok majd használni! Elég sokat adnak el a neten, szerintem találsz olcsóbbat! És szerintem 50-es keretből is inkább a neten nézz babakocsit! Kb. nálunk is ez a keret, de van egy nagyon jó bababizományi, onnan akarom beszerezni!

Sosi, nagyon jó a lányod szobája, és tényleg praktikus a nagy ágy!

Szheni, és is veszek légzésfigyelőt, mindenképpen a mellett vagyok, majd mesélek, de most mennem kell!

KépKép
KépKép
kfnoémi

..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szheni 2011.11.15 00:54-kor.

Heni

Kép
szheni

Hát a neten lesz kombiágy az biztos, mert bababoltban 70 körül van. Ez a bogi ágy már teszveszes. :)

Hú a vaterán nem vok fenn, de az a 46 ezres jól néz ki. 50 fölé egy fillérrel sem mehetek, sőt az 50-be utalás, csomagolás, posta minden bele kell férjen.

Mondjuk Rod mondta, hogy amíg AFP eredmény és 18 heti genetikai uh eredmény nincs, addig nem veszünk ilyen nagy dolgokat.

Most megyek, tengericucu takarítás :)
Vendég

http://www.kindermobel.hu/kisagy.shtml

itt mos 39.000.- a kombi kiságy

Zsu

Kép
bvigh

Nekem is Bébé Sounds márkájú szívhanghallgatóm van, szivacsos, és még én se találtam meg a szívhangot :( Susogást azt lehet hallani.

Jaj, már úgy várom hogy mehessünk 4d-re. Holnap hívom fel a védőnőt az afp miatt, hogy megvan-e. No meg kiderül, hogy a férjem hogy dolgozik a héten, jövőhéten, és utána felhívom az Istenhegyit, hogy mikor mehetnénk. Már több mint 6 hete nem láttam kistesót, férjem meg még sose :shock:

Mi eladtuk Zalán első babakocsiját, Maxi-Cosi (végülis Quinny elődje volt az a típus ami nekünk volt) volt, használtam vettem a vaterán. Volt mózese, hordozója, sportrésze, 3 kerekű volt. A mózes és a hordozó szuper volt, de a mózese nem volt túl nagy így már 5 hónaposan alig fért bele, és a sportrésze meg éppenhogycsak dönthető volt, úgyhogy emiatt eladtuk és vettünk egy Pierre Cardin sportkocsit, ami 175 fokig dönthető. De ezzel nem vagyok nagyon megelégedve, vissza kell vinni majd javíttatni, mert pár helyen elszakadt a huzata. De Zalánom nappal babakocsiban alszik kint, úgyhogy amíg nincs cserebabakocsink, addig nem tudjuk nélkülözni a mostanit, amíg szervízben lenne.
Szóval most újra babakocsit keresünk, mi is használtan főleg, a határ 60ezer forint. De mindenképpen ilyen travel systemesben gondolkozunk, de nem 3 kerekűben, de legyen benne hordozó, mózes, normálisan dönthető lábzsákos sportrész és persze jó lenne ha kicsire lehetne összecsukni, mert a Maxi-Cosi bazi nagy volt, és a mostani sportkocsink is lapracsukható, nem esernyőkocsira.
És persze Zalánnak kell majd a babakocsihoz egy testvérfellépő, hogyha elfárad, legalább felállhasson rá.

Kép
Kép
evicuska

Előbb elküldtem egy hsz-t, de a babanet nem akarta közzétenni :evil:
CSak annyit akartam még, hogy tegnap nézelődtünk a német ebayen (www.ebay.de) és ott is érdemes körülnézni pl. babakocsi ügyben is. Újonnan is olcsóbban be lehet szerezni néhány babakocsit (pl. ami nekünk nagyon bejön, kintről 58ezer ft postaköltséggel együtt, itthon min. 80ezer, boltban 100ezer), a használtak között is érdemes böngészni. Persze nem mindenki postáz, szóval arra is figyelni kell.

Kép
Kép
evicuska

Sosi!
Kismama tornára szeretnék járni, de kell igazolást vinnem az orvostól.

Noémi!
Igen, szivacsos, olyan, mint amilyen Anuknak van. A fonendoszkópommal jobban hallom és babócát sem idegesítem fel az állandó recsegéssel....

Heni!
Légzésfigyelőt én is szeretnék venni.

Anuk!
Nekünk a Heni által bemásolt 1. számú babakocsink van...eddig tökéletesen működik :D ...48e-ért vettem a Picurka bababoltból és másnap futár hozta házhoz....

Vettem melltartót!Bár csak jövő héten érkezik meg, Triumph és kellett a D-s.

KépKép
amadea

..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szheni 2011.11.15 00:54-kor.

Heni

Kép
szheni

Sziasztok!

Köszi a megnyugtatást a pocakmérettel kapcsolatban :D Alább csatolok is egy tegnapi képet, hogy megmutassam magam.

A kombiágyak nagyon klasszak, amiket felraktatok. Én eddig a Brendonba találtam (34ezer), de azon nincs pelenkázó. Úgyhogy hamarosan elkezdünk jobban körbenézni.

Heni, én használtam az olajat, de nagyon kiszáradt a bőröm tőle és valószínű, hogy attól lettek pöttyeim. Azóta nem mertem használni, de sokak javasolják a sima étolajat vagy olivaolajat. Lehet, hogy kipróbálom én is.

KépKép
süni76

Jajj, a kép lemaradt...

Kép

KépKép
süni76

..

Heni

Kép
szheni

Sziasztok!

Mennyit írtatok!

Én még kiságyról nem nyilatkozok, mert remélem megöröklöm a kolleganőmét, ahhoz csak pelenkázót kell csinálni, ha nem, még a hugomé is megvan. Egy asztalos csak össze tudja ismét rakni:).

Babakocsi: szerencsére a nagymama veszi, de 30-40 e-nél többet nem szeretnék rá költeni, de csak azért, h maradjon másra is pénz:). És olyan szeretnék, ami nagy kerekes, mózese meg sport meg autós ülés is van hozzá:).

Süni: szép a pocid nagyon! Tök jól látszik!!!

Amadea: örülök, hogy sikerült melltartót venned!

Heni: nekem tuti lesznek striáim, meg a meglevőkön felül. Én tavaly kezeltem ezerrel jó zsíros testápolóval, naponta 5ször, de nem használt. Szóval most sodrósom az árral, mert sztem ha ki akar szakadni a bőr, sajnos ki is szakad:(.

sosi: nagyon szép a lányod szobája!

Jó éjszakát!

Holnap munka! :cry:
Vendég

Sziasztok Lányok!

Tegnap értünk haza egy ötnapos kiruccanásból, ezért csak így, megkésve tudok egészségben gazdag, boldog, babázással teljes új évet kívánni Mindenkinek :)

Anuk, nagyon jó a kiságy, amit feltettél! Ilyesmit gondoltunk mi is, el is kezdtem nézelődni a neten, de eddig ez tetszik a legjobban, főleg, hogy cseresznye színben is van, mi ilyet szeretnénk. Szóval nagyon köszi, hogy feltetted a képét :)

Heni, én használok krémet, babylove márkájút (ha jól tudom, ez a dm saját márkája). Kb. ötször használom egy héten, a hasamra és a mellemre, eddig meg vagyok vele elégedve, bár tényleg nem tudom, hogy a krém miatt, vagy egyszerűen genetikai dolog, hogy nincsenek csíkok a bőrömön, még fogyás után sem alakultak ki eddig...

Légzésfigyelőt mi is fogunk venni. Inkább riasszon tévesen, mint ne legyen, amikor szükség van rá, én így gondolom...

Ha valaki még szeretne kismama ruhákat venni, a teszvesz-ről rendeltem felsőket mielőtt elutaztunk, már megjött, és nagyon tetszenek. 3000 Ft-ért vettem db-ját, teljesen új, és nagyon jó anyagból vannak. Nem fűződik érdekem hozzá, de ha valaki szeretne még ruhákat, akkor megírom a felhasználónevét a lánynak, aki árulja :) (bár az is lehet, hogy már tudtok róla, csak amilyen ritkán jövök és nem tudok mindig visszaolvasni, lemaradtam róla :) )

Olvastam, hogy már mennyien érzitek a babamozgásokat. Sajnos én még semmit nem éreztem eddig, de azért nyugodt vagyok, mert két hete láttam mennyit bohóckodik odabenn :). Remélem azért hamarosan mi is érezni fogjuk a mocorgását :)

Magdi
magdii

SZIASZTOK!
BOCSI, HOGY IDETOLAKSZOM, DE NEKEM VAN EGY FELESLEGESSÉ VÁLT SZÍVHANGHALLGATÓ-KÉSZÜLÉKEM. HA VALAKIT ÉRDEKEL ÍRJON A NOI2005@FREEMAIL.HU-RA!KÖSZI
zsannus

Süni!
Nagyon szép, formás pocid van!!!

Én avonos krémmel kenem magam (hasam, popsim, combom és a cicim is-a bimbók kivételével) minden nap az esti tusolás után, eddig elégedett vagyok vele, bár a neheze szerintem csak ezután jön....

Kiságyak nagyon szuperek!

Az én szívhanghallgatóm is eladó...

Magdi!
Nekem jöhet priviben a felhasználónév!!! És köszi, hogy megosztottad az infot!

Szegedi kismamik!
Nektek nincs kedvetek tornázni? Csak hogy ne menjek egyedül....

KépKép
amadea

Na a lényeget meg lehagytam :oops: : végre én is éreztem rugdosást :D

KépKép
amadea

Sziasztok!

Írtátok sokan a légzésfigyelőt. Nekünk van. Angel Care típusú. Tavaly került 31.000 forintba és adtak hozzá kakis pelenka tárolót is. Nekem egyszer sem riasztott még be a 10 hónap alatt, viszont van egy titka, hogy ne legyen fals riasztása. Megpróbálom értelmesen leírni, remélem érthető leszek. A légzésfigyelő két külön álló kis panelből áll, amiket össze kell kötni mind egymással, mind a vezérlő készülékkel. A két panel kerül a matrac alá. Ennek a két panelnek az összekötésén múlik az Angel Care típusú készülék lehetséges fals riasztása. A két panelt úgy kell összekötni, hogy a kiságy alsó részén - amire rámegy a matrac - lévő rács alatt kell átfűzni a madzagokat és úgy kell összekötni. Ezt az infót sajnos nem láttam még leírva, viszont én beszéltem a gyártó képviseletével a fals riasztási statisztika miatt, és ott mondták el nekem.

Terhességi csík ellen pedig minden este fürdés után bekenem magam a Vichy krémjével. Nyilván vannak jó, jobb termékek, de nekem ez nagyon bevált.

Teljesen jó dolgokat találtatok már. Sajnos én most nem kisbaba szobát kell berendezzek... A nagyobb kapja az új bútorokat és szobát. Úgy gondoltam, hogy neki már nem festek a falra, mert azt előtte nem lehet. Nem merem megkockáztatni, hogy késztetést érezzen, neki is festenie kell! :) Neki hungarocellből fogom kivágni a Dr. Bubó jelenetet. Úgy gondoltam, hogy csinálok egy hatalmas fát, pozdorjából aminek az alja lenne az odú, és oda tenném az ágyát, majd körbe a falra berendezném hungarocellből a rendelőt Ursulástól, Bubóstól :). De gondolkoztam a versenyautós kiságyon és a Verdák jeleneten a falon... Nos, amihez energiám lesz.

Süni: Nagyon édes pocakod van! Egyáltalán nem kicsi!

Puszi mindenkinek: Kata
torokka

Jó reggelt Lányok!

Kezdődik a munka...nem mondom, nem volt kellemes sötétben felkelni, pedig igazából már egy kicsit untam az itthonlétet!

Az éjszakám...hát mit is mondjak: nem volt túl pihentető! Ott kezdődik, hogy már ez volt a második éjszaka, hogy sehogy sem volt jó. Hiába a szoptatós párna, próbálkozom mindkét oldalamon, de sehol semmi. Ráadásul - nem tudom miért - zsibbadás szerű érzést érzek a lábamban, de valószínűleg azért, mert viszonylag sokat szoktam mozogni, most meg nem igazán merek a hasam miatt.
Áron pedig úgy gondolta, hogy most aztán megmutatja magát. Éjszaka, kb. 1/2 órán keresztül mocorgott. :) Mondjuk egyfelől örültem, másfelől féltem, hogy nehogy valami rossz legyen neki, és ezért csinálja! Beszéljük már át még egyszer ha lehet ezt a háton fekvés, nyomom az artériát dolgot...oldalt is lehet ilyen? Szerintetek mitől van ez a lábzsibbadás érzésem?

Egyébként tegnap este is nagyon édes volt, mert este a film közben is végig produkálta magát - végre a férjem is érezte - többször is! :) Holnap után megyünk UH-ra, kíváncsi leszek, hogy már mekkora!

Szheni, köszi, majd lehet, hogy kipróbálom ezt az olajos fürdőt! A légzésfigyelővel én is úgy vagyok, hogy inkább a téves, minthogy ne legyen. De ismerősöktől én is azt hallottam, amit Trokka írt, hogy ha jól be van állítva, akkor nincs téves riasztás! Én azt a fajtát néztem ki, ami egyben bébiőr is. A boltban kb. 40 ezer körül van, de a neten már láttam 25 ezerért is olyat ami még garanciális!

Trokka, annyira jó, hogy ilyeneket tudsz csinálni. Bár én is szeretek ilyenekkel foglalatoskodni, de mivel Áronnak még nem lesz szobája - talán majd jövőre, amikor költözünk! Nekem Dr. Bubo tetszik a legjobban!

Magdi, légyszi nekem is küld el a ruhás csaj felhasználónevét! Köszi!

Süni, teljesen jó a pocakod! Az enyém is valami ilyesmi. Nekem most kb. 80 cm a köldököm körül - szerintem kb. ugyanolyan testalkatúak vagyunk! Ráadásul még csak most jön a nagyja! A 18. hetes babák kb. 200 gr. súlyúak. A 22. hétig heti 50gr-ot kell hízniuk, utána heti 100 gr-ot. Szóval mostantól sokkal látványosabb lesz a növekedés, ráadásul a méh teteje is feljebb kerül, ez még plusz rátesz egy lapáttal!

Megyek, készülődni, majd bentről jelentkezem, írjatok!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Szép jó reggelt!

Heni: Megnéztem a babakocsit azt a zöldet amiről tettél fel képet. Hááááááááát csecse meg szupi meg minden, de 18 kg!!! Hogy cipelem azt fel 3 emeleten keresztül gyerekkel együtt? Lift nincs, én meg ki leszek belezve ugyebár. Ja és segítség csak anyukám lesz, aki olyan törékeny csontú, hogy nem bírná el.

Süni: Tök édi a pocid, meglásd nőni fog az még, sőt most fog beindulni igazán :)

Magdi: a csaj nevét nekem is átküldheted, ha más nem megnézegetem. (Ma mértem magam cm-ben és eléggé elkeserítő szerintem)

Más
Légzésfigyelő: Rod szerint pénzkidobás, mert úgyis velünk lesz egy szobában, és ha a cocimhoz felkeltem a legkisebb rezdülésére mikor beteg volt, akkor a gyerekhez is fel fogok. Bébiőr az lesz biztosan. Majd nézek bababizományiban mérleget, meg mindenféle ketyerét hátha találok valami olcsót.

Kence fice: Nekem a babylove nem jött be, csak folyt szerte szét és halványan, de vannak már csíkjaim. Nemrég olvastam, hogy a kakaóvajas krémek is jók, most azzal kenegetek nagy vehemenciával :D Pocoknak tetszik is, olyan érdekes érzés, de nem tudom elmagyarázni.

Súly, és méretek: Hááááááááát hogy is kezdjem. Nagyon el vagyok keseredve, bár sosem voltam vékony alkatú, de ezek a méretek szörnyűek.
Súly a -7 kilóból megmaradt mind az összes, így 84 vagyok. Se fel, se le, tehát nem híztam még hál égnek (néha kicsit feljebb kilendül, de egy mellékhelyiség látogatás és már meg is oldódott).
Mellméret 124 cm a mellcsúcson (még mindig 95F melltartókat hajkurászok, és ahogy elnézem lesz még rosszabb helyzet is a későbbiekben).
Haskörfogat 107 cm a köldöknél (bálna leszek :( mintha minden éjjel nőne, a baba meg egyfolytában úszkál ide-oda, most éjszaka a gyomromat támadta meg, teljesen felkúszott, de szerencsére reggelre visszatért a kedvenc jobb oldali középtájt helyére).

Vizsgálatok: Ha minden eredményem viszonylag jó vagy elfogadható lesz, akkor januárban "csak" 8 helyre kell mennem. Ebből 1 ami kihagyható, de pont azt nem akarom, :D a többit pedig igyekeztem "csoportosítani".

01.12. 08:00 Hematológia, ellenanyag vizsgálat
01.12. 11:00 Terhesgondozó, 18. hetes genetikai UH
01.15. 08:00 Tüdőgondozó, 3 havonkénti tüdőfunkció vizsgálat
01.15. 14:00 Fogorvos, fogkő eltávolítás (igen tudom, még nem voltam, de már kell a pecsét)
01.21. 16:15 Nőgyógyász, a szokásos
01.23. 08:00 Védőnő, a szokásos (lecsesz, mert nem híztam az tuti, már decemberben is fenyegetett)
01.utolsó hét 4D UH (na ezt semmiképp nem akarom kihagyni :D )
01.30. 13:30 Háziorvos, TP papír, EKG, gyógyszer felírás

Szerintem a táblázatba bele sem kérem az adatokat :D Túl sok.

Menek, kéne valami tanulásfélét is produkálni, déltől meg valami kajafélét a pasiknak. :) Azért néha felnézek
Vendég

..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szheni 2011.11.15 00:55-kor.

Heni

Kép
szheni

..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szheni 2011.11.15 00:55-kor.

Heni

Kép
szheni

[quote="szheni"][ írta:szhenib]Anuk, sajnálom, hogy túl nehéz... :( Nem is néztem a súlyát, és hát tényleg nem nagyon kellene cipekedned. :( Nem semmi ez a néhány vizsgálat, amire menned kell! Fogorvosnál még nem voltam én sem, nem is tudtam, hogy onnan is kell pecsét. Én úgy tudtam, csak a terhesgondozásról kell a 4 (orvos, védőnő). Tudtok erről vmit?

A súlyod miatt ne legyél elkeseredve... Emmával biztos, hogy minden rendben, mert nem ficánkolna annyit, ha nem így lenne. Ez a lényeg, a védőnő meg mondhat, amit akar. :)

:) hát igen, de majd csak kibírom, és a nőgyógyász szerint 20 hét után jön a java. Ennyit a pihenjen sokat kismama című műsorról.

Valóban a terhesgondozásról kell 4 pecsét. Az a kötelező ahogy írtad, de ha megnézed a kiskönyved 6 oldalának alját ott ott van, hogy belgyógyászati (háziorvos) vizsgálat, EKG vizsgálat, fogászati vizsgálat, tüdőszűrés (legutóbbi) vizsgálat. Nos a fogorvos még hiányzik, és már múltkor is kérte a védőnő hogy menjek el. EKG nekem meg sajna minden hónapban kell, 26 hét után meg kéthetente.

:D Nekem 1 kiskönyv nem is lesz elég, ráadásul a leleteim egy lefűzős mappában vannak időrendben és akárhol előveszem mindenkiben meghül a vér a sok papír miatt.
Vendég

..

Heni

Kép
szheni

Nem, már előtte is gondjaim voltak az örökletes betegségeim miatt. 25 évesen az akkori nőgyógyászom megmondta, hogy ne vállaljak gyereket. (mondjuk akkor nem is volt kinek) Aztán a terhesség miatt sokminden romlott.
Tudtuk, hogy nehéz lesz, de hogy ennyire nem is gondoltuk. Igazából tavaly tavasszal eldöntöttük Roddal, hogy féléves felkészülés, aztán szeptembertől bepróbálkozunk. Ha nem lesz januárig, akkor megyek egyetemre. Erre Pocok rögtön első hónapban bejelentkezett. :) Persze az összes orvosom lecseszett, meg felelőtlennek tartott, de hát ugye a nők meg amit a fejükbe vesznek :)

Vérnyomásom túl magas, asztmám miatt sokkal jobban fulladok, ráadásul a baba is én is és az apja is pozitív RH vagyunk mégis ellenanyagot termelek. Nem tudnak mit csinálni, ilyent nem nagyon láttak, ellenőrzik, én meg imádkozhatok, hogy ez nagy bajt ne okozzon Emmánál.
Vendég

..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szheni 2011.11.15 00:56-kor.

Heni

Kép
szheni

:) Mármint az orvos helyében nem mondtam volna, hogy felelőtlen vagy. :)

Heni

Kép
szheni

:D Na igen. Az anyós téma mindig érdekes, és tényleg kíváncsi vagyok, hogy mit fog szólni.

Van amikor jó nagyon, de néha nagyon meg tudok keseredni. Szerencsére Rod némit javult, de annyira gyerek még. Remélem a baba felelősségre fogja tanítani. Mostanában ahogy gömbölyödök más simizi a pocimat, és Ő is szorgalmazza a 4D-t, hogy lássuk "normálisan" a babát.

Csak túl sokat aggódik. Mert beteg vagyok, mert a babának ne legyen baja, mert az anyja állandóan nyúzza, mert el kell költöznünk, mert alig van pénzünk, mert ahol most lakunk hitellel terhelt, mert mert.... ez aztán némiképp ránehezedik a kapcsolatunkra. Mondjuk a házasélettel nincs gond :oops: még mindig kíván, csakhát néha Emma úgy dönt, hogy hagyjuk békén és olyan patáliát rendez a hasamban, hogy api is érzi, én meg hogy majd kiszakad a belsőm.

Aztán persze ott vannak az örök riogatók :) Tesómmal az élen (néha sajnálom, hogy eü-s pont emiatt) Mindenben és mindenkiben veszélyforrást lát a babára, és ennek ellenére képes betegen beállítani.
Vendég

Anuk, én a helyedben tuti nem vennék drága kocsit, mert ha a 3.ra kell felvinned, akkor amint ülni tud a baba, úgyis ki fogod cserélni egy könnyű esernyősre, mert az kb. 4 kg. Egyébként majd megnézem otthon van az egyik anyák lapjában egy hirdetés egy olyan kocsiról, ami esernyős, de rá lehet tenni a hordozót, és 180 fokban dönthető is. Igaz mózes nincs hozzá. Mondjuk azt amúgy is csak 3-4 hónapig lehet használni, de ha sok felé terveztek menni a nyáron megéri!

Nem irígyellek a sok vizsgálat miatt! Ha öröklött a betegséged mész genetikai tanácsadásra is?

Heni, köszi a leírást. Én is így tudtam, hogy a 4. hónap után már nem ajánlott háton feküdni. Talán nekem is a bal oldalon a legkényelemesebb, de majd megpróbálom a csípőm alá tenni az egyik párnát. Egyébként korábban én is tök jó alvó voltam, de amióta baba van a pocakomban ez teljesen megváltozott.

Egyébként még az rémlik, hogy miután felkeltem éjjel inni - és ugye felültem egy kicsit abbahagyta a rúgdosódást, úgyhogy lehet, hogy csak egy magasabb párnára van szükségem. Na mindegy, majd próbálkozom!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Sziasztok!

Megint elkezdődött az ovi-isi-férjmeló-edzések-stb. körforgás. Tegnap cirkuszba mentünk, ajándék volt, és hála égnek nem klasszikus, hanem szuper zenés-táncos a Fővárosi nagycirkuszban. Ritmus az előadás neve és tátott szájjal néztük végig. Isteni volt, méltó befejezése a 2 hetes szünetnek.

Férjem teljesen ráizgult a bébi autósülés-témára, keresi a legszuperebb, legbiztonságosabb isofixes megoldást. Meg akkor már Mátéét is lecseréljük isofixesre, teljesen elkoptatta a régit, mindent leamortizál a drágám. Annyira lelkes az apuka, érdekes, én babakocsiba vagyok fanatikus, ő meg ebbe.

Torokka, szerintem tegyél félre mindent, és amikor kisfiad alszik, aludj te is! A pakolást csak megelőzni tudod, megtiltani nem. Nálunk a fiúk már beszoktak a szobáikba, a nappaliba csak az éppen aktuális társas/egyéb van, egész kulturált a lakás, de tudom, a pici megint borít majd mindent.

Noémi, szépek lesznek a bútoraitok! A hízás-fogyással egyetértek, de nálam a hormonok mindent visznek. Szülés után 2 héttel a teherbeesési súlyomnál voltam, de szoptatás alatt 12 kg feljött hipp-hopp! Leadni csak akkor tudtam, mikor már nem szopizott semmit a fiam, + 3 hónap, és akkor indult lefelé a súlyom, akkor viszont kis odafigyeléssel megint a régi lettem, szóval ilyen is van.

Sosi, nagyon hangulatos a szoba, látom, Ikea-rajongó vagy!

Heni, szépek lesznek! A fenyő kiságy különösen tetszik! Te milyen babakocsira pályázol? Ha ennyire aggódsz, vegyél légzésfigyelőt! Különben sose leszel nyugodt , és pihenni se fogsz tudni! Annyiszor kenegesd magad, ahányszor jólesik, igaza van Puszedlinek, ha akar, akkor ígyis-úgyis kireped. Hogy tudsz ilyen kedvesen és szépen írni? Gondolok az Anuk-nak írtakra.

Evicuska, nálunk 20 hónap volt a fiúk között, de a tesókocsi jött be leginkább. Mondjuk a nagy szívesen ült a b.kocsiba, és nekem nagyon megkönnyítette az életem.

Süni, tökéletes a pocakod!

Amadea, de jó, hogy érzed Balázst! Neked is finoman mocorog? Benibaba néha annyira óvatos, hogy szabályosan csikiz belülről.

Szép napot!

Benta
benta

Benta: gondolkoztam a tesókocsin, aztán ismerősök, akiknél szintén kicsi a korkülönbség azt mondták, hogy nem kell az. A héten megyek elméletileg a védőnőmhöz, majd neki is megkérdezem a véleményét.

Jövőhét szerdán megyünk genetikai uh-ra az Istenhegyire :D Már nagyon-nagyon várom!!!
Az afp eredményem meg még nincs meg, valószínűleg holnap lesz meg. De a védőnőm szerint ha gond lett volna, már telefonáltak volna. (Zalánnál alacsony volt)

Kép
Kép
evicuska

Vicuska mikor vették le az AFP-t? Nekem dec 29 és eléggé izgulok miatta :)
Vendég

Ezt találtam az alvásról - hátha még érint valakit:

a hason fekvésről (Heni, írtad, hogy Te hason szeretsz aludni):

A terhesség több mint felében ez nem okozhat problémát, a hatodik hónap után viszont az elődomborodó has gyakorlatilag ugye meg is akadályozza, hogy hason kényelmesen tudjon feküdni. Maga a baba ilyenkor sem tud "összenyomódni", de a folyadékos tömlőként viselkedő méh ( és a folyadékok összenyomhatatlanok a fizika szerint) nyomhatnak hasi szerveket, ereket. Általában az oldaltfekvő póz, ezen belül egyénileg változóan valamelyik oldal az ideális. Minden kismama kitapasztalja, hogy melyik oldalán kényelmesebb. Ekkor a baba is többet mozog, javul a lepény vérellátása is.

a háton fekvésről:

A terhesség előrehaladtával fokozódik az a mechanikai nyomás, ami háton fekve a gerinc mellett futó erekre nehezedik. Könnyen összenyomódnak nemcsak a bélfodorban levő erek, de elsősorban a hasi fő véna, amiatt az alsó tesfélben pang a vér. Késő terhességben ez akár komoly rosszullétet is okozhat (un. véna cava szindroma).
Mivel a méhbe futó erek a közvetve a hasi aortából erednek és a vena cavaba folynak vissza, értelemszerűen romlik a magzati keringés is. A terhesség alatt ezért legalább félidőtől az oldaltfekvő helyzet tanácsos.

az oldalfekvésről:

Az oldalfekvés megfelelőssége függ a lepény tapadási helyétől a tapasztalatok szerint. Általában minden kismamának van egy preferált helyzete, amelyet kényelmesnek érez és a baba mozgásainak intenzívebbé válása is jelzi, hogy ezalatt jó az ő ellátottsága is.

Tehát úgy tűnik, hogy amitől én megijedtem éjszaka, azzal csak Áron akarta jelezni, hogy ő most jól érzi magát! :)

KépKép
KépKép
kfnoémi

[quote="anuk76"]V írta:anuk76icuska mikor vették le az AFP-t? Nekem dec 29 és eléggé izgulok miatta :)

December 22én, pont 2 hete. De állítólag az ünnepek miatt van egy kis csúszás a postázással.

Kép
Kép
evicuska

Én sem tudok háton feküdni, váltogatom a jobb és bal oldalt, de inkább a bal a kényelmesebb. Amikor Zalánnal jártam nst-re a végén, akkor is mindig mondták, hogy a bal oldalamra feküdjek, úgy kap rendesen oxigént a bébi.

Kép
Kép
evicuska

Benta: testvérkocsira visszatérve. Szóval az is tény, hogy mi nem szoktunk nagy sétákat tenni, max. 1 óra. A játszótér is közel van (5perc). Ezért gondoltam, hogy nekünk lehet mégse kell testvérkocsi.

Kép
Kép
evicuska

Megnéztem Zalán-os afp-met.
2007. 05.10én voltam először afp-n, és mivel alacsony lett, kértek ismétlést, azt pedig 05.15én vették le. Szóval már rá 4 napra szóltak, hogy hoppá nem stimmel az eredmény. Szóval szerintem ha nem stimmel, akkor tényleg szólnak hamarabb.
Azt hiszem az amniocentézisnél is így van, ha nincs semmi gond, akkor két hét az eredmény, ha meg valami gond van, akkor hamarabb szólnak.

Kép
Kép
evicuska

Anuk nekem pl. 22-én vették le a vért, és 23-án már telefonon megmondta az asszisztens csaj. De az is igaz, hogy ez a meddőségi centrum, így nem is a sima laborban vették le a vért, hanem ott - gondolom emiatt gyorsabb is!
Szerintem ne aggódj - ha még nem is jó az eredmény, mert sok a fals pozitív. Nekem is ezt mondta a doki - egyszerűen annyi, hogy akkor jobban átnézik őt a genetikai uh-on. (bár nekem jó lett az eredmény)
Egyébként a down kórt már kiszűrték a kombinált tesztel, itt a nyitott gerinc a lényeg, de az is ritka betegség!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Igaz, amit kfnoémi ír, egy csomó országban már nem csinálják az afp-t mert elavult. Megbízhatóbb az integrált teszt jóval.

Kép
Kép
evicuska

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?