Sziasztok!
Manga,
Holnap megkérdezem az anyósomtól ezt a száraz, hólyagos mancsocskát, oksi?!
Amúgy én is arra gondoltam, hogy akkor kend be a kezecskéjét, amikor alszik és húzz rá egy vékony kesztyűt, hogy még csak véletlenül se nyalogassa le, s a krém is fel tudjon szívódni.
Dorkának csak az első hónapban volt kicsit szárazabb az ökle, a bokája, és a köldöke alatti rész, de a gondos olajoskenegetés után elmúlt.
De továbbra is kenegetem olajjal a kéz- és lábujjak közötti részt, a fülecskéje mögött és a "tokája" alatt!
Emese,
Én is imádom, amikor Dorka úgy tesz, mintha simogatna. Főleg szopi közben szokta néha simizni a hasamat. Olyan jó érzés még akkor is, ha ez még nem tudatos!!!
S már alig várom azt, amikor úgy igazából meg fog engem simizni!
Ann,
Hol vagy??????? És hol van a kis cseresznyeszájú tündérke???!!! Hiányoztok!!!
Manóka,
Csuda aranyos a kisfiad! Szoktatok együtt fürdeni? Én is ki szeretném egyszer próbálni!
Hogyhogy nem vagy benne a táblában?
Fruzsi,
Nem semmi az a 480 gramm hízás 1 hét alatt!
Judit,
Hatalmas nagy gratula Nektek, jó egészséget, sok tejcit! Jó nagy baba volt odabent a pocakban!Léna, üdv idekint és vigyázz a mamira, hogy hamar gyógyuljon be a sebe és szopizz sokat, hogy hamar beinduljon a tejci is!
Nekem elég sok időbe tellett , mire teljesen elmúlt a fájdalom a seb körül. Még szerencse, hogy édes férjem pillanatok alatt felpattant, amikor Dorkát ki kellett venni az ágyból és odaadni nekem szopizni, aztán megbüfiztetni stb...
Kakis pelus nálunk napi 4-5 van, jó nagy adagok.
Zita,
Dorka azóta csak egyszer próbált átfordulni, de aztán rájött, hogy épp tele van a pocakja, ezért inkább nem próbálkozik:-) Ettől függetlenül mostmár tényleg olyan, mint egy kis sajtkukac, amikor pelenkázom; próbál kifordulni a kezeim közül, s ami a keze ügyébe kerül, azt leveri. S Ő mindezekre nagyon büszke, látszik az arcán!
Matyi már kezd fogzani??? Hűha, igazi nagyfiú! Ezt elmesélem a Dorkának!
Andi,
A Dorka a kedvenced?! De aranyos vagy!
Remélem, Kitti hamarosan elűzi azokat a csúnya vírusmanókat!!!
Hű, ez a lekakilás ügy engem nagyon érdekel, főleg az, hogy mivel mostad ki? Mert Dorka már engem és a férjemet is lekakilt, de nekem eddig nem sikerült kimosnom a hófehér blúzból!
Ja, és képzeld, Dorkának egyszer valamiért kifolyt a kaki a pelusból, bele a fehér kombidresszbe...:-( Azt vajon mivel mossam ki? Mert már kétszer kimostam, de nem jött ki. Domestos-szal és egyéb ilyen fehérítőkkel nem szeretném, mivel árt a baba bőrének.
Heni,
A Kismanód nyakát is olajozd be fürdi- mürdi előtt, s fürdés után pedig jó alaposan hintőporozd be. Dorka pofija is igen "buckó", így mi is hintőporozzuk Őt rendületlenül.
Tipp: ha hason fekteted, akkor könnyebb elöl is behintőporozni, s Őt sem idegesíti annyira!
Koszmóval kapcsolatban: egy bőrgyógyász ismerősöm mondta, hogy általában azoknak a kisbabáknak hajlamosabb a fejbőrük a koszmó képződésre, akiknek a családban valakinek -akár enyhén is, de- korpás a fejbőre, mivel a koszmó genetikailag is öröklődhet.
Detti,
Nálunk mindig az van, hogy egy csomó papucs ki van készítve az ajtónál, s mindenkinak választania kell egyet!
Aztán hangos invitálás a fürdőszobába, ahol a kézmosóba csalafintán olyan szer van bekeverve, amit a dokik használnak bemosakodásnál. (Szerintem gyógyszertárban is lehet kapni.) Mindeközben hangos tanácsadás, hogy mivel a baba keze folyton a szájában van, így ahhoz nem szabad érni, mivel még nagyon gyenge a szervezete stb...Ja, és igazából csak a ruháját fogdossák, ha nagyon nem tudják visszafogni magukat.
És egyébként pedig mindig úgy intéztem, hogy a nagyon közeli családtagok a kezükbe vehették (de csak és kizárólag ülve, s csak pár percre!), a távolabbiak és a barátoknak pedig csak a kezemből nézhették meg Kismanót.
Lehet, hogy túl szigorú vagyok, de szerintem az a buta ember, aki ilyenen megsértődik.
Emőke,
Merre vagytok???
Hű, jó sokat írtam.
Akkor ismét küldök Nektek egy nagy mosolyt !
Puszi,
Vic