Új privát üzeneted érkezett!

Én azért nem válaszotlam mert nem vagyok túl okos ezen a téren.

A tej az tuti nem jó, de én éreztem is - a tejtermék reggel hasmarsot okozott.

És én számolgatni sem szoktam. :oops:

babszika

Babszika,
laptetűűűűűűűűűűűűűűűűűűűűűűű!!!!!!!!
Hát, ennek az inszemnek tutira sikerülnie kell! :D

Meli
Kép
Kép
Kép
2008.12.04: 3x850mg met
2010.06.15: 2x850mg met
Nem az az erõs, aki sohasem bukik el.Az az erõs, aki mindig fel tud állni!!!
Kép
Görbe: http://www.fertilityfriend.com/home/22f589
melinda84

Kép

babszika

Sziasztok!

Rég jártam erre.......

Babszika!
Mostnemazé', de az az érzésem ahogy a vonalzódat elnézem, hogy nem lesz szükséged inszemre...... :wink:
Nameghát laptetőőőőőőőőőőő ugyebár......
Amúgy is kell Kandinak egy zebrapár!!! :D

hajni...
Budaörs

Sziaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!

Hát, ez most zugzebra lenne :wink:

babszika

Szívem szerint 40. nap előtt nem csinálnék tesztet, de az tény, h ciszta nincs, szóval pé volt... vagyis pirinek is lennie kéne..... vagy nem :wink:

Amúgy meg nincs sajna itthon tesztem.... szóval, hiába nézek én is furcsa szemekkel :roll:

babszika

És miért ne lehetne zugzebra? :wink: :lol:

A pé-t honnan tudod hogy megvolt? Mérsz vagy uhu, vagy érezted?És mikor volt?

Jajjjj,olyan izgatott vagyok!!!!!

amúgyám ha nagyon tesztet akarsz biztos van valhol gyogyitár nyitva vagy dm, rossman, tecsó,cora, ósan és lehet ám ottan is venni ilyen mérőműszereket :twisted:

hajni...
Budaörs

Babszika, hőgörbéd van? Nagyon esélyes vagy zebrára.... :D

Melinda, mi már több mint 2 éve próbálkozunk. Másfél évig szedtem metet. November közepén műtöttek, azóta nem szedem. Úgy döntöttem hallgatok a dokimra. De a diétát és a mozgást próbálom betartani.

Loviné, szerintem akkor nem jó kajákat eszel, ha óránként éhes vagy... Nekem anno azt mondta a doki, ha éhes vagyok akkor kefír, joghurt pelyhekkel. Vagy gyümölcs, aminek alacsony a cukor tartalma..
mókica

CSajoK!
Ne izguljatok, mert most néztem meg, h júniusban majdnem fokra pontosan ez volt és a 32. napon megjött.
(most is érzek görcsölést, de persze azt tudom, h ennek más oka is lehet)
Ha holnap estig sem jönne meg, akkor tuti, h hétfőn veszek tesztet, de mondom: az inszemre zúmolok, szóval ez most annyira nem izgat.

Hajni!
Cisztát néztek UH-n 31-én.... peteérésem mindig is volt, csak tüszőrepedésem nem.
Szóval, ha nincs ciszta, akkor egyértelmű, h keleltt legyen pé.

babszika

Babszika, hajrá!!!! 8) :wink:
mókica

Mókica!
És te????????

babszika

Babszika, pém tuti volt. Dokim követte a ciklusom, mert clostyt kaptam.
A görbém csak Neked!
http://www.ciklus.hu/images/diagramok/1 ... 40800_.png

Nem tudom mi lesz ebből... Volt hogy 16- 17 .dpon zuhant le a hőm...
Remény pedig mindig van! :D
mókica

Babszika,
azért én drukkolok, hogy hétfőn egy zebrásat tesztelj! :wink:

Képzeljétek,
úgy néz ki, hogy ma megjön a mensim, ma vagyok a 44.napon!
Olyan boldog vagyok, ha most tényleg megjönne!
Évek óta nem volt spontán mensim! :shock:

Meli
Kép
Kép
Kép
Kép
melinda84

Mókica,
drukkolok, hogy sikerüljön! :P

Meli
Kép
Kép
Kép
Kép
melinda84

Sziasztok!

Melinda, megnéztem a kérdéseidet (bocsi :oops: ), íme az én válaszaim:
LH teszt: ki kell próbálni. De csak akkor érdemes, ha már pár hónapja metezel és az egy kicsit helyrebillentette a hormonjaidat ;)
Tej:Sajnos a mettel nincsenek jóban általában, GI-ről nem tudok nyilatkozni, de a pco-szindróma.hu oldalon mintha lett volna valami erről a tejes, tejtermékes dologról. Mindjárt megkeresem neked...
CH: Sosem számoltam, pedig azért kellene, legalább az elején. Aztán belejössz és csuklóból fog menni, hogy mit szabad mivel és mit nem. Erről asszem pl. Zazzy, Hunci tudna neked mesélni
Gyors-lassú felszívódású: Ebben nem tudok segíteni, de majd a többi tapasztalt lány biztosan ad rá választ ;)

Babszi: Hű, akkor az tök jó! Irány az inszem, hacsak... :D Drukkok természetesen mennek ezerrel oda is ;)

Lassan én is 50. ciklusnapnál tartok. Hmm, régi "szép" idők visszatérnek :(

Kép

Kép
bettica

Meggondoltam magam, nem másolom ide be azt az oldalt, mert nem csak ez a GI diéta a lényeg. Akit érdekel, mert mondjuk még nem olvasta, az a "PCOS kezelése" alatt az "Alapkezelés" menüpontban megtalálja az említett oldalon.
Érdemes még google-n keresni, hátha találtok olyan konkrét leírást, ami számotokra is érthető ;)

Íme néhány link:
http://www.origo.hu/noilapozo/eletmod/2 ... gyito.html
http://dietakucko.hu/index.php?option=c ... &Itemid=84

Abszolút nem okoskodásként írom, hanem azért, mert én személy szerint segíteni nem tudok, viszont kb. erre indulnék el :) (Sőt, lassan nekem is rá kellene szánnom magam, ha kistesót szeretnénk majd egyszer. :oops:)
Ha van konkrét kérdés még mindig, akkor szerintem szívesen válaszolnak a lányok ;)[/quote]

Kép

Kép
bettica

Bettica,
köszi szépen a segítséget! :D

Meli
Kép
Kép
Kép
Kép
melinda84

Babszika! Azért én azért drukkolok, hogy ne csak holnap ne jöjjön meg, hanem még legalább egy évig mensi mentes legyél! ;)
Volt már nem is egy példa arra itt, hogy a kiváltott szurikra nem volt szükség!

Mókica, te is esélyes vagy! Végülis 2009-et írunk, páratlan év, járjanak a zebrák is páratlanul, de többen! Kandi mellé elfér még 2 (akár 4) zebra is!

Melinda gratulálok a spontán mensihez!

Kép
mamint

Hű, még a végén ez a topik is feléled, dejódejó! :D

Először is bocsi, végigolvastam, csak nem tudom már mi kinek a kérdése volt :oops: Enyim vélemény következik:

Én a Norbi diétát nem feltétlenül tartom hülyeségnek, az elveket, de a termékei gázosak, ezt fenntartom. A müzliszeleteiben majdnem 2xannyi ch van mint pl. a cerbona fittben(én nagyon sokáig rendszeresen ezt tízóraiztam, ebben van a legkevesebb ahogy én néztem.A nagyon sokáig azt takarja, hogy terhesség előtt, illetve a terhesség elején, amikor még szépen tartottam a diétát, ez mostanság nem mondható el sajnos.Szedem a metet, jó a cukrom, és mindenfélét eszem össze-vissza :oops:
A termékek nagyrésze meg tele van mesterséges sz..okkal, már bocsánat.Joghurtjai nekem katasztrofális ízűek, és azoknál is van kevesebb ch-jú, szóval nem árt odafigyelni!A kampány az kampány.

Gyors-lassú: Lassú ch a kenyérféleségek, kekszek, ropik, tehát a lisztes cuccok; gyorsak az édességek, tejtermékek, gyümik, ezek jutottak hirtelen eszembe.
Tej nem feltétlenül rossz, csak ne reggel.Sőt reggel ha lehet semmi gyorsat.Tízóraira már lehet egy picit, de inkább du uzsira.

Mindent képtelenség számolni szerintem(főleg ebédnél, illetve lehet, de hogy főzéskor is mindent méricskéljek, meg aztán hogy abból mennyit eszek én...Na nem, ezt sosem csináltam, de a többi kaját azért be lehet lőni, hogy nagyjából annyi jöjjön ki, amennyinek kell.
Reggeli:30gr CH(inkább csak lassú)
Tízórai:20gr CH fele gyors, fele lassú
Ebéd: 50gr CH ebből max 20 gyors
Uzsi:20gr CH csak gyors
vacsi:40gr CH ebből 10 gyors

Tehát édesség mindig uzsi(ha muszáj, nekem sokszor az volt :oops: )
Sport mindig kaja ELŐTT!!!

Ja!GI-t nem összekeverni a CH-val, mert van ami alacsony GI-jű, de mégsem túl jó(pl.tej)

És ha vesztek valamit, tényleg érdemes figyelni!Mindenen fel kell(ene)tüntetni a CH-t, és pl. diétás lekvár meg diétás lekvár között is különbség tud lenni, nem is kicsi!Az ember azt gondolná, hogy diétás,jó lesz, aztán megnézel egy másikat és kb.feleannyi benne a ch! :shock: A férjem eleinte mindig hülyének nézett, aztán rájöttem, hogy inkább nélküle tapasztalom ki ezeket, mert megőrült volna, mire mindent átbogarászok :lol: De még WASA meg WASA között is van különbség pl. ízesítéstől függően, szóval figyelni kell!

Szerintem is okozhat met-szedés(kezdetben)ilyen éhséget(bár való igaz, hogy inkább az ellenekezője szokott történni, mert a szervezet elkezdi feldolgozni a felgyülemlett raktárkészleteket), de pco-ban minden elképzelhető, és annak az ellenkezője is! :D Mindenképp mondani kell az orvosnak, de tényleg én is valószínűnek tartom a helytelen evést!Én tényleg nem gondoltam volna, hogy nem fogok éhenhalni ennyi ch-tól, de higgyétek el, sosem voltam éhes!mire megéheznél, újra ehetsz! :D
Fontos a reggeli nagyon!Jó lenne olyan 7 körül(nekem a munkám tökre megengedte az ideális evést 7-10-13-16-18-18-30körül)

Mindenkinek drukkolok, de most eldugulok, mert a végén velem lesz tele az oldal!

Hajni!
DE JÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ, hogy itt vagy!Örülök neked!

Kép
Kép
zazzy

Zazzy,
köszi az infókat!
Te tiszta dietetikus lettél! Köszi , hogy leírtad, így legalább meg is értettem.Letöltöttem magamnak a Zentai féle diétás tanácsokat a pcos oldalról, de így könnyebben tudom majd értelmezni!

Meli
Kép
Kép
Kép
Kép
melinda84

Köszönöm a tanácsokat,de nem igazán értem mit értettek helytelen evésen. Keveset eszek vajon?(az lehet mert ezen a téren egy kicsit zavarba vagyok)
Norbi termékeit én sem eszem csak kicserélem a hozzávalókat és kód szerint főzöm és fogyasztom.
Nyár óta nem eszem fehér lisztet. Prézli helyett zabkorpát használok. 6 éve nem eszek cukrot mivel candidás is voltam. Cukor helyett édesitőt. Joghurot zabpehelyel,és mindent csak teljes kiőrlésü lisztel csinálok. Inni csak szénsavmentes ásványvizet tudok évek óta.
Én azért is keztem nyáron diétázni mert 1 szelet kenyértől képes voltam elaludni.
Igazából tanácstalan vagyok tudtok segíteni???
Vendég

Nagyon szívesen! :D
És az lemaradt, hogy kérdezzetek nyugodtan, én (jobb időtöltés híján :lol: )naponta többször is járok erre(amennyire Lara enged még a gép előtt ücsörögni, mert egyre kevésbé tetszik neki)szívesen válaszolok, ha tudok, én örülnék legjobban, ha lenne itt megint jó kis társaság, nemcsak feltűnő-eltűnő emberkék :wink: Olyan jó, mikor mindig van kinek drukkolni, figyelni a cn-eket, görbéket...

Melinda!
Láttam a kérdésedet a másikon.Azt sem árt tudni, hogy az így mért érték különbözik ám a vénástól, amit pl.terheléskor néznek!Nekem is dcont van, és az enyém pl. egy egész értékkel fölémér a vénásnak.Ezt azért nem árt tudni, azóta itthon még nyugisabb vagyok.Hogy ez mitől van, passz, nyilván más a vénás vér, meg a mérési módszer, ezek a kütyük tök érzékenyek, attól függ hogy esik a fény, van-e rajta elég vér, stb-stb.Érdemes egyszer lecsekkolni.Én vittem magammal, megmértem vérvétel előtt avgy után közvetlenül, aztán összehasonlítottam a vérvétel eredményével.
De ez csak egy tipp! :wink:

Kép
Kép
zazzy

Loviné!
Amit leírtam mennyiségeket(illetve, hogy mennyi gyor, mannyi lassú)abból ki tudsz indulni, hogy ahhoz képest hogy eszel.
Lehet, hogy jól!!!Lehet, hogy nálad ez tényleg csak a met miatt van, de akkor idővel jobb lesz, jobb kell, hogy legyen!Ahogy megszokja a szervezeted!
Ez mind tökjó, amit leírtál!Nagy gáz nem lehet!Tényleg orvos tudna erre mit mondani, hogy mitől lehet.
Pajzsmirigyeddel minden rendben?

Kép
Kép
zazzy

Zazzy,
úgy néz ki, hogy jövő hét utáni héten megyek vérvételre, lesz terhelés is, akkor majd lecsekkolom a gépemet! :wink:
Lara nem hagy a gép előtt ülni?
Most nézem, már a 27.hétben vagy?
Pocakfotót nem dobnál?Már bizti szépen gömbölyödsz! :D :wink:

Akkor valószínű folytatom majd Norbi módszerét, csak egy kicsit átdolgozva! :wink: :idea:

Meli
Kép
Kép
Kép
Kép
melinda84

Remélem nem baj a többieknek sem.(Ösztönző-zebracsalogató :wink:
Ez 25 hetes pocak
Kép
Meg egy 20 hetes Lara :D
Kép

Kép
Kép
zazzy

Zazzy,
hogy Neked milyen jó alakod van!!!!!!! :shock: :D
Nagyon szép a pocakod!Még egy kicsit irigykedem is! :wink:
Lara nagyon szép, még a képen is látszik, hogy dögleni fognak érte a pasik! :D

Meli
Kép
Kép
Kép
Kép
melinda84

Hú Zazzy, kösziiiiiiiiiiiiiiiii!Ééééééédes a kis Lara! :wink:

hajni...
Budaörs

Zazzy!
Másikon van fennt kép a görbémről, meg küldtem választ is. :D

hajni...
Budaörs

:oops: :oops: :oops: Köszönjük a dicséreteket!
Konkrétan én is szerelmes vagyok a lányomba(hát még az apja :D )ez egy olyan tuti fotó szerintem.
Az az igazság, hogy az ünnepek megtették hatásukat, (de amúgy is írtam vmelyik nap, hogy túlsúllyal kezdtem)azóta feljött már3-4 kiló :oops: de azzal vígasztalom magam, hogy mostmár Lara is iszonyatos tempóban nő-hízik :D

Hajni!
üldözzük itt egymást :lol:
Mindjárt írok ITT egy pü-t!

Kép
Kép
zazzy

Nekem ez a linkem van GI diétával kapcsolatban:
http://www.tutitippek.hu/blog/glikemias-index.php

Zazzy, szép pocak, és Lara is.

Loviné, nem tudom mi lehet a baj. Sok mindent változtattál ami jó. Én is csak azt tudom mondani beszélj a dokiddal.

Hajni, jó hogy Te is jöttél! :lol:
mókica

Zazzy !

Szépen pocak,de hogy neked milyen fehér a bőröd.
Lara nagyon formás babó,de mint látom inkább csucsulna fényképezkedés helyett.
A pajzsmirigy a TSH?
Mert annak a november 20-i értéke 2,070ulU/ml
Igaz nekem időnként pém is van csak ritkán és az LH:FSH .,2:1(10.4:5.5)
13-án megyek a dokihoz csináltat hormont is és majd kiderül.Az első dokinál akinél voltam (ő csináltatta novemberbe a vérvételt)csak diabos megcsináltatta a cukros vérvételt(persze inzu terhelés nem volt)akkor azt mondta nincs bajom. Gyorsan kerestem egy másikat aki ráadásul nőgyógyász is ő írta fel a metet.

Meli!
Magadtól emeltél?
Vendég

Loviné,
a metet kérded, hogy emeltem-e? Mert én nem emeltem, nekem a dokim 2x850mg-ot írt föl. Úgy gondoltam, hogy nekem ez kevés, de most már nem tudom, mert úgy néz ki, hogy megjön ma a mensim(vagy holnap :oops: ), és ha meghozza, akkor lehet, hogy ennyi mégis elég! :shock:

Meli
Kép
Kép
Kép
Kép
melinda84

Loviné!
Tök jót kacagtam!Még senki nem jegyezte meg a pocak láttán, hogy milyen fehér a bőröm :lol: Pedig tény és való...Sajna.Nyáron is csak égni tudok, szolárium szóba sem jöhet, szóval evvan.Férjem viszont jó kreolbőrű, a kislánya is, nyáron ők szabályosan feketék, úgyhogy remélem Lara is inkább ezt örökli majd, és nem hófehérke lesz, mint én.

Az a 2-es tsh jónak tűnik.

Kép
Kép
zazzy

Loviné,
igen a TSH a pajzsmirigy. Ehhez még két érték kéne szerintem a FT3 és FT4.
mókica

Mókica!!!!!!!!!!!!
Kezem-lábam csuriban!!!!!!!!!!!!!!!!!!

babszika

Mókica!
Én úgy tudom, T3, T4-et inkább csak akkor néznek, ha a Tsh nem jó.(alacsony vagy magas).Nekem se nézték, míg 3 fölé nem ment.

Kép
Kép
zazzy

Zazzy, igazad van. :D Nekem eddig az esetek többségében mind hármat nézték! Ritka volt ha csak a TSH-t.
mókica

Kijelenthetem, hogy az első metes hónapomban, a 44.napon spontán mensim van. Szinte hihetetlen! :D :shock: Nagyon boldog vagyok!

Viszont fürdés után vettem észre, hogy a hátam tele van pattanásokkal.De nem 1-2-ről van szó, hanem százról! :shock: :shock: :shock: Még sosem volt ilyenem.Az lehet, hogy a spontán mensi és a hormonok csinálták?

Meli
Kép
Kép
Kép
Kép
melinda84

Melinda!
Hatalmas GRATULA!!! :D :D :D Ez tökjó!Csak így tovább!Azt tudod, hogy ilyenkor holnap van 1.cn?
Pattanások nekem is voltak (a terhesség előtt)hogy mitől ez egy jó kérdés!

Kép
Kép
zazzy

Na én elteszem magam.Férjem(éjszakás)kinyírna, ha tudná, hogy mióta itt ülök.Kijelentette, hogy szülés után nincs net! :lol:
Remélem fel birok még kelni, mert szétültem a fenekem.Ha valakinek van egy fölösleges laptopja, szóljon! :lol:
Jó éjt!

Kép
Kép
zazzy

Zazzy,
akkor holnap lesz a köv ciklusom 1.napja. Jajj de jó!!!!!!!
Énis elteszem magam holnapra, mert órák óta itt ülök a gép előtt, férjecském már tök kivan! :oops: :roll:

Meli
Kép
Kép
Kép
Kép
melinda84

Azért remélem majd szülés után is jössz néha?! :D Majd ha apácska épp dolgozik! :wink:
Ne hidd, hogy a laptop jobb, nekem a mellett is elgémberednek a végtagjaim! :oops: :lol:

Na, most már tényleg megyek!
Mindenkinekm nyugodalmas éjszakát!

Meli
Kép
Kép
Kép
Kép
melinda84

Sziasztok! Lehet még ebbe a topikba csatlakozni.

Pár szót magamról. Sajnos én is pcos vagyok, ennek ellenére babá szeretnénk. Novemberben volt egy laparoszkópiám ahol eltávolították a gyöngysorom. Ir-em is van, amire 2x500 mg Merckformint kaptam, illetve van súlyfeleslegem is és a pajzsmirigyem is alulműködik. "Csak" ennyi problémám van, mondhatni kész csődtömeg. Ha minden jól megy januárban megtörténik az első inszemináció. Röviden ennyit magamról.

Kép
timcsi82

Sziasztok!

Meli!
Fura ezt írni, de gratulálok!!!!!!
Pattik nekem is erősödtek az első pár hónapban, aztán szépn múltak.

Zazzy!
Néha az én férjem is kivan, de neki egyszerű gyermeki problémája van: sosem játszom vele.
Anno nagyon sokat Diabloztunk, egy ideje meg inkább fórumozok és kénytelen egyedül játszani :lol:

Timcsi!
Kép
Áh, nem vagy te csődtömeg!
VAgyunk itt páran, akik szintén ezt gondoltuk magunkról, aztán rájöttünk, h más is küzd(ött) ezzel a sok sz@rsággal, de szép kordában lehet tartani, ha az ember odafigyel.
Azért elsőre annyit javasolnék, h januárban csak akkor legyen inszem, ha már az IR-ed jó állapotban van! Ugyanis a vetélés kockázata nálunk jóval magasabb!!!!
Én 2006. augusztusa óta szedem a metet és mégis még csak most januárban lesz inszemem.

babszika

Timcsi, első körben olvasgasd a www.pco-szindroma.hu oldalt, ott látni fogod, hogy a 2*500 metformin kb semmire sem elég pláne ha még súlyfelesleged van.én sürgősen emelnék először 3*500-ra majd szépen 3*850-re, de elgalábbis többet szednék mint 3*500, az a kezdőadag.
a pm alulműködésre szedsz valamit?
és a "csak" ennyi probléma, nem is probléma, hidd el :wink:
Vendég

Sziasztok! Most lesz három hónapja hogy szedem a metet, mert szeptemberi vérvizsgálat alapján 34,6 mIU/l volt az insulin szint. December 17én volt egy kontrollvérvértel, de az insulin szint még nem volt meg, amikor mentem az eredményért. A ths-en szeptemberben magas volt,de decemberben a referencián belül, igaz még mindig kicsit magas, de erre nem kaptam semmit.

Kép
timcsi82

Timcsi,
üdv itt köztünk! Ne aggódj, nem vagy te csődtömeg, itt mindenkinek hasonló problémái vannak.Ne aggódj, a legjobb helyen vagy! :D

Lányok,
ma reggel megnéztem a cukromat.
Evés előtt: 5,6
Evés után: 5,8
Vélemények?

És örömmel jelentem be talán már másodszor, hogy tényleg megjött piri, és görcsölnek a petefészkeim is!Ilyet már évek óta nem éreztem, és lehet, hogy furán hangzik, de nagyon boldog vagyok! :D :D :D

Meli
Kép
Kép
Kép
Kép
melinda84

Nekem csináltak terheléses cukor vizsgálatot, félóránként 2 órán keresztül. Minden eredményem a referencia tartományon belül volt, az insulin szint mégis magas. Azért ez fura, nem?

Kép
timcsi82

Melinda!
Jó a cukrod! :D

Timcsi!
Csatlakozom Huncihoz. A 2x500 nagyon kevés.Én két HÉT után emeltem 3x500-ra!

Kép
Kép
zazzy

Kösz Zazzy!
Szerintetek érdemes a cukrot többször nézegetni? Mert arra gondoltam,hogy többféle kajánál megnézem, hogy melyik mennyire viszi föl a cukromat.Ha erre vagyok kíváncsi, akkor evés után mennyivel nézzek cukrot?Csak mert én úgy gondoltam, hogy 1órát bizti nem kell várni, mert akkor már hat az inzulin.
Ötletek?

Meli
Kép
Kép
Kép
Kép
melinda84

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?