Új privát üzeneted érkezett!

Edit :)

Fülfájásra:
Ha nagyon fáj, akkor doki és antibiotikum.
Egyébként fájdalomcsillapító. Nekünk beváltak a panadol, nurofen is, de a mostani doki szerint fülfájásra Cataflan csepp kell. Emellett melegítés (mi spéci gyógyszertári fülmelegítős sapival szoktuk) és orrcsepp, orrszívás. A lényeg, hogy megnyíljon a fület és az orrot összekötő csatorna és ürülni tudjon a fülből a trutyi. Igazából a náthát kell kezelni, ha még nem olyan súlyos, hogy antibigyó kelljen.
Fülbecseppentés nekünk még soha nem volt, de sztem nem is érne semmit.

Baba :)
Hát legalább szép lett. :) Ha már ennyire megszenvedtél érte. :wink:

Nettke :)
Ügyik vagytok ezzel a kitartással. Nálunk is sokkal hisztisebb lett Borka. Nem elkeseríteni akarlak, de még most sem múlt el. Igaz lehet, hogy már más az ok, de azzal kezdődött, és a többi csak rátett egy lapáttal. :?

JÓ éjt,

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

A halandzsálás jó dolog! Fontos a késöbbi beszédfejlödés miatt. Olival járunk fejlesztésre, és minden alkalommal játszanak olyat, hogy Zsófi mond egy halandzsaszót, és Olinak el kell ismételni. Ez a Sindelar féle fejlesztés része.

Örülök, hogy szép lett a sebed. A tetoválás: :lol: :lol: :lol: Tetováltass alá egy hullámvonalat, mintha az lenne a tenger, és csak a farka látszik ki a delfinnek. :D

Fülfájásra ahogy Brigi is mondja sima fájdalomcsillapítót adnék. Mi kaptunk rá egyszer szemcseppet!!!! de sosem csöpögtettem be. Mondjuk ez egy sima megfázás volt, nem panaszkodtak a fülükre, csak a dokinö mondta, hogy az is be van gyulladva.

Nettke :)
A cumielhagyás után tavaly nálunk Samu ugyanilyen elviselhetetlen volt 1-2 hétig. Nem akarlak elkeseríteni, de sosem kaptuk vissza azt az igazi nyugodt cumis Samut, aki akkor volt amikor cumizott. Persze hétröl hétre jobb lett, de például azóta sokkal nehezebben alszik el. :roll: Mondjuk számoltam a napokat visszafelé:"már egy hete cumi nélkül, két hete cumi nélkül, egy hónapja cumi nélkül stb. "

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

cumi-téma: Niki abszolút vagányan elcserélte, egyetlen könnycsepp sem volt, nem is emlegette. de megfigyelhetően roasszabbul alszik, azóta hatványozódott az esti balhézás. És már hónapok teltek el azóta, mikor egyszer csak este sírva fakadt és a cumiját kérte. :( Szóval tuti hiányzik neki és nem felejtette el- ilyen nagy korban már nem is fogja jó darabig... :? És hiába adta nagyon könnyen oda, azért nem önként vált meg tőle, hogy neki már nincs rá szüksége. :( Sajnos ez látszik és azóta sokkal nyugtalanabb elalvás előtt, izeg-mozog, nincs amitől ellazulna. :(

Most is jól megszívtam, mert az egyik óvónénink beteg és a másik nem helyettesítheti délután, mert nincs pénz kifizetni a túlórát. :shock: Így haza kell őket hozni ebéd után- És persze most se alszanak! :twisted: Dá elaludt, erre az előbb hallom Nikit, hogy Dávid, Dávid!!! ÉS persze sikerült felébreszteni. :evil:

fülfájás: Cataflam csepp és melegítés nagyon jó. Mi Otosporin cseppet is kaptunk már, antibiotikumos fülcsepp.

Baba

Tök jó, h szép a hasad. És mi lesz a tetkó-maradékkal? Lelézerezteted? Minek a szép has, ha most meg emiatt nem vehetsz fel bikinit? :lol: :wink:

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Baba,
hogyhogy ennyi maradt a tetkóból? Pont ott vágtak, és kivettek bőrt? Kifeszítik a maradékot, vagy hogyan működik? Csak kíváncsi vagyok. 8)

Cumiügyben minden rosszra fel vagyunk készülve.
De muszáj volt elvenni, és nem engem zavart, csak Sári fogai nagyon kifelé állnak alul is és felül is, és rémesen pösze, szóval elég nyomós érvnek tűnt, hogy nehogy már a cumi miatt legyen beszédhibás!

Lilla,
ez egy érdekes óvodai szolgáltatás nálatok!! Nálunk az elmúlt 3 hét elég hektikus/beteges volt (óvónénik tekintetében), de összevont csopikkal és dadus nénikkel áthidalták, fel se merült ilyesmi. És ha dolgoznál, mi lenne??????

Edit,
mifelénk fülfájós vírus volt, de hálistennek eddig elkerült minket. Otosporint ismerem én is, de vényre jár, fel kell iratni. Csak orrcseppnek kevertem, sose használtuk fülbe, nem tudom hogyan szuperál.
Gyerekkoromból emlékszem viszont, hogy rémesen fülfájós voltam, és a meleg volt a legjobb rá!!! meleg vizes tömlőt beburkoltak törülközőbe nekem (lehet sót is), és azon aludtam. Sose szúrták fel a fülem.

Kép
nettke

Sziasztok!
Lilla!
Ha csak délután nem maradhatnának oviban..... :roll: :oops:

Beni és a Marci is lázas, 39fok felett van mindkettőnek.Valószínűleg benyalták az Oli-féle bacit(vírust).Hogy tele a törpöcském ezekkel a betegségekkel!!!!Nálunk idén karácsonyra se süti nem lesz,se tisztaság.Én úgy kivagyok az elmúlt 2hét éjszakázásától és az éjszakai "átjáró-háztól",hogy ha még egy ilyen hét lesz,zombiként fogok a karifa alatt ülni! :oops: :cry:
Ráadásul az óvonénik megint túlbuzgók voltak :evil: :reggel apának,délben meg a mamának tették szóvá,hogy Olinak kötőhártya-gyulladása van!(szerintem titokban orvosnak hiszik magukat :roll: :evil: ) He-he-he!12napja folyamatosan csöpögtetek a szemébe.Megnézettem őt is dokinénivel és tény,hogy az egyik szemének szemhéja dagadtabb és nem úgy pislog.De ennyi!Kötőhártyája pedig nincs (de tünetei sem!)Azért holnap (a változatosság kedvéért) szemészetre megyünk vele.

Fülfájás:Otosporin és Ovipax van itthon,illetve Ciloxan (ez egyben fül és szemcsepp is).Ezeket szoktuk kapni,ha Beninek piros a füle.De most (a fül-orr-gégész szerint -mert vele meg ma ott jártam) csak tüsszős mandulagyulladása van és az sugároz ki a fülébe.Ezért fáj neki!Azt viszont nem nagyon szabad melegíteni.

Cumi: én most nagyon örülök,hogy 2évesen sikerült tőlük "elvennem" a cumit.Nekünk semmi "mellékhatása" nem volt.Most szoktam őket riogatni,ha játszák a "babát",hogy előveszem a cumit,cumisüveget és Beni szerint a cumi-tányért( :wink: :lol: :lol: ).

Nettke!
Én is fülfájós vagyok,ezért átérzem Beni kínjait.Szerintem szörnyű és kiszámíthatatlan fájdalom.
Ja és ha dolgoznék,mi lenne a gyerekekkel?(ezt kérdezted Lillától is) Na akkor már nem dolgozhatnék!!! :( :evil: :evil:

Brigi!
Milyen a sapi?Nektek bevállt?Felveszik,ha fáj a fülük?Én is gondolkodom,hogy veszek nekik!Nektek mekkora méret van?

Edit

Kép

Kép
edit73

JObbulást a srácoknak! Drukkolok, hogy ne húzódjon olyan sokáig ez a betegség, mint Olié.
Nekem tetszik a sapi, mert tud benne mozogni, játszani és feküdni anélkül, hogy elmozdulna a füléről a meleg zselé. Mi két éve vettünk 1-es méretet, de még most is jó. Mondjuk a lányoknak kicsi a fejük. Simán felveszik, inkább az a gond, hogy csak egy van, és a nem fülfájós is szeretne egyet a fejére. :roll: Én nem bántam meg, hogy vettünk, bár nem valami olcsó, ha jól emlékszem.

Jaj, ma Minimanó egy hisztigép volt. Csak a cicin volt jó, de két cumizás között ott is hüppögött. :cry: Talán a pocija fájt, de nagyon nehezen aludt el.

JÓ éjszakát!

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Megnyugodtam halandzsa ügyben. :)
Edit,
nem csodálom, hogy Beni keveri a versszakokat, annyi mindent tanulnak, ragad rájuk a sok újdonság, és hogy kavaroghat a fejükben! :)
Jobbulást a srácoknak, nem vagy túl szerencsés ezzel a betegség-lánccal.. :(

Lilla,
nem tudom még mi lesz a maradékkal, attól függ, hogy mennyire látszik majd ki a gatyókból meg a fürdőruciból. Ha látszani fog, hogy csak maradék és nem folytatódik, akkor majd kitalálok valamit, ha nem, akkor így marad.
Most úgy néz ki, mintha beúszott volna a bőröm alá. :)

nettke,
igen, alul egy vágás, felül egy vágás (köldök magasságban), a kettő közti részt kiveszik, fentről lehúzzák, összevarrják. Közben a köldököt körbevágják, a fentről lehúzott bőrbe vágnak egy "gomblyukat", és abba varrják körbe a köldököt. Remélem érthető. :)

Jaj, már olyan régóta meg akartam írni, csak mindig elfelejtettem.
Valamikor novemberben megelégeltem a folytonos takonykórt, és elvittük a csajokat immunológiai vizsgálatra, hogy rendben van-e minden. Rendben van, a doki szerint kicsattannak, csak hajlamosabbak a felsőlégúti megbetegedésekre. Behívott minket a Madarász u-i kórházba és megmutatta, hogy kell szakszerűen orrot szívni. Infúziós sóoldatot szívott fel 5 ml-s fecskendőbe, és miközben a gyerek egyik orrlyukából szívta a trutyit, a másikba nyomta be a löttyöt a fecskendőből. Így teljesen átmosta az orrüreget, és ahogy magyarázta, ha nincs letapadás és utánpótlás, akkor sokkal gyorsabban vége a betegségeknek.
Nálunk nagyon bevállt, írt fel oldatot, kiváltottam gyógyszertárban, azóta, ha elkezd folyni az orruk, átmossuk reggel-este, és 2-3 nap alatt túl vagyunk a dolgon. Nem mondom, utálják, eleinte ketten kellettünk hozzá, de kezdik megszokni, és bár van egy kis sírás, de már egyedül is meg tudom csinálni, ha kell.
Szóval érdemes megpróbálni, ha takonykór üti fel a fejét.

Kép
baba888

Sziasztok!

Jobban vannaka fiúk! :D Úgy néz ki,hogy ez a penicilin tartalmú antibigyó nagyon hatásos.Ma már csak hőemelkedésük volt.Szerintem holnapra kutya bajuk.
Olinak 12napi csöpögtetés után is kötőhártyája van,így a Tobradex mellé szemkenőcsöt kapott éjszakára.Kíváncsi leszek,hogy ebből mi sül ki.Remélem,a szünetben sikerül ebből a nyavalyából is "kivakarnom"! :roll: :cry:
Az ünnepek utáni eldő munkanap meg irény a gyerekorvos és mindhármat leoltatjuk.Hátha valamelyik bacihordozó és egymástól fertőződnek vissza folyamatosan.

Baba!
Engem érdekelnének ennek az orrszívásnak a technikai részletei!!!(enyémek közel 4hónapja folyamatosan taknyosak,orrcseppet se nagyon tudjuk elhagyni)Infúziós só-oldatom meg van is itthon!Szóval felszívok 5ml-t egy fecskendőbe.A gyerek orrát fekve szívod?Egyik lyukba az orrszívó,másikba meg nyomod bele a sóoldatot?Az hova folyik?Lenyeli a gyerek vagy kijön az orrán a felesleg?És így többet ki tudsz nekik szívni?Napközben ilyenkor nem is szívód nekik,csak reggel-este?

Edit

Kép

Kép
edit73

Hello!

Dá tegnap fél éjjel rókázott. :roll: Szerencsére ma nem volt semmi-lehet, h holnap megkockáztatom az ovit. :? Annyi dolgom van, h jövő Karácsonyig se végzek, nemhogy 2,5 hónap alatt!!! :evil:

Nettke

Nálunk is van összevont csoport, de két külön épületben van az ovi. A másik 2 utcasaroknyira van, oda kell átterelni őket ágyastul alvás előtt!!! :shock: És kb 40-en vannak a csoportban. Így mondják a szülőknek, h aki teheti, az legyen szíves hazavinni őket. Eleve a gyerekeknek is embertelen lenne ez a tömegnyomor, de az óvónőkkel se akarok kiszúrni. Amúgy meg ők is szólhatnának, hogy hivatalosan ebéd után haza kell vinni a kölköket akinek az anyja otthon van és nálunk egyszer se szóltak, h nem alhatnak ott. Most, hogy tél van és rendesen felöltöztetik őket, nincs semmi okom panaszra, a manók is megszerették az óvónéniket-így nem akarom elrontani a jó viszonyt. 8)

Edit

Együttérzek. :evil: Te hogy adod be az épp egészségesnek, h mennie kell oviba? Ma lett volna bábszínház, Nikit elvihettem volna, de nem akart Dá nélkül menni. :? Pedig egy gyerekkel talán még meg se őrültem volna. :roll:

Baba

ezt már hallottam valahol- lehet, h kipróbáljuk. 8)

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Lilla!
Hol így,hol úgy!Pl a Marcinak sehogy,mert ő aztán el nem menne egyedül.Oli meg Beni volt már egyedül is.(Beni csak télapókor,így vele könnyű dolgom volt) Nálunk sajna apával is meg kell küzdeni ez ügyben!Mert szerinte ha már 2 itthon,akkor maradjon a harmadik is. :roll: :evil:
De amúgy próbálok arra apellálni,hogy mi mindenről marad le Pl. ugye a bábszínház vagy nálunk múltkor Beninek a Télapó!Persze így is kellett Benit reggel indulás előtt győzködni,mert azért elpityeredett.De kitartottam amellett,hogy mennie kell.Aztán már csak reménykedem,hogy az ilyen egyedül töltött napok szép élmények lesznek és legközelebb már rábeszélés nélkül is elmegy.
Amúgy nemrég beszéltem egy ikres ismerőssel,akinek nagycsopisok a fiú-lány gyerekei.Ő mesélte,hogy eddig sose mentek el a gyerekek egymás nélkül,de idén már hajlandóak akkor is menni,ha a másik beteg.Szóval erre is meg kell érni!Persze azért egy kis ösztökélés elkel!!! :wink: :D

Olikám egy hős volt ezzel a szemkenőccsel.Az én emlékeim szerint ritka utálatos dolog,de ő egy nyikkanás nélkül tűrte!Iszonyat jól tűri a betegségeket,egy hős ezen a téren és sose hisztizik, panaszkodik vagy nyűgösködik,ha beteg!

Edit

Kép

Kép
edit73

Na végre egy különbség Oliink között. Az enyém szörnyen nyügös ha beteg. Szerencsére ritkán az, de borzalmas olyankor.

Irgamid kenöcsöt nem kaptatok a kötöhártyára? Nekem az segített. Tobradexet mi kaptunk Samunál, amikor cumizott, és a cumitól szörnyen nézett kia szája. A Tobradex 1 nap alatt lehúzta.

Lilla :)
Nálunk is van csoport ami egy ovónövel megy szeptember óta. Kerestek oda párt neki, jelentkezett is nyáron valaki, aki két nappal az ovikezdés elött lemondta. Azóta keresnek ovónöt. Ott kérték a szülöket, hogy aki meg tudja oldani vigye ahaz ebéd után a gyerekét. Ez szörnyü, mert hónapok óta ez van. Aki marad azt összevonják más csoporttal, hol ezzel, hol azzal. Mondjuk én nem tudnék értük menni, ha abba a csoportba járnának.

Ma megyek délután az oviba karácsonyi eszem-iszomra. Kíváncsi vagyok. A fiúk nagyon várnak, de Samu elköpte, hogy ajándékot is kapunk, de a lelkemre kötötte, hogy ez titok. :lol:

Én így szívtam orrot, ezt már hallottam mástól is. DE az enyémek nem türik. Nem merem eröltetni, mert Oli orrvérzös.

Tegnap is 3-szor vérzett az orra. Más az ovónök is megijedtek, orvost akartak hívni egyszer. Hiába mondom nekik, hogy fektessék le ilyenkor a gyereket, és tampont nyomjanak az orrába. :evil: :twisted: Én nem tudom innen bentröl ezt megoldani.
Havonta 2 havonta elöjön neki az orrvérzés, és akkor 2-3 napig vérzik. Gyengék az érfalak az orrában. Rutascorbint lehetne neki adni, de nem hajlandó bevenni. :evil: :twisted:

Cat
Kép
cateye

Két függönymosás között gyorsan egy szóra..Én azért erőltetem és küldöm is őket egyedül is oviba, mert nem akarom hogy a betegekkel legyen az aki addig megúszta a bajt!!! És ez szerintem nekik is elég jó magyarázat. És nem is szoktak panaszkodni, szerintem az elején fura csak, aztán már csak játszanak :lol:

Kép
nettke

Cat!
Azért én ennek a különbségnek nagyon örülök!(bocs :wink: )Amennyit Olim beteg,már megőrültem volna mellette.
Irgamidot nem kaptunk,sőt még eddig kenőcsöt sem.Kicsit tartottam tőle,de semmi gond vele.Remélem,használni is fog.
Milyen volt az ovis karácsony?
Egy idegen számára elég ijesztő lehet az orrvérzés!De majd csak megszokják az óvonénik is!

Nettke!
Ez is jó indok! :wink: A gyereknek!
Szerintem is egy a lényeg:most az óvodai évek alatt szokják meg azt,hogy külön is van élet.Mert lehet,hogy iskolában (figyelembe véve a különböző képességeiket és érdeklődésüket) külön osztályba fognak járni.

Többiek merre?Mindenki karácsony készülődés lázában ég?

Edit

Kép

Kép
edit73

Sziasztok :)

A lányok simán mennek egyedül is oviba. Nekem valahogy sikerült úgy előadnom, hogy a világ legtermészetesebb dolga, hogy csak az marad otthon, aki beteg. De ők tényleg annyira szeretnek menni, hogy nem érzik az otthonmaradást kiváltságnak. Délutánra ráadásul a beteg annyira unatkozik, hogy már nagyon várja haza a testvérét. :wink:
Talán egyszer-kétszer az elején, amikor azzal fenyegetőztem, hogy ha rosszak lesznek, akkor nem mehetnek oviba, akkor Réka mondta, hogy ő szeretné, ha Borka is menne, de ennyi volt. Én is kicsit tartottam tőle, hogy mi lesz, de mikor eljött a betegség végül nem volt semmi gond. Simán vették ezt.
Ha nem így van, én akkor is ragaszkodtam volna hozzá. Sztem ha nem következetes az ember az elején, akkor már nehezebb megmagyarázni, hogy ha egyszer maradhat otthon az egészséges is, akkor máskor miért nem.

Ma mézeskalácsot sütöttek a lányok anyuval és nagyon ügyik voltak. :) Mi meg vásároltunk. Tiszta bolondokháza még hétköznap délelőtt is. :roll:
Nálunk tegnap volt az ovis karácsony. Édesek voltak. Apa csinált a fényképezővel videót, csak a hangot felejtette el ráadni. Persze millió felvétel készült, úgyhogy majd elkérjük mástól.

Megyek angyalkát gyártani. Már van három és fél. Én szeretek mindenkinek valamit adni, amiben mi is benne vagyunk.

JÓ éjszakát. Betegeknek jobbulást.

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Nekünk is megvolt az elsö ovis karácsony. Háát az elsö bögésem is az oviban a meghatottságtól. Elöször a szülökkel volt szinezett sólisztgyurma karácsonyi dísz készítés, narancs szurkálás szegfüszeggel stb. Utána pedig egy müsor. Leoltották a villanyt, csak a kis koszorú égett 4 gyertyával, meg karácsonyi díszités. Körbeálltak a kicsik, és énekeltek együtt, hangszerekkel. Olyan megható volt, hogy még a férfiak is törölgették a szemüket. Együtt mondtak 2 verset is, egy Donászi Magdát, amit még én is szavaltam az oviban, és egy Csanádi Imrét. Olyan hosszú karácsonyi dalokat tanítottak nekik az ovónénik, hogy csak lestem. És ez kiscsoport! Utána a szülökkel kellett a Kiskarácsonyt elénekelni, és minden gyerek köszöntötte a szülöjét, egy saját maga (kis segítséggel :wink: ) festett gyertyatartóval, üdvözlölappal. Délelött meg sütöttek nekünk a gyerekek mézes kalácsot, azzal kínáltak minket.

Nagyon meg vagyok elégedve ezzel az ovival, rengeteg dolgot csinálnak, sokat foglalkoznak velük, imádnak oda járni. 8)

Viszont kikaptam Samutól, mert a többi gyerek ki volt öltöztetve, és Erzsi néni kereste az ö ünneplö ruhájukat, de nem találta. Samu ezzel fogadott: "Anya nem adtál rám szép inget! Láttad a Viktornak milyen szép inge volt? Nekem ez kellemetlen volt". :oops: :oops:

Cat
Kép
cateye

Bejelentés: kész vagyok a karácsonyi beszerzésekkel! Már "csak" az ajándékcsomagolás, némi mézeskalács-díszités meg az aznapi teendők vannak vissza! ;-) Mondjuk könnyű volt nekem: gyerekek oviban.

Nálunk is volt ovis karácsony, de szülők nélkül, ez itt így szokás. Volt mindenféle készülődés. A legjobban a Luca-búza tetszett, amit minden gyerek ültetett a Szüleinek. Amúgy én is meg vagyok elégedve az ovival, minden témában és a Lurkók is szeretnek oda járni.

Cat!
Megvan az Ikres könyv! Olvastam a 198. oldalt is! ;-)

Lilla!
Mi lett a szakdolival? Mikor olvashatom? ;-)

Baba!
A talit kihagynám, mert még mindig beteges vagyok (kb. 1 hónapja nem sikerült kigyógyulnom az influenzából). :( Milyen ruci kellene pontosan?

És egy fotó, mert már olyan rég tettem fel:
Kép

Viki

KépKép
vikóka

Sziasztok!

Nálunk is megvolt az ovis karácsony!!! :wink: :D Ugyanis elküldtem ma a fiúkat oviba.Semmi bajuk (effektíve),nem köhögnek,nem taknyosak,Oli szeme is szép.Ráadásul tegnap ami hisztit,vitatkozást lecsaptak! :roll: :evil: Majd megőrültem velük!Egyfolytában ki akartak menni tócsázni,de itt egész nap szakadt az eső. Közben meg Oli a másik kettőt szekálta,nyafogtak,vinyogtak!
Így tegnap este eldöntöttem: irány az ovi és a karácsonyi-buli.Be lehetett volna menni,de mivel itt együtt vannak ilyenkor a csoportok,én nem mentem.(meg mondjuk 100dolgom volt még,amiből 1-2-t sikerült így lezvarnom)
Viszont kaptunk mi is Luca-búzát,egy szép termésekből készült karácsonyi lapot és egy pici kis koszorút.Ennek az alapja 2 db kétféle színű csillag,rajta vaniliás karika,benne gyurma,a gyurmába beletűzve fenyőág és gyertya.A gyerekek meg csokit kaptak (na ezt én egy kicsit sokallom :roll: ),meg közösen a csopiszobába játékokat.Azt mesélték,hogy volt műsor,amit óvonénik adtak,meg ők is énekeltek.Szép karácsonyfát hozott a jézuska.
Ja és itt kimondottan kérték a "ünneplő ruhát". :wink: Így nálunk nem volt panasz! :D

Csajok!
Ki hogy tölti az ünnepeket?Mindenki otthon szűk családi körben (apa-anya-gyerekek) tölti a szentestét?6fogásos menű meg kiköltözés,ünneplős ruha?Vagy valami lazább "formátum"?Kinél mikor jön meg a jézuska?Hogy diszítitek fát?

Edit

Kép

Kép
edit73

Nálunk is megvolt a karácsony az oviban :lol: :lol: :lol:
tegnap rohantam a műsorra, zenekísérettel pár verset és kis dalokat adtak elő, majd kaptunk só-liszt-víz gyurma ajándékot tőlük!! Volt feldíszített karácsonyfa is, és közös csoport-ajándékokat bontogattak, Csuda jó volt, én is meghatódtam! 8)
Ja, Cat, én se adtam rájuk ünneplőt, pedig mindenki abba volt.. háát, nem tudtam, vagy nem gondoltam bele... Kicsit akkor már cikinek éreztem, mikor beléptem és minden gyerek ki volt öltöztetve, az enyémek meg farmerben. Jövőre okosabbak leszünk!! :oops:

Edit,
mi szenteste itthon, nem lesz 6, csak 2 fogásos vacsi :lol: :lol:
Aztán 25,26-án indul a vándorlás a családok között..

Kép
nettke

Edit!
Mi is itthon leszünk szenteste 4en. Már bevált forgatókönyvünk van, és semmit nem viszünk túlzásba: 23-án éjjel Zsolttal feldísztjük a fát (közben nosztalgiázunk, kacagunk, és persze néha mérgelődünk valamin), így reggel az fogadja őket. Aztán anya-Bence főz, apa-Luca játszik, olvas. Délután pihi, és ilyenkor csempészi be a fa alá a Jézuska az ajándékokat. Mire ők ébrednek, addigra mi is normálisabb ruciba bújunk (értsd nem melegítő, de nem is kisestélyi) és együtt vagyunk. Azt hiszem ezeket a pilanatokat imádom a legjobban. Közös játék (már most mosolygok magamban az idei trambulinos ugráláson), és vacsi. 2 fogás (fokhagymás rákocska, naracsos kacsamell meg krumplipüré), deszertnek csokigolyó lesz (amit már előre le lehet fagyasztani) meg némi sajtocska. Én igyekszem mindig olyan kaját készíteni, ami nem egy napos meló, és a Lurkók is szeretik. Utána Ikrek alvás, aztán Zsolttal koccintunk a karácsonyra. Majd bepakolás az autóba a másnapi normális indulás érdekében. 5 éve lakunk Gödöllőn, és azóta tervezem, hogy elmegyek éjféli misére, de ez eddig sajnos nem jött össze. Nehezen veszem rá magam egy 24-e, és egy vándorlási bepakolás után (kozben). Pedig a lelkemnek hiányzik...

Aztán 25-28 vidék erre-arra. Normál esetben 26-án szoktunk hazajönni, de most, hogy hétvége lesz maradunk tovább. Ennyi dióhéjban...ez így elég jól szokott menni, és idegileg sem csinálom ki magam...

Ja, csak egy csendes "mosoly": mégsincs meg minden ajándék: anyósom konyhai kisgépét nem szállítják mégsem. ???

Viki

KépKép
vikóka

Mi az a Luca búza???? Egy darabig nézegettem, hogy Luca blúza, aztán láttam, hogy szép fehér, mi van vele? De amikor Edit is írta na akkor gondoltam, hogy itt hiányom van egy infoból. :lol:

Vikóka :)
Nagyon jó ez a kép a gyerköcökröl! Szépségesek!

Karácsony nálunk: 24-én (szigorúan négyesben) délelött Anya föz, Apa és a fiúk fát díszitenek. Mi azért díszitjük, hogy a Jézuska lássa, hogy milyen szépet csináltak neki, és betegye alá az ajándékait. Ebéd után alvás, addig mi átöltöz kicsit normálisabba, ajándék kitesz. Ébredés után csengettyüszó, addig én valami normálisabb ruhát rájuk imádkozom, és jön az éneklés, természetesen Jézuskának. Utána örült ajándékbontás, és játék, mi pezsgözünk közben Zolival. 6 óra fele ünnepi vacsora.(marhahúsleves lesz a fiúk kérésére, konyakos sült kacsa párkáppal, és mákos guba) Korábban a fiúk lefekvése után mi még koccintottunk, és akkor adtuk át az ajándékainkat, némi összebújással, de sajnos mostmár a fiúk 11-ig is fent vannak, így a mi magán karácsonyunk elmarad. 25-én Apósomhoz megyünk, 26-án Anyukámhoz, 27-én Zoli nagynénjéhez, 28-án hozzánk jönnek fiúk keresztszülei, 29-én úgyszint.

31-én barátainknál szilveszterezünk, ott is alszunk a fiúkkal. Idén megvárják velünk az éjfélt. :D

Cat
Kép
cateye

Edit,

Hát, gratulálok, hogy végre mind a 3 gyerek el tudott menni az oviba :lol: Elhiszem, hogy már megőrültél tőlük...

Nálunk is volt bölcsis karácsony, de zártkörű. Nem is bánom mondjuk, mert megint nagyon sok a munkám :twisted: Viszont ma este megyek bulizni a kolléganőimmel és kollégáimmal. A céges bulik mindig nagyon jók szoktak lenni (értsd ezalatt: eszünk, iszunk, táncolunk). Holnap még bemegyek dolgozni 12-ig (ha képes leszek rá), aztán erre az évre letudtam a munkát!!!!!!!!

Karácsony:

Nálunk az Angyalka hozza az ajándékokat (a Jézuska vonal nem annyira szimpatikus). Idén úgy tervezem, hogy délelőtt, amíg apa főz, addig a fiúkkal feldíszítjük a fenyőfát, aztán a déli lefekvés után kapják majd meg az ajándékokat. Kiöltözés? Úristen, megint kell vennem akkor valami ruhát :wink:

Aztán 25-én vagy 26-án nyakunba vesszük az országot, és 30-ig haza sem jövünk.

A szilveszter nálunk úgy fog alakulni talán, hogy a barátainknál leszünk, ott is alszunk. 4 gyerek és 8 felnőtt.

Vikóka,

Bence annyira hasonlít az anyjára, hogy nagyon :lol:

Detti

KépKép
kiliman

Edit,
igen úgy, ahogy írod, az egyik orrlyukba nyomod az oldatot, a másikból szívod ki. Viszonylag lassan kell benyomni, mert ha gyorsan beküldöd, akkor lefolyik a torkán, és nem tudja átmosni az orrüreget. Az oldat a váladékkal együtt az orrszívóba megy, illetve sajnos a porszívó is beszippanthatja, de egy kis rutinnal ez is elkerülhető.
Ja igen, fekve kell csinálni. Sokkal több jön ki, mert feloldja a lerakódást is. Ezzel a módszerrel csak reggel-este, de ha itthon vagyunk, sima orrszívást napközben is csinálok. A bölcsiben viszont csak kifújják.
Ja, és a dokinak a kórházban olyan orrszívója volt, ami nem porszívós, hanem különálló szerkezet saját, nagy tartállyal, és tök jó csendes is volt. Meg is kerestem, ez az: http://www.gyogyaszati.hu/termekek.php?id=128
Az M20-as. Most olyan fül-orr-gégészt keresek, aki felírja ezt receptre...

Kép
baba888

Sziasztok!

Baba!
Köszi!Ki fogom próbálni a következő takonykór elején!
Még az immunológiai vizsgálatot akartam tőled kérdezni.Mit vizsgáltak pontosan és hol?Azt írtad,hogy hajlamosabbak a gyerkőcök a felsőlégúti betegségekre (de ez szerintem minden 6év alatti gyerekre jellemző),de tudott is valami hasznosat mondani, a doki,hogy mivel kerüld el vagy csökkentsd ezeknek a betegségeknek a számát?

Cat!
Luca búza= Luca napján ültett búza.Ennek megvann a maga népi jelentése,de erre már nem emlékszem!Nálunk néphagyományörző az ovi,így mindent erről az oldalról közelítenek meg.

Karácsony nálunk:mi minden második évben másképp csináljuk,mert alkalmazkodnunk kell sógorékhoz.
Idén 24-én anyóséknál ebédelünk és a fiúk ott is alszanak.Mi ezalatt fát diszítünk,kicsit puccba vágjuk magunkat (nálunk is csak kényelmes ruci van,de nem kisestélyi).Alvás után látják csak a fiúk a fát,majd ajándékozás.Játék és örömködés.Majd 6kor vacsi.Idén mézes-chilis-diós karaj lesz párolt zöldséggel.Sütinek rafaelló illetve fatörzs van tervbe véve!(remélem,össze tudom hozni,husiért meg apa a felelős)Vacsi után pezsgőzés,gyerek-pezsgőzés van közösen.Ilyenkor nálunk is 10-11-ig fent nyomulnak a fiúk.
25-én az anyuhoz megyünk (már reggel) és ott töltjük az egész napot a nővéremmel,az öcsémmel és az élettársával.Ott délelőtt ajándékozás,majd ebéd,délután meg játék és beszélgetés.
26-án délelőtt nyugi van.Ilyenkor,ha olyan az idő,korizni,szánkózni szoktunk vagy egyszerűen csak sétálunk.Alvás után találkozunk a sogorékkal anyóséknál.Ott először ajándékozás van,majd 6körül vacsi és amíg bírják a pörcök,addig maradunk.
Szilveszter: még képlékeny,mert apa melójától függ.Általában barátokkal találkozunk valamikor,de csak gyerekestől.Dávid haverjai közül is be szokott(ak) állítani valaki(k) - itt alvósra persze.Valószínűleg idén az anyu is jön valamikor,de még ez is alkulóban.

Edit

Kép

Kép
edit73

Cat!
Mosolyogtam, és íme a válasz:
"Ilyenkor ültették el az úgynevezett luca-búzát is, ami később mágikus erejű lett. Naponta kellett öntözni a tányérba, pohárba, cserépbe tett búzát, s az karácsonyra kizöldellt. Ezzel a jó termés biztosítása volt a cél. Karácsony után a kizöldellt búzát az állatoknak adták, hogy termékenyek legyenek. Jó ellenszernek tartották a tojás és a tejrontás ellen is. Lányoknak pedig a mosdóvizébe rakták, hogy attól szebbek legyenek. Máshol azért, hogy ne fájjon majd a szemük. (Ez a szokás utal a szent történetének ismeretére.) Fontos volt még, hogy nő ültesse a búzát. Ez a termékenységvarázslásra utal.

Holnap teszek a fürdővízbe! ;-)

Detti!
Köszi. A Bence kire hasonlít kérdésben az az érdekes, hogy ő nagyon nagyot változott. Amikor megszületett és egy jó darabig tiszta apja volt. Kb. 2 éves kora óta pedig egyre jobban az én vonalam. Nem is rám, hanem inkább a nővéremre, meg Anyukámra hasonlít, de legfőképp pont olyan, mint a nővérem fia volt ekkora korában. Pont Bence miatt szoktam azon mélázni, hogy milyen érdekes a genetika.

Igen, a céges bulik jók szoktak lenni. Írtam, hogy a múlt hét pénteken 5-re értem haza? Jó volt...remélem a tied is jól alakult!

Edit!
Tök jó, hogy így rákérdeztél a karácsonyi szokásokra. Tetszik, hogy szinte mindenkinél ugyanaz a forgatókönyv. Hiába a hatékonyság, az hatékonyság! ;-) Még egy dolog feltűnt: sok helyen Apa főz!

Viki

KépKép
vikóka

Sziasztok!

Már megint jó sokat írtok én meg még olvasni sem bírom :oops:

Karácsony: a változatosság kedvéért 24-én ügyelünk :evil:
Szóval a férjem már reggel elmegy, én déleőtt előkészülök a másnapi kajára a főzéssel, amit lehet megcsinálok előre. Aztán délután a hugomhoz megyünk, ott találkozunk anyukámékkal és ott lesz az első karácsonyozás: fa, ajándék, kaja, stb. Aztán én megyek 8-ra dolgozni, a csajok meg ott alszanak.
Reggel haza, éjszakai műszak után kifejezetten buli főzőcskézni... Délben lefekvés a csajokkal, mert különben borzalmas vagyok estére, aztán délután ha felkeltünk akkor felöltözünk (nem nagyon alkalmi, de azért nem farmer, a csajoknak plüssruci), feldíszítjük közösen a fát, aztán vacsi, és vacsi alatt csempésződik be az ajándék a fa alá. Így mire kimegyünk az étkezőből már ott van. Bontogatás, beülünk a kandalló elé és míg a csajok játszanak addig mi borozgatunk vagy pezsgőzünk kicsit, gyerekeknek gyerekpezsgőt adunk, karácsonyi zenehallhagás, stb. Mi közösen nem éneklünk, max. a gyerekek, mert nekem repedtfazék hangom van. Nálunk a Télapó hozza a karácsonyi ajándékot, így neki énekelnek :)
Másnap túra ebédre anyukámékhoz (mert ugyebár a férjem 24-én 24 órát ügyel így nem lesz ott a hugomnál), onnan délutáni alvás a kocsiban és megyünk vacsira anyósomékhoz. Este még indulás vissza, mert 27-én már dolgozni kell :(
Szilveszterkor mindketten ügyelünk, így a gyerekekek anyukámnál lesznek, mi meg majd a kórházban koccintunk :? , már ha épp nem lesz jobb dolgom éjfélkor :roll:
Gondolom senki nem irigyli a programunkat... de ez van :oops:

Betegeknek jobbulást, ha addig nem jelentkeznék mindenkinek kellemes ünnepeket kívánok!

Kép

Ditke
ditke62

Ditke!
Én sose szerettem volna orvos lenni,de ezek után.... :roll: A gyerekeimnek se kívánom!Nekem azt is nehéz volt elfogadnom,hogy apa a 2ünnep közül legalább az egyiken dolgozik.Ma már jó helyzetben vagyunk,mert karácsony 3napján bizti,hogy itthon van.Idén meg már 23-án is tud segíteni. :wink: (igaz,ennek az az ára,hogy 30-31-én és 1-én is dolgozik) De az,hogy kisgyerekes szülőként végigdolgozzátok az ünnepeket és közte is!!!! :shock: :roll: Na én ettől besokalnék!Nekem ez olyan "kutyafuttában" ünneplés.
Miért is akrsz a fürdővízedbe tenni Luca-búzát?Terveid vannak család-bővítésre a jövő évre? :wink:

Vikóka!
Kösz!Azért ebből is látszik,hogy van egy ünnepi forgatókönyv,amit kisgyerekesekre "írtak"! :wink:
Nálunk is hasonlóak a genetikai dolgok!Beni mintha élő mása lenne a Dávidnak.Külsőre!Mert a természete egyáltalán nem hasonlít rá.Marci ellenben teljesen olyan természetű,mint az unokatesó!!!!Mintha őt látnám kicsibe!(amúgy most ez sokszor gáz,de ha a jövőre gondolok,akkor szuper.Uncsitesó kitűnő tanuló,sakk-zseni és még szuper sportoló is) Az hogy Oli kire ütött??!Na ez a rejtély nálunk!!!Külsőre tiszta apukám,de amúgy!!! :roll: Szóval tényleg igaz,hogy ugyanazokból a génekből 2szer ugyanazt nem lehet előállítani!!!! :wink: :lol: :lol:

Edit

Kép

Kép
edit73

Na engem is ez a fürdövizes dolog fogott meg! Csak nem készülsz valamire? :wink:

Detti :)
Mit föz Árpi karácsonykor?

Nálunk nincs nagy kiöltözés, de nem tréningben vagyunk. A farmer az belefér.

Ditke :)
Hát ez horror ez az ünnepi program. Csak ezért nem lennék orvos.
Az idösebb orvosokkal is ezt a kuli minkát csináltatják, vagy csak titeket mint fiatalokat csesztetnek. Rangidösség számít?

Szegény lányok is! Az én fiaim tuti megzakkannának. Mi egy délután akartuk lepasszolni öket az ünnepek alatt, hogy a nagypapa színházba vigye öket, de egyszerüen nem mennek. A seggünkben vannak egész nappal, és már sajnos éjjel is, mert 11-ig fent vannak. :twisted:

Mondjuk ma színházba megyünk, így a bébiszitterrel vannak. Ez a szitterünk karácsonyi ajándéka. :D

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Micsoda Krácsonyi hangulat!!! :D Na, nekem eddig semmi nem volt belőle, tekintve, h Csütörtök estét rókázással töltöttem. :evil: Asszem 8-nál megálltam számolni.... :roll: Robinak aznap este lett volna az egyik céges bulija, ráadásul ,amire szivesebben ment volna, de még a leves előtt hazarendeltem. :oops: :? Szerencsére egy nap alatt lemet a dolog. Így viszont el vagyok úszva, tegnap este sebtiben találtam ki, hogy mit akarok főzni, a hűtő még kong az ürességtől, du nyomulhatok a tömegben vásárolni. :twisted:

Mi sztem előbb fogjuk feldíszíteni a fát és együtt. Manók már alig várják, minden reggel és du köszönnek a fának a teraszon. :lol: Még egy mézeskalács-sütögetést beígértem nekik, mert az előző adag túl kevésre sikeredett és 1 nap alatt elfogyott. 8) 24-én délelőtt remélem együtt fogunk vmi jót csinálni, lehetőleg kint a levegőn, aztán alvás után csini cucc és ajándékbontogatás. Én valamikor megalkotom a vacsit is-ez még nincs kidolgozva. :? Aztán remélem legkésőbb 10-kor kettesben maradunk. 25-én itthon, 26-án anyóséknál össznépi Karácsonyozás. 27-én mennek a pótmamához és ott is alszanak. Szerencsére már alig várják. 8)
Szilveszter sztem Robi tesójáékkal, mint minden évben.

Vikó, Ditke

Nagyon jók a képek és nem udvariasságból mondom!!!

Nálunk sajna nem volt szülős Karácsonyi ünnepség, a csoport az ajándékot mikuláskor már megkapta, arról is lemaradtunk, most szerdán meg vmi ünnepség és bábszínház volt, arról is lemaradtunk. :(

Cat

Jó színházazást!!! 8)

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Ditke!
Gyermekeim kérdése: miért van a lányoknak béka tortája? Ők is béka csoportosak? (Luca és Bence béka csoportba járnak az oviban.)

Cat, Edit!
Túl gyorsan olvastok. A fürdővizes sztori a szépséghez kell, a termékenységhez ültetni kell! ;-) Az alaphelyzet ebben az ügyben a régi, Anya igen. Apa nem. :-(

Viki

KépKép
vikóka

Vikóka!
De kár!!! :cry: Már kezdtem neked szurkolni!Na de még apának megjöhet hozzá a "kedve"!(enyémnek is majd 6év kellett! :wink: )

Lilla!
Hű,ez nem hangzik túl jól!Még jó,hogy ilyen hamar letudtad!!!Párod nem volt mérges,hogy hazarendelted?
Ti mivel magyarázzátok a gyerekeknek,hogy nem a jézuska/angyalka hozza a karácsonyfát? Én imádtam ezt az illúziót és anno is sajnáltam a Dávidnál,hogy véget ért!!!Nekem pl nagyobb öröm látni az arcukat,amikor megpillantják a fát!Igaz,eddig 23-án éjszak diszítettünk és csak 24-én délután,alvás után ajándékoztunk. Így a gyerekeknek volt idejük gyönyörködni a fában!
Idén ez már kivitelezhetetlen,mert Oli annyira rosszul,ébren alszik,hogy tuti nem tudnánk becsempészni a fát miközben ott alszanak.

Cat!
Nekem ez olyan furi,hogy a bébiszitterrel simán elvannak a srácok és a nagyszülőkkel meg nem. Ennyire nem kötődnek a nagyszülőkhöz?
A kiöltözés nálunk is bársonynacit és valami felsőt,apának inget takar.De csak kényelmes ruci jöhet szóba,mert ugye le kell ülni a szőnyegre játszani.Azt meg öltönyben,kosztümben már mégse!
A gyerekek meg igény szerint öltözhetnek (igaz melegítőt nem vehetnek fel,de farmert igen).Én nem vagyok hajlandó megríkatni egyiket sem (főleg Oli ilyen) inggel,nem szeretem nacival ezen a szép ünnepen.Persze azért van ilyenkor egy kis irányított :wink: ruha-választás,de nem vérre menően :shock: !

Nekem is szorítsatok,mert elvinné a nővérem a fiúkat (ez meg az én karácsonyi ajándékom! :wink: ) hétfőn és csak másnap jönnének haza. Ennek csak annyi feltétele van,hogy ne legyenek betegek!!!!Igaz,most egy kicsit köhögnek.De ha nem rosszabbodik a dolog és tudnak éjszaka aludni,akkor mennek mind a 4-en.Nekem pedig lesz 36óra szabadságom!!!!!Így teljes nyugiban megcsinálhatom a sütiket és még egy gyors,kari előtti porszívózásra is futná az időmből!!!(túl szép ez ahhoz,hogy igaz legyen)

Edit

Kép

Kép
edit73

Közös fa díszités: Nálunk gyermekkoromban is így volt, hogy együtt díszitettük édesapámmal a fát, soha nem a Jézuska hozta. A fiúk elsö 2 évében amíg aludtak addig díszitettük, így a Jézuska hozta a fát, de ennek praktikus okai voltak, mert szétszedték volna a díszeket. :lol:

Mostmár mi díszitjük közösen a Jézuskának a fát, aki cserébe ajándékot hoz nekik. Leteszi az ajándékát, csenget, és utána huss elrepül. 8)

Nagyszülök: Anyukámmal szívesen elvannak, szeretik, de szívesebben vannak velünk, mert mi mindig érdekes dolgokat csinálunk, a mama unalmas. Az Apósomhoz egyáltalán nem kötödnek, nagyon szigorú velük, nem veszi tudomásul, hogy ök gyerekek, felnött viselkedést vár tölük. Hozzánk rettenetesen ragaszkodnak.

A bébiszittert olyannyira elfogadják, hogy most is vele vannak a Kossuth téren az ország karácsonyfájánál. Söt a mikulás házban is jártak, most hívtak, fotózták öket. :D Csak ez nekünk drága mulatság, így nem tudjuk mindig az Ibolyát rángatni. Elég minden hétköznap, hogy megy értük.

Lilla :)
Szívás ez a hányós vírus. :evil:

Mi is holnap és hétfön tudunk csak vásárolni menni, a legnagyobb tömegben, ráadásul a kölkökkel, mert még ma is dolgozom, és Zoli is. A hütö jelentem nálunk is üres. Még hétfön fogom a piacon a kacsát vadászni karácsonyra. 8)

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Dolgozom, de meglepő módon pangás van, így ráérek kicsit írni.
Sajnos az ünnepi meló nem korfüggő. Van 24-25-26-31-1, ez 5 ünnepnap. A férjeméknél 24 órás ügyelet van, egy ügy. vez, egy behívós, egy érsebész. Ez 3 ember naponta, azaz 15 ügyeletet kell elosztani. Van 10 ember, így mindenkinek jut 1-2 ügyelet. Nálunk rosszabb, mert mi 12 órás műszakban vagyunk, műszakonként 3 ember, még nehezebb összehozni. Azt meg mi kértük, hogy ha lehet, akkor legalább egyszerre legyünk, mert akkor jut némi közös idő is. Szilveszterezni meg csak akkor lehet ha az egész karácsonyt itt töltöd. Van egy fiatal kolleganőm, ő 25-26-27-én dolgozik, csak hogy 31-1 ne kelljen és el tudjon menni szilveszterezni. Mert ha 31-én nem is dolgozom, de éjszakai buli után nem poén másnap 12 órát melózni, így ez szóba sem jön.
Ezt csak az oldaná meg ha több orvos lenne. Nálunk is meg van hirdetve már vagy egy éve több állás is, de a kutya sem jön. Vajon miért...? A két ünnep között meg simán munkanap van, akkor fel sem merül senkiben hogy nem jövünk. Ezért csodálkozom mikor mindenki tervezi, hogy majd a téli szünetben mi mindenre lesz ideje... Aztán rájövök, hogy nem mindenki szívott ekkorát, hogy ilyen car melója legyen :?
Cat! A csajok is zakkanak, de ez van. 3,5 évet itthon voltam, de most már mind agyilag-lelkileg, mind anyagilag kell hogy dolgozzam. Olyan orvosi munkát meg nem találok ahol nem kell ügyelni, de ha meg mégis akkor még 100 ezret se keresnék havonta. :( Akkor akár segélyt is kérhetnék, lassan az is több lesz. Gyógyszerügynöknek meg akkor sem megyek el ha éhen halok...

Karácsonyfa: nálunk gyerekkoromban is együtt díszítettük, nem a Jéziuska hozta, így ez fel sem merült. Nekünk nagy élmény volt gyerekként a fadíszítés, mikor kicsit nagyobbak voltunk már jóelőre gyártottuk a saját kezű díszeket hozzá. A lányok is nagyon várják már, együtt fogjuk csinálni.

Ovi: nem volt karácsonyi ünnepség. Télapó volt, de azon a szülők nem lehettek jelen, karácsonyi betlehemezés is csak a kiscsoportban volt.

Ruha: ha a lányaimon múlna aludni is csak pörgős szoknyában és "szépruhában" aludnának, oviban is alig várják az alkalmakat mikor fel lehet venni az ünneplő ruhát, lakkcipőt, vékony harisnyát :D
Lakkcipőből kopogós kellett, ezt hívják "üvegcipő"-nek, mint Hamupipőkének :D
Mostanában amúgy a hosszú szoknya lenne a menő, de ilyen kicsiben nem igazán lehet kapni.

Torta: azért béka, mert ilyet tudok csinálni :lol:
Mindig rendelünk cukrászdait, azt íz alapján választjuk, majd teszek fel képet az ideiről, csak tegnap este nem volt időm rá. Emellett mindig csinálok én is egyet, marcipánbevonattal, ami pedig valamilyen kívánság formatorta. Tavaly cica és Verdás Villám McQueen volt, idénre békát rendeltek. Felsoroltam mik azok amikkel próbálkozom (katica, Némó, béka, stb) és mindketten békát választottak. (Amúgy cseresznye csoprtba járnak)

Mennem kell.

Ditke
ditke62

Ditke :)

Megvan a megoldás! Menj el cukrásznak! Aki ilyen tortákat kreál, az oda való. Csak ámulok bámulok, hogy milyen ügyes vagy!

Igaz ott is van hajtás karácsony előtt, de karácsonykor már pihi van, lemegy a roham. :D Én olyan tehetségtelen sütő vagyok, hogy a karácsonyi sütiket is cukrászdában rendeltem. Szégyen ide vagy oda, én nem bénázok. Főzni imádok, de sütni brrrr.... Na meg időm sincs sütni. :oops: :oops:

Cat
Kép
cateye

Sziasztok,

Én totál kész vagyok... Tegnap nagyon jól sikerült a céges bulink, és hát 4 éve nem igazán ittam alkoholt... Szóval kafa volt a tegnap estém :wink:

Ditke,

Tényleg nagyon ügyi vagy sütiben :) Viszont ezért az ügyeletekért nem írigyellek :roll:

Cat,

Én meg pont fordítva vagyok: inkább sütök, mint főzök. Na, jó, a tésztákban profi vagyok, de máshoz nem nagyon van kreativitásom. Csak azért nem haltunk még éhen, mert Árpi viszont nemcsak nagyon jól, hanem szeret is főzni :)
Ja, és fogalmam sincs, hogy mit fog főzni karácsonykor :shock: Valami hal meg husi meg saláta biztosan lesz, én meg sütök.

És ja2: kaptt Árpi egy bort fadobozban egy közös ismerősünktől :wink: A fiúk sajnos már a bejáratnál eltörték :(

Lilla,

Hát tényleg szívás ez a hányás, remélem, már jobban vagy, és karácsonyra meggyógyulsz.

Most megyek, mert fent szétrombolták a szobát :twisted: :twisted:

Detti

KépKép
kiliman

Nálunk megint drukk van. Már nagyjából lecsengett az orrporszívózásos korszak, erre Bence tegnap olyan sorozatot köhögött, hogy hányt is tőle (előtte mondjuk volt nagy futkosás, nevetgélés). Ezt pont akkor tette, amikor már majdnem vitték el őket a keresztszülők magukhoz (szemben laknak), hogy náluk aludjanak, mert mi Zsolttal mentünk vacsizni az egyetemi haverokkal. Na gondolkodás, de a végén a menjünk mellett döntöttünk. Épphogy odaértünk, mire telefonáltak a keresztszülők, hogy Bencus megint túl van egy köhögésen, ami ismét hányásos véget ért. Ismét gondolkodás, de mire indultunk volna, addigra mindkét Csipet bealudt. Maradtunk. Reggel sokáig aludtak (mi is 8:30-ig), és azóta minden ok. Mondjuk Bencusnak nem nagyon adok tejes kajákat. Szóval drukkolok, hogy túl legyen rajta, és nehogy doki legyen karácsonykor a vége. Abban bízom, hogy a kakija teljesen normális, nem lázas. Ugye jól tévedek, hogy a torkában lévő "anyag" okozhat hányást? Ti mit adnátok neki ilyenkor? Help me! Most Smectát kap, meg sok folyadékot. Nincs nagy para, de azért...

Lilla!
Együttérzek, remélem átment már rajtad!

Amúgy itthon a family, szép lassan készülődünk a karácsonyra. Igyekszem szétválasztani a gyerekkel és titkos feladatokat. ;-)

Viki

KépKép
vikóka

Na szóval a drukkok:

Nagyon megérdemelnél már egy nyugodt estét és éjszakát! Igazán kedves a nővéred, hogy elviszi a fiúkat, legalább tudnál haladni a készülődéssel.

Nem hiszem, hogy gond lesz Bencénél! Ha köhögés van akkor milyen? Száraz vagy hurutos? Én a köhögést csuillapítanám, na meg C vitamint ezerrel.

Detti :)
Sajnálom a bort! A doboz tört el, vagy a bor? Zoli fogta a fejét amikor mondtam neki. :lol: A Shackleton könyv nagy családi karácsonyi ajándék ám nálunk. :wink:

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Látom mindenkinél nagy a készülődés :lol: Én elég nehezen hangolódtam rá a karácsonyra, mert 3 hete költöztünk, és nagyon a lakással voltunk elfoglalva. Ajándékokat is csak a héten vettem. Azt is csak szerényen, mert a lakás elvitte az összes pénzünket :oops: :cry:

Edit!

Ha van egy szusszanásnyi időd, leírnád a Rafaello receptjét. Nagyon-nagyon régen csináltunk még Anyukámmal, de már nincs meg a receptünk. Pedig imádom :lol: :lol:
Jöhet e-mailben is: gemesek@freemail.hu

Köszi

Andi

Kép
gandi75

Sziasztok!

Délelőtt elmentek a fiúk!!!Üres a ház. Csinálhatnám a dolgomat,HA LENNE VÍZ!!!!!! :evil: :evil: :evil: ÁÁÁ!ilyen már nincs!Sütnék,takarítanék.Na de víz nélkül!!!!! :roll: :roll: :roll:

Andi!
Átküldtem a receptet!

Cat!
Egyetértünk! :lol: :lol: :lol:
A nővérem egy igazi keresztmami! :lol: Tudja nagyon jól,hogy a gyerekekkel való kapcsolatának,a gyerekeknek és nekünk is nagyon jót tesz ezzel. Pluszban még délután viszi őket Győrbe valami karácsonyi műsorra (bábszínház),megnézik a városházánál a karácsonyfát és a betlehemet is.Na meg esznek egy kis sült gesztenyét! :D

Vikóka!
Hogy vagytok?Köhögés?

Csajok!
Most néztem a jövő évi naptárat!!Mivel Kolpingra az áprilist tűztük ki,lenne egy kérdésem.
A 24-26-ai hétvége Nettkééknek és Dettiéknek nem jó.
A 17-19-ei elméletben okés lehet
A 10-12-ei nem jó,mert az húsvét és akkor csak 3éjszakás foglalást fogadnak el és az is drágább paraméterekkel fut.
A 3-5-ei hétvége meg nekünk még nagyon necces a Beni műtétje miatt.(épp hogy csak letelik a 3hét,amíg nem fürödhet)
Ha nem lenne hely 17-19-ei hétvégére,akkor lehet május 8-10-e is????Kinek nem lenne ez jó?

Edit

Kép

Kép
edit73

Edit!

Köszönöm szépen a receptet, majd a gyerkőcök segítenek golyókat gyártani. :lol:

Andi

Kép
gandi75

Edit,

Nincs is annál jobb, amikor a gyerekeket valaki elviszi otthonról, és azt csinálsz, amit akarsz! Kár, hogy elég ritkán történik ez meg :(

Nekünk jó a 17-ei és a májusi időpont is.

Cat,

A boros üveg tört szét...

Ma este kimenőm van: a barátnőmékkel vacsizunk a Balettcipőben :) Tuti, hogy eszek egy mangós quesadillát :lol:

Detti

KépKép
kiliman

Sziasztok,
a múlt heti szabim után én megint dolgozom... hiába, betegek mindig vannak.
Nem tudom mikor tudok újra jönni, így most megragadom az alkalmat, hogy mindannyiótoknak kívánjak
Boldog, békés, áldott karácsonyt!!!! Sok-sok nyugalmat, békességet, szép ajándékot, örömöt, és mindenekelőtt egészséget az ünnepre.

Kép
nettke

Na, akkor az első "jó" hír: tegnap éjjel megalapoztuk a karácsonyi ünnepeket. Luca végighányta az éjszakát. Értsd kb. 10 percenként...Most jöttünk a dokitól...antibiotikum kúra mindkét Prutyónak....rögtön átértékelődött minden...hát ez van...azért készülődünk...legalább néhány napot itthon leszünk édes négyesben...

Viki

KépKép
vikóka

Vikó

Húú, ez marha szar!!! :cry: Remélem legalább a hányós részén már túl vagytok. :shock: Tudom, h ez nem vigasz, de Dá is antibigyót kap szombat óta. Szerencsére most nagyon időben észrevettem a jeleket, kértem receptet, hogy legyen tartaléknak, aztán délután úgy döntöttem be is adom. Jól döntöttem. :? Dokinéni ma volt és írt még egy adagot, mert a füle is be van gyulladva. :evil:

Iszonyat nyűgösek, úh nem tudom még mi tör ki rajtuk-nem szoktak ilyenek lenni. :roll:

drukkolok, h holnapra sokat javuljon a helyzet nálatok!!! :)

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Sziasztok!

Készen vagyok!!! :lol: :lol: Sütik készen,lakás is csocsi tiszta,ajándékok becsomagolva,apa a tecskóban megejti az utolsó,ünnepeke előtti nagybevásárlást még és már csak várjuk a fiúkat haza.Aztán meg a jézuskát! :D
Így nekem most már csak tökéletes lehet az ünnep,mert bármi jöhat (ne jöjjön!),már készen vagyok mindennel.

Vikóka!
Hű,ez rosszul hangzik!Jobbulást nektek!Remélem,gyorsan hat az antibiotikum és holnap már legalább a fának,ajándékoknak tudnak örülni a gyerekek!

Lilla!
Nektek is jobbulást!Mit szedtek?

Mennek kell,megjött apa!
Edit

Kép

Kép
edit73

Írtam egy baromi hosszú hozzászólást és elszállt. :evil: :twisted: :x

Nagyon ügyes vagy le a kalappal előtted! Azért pihentél is?

Vikó :)
Hát ez elég rosszul hangzik :( Akkor az utazásnak is lőttek? Bencénél nem volt folyománya a hányásnak? Vírus ez?

Én elég jól állok, ugyanis a fiaim angyal kölkök pár napja. Semmi gond velük. Most is mesét néznek a szobájukban így be tudtam csomagolni az összes ajándékot.

Sütikért megyek délután a cukiba, a kacsa bepácolva a hűtőben, és még jön most délután a takarító nénink, puccba vágja a kérót. Ez volt az ára annak, hogy a Zoli ma elmehessen az öccsével csavarogni.

Na mondjuk vegyül egy kis üröm az örömbe, mert apósom itt lesz nálunk szenteste, minden tiltakozásom ellenére, és még itt is akar aludni. :evil: :twisted: :x Mivel egyedül lenne aznap este ide hívtam este 6-ra vacsorára.(előtte mi ajándékozunk). Közölte, hogy este 7-kor legyen a vacsora, és ő még utána itt is aludna. Persze, én meg ott fogok egész este állni a konyhában őfelsége miatt. :evil: :twisted: 6-kor van a vacsi és punk-tum, megmondtam Zolinak.

Mindenkinek nagyon boldog, békés, veszekedés és betegség mentes karácsonyt kívánok!

Cat
Kép
cateye

Cat!
Aha! :lol: Éjszaka! :wink: Tudod,ilyenkor már minden kettesben töltött este felér egy karácsonnyal! :wink: :lol: :lol:
Hiába,ha jól nevelik a gyerekeket,tudják ők,mikor "érdemes" jónak( :wink: ) lenni!

Kép

Kép
edit73

Na közben megfürdettem a pörcöket!

Cat!
Én teljesen megértem az ürömödet!Nálunk is volt hasonló akció anyós részéről.De nekem szerencsére sikerült gyorsan leszerelnem (persze a férjem támogatásával).
Olyan kevés időt tud együtt tölteni a család és nekem a szenteste az az időszak,amikor csak a férjemmel és a gyerekeimmel akarok lenni. Lehet,hogy önzés,de karácsony napján és másnapján még bőven együtt lehet az ember a szeretteivel!Ráadásul sokkal kötetlenebbül tudunk ünnepelni,ha csak magunk vagyunk.Az embert még a nagyszülők is feszélyezik.Meg nálunk a gyerekek is jobban elszabadulnak,ha itt van a mama-papa.

[color=red]MI IS KÍVÁNUNK MINDENKINEK KELLEMES,BÉKÉS ÉS ÖRÖMTELI KARÁCSONYI ÜNNEPEKET!!!!!![/color]Edit

Kép

Kép
edit73

Sziasztok,

Vikóka, Lilla,

Nálunk sem csattanak ki a fiúk az egészségtől :( Semmi komoly, takony, némi köhögés. Tegnap kihívtam a dokit, hogy még az ünnepek előtt nézze meg őket. Bernátnak kezdődő középfül-gyulladása van, szerencsére még csak kezdeti stádium, de kapott antibiotikumot.

Remélem, nálatok is rendbe jönnek mihamarabb a fiúk-lányok!

Edit,

Jaj, de jó neked! Az ajándékok már nálunk is be vannak csomagolva és az ünnepi menü is megvan fejben :)
Ja, a fiúk sütöttek:

Kép

Mi is kívánunk minden ikres családnak boldog karácsonyt!

Detti

KépKép
kiliman

Hölgyek és Urak!
Mi olyan jók voltunk, hogy már itt járt nálunk a Jézuska, és hozott hozzánk egy csodálatos karácsonyfát:

Kép

Ezzel kívánok Nektek és Családotoknak csak így egyszerűen: BOLDOG KARÁCSONYT!

Kitartás a holnapi naphoz! ;-) Ha épp belefáradok valamibe, akkor mindig magam elé képzelem a gyermekeim arcát!

UI. Javulunk...a családi körutazást egy pár nappal toljuk, de szeretnénk utazni...

Viki

KépKép
vikóka

Boldog Karácsonyt!!!
Kép

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X