Új privát üzeneted érkezett!

Ági
Igen szerintem is sok a két adat, de melyik maradjon????? Szavazásra bocsájtom!!!!

Szavazzatok, hogy melyik maradjon!!!!! Mehet de a topikba, majd összesítek!

Nadine

Nadine
KépKépKép
nadine

Nadine!

Én arra szavazok, hogy a hónapok maradjanak. Már úgysem hetekben számoljuk a korukat.
Köszi

Orsi

Orsi
orsi

Nadine!

Szerintem is maradjon a hónap, és aki még törppicur azt úgy is hetekben irjuk, lásd mint Dani, majd ha eléri a három hót onnantól már szép lesz a hónap szám isKép Amúgy is ahogy elnéztem a táblicskut mi vagyunk a legifjabbak.

Nézitek a szülőszobát?
Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Ági
Aha, nézem, kíváncsi vagyok egy otthonszülésre.

Nadine

Nadine
KépKépKép
nadine

Ági
Használtál már Utrica Urens CH5-öttejcsiszaporítás címén??? Nekem negyon bevált mikor megcsappant a mennyiség (első mensinél nagyon kevés lett a tejci a homronok miatt.) Ez egy homeopátiás szer. Én úgy szedtem, hogy 3 napig 3*5 golyó, 2 nap 2*5 golyó, 1 nap 1*5 golyó. És míg tart a kúra semmi mentolos, se fogkrém (csak fini gyerek) se rágó stb.

Nadine

Nadine
KépKépKép
nadine

Nadine

Hát nem is tudom, hogy én vállaltam volna vagy nem ezt. De bennem valahogy a korház adott biztonságot. Még igy is volt bennem félsz, és ugye a sima szülésből nálunk császár lett, ez otthon szerintem nagyobb streszt okozott volna, mint bent a korházban okozott.

Tudom, hogy régen mindenki otthon szült, hiszen akkor még ez volt a természetes, most meg a forditotja az, de bennem van, hogy mi van ha baj van, és sajnos volt már rá példa. Persze a korház sem életbiztositás. Ez szerintem örök vitatéma lesz, ugy mint hogy mi volt előbb a tyúk vagy a tojásKép

Várom a második felvonástKép

ÁGi

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Sziasztok!

Klassz a tábla! Szerintem is maradjanak a hónapok.

Megyek, megnézem már azt az otthonszülést a Korridoron...
Fulescsacsi

Sziasztok!

Klassz a táblaKép
Legyenek a hónapok, már én se tudom követni hetekbenKép

Otthonszülés..., hát én nem mertem volna, nekem inkább ijesztönek tünt mint a kórházi szülések.
Bár a körülmények össze se hasonlíthatóak.

Mi is erröl beszélgettünk a párommal, hogy régen kórházak se voltak és mégsem halt ki az emberiség, viszont igen sokan belehaltak a szülésbe (anyuka, baba egyaránt).

Szvsz mindenkinek szabad választást kellene biztosítani és ha egy orvos vállalja az otthonszülés 'kockázatát', miért ne vezethetné le. Elvileg ha komplikációmentes orvos nélkül is lehet szülni. Nehéz ügy, hogy az anyuka jogai érvényesüljenek vagy a babáé.

Krisz

Krisz
krisszie

Sziasztok!

Gyakran lefagy a böngészőm, ha próbálok a Korridoron nézni valamit. Ennyit az otthonszülés nézéséről...

Amikor várandós lettem, engem érdekelt ez a dolog, illetve inkább Apát. De így utólag én sem választanám, és a következőnél sem fogom, nekem sem volt sem a terhesség, sem a szülés komplikáció-mentes, hát még ha akarnék sem szülhetnék itthon. Nekem is kell a kórházi biztonság, de az biztos, hogy vízben vajúdni klassz lehet, hátha szerez nekem egy kádat a dokikám legközelebbKép. (Ez a baj a Klinikával: szuper az új szülőszoba, de semmi "alternatív" eszköz...)

De szerintem sincs semmi gond az otthonszüléssel, ha normális terhességről van szó, és apa-anya ezt szeretné.
Fulescsacsi

Sziasztok!

Engem nagyon kiakasztott a mostani rész a szülőszobában. Pont azért, mert azt sugallja, hogy háborítatlanul csak otthon lehet. De ez nem igaz! Az első gyerekem kórházban született, háborítatlanul!
Szülhessen mindenki ott, ahol akar, de ne sugallja azt, hogy egyik jobb, mint a másik! Nem az. Más.

Nadine: a tábla nagyon jó. SZerintem hónapok legyenek Kép

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Sziasztok

Tegnap már nem tudtam irni, mert valami bibi volt a babanetnél.

Hát a második felvonáshoz még annyi kiegészítést, hogy a bürokrácia most se hazudtolta meg magátKép
Szerezz be 25 igazolást, hogy kiadjuk a 26-kat neked. Ennél kacifántosabb anyakönyvezést ki se találhattak volna, nem akarsz korházban szülni, de ha már otthon szültél, azért hozz egy orvosi igazolást, hogy a dolog meg is történtKép

Fcsacsi
Hát mi már tuti nem fogunk otthon szülni a csaszi miatt.

Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Na sziasztok!

Töltöttem fel képet a profilomba, íme Dorka ma reggel öltöztetés közbenKép

Krisz

Krisz
krisszie

Sziasztok!

Krisz!

Gyönyörű ez a lány!!! Vettetek gépet? Milyet?
Fulescsacsi

Hello Fcsacsi!

Köszi-köszi!

Igen vettünk végreKép, most ismerkedek vele.
Egy Fuji FinePix A310-est. Csináltam csodaszép 3Mpixeles képeket, de azokat képtelenség ide beszúrni. Vagy én vagyok béna és nem tudom átméretezniKép

Krisz

Krisz
krisszie

Kriszie

Csak egy képnézregető progi kell és áttudod méretezni vele, én is ezt csináltam.
itt egy amit tudsz használni:

http://www.tucows.com/preview/194967.html

A resize image menűponttal tudod kisebbiteni

Gyönyörű a lányod, Daninak is tetszettKép

Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Tettem fel új képet én is a profilbaKép kedvet kaptam KrisszietőlKép

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Sziasztok!

Nadine!
Janka névnapja május 30-án van. Kép
Szerintem a kornál a hó maradjon.

Lili bárányhimlős lett. Kép Hogy hol kapta el, nem tudom. De már Jankán is van 1-2 pötty. Kép

Ildianyu
ildianyu

Köszi a progit Ági!

Édes a Dani fiadKép

Krisz
krisszie

Sziasztok!

Ági! Nagyon jó a kép!!!

Ildianyu! Gyógyuljatok hamar! Biztosan fársztó, de legalább egyszerre letudjákKép.
Fulescsacsi

Ildianyu

Szegény LiliKép Janka is elkapta ezek szerint, ha igen sajna neki lesz a gázosabb ha viszketni fog, mert ugye neki még nem lehet igazán megmagyarázni, hogy ne vakarjaKépKép

Krisszie
Amugy én nem ezt a progit használom hanem az ACDSeet, ezt a Pöttömök topicban AnnAnn javasolta, mint free progit ha jól láttam, de annyira nem lehet ez se bonyi.

Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Ági!

Nekünk is az Acdsee volt meg, de úgy látom a párom leírtotta a gépröl. Most már megtaláltam a saját szoftverén is az átméretezést. De ezen a progin sokkal több van és bármilyen átkonvertálás lehetségesKép
Ideje csinálnom képgalériát, (ahelyett, hogy a szakdogámat írnám, ejnye Krisz)

Krisz

Krisz
krisszie

Sziasztok!

Cory, köszi a keresztszemes oldalt!

Láttam én is a tegnapi Szülőszobát. Nem nagyon szeretem egyébként, mert számomra nagyon zavaró, ahogy vágják, szerintem nagyon szét van szabdalva. A tegnapi egész jó volt, bár én többet mutattam volna a vajúdásból.
Cory, szerintem neked iszonyú szerencséd volt az első szüléseddel Kép. Nekem úgy tűnik, szinte lehetetlen olyan kórházat találni, ahol nem kötelező a beöntés, borotválás, ahol az ügyeletes doki nem vizsgálja meg azonnal a megérkéző kismamát, mielőtt a választott orvosa megérkezik, nem kötik ctg-re hosszabb-rövidebb időre, hagyják akár egy-két napig is vajúdni (ha a baba jól van) és nem adnak oxitocint, csak hogy haladjanak a dolgok, szabadon mozoghat a vajúdás alatt és még a kitolásra se fektetik fel a szülőágyra. Hiába beszéli meg ezt az orvosával előre, szülés alatt ki van szolgáltatva neki, könnyű úgy beállítani, hogy szükséges volt ez vagy az a beavatkozás.
Nem azt mondom, hogy nem lehetséges ezt megoldani, de ma Magyarországon sokáig kell keresni. És vidéken azért nincs elérhető közelségben annyi kórház, hogy nagyon lehetne válogatni. Te egyébként tudatosan így kerestél kórházat és orvost? Vagy ekkora mázlid volt?
Szerintem az nem igaz, hogy az otthonszüléssel foglalkozók azt sugallják, hogy otthon jobb szülni, mint kórházban. Én akárhányszor kapcsolatba kerültem velük, mindig azt mondták, hogy mindenki szüljön ott, ahol neki a legjobb. Akiknek ez az otthonuk, azokat hagyják otthon szülni, ne szivassák őket minden aprósággal.
Engem a kórházban az is zavart, ahogy utána bántak a lányommal. Pedig jórészt csak egy kis odafigyelés kérdése lett volna.

Katicabogár

Kati
katicabogár

Sziasztok!

Szülőszobához nem tudok hozzászólni, mert nem láttam...a múltkorit láttam először (ez volt az utolsó is). Teljesen rosszul lettem, ahogy azt a pici babát tartották, és szívták le a váladékot.

Nadine
Tábla nagyon jó.
Szerintem is hónapok legyenk.
Mekkorák már a csajaink, eszméletlen, hogy hogy rohan az idő!!!!

Jó éjt!
Era.

Era
Kép
era75

SziasztokKép)

Ez mai fotonkKép

Kép

Szépen dagadnak a lucerna magvaim, kiváncsi leszek az izéreKép

puszi
Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Sziasztok!

Na, megnéztem a Szülőszobát a Korridoron. Ez volt a legjobb rész szerintem. (Bár a kórházban szülők közül legszebben a fuvolatanárnő szült még X résszel ezelőtt.) Nagyon jó hangulata volt, de végig olyan érzésem volt, hogy bepofátlankodtam valahová, ahol semmi keresnivalóm, pedig tudom, hogy nem is volt ott a stáb, hanem maguk vették fel, de mégis... Mindenesetre ha otthon nem is, de nyugodtan szeretnék szülni legközelebb.
Valahol volt ez téma, t'án a II.-es nőis topicban, hogy miért nincs olyan kórház, ahol minden együtt van: legkorszerűbb orvosi eszközök és műtő, P.I.C., alternatív vajúdási és szülési lehetőség, és modern szemlélet? Kizárják ezek egymást? Szerintem nem... De hát én nem vagyok orvos, sem kórházfenntartó...

No, ennyit erről.

Ma megpróbálom kitolni a fürdést, így az elalvást is, hátha akkor sikerül tovább aludnia Maszatnak.

Krisz! Csináltál már albumot?
Fulescsacsi

Sziasztok!

Ági,
micsoda császár a Dani, maci hárem közepénKép
Mi ez az elegáncs szerkó csaknem Dorka hódítási kisérletKép

Fcsacsi,
az album alakulóban van, majd közzéteszem ha már lesz benne elég kép.
Dorka nyüffögés van, megyek megnézni.

Krisz

Krisz
krisszie

KriszKép

Nem lehet elég korán kezdeni a csajozást ámKép
És az első lépés minimum az, hogy sármosak legyünk és szép ruhában feszitsünkKép

Lányok nem tudom, hogy ti hogy vagytok a plüs rugikkal, de nekünk van olyan, főleg a sötétebbek, amit ha feladok manóra a lábujjai úgy néznek ki utána, mintha egésznap sárban tapicskolt volna. Az összes szösz beleragad a kisujjacskái közé. Ennél a sötétzöldnél az egész lábacskája zöld szöszös voltKép

Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Ági
Egyszerű megoldása van, hogy ne legyen szöszös a lába, adj rá zoknit a rugi alá. Akkor a zokni lesz szöszös.
Mi már régóta jobban preferáljuk a harisnya + lábfejetlen KépKépKép rugit, mint munkásruha = feltörlőrongy KépKép Hiába porszívózok minden nap, a parkettát, járólapot felmosom mégis koszos Zsani. Főleg ha a fehér harigatyában nekilódul, olyan szép szürke lesz a térdén, hogy csak na. Tényleg ha majd valaki vesz közültek harisnyát, gondoljatok majd arra, ha mászni fog a gyerkőc nem igazán praktikus a fehér (ezért van Zsaninak sötétkék abban legalább nem látom, csak tudom hogy mostmár tuti tiszta a kő, csak a ruhát kell mosni)

Kérdés: Hány naponta rakjak fel táblát???? Vagy legyen fix napok (hétfő, szerda, péntek, így egy héten 3, vagy ritkábban)

Tényleg ha valaki új jönne, és jöjjön is, akkor az adatait vagy emailban, vagy ide a topikba írja le és a kövi tálában már szerepelni fog.

Na megyek alukálni, pontosabban szoptatni, mert Zsanka ma fürcsi után elájult szopi nélkül, úgy bevacsizott, de tudom, hogy lassan jelentkezik inni rá, nekem meg tele van a........ is

Nadine

Nadine
KépKépKép
nadine

Szép jó reggeltKép

Nadine szerintem bőven elég hetente egyszer, vagy az is lehet hogy két hetente egyszer feltennünk a táblicskut.

A mászás nálunk még kicsit odébb van, de a fehér harisnya nekem eszembe se jutottKép Amúgy én mind a két megoldást alkalmazom, a lábas és a lábnélküli rugit is. A kis zoknit feladni rá vagy két perc, hogy levegye ahhoz nem kell egy másodperc seKépKép

Egész éjjel esett a hó, és most meg még jó hideg van, remélem javulni fog az idő, mert ha nem akkor ma is csak az ablakot tudom kinyitni levegőzés cimszóval.

nah dugulokKép

Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Sziasztok!

Nadine,
szerintem nem kell folyton felrakni a táblát, csak ha változás van, vagy valaki kéri.

Ági,
hogy tudja Dani már levenni a zokniját?
Dorkának csak lábfejes rugijai voltak még. A harisnya még odébb van, meg aztán emlékszek rá én is hogy utáltam annoKép

Nálunk is vacak idö van, esös, felhös pfujKép

Krisz

Krisz
krisszie

Krisz

Két célirányos lábmozdulat és már lent is van a zokniKép
Harisnyát már adtam rá, azzal nem volt semmi baj.

Lányok úgy látszik, hogy amikor csak összecsapom a sütimet akkor lesz a legfinomabbKép Fini aranygaluskát nyammogokKépKép

Délután elindultunk látogatóba, de lerobbantunk félutonKépKép Holnap szerelhetjük, mert hétfőn kell munkába apának.

Ki mit főz hétvégére? ötleteket kérekKép

Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Ágiboszi!

Az én lányom is anno állandóan ledolgozta a lábáról a zoknit. Járt a kis lába, egymáshoz dörzsölgette (mint egy népitáncos), és pillanatok alatt lejött a zokni. Csak az nem jött volna le, amelyiknek szoros a gumija, de azt meg nem szerettem. Ez a szokása megmaradt, mert ha nincs rajta szandál vagy cipő, szórakozásból, meg hogy engem bosszantson, mindig leveszi, és mezítláb rohangál. Kép

Hétvégi főzéshez nincs ötletem, most itt vagyunk a szüleimnél, és hál' Istennek most nem nekem kell főzni. Meg kitalálni se, hogy mi legyen.

Mindenkinek jó hétvégét!

Orsi

Orsi
orsi

Sziasztok!

Anna lányom zoknimániás.....imádja rágni ugyanis a zoknikat. Szerencsére ha már egyszer ráadtam, nem veszi le (gondolom majd annak is eljön az ideje). Harisnyát is jól bírja.
Csak az öltözködét nem bírja, ugyanis nem tud nyugodtan feküdni egy percet sem. Csodálom az energiáit...néha nekem is adhatna belőle.

Ági főzést még nem tudom, de lehet, hogy grillcsirke lesz nálunk. Csinálhatsz ketchupos csirkét is, az is finom.
Fiacskád gyönyörű!!!!

Jó éjt nektek!
Era.

Era
Kép
era75

Era
Mijazzz a ketchupos csirke? Leirást kérekKép

Szombati ebéd már meg van amugy: csontos húsból levest csináltam, sok sok zöldséggel, ebből lesz vadasmártás, meg ott a húsoscsont, lehet majd rajta cuppogniKép

A vasárnapot kell még kitalálnom, úgy unom ezt a folytonos kaja kitalálástKép

Jó éjt mindenkinek.
Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Jó reggelt mindenkinek!

A gyönyörü lányom ébresztett reggel, neki nincs hétvégeKép

Era,
Dorka az öltözködést-vetközést fürdéshez meglepöen jól viseli, inkább játéknak fogja fel. Ha sétálni megyünk, akkor a sapka és az anorák felvétele biztos fáj neki, mert iszonyú üvöltéssel lehet véghez vinni. Miután sikerült ráeröszakolni, még a babakocsiban is hisztizik vagy 15 percet, mire megnyugszik, és persze elötte végigüvölti a lépcsöházat.
Alig várom már a jó idötKép

Ági,
Én paprikáscsirkét fogok csinálni, a rántott busán is gondolkoztam, de a kedvesem elvetette.
Egyébként csoda, hogy hozzászolt a kaja témához, máskor, ha kérdezem az a válasz, hogy mindegy.
Ezzel tud megörjíteni, érdekes én mindig tudom, hogy mit ennék, de neki mindegy csak finom legyen és sokKép

Jó hétvégét mindenkinek!

Krisz

Krisz
krisszie

Krisz

Hasonló cípőben járunk, a falra tudnék mászni a mindegyezéstől. Amúgy tiszta vércse a drága, húst hússal minden mennyiségben a köret már nem is kell neki. Ha meg nem tetszik neki a kaja amit éppen kitaláltam, akkor meg így járt, mért nem mondta mit enne szívesenKépKép

Bevallom egyszer már gondolkodtam azon, hogy a következő mindegyezésénél elé rakok egy tányért amit telerakok papírból kivágott egyesekkel: teljesül a kivánsága így, kap egy tányér mindegyetKépKépKép

Vadas kész, már tésztát ki se főzök hozzá mert tudom, hogy csak a husit fogja némi szósszal megkajálni, meg nekem se hiányzik a szénhidrátKép

Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Sziasztok!

Ági
Ketchupos csirke: hagymát dinsztelni, bele ketcup, csirkét megsütni, rátenni, összesütni.
Egyszerű és nagyon finom.
"Mindegy kaja" nagyon jó!!!!

Krisz
Nekem szerencsém van, mert Anna nem ordít, ha sapkát és overált adok rá. Már belemászik az overálba....
Paprikáscsirke nyam-nyam...most úgy megkívántam.

Szép estét mindenkinek!!
Era.

Era
Kép
era75

Sziasztok!

Jaj, ez a kaja ügy nálunk is rettenet. Apa ráadásul amúgy is elég rossz evő általában, ha valami iszonyúan finit főzök, abból is alig eszik. Néha rájön valami nagy ehetnék, akkor pár napig sokat eszik, aztán megint vissza a régi kerékvágásba. Szóval neki tényleg mindegy, mi a kaja. Szabolcsnak viszont sajnos nem, úgyhogy nincs sok lehetőségem...

Öltözés: nálunk is a sapi a mumus, az overáll miatt nem hisztizik, csak, amikor már melege van. Mostanában sosem tudom, hogyan öltöztessem, tegnap is volt vagy hat-hét fok, rajta meg overáll, bundazsák, lehet, hogy ezért nem aludt: melege volt... Ma próbálok kevesebb réteget adni, hátha úgy jobban érzi magát. Őt amúgy is jobban megviseli a meleg, mint a hideg, amikor rokonlátogatóba mentünk, mindenki ezerrel befűtött, amikor odaértünk, aztán csodálkoztak, miért nyűgös a gyerek, mondtam, hogy nálunk max 22 fok van, fürdésnél 24-25, de erre a trópusi klímára semmi szükség...

Megint vasárnap van. Olyan gyorsan megy az idő... Szabolcs 16 hetes volt csütörtökön, másfél hét múlva négy hónapos oltás... Még csak most kapta az előzőt!

Beszereztünk egy nagy szivacsot a szoba közepére, ott trónol a fiatalúr, tetszik neki, hogy nincsenek rácsok. Mivel éjjel velünk alszik a galérián, hát azt hiszem a kiságyat szét is szedjük... Legalább felszabadul a helye. Úgyis kellene egy új szekrény, mert Szabolcs komódjában már elég szűken férnek el a ruhái... Ismeritek a Guriga sorozatot? Itt ajánlották valamelyik topicban, annyira szépek! (www.guriga.hu, asszem) Még nem mertem felhívni őket, mert biztosan jó drága...
Fulescsacsi

Fcsacsi!

Ezt már többször akartam kérdezni, hogy alszotok ti a galérián, ott van a kiságya?
Lentre vettél szivacsot, hogy nap közben ne kelljen felmászkálni? Jól értem?

Nálunk is állandó 23 fok van, fürdéskor kicsit befütünk a fürdöszobába kb 25-re és ennyi. Dorka egy rugiban van egész nap szerintem pont jó hőfok neki, mondjuk a takarót mindig letornázzaKép

Nekünk szerdán oltásKép
Úgy sajnálom ilyenkor szegényt, (amikor elöször vittük még sírtam is), azóta próbálok edzödni.

Krisz

Krisz
krisszie

Szia Krisz!

Nem, a kiságy lent van. Úgy kezdődött, hogy először azt akartuk, fent legyen, de erről mindenki hamar lebeszélt, mert akkor napközben nincs szem előtt, fel kell rohangálni, stb. Aztán azt mondták, legyen két kiságy, erre meg én mondtam, hogy nem tetszik, mert csak foglalják a helyet ebben a pici lakásban. Végül a kiságy lekerült. Hazajöttünk, az első hetekben nem is volt gond, Szabolcs végigaludta az éjszakákat, mi fent, ő lent. Aztán elkezdett ébredni hajnalban. Eleinte lekóvályogtam, szopi, vissza az ágyba a gyerek, én meg fel. Csak hirtelen nem volt hajlandó visszaaludni a hajnali szopi után. Egy darabig ücsörögtem az ágya mellett, meg szenderegtem a kanapén, egyre gyakrabban vele együtt, de hát enyhén szólva fárasztó volt, közben bújtam a vonatkozó fórumokat, szakirodalmat, meddig tart, mi lesz most. Ráadásul hasfájós is volt, így voltak kellemesen átüvöltött éjszakák, meg-megszakítva egy kis pocakmasszázzsal. Aztán Apa azt mondta, ez nem állapot, vigyük fel Szabolcsot a galériára. Itt addig egy éppenhogycsak kétszemélyes matrac volt. Szabolcs onnantól kitűnően aludt, sőt ezt az első fennalvós éjszakát át is aludta, de nagyon szűken voltunk, hát megtoldottuk a matracot még egy méterrel, így kényelmesen elférünk. Azóta mind alszunk rendesen, mind el is férünk, ha bármi van, ott vagyunk Szabolcs mellett, ott szoptatom éjjel, aztán alszunk tovább. Éjjelre meg levisszük teljesen a fűtést, hogy ne legyen fent dög meleg. Hát ennyi. Ja, és nappal a kiságyban volt eddig, nem is volt vele semmi gond, bár tagadhatatlan, hogy jobb az új matrac, van helye forgolódni, meg ilyesmi.

Valami vérzésfélém van, bár eddig csak a wc-papíron láttam a legutóbbi pisilésnél, kifelé nem folyt. Ez már menstruáció? Rákeresek, mi van fent a Continuinról, mikor, hogyan kezdődik/het a vérzés, ha azt szedek. Reméltem, hogy még pár hónapig nem menstruálok, de ezek szerint tévedtem...
Fulescsacsi

Szia Fcsacsi!

De klassz, hogy együtt alusztok. Én is úgy szerettem Dorkával aludni, de nálunk ez nem ment. Még az elején próbálkoztam vele, hogy a hajnali szopcsi után mikor bealudt mellettem nem vittem vissza a kiságyba, de nem aludt jól mellettünk. Hamar felébredt és örült, hogy ott vagyok mellette és játszani akart.
1-2 együtt alvás sikerült csak, így azoknak örülökKép
Tök jó ötlet a matrac, biztos pörög-forog már rajta SzabolcsKép
Majd írd meg az úszást!

Mensimanó hess!

Krisz

Krisz
krisszie

Szép jó reggeltKép

Jelentem megnőttek a csíráim, tegnap este már meg is kósoltam, nem is olyan vészes az íze, kicsit fű izűKép
így néz ki, egy kép róla, hátha kedvet kaptok csiráztatni:

Kép

Elég hulla vagyok, a hajnali szopi közben meglestem az Oscart, pont jókor kapcsolódtam bele, a legérdekesebb díjak átadásakor, szépen tarolt a Gyűrűk úra, de nem is csodálom, nagyon jól dolgoztak rajta, szuper profi munka voltKép

Nah megyek és ma sütök életemben először gombás muffint, anyum hozott egy kiló gombát és ezt találtam ki kajának belőle. Majd, ha sikerül teszek fel róla fotótKép

puszi
Ági és a horpasztó DaniKép

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Szia Ági!

Hogy csíráztatod a lucernát, engem is érdekelne. Észrevettél már vmit a tejmennyiségen?
Köszi

Orsi

Orsi
orsi

Sziasztok!

Na, mégsem az volt, csak köztivérzés, a Continuintól lehet. Viszont egy csomó dolgot találtam erről a bogyóról, hogy sokan lettek mellette terhesek, amikor már nem kizárólagosan szoptattak.

Ági! Ezeket a körbejáró muffingyűjteményeket nekem is elküldhetnéd! Ha tényleg ilyen olcsó a sütő, akkor veszünk mi is. (A barátnőm az aquincumi Auchan mellett lakik szerencsére, most nem kell téged igénybe vennem... De könyvügyben lenne kérésem a legközelebbi nagykeres sétádra, majd megírom mélben!)
Ez a csíra tényleg beválik? Az a nemtommilyentea nem mindenkinek állítólag. (Megvan: Laktoherb).

Krisz! Szerintem a titok, hogy legyen elég hely mindhármotoknak, és ne legyen meleg. Azért a későbbiekre még kíváncsi leszek: hogyan fogjuk saját ágyba szoktatni pl...
Fulescsacsi

Szia Orsi!

Hát még nem tenném le a nagy eskűt hogy a lucernától, de kicsivel több tejem lett már az tutiKép
Annak idején én vettem egy csiráztató tálat, jó régen, azt most előkerestem. a magokat 4 órára beáztattam, majd szépen elszórtam a tálba, naponta 4 szer mostam le őket, és a képen 4 naposak. Szemmelláthatóan nőnek, fejlődnek, jó szapora. Bió boltban vettem magot, egy csomag 440 Ft volt, nem az egészet áztattam be, kb a huszadrészét és igy is három tálkára való lett.
Ha nincs tálkád, szerintem ezért külön nem érdemes venni, akkor a régi jól bevált módszert használd, nedves vattán csiráztasd, úgy mint a suliban a babot csíráztattuk.
Egyre fontos figyelni, hogy többször öblitsük le, mert hajlamos a penészedésre. Világos kb 21 fokos helységet ír a könyv, de nem közvetlen napfényt.
Amúgy ez az egyik legfőbb B12 vitaminforrás.

Kész lett a muffin, ehetőKépKép

Kép

Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Sziasztok!

Megjöttünk az úszásból! Szuper volt! És Szabolcs annyira jól érezte magát! És most is vidám, jókedvű, teljesen feldobta az egész! Pedig délelőtt beparáztam, mert nagyon nyűgös volt, de a délutáni nagy séta alatti alvás helyretette, úgy látszik. Szóval Krisz, Ági: kalandra fel!
Fulescsacsi

Jó reggelet mindenkinek!

Fcsacsi,
örülök, hogy jó volt az úszás. Milyen volt, miket csináltak? Részletesebben plíz!

Ági,
a csírához nem kaptam kedvet, de a muffin klassz lett (biztos hamar elfogyott)
Én gyűrűk ura ellendrukker voltam, mert az elsö két rész nem gyözött meg. Bár a fontos díjak között csak a legjobb rendezöit kapta meg (ha jól emlékszem)
Bár nem mondok még véleményt, majd ha megnéztem a királyt is.

Krisz

Krisz
krisszie

Szia Krisz!

Először maszírozás és torna a parton - persze az én bukós fiacskám itt is produkált... - aztán zuhanyzás, ami még tetszett is neki. Aztán lassan be a vízbe, előbb csak a lábát, aztán a derékig, aztán nyakig - persze itt volt egy kis sírás, de ahogy elkezdtük a gyakorlatokat, abbahagyta. Még csak víz fölötti gyakorlatok voltak, szóval a feje nem volt még víz alatt. Gyerekdalokat énekeltünk egy-egy gyakorlatra. Ilyesmik voltak: eltoltuk magunktól, visszahúztuk magunkhoz; hátrafelé mentünk - így a baba szemben - és "s" alakban húztuk a babát magunk után; a medence széléről behúztuk a babát a vízbe és áthúztuk a medence túloldalára; egy karunkon feküdt a feje, a másikkal paskoltuk előtte a vizet, így mentünk - ilyesmik. A legtöbb baba élvezte, bár sokan nagyobbak voltak Szabolcsnál, néhány velekorú volt, és talán egy fiatalabb. Ennyi.
Fulescsacsi

Szia Fcsacsi!

Nagyon jól hangzik amit leírtál (kisebb képzavarnak tűnik).
Én is tartok attól, hogy nyilván evés után megyünk és elöfordulhat balesetKép
Hányan voltatok egy csop-ban? A férjed is bent volt a vízben? Voltak játékok?

Ja és Dorka ma 4 hós!!!!!
Dorka a vadiúj katicás ruciban:
Kép

Krisz

Krisz
krisszie

SziasztokKép

Krisz
Wow ez a kis csaj nem semmi ámKép)))) gyönyörűűűűűű!Kép

Fülescsacsi
Tényleg apája is bent volt veletek, vagy csak te voltál manóval a vizben?

A csira lassan fogyKépKép nem vagyok én kecske ezt megállapítottam, de az viszont tuti, hogy több tejem van, valamit valamiért, mekk mekk mekkKép

Ezt ma reggel sütöttem:
Kép

Ha nincs ideje az embernek közértbe menni, hát inkább süt kenyérkétKép

A muffinok a vártnál lassabban fogytak el, de nem csodálom, mert apája tegnap 16 órát melózott és amikor hazajött alig akart enni, már csak az ágyikó lebegett a szeme elöttKép

Hétvégén nálunk családi banzáj lesz, szülinap és névnaphegyek, majd arra sütök valami cukorbetegeset mert a sógorom sajna az lett tavaly és azért ő is szereti az édességetKép

Tényleg lányok nem tudjátok hol csinálnak olyat hogy arany medálra felraknak fotót, jövőhéten lesz az évfordulónk apával és megakarom lepni egy kismanós medállal.

Nah megyek mert koncert van a kiságybanKép

Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?