Sziasztok!
Cory, köszi a keresztszemes oldalt!
Láttam én is a tegnapi Szülőszobát. Nem nagyon szeretem egyébként, mert számomra nagyon zavaró, ahogy vágják, szerintem nagyon szét van szabdalva. A tegnapi egész jó volt, bár én többet mutattam volna a vajúdásból.
Cory, szerintem neked iszonyú szerencséd volt az első szüléseddel
. Nekem úgy tűnik, szinte lehetetlen olyan kórházat találni, ahol nem kötelező a beöntés, borotválás, ahol az ügyeletes doki nem vizsgálja meg azonnal a megérkéző kismamát, mielőtt a választott orvosa megérkezik, nem kötik ctg-re hosszabb-rövidebb időre, hagyják akár egy-két napig is vajúdni (ha a baba jól van) és nem adnak oxitocint, csak hogy haladjanak a dolgok, szabadon mozoghat a vajúdás alatt és még a kitolásra se fektetik fel a szülőágyra. Hiába beszéli meg ezt az orvosával előre, szülés alatt ki van szolgáltatva neki, könnyű úgy beállítani, hogy szükséges volt ez vagy az a beavatkozás.
Nem azt mondom, hogy nem lehetséges ezt megoldani, de ma Magyarországon sokáig kell keresni. És vidéken azért nincs elérhető közelségben annyi kórház, hogy nagyon lehetne válogatni. Te egyébként tudatosan így kerestél kórházat és orvost? Vagy ekkora mázlid volt?
Szerintem az nem igaz, hogy az otthonszüléssel foglalkozók azt sugallják, hogy otthon jobb szülni, mint kórházban. Én akárhányszor kapcsolatba kerültem velük, mindig azt mondták, hogy mindenki szüljön ott, ahol neki a legjobb. Akiknek ez az otthonuk, azokat hagyják otthon szülni, ne szivassák őket minden aprósággal.
Engem a kórházban az is zavart, ahogy utána bántak a lányommal. Pedig jórészt csak egy kis odafigyelés kérdése lett volna.
Katicabogár