Új privát üzeneted érkezett!

Jó reggelt, mi is felébredtünk, a buli nagyon jó volt, oylan fél 2 körül jöttünk haza, a lányok is jól bírták, a kocsiban aludtak csak be.

Kata!
én is szeretem a havat, csak majd essen februárban, addig bírja ki.

Judit,
Kép
Kép
bbj

Sziasztok!

Én is egy szolnoki anyuka vagyok, és szeretnék csatlakozni aktívabban is hozzátok!

Nagyon régóta olvaslak benneteket (kb másfél éve) és nagyon szeretem ezt a topikot.

Sok közös dolgunk van.
- Mosonyinál szültem 2 gyönyörű kislányt, császárral
- Törökszentmiklóson nőttem fel (Évit látásból ismerem).
- Antal doki a gyerekorvosunk
- sógornőmék Finnországban élnek
- a nagyobbik kislányomnál hasonló problémát találtak iskolaérettség szempontjából, mint Szami kislányánál
Még biztos van csak most nem jut eszembe.

Egyébként 27 éves vagyok, férjemmel és két kislányommal Szandaszőlősön lakunk.

Szóval ha nem bánjátok csatlakoznék. Előre is köszi, majd rakok fel képeket!
andii

Ja, a nagylány 6 éves és Majának hívják, a pici 9 hónapos és Nóri.
Engem pedig Andinak!
andii

És pesze nagyon boldog új évet!
andii

Andi: Hali!! :P Üdv! Hát hamarabb is csatlakozhattál volna. Ejnye bejnye, hogy így elhúztad. :wink: Talizhattunk volna Mosonyis TG-n. Néhány képet esetleg magatokról, a lányokról?

BBJ: Szupi körmök!

Kata: nagyon szépek voltatok Szilveszterkor!
Áh, az nem baj, ha nem pont hat hétre jelensz meg a hathetesen, én is majdnem kerek a 7. héten mentem. És még akkor is volt némi rózsaszín.
Rólunk: Szupi szilveszterünk volt itthon!!! Réka és barátnője érezték magukat a legjobban. Na megyek, Réka szétpakolja a vasalós kosár tartalmát. A vasalt ruhákat. :twisted: :twisted:
jaimee1

na sziasztok!
képek jöhetnek!
én is mindjárt válogatok, meg még várok is hozzájuk.

Andi!
üdv, tényleg jó sokáig húztad. és engem nem ismersz? melyik suliba jártál?

Judit,
Kép
Kép
bbj

Kép

Maja

Kép

Nóri

Kép

Én [/img]
andii

Bbj: A babanet révén már a kolomposon felismertelek téged és a kislányaidat, de előtte nem láttalak még.

Középiskola Bercsényi M. Gimnázium Miklóson
Fősuli: Szolnoki Főikola

Korábban, pedig azért nem jöttem, mert eléggé zárkózott vagyok magammal kapcsolatban, pedig mindenki mással nagyon nyitott. Ez furcsa párosítás de nálam ez így van. A másik pedig, hogy majdnem minden esetben leírta valaki azt, amit én válaszoltam volna. Egyébként soha más topikban sem voltam, és nem is olvastam soha. Ti viszont annyira hozzám közelálló témákról írtok, olyan szuper stílusban, hogy mindig bekukkantottam. De mostmár bátran belevágtam.
andii

na tessék, észre sem vettem, hyog valaki skubizik! én spec pont az általánosra gondoltam.

Nóri sokkal többnek látszik, mint 9 hónap! de sajnos én sem ismerlek Téged, legalábbis a fénykép alapján nem.

Kata!
nagyon édesek vagytok, azok a sapik! Benuska megvétózta?

Judit,
Kép
Kép
bbj

Tudtam, hogy fogok valami hülyeséget írni! Nóri már 10 hónapos! Majd, ha valaki elárulja, hogy kell, készítek én is vonalzót.
Általános egyébként a Kölcsey volt.
andii

Kata!
Úgy mentünk hozzá,hogy lázas és hány,de a hányás is 1,5naponként vette elő(kétszer volt ez csak a második hányással tényleg minden kijött és 39fokos láza volt) a láz meg mindíg csak este!

Andi!
Üdv itt!
Jól elhúztad,most már tessék jó sokat írni és nem eltünni!!!!!!!!!!
Ja és a szépek a lányok!

Többiek????????????????????

Kép

Kép
katlina

Sziasztok, BUÉK még egyszer!!

Mi már itthon, Szilbeeék még egy éjjelt ráhúznak Mamiéknál, nagyon frankó volt! A három fiú együtt játszott, evett, fürdött, bulizott, karácsonyi ajándékot bontogatott (Anyumék Hévizen voltak, 31-én jöttek haza, így még egy pótkarit is tartottunk)!
MAjd hozok képeket is, estére, ha nem ájulok be...

Andi, üdv a csapatban, korábban is jöhettél volna írni! :)
Nagyon szépek vagytok! MAjd mesélj magatokról többet is, ha van kedved!!!

Kata, MArci a legszuperebb abban a sapóban, nagyon tetszik!!!!
Meg pesze Apa kezében a pezsgő... :lol: Irigykedem, na :)
És a menüsorod nagyon étvágygerjesztő! Szólj, ha maradt! :)

Katlina, de jó, hogy úgy tűnik, elmúlt Robikánál ez a vírus! Csak maradjon is ilyen jókedvű!

Anna, NImi nem is kisfiús, egyenesen kispasis!!! Nagyon szép, partiképes fiatalember lett! MOndjuk minidg is szép volt!
A betegségek miatt nem lehet egyszerű...
:cry:

Jaimee, Rékáék iis buliztak? :) Jó lehetett!!

Ditke, nektek hogy telt a szilveszter?? Jól vagytok????
Jó lenne talizni majd!!!!!

Kép
Kép
dorkáék

Boldog Új Évet Mindenkinek!

Andi, üdv köztünk! Úgy nézem, sok közös vonásunk van! Hol élnek a sógornődék Finnországban? Mesélj, mi a helyzet Majával? Nem mondom, hogy örülök, hogy sorstársak vagyunk Anna révén, jobb lenne, ha egyik leánykával se lenne gond, de legalább tudunk értekezni majd. Mikor töltötte Maja a 6-ot?

Judit, s leánykád ilyen jól tűrte a körömfestést?! :lol: Hozod a képeket?

Anna, Nimi micsoda nagylegény! Milyenek magas?

Szilbee, Dorka, hogy sikerült a szilveszter? Olyan szép pocakod van már, Dorka! :lol: Milyen nagyok a fiúk! :shock:

Jaimee, visszaolvastam a blogban, s majdnem bőgtem ... na, nem először, nagyon megható volt, amit írtál. :oops:

Balwin, most már később van, mesélj, mit nem mondtál el szilveszterkor? :lol:

Kata, maradt valami kaja? Micsoda energiád vannak! Nagyon helyesek vagytok így együtt! A fiúk hogy bírták az éjszakát?

Katlina, Robika hogy van? Milyen volt a buli?

Niki, Dorka karja hogy van, kell neki tornáztatni?

Anikó, de jó, hogy végre olyan képet tettél, amin Te is látszódsz! Hááát, én ugyan nem fogadtam meg, de nekem is jó lenne többet (he-he, ennél , vagyis a semminél minden több) tornáznom meg aztán fogyni egy (nem is) keveset... Na, amjd meglátjuk.

Olga, mákos muffin receptjét kérem, van még egy mascarponém, meg maradt mák is karácsonyról...

Évi, jobban lezdődött az új év? Mesélj, mi van Veled, veletek mostanában? Csongi hogy áll a sulival?

Kitten, Nektek hogy telt az első szilveszter hármasban?

Kép
Kép
Kép
szamóca73

A képek szilveszterről:
Kép ajándékbontás Kép Dév
Kép igyunk, fiúk! Kép a kiságy mindent kibír Kép nyúzás Kép két (egyelőre) legkisebb Kép csillagszóróztunk Kép Wall-E-t néztek a fiúk Kép a cicát is megkergettük

Kép
Kép
dorkáék

Jó reggelt mindenkinek!

Dorka, olyan jó mikor a rokonságban több hasonló korú gyerkőc van, tök jól el tudnak játszani! Pláne, hogy mind kisfiú! Nagyon helyesek mind!
Nálunk csak akkor van erre mód, ha sógornőmék itthon vannak. Náluk is két gyerkőc van. Az én bátyámnak még nincs gyereke, mondjuk komolykapcsolata sem... Egyébként ő meg ausztráliában él, tehát gyerekösszejárásilag az sem a legelőnyösenbb.

Szami, Maja november végén töltötte a 6-ot. Az egyik ovónéni mondta, hogy nem igazán vesz részt a közös feladatokban, és a kézügyessége sem a legjobb. (Kb. 1 éve kezdett el rajzolgatni, addig egyáltalán nem érdekelte). Felmérte egy fejlesztő pedagógus, de ő azt mondta, hogy nagy gond nincs, hetente egyszer foglalkozik vele és annyi elég. Ja és még azt, hogy azért nem tudjuk, hogy melyik területen van hiányosság, mert magas az intelligenciája és elrejti a hiányosságait. Köszi.
Mivel oxigénhiányosan született, így elvileg sérülhetett, elvittem egy alapozó terapeutához, aki egy mozgásos teszttel ki tudja szűrni, hogy van-e bibi. Ki is derült, hogy egyetlenegy dolog a jobb-bal agyfélteke összehangolása nem megy jól, de ez tornával orvosolható. Még csak decemberben kezdtük, de remélem ősszel már nem lesz gond a suliban. Mondjuk, ha egy évet még várnia kell az sem katasztrófa! Logopédiailag egyébként nálunk nincs gond.
Bocs, ha nagyon hosszú voltam!

Sógornőmék Helsinkiben élnek már több mint 10 éve.

Évi, voltál a retró buliban?
andii

Csajok egy kérdés!

Az éjszakai szoptatásról lenne szó. Nóri imád szopizni, ez eddig oké. De éjszaka is elég sűrűn. Ha 1x, 2x max 3x kellene nem lenne vele gondom de van olyan éjszaka, hogy többször is szeretne. Az a baj, hogyha megébred, cicivel alszik vissza. Ráadásul nálunk másik szobában is van így az éjszakáim nem a legjobbak és már azért csak elmúlt 10 hónapos.
Tehát, elmúlik ez magától, vagy szépen elkellene kezdenem leszoktatni róla. Véleményeket kérnék minden mennyiségben!

A nappali szopelhagyásról is írhatnátok. Nóri még napkozben is sokszor szopik. (Elalvásnál, ha beveri a fejét, nyűgös, fáradt, stb,stb.)

Nincs ellenemre a szoptatás, sőt szeretném sokáig, csak nem ennyiszer, és kiváncsi lennék, hogy nekem kell változtatni, vagy kinövik a babák ezt az igényt.
andii

Azért nincs tapasztalatom-e téren, mert Maja 6 hónapos korában amikor elkezdtem hozzátáplálni, azt mondta, hogy köszöni szépen ő akkor nem szopizna tovább. Még egy darabig fejtem, de azért az nem az igazi. Tehát ő egyik napról a másikra elválasztotta magát.
andii

Sziasztok!

Szia Andi! Üdv köztünk! Szépek vagytok, Nóri nekem is többnek tünik 10 hónaposnál! Szandán merre laktok? Anyósom is ott lakik a Juhász Gyulán. Hát szoptatásról én is tudnék mesélni... nagyjából ugyanaz a helyzet nálunk is. Bár mostmár kezd türhetővé válni a helyzet. Kb. augusztus óta próbálkoztam azzal, hogy az éjszakai szoptatást (ami nekünk is 3x-5x volt egy éjszaka) kiváltom teával. Igazából be is jött, melléraktam a teát. De pár hét elteltével lekiismeret furdalásom volt, meg reggelre általában át is ázott a pelus, meg akarja a fene, hogy 3 évesen már fogszuvasodása legyen. Az éjszakairól magától leszokott azóta, mostmár a cumit keresi éjszaka, viszont nappal is még többször kéri a szopit. Olyankor meg terelek, hogy játszunk, igyunk teát, stb. Fele-fele arányban el is tudom terelni a figyelmét. Lehet, hogy sokaknak furcsának tünhet, hogy én is próbálnék szabadulni a szoptatástól, de szerintem már itt az ideje, hogy leszokjon róla. Meg olyan kellemetlen, ha húzgálja rólam a felsőimet, hogy: Anya cici, jó? :lol:

Dorka! Olyan aranyos Szabi azon a képen, ahol a Wall-E-t nézik apjával és Levivel! Én is "irigy" vagyok, hogy Szilbee-ékkel igy összetudtok járni, és a 3 -(4?) fiú ilyen kis korkülönbséggel követik egymást!
Anyúdnál jó sok játék van a polcon! Nálunk anyósnál is már kisajátítottuk a nappalit. Ott áll egy sátor, tricikli, mosógép, játékbaba etetőszék, konyha, motor, hintaló, roller, hogy csak a nagyobb darabokat említsem! :lol:

bbj Judit! Akartam kérdezni: miért pont februárban essen a hó? Csak nem kiruccantok valamerre?

Szami! Receptet mindjárt pötyögöm!

Olga

Kép
juhaszolga

Sziasztok!

Így megkésve is nagyon boldog új évet kívánok mindenkinek!
Nálunk is eltelt a szilveszter,nyugis beszélgetős "party" volt.Párm nagybátyjáék voltak nálunk.Náluk is van 2 gyerkőc,igaz már nagyobbak,a fiú 14, a lány 9 éves,de imádják Gabikát.Szóval jót játszottak,Gabó 10-kor dőlt ki.

Andi:Üdv a csapatban,gyönyörűek a lányaid.Akkor nálatok jó messzire költözött minden rokon.

Dorka,Szilbee:A srácok is nagyon édesek így együtt.

Katlina:Jobbulást Robikának.

Mi 5-én folytatjuk a bölcsit,én meg 12-én megyek vissza dolgozni.Nem igazán várom,de ez van.

Kép
pné rami81

Mákos-mascarponés muffin (12 db)

20 dkg darált mák
12 dkg kristálycukor
csipetnyi só
4 evk. rétesliszt (nekem csak ez volt itthon már)
2 dl tejszín + kicsi tej a lazításhoz
2 tojás
1 csapott kávéskanál sütőpor

Tetejére:
25 dkg mascarpone
6-10 dkg méz

A tojásokat keverjük habosra, öntsük hozzá a tejszínt, és keverjük tovább.
Egy külön tálban keverjük össze a mákot, a liszet, a sütőport, a kristálycukrot, csipetnyi sót, majd a tejszínes tojást is. Elég sürű lesz, kevés tejjel hígitsuk. (Nem kell annyira folyósnak lennie, mint a többi muffinnak!!!)
A 12 mélyedésbe kapszlit rakunk, belekanalazzuk a tésztát, a tetejét kissé elsimítjuk. Hőlég: 160 fok, 25 perc
Ha kihűltek a tetejére kanalazzuk a krémet: a mascarponét a mézzel keverjük krémesre.

Olga

Kép
juhaszolga

Tegnap ettük meg az utolsó kettőt, így már képet nem tudok rakni. Szerintünk nagyon finom. Egyébként egy fakanál újságban jelent meg a recept, torta mennyiségben, azt is megcsináltam karácsony előtt, csak most 25 dkg mascarponém volt, a tortához 50 dkg kell, így lett belőle muffin, kis módosítással. :D

Olga

Kép
juhaszolga

Sziasztok!

Andi, üdv a csapatban, mindjárt válaszolok :wink:

A mi szilveszterünk elég rosszul sikerült. Csongi átment anyuékhoz (ő akart), háááát elég érdekes, hogy 8 éves és már nem akar velünk szilveszterezni :lol: De hát anyuéknál lehet ugrálni, konfettizni, ott volt egy rokon kislány, évek óta mindig szétbulizzák magukat. Most is jól sikerült, hajnal 2-ig nyomták :lol:
Nálunk apán a sor betegségileg, így ő már 10 órakor hazajött a barátnőméktől. Jobban járt, nagyon semmi hangulat nem volt. Nem részletezem, jó volt hazaérve aludni :wink:
Szóval nem voltam retro buliban, majd megyek a következőre.

Viszont a tegnapi nap nagyon jó volt. Csongi maradt anyuéknál, én meg végre olvastam, tévéztem, és nem csináltam semmit. Komolyan, erre vágytam már hónapok óta!
Ma már vége a nyuginak, jön haza Csongi, és jönnek vendégek, mert a férjemnek tegnap volt a szülinapja, 7-én meg a névnapja lesz, úgyhogy kezdődik a vendégjárás nálunk.

Dorka, Szilbee, nagy banzáj lehetett a mamánál! Tök jók a képek!

Katlina, örülök, hogy Robika jobban van! Szilveszterről képek? Tánciztatok?

Andi, így egyelőre nem tűnsz ismerősnek, biztos a baseball sapka miatt :wink:
A bátyád hány éves, lehet, hogy őt jobban ismerem? És hogy hívják? Elég sok ismerősöm van kinn Ausztráliában...

A szopival kapcsolatban: járt így az egyik barátnőm, bármilyen gondja volt, a fia már húzkodta a pólóját, hogy cici... 2 évesen sikerült leszoktatni róla. Szerintem ha téged már zavar (és gondolom éjjel ez nagyon nem kellemes már) akkor megpróbálhatod leszoktatni róla (biztos nem lesz egyszerű). Azt mondják ilyenkor, hogy összebújás, vagy figyelemelterelés másra.
Nappal gondolom ez jobban működik. És megprólhatod elmagyarázni neki, hogy ő már nagylány, és nézze a nővérét, milyen szépen iszik vagy valami ilyesmi. Egyébként cumit használtok?

Nálunk Csonginál hasonlóan működött, mint anno nálatok, csak nálunk 10 hónaposan jött el az az idő, hogy köszi, cici nem kell. Viszont átszokott ekkor a cumisüvegre, így cici helyett állandóan a cumisüveg kellett.

Na, gondolom sokkal okosabb nem lettél tőlem, de hátha :wink:

Évi és
Kép
csongianya

Olga, most olvastalak. Pólóhuzigálás :wink: Az éjszakai teázásnak nálunk is hasonló következményei lettek. Állandó átázás. Lehet, hogyha huzamosabb ideig jár már bölcsibe, akkor magától leszokik a gyakori ciciről is...

Rami, buék neked is. Hát nem irigyellek a meló miatt, biztos nem lesz egyszerű! De más is megcsinálta, ha nagyon kivagy, majd gondolj erre :wink:
Egyébként Gabó emlegeti a bölcsit?

Évi és
Kép
csongianya

Évi!
Sajnálom,hogy nem sikerál túl jól a szilveszteretek,majd idén!!

Nálunk sem volt igazi bulihangulat,én attól függetlenül hogy Robi teljesen jól volt mindíg a telefont néztem hívott-e már anyósom,majd képet rakok,habár most néztem hogy a decemberi zabahónapomnak meg volt az eredménye :twisted: ,mostantól fogyi ezerrel 8) (ehhez képest tegnap egész nap nassoltam :oops: )

Andi!
A férjem unokatesólyánál ugyanez a helyzet elmúlt 2éves a kisfiú és ha eszébe jut nem enged a ciciből,ha elesik ha nyűgös..........és azt modta az anyukálya hogy pont valamelyik nap közölte a kisfiú hogy "anya üres,megnézte a másoikat is és arra is mondta hogy ez is üres"
Ő sem tudja lebeszélni róla náluk is megy még éjjel is

Dorka,Szilbee!
Fiúk nagyon cukik,jó hogy így összelehet őket engedni

Kép

Kép
katlina

Évi, tesómat Bihari Iminek hívják és most éppen Pepével lakik együtt Sydneyben. Őket biztosan ismered.

Köszi mindenkinek a fogadtatást!

Andi

Kép
Kép
andii

Hola.

Gyors leszek, mert takarítós napom van :roll:

Máténak utólag :oops: Nagyon Boldog Szülinapot kívánunk! Hááát, ha így halad az idő, akkor bizony nem fogja megvárni a kis vörösét :wink: :lol: (Aki már inkább szőkésbarna :roll: )

Szami, akkor majd még később :mrgreen: :oops: Semmi extra, csak reagálni akartam, de már megint jegyzetelnem kell majd, hogy semmi ne maradjon ki...

Andi, üdv közöttünk :) Szépek vagytok mindhárman :D
Szopi: Lucám is sűrűn (nekem a 3-4-5 alkalom az...pedig együtt aludtunk/alszunk) felkelt éjjelente, és mindig cicizéssel aludt vissza (egyébként az elalvások is így működtek - mindig cicin). Aztán 13 hónaposan és egy hetesen úgy döntött az egyik hajnalban, hogy nem kér többet belőle :shock: Nemtom volt e hozzá köze, hogy pont akkor menstruáltam (igaz, már a végén jártam...) először úgy istenigazából. Úgyhogy azóta nuku cici, se éjjel, se nappal.

Judit
Kép

Kép
balwin

jó reggelt!

csak becsek ma ezer a dolgom, a vizsga is közel... ennyi. Költöm Letit, már vagy fél órája, sikertelenül, mindig visszaalszik :shock:

Judit,
Kép
Kép
bbj

Andi! Igen őket ismerem :wink: Hm, igggen sokat buliztunk együtt :oops: :lol:
Szerintem ha látnálak élőben, biztos ismerősebbnek tűnnél, de ami késik, nem múlik, majd egy topictalin megnézlek :lol:

Évi és
Kép
csongianya

összesítettük a képeket, és akkor:

Kép indul a buli, partykellékek elő!
Kép
Kép
Kép barátnővel
Kép nekem is van!
Kép tüzijáték az ablakból
Kép csoportképből csak mi, bár úgy tudom, vannak akik ismerték a többieket is...
Kép tánc éjfél után

Judit,
Kép
Kép
bbj

Holle!

Csak becsekk... lassan nekem is jegyzetelnem kell...

Hirtelen:
Andii: szípek vagytok, üdv. közöttünk!!! Én a drasztikus anyukák közé tartozom... szerintem: ha nem akarod, nem szoptatod. Azaz: lesz 2-3 nem túl kellemes éjszakátok, ha elhatározod, hogy nem akaord szoptatni, aztán nem fogja kérni. Szerintem neked kell agyban erősnek lenned. Bence még nem volt 1 éves nyáron, amikor kitalálta, hogy csak kézben és/ vagy csak cicin hajlandó aludni... 20 percenként ébredt.... nyitott ablakok.... szomszédok... megjegyzés tőlük... sokat sír. Elhatározás, szomszédok felvilágosítása a drasztikus leszoktatásról... 2 éjszakába került. Megtanulta, hogy nem hülyézünk... :lol: szerintem... :lol:

Bbj: húúú, nálatok elég mega party volt! :shock: :lol: Szerintem a havazás a Szegedre autókázás miatt lenne jó februárban..., nem? Tanújjá, mer megbux! :lol: (vicc vót) :wink:

Ja, én megígértem szilveszterkor apjuknak, hogy nem fexem le 10 előtt, mint szoktam ... fél 11 volt :lol: Én azt sem hallottam, hogy durrogtak az utcán.

Most éjszaka meg B. fél 3-tól úgy gondolta, hogy szórakozik... először az apját szórakoztatta, aztán kitalálta, hogy átjön az ágyába, de onnantól meg engem szórakoztatott reggel 7-ig. Közben Kisebbikem háromnegyed 5-kor szopizott... emennek beígértem egy fülest, ha felébreszti Marcit, agyoncsapom... hála égnek legalább Marci aludt. Persze reggel 7-től, amikor felkeltünk, teljesen kezelhetetlen volt B. Most talán már alszik. Még sosem csinált ilyet.

Katlina: akkor a betegségetek olyasvalahogy indult, mint nálunk. Nekem még az jutott azeszembe, hogy a legelején, amikor hányt... akkor volt láza is... nem lehet, hogy akkor a láztól hányt spontán?! Aztán meg az antibiotikumtól (hányt és ment a hasa)?! Mert akkor csak virnyákja volt, viszont emésztőrendszerének semmi baja. Hány napig adtad az antibigyót? Volt legalább 5 nap? Bocsi, hogy ennyit agyalok rajta, de mindig minddenben keresem a logikát, az okokat és megoldásukat... :oops: :lol: 8)

Kép

Kép
szolkata

Szamóca: kaja már elfogyott, elég nagyétkűek vagyunk. Bence velem együtt aludt el, apa 1-ig volt fenn. Ti mit csináltatok szilveszterkor? (Kisbér az merre van? :oops: )

Dorka, Szilbee: nagyon fajin brigád vagytok :lol: de hát az irigységem már többször kifejeztem.

Niki: irgum-burgum... azt gondolták egyesek, hogy tőled majd megtudom, amit megtudhatunk most már... elpletyizhetted volna.. legalább priviben. Mindent én tudok meg utoljára :lol:

Szilbee:???

Évi: egyszer majd én is végiglustizok egy napot... nem holnap lesz :lol: Csongi várja már a sulit? Korcsolyázás nem érdekli? Olyan sok gyerkőc jár az Interspar mellé...

Rami: ne legyél már úgy lelombozódva a munka miatt, amúgy meg hopsz egy újabb kisgyerkőc és máris otthon lehetsz :lol: Szólj, ha feltegyem megint a kedvcsinálós képet :lol:

Kép

Kép
szolkata

Szami!
ja nagyon tűrték, majd minden héten ki van nekik pingálva, de 1-2 nap, és lekaparják. inkább nyarvíkolnak, ha nem nekik kezdem, hanem uram bocsá' az enyémmel. bár van hoyg apa csinálja meg nekik.

Te is rakhatnál képeket! milyen volt Kisbér, szilveszter?

Olga!
arra az egyre írtam, hyog kicsorbult, ami eltörött. ne izélj már!!!!!

Jónak tűnik ez a süti, nekem is meg kellene próbálnom, a szomszédasszony amúgy is visszaadta a muffinsütőimet...

nem ruccanunk, bár a fene tudja... mondtam már apának, hogy februárban esetleg, de leszavazott, hogy pergető kell. Kata jól mondja, nincs kedvem hóláncban utazni, nem mintha tudnám hoyg kell felrakni...de nem is az idén akarom megtanulni.

Rami!
az én visszatérésem is vészesen közeledik, én sem repesek, ah rágondolok!

majd sírunk együtt! :lol:

Kata!
[quote]T írta:anújjá, mer megbux! Laughing (vicc vót) Wink

könnyen előfordul, még tanulással si! épp ma mondtam Nikinek, nem igazán szeretnék 8,20-kor már visszafele autókázni (Beugrós szóbeli)

na akkor végülis álltad a szavad! 3-4 év, és talán kibírod éjfélig is!

Évi!
apának sok boldog szülinapot, és jobbulást.

a szilveszter meg, legalább Csonginak élmény volt. tudod, mi már nem si számítunk! :wink:

Dorka!
jók a képek! a fiúk is édesek! de jó lehetett anyukádéknak is!

éjszakák?

Judit,
Kép
Kép
bbj

Judit!
Ez tényleg mega party volt!!!!!!!!!!!

Kata-Niki!
Mit tudhatunk meg?? :oops: :wink: 8)

Kata!
Ja az első hányásnál én azt gondoltam hogy csak gyorsan ivott hasravágta magát és attól,igaz a lázt nem tudom mivel magyarázni,de az antibiotikumot meg csak 2napig kapta,nem tudom filózok ezen én is,mert ha vírus az nem másnaponként jön elő,meg nem múlik el ilyen gyorsan,de akkor mi?

Kép

Kép
katlina

sziasztok!

Nincs valakinek eladó kismama nacija? olyan M-L méret!
Tesómnak kellene!

köszönöm

Jah s utólag is!

boldog sikerekben örömökben de leginkább egészségben gazdag újévet kívánok!!!!!!

Kép
kbernadett

Hall!

Megjöttünk! 2 nap anyóséknál, 1 nap anyuéknál és Dédiknél. Jó volt nagyon!
Majd még visszaolvasok...

A nagy hír! Dév most már két lábon járó fiatalember. :lol: Mindenhova ! sétál, irányt is változtat,,, napról napra ügyesebb. :mrgreen:

Na most gyorsan feltöltöm a gépre a 3 nap termését...

Pussz!
szilbee

Judit: nálatok még éjfél után így bírták a csajok? Nem semmi! Tök jó lehetett. És azok a fejdíszek...

Köszönöm mindenkinek a válaszokat szopi ügyben. Majd még érlelem ezt a kérdést magamban.

Betti, milyen magas tesód? A kismamanaci miatt kérdem. Egyet lehet,hogy elő tudok bányászni. Az az igazság, hogy én is inkább kölcsön kaptam, de asszem egy saját megvan valahol.

Balwin: amióta nem kért cicit egyszer sem kellett neki elalváshoz sem?

Mensi ügyben én most igazán megszívtam. Az első 6 hétből 5-öt masszívan, aztán 6. héten megjött a rendes és azóta havonta.
Az első babánál nekem is egybeesett az elválasztódással piri.

Dorka, Balwin hogy vagytok, mikor lesz uh. 4D-re mentek? Olyan jó babát várni... Persze vannak nehéz napok. Én is nagyon hányós voltam mind a 2x.

Andi

Kép
Kép
andii

Ez a cikk egyszer a porontyon volt fenn, szerintem nagyon jó!

Akarnék újra megkapaszkodni a mosdókagylóban, amikor meglátom a két dupla csíkot.

Nem akarnék újra kiskosztümben a bokrok közé hányni.

Akarnám újra érezni, ahogy finoman végigsimítja a hasamat belülről valamelyik kicsi kezével vagy lábával.

Nem akarnám újra érezni, hogy nem kapok levegőt, hogy a lábai a
kulcscsontom táját akarják szétrúgni a tüdőcsúcsomat.

Akarnám bámulni a szívverését az ultrahangmonitoron.

Nem akarnám rettegve várni a méhlepénybiopszia eredményét.

Akarnám újra a puha, tejszagú, kiszolgáltatott kis batyut a vállamon.

Nem akarok éjjel 11-szer felkelni.

Akarnám újra büszkén tolni az utcán, megmutatni ismerősnek és ismeretlennek.

Nem akarnék újra nap mint nap lecihelődni a másodikról babakocsival, kézen húzott-nyúzott másikkal.

Akarnám újra mellretenni, hallgatni a cuppogó kis száját, átérezni azt, amit soha annyira életemben: éppen rám van szüksége valakinek, akit a testem táplál.

Nem akarnék mérlegelést, aggódást, eleget evett-e, kőkemény melleket, éjszakai fejést.

Akarnék boldog kacagást, amikor elindul felém.

Nem akarnék szüntelenül szétzilált idegeket, amiért 24 óra készenlétben kell lennem, hogy honnan esik le, mit ránt magára.

Akarnék ráérős közös sétákat, amikor a bodobácsokat lehet elmélyülten tanulmányozni az árokparton a fűben, órák hosszat.

Nem akarnám órák hosszat azzal tölteni az időt, hogy a kva bodobácsokat tanulmányozom az árokparton.
satöb, satöb.

Andi

Kép
Kép
andii

Andi, miért volt császáros Maja? Nagyjából egyszerre járhattunk Mosonyihoz.... Fejlesztésre hová jártok? Nagyon tetszett az utolsó írás. Hú, mennyi igazság van benne... :wink: :lol:

Szilbee, óriási gratula a két lábon járáshoz! :lol:

Mi itthon szilvesztereztünk, semmi érdekes nem volt: játszottunk, ettünk, tévéztünk, néztük a körülöttünk lévő házi tűzijátékokat (szerencsére petárda szinte egy se volt). Így kép sincs. :roll:

Kata, Kisbér a Bakonyban van, Győr és Komárom között. Nem egy puccos szálloda, de szeretik és jól tolerálják a gyerekeket, van vizes részleg, lehet masszíroztatni, lovaskocsizni, lovagolni.

Balwin, furi ez a kérdés: végülis a férjem és köztem is 8 év korkülönbség van, szóval, sosem lehet tudni :lol: :lol: :lol:

Évi, irigyellek a pihizésért. Hát, mit nem adnék, ha egy egész napon át azt csinálhatnék, amit én szeretnék! :wink: :lol: Apának jobbulást és boldog szülinapot!

Rami, munkakezdésért nem irigyellek, de biztos van annak jó oldala is, csak a kezdet nehéz. Majd gyere és mesélj!

Olga, sütit holnap kipróbálom. Ma voltunk Corázni, vennem kellett mascarponét, mert nem vettem észre, hogy valaki az otthonit felbontotta és megromlott :?

Judit, nagyon jók a képek. Mennyit fogytál, kedveském? Irigykedem... :oops: :lol:

Kép
Kép
Kép
szamóca73

Néhány , a napokban készült kép:

Jázmin alszik - állva, kezemben, Kisbéren:

Kép

Kép

Kép

A hóesés után:

Kép

Kép

A 10 éves nagyfiú a mamáéknál:

Kép

Jázmin:

Kép

Kép
Kép
Kép
szamóca73

Andi: Nekem ez valahogy mind "akarom"-mal kezdődik. :wink:
Pirivel én is pont így jártam. :roll: :roll:

Szami: Szépek vagytok nagyon! Állva alszik Jázmin? :lol: Nem semmi. :lol:

Kata: Én is ilyen drasztikus anya vagyok...volnék..... csak az a gond, hogy apa egyáltalán nem az. Sőőőt! Így aztán érdekes lesz az elválasztás. Még reménykedem, hogy Réka megteszi maga. Szopizik reggel, délben, este és éjszaka 2x. :roll: Igazából vegyes érzelmeim vannak, el is választanám már...de biztos megsiratnám azt is, ha többet nem szopizna. :roll: Várom, hogy alakuljanak a dolgok maguktól, aztán ha nem...majd lépek én.

BBJ: Jók a képek, tényleg jó buli lehetett. :)
jaimee1

Megnéztem a wikipédián, mi az a bodobács. :lol: :lol: :lol: Ma is tanultam valamit. :lol:
jaimee1

Szilbee: gratulálok én is Dávidnak!

Szami: NST-re mentem az utlolsó hetekben és Majának 60-as volt a szívhangja. Sajnos utána sem lett sokkal jobb így gyorsan kikapták.
A poén az, hogy aznap nem is kellett volna mennem NST-re, csak a doki még visszalépett az ajtóból miután beszéltünk (mint Columbo), hogy NST-re szaladjak már el. Hála az égnek...
Alapozó terápiára járunk egy nagyon kedves csajszihoz itt Szolnokon. De még csak 5 alkalommal voltunk. Más nincs is itt. Ez is csak azért, mert ehhez nem kellenek eszközök. Nálatok volt egyébként szülésnél bármi komplikáció?

Isteniek a képek, az az állva alvás kééész!

Erika: az a baj, hogy nekem is sokkal inkább akarom!!! Az első bébi után olyan elégedett voltam vele és az életünkkel együtt, hogy a tesó gondolata csak a saját csodás gyermekkorom, a bátyámmal való kapcsolatom miatt fordult meg a fejemben. De amióta Nóri megszületett, annyival sokkal jobb lett, hogy állandóan fékezném az időt. Szomorúan hajtogatom össze a kinőtt ruhácskáit, mert már olyan "nagylány". De majd egyszer még...talán...

Ja, a éjszakai történéseket meg nem is írom! Az éjjelt átvészeltük vízzel. Ugyanúgy kelt, de vízzel vissza tudtam altatni. Fél hatkor mellszétdurranás veszélye miatt már megenyhültem. Nem tudom ezután hogy alakul, de remélem a víz miatt nem fog ennyiszer kelni.

Kata: tök jó, hogy csak 2 éjszaka volt nehéz. Hallottam már erről rémtörténeteket, bár szerintem ott a szülők bizonytalansága miatt volt nehezebb.

Andi

Kép
Kép
andii

Reggelt!

Andii! Kép közöttünk! Hát hallod jó sokáig vártál. Na de én is így voltam ezzel anno. Én is másfél évig vártam míg reggeltem ezen a fórumon.

Szami! SZépek a gyerekek! :D Ez az állva alvás nem semmi! :lol: És olyan édes ahogy a karodban tartod! :)
szilbee

Erika! Én is csak most állítottam le a napközbeni szopit. Reggel este van még. Ill. most próbáljuk a leállást az éjszakairól de arra még nekem is kell pihennem egy kicsit.

Judit! Hűűű de jó bulitok volt! :D Jók a képek nagyon! Neked meg jól áll a vörös szín!

Andii! Én Leventémet összebújással szokattam le. Nem tudom most Dávidnál beválik e. Hamarosan én is többet tudok róla mondani. Azért még a reggeli és esti szopit pár hónapig megtartjuk. 15 hósan kiváltjuk majd a reggeli szopit 18 hósan pedig az esti szopit. Eddig legalábbis ez a terv.

Folyt köv.
Felkelt a csipetcsapat... Regeliztetés jön...
szilbee

sziasztok!

Andi olyan 165 cm kb!

De mi megvennénk vagyis ő, csak nem állnak ugy hogy 8-10 ezret kiadjanak egy nadrágért amit utánna nem hord! Mert nem valószínű hogy lesz nekik másik!

köszönöm aki segít! Ha van kismama felső is jöhet (BBJ írás szerint) ócsón:-)

Nekemmeg tanulni kellene de valahogy nincs kedvem:-( ahj ez olyan borzasztó!!! kedden vizsga és még egy kukkot sem tanultam!!!!

Szilbee!
Küldtem neked privit megkaptad?

szép napot!

Kép
kbernadett

Betti! Ment a válasz.
szilbee

Sziótok,

Betti, nekem is van egy 3/4-es nadrágom, amit a Tesz-veszen rendeltem, 600 FT-ért, de nekem nem áll valami jól, esetleg majd ha megyünk anyumékhoz Rákócziba (talán holnap), szívesen átugrunk vele Újfaluba! Ingyé odaadom, remélem tesódnak jó lenne!

Judit, tök jó buli lehetett!!!! Hogy bírták a csajok olyan sokáig? :)
Szabi éjjelei nagyon vegyesek, most 3x kelt, előző éjjel újabb 1 óra üvöltés.... majdcsak alakul!

Szami, nekem is az állva alvós kép tetszik nagyon!!! :)
Még mindg nálam van a Katedrális, és ma megyünk délután CEglédre,e setleg össze tudunk hozni egy gyors randit, hoyg visszajuttassam neked??

Andi, csk kitartást a szopis témához... Nálunk 8,5 hósan lett vége a szopinak, akkor már éjjel nem is kelt fel Szabi (hah, régi szép idők :)), szóval én nem tudok neked tippeket adni...
Uh most kedden, 4D-sre pedig valamikor 26 hetesen szeretnénk menni, február elején.
Közte még lesz egy kórházi UH is, most jó sok kukucskálás lesz! :)

Kép
Kép
dorkáék

Éjjeli baglyok! jól kihúztátok! bár én is 1/4 2-ig tanultam. na majd lehet este bekukkantok, sztem megint ott körül fekszem....

Szami!
nagyon jók a képek! hát nagyon bájos Jázmin, ahogy szunyizik! és a házat si lehet látni hátulról!

majd én is mindjárt rákeresek erre a Kisbérre.

nem tudom pontosan, éppen nincs elem a mérlegben, de olyan 13 körülre saccolom. a naci tavaly nyáron még nem volt jó, most meg már lötyögött...

Jamee!
képeket akartam nézni szilveszterről, és nem tudok. hova lett a blogcímed? én sem tudom mi az a bodobács.

Betty!
még semmit? apám miylen vizsga lesz?én már hetek óta ezt tanulom, és még mindig van könyv, amit el sem olvastam. jó neked! ilyen gyorsan tanulsz, vagy "csak" kollokvium?

Judit,
Kép
Kép
bbj

Szami! Akkor várom a híreket muffin ügyben! Az alvós képtől én is kész vagyok! Jázmin fényképét nem küldted még be valamelyik baba-szépségversenyre? Olyan szééép!

Betty! Az én kismama holmijaim még hugomnál vannak Debrecenben, bár a nadrágaim valószínűleg nem is lennének jó tesódra, ha olyan csini alkatú, mint te. Amúgy meg a vizsgád 5-ös lesz, tudjuk!

Szami! Most 9-én lesz Gyerekirodalom vizsgám, utánna jó lesz, ha Peti elviszi neked a könyveket? Ráér addig?

Jaimee! Bodobácsot bemásolhattad volna! :wink: Én sem tudom, mindjárt megkuksolom. :oops:

Na csajok, mi van a mozival? (Én nem megyek, csak érdeklődök).

Dorka! Ti is most februárban akartok menni Mátrába, vagy nem? :oops:

Andi! Én a nem akarom fázisban vagyok egyenlőre, apa meg az akaromban. :lol:

Nekem havim rendesen megjött már a 6.héttől, de babót nem zavarta, és még most sem. Viszont hugiéknál Norbika sem nagyon szeret szopizni olyankor.

He,he,he: Balázs kapott tanuló kutyát (ez az első, én már régóta akartam), de abszolút nem érdekli! :shock:

Szilbee! Én is gratulálok Dévnek a járáshoz!

Évi! Én lehet lemaradtam: Férjednek boldog születésnapot!

Olga

Kép
juhaszolga

A verőköltő bodobács (Pyrrhocoris apterus) egy közismert és elterjedt európai poloskafaj, amely nevével ellentétben nem a bodobácsok (Lygaeidae) rokona, hanem a verőköltő poloskák (Pyrrhocoridae) családjának tagja. Népnevei között a katonabogár, illetve a teljesen helytelen suszterbogár és fülbemászó is szerepel.

Az a gusztustalan piros-fekete hátú bogár...

Olga

Kép
juhaszolga

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?