Új privát üzeneted érkezett!

Nikuc, Márti, Ildi,

nagyon cukikák a csöppségek!

Susy,

jó ez a karácsonyi hangulat! :)

Kép

Kép
sz.veronika

Írtam egy szép hosszú levelkét, erre valamit nyomtam, és elszállt. :o Megpróbálom reprodukálni.

Márti, Ildi: Gyönyörű szépek a lányok! :)

Suzy: van olyan kisfiú, akinek már születésekor nincs letapadva, vagy korábban feljön a bőre, de az átlagnak még jó ideig nem lehet hátrahúzni. :)

Mi ma voltunk dokibácsinál. Peti megkapta az első oltását, és csak egy picit sírt. 2 órán keresztül szinte végig aludt a váróban, pedig ezren voltak, zaj volt, sírtak a babák.. Ő csak nézelődött, talán egyszer nyöszörgött egy kicsit, pedig már rég éhes volt. A súlya pedig most 10 hetesen 5,78 kg, 2,95-el jöttünk haza a kórházból. Szóval nagyon büszke vagyok rá. (és most is épp mosolyog álmában). Ma délután még megyünk vissza a csípő Uh-ra, remélem az a kis eltérés is eltűnt már.

Ti hogy mértek lázat? Azt mondta a védőnő, hogy popsiban kell, de én nem akarom vele kínozni. Digitális mérőnk van, hónaljban is megméri fél perc alatt, annyit meg kibír leszorított kézzel. Az oltási kiskönyben is úgy van írva, hogy lehet.
Én nagyon kúpot se szeretnék neki adni, hanem amint lehet, inkább szuszpenziót.

És, hátha valaki nem jön holnap:

Nagyon Boldog Karácsonyt kívánok!

Kép

Kép

Kép
nikuc

húú, panndi, angyon nem irigyellek. ha terhesség alatt hányós lennék, lehet, nem lenne, csak 1 gyerekem...

márti, ez a kicsilány nagyon nagyot nőtt tényleg!

KépKép Kép
mzsperx

Panndi, ez nagyon rossz lehet. Csoki, Nutella maradt bennem is mindig csak meg, de azért ilyenkorra már sokkal jobb volt a helyzetem.
Viszont én azt vettem észre, hogy ugyan a B vitamin nem mondom, hoyg csodát tett, de ha abbahagytam, tuti, hogy 2x annyiszor hánytam. Én a B6 vitamint szedtem a Bérestől. Hátha... Bár gondolom, elég sok mindent kipróbáltál már! :(

A babák nagyon szépek.

Susy
, Benének pont 3 éves korára ment teljesen hátra. Több ismerősünk a gyerek 2 éves kora körül elkezdett kétségbeesni, a házunkban egy nagy sebészeti kálvária is elindult velük, mi ebből kimaradtunk, és vártunk. Ők szteriodos krémet kaptak, majd ha ez nem hat, akkor metszés. Nálunk csak annyi volt, hogy minden fürdésnél hátrahúztuk, amíg még nem feszül, de azért, amennyi hátramegy, az alatt is meg lehessen mosni. Bene nem szerette, hiába nem feszítettük neki, azért egészen idáig kellemetlen volt neki, de ennél többet nem tettünk. És szépen lassan leoldódott, az utolsó negyed rész már szinte észrevétlenül. (sokszor nem is láttam neki fürdés közben, mert örültem, ha el tudtam kapni, és leöblíteni neki ott is. :) ) És most már minden rendben, és már a hátrahúzás sem kellemetlen, és lassan már ő is megtanulja, hogyan kell.
Egyébként ebben én a gyerekorvosunkra hallgattam, ő azt mondta, hogy szobatisztaságig amúgy sem érdemes vele foglalkozni, ha a pisilésnél nincsen gond, mert metszést sebész úgyis csak pelenka nélkül csinál, hogy utána nehogy visszagyulladjon. Hát így volt ez nálunk. Kicsit hosszú lettem. :)

Babe. Mi is azt használtuk, aztán kicsit beleástam magam a kozmetikumok összetevőibe, és abban többféle kőolajszármazék is van. :( Közben meg jó drága. Így mi visszatértünk a DM-es termékekre, amikben nincsenek szintetikus cuccok, és Bene érzékeny-ekcémás bőrére is jók. Villő már a kezdetektől ezzel fürdött. A drága Babét azért én még elhasználom. :roll:

Ha nem jönnék, akkor Mindenkinek, a Kórház Dolgozóinak is Áldott, Békés Ünnepeket Kívánunk.

Puszi Tünde

mtunde

Én is szeretnék mindenkinek Boldog Békés Karácsonyt kívánni!

Minden szívből szóló karácsonyi énekben,
A kandalló ropogásában és melegében,
Az ünnepi ebéd közben,
A beszélgetésben és nevetésben,
Minden képeslapban amit egy barát, vagy a család küldött,
Minden, amit ebből meghallunk,
és ami elgondolkodtat bennünket,
az maga a szeretet.

Kép Kicsikém

Kép
dius87

Mi is kívánunk boldog karácsonyt mindenkinek!
Mi ezt a montázst csináltuk, ebből kapnak a nagyszülők előhívott, bekeretezett verziót. :-)

Kép
danann

Kedves Anyukák, Babócák, és egyéb olvasók!
Mindenkinek áldott, örömteli karácsonyt kívánok!
Betti

Kép
becsengo

Kedves Lányok!

Nagyon boldog, békés Karácsonyt kívánok mindenkinek!

rozsaag

Kép Kép
rozsaag

Danann: Most látom, hogy Samu nemrég volt egy éves. :oops:

Neki utólag is Nagyon Boldog Születésnapot kívánok!!!!! :)
Kép

Kép

Kép
nikuc

Nagyon boldog békés karácsonyt kívánok mindenkinek!

Kép

Kép
Kép
susytunder

Boldog Karácsonyt kívánok mindenkinek!

Vigyázzatok a fákkal, a csillagszórókkal, a gyertyákkal! :)

ildi

Kép
Kép
kincsesi

Tegnap este kisfiam bukott de olyat hogy még az orrából is jött nagyon megijedtünk. Így nehezen is aludtunk állandóan néztem volna hogy nem e jön fel neki. De aztán sírt mert még éhes volt. Ezért adtam neki cicit. Lehet félre ment neki? Normális hogy az orrán is jött?

Kép
dius87

Dius: Semmi gond! Nekem a barátnőm meséli, hogy a kisfia sokszor úgy megszívja a cicit, hogy hirtelen orrán-száján jön ki. :) Én emlékszem is rá, hogy kiskoromban elrontottam a hasamat, és olyat dobtam, hogy az orromon is jött. Sőt, ha hirtelen nagyobb lendülettel iszunk, az is folyhat az orrunkon.
Néha előfordul egy-egy nagyobb bukás, vagy néha egy hányás a babáknál. Valahogy úgy feküdt, hogy az orrán is jött. Persze attól még ijesztő.

Kép

Kép
nikuc

Olvasni nem tudok a karácsonyi forgatagban, csak beugrottam, hogy NAGYON BOLDOG, BÉKÉS ÜNNEPEKET KÍVÁNJAK NEKTEK!!!!!

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Boldog Karácsonyt mindenkinek!
Kép

KépKép Kép
mzsperx

Sziasztok!

Kinek mit hozott a Jézuska? :lol:

Olyan jó fiú az én Barnabásom. ez volt a 3. éjszaka egymás után ami türhető volt. :) Ok nélkül sosem sír és még nem hisztis :) MÉG. Le is kopogom. Pórszívó hangjára rendszeresen elalszik meg a hajszárítóéra is. :) Tegnap zenét hallgattunk úgy hogy az ölembe volt aztán mikor véget ért egy szám mindig nyöszörgött :) amíg a pociba volt akkor is sok zenét hallgattam. :)

Kép
dius87

Kellemes Karácsonyt minden anyukának és babócának! :)

Remélem jól telnek az ünnepek!

Így karácsonyozunk mi: Kép

És Pálmi 2 hónapos!:
Kép

Kép

Kép
sz.veronika

Dius,

az édes lehetett, ahogy reklamált, hogy vége a zenének! :)

Pálminak meg anyukám énekelt és ő is akart vele énekelni! Persze csak össze-vissza hangokat adott ki, de nagyon nyomta! :)))

Gratula a jó éjszakákért, nekünk pont ma volt egy rémes, egész éjjel nyüzsgött-mozgott, nyekergett-nyújtózkodott, köhintett, nyelt, stb. Ő mindeközben aludt, csak én nem tudtam tőle :)
Aztán reggel 7-kor kipattant a szeme és vidáman várta, hogy játsszak vele :)

Apa jól csinálta, ő lement az alsó szintre aludni, persze arra hivatkozva, hogy fent neki most túl meleg volt :)
Aztán délelőtt fél 10-kor lementem felkelteni és átpasszoltam a bébit, hogy én is tudjak aludni kicsit... másfél órán át bírta, majd visszahozta :)

Kép

Kép
sz.veronika

Sziasztok!

Tegnap én zártam, ma meg én nyitok? :)

Igaz, én most nagyon ráérek, mert a párom elment síelni, egyedül vagyunk itthon Pálmival. 3 nap rokonjárás elég volt... :)

Panaszkodtam a tegnap éjszakára... a ma éjszakánk meg csodás volt! Bealudt a kiságyában este 11-kor és reggel 6-ig aludt! Majd kamillatea és átpelusozás után 6:30-tól még 10-ig aludt!

A doktornő azt állította, hogy a kamillatea után majd a kajáját ugyanúgy megeszi, hát nem... Mérges is vagyok kicsit, így most 11 órán keresztül nem evett, este 11-től reggel 10-ig! Viszont a kamillatea meghozta a kakit - mert az már megint 3 napig nem volt - úgyhogy legalább a célját elérte.
Picurkám most azóta eszik, már egy órája, kíváncsi vagyok ilyen sok nem evés után mennyit fog enni?

Kép

Kép
sz.veronika

Sziasztok!
Lenne egy kérdésem, a baba szeme nagyon válladékozik és össze is ragad nagyon. Kamillával mosogatom de állandóan termelődik. Nem lesz neki baja? Védőnőt hívtam azt mondta hétfőn jön, ne aggódjak nem fog megvakulni majd hoz szemcseppet, mert hogy ez minden csecsemőnél van mert szűk a könnycsatornájuk. Elég ilyesztő, folyamatosan van neki váladék a szeme sarkában ha meg elalszik nagyon összeragad! Kibírja hétfőig tényleg?????

Kép
dius87

Sziasztok,

boldog karácsonyt kívánok mindenkinek én is! Kicsit megkésve ugyan, de ma még talán belefér.

Volt időm kicsit visszaolvasni...

Mzsperx,
Dorka szépen kikerekedett!!! 150-et szopizik???? így nem csoda :) Gratulálok hozzá, szép kislány!

Dius,
így utólag is gratulálok a Kicsihez. Lehet, hogy kicsit összevissza olvasgattam, de miért adtál neki cumisüvegből is tejet, mikor neked rengeteg a tejed és szopizik is a Kicsi?

Rólunk: Dávid mivel 10-20ml-ket szopizott egy alkalommal és 100-120 az adagja, felhagytunk a Szoptanít és kiskanál használatával, mert 100-kat nem lehetett kanállal beletölteni, csak 2 óra alatt, szóval cumisüveget kezdtünk el használni. A jó hír: a héten már 40-ket eszik egy-egy alkalommal és egyszer-egyszer egy nap 70-80-t is!!! Szóval nagyon boldog vagyok most, nem tudom, minek köszönhető ez? Talán, hogy befejeztem az idegeskedést és végre nem úgy ülök le szoptatni, hogy szétparázom magam, mennyi lesz az annyi? Valószínüleg ez lehet az oka. Még nem adom fel, talán fog még többet is szopizni újra. Fejek minden szopi után, de csak 20-kat sikerül ...hát több, mint a semmi, de nem gyarapodik a tej.

Tejserkentés:-próbálkoztam a More Milk-kel. Nem igazán használt. Egy dobozzal ettem, vegyek másikat? Hány dobozzal lehet beszedni egymás után?
-azt hallottam, hogy a görögszénamag is hatásos. Mit tudtok róla? Most vettem, holnaptól terveztem kipróbálni - teát kell belőle főzni és a magokat is meg lehet enni.
-More Milk előtt Urtica Urens-et próbáltam, előtte Laktorherb teát, de soha nem kevertem őket. Amit még teszek, sok víz, sok meleg tea (kamilla és citromfű) és Karamalz-ot is iszok. Mit tehetek még a fejés és szopi mellett?

Köszönöm:
Gabesz

Kép
ugabesz

Dius,

a kamillateázást nagyon jól csinálod, nekem is azzal kell törölgetnem a szemét.
Igen, én is úgy tudom, hogy nagyon sok babánál van, a kórházban én is láttam olyat, akinek teljesen összeragadt, ki se bírta nyitni!

Kapott rá szemcseppet, és utána jó lett!

Megvakulni biztosan nem fog, ne aggódj!

Kép

Kép
sz.veronika

Dius,

ezt olvasd el, most találtam:

http://www.babazo.hu/bebi/20081011-konn ... nosis.html

Kép

Kép
sz.veronika

Sziasztok!

Remélem mindenkinek jól telt a karácsony.

Dius
Nem tudok neked tippet adni, mert nekünk nem volt ilyen gondunk.

Gabesz
Talán már túl sok mindent használsz, lehet tényleg az lenne a legjobb, ha nem paráznál. Látod te is rácsodálkoztál, lehet ez a titok nyitja.

Lányok lenne 2 kérdésem.
Meddig kell adni a vigantolt, ill. mikorra nő össze a kutacs? Sógornőm megint leteremtett, hogy már nem kéne vigantol, és biztos azért van már 8 foga, mert a vigantoltól nő gyorsabban. Szerinte a kutacsnak 2 éves korára kell összenőnie, nekem a doki 14 hónapot mondott. Szeretnék tisztán látni, leírnátok nálatok hogy van/ volt ez?

Kép
Kép
susytunder

Susy,

Pálmi unokatesója 7 hónapos, és már szintén van ennyi foga, úgyhogy szerintem ezen ne aggódj!

A dokinő nekem azt mondta, hogy 1 éves koráig kell adni.

A kutacsról nincs pontos információm, valahol azt olvastam, hogy 2-3 éves korig, de nem tudom hol, hogy megbízható volt-e a forrás.

Kép

Kép
sz.veronika

gabesz, ha nem segített a more milk, én nem vennék továbbit a helyedben. van még más homeós szer is az urticán kívül: rhicinus communis, szintén 5-ös. az indexes topikunk blogján további szereket olvashatsz, nekem a házilag kevert szopis tea bevált.
http://babainfo.freeblog.hu/categories/Szoptatas/

susy, vigantolt vagy 3 éves korig kell adni, az első évben folyamatosan, utána a téli kevésnapsütéses időszakban.

kutacsra nem tudom...

a karácsony jól telt!

KépKép Kép
mzsperx

Sziasztok,

hordozókendőben lehet Dávid ilyen pózban 1,5 hónaposan? Csak így lehet elaltatni... Kép Kép

Gabesz

Kép
ugabesz

Sziasztok!

Dius,
az én kisfiamnak is ilyen volt a szeme, a gyerekorvos írt fel szemcseppet és azt mondta, hogy 3-4 nap alatt helyre fog jönni, de ha már helyre jött utána is cseppegtessünk még a szemébe 1-2 napig. Nekünk jobb lett tőle.

Susy,
A kórházban kaptam egy kis könyvet babagondozás címmel, itt azt írja a kutacsról, hogy a kisebb hátsó kutacs 6-8 hét alatt záródik össze. A nagyobbik elülső pedig 12-18 hónap alatt záródik össze.
A vigantolt nem tudom pontosan meddig kell adni.

Remélem sikerült segítenem nektek. :)

anitapo20

Dius: Peti is csipás volt, mi három hétig csepegtettünk, aztán kidobtam a cseppet, és nem jött vissza. Mi is egy hétig kamilláztunk, de nem akart tőle elmúlni. Azt mondta az orvos, hogy ha abbahagyjuk a cseppet, és utána is csipás, akkor átmossák, de az abszolut nem fáj, neki is csináltak olyat, viszont a babák utálják, mert az a sós lé a könnycsatornán lecsorog a torkukba.

A vigantolt én se tudom, meddig kell adni. Ti mit csináltok, hogy ne felejtsétek el beadni? Nekem mindig este jut eszembe... :? aztán kínlódok, hogy lenyelje.

Kép

Kép
nikuc

veronika egész nap kamillával törölgettem de nem lett jobb. :(

anitapo én sem tudtam tovább várni bevittük a heim pálba. Nekünk is írtak antibiotikumos szem cseppet 5napig kell napi 5 cseppet. szegénykének nagyon csúnya. Mire hazaértünk alig látszott a szemecskéje. :( :( :( :( :( Remélem hamar el kezd javulni!

Kép
dius87

Kép Kép

Kép
dius87

Sziasztok!
Mozgalmasan, de jól telnek nálunk is az ünnepek, Samu kapott sok szép ajándékot, lassan mi kiszorulunk a lakásból :-)

Vigantol: nekem azt mondta a doktornőnk, hogy egy évig folyamatosan adjam, utána pedig 3 éves korig nyáron lehet szüneteltetni. Nem értem a problémát, ami a lenyeletését illeti, hiszen csak 1 csepp! Én mindig a szájába cseppentettem régebben szopizás előtt. Amióta eszik mást is, a kajájára cseppentem.

Szem: Samunak is váladékozott az egyik szeme, elég sokáig. A kórházban valamivel kezelték, mielőtt hazajöttünk, nem tudom, mivel, azt mondták bent, meg a háziorvos is, hogy kamillázzam, meg az orrnyergénél masszírozzam, az is segít a könnycsatorna ürülésében. Néha javult, néha visszaesett, de aztán csak elmúlt. Semmiféle más kezelést nem kaptunk, nem is akartam kínozni, felesleges antibiotikumban sem hiszek, mert aztán nem hat, ha tényleg-tényleg szükség van rá. Mondjuk neki nem dagadt be a szeme.

Gabesz! Lehet ilyen pózban Dávid, de egy kicsit változtatnod kéne a kötésen. Ezt írtam nemrég Mzsperxnek:
1, bár sok helyen van a leírásban, hogy félbehajtva kell ezt kötni, de sokkal jobb, ha ki van rendesen hajtva a kendő.
2, a lábacskái alatt jól van, azaz térdhajlattól térdhajlatig, így jól tartja, viszont az nem jó, hogy a válladról lelóg, így nem tud elég szoros lenni. A nem-félbehajtott kendőnek szépen ráncba szedve kellene a válladon lenni, így tudja a legjobban körbeölelni a babát is. Ha így van, akkor a kendő szélét szépen rá tudod húzni a buksijára, hogy tartsa. Itt van két kép, a mamami.hu -ról szedtem:
Kép Kép
Ezeken a képeken az is látszik, hogy milyen szépen öleli körbe a babát a kendő.
Arra figyelj mindig, hogy a lábai béka-pózban legyenek, azaz hajlítva, felhúzva, terpeszben. Ez nagyjából megvan a képen, csak látszik, hogy kicsit ferdén van Dávid, és az egyik lába ezért kicsit lóg szerintem.
danann

Sziasztok!

Köszi lányok a d vitaminos válaszokat.

Anitapo
Neked is köszi a kutaccsal kapcsolatos választ. Ha lesz kedved tölthetnél fel egy fotót a kisfiadról. :wink:

Dius
Remélem ma már jobb hírekkel jösz, és javúlt a szemecskéje a kisfiadnak.

Nálunk is jól telt a karácsony, kristóf nagyon sok mindent kapott, de a csomagolás mindennél jobban érdekelte őt. :) A fa sem hatotta meg annyira, azt hittem jobban fog neki tetszeni. :)

Kép
Kép
susytunder

mtunde nincs semmi baj a kőolajszármazékokkal, attól még nagyon jó krém. mindenben vannak szintetikus cuccok, csak nem mindegy, hogy mi és mennyi. a babénak vannak kifejezetten ekcémásoknak kifejlesztett termékei, az én ekcémás fiamnak az tette rendbe a bőrét.
hidd el, én kozmetikus vagyok, tanultam anyagismeretet.

susy szerintem semmi különbség nincs a fognövés, és a vigantol között (ami D-vitamin, mi köze lenne a fogakhoz?!). télen adni kell nekik, mert nincs annyi napsütés, hogy magától termelje. azt hiszem úgy van, hogy 1 éves korig folyamatosan, és 3 éves korig telente (de akkor már csökenntett mennyiségben).
ja, most látom, mások is ezt írták.

Utólagos Boldog Karácsonyt mindenkinek!

Kép
Kép
Kép
iricc

Voltunk kedden UH-on, mindkét vese romlott, a jobb oldali nagyon sokat, ott 3 cm a tágulat.
Nagyon úgy néz ki, hogy császár lesz, főleg hogy faros a kis drágám. Ekkora tágulattal (és ha faros marad) nem fogom hagyni az indított hüvelyi szülést, túl nagy rizikó...
Eddig jól elengedtem a fülem mellett a császáros beszámolókat, de mostantól figyelni fogom, és ha van időm, visszaolvasgatok (pl. egy tervezett császárnál mit kell csomagolni a szülésre, kórházi napokra a normál szüléshez képest?)

Kép
Kép
Kép
iricc

Iricc,

most hirtelen csak annyi jut eszembe, hogy felülni volt nagyon nehéz és fájdalmas, legközelebb valami kötelet fogok vinni, amit rákötözök az ágy végére és felhúzhatom magam vele kézzel.

Ja és szívószál az iváshoz, hogy fekve is tudj inni, mert minden egyes felülés kínlódás.

Bár az is igaz, hogy azt montdák, mozogjak minél többet, annál gyorsabban gyógyul...

Kép

Kép
sz.veronika

Iricc: én is ugyanezeket mondtam volna, mint Veronika. Viszont ilyen gátfertőtlenítő dolgok meg ugye nem kellenek, és nekem sok volt a Tena betét, nem volt olyan durva vérzés.
Nagyon sokat igyál utána, és próbálj minél jobban mozogni. Először nem fog menni, aztán majd érzed, hogy tér vissza egyre jobban a lábadba az "élet". Aztán próbálj forogni. Nagyon fog fájni. Bár lehet, hogy nem annyira, mint a szülés, nem tudom.
Szorítok a babádnak, hogy minden rendben legyen! :)

Szerintetek Peti arcával mit kéne csinálnom? Rengeteg pattanása volt, és úgy meg is volt száradva. Az orvos azt mondta, hogy szeborreás, adott rá krémet, gyönyörű lett, de azt csak két hétig lehetett használni, és most egyből visszajött, hiába adott másik krémet, semmit se használ. Televan pattanásokkal, és meg van keményedve. A hátán, meg a karján a kézhajlatáig meg kis piros kiütések jöttek ki, amik most hámlanak. Kenegetem a testápolóval, mást nem mondtak rá, de nem lehet ezzel valamit kezdeni, csak megvárni, míg kinövi, vagy lehet valamitől, amit eszem?? :(

Kép

Kép
nikuc

Iricc
Én is császárral szültem, de nem programozott császárral. Úgy emlékszem van köztünk akinek programozott volt, de nem tudom ki, ezért bocsi :oops:
Kórházi pakk szempontjából nem tudom mi a különbség. Nem tudom azt sem a normál szülés mennyire fáj, de én azt tudom neked mondani, hogy annyira ne félj tőle. Az igaz, hogy fáj, ha kimegy az érzéstelebítő hatása, de adnak fájdalomcsillapítót. A felülés valóban nagyon nehéz, én oldalfekvésből egyik kezemen támaszkodva ültem fel úgy könnyebb volt. Első felkelés a legrosszabb, mert akkor még a világ is forog veled, fontos, hogy amíg nem lehet ne emeld a fejed, csak oldalra forgasd. Én erőt vettem magamon és elég sokszor felkeltem a szobatársaimhoz képest, és valóban minden felkelésnél jobb, könnyebb volt.
Minden rendben lesz, sajnálom, hogy tovább romlott a picurka veséjének állapota.[/b]

Kép
Kép
susytunder

Sziasztok!
Kép Ő az én kisfiam itt két hetes
Nem túl jó ez a kép de majd rakok fel másikat is.

anitapo20

Sziasztok!
Jöttem megosztani veletek boldogságom!
Barnabás szeme már az első cseppentéstől javult és azóta is egyre szebb már nem váladékozik annyira. :)

Ma mértük megint.
12.11: 4004g született
12.13: 3770g jöttünk haza
12.19: 3980g
12.27: 4410g :lol: :D :lol: :D

Ezek szerint nem éhezik a kicsikém :) És hosszra is biztos nőtt mert sok rugit csak 1x tudtam ráadni pár nap után nem tudtam a lába között bepatentolni. :)

anitapo, nagyon édes a kisfiad!

Szerintem a császár egyátalán nem vészes. Rosszabbra számítottam már az első éjszakától nem kértem fájdalom csillapítót. Persze mikor azt mondták üljek fel azt mondtam nem tudom megcsinálni, de muszáj volt.

Iricc nagyon sajnálom h rosszabbodott :(

Kép
dius87

sziasztok, már ezer éve nem jelentkeztem, az utóbbi időben nem sokat tudok a neten lógni, ráadásul betegek voltunk/vagyunk - visszaolvasni meg biztos nem bírok ennyit... :oops:

magunkról: kicsi Máté fiam december elején 2-ből gyorsan 4fogú lett, de egyúttal el is kezdte csikorgatni őket :? Még mindig nem hajlandó kúszni-mászni, a minden irányban történő villámgyors forgásokkal beéri pl. pelenkázón abban a pillanatban hasra vágja magát, mihelyst lehet (meg akkor is, ha nem engedem, mert éppen törölném a popsiját, na akkor kezdődik a hiszti - tapasztalt valaki ilyet, és ha igen mit csinált vele??? :( ) Amúgy édes kis rosszcsont, mindent meg akar fogni, széttépni, megrágni... szóval, ha elindul, végünk.
danann - tetszik a vonalzódon az elnevezés (én most kis tomboló-rombolónak hívom a fiam, mert mindent lever mindenhonnan, ahová csak elér). A kisfiúk törvényszerűen durvábbak, vagy csak az enyém ilyen? Pl. nem tudom leszoktatni a pofozkodásról, olyan hevesen csapkod mindig a kis kezével, hogy akkorákat üt ránk, és iszonyú erőseket csíp belénk. Tudom, hogy ezt nem bántásból teszi, de nagyon fájdalmas, amit csinál, le akarom szoktatni, de egyelőre sikertelenek a próbálkozásaim, hogy megértse, ezt ne csinálja. Jaj, pocsék anyának érzem magam. :cry:

nikuc
- én is így voltam a D-vitamin beadással az elején, volt, hogy el is felejtettem, aztán eldöntöttem, hogy az esti fürdetés utáni szopival adom be, mert így kötődött valamihez, és azóta nincs elfelejtve. Amúgy azt olvastam vhol, hogy egy csepp vigantol olajban vmivel több D-vitamin van, mint amennyi egy napra szükséges, így egy héten elég lenne 5-6-szor beadni. Én minden nap adom, mert a védőnő/doki ezt mondta, de eszerint ha elfelejted néha, még nem olyan nagy gáz.

Na, nem panaszkodom, mindenkinek így utólag is boldog karácsonyt + még boldogabb új évet, és gratulálok az új manókhoz!

Kép
Kép
szfgabi

Nekem volt programos a császárom! :)

Egyébként nekem is mindig a fürdés után jut eszembe, de akkor már nehéz neki beadni. Ugyanis a kisfiam kiköpi. Belecseppentem a szájába, és valahogy a nyelvével kitolja. Én nem tudom, hogy a fenébe csinálja.

Kép

Kép
nikuc

Sziasztok!

Nikuc
Mi evésnél vesszük be, én a kiskanálra cseppentem a kajcsira, de ti itt még nem jártok, szerintem valóban jó kötni valamihez, úgy biztosan nem marad el.
Én valóságos tanulmányt folytattam az elmúlt napban D vitaminnal kapcsolatban a sógornőm beszólása miatt, és én meg pont azt olvastam, hogy megduplázták az adandó mennyiséget, ha megtalálom a cikket belinkelem.

Szfgabi
Kristóf is ilyen korába kezdett el mászni, és egyik pillanatról a másikra. Sokszor csináltam vele olyat, hogy a kedvenc játékát úgy tettem le, hogy ne érje el, másszon érte, legyen ami inspirálja, de inkább másikért nyúlt, aztán tényleg egyik pillanatról a másikra elkezdett mászni, de úgy mint a terminátor félkarral húzta magát és az egyik lábával meg tolta. :) Aztán 1-2 hét és már alig bírtam utólérni, azóta is négykézláb közlekedik, és a kis tenyere csak úgy csattog, akkor tudom, hogy jön. :D
A pelenkázásnál nagyon magunkra ismertem. Kristóf ugyanezt csinálta, volt olyan hogy egyedül képtelen voltam bepelenkázni, szinte le kellett fogni. Aztán a mamája adott egy ötletet, hogy adjak a kezébe egy játékot, és onnan tól kezdve megszűnt a forgolódás, tekergés. Próbáltad már ezt?

Anitapo
Aranyos a kisfiad, jól látom, hogy mosolyog a képen?

Kép
Kép
susytunder

Megtaláltam a cikket.

Kétszer több D vitamínt a gyerekeknek címmel

http://www.astronet.hu/index.php?apps=cikk&cikk=41271

Kép
Kép
susytunder

Mégegy, ez részletesebben ír le mindent, érdemes elolvasni.

http://egeszseg.origo.hu/cikk/0844/2319 ... ulas_1.htm

Kép
Kép
susytunder

Ja, és még egy dolog, amit majdnem elfelejtettem... :)

Márti

Nagyon boldog első névnapot kívánunk a kicsi Kamillának!
Kép

Kép
Kép
susytunder

A D-vitamint én a cicire cseppentem, és utána szopi. Olyan nincs, hogy ezt kiköpné. :wink:

susy - a játék a kézbe már régóta megy, eleinte nagyon jó volt, de most már nem győzünk mit kitalálni, mert a berendszeresített játékok már unalmasak számára, pontosan tudja, hogy ez csak elterelés, és félredobja, fordul, majd nyúlkál a nem játéknak szánt dolgok után pl. sudocremes doboz, popsitörlős doboz, kakis pelus stb. :? Egy időben ezeket a pelenkázó mellett tartottam, de miután mind röpült, már messzebb teszem a fejétől, ezért most hasra fordul, a hasán megpördül, és máris elérhető közelségbe kerülnek a tiltott dolgok. Egy időben már abban is engedtem, hogy néhány nem kívánatos dologgal játsszon, pl. kenőcs, testápolós doboz, de az egyikkel felvágta a száját, a másikat meg az orrára ejtette, azért sírt. Szóval ez nem megoldás. Marad a szigor és az akaratverseny, ki adja fel előbb. Csak nem szeretem erőszakkal visszatartani, egyrészt nagyon erős, és iszonyú nehéz megakadályozni, hogy megforduljon, másrészt meg ilyenkor iszonyú patáliát csinál. De talán ha kitartó leszek, akkor megérti, hogy ezt nem teheti (azért is jó lenne, ha leszokna róla, mert elég magasan van, és kőre esne, ha véletlenül legurulna a pelenkázóról). Nincs mese, nevelni kell... Csak nem gondoltam, hogy ez már 7 hónaposan téma lesz nálunk. :(

Kép
Kép
szfgabi

Márti Mi is boldog névnapot kívánunk a kis Kamillának! :)

Kedvenc képem ma :)

Kép szopi után beájulva apa vállán :)

Kép
dius87

Dius
Nem csodálom, hogy akedvenc képed. nagyon ééédi! :)
Örülök, hogy jobban van a szemecskétek is.

Szfgabi
Nálunk ennyire nincs elrudvulva a helyzet, és nem is volt.Úgy tűnik ez is egyfajta korszak a babák életébe. Kristóf mindent megrág, ami a keze ügyébe kerül, én már nem is tiltakozom ellene. Amikor leteszem a pelenkázóra rögtön azt nézi mit tud elkapni és megrágni. Bosszantó ez is, meg a kitekeredés is, de tényleg nincs mit tenni, azért ha én felemelem a hangom megszeppen, viszont a nemet, és azt, hogy nem szabad nem érti. Olyankor megy a járókába.

Kép
Kép
susytunder

Susy Köszi!! Te is rakhatnál fel Kristófról pár képet!! :)

Kép
dius87

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?