Új privát üzeneted érkezett!

Manó
A ceruza neve Triolino Kép

Kataa
Nálunk is ez a magas láz volt 2 hete, nem adtak semmit, hogy majd elmúlik, aztán 4 nap után már hisztiztem, úghogy kapott gyógyszert így is 3 hét kellett hogy meggyógyuljon, de nagyon ki voltunk mind a ketten. Remélem Alex hamar meggyógyul!!!!

Gömbölyű
Ez a ceruza vastagabb, mint az átlagos és nem szoktam igazán hegyesre hegyezni, még nem törte ki. Viszont ugye nem fog az üvegre, kanapéra stb. És a tapétáról is több kevesebb sikerrel le lehet radírozni Kép

Kryss
Őrületes a kiscsaj Kép

Puszi
dec8
dec8

Sziasztok!

Tegnap én is voltam a dokinál. Mindent rendben talált, láttam az uh-on a petezsákot és a pici szívecskéjét isKép Nem ikrekKép
Közben Gergő kint volt a folyosón, a dokibácsi meg is nézte, hogy mi lett a kis újszülöttből. Nagyon tetszett neki, mondta, hogy tényleg szaporítani kellKépKép
A rosszullét még megvan neke is, meg a fáradtság. A hétvégén olyan rosszul voltam, hogy haza kellett jönnöm a suliból.
Szombaton megyünk megint bálba, remélem jobban leszek. Ráadásul Siófokra, úgyhogy még utazni is kell.

Kryss
Gratula a házhozKép Aranyos a jelmez, ügyi vagyKép

Kataa
Remélem már jobban vagytokKép

Csilla
ÜdvKép Az enyém inkább keveset iszik, nem tudom hogy képes eltengődni egész nap 2 dl teán.

Ilke
Köszi, sajnos én is változatlanulKép Még mindig az ivás a fő gondom, semmilyen folyadékot nem kívánok.

Nyuszi, Kataa
Az én férjem meg leadott sokat, mivel otthon húst evett hússal és elég zsírosan főz anyósom. mondjuk neki figyelnie is kell a súlyára.

Beszti
gergő is szopizik még reggel és este, bár nem tudom mit, mivel én nem bírok inni. Remélem nem lesz gond belőle, annyira ragaszkodik hozzá. Bár szeretném ha elhagyná mire jön a pici.

pusz
Judy
Judy

sziasztok, épp van egy szusszanásnyi időm, aztán irány a baba-mama klub. Kedden du eljöttek a legjobb barátnőmék Békéscsabáról a lányokkal (9 éves ikrek) Hoztak Dodesznak egy játék babakocsit, azóta az a sláger, mindenhova azt tologatja Kép A kiscsajszik imádják a lányt, úgyhogy két hivatalos Dodeszjátszató emberkém is volt, nagyon élvestük, hogy mi meg nyugodtan dumálhattunk. Tegnap nagyon mozgalmas napunk volt, reggeli után irány a Mátyás hegyi barlang, így csapatostól. A lányok amíg oda nem értünk alig váták, hogy ott legyünk, a helyszínen viszont az egyik elkezdett szirénázni, hogy ő fél, meg mi van, ha nem találunk ki meg egyéb ilyen vicces ötletei támadtak, végül meggyőztük, hogy legalább jöjjön le és nézze meg - ez úgy sikerült, hogy a végén mi könyörögtünk, hogy indulhassunk el a felszínre, úgy megtetszett nekik. Dodi is elemében volt, már nagyon sok szakaszon megy egyedül, szük járatokba, ha már egy valaki átment azonnal mászik ő is, csak előre nem megy, mert ahhoz sötét van KépKép Akárhányszor megálltunk pihizni, leülni, ő mindíg jött, hogy ő ugyan menne, húzta a kezemet és addig mi körbe-körbe jártuk az adott termet, míg a többiek álltak KépKép
Barlang után felmentünk a Hármashatár hegyre, annyira de annyira gyönyörű volt!! Olyanok voltak a fák, mintha üvegből lettek volna a rajtuk lévő jégréteg miatt. A hó is nagyon jól megmaradt, tök jót szánkóztunk meg rengeteget fotóztunk...

Ilke
Hagy legyen jövő hét, azt kértem, most kissé zsúfolt progijaink vannak, ma sem nagyon leszünk itthon, csak fél óra - órákra, holnap tanfolyamunk van és még dec8ét is meg akarom valamikor írni. Szólj rám hét elején légyszike!

Kakukkfű
Nálunk abszolút semmi nem volt, még hőemelkedése sem Kép

Forti
Ügyi vagy!! Teccccccik!!

Gumicukor
Hát ha lehet én a képünket majd 7végén gyártom csak le - botrányos, de most nincs olyan képünk ami új is és együtt is vagyunk rajta Kép

Dec8
ok, akkor majd szólj, mikor aktuális

Ilke
akkor viszont hamarabb meglesz, majd szólok

Kataa
14 hónapja... azért irígykedek ám!! KépKépKép

Kryss
én vizuális típus vagyok Kép - rakj fel képet róla!!
és rólad is!!!! - mert olyan kíváncsi vagyok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

csilla
üdv itt!!! KépKép

Judy
nálunk azóta iszik többet, mióta pohárból kap. Tetszik neki, hogy úgy iszik, mint mi Kép

rit

rit

Dodo 8 éves, Rege meg 4,5 :):)
anemona7

hali!

Kedves kisfiam minden piros SEAT Cordoba-ra mondja, hogy papa, mama. ez azt jelenti, hogy ilyen van az én szüleimnek sé ő tudja. A sok kocsi közül megismeri a miénket is, már messziről kalimpál felé Kép

Csilla2
Igen, nekünk is van csattogós lepkénk, de az lepke. Én üldözősdit szoktam vele játszani, ő me boldogan rohangál előle. Aztán szoktunk cserélni Kép
ftukosás nekünk is van egyik szobából a másikba, most tanuljuk az óriásjárást, bemyegyek én lábujjhegyen, magastartásban, ő meg jön uígy utánam. Talicskázni is szoktunk.

Hajvágás:
Apának van egy hajvágója, tulképpen rata tanultam meg jó pár ével ezelőtt, így Danival már egyszerűbb dolgom volt, mert már határozottak a mozdulataim. 4mm-esre szoktam úgy alapban az egészet körbefutni, a fülnél és a tarkón először 3-assal majd 2-essel doglozom el. Ami kilóg, olyankor leveszem a tetejét és a 0-ás résszel igazgatom. Ollóval még nem merem, mert kapkodja a fejét, hogy mi az.

Dani is szereti mutogatni a holdat. Még a tv-ben is kiszúrja, ha olyan műsor megy, ahl látni.

Kataa, Nyuszi
Az én párom is jól van tartva, de nem hízott többet 2 kg-nál, mióta együtt vagyunk. Miért nem edzenek otthon? az énférjem is otthon edz, és én is. Olyankor felváltva vagyunk Danival. Már őt is be lehet vonni pár gyakorlatba.

pusza
g

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok!

Csilla, vissza kellett volna menni bizony! Először hat hét után, de a szoptatás befejezésével feltétlenül. Te mennyi inzulint kaptál? Nekem reggel este 2 egység volt. Brrr..

Erika, nálunk Betti is pont ilyen szépen megy aludni, fogja a teát és ballagunk fel a lépcsőn, berakom az ágyba, és ritka alkalmakat kivéve azonnal elalszik. Mondjuk én egy negyedórát csöndbe vagyok, nem zörgök hogy jól be tudjon aludni. Általában két órát alszik napközben, most pl. háromnegyed 11-kor raktam le.
Betti is kiszolgálja magát éjjel a teával, el szokott fogyni egy üveg tea, 2,5 dl kb.

Nyuszi, a Teletubbit végül Bécsben vettük. A Lala-t választottuk, de jó is volt, mert ezt tudta leghamarabb kimondani. Már csak a Tinki-vinkit nem tudja. Nem tudom felfedezted-e már a neten fenn vannak a dalok, meg az animációk is a meséből, mi majd mindennap megnézzük. http://pbskids.org/teletubbies/hints/magicevents2.html

Kryss, jó a kép!Kép

Ilke, jövő héten hétfő kivételével ráérünk, de jöhetnétek Ti is! Még nem voltatok! Ha kell át tudok menni értetek, ha nincs itthon a kocsi.
Betti már teljesen jól van, én még köhécselek, de addig ez is elmúlik remélem.

Judy, jobbulást a rosszullét terén! Eszel pl. gyümölcsöt? Abból sok vizet nyer a szervezet.

Puszkó Conti

Conti :) :) Barbi 22éves Betti 9 éves
conti

Sziasztok,

Most értünk haza a vese UH-ról. Úgy tűnik, minden rendben. Jövő hétre meglesz a vizelettenyészet eredménye, aztán remélem teljesen gyógyultnak nyilvánítják Lilit.

Nyuszika,
Multkor láttuk a TV-ben mi is a Teletubbies-kat, nagyon tetszett Lilinek. Nem tudod, DVD-n lehet kapni?
A másik favorit meséje az Égből pottyant mesék...vagy valami ilyesmi a címe.

Kataa,
Gondoltam én is a varrótanfolyamra, de elég nehéz lenne a főiskola mellett még azt is bevállalnom. A nővérem viszont ügyesen varr, úgyhogy lehet, hogy majd tőle veszek órákat.

Kryss,
Nagyon jó lett a jelmez, ügyi vagy. Kép

Ivás - Lili is sokat iszik, több mint egy litert, talán másfelet. De én inkább örülök neki, meret így kisebb az esélye egy újabb vesemedecegyuszinak. És még cicizik is napjában 4-5-ször, bár szerintem érdemi mennyiségeket már nem tud szopizni. Egyébként tudja valaki, hogy mennyit kell inniuk a dedeknek?

Megywek, mert Lili felkelt

pusz,
gömb
gombolyu

sziasztok
nyuszi
petike is most hogy ehet tejterméket ugy volt hajlando megkostolni hogy én is etem belöle és mivel láta hogy én is eszek belöle igy ö is evett belöle de amugy is igy csinájuk ha valami uj dolgot akorok vele kostoltatni és nem akar belöle enni akor megmutatom neki hogy én is eszek belöle és akor ö is hajlando enni belöle lényeg az hogy lássa hogy én is azt eszem amit neki adok kivéve a bébiétel Kép.

Mano
hát nem mernék rá fogadni hogy petikét nem érdekelné a párásito Kép van egy olyan érzésem hogy hamar rájöne hogy lehet leszedni és tönkre tené Kép

Brokkoli
nem könnyü azt megkell hagyni fökent mikor korusban sirnik hogy éhes vagyok de azért nagyon jo hogyha a gyereknek van tesoja.Kép

Pusz Csics és a fiuk
csics

Sziasztok

Csilla,
Zsofi is sokat iszik, vizet legtobbszor, teat nem adok neki, cukrot csokit soha nem kap.szerintem az nagyon egeszseges,ha sokat isznak, persze azt en sem tudom,hogy mennyit kell inniuk a piciknek.

Kataa,
a masodik babocat mindenkitol kerdeztem.
ide mosolygos fejet szerettem volna, de a ferjem tegnap allitgatta a notebookot, es most nincsenek se ekezetek, es osszevissza vannak a betuk is.

hol lehet kapni csattogos lepket kerdojel

Zsofi is tegnap delutan vette esyre a holdat. mi volt tegnap kerdojel

na megzek mert megorulok a billentyuyettol

pusy

Brokkoli
brokkoli

Dio

Edes lehet ahogy csevegtek Petivel, Emi nem mondja hogy nem, csak razza a fejet, de azt sem hogy igen, akkor meg vigyorog ezerrel. Probaltuk megtanitani bologatni, de nem megy.

Gumicukor

Hetkoznap azt a 3-4 orat amit ebren itthon tolt apa (reggel 1-t este 3-at) evessel, meg velunk foglalkozassal tolti el. Persze kondizhatna a hetvegeken, csak kondizni nem szeret, meg akkor tudunk elmenni bevasarolni kajat a hetre, ugyhogy marad az alkalmatlankenti fallabda. Meg majd lehet mozogni hamarosan a kertben.KépMeg kevesebb csulkot, meg Brassoit kell zabalni.Kép

Judy

Mar regen meg akartam kerdezni, hogy milyen zenek vannak ezeken a balokon? Ti eleg sokat jartok, nem?Kép

Conti

Koszi a linket, majd megnezzuk.Kép
Irigylem az ilyen magatol alvos jogyerekek mamajat!Kép

Gomb

Biztos lehet valahol DVD-n,meg videon kapni Teletubbiest.PL. benne van a Cora pontgyujto katalogusaban. Majd kerek egyet, ugyis van egy rakas pontom.Kép
Van egy masik kedvenc is a Minimaxon a Mackoshow a kek hazban, minden nap 2 van, egy delelott, egy delutan. Ez meg egy babfilm, nagyon szines szoros allatfigurakkal, meg zenes-dalos betetekkel.(nekunk kulon jo, mert a dalbetetet nem szinkronizaljak, ugyhogy napkozben is hall a ded egy kis angol szot)

Csics

Az en lanyomat nem hatja meg hogy elotte eszek valamibol. Ezerrel razza a fejet, mikor kinalgatom.Kép

Brokkoli

Kicsit en is izgulok, hogy milyen lesz ket gyerekkel,ha megszuletik Pocaklako.Kép De az az igazsag, hogy egyre konnyebb Emivel ahogy ertelmesedik. Kezd leszokni arrol is, hogy folyton cipeltesse magat, csakhat rengeteget kell jatszani vele, mert o nem nagyon jatszik el egyedul. De biztos minden erdekelni fogja az uj baba korul es fog segiteni.Kép
Persze nekem nagy konnyebbseg hogy itt lesz anyukam is.

Csilla2, Gumicukor

Nalunk tornazas van, meg probalgat ugralni ket labbal es irtora tetszik neki, ha sikerul. Bar a tornazas azert is megy ilyen konnyen, mert apa mar regen megtanitotta neki, hogyha felkialt hogy gooool! akkor emelje magasba mindket kezet.KépKépKép

Rit

Mikor itt volt egy hetig a 12 eves unokahugom, meg a 10 eves unokatesoja itt hepaztunk anyuval ,mert tok jol elvigyaztak Emiliara. Meg etettek is.Kép

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Hali

Nálunk nics önkiszolgálás éjszaka, vhogy nem tetszik. Meg mi mindig is pohárból iszunk, nem lenne szerencsés, ha magára borítaná. Ritkán kel, olyankor lemegyek és megitatom, de vmikor csak annyit kér, hogy takarjam be.

Conti, Nyuszi
Láttam a neten keresztszemes leszámolható Teletubbikat.

Erika
tegyél fel magyar billentyűzetet. Segítek, milyen oprsz-ed van? 98, NT, 2000, XP? Ha Linux, akkor passz.
Csattogós lepkét mi a Vörösmarthy téri kirakodó vásárban vettük, de láttam pl. az Árkád Játéksziget boltjában, vagy a Baross u-ban van egy fa játékbolt és a Kolosi téren is van egy kreatív bolt.

Start menü > Beállítások (Settings) > Vezérlőpult (ControlPanel)> Területi beállítások (Regional an Language Options) > Nyelvezet (Languages) fül > Hozzáadás (Add) itt a Hungarian-t válaszd, ill. tedd Default (Alapértelmezett) nyelvé.
De lehe elég egy ALT+SHIFT billenytűkombináció. Jobb alsó sarokban vált EN-ről HU-ra.
Többieknek bocs az OFF-ért.

g

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok!

Hétvégén összeraktuk a Petrának az ágyat, nagyon örül neki. Azóta szinte csak az ágyon játszik. Apa szerelt fel neki kis lámpát is és azt kapcsolgatja. Lekopogom idáig semmi nem volt végigaludta az éjszakát és le sem esett. Amíg nem szülök addig odatettem az ágy mellé neki a kiságy matracot, hogy hátha leesik.

Ilke
Örülök, hogy minden rendben volt az UH-on. A Petra is mindig bejön velem és felmászik az ágyra és odabújik hozzám. A monitor őt sem nagyon érdekli hiába mondjuk neki, hogy ott a tesó. Mondjuk csodálkoznék is ha valamit felismerne azon a képen.

Gömb
Azért lesz császár mert az előző is az volt és a kettő között csak 20 hónap telt el és állítólag csak 2 év után lehet rendesen szülni.

Rit
A Petrának is kedvence a Némo. Már majdnem az egészet végig nézi egyedül.

Kryss
Drukkolok, hogy nektek adják el a házat!

Brokkoli
De jó, hogy jelentkeztél. Ügyes Zsófi. Hol építkeztek?

Judy
Mi baja az uncsitesónak? Lehet, hogy írtad csak elkerülte a figyelmemet.

Dió
A Petra is szopizás után lehúzza a polómat. És ő is iszik vízet. Szerintem ez a víz ivás biztos azért van mert, hogy egyre kevesebb tejünk van. Mondjuk én most már megint hallom ahogy kortyol.

Nyuszi
Én biztos nem bírnám ki ha apa elutazna ilyen sok időre. Én már attól is kivagyok ha este későn jön (20-kor).
Megmértem a hasam a kedvedért 106cm. Nem tudom, hogy ez sok vagy kevés mert a Petrával soha nem mértem meg

Panda
Próbáld meg éjjel, hogy mikor felébred Ádám akkor nem veszed magadhoz lehet, hogy akkor nem kell neki a cici. A Petra mikor régebben felkelt éjjel és odatettem magunkhoz akkor egyből akart szopizni és ha nem szedtem ki az ágyából akkor meg eszébe sem jutott. Biztos számít a közelség. Mondjuk én mindig adok neki mikor kér csak éjjel nem akkor mondom neki, hogy majd világosba kap és ezt tudomásul veszi és nem is mondja tovább. Lehet, hogy ezt már mind próbáltad. Kitartás!

Parazita
Hogy viseled a munkát? Nem hiányol Solymi?

Gumicukor
Melyik Toy Story van meg neked? Lehet, hogy érdekelne mert nekünk csak VHS-en van meg és az nem a legjobb minőség.

Ja, azt nem is írtam nektek, hogy Pszi-k ideköltöztek. Jól vannak. Már sokszor voltunk együtt a játszótéren. Petra is már kezd megbarátkozni Baluval.

Ági
petra2

szisztok, vettünk végre cipőt!! A Corvin áruház tetején van most a Corvin piac, ahol a megmaradt készleteket árulják 50-70% engedménnyel. Így 3000ért vettük a cipőt, olasz, bőr, harántemeléses, fehér/rózsaszín felsőrésszel, mondjuk alapból én nem vagyok oda ezekért a szinekért, de ez tényleg jól néz ki. Már csak 3 db volt, 21, 22 és 23as méretekben. Mi megvettük a 21est, barátnőm a 23ast, a 22es pedig ott maradt árválkodni, ha valakit érdekel, ennyiért szerintem nagyon jó vétel KépKép

rit

rit

anemona7

Sziasztok, mi megjártuk este a dokit. Azt vettem észre Bettinél, hogy tiszta fehér a szája alvás után, hőemelkedése is volt. Hát gombás lett a szája, szerencsére a torka nem vészes. Benyalt valamit. Tisztára szíven ütött a dolog, mert minden nap porszívózok, és nagyon rendben tartom a dolgokat. Kaptunk ecsetelőt, de szólt a doki néni, hogy keserű és utálni fogja. Holnap az összes játékát fertőtleníteni fogom, az edényein már túl vagyok.
Ilke, akkor várjunk a talival, mig rendbe jön a Betti.

Ági, tök jó, hogy így örül az ágynak Petra. Hát igen, a lámpa oltogatás nálunk is megy. Főleg nappal.

Conti

conti

Rit
Ti az Almássy térre jártok baba-mama klubba? És csütörtökön, ugye?
Egyszer mi is voltunk, úgy néz ki jövő csütörtökön mi is megyünk ismét, mert szabin leszek.
Mikortól van pontosan?

Tegnap anyósom kivizsgáláson volt a reumatológián, mert már hónapok óta fáj a válla, nem tudja rendesen felemelni a karját. Pl. nem tudja a háta közepét megvakarni. Ez így hülyén hangzik, de nem kellemes.
Ott aztán mindent kikérdeztek tőle, milyen betegsége volt, mit szedett, vérnyomás lábom, karon, uh-ra elküldték, vérvétel stb. Jövő héten megy ismét, akkor én leszek (HURRÁ Kép) otthon Danival.
És mivel ilyen trotty idő várható, ezért gondoltam elmegyünk baba-mama klubozni, úgyis olyan jól érezte magát ott.

Aki tartja egyik csak, azt hiszem Móni (szőke, rövid, göndör haja van) csinált velem interjút pár hónapja, mint a "munkahelyre beintegrálódott mami"-val.

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

sziasztok
nyuszi
petike is imádja a macko showt a kékházban még a mackonak is ad puszit ezáltal a tv képernyöje tiszta maszatos Kép másik kedvenc a nikelodeonon a dora a felfedezö itt is használnak angol szavakat söt itt még számolnak is ugyhogy én is szoktam számolni petikének ,énekelni ami nagyon tetszik neki .

Gumicukor
nekem is angol bilentyüzetem van csak az elején volt nehéz de most már tudom használni .

Conti
a penészt nehéz kiirtani és tényleg vacak lehet az ize amugy nem biztos hogy benyalt valamit imibabának is az van és ö semmit nem nyalt be viszont nem tudom hogy mondták -e neked de evés után kend be neki és utána legalább 1 oráig nem ehet -ihat hogy hason is a szer .

Pusz csics és a fiuk Kép
csics

Conti
gyors penészmentesedést!!

Gumicukor
Aha, akkor talizhatunk jövő héten, mert mi is megyünk Kép 10-12ig van, második emelet, klubterem

dec8
a mi bölcsi-tréningünk: itthon azért gyakorolunk, legalább az időbeosztást megszokja addigra Kép szal, ma elaludt délben, de csak ő tudja miért kellett hozzá 10 perc eszeveszett bőgés is. Szóval még mindíg úgy állunk, hogy ezt nem nagyon kultiválnák mások asszem KépKép

csics
nálunk a szerda az angol-nap, akkor szoktam úgy beszélni Dodival + olyan mesét dvd-zünk, amire nem rakok magyar hangot Kép

rit

rit

anemona7

Sziasztok!

Csics, köszi a tanácsot! Remélem azért ki tudom kezelni, szerencsére ma már alig volt valami a szájában reggel. Étvágya alig van, hát magához képest 0.

Holnap megyünk a tropicáriumba, kivonul a női szakasz: nagyi, a két lány meg én. Apuci focizik egész nap, nagyon tudom sajnálni.

Conti

conti

Helló

Meg vagyunk mi is, jól felbosszantottak ma. A sulim sajnos úgy néz ki kútba esik, nem adnak tandíjmentességet, gyed ide, vagy oda, csak 21 kismamának adták meg, abból is cak a felének 100 %-ban, a többinek 50 %-ban. Szóval mérges vagyok, akkor minek vettek fel egyáltalán, ennyi pénzt nem tudok kipengetni a törlesztések mellett, de gondoltam, jó lesz tanulni valamit, ha már itthon vagyok és az állam támogatja. Hát nemKép
Na mindegy, van jó oldala is, úgyis csak fél évet tudtam volna most megcsinálni, legalább nem kell idegeskedni a babásodás alatt. Csak épp felháborítónak tartom, hogy hoznak egy kormányrendeletet, meg hivatkoznak rá, hogy hogy támogatják a felnőttképzést, kismamákat, a gyakorlatban pedig nem is működik az egész. Mondjuk másoktól is hallottam, hogy a suliban utálták, hogy gyedes, mert nem fizet tandíjat. Erről ennyit.

A héten mi is voltunk baba-mama klubban, csak épp nem tudtuk, hogy épp farsang van, de azért jó voltKép

Ma jön anyukám végre, holnap este ő lesz a bébicsősz, mi meg bálozunkKépKép

Conti
Köszi, hát almát, narancsot szoktam enni azért.
Jobbulást BettinekKép

Rit
Se pohárból, se csőrösből, se cumiból, sehogy nem akar többet inni.
Pedig tényleg jó, ha sokat isznak, a betegségeken is hamarabb túl vannak, ha isznak.

Ági
Uncsitesó is kruppos, mint a GergőKép Már hazaengedték szerencsére.

Gumicukor
Nálunk sincs éjjel ivás, de kibírja. Engem idegesítene, hogy félrenyel.

Nyuszika
Igen, mi viszonylag sokat járunk bálba és pont a zene miatt, mert imádunk táncolni. Hát, mindig élőzene van, általában helyi zenekar, vagy Old Boys, stb.. szerintem a zenén múlik minden. Persze a társaság is fontos, meg a fincsi kaják és a tombolanyereményekKép De most valahogy nincs kedvem se az utazáshoz se a cicomához, úgyis olyan nyamvadtnak érzem magam.
új ételek, passz. Gergő mindent megeszik, amilyen kis bélpoklos. ma úgy falta a rakottkrumplit, hogy még. aztán bealudt az utolsó falatnál az etetőszékbenKép

pusz
Judy
Judy

off
nincs valakinek pár sötét színű csempéje????? úgy 3-4 db kellene Kép - de ennyit sehol nem adnak el nekem Kép

rit

rit

anemona7

Judy

Igen az Old Boys az jo zenet csinal, ha jol emlekszem ok zeneltek mar nehany vallalati bulinkon.KépTancolni en is szeretnek, csakhat a parom nem nagyon szeret.(meg nem is nagyon tudKép)

Rit

Te tanitod Dodeszt angolul?Kép

Agi

Remelem Emi is ilyen jol fogja az uj agyat fogadni, megvesszuk, ha apa hazajon Japanbol.En is utalom ha elutazik. Csakhat nekem joforman mindig itt van anyu ,aki segit. Meg amig kesz nem lesz a haza marad is. Utana meg csak par utcara lesz.
Szerintem nincs ilyen hogy sok vagy keves a pocimeret. Alkatfuggo. Alacsonyabb mamaban kevesebb helye van a babonak vertikalisan, jobban ossze kell gombolyodnia, ami nagyobb pocimeretet eredmenyez. De azert valamennyire a babameret is biztos igazodik a mamaehoz.Kép A korhazi szobatarsam csak picit volt magasabb nalam, hatalmas pocival jott be, a baba 4 kg folott volt es 60cm.

Lanyok adjon mar valaki egy jo sajtos pogi receptet, mert mar a harmadik fele recept nem sikerul!Kép Vagy en csinalok valamit rosszul?

Kepzeljetek a lanyom kimondta elso 3 szotagos szavat, a sajat nevet :
EmijaKépKépKép
Vettunk neki muanyag szeket meg asztalt a Coraban, az egesz nem volt 1000 penz. Hat azt a sikert!Kép Mar az aruhazban ide-oda rakosgatta, felult a szekre ,leszallt, a vasarlok sorba megmosolyogtak.

Conti

Gyors gyogyulast Bettinek!

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Rit

Fali vagy padlo? ANyu hazat most burkoltak, szerintem maradt a konyhaibol, meg a furdoebol, nem nagyon sotet, de kozepes, az egyik zold, a masik kek. Majd azt is megnezem hogy a mi furdonkbol maradt-e, tok sotet kek. Egyebkent epp ma vettem meg egy plusz doboz csempet, pedig csak 2db kellett volna, meg szerencse hogy akcios volt es az egesz volt ezer penz.

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Sziasztok!

Úgy utálom már az éjszakákat egyáltalán nem tudok aludni csak vergődök egész éjjel. Már csak 3-4 hetem van de ez még olyan soknak tűnik. Képzeljétek a Petra tegnap éjjel 2-kor átjött hozzánk de olyan halkan, hogy csak akkor vettem észre mikor beért a hálóba és megbotlott a szőnyegbe. Lehet, hogy jobb volt a kiságy mert így járkálni fog majd éjjelente.

Megjött a Petrának a lelete, hát nem tudom, hogy jó lett e mert nem annyira tudtam lefordítani. De gondolom ha baj lenne akkor biztos vissza kellene menni, így meg csak 3 hónap múlva kell. Azt írták, hogy a vesék működése így oszlik meg bal: 63%, és jobb 37%. Mondjuk lehet, hogy nekünk se működik mind a kettő egyformán csak mi nem tudjuk mert nem voltunk ilyen vizsgálaton. Nem baj úgyis megyünk a gyerekorvoshoz és majd kikérdezem.

Képzeljétek el itt Veresegyházán épült egy úszoda, nagyon szép és van babaúszás is. Most várom, hogy a Petra teljesen rendbe jöjjön és akkor majd elviszem. Az a jó, hogy olyan közel van, hogy gyalog is eltudunk menni.

Találkozó: hát jó lett volna találkozni veletek még szülés előtt mert ha nyuszi-buli lesz akkor az Olivér kb 2 hetes lesz és akkor mi biztos nem tudunk majd menni.

Judy, Ilke
Jobbulást nektek és kitartást! Emlékszem az elején én is olyan szarul voltam, hogy csak feküdtem mert úgy éreztem, hogy ha felkelek akkor rögtön hányni fogok. Pont nyáron iratkoztam be egy nyelvtanfolyamra és többször is lekellett szállnom mert olyan rosszul voltam.

Gömb
A Corába árulnak lemosható zsírkrétát. Nekünk sima hagyományos van de a Petra csak a lapra rajzol.

Kryss
Nagyon örülök, hogy megtudtátok venni a házat. Tudom, hogy mit érzel, mikor mi megvettük egész nap csak rajzoltam, meg tervezgettem.

Szilcsike
Már biztos kiderült, hogy mi van veled de nekem az első terhességemnél rendesen megjött és még kicsit a második hónapba is véreztem.
A Petra is tisztaságmániás, állandóan szedi a szöszöket és vagy odaadja nekem vagy megy és kidobja, ezt képes eljátszani egy órán keresztül is. De olyanokat is felszed, hogy szinte már nem is látom, hogy lenne valami a kezébe.

Ilke, Nyuszi
Kert: én is sokszor gondolom azt, hogy rosszkor lettem terhes mert a kertet biztos nem tudom majd csinálni. Mi márc. végén vagy ápr. elején már szeretnénk csinálni de ugye én nem ültethetek mert még szétnyílik a hasam. Most készítettem egy rajzot, hogy pontosan, hogyan szeretném és összeírtam, hogy milyen virágok, bokrok, fák tetszenek és, hogy melyiket hova ültessük a páromnak meg majd mutogatom, hogy mit-hova.

Mindenkinek jó hétvégét!

Ági
petra2

Sziasztok!

Manó jól lebuktattál! Kép

Kataa,
köszi a hiányolást, olyan jó, hogy még emlékszel rám! Igen, néha olvasok, de mire írnék, már nem aktuális semmi. Most még az ideiglenes helyen laktok? Mikor költöztök?

Csics,
szívből gratulálok Imikéhez! Annyira becsüllek, hogy soha nem panaszkodsz, pedig nagyon nehéz az elején két kicsivel szerintem. Biztosan nagyon jól megoldod a helyzetet!

A babát váró anyukáknak nagy-nagy gratula!

Magunkról: Máté 16 és fél hónapos, mindent megmászik, a játszóterek fenegyereke. Egyedül eszik, és 2-3 szavas mondatot is hallani már tőle, hihetetlen, fiú létére. Mozgásban sokkal ügyesebb, mint 3 éves bátyja. Krisztián januárban kezdte az ovit, most 3 hete nem jár, mert beteg lett, begyulladt a füle és nagyon megromlott a hallása. Annyira szörnyű, eddig sose volt komolyabb betegsége. Meg kell sajnos műteni, kiveszik az orrmanduláját és kitisztítják a fülét, várhatóan csütörtökön, de most rossz a vérképe, előbb azt kell helyrehozni. Nagyon nehéz heteink vannak emiatt, és a tehetetlenség megőrjít. Szerencsére nem sok időt hagynak a fiúk gondolkodni, töprengeni. Kedvenc elfoglaltságuk, hogy kipakolnak 1-1 szekrényt és belebújnak, abban játszanak. Krisztián omád orvososat játszani, és mivel mostanábam főleg a fül-orr-gégészetet koptatjuk, öccse fülébe-orrába dugdos minden vacakot, eléggé résen kell lennem.

Sziasztok,

nagyon jó hétvégét mindenkinek!

Mona&Máté
monamáté

Sziasztok!

Gyorsan írok, aztán olvasok is egy kicsit. Pár nap alatt megint annyit írtatok, hogy alig győzi az ember olvasni Kép.

Nyuszi!
Tudom, hogy nem arra gondoltál, hogy Ádám beteg Kép, azért kel fel ennyiszer. Szerintem csak rossz szokás, amiről le kell szoktatani, és ez hamarosan be is fog következni Kép. Egy pszichológus biztos mást mondana...

Tegnap különben megpróbáltuk, hátha vissza tudja altatni a férjem is simogatással. De sajna, nem ment. 20 percig bírtuk, aztán megszoptattam. Nagyon sírt, de könnye egy szál se volt, csak hangja. Nagyon félek, mi lesz, ha komolyan elkezdjük a leszoktatást KépKépKép.

Tegnap voltam Szigetszentmiklóson Anyunál a két gyerekkel egyedül. Ez már többször előfordult, de most volt először, hogy nem vittünk babakocsit, Ádám is sétált. Nagyon jól bírta, csak az én idegeim nem annyira, mert sokszor nem volt hajlandó megfogni a kezem, és féltem, nehogy leszaladjon a járdáról az úttestre. Szerencsére nem történt semmi baj, nagyon élvezte, hogy ő is mehet, nem kell a kocsiban ülnie.

Na, most tényleg olvasok egy kicsit,

Panda

panda
Halásztelek

Képzeljétek tegnap ment apjuk a bölcsibe Manciért, hát teljesen össze volt karmolva az arca Kép. Apjuk teljesen kétségbeesett.
Aztán ma reggel én vittem, úgyhogy jól kivágtama botrányt a gondozónőnek is meg a vezetőnek is. Van egy kisfiú, aki mostanában mindenkit bánt. (persze ezt látja szegénykém otthon is), úgyhogy mondtam, hogy engem nem érdekel mi módon, de tartsák távol a gyerekemtől. Ma már nem is volt gond, és nagy meglepetésként rendesen evett Hanna.
Egyébként reggel majd megőrült, hogy mehessen már a bölcsibe, aztán amíg én ott beszéltem, odajött és nekiállt integetni, hogy menjek már Kép

Puszi
dec8
dec8

2 gyerek
Nem kell nagyon félni, csak az első év nehéz, amikor nem csinálnak semmit egyszerre (evés, alvás, sírás Kép, stb.), és valamelyikkel mindig kell foglalkozni. Aztán, mikor már egyszerre esznek, alszanak ebéd után, akkor minden könnyebb lesz. És mikor már elkezdenek együtt játszani, hát az már szinte a mennyország, akkor már sokkal könnyebb a kettővel, mint eggyel.

Csilla! Helló Kép!

Mona!
Ez az orrmandula dolog elég gáz Kép.

Beszti, Sasha!
Én is azt hittem, valami baj van...

Kryss!
Én nem altatom magam mellet Ádámot. Volt, mikor olyan fáradt voltam, hogy azt hittem, leesek a székről, akkor odavettem magamhoz. De akkor csak úgy hajlandó aludni, ha a cici a szájában van. Ahogy kiesik a szájából (vagy kiveszem)egyből keresi, és visít, ha nem adom oda. Én meg így nem tudok aludni, úgyhogy a saját ágyában alszik.

Gumicukor!
Én csak valamikor a jövő hét közepe táján tudok képet küldeni. Sajna, nincs digitális fényképezőnk, kölcsön kell kérni (de a "csapatért" bármit megteszek Kép), és az egy kis idő. Jó még akkor is?

Ki csinált lecsós tarhonyát? Köszi a tippet, ellpotam Kép, szerdán nálunk is az volt. Sikert aratott, pedig ha jól belegondolunk, tényleg nem nagy szám. De legalább fogyott a lecsóból, amit anyósom tett el nyáron. Van vagy 30 üveggel, nem győzöm csinálni.

Anyu levitte Noémit Pécsre a tesómékhoz, úgyhogy most itthon vagyok egyszem fiammal. Hát, sokkal könnyebb, ha Noémi is itthon van, mert sokat civakodnak ugyan, de lefoglalják egymást. Így most mindenért engem nyúz Ádám Kép. Nagyon jó egy testvér, higgyétek el nekem. Csak az a kár, hogy nem lehet rögtön egy 3-4 évest szülni Kép.

Panda

panda
Halásztelek

Sziasztok!

Kepzeljetek, ma voltunk Aaronnal es Rebekkel szinhazban! A Collegium Hungaricumban, Becsben.
Tegnap este hivta fel ra valaki a figyelmemet, es kaptunk az alkalmon. A Süsüt jatszottak, nem babokkal, hanem ember szereplökkel, egy oras elöadas volt! Nagyon tetszett nekem is, Aaronnak is. Rebek is csodalta idönkent(ugy tünt a zsoldosok csillogo pancelja tetszett neki a legjobban!), de neki a megvilagitas is nagyon tetszettKép! Aaron nagyon figyelte, le sem vette rola a szemet. Na, most vehetem elö itthon a videot..Kép
Nagyon sokan jöttek, a szervezök sem szamitottak ennyi emberre. Ott rakosgattak meg a tartalek szekeket!

Ma delelött meg elhoztam a hazunk(!Kép) kulcsat, bar meg nem törtent meg az adas-vetel, de azert elmehetünk hazat mericskelni...."csak" 50 km oda es vissza is! De en szeretek vezetni...föleg egymagamban!(egy ordito, türelmetlenkedö:mikor erünk mar oda sem volt!) Bar igazabol nem szokott Aaron sem nagyon türelmetlen lenni!Kép

Kellemes estet Nektek!

Kryss

Szep napot, jo kedvet!
Kryss
Aaron (1999.X.13.)
Rebecca (2002.VII.23.)
Lea (2008.VI.19.)
Miriam (2010.X. 8.)
kryss

Mona
Jó hogy írtál!
Sajnálom Mátét, mielőbbi gyógyulást neki. Műtét Kép

Panda
Küldj egy pár üveggel Kép, én is imádom a lecsót csak nekünk nincs elrakva. Alig várom már a tavaszt és a nyarat hogy csinálhassak.

Forti

Kép
Kép
forti

Nyusz
Az túlzás, hogy tanítom, de tartunk heti egy napot, hogy szokja a nyelvet. Azért van ami megy neki angolul, sőt leültetni pl. angolul jobban megy - magyarul alkalmi süketnek tetteti magát KépKép meg persze azért van pár szó amit ismer
ez is Nyuszi:
Fali... de jó lenne, ha tudnál párat juttatni- a fürdőbe kellene, egy kis mozaikot akarok összehozni KépKépKép

Ági
Kitartás!! Emlékszem engem is az alvás viselt meg... meg is fogadtam, hogy szülés után hason fekszem majd a kórházban és úgy fogok olvasni Kép

dec8
gondolom, hogy kiakadhattatok, ráadásul Hanna még kisebb, törékenyebb is a társainál Kép

Panda
lecsó nyami-nyami - csatlakozom Fortihoz, összefutott a nyál a számban Kép

Nálunk apa ma túrát vezet Egerben, mi meg arra keltünk, hogy nincs áram, csak hébe-hóba valami halvány, a tv-nk elkezdett búgni, de idejében kirántottam a konnektorból. A szomszédunk nem volt ilyen szerencsés, neki a tv-je és a hifije bánja Kép Egy hete a hűtője szállt el és két rádiója - mi akkor nem voltunk itthon szerencsére. Kihívták az Elmüt, ők kijöttek 5ezer pénzért aztán közölték, hogy semmi közük hozzá. Aztán kihívtak egy villanyszerelőt is, de addigra helyreállt az ingadozás - az meg közölte, hogy semmi hiba nincs. Erre most ez. Most eljött apósom, kiderítette hogy a házban a mi sorunk gerincvezetékének elszállt a földelése. Most vaalmi ideiglenes kábelkötözést végzett és kedden jön kicserélni az egészet.....

rit

rit

anemona7

Áfonya
Igen kérem szépen, ha nem nagy gond, Dodi kiszúrta egyből a képernyőn, az kellett nézegetnünk Kép

rit

anemona7

Hahó
Hanna szeme egész nap könnyezik, estére nég lázas is lett, úgyhogy kapott egy csomó cseppet, meg egyebet rá. Szegénykém. Igazából nem viseli, meg de rossz nézni, csk az egyik szeme, de olyan mintha sírna, pedig sokat nevet Kép.
Úgyhogy bölcsi program megint csúszik. kezdek kételkedni az egészben. Hogy lesz-e valaha bölcsödés, illetve hogy nem követtem-e el óriási ballépést azzal, hogy visszamentem dolgozni.
Apjuknak úgy néz ki még márc-ban sem lesz munkája (bár ez sosem biztos, csak 1 hétre előre), ami most jól jön mert otthon tud maradni. bár egyre jobban mondogatja, hogy ő legszivesebben nem is menne dolgozni. Na persze a fizujára már nagyobb szükség lenne Kép

Sziasztok
dec8
dec8

Sziasztok!

Dec8, a hugom mesélte, hogy náluk a bölcsiben van egy lány ikerpár, akik nagyon neveletlenek és vadak, állandóan lökdösik a többieket és "direkt" nem fogadnak szót. Volt alkalma az ablak mögül megfigyelni őket. Sajnos máshol is vannak ilyen rossz gyerkőcök, a dadusok nem tudnak mit tenni, csak szép szó vagy üvöltés.

Megjártuk ma a tropicáriumot, nagyon tetszett mindenkinek. Betti nagyon csodálkozott a sok halon. Főleg az alagútban. Amikor ki akartunk jönni, hisztizni kezdett, de nem a halak miatt, hanem lépcsőzni akartKép

Van egy szava Bettinek, amit átvett az egész család, olyan aranyos. A sütit sütu-nak mondja. Ez minden sütifélére vonatkozik kivéve a háztartási féle keksz, mert az kesz.

Rit, pont ez miatt voltam kiadva az elműn, amikor legutóbb ellenőrizték a villanyórát, meg cseréltek is valamit rajta, bekéreckedtek a lakásba ellenőrizni a konnektorokat. Nagyon nem szívesen engedtem be, legközelebb nem is fogom. Mert ha valami elromlik a lakáson belül akkor mossák kezeiket, de fontoskodni azt tudnak. Még jó, hogy a gépnek nem lett baja. Ilyenkor belegondolok, hogy nekem semmiről nincs mentésem, és a viruskeresőt is folyton leállítom, mert idegesít mikor elindul.

Nálunk ma napközis tarhonya volt pörivelKép

Conti

conti

Gumicukor,
köszi az ötleteket, de a férjem villamosmérnök, úgyhogy majd megmondom neki. Most máshonnan írok nem a notebookról.

Panda,
köszi a 2 gyerkőcre a válaszokat, mi úgy szeretnénk hogy jövőre szülessen meg, és így 2 év és 2-3 hónap lenne a babák között, aztán majd meglátjuk hogy jön össze.Kép

Ági,
a lemosható zsírkrétával nagyon jó ötletet adtál!
Amúgy Biatorbágyhoz közel építkeztünk/építkezünk. Azért írom így, mert itt lakunk már, csak még rengeteg munka van a házon. Ez egy kis dimbes-dombos falu, 24km-re van Bp-től, fél óra alatt be lehet érni kocsival/vonattal/busszal.

MOna,
Máté nagyon ügyes kisfiú.....már szavakat mond!? nem semmi. Én most annak örvendezek, ha Zsófi szájából vlmi értelmes szót hallok. azt mondogatja mostanában hogy "szia"

na megyek

próbálok visszaolvasni

pusza

Brokkoli
brokkoli

Sziasztok
Megjottunk,megint gyorsan mentek a napok.Csutortokon meg epp megusztam a Becsi uti lezarast.Vagyis pont akkor mentem amikor epp meg nem szakad be az ut: )
Aztan delutan kozmetikus volta program,utana meg csaj parti,mert a ugye a baratnom babas es volt egy csomo kerdese.Olyan kis lelkes es boldog volt,ugy at tudom erezni miert is: )Anno en is ilyen boldog voltam : )Kivancsi vagyok meddig bir meg dolgozni a kozmetikaban,persze rossz is neki mert nem sokat lehet otthon majd,kulonben vege a vendegkornek.
Penteken vedoneninel voltunk es Alex 11 kg es 83 cm es 13 foga van: )
A vedono szerint jo a sulya,mert kb 2 evesen a 12 kg az atlag.
Alex egy csomot beszelt otthon,mindenkit a neven nevez kiveve engem: ))

Ivas:
Alex is sokat iszik,reggel higitott teat mezzel,napkozben meg babavizet,este tejet.
Szerintem napi fel litert azert jo ha isznak a szopin vagy tapin kivul.

Dec8
Pont 3 napig tartott a laz,hat kupot kapott de mas nem.

Judy
Szuper hogy minden ok a babocaval: )Remelem jot baloztal es elvezted is: )
En sem fozok zsirosan ,megis hizik,mondjuk osszesen eddig 3 kg-t de hat hiu a dragam: )

Rit
Jo is az amikor valaki jatszatja a gyerkocot.Mikor mi valahol vagyunk siman eljatszik a masikkal es ram se hederit.Mondjuk itthon is el van egyedul de latszik hogy tarsasagban szinte ragyog: )

Gumicukor
Hat az otthon tornahoz tul lustak vagyunk az a baj: )

Gomb
Jo hogy jo lett a lelet: )Hat az en noverem is tud varrni csak epp tul messze van hogy tanitson: )

Brokkoli
EN is ilyen vagyok semmi suti,csoki,csak olyan kekesz amiben nincs cukor>Neha hulyenek neznek,de ha ragcsalhatnekja van akkor inkabb egen gyumolcsot: )
Eleg beszari vagyok ugyhogy ezert is varok meg a tesoval,meg maximalisan kell hogy minden ok legyen,a lakas belakva en meg nagyon akrva azt is mint ezt a kis Alexet itt mellettem.Oszinten szolva meg nem erzem szukseget ezert is hezitalok.
MEghat ohne segitseg es ez is nagy tenyezo.Nekd sincs mar kozel anyukad es anyosod?

Gumicukor
Alx sem iszik ejjel egyedul,ha felebred es latom hogy szomjas kap de nem merem neki otthagyni.

Agi
Es siman elalszik Petra az agyon ?Nem maszkal ki hogy O meg nem almos?

Conti
Jobbulast Betti szajanak.Hat megertelek en is maniakus vagyok,de az utcan,jatszohazban is elkaphat barmit.

Csics
Cumizik Imi baba?Nekunk a cumisuvegtol sosem volt, de ha neked szopik akkor csak a cumi lehet.

Judy
Egyetertek veled: )En mar kimergelodtem ezen magam,csak a nyelvoktatas kapcsan.De hat mit is vartunk: )Jobb lesz igy vigasztald magad ezzel: )
A mi szalagavatonkon anno Old Boys jatszott es nagyon jo volt: )

Mona
Hat persze: )Hiszen majdnem egyidosek a fiuk: ))Nagyon ugyes Mate hogy mar ennyit beszel: ))Sok sikert a mutetehez es minel kevesebb stresszt: )Bar meg emlekszem hogy Te is az az izgulok fajta vagy mint en: ))
Gyere gyakrabban ha tudsz:.

Dec8
Ez nagyon durva,elhiszem hogy kiakadtal az arcan.Remelem hamar meggyogyul a kiscsaj es mehet ujra bolcsibe ha mar igy szeret: )
Ne aggodj azt mondjak a kozossegbe kerules eveben sok a betegseg,igy ti majd az oviban nem lesztek betegek: )

Forti,Panda
Eni s lecso rajongo vagyok,csak apa nem igy akkor csinalok ha valaki baratno jon hozzank es eddig mindenki imadta; )

Pusz
Kataa

Kép
Kép
kataa

Sziasztok
Milyen pangás van itt hétvégén?!

Hanna éjjel 40 fokos lázzat ért el, úgyhogy priznic, meg minden egyéb. ráadásul egyedül voltam itthon, úgyhogy nagyon pánikba estem, de végül csak lement neki.
Ma már nem volt lázas, de szegénykém nagyon ki van. Kép
Nekem meg holnap bizottsági ülés van és főnököm ragaszkodik hozzá, hogy ott legyek. (mondjuk 2 előterjesztésem van benn az igaz) Úgyhogy ott fogok szenvedni, Hanna meg itt. Kép

Rit
Mikor mehetek a DVD-kért? Mást is tudsz másolgatni?
Nem semmi ez az ELMŰ.

Puszi
dec8
dec8

Képzeljétek nálunk egy miniatűr szerelő járkál körbe-körbe a lakásban. Mindenhová magával viszi a kis sámliját, időnként leparkol, felmászik rá és jajj mindennek, amit onnan elér KépKép
Közben megtanulta teljesen tisztán kimondani, hogy "szia", úgyhogy most minden élőt és élettelent ezzel boldogít KépKép

dec8
a páromnak szoktam mesélni a bölcsis-történeteidet, erre tegnap közölte, hogy akkor inkább nem adjuk Dodit bölcsibe, úgyhogy innentől javítok rajtuk, mert ugyebár nem lesz más választásunk mint beadni.... és Hanna az első babó, akiről külön kérte, hogy mutassam meg neki KépKép

Kataa
Ti az új lakás vásárlásához is külön fogadtatok ügyvédet??? Én most kezdek nézelődni lakásokat, még nem tudom, mi lesz, közben elkezdtünk járni a bankokba is a különböző lehetőségek megvitatása ügyében. A legelkeserítőbb az, hogy nem lehet olyan lakást találni, ami új is és egyből beköltözhető - az meg nagyon nem tetszik, hogy ezt eladjuk, innen albi és onnan a lakás.... brrrr

Nyusz
a párod merre jár bent a városban??? nem lehetne megkérni, hogy hozzon nekem csempét???? - mennyit kérsz érte??

rit

rit

anemona7

Sziasztok!

Raktam fel képet a profilomba, végre, sőt a Zsófigombóc fotóalbumba is, de Zsófi már inkább cérna,mint gombócKép

Dec8,
Hannának jobbulástkívánok!

Kataa,
Zsófinak bulátát, vagy puffasztott kölest szokatam adni rágcsálnivalót, vagy puffasztott rizst ( tudod ez a Hamlet, v. mi a neve ) nagyon szereti, egészséges, és mégis rágcsa.
Én is be vagyok tojva a kistesó miatt, de az összes ismerősöm rábeszél. ( tapasztalataikból )
Hát igen, anyu és anyós is messze van, de majd mindkettőt megkérem, hogy költözzenek oda hozzánk egy pár hétre, és akkor így bírni fogom.legalábbis remélem.
Nekem is kéne kozmihoz mennem.

A régi barátnőim már rám se tojnak, de úgy érzem a babás barátnőkre jobban szükségem van, mint a dicsekvős pénzszóró szinglikre. gondolom ezzel ti is így vagytok.

na megyek

pusza
Erika
brokkoli

Rit,

én is szerettem volna mozaikot csinálni, de aztán meggondoltam magam, viszont az olyan üzletekben, ahol árulnak csempét, kidobálják a kicsit törött sérült lapokat, és onnan tudsz válogatni, és kérni tőlük. Legalábbis én kértem a Jászberényi úti fürdőszobaszalonnál, és adtak szívesen, hátul az udvarban is kukázhattam. talán ez is egy lehetséges megoldás, nem tudom

nekünk is maradtak csempék, csak lehet hogy még fel fogjuk használni őket, mert még a tetőteret is meg kell csinálnunk.

psza

Erika
brokkoli

Sziasztok
anenoma
nálunk nincs kimondotan angol nap minden nap hall angol dalokat bár németül kéne tanitanom de sajna nem tudok németül igy ez a feladat apjára hárul angolul se tudok csak egy picit igy inkább angolul éneklek neki no meg magyarul Kép

Monamáté
köszi a dicséretet Kép

Conti
most már nekünk sincs penészünk bár ez még nem biztos mert van hogy napokig nem látunk rajta aztán megint ott van egy pöty akor megint bekenjük gyorsan .

Lecsó
mi is szeretjük Kép

Ági
az alvásal nekem is gondjaim voltak a végefelé no meg az állásal hajolásal .

Conti
engem meg atol üt meg a guta ha nem látom a tüzfalat és nem friss a viruskeresöm

Pusz Csics és a fiuk
csics

Sziasztok!

Hétvégén Emma szobát cserélt anyukámmalKép Egyenlőre teljes a siker, aktívan részt vett a falbonrásban, tapéta letépésben, pakolásban, majd este mikor kérdeztem hogy hová megyünk aludni, melyika szobád büszkén mutatta az újat ami a miénkből nyílik. és aludt si reggeligKép Méga jövő héten hátra vana gipszkarton felszerelése és a tapétázás(

Azért voltunk Auchanban is, vettem neki háromszögletű ceruzát. Nekem nagyon tetszik, ő inkábba zsírkrétéra szavaz. Azt is vettünk újat, bár bumszlisat nem kaptunk, de vettem olyna vastag fajtát, kb 1 cm a átmérője, ezt egyenlőre nem tudta eltörni, úgyhogy úgy néz ki beválik.

Dec8. Rit!

Sajnos a bölcsiben az ilyen előfordul, még nálunka játszóban is össze verekszenek a gyerkőcök. Szerintem ezért kár a gondozónőket okolni, nálunk van olyna hogy ott vagyunk szülők+gondozónő és max 5-6 gyerek és pillanatok alatt egymásnak esnek. Mire odakapunk, már kész a karmolés. Multkor Emmát úgy hoztam haza hogy vörös volt a anyaka, mert egy kislány beelkarmolt, de ő meg a kislány haját tépte+ beleharapott és egy kisfiúnak úgy elkapta a fülét hogy 3-an alig tudtuk leszedni róla. Összeveszenek egy játékon általában. De úgy vettük észre főleg akkor van ez ha új gyerek jön, akivel még nem tisztázottak az erőviszonyok. Van pl egy kisfiú akivel Emma régen mindíg összekapott (illetve a fiú állandóan fellökte Emmát), na vele már mindne rendben, sose vesznek össze. De az előbbi este egy új kislány volt, aki szintén kellőképpen akaratos volt, és vele 2 óra altt kb 5x kapott össze. Sajnos a gondozónőre jut 15 gyerek, nem várható el hogy ilyneket meg tudjon előzni. Az meg hogy rájuk szól és közbe avatkozik tremészetes, de a sérülés addigra megvan.

Erika!

Én épp pénteken taliztam a single barátnőimmel, néha elhívnak, de ritka hogy oylan helyre ahl meg is tudunk jelenni gyerekestől. Most jó volt, de kicsit vicces hogymost élnek úgy mint én kb 18 éves koromban. Az a fura hogy akkoriban meg én voltam közöttük a nagy "élő", ők olyan nyuszikák voltak, semmiben nem voltak benne, alig jártak valahová, egy kortoyt sem ittak, nem fiúztak, most meg buliznak állandóen, sokan közülük bejárták már a világot, pasiznak ezerrelKép én meg élem a kis unalmas életemKép

Idegen nyelven tanítás: Én azt olvastam valahol hogy a beszélni tanuló gyereknek (ha csak nem vegyes házasságból születtte, tehát ahol apa vagy anyanyelv az idegen nyelv) nem tsze jót az idgen nyelv tanítása. Én nem is szoktam ezért Emmának még angolul énekelni sem.

Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Hali!

Jól telt a hétvége, mosónőt játszottam, tisztára, mint JA anyukája... Viszont csak szombaton kellett főznöm, akkor Lasagne-t csináltam, vasárnap meg jöttek sógornőmék és apósom csinált ebédet.
Mi meg kimentünk sétálni dani, apa, anyósom, sógornőm és én. Kb. tartott 30 percig a másfél óra, uis kisfiam a legnagyobb locspocs közepén hasraesett, csupa sár lett, kesztűje átázott. Kapott egy régi karórát a kezére, mert kiszúrta a kacatok között, azt rá kellett tenni az overállra kívülre. na, az is csupa sár lett vastagon. Ráadásul fel akart kéredzkedni kézbe, nekem meg világos kabátom van. Mint a malacok úgy értünk haza. Babakocsit nem szoktunk vinni, csak ritkán.

Egyébként annyira cuki, mert amikor megkérdezzük, hány óra, akkor ránéz az órájára.

Szombaton kibújt a felső bal és jobb 3-as fogunk is, így már 16 fogunk van. Most sem volt semmi nyűglődés, végigdurmolja az éjszakákat. Adom neki a chamomilla ch15-öt 2x2 bogyót kúraszerűen, amikor látszik, hogy jön a foga. Lehet ettől. lehet enélkül is így kijöttek volna.

Felírtuk dvd-re a soron következő danivideót, még így is csak a tavaly januárnál járunk, annyi kazi tele van. Olyan furi, még akkor kezdett el kutyázni, meg hasrafordulni, még alig volt haja, se szemöldök, se szempilla, kis fogatlan. nézi ő is magát. volt egy gumibékája, azt nagyon szerette, amint meglátta a filmen, előkereste és azzal üldögélt. a hintázásnál is belekéredzkedett és úgy nézte magát.
olyan jó, hogy van róla videó, már egy csomó mindenre nem is emlékeznénk. azért egy fénykép egészen más. pedig húztam a számat, amikor a férjem rákötötte magát anno a kamerára, de most látom, milyen jó, hogy van.

A cserepes virágaimat is átültettem végre, 4 cserépből csináltam 8-at. Dani ki is szúrta, hogy az ablakpárkányon változás történt, mondta, hogy HAP = hapci, így hívja a virágokat.

rit
Kész a Némó és a ToyStory 1 is. Csütörtökön megyünk baba-mama klubba és akkor elvisszük, ha jöttök.

Mona
Jó hallani rólatok! A nagyfiúnak pedig mielőbbi gyógyulást! Az én mandulámat 4 évesen vették ki.
Addig mindig beteg voltam, azóta mint akit elvágtak.

Panda és mindenki!
Persze a képeket bármikor küldhetitek!

LEcsó
Úgy látszik itt mindenki szereti, csak én nem. Anyukámék nagyon sokat ettek anno. Én azért nem szeretem, mert olyan plötty benne a paprika és a paradicsom is. Vagy legyen kemény, vagy semmilyen.

Rit
Én is azt mondtam, hogy már alig várom, hogy hason alhassak, ha megszületik Dani. Aha, ahogy én azt elgondoltam Kép Mert másanpra kőkemény cickóim lettek, azért nem tudtam úgy aludni még 11 hónapig.

Kataa
Miért nem veszel vmi kazit és arra tornázol?
Én tegnap súlyzóztam mellizomra és farizomra + csináltam combizmot is, széles terpeszállás és fel le 3 síelőállás. Én ezt szeretem legjobban. Csak Dani mostanában lopkodja a súlyzóimat.
Ma hasizmozni fogok.

Ó Rit, eza bölcsis sztori Hannáról még semmi. Nekem a dadus az ujját nyomta le a torkomon, mert nem akartam megenni a tökfőzeléket, azzal riogatott, hogy nem kapok a szülinapi tortámból. aznap volt ui a szüinapom, ráadásul mi vittük a tortát. Arra emlékszem, hogy buygogott ki belőlem a tökfőzelék, mrt visszapofáztem, hogy de hiszen az az én tortám, én hoztam!
ennek ellenére szerettem bölcsis lenni.

szerintem feleslege túlparázni a dolgokat, ha beteg lesz akkor úgyis beteg lesz. ha meg mindig attól tartok, hogy na mikor lesz beteg, vagy nehogy az legyen, akkor tuti az lesz.

Erika, Manó
Én is szoktam találkozni a szingli barátnőimmel, de ők mindig szívesen látják Danit. Előtte letisztázzuk, hogy most csak gyerekmentes lesz -e a tali, vagy vkiné leszünk és akkor Dani is ott lehet. nélkülem nem is terveznek talit, ha nem jó, akkor adig csúsztatjuk, amíg mindenkinek nem jó. Mi 7-en vagyunk barátnők gimi óta, ebbő 1 csaj leszakadt még a gyereke születése előtt jóval, egy idő után meg már meguntuk az állandó utána rohangászást, egy másik csaj most éppen Thaiföldön van ill. Londonban. amikor ő itthon van éppen, akkor is beiktatunk egy-egy talit. nálunk érdekes módon nincs dicsekedés, magamutogatás. mi anno pont együtt csináltunk mindent, buliztunk, pasiztunk, de ennek ellenére hogy most már mindannyian lenyugodtunk, nem unalmas az életünk, én legalábbis nem érzem annak.

A nyelvtanulást én is olvastam, hogy native szülőtől jó, ha megtanul, mert egyébként rosszul tanul meg, ha csak ímmel ámmal tudnak a szülők.

pusz

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

gumicukor
oksi, egyenlőre még mindíg úgy tűnik, hogy ott leszünk csütörtökön Kép bár lehet, hogy addigra halasztódik el a kábelcsere itt KépKép

Hát én igenis szoktatom a gyerkőcöt a másik nyelvhez, akkor is, ha nem az anyanyelvem. Mivel ki akarunk menni, nem akarok vele kitolni, hogy szegénykém ott döbbenjen rá, hogy létezik másik nyelv is és ne értsen semmit. Mindenkinek szíve joga dönteni e kérdés felől, én így döntöttem, de erről nem akartam különben vitázni, csak Csicsnek meséltem valami kapcsán.

rit

rit

anemona7

Gumicukor!

Érdekes, nekem semmilyen horror sztorim nincs bölcsirőlKép Viszont az oviben az orromba nyomtam egy kavicsot, szegény ovónő mire kiszedteKépKépKép

Rit!

Senki sem akar vitázniKép Én is csak mondtam hogy olvastam valahol, és ezért én nem éenekelek neki más nyelven. természetesen mindnki úgy tesz ahogy ő látja jónak. Ha kimentek akkor Dodó ugyis profi lesz, azt biztos.

Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Rit

Apa mostanaban nem jar a varosban ,mert Japanban jarkal...Kép Majd a jovo heten . De en megyek be majd valamelyik nap, szerdan, vagy csutortokon. Szivesen adok csempet ingyen . Csak nem fali maradt meg, hanem padlo. 20*20-as kek es 30*30-as zold. De egyebkent szerintem is probald meg barkacsaruhazakban, vagy csempeboltokban, biztos ott is szivesen adnak maradekot, meg tormeleket.
Hosszabb idore akartok angol nyelvteruletre menni? Egyebkent gyerekeknek egyaltalan nem nagy trauma ha idegen nyelvet hallanak. Nagyon gyorsan beletanulnak.

idegen nyelv

Nalunk ez ugye apa kutya kotelessege, en nem is szoktam angolra tanitani, ha o nincs itthon. Azert ohatatlanul hall engem is angolul dumalni persze, mikor apaval beszelek. Vagy ha kint vagyunk az angol nagyszuloknel. Ott neha azt sem tudom milyen nyelven szoljak hozza, mert legszivesebben mindig magyarul beszelek vele, de akkor ugye a nagyiek egy kukkot sem ertenenek.Kép
Egyebkent en i s azt hallottam, hogy amig az anyanyelvet is tanulja a gyerek, addig nem jo ha a szulo mas nyelvre tanitja, meg akkor sem ha nyelvtanar. Hacsak az egyik szulo nem kulhoni.Kép De ezt tenyleg mindenkinek sajat szive joga eldonteni.

Dio

Meg tudnad irni nekem a Reumatologia szakrendeles cimet, meg telefonszamat Dunakeszin? Sajna nincs Dunakeszis telefonkonyvem. Okos fejjel kertem beutalot a korzetitol, csak ezt nem kerdeztem meg.Hiaba kismamaagy...Kép

Gumicukor

Azert ez a bolcsis elmeny eleg kirivo eset.Kép Ezt ma nem igen mernek mar megtenni a gondozonok, foleg nem olyan gyerekekkel, akik mar tudnak beszelni.

Kepzeljetek tegnap vendegsegben voltunk egesz nap a baratnomeknel, mert itt furtak ezerrel a hoszigetelo lemezeket a hazfalra. Emi annyira szereti a baratnomet, hogy nem aludt egesz nap, este nem akart hazajonni. Itthon Este 9-kor ajult el vegre, aztan aludt ma reggel 1/4 10-ig. Azt hiszem sajat rekordot dontott alvasban.Kép

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Dio

Koszi, nem kell, megtalaltam a neten.Kép

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Helló!

Megvagyunk mi is. Péntek este eljött anyukám, hát pont olyan rosszul voltam, hogy mégKép sajna a rókakomát sem úsztam meg. Szerencsére szombaton már jól voltam, a bál is jó volt, sokat táncoltunk, és a kaja se esett rosszul. Itthon Gergő jól viselkedett az anyuval, pedig csak másnap délelőtt értünk haza, szerencsére éjszaka is jól aludt.

nyelv
Vitázni én sem akarnék, de pontosan ugyanígy tudom én is, ahogy Manó és Nyuszi, hogy kifejezetten nem ajánlatos. Persze tényleg mindenki maga dönt.

Dec8
Jobbulást HannánakKép

pusz
Judy
Judy

Sziasztok
En is olvastam a nyelvoktatasal kapcsolatos cikketet es nagyon megoszlanak a velemenyek van akit azt tartjak hogy jo ha koran kezd nyelvet tanulni a gyerek es van akik ellenzik ezt szerintem mindenki maga donti el hogy mi is jo a gyerekenek. Nekem van ismerosom akinek a gyereke 4 eves es harom nyelvet folyekeonyan beszel, otthon a csaladba csak magyarul beszel a gyerek az oviba angolul es van egy bebisittere akivel franciaul beszel es en nagyon el voltam csodalkozva a gyerektol mert ha magyarul szolsz hozza magyarul beszel ha angolul akkor angolul es nem keveri a harom nyelvet egyaltalan
Az en kisfiam 15 honapos es mivel kulfoldon elunk nincs mas valasztasa neki mindket nyelvet egyszere kell elsajatitani. Itthon magyarul beszelunk vele de ha elkerul oviba akkor mar angolul fog beszelni.
mokuci

Sziasztok

Dec8
Jobbulast Hannank.Remelem tulelted a mai napot: )

Rit
Alex is maszkal a samlival anyukamnal,ugyhogy mar rendeltunk si neki egyet egy asztalosnal.Persze mindent eler O is vele: )
Nem kellett kulon ugyved,azt az ertekesito ceg adta es nem is kerult nekunk penzbe.A bankal is volt mar szerzodesuk ugyhogy nekunk nem kellett kersni megvolt az is.
Hat pedig csak ugy tudod megoldani ha el is kell adni a lakast az ujhoz,en is szerettem volna maradni,de hat a lakas ara kellett az ujba.
Mar csak 2 honap es kotoznuk,uuugy varom: )
Lehet neha olyat tlalni ami mar kesz,es a maradek lakasokat amikre nem volt lekotes meg erteksitik,csak sajnos inkabb anagyobb lakasok maradnak meg 90-100 nm korul mert azok a dragak.A mi hazunkban is van meg de mar mind 1+3 halos, mint a mienk.

Erika
Ja ilyet O is ragcsal,imadja a Hamletet: )Hat igen engem is rabeszelnek hogy majd jo lesz kesobb,na de addig is van ket nehez ev: )Bar az mindig lesz csak talan konnyebb ha az egyik ovis.
Nekem is cserelodtek a baratnoim,szingli mar nincs is,csak olyan aki vagy hazas vagy egyitt el de meg nincs gyerek.De erdekes modon veluk sokkal ritkabban talalkozunk mint azokkal akiknek mar van gyereke.
Persze olyan is van hogy csajok osszeulunk 4-5en (van benne gyerekes meg nem is)es akkor mindenrol beszelunk csak a babakrol nem: ))En ez is elvezem azert: )

Gumicukor
Kazi is van csak kedvem nincs,persze nem a fogyi miatt kene csak ugy de majd tavasszal tobbet leszunk kint : )

Judy
Jo hogy jol erezted magad: )Legalabb egy kicsit kikapcsoldtal: )

Idegennyelv tanitas
Szerintem is csak akkor jo ha az egyik szulo anyanyelve.Sajnos nalunk apa is magyarul beszel hozza mert en nem ertenem az arabot: )Majd kesobb szeretnenk jaratni tanarhoz.
A noverem gyerekei bar kulfoldon elnek es majdnem 3 evesek de meg csak most kezdik erteni hogy ket nyelv van otthon(sot nehea 3: ).Mar megkerdezik hogy ez vagy az mi angolul es az apjuktol meg hogy mi az magyarul: )Eddig mindig magyarul valaszoltak mindkettojuknek,pedig ertettek az apjukat is: )

Pusz
Kataa

Kép
Kép
kataa

Sziasztok!

Idegennyelv
Nalunk Aaron mar nagyon jol tudja mindkettöt, a nemetet is es a magyart is. ES nem keveri. Es szinte elöbb kezdett el beszelni, mint masok, akik "csak" egy nyelvet tanulnak. Ö mar itthon is hallotta a nemetet is, bar nem elünk együtt az apukajaval. Es persze most az oviban meg eleve...En elsösorban magyarul beszelek velük,de ha a gyerekekkel együtt olyan helyen vagyunk, ahol nem erti a környezet a magyart, akkor megprobalok mindent keszer elmondani.A gyerekek es a környezet miatt is. Ez nagyon jol bejön, csak nekem kell sokat beszelnem...Kép (nem gondKép).Vagy nem mindent forditok le, hanem ertelem szerint kb. minden masodik mondatot mondom a masik nyelven. Igy is azert mindenki mindent ert...
Rebek is megerti a nemetet, hiszen a papatol tanulta, meg, hat mi is az Aaronnal is beszelünk egymassal nemetül(van amit sokkal egyszerübb nemetül kifejezni, elmondani)Vagy egyszerüen szeretnem, hogy tudja, hogy valami bizonyos hogy is van nemetül.De azert leginkabb magyarul beszelünk!
Kb.ket es fel eves volt, a mikor elöször megkerdezte, hogy egy bizonyos szo hogyan van a masik nyelven.
MI mindig ugy mondtuk, hogy anyu mondja: viz, papa mondja: Wasser.Tehat az elejen nem volt nemetül es magyarul, csak anyu mondja es papa mondja.
En azt hallottam, ha a gyerek az anya pocakjaban lakva egy nyelvet hall, akkor elönyös hogy azt hallja megszületese utan is. Illetve az nem tesz jot neki, ha pocakban levökent pl. magyart hall, de mondjuk az anya elhatarozza, hogy csak nemetül fog beszelni vele...allitolag ilyentöl autista tünetek is alakulhatnak ki...De ezt nem tudom, de valahol hallottam!

Rit,
szerintem nem rossz, ha egy hetente egyszeri angolos napot csinaltok, ahhoz szerintem jol hozza tud szokni. Es föleg, ha fokozatosan törtenik a dolog.Kép
Hogy is van ez a kimenetel? Hova mikor? Mennyi idöre? VAnnak mar konkretumok is?

Mano,
en is dugtam kavicsot az orromba az oviban!:-) Az egesz alvas idöt töltöttem azzal, hogy kibanyasszam! De sikerült.
Anyu meg ovonö volt, es ö meselte, hogy valaki meg babot dugott azorraba, es az meg elkezdett duzzadni es orvossal kellett keszedetni! Az mar nagyon nem lehett mokas!

Költözes
Felmondtam a lakasberleti szerzödest, majus 31.-ig ki kell költöznünk...Izgi lesz! Ha meg nem a hazba, akkor Stephan lakasaba. Ideiglenesen. De en nagyon remelem, mar elkeszül addigra a haz!

Holnap fenykepezes lesz az oviban, a testverekröl csinalnak együtt is kepet! Nagyon kivacsi vagyok!
Rebekert meg csak 3/4 2-re kell mennem...Mar ilyen hosszu ideig van nelkülem! A kis csöpp....9 - 3/4 2-ig...azert fura!

Joccakat, Kryss

Szep napot, jo kedvet!
Kryss
Aaron (1999.X.13.)
Rebecca (2002.VII.23.)
Lea (2008.VI.19.)
Miriam (2010.X. 8.)
kryss

Kataa
mi is akkorát keresünk, most nézem a lehetőségeket. Úgy néz ki mázlink van. Tudod nálunk apa nevén is van egy lakás, csak az anyja a haszonélvező... szal úgy van, hogy szocpol felvételhez nem lehet ingatlan a tulajdonodban, sem a kiskorú gyermekedében... szal úgy volt, megszívjuk. Erre kiderült, hogy mégis lehet, ha az 1988. dec 31 előtt lett a tied haszonélvezettel terhelten. Kép az övé meg ilyen KépKépKép Úgyhogy most kitaláltuk, hogy vagy eladja a tulajdonjogot az anyjának - akkor több kp-nk lenne, vagy nem, de ez nem gátolhat meg a költözésben. Ezt meg mindenképp eladjuk, a hitelt visszafizetjük és felveszünk ifjú házast + szocpolt. Úgyhogy most jobb a kedvem, ma megyünk az egyik bankba egyeztetni, aztán nézzük a többit. Ami gáz, hogy a szocpol nem változott, két gyerekre 1.6milla továbbra is KépKépKép
arrafelé mennyit kóstál most egy 1+3as????

Kryss
örülök, hogy te legalább ezen a véleményen vagy, úgy tűnik senki sem gondol bele, hogy a nyelvi oviban, suliban szintén nem anyanyelvi tanártól tanul az ember.Attól meg nem fog nem megtanulni magyarul ha most mást is hall.
Mi Zélandra készülünk, a párom környezetmérnök, úgyhogy lenne meló is, csak nem frissen végzetteknek, úgyhogy most itthon elhelyezkedett, aztán remélem nem is olyan sokár léphetünk. Bár én még szeretnék most megcsinálni egy sulit gyorsanKép

rit

rit

anemona7

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?