Új privát üzeneted érkezett!

Helló anyucik,

itten vagyok, csak sz@rakodik a netünk. Tegnap irtam egy litániát, szépen el is tűnt. Kép

A képpel az a gond, hogy valami méretproblémája van, de már szóltam apucinak, segit majd, és akkor teszek fel.

Lányok, segitsetek, hordozókendőt hol tudnék venni? Merhogy nincs varrógépem, ami a legkevesebb gond, hiszen varrni sem tudok Kép.
Köszönöm.

Márk továbbra is csodaszépen viselkedik, igy igazán irni sem tudok mit, ma még a hangját sem hallottam, eszik, alszik, ha ébren van, hurcibálom, simizem, miegymás.
Tejci rengeteg van, és hála Istennek, eddig nem okoz gondot (kopp-kopp), amolyan kereslet-kinálat alapján elvagyunk, jó lenne ha igy is maradna.
Holnap hozunk mérleget (képzeljétek, még nem mértem..) és akkor kiderül, de a kis kezecskéi olyan szépen húsosodnak, na meg az egész babó, hogy szerintem szépen fejlődik.
3700-tel született, és 3640-nel jöttünk haza.

Örülök, hogy a Caulophyllum és a málnalevél és a miegymás mindenkinek hatott, csak nekem nem (Murphy???!!!Kép Kép).

Védőnéni kint járt, és elmondta a hatodik verziót mindennel kapcsolatban. A kórházban két csecsemősnővér ugyanarra a kérdésre mást válaszolt. Most mit mondjak?? Majd kitapasztalom a dolgokat, vagy jövök ide segitséget kérni.

Szeretettel puszil mindenkit:

boldog Fruzsi
cinderella

Sziasztok!
Nincs időm írni, de azért küldök egy képet nektek, ugyanis most találtam egy megfelelő méretűt.
Nagyon aranyos minden baba és anyuka!
Gratulálok mindenkinek!

Peti morci képet vág, sokszor csodálkozik, nevetni ritkán szokott. Inkább alszik, vagy kajál. Kittikém sem volt az a sokat nevető baba. Mit csináljak? Kép Pedig olyan elégedett.
Kép
andi68

A köszönés lemaradt!
Sziasztok!
Andi
andi68

Fruzsi!
A Mester utcában láttam több fajta hordozókendőt, de nem tudom hány szám. Sőt a bolt nevét sem tudom, de egy elég nagy bababolt.(Talán Brumi Maci a neve?) A kőrút felől kb. a 4. sarok a jobb oldalon. Remélem segítettem.
Én is filóztam rajta, hogy veszek, de nekem nagyon nehéz cipelni Petit, igaz csak kenguruban próbáltam és tudom, hogy a kendő kényelmesebb, de akkor sem bírnám szerintem.
Sziasztok!
Most már eldugulok!
Andi
andi68

Sziasztok!

Tegnap jól eltűntünk,gyakorlatilag mindketten végigaludtuk a napot,csak szopizni keltünk fel. Ma voltunk a kórházban kontrollon, minden teljesen jól zajlott,bár a délután fényében nincs kedvem erről túl sokat írni. délutánra kiderült,hogy Vencel vérképe tovább romlott /ez egyébként koraszülötteknél tipikus,van aki4-5-ször is kap vért,mi eddig megúsztuk/,ezért pénteken kell vért kapnia. Amikor megtudtam teljesen kikészültem,most már jól vagyok. Gyorsan intéztem szobát,mert egy éjszakát bent kell maradnia,de ha a napközbeni megfigyelésénél minden rendben,akkor éjszaka együtt lehetünk. Végülis erre már számítottunk,csak olyan jó volt reménykedni,hogy megússzuk. Hát nem. Azért szorítsatok pénteken!

Fruzsi!

Nekünk van egy hordozókendőnk,amit egyszer sem sikerült használni,mert Vencel nem szereti.ha gondolod,tárgyalhatunk róla Kép

Kisbuksi
kisbuksi

Csajszik!
Help! Van 2 db mellszívóm. Bár 2 mellem van, csak egyet használok belőle Kép ezért a felesleges 1 dbot eladnám. Mármint nem a mellem akarom eladni, hanem a mellszívóm Kép
Paraméterei:
Avent, nem használt, garanciával. Ki lett csomagolva, és nincs hozzá cumisüveg, csak a mellszívó maga pót tartozékokkal.
Ha tudtok valakit, akinek eladhatnám jutányos áron, akkor szóljatok! Illetve ha van ötletetek, hogy hol hirdessem meg!Kép

Puszka: Detti
Detti

Sziasztok!

Boró, igen az Alfalfa az pont lucernás Kép

Kriszti, Gergő nagyon ügyi a forgásával, más anyuka mit nem adna, ha a csemetéje ezt tudná! Kép

Zita, de ugye nem az esküvő előtt szúrtad el a párod haját? KépKépKép A férjem haját "zseniális módon" én vágom - ollóval - de az esküvő előtt azért be voltam sz@rva, hogy nehogy elrontsam KépKépKép

Noémi, nem gondolod, hogy ez a nagy lány mindjárt kinövi a hordozót? Tiszta pénzkidobás KépKépKép

Vic, majd megmutatom Hami száját akkor is, amikor épp torkaszakadtából üvölt, kivi vagyok, tetszeni fog-e Kép Kép Kép

Zsóf, köszi a szülésstoryt Kép Szerintem Gergő nagyon hasonlít rád, legalábbis az utolsó képen rádismertem Kép Nagyon édi! Kép

Fruzsika, látom izzítod itt a helyzetet, de már igazán tényleg nagyonagyon megmutathatnád a trónörököst!!! Vagy apa nem segített? (Át kell méretezni vmi porgival pl. irfran view, tanfolyamost ld, ezen topic pár nappal korábban) KépKépKép No és a szülésstory? Kép Vagy ne zaklassalak és igenis hagyjalak békén? Bocsiii KépKépKép Cupp!

Andi, Peti nagyon ari! Kép Sztem nem si morci, inkább figyelmes Kép Biztosan nagyon elégedet, ha ilyen jó húsban van és ennyit foglalkoznak vele Kép De azért egy picit sűríthetnéd látogatásaidat nálunk!!!

(most én vagyok az ügyeletes lecsesző vagy mi van velem???? KépKépKép)

Buksika, minden rendben lesz, nagyon szorítok!!!!

Ha most a 7végéig nem jönnék, akkor nem vagyok itthon.

(ezt még tegnap írtam, de nem engedte elküldeni, csak naaaagy okos módon elmentettem és most megpróbálom KépKépKép)

Pusszancs
Ann
annann

Dettike, asszem a babaszobának (www.babaszoba.hu) van hirdetési rovata.
Cupp
annann

Sziasztok!

Dettike
Itt is van keres kinál topic, hirdesd meg ott is szerintem.

Ann
Tegnap én se tudtam már a szülőszoba után irni, de már lusti voltam kimenteniKép
Tegnap vettem lucernamagot, ma kezdem csiráztatni, tényleg milyen lett a tied? ize? meséljKép

Fruzsi
Hatalmas gratula utólag is, és ne kinozz minket tovább fotó ügybenKép)
Amúgy itt is sokan hirdettek hordozókendőt, nézd meg a topicocba, igy még lehet hogy sporolsz is.

Nah megyek mert egy kézzel igen izgi irniKép fiam elaludt a karomban és már nem 3 kiló husz dekaKépKép

Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Detti,
http://ujgép.babanet.hu/discush/cgi-bin/index.html
nyunyó 2004.február 21.

manóka
manóka

Buksika, irtam mailt.

Fotót ma varázsolok.

Édes Ann, a születéssztory majd elkészül, nem lett volna vészes, ha tágulok, de nem.. Summa kb. 20 óra volt, a végén 12-24-48-96-os cseppszámra emelt oxitocyn, az utolsó két órára nem emlékszem, sőt.. kitolás... asszem 3 fájásra pedig...megkérdezik: Nem fogja meg a babát???! Komolyan nem tudtam, hogy megszültem.., utána sem tudtam megfogni, mert komoly amplitudóval remegtem. Ördögi szer ez az oxitocyn, nagyon... ha nincs, ki tudja, mikor van meg Malackám, de miután bekötötték.. azt hittem, nem úszom meg ép tudattal. Amúgy elviselhető lett volna, még a két perces fájások is, mert legalább kapsz egy fél szusszanásnyi időt, hogy erőt gyűjts, stb, de igy... 5-10 percig egybefüggő fájdalom. Érdekes, hogy másnap már semmi konkrétra nem emlékeztem. Arra igen, hogy szegény párocskámat most láttam először sírni.
Viszont a köv. baba epidurál, az 100%.
Viszont cserébe van egy tündérmalacom + a szopival sincs semmi gondom, abszolút fájdalommentes volt még a tejbelövellés is.. Mint egy kis kárpótlás.

Puszi mindenkinek:

Fruzsi

Ui.: Ma a zuram megérdezte, hogy ilyen komoly maradok-é..? Hm...

Kép
cinderella

Üdv mindenkinek!

No a tegnapi nap álomkórban telt, igaz, hogy tettünk egy nagy sétát(1,5 óra) ebben a jó kis hűvös időben, mert meglátogattuk a nővéreméket. Mikor hazaértünk csak arra volt energiám, hogy miután a párom megfűrdette Matyit én szopiztassam és el is aludtunk! És hát olyan rendi az én kisfiam, hogy csak reggel fél hatkor ébresztett, tehát aludtunk egy nagyot Kép

Ma meg elkészült a fini tökfőzelék, csak még rettentő meleg így gondoltam benézek hozzátok...

Annann a férjem haját az esküvő előtt nem mertem vágni, mert talán nem is lett volna másnap fogadalomtétel Kép

Fruzsi most már tényleg elemészt bennünket a kíváncsiság, légyszi azokat a képeket!!!!!

Zsóf ha szeretnél a táblába bekerülni, írd meg az adatokat illetve ha jól látom Gergő születési hossza hiányzik és az hogy első baba-e?!
Láttam a profilodból, hogy ti is a Hattyúházban voltatok 3d-s UH-n. Kép

Ágiboszi látom sikerült megviccelnem téged, bocs csak így könnyebb volt, mert 1 hetet kellett csak mindenkinek a betöltött idejéhez adni. Na jó majd szombatonként fogom ezentúl a táblát feltenni és akkor nincs tévedés!

Judit nagyon eltűnt, csak nem????

Kisbuksi péntekre szorítunk már előre is, Vencel stramm kisfiú biztos rendben lesz minden.Kép Puszi!

Fájó búcsú, este ha nem jön újra az álomkór még benézek! Zita
zitus

És egy kép, arról, hogy milyen finom a répa, tegnap megkóstoltuk!
Kép

Mindenkinek répás puszit küld Matyi
zitus

Sziasztok!

Villámgyors bejelentkezés:

Képzeljétek, nagy hírünk van! Dorka tegnap átfordult a hasáról a hátára, és mindezt teljesen egyedül tette, mi pedig döbbenten álltunk a pelenkázó mellett és gyorsan kattintgattunk a fényképezővel. Íme, a bizonyíték időrendi sorrendben:
Kép
Kép
Kép
Kép
Na, mit szóltok hozzá?

KisBuksi,
Mindannyian Veletek vagyunk, nagyon drukkolunk Nektek, hogy minden rendben legyen Vencelkével!

Zita,
Matyi édes pofiját nézve fincsi lehetett az a sárgarépa!

Ann,
Én az üvöltős babákat is imádom! Tényleg, nyugodtan feltehetnél egy üvöltős képet is Hamiról:-) De nekem akkor is nagyon tetszik Hami kis cseresznye szája!

Zsóf,
Mázlista vagy, hogy ilyen könnyű szülésed volt. Legalábbis ahogy leírtad. Gergő csuda aranyos és szép baba.

Fruzsi,
Hol is van az a fotó a Kismanódról?!

Andi,
Szerintem sem tűnik morcinak a kis Peti, sokkal inkább komoly úriembernek:-)

Na, megyek!
Puszi mindenkinek!

Vic + az épp ma 7 hetes Dorka
Victoria

Helló Csajok!
Ann, Ági, Manóka! Köszönöm szépen a tippeket a mellszívóval kapcsolatban! Már össze is jött az üzlet Kép !

Buksika! Nagy drukk Nektek, lelekben Veletek vagyok! Nem lesz semmi gáz, én tudom.

Babókák oltári cukorfalatok! Már alig várom a közös babás randit. Majd tavasszal, vagy nyár elején szervezhetnénk egyet nemde? Fruzsika a nagy szervező tehetség biztos ezt is megszervezi!

Képzeljétek! Tegnap voltam a 6 hetes kontrollon, és hát reggel telibe megjött a piros vonat Kép A dokim hitetlenkedve kérdezte, hogy szoptatok -e? Hát én szoptatok, mint az állat, meg most már fejek is Kép. Ez van. Amúgy tökre rendben talált mindent, felírt vm. fogalmazásgátlót is. Azt mondta, hogy szopi mellett nehezen lehet teherbe esni. Én azért láttam már karón varjút! Jó lesz az a következő bébi 3-4 év múlva is..

Fruzsikaaaaaa! Hol vannak a képek Anya! Hordozó ügyben mi történt? Jól vagyok? ÍÍÍÍÍrj!

Detti

Jó étvágyat mindenkinek!

No még mielőtt elmegyünk ebédelni gyors bejelentkezés.

Vic ezt a filmszerű képsorozatot! Nagyon ügyi a nagylány nemhiába szemeltük ki a minap!!!Kép

Most aztán jönnek az érdekesnél érdekesebb pelenkázási hadműveletek, uis állandóan forgolódni próbál majd, szabadulni a pucér popóval!

Detti együttérzés, nekem már 3x van meg a szülés óta, rendszeresen, ahogy a terhesség előtt is csak most sokkal jobban görcsöl, talán a szopiztatás miatt.

Kellemes délutánt mindenkinek, Zita

UI:Van egy képem(hatalmasat nevettem rajta), de kicsit politika szagú, ha érdekel benneteket szívesen megosztanám veletek.
zitus

Sziasztok!

Vic, gratula a mutatványhoz.

Fru, kép??????????????

Mi jelentem jól vagyunk. Illetve a fiam jól van. én sz@arul. Kép Éjjel iszonyú migrénes fejfájásra ébredtem. Már legalább 7 esztendeje nem volt ilyen súlyos görcsöm. Azt hittem belepusztulok. Vettem be Quarelint (csak az használ), s majd 2 óra múlva ájulásszerűen elaludtam. Kisfiam valamit megérezhetett mert én ébredtem hamarabb, szerencsére már elviselhető fájdalommal. Most is sajog, szemeim bedagadva, hányinger ... ahogy az a nagykönyvben meg van írva. Kép Nem tudom mi váltotta ki, a fáradtság-e vagy valami egyéb. Ráadásul anyóspajti is érkezik hamarosan. No comment ...
Megyek ledőlök kicsit, utána úgyse nagyon tudok.
Vigyázzatok magatokra és a babókra.

Fejfájós Boró
femõke

Mamikák,

ollan drágák vagytok, ilyen mértékű érdeklődést.. köszönöm. A zuram még nem tette meg a kötelességét. Igérem, amint tudok, teszek fel.

Képzeljétek, tb-ügy: no comment. Kiküldték a lovettát a 1,5 évvel ezelőtti munkahelyem címére. Még jó hogy kétszer hivtak a bankszámlaszámom miatt. No sebaj, már nem érdekel. Csak az elv. Felháborító.

Ezt kompenzálandó most besegítek a zuramnak itthon a munkájába. Jó, mi?Kép Ezt persze csak egy ilyen angyalka mellett lehet, mint az én kismalacom. Múltkor már keltegettem, hogy unatkozom!!!! Isten tartsa meg jó szokását.

Dettikém, édes, na, Ti mán ottan tartatok?Kép Én meg örülhetek, asszem tegnap volt az első nap, hogy nem fájt az alfelem. El is mentem egy órát sétálni, annyira kitisztult a fejem.. Ma délelőtt is sétáltam, alig várom már, hogy kismalaccal mehessek.
Lányok, olyan, mintha kicsit száradna a bőre, tudom, hogy ez normális, de be kell kennem valamivel?? Ma levágtam a körmét, olyan gyorsan nő, és összekarmolja magát.
Ha feltétln szükségét érzitek valami jótanácsnak, nosza, ne habozzatok, tudniillik tök egyedül végzem itten az összes feladatot, se anyós, se anyus nem tud csodatanácsokat adni..Kép A védőnő meg hétfőn jön, de különben is, amit a kórházban a lelkemre kötöttek, annak éppen az ellenkezőjét mondja.

Ja, a zuram hazaállitott hordozókendő helyett egy kengurvak (háttámlás), de azt felejtsem el még egy ideig, ugye? Vagy ne?

Puszika mindenkinek

Fruzsi
és Márk
cinderella

kengurvak = kenguruval

Ja, tali nagyon is, szerintem várjunk meg mindenkit...Kép Hajrá, Judit! Olyan április környékén minden babó hurcolható már.
Fordult a kocka, és osztom Ann véleményét: vagy az új pasimmal, vagy sehogy...Kép

Pusza
cinderella

Fruzsi,
Vegyél gyógyszertári napraforgóolajat (nekünk receptre írták fel, de lehet, hogy anélkül is ki lehet váltani), és fürdi- mürdi előtt pár perccel steril vattával kenegesd be Kismalacod szárazabb testrészeit.
Jöhet a többi kérdés, legfeljebb megkérdezem az anyósomat!

Üdv,

Vic
Victoria

Köszi, Vic, veszek! Kép

F.
cinderella

Lányok !

Akkor ki az akinek még nem jött meg ? Természetesen a frissen szülteken kívül.
Mert nekem még nem jött meg, igaz hogy Andris még éjszaka is szopik... mégis lehet benne valami?

Vegyétek ezt egy bejelentkezésnek
Puszi: Emese+ fáradhatatlan Bömbi
semese

Emese

Matyi is szopizik még éjszaka 1x, csak néha feledkezik meg róla, de ettől függetlenül megvan!
Úgyhogy ne reménykedj!
Csak egy röpke hozzászólás akartam lenni, Zita
zitus

Fruzsi

én az itthoni rendes Vénusz napraforgó olajat tettem egy kiskanállal a fürdővizébe és nem volt száraz a bőre. Zita
zitus

Fruzska! Anyukám patikus, és Ő montda, hogy a patikába is sima vénusz napraforgót szállítanak...

Emese! Leventének is van éjszakai 1 szopi, nappal meg 10, és mégis megvan...

Detti

Sziasztok!

Örömmel tudatom, hogy még nekem nem jött meg. Bár mi ma vagyunk 10 hetesek és azt olvastam, hogy 3 hónap után várható. Hát jó lenne, ha nem jönne még jó fél évig. Nem hiányzik.
Ja és éjjel mi sem szopizunk már mindig, csak heti 1-2x. Az én orvosom szerint ez genetikai dolog, hogy kinek mikor jön meg. De arra kiváncsi leszek, hogy beáll-e 28 naposra, rendszeresre, és lesznek-e olyan erős görcseim, mint annakelőtte, mert nekem 20-22, 24-25 napra jött eddig és iszonyúan fájt. De aszongyák, hogy egy terhesség rendbeteszi. Na kiváncsi vagyok.

Ez a száraz bőr engem is érdekelne.Képzeljétek az én kis manóm állandóan szopja az öklét, próbálja az egészet betuszkolni a szájába, de csak 3 vagy 4 ujja fér be, aztán azzal is megelégszik egy darabig. De a nyáltól teljesen kiszáradt a kezecskéje, mindkettő, és hólyagos lett. A kedvenc dokibácsink meg egy olyan kenőcsöt írt fel, amire a patikában azt mondták, hogy nagyon erős és ezért ne is kenjem napi 2x csk 1x. De azt már senki se mondta, hogy mi van, ha bekenem és ő meg lenyalja. Nem is mertem eddig bekenni.
Erre mit mondtok? Vic?

A múltkor volt szó a kakis pelusok számáról és sokan írtátok, hogy 1-2 van csak anponta, vagy több napig nincs is. Nálunk még mindig nagyon sok van, inkább a pisiseket lehetne számolni (1-2/nap), mert a többi kakis. Ez most mit jelent? Kevesebbnek kéne lenni? Vagy ez csak azt jelenti, hogy még nem igazán jó az emésztése? Mikor várható a csökkenés? Hány hónaposan?
Tapasztaltabb anyucik, írjatok!

Kisbuksi én is szorítok nektek!

Babócák gyönyörűek, mindenkié külön-külön.
Sajna én nem tudok scannelni és apuci meg sosem ér rá, így ezért nem tudtam még én sem képet küldeni, de talán vasárnap.

Manga
manga

Emese
Jelentem még én se ünneplek, vagy lehet hogy már én vagyok a karón varjú?KépKép

Fruzsi
Én vettem a patikában fél deci parafinolajat és azzal masziroztam meg őt. Nálunk az alsó lábszára és az alkarja volt kicsit szárazabb, de már nyoma sincs.

Zita
Dani is szopizik egyszer éjszaka, de még nem akart valahogy megjönni, bár bevallom nem is bánom hogy még nincs meg, addig sem gazdagodnak meg rajtam a betétgyártókKép

Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Sziasztok!

Gyorsan pötyögtetek, mert ugyan van egy kölcsöngyerekünk is, és épp mind3 alszikKép, de sose lehet tudni...

Kisbuksi!
Szomorúan olvastam ezt a vér-dolgot! Remélem, azóta túl vagytok rajta, és minden rendben! KépKépKép

Bőrszárazság: patikában lehet hidratáló krémet is kapni (színtelen, szagtalan), nekünk felírta a dokinéni, párszor kentem, meg mindig fürdetőkrémet használunk, azóta nem is száraz Boldi bőre. Van helyette más: szájpenész, na ma éreztem úgy, hogy talán el is fog múlni, koszmó -két napig nem kezeltem (fürdetőkrém, vizes dörzsölés, hajkefés dörzsi - nekünk az olaj nem vált be), megint visszatért Kép, valamint szegénykémnek mindig bepállik a nyaka, olyan kis duckó, úgyhogy hintőporozni is kell... Több kencét használok a csemetén, mint magamon Kép

Lányok, létezik, hogy már fogzik??? 4. hónapban van, iszonyatosan nyáladzik, és folyton rág valamit: öklét, cicit, vagy bármit, amit megkaparint...

Nekem még nem jött meg. Barni 8 hónapos volt, amikor megvolt egyszer nyáron (akkor kezdte komolyabban venni a hozzátáplálást), utána semmi, megjött tavaly januárban és februárban, aztán meg is fogant Boldi Kép

Boldi nagyon édes egyébként, tök jókat eljátszik egyedül a fölé lógó mifenékkel Kép, de nagyon értékeli, ha valaki föléhajol - abszolut meg tudja különböztetni a családtagokat az ismeretlenektől - a legnagyobb vigyor persze mindig nekem jár Kép Barnit is imádja, csüng rajta a tekintetével Kép Rengeteget kacag, gügyög, a fürdést továbbra is szabályosan várja, rettentően élvezi, aztán szopi és jól bealszik.

Ja, tegnap először vittük el a Corába bevásárolni - hát úgy csodálkozott végig (meg is szoptattam egy padon Kép, a kutya se látta bő pulcsi alatt), itthon játszott még egyet, majd fél öttől aludt majdnem nyolcig mukkanás nélkül -szerintem kifáradt a csavargásban Kép

Nagyon tetszettek ezek a bölcs férfiarcok Kép

Manga! Állítólag szopis babáknál a napi öt, és az ötnaponta egy kaki is normális! Boldi 4 hetesen tért át a napi 1-2 kakira amúgy. Kép

Puszi mindenkinek,
Heniék
gesztenye

Sziasztok!

Manga nálunk hasonló a kaki ügy pedig már 5 hónaposak leszünk vasárnap. Minden nap van kaki és van úgy hogy 3x-4x is. Most hogy már kap gyümit és kóstoltuk a sárgarépát is nem annyira folyós, mint csak anyatejcis korában.
A kezét illetöen nem próbáltad akkor bekenni mikor délelőtt vagy délután alszik és akkor mielőtt felébred esetleg le is törölheted, ha olyan az a krém. Nálunk nem száradt ki a keze, igaz eleinte a rendes étolajat tettem a kádjába, aztán 2 hónapos kora után a Johnsonos babaolajjal masszíroztam és kenegettem, sőt az ajkait is, mert azok viszont kiszáradtak neki a szopi hólyagocskák kidurranása után.

Heni a fogakat illetően: Matyi november vége óta nyáladzik, ököl a szájban, rág ezerrel és még sehol egy fog.
A doki szerint megindultak már, de hosszú az út így hát csak várjuk, csak várjuk, csak várjuk őket...

Szép álmokat, vágtatok az ágyikóba
Kép
Zita
zitus

Sziasztok!

Köszönjük a dicséreteket !

Kicsit ki vagyok készülve, beteg a nagylányom és ez engem mindig megvisel, olyan nyugtalan leszek, pedig csak egy kis vírus. Most végre elaludt, de ne tudjátok meg mennyi szenvedés után. (orra ömlik, köhög, hányinger, láz, stb.) Peti meg csak szopiznott volna egész nap, kb. 2x annyit mint máskor. Remélem holnapra rendbejönnek a dolgok!

Kisbuksi, biztosan minden rendben ment, drukkolok nektek!

Ann, én jönnék gyakrabban is, de látod milyen későn érkezem és inkább csak olvasni van erőm. Megnéztem végre a profilodat, nagyon szupi csajok vagytok!

Vic!
Nekem a te Dorkád a kedvencem, csak eddig még titkoltam, de most hogy már fordul, be is vallom!
Egyszer írtad, hogy ő már előbbre tart a koránál, ezt már én is akartam neked írni, hogy szerintem is!
Igaz Peti is átfordult már egypárszor, de akkor én direkt úgy tettem le, hogy már csak egy kis lendület kellett. Mostanában viszont nem is próbálkozik, csak szopi, alvás, szopi, alvás....stb. Lusta periódusban van.
Viszont ma sugárban lekakilt, a vadi új gatyómat és a hófehér pólómat! Kittike le is fényképezett, nem tudom sikerült-e? Azóta már kimostam és szépen kijött.

Fruzsi!
A szülésről annyit, hogy nem lehetett volna epidurált kérni, ha már ennyire nem mentek a dolgok? Nekem is kb. ilyen volt az első szülésem, és akkor én is megfogadtam azt amit te. 16 óra volta a vajúdás, de én már a felénél az epidurált kértem, persze nem adtak. Így orvost és kórházat is kellett váltanom, de megérte! Nem tudom olvastad-e még a friss mamákban a szülésemet, de ég és föld volt a kettő.

Nekünk a dokibácsi írt speckó babaápoló krémet, egy hatalmas tégely, finom illatos krém, és a neve A vitaminos babakrém. Jól beszívódik, eleinte Peti lábát kentem vele, mert térdől lefelé neki is ki volt száradva. Most viszont már csak hetente egyszer kenem be őt, magamat naponta! A lábkörmeit is be kellett kennem babaolajjal, mert szálkásodtak. Ezt kétnaponta szoktam. Petinek begyulladt az egyik körmöcskéje a kezeujján, azóta azt alkohollal kezelem, illetve minig körömvágás után alkohollal az összes körmét.
Na, most már talán aludni is tudok!
Jóccccccakát!
Andi
andi68

Jó reggelt mindenkinek!

Andriskám ma reggel simogatva ébresztett, oldalra fordulva - gondolom a láncomat akarta elérni - olyan volt mint a simi! Kép
Csodálatos dolog így ébredni! Kép Kép
Emő!
Jelentkezz! Hol vagy elveszve? Éduával mi van ?
Ann!
No milyen a lucerna csíra? Tényleg több a tejed?
Lányok akik lucernát "legelésznek Kép " mi a tapasztalat?
Mindenkinek puszi: Emese+ Bömbi a simizős
semese

Hello Pocisok
Juditot ma reggel 7-kor kétujjnyi tágulással felvették szülni. Kéri a drukkokat!!!

Frissből kimásolva
semese

Andi,

szorítok a gyönyörű lánynak, hogy gyógyuljon meg!!! Pihenj te is, amikor ők is alszanak!

Frusz,
az én ficskámnak is ki volt száradva szülés után a kis bőre, én azóta is a gyerekorvos által felírt hydrophil nonioniccal kenem be a kis testét, és úgy megyünk fürdeni. Nagyon szereti a kenegetést is, és a bőre is nagyon jó puha azóta. A köröm, az nálunk is nagyon nő,hetente vágogatom neki.

Detti,
örülök, hogy sikerült az üzlet.

teszek már én is egy képet a 2 hónapos fiacskámról
Kép

manóka

manóka
manóka

helló anyusok,

hát eztet a Vénusz-napraforgóolajat, na ezt örömmel hallom, mert tegnap este, olyan nagy bajt nem csinálhatok alapon bekenceficéztem. Nagy bajt nem is csináltam, és nem is száraz a bőre. Miből lesz a cserebogár?

Tennap megvolt az első "hisztinap", de szerintem miattam. Ui. délben, a halál kómás vagyok-állapot leküzdésére megittam egy kávét. Tök jól lettem, malacom viszont du. 4-10-ig nem aludt. Úgyhogy kávé ugrott (pedig elég lightos volt).

Na, tennap elhoztam egy mérleget. Malacom falánkságának meg is van az eredménye: mezteleny, szopi előtt 4100 gr. a kis drága. 3620-szal engedték ki éppen egy hete. Gondolom, most a nagyon fejlődik (7-14 nap) időszaka vanKép

Puszi

Kép

Fruzsi
cinderella

Andi!

Sajnos az epidurált ebben a kórházban előre le kellett volna tárgyalni.
Legközelebb le leszKép
De hangsúlyozom, hogy a két perces fájások is ELVISELHETŐEK voltak, az agyrém az oxitocynnak volt köszönető (de valóban szükségszerű volt). Gondolom aki kapott, tudja.
Mindamellett, a szülés tényleg maga a CSODA. Semmi más.

Kép

Puszikállak,

Fruzsi
cinderella

Csákány Mamik! Most olvasom a frissben:
Juditékról hírek:
"Léna baba 10.03-kor csaszival látta meg a napvilágot, 3980 g-mal, 58 centivel és 9/10-es APGAR-ral. Mindketten jól vannak! Éljen! Éljen!"
Hurrá!

Fru! A patikai dolgokról kérdezz nyugodtan, engem anyukám nagyon kioktat mindig. Szépen nől Malacka, nagy vagány, mint a Levi Bébi! Hogy mit össze vigyorog. És már gyúrható gyerek. Imád mostanság hajkefélődni, és ha elkezd bőgni, akkor mondom neki, hogy jön a hajkefe!!! Hehe.

Help! Mindenki! Jövő szombaton jön a rokonok hada, mert akkortól oldom fel a látogatási tilalmat. Jajjj. Nagyon nincs humorom ahhoz, hogy elkezdjék fogdosni, puszilgatni!!! Ti mit csináltatok? Nem akarom, hogy nyúzzák, és lehelgessenek rá. (Tudom, hogy önző, és undok vagyok..)

Detti
Detti

Detti
Rögtön kösd ki, hogy a gyereket nem szabad taperolni, csak Te veheted ki, Te adod annak a kezébe, akinek akarod.... ha vki megsértődik, úgy kell neki... Legyél anyaoroszlán KépKép

Juditnak gratula Léna babához KépKép ... bárcsak Levi is kihúzta volna idáig bent... Kép

üdv
Rebiék

Csenge (2001.11.07.), Levente (2004.02.13.), Emese (2006.11.08.), Réka Zselyke (2009.03.11.)
rebi

Sziasztok!

No most újra írjam be, mert ez a gonosz gép kidobott az előbb. Így hát csak röviden!

Judit gratulálok a nagylányhoz! Pihend ki a csaszit, tapasztalatból mondom!!! Aztán gyere minél előbb Léna bemutatásával!
Kép

Andi remélem a nagylányod már jobban van, és te sem nyugtalankodsz már! Azt a kakis képet jól tedd el és a 18. szülinapon elő lehet vele hozakodni. Nálunk ilyen még nem volt, csak a sárgarépával föcskölt le Matyi, mert voltam olyan okos és ha kérte a kanalat, meg is kapta a szentem...

Manóka rettentő aranyos a kisfiad, midig a nagykádban fürcsiztek?

Detti én annak idején. felvettem a kisfiam a rokonok látogatásakor, ha megébredt és úgy mutattam be nekik, majd mikor kérték szép finoman elmagyaráztam, hogy mivel még igencsak gyenge, nehezen tartja magát még nem adtam oda másnak, majd a legközelebbi látogatáskor... 1 hónapos kora előtt csak a szűkebb család érhetett Őkelméhez. De a legtöbben amúgy is rákérdeznek kivehetik-e?stb. Ilyenkor nagyon határozottnak kell lenni!
No és az a bizonyos kép, ami megnevettetett.

Kép
Szép estét! Zita
zitus

Ja és a táblázat ma időszerű!!!
<pre>
Anyuka Baba A baba szülinapja A baba adatai Testvérek 2004. február 28-án tölti
KépJudit Léna 2004.02.28. 3980g/58cm első nap
KépR.Tünde Kitti 2004.02.24. 3600g/50cm 4 nap
Fruzsi Márk 2004.02.16. 3700g/57 cm 1 hét 6 nap
Fiona Benedek 2004.02.03. 3550g/53 cm 3 hét 4 nap
Gigi Virág 2004.01.21. 3300g/48 cm 5 hét 3 nap
Detti Levente 2004.01.17. 3550g/56cm 6 hét
Andi Peti 2004.01.12. 4000g/55cm Kitti 4ésfél éves 6 hét 5 nap
Victoria Dorka 2004.01.08. 3500g/52cm 7 hét 2 nap
Noémi Liliána Eszter 2004.01.03. 2660g/51cm 9 hét 4 nap
Manga István Mátyás 2003.12.19. 3650g/56cm 10 hét 1 nap
Boróka István Zoltán 2003.12.18 3850g/57cm 10 hét 2 nap
Ágiboszi Dániel 2003.12.09. 3440g/52cm 11 hét 4 nap
Timi Kristóf Ádám 2003.12.08. 3550g/56cm Johanna 7éves és Balázs 5és fél 11 hét 5 nap
Kisbuksi Vencel 2003.12.03. 1560g/43cm 12 hét 3 nap
Heni Boldizsár 2003.11.13. 4000g/57cm Barnabás 2001.09.21. 15 hét 2 nap
S.Emese Andris 2003.11.08. 3160g/52cm 17 és 14 évesek 16 hét
AnnAnn Hanna 2003.11.04. 3490g/56cm 16 hét 4 nap
Kriszti Gergő 2003.10.31. 3750g/60cm 17 hét 1 nap
Hicudzsi Édua 2003.10.30. 3800g/54cm 17 hét 2 nap
Pindur Dani 2003.10.21. 3120g/55cm 18 hét 4 nap
Dzita Ferenc Mátyás 2003.09.29. 3200g/51cm 21 hét 5 nap </pre>
zitus

Sziasztok!

Manga,
Holnap megkérdezem az anyósomtól ezt a száraz, hólyagos mancsocskát, oksi?!
Amúgy én is arra gondoltam, hogy akkor kend be a kezecskéjét, amikor alszik és húzz rá egy vékony kesztyűt, hogy még csak véletlenül se nyalogassa le, s a krém is fel tudjon szívódni.
Dorkának csak az első hónapban volt kicsit szárazabb az ökle, a bokája, és a köldöke alatti rész, de a gondos olajoskenegetés után elmúlt.
De továbbra is kenegetem olajjal a kéz- és lábujjak közötti részt, a fülecskéje mögött és a "tokája" alatt!

Emese,
Én is imádom, amikor Dorka úgy tesz, mintha simogatna. Főleg szopi közben szokta néha simizni a hasamat. Olyan jó érzés még akkor is, ha ez még nem tudatos!!!
S már alig várom azt, amikor úgy igazából meg fog engem simizni!

Ann,
Hol vagy??????? És hol van a kis cseresznyeszájú tündérke???!!! Hiányoztok!!!

Manóka,
Csuda aranyos a kisfiad! Szoktatok együtt fürdeni? Én is ki szeretném egyszer próbálni!
Hogyhogy nem vagy benne a táblában?

Fruzsi,
Nem semmi az a 480 gramm hízás 1 hét alatt!

Judit,
Hatalmas nagy gratula Nektek, jó egészséget, sok tejcit! Jó nagy baba volt odabent a pocakban!Léna, üdv idekint és vigyázz a mamira, hogy hamar gyógyuljon be a sebe és szopizz sokat, hogy hamar beinduljon a tejci is!

Nekem elég sok időbe tellett , mire teljesen elmúlt a fájdalom a seb körül. Még szerencse, hogy édes férjem pillanatok alatt felpattant, amikor Dorkát ki kellett venni az ágyból és odaadni nekem szopizni, aztán megbüfiztetni stb...

Kakis pelus nálunk napi 4-5 van, jó nagy adagok.

Zita,
Dorka azóta csak egyszer próbált átfordulni, de aztán rájött, hogy épp tele van a pocakja, ezért inkább nem próbálkozik:-) Ettől függetlenül mostmár tényleg olyan, mint egy kis sajtkukac, amikor pelenkázom; próbál kifordulni a kezeim közül, s ami a keze ügyébe kerül, azt leveri. S Ő mindezekre nagyon büszke, látszik az arcán!
Matyi már kezd fogzani??? Hűha, igazi nagyfiú! Ezt elmesélem a Dorkának!

Andi,
A Dorka a kedvenced?! De aranyos vagy!
Remélem, Kitti hamarosan elűzi azokat a csúnya vírusmanókat!!!
Hű, ez a lekakilás ügy engem nagyon érdekel, főleg az, hogy mivel mostad ki? Mert Dorka már engem és a férjemet is lekakilt, de nekem eddig nem sikerült kimosnom a hófehér blúzból!
Ja, és képzeld, Dorkának egyszer valamiért kifolyt a kaki a pelusból, bele a fehér kombidresszbe...:-( Azt vajon mivel mossam ki? Mert már kétszer kimostam, de nem jött ki. Domestos-szal és egyéb ilyen fehérítőkkel nem szeretném, mivel árt a baba bőrének.

Heni,
A Kismanód nyakát is olajozd be fürdi- mürdi előtt, s fürdés után pedig jó alaposan hintőporozd be. Dorka pofija is igen "buckó", így mi is hintőporozzuk Őt rendületlenül.
Tipp: ha hason fekteted, akkor könnyebb elöl is behintőporozni, s Őt sem idegesíti annyira!
Koszmóval kapcsolatban: egy bőrgyógyász ismerősöm mondta, hogy általában azoknak a kisbabáknak hajlamosabb a fejbőrük a koszmó képződésre, akiknek a családban valakinek -akár enyhén is, de- korpás a fejbőre, mivel a koszmó genetikailag is öröklődhet.

Detti,
Nálunk mindig az van, hogy egy csomó papucs ki van készítve az ajtónál, s mindenkinak választania kell egyet!
Aztán hangos invitálás a fürdőszobába, ahol a kézmosóba csalafintán olyan szer van bekeverve, amit a dokik használnak bemosakodásnál. (Szerintem gyógyszertárban is lehet kapni.) Mindeközben hangos tanácsadás, hogy mivel a baba keze folyton a szájában van, így ahhoz nem szabad érni, mivel még nagyon gyenge a szervezete stb...Ja, és igazából csak a ruháját fogdossák, ha nagyon nem tudják visszafogni magukat.
És egyébként pedig mindig úgy intéztem, hogy a nagyon közeli családtagok a kezükbe vehették (de csak és kizárólag ülve, s csak pár percre!), a távolabbiak és a barátoknak pedig csak a kezemből nézhették meg Kismanót.
Lehet, hogy túl szigorú vagyok, de szerintem az a buta ember, aki ilyenen megsértődik.

Emőke,
Merre vagytok???

Hű, jó sokat írtam.
Akkor ismét küldök Nektek egy nagy mosolyt !
Kép

Puszi,

Vic
Victoria

SziasztokKép

Hatalmas gratula Léna megérkezéséhezKépKép Üdv itt kint kislány, vigyázz magadra és anyára nagyon, egyél sokat, aludj sokat, és nőlj nagyraKép

Vic
Én mososzappannal mostam ki és simán kijött a fehér badyból a kaki nyoma, sőt volt olyan, hogy fürdés után a fehér türülközőjébe becsusszant egy puki és azt is simán eltüntette.
Eddig nekem sikerült megusznom a lekakilást, múltkor éppen hajoltam le a pelusért a pelenkázó mellett, mikor fiam alkotott egy akkorát, hogy másfél méterre is jutott belőleKépKép
Annyira édi a lányod, irigylem a hatalmas haját és Daninak is nagyon tetszikKép

Amúgy nálunk is általában napi 4-5 kakis pelus akad, olyan nap még nem volt, hogy nem kakilt volna.

Detti
Nálunk, mivel karácsony elött jöttünk pár nappal haza a kórházból, csak a rokonokat engedtem babalátogatóba, és hogy könnyebb legyen megfogni a nagyszülőknek manót bepolyáztam, igy biztonságosan tudták megfogni őt. Barátok látogatása már csak az új évben volt, akkor meg a kezemben volt, vagy a kiságyában, ezzel elkerültük, hogy valami bacit összeszedjen, és hála megértették.Kép

Zita
Most már nem ugrottam be a táblánakKépKép

AnnAnn
Merre vagytok, nem irtad még hogy milyen a csira, nekem már háromnaposak és szépen hajtanak, talán kedden már meg is kostolhatom, kiváncsi vagyok az izére.

KisBuksi
Remélem minden renben van veletek, nagyon drukkolok nektek: +++++++++++++++++++++++++ ennyi sok pozitiv energiát küldünk DanivalKép

Manóka
Annyira édes kismanód a kádban, már mi is egy hete ott lubickolunk, hol velem, hol apájával, csak türülközni ne kéne utána, mert azt nagyon nagyon nem szereti DaniKép

Nah dugulok, mindenkinek szép estét.

Egy kép a mai termésekből:
http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/show.cgi?tpc=283&post=260448#POST260448

Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Sziasztok,

Ági,
Megnézegettem a Kismanódat! Nagyon édi kis Danid van!!!!
Dorka most alszik, de majd megmutatom Neki, jó?!
Kispapi azt mondta, hogy mostmár megnézi ezeket a "kispasikat", akik a Dorka körül "legyeskednek":-))))
Köszi a kakis/mosóstippet, ki fogom próbálni!

Ja, feltettem Dorkát egy lapra, ahol lehet Rá szavazni (a 14- es Dorka az én szemem fénye, de a táblázatban a 15. helyre tették tévedésből). Ha tetszik Nektek az a fotó Dorkáról, akkor megtennétek, hogy szavaztok Rá?

http://www.babacucc.hu/fotopalyazat/

Köszi!

Vic
Victoria

Nahát nem sikerült elaludnom, így újra itt!

De közben érkezett is egy két cuki kép! Nahát Dorka csuda mosolyával integet, Puszi!!! És szavaztam is rád Dorka, természetesen Rólad mindegyik fotó csudijó, miket beszél ez az anya, hogy ha tetszik az a kép???

Én mindig Amway mosóporral és fehértővel mosom matyi ruháit, illetve a foltokat előtte LOC-val kezelem ki, az is ettől a cégtől van. Nekem bevállt!

Ági megnéztem Dani képeit, nagyon szépen fejlődik, és milyen mosolygósak a képeitek!

Manóka is bekerülhet a táblicskuba, csak nem tudom az adatait, szeretettel váromés már javítom is.

Annann hazaértetek már??? Remélem a havazás miatt nem rekedtek ott!!!

És Kisbuksi, Vencel? Hogy vagytok??? Nagyon hiányoztok ám!!!

Mikor fogok én ma elaludni? Teljesen éber vagyok, azuram meg úgy horkol, hogy zeng a ház!
Matyianyuka búcsúzik, kellemes vasárnapot! Ma vagyunk 5 hónaposak!

Kép

Pápá, Zita
zitus

fehértő=fehérítő

matyi=Matyi

váromés=várom és

Bocs a hibákért, tényleg ideje lefeküdni!!!
zitus

Mamikák! Köszi a családlátogatós ötleteket! Már kidolgoztam a projektet: anyám, anyósom, és a testvéreink jönnek. Úgyis csak a 2 öreglány akarja majd megfogni - ebben 99% biztos vagyok. Anyám pedig mindig hord magánál maszkot ilyenkor, és fel fogja venni. Remélem anyós is ért majd belőle.
Amúgy Levente tegnap volt 6 hetes, és még csak engem, és az apukáját látta. Lehet, hogy az idegenek láttán úgy fog ordítani, hogy senki sem akarja majd megfogni Kép

Hibajavítás: a hozzászólás jobb felső sarkában lévő jegyzetfüzetre rákattintasz, majd felhasználónév-jelszó megadása után 30 percen belül javíthatsz. Kép Persze mindenki a sajátját.

Ja, kipróbáltam a Kaiser's ben kapható 85 Ft-os, 10 db-os göbölyű jégkocka (képzavar) fagyasztó tasakot tejfagyasztásra. Bejött. És mégsem 2000 Ft mint az Avent, és Medela...

Pusszantás: Detti
Detti

Vic

Szavaztunk ám Dorkára mind a ketten DanivalKép elvégre nagyon tetszik nekiKép

Detti
Kocka és gömbölyű, rájöttél ezek szerint hogy lehet a kockából gömböt készíteniKépKép Amúgy tényleg a legpraktikusabb megoldás és nem utolsó sorban pénztárca kimélőKép
Majd számolj be a látogatásról, hogy sikerült a hadműveletedKép

Hát ez az időjárás nem semmi, reggel kezdthettem a napot hólapátolással, jó kis egészséges sportKép Mire végeztem volna jött egy kis szélroham és a fánkról az összes havat lefujta a szépen eltakarított járdára és természetesen a nyakamba, apának mondtam is hogy már nem kell hóembert készítenünk csak hozzon ki egy lábast a fejemre, az orrom már úgy is pirosra fagyott és seprű is akad a kezembeKépKép

Mindenkinek verőfényes napsütést kívánunk

Ági hóember és Danimanó

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Sziasztok!

Tegnap délben megérkeztünk a vérfrissítő wellness programról Kép minden rendben volt, a koraszülött részen kaptunk egy elszeparált bokszot,így egész nap együtt voltunk Vencellel. Este már velünk aludhatott a kibérelt szobában, reggel egy gyors kontroll,és irány haza! Vencel nagyon jól viselte a dolgot, nem is csoda,egész nap csodájára jártak a régi ismerősök,nővérkék,orvosok,szerintem egy jópofa kiruccanásnak fogta fel az egészet. Apa vére megtette hatását, Vencel most úgy néz ki,minta sielt vagy szoláriumozott volna. Puszi nektek,holnap már vissza is olvasok!

Buksi + felturbósított Vencel
kisbuksi

minta=mintha Kép
kisbuksi

Sziasztok Pöttömök és Anyukák!

Judit!
Gratulálok Lénához! Legyetek nagyon boldogok és egészségesek!!!

Kezdünk kilábalni a betegségből, így a depresszióm is múlóban van. Ma én is havat lapátoltam anyukámnál, de én nagyon élvezem, mivel nekem nem kötelező, hiszen nem ott lakom! Kép

Fruzsi!
Én nem tudom, hogy van ez az oxitocin adagolás. Nekem szerintem valami másfajta mérce szerint adták, ugyanis a kezdés 60ml/perc volt, és azután a végén már 300!!! Ráadásul a szülésznő és az orvos "veszekedtek" azon, hogy mennyi legyen, az orvos szerint a szülésznő túl felcsavarja, és amikor bejött mindig levette, de a szülésznő amint bejött azonnal feljebb nyomta!!! Én meg csak mosolyogtam ugyanis akkor már rég az epidurál hatása alatt élveztem a szülést!

Mosás: nekem minden kijön Ariellel, ha foltos akkor szerintem az a trükk, hogy nem szabad hagyni megszáradni, hanem azonnal rászórni az Arielt jó vastagon egy kicsi vízzel, és álljon benne egy fél órát. Még csak dörzsölni sem kell utána, hanem egyből bevágom a mosógépbe.
Az őszibarack viszont nem jön ki soha.

Lányok ti hogy vagytok a cumival? Használjátok?
Nekem Kittikém soha nem kérte, vagyis nagyívben kiköpte. Peti viszont már a kórházban rászokott, amikor a kék fény alatt feküdt. Most is csak így alszik el, cicin, vagy cumival. Néha viszont öklendezik tőle. Ilyenkor annyira hülyének érzem magam, hogy még mindig csak dugdosom a szájába szegénynek. Na, nem egyszerű az élet!
Most mentem!
Sziasztok!
Andi

Ui.
Vic, szavaztam Dorkára! Hogy lehet erre a babacucc-ra felkerülni?
andi68

Sziasztok!

Buksi,
ügyesek voltatok, legügyibb a kis Vencel!!!

Zita,
ha felteszel a táblicskuba,örülök. Adatok: manóka, Imre István, 2003.12.30., nincs tesó, ma 8. hét 6.nap. Nagykádban csak akkor tudunk fürdeni, ha apa is itthon van, bár, már az egyedüli projekten is gondolkodom, mert nagyon szereti, meg a kiskádnak már kiűti oldalát, ha rákezd rugdosni.

Viki,
az együttfürdést szerintem mindenkép próbáld ki, nagyon jó. Nagykádban való úsztatásához tanácsokat én a www.babauszas.hu olgalon olvastam, és így nagyon bejön a dolog.

Ezt a Kalovots könyvet is szeretném, amiben az úszásról ír, csak sajnos az egyetem könyvtárába nem lehet babakocsival feljutni, így nehézkes megszereznem.
De én minden fürcsinél locsolgatok a homlokára vizet, mert így állítólag megmarad a búvárreflexe.

jó éjszakát,
manóka

manóka
manóka

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?