Új privát üzeneted érkezett!

..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szheni 2011.11.15 00:51-kor.

Heni

Kép
szheni

Jó reggelt Lányok!

Boldog új évet mindenkinek!

Szheni, Amadea, és persze mindenki más: idén szülünk!! Olyan hihetetlen, talán még kell 1-2 nap, hogy felfogjam!

Nálunk nagyon light-osan telt a tegnap este: 3 kismama pocaklakókkal...végül is jót főztünk, ettünk, és mi is lenyomtunk egy Activity partit.
Január 1-hez híven pedig ágyban lencséztünk, és az újévi koncertet nézzük. (igaz én csak félszemmel)

Áron a mai napot választotta, hogy hatalmasat növekedjen...legalábbis folyamatosan feszül a jobb oldalam, dehát ez is a dolga! :)
Egyébként úgy érzem, nagyon rendszerető gyerek lesz! Ha valami nem a megszokott módon működik máris jelez. Pl. tegnap ugye nagyon sokáig fent voltam, és már jelzett - rúgdosta a méhlepényt - gondolom, mert fájt - hogy húzzak haza pihenni. Úgyhogy ez is a mai napra a programom.

Olyan hihetetlen, hogy már el is teltek az ünnepek. Szinte csak most beszéltünk róla, és már kezdhetjük is bontani a fát.
Kellemes pihenést mindenkinek!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Tegnap már nem volt erőm és időm feljönni, így most kívánok mindenkinek BOLDOG ÚJ ÉVET!

Sütöttem malacot, dagasztottam tésztát és csináltam perecet, hagymasalit és kukorica salit, sütöttem túrós sütit, úgyhogy mire megjöttek hozzánk a vendégek, addigra hulla voltam.

Hála istennek 2-kor mindenki elment, és negyed 3-kor már le is feküdtem kitakarítva. Fiam nagyon rendes volt, mert 10.12-kor kelt. Soha nem csinált még ilyet! A reggel fél 9 megállította eddig az alvását. De ma érezte, hogy anya fáradt :).

Én bevallom megittam egy pohár nagyon finom Tokaji fehérbort. Bongorral vörös bort ittam, most a fehéret kívántam :). Jövő ilyenkor már újabb kis jövevénnyel fogunk ünnepelni :)!

Felteszem a fürdőkádról a képeket és az úszó ágyról.

Kép Kép Kép Kép
torokka

Ezt a kádat azért szerettem, mert amíg nem tudott ülni, addig a lankásabb részében le lehetett fektetni és nem csúszott le, majd miután tudott ülni, akkor a másik részében ült és a kitüremkedés miatt nem csúszott le sem fekvő sem ülő pozícióból. Most már a nagykádban fürdünk közösen :)

Puszi mindenkinek és kellemes napot!
torokka

Hát mindenkinek jóreggelt-jónapot-jóestét :) Kinek kinek ízlése szerint.

Nálunk nagy buli volt, nem is számítottam rá. :)

Kora délután átjött Rod haverja (agglegény) egy rahedli rágcsa anyaggal, úgyhogy beindult a társas szakkör :D Délután úgy 6 óra körül csináltam egy nagy adag melegszendvicset (három pasinak jó sok kellett), majd éjjel 10 órakor virsli szünet.

11 körül jól beöltözve, mint aki szibériába készül kimentünk a szokásos városi koncenrtre (alig bírtam beülni a kocsiba a sok alsó ruhától majdnem úgy kellett kivenni is). A fiúk persze nagylegények voltak, jól fáztak is. :D
Hát a Crystal koncert enyhén szólva is csalódás volt. Playback az egész zene, alig hallatszott, meg hol énekeltek, hol nem. Aztán játszottak pár neoton nótát, na azt már mi is teljes torokból vonyítottuk. :D
Előttünk tini lányok egy szál felsőben miniben riszáltak, hogy hogy nem fagyott ki a sejhajuk :D Mondtam is a fiúknak, hát műsor is van, nehogy már ne melegedjenek egy kicsit ki a látványuktól. :D
Pocok/Emma baba nem tudom hogy érezte magát, mindenesetre vagy táncolni kezdett, vagy nemtetszésül rugdosta szét a méhlepényem, mert egyfolytában ficánkolt amíg kinn voltunk. :D
Miután hazamentünk csevegőeste, majd nagy számítógépes játék parti, úgyhogy valamikor négy körül kerültem ágyba. Azt hittem meghalok, ha nem fekhetek le. De szerencsésen túléltük, és ma babuci is jól van, reggel jól kidudorodott gondolom a fejecskéje, úgy furta fel magát, mint valami horrorfilmben a parazita. Tökre látszott, ébresztgettem is az apját, hogy ilyent még nem látott, de hát az csak húzta a lóbőrt. :D

Mindenkinek jó pihenést a további pár napra :)
Vendég

Sziasztok!

BUÉK!

mi barátnőméknél voltunk, Activity parti is volt, megnyertük a férjemmel, aztán amikor a csajok pasi ellen, akkor is mi nyertünk:). Csak az volt a gáz, hogy 11 felé rám jött az álmosság, és nem akart elhagyni, de hajnal 2-ig kitartottam, aztán meg 10-ig aludtam.
Jövőre már a kicsi biztos nem fogja engedni:).

Anuk: mi is szilvesztereztünk 2szer a városban, elég is volt! Hideg is volt, petárdák is, részeg emberek! vagy én vagyok öreg :o :).

Pusz
Vendég

Sziasztok Lányok!

Lehet, hogy hülyének néztek, de én most örülök, hogy vége az ünnepeknek. Bár azt sajnálom, hogy a férjemmel megint kevesebbet leszünk együtt, de valahogy úgy érzem, hogy kicsattanok az energiától és muszáj valami tevékenyet csinálnom!

Trokka, nagyon jó a kád! Szerintem én élőben is láttam az ismerőseinknél. Ez ugye jó nagy? A baba elég sokáig belefér. De az a fehér, amire ráfekteted, annak mi a neve? Ilyet még sehol sem láttam, és nagyon tetszik! Bár mi kaptunk kölcsön egy Fischer Price kádat, amiben háló is van - talán Anuk vett olyat - de akiktől kaptuk azt mondták, hogy hálóval elég nehéz használni, mert nem lehet a vízbe nyúlni mellette. Ezért gondolnék erre a B variációra!
Egyébként olyan jó ötleteket adsz! Írjál még! :)

Anuk, csodálom, hogy ebben a nagy hidegben volt erőd kimenni! Mi is már többször terveztük, de aztán mindig az lett a vége, hogy hideg van!

Képzeljétek el, tegnap tudtam meg, hogy egy régi barátnőm ugyanakkora várja a kislányát, ameddigre mi Áront! Olyan hihetetlen: a középiskolás éveinket együtt töltöttük, utána ő volt az esküvői tanúm, de aztán megszakadt a kapcsolatunk - összevesztünk. Azóta - 3 éve semmi hír - . Talán nem kell mondanom, hogy mekkora csalódás volt! Erre most, hogy feltettem az iwiwre Áron fotóját, ír az Anyukája, hogy gratulál, és hogy milyen hihetetlen, hogy ők is akkorra várják!
Nem tudom, volt - e veletek ilyen...nekem szörnyű rossz volt ilyen nagyot csalódni egy sok éves barátság után! És talán az is mutatja, hogy mennyire bánt, hogy még most is foglalkoztat...pedig a férjem szerint is már rég nem kéne! Csak ugye a lányok barátsága...az mindig sokkal mélyebb dolog!

Írjatok! Puszi!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Sziasztok!Kérdeznék valamit.3 napja időnként megindul a folyás a cicimből de olyan szinten hogy egy papirzsebkendő elázik.Nem korai ez még?Lehetséges hogy már szülés előtt fejnem kell?Vagy nem fog begyulladni?

Kép
kata840725

Torokka!
Nagyon szupi a kád! Azt hiszem mi is beruházunk egy ilyenre:wink:

Kata!
Előfordul...anyukámnál a 16. héten volt ilyen pár napig, aztán elmúlt.
Ha hétfőig nem szűnne meg, szerintem konzultáj a védőnővel, de semmmiképp ne nyomkodd....lehet kapni ilyen eldobható párnácskákat, ami a melltartóba lehet ragasztani....

KépKép
amadea

..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szheni 2011.11.15 00:51-kor.

Heni

Kép
szheni

Köszi a válszokat lányok!Aranyossak vagytok.Kicsit meg voltam ijedve de már jobb.

Kép
kata840725

Kata, ilyet én még nem is hallottam! Ha esetleg beszélsz a dokival vagy a védőnővel, majd írd meg hogy mit mondott, mert kíváncsi vagyok rá!

Heni, sajnos erre már nincs remény! Egyrészt túl késő, másrészt eddig mindig én kezdeményeztem...most már viszont nem. Mindegy! Már jobb, túl vagyok rajta!

Most kezdtem el gondolkodni, hogy milyen mozgalmas lesz a következő időszak: Jövő héten genetikai UH, 12-én doki, 20-án védőnő! De már várom, hogy lássam Áront, mert tudom, hogy jól van, csak kíváncsi vagyok már mekkora! Szerintem már kb. 200-250 g lesz! Ti nem vagytok kíváncsiak?

KépKép
KépKép
kfnoémi

Mindenkinek egy jobb évet mint a tavalyi!

Sokat írtatok lányok, egyszerűen nem vettem még fel a ritmust. Így nem tom mire kéne válaszolni.
Talán az előtejes témát megfejelném én is: ha csak pici cumó jön a ciciből, akkor pzs vagy az említett betét megteszi. Ha csak ennyi, akkor a szakik sem mondanak többet rá (más topikokon szerzett infók alapján nyilatkozom). Előtej még nem garancia semmire. Sem arra, hogy bőságes lesz a tejellátás, sem pedig arra, hogy a cici most kiélvezi a munkát, aztán élesben bepánikol, s akkor passz.
Amúgy sokaknál teljesen normális jelenség, Kata ezzel nem vagy egyedül.

S mivel péntek vagyon (párszor már lerágtam magamban ezt a témát, egy jó hete sosem tudom milyen nap meg hányadikát írunk), íme a szokásos táblázat.
Sok lik tátong benne, kérlek ne kíméljetek, s dobjátok a kiegészítendőket priviben.

Kép
Kép

Kép
kissmanó

most jöttünk a dokitól!!!

NEM LÁTOTT KUKIT!!!!! ezek szerint lesz egy pirinyó Lilinyónk!!!!

überhepi vagyok!

Kép
Kép
mniki84

Niki, gratulálok a kislányodhoz! Picicsodának így van már neve?

Áron bébi ma egész nap nem mocorog...illetve szerintem nagyon hátul van, mert a színhang hallgatóval is úgy hallom - de azért jól van, csak mocoroghatna. Ti milyen intenzítással érzitek a pocaklakótokat?

KépKép
KépKép
kfnoémi

..

Heni

Kép
szheni

Szheni, igazad van, tényleg ilyenkor még nagy a hely, és nem lehet folyamatosan érezni. Nekem eddig - 1 hetes tapasztalat alapján :) - egy aktív nap után egy passzív jön! Tegnap is egész nap éreztem...ma meg semmi. Reggel volt egy kevés és kész! De érdekes, hogy nekem lehet kívülről is. Valószínűleg, mert hátul tapadt a lepény. (?! - nem tudom, hogy emiatt-e) De én is elég nehezen tudom Viktornak megmutatni...
Tök jó, hogy 3 cm-et nőtt a pocakod! Én 65-ről indultam, és most tartok kb 78-nál, de azt vettem észre, hogy egyre feljebb jön, már egészen kismamás, és szerintem pár heten belül olyan lesz a fazonja (nem a mérete :) ) mint a vonalzódon.
A súlyod tök jó! Én 54-ről kezdtem, és most vagyok 58...de tudom, hogy sajnos nem ehetsz túl sok csokit...én talán helyetted is bepótolom! Pedig soha nem voltam édesszájú!

Tényleg, nem mentek 4D-s uh-ra a barátnődhöz? Úgy volt, hogy tök gyakran fogsz járni! Kíváncsi vagyok, hogy Pocakmaci kisfiú vagy kislány...gondolom már Ti is!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Sziasztok!

Annyira irigy vagyok már a mozgásokra. Én is akarom érezni!!!!!!
Ti már rendes mozgást éreztek, vagy még "csak" a buborékokat?

Szilveszter előtt megjártuk mi is a dokit a barnázás miatt. Nem talált rá semmi okot. Szinte már alig volt. Persze itthon még mindig van néha.Viszont, ha minden igaz én is a kék csíkosok sorát erősítem majd a táblázatba.

A szilveszter nálunk alvással telt. Mivel sikerült jól megfáznom, így a gyerekes barátainkhoz nem merészkedtem át. Apával filmeket néztünk. Vagyis apa nézte, én aludtam. Éjfél után 10 perccel a durrogásokra ébredtem. Nem tudom mi ütött belém, de bele gondoltam, hogy mi vár ránk az éven, és elkezdtem bőgni. Normális vagyok??? :lol:

Kata, köszi az infókat, és a képeket. Az az úszó izé olyasmi, mint a szivacsbetét?
Szerintem mi csak egy sima kádat veszünk majd, aztán ha már nagyobb lesz, mehet a rendes kádba.

Ja, tegnapi sztorit még le kell írjam. Itt voltak a sógromék. Beszélgettünk sógornőmmel,hogy mit-hogy szeretnék. Kérdezte, hogy veszünk-e kiságyat, vagy csináljon sógrom (ugyanis asztalos). Mondom, akkor most kezdje el, mert nem túl gyors a tempója. Mire a sógor válasza: Hát egy sima kiságy olcsóbb, mint ha megveszitek az anyagot. :shock: Azért ennyire nem kellene akarni.Persze én az ilyeneket nem veszem fel, meg egyébként is jobb szeretnék egy rendeset, de azért elég furán jött ki.

Noémi, sajnálom a barátnős sztorit. Biztos jó lenne együtt végigcsinálni ezt az egészet, de ha már így alakult, ne rágódj rajta.

Zsu

Kép
bvigh

Sziaszok!

Megjöttünk, hoztam nektek 2 símanót:

Kép
benta

A száguldó síbajnokok:

Kép
benta

Most gyors leszek, szuper volt a síelés, a fiaim nagyon élvezték, és profin síelnek. Hihetetlenek, holnap teszek fel róluk videót is. Most születtek és nem ismernek bevehetetlen pályát.

Remélem mindenki jól van, visszaolvasok és még jövök.

Benta
benta

Jelentem megjöttem.

Tesóm lelépett, épp ideje volt. Kiderült, hogy tök beteg, de addigra már hogy raktam volna ki a szűrét. Adtam rá szájmaszkot, csak evésnél vehette le, sokat szellőztettem mert egyfolytában köhögött (amiért vinnyogott), meg citromot és eukaliptuszt párologtattam.
Hát az általam vásárolt cuccokat leszólta, hogy miért használtat vettem, meg sehol egy kislányos, mind olyan semmilyen. :( Meg hogy ő majd keres nekem neten bababoltot. Sikerült is kiválasztania a lehető legdrágábbat, és mikor közöltem vele, hogy egy rugiért nem adok majd háromezer forintot :shock: (amit kinő jobb esetben egy hónap alatt) Ha annyira új és drága rucikat és cuccost akar az én kölykömnek megtámogathatna mondjuk félmillával :D A legjobb elriasztó módszer. Ennyit magamról.

Benta én nem látom a képeket :( Mozzillám van csak, lehet azért. A videót már várjuk, biztosan jó lehetett.

Bvigh én pl buborékolást meg pillangós érzést abszolút nem érzek. :D Pocok baba akaratos, mint az anyja. Ha akar valamit rúg és addig csapkod, amíg azt nem csinálom amit akar. :) Már most manipulál. Szerencsére sok verzió nincs. Vagy helyezkedik vagy menjek lefeküdni, vagy forduljak a másik oldalamra. :)

Jaj még valami. :) Pocokkal álmodtam! Aranykámat fürdettem, aztán masszírozgattam, csikiztem a tappancsait amire nagy kacagás volt. Be akartam pelenkázni, de minden pelus hatalmas volt. Bele is csúszott és vörös fejjel ordítani kezdett. Nah erre megijedtem, fel is ébredtem. Úgy 17-20 centi körül volt és olyan pihés tetőtől talpig amennyire egy 18 hét eleji kis 20 dekás "parizerkének" illik. :) Tiszta lökött vagyok.
Vendég

Jajj, nehogy megint az legyen a képekkel, mint a múltkor, amikor is a fele társaság látta fele meg nem :( Látnia kell mindenkinek a fiaimat :evil:

Mozgás: nem mindennap morzézik, napokat is kihagy, sajnos. Főleg este aktív.

Vásárlás: lázmérős cumit ne!!!!!!! Nem ér semmit. Orrszívóból porszívósat javaslok. Februárban minden hiper baba-mama heteket tart, érdemes megnézni, kiságytől a pelusig minden szokott lenni.
Nekem, mivel a 3. fiúka, sajnos nem sok minden kell, de ez nem akadályoz meg a vásárlásban :lol:

Jó éjt!

Benta

Kép
benta

Sziasztok Lanyok,

Mindenkinek nagyon boldog uj evet kivanok.
Nekem ez az idei szilveszter olyannyira csendesre sikerult, hogy mar este 9-kor huztam a lobort. Ejfelkornyeken felebredtem a petardak es a tuzijatekok hangjara, de szerintem par perc mulva mar vissza is aludtam. Legalabb kipihentem kezdtem a 2009-es evet.

Torokka igazan klasz a furdokad, en is szinte csak ilyeneket lattam a bababoltokba, megmondom oszinten eddig egy kicsit idegenkedtem tole, hogy a sok kidolgozas miatt ha a baba eppen mashogy akoar benne fekudni akkor kenyelmetlen lesz. Viszont a sima kadban pedig ossze vissza tud csuszkalni ami megint csak nem jo.

Par napja ramjott a takonykor, de nem igazan erzem ugy, hogy megfaztam volna, hanem inkabb csak irritaciot erzek az orromban es ezert fujom, persze van is mit fujni. Erre pont ma mondja az egyik kolleganom, hogy volt egy baratnoje aki a terhesseg allatt vegig "meg volt fazva" es ahogy megszultett a baba, ra par oraval elmult az egesz. Hat azert remelem nem fogom ezt csinalni Juni vegeig az meg nagyon hosszu ido.

Tegnap megvettem az elso terhesnadragomat, egy farmer. A szine egesz jo, egyebkent meg csipo folott jon a pamut kialakitasu resz. Meg egy kicsit nagy a hasamnal, de majd belevovok, viszont annyira kenyelmes. Mar hetek ota ugy jartam, hogy kigombolt nadrad, de meg a cipzar sem volt felhuzva es arra raraktam ezt a tehes derekpantot ami ott eltakart mindent. De most mar napok ota olyan kenyelmetlenul erzem magam, hogy mar csak kotozott sonkanak hivott a parom is.
Majd meg a hetvegen szeretnek beszerezni egy vagy ket munkahelyi nadragot is, de az mar nehezebb dio lesz. :shock:
Mindenkinek nagyon kellemes hetveget es mocorgast kivanok!

Sajnos en meg egyalltalan nem ereztem eddig semmit, meg buborekokat sem. Mar nagyon varom, hogy jelezzem a kis pocok belulrol hogy minden rendben van vele. :lol:

Banka
Kép
banka79

Sziasztok!

Lázmérős cumi szerintem is hülyeség, már csak abból kiindulva, hogy ha valamilyen cumit elfogad a gyerek, akkor az egy márka. Tehát nem tudod váltogatni, hogy egyszer pl. mam, másszor pl. nuk. A lázmérős cuminak meg ugye ha más a formája, akkor el se fogja fogadni. Egy nem cumis babáról meg nem is beszélve.
Homlok, fül-lázmérőt se ajánlották nekem, mert nagyon nem pontos. (lehet kapni gyógyszerbeadós cumit is, tehát beletöltöd a gyógyszert és a gyerek kiszippantja. De valószínűleg ez meg csak arra jó, hogy a gyereket leszoktasd a cumiról, hiszen a gógyszer keserű, úgyhogy tutira kiköpi...)
Nekünk is sima digitális van, de lehet kapni olyat is aminek hajlik a vége, nem olyan merev.

Orrszívóból szerintem is porszívós. Van sima pumpálós kézi is, vészhelyzet esetén, ha nincs a közelben porszívó, segíthet, de korántsem nevezném hatékonynak. A gyerekek nem szeretik általában a porszívós megoldást, de ez tényleg tutira kiszívja és nem megy rá az arcüregre, fülre.

Benta, én bízok benne egyelőre hogy a második lányka lesz (jövőhéten vagy utána lévő héten remélhetőleg 4d-n kiderül), és akkor azt hiszem senki nem állíthat meg egy-két rózsaszín cucc azonnali beszerzésétől :wink: :lol:
És nagyon várom a síelős képeket, videót. Nálunk apuka és a nagypapa is nagy síelő, mindketten alig várják, hogy már hogy Zalán is sílécre állhasson.

Anuk: tesód beszerezheti onnan a babakelengyédet, ha neki az tetszik :wink: persze te választod, hogy mit szeretnél, de ha ő nem sajnál annyit áldozni rá, hát hajrá.

Bvigh: simán elképzelhető hogy igaza van sógorodnak, hogy olcsóbb megvenni a kész kiságyat, mint előállítani a sok rácsot. Legalábbis az én sógorjelöltem is ezt mondta, mikor egy olyan járókát akartam vele legyártatni, aminek a formáját megváltoztathatod, ide-oda állítgathatod.

Mniki84: gratula a lánykához! :wink:

Kata840725: előtej lehet, valakinél már ilyen hamar megjelenhet. Dm-nek pl. olcsó a melltartóba rakható betétjei, amik felszívják az ilyesmit. Nem kell nyomkodni, fejni, de tényleg a védőnőt érdemes megkérdezni.

Babakád: nekünk sima volt, 4-5 hónapos koráig fért bele. Utána az apjával fürdött a nagykádban. De nem tartom hülyeségnek azt a macit amit a nagy vagy kiskádba állíthatsz bele és megtartja a babát.

Na megyek, lövik a pizsit :) Jó éjt!

Kép
Kép
evicuska

Benta: fiaidat most sem látom. S nem csak Mozillával nem :(

Köszi az este óta érkezett táblás adatokat, feldolgozva :wink:

Azt nem is írtam nektek, hogy január elsején épp a fiúnevet döntöttük el apjával, erre egy hatalmas döngöt kaptam belülről.
Most áll a kérdés: vagy tetszett neki, vagy nem tetszett, vagy csak boldog új évet szeretett volna kívánni. S nem tudjuk melyik, mert utána hiába kérleltük, nem volt több döng.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára kissmanó 2009.01.03 08:59-kor.

Kép
kissmanó

..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szheni 2011.11.15 00:52-kor.

Heni

Kép
szheni

Jó reggelt Lányok!

BVigh, én sem éreztem buborékokat, hanem egyből a rendes mozgást, de ez még korai lenne neked - szerintem. Én pl. pont a 17. héten kezdtem érezni!

Benta, én látom a képeket! (nekem is Mozzila van) Nagyon édesek a fiúk! Mi is imádunk síelni a férjemmel, de az utóbbi években sajnos nem volt rá lehetőségünk. De persze Áronnal majd mindenképpen megyünk, hogy mielőbb ő is "síbajnok" lehessen! És akkor tuti beszerzek neki én is ilyen macifüles bukósisakot! :)

Anuk, nem is értem, hogy a tesód miért látogatott meg, ha ilyen beteg! Mivel egy kismama jobb, ha nem szed gyógyszert, szerintem kicsit betegen sem illik meglátogatni egy kismamit! Ami meg a vásárlást illeti - had mondja! Egyébként van olcsó hely is, én a http://cweb.hu/babaruha/index.php - ról szoktam rendelni. Persze a legolcsóbb a kilós turi - nekem onnan van egy jó pár szép cuccom, majd megpróbálom lefotózni, és berakni - de ez az oldal sem vészes!

Banka, a takonykórral ugyan így vagyok! És sajnos tényleg terhességi tünet!

"Orrfolyás

A terhességi hormonoktól folyhat, illetve eldugulhat az orrod. A megfázáshoz hasonló tüneteket enyhítheti orrcsepp használata. Ne fújd erősen az orrod, mert ez orrvérzést okozhat"

Én tegnap délelőtt vagy 10 db zsepit fújtam tele - de napközben enyhült! Az benne számomra a legrosszabb, hogy éjszaka is folytatódik, ami miatt nyitott szájjal alszok, és így felkelek a szomjúságra!

Heni, szerintem tök jók a méreteid, az meg, hogy lefogytál a terhesség előtt pláne! Tegnap unalmamban nézelődtem a fórumok között! Van egy pocakfotós fórum - ha van időd nézd meg! Számomra nagyon érdekes volt! Hihetetlen, hogy mekkora tud lenni egy has! Volt ott egy csak 49-ról 59-re hízott, de a hasa - mint egy nagyobb görögdinnye! Még a férjemnek is megmutattam ő is tátott szájjal nézte!

Nekem tegnap este megint a mellem fájt! Ahhoz tudom hasonlítani, mint amikor egy tejeszacskót elkezdenek megtölteni és az folyamatosan nehezül...aztán elaludtam! De sajnos már a bal mellemen repedések keletkeztek..pedig úgy gondolom ez a méret még nem a vége! Kenegetem..de úgy tűnik semmi...ez a kis mell átka!

Már csak holnap és indul a munka! De az a jó benne, hogy megkezdődött a visszaszámlálás! Már csak 4 hónapot kell dolgozni! :)

KépKép
KépKép
kfnoémi

Sziasztok!

Mniki: gratulálok a kislányhoz!

Kfnoémi: én sem érzem minden nap. Én olyan kidudorodást szoktam, mintha belülről kinyomná vmi a hasam, meg ez oan hullámos érzés is. Remélem, hogy ez már a baba lesz. De ált. csak este érzem. Kicsit türelmetlen is vagyok, de pár hét és tényleg érezni fogjuk minden nap!!

Benta: mozillám van, és látom a képeket! :wink: nagyon édesek így a fiúk!!! Én még csak egyszer próbáltam meg síelni, kb. 20 éve...azóta sem, de nem is érzek rá késztetést :lol:

Nekem éjjel van oan megfázáshoz hasonló orrfújásom, sajnos néha kicsit vérezni is szokott.

Anuk: nem semmi, hogy tesód ilyen betegen elment hozzátok! :shock: én sem vennék ilyen drága holmikat, de ha ő akar, vegyen nektek a pénzéből! :wink:

az én férjem eredeti szakmája bútorasztalos, és ő is azt mondta, h nem éri meg rácsos kiságyat összeállítani házilag. Egy számítógépasztalt, vagy egy pelenkázószekrény, polcot viszont annál inkább!

Kíváncsi vagyok az én hugom fog-e venni majd nyunyinak vmit!

Nálam semmi különös, kicsit unom magam itthon...olvasgatok, rejtvényezek, pakolászok, de vannak unalmas órák :lol: , így eldöntöttem, hogy ameddig lehet dolgozok.
Majd látjuk mi lesz a munkahelyen is.

Oan jó, h süt a nap, de oan hideg van!!! Tegnap is elmentünk sétálni, felöltöztem rendesen, de azért átjárt a hideg brrr. Ma is megyünk ebéd után sétálni. Egy kis mozgás mindenkinek kell:).

Szép napot!
Vendég

Jaj, tudom mit akartam még írni. Nekem a mellbőségem 3 cm nőtt, a hasam oan 11 cm-t. És +2-3 kg-nál járok.
Vendég

Niki!
Gratulálok a kislányhoz!!! :D

Noémi!
Balázs is van amikor napokig mocorog, aztán napokig semmi...én még csak bugyborékolást, rezgést és úszkálást érzek, de néha már kintről is lehet érezni....

Orrdugulás témához szeretnék még annyit hozzáfűzni, hogy orrcseppet max. 7-10 napig szabad használni egy huzamban...Amúgy nagyon rossz lehet :( ...

Tegnap szerettem volna kismama melltartót venni, mert a végén tényleg leszakadnak....persze nem találtam, a legszebb az volt, amikor a Brendonban a nő mindenáron rám akart tukmálni egy B-st, mert az a legnagyobb :shock: ...

KépKép
amadea

Sziasztok!
Niki, gratulálok a kislányhoz!!!!!

Mi 12-én megyünk genetikai uh-ra. Akkor már tuti kiderül, ki lakik a pocimba. Férjem már számolja vissza a napokat, annyira aranyos. Szinte mindennap álmodik a babáról vagy rólam. Ma éppen azt, hogy annyira kikrekedett az arcom, hogy szinte rám se lehetett ismerni előző önmagamhoz képest. Azért megnyugtatott, hogy aranyos voltam :D Szegény, már készül a legrosszabbra...

Én sem érzem nagyon mostanában a mocorgást. Dokim picit meglepett a legutóbbi uh-on. Ugyanis most ő azt mondta, hogy hátul van a lepény, a 12.heti genetikai uh-on pedig azt mondták, hogy mellsőfalon. Most kinek higyjek??? :shock:

Benta, örülök, hogy jól sikerült a síelés. Sajnos a fiaidról én sem látom a képeket :( Te mivel töltötted az időt?

A mi Szilveszterünk is elég csendesre sikerült. Bár hívtak minket buliba, de füstös helyen lett volna, így a férjem lemondta. Pedig láttam rajta, hogy szívesen menne, de "feláldozta" magát miattam. Így ma pótoljuk be a Szilvesztert barátokkal, házibuliba. Minden fiú arra készül, hogy hú de nagyon sokat fog majd inni és bepótolják az elmaradásokat, de persze ilyenkor pont az ellenkezője szokott történni :D

Annyit írtatok a méreteitekről, hogy ma én is elkezdem a mell- és hastérfogatomat jegyzetelni. Mostanában úgy tűnik, mintha nem nőne annyira a pocakom. De lehet, hogy csak bebeszélem.

Kata, nagyon szuper a kád!

Pussz mindenkinek, megyek mert olyan gyönyörű az idő. Megsétáltatom a gyereket
:wink:

KépKép
süni76

süni , mi is 12-én magyünk Gen UH-ra :D

tegnap volt egy fura...nem tom mi volt az mivel még korainak érzem...fekszem a hátamon, megy a CSI... pocom kint mert épp lánykával dumáltam hogy ügyes volt és puncit növesztett, és erre 3 db olyan rúgásszerűt éreztem hogy ki is látszott a köldökömtől 4 centire le, picit balra...aztán ráraktam apa kezét, ő érezte a szokásos lüktetést de uténa ő is egy erősebb nyomást, aztán elmúlt, dekomolyan látszott ahogy ki-ki dudorodik, megijedtem mert szerintem a baba még nem tudom lehet-e, de akkor mi lenne, nincs ott más csak ő...nem tom

én olyan melltratót szeretnék ami kimondottan terhességi 75B-ről tud mondjuk 90Ere nőni :D na az szép lenne

Kép
Kép
mniki84

Sziasztok!

Mi is megjöttünk a sétáról. Olyan szépen süt a nap nálunk is,hogy nem hagyhattuk ki. Igaz a végére már eléggé csípte az arcunkat a hideg, de jól felöltöztünk, így nem fáztunk.
Jó sokáig aludtunk ma, most ebédeltünk,és apa újra elaludt. Mindjárt mellé bújok én is. :oops:
Ma nézegettem egy újságban milyen jó áron vannak rugik. Mutatom apának, mire közölte, hogy még nincs vásárlás, majd ha ő mondja. Abban azért megegyeztünk,hogy nem hagyunk a végére sok mindent, mikor már a nagy pocakomtól nem bírok mászkálni.

Most már én is megmértem a pocimat.82cm, eddig olyan 10cm. És már sikerült is 2 kg-t visszahíznom a leadott 4-ből. Kíváncsi vagyok mit fognak mondani a tanácsadáson a súlyomra. Ugyanis ez a mániája a védőnőmnek.

Na megyek bebújok apa mellé.
Szép napot mindenkinek!

Zsu

Kép
bvigh

Sziasztok!

Mi is sétáltunk egyet a Normafánál. Elég hideg volt, de már muszáj volt kimozdulnom, mert 1-én hajnalban voltam kint útóljára! Ettünk fini rétest és ittunk teát! Nagyon jó volt, Áron is élvezte, mert utána rúgdosódott! Azt olvastam, hogy ha megyek végül is ringatom, és ugye a séta meg pláne ütemes! Szóval holnap is elmegyünk, mert tényleg jót tett!

Mniki, az a kisbabád volt! Egyáltalán nem korai, 18. hetesen már simán érezheted, és a kidudorodás is látszódhat! Nekem is szokott, főleg reggel látványos!

Bvigh, szerintem ne is törődj a védőnővel! Én megpróbálom becélozni a havi +1 kg-ot, de ha egy kicsit több jön fel, az sem baj! 54-ről indultam, remélem 65-nél megállok. Ez azt jelentené, hogy kb. +5-6 kg-al zárom a terhességet, de utána jön a nyár, a salátaszezon, és ráadásul a dinnyeszezon, szóval nem félek attól, hogy nem fogom tudni leadni!

Süni, szerintem nő a pocakod, csak lassabban! Legalábbis én ezt vettem észre, de szerintem ez azért van, mert jön feljebb a méh, így most nem kifelé, hanem felfelé nő! A dokim szerint a 24. héten éri el a méh a köldök magasságát. Szerintem lehet, hogy korábban, mert egyrészt valahol a 20. hetet olvastam, másfelől, érzem reggel, hogy meddig tart!
Egyébként a lepény elhelyezkedése mindegy, de kérdezz rá újra uh. közben, mert utána már csak próbálnak emlékezni!

Puszedli, jó nektek, hogy Apa meg tudja majd csinálni a pelenkázót! Mi is csináltunk már itthonra bútorokat, de a pelenkázót szakemberre bízzuk, mert fiókot nem tudunk csinálni! Már kinéztem egy tök szép fazont! Jövő héten már hívom is az embereket az erkélybeépítés miatt, aztán ha készen van, jön a pelenkázó!

Megyek, átadom a gépet! :)

Puszi!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Noémi! A fiókot nem olyan nehéz megcsinálni. Bútorlapszabászatban lehet kapni fém oldalakat, csak az alját kell levágatni.
Mi venni fogunk kiságyat, én olyan kombit szeretnék, amiből később ágy lehet, a pelenkázóból meg éjjeli szekrény.

Zsu

Kép
bvigh

..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szheni 2011.11.15 00:52-kor.

Heni

Kép
szheni

Sziasztok!

Én Június 21-re vagyok kiírva, és eddig minden terhességi
"nyavaján" átestem :)
Volt már hányás-epézés, gyomorégés, sírás-picsogás
az mostanában van.(és persze még a hányás is)
Jelentem már most végem van :)
Tudom a végeredmény a lényeg!
Most 15 hetes 6 naposak vagyunk, és már mocorog a
kis pindúrkám!(finoman jelez hogy nemsokára nagy mocorgások
lesznek)
Első kisbabámat várom, és nagyon örülünk neki párommal.
Tavaly nyáron elterveztük hogy babát szeretnénk, és
októberben már nem jött meg.Mondhatjuk magunkat szerencsésnek úgy gondolom.
Leginkább a chat-en szoktam beszélgetni babanetes
csajszikkal, itt a társalgóban mostanában néztem szét.

Kép

Olvasgattam amiket írtatok, na én is tudnék mesélni a rokonokról ,és arról hogy karácsonykor végigcsókolt az összes rokon betegen,
szilveszter előtt meg majd meg haltam és hőemelkedésem is volt.
Hála égnek lázam nem volt, és csak c vitamint szedtem nagy dózisban.Néha a régi dolgok válnak be a legjobban.
Röviden ennyit rólam.
Írjatok nekem bátran, én biztos fogok majd kérdezgetni tapasztalatokról!

Üdv: Évi
eve3htv

Hello Lányok!

Üdv itt az új évben, a MI évünkben. Sosem fogjuk elfelejteni ezt az évet szerintem! :D
Tényleg már csak 4 hónapot kell dolgozni. DE jó!
Sajnos nekünk nem nagyon lesznek öröklött cuccaink, egy pár ruhácska van, de szinte mind lányos. :) Igaz,hogy mi abszolút lányt érzünk. Jaj, már alig várom, hogy kiderüljön! Remélem, nem csalódik Api túl nagyot, ha kisfiú lesz...
Ma nézegettük mi is a neveket. A lány megvan, a fiú oltári nehéz, de alakul.

Zsu!
Írnál bővebben arról a kombi kiságyról? Tök praktikus lehet! Hol láttad? Nagyon drága?
Nemsokára már mi is érezzük majd a kis porontyot, csak olyan nehéz kivárni, ugye? :wink:
Mondjuk én elég párnás vagyok elöl, világéletemben volt "terhespocakom" :oops:

Niki!
Nagy-nagy gratula a kislányhoz!
Benta!
Sajna nem látom a képeket :( , de örülök, hogy jól sikerült. Nem unatkoztál? :wink:

Noémi!
De jó neked, hogy ilyen karcsún vágtál neki a babavárásnak! Ha olyan az alkatod, biztos, hogy vissza tudsz fogyni. Én kicsit aggódok, mert anyukám sem tudott visszafogyni szülés után... De nekem sikerül! (CSak pozitívan! :wink: )

Süni!
De aranyos a férjed, hogy "feláldozta magát". Tényleg nem tett volna jót a füst. Én a stressz mint károsító tényező ellen küzdök, amelyet rendszerint drága anyósom okoz. A múltkor olyanokat "szurkált" belém, hogy az csak na! Mosolyogtam rá, mint aki nem hallott semmit, de eközben úgy izzadt a tenyerem, hogy magam is megijedtem.

Takonykórosoknak részvétem! Tényleg nagyon kellemetlen lehet, főleg éjszaka. Én néha enyhe orrvérzéssel küzdök, de ahogy olvastam, ez normális.

Segítsetek nekem, lányok!
Eddig 4 UH-n voltam. Két leletemre rá van írva, hogy Diagnózis: veszélyeztetett terhesség m.k.n. (ez a 3 betű, bár nem bizti, hogy iylen sorrendben :oops: ), de mivel erről nem szólt nekem senki, eddig nem aggódtam miatta. Most viszont a védőnők is ráírták a laborkérő lapra, de csak otthon vettem észre. Akkor most mi van?

Puszi mindenkinek!

Kép
ácica

Ácica!

Nekem is rá van írva hogy veszélyeztetett vagyok,
meg szerintem a nők 98%-ának oda van írva.
Van egy kismama ismerősöm majdnem velem egyidős,
neki is az van írva!

Üdv.Évi
eve3htv

Ácica!
A kiságyról mindjárt teszek fel képet. Ez 35.500.-, de kb 45-60e Ft-ig van. Nekem ez nagyon szimpi, és pont befér oda, ahol nekünk lesz.
Ma kinéztem egy babakocsit is, amibe beleszerettem, bár elég húzós az ára. Olyan 90-100e Ft. Apa azt mondta, hogy max 50e-ig mehetek. Meg eddig én is használtat akartam, de ez olyan........... jó.

A papírodra nem azért írták rá, hogy veszélyeztett, mert tp-n vagy? Akkor szokták. Egyébként kérdezz rá a dokidnál szerintem.

Kép

Zsu

Kép
bvigh

Szia Évi!

Üdv közöttünk, jó, hogy jöttél!
Köszi az infót! Ezek szerint nincs gond, csak úgy ráírják, biztos, ami biztos? :shock: Hát elég nagy hülyeség, nem?

Részvétem a rosszullétek miatt. Biztos nem lehet könnyű így örülni a babavárásnak, ha közben alig bírsz létezni. Azért az jó, hogy ilyen hamar összejött a picur. :D
Mi is szerencsések vagyunk, szinte egyből sikerült.
Ráadásul én teljesen jól vagyok kezdetektől fogva. Pici szédülést, szagérzékenységet nem tekintem gondnak.

Csináltam új vonalzót,mert UH alapján már 16+1 vagyok, így szülés időpontja is előbbre jött, 19-ére.

Kép
ácica

És ez a babakocsi. Több verziója, és szine van.

4 funkciós Cam Combi Family babakocsi, de NeoNato is van hasonló.

Kép

Zsu

Kép
bvigh

Zsu!

Köszi a képet! Ha ezt Apinak elmondom, tutira beleszeret. (A praktikus emberek legpraktikusabbja a drágám :D ) Az ára sem borzasztó.
A babakocsi kicsit húzós, de ha több babát terveztek, talán megéri befektetni, jó lesz a többieknek is. :wink:
Nem vagyok amúgy tp-n! REmélem, csak annyi van, amit Évi írt, hogy csak úgy ráírják...

Kép
ácica

Ez meg még szebb:

Kép

Zsu

Kép
bvigh

Ácica: ezt nekem is ráírták :shock: . Lehet azért, mert volt vérzés a terhesség alatt.

Évi: üdv a csapatban!

Heni: biztos feltalálnám itthon magam. emlékszek mikor ideköltöztünk, nagyon sokáig nem volt munkám, és akkor is elvoltam. Csak én oan örökmozgó típus vagyok, bár amióta babás vagyok, azért van, hogy nyugton tudok maradni:).

Noémi: fiókot nem nehéz csinálni, csak egy sín kell hozzá. kicsit bonyolultabb persze, mint a polcosok, de egy asztalosnak nem jelenthet gondot:).

Mi is kapunk tán kiságyat. Hugomnak oan jó kombi kiságya volt! Szép fehér, a pelenkázórésze oldalt volt, úgy kellett feltolni, mikor pelenkázták. tök praktikus volt, mert mikor pelenkáztál, akkor feltoltad és hozzáfértél mindenhez, ha meg nem, le kellett húzni, és akkor nem is látszódott mi van a tárolórészben.

Du. mi is megsétáltattuk a babát. Másfél órát odavoltunk, mert a CBA Plazaban akartam kenyeret venni. 70 Ft-tal olcsóbb mint a kisboltban, és tudom, hogy mindig friss van.
Vendég

Bocs, hogy elárasztom a topicot képekkel.

Ácica, most nézem a dátumodat. A tanácsadós doki nekem is azt írta a könyvembe. :lol:

Zsu

Kép
bvigh

Zsu: csak nyugodtan :wink: , sztem mindenki örül neki!
Vendég

Zsu!

Ne viccelj, tök jó, hogy feltetted a képeket! Remélem, tudunk ilyesmit venni., nagyon tetszik!

De jó, hogy egy a dátumunk, így nagyjából egyszerre tapasztaljuk a dolgokat :D Nem írod át a vonalzón?

Kép
ácica

Ácica, nem akarom átírni a dátumot, mert az utsó mensi szerint 23.
A múltkori méretek szerint 19., de én 10.-e körül már szeretnék megszülni, nehogy a doki elmenjen szabira. Egyébként az én szülinapom júni 4.

Zsu

Kép
bvigh

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?