Új privát üzeneted érkezett!

Na végre sikerült

Kép

Kép

Kép

Kép
berni611

Olyannyira, Berni, hogy nem is nagyon látszik... Jajj, de kááár... :cry: :cry: De azt azért látom, h hatalmas és gyönyörű fátok volt, a gyerekek meg örülnek az ajándékoknak és nagyon csinosak is! :D

been

sziasztok!
Annyira jók a képek!nem is tudnék kiemelni egyet sem,melyik a legjobb:)azok a boldog arcocskák!Emma,Apátokat kb ilyennek képzeltem,összeilletek nagyon,szerintem :lol: igaz csak képen láttalak Benneteket,de ez azé lejön :lol: Cseriani Kristófja jó csávó!aki ennyire szereti a halászlét! :lol: :lol: Dadomiéknál voltunk szilveszterkor és nagyon jól éreztük magunkat! :wink: Három órakor feküdtünk le :lol: Tök jó hogy már nem olyan picik a gyerekek...négy éve még a folyamatos szopiról meg pelenkázásról szólt az egész ünnep,most meg azért már buliznak a fiatalurak is :lol: meg a kicsit öregebbek is :lol: Dadomi van ám egy régi közös kép a férjeinkről,megkeresem és elküldöm.azt hiszem egy karácsonyi kép.abból az időből amikor még egy házban laktunk :wink: Berni nálam sajna nem lehet kinagyítani a képet :cry: pedihg úgy megnézném a lurkókat...
Akinek kislánya van,Csajok!nevezzetek be a Teol.hu-ra,"legbájosabb Anya-Lánya" pályázat van!Be kell küldeni egy közös képet,és szavazunk mint állat :lol:

Kép

Kép
nettke76

Még teszek én is párat, ilyen életképszerűségeket, ha nem baj... :oops: :P
Ez itten a mi kórusunk, a paksi evangélikus templomban énekeltünk 18-án. Aki megtalál, kap egy pirospontyot. (Nem nehézz :-))))
Kép
Aztán még ilyenek, hogy:
Kollektív kávéfőzés vagymi:
Kép
Foghíjberci:
Kép
Hanna gyöngyöt fűz:
Kép
Kukásautó:
Kép
És ilyen volt az utcánk, mikor karácsony másnapján írtam Aninak, hogy esett a hó... Másfél óráig ilyen volt. Aztán elolvadt. :cry:
Kép

been

Anett, de jóóó volt nektek Dadomiéknál!
Jah, összeillünk, persze, halmozottan szemüveges család vagyunk... 8) :shock: :lol: (Reméljük, azért a gyerekek nem öröklik a rövidlátást. Egyelőre úgy néz ki, nem; Hannakorabeli korunkban mi már mindketten szemüvegesek voltunk.)

been

Emma! De jó látni benneteket is! :D :D :D A kórusotokban miért hátul állsz??? Vagy még nálad is kisebbek a többiek? :P A gyerkőceid csodaszépek! Igen, nagyon jól éreztük magunkat Anettékkel, pedig ez ilyen hirtelen jött szilveszteri összejövetel volt ám! Kb. este 6 óra felé írtam Anettnak, hogy nincs-e kedvük felugrani egy kicsit. Aztán jól elment az idő, de olyan jól éreztük magunkat, hogy észre sem vettük, hogy milyen gyorsan megy az idő :wink: Mondtam nekik, hogy akkor már aludjanak is itt, de vágytak még egy sétára a hidegben, így inkább hazamentek :P :lol: :lol: :lol:
Rékababa! Tényleg nagyot nőttek a lányok!!! :D Nem voltunk ám Bátaszéken, de még mindig tervben van a dolog, csak mivel beteg volt Domi, így nem mentünk.
Most mennem kell, mert fiúk rendezik a dvd lemezeket :evil: :evil:

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
dadomi

Ja Emmának akartam még, hogy szuperul tudnak ám segíteni azon a fránya rövidlátáson Pesten! :wink: A bal szemem tökéletes teljesen (kopp-kopp-kopp), a jobb is jó, de az néha még kicsit homályos messzebbre (az volt a rosszabb), és ahhoz képest, hogy a klinikán 80%-os eredményt garantáltak... De még van ideje alakulni. És így visszagondolva már el is felejtettem a műtét utáni fájdalmakat! :lol:

dadomi

Dadomi, hol elől állok, hol hátul... De inkább kialkudom többnyire, hogy hol hátul álljak... 8) :wink: Magas sarkú csizmában voltam amúgy, így elől nálam kisebbek voltak, meghát lépcsőn álltunk, szal mindegy is volt.
Á, neeem, én nem megyek műtétre, annál jobban félek... Meg nem is izgat mostmár, kontaktlencsém is van, illetve volt, azzal is jól elvoltam, meg a szemüveggel is jól elvagyok. Férjem gondolkodott sokáig a műtéten, mert őt a munkájában zavarná a szemüveg (kontaktlencsében dolgozik ezért); de nem garantálnak 100 százalékos gyógyulást, erre azt mondja, akkor tök mindegy, ha másfeles szemüveg kell majd neki, akkor is csak kell, akkormeg minek. :wink: Mármint a műtét minek.
Nekem is van ismerősöm, ő is megműttette a szemét, csak az egyiket, és jó tapasztalatai voltak.

been

Nagyon jók a képek, minden gyerkőc gyönyörű.

Dadomi Domi nagyon hasonlít rád.

Emma látom van segítséged a konyhában. Fog hiány nálunk is van még, de az alsó jobb szemfog végre kijött Rékának. Én megkérdeztem a doktornőt, hogy nem kellett volna már kibújni az összesnek? Ő annyit mondott, hogy kicsit késnek a fogai, de majd ki fog bújni mind. A szemműtétet szeretném megcsináltatni, lehet, hogy már a nyáron bevállalom.
Akkor mutatok még lánykáimról képeket:
Kép Réka szülinapi tortáját eszi
Kép Evelin így tanul úszni
Vendég

Rékababa, mégmégmééég! Nagyon jó képek! És hihetetlenül sokat nőttek a csajaid, mióta utoljára "láttam" őket, komolyan!
Munkahely? Bírod?
Árminnak is nemtom, mikor jön ki elől az a 4 foga, de majdcsak... Hannának ennyi idősen már kint voltak.

been

Szerencsére bírom a munkahelyet, párom nagyon sokat segít. Karácsony előtt dolgoztam 2 napot, és 29-30-án is dolgoztam, ő volt akkor a lányokkal. Egész jól elvoltak. Az is jó, hogy nem aggódnak azon, ha véletlenül el kell jönnöm gyerkőcökkel táppénzre.

Evelinnek 2 évesen kint volt az összes foga, Rékának még hiányzik 7 db. Most már nem aggódom, az orvosunk megnyugtatott, minden gyereknek kibújik, neki egy kicsit később. Ez van. Majd csinálok még képeket a lányokról.
Vendég

Emma a konyhádra még mindig irigy vagyok. A gyerekeid gyönyörűek. De ebben a topikban mindenki gyerekei azok,szerintem.
rékababa így aztán megtanul Evelin úszni :P
na,mit is akartam még????
Ja,képzeljétek,holnap elmegyünk Nagymányokra,ott lakik a volt szobatársam,akivel akkor voltam egy szobában,mikor Eliza született. 15 hónap alatt egyszer találkoztunk,meg holnap majd :D
Nagyon-nagyon szeretem őt,tök jóban lettünk. Még egy csaj van,akivel jóban lettem a kórházban,az ő lánya 3 nappal fiatalabb Elizánál,vele is tartjuk a kapcsolatot :D
Emma az a magas akármi a thomasnak melyik része? Kristóf nagyon sasolta...
Ja,meg azt akartam még,hogy én kapok pirospontot :lol:
De szerintem akkor is más vagy itt a képeken,mint mikor találkoztunk :shock: (mármint kinézetre más...)
Na,megyek,megúsztatjuk a gyerekeket,hátha elalszanak ma időben,nem 11-kor :?
Felőlük minden nap tarthatnánk szilvesztert...
Vendég

Sziasztok!

Végre van egy kis időm,Bencus már alszik,Apa dolgozik,így ezért gondoltam írok nektek egy pár sort.

Örülök hogy azért mindenkinek jól telt a karácsony és a szilveszter.
Minden gyerkőc aranyos! :) És azok a boldog arcok!! :) :)
Nekünk a kari kicsit sz@rul indult,de mostanra már rendeződnek a dolgok. De ettől eltekintve jól telt és a szilveszter meg nagyon is jól. Bálban voltunk a szomszédainkkal (tavaly is így voltunk) és nagyon jó volt. Ettünk,ittunk és sokat táncoltunk. Hajnal 4-ig buliztunk.

Amúgy meg jól vagyunk most már,mert eddig mind a hárman betegek voltunk.Bencét még hétfőn azért visszakell vinni a dokihoz.
Nekem meg hétfőn kezdődnek mega vizsgáim.
Pocaklakóval is minden rendben,rengeteget mocorog,majd kirúgja az oldalam és már Apa is érzi,ha hasamra teszi a kezét! :) De majd teszek fel pocis képet.

De ha nem bánjátok akkor teszek fel képeket!
Kép Apával és az ajándékokkal!(Ezeket tőlünk kapta,utána mentünk anyósékhoz.)
Kép Belemélyülve a rajzolásba!
Kép Szilveszter: Drága Férjemmel!

Jó éjt mindenkinek!
dius02

Szia, Diuuus!
De jó látni benneteket, nagyon szépek vagytok! És a kis Árminnal egykorú Bence is mekkora! Látom, ő is pár millis séróban nyomja! :lol: Árminnak is le kellett tolnom a haját, mert telefonost játszott az egyik kisautójával és bekapta az alul forgó kerék a haját... Apja levágta azt a felcsavart tincset, lett egy kopasz folt, gondoltam, kiegyenlítem... :twisted:
Lassan kiderül pocaklakótok neme is, szeretnétek majd megtudni? Jaj, úgy irigyellek, olyan szép időszak ez! Vizsgákhoz drukk!
Cseriani, jobb vagyok, vagy rosszabb? :D Bár ennél rosszabb már nem lehetek, szal... :P Hát, ez a thomas nem is tudom... Hogy érted, hogy melyik része? Hogy mivel kompatibilis? Majd megnézem a dobozán holnap, oks? Anyuéktól kapták a kölkek amúgy, de Ármin mindig szétszedi, úgyhogy szélmalomharc folyik az összerakásánál... De szeretik egyébként nagyon. Nekem meg - a darun kívül, mert az fenomenális - a golyós játéka tetszett Kristófnak! Gondolom, azt Eliza is élvezi, ahogy gurulnak le a golyók!
Biztosan jól fogod magad érezni az ex-szobatársakkal!

been

sziasztok...megjöttünk,jól éreztük magunkat.Csak a fényképező maradt itthon :?
Visszafelé bementem Bonyhádon a temetőbe,gyújtottam Timesznek egy mécsest,mindannyiunk nevében :cry:
Rengeteg koszorú van még mindeg a síron,láttam a mienket is :cry:
Vendég

http://www.babaszoba.hu/services/albums/admin

Elő kerstem a netes albumom,feltöltöttem oda a karácsonyi képeket remélem megtudjátok nyítni
berni611

ha nem sikerül akkor talán így

http://www.babaszoba.hu/services/albums?alid=34872
berni611

Bakker Zsombi belecsapkodott a glaviaturába és elszállt minden :evil:

Majd ,ha megnyugszik az úrfi jövök!
berni611

Évi,megnéztem,tök jók képek :D
Hallod,hogy mekkora Zsombi :shock:
Berniről nem is beszélve :roll:
Megyek,van kedvem egy kis ruhát pakolni...Kristófnál kellene már nagyon szanálnom,alig fér már valami a szekrényébe :evil:

Emma,nem jobb,nem rosszabb(ne beszélj már hüleséget)nem tudom megmagyarázni,egyszerűen más.
Én is más vagyok a képeken,mint élőben,de én azért,meg a képekre nem mindig férek rá :?
De most eldöntöttem,hogy hétfőtől minden nap szobabiciklizek egy picit. Kezdésnek ez is elég lesz.
Vendég

Igen, ebben a topicban minden gyerkőc nagyon szép :lol: :lol:

Dius! Már asszem egyszer írtam, hogy ugyanilyen a mi padlónk is, mint a tiétek! Ugye csajok, aki látta már? :wink:

Cseriani! Bakker valahogy megéreztem, hogy a 6-os úton jártatok (nem olvastalak már tegnap, nem láttam, hogy merre lesztek ma). Voltunk Sötétvölgyben a tónál csúszkálni :D (fél 3 után indultunk), és valahogy azt lestem, hogy nem vagytok-e ott, komolyan. Meg ahogy mentünk arrafelé nekem is eszembe jutott Timi, hogy kár, hogy nem megyünk el Bonyhádig, akkor bemennék a temetőbe hozzá . Ma úgy látszik közös hullámhosszon voltunk :wink: És köszi, hogy gyújtottál neki mécsest!

Jövő hétvégére nem dumálunk meg egy közös csúszkálást a tó jegén? :lol: Babanetes kollektív csúszka, aki ráér és van kedve? Meg persze ha az idő is engedi. Fiúknak annyira tetszett. Domi direkt esett egy csomót, és jókat vigyorgott rajta :lol:

dadomi

dius nagyon jók a képek,szerintem is összeilletek a pároddal :wink:
Annyira kíváncsi vagyok már,hogy mi lesz a pocaklakó :shock:
Gondolom ti is :P
Dadomi reggel mentünk,háromnegyed kilenc körül indultunk itthonról. Szálka felé jöttünk haza,ott is csúszkáltak,lehet holnap délelött mi is elmegyünk,ha nem jön közbe semmi. Jelenleg nem érzem magam a legjobban,csak nem tudom,mitől :?
Mindenem fáj :(
Jövő szombat nekem nem jó,délelött ugye munkanap,délután szülinapi zsúrra megyünk. De vasárnap elvileg nincs dolgunk :roll:
Vendég

Ja tényleg jövő szombat munkanap, meg Dani szülinapja :lol: Szálka és Sötétvölgy közül Dani Sötétvölgyet választotta :D De Szálkára is el akarunk menni majd. Ha jó jövő hét vasárnap, megdumálhatjuk! Ki jön még? :lol: :lol:

dadomi

Én benne lennék. Mi Tolnán korcsolyáztunk (vagyis csak én) Zsombit meg szánkon húztuk. Tényleg tündériek ezek a gyerkőcök :D
Vendég

Tényleg jövő szombat munkanap??? :shock:
Örülök ,hogy megtudtátok nézni normális nagyságban a képeket :lol:

Szeretek ám képeket nézegetni,hallod Emma ,Ani és többiek :lol:

Húú én nem merek rámenni a jégre :roll:

Voltunk a Szekszárdi műjégbályán ,de kb 40 percig voltunk ,mert tele volt csavale- romale szal értitek.Ugy,hogy mondtam a sogórnőmnek ,hogy pakolj pucolj innen.
Állat módjára mentek a jégen ,lőkdösték egymást áááá.
Majdnem elbobmáztak a palánk mellett is.
Szóval jobbnak láttam haza jönni ,tavaly a Berni jobb csulója ott tört el.Csak elesett szegényem.

Dius,hát a pocak lemaradt a képről :roll: :lol: Hú hogy telik az idő ,már 20 hetes leszel.

Réka baba:Zsombi kinézte magának Zsófit.Ezért is balhzott,mert nem látta a babát :lol:

Emma:elárulok egy titkot Kép már 8 éve eme fa alá hozza a Jézuska az ajándékot :wink:
Én megtaláltalak a kórusban :D
A kávéfőzős kép nagyon Kép

Dadomi:remélem javul még a szemed!
berni611

Rékababa:át neveztem a lányod szóval nem Zsófit Kép Rékát Kép nézte ki magának Zsombi :wink:
berni611

nekem ok a jövő vasárnap. Jó lenne találkozni. Évi én is parázok a jégen,unokatesómmal egyszer beszakadtunk :?
Hallod,az műfa?? :shock:
Vagy gyökeres és mindig azt viszitek be??
Megyek,megfürdöm és lefekszem. Kicsit jobban vagyok,valami az emésztésemmel nem ok. És ilyenkor mindig beparázok,mert ugye epém nincs,és rettegek attól,nehogy egyszer a vezetékben legyen kő. Elmesélték,azt hogy szedik ki. Hát... :x
Na,jó éjt nektek,holnap jelentkezem.
Vendég

Sziasztok! Ezt meg tudjátok nézni?

http://picasaweb.google.com/domajulcsi/ ... 8436622658
Egy kacagós videó ;-)

Van fent rólunk egyébként egy csómó kép is, de a legfrissebbek még nincsenek fent...

yuyu79

Ani:ez műfa :lol: még a quelle-ből rendeltem.
Most vagy 180-as vagy 210-es nem tom má Kép .

De az idedei ponotsabban :roll: a tavalyi karácsonyi katalógusban is volt.
SZépen össze nyomom az ágait és összecsukom ,mint egy esernyőt.Ja a tetejét le kell szedni,mert a fa 2db-ból áll.Plusz a szétszedhető müanyag talp.Persze a felállítás egy picit macerás ,ugye kihajtogatni az ágakat de 15 perc és kész lehet díszíteni.

Hú basszus akkor vigyázz a pocakodra.Szekszárdon tombol a Calici ,a családban többen lettünk betegek.A Zalai nagymama is elkapta ,és mondta a doki ,hogy most csak ilyen betegekhez van hívása.Ennyit mostanság nem is látott.Érdekes ,hogy a gyerekek nem kapták el egyik családban sem.
Pedig a Honvéd oviban elég sok megbetegedő volt karácsony előtt.
Ezt egy ismerősöm mondta,nem tudom alá támasztani.

Mi nem leszünk itthon ,úgy hogy nem tudok a talira menni ,majd gondolok rátok :cry: :cry:

Megyek Kép
Nyugodalmas jóéjszakát mindenkinek!
Kép
berni611

Berni ha a fiad szereti a kicsit idősebb lányokat, akkor összehoszhatunk egy-két randit. :lol:
Vendég

Sziasztok!

Emma,köszi a dícséretet. Ármin is már nagyfiú. Bence most kb.14 kg és 85-86 cm körül lehet.Igen,pár millis sérója van, jobban mondva most kb. 1cm-es,nyáron meg kopaszra van levágva.Úgy mint az apjának! :)
Dadomi, igen,írtad már hogy olyan a padlótok mint a miénk! :) Sőt még a porszívónk is egyforma! :wink: :wink: :lol:
Cseriani, Köszi a dicséretet. Szerintem is összeillünk. :wink: Már lassan 7 éve. Vigyázz a pocakodra.
Berni611, a pocakfotó direkt maradt el,mivel mostanában olyan kép nem készült rólam. De páromat megkérem hogy csináljon képet és akkor majd felteszem. Hát igen tellik az idő. Már félidőnél járok.
Julcsi, Nagyon édes Enikő! :)

Amúgy szeretnénk megtudni a pocaklakó nemét. 17 hetesen voltam Bakó dokinál és azt mondta hogy 90% az esély hogy kislány. De nem bízom el magam mert Bence is kislánynak indult. De tudjátok,úgy vagyok vele hogy ahogyan indultunk még az elején és megmaradtunk egymásnak és minden rendbe lett mostanra, nekem mindegy hogy mi lesz csak egészséges legyen!

Megyek,még tanulok egy kicsit!

Jó éjszakát!
dius02

Sziasztok!
új vagyok itt, és lenne egy-két kérdésem! Ugyan nem vagyok szekszárdi, de oda járunk dokihoz és mivel nem ismerek senkit, megragadnám a lehetőséget, hogy érdeklődjek tőletek!
Ha valaki ismeri, vagy szült már Dr.Imre Józsefnél írna néhány szót róla, illetve magáról a kórházról (ellátás, nőverek, ápolók) Ki mennyire volt megelégedve?

Előre is megköszönném!

Butterfly
butterfly

Hopp, máris elfelejtettem valamit: esetleg nem tudná valaki megmondani, hogy a szekszárdi kórházban nem szerveznek-e a közeljövőben úgynevezett nyíltnapot, ahol be lehet kukkantatni a szülészet működésébe? Köszönöm
(pl. mennyi szülőszoba van, azok hány ágyasak?)
butterfly

Szia pillangó :) !

Nálunk terhes gondozás alatt szerveztek kórház (szülészet) látogatást a védőnők. Szerintem, ha felhívod őket, akkor biztos szívesen adnak tájékoztatást ,hogy mikor lesz a következő!
Egy darab alternatív szülőszoba van az egy ágyas és egy három ágyas zöldcsempés régi módi.
Nekem Imre a doktorom, de nem nála szültem, mert nem ért rá bejönni. De azon kívül maximálisan megvagyok vele elégedve.

Ja és gratulálok a pocak lakóhoz! :D
Vendég

Hú, de sokat kellett visszaolvasnom, ez jó! :D Nagyon szép mindenki, de főleg a gyerekek :lol: ...Tényleg, olyan öröm sugárzik ezekről a gyerekarcokról, hogy az ember ilyenkor feledi a gondjait. Én is teszek be egy linket, szülinapi képek: http://www.slide.com/r/cEA9OEYvpj-3x0cP ... w=original
Egy kér(d)és: elmesélnétek nekem, hogy a gyerekek mikor, hogyan lettek szobatiszták? Tomi nem akar semmit termelni sehová :roll: Szó sincs róla, hogy erőltetem, néha-néha pedzegetem a témát, elől van a bili, de mi mást tudnék tenni? Idestova 3 éves lesz, kortársak már mind szobatiszták vagy majdnem, ő meg... :oops: Mit csinálok carul????

Kép
Kép
banoed

Banoed,nálunk ugyanez volt...Dávid elmúlt három éves amikor szobatiszta lett,előtte hallani sem akart még arról sem,hogy bármilyen"alkalmatosságra"ráüljön,nemhogy termeljen is bele...nagyon el voltam keseredve.akkor már bölcsis volt,és van egy tündéri gondozónénink,aki segített.azt mondta,meg lehet látni azt ha a fejében már megvan a készség a szobatisztaságra mert akkor már visszatartja a dolgokat,hosszabb-rövidebb ideig,mindegy h utána pelenkába cuccol,de akkor is KÉPES szabályozni hogy mikor...ha ez oké,akkor valószínűleg a ragaszkodás az oka,mert a mai pelusok nagyon kényelmesek,nem érzi rosszul magárt benne.megpróbáltam h csak bugyiban legyen,az sem jött be,követelte a pelust,sírt.aztán egyszer kirámoltam a pelenkáspolcot hogy nézze meg,nincs több,tényleg elfogyott.Biztonságból vittem a bölcsibe pár darabot ha gáz lenne de hála Istennek,meg Vera néninek,négy nap türelmes magyarázás meghozta az eredményt,nem kereste többé,és azóta kétszer történt csak baleset.itthon vízhatlan betét volt az ágyban,a bölcsiben szintén,ha bement a pisi,kicseréltük.És közben mindenkinek elmondtuk együtt hogy Ő már nagyfiú,nem kell neki a "pela" :lol: ja és a bili totál kimaradt,vettünk vécészűkítőt,élvezte hogy ott trónolhat :lol: de addig a sok "nagymagyar"anya miatt szenvedtünk eleget.Mindenhol van ilyen sajna,akinek a gyereke már hat hósan szobatiszta volt meg egyévesen nyelveket beszélt,lovagolt stb... annyira visszataszító mikor vki fennhangon hirdet vmit csak azért h más rosszul érezze magát.szóval tuti hogy nálatok sem nagy a baj :wink: sok sikert!

Kép

Kép
nettke76

Sziasztok csajok!

Dius:akkor várom a fotót Kép
Hú van ám súlya Bencének,mi most visszafogytunk a calicitől 12,5 kg-ra.Aggódnom nem kell ,mert hát azért nem egy nádszál :lol: :lol:

Ani:sikerült szanálni?Hasad hogy van?

banod:ne gyötörd magad,én sem hittem el ,hogy majd egy új csettintésre magától elkezdi a szobatisztaságot :wink:
Ne feled kitolódott a nappili szobatisztaság korhatára is.
Sajnos elbőbb tanulják meg használni a sz.gépet ,mint használni a bilit :(

Jók a képek :wink:

Hú lépek csajok ,mert a fiam bontj a fát :evil:
berni611

Sziasztok!
Szobatisztaság: Csilla zenélősbilit (is) kapott karácsonyra,de nemhogy nem ül rá,de fél tőle,tolat hátrafelé,ha meglátja. Viszont szól,ha bekakil :) Noémivel kb ennyi idősen kezdtük a bilire szoktatást,de ugye nincs 2 egyforma gyerek,Csilla hallani sem akar róla. Na és az evőeszköz használatát is mellőzi,kézzel eszik mindent,a levest meg én kanalazom neki.
Nagyon szépek a gyerekek!!! 8) és nincs is szebbb látvány,mikor a kis boldog arcocskákat látom! :) ha érkezem,én is teszek karis képeket.
Ja és Butterflynak: Imre doki ,nálam ott volt a szülés kezdetekor,de a végét már nem várta meg(lejárt a műszakja),pedig maradhatott volna..........na mindegy,azóta se voltam nála :roll:

Kép
Kép
josi

szerintem ne erőltesd,nem szabad. Én is pedzegettem néha Kristófnak,meg volt,hogy negyed órát trónolt a bilin,karikásra ülte a fenekét,de semmi. A bilit inkább fejfedőnek használta. A wc szimpatikusabb volt neki,de abba sem termelt semmit. Én is hallgattam mindenhonnan,hogy pedig már hamarosan 3 éves lesz,stb...idegesített,de hagytam,próbáltam nem foglalkozni vele. Volt olyan kislány,aki már 2 évesen szobatiszta volt-mint kiderült erőltették,és a kislány nagyon sokszor visszaesett,és éjjel néha még most is gond van,pedig majdnem annyi idős,mint a Kristóf.
Aztán,egyszer csak beszélgettem az egyik ismerősömmel,a lánya meg addig Kristóffal játszott,és épp azt mesélte,hogy a Zsófi már nem pelusos,és mindig hogy örül magának,stb...És szerintem ezt a beszélgetés az én fiam hallhatta,mert két nap múlva közölte velem reggel,ébredés után,hogy ő nem kér pelust. Aznap kb.4-szer pisilt be,másnap már csak 2-szer,harmadik naptól kezdve semmi,egyszer sem. És az éjszakai pelusai is mindig szárazak voltak. Így,miután nappal már rendben ment a dolog,3 nap után,éjjel sem adtam rá pelust,tettem alá gumilepedőt,de nem pisilt be. Egyetlen egyszer pisilt be eddig éjjel azóta,egyszer a délutáni alvásnál,mert játék közben aludt el,és nem ment el elötte pisilni. Az oviban kb.3-szor történt baleset,de akkor sem bepisilt,hanem felugrott,hogy neki pisilni kell,és mire kiért az első 2 csepptől olyan lett a bugyija. (bocsi,alsónacija :D )
Úgyhogy nekem egy szavam sem lehet,leszoktatta a fiam magát,mint ahogy annakidején a szopiról is.
Bárcsak Elizával is ilyen könnyű lenne...
Van olyan az ismerőseim között,aki már 9 hónaposan biliztette a kisfiát. Egy ismerős pszichológus csak a fejét rázta erre...
Voltam egyszer egy előadáson-elég sokat szerveznek nálunk,szerencsére-ott is a szobatisztaságról volt szó. Azt mondta egy okos,hogy mindaddig nem beszélhetünk szobatisztaságról,amíg a gyerek nem maga akarja,amíg kényszerítve van. És az sem nevezhető szobatisztaságnak,ha 5 percenként rohanunk vele a wc-re,vagy ha látjuk,hogy kezd nyomni,lekapjuk a pelusát,és rávágjuk a wc-re vagy bilire.
Szobatisztaság az,amikor a gyerek jelzi,hogy neki kell-szóval,vagy bárhogy máshogy-,és el tud menni a wc-ig,és oda pottyant,ahova kell...
Na,kislitániám befejezem,ledőlök.
A hasam-gyomrom jobb lett,hogy lekopogjam,de még nem az igazi,viszont reggelre iszonyatosan el kezdett fájni a torkom. Csak nehogy már jól érezzem magam :?
Vendég

Köszönöm az eddigi válaszokat, nagyon tanulságosak nekem :) Szóval ne legyek annyira elkettyenve emiatt, az a lényeg. De már alig várom a napot, amikor drága fiam közli velem: anyu, nekem nem kell a pelus!
Jobbulást, Ani! Tessék bevenni sok C-vitamint!!!

Kép
Kép
banoed

Ani:na frankó,nekem ilyenkor a Corsodyl-os gargalizálás segít.Jól el zsibbasztja + ugye fertőtlenít.

Szobatisztasággal meg totál egyet értek veled.Én minnél jobban akartam volna Berni annál inkább nem.Hiába adtam rá nyáron bugyit,saját magammal szurtam ki.
Amikor ő levette a pelust azt mondta nem kell.Az igazsághoz hozzátartozik ,hogy 1 hétig sajnos bepisiltünk ,nem bírta annyira tartani,de nagyon megdicsértem ,azért ,hogy szaladt a bilifelé,a vége azért oda sikeredett.
Éjszaki szobatisztaság nálunk rá egy évre lett.Szintén magától,ő nem kér pelust.1-hétig keltem hozzá éjjel ,mert volt ,hogy nem ébredt fel.
Utána asszem 2 szer pisilt be éjjel.Na azóta se,kopp-kopp.
Sőt az oviból sosem hoztam haza pisis cuccot.

Egy bizos amíg a húgyhólyagja nem éri el azt a bizonyos nagyságot addig éjjel nem lesz szobatiszta.Nagyon mélyen alszanak (98%-uk) a gyerekek nem ébrednek fel az ingerre.
Na meg valjuk be mi felnőttek is ,ha pisilni kell ,néha azt álmodjuk ,hogy elmegyünk wc-re aztán semmi ,még mindíg kell.
Na én ilyenkor riadok fel :oops: gyorsan elmegyek pisilni mielőtt :roll: gáz lenne :lol:

Zsombinál nem tom ,hogy lesz.

És tartozom 1 vallomással :oops: :cry:
Szerdán Kórházba megyünk Zsombival.
A kukiját fogják megcsinálni ugyanis egy közepes súlyosságú hypospadiasissal született.Veséi okésak,ott nincs fejlődési rendellenesség.
Szóval az ember lánya hiába szedi a folsavat :cry:
Na hogy értsétek ,húgycső hosszabítása lesz.
Akit érdekel az utána tud nézni a neten.
Ja pestre megyünk ,mert Szekszárdon nem végeznek ilyen műtétet ,sőt már sok mindent nem Pécsre küldtek ,na ott olyan hangnemben beszélt velem a Dr Farkas ,hogy én mit képzelek ,hogy itt akarok maradni éjjel a kórházba.Ez nem átmaneti szálló.Pedig teljesen normálisan kérdeztem ,meg,hogy van e rá lehetőségem arra,hogy éjjel a pici mellett maradjak.
Azt erre felkapta a vízet.
Hát magamban anyáztam.
Ja anya szálló van pár épülettel arrébb,de azt is inkább a rákos beteg gyerekek hozzátartózóinak tarják fent ,mert ők minden nap itt vannak.
Frankó ,mi te aludj a híd alatt vagy ahol akarsz.
Na nekem nem lett volna gond ,úgye pécsi vagyok anyáméknál aludtam volna.Ja szoptatós csescemő sem számít ,kap nyugtató inyekciót ,ha éppen ráér a nővérke.
Ezt az egyik ismerődőm mondta aki ott dolgozott.

Felhívtam a Vajdát (volt igazgatót) és elmeséltem mi volt.
Azt mondta ír engedélyt,hogy maradhassak éjjelre.
Mondtam neki,hogy inkább nem ,mert nem szeretném ,ha ezek után tüske lennék a szemükben.
Így keresett nekünk egy másik dokit.A Bethesda(ha jól írom)ba megyünk.Ott dolgozik egy régi ismerőse ,pécsen volt sebész .Ja és az íre a pont a Farkas az ő taníványa volt.Totál kiakadt ,hogy ilyen pici gyerek mellett nem maradhat ott anyuka,még ha a széken görnyedve is.
Szóval ez van :cry: :cry: :cry:
Tiszta ideg vagyok már,félek az altatástól ,félek az ébredéstől,félek ,hogy mennyire fog fájni neki,hát 2-3 napig biztos ordítani fog :cry: :cry: :cry: és reménykedem ,hogy sikeres lesz a műtét nem kell még egyszer át élni.Rettegek attól az időtől amikor bent lesz a műtőben,remélem nem lesz hosszú ,mert különben megörülök az ajtó előtt.
Mindenki ismeri Zsombi fogantatási és születési történetét,ez még úgy kellett nekünk :cry: :cry: :cry: Nem volt elég a szenvedésből.

Őszintén szólva nincs nap ,hogy ne gondolnék Timeszre,pont ezért.
Én átölelehetem a fiam ő már nem.Viszont azt nem szeretném megtudni,milyen az amikor nem ölelhetem....na inkább hadjuk .
Persze pozívan kell gondolkodni és sikeres lesz az altatásból az ébredés!
Csak az ember agya egy idő után nagyon tud kattogni :(

Bocsi a litániáért,de nem tudtam volna megmagyarázni hová tünök el 1 hétre ,meg miért nem megyek el a talira.
Bár továbbra se mennék rá,de sétálni lehet :lol:
berni611

Julcsi:de édesen kacarászik Enikő :P
berni611

butterfly

A legeszerűbb felhívod a Szekszárdi szülészetet a portásnak elrebeged mit szeretnél tudni.Ő vagy tudja vagy kapcsolja neked a gyerekágyi osztályt,az ottani védőnő tarja az előadást,ő pontosan tud mindenről tájékoztatni.
berni611

Évi,nyugi. Nem lesz semmi baj,hidd el. Erős kisfiú Zsombi!!!
Egy ismerősöm fiának is csináltak ilyent,elmagyarázta hogyan,meg utána még párszor mentek vissza ellenőrzésre,ők pécsen voltak. Nyugi,nem lesz semmi baj. Nem akarlak zavarni,de azért majd érdeklődhetek felőletek sms-ben? És te is,ha bármi van,vagy csak beszélgetni szeretnél,míg ott vagy,vagy bármikor,hívj nyugodtan!!!
Egyedül mentek,vagy Laci visz benneteket?
Nyugi,nyugi...tudom,hogy lehetetlen,de ne gondolj semmi rosszra!!!!
Ismerősöm kisfia elég jól viselte,ahogy annak idején anyukája elmesélte.
Nagyon drukkolunk!!!!
Vendég

Sziasztok!

Ma vizsgáztam pszichológiából és sikerült,közepest kaptam.Csütörtökön meg jogból vizsgázom.

Berni611,csak nyugi.Minden rendben lesz,nem lesz semmi baj.Minden sikerülni fog!Szoritunk!

Jó hogy felhoztátok a szobatisztaságot,mert majd én is kíváncsi leszek hogy Bence mikortól lesz az.Szeretném ha a nyáron sikerülne neki.Esténként már bilizünk,de csak fürdés előtt. Ha a nyáron sikerülne Bencének szobatisztává válni akkor októbertől mehetne oviba.De én nem erőltetem neki a dolgot.Majd csak szól nekem egyszer.

Tényleg,akartam már tőletek kérdezni hogy bejelölnétek az Iwiw-en? Viziné Dia néven vagyok fent.

Szép estét!
dius02

Ani:oké,csak egy a baj te tudod az én számom ,én viszont nem mentettem el a tiéd,majd -majd aztán annyi ismeretlen telefonszám hívásom volt,hogy már nem tudom melyik volt a tiéd :oops:

SZerdán 6 körül indulunk,igen apa visz minket.
Csütörtökre tervezik a műtétte,ha az alatató doki mindent rendben talál.Gondolom Szerdán vérvétel,meg ilyenek lesznek.

Hú ez egy kicsit megnyugtat ,hogy neked van ismerősöd akit ezzel műtöttek és minden rendben.

Úgyi az ember fél az ismeretlentől.

Lányok a pécsiek adtak egy papírt amit ki kell tölteni(úgye márt nem fogjuk) és az anesztesnek kéne átadni.
Hát ,ha holnap lesz időm idéznek belőle.Komolyan mondom a hátamon felálta aszőr amikor olvstam.

Dius:csak nem szociális munkásnak készülsz.
Jó majd megkereslek!

Köszi ,úgy legyen!

Na lépek ,mert olvasni kell a leánynak!
berni611

Évi elküldöm a számom priviben,ok?
dius,gratula!!!!! :D
Mindjárt megkereslek :wink:
Vendég

dius Én is bejelöltelek, de írtam mellé egy üzit is, hogy tudd ki vagyok :)
Vendég

én is bejelöltelek,és én is írtam,de szerintem nálam egyértelmű,hogy ki vagyok :lol:

devcsa,hali!!!!
Hogy teltek az ünnepek? Szilveszter???
Vendég

Kellemesen (apuka okozott egy kis mosoly szünetet, de lenyeltem)!
Most meg tanulok ezerrel szerdán vizsgázok meg majd pénteken :?
Meg majd még az az utáni hetek.....
Képek sajnos nem készültek karácsonykor, mert bátyám elköltözött és elvitte gépet... Itt az ideje, hogy beszerezzek egyet (eddig tök jól megvoltam az övével :twisted: )
Szilveszterkor meg Zsombival itthon voltunk. Én 11-kor bealudtam... :D :D Sebaj majd vizsgák után tartok egy pót szilvesztert
Vendég

Berni ne aggódj minden rendben lesz, egész biztos. Különben is fiacskádnak tetszik Rékám, úgy hogy a műtét után jöhet akár a randi is!
Vasárnap mi nem tudunk menni csúszkálni, páromnak a szülinapját ünnepeljük.

Devcsa, dius gratula a vizsgákhoz.
Vendég

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?