Sziasztok!
Dolgozom, de meglepő módon pangás van, így ráérek kicsit írni.
Sajnos az ünnepi meló nem korfüggő. Van 24-25-26-31-1, ez 5 ünnepnap. A férjeméknél 24 órás ügyelet van, egy ügy. vez, egy behívós, egy érsebész. Ez 3 ember naponta, azaz 15 ügyeletet kell elosztani. Van 10 ember, így mindenkinek jut 1-2 ügyelet. Nálunk rosszabb, mert mi 12 órás műszakban vagyunk, műszakonként 3 ember, még nehezebb összehozni. Azt meg mi kértük, hogy ha lehet, akkor legalább egyszerre legyünk, mert akkor jut némi közös idő is. Szilveszterezni meg csak akkor lehet ha az egész karácsonyt itt töltöd. Van egy fiatal kolleganőm, ő 25-26-27-én dolgozik, csak hogy 31-1 ne kelljen és el tudjon menni szilveszterezni. Mert ha 31-én nem is dolgozom, de éjszakai buli után nem poén másnap 12 órát melózni, így ez szóba sem jön.
Ezt csak az oldaná meg ha több orvos lenne. Nálunk is meg van hirdetve már vagy egy éve több állás is, de a kutya sem jön. Vajon miért...? A két ünnep között meg simán munkanap van, akkor fel sem merül senkiben hogy nem jövünk. Ezért csodálkozom mikor mindenki tervezi, hogy majd a téli szünetben mi mindenre lesz ideje... Aztán rájövök, hogy nem mindenki szívott ekkorát, hogy ilyen car melója legyen
Cat! A csajok is zakkanak, de ez van. 3,5 évet itthon voltam, de most már mind agyilag-lelkileg, mind anyagilag kell hogy dolgozzam. Olyan orvosi munkát meg nem találok ahol nem kell ügyelni, de ha meg mégis akkor még 100 ezret se keresnék havonta.
Akkor akár segélyt is kérhetnék, lassan az is több lesz. Gyógyszerügynöknek meg akkor sem megyek el ha éhen halok...
Karácsonyfa: nálunk gyerekkoromban is együtt díszítettük, nem a Jéziuska hozta, így ez fel sem merült. Nekünk nagy élmény volt gyerekként a fadíszítés, mikor kicsit nagyobbak voltunk már jóelőre gyártottuk a saját kezű díszeket hozzá. A lányok is nagyon várják már, együtt fogjuk csinálni.
Ovi: nem volt karácsonyi ünnepség. Télapó volt, de azon a szülők nem lehettek jelen, karácsonyi betlehemezés is csak a kiscsoportban volt.
Ruha: ha a lányaimon múlna aludni is csak pörgős szoknyában és "szépruhában" aludnának, oviban is alig várják az alkalmakat mikor fel lehet venni az ünneplő ruhát, lakkcipőt, vékony harisnyát
Lakkcipőből kopogós kellett, ezt hívják "üvegcipő"-nek, mint Hamupipőkének
Mostanában amúgy a hosszú szoknya lenne a menő, de ilyen kicsiben nem igazán lehet kapni.
Torta: azért béka, mert ilyet tudok csinálni
Mindig rendelünk cukrászdait, azt íz alapján választjuk, majd teszek fel képet az ideiről, csak tegnap este nem volt időm rá. Emellett mindig csinálok én is egyet, marcipánbevonattal, ami pedig valamilyen kívánság formatorta. Tavaly cica és Verdás Villám McQueen volt, idénre békát rendeltek. Felsoroltam mik azok amikkel próbálkozom (katica, Némó, béka, stb) és mindketten békát választottak. (Amúgy cseresznye csoprtba járnak)
Mennem kell.
Ditke