Sziasztok!
Mozgalmasan, de jól telnek nálunk is az ünnepek, Samu kapott sok szép ajándékot, lassan mi kiszorulunk a lakásból
Vigantol: nekem azt mondta a doktornőnk, hogy egy évig folyamatosan adjam, utána pedig 3 éves korig nyáron lehet szüneteltetni. Nem értem a problémát, ami a lenyeletését illeti, hiszen csak 1 csepp! Én mindig a szájába cseppentettem régebben szopizás előtt. Amióta eszik mást is, a kajájára cseppentem.
Szem: Samunak is váladékozott az egyik szeme, elég sokáig. A kórházban valamivel kezelték, mielőtt hazajöttünk, nem tudom, mivel, azt mondták bent, meg a háziorvos is, hogy kamillázzam, meg az orrnyergénél masszírozzam, az is segít a könnycsatorna ürülésében. Néha javult, néha visszaesett, de aztán csak elmúlt. Semmiféle más kezelést nem kaptunk, nem is akartam kínozni, felesleges antibiotikumban sem hiszek, mert aztán nem hat, ha tényleg-tényleg szükség van rá. Mondjuk neki nem dagadt be a szeme.
Gabesz! Lehet ilyen pózban Dávid, de egy kicsit változtatnod kéne a kötésen. Ezt írtam nemrég Mzsperxnek:
1, bár sok helyen van a leírásban, hogy félbehajtva kell ezt kötni, de sokkal jobb, ha ki van rendesen hajtva a kendő.
2, a lábacskái alatt jól van, azaz térdhajlattól térdhajlatig, így jól tartja, viszont az nem jó, hogy a válladról lelóg, így nem tud elég szoros lenni. A nem-félbehajtott kendőnek szépen ráncba szedve kellene a válladon lenni, így tudja a legjobban körbeölelni a babát is. Ha így van, akkor a kendő szélét szépen rá tudod húzni a buksijára, hogy tartsa. Itt van két kép, a mamami.hu -ról szedtem:
Ezeken a képeken az is látszik, hogy milyen szépen öleli körbe a babát a kendő.
Arra figyelj mindig, hogy a lábai béka-pózban legyenek, azaz hajlítva, felhúzva, terpeszben. Ez nagyjából megvan a képen, csak látszik, hogy kicsit ferdén van Dávid, és az egyik lába ezért kicsit lóg szerintem.