Új privát üzeneted érkezett!

Pampers nekünk bejött!!! :lol: :wink:
susy75
 
 


Zsebi lehet félreértettél...én nem átkot szórok rád én csak jóindulatból biztatni szerettelek volna.Jótanácsom segitségül szántam.Bocsi ha megbántottalak,nem volt szándékomban. :?

[quote]e írta:gyebet pedig megcsinál anyósom

Galzsuzsa nekem is kell egy ilyen anyós! :lol:

Én is szeretném már kilövetni Írisz fülét.Csak nem tudom Fehérváron hol van ilyen hely,nekünk anno Jáziét egy védőnéni szúrta ki tűvel.

A Liberó pelus itt olcsóbb,de a Pampers vált nekünk inkább be.Sztem annak jobb a formája,puhább az anyaga és a gumirozása is rugalmasabb.

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon
 
 


Zsebi: igen, szedek rá gyógyszert...

Pont ma volt szó a császárról, barátnőm jan. 7-re van kiírva, és nagyon parázik, és ő mondta, hogy hát császárral egyszerűbb lenne túl lenni rajta... Erre én próbáltam neki megmagyarázni, hogy sokkal nehezebb belőle felépülni, és szülés után sokkal jobban fáj (bár én csak a császáros ismerőseim elmeséléseiből tudom, meg a kórházban a csaszis anyukáktól), és hogy én nagyon örülök annak, hogy természetesen szültem, és két hét múlva már az emléke sem volt szinte a dolognak. Na. ezzel csak azt akartam mondani, hogy kapja be, aki úgy gondolja, hogy a császár kényelmes... :evil:

Kép

Kép
gabilany79
 
 

 
 

Én nagyon nem akartam császárral szülni, mégis így alakult. A dokim mindent megtett, hogy menjen természetesen, de sajna nem jött össze... Az egészből egyetlen negatív dolgot tudok kiemelni: később indult meg a tejcsi... Bár lehet, hogy ebben sincs összefüggés, hanem alkati a dolog... Szóval én nem szidom a sorsot a császi miatt, mert lehet mondani, hogy emiatt szinte semmit nem szenvedtem... Aztán lehet, hogy túl vígéc vagyok! Szokták mondani a rokonok, hogy többet kellene pihennem és majd meglátom, hogy lesz ennek még böjtje... Remélem, hogy nincs igazuk... :oops:
sinaszi
 
 


Tényleg! Még nem is írtam szüléstörténetet! Szégyelljem magam!!!!! :oops: :oops: :oops: :oops:
sinaszi
 
 


Egyébként én is azon a véleményen vagyok, hogy nem véletlen, hogy olyanoknak teremtettek, amilyenek vagyunk és az a "normális", ha az ember természetesen szül, de sajna vannak kivételek! A császár valóban egy komoly műtét, amit ha lehetséges, el kell kerülni...
sinaszi
 
 


Zöldi Doktornéni! (Vagy más hozzáértő!)
Plíz help!
Már elkezdtem örülni, hogy végre megvan a megoldás a rengeteg kiütésre, meg koszmókra Zsófinál... Apa ma kiváltotta a krémeket. A tejkiütésre Elocom nevű krémet kaptuk, a koszmókra egy gyógyszertári kikevert krémet, de abban is ez van.

A krém leírásában ilyenek vannak:
Az Elocom egy erős hatású kortikoszteroidot (mellékvesekéreg-hormon) tartalmazó gyógyszer... ...gyermekeknek csak 6 hónapos kortól adható... ...ne használja a készítményt hosszú ideig arcbőrön... ...tartós alkalmazása gyermekeknél befolyással lehet a növekedésre és fejlődésre...

Ti rákennétek egy ilyen krémet az egy hónapos gyereketekre???

Kép
Kép
lbernuska
 
 


lbernuska: VÁLTS AZONNAL ORVOST!!!! Ki az a barom aki szteroidot ír fel egy újszülöttnek???

Koszmó: beolajozod a fejét, sapkát rá hagy lazuljon aztán szépen ledörzsölni a koszmót egy babahajkefével vagy sima törölközővel... én anno még körömmel is vakartam lefelé, de a babahajkefe a legegyszerűbb megoldás.
Vendég
 


háát tanácstalan vagyok. nem tudom mit csináljak. Megint begörcsölt Iza. És most szopi közben. nem tudom mi a fene ez ha nem epilepszia. De erről 2x-sen is van papírom hogy ez nem az lehet mert az eeg totál negatív és neurológiailag is minden oké vele. Isten bizony már azt szeretném ha az lenne neki. mert akkor nem lenne bizonytalanság hogy mi is ez.

elegem van egy kicsit belőle ez a csupa aggódás nem hogy élvezném a kicsi lányomat.

harivera
Budapest XXI. kerület
 
 


Ibernuska! Én sem kenném ezzel be a gyereket, de ebben az orvosban sem bíznék!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel
 
 


szteroidossal én sem kenném a gyereket!
Nekünk most jött elő a koszmónk, de mi már nagyok vagyunk, így bevált a cucc, a Babé sampon.

Ahogy csak iírta, olaj, dörzsi, sapi. Ha nagy a haja, gömbölyű fogú fésűvel óvatosan átmenni a koszmós részen..

Gabi:
Örülök, hogy sikerült megfogalmaznom az érzéseidet.. :) Hidd el, nagyon sokan éreznek így. Most azon leszek, hogy Benivel ne így legyen...

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Sina: nekünk a rokonságunk is egyforma???? Ugyanezt mondták nekem is! Felháborodtak, hogy nem panaszkodom, nem ülök egész nap a seggemen és nem hagyom hogy heteken keresztül kiszolgáljanak!!!! De hát én amúgy is ilyen vagyok.

Elocom: na hát azért az erős gyógyszer. Igaz én terhesség alatt használtam, de úgy tudom csak 5 napig szabad ha nem valami nagyon durva betegséged van. A tesóm használja folyamatosan, de neki ekcémás a fejbőre!!!!! Én be nem kenném vele!!!!!

Koszmó: úgy jó ahogy Csakegy írta!!!!!!

Sina: én sem írtam még szüléstörténetet, de lehet nem is tudok, hiszen az utolsó rész az kiesett!!!! :cry: :cry:
Vendég
 


Mági: még semmi jele, hogy Beni ki akar jönni??? Nem lesz ÁB BÉBI???
Vendég
 


Boci: nekem meg azt mondta a védőnéni, hogy ehetek gyümölcsöt, délit is, csak a körtével óvatosan, hámozzam meg. A barnamaci most nálam is nagy ellenség, semmi nem használ, hétvégén, dupla adag laevolac+lórúgás rosttabletta+lájtos kávé+dupla glicerines kúppal 5 nap után egy óra üvöltéssel sikerült nekem is megint "szülnöm". Senkinek nem kívánom, szegény Kiskobold velem sírt apa ölében...

Zöldi: bekevertem a teafüvet... ez a mennyiség hány évre elég így??? :lol: :lol:

Lemaradtam. Mi az a koszmó? :shock:

Kép

Kép
gabilany79
 
 


Sina, Bocika! Tessék szüléstörténetet írni! Kiváncsian várjuk!!!!!
Még vannak hiányosságok: Edoci?

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel
 
 


Sziasztok!

Kicsit ritkán jutok ide,, de azért nyomon követem az eseményeket.
Igaz kicsit szita az agyam, mert a fele dolgot lehagyom amit akarok..

Vera: sajnálom h nem találják a problémát, de remélem hamar és megnyugtatóan megoldódik! szoritok, h mielőbb élvezhesd Izát!

Pelenka: nekünk a Pampers a nyerő! Liberót kb. 3 db-ot próbáltunk ki a kórházi ajándékcsomagból, de meggyőzött h ne is vegyek.

Tudom régi téma: szülésznő: nekem ez az egy előnye volt a 2 hetes kórházi "nyaralásnak" megismertem őket és fogadtam. A doki pedig lebeszélt h nem "szokás" errefelé.
A lehető legjobb döntésem volt. Azt mondták h 10 ezer pénz, mi 20-at adtunk, de nagyon nem akarta elfogadni. De a bent töltött 6 napomat végigkísérte, ha nem dolgozott telefonált, szobát intézett nekem, még a szülés előtti napon is hivott h mi ujság.. állitólag ő érezte h szülök.. :lol:

Segítség: nekem Apától nagyobb segítség senki nem lett volna! mosott vasalt, takaritott, ha kellett órákig dajkált h aludhassak, szóval főnyeremény..most már dolgozik, de jól boldogulunk.

Kitartást a két kismaminak! Már nem sok időtök van ...lassan január!

Sina: én is igy gondolom a császár témát.. ha kellett hát kellett... én is azt sajnálom h később indult meg a tejcsi... plusz az altatás miatt én később is kezdhettem.
én is vígan vagyok.. :lol: :wink:

Fürdés: gondolkodás nélkül a kád habos víz!!! :D alig várom--

Látogatók: eddig még csak a szülők voltak nálunk, meg a keresztlányomék.. 16 hónapos és zabálnivaló volt ahogy közelitett h baba! és megsimizte Kismanóm hátát.. :lol:

Lányok lenne egy kérdésem.. remélem tud valaki segiteni.
szóval: mennyi idő telhet el két altatásos műtét között? vagy nincs ilyen szabály?
és hogy oldjam meg az etetést? mert egy cseppet sem tudok fejni épphogy elég neki a cici.. köszike..
eszterke24
 
 


Gabi meg a többi szenvedő: én már azt hittem egyedül vagyok ezzel a barnamacis problémával!!! Bár nem örülök neki hogy más is szenved!!!! Ma nekem is szinte hullottak a könnyeim!!!

Eszterke: szia!!! Végre hallunk rólad!! Lesz másik műtéted??
Vendég
 


Segítség: nekem is apa a legnagyobb. Itt volt anyum is, de az agyamra ment. Én nehezen viseltem, hogy más mossa ki a bugyimat, még ha az a saját anyám is. Egy-két nap után tudatosan leépítettem. Apa hatalmas kincs. Én megcsinálom a házimelót - na jó anyum főz kaját de már csak a héten - apa meg addig Marcizik!!! Olyan jó hogy itthon van, már félek a jövő héttől!!!!! :cry:
Vendég
 


bocika:
hát jel az semmi... :)
Ugyanolyan aktív a fiam, leginkább felfelé terjeszkedik, szerintem eltévedt odabent... :roll: Annyira felfelé akar jönni, hogy szülés helyett vagy kiköpöm, vagya köldökömön jön ki... Lehet, lenyelek neki egy GPS-t... :?

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Mush:
Garmastan a mellbimbóra tényleg szupi! próbáld beszerezni!
nekem is iszonyatosan fájt vagy 2 hétig.. :(

Homeóbogyó: Urtica Urens.. nekem is azt mondták h ne szedjem sokáig.. legyen szünet benne, mert ellentétes hatást vált ki.
Mondták azt is h a mentolos dolgok "hatástalanitják" pl.. egy órával előtte utána ne rágózzak ne mossak fogat, és ugyanigy legyen szünet a bogyó és szoptatós tea között.
eszterke24
 
 


Mági: hát az én Manóm a szülés előtti este iszonyat aktív volt, és én is azt hittem fent jön ki, aztán másnap mégis lent kötött ki! GPS :lol: :lol:
Vendég
 


Bocika: köszi, itt vagyok ám csak ritkán! :lol:
Nyugi akkor is rendben lesz minden ha Apa dolgozik. Én is totál be voltam ijedve mi lesz , 1 hónap után ment hétfőn először.. de minden oké eddig.

Hát remélem nem lesz másik műtét, de azért felkészülök.. :(
majd a 6 hetes kontrollon vagy azután kiderül.

barnamaci ugy tűnik általános probléma, holott nekem soha nem volt vele gondom.. most jó ha 3 naponta, és nem könnyű menet!
eszterke24
 
 


Éljen az első ordítás-mentes fürdésünk!!! :lol:
Kép
Kép

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon
 
 


Sarmi! Nem szakad le a hátad ebben a fürdetési pózban? :roll: Én császár után 2 hónappal sem tudtam volna ezt a műveletet megcsinálni!
Irisz nagyon szép formás baba!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel
 
 


Boci: én is így vagyok apával, nálunk gyakorlatilag ő főz, meg mindent a kezem alá ad Kristóf ellátásához, foglalkozik vele, ha már én kidőlök, és jövő héten már ő is dolgozik... dehát, megoldjuk :D

Fürdés: még aznap, mikor hazajövök a 6 hetes kontrollról, és minimum félóra lesz. Már úúúgy várom....

Kép

Kép
gabilany79
 
 


Sziasztok!

Néha szoktalak titeket olvasni,jó újra átélni az izgalmakat 8)

Lbernuska!
Tejkiütésre Nekem anno egy cigányasszony javasolta,h. anyatejjel kenegessem a fiam arcát mert attól lassan,de elmúlik,s higgyek Neki mert 5 gyereket szült :) S tényleg bevált :) de az anyatej még arra is jó,ha taknyos lenne a babád orrába cseppentve csodákra képes,illetve ha kötőhártyagyulladása van akkor a szemébe csöpögtetve is jó
Koszmóra meg ha végképp nem jó az olaj,próbáljátok ki a Babe samponját elméletileg használ(bár Bálint fejét teljesen kiszárította,de a koszmó eltünt),vagy régi ki nem dobott,de már nem használt fogkefével dörzsöljétek alaposan át a fejecskéjét.

Vera

KépKép
viranka
 
 


enikő:
[quote]S írta:armi! Nem szakad le a hátad ebben a fürdetési pózban
?
Nekem az égvilágon semmi bajom!!!Mintha sosem műtöttek volna!Komolyan.


Viranka nagyon jók a gyerekeid képei!

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon
 
 


Apa az előbb nevetve hozta Fitolac teát, hogy mi van benne, és kb. 95%-ban a Zöldi féle keverék alapanyagai, amiből most kevertem be kb. 60 tonnát, ami egy anyaelefántnak is elég lenne. Hát, ha így se lesz annyi tejem, hogy akár fürdethessem benne Kiskoboldot, akkor sehogy. Főleg, hogy a keverék teában még zuzmó is van :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
gabilany79
 
 


Berni! Én biztos nem kenném rá!
Holnap csörögj rám, megkérdezem tesómat, mit szoktak ilyenre adni - de már alszik. )Én meg holnap nem leszek, csak este)

Vera! Basszus, de sajnálom! Mi a túró lehet? Új dokinal nincs jobb ötlete?

Gabi!
[quote]Z írta:öldi: bekevertem a teafüvet... ez a mennyiség hány évre elég így???
Hihihi! Két hét!

[quote]L írta:emaradtam. Mi az a koszmó?

Az a mó, ami nem tiszta.

Kép
zölddisznó
 
 


Gabi! Akkor az az 5 % fog segíteni. (Nem tudtam, bocs, mert én laktoherbet iszom mellette)

Kép
zölddisznó
 
 


Lányok, köszi a tippeket!!!

Az olajozás-áztatás-dörzsölés úgy tűnik koszmóra bejött. Tök szépen letakarította. Kíváncsi leszek, hogy holnapra mi változik.

Az arcát meg bekentük Sudocreme-mel. Rosszat nem csináltunk vele. De szerintem lassan a tejkiütés is levonul. Ahol először kijött, ott most már tisztul a bőre, de megy tovább, most a nyakánál tartanak a csúnyább pöttyök. :-(

Zöldi!
Azért holnap rádcsörgök! Köszönöm előre is a segítséget!

Vera!
Basszus nagyon sajnálom Izát!!! Elkeserítő lehet ez a bizonytalanság!

Kép
Kép
lbernuska
 
 


Berni! Szerintem is elmúlik majd magától...a dokid meg monnyon le! Én azért rákérdeznék utólag nála, hogy ezt hogyan is gondolta?!

Kép
zölddisznó
 
 


Ki tudja, meddig lehet a szlovák koronát visszaváltani?

Kép
zölddisznó
 
 


Sziasztok! Gratulálok a gyönyörű babákhoz mindenkinek! De elsősorban Hariverának, aki nálunk kezdett az augusztusi topicban annak idején... Úgy örülülök, hogy ilyen hamar összejött... nagyon szép a kis Iza :-D Azt viszont nagyon sajnálom, hogy valami baj van a picivel.... remélem hamarosan kiderül az oka, és nyom nélkül elmúlik majd :roll:

yuyu79
 
 


Zöldi:
[quote]N írta:em tudtam, bocs, mert én laktoherbet iszom mellette
no para, én is laktoherbet iszom, ezt ma hozta apa csak úgy próbaképp :D

[quote]A írta:z a mó, ami nem tiszta.
én is szeretlek szívem minden melegével 8) :lol:
Azóta utánanéztem, mert azért annyira szőke nem vagyok, és szerintem nekünk is van...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára gabilany79 2008.12.30 23:01-kor.

Kép

Kép
gabilany79
 
 


... na egy uccsó szoppancs ma...aztán jó éjt mindenkinek!

Kép
zölddisznó
 
 


Felhívtam a dokit, sárgaságunkm 112!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Domi teljesen rendbejött!!!!! Olyan boldog vagyok!!!! :D :D :D :D :D :D

És ma megmértem 3850 gramm, ami azt jelenti, hogy 54 dekát gyarapodtunk három hét alatt!!!

Nekem is a férjem a legnagyobb segítségem, ha Domi felébred hajnali 5-kor, felkel, kiviszi és babusgatja, hogy tudjak aludni. Cserébe én este és ha Domi fent van éjjel vagyok vele.

manna
mannababoca
 
 


Manna: ez nagyon jó hír!!! és szépen nőttök is.

Kipróbáltuk a kariaji Haberman etetőt lefejt tejcsivel, az elején hú, de begurult a kis drága, mert cumisüvegből nem erre számított (mármint hogy melózni kell a kajáért), dehát nehéz az élet, és szép lassan belejön majd. Így legalább nem fuldoklik, és a hasa sem (ezért) fáj :)

Viszont ma kiröhögtek az apjával. Reggeli szopi után a combomnak támasztottam, és nézelődtünk meg beszélgettünk. Egyszercsak érzem én, hogy iszonyat büdös. Nézem a pelust csak így ujjal, semmi. Hát, fiam, szépet pukiztál. 5 perc sem telik el, jön be apa, szimatol, hogy milyen büdi van. Odahajol Kiskoboldhoz, hát, szerinte tuti bakakált. Á, mondom az nem lehet, most néztem, de azért megnézem még egyszer. És még jó, hogy nem rögtön ujjal próbálkoztam, hanem bekukkantottam, mert a kis drágám sutyiban akkorát szart (ezt már nem lehet kakinak nevezni, olyan emberes volt :oops: :lol: ), hogy még. Én meg úgy meglepődtem, hogy apa percekig csak nevetett rajtam a gyerkőccel együtt. Amikor levettem a pelust, olyan volt a feneke, a hasa, a combtöve, a dereka, mentünk a zuhany alá. Viszont a pelusban benne maradt, bár szerintem ha mocorgott volna, ennyi azért biztos kicsurog itt-ott, de azért az jó, hogy nem rögtön lett minden olyan.

Kép

Kép
gabilany79
 
 


Sziasztok!!

Minden topic társamnak eredményekben gazdag Boldog Új Évet Kívánok!

Kép

solya051020
Káld
 
 
 


Sziasztok!

BUÉK mindenkinek!!!!!!!!!!

Zöldi néni: szopis kérdés: Még két ciciből nyomjuk, lassan már nem 2.5 hanem 3-4 óránként. Együtt megvan a 100-110, nem is éhes utána, gyarapodunk is rendesen. De fejéssel utána szinte semmi sem jön :? :( Kellene? Az bánt, hogy nem tudok félrerakni... :( Nyomom a laktoherb teát, vettem fitolacot is, mehet egyszerre?

Sikerült a nyügit kitolni reggelre, így este 8 és reggel 7 között eszik-alszik üzemmód van, ma éjjel csak én keltem pelusozni és etetni, apa olyan hálás volt reggel... :D

És kipróbáltam, hogy éjjel nincs villany, kicsit béna voltam még az elején, de szerintem tényleg nagyon sokat számít. Sokkal hamarabb visszaalszik szopi után. Szóval csak tanácsolni tudom, hogy éjjeli szopiknál, csönd és sötétség!!!

manna
mannababoca
 
 


Manna! Örülök, hogy minden rendben veletek!

Gabi! Ezt a Haberman etetőt légyszi mutizd meg.

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel
 
 


Manna: éjjel mi is így szopizunk! Vagyis nálunk egy kis éjjeli fény világít, de az nagyon gyenge. Marci is hamar elalszik!

KÍVÁNOK MINDENKINEK BOLDOG, SOKAT EVŐS ÉS ALVÓS, NEM NYŰGÖS ÉS SZÉPEN GYARAPODÓS ÚJ ÉVET!

Enikő: te még mindig egyben????!!!!
Vendég
 


Enikő: itt minden infót megtalálsz:
http://www.medela.hu/Specetetok/haberman/frames.htm

Ha esleg vennél, a Tiva Mednél és a Brumi Maciban a legolcsóbb...

Kép

Kép
gabilany79
 
 


Sziasztok!

Remélem mindenki jól van! Az egybenkévőknek kitartást, úgylátszik nemcsak novemberi babák vannak a decemberi topicban, hanem januáriak is lesznek. :D

Mi 2 napja megint rendesen alszunk, lehet csak valami frontot érezhetett, sétálunk is naponta többször, 20 perceket. Nagyon élvezi, imádja, ha mozog a feneke alatt a babakocsi!

Mindenkinek nagyon boldog új évet kívánunk!

Kép

Kép
dcili81
 
 


Békés, boldog új évet mindenkinek!

Kép

Kép

Kép
gabilany79
 
 


Gabi! Köszi a linket! Egyelőre még nem veszek, remélem nem lesz rá szükség, csa az infót gyűjtöm!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel
 
 


Sziasztok!

NAGYON BOLDOG ÚJ ÉVET KIVÁNOK MINDENKINEK!!!
eszterke24
 
 


B.Ú.É.K!!!

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon
 
 


Sziasztok

Boldog Új Évet Kívánunk!

Kép

edoci
 
 


Kép
susy75
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?