Új privát üzeneted érkezett!

Boldog Karacsonyt Mindenkinek!

Kép

Gyöngyi

Kép Kép
gyerc

Sziasztok!!!
mennyi szép fotó!
Szuperül lement az ünnep, a gyerekek nagyon örültek mindennek, annyi mindent kaptak a rokonságtól, hogy a felét el is dugtam :D jó lesz később!
Én viszont jó beteg lettem 24-ére, az a nap még lement, másnap már full láz, alig éltem.. :evil: most már csak a gyengeség és a beállt torok, nomeg a köhögőrohamok kínoznak :(
remélem Ti szerencsésebbek vagytok, és mindenki egészséges!!! Bár amíg a gyerekek azok, addig nem bánom, én lehetek beteg.

Kép
nettke

Nettke, csatlakozom Hozzád. Én 25-e óta vagyok beteg. Totál KO, lázasan feküdtem egy teljes napot. Nálunk ugye a gyerekek kezdték 22-e körül, és ezt kaptam el én is, csak nekem teljesen a gyomromra húzódott. A részletektől megkíméllek Benneteket. Szóval nálunk egész másként alakult a karácsony, mint ahogy terveztük: végig itthon, betegen. Most már kezdünk kilábalni. Remélem holnaptól megy minden a tervek szerint....

Amúgy el voltunk itthon is, jó volt négyesben. Jó volt játszani, együtt lenni. (Azért hiányoztak a családtagok....), Rossz volt folyamatosan azon sakkozni, hogy vajon tudunk-e menni vagy nem. 25-én este pl. bepakoltunk, de aztán Luca...szóval most itt állunk bepakoltan, és majd megyünk...valszeg 2-3-án.

Várom a karácsonyi beszámolókat!

Viki

KépKép
vikóka

Sziasztok!

Hát,Lányok,ez nem hangzik valami jól!Mindkettőtöknek jobbulást kívánok!
Nálunk minden rendben volt és senki nem beteg!!! :D :D :D (na jó! :roll: a kötőhártya-gyulladást már nem tekintem annak.Valszeg igaza lesz a dokinéninek,hogy valahol mindig marad 1-2baci,ami aztán gyógyszer,szemcsepp-mentes napokon elkezd szaporodni)
Mi is rengeteg ajándékot kaptunk és mind nagyon szuper!Van ami még nem is volt a kezükben,de még hosszú a szünet! :wink: Szerencsére apa ma is,holnap is itthon van még,így élvezzük az együttlétet és próbáljuk kipihenni az ünnepeket.A fiúk úgy kipurcantak ebben a jövés-menésben,hogy ma reggel 1/2 9-ig aludtak. :lol: (Isten tartsa meg jó szokásukat!)
Képeket majd teszek fel,csak még nem értem rá átölteni a gépre.

Többiek merre vagytok?

Edit

Kép

Kép
edit73

Sziasztok,

Nettke, Vikóka,

Gyakorlatilag nem ismerek olyan családod, ahol ne lennének betegek - nemcsak a gyerekek. Nálunk Árpi haldoklik, én egész jól vagyok. A gyerkőcök meg taknyosak, de ez még belefér.
Sajnálom, hogy rosszul voltatok :cry: :cry:

Edit,

Mindenképpen várjuk majd a képeket! Mi mind a ketten szerencsére csak január 5-én megyünk dolgozni, úgyhogy még több, mint egy hét hátravan a szabadságból :)

Mi még nem vagyunk túl a karácsonyi rokonlátogatáson. Tegnap jöttünk haza az én családomtól a Mátrából, holnap reggel indulunk Móvárra a másik nagyiékhoz. Úgyhogy az ajándékosztásnak koránt sincs vége... A fiúk már eddig is baromi sok mindent kapnak, és még hátra van a dupló luxus vonatkészlet, a nagy tűzoltóállaomás és két összeszerelhető Roary.
Nem tudom, hogy ti hogy vagytok vele, de engem elég rosszul érint ez a rengeteg új játék. Azt látom, hogy nem tudnak hirtelen mihez kapni, annyi sok újdonság van körülöttük. Pedig már eltettem egy csomó legót, amit kaptak...

Viszont most tök boldog vagyok, mert márciusban megyünk Londonba :lol: :lol: Imádom azt a várost!

Detti

KépKép
kiliman

Detti!
Jobbulást nektek is!
Londonért lehetsz is boldog!!!!Kettesben mentek?Hány napra?
Milyen ilyenkor a Mátra?
Nálunk is első körben az volt,hogy nem is tudtak mit kezdeni a játékokkal,ott nyígtak fölötte.Aztán ma,hogy nyugi volt,leültünk együtt és 2-3játékkal játszottunk felváltva.Most már kapizsgálják,hogy melyikkel mit kell csinálni és úgy látom,élvezik.
Ami nálunk egyáltalán nem jött be: az a duplo tűzoltóállomás! :oops: :cry: Ellenben a dínós legon veszekednek (ha ezt tudom,akkor veszek 3dínos legot és akkor még anyagilag is jobban jártam volna!)
A tefal konyha viszont telitalálat volt!Meg a Burder dzsippek is!Kaptunk képességfejlesztő fa játékokat is (részben társas),ez is kedvencek lesznek,de még tanuljuk a szabályokat.
A roarys pizsama és a tányérszett (névvel és személyre szabott figurával) is állandó használatba került! :lol:
A többi egyenlőre nincs használatban!Illetve a Wader garázs+autópálya meg lent maradt anyóséknál,mert itt már nem fér el (no meg oda is kell valami játék)

Judyt!
Jelentkezz be,légy szíves,ha erre jársz!Jöttök tavasszal a Kolpingba?Sikerült döntenetek?

Edit

Kép

Kép
edit73

Sziasztok!

Bocsi, hogy ide "pofátlankodok", de én 20 hetes terhes vagyok és úgy néz ki, hogy 3 manóm lesz május közepe táján :) és hát lenne egy pár kérdésem majd hozzátok ha nem baj :)

puszi, Nóri
norica

Szia Nóri!

Üdv itt!Gratulálok!!! :lol: Milyen érzés?Mit szóltatok hozzá?Család hogy várja a piciket?Első babák?
Nekem is hármasikreim vannak,3kisfiú és 3,5évesek.(+ egy 12éves nagyfiú)Enyémek is májusi babák. :D
Kérdezz bátran!Ha tudok,segítek!

Edit

Kép

Kép
edit73

Köszönjük :)

Hát nagyon fura mivel én nem vagyok egy olyan anyatipus és én csak egy gyereket szerettem volna de így sikerült és mostmár örülök neki :) én azt hitem, hogy többes ikrek csak mesterséges úton lehetnek,de úgy látszik hogy nem:) benne volt a pakliban, hogy esetleg ikrek lesznek mert a párom családjában vannak ikrek, de hogy 3...hát meglepődtünk mikor mondták :)

Hát eddig úgy néz ki, hogy 2 kislány, a harmadikat nem tudják még, de jó lenne ha az kisfiú lenne :)
Igazából olyan kérdésem lenne elsőnek, hogy egy szobába legyenek, vagy külön?Mert azt biztosan nem szeretném, hogy velnk is egy szobába legyenek, de azt nem tudom, hogy a babáknak hogy lenne jó. :?

köszönöm előre is. puszi:)
norica

Nóri!

Ez a te habitusodtól (na meg a párodétól is) függ.Meg ugye a lehetőségektől.
Én egy szobába tenném őket( mieink most is együtt vannak),mert ők nagyon megszokják,mire megszületnek, egymás közelségét. Attól ne félj,hogy sírásukkal felébresztik egymást!Illetve valószínűleg fel fogják ébreszteni,de!!!Én azt vettem észre,hogy ők is tudják,miért sír a másik.És ennek alapján reagálják ezt le.
Amúgy meg amikor még esznek éjszaka,jó is ha ébresztik egymást,mert így tudsz egyszerre etetni.
De ha van lehetőségetek arra,hogy külön szobába kerüljenek a gyerekek,akkor idővel majd úgyis meglátod,hogy nekik mi a kényelmesebb,mennyire zavarják egymást és akkor szétválaszthatod őket!
Amúgy amíg éjszaka esznek a babák,szerintem kényelmesebb,ha legalább veled egy szobában vannak (illetve ha te beköltözöl hozzájuk)!Gondolj bele: az első hetekben egy éjszaka 3szor eszik egy baba.Azaz 3babánál ez lehet akár 9alkalom is,ha nem egyszerre etetsz vagy szétcsúszik a napirendjük.Megterhelő ez akkor is,ha velük alszol!Hát akkor ha még át is kel rohangálnod egy másik(harmadik,negyedik) szobába.Főképp éjszaka lesz nagyon fontos,hogy gyorsan "letud" az etetéseket,hogy te is tudj valamennyit pihenni.Ilyenkor pedig minden apróság (pl hogy egy karnyújtásnyira legyenek) sokat (értékes perceket) számítanak!!!! :wink:
Az egyebekről már nem is beszélve!!!!
Te jól vagy?Nagy már a pocid?Hogy bírod?Nevek vannak már?Párod mit szólt a 3babához?Merre éltek?lesz segítséged (család vagy külső személyek?
(nekem is spontán - hormontabletta mellett - fogantak a fiúk :wink: )

Edit

Kép

Kép
edit73

Nóri,
én vagyok a másik 3asikres, két lány, egy kisfiú, 3és fél évesek - mi Editékkel együtt, 1 hét különbséggel születtünk :D
Szoba: naná, hogy egy szobába!!! És még sokáig egybe, szerintem. Nálunk speciel fel se ébresztették egymást, annyira szokva voltak egymáshoz, ne feledjük, nekik az lenne fura, ha tesók nélkül egy üres, csöndes szobában kéne aludni!!!
Hol éltek, hol fogsz szülni?

Detti,
hurrááá, London, de jó!!!!!!!

Vikó,
háát, jobbulást Neked is!
Meg akarok halni a köhögéstől, már múlt éjjel óta fuldoklom. És holnap meló :roll: Kapják csak el szegény betegek is.. de hát nincs aki bemenjen, szóval muszáj.

Kép
nettke

Sziasztok!

Köszönöm a tanácsokat, Nekem nincs 3-as ikrekes ismerőseöm akitől tanácsot kérhetnék, szóval megfogadom amit mondotok, és egy szobába teszem őket.:)

Edit,
Kösöznöm kérdésed a helyzethez képest jól vagyok, bár még mindig van mikor hányingerem van. :? A pocim már most majdnem akkora mint a testvéremnek az utolsó hónapban sem volt (igaz neki csak egy babája volt:)), deén élvezem nagyon a terhességet.:).
A párom is nagyon meglepődött, mert ő sem számított egyszerre 3 manóra:) De nagyon aranyos, nem engedi már most sem hogy dolgozzak, mindenben segít,kiszolgál (élvezem is nagyon :P )

Nevek: mivel itthon vagyok nagyon sok időm van a neveken gondolkozni, és a lány nevekkel nagy bajban vagyok mert nagyon sok tetszik. Abban már megegyeztünk hogy mind3 Manónak szeretnénk 2. nevet is. Tetszik a Roxána, Jázmin, Dóra, Zsófia,Flóra de még nincsenek végleges variációk:) Fiú név az könnyebb,bár még azt se döntöttünk Levente,Dávid,Kristóf vagy Máté :)

Lesz segítségem hála istennek, mindkét nagymama, dédmama, nagynéném, testvérem :)

Nettke,
Mi is 2 lány, 1 fiú felállást szeretnénk :) SZigetszentmiklóson lakunk, és a Kútvölgyiben fogok szülni ha minden jól megy:)

Azt szeretném kérdezni elsősorban Nettkétől maradva a szoba témánál, hogy mikor nagyobbak lesznek akkor a lányok lesznek egy szobában, és a fiú külön, vagy mind3-an együtt vagy külön?
És még azt, hogy te hogy öltözteted őket? a lányokat egyformába vagy sem?

Kicsit hosszúra sikeredett :)
Puszi, Nóri
norica

Szió Nóri!
Üdv köztünk. Először is gratula a 3 pocaklakóhoz, aztán meg csak annyi, hogy A VILÁG EGYIK LEGKLASSZABB DOLGA IKRES ANYUNAK LENNI! Igaz, mindenki másként éli meg a dolgot, én életem egyik legnagyobb ajándékának tartom, hogy ikreink vannak. Nem mondom, hogy könnyű, főleg az eleje, de mindent megér!
És, hogy itt vagy köztünk, meglátod csúcs ez a fórum. Én imádom!

Ami minket illet: jövünk felfele a lejtőn: Luca és Bence már szinte egészségesek (napi egy-két köhintés, két orrszívás), Apa nem kapta el, én viszont csak lassacskán javulok. Bízom benne, hogy már nem lépünk vissza, mert holnap végre lesz normális ünneplés is nálunk: keresztszülős karácsony!Mindig tuti szokott lenni!

Nettke!
Nekem tudod mi jött be fuldoklásra: Calcimusk ampulla. Jó, nem az üveget rágom el ;-), hanem megiszom a tartalmát egy kis vízben.

Cat!
Képzeld ma délután elmélyültem az Ikresek könyvben, és szerintem tök jó. Igaz kb. a felénél tartok, de szerintem hasznos lett volna számomra, ha korábban létezik egy ilyen könyv. Lécci add át gratumat a szerző csajoknak!

Figyu Hölgyek! Lassan szervezni kellene a januári talit! Vélemény?

Viki

KépKép
vikóka

Vikóka,
tali jöhet... ha egyszer meggyógyulok :lol: :lol:
Ötletet kipróbálom, köszi!

Nóri,
szép nevek :lol:
Szoba-kérdés: szerintem majd egyszer Beni fog csak külön szobába menni, majd ha nagyon ölik egymást kamaszkor környékén. A 2 lány valszeg marad együtt, szerintem ez nem is baj, nomeg akkor nekünk ki kéne költözni, ha mindet külön akarnánk altatni a házban. :lol:

Kép
nettke

ja, Nóri,
azt még akartam írni, hogy nincs olyan "anya-típus", aki készen állt egy ilyen hírre, hogy 3 baba egyszerre jön. Én igazán örültem, de én aztán tényleg minden vagyok/voltam csak ősanya-fajta nem, dehát lassan belerázódik az ember, adott a feladat, meg kell oldani. Élvezd a terhesség minden percét, amíg lehet :lol:
Később nekem már igazán "terhesség" volt.

Kép
nettke

Szasztok,

Nóri,

Üdv közöttünk! A 3 babához gratulálok, nagy feladat lesz, az biztos! Nekem két fiam van, 3 évesek, de pont tegnap tartottam ott, hogy feladom az egészet :(

Csajok, segítsetek!!! Egyszerűen képtelen vagyok kezelni a vitákat, a hiszti-kirohanásokat. Bernát ordít, ha valamit nem kap meg, és mivel Á. nagyon nehezen viseli az ordítást, ezért ő enged neki. Én tegnap azon gondolkodtam, hogy ha így folytatódik a nevelésünk, mind a kettő a börtönben végzi :roll:
Azon gondolkodtam, hogy lehet, hogy az is baj, hogy most annyi mindent kaptak, és nem tudják már értékelni. Az időjárás is rátesz egy lapáttal, mert nem tudunk állandóan kint lenni, biciklizni. Be vannak zárva a lakásba, és egymást tépik. Nekem meg már elfogyott az energiám, hogy a nap 24 órájában folyamatosan foglalkozzam velük! Egyszerűen nem megy! Néha-néha otthagyjuk őket a nagyiknál (mint pl. most is, Árpit a kórházban vizsgálják, én meg itt ülök a gép előtt apósom szobájában...), de azt látom, hogy már a nagyszülők is kezdik feladni:-(

Szóval most nem érzem annyira boldog ikres anyukának magam:-(

Már azon is gondolkodtam, hogy lehet, hogy az a barátnőm csinálja jól, aki minden nap odaadja az anyjának a gyereket néhány órára. Eddig ki voltam rajta akadva, hogy állandóan egyedül járt vásárolgatni, kávézgatni, az összes mozifilmet látta. Nem is értettem, hogy mi a fenéért szült akkor gyereket???? De mostmár lehet, hogy neki adok igazat??? Nem tudom...

Vikóka,

Mi most a kórházban ülünk Mosonmagyaróváron, mert Árpi olyan szarul van, hogy a tüdőgyógyásszal kell megvizsgáltatni... Úgyhogy jobbulást neked és Nettkének is!

Januári taliban benne vagyok, csak menjünk!

Edit,

Akkor te ráállsz a Kolpingra?

Detti

KépKép
kiliman

Sziasztok!

Kolping -hétvége: április 17-19!!!!!!

Csajok!
Kérek mindenkitől gyorsan adatokat a nyedit@freemail.hu-ra,mert elküldeném az ajánlatkérőket!Szülők neve, lakcíme, telószám, gyerekek neve és életkora, elhelyezés (milyen szobát kértek),eddig hányszor jártatok ott,kívántok-e üdülési csekkel fizetni (ha igen,akkor ennek összege) és egyéb kérések!
Ha nem felel meg a szobában lévő magas heverő,akkor lehet pótágyat is kérni!!!!
Illetve akinek mindegy,milyen elhelyezést kap,az írja meg az is!Ilyenkor az olcsóbb megoldást ajánláják fel (azaz ami éppen szabad:ha egybenyitható szobák vannak,akkor azt,ha meg apartman,akkor azt)

Köszi!!!!
Edit

Kép

Kép
edit73

Detti!

Ez nem hangzik túl jól!!!Majd jelentkezz,hogy mi van Árpival és jobbulász kívánunk neki!
A nyáron nálunk is ez volt a helyzet!Szerintem ez életkori sajátosság,mert úgy rémlik tavaly ilyenkor Cat is erről panaszkodott. Kinövik, a tavaszra tuti jobb lesz!Amúgy nálunk is nehezebb velük,ha nem tudunk levegőn lenni. De a nyáron még ez sem segített.Kellett néhány alapszabály,amit mindketten betartattunk velük.
Amúgy meg nem kell a nap 24órájában velük foglalkozni.Lassan meg kell tanulniuk egyedül is játszani!A lényeg,hogy a nap egy bizonyos részét (nálunk ez a déutáni alvás és a vacsora közti időszak) mindig együtt töltsétek. Azaz tanulják meg a gyerekek,hogy akkor velük játszotok,együtt vagytok.Máskor pedig lehet anyának-apának dolga,így nekik együtt kell játszaniuk.
Én azokat a játékokat elteszem,amin rendszeresen összevesznek.És ezt meg is mondom nekik!Amikor visszaadom,újra felhívom a figyelmüket arra,hogy ha összevesznek rajta,megy vissza a szekrénybe.(és meg is teszem!)2-3szor bepróbálkoztak a nyáron ezzel,aztán rájöttek,hogy jobb ha egyezséget kötnek.
Illetve ha valamin veszekednek,akkor most már tudják,hogy egyik játszhat vele 5percig,majd oda kell adni a másiknak!Én figyelem az órát és szólok,mikor kell cserélni.Aki nem tartja ezt be vagy cirkuszol,az megy a "gondolkodó-sarokba".
Hetekig ment ezen a hiszti,vita,sok-sok üvöltés és őrjöngés volt,mire megtanulták a szabályokat!Neked és Árpinak kell felállítani azokat a szabályokat,amiket mindketten képesek vagytok betartatni a fiúkkal!Akkor lassan biztos,hogy javulni fog a helyzet!
Én nem adnám ilyenkor a fiaimat oda a nagyszülőknek!Mert lehet,hogy ott szót fogadnának,de itthon attól még feszegetnék tovább a határokat!
(mondjuk nálunk ez fordítva van:amit itthon nem engednek meg maguknak,azt anyóséknál tuti!)

Edit

Kép

Kép
edit73

Sziasztok :)

Én jól lemaradtam a boldog karácsonyról, utólag meg ... :)
De akkor most előre:

MIndenkinek nagyon boldog új évet kívánunk!

Mi anyósomáknál voltunk. Tegnap jöttünk haza töméntelen játékkal. Még a felét sem fogták fel, de van néhány sláger, ami már most is állandó használatban van. És három kép:

Kép

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Detti,
megértelek...
most a sok együttlét, nomeg a bőség zavara (ajándékok) nagyon elrontják őket. Állandósult hiszti és szülőnyúzás, makacsság, szófogadatlanság. Ja, és nem akarnak ám kimenni, maradjunk bent! Tavaszig ha ez lesz, én kipurcanok...
Én azt csinálom - persze ez egyáltalán nem jó, de nincs jobb ötletem: 1., kiabálok, 2., elveszem a játékot, 3., elzavarom (emeletre, sarokba stb.). Aztán ha nagyon sír, megsajnálom, és megvígasztalom. Nem túl következetes, de a hirtelen mérget kiadom, és a gyerek érzi, hogy nem jót csinált. Ha nem sír, akkor meg vagyok lőve.. :roll: akkor úgy szoktam hagyni..
Piszok nehéz ikres szülőnek, lenni, mi őrlődünk rendesen a feladat súlya alatt. Mikor kisebbek voltak, feleennyi gond nem volt. Persze most meg sokkal több az öröm bennük :D

Árpinak jobbulást!!!!!!

Kép
nettke

Hello!

Nettke, Árpi, Vikó

Jobbulást!!!! Az én gyomrom most állt helyre másfél hét után a nagy hányás után. :roll: Most érzem úgy, h talán megmaradok és még fogok tudni enni ebben az életben. És érdekes módon fogyni nem fogytam egy dekát se. :evil:

Januári tali mindenképp legyen!!! Sőt, azt se bánnám, ha lenne kettő is, meg febr is-fel kell tankolnom belőletek a nagy kaland előtt. :D Balettcipő? Iguana?

Karácsony: nálunk nem kaptak olyan egetverően sok mindent, kaptak viszont rengeteg könyvet. Tőlünk konkrétak 2 félét kaptak, mégse tudtak vele mit kezdeni, nem látszott rajtuk a nagy öröm-úh jó csalódott voltam. A fát is együtt díszítettük és esküszöm tavaly jobban élvezték és okosabban csinálták mint most.

Detti

Nálunk is megy a nyígás mindenen, nem tudom mi lesz velünk 3-6 hónapig ovi nélkül. :shock: Nálunk is nyáron kezdődött ez a rém korszak, de azóta se csengett le, mindig egymást szivatják, vagyis Dá Nikit. Akár játszom velük, akár nem. Még akkor vannak el a legjobban, ha ébredéskor kettesben vannak. Ha mi is ott vagyunk, megy a műsor, ha nem ,akkor is és rohannak nyígni, h ezt csinálta a másik meg azt csinálta. :twisted: Ha már nagyon zizik, először szobába küldöm a szivatót, majd kirakom az ajtó elé hűlni. :) Ez hatni szokott. :lol: Sőt, néha a fenyegetés is elég.

Nálunk is az a baj, hogy Robi sokkal engedékenyebb, elég ha Niki elkezd visítani és máris mindent megkap. Nekem külön szarul esik, h így rám haragszanak, mert mindig én keménykedek velük.

És az alvás továbbra is katasztrófa-és nem vagyok hajlandó belenyugodni, h éjfélig a nyakamon lógjanak. :evil:

Nóri

Üdv itt és gratula! Sztem indulj ki a közös szobából, sőt, nálunk is első 3-4 hónapban velünk aludtak, utána férjem szállította a szopni vágyót az ágyba. De nálunk, ha lett volna rá lehetőség, már 1 éves koruk előtt különraktam volna őket, mert totál más az alvásigényük. A lányom kicsi kora óta nehezen alszik el és kevesebbet alszik. Ez most már kb 2 éves koruk óta gond, mert a fiút is ébren tartja, egymást hergelik alvás helyett. Dávid viszont így kibírhatatlan, mert nem alussza ki magát. Nálunk nagyon érik a külön szoba nekik, amint lesz rá lehetőségünk, kipróbáljuk.

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Nettke,Detti!
Bocs,de olyan jókat röhögök!!!! :roll: :wink: Gond ezekkel a gyerkőcökkel?Szófogadatlanság?Szülőnyúzás?
10év múlva örülnétek még ennek az állapotnak!!!! :shock: :shock: :roll:
De tényleg nehéz!!!Viszont amikor jók és okosak,akkor öröm van bennük!!!! :lol: :lol: :lol: És ezek a pillanatok kárpótolnak minden kínért.

Brigi!
Gyönyörűek a csajok! :D

Cat!
Kösz az adatokat és a gyorsaságot!

Csajok!
Ti is,ti is!!!Mert ha ma megjönne mindenkitől,holnap alvásidőbe elküldeném az ajánlatkérőket!

Edit

Kép

Kép
edit73

Kép

Kép

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Sziasztok:)

Nettke,

Köszönöm szépen a választ, és először én is arra gondoltam, hogy majd a két leányzó lesz egy szobában ( ha meg a 3. babó is kislány akkor meg majd meglátom, hogy hogy viszonyulnak egymáshoz :?
Arra nem válaszoltál, hogy a két kislányt te hogyan öltöztetted? egyformában vagy nem? Mert amint kiderül, hogy milyen nemű a 3. baba elkezdünk majd vásárolni és nemtudom, hogy miket vegyünk.

Detti,
Köszönöm szépen:) hát elég rosszul hangzik amit írtál, de kívánom, hogy minden rendbe jöjjön:) Én is előre félek majd, hogy mi lesz ha már mind3-an elindulnak majd meg elkezdődik a "dackorszak" :shock: .

Brigi,
Nagyon szépek a kislányaid:) És tőled pedig azt szeretném kérdezni, hogy én is csináltam ilyen vonalzót, ami a terhességem időszakát mutatja, de nem tudom, hogy ide hogyan kell betenni az aláírásomhoz :?

puszi

Nóri
norica

Nóri :)

Üdv közöttünk! Gratulálok!

A profilban az aláíráshoz bemásolod vagy a html vagy a phpbb kódot. Automatikusan frissül minden belépéskor.

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Norica :)
Üdv. közöttünk. Gratulálok a 3 babához. Ne izgulj én sem voltam egy ősanya típus, csak 1 babát akartunk, mégsem adnám most őket semmiért. Valahogy az anyaság anyatigrissé változtatja az embert, és védi, ápolja, óvja a gyerkőceit, adja magát,hogy teszi a dolgát. Ezek a kis piszkok észrevétlenül teljesen átalakítják az ember életét. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy sosem hiányzik/zott a régi életem, de tényleg annyira édesek, és olyan büszke rájuk az ember, hogy megéri a sok küzdés.

Nekem az első 6 hónap szörnyű volt, maga a túlélés, ne ijedj meg, ha reménytelennek látod majd a helyzetet. Utána egyre jobb és jobb. :P

Edit :)
Csak benéztem gyorsan délután, mert vendégeket vártunk, így mielőtt megjöttek leírtam az adatokat. Judyttal az ünnepek előtt beszéltem, azt mondta, hogy nem jönnek a Kolpingba, anyagi okokból és a távolság miatt. :(

Detti :)
Jobbulást Árpinak! Hogy van? Antibigyót kapott?

Tavaly nekünk is volt egy ilyen megőrülünk korszakuk a fiúknak. Mondjuk akkor a cumi elvételével és a sok karácsonyi ajándékkal magyaráztam a dolgot. Szerintem az utóbbi kiakasztja őket. A hétköznapokban vissza fog majd állni a rend.

Én a helyedben nem adnám anyóshoz őket, ti húzzátok meg a határvonalakat, és büntessétek a renitenst. Meg kell találni a gyenge pontjaikat.

Brigi :)
Nagyon helyesek a gyerkőcök! Látom a tündérjelmez favorit volt a csajoknál. Az én fiaim is kaptak jelmezeket a teszveszről, a legeltaláltabb ajándék lett. :D

Nettke :)
Sorstársam! Én is dolgozom holnap sajnos. :(

Hogy bírja Sári a cuminélküliséget?

Vikó :)
Jobbulást nektek is. Remélem azért el tudtok majd utazni.

Megcsináltam a halragut, nagyon nagy sikere lett. :D

Rólunk: Mi alul ajándékoztuk magunkat a fiúknak, így nagyon jól sikerült a karácsony. :D Tőlünk csak 1-1 legot kaptak, a jelmezeket, és 1-1 laptopot, amit el kellett venni tőlük, mert minden funkciójában elviselhetetlenül zenélt. Viszont így nagyon szépen eljátszottak az 1-1 legoval, nem volt a bőség zavara. Jót táncoltunk a jelmezekben, igazán klassz szentesténk volt. Apósomat is sikerült hazatoloncolni még aznap, így lenyugodtak a kedélyek. Viszont azóta folyamatos vendégjárás van, és többnyire mi fogadjuk a vendégeket. Nekem kezd terhessé lenni a dolog, mert ugye ezekre mindig készülni kell, sütök,főzök, és persze hízok is. 8) Baromi fáradt vagyok. Még holnap este is lesznek vendégeink, munka után. Úúúúgy szeretnék semmit tenni pár napig.

A fiúk bár tényleg nem lehet panaszom jól viselkednek, de kezdik ignorálni a délutáni alvást. Így csak kb minden másnap alszanak délben. Amikor nem alszanak, akkor viszont este 1/2 9-kor maguktól mennek aludni. Ha alszanak, akkor meg este 1/2 11-kor. Nem tudom melyik jobb. Régen azt hittem ha nem fognak aludni akkor én abba belehalok. Mostmár kezdek belenyugodni, mert akkor este van magamra egy kis időm.

Ha kimegyünk és kinti túrázás, játszózás van, akkor elfáradnak és van alvás. Ha csak itthon vagyunk, vagy vendégség van, akkor már nem alszanak. Viszont akkor délután nem szabad autóval menni velük sehova, mert bealszanak. Szóval megint taktikázni kell velük mint apró korukban. :roll:

Pusza és jó éjszakát!

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Brigi.
Köszönjük szépen :)
Lehet,hogy én vagyok a béna,de nem tudom hogy hol kell a profilba az aláírást megcsinálni :oops:

Cat.
Köszönöm a gratulációt meg a bíztatást is :) Csodálatosak a kisfiaid:)
hát nagyon félek, hogy mi lesz velem 3 Manóval :? dde majd csak megszokom.:)

puszi
Nóri
norica

Edit,
ne nevess, Te sokkal tapasztaltabb vagy, legalább kipróbáltad már az egy-gyerek-szituációt is!! 8) Dettivel mi most szembesülünk ezekkel először, és bizony nyögünk a feladat súlya alatt :roll: Nem véletlen, hogy ha probléma merül fel, akkor Te szoktad itt a fórumon a legkövetkezetesebb tanácsokat adni, azért tényleg nem mindegy, hogy átélted-e ezek már, vagy csak most nézel, mint a moziban...
De komolyra véve, tudom, hogy ez a kamaszkorban csak nehezebb lesz. Ez a tudat viszont nem segít azon, hogy néha most is vacak. De én nem akarok panaszkodni, csak azért írtam, hogy Detti tudja, nincs egyedül ezekkel a gondokkal. Nekem szokott segíteni ez a tudat! :lol: :lol:

Nóri,
ruhák ügyében, én soha nem törekedtem az egyforma öltöztetésre, de azért csecsemő korban ez még tök mindegy. A ruha beszerzésnel csak arra figyelj, hogy mivel valószínűleg elég picinek fogtok Ti is születni, az első időkre a legkisebb méreteket vedd, azt hiszem mi 44-50-eseket hordtunk sokáig!

Brigi,
milyen szépek a csajok!!! De jó ez a tündérjelmez!!! Hol vettétek?
Emese milyen nagy babus már. Bűbáj a mosolya :lol: :lol:

Kép
nettke

Cat,
én is úgy veszem észre, hogy ha egész nap bent vannak, már nem fáradnak ki annyira, hogy igényelnék az alvást d.u. Persze letesszük őket csendespihenőre, próbálkozunk.. :)
Cumi fel sem merül már. Valamikor azt mondta Sári az egyik cumis játékbabát ölelgetve, hogy "kiskorunkban mi is cumiztunk". És ennyivel le volt zárva. Viszont nehezebben pihen el, hosszabb az elalvása. Háát, ennek bele kell férni..

Ti milyen jelmezt vettetek?
Vendégjárásért részvétem!!! Nekem csak a 25-e volt ilyen, elég is volt.

Vikóka,
el is felejtettem, én is megcsináltam a halragut, naggyon finom volt!! Köszönjük a receptet! :lol: És ez a pangasius még csak nem is volt egy drága hal, és nincs egy kósza szálka se benne! gyerekbarát :lol: :lol:

Kép
nettke

Nettke!
Ne vedd komolyan! :wink: Csak nekem azokon a nehéz pillanotokon nagyon sokat segít,hogy ránézek a Dávidra,eszembe jut,mi vár rám.... És jót röhögök azon,hogy épp min is bosszankodom!!!! :roll: :wink:
De tljesen átérzem ezt a dolgot,mert sokszor nagyon kimerítő és végeláthatatlannak tűnő helyzet!Viszont mint mindenre,erre is hat a babanetes panaszkodás!!! :wink: Amúgy meg panaszkodj csak nyugodtan!Azért vagyunk!
Örülök,hogy a cumi kérdés ilyen gyorsan megoldódott!És milyen jó már így neki is meg nektek is!
Adatokat tessék küldeni!(bár lehet hogy a tieteket tudnám még fejből is,de nehogy elírjak valkamit)

Kép

Kép
edit73

Brigi!
Micsoda gyönyörű baba Emese!!!És mennyi haja van!

Nóri!
Újat vásároltok a babáknak vagy használt is szóba kerülhet?Néztél már babakocsit?

Cat!
Kár,hogy Judyték sem jönnek.De érthetőek az ellenérvek!
Sajna a többiek nems trapálják magukat az adatokkal,így most még nem tuom intézni.De remélem,az újév első napjaira összáll a dolog.

Detti!
Mi van Árpival?Mit mondtak a kórházban?

Edit

Kép

Kép
edit73

Edit,

Nálunk most szerintem az a legnagyobb baj, hogy Árpi beteg (mellhártya-gyulladása van :( ), sokat kellene pihennie, én meg egyedül nagyon nehezen viselem őket. Mind a ketten érzékenyebbek vagyunk, hamarabb begurulunk, és a fiúk ezt szépen ki is használják.

Egyébként ne azt képzeljétek, hogy taliga-számra tolták be hozzánk a játékokat :roll: De elég nagy a rokonság, és majdnem mindenkitől játékot kaptak. Mi pl. 1-1 Roary távirányítós autót meg 1-1 könyvet vettünk nekik. Anyukám nem is vett nekik "nagy" dolgot: Bernát kicsi autót kapott, Ambrus meg katonabácsit.
Az a baj, hogy mindennap kaptak valamit. És még ma is, mert a sógornőmmel csak ma fognak találkozni. Ő meg nem sajnálja a pénzt semmire... Tudom, hogy én is mondhattam volna megállj, de jövőre biztos, hogy okosabb leszek!

Cat,

Vasárnap nem aludtak a fiúk nálunk sem. Eredmény: olyan 6 óra körül olyan, de olyan fáradtak voltak, hogy csak hisztizni meg nyávogni tudtak. Okés, elaludtak fél 9-kor, de az a két óra!!! Nálunk egyébként este 9-kor legkésőbb alvás van, úgyhogy inkább aludjanak délben 2 órát, de ne legyen az a hiszti.

Egyébként nekem pont ma jutott eszembe, hogy de jó volt 4 évvel ezelőtt... Legyen bűntudatom???
Viszont vettem egy gyönyörű csizmát és hozzá egy táskát, és ez egy kicsit megnyugtatott :lol: :wink:

Ja, és a legó vonat nagyon bejött nekik. Igaz, hogy veszekedtek, mert csak egy vonat volt hozzá (és mi gyorsan elrohantunk venni egy másikat is... no comment), de tetszik nekik.

Brigi,

Nagyon szép baba Emese! És annyira hasonlít a nővéreire! És persze a lányok is nagyon szép tündékirálynők voltak!

Nettke,

Köszi, amit írtál. Nekem is könnyebb egyébként, ha látom, hogy nem csak én vagyok egyedül a bajommal. Megnyugtat, hogy más is szenved :wink:

Edit,

Majd megírom az adataimat, de lehet, hogy csak már holnap, mert most rohanok dokihoz.

Lilla,

Ajtó előtt nálunk is szoktak állni. A main már túl is vagyunk... Valamennyire tényleg szokott hatni.

Detti

KépKép
kiliman

Nettke :)

A teszveszröl vettem pár darab jelmezt a fiúknak. Telitalálat, mert nálunk a karácsony jelmezbállá alakult, még nekem is be kellett öltöznöm. Jókat táncoltunk, mulattunk. :D

Majd teszek fel képet, csak még a fényképezöben van.

Én is vettem ma a Promodban egy kötött ruhát magamnak és egy táskát. Így az én lelkem is a helyén van. :D

Egyébként nálunk is kaptak a fiúk minden nap ajándékot. Csak próbáltam kordában tartani. Például volt akitöl csak egy dominot kértünk, vagy 1-1 DVD filmet, 1-1 memory játékot, tehát kisebb dolgokat. Anyukámtól 1-1 pizsamát kaptak, apósomtól 1-1 tréning nacit pólóval. Akik megkérdeztek minket, azokat óvtam a nagy költekezéstöl. Viszont volt aki nem kérdezett meg minket. :? Majd szóban elmesélem mit kaptak.

Viszont van egy remekül sikerült ajándékuk, ami a legnagyobb siker. Slammer csapkodós társasjáték. Hát ezzel még mi felnöttek is nagyon jókat játszunk, szóval mindenkinek ajánlom. :D

Jobbulást Árpinak!

Mikor kell befeküdnöd a kórházba? Beszéltetek már erröl a dokival? Vásárlást hogy tervezed? Akarod még felügyelni vagy a párodra bízod?

Képzeljétek voltunk hétfön moziban a fiúkkal. A Cin-cin lovagot néztük meg, de ki kellett jönnünk a film felénél, mert féltek rajta, és az egész egy borzasztó volt. Korhatár nélküli film, baromi aranyos bemutatóval. Szó sincs benne patkányokról, közben az egész egy tömlöc mélyén játszódik több ezer undorító patkány között. Többször villantanak be halálfejeket a filmben, és a patkány arénában állandóan megy a harc. :shock: :shock: Oli mondjuk az elsö 5 percben elaludt, az volt a szerencsénk. Samut meg az ölemben fogtam, de többször befogta a szemét. Amint Oli felébredt kijöttünk a moziból. De hülyék voltunk, mert nem kértük vissza a jegyek árát, pedig 4600 Ft volt. Megérte volna balhézni érte. De olyan pipák voltunk, hogy húztunk haza. :?

Cat
Kép
cateye

Sziasztok :)

Na talán most van egy kis időm.
A tündérruha igazából a koszorúslány ruhájuk. Mindig nyúztak, hogy ezt a királylány ruhát akarják felvenni. Gondoltam karácsonynál jobb alkalom úgysem lesz már. Talán a farsang. A szárnyakat és a varázspálcát a h&m-ben vették anyósomék. De a kis vadorzók a varázspálcákkal mostohán bánnak, így már kezd leszakadni. :(
KÉpzeljétek amíg nem voltunk itthon leállt a fűtés és mikor hazajöttünk a karácsonyozásból 9 fok volt. Majd megfagytak a gyerekek. Gyorsan mindent bekapcsoltunk, meg elkezdtem melegíteni a takarókat, hálózsákot és így szépen elaludtak, viszont Borka éjjel bepisilt. Kénytelenek voltunk magunkhoz venni, mert mindent eláztatott. De tegnap délutánra már normalizálódott a helyzet.

Profilban alul van egy ablak az aláírásnak. Oda kell bemásolni a babafalvás, vagy akárhol készített vonalzó kódját. Ha html kódot másolsz be, akkor kicsit lejjebb engedélyezned kell a html megjelenítését. Ha bbc-t, akkor azt. Nem tudom melyik résznél akadsz el?

Betegeknek jobbulás kívánok. NÁlunk szerencsére kis náthán kívül semmi nincs. kOp-kop-kop

Hát tudjátok nekem most lett csak igazán lelkiismeretfurdalásom az ikrek miatt. Emesével sokat tudok foglalkozni és látom, hogy anno a lányok mennyi játékból és szeretgetésből maradtak ki, mert nem volt hozzá energiám. Minikét nagyon élvezem. Minden mosolya egy ajándék, de amikor arra gondolok, hogy a lányokkal ezt az időszakot csak túlélni akartam, akkor nagyon sajnálom őket. :( Mondjuk szerintem alapvetően igaz, hogy a második gyereket felszabadultabban lehet élvezni, de így még hatványozottabb.

Cat :)
MIlyen az a társas? Én is gondolkodtam ilyen csapkodós dolgon.
Egyébként nálunk is kb. így megy az alvás. Ha elfáradnak, akkor alszanak, ha nem, nem. De nekem már nem éri meg, hogy egy órát veszekedjem velük, hogy menjenek aludni, aztán meg még este sem hajlandók lefeküdni. Így 8-kor már simán ágyban vannak. Így sötétben nem érzik az időt, még hamarabb is, ha korábban elkészülünk. MOndjuk délutánra lemerülnek egy kicsit. Ilyenkor szoktak mesét kérni. Aztán Réka legtöbbször elalszik rajta. :) De vele amúgy sincs gond. Ő akkor is nyugton van, ha csak forgolódik. Nálunk a feladat Bobó letevése. Ha ő elaludt, akkor sínen van minden.
A mozit sajnálom. Tényleg dühítő ennyi pénzért. Manapság az ilyen egész estés rajzfilmeket csak elvben készítik gyerekeknek.

Sztem nem szentírás, hogy ha hatkor elkezdenek nyűglődni, akkor fél 9-ig legyenek ébren. Én tuti leraknám őket hétkor aludni, ha annyira gáz. Az enyémek nem ismerik az órát és nem tudják mikor kezdem a vacsit, fürdetést. Ha fáradtak, akkor akár egy órával is előrébb hozhatom az egészet, és észre sem veszik.

Detti, Lilla :)
És felöltöztetik előtte??? LÁnyok most egész jól bírják. Nem is sokat veszekednek. A gond akkor van, ha kérek valamit. Réka bámul rám, mint borjú az új kapura, rossz esetben még ki is röhög, ha mérges vagyok. Borka meg simán és egyszerűen nem csinálja meg. :roll: De most igazán nem panaszkodom. Egész karácsony alatt tűrhetően normálisak voltak.

PUszi, jó mulatást holnapra.
Mi nem megyünk sehová. Édes kettes. (Mármint miután a gyerekek lefeküdtek. :wink: )

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Brigi :)
Nekem nincs ugyan harmadik gyerköc, de így is lelkiismeret furdalásom van, hogy nem éltem meg egy kicsit lazábban és tudatosabban az elsö évüket, szinte semmit nem babáztam. Állandó görcsben voltam, hogy enni kapjanak, legyen elég tej, tiszta pelusuk legyen, tiszta ruhájuk, fürödjenek stb. szóval az ellátásukról szólt az élet, nem a szeretgetésükröl. :( :(

Sok dédelgetéstöl elestek, amit az egy babások meg tudnak adni a kicsiknek, én nem tudtam. Ezt még tetézte az én parám is, szóval nem voltam elég laza velük, söt. :cry:

A társas arról szól, hogy vannak kártyák benne, amiken figurák vannak, meg a kezdöbetüik. Pl. B-Bohóc, I-Ibolya stb. Minden kártyából kettö van. Felfordítva szét kell szórni kb. 60 kártya. Van hozzá egy kis kütyü ami elemes, és mondja hangosan a kezdöbetüket és a szót is. A kezedben lévö müanyag kalapáccsal rá kell csapni a mondott szóra/képre, ha te találod meg elsönek. Gyüjteni kell a kártyákat, és a végén aki a legtöbbet megtalálta az nyer. Félittasan szülöknek is nagyon szuper, hatalmasat játszottunk vele. 8)

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Nettke,
Jajj dejó, hogy mondtad ezt a 44-50-es mértet mert én magamtól 52-set vettem volna...vagy lehet,hogy az is jó lesz? :? Én úgy gondoltam, hogy úgy veszem madj a ruhákat,hogy egyformát csak más színűt.Az a jó,hogyha a 3. kisfiú akkor neki kapok ruhákat a testvéremtől:)

Edit,
Na igen a babakocsi dilemma :? . eddig egyetlen egy 3-as babakocsit találtunk a Brendonban és az is gusztutalan szürke és csak 6 hónapos kortól jó :? Annyira nehéz így...és nagyon elszomorodtam...sehol nem találni....és még azt sem tudom hogy milyen lenne a jó...ha egymás mellett van a 3 akkor az nagyon széles, ha meg egymás mögött akkor meg nagyon hosszú :(
Nem tudom mi lenne a jó megoldás :roll: Már azon is gondolkodtunk h veszünk ugyanabból a kollekcióból egy olyan ikerkocsit ahol egymás előtt vannak meg egy egyszemélyest és van olyan ikerkapocs és azzal összefogni.

Cat,
Május 14.-re vagyok kiírva szülni , de nemtudom, hogy iker terhességnél mennyivel előbb szoktak megszületni a babák. :? Az orvosom azt mondta, hogy az sem kizárt, hogy 7-8 hónapra szülessenek és én ettől eléggé megijedtem:( Szülésről eddig csak annyit tudok, hogy császár lesz.
A vásárlást pedig nem merem a páromra hagyni mert ő most nagyon "mindenből a legdrágább a legjobb" lett, és ha nem megyek vele akkor képes és télleg megveszi mindenből a legdrágábbat,amit mi nők tudjuk, hogy nem így van:)

puszi
Nóri
norica

Brigi :D

Az a baj, hogy azt sem tudom, hogy a profilt hogy kell megnézni:( :oops:

bocsi, hogy ilyen szerencsétlen vagyok :oops:

puszi
Nóri
norica

Nóri,
lehet hogy én emlékszem rosszul a számozásra..
Azt tudom, hogy az 56/62-es újszülöttes méretek nekünk óriásiak voltak!!!

Amúgy szerintem nem ijesztgetés, de jó, ha tisztában vagy vele, hogy 3 baba biztos korábban fog jönni!!! A legjobb, amiről eddig én hallottam, az 36 hetes kihordás volt, Edit és én is 34 hétig bírtuk őket. Szerintem valami ilyesmit kéne betáplálnod az ő kicsi agyukba, nomeg a tiédbe is, hogy addig bírnotok kéne együtt :)
És sok ikres mamit (még 2-est is) befektetnek bizony hamarabb a kórházba, hogy szemmel tartsák. Szerintem ezeket próbáld tisztázni az orvosoddal. Minden pánik nélkül, csak hogy tudd, mennyi időd van otthon :lol:

Kép
nettke

Ja, darabokban jut minden eszembe. Nóri, próbáljatok interneten keresni használt 3asikres kocsit, vagy érdemes esetleg Ausztriában szétnézni, ha újra vágytok. Jobb a kínálat, jobbak az árak.
A neten meg Inglesina vagy Peg Perego 3asikres kocsit kellene keresni, zömében ez a 2 márka jött be mindenkinek.
Az hogy túl ilyen meg olyan, azon nem tudsz változtatni, ennyi gyereknél ez van. De szerintem ne abba gondolkozz, hogy BKV-ra mire férsz fel, mert semmivel, és hogy a boltokba hogy jutsz be, mert szerintem nem fogsz gyerekekkel boltba menni. Én legalábbis sose tettem, a 2esikresek közül viszont sokan. Itt már differencia az az egy gyerek plusz.
Csak sétáltatásra/levegőztetésre kellett nekünk a kocsi. Fontos, hogy minél jobban dönthető legyen az ülése, hogy tudjanak aludni.

Kép
nettke

Hát akkor:
Amikor belépsz a neveddel, akkor tudod a profilt módosítani. Minden oldal tetején van két legördülő menü. A jobb oldalit (ahol a segédletek van) legördíted és kiválasztod a profilt. Onnan sztem már menni fog. Görgetni kell, hogy minden részét lásd és kb. a közepe táján van az aláírás, alatta valahol meg, hogy engedélyezed a megjelenítést.

Biztos Edit és Nettke is fog írni, de arra ne számíts, hogy végighordod őket, mert még akkor is megindítják hamarabb, ha minden rendben van.

Ikerkapocs és ikerkocsi egyben a lehető legrosszabb felállás. Én ikerkapcsoztam a szuperkönnyű sportkocsijainkat, de úgy is nehéz volt vele manőverezni. Kizárt, hogy két különböző kocsival meg tudd csinálni.

Pusz,

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Nettke!

Dobd már át az adataitokat!Kösz!!!

Csajok!
Ugye Katáék is jönni szeretnének?Ők most vannak vendégségben,család-látogatáson?

Nóri!
Május 14-én töltöd be a 40hetet?
Én se hallottam 3asikrekről,akiket 36hétnél tovább tudtak volna hordani.De a 32-34hét az átlagos!Erről beszélj mindenképp a dokiddal!
Babakocsi: külön kocsi csak akkor,ha mindig lesz segítséged!Az ikerkapocs a ti esetekben a legrosszabb megoldás,mert azzal kapod a legnehezebben kezelhető kocsit.Inglesina vagy Pegperego van triplett-ben.Én nem vennék újat,mert iszonyat ára van.Mi pl 1,5évig tudtuk csak használni,mert a fiúk tovább nem ültek meg benne.Használtan nem tudod 80-90ezernél drágábban eladni és már 3éve is 200.000ft felett volt új ára.És ezt a babakocsit tényleg semmi másra nem tudod használni,csak levegőztetésre.Azt is csak otthonra!!!Mert magatokkal vinni az autóba,ha bárhová mentek,szinte képtelenség.(ha csak nem busszal jártok)Tényleg milyen autótok van?
Ruci: enyémek 42-44cm-vel születtek.3hetesen jöttünk haza a kórházból és a 44-es ruci bőven jó volt rájuk.Ebből is érdemes használtat keresni,mert annyira szép allapotban tudod megvenni,mintha új lenne.És féláron!Ráadásul 1hónap alatt kinövik!

Edit

Kép

Kép
edit73

Nettke!
Szuper a vonalzód! :lol:

Cat!
Ne legyen lelkifurdid!Most pótolod mindezt és a gyerekeknek csak ez számít!Amúgy van aki annak az egynek se tudja megadni,mert annyira el van foglalva magával,meg sajnálja nyomorúságos életét,hogy mennyire nehéz neki 1gyerekkel! :(
Hú!Ez amozi elég gáz!Pedig mi is gondolkodtunk ezen a rajzfilmen,de akkor sztorno! :evil:

Detti!
Átjöttek az adatok,köszi!
Hű,ez nem hangzik jól!Jobbulást Árpinak?És mit kapott?Antibigyót?
Nem szeretnélek megbántani,de lenne egy kérdésem!Szerinted mit vettek le a gyerekek abból,hogy összevesztek a vonaton és fél óra múlva ott volt egy másik?

Edit

Kép

Kép
edit73

na Sziasztok!

Én vagyok az Nóri csak csináltam új profilt, hogy be tudjam rakni a vonalzómat :D

Hát mostmár télleg nagyon tudatlannak érzem magam a szülésemmel kapcsolatosan :? dehát majdcsak lesz valahogy :D úgy látom nagyon sok mindent kell kérdeznem az orvosomtól a legközelebbi találkánkor :D

Ruhák: hát lehet h azokat majd a testvérem fogja megvenni anyukámmal miután megszülettek és még kórházban vagyunk. ott úgyis abban vannak amit a kórház ad.

Edit: hát most fogunk majd venni egy családi autót mert se a párom autója se az enyém nem alkalmas 3 babaülést belerakni :D

Télleg 3-as ikrekesek! Ti hogyan oldottátok meg a babaülés berakását? ha berakom őket egymás mellé nem baj ha ninc velük hátul senki? :?

Babakocsi: hát úgy nézem abban minenki egyetért h a kapcsos megoldás nem túl jó.akkor az kilőve. :? mi a Brendonban néztünk egy nagyon gusztustalan Peg Perego babakocsit ami szürke és csak 6 hónapos kortól lehet használni..illetve hordozóval előbb is. megmerjük venni szerintetek? mert néztünk használtakat is de mindegyiknek volt valami "apró" hibája.

pusz
Nóri
Vendég

Nóri!

Nem tudom pontosan,milyen PP-t néztetek?Én olyat nem vennék,amit csak 6hós kortól tudsz használni.Gondolj csak bele!!!Mire megszületnek és hazakerültök a kórházból,vígan benne leszünk a tavaszba (akár nyár eleje is lesz!).Szóval tombol a jó idő és milyen jó lesz ilyenkor sétálni velük. :lol: Neked is!!!Na de ha nem lesz babakocsid???Illetve mire 6hósak lesznek,majdnem tél lesz.
Családi házban laktok?Mi még a szempont babakocsi vásárlásánál?Járda vagy útviszonyok?Hol fogod a babakocsit tárolni?
Nekünk Inglesina volt ,mert a PP Triplette nem jött be.Abban üvöltöttek,mint a vadszamár,mert ha teljesen elfektettem az üléseket,akkor "ráfeküdtek" egymás lábára.Márpedig egy 2kilós babának nagyon fontos,hogy teljesen vízszintes felületen aludjon.-A babakocsiban is!
Így mi a PP-t 1hónap után eladtuk,majd Inglesinat vettünk helyette.Ez 2egymás melletti üléses+ a harmadik vele szembefordítva.Ezt imádtuk mindannyian.
Autó ügyben én nem tudok neked segíteni,mert nálunk eleinte úgy volt,hogy 2 hátul+én,a harmadik meg az anyósülésen.Most meg 2 hátul,a harmadik meg velem a középső soron,nagytesó meg hol középen,hol az anyósülésen.
Milyen bébihordozót néztél ki?

Edit

Kép

Kép
edit73

Edit,

Nem bántottál meg :lol: Tudom, hogy a lehető legnagyobb baromságot csináltuk, de most olyan állapotban vagyunk mind a ketten, hogy lesz@artuk.... Egyébként azzal magyaráztuk nekik (másnap kapták csak meg :wink: ), hogy egy másik angyalka is járt arrafelé. Tudom, hogy gáz szöveg, de most ennyire futotta az erőnkből.

Viszont a tűzoltó legókészlet nagyon bejön nekik, féltem, hogy nálunk is az lesz, mint nálatok, de szerencsére nem!

Egyébként mintha javult volna a helyzet, kevesebb a hiszti, hogy hazajöttünk. Majd meglátjuk...

Katáék szerintem jönnek a Kolpingba.

Na pá, most megyek főzni (igen, ÉN!)

Detti

KépKép
kiliman

40. hétig egy 3-as babás sem hordta még a babákat, nem is hagyják a lepény öregedése, a téraránytalanság és a babák áramlása miatt. olyan 32-34-36 hét az optimális, az is a végén sok fekvéssel, esetleg kórházi nyugalomban.(ha otthon van az ember úgyis tesz-vesz valamit)
Ruhából szerintem 44-50-est vegyetek nekik. Az elején az sem baj, ha a lába végét becsomózod, ha kicsit nagy. És ahogy Edit mondja, érdemes használtan venni, mert kutya bajuk.
Babakocsi: azért nézd majd meg a 6 hónapos kortól jó babakocsikat, hogy tényleg csak onnantól jók-e. Szeretik vele megvezetni az embereket. Például a mi PP Duettünket sem ajánlották elejétől, de egy takaróval ki lehetett egyenesíteni, és úgy jó volt. Olyat vegyetek, ha autóval akartok menni, hogy legyen 3 kompatibilis hordozó a babakocsihoz, és ha autóztok, akkor csak az autó vázát kell betenni az autóba, és a hordozókat meg rápattintjátok.

A kettes kocsi is ormótlan, hát még a hármas. Ne várj tőle sok csodát, de muszáj valamiben levegőzniük. Még két gyerekkel is nehéz megoldani a mindennapokat, nemhogy hárommal. Az egy logisztikai csoda, de jó leleményes leszel hamarosan.

Családi házban laktok? Ha nem emeletes ház, akkor végül is szóba jöhet egymás melletti kocsi is, az udvaron levegőzni nekik az a legjobb. Persze autóba már nem jó. :cry:

Csajok :)
Készülünk egy baráti családhoz szilveszterezni. Hamarosan lelécelünk.

Mindenkinek nagyon boldog új évet kívánok, szófogadó aranyos engedelmes gyerekeket és férjet, egészséget és bőséget!

Cat
Kép
cateye

Hello!

Cat

Mi is "csodálkoztunk" erősen a moziban, amikor elmentünk a 3D-s Télapós mesére. Ez tipikusan kisgyerekeknek szólónak tűnt, 3d-ben ez tűnt a legjobbnak. Ehhez képest, a hóember birodalmi lépegető-szerű iglukkal ostromolta Télapót, mert át akarta venni a hatalmat. Szerencsére nem féltek, meg a végén feloldották a dolgot azzal, h összebarátkoztak, de azért nem erre számítottunk Robival. Meg is állapítottam, h mielőtt legközelebb moziba viszem őket, mindenképp megszerzem a mesét és cenzúrázom. :twisted:

Brigi

Nagyon cukik a lányok és Eme szerintem is nagyon hasonlít a nagyokra. Le se tagadhatnátok, h egy család vagytok. 8) Nikinek nagyon tetszett az angyalka-szerkó. :)
A fűtés jó gáz lehetett, nálunk is volt már ilyen, nagyon hamar ki tud hűlni a lakás. :evil:

Detti

Árpi jó szarul lehet, ha Te főzöl. :) Ez már a vég, mi? :wink: Remélem gyorsan meggyógyul. :(

Nóri

Hát, tényleg nem árt majd pár dolgot tisztázni a dokiddal. a hármas terhesség nem egyszerű dolog, nagyon tisztában kell lenni a játékszabályokkal, különben könnyen baj lehet. Alaposan olvass utána Te is a témának, hogy tudjál mit kérdezni. A dokidnak volt már dolga hármas ikrekkel? PIC van a Kútvölygyiben?
Ami a babakellékeket illeti, nézegess a neten, nagyon sok mindent érdemes használtan megvenni. És jó szórakozás is-gondolom úgyis sokat pihensz, nem?

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Ja igen, a 3 órája elkezdett hsz-ból a lényeg kimaradt:

BUÉK mindenkinek!!!!

Lilla

Kép

Kép
cicamica

BOLDOG ÉS SIKEREKBEN GAZDAG ÚJ ÉVET KÍVÁNUNK MINDENKINEK!!!!!
EDIT+ A FIÚK

Kép

Kép
edit73

Sziasztok!

Először is BUÉK mindenkinek! :D Még idén elmegyünk a barátainkhoz,mert jövőre úgyse lesz rá alkalmunk! :D

Edit,
Mi is a PP Tripletet néztük, és tegnap voltunk a brendonban és megmutatták nekünk,hogy hogyan lehet újszülötteknek hordozóval használni és így elég praktikusnak tűnik,szóval úgy néz ki ez marad :?
Hordozó: azok is megvannak már, mert azokat akándékba kaptuk! :) A fiúét a barátnőméktől, a két kislányét pedig a szüleimtől és a párom szüleitől. :D
Peg Perego Primo Vilaggio TRI-FIX a neve és nagyon biztonságosnak és kényelmesnek tűnik.A fiúé szürke-almazöld, a két lányé pedig szürke-rózsaszín és szürke-sárga. Nagyon örültünk neki :)

Cat,
Akkor úgy néz ki mégis csak mi fogunk rucikat venni és akkor 50-eseket. Nagyon nagy könnyebség,hogy kiderült végre,hogy fiú a 3.babó mert így az ő ruháiról le van a gond az unokaöcsém kinőtt ruhái által. :D
Lertes házban lakunk :)

Lilla,
Hétfőn megyek a dokimhoz,és hát nagyon sok mindent kell tőle majd kérdeznem,mert amiket mondotok...háát elég tudatlannak érzem magam :( Írok is egy listát,hogy nehogy elfelejtsek valamit megkérdezni. :D Igen.nagyon sokat pihenek,de nagyon hiányzik a munka, de a párom nem enged semit se csinálni.Lelkiismeret furdalásom is van,hogy ő dolgozik egész nap a cégnél,aztán hazajön és még takarít is :( :)

Nettke,
Te nem félsz vagy féltél attól,hogy a kisfiú túl "lányos" lesz a két lány mellett? :? Mert bevallom őszintén,hogy nekem ez is megfordult a fejemben. :?

Ja és még azt akartam kérdezni,hogy én nem igazán érzem,hogy mozognának.Néha érzem,de nem túl sűrűn.Ez baj lehet, vagy lehet hogy csak lusták?Vagy esetleg nem férnek el?

Köszi.puszi

Nóri
Vendég

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?