Új privát üzeneted érkezett!

..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szheni 2011.11.15 00:45-kor.

Heni

Kép
szheni

Sziasztok!

Kitartás lányok, és nyugi. :) Komolyan mondom, én tegnap nagyon begörcsöltem(baromira felidegesítettek), és bár nem vagyok egy nádszálkisasszony, de bizony bőgtem a fájdalomtól, meg hogy ne veszítsük el Pocok/Emma babát.

Ja és Rodot dicséret illeti :) Tegnap majd hülyét kapott, annyira aggódott értem, és leordította a sógorom, hogy ne szekáljon, és kérjen bocsánatot a szemétkedése miatt. Egész délután velem volt, és duruzsolt a hasamnak, hogy jó kisbaba nyugodjon meg, nincs semmi baj.
Ma rengeteget segített a konyhában, szinte már csak a husit kell kisütnöm, minden mással készen vagyunk. Most délután megkötözte a szaloncukrot, és szó nélkül segített csomagolni a maradék ajándékokat. :)
Sőt holnap délelőttre bevállalta az egyedüli fa díszítést.

Mivel elutazunk össze vissza karácsonykor, s nem is hiszem, hogy az AFP meglesz az alatt a másfél nap alatt, hogy el kell mennem 29-én, nem tudom, hogy tudok-e még jönni.
Ennyit dióhéjban. Úgyhogy ezúton

Kívánok Minden Kismaminak és Kispapinak Boldog Ünnepeket, Pocakos Jövő Évet, és Gyönyörű Egészséges Kisbabákat!!!

Kép
Vendég

Sziasztok!

Boldog békés karácsonyt és sikerekben gazdag boldog új évet kívánok mindenkinek!

Banyoszka
banyoszka

Sziasztok!

Rég jelentkeztem, de azért olvastalak Benneteket.

Tegnap még én is dolgoztam, de azért hamar eljöttem. Hazafelé jövet még beugrottam a szülészetre, mert az egyik kolléganőm 22-én megszülte második kisfiát. Az első egyébként 24-én született, 3 éve. :D Annyira elérzékenyültem az újszülött látvábyától, ráadásul ugyanabba a kórterembe feküdt , ahol én is mikor a lányomat szültem. :cry:

Olvasom, hogy ki előrébb, ki hátrébb van az előkészületekkel. Én 2 napja megfőztem a töltött káposztát. Tegnap este meg a Sacher tortát.Anyi süti a beijglit. Ma főzöm a levest, sütöm a libacombokat, a töltött-rántott pulykamelleket, csinálom a salátát, a krumplipürét. Csak ennyi :D :roll: Este 6 h-ra jön a család, 9-en leszünk, (vagyis 10-en :D ) Ebből 7 felnőtt. A páromnak egyetlen feladat jutott a fa felállítása.

Mindenkinek Békés Boldog Babás Karácsonyestét kívánok!

Kép
Kép
sosi

Áldott, békés Karácsonyt Kívánok mindenkinek!

Kép

Zsu

Kép
bvigh

Békés Boldog Karácsonyi Ünnepeket Kívánok Mindenkinek!

Éva

KépKép
begane

Sziasztok Lányok!

A karácsonyi készülődés közepette, gondoltam pihenek pár percet és benézek.
Én behoztam magam, mindent becsomagoltam, a fa már napok óta kész, a beigli most sül! Igaz mi Anyukámékhoz megyünk este, úgyhogy csak holnap főzök. (kipróbálom a francia hagymaleves receptet)

Banka, ami a megérzést illeti a baba nemét illetően - nekem bejött, de tudok olyat, akinél nem. Én az első perctől kezdve fiút éreztem, és ugye ahogy alább is látható - bejött. Egyébként nekem az is egy jel volt, hogy a hasam iszonyatosan szőrős lett. Máshol egyébként teljesen lelassult a szőrnövekedés - ami persze tök jó - de a hasam elég vicces látványt nyújt!

Heni, nagyon köszönöm! Igazából én még mindig a meddőségi centrumba járok - ott veszik le a vért is - nem a sima laborban, de jobb is így, mert nem kell várakozni. Én az asszisztnesnőt hívtam fel, aki megnézte a számítógépben. Tehát nálunk a rendszer is más, mert nem kell beutaló sem...Nem tudom, hogy hol keresd...a dokinak nincs asszisztense?

Anuk, ne hagyd, hogy bárki felidegesítsen! Minden, mindegy a lényeg Emma! Ja és nagyon örülök, hogy Rodból előjöttek az apai érzések...ez nagyon szép karácsonyi ajándék!

Nekünk ma nagyon szép napunk van, és az este is meghitt lesz!

Mindenkinek nagyon kellemes szentestét kívánok!

Sok puszi: Noémi és Áron baba

KépKép
KépKép
kfnoémi

..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szheni 2011.11.15 00:45-kor.

Heni

Kép
szheni

Heni, Mocorkád a legszebb ajándék, ez nem vitás! Enyim bébi is rendezkedik odabent éppen. Hihetetlen! Jövő ilyenkor meg már fél évesek lesznek!

Banka, én most kislányt éreztem. Mindenben más ez a terhesség, mint az előző 2 volt. Semmi hányás - a fiúkkal folyton hánytam, semmi édesség, inkább a sós kaják, semmi hízás, bezzeg az előzőekben. Erre ő is kisfiú, mint a többiek. És sem velük, sem most nem szőrösödök, szerencsére. Ennyit az én megérzéseimről :lol:

Remélem, mindenkinek olyan szép, nyugis napja volt, mint nekem, még muszáj volt benéznem hozzátok, mielőtt lefekszem.

Sziasztok!

Benta
benta

Szép Karácsonyreggelt Mindenkinek!

Megint korán ébredtem és ahogy kinézek az ablakon, teljesült a vágyam ESIK A HÓ!!! :D

Minden gyönyörű fehér. A meteorológusok 40% esélyt adtak rá. És ez itt nem hegyvidék kérem, hanem a Délalföld. Annyira szép! Már alig várom, hogy felkeljenek a többiek, tuti megyünk szánkózni. A lányom most 4 és fél éves, eddig kétszer látott szánkót :( , másfél évesen, meg tavaly egyszer. Ennyi hó esik mostanában errefelé :(

A szenteste jól sikerült, a gyerekek tündériek voltak, ahogy cibálták le a csomagolópaírt teljes izgalomban az ajándékokról.

Mikor elmentek a vendégek, kb 10 h -kor,úgy éreztem nem bírok megmozdulni, annyira elfáradtam. A páromtól extra karácsonyi ajándékként kaptam egy tuti lábmasszázst. :D

De jó nektek, hogy már érzitek a babamozgást!! Én Lujzival 22 hetesen éreztem először!!! Már teljesen kétségbe voltam esve.Szóval 20 hétnél hamarabb most se számítok rá.

Mindenkinek további jó ünneplést!

Most rohant ki a lányom a szóbájából és azt kiabálja, Anya, esett a HÓ!!

Kép
Kép
sosi

..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szheni 2011.11.15 00:46-kor.

Heni

Kép
szheni

..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szheni 2011.11.15 00:46-kor.

Heni

Kép
szheni

Sziasztok!

Én karácsonyos képet még nem tudok feltenni, mert itthon vagyunk anyunál, és a madzagot meg otthon hagytam, de ami késik, csak később jön el.

Dec. 22-én összepakoltam otthon, amint hazaértünk a próbáról fel is díszítettük a fánkat:).
Dec. 23-án negyed 12-kor elzavart a főnököm:), így gyorsan be is vágódtunk a kocsiba és hazajöttünk a szülőkhöz:), a 24-e délelőtt rohanással telt. Először anyósoméknál karácsonyoztunk, majd anyukámnál.Anyósom vett a picinek karácsonyra tányért meg evőeszközt. Kicsit korai ez még, de legalább ez is van, és még ő mondta, hogy nem vásárolunk semmit előre.
anyukámtól megkaptam a Pocakosnaplót, már ki is töltöttem ameddig tudtam :), mérleget, kávéfőzőt, meg egy kis zsebpénzt, hogy vegyek magamnak kismamanadrágot :).
Szép volt a karácsony este. Jövőre még szebb lesz, hisz a picur is itt lesz, és már milyen nagy lesz!

Tegnap de. találkoztam a gimis barátnőmmel, este az itthoni barátnőmmel, ma du. rokonok jönnek, holnap Debrecenbe megyünk:). De azért jut időm pihenni is, ideáig minden du. szunyókáltam egy kicsit. Este még mindig 9-kor alszok. Nem tudom mikor fog elmúlni ez az álomkór.

Hétfőn és kedden én is éreztem a kicsit, azóta semmit, hiába lesem :( , hátha pár nap múlva már beindulna, örülnék neki nagyon.

Tegnap reggelre itt is volt hó, aztán kisütött a nap és pikkpakk odalett. Ma meg fagyott ezerrel.

Ennyit rólam:), rólunk:).

Heni: tök jó, hogy megmozdult, ennél nagyobb ajándék tényleg nem is kell :wink: ! És milyen nagy már a pocid!

Szép napot!
Vendég

Sziasztok Lányok!

Gondoltam én is bejelentkezek!

A szenteste nálunk is jól telt! Anyukáméknál töltöttük. A "mennyből az angyal" közben pityeregtem egy kicsit...részben a boldogságtól, hogy milyen jó most nekünk...részben pedig eszembe jutott az elmúlt két karácsony, amikor már nagyon vártuk a babát...de ő még nem jött! De igazából ez csak pillanatnyi "visszaemlékezés" volt.
Nálunk ajándékozás terén minden Áron körül forgott. Anyukáméktól megkaptuk a kiságyat! Natúr színű, mert én szeretném lefesteni a háló színére (tölgy és ilyen kiságyat nem láttam), 3 fokozatban állítható magasságú, és leengedhető az egyik oldala. Kaptunk bele fejvédőt - de ezt már írtam, mert én vettem meg - igaz a leendő dédnagymama nevében. Kaptunk bébi evőeszközöket - "Á" betűvel. Az öcsémtől (15 éves) egy hologramos cumit! :D
A férjem nagyon örült a könyveknek. Én a Suttogó c. könyvet kaptam, amit kértem is. Nekem nagyon tetszik, már elkezdtem olvasni. Kaptam egy alapozót is, meg a szokásos "leértékeléses vásárlást".
Tegnap anyósomék voltak nálunk - tőlük pénzt kaptunk, illetve a sógórnőméktől babruhát, meg babatörülközőt!

A legnagyobb ajándékot persze Árontól kaptuk: már én sem éreztem két napja, hogy mocorog, úgyhogy szóltam Apának, hogy beszéljen hozzá, háta...kb. 5 perc múlva rúgott egy nagyot, aztán még egyet. Szóltam a férjemnek, és a harmadikat már ő is érezte kintről! :) Azóta nem ismételte meg..de valami isteni volt! :)

Ma szintén folytatjuk a vendégeskedést - úgyhogy megyek is, csak gondoltam helyzetjelentek!

Heni, nagyon szép lett a fátok, és aranyosak vagytok, ahogy álltok mellette. A pocid is szép nagy már!
Puszedli, jó kis rohanásban vagytok..de az jó, hogy azért jut időd pihenni is! A babacuccoknak meg örüljél! Már kevesebb mint egy hét és 2009 lesz. Onnantól kezdve már azt mondhatjuk, hogy idén szülünk! Én már alig várom!

Puszi!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Sziasztok!
Remélem mindenkinek jól telik a karácsony :D!!!

Banka
Én biztos voltam benne, hogy kislányt várunk....ez most nem jött be :D ...nekem a hasam alja lett pihés....

Anuk!
Nagyon vigyázz magatokra!!!Jó olvasni, hogy Rod ilyen sokat segít! :wink:

majd folyt. köv. ha sikerült visszaolvasni:)

KépKép
amadea

Kép

KépKép
amadea

Heni!
De klassz!!!Balázst pár napja alig érzem mocorogni...pedig olyan jó lenne, ha már megmozdulna és tudnám, hogy minden rendben van vele...
Viszont az elmúlt 2 napban nőtt a pocakom :D

Sosi!
A hónak én is nagyon örültem, ezt az egyet kértem karácsonyra :D ...szóval biztos, hogy van Mikulás :D :D :D

KépKép
amadea

Hali lányok!

Csak nagy nehezen mi is hazaérkeztünk. :) Nagyon elfáradtam, és eléggé elegem is lett a mászkálásból. Normális képekkel sajna csak később szolgálhatok, fele kép szülőknél fele meg nincs kimentve.

Ajándékok: Szerencsére tényleg mindenki örült a kézműves ajándékoknak, így aztán le volt a gond.

24: itthon voltunk, fél nap a konyhában evett a fene, a másikat meg családi körben ünnepeltük. (A fa majdnem kidőlt, mert marha nagy, és vacak műanyag tartónk van, jól megküzdöttek a fiúk vele, most is ki van támasztva)
A páromtól sok mindent kaptam, CD, pendrive, "kismama" belebújós cipő (ne neki kelljen bekötnie, mert nem nagyon tudok hajolni), könyv.

A sógor a babának vett körforgót, csörgőket stb.

Nah anyósom megint kitett magáért. Szegény Pocok még meg sem született, már eldöntötte, hogy csakis idegbeteg lehet. Rod is és én is gyereknevelési könyveket kaptunk. Na azt a képet, Rod mit szólt hozzá. Én majdnem bőgtem.
Kép Az első könyvet mikor meglátta

Pár cím: A gyerekek dührohamai, Csak a baj van a gyerekkel?, Suttogó mindent megold, Miért hisztis a gyerek, Milyen a jó szülő stb stb stb.
Persze nem álltam meg szó nélkül, szenteste ide vagy oda megmondtam neki, talán nem rablógyilkos skrizofének vagyunk, és mit szólhattak a könyvesboltban, hogy felvásárolta az összes pszichikailag beteg gyerek nevelésével kapcsolatos kézikönyvet.

25: Lenn voltunk még vidékebben most jelentettük be, hogy baba lesz. Persze mind örültek neki, de azért ki is akadtak, hogy mit képzelünk amiért nem mondtuk meg rögtön. Nomeg mikorra tervezzük a következőket. Mondtam majd ha ott is a három nagy fiatal nekiáll nyúlalmot rakni, akkor fogunk, meg Rodnak is van öccse, annak is lehet. Hihetetlenek. Már azon veszekednek, ki lesz a keresztszülő stb. Hát még ha megtudják, hogy csak a tesóm lehet... ha már annyira muszáj.

26: Végre otthon a szülői házban. Apukám kocsival hozott, vitt. Nagyon aggódnak. Meghallgattuk a kicsit a szívhang hallgatóval, szépen kitett magáért, mocorgott rendesen. :) Sokat tudtam pihenni, végre nem zaklatott senki a kérdéseivel, meg a "milyen anya lesz belőled" , meg a "majd én okítalak, hogy egyáltalán hogyan kell egy gyerekkel bánni" típusú dumával. (megjegyzem Rod családjának minden nőtagja vagy hajadon, vagy elvált egyedül "nevelte" a gyerekét, így aztán baromira érthetnek a dologhoz hogy tegyék tönkre mások életét)
Anyukám szerint nincs abban semmi, hogy már ilyen korán rúgkapál, én is örökmozgó voltam, jól megszenvedett velem amikor már nagy hasa volt, mert bizony ököljogomat érvényesítettem, ha valami nem tetszett. (Néhány ízelítő, mire számíthatok). Megkaptuk a hipi szupi babakádat amiről már tettem fel képet, meg pénz Pocok malacperselyébe.

Kép Végül pedig mi és a malackáink
Vendég

..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szheni 2011.11.15 00:47-kor.

Heni

Kép
szheni

Ja, és Amadea, nagyon szépek vagytok! :) És Ti is Anuk! :):):)

Heni

Kép
szheni

Napsütéses szép reggelt Mindenkinek!

Ahogy olvasom, mindenkinek mozgalmasan teltek az ünnepek és szép ajándékok kerültek a fa alá :D

Szheni, nagyon szépek vagytok és a pocakod is szépen nő.

Anuk, hát nem semmi az a sztori a könyvekről. Nagyon durva. De majd Ti megmutatjátok, hogy fantasztikus emberkét fogtok ösztönből nevelni.

Én még dolgoztam 23-án, de a férjem egy angyalka volt és bevásárolt a piacon, megvette a fenyőfánkat és egész ünnepek alatt rengeteget segített. Nagymamája meg is jegyezte, hogy milyen házias :) Mi megbeszéltük, hogy a tavaszi házátalakítás miatt nem költekezünk, így 24-én este ajándékként egy kis piros szaténszütyőbe ott lógott a közös karácsonyi ajándékunk a fán, a keddi uh felvétel. :D Kettesbe és a szüleimmel voltunk.
25-én a férjem anyukájával és nagymamájával. Az is nagyon jól sikerült. Szerencsém van, mert nem látnak el felesleges "jótanácsokkal". Legalábbis eddig megúsztam. Inkább csak aggódnak egy picit. Anyósomtól kaptam egy kismamabugyit és harisnyanadrágot, meg kaptunk tőlük pénzmagot, így ha szépen spórolunk márciusig, lehet, hogy még több dolgot meg tudunk csinálni a házon, mint eredetileg terveztük.
Tegnap megvolt a gyerkőc első hangos zenei élménye, mert este koncertre mentünk. Jó kis funky-jazz koncert volt, így az itthoni Bach hallgatás után komoly előrelépést tettünk :D Januárra még egy kis rock koncertet tervezünk és utána asszem befejezzük ideiglenesen a kultúra pumpálást szegénybe. De muszáj, zenész az apja, szoknia kell :D
Én elég visszafogottan kajáltam, viszont rengeteget aludtam. Isteni volt. Ja, és 24-én este mi is megkaptuk a Pocaklakótól az ajándékot. Ugyan nem határozott mocorgást, csak a nagykönyvben megírt hangyás-pillangósuhogásos csiklandozást éreztem, de jó sokáig :D

Na, eldugulok. Megyek, kitakarítok. További szép napot mindenkinek! Vigyázzatok magatokra és pihenjetek sokat!

KépKép
süni76

Jajj, bocsi, még egy kérdés a lombikos lányokhoz. Amikor afp-re mentetek, ott kérdezték a beültetés napját? Mert tőlem csak az utolsó mensi napját kérdezték és mivel látták, hogy a meddőségi kp-ból küldtek a vizsgálatra, számomra tök evidens volt, hogy akkor tudják, hogy ez a baba nem természetes módon készül. Most picit aggódok, mert olyan pörgés volt ott kedden, hogy én bizony nem mondtam a nővérnek semmit. Remélem, hogy az a pár nem csúszás nem ad olyan fals eredményt, amitől aggódnom kellene!

KépKép
süni76

Süni!
Pár nap ide vagy oda nem számít...gondolj bele, a legtöbb kismami nem is tudja mikor fogant a bébije....no para :wink:

KépKép
amadea

Sziasztok!

Rrmélem mindenkinek úgy sikerültek az elmúlt napok, ahogy tervezte! Nagyon szépek a betett képek, jó helyekre fognak kerülni a júniusi babák! Nemrég még csak ábrándoztunk arról, hogy karácsonyra mekkorák lesznek a a bébik, most meg már el is múlt kari.

Képekkel még adós vagyok, de ez nálam férjfüggő, szóval majd ha ráér.

Elköszönök tőletek egy hétre, de ne felejtsetek el! Reggel indulunk síelni, vár minket a 1.5 méteres hó. Nagyfiam /8/ kitalálta, hogy síelni már tud, most megtanul snowboard-ozni, megint aggódhatok. Nem tudom, hogyan fogom bírni a hideget, mert amióta terhes vagyok, folyton fázok. Lehet, nem sokat leszek kint.

Puszi mindenkine!

Benta
benta

..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szheni 2011.11.15 00:47-kor.

Heni

Kép
szheni

Sziasztok!

Végre van egy szusszanásnyi időm írni! Először is mindenkinek kellemes ünnepeket kívánok így utólag is! Olyan édes minden pár a képen!!! Látszik rajtatok, hogy a legnagyobb boldogság és ajándék a fa alatt a pocakban lakó kis pöttömök!

Anuk: Lehet, hogy ezeket a könyveket az anyósod nevelésére kitűnően fogod tudni használni :lol: ! Egy idő után az ember úgyis elkezdi élni a második gyermekkorát... (nem akartam durva lenni)

Benta: Jó síelést nektek és a meleg kandalló előtt ülve szürcsölgess majd valami finom kinder puncsot :)!

Heni: Én is 16 hetesen éreztem először Bongit és onnantól folyamatosan. Most Bökényt - mert már meglett szegénynek a neve :lol: - én sem éreztem két hétig az első megmozdulása után. De milyen édes, hogy Szenteste bejelentkezett!!!

Amadea:
Én kétszer is megesküdtem volna, hogy lányom lesz, és mind a kétszer fiam lett/lesz. :lol: No és a falusi népi mondások alapján is lányomnak kellett volna születnie. Hát ennél fiúsabb fiút el sem tudok képzelni :D ! De, ha őszinte akarok lenni, sokkal jobban bújik hozzám, mint egy baráti házaspár kislánya az anyjához.

Nekünk is jól teltek az ünnepek. Igaz padlógázzal kellett közlekednünk a szülők, keresztgyerekek között. A fiam a fát szinte darabjaira szedte. Csak a törékeny díszek érdeklik. A pocakmaci is jól van, bár 23-án voltam UH-n ahol a doktor bácsi megállapította, hogy a méhlepényem nagyon lent van a méhszájnál, úgyhogy most pihiznem kell és nem szabad emelnem. Így a fiamat meg kell tanítanom járni :). Már majdnem megy is neki. Szentestére én főztem, és akkor éreztem az egész napos járás és állás után, hogy elfáradt a hasam. Ilyet Bonginál csak a 30. hét körültől éreztem. Most pihenés alá rendelt a család és kitépik a kezemből a gyereket, ha fel akarom venni :).

Mindenkinek kellemes napot kívánok!

Puszi, Kata
torokka

Sziasztok! Remélem mindenkinek jol teltek az ünnepek. A képeket lekicsinyitem és felrakom.

Kép
kata840725

Egy képet én is elküldök. A fiam egy játékkal sem hajlandó játszani és nem is játszik. Csak az életveszélyes kötődoboz, kábelek és a törékeny díszek. Ez az egy játék, amivel "szóba állt", mert ez tudott magától menni, és lehetett rajta jókat szerelni :lol:

Kép
torokka

..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szheni 2011.11.15 00:48-kor.

Heni

Kép
szheni

Jó reggelt Mindenkinek!

Nagyon örülök, hogy mindenki kezdi érezni a pocaklakót! Én is érzem Áront már 3. napja - persze nem folyamatosan, de minden nap jelez egy kicsit!

Amadea, tök szép nagy a pocakod! Írigyellek érte!
Anuk, egy percig se aggódj az anyós miatt! Ahogyan Kata írta, lehetséges, hogy tök jól fogod tudni használni őket anyós nevelésére. A Suttogó egyébként szerintem nagyon jó, bár szerintem ez a része a későbbiekre vonatkozik! Ja és ha van kisebb könyvesbolt a közeledben, próbáld meg őket becserélni..hátha!

Kata, nagyon édes Bongor bébi! Bökény?! Ti aztán nagyon kreatívak vagytok! Ezt a nevet sem hallottam még - igaz a Bongort sem! Gondolom, hogy rossz lehet, hogy nem veheted fel Bongort, de tényleg tartsd be az orvos utasításait, és pihenj amennyit tudsz! (bár gondolom, hogy ezt milyen "egyszerű" megoldani egy izgő - mozgó 10 hónapos mellett! :) )

Süni, az AFP-hez a terhesség pontos kora kell, a Te súlyod, és azt írják még rá a papírra, hogy "európai". Heni, nekem még a 12. heti UH sem kellett! Egyébként ne aggódj, mert ez az a vizsgálat, ahol sok a fals pozitív eredmény. Nekem annyit mondott a dokim, hogy ha így lesz (nem lett), akkor a genetikai UH-n alaposabban nézik át a gerincét - merthogy a kombinált teszt szűrte a down kórt!

Heni, egyébként ez volt az, amit a védőnőm mondott, és akkor nem tudtam értelmezni: Az AFP eredményének 0,7 - 2,5 Mom között kell lennie. A 0,7 alatti szintén Down kórra utal, de mivel ezt már a kombinált teszt szűrte - ami sokkal pontosabb - emiatt már nem kell aggódni. Részünkről az AFP-nek a nyitott gerinc szempontjából van jelentősége.

Tegnap voltunk babanézőbe - Szonja baba 4 hónapos! Annyira édes volt! Mondtam a férjemnek, hogy elhiszed, hogy jövőre nekünk Szonjánál nagyobb gyerekünk lesz?! Így olyan hihetetlenül rövidnek tűnik az idő...de igazából nekem még mindig lassan telik. Ti hogy vagytok ezzel? Mondjuk gondolom, hogy akinek már van gyereke - annak nem, de aki az elsőt várja?

Majd még megpróbálok benézni, de holnaptól a férjem újra megy dolgozni - igaz csak hétfőn, és szerdán!

Puszi!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Hello Kismamik!

Bocsánat a hosszú hallgatásért, szabin voltam, így nem jutottam netközelbe jó két hétig. Hát örömmel láttam, hogy alig bírlak végigolvasni benneteket! :D Jó sokat írtatok, és örülök, hogy jól vagytok, és mindenki szépen, boldogságban ünnepelt!
Ne haragudjatok, hogy nem tudok válaszolni egyenként, nem jegyzeteltem. :oops:
A képek nagyon szépek, a babócák mozgása pedig igazi ajándék, már én is nagyon várom, pláne így , hogy két hete láttam utoljára a kis drágát...
Saját tapasztalatból annyit mondhatok, szép lassan a kispapáknak is leesik, hogy kispapák lettek: kinek hamarabb, kinek később... Már várom az első hasi UH-t, hátha beengedik a férjemet, mert neki még most csak ködösen dereng az érzés, akárhogy igyekszem átadni. Velem nem közölték, mikor kell mennem legközelebb UH-ra, csak annyit tudok, hogy dec. 30-a terhestanácsadás a védőnőknél. Ha nem haragszotok, egy kis naplót írok a legfontosabb eseményekről, amíg nem voltam, ha uncsi, csak ugorjátok át! :)

Dec.15-16-17-18.: nagytakarítás ezerrel, kifulladásig. :? Szerencsére Api délután besegített: függönyök leszedése, stb.

dec.19.: pakolás az útra, elmaradt ajándékok pótlása, sütikészítés (ha hazaérünk, ne kelljen), fadíszítés. (Nekünk is műfenyőnk van. Az uram hozta a házasságba. Eleinte utáltam, mert nincs illata, de már környezetvédelmi okokból megbarátkoztam vele, és nem sajog a szívem, hogy ki kell dobni, mert nem kell! :wink: )
Megtudtam a kombinált eredményét: hála istennek negatív. Esély a Down-kórra: 1:22 000-hez, Edwards-kórra: 1: 50 000-hez.

dec.20.: Reggel 7: indulás busszal haza, a szüleimhez (120 ember a megállóban, ld. sztrájk, mentesítő járatot is kellett indítani. Felszálláskor kitettem a könyökömet, hogy a pocimat védjem, mert hátulról rányomtak az előttem lévőre = stressz ezerrel), délután 14:30: érkezés, öröm, boldogság. (Azt hittem, elpusztulok, mire megérkeztünk, útközben autóért rimánkodtam a férjemnek és a jóistennek, hogy többször ne kelljen busszal menni :x )
Öcsémék is otthon voltak.

Dec.21.: sok alvás, kajakészítés Anyával, vásárlás, társasjáték a családdal. :D

Dec.22.: u.ez, plusz legjobb barátnőm meglátogatása.

Dec.23.: A nap, mely már nem ajándékvásárlásra hivatott... Édesapám természetesen még most kapkodta a fejét, hogy Anyának vegyünk egy órát. Apa beharangozta Anyának, hogy lesz EGYórás kis utunk. Én kísértem el, HÁROM óra hosszáig :shock: jártuk a boltokat, de ha én nem sürgetem, még most is ott lennénk. Végül az első helyen vettük meg. Mikor hazaértünk, Anya felkiáltott, és odahúzott egy széket, hogy üljek le: olyan sápadt voltam, hogy azt hitte, menten elájulok... Jól lehordta Apát, hogy „megkínzott”. De nem volt semmi gond: ettem, ittam, ledőltem, jól lettem.
Este leendő dédnagyszülők meglátogatása.

Dec. 24.: Bátyámék érkezése a 2 és fél hónapos babájukkal, babaimádat, fadíszítés (igazi, illatos), kántálás, Jézuska érkezése, vacsora. Nagyon meghitt volt. 9-en, illetve Prüntyőkével együtt 10-en voltunk, így az almát 10-felé vágtuk, hogy biztosítsuk, jövőre is együtt lesz a család boldogságban. Ez nálunk hagyomány. Anyukám száz százalékig biztos benne, hogy lány lesz a picur, így elkezdte Annának szólítani. :D (Nekem is tetszik ez a név, csak túlságosan népszerű manapság – amúgy mi is nagyon lányt érzünk) A Jézuska hozott konyhai eszközöket, kismamafelsőt a páromtól, és bátyáméktól megkaptam a Kismamák nagykönyvét. :D Nagyon rendes volt az öcsém barátnője is: hozott nekem egy csomó könyvet a terhességről, meg a szülésről.

Dec. 25.: sajnos haza kellett jönni, :( nagyon nehéz volt otthagyni a szülőket.

Dec. 26.: munka :( Api délelőttös, én délutános
Dec.: 27-28.: munka

Hát most aztán bepótoltam az írást. Remélem, nem voltam uncsi. Puszi mindenkinek! Pihenjetek sokat!

Kép
ácica

Jó reggelt Mindenkinek!

Ácica, egyáltalán nem voltál unalmas! Nekem tetszett a beszámolód! Sajnálom, hogy már 26-án dolgoznotok kellett, de legalább az előtte lévő napok jól teltek!

Ma már az én férjem is megy dolgozni, én pedig a szintén kismama barátnőmmel megnézem a leértékeléseket! :D Igazi csajos program - egyik évben sem hagyjuk ki!
Tegnap Áron sokat mocorgott - úgy örültem neki. Este pedig moziba mentünk - erre is rég volt példa...

Nekem már teljesen ünnep végi hangulatom van..nem is tudom miért, de már alig várom a tavaszt! Sőt láttam múltkor tulipánt a virágosnál - és úgy szeretnék egy szálat! (mint a tavasz hírnökét) De az időjárásból úgy tűnik még várni kell!

Kellemes napot Mindenkinek!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Sziasztok!

Ácica!
Jó, hogy jelentkeztél!!!! :wink:

Nagyon aggódok :( , Balázs kb. 1 hete egyáltalán nem mocorog, pedig előtte már minden nap éreztem....félek, hogy valami baja van...elég sok stressz ért mostanában :( (hála a leendő nagyszülőknek)....

KépKép
amadea

..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szheni 2011.11.15 00:48-kor.

Heni

Kép
szheni

Sziasztok lányok!

Látom zajlik az élet a családban mindenhol. :) Nálunk api nem dolgozik majd csak januárban, most épp puzzle-t kirakózik :D Mondtam neki majd Pocok/Emma szétveri neki mit szól hozzá. Vigyorogva megjegyezte majd veszünk gyerek puzzle-t.

Dél volt mire hazaértem az AFP-ről, 15-e körül kell mennem a 18 hetes uh-ra, konkrét időpont még nincs.

Hát Pocok baba nekem mostanában "keresztbe tesz". Már egész szépen felkúszott a hasamba, erre tegnap reggel éreztem, hogy valami nem jó. Megint teljesen leúszott a medencémbe, így meghiúsítva a házaséletet. :oops: Akármit akárhogy próbálkoztunk a gyermeteg jelezte, hogy márpedig hagyjuk aludni, jól megrugdosott.

Amadea nyugi, nem mozoghat örökké. :) Neki is pihennie kell. Mondjuk én is így vagyok vele, ha nem érzem aggódom.

Noémi imádom a tulipántot, lehet kihajtom Rodot, hogy nézzen körül. :) Bár hülyének fog titulálni, itt vidéken nem nagyon van választék.

Én kihasználtam a 26-27 mindenki még karácsonyozik időszakot és újfent jól bevásároltam a listám (kaptam babakelengye listát) szerint a teszveszen. :) Még jó, hogy nem figyeltek sokan, így olcsón jutottam csodás kis dolgokhoz.

Kép Babaerszény, nem kell kötözni, mint a hordozókendőt, de sokkal jobb mint a kenguru sok jót hallottam róla új eredeti ár:14.490,- én vettem: 4.200,- spórolás 10.290,-

Kép Tommee akármi szagtalanítós pelusvödör majdnem teljesen új eredeti ár: 7.990,- én vettem: 3.500,- spórolás 4.490,- (ajándékba kaptam hozzá egy tejcsimelegítőt)

Kép Canapol tejcsi és bébiétel melegítő, ezt párhuzamban vettem, nemtudtam, hogy a pelusvödörhöz kapok egyet, a csomagból derült ki, a csaj azt mondta meglepetésnek szánta, így most lett mégegy, majd a másik anyuméknál lesz) új eredeti ár: 6.500,- én vettem: 2.000,- spórolás 4.500,-

Kép Szupi új macis párna, paplan, fejvédő pluszban kaptam hozzá egy másik maci mintás komplett huzatot ami szintén meglepetés volt. :) A brendonban hasonló új eredeti ár: 8.990,- én vettem: 3.700,- spórolás 5.290,-

Hát levonva a postaköltséget és az átutalási ktget még mindig elégedett lehetek azt hiszem :) Az eredeti árak mind azonos termékek új árai a netről kinézve. Rodnak is mindent megmutattam leütés előtt, és mindig csak a "jóváhagyása" után intézkedtem. Este meg is dicsért, hogy olyan vagyok mint minden kismama a legjobbat akarom a gyerkőcnek és én még ráadásul a legkisebb összegből is próbálom kihozni, és ez utóbbiért büszke rám.

Tényleg csak én vagyok így meghibbanva, és gyűjtögető szenvedélytől szarka módba kapcsolva? :oops:
Vendég

Anuk!
Nagyon klassz dolgokat vettél és tényleg szuper áron :wink: ! Teszveszt én is nagyon szeretem :D !!!!

Igazatok van, biztos feleslegesen aggódom...azért lehet megpróbálok szert tenni egy szívhang hallgatóra....már nem emlékszem, ki írt kölcsönzési lehetőségről :oops: (én gyagya nem mentettem el az elérhetőséget), most jól jönne...

KépKép
amadea

Noémi!
Közben megtaláltam a linket!!! :D

KépKép
amadea

Bababizományi? Mi majd tavasszal megyünk körülnézni, hátha akadunk még a listáról valami jóra.

Egyébként most hogy írtad megnéztem a vaterát és a teszit is hihetetlen, hogy eltűntek ezek a szívhang figyelők. Tán egy hónapja? hogy televolt velük mindkettő.

Most mellszívóval vannak tele, meg azokhoz való cuccossal. Mondjuk az az a dolog, amit használtan nem vennék, hiába "alig használt" stb. Inkább majd körbekuncsorgom a rokonságot, hogy adják össze a lóvét. Még a tesómét vagy unokatesóét használnám, de vadidegen emberét kifőzés stb. után sem. Már bocsi :)
Vendég

Anuk!
Kelengyelistát nem akarod közkinccsé tenni? :wink:

KépKép
amadea

Hát ha jó úgy, hogy beprüntyögöm? :D Mert nincs scannerünk, meg össze is van már cirkálva.
Vendég

Anuk!
Én a mellszívót és orrszívót is teszveszen vettem, vadi újan mindkettőt, eredeti, bontatlan csomagolásban...szóval néha ki lehet fogni...használtan én se vennék...

KépKép
amadea

KépKép
amadea

Ó köszi szépen :D

Tényleg akkor ezek szerint te már meg is vetted :) Én egy kicsit félek még tőle, fele idős sem vagyok és hátha mégsem lesz elég tejci. Bár amekkorára nőttek a lökhárítóim :D nagy szégyen lenne.
Vendég

Amit én kaptam BABAKELENGYE, állítólag idén ilyent adnak ki a védőnők (egy idén szült kismama férjétől kapta Rod) állítólag érdemes rostálni, és rokonoknak kiadni de én jobb szeretem magam beszerezni a dolgokat, mert akkor az olyan lesz amilyent szeretnék. Rucikból nem érdemes sokat felhalmozni, mert gyorsan nőnek a picik, és ki tudja mekkorák születéskor.
Én pl pár db 56-os méretet vettem, aztán 62-eset, az újszülött méretet(50) el is hagytam, mert már most várható, hogy nagy Pocok lesz. :)

Öltözet tavaszi-nyári babáknak
4.-6 body (kombidressz vegyesen rövid és hosszú ujjú)
4.-6 rugi (vegyesen rövid és hosszú ujjú)
2 kocsikabát
1 plüss kocsikabát esetleges hidegebb napokra
2 vékony pamut sapi
2 napozó
2 vékony kocsicipő
2.-3 zokni
2 hálózsák (igény szerint)

Alvás
1 kiságy
1 ágynemű garnitúra
2 ágynemű huzat
3 pamut lepedő
2 gumi lemosható lepedő a másik alá
1 rácsvédő
2 pléd (egy vékony egy vastagabb)
1 légzésfigyelő (bébiőrző)
1 éjjeli fény
1 párásító készülék (igény szerint)

Fürdetés, pelenkázás
1 babakád
1 kádálvány (igény szerint)
1 vízhőmérő
1 hajkefe
1 körömolló
1 orrszívó
1 fültisztító
2 frottír fürdőlepedő (babakifogó)
2 mosdatókesztyű
1 pelenkázó szekrény
1 pelenkázó lap
1 lázmérő
1 babaolaj
1 popsikrém
1 hintőpor
1 testápoló
1 fürdető
1 babasampon
1 alkohol (köldökcsonkra)
1 köldökvédő tapasz
1 popsitörlő kendő
1 steril gézlap
1 steril vatta
1 peluskuka
1 kukazsák
1 szennyestartó (ajánlott a babaruhákat külön tárolni és mosni)

Szoptatás, etetés
1 mellszívó
1 tejtároló
1 tejserkentő
1 mellápoló olaj stb
1 125 ml cumisüveg teához
1 250 ml cumisüveg tejhez
2 pót etetőcumi 0+ hós
1 játszócumi (igény esetén)
1 sterilizáló készülék
1 üvegmosó kefe
1 cumisüveg és bébiétel melegítő
1 mérleg
20 textilpelenka (büfizéshez és alváshoz is)

későbbiekben
1 csőröspohár
3 kistányér
3 kiskanál
1 almareszelő
1 kéziturmix
1 szárő
1 tölcsér
6 előke
1 műanyag tálca
1 lábaska melegítéshez
édeskömény mag hasfájós babáknak
kamillatea

Utazás
1 babakocsi
1 szúnyogháló
1 esővédő
1 babahordozó (kocsiba)
1 mózeskosár (igény szerint)
1 angolpólya (nah ez az amit én első körben kihúztam :D )
1 kenguru/hordozókendő
1 utazóágy
1 pelenkázó táska

Köv folyt mit kell a kórházba vinni, és mi kell hazamenetel után. Ha van valakinek más, jobb kelengyelistája azt is szívesen vennénk. :) (szerintem mindenki nevében mondhatom)
Vendég

Anuk!
Nagyon-nagyon köszönöm!!! Jó hosszú lista...és én még azt hittem, milyen sok mindent megvettünk már :shock: ...

KépKép
amadea

Kórházba vinni anyukának

várandós (terhes) kiskönyv
személyi igazolvány
taj kártya
házassági anyakönyvi kivonat (ennek hiányában apasági elismerő nyilatkozat szvsz ezt kérik)
telefon a jó hír értesítéséhez
fényképezőgép
rágcsálnivaló az örökké éhes anyukának (Ez komoly így van a papíromon írva :D)
innivaló, nem szénsavas, legjobb a tea

2 nagy jó nedvszívó betét legjobb a tenna
5.-6 szülés utáni eldobható bugyi
2.-3 szoptatós melltartó
sok melltartóbetét
2 papucs (egyiben zuhany és gumi legyen, másikban séta puha kényelmes legyen)
3 szoptatós hálóing
3 textilpelus a baba feje alá (lásd fentebb a testilpelust)
3 zokni
2 frottír törölköző (sötét színű úgyis vérzik még az anyuka egy darabig)
1 köntös
4 wc papír (lehetőleg a legpuhább minőségű)
papír zsepi
evőeszközök
fogkefe, fogkrém, fésű, szappan
jó nagy füles műanyag pohár
szalvéta

ami még fontos
mellszívó
mellápoló krém
bimbóvédő (befelé forduló mellbimbó esetén)
tejserkentő
krém gátsebre
wc ülőke papír (legpuhább)
ülőpárna gátsebre
kiskesztyű karmolászások ellen (bocsi ez kimaradt sehol nincs felírva, csak hallottam, hogy ez is kell, ha hosszú a körme a babának)
pelus a babának, ha nem adnak a kórházban
ruha a babának, ha nem adnak a kórházban
popsikenőcs és pelenkázási kellékek, ha nem adnak a kórházban

(sajnos az utóbbi három a hallomásbeli tapasztalat, nem tudom, másfelé mi dívik)

S mindezek után kíváncsi vagyok, hogy mennyi minden marad el :D Ja azt is hallottam, hogy azért jó leadni tejcit mert akkor nem cukros vízzel, meg tápszerrel nyomatják a babát éjjel. Mert errefelé pl. a baba nem lehet anyával, éjjel oda sem adják.
Vendég

Amadea :D Hát néha én is nyelek párat, mikor nézem, hogy mennyire lassan csökken a lista. Rengeteg olyan dolog van amire egyszerűen nem is gondoltam. Ezek a tipikus baromi apróságok, az a sok sok egy darabos tétel.

Kiváncsi vagyok, hogy nekünk bármelyikünknek mikor fog vagy egyáltalán fog-e a védőnőink adni valami listafélét és azon mi lesz. Pl ebbe a listába a kisinget és a réklit már be sem írtam, mert nem hiszem, hogy valaki is úgy fogja öltöztetni a pár napos babáját, mint egy népviseletes baba. :) Remélem nem sértettem meg senkit.

Mindenesetre már van valami támpont amin el lehet indulni, nem kell utolsó pillanatra mindent hagyni. (Én azt hittem más is szerzett, vagy kapott, mert én szoktam elmaradni :oops: ) De használja mindenki egészséggel. :)
Vendég

Anuk!
Millió köszönet!!!!

KépKép
amadea

Semmiség tényleg, örülök, hogy segíthettem. :)

Most pedig megyek valami leckefélét írni. A tanár bácsi (szakadna meg) feladta a fél könyvet téli szünetre, de nincs kedvem az egészhez.
Vendég

Sziasztok!

Nos, ha bárkit érdekel, akkor saját tapasztalatot leírnék a kelengyékkel kapcsolatban. Én is eszerint vásároltam be, de nekem más igényeim támadtak :).

Kórház:

Természetes szülésről tudok csak írni, a császárost nem tudom hogyan zajlik.
- Első nap 4 darab nagy méretű Tenna betétet használtam el. Ezt követően a közepes méretűt. Egy idő után ugyanis a nagy méret nagyon irritálja a gátsebet.

- Az aranyér elleni krém alap felszerelés. Senki ne gondolja, hogy nem lesz aranyere. Lesz! Elmúlik egy hét alatt, de lesz.

- Eldobható papírszerű bugyiból én napi szinten kettőt-hármat használtam el.

- Ülőpárnát nem használtam, és állítólag marhaság is, mert csak később fog gyógyulni a gátseb.

- Tejserkentő teát csak akkortól szabad inni, amikor megindul a tej. Általában szülés után 3 nappal. Saját tapasztalat, hogy hamarabb nem lesz tej, és a mellem majd szétrobbant a fájdalomtól, mert tuningoltam. Ja és a mennyisége sem volt több, mintha nem ittam volna. Ha beindul a tej, akkor viszont napi 2-3 liter tea mehet.

- A házassági anyakönyvi kivonatból 300 napnál nem régebbi kell. Ha később volt az esküvő, akkor ki kell kérni az anyakönyvi hivatalból a másolatot.

- Nekem nem volt sem erőm, sem időm enni :). Inni viszont ittam. Vizet.

Otthonra:

- Ami nálunk nagyon bevált, és nem bánom meg, hogy kifizettem a pénzt, az a digitális mérleg. Egy friss anyuka nem tudja, hogy eleget evett-e a gyerek, így nagyon jó, hogy etetés előtt és után ráteszi az ember. Persze egy idő után a mérleg is fölöslegesé válik, de én ezt ma is megvenném.

- Amit biztosan nem vennék meg, az az ágynemű garnitúra. A párnát soha az életbe nem használtuk, mert kisgyereknél nem is szabad. A takarók pedig akkorák, hogy eltűnik benne a gyerek. Én zsákot vettem csak neki utána és abban aludt egy sima gumis lepedőn.

- Az orrszívóra senki ne sajnálja a pénzt, mert nagyon praktikus és jó dolog.

- A légzésfigyelő teljesen szabadon döntött. Mi vettünk és én nyugodt voltam, hogy tudtam becsipog úgyis, ha valami baj van. Mi Angel Care típusút vettünk. Nem volt egyszer sem fals riasztása. A barátnőm viszont nem vett, mert azt mondta, hogy ő nem akarja stresszelni magát, ha beriaszt és még sincs semmi baj.

- A köldök tisztító alkoholt, a babafürdető kenőcsöt és sok más egyéb dolgot - krémek és cseppek - a háziorvos fogja felírni és a gyógyszertárban lehet majd kiváltani. Azt hiszem babacsomag.

- Amit még szerintem érdemes beszerezni az orvostól, az a szájpenész elleni kence. A kórházban ugyanis nem mindig lehet rendese fertőtleníteni és egyébként is a kicsik hajlamosak rá, ezért könnyű elkapniuk, és nem tudnak akkor szopni. Ha egyből bekeni az ember a száját, akkor viszont 1-2 nap alatt szépen elmúlik.

- No és olyan fésű, ami nem kefe, hanem rendes fokú fésű. Ha koszmós a gyerek feje, akkor babaolajjal bekenve a fejbőrt, sokkal könnyebb a fésűvel visszafelé fésülve leszedni, mint körömmel kapirgálni.

Na bekussolok, mert nem akarok túlságosan okoskodni.

Puszi mindenkinek
torokka

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?