Új privát üzeneted érkezett!

Isten éltesse Esztert!

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Sziasztok,

tegnap egész nap nem volt netünk és ma is úgy indult hogy nincs, aztán férjem felhívta őket és megcsinálták.
lesz mit visszaolvasnom…

[quote] írta:dv közöttünk, jó kis csapatra találtál

köszi Kati. :lol: csak kicsit úgy érzem el vagyok veszve a tömegben, annyian vagyunk, hogy szerintem elsiklunk pár hsz fölött. de lehet, hogy rosszul érzem…

a homeóhoz: én is szedtem szülés előtt mindent amit kellett mégis szenvedtem 24 órát… sőt vajúdás alatt is adott a szülésznőm vlmit. bár erre anyukám azt mondta, lehet ha nem ad még 24 óra lett volna. ezt már sosem tudom meg.

Renáta, azért kérdeztem, mert nagyim még nagyban szoptatta apát amikor teherbe esett nagynénémmel és neki elment a tej.

veronikusz, tényleg jó hosszú utat tettetek meg, én biztos nem vállaltam volna be. jól értettem, hogy a szüleid élnek ott kinn? hogyhogy?? ha szabad kérdeznem.
nekem anyósomék élnek gyöngyösön, oda havonta egyszer megyünk, de akkor több napot maradunk. ¾ óra az út, de kolos azt is végig nyafogja. :evil:

Zsó, nem, én a MÜTF-re járok, ez is közgáz diplomát ad. A közgáz meg „csak” egy tárgy amiből most lesz szig. :roll:

memme, Nagyon Boldog 1. szülinapot Eszternek.
Vendég

Memme
nagyon-nagyon boldog 1. születésnapot Eszternek!!!!

majd még próbálok jönni...
szép napot

emano/Andi
KépKép
emano

[b]ESZTERNEK BOLDOG 1. SZÜLINAPOT!!! [/b]Nagyon szép nap ez a mai... igen, 36. :wink:
vbea

Memme!
Eszternek boldog boldog szülinapot!!!! :D

Orsi!
Papám felesége - mint köztisztviselő - van kiküldve Bernbe szeptember óta. Általában 3-4 évre szoktak kimenni. De ez csak utólag biztos. Lehet fél év és akár 5 év is!!!! bárkit bármikor hazarendelketnek. (főleg ha van egy csókos aki pont azt a helyet nézte ki magának. :evil: )

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Memme!
Esztert Isten éltesse sokáig!!!

Kép
Kép
kriszta36

Boldog Új Évet!

és

Eszternek boldog szülinapot!!!

Kép
tikó

Esztert Isten Éltesse sokáig!!!

KépKép

KépKép
cukorfalat

sziasztok,
en is Nagyon Boldog Uj Evet kivanok mindenkinek!
(szilveszterkor meg vissza akartam jonni, de aztan kidoltem, nagyon fajt a fejem, biztos a ho miatt is...)

Eszternek meg Boldog 1. szulinapot! :) most esett le, h Memme, ti nem sokat vartatok a legkisebbel, hihi! :)

annyira orulok, ma is irt az egyik baratnom, h terhes, rengeteg baba szuletik most a kornyezetemben, ezt szeretem!

Reni, a borostyanlancot kerdeztem, h nem zavarja-e Ivant...meg h hol vettetek, en csak a neten talaltam eddig, vagy aruljak rendes bababoltokban is?

tandem szopisok, lehet, h hulye kerdes, de ha az ember vegig szoptat a terhesseg alatt, amikor megszuletik a baba, ujra elotejjel kezd, vagy o egybol a rendes tejet kapja?

Zsofi, biztos tok jo a liliputis meitai is, csak azert gondoltam, h kozy, mert a multkor a teszveszen szemeztem egy nagyon hasonlo kozyssal, es gondoltam, h azt vettetek meg... bocs, ha felreertheto voltam, semmi markamania nincs bennem, sot!

Paklincs, jo ez az aranykopese Kisjankonak, az anyjara utott? jo volt a versed is!:)

banana

Boldog 1. Szülinapot Eszter!

Banana
Ó, igen a lánc.... Szóval Ivánnak 5 hónapos korában feltettük a nyakába és azóta is ott van :wink: Nem zavarta. Mostmeg hiányolja, ha nincs. Mikor műtötték elflejtettem levenni, csak a műtőben veték le. Aznap és másnap kisebb baja is nagyobb volt, de este már észrevette és hiányolta. Tök boldog volt, hogy visszaraktam :lol: Persze bizonyára közrejátszik az is, hogy az egyik vakond mesében a kisvakond jutalmul gyöngyöt ajándékoz a robotnak, amiért megmentette nyuszit a cápa szájából :lol: :lol: :lol:
Mi anno a westendben vettük, de ott már megszűnt az üzlet. Gondolom máshol is lehet kapni, ahol féldrágaköveket árulnak, de legtöbben a neten rendelték azok közül, akikkel erről beszéltem.
Tandem: Úgyanúgy van előtej, ezért van hogy sokszor a nagy szülés előtt valamivel elpártol, ahogy Adriéknál anno Pati :wink: Azért annak biztos tök más íze van.

MSE
Kisjankó :lol:

Orsi.k
Akkor Nagyid valszeg a kivételek egyike :wink: Elvileg egy újabb baba nem jelent egyértelműen elapadást. Egyik játszós csajszi nagyija 8 évig szoptatott non-stop. Nagyjából 2 évente jöttek a lurkók, összesen 3 és mindegyik jó sokáig szopizott :wink:

Eni
Éljen a 36. hét :D :D :D Meglátod Janka lesz Benci szülinapi ajándéka :lol: :wink:
Erre nálunk is nagy esély van, de remélem nem így alakul....

Kép
Kép
Kép
Kép
hrenata

Sziasztok!

Csak gyorsan mert nagyon betegek vagyunk.

Először is Mindenkinek Boldog, Békés Új Esztendőt kívánok.
Memme: Eszternek Nagyon Boldog Szülinapot kivánunk.

Most csak ennyi,ha jobban leszek jövök.
V

valentina

Reni: hát igen, azt már anno én is láttam, hogy Ricsivel sokkal egyszerűbb volt a műtét után, mint a nagyobb gyerekekkel. azokat sokkal jobban megviselte az egész kórházi környezet, meg az is, hogy pisilni kell. Sült doki meg lehet, hogy jó sebész, és ért a szikéhez, de emberekkel nem találja annyira a hangot.

memme: nem egyszerű 3 gyerek mellől nethez jutni az igaz, de Veronikusz mégis jobban csinálja, mint én. hogy osztja be az idejét, azt nem tudom, én mindig csak utolérni próbálom magam.
Tényleg Veronikusz, mi a titok???

Boldog szülinapot Eszternek!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép
Kép
Kép
manóka28

Banana, Benedekemnek is volt lánca... Nagyjából 10 hónapos korában adtuk a nyakába, egy percig nem zavarta, pedig nem az a típus, akit ne zavarnának bizonyos körülmények. Nem szeretek semminek kizárólagos jelentőséget tulajdonítani, de tény, hogy nagyonnagyonnagyon megszenvedtünk a fogacskákkal, viszont alig múlt egyéves, amikor már 16 volt. :wink: 13 hónapos volt, amikor kórházban levetették, utána már csak hébe-hóba tettük vissza neki, majd a rögzítőszem eltört, azóta nincs láncunk. Apropó, én is hordtam vele, talán most is visszaveszem, kissé erőre kaptam, amikor hordtam. Állítólag hasznos így terhesség végén, szülést megelőzően. :roll: Netről rendeltük...
vbea

36. hét... Tudom, sokatoknak unalmas, vagy ha nem is unalmas, de nyomasztó-lehangoló-"mármegint" ez a téma, és valószínű, hogy ezt a hetet mindenki nagyon szokta várni... Nekünk ennek különös jelentősége van. Bár mindvégig reménykedik az ember a dolgok legjobb alakulásában, így utólag bevallom, hogy inkább a rossz(abb)ra készültem. Egyáltalán nem gondoltam volna úgy a 28. hét tájékán, hogy nekünk ez jár. Kb azt gondoltam, hogy a Karácsonyt már inkubátorJanka mellett töltöm Benci és Férj nélkül. Ehhez képest... Fantasztikus! :D
vbea

etenci
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ, Kispipi tutra lány :D HA időközben valami kinőne a lába között, hát majd feket filccel besatírozom :lol: :lol: :lol:
Viccet félretéve! HA fiú, akkor sem leszek szomorú, én már annak is örülök, hogy egyáltalán lesz mégegy gyerkőcöm! Azért, ha mágis fiú, akkor valakinek intek egy enye-benyét, amiért csakis fiús anyuka leszek :lol:

Manóka
Igazad lehet, csak az ember valahogy szeretné, ha egy doki, aki gyerekekkel foglalkozik némileg empatikusabb lenne :?
Ez a 2 évig kontroll megrettentett. Azt reméltem, hogy hamar túlesünk az egészen, de így :? Mindenki azzal bíztat, hogy majd elfelejti, de úgy fest, hogy erre nem nagyon van esély, ha állandóan emlékeztetik rá azzal, hogy vissza kell menni :?

Eni
Szerintem nem kell magad rosszul érezni amiatt, hogy tudsz örülni ezeknek a dolgoknak!!!! Hát nem látod, hogy itt mindenki veled örül?! :wink: :D

Kép
Kép
Kép
Kép
hrenata

Eszternek sok boldogságot kívánunk mi is!!!
hogy elrepült az idő... :wink:

Eni,
Nektek meg óriási ölelés, így a 36. héten!!!! minden tuti lesz, meglátod!!

borostyánlánc: mi a babacsoda.hu-ról rendeltük, 6 hónapos kora óta éjjel-nappal rajta van :wink:

tandem szopi: előtej ugyanúgy hamarabb elindul, mint ha nem lenne tesó
de a kolosztrum, ami tele van immunanyaggal, csak a méhlepény távozása után választódik el
így nem a tesó elől eszi el a kicseket :wink:

KépKép
Kép
gyuzso

Hahó!
Tegnap az én sokat szidott anyósom áthívott minket malacot enni. Úgyhogy bocsi, bocsi mindenért.
Bár mondjuk utána szemrevételezte Petya fütyijét (bár én mondtam neki, hogy én már láttam, amit kell, úgyhogy alakul), és meghúzta és megszaladt egy kicsit. Szegény kisfiam sirdogált is, egyből tudtam, hogy gáz van, mert eddig ezt a sírást max kétszer adta elő. Szóval picit beszakadt, bár ma úgy látom, nem lesz nagy baj. Kamilla, sudocrem.

Eni!
Hajrá vonalzó továbbra is, és nővérpultra fel! (Vagy alatta? :lol: ) InkubátorJanka? :lol:

Memme!
Csak azért témáztam Vidadokiszabin, mert most (tavaly :lol: ) július 21-től volt aug 11-ig. (Tudod, Petya július 26-án érkezett) És az neked még jó is lehetne. De én is úgy tudtam eleinte, hogy július 28-tól megy. Hátha idén is így...

Kép
Kép
kriszta36

koszi mindenkinek a borostyanlancos hozzaszolast, mostmar nekunk is van, hala orsi.k-nak, aki a budagyongyeben vette, tolunk ot percre, en meg leszaladtam gyorsan, szerencsere nyitva vannak ma is rendesen, ugyhogy vettem egyet, remelem, nekunk is bevalik...bar most ahogy olvasom, mondom a ferjemnek, h latod majdnem mindenkinek van, erre o, h nahat, pedig tutira vajakolas...sebaj, ha bejon, neki is jo lesz...:)

banana

Reni,
csak kiváncsiságból kérdeztem, nem hármaska miatt. Nálunk apjuk úgy van vele, hogy ha annyi pénzünk lenne, amennyi nincs, akár minden évben szülhetnék. De amennyink van, abból -úgy gondoljuk-, hogy ezt a kettőt tudjuk felvelni, úgyhogy nálunk e szempont miatt van létszámstop(meg tudod, apának van már egy nagy fia az előző házasságából). Egyébként mostanában annyit gondolkoztam azon, hogy vajon miért szeretnék még egy gyereket. Az az igazság, hogy egyáltalán nem vagyok biztos abban, hogy úgy vágyom még egy babára, mint ahogy Jankót vagy Flórkát akartam. Egyrészt elég fáradt is vagyok. Meg azt hiszem, arról van szó inkább, hogy nem akarom tudomásul venni, hogy az életemnek ez a szakasza is mögöttem van már, hogy gömbölyödik a pocak, szülök, babázom, szoptatok-és olyan jó lenne jól beinteni a (múló) időnek.
"az egyik vakond mesében a kisvakond jutalmul gyöngyöt ajándékoz a robotnak, amiért megmentette nyuszit a cápa szájából"-ezt a mesét el kell olvasnom!!!
Ha beíratod oviba Ivánt, nálatok megoldható, hogy csak bizonyos napon vidd?

Memme,
az nem lehet a szülök viselkedesében, hogy esetleg féltenek Benneteket(bírjátok e anyagilag, erővel stb), és azért nem örültek? Annyira durva, hogy most beszélgettünk a kórházban, te óriási pocakkal, és az akkor albérlőd ma egy éves, és már van egy újabb lakód! Isten éltesse Esztert!

Ancsa,
ne haragudj a zuhanyzós poénért, nem csodálom, hogy nem állt össze a kép...csak írtad, hogy nem tudsz zuhanyozni...erre írtam, hogy akkor átérezheted, hogy mit érez Borsika, mikor magára keni a barnító krémet(merhogy az büdi), na ez tényleg elég izzadságszagú, már a poén, na jó abbahagyom, ebből nem tok kimászni... :oops:

Orsi.
üdv itt, Kolosnak is boldog születésnapot utólag!

Veronikusz,
de jó, hogy megjöttél. Na gyógyulni! Tartósan!Nem volt A/4-es papírüzenet a rokontól, mikor megjöttél? Tudod, azokat imádom...

Etenci, Eni(Janka híreknek nagyon örülök), Tigrincs,
most már kötelező minden nap bejelentkezni!!!

Tünde,
nagyon tetszett, amit a karácsonyotokról írtál. Nálunk ugyan Kisjézus, de úgy is lehet, ahogy Ti, és még szép is(megajándékozzuk, akit szeretünkre gondolok)!

Remélem nem baj, ha megírom: délelőtt itt voltak Gyuzsóék, nagyon szép és nagy a pocakja, Micun a monoklinak pedig semmi nyoma!

Andi,
ua.-t akartam kérdezni, mint Gabi: ha nincs daganat, miért a kemo? Mikorra várható egy megbízható eredmény?

Most ennyi, Flórka dünnyög...

Kép
Kép
paklincs

Zsu
Köszi a pontosítást :wink:

Kriszta
anyósod akkor azért, ha nem is szándékosan, de kitolt Petyával :(
Te végül kivel szültél? meg hogy volt? Engem is ez fenyeget.....

MSE
Értem, amit írsz 3askával kapcsolatban! Talán én is így lennék, de nálunk is létszámstop, anyagiaktól függetlenül is :? Kispipi is egy lottó 5-ös számomra :D Nekünk akkor se lenne több, ha milliomosok lennénk. Zsolti nem az a nagycsaládos apa típus :? Elég kényelmes, szereti a nyugit és ha csinálhatja kedvére a kis dolgait. Ez már egy gyerkőc mellett sem egészen lehetséges. Félti a magánszféráját, szószerint a Legogyűjteményét :lol: Ez azért csak egy a sok kis dolog közül. De azért szavam nem lehet. Imádja Ivánt és segít is. Ha mást nem is, de valahogy a szobában tartja, míg én főzök vagy takarítok :lol:
mese: Kisvakond és a metró :wink:
Értem én, amit Memmének írtál, de azért...mégha igazad van és azért is állnak így hozzá... A kezdeti döbbenet, mint első reakció után megpróbálhatnának jópofát vágni! És az más, ha kiemelik, hogy féltenek, mint az hogy hurrá :? !

Eni
Te rendeled a kaját ugye? Honnan és mennyi egy hónapban? Most én is elgondolkoztam, mert képtelen vagyok őzbi. Már a gondolattól is blő :? A hűtőt is félek kinyitni, a mosogatógépről és a szemetesről már nem is merek említést tenni....

banana
Sokmindenre jó a borostyán. Talán nem tévedek, de van némi nyugtató és immunerősítő hatása a fájdalomcsill. mellett. Ha férjed nem is hisz benne, mond meg, hogy Zsófi nagyon csini benne és már ezért megéri :wink: Imádom, hogy mesztelenül olyan kis benszülött kinézetük van vele :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
hrenata

Eszternek nagyon boldog születésnapot!
Kép

Eni
Dejóóóó 36. hét! Meglátod lesz még 39 is. Hajrá Janka!!! :D :D :D

Adri
Kép

Kép

Kép
phadri

Reni!
Én végül ügyeletessel (Gozár) szültem, de főleg Keszegh Évivel, akit konkrétan aznap sikerült megismerni, amikor elfolyt a magzatvíz. Ő szólt Gozárnak, de csak amikor már nagyon a finisben voltunk. Gozár nagyon rendes volt, aranyos, bár amikor bementünk egy szál fájás nélkül, nem nagyon bízott bennem. Meg is dícsért a varratszedésen, hogy milyen ügyes voltam. Nem akartam mondani, hogy nem én, hanem Petyám. :lol: Nagyon elhatározta, hogy kibújik.
De az utolsó héten már mindent csináltam, hogy hátha még ekindul a gyerek, amíg van Vida, de aztán rá kellett jönnöm, hogy nem én döntök.
Én is rendelem a kaját. Cityfood. A gyümölcslevesek egészen jók, meg a madártej :shock: De a többi kaja is ehető. Pankával FoodExpress-eytem, de az nagyon tré volt egy idő után.

Kép
Kép
kriszta36

Kicsit félreérthető volt: Délután megismerkedtünk Évivel, és este elfolyt a magzatvíz.

Kép
Kép
kriszta36

ESZTERKE ! ISTEN ÉLTESSEN SOKÁIG TÉGED JÓ EGÉSZSÉGBEN ÉS BOLDOGSÁGBAN ! (meg persze tesókat és Anyuékat is :D )

Kép

Kép
gablaty

MSE!
nem, nem volt A4-es lap :lol: én hívtam másnap. Gondoltam úgyis látja hogy itt vagyunk. :D

Manóka!
:D úgy vagyok itt többet, hogy most is itt ül az ölemben Szofi :D máskor meg Zsófit szoptatom és egykezezek. :lol:

mennem kell ... :D

Kép

Kép

Kép
veronikusz

banana, örülök neki, hogy sikerült megvenni, rémélem használni fog és végre aludhatsz éjjel. :)

Reni, itt folytatom ha nem gond, úgyis épp írok ide... még1x, köszi szépen a sok hsz-t. volt már itt téma, én 2010ben szeretném a 2.-at, de az csakis akkor következhet be, ha sikerült elköltöznünk idén (de fura ezt írni 2009re. :)) egy nagyobb lakásban mivel most csak 1 hálónk van, ott vagyunk 3man. kicsi lenne 2 gyerekkel ez a lakás.

tényleg itt mindenkinél van külön szobája a gyerekeknek?

látom, Te is lányt szeretnél 2.-nak? én is arra gyúrok, vagyis mondom kedvesemnek, hogy nekem csak a lány spermák kellenek. :lol: :oops: nem tudom mik az esélyeim, mivel páromnak egy bátyja van, az apukájuknak is fiútestvére... nálunk meg vegyes.

Manóka, Reni megkérdezhetem milyen műtétjük volt a fiúknak?

Eni
, gratula a 36-hoz, csak így tovább!!

Emese, köszi szépen, és üdv!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.01.02 16:54-kor.
Vendég

Reni, csini bizony. Az apja azt mondta, h hawaii kinezete van....de a benszulott sem rossz...ebben lehet furdeni is, vagy ahhoz leveszitek? meg az uszashoz?
apukahoz: egyik baratunk meselte a minap, h kiskoraban a tesokkal nagyon szerettek legozni, es azt hittek, apukajuk csak miattuk jatszik veluk....aztan gyanus lett, h mikor nem voltak otthon, az apuka lebontotta az o varukat, es az anyagot beepitette a sajatjaba...:D

en a kajat a gastroyaltol rendeltem egy ideig, az kicsit talan dragabb, de fini...

Eni, tok jo, h mar itt tartotok!

nem tudom, mi van a gyerekemmel, de ma del korul aludt 3 orat, fent volt 2-ot, most meg ujra beajult...

banana

Sziasztok!

Nálunk ma tundra volt, síruciban Levi is, mert lekapcsoltuk a gázt, megnézendő, hogy szivárog-e.
Sajna nem, így a számla stimm, legfeljebb a rendszer lehet még bibis, de azt senki sem mondta, hogy visszakapcsoláskor egyszerre kell vmi narancsszín gombot nyomni az utcához közel lévő gázmérőn és közben meg hátul indítani kell az őrlángot.Halásztelek egyetlen gázszerelője meg kikapcs. Mi meg jéggé fagytunk majdnem, de végül sikerült Tigázt elérni. Még szerencse, h. dolgoznak...

Borostyán nyaklánc: nem féltetek, hogy éjjel a nyakszira szorul? És a méretet állítani lehet? Mert nekem van itthon, de azok a kövek nagyon nagyok és maga a lánc is másfélszer ráférne Levire...sztem nekünk is ki kéne próbálni....csak én úgy félek a fulladástól... :oops: :oops:

Ha lesz kistesó, én is csajra gyúrok! :wink:

Eni, dehogy uncsi, inkább feldob!!36 :wink: :lol:

Igen-igen, babások mostantól sűrűn jelentkezhetnétek!

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Sziasztok! :D

"Laza" 2 órába telt, mire végig olvastam ezt a két és fél oldalnyi lemaradásomat!!!! :lol: :lol:

Először is...BÉKÉSBOLDOGEGÉSZSÉGBENKISBABÁKBANGAZDAGÚJÉVETKÍVÁNOK MINDENKINEK!!!

Memme!

Eszternek NAGYON SOK BOLDOG SZÜLINAPOT!!!!
Neked meg mielőbbi gyógyulást!!! Renit már szinte Mindenki kérdezgeti a nevek felől, Téged viszont még senki nem kérdezett meg. :wink: Ezért fe lteszem én a költői kérdést....Vannak már fiú ill. lány nevek? :lol: :wink:

Andi!

Mamádnak jobbulást és kitartást és nagyon örülök a többiekkel együtt, hogy az étvágya is megjött!!!! Egyen azt, ami ízlik neki, süssetek-főzzetek Neki finomakat!!! :wink: :wink:

Reni!

Akkor először is hajrá Linda!!!!!!! :lol: :lol: De ha mégis Simon, akkor sincs semmi gáz!!! :wink: :wink: És a névválasztásnál ne hagyd magad!!!!!! Én most is kérdeztem Apát, hogy akkor mondjon már valami lány nevet (mert ugye a fiú névbe nincs beleszólása azt 17 éves korom óta örzöm!!! :wink:) de még mindig nem állt elő semmivel. Erre mondtam Neki, hogy akkor meg minek mondogatja, hogy nem lehet Jázmin, ha egy épkézláb ötlete sincs? :wink: Na nem is szólt utána egy szót sem!!!! :lol: :lol: Csak vigyorgott, mint egy rakoncátlan kiskölyök!!! :wink:
Egyébként a megérzésekre térve megsúgom, hogy valszeg nekem most is lányom lesz, mert ez a megérzésem és általában nem szokott cserbenhagyni!!! :roll: :roll: (más dolgokkal kapcsolatban sem)
Pedig én mint "lányos" anya én meg kipróbáltam volna/kipróbálnám egy kisfiút is!!! :roll: :roll: De majd még elválik, hogy tényleg jók-e a megérzéseim!!! :wink: Adrinál bejött, mert ugye nála sem kérdeztem meg, hogy kit vagyis hogy milyen nemű "bérlőt" hordok a pocakomban!!! :wink: :wink:
De ez a gyerek itt bent annyira nem bír magával, hogy az csak na!! Most is "jön-megy", mintha muszáj lenne neki!!! 8) 8) A gyomromat meg a bordáimat már nem érzem :roll: szerintem már nincsenek is meg! :wink: Enni én sem nagyon tudok, bár annyira mint TE azért a szagoktól meg a főzéstől nem vagyok rosszul. :roll:
Szóval HAJRÁÁÁÁÁÁ!!!! Növögessetek, fejlődjetek szépen!! :wink: :wink: Ez persze Memme Rátok is vonatkozik!!!!

Emse!

Vers: KIRÁÁÁÁÁÁÁÁÁLY!!!! :lol: :wink: Kisjankó aranyköpése is naggyon pepec!!! :wink: Nem hiába, ha valaki örökli az "ivási" és verselési vénát!!!! :lol: :wink:
Egyébként.....Értettem Főnök!!! :lol: Igyekszem mindennap bejelentkezni, ha mással nem is egy "JELEN"-nel mindenféleképpen. :wink:
Meg majd 1 hónap múlva is, mielőtt elindulok az 5-re, hogy.... "Jelentem Főnök, akkor most indultam szülni!" beírással. Így jó lesz???? :lol: 8)
Viszont cserébe kérnék Magunknak (Eninek, Tencinek meg magamnak) egy szívhez és Pocaklakókhoz szóló versikét, hogy a vajúdás alatt is legyen mit olvasgatni, hogy ne unatkozzunk :lol: .....na meg persze, hogy a szülés is könnyebben menjen!!! :lol: :wink: 8)

Eni-Tenci!

Eni-rész
Tudtam én már az elejétől fogva, hogy JANKABABA EGY SZUPERCSAJ!!! Na persze az Anyukájáról nem is beszélve!! :wink: :lol: És hogy már 2700 gramm?!?! Gondoltam is a pocakos fényképed alapján, hogy nem is Te híztál sokat!!! :wink: :lol: Az meg hogy minden héten megírod, hogy örülsz, hogy már hanyadik héten is tartasz......Egyáltalán nem unjuk, sőt örülünk neki!!! De gondolom ezt olvasod szinte Mindenkinél!!! :wink: Valszeg én is minden héten megemlíteném, hogy de jó, hogy már itt tartok, ha engem is "jól berémítettek volna" valamivel a trimeszter közepén!!! :roll: :roll:
Úgy hogy jövő héten is várom a "HURRÁÁÁÁÁÁ" sort!!!!! :lol: :wink: Egyébként meg azzal sem lesz semmi bajom, ha bevártok Bennünket.... :lol: :wink: Legalább nem fogunk unatkozni a kórházban!!! :wink: :lol:
Mikor kell legközelebb CTG-re, UH-ra menned? És a 36. heti vérszíváson túl vagy már? Jankababa hogy viselkedik mostanság? :wink:
Tenci-rész
CTG/UH/vérszívó kérdésem Hozzád is vonatkozik! :wink:
Benedekbaba hogy viselkedik odabent??? Te kinél is fogsz szülni Csajos? Bocsánat, de nem emlékszem....talán Tóth doki? :oops:
JázminBálint :lol: ne tudjátok meg miket művel!!!! Most is "jön-megy", mintha muszáj volna neki!! :lol: :wink: 8) A hasam úgy hullámzik mostanság, mintha valami "vízágy" lenne!!! :lol:
Komolyan mondom Nektek, hogy nincsenek már bordáim....meg gyomrom sem!!! :roll: Enni sem kell igazán, csak "muszájból" eszem.
Szóval EniTenci! Én jan. 5-én hétfőn megyek CTG/UH/36. heti vérszívás. Ha esetleg a köv. hétre, ami jan. 12-vel kezdődik van már valamelyikőtöknek időpontja CTG-re írjátok meg és megpróbálom én is aznapra "beszerveztetni" magamat Mészivel! Hátha összejön még egy hármas randi is!!! :wink: :lol: 8)

Na most most megyek, mert lassan vacsizunk! Tejbegrízt kértem Apától vacsi! :wink: :oops: :lol: És olyan édi, hogy meg is csinálja nekem/nekünk!!! :oops: Na persze Adri kijelentette, hogy neki az nem kell, Ő töpörtyűt meg békön szalonnát kér!!! :lol: :wink: Hiába.....ilyen szempontból nem az én lányom!! :lol: :wink: Olyan mint az Anyukám (volt!) :oops: :roll:

Szép estét Mindenkinek!!!

Betegek...GYÓGYULGASSATOK!!!! SOKSOK GYÓGYPUSZI MINDENKINEK!!!

Fényképek Mindenkinél nagyon szépek!!! :lol: :lol: Majd igyekszem én is feltenni....na persze csak ha eljutok a nagygépig és nem leszek a laptopra "ítélve" !!! :wink:

Tigrincs
Kép
Kép
Kép
tigrincs76

Eszternek nagyon boldogságos első szülinapot kívánok én is!

[b]Emese:
valahogy én is így érzek a (még? :lol: ) nemlétező Hármaskával kapcsolatban, maximálisan értem amit írsz. De..... én azt gondolom, hogy 1-2-3 év múlva, ha szusszanok Benus után és kicsit töltődöm is , szerintem vágyni fogok rá, Úgy gondolom, 35 éves koromig még beleférhet 1, addig meg még van közel 5 évem..... Meglátjuk......

Eni: ne írkálj itt hülyeségeket irgumburgum..... Szerintem mi nem örülünk Veled, hogy elértétek a 36. hetet? Mindenki tudja, érzi, hogy Nálatok ez most igenis többet számít. Meglesz még a 38 is, meglásd ( vagy több, még a végén nógatni kell a kiscsajszit)

Dorka, tényleg nagyon szépek vagytok és a fátok is különleges....

Vali, mi a baj Veletek? Ugye azért nem komoly?

Andi, én sem értem.... Most akkor van daganat vagy nincs? Vagy még az orvosok sem tudják? Mindenesetre kívánom, ez a jó hír csak a kezdet legyen és felejtsétek el a többi rosszat![/b]

Heni

Kép

Kép
cancan

Jaj!

Brigi! :D

Privi? :lol: És tényleg Neked is lesz még egy vonalzód??? 8) És egyébként hol vagy? Merre jársz?

Orsi!

Te kinél szülted Kolost? Amiatt meg ne aggódj, hogy "le vagy maradva" nevek, visszaolvasás, stb. ügyekben....néha még nekem is gondolkoznom kell, hogy kit hogyis hívnak!!! :lol: :wink: 8)

Szobaszámra visszatérve meg egy pár sor rólunk, hogy "képben legyél" :lol: ....ne kelljen oldalakat visszaolvasnod. :lol: Bár már meg sem tudnám mondani, hogy melyik oldalon találnád meg, ahol írtam magunkról. :lol: :wink:
Nálunk 3 gyerekszoba van! :oops: Amiből kettőt csak minden második hétvégén használnak a Nagyok, amikor jönnek hozzánk. Mert nálunk úgy van, hogy Apa első házasságából van két Nagytesó (Ádám 15 és Ancsi 16 évesek) .
Amikor Apa elvált kifizette Anyukát és a ház, amit anno épített a saját pénzéből megmaradt Neki! Szóval mondhatom, hogy kétszer vette meg a saját házát! :roll: De ez lényegtelen. Na persze a 3 gyerek szobából egy anno Apa dolgozója volt (ami lent van) de mikor Adrit vártuk, akkor átalakítottuk gyerek szobának, hogy a Nagyokat ne kelljen "kitúrni-összetúrni" a szobájukból még akkor se, ha csak két hetente jönnek. 8)
De most "összetúrás" lesz :lol:, mert Ádám szobájába bepakoljuk Ancsi ágyát és Ancsi szobája Adrié lesz, Adrié pedig átmenetileg, míg szopizunk JázminBálinttal a miénk.(mármint enyém és jelenlegi pocilakóé).
Mert ugye Apának meg Adrinak kell majd a nyugi, hiszen dolgozni és oviba is kell járni valakinek!!! :lol: :wink:
Aztán ha "túl vagyunk" a szopizós, éjszakai felkeléses korszakon, akkor valszeg Adri és Kistesó egy szobába költözik. Vagy nem. Ennyire előre még nem tervezünk! :wink:
Szóval röviden ennyit rólunk és a szobakérdésedről. 8)

Ancsa!

Mikor jössz legközelebb éjszaka? :lol: :wink: Mert akkor várok Rád és dumálhatunk! :wink:

Az én Csajom is beszólt nekem most.....

"- Anya! Mikor lesz már február? (csak hogy értsétek... mindig megkérdezi, hogy mikor születik már meg a kistesója) :oops:
- Adri még csak most kezdődött a január, 2-a van."
Apa visszakérdezi a Gyereket:
"- Miért Kiscicám?
- Hát csak azért kérdezem, hogy mikor költözhetek már fel Ancsi szobájába!"
(Ancsi=nagytesó, Apa első házasságából, aki csak minden 2. hétvégén jön hozzánk Ádi báttyóval).

Mert hogy amíg Kistesó szopizik és éjszakázik, addig Anya-Kistesó leköltözik Adriszobába és ha már nem lesz szopizás és Anya visszaköltözik Apa mellé a hálóba, akkor kerülnek majd csak egy szobába. Vagyis Adri akkor költözik vissza a szobájába. 8) :roll: Vagy nem. Ezt még nem tudjuk! :roll: :wink:

Na most már télleg léptem, mert Apa szólt, hogy kész a Tejbepapim! :lol: :wink: 8)

Sziasztok!

Tigrincs
Kép
Kép
Kép
tigrincs76

Köszönjük a köszöntéseket!

Gyógypuszik is ezerrel jöttek, lányok javulnak, én még mindig nem érzek ízeket, illatokat, de már el tudom fordítani a nyakam.

Tavaly ilyenkor már repesve-rettegve rettegve vártam a szoptatásokat, jó volt karba venni Esztert, de csillagokat láttam szopi közben. Gyönyörű volt.

Név: ha lány még nem tudjuk. Nekem volna tippem néhány (Zsófi, Emese, Debóra, Fanni, Míra, de vagy a vez.névhez nem passzol, vagy Embernek nem tetsz. :twisted: Ha fiú, akkor Gyula. Mint az apja. :)

Kép

Kép

Kép
memme

Egy csepp tej

[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1230924514.9863.jpg[/img]
[/img]

Kép

Kép

Kép
memme

Memme,
minden részrehajlás nélkül:
EMESE! EMESE!

Kép
Kép
paklincs

köszi Tigrincs, aranyos vagy. jól esik, hogy befogadtok, aproZsó megmondhatja nem vagyok vlmi nagyszájú, inkább visszahúzódónak mondanám magam. :wink: :roll:

hú.. akkor nálatok van gyerekzsivaj ha a nagyok is otthon vannak. és elfogadták Adrit, meg téged plusz a pocaklakót? nincs féltékenység, hogy apának másik felesége van, meg másik gyereke (is)?

Én Szabó Tibornál szültem, a szülésznő pedig az éppen ügyeletes volt: Finánc Móni. nagyon szimpi volt, szerintem a köv.-t is nála fogom (ha vállalja és még ott mire én odakerülök). vlki ismeri közelebbről?
Vendég

Orsi:
röviden:kukacműtét. a szerencsésebbek megússzák letapadással, a pechesebbeknek "remek" fitymaszűkület jön össze, amit csak műteni lehet.

Reni: ne aggódj, elfelejti az egészet. mi most 1 év után voltunk (fél év helyett, de akkor Dóra bejött a képbe :) ) Ricsinek csak akkor görbült le a szája, mikor meglátta a dokit. nem rajong érte. mihelyt kijöttünk a sírás elmúlt, mintha mi sem történt volna. nagyinak már vígan mesélte itthon, hogy merre jártunk.

Veronikusz: kezdek akkor edzeni a félkezes gépelésre. :D

Eni: ez igen, mindent bele!!!! ha ilyen jól haladtok, akkor lesz ez még 40 is. :)
és igenis nagy hír, hogy elértétek a 36. hetet. mivel én már nem tervezem, hogy újból élesben próbáljam ki a Kútvölgyi szülészetét, így inkább nektek szurkolok, és mindenki másnak, aki babát vár az idei évre. :)

Kép
Kép
Kép
manóka28

Sziasztok !

Boldogságos és egészséges kisbabákban gazdag új évet kívánok Mindenkinek!!!!!

Jönnek az új pocakosok és egyre inkább kedvet kapok, de nálunk is létszámstop van :oops: Még azt sem tudjuk, hogy hol akarunk véglegesen lakni itthon vagy máshol....egyelőre elég a két gyerek egy kutya felállás, de azért irígy vagyok kicsit.
Ami a félkezes gépelést illeti VERONIKUSZ abban én is gyakorlott vagyok :lol: tényleg kimostál már mindent az út után....bennem annyira az akép él ha valahova elutazunk akkor 2 napig nonstop mosok meg pakolok...nehogy 3 gyerek két felnőtt után

Aproo Zso!!
Remélem újra meleg a lakhandi és Leviről is lekerült a bundazsák :lol: :lol:

Eszternek nagyon boldog szülinapot!

Eni!
36 hét az nagyon klassz!!!!Fogom én még hívni a dokinkat februárban, hogy kibújt e már a kisjankuc :lol: :lol:

KépKépKépKép
vdorka3

Memme: Sok-sok boldog Szülinapot Eszter lánynak!!!

Vbea: én úgy csendben folyvást drukkolok, hogy minden héten hozd a hírt, hogy már ennyi és ennyi hét, és minden rendben! Szóval, egyáltalán nem unalmas!!!

Úgy mindenkitől lenne egy kérdésem: szerintetek mennyire ciki, ha én azt forgatom a fejemben, hogy orvost, és szülésznőt váltanék, ha jönne a következő babó? Ez vajon mennyire okoz feszültséget odabenn - nem mintha ez az én feladatom lenne, csak mégis...
linocs

orsi.k
Nálunk 2 szoba összvissz és költözni sem tervezünk :oops: Igaz, a gyerekszoba 16 nm és majd 4 m magas, szal galéria lesz :wink: A nappali meg aztán jó nagy, 36 nm, igaz kicsit teleraktuk bútorral, de azért van hely rombolni :lol:
Ez pusztán az én véleményem, de egy icipicinek em feltétlenül szükséges a különszoba. Egy pszichológus azt írta, hogy tul.képpen külön szobára 10-12 éves korban jön el az igény, amikor kezdődik a kiskamaszkor, azajtótmagamracsukom korszak. Ha egyébként be tudok préselni egy kiságyat vagy más megoldás....költözni később is lehet :wink: Akár 2010-ben is :lol:

Műtét: "kényszer" körülmetélés :? :cry:

AprooZso
Neked valszeg nem bébi borostyánláncod van!!!! Az szemenként csomózott, pont azért, hogy ha esetleg elszakad, akkor csak legrosszabb esetben is egyetlen szemet nyeljen le a gyerkő, de ők nem tudják elszakítani! A bébi lánc rövid és igazából optimális esetben nem tud mibe beleakadni :wink: Egyik gyerekjátékon sincs kampó vagy hasonló :lol: Később meg úgyis a nyomában vagy esetleg elpakolsz mindent az útjából, ami veszélyes. Úgy értem, mikor felfedezni indul 4kézláb 8) Igazából én nem tudok elképzelni egyetlen komoly veszélyforrást sem! Amikor meg már esetleg lenne, akkor meg már van olyan nagy, hogy szóljon vagy ha kiszabadítani nem is tudja magát, akkor sír, de nem próbálkozik :wink: Nameg addigra pont akkorát nő a gyerek, hogy rásimul annyira a nyakára, hogy ne csavarodhasson bele semmibe. Meg azért ruha alatt van úgyis :wink:

banana
lehet benne fürdeni! Nálunk majd két éve non-stop a nyakában és semmi gond :wink:

Tigrincs
Dehogy hagyom magam, ha hagynám, akkor Kispipi nem is lehetne most idebent :wink: :lol: Múltkor azt mondja nekem Zsolti, hogy jó a Simon...Most...Majd később beszélünk még róla. Ezen hangosan röhögtem :lol: Mikor Anyu azt mondta Faternak, hogy a húgomat Hédinek fogják hívni, arra az volt a válasz, hogy "Majd erről még beszélünk!" Soha többet nem került szóba :lol: :lol: :lol: És persze Hédi lett :)
Ha két lányom lenne, az nem érdekelne, de két fiú az más. Azért szeretnék annyira kislányt is, mert azért egy lánnyal közvetlenebb kapcsolatot lehet kialakítani. Úgy értem felnőtt korban is. Amit a lányod önmagától is megtesz, azt a fiad lehet, hogy csak noszogatásra. Ha nem érted, akkor gondolj arra, hogy te is pasival élsz és mi az, ami azért idegesítő benne, mert pasi :lol: Szóval más az, ha a lányod vár babát, mintha a fiad lesz apa, vagy a lányod esküvőjére készülsz. Egy lánnyal elmész plázázni, belüsz egy fagyira és csacsogsz, megnézel egy filmet valami csajosat. Kibeszélitek a pasikat :D És hát olyan dolgokat adhatsz át magadból, az életből, amiket egy fiúnak nem kell. Főzés, házi praktikák, lakás szépítés... Én például imádok mindenféle hülyeséget csinálni. Lakásdekoráció, dekupázs, szóval bármi, amivel szöszmötölni lehet. Nem hiszem, hogy ez Ivánt bármikor is lekötné :D Mindazt, amit mi, csajok adunk a lányoknak, azt adják az apák is a fiúknak.
Szóval csupa jóból maradnék ki, Zsolti pedig duplázná a jót, pedig ő nem is vágyott erre a babára igazán.
Nem voltam rövid és így sem teljes, de talán érted mire gondolok.
Persze ha Simon lesz, akkor is imádni fogom!!!! És eszembe nem jutna miatta csalódottnak lenni!!! Hogy így alakult, az miatt egy kicsit biztos :oops: Ivánt is lánynak szerettem volna. Akkor még nem tudtam, hogy lesz mégegy dobásom 8) Mikor azt láttam, hogy fiú, akkor kb.2 másodperc allatt álltam át rózsaszín rugiról kékre és babaházról kisautóra. Valszeg most is így lenne :wink:

Memme
Még +++++, hogy teljes legyen a javulás :wink: Nevek meg.... még kb.7 hónapod van, hogy meggyőzd apát :wink:

Kép
Kép
Kép
Kép
hrenata

Memme :D :D :D

ha minden igaz, sikerül felvarázsolnom képeket......
Kép Kép Kép Kép

Heni

Kép

Kép
cancan

Jah, persze a lényeget elfelejtettem Adri beszólásához megírni! :lol: Hiába, ma elfelejtettem bevenni a Kavintonomat!!! :lol: :lol: Egyáltalán azt kell bevennem?!?!?!? :lol: :lol:

Szóval a lényeg......A poén az a dologban, hogy eddig mindig arra volt kíváncsi, hogy mikor jön már Kistesó, most meg arra, hogy mikor költözhet már fel Ancsi szobájába. :lol: :wink:
Hiszen Ő már nagy és a szobája az kicsiknek való.... :lol: :lol: Legalábbis addig, amíg szopiznak. Ezt Adri mondta. :lol: :wink: Mert azért a foszforeszkáló csillagokkal díszített plafon az mégis csak az Övé, azt anya Neki csinálta!!! :wink: :wink: Úgy hogy a legújabb kérdés.....Anya! Mennyi ideig szopizik egy kisbaba??? :lol: :wink: 8)

Jah, Memme!

Felsorolt lány nevek közül nekem az Emese meg a Míra tetszik a legjobban! :wink: De Te/Ti döntötök! :wink:
És Gyulához mit szól a kedves Apuka? Az bejön neki? Vagy nálatok hagyomány, hogy a fiúk az Apuka nevét kapják?

Orsi!

Szívesen. Gondoltam így egyszerűbb, ha leírom.
Féltékenység nincs Gyerekek között, imádják egymást!!! Minden szerénytelenség nélkül állíthatom, hogy a Nagyokkal szuper a kapcsolatom a legelejétől fogva. (Apával 7 és fél éve vagyunk együtt és nem miattam váltak el!!!! Ez nekem nagyon fontos!!!)
Szóval. Én nem próbálom Őket nevelni (van nekik apjuk-anyjuk) soha nem is akartam, én a barátjuk vagyok, akinek mindent elmondhatnak, ha akarnak. (és el is mondanak!!) Apa meg látja ezt, és mindig engem "zargat", hogy beszéljek már egyikkel vagy másikkal, ha látja hogy valami baja van esetleg, mert nekem úgyis jobban elmondják a dolgot, mint neki. (és mondjuk ez igaz is! :roll: ) Meg a másik dolog, hogy nem adom tovább a dolgot még Apának sem, mert ha engem kér meg ilyen "feladatra", akkor az az én dolgom. Ezt letisztáztam vele a legelején, hogy nem fogok Neki (mármint Apának) "kémkedni", hogy mit mondtak el vagy mit nem. Ha meg esetleg olyan a dolog, hogy szerintem Apának is tudni kell róla, akkor először ezt a Gyerekkel beszélem meg, hogy szerintem jobb lenne, ha erről vagy arról Apa is tudna, mert azért mégis csak Ő az Apukájuk. :wink: Na persze ilyenkor nekem kell felvázolni a dolgot!!! :wink: 8) De mivel ezt vállaltam meg is teszem. :wink:
Egyébként még a kapcsolatunk legelején (az első héten! 8) ) megkérdeztem a Páromat, hogy akar-e még gyereket, mert ha nem, akkor bele se kezdjünk a kapcsolatba. De mivel igent mondott ezért belevágtunk!!! :wink: :lol: 8) Na persze ez a kérdés nem arra vonatkozott, hogy rögtön és azonnal gyerek, hanem hogy ha "úgy" alakul a kapcsolatunk, akkor benne van-e a dologba. És nem kapkodtuk el Adri "megszerkesztését" mert 4 év elteltével lett Ő nekünk. Szóval nem valami "durrbelebumm" gyerek lett!!! Apa kívánsága volt, hogy a 40. szülinapjára "kapja" a Harmadikat. Na jó, persze ebből az lett, hogy a 39. szülinapján "csináltuk", így 3 és fél hónappal "korábban" jött a szülinapi ajándéka!!! :lol: 8)

Tesókérdésre térve: Nem "zavarja" őket Adri és végülis Pocilakó sem, hiszen nem látják egymást csak minden második hétvégén, meg nyári szünetben két hetet, meg a suli szünetek felében vannak itt, ezért is gondolom azt, hogy Mindhármuk között ezért is olyan nagy a "Szerelem"! :lol: Bár igaz, hogy Adri az utóbbi 1 évben úgy mutatja ki Ádám iránti szeretetét, hogy állandóan kötekszik és verekszik Vele!!! :lol: :wink: Na persze én szoktam leállítani, hogy miért bántja állandóan a Bátyját, aki szinte minden óhaját-sóhaját teljesíti és így viselkedik vele. Aztán jól megsértődik rám, ha nem engedem meg, hogy játszon Ádival. Általában az a bünti, hogy Ádit "felküldöm" a szobájába :lol: és megmondom Adrinak, hogy nem játszhat Ádival, mert ilyen csúnyán viselkedett vele. Na ilyenkor jön a "nagy sírásrívás", hogy én imádom Ádit és vele akarok jáccani stbstbstb. Szóval nem egyszerű a dolog, de megoldom. Meg néha azért a Nagyokat ki kell "menekítenem" Adri karmai közül, mert azért mégsem játszhatnak vele egész hétvégén!!! :wink: 8)
Csak még egy példa a tesókérdésre vonatkozóan.
Amikor Adrit vártam, meg sem mondták az anyjuknak, hogy lesz kistesójuk mondván (az Ő szavaikat idézem) -" Minek mondjuk előre anyának, nem akarunk hallgatni miatta. Ráér majd ha megszületett." No comment..... :roll:
Úgy hogy Apával megbeszéltük, hogy elfogadjuk a kívánságukat, hogy nem szólunk mi sem (vagyis Apa sem). De én meg külön megbeszéltem Apával, hogy végülis az Ő feladata elmondani exnek majd ha megszületik, ne "varrjuk" ez a gyerekek nyakába. És végüis így is lett, hogy csak Adri születése után tudta meg anyuka. :oops:
És mint kiderült utólag igaza is volt a két Nagynak, mert miután kiderült, hogy lett egy "kistesó" a nagyanyjuk (mikor elváltak az anyuk visszaköltözött a szüleihez, vagyis beépítette a tetőteret ott, hogy mégis külön legyenek) azt mondta nekik, hogy Adri nem az igazi testvérük és nem kell, hogy úgy szeressék, mint egymást. :? :? Na erre is no comment...... Azt meg hogy anyjuk mit mondott inkább le sem írom. :roll:
Most megint úgy vannak a dologgal, hogy anya ráér megtudni majd, ha megszületett. :roll:
Na ez kicsit hosszúra sikerült, de remélem azért elég érthetően írtam le a dolgot. :roll: :wink:

Emse!

Semmi reakció soraimra??? :cry: :oops:

Na azt hiszem, hogy most már jól lefárasztottalak Benneteket, úgy hogy elhúzok fürdeni, aztán kérek Apától egy jó kis talpmasszírt! :wink: Hátha belemegy a dologba!!! 8) :wink:

Aztán lehet hogy még jövök....legalábbis olvasni! :wink:

További szép estét Hölgyeim!!! :wink: :lol: 8)

Tigrincs
Kép
Kép
Kép
tigrincs76

Mindenkinek boldogságos és egészségben gazdag új esztendőt kívánunk!!!!

Eszter!
Nagyon, nagyon boldog szülinapot!

Várjuk a képeket!!!

ancsaboszi

Linocs,
szerintem nem ciki...bár a szülésznődet én nagyon szeretem, de gondolom egy összeszokott páros felé húz a szíved...

Reni,
én nagyon drukkolok a kislánynak. Nálunk apjuk el se tudta képzelni, hogy lánya(bevallom, én sem), és most akkora a szerelem(részemről is persze).
Gyónjak? Lehet, hogy most fogtok kiutálni innen...szóval két évvel ezelőtt született meg a testvéremék kisfia. Nagyon szeretem a bátyámat, mindig a legjobbat akarnám neki, mégis mikor megkaptam az sms-t, hogy nagynéni leszek, bíza nem tudtam örülni, sőt teljesen őszinte leszek, kétségbe estem,sírva fakadtam és nagyon dühös voltam. Hiszen a testvérem és annyira örülni akartam,amikor ez megtörténik vele, és miért foszt meg attól, hogy így legyen... de nagyon merészen vágtak bele. Nem akarom az ő életüket kirészletezni, de a testvérem egy 7 éves kapcsolatból lépett ki, a mennyaszonya talált mást, ő meg totál lenullázva anyagilag(mindent otthagyott, fogta magát és eljött) anyukámhoz költözött. Aztán a jelenlegi felesége is, necces volt, hogy mire a baba megérkezik, el tudják e intézni a hitelt, vagy oda születik e baba anyukám másfél szobás lakásába, tesóm azóta is idegroncs, éjjel-nappal dolgozik,megkeseredett, a csekkek meg csak gyűlnek... szóval igaz az, hogy nem nekem kell eltartani őket, de hát mégis a tesóm, és jó lett volna, ha Ádi akkor érkezik, amikor már ők is egy kicsit stabilabbak, mert azóta sem tudják magukat utól érni... látszik a feszültség a gyerkőn, rajtuk,a mi kapcsolatunk is aszerint alakul, hogy épp jobban-rosszabbul megy e neki(totál bezárkózik, mogorva, ha gáz van) nagyon rossz, na...szóval velem előfordult, hogy nem voltam felhőtlenül boldog egy baba érkezése hallatán(abban is igazad van, hogy előttük ezt nem mutattam)...restellem, pláne azért, mert ők nagyon nagy szeretettel várták Jankót. De esküszöm, hogy csak a féltés miatt...

Most ellaposkúszok...

Kép
Kép
paklincs

Tigrincs,
látom nem merted azt írni, hogy az Emese nem tetszik. :D
A bejelentkezést jól értelmezted, így kell na, sőt általában sms-t is szoktak az éppen szülő kismamik valakinek küldeni, esetleg apa jelentkezik be szülés után...
verset irhatok, csak nem tom, milyenre gondolsz...nyomáselősegítő munkásmozgalmi, vagy valami negédes a szülés utáni percekre...én inkább az előbbi témában nyomulnék...

Steffi,
még neked akartam, hogy csúcsnő vagy...És ha még van rá igény, Flórka jelenleg viselt farmerruháit Mircire kivánnám hagyományozni...

Hol van VKBRIGI????

Kép
Kép
paklincs

Cancan-Manóka!

De jó, hogy jöttetek és írtatok pár sort!!!!! :lol: :lol: Hiányoltalak ám Benneteket!!! :wink:
javascript:emoticon('8)')
Cool
Can! :wink:
Képek szupik!!!! És hogy még a Kispasi is besegített!!! :lol: :wink: 8)

Linocs!

Szerintem nem ciki, hiszen Rólad és a (következő) Babáról szól a dolog, nem a dokiról és szülésznőről!!!
Megkérdezhetem, hogy kiről kire váltanál? Jöhet privibe is, ha úgy jobb!!!!
Egyébként én mondjuk a "szülésznő" kérdést nem is nagyon értem. Ez persze nem csak Rád vonatkozik. Mármint úgy értem, hogy szülésznőt "minek" választani??? Szerintem mindegyik Szülésznő a Kútban CSÚCSSZUPER!!! Mármint akiket "ismerek" vagy láttam hogy viszonyulnak a kismamikhoz CTG-n meg szüléskor meg utána.
Nem is nagyon értettem, mikor még a legelején feltették nekem egy páran a kérdést, hogy melyik szülésznővel szülök. Adrinál sem választottam, Csilla volt bent úgy hogy vele szültem. Mondjuk, ha nem lenne gyesen valszeg megkérném, hogy Ő legyen ott, de nem vagyok kétségbe esve, hogy jelenleg fontosabb dolga van és Babázik :lol: :lol: . Egyébként nekem szimpi Mind.
Múlt héten, mikor voltam CTG-n Várnai Gabi volt bent Ő kapcsolt gépre :lol: De ha Erika vagy Évi, lett volna ott vagy nem tudom, hogy hívják azt a "Szülésznénit" aki akkor volt bent éjszakai műszakban mikor Adrival bementem...
Na szóval nem bonyolítom a dolgot....Egy szónak is száz a vége, Nekem mindegy, hogy ki lesz bent a mostani szülésemnél úgy is Ő fog velem többet törődni, mint a doki bácsi. Na persze ezzel nem azt mondom, hogy Mészi (vagy a többi doki!!)nem törődik velem(mással)!!!! De szerintem, ahogy én láttam a dolgot a szülésemnél (Adrival)meg azon a hétvégén mikor a többi Babó is született az "oroszlánrészt" az Anyuka mellett a Szülésznő végzi. És akik akkor ott voltak és láttam ahogy dolgoztak, bíztatták a Kismamikat.....Szóval NO PARA :!: :!: részemről Szülésznők iránt!!! :wink:

De hangsúlyozom!!!! Megértem azt is, aki ragaszkodik Bárkihez is!!!!

Na most már télleg menek, mert ahogy visszaolvastam magamat már fogalmazni sem tudok!!! :roll: :wink: :lol:
Remélem azért valamennyire érthető vagyok/voltam! :oops:

Szép álmokat Anyócák!!! :lol:

Tigrincs
Kép
Kép
Kép
tigrincs76

Emse!

A munkásmozgalmi-nyomáselősegítő és közben röhögésben majdmeghaló versre gondolok én is!!!! :lol: :lol:

Köszi a választ!!! Van még kb. 3-4 heted a versmegírásra!!! :lol: :wink:

Na most már léptem, de erre még muszáj voltam írni!!!! :lol: :lol:

Tigrincs
Kép
Kép
Kép
tigrincs76

Reni!

Értem mire gondolsz!!! :lol: :wink: És meg is értem. Mert ha belegondolok "csak" abba, hogy a Lányok inkább az anyukájukat kérik meg hogy vigyázzanak majdani unokáikra ha valami dolguk akad esetleg.....!!!!! :lol: :lol:
Hát akkor már most repesek az örömtől, hogy 1 lányom TUTI, hogy már van!!!! :lol: :lol:
De ne aggódj, ha mégis két fiad lenne!!!
Én ismerek olyan fiús anyukát,(a srác az oszt.társam volt általánosban) akit a menye jobban szeret, mint a saját anyját és inkább anyósra bízza a Gyerekét, ha bármi van, mert jobban megbízik benne!!! :wink: :wink:
Szóval ez (is) szerintem nevelés és a "menyhez" való hozzáállás kérdése!!! :wink: :wink:
Na télleg nem akarok okoskodni, de ilyen is van....nem is egy!!! :wink:

Éééééééés átléptem január 3-ra!!!!! :lol: :lol: :lol:

Most már télleg menek!!! 8)

Tigrincs
Kép
Kép
Kép
tigrincs76

Linocs! Szerintem ez ne zavarjon. Mert egy szülésnél TI vagytok a legfontosabbak. Egy orvos és egy szülésznő bizonyos szempontból szolgáltat. Ha neked az úgy nem jött be, válts. Esetleg valahogy mégis lezárni, beszélni lehet az exekkel, hogy nem "bántásiból" váltasz, hanem mert van, akivel egy hullámhosszra kerültél. És az legalább olyan fontos a gondozás és a szülés alatt. Ha pedig szakmailag nem voltál megelégedve - nos, van ilyen. Akkor valami olyasmit mondanék, hogy "Nem ez az elképzelésem, bár tudom, hogy mindent megtett".

Csak mondtam most valamit. Sztem meg lehet és kell ezt oldani, persze nem teljesen feszültségmentes, de nem is feltétlenül egy konfliktus. Ha jó szülészek, meg kell érteniük. Itt a ti érdekeitek a legfontosabbak.

Linocs, az István király sztárszülészét hagytam ott (elbúcsúztam persze), mert dícsérték ugyan, hogy mennyire jó szülész, nem szerettem vele találkozni a gondozások alkalmával. És nem akartam félelemmel bemenni a szülőszobára.

Nekem is ott a lehetőség, hogy ha KisKicsi hamarabb kibújik, nem lesz ott a mi "Gáborbácsink". És én mástól nem is fogom elvárni, olyan legyen, mint ő. De van egy fajta viszony, aminek muszáj kialakulnia, hogy az orvos jelenléte ne zavarjon szülés közben. Mert pl. akkor nem tudok tolni rendesen.
Természetesen a lehetséges helyettesnek(nem tudok jobb szót, az nem "helyettes" lesz, hanem egy másik szülész, aki választunk) technikailag, szakmailag ugyanazt kell tudnia. De - bár vannak ilyen orvosok az ötödiken - nem mindegyikkel érzem, hogy egymásra tudnánk hangolódni. Míg tudom, hogy másnak meg pont az illető jött be.
Különbözőek vagyunk.

Nem priviben írtam erről, mert szerintem nem egyedi probléma.

Emese, mjad neked is válaszolok.

Kép

Kép

Kép
memme

Nem az István király, hanem az istván KÓRHÁZ szülészetét természetesen.

Kép

Kép

Kép
memme

Emese, igen az ember próbálja magyarázni, mentegetni. Lehet, hogy féltenek is. Rendben van.
De tudod, itt olyan emberekről van szó, akik más örömhír hallatán sem különösebben mutatnak jókedvet. Ellenben ha elmeséljük valami problémánkat, kigyúlik az arcuk,bólogatnak, bőszen belekezdenek a sajátjukba. A problémákban vannak otthon igazán.
És bizony, valahol bántja őket, hogy boldogulunk nélkülük. Apa irigysége a fiára, hogy "többre vitte". Anya fruszráltsága, hogy a köldökzsinór utolsó darabkái is elszáradtak. És nem veszi észre a sokkal fontosabb kötődést. Soha nem ölelik át egymást a fiával. Még a nagyszülő halálakor, temetésen sem. Ciki kimutatni az érzelmeket. Én bennem meg felmerül, hogy vannak egyáltalán? Tudom, vannak. De amiről nem mutatjuk meg, azt a másik ember nem biztos, hogy észreveszi.
Nem akarok én pálcát törni egyébként jóindulatú emberek felett. De zavar, ha közlöm, hogy gyerekünk lesz és úgy érzem, nagyobb inger lett volna, ha azt mondom, nyertünk a lottón.
Hál Istennek, el tudjuk tartani a gyerekeinket. Én nagyon mély szegénységből jöttem, nyomorból. Örülök, hogy azt nem kell megtapasztalnia a gyerekeinknek. Nem kis mutatvány lesz a taníttatásuk (hogy megszerezzék azokat a képességeket, amikkel majd önállóan boldogulnak), részünkről sok lemondással jár majd, de ebben nincs semmi különös. De főleg igyekszünk majd nem terhelni őket a saját kudarcainkból adódó rosszkedvünkkel. Mert mi most ettől szenvedünk.

Kép

Kép

Kép
memme

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?