Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

A nagy sikerre való tekintettel levágtuk a Virág haját. Kép
Kép
judit74

... Na jó, elárulom, hogy az előző képek hosszú hajjal 4 napja készültek és Virág haját 3 napja vágtuk le, mert a szemébe lógott, meg kezdett kezelhetetlenné válni az a hosszú tincs. Kép
Amúgy mindenkinek köszönjük a dícséretet! Kép

Ann,

köszi a leírást. Már csak azt áruld el, hogy hol lehet kapni csíráztatható magokat. Nem próbáltam, de hallottam, hogy salátákba szórva is jók ezek a csírák.
A rózsaszínt én sem szeretem, de a La Halle-ban egyéb színek is kaphatóak, nagyon szépek, csak elég drágák. Azért akciósan ki lehet fogni gyönyörűségeket. Kép

Zsizsa,

és mi lesz a sorsa annak a búzának? Kép

Panu, Vera

nem, annyira azért még nem ügyes a Virág, hogy egyedül felül, de ha felhúzzuk, akkor így kapaszkodva ül/áll.

Panu,

milyen édes ez a Lizi! Neki meg milyen szép dús, egységes frizurája van! Kép

Regina,

nálunkszinte mindig utálja Virág a vízszintes testhelyzetet. Kép
Babahaj: nem tudom. Mikortól nem az?

Edit,

nagyon aranyos a Botond! Hol lehet kapni ilyen itatópoharat? Ez olyan, hogy nem folyik ki belőle a lé, ha leesik? Bevált?

Gabi,

ma nálunk is volt sikítás a készülő fogak miatt. Kép

Anita,

nem is írtam, mennyire tetszett Robó a kalapjában! Kép

Judit
judit74

panu:
mi már a második lejebbrakásnál tartunk.kérdés az, hogy hogyan kapaszkodik? nehogy felhuzza magát és puffff ki az ágybol. ha még ott nem tart akkor szvsz ráér.

edit:
Az orák a napi teendökkel/feladatokkal kezdödik, utána masszirozás dalokkal egybekötve, zuhanyzás s irány a medence, addig maradsz bent, mig jolesik a babának, max következö csoportig. Kijöttök ismét zuhany. Ha valaki akar szaunázhat is egy 10-15 pecet. Itt elég sokszor etettés szokott zajlani Kép

A babocám nagyon imádja, mind az uszást, mind a szaunát.

Ugyanazok az arcok vannak, mint 2001-ben, (oktatokra gondolok), tehát nem egy link bagázs, ahol állandoan cserélödnek a "tanárok".
Fiatalok, kedvesek segitökészek.

Van jároka, szoptatosarok(de ezt a szaunába szokták inkább), etetöszék, mikro, hütö, tea, pohár. Minden olyan felszerelés ami kellhet.
Kb 12-14 öltöztetö asztal van, pelenkázolappal ellátva, kis ruhásdobozokkal, van nöi, férfi öltözö+ W. C., itt is van jároka, ha magaddal akarod vinni(mind a nöiben, mind a ffi-ben)

Szerintem már csak azért is jo, mert igy a babák elég hamar szocializálodnak, nem lesznek félénkek, mosolyognak egymásra stb-stb.

Ha az egyik orára nem tudsz elmenni, elötte odaszolsz s kapsz egy potlo dátumot(vmelyik vasárnapra), amikor lejárhatod, igy nem veszik kárba a befizetett összzeg.

Ja és még 1: alapitványi befizetésként is kérheted, s az adobevallásnál levonhato a befizetett összeg 25 vagy 30%-a.

3 honapos kortol lehet, orvosi engedéllyel. Egyébként is kérnek orvosi igazolást, hogy uszhat-e a baba. Tehát nem lehet a dokit kikerülni.

Szerintem minima 4 honapos az ideális, mert ilyenkor már 3 oltáson tul van, s egy kis immunitása is van már, ráadásul, jol tartja a fejét, s nem csuklik bele állandoa az arca a vizbe.

Mi januárban kezdtünk, tehát 5 honapos volt, decemberben a karácsonyi kiadások miatt nem mentünk, s ez nem soherség egyszerüen egy kicsit tul költekeztünk.

Egy rendes pelusban lesüllyedne a medence fenekére, mivel az nedvszivo s tarto.
Ott kaptok uszogatyát és pelenkavédöt, amit egyébként bármely boltba lehet kapni.
Ezt a csupasz, kis husos seggireKép kell ráadni, ha véletlen kaka jönne ne menjen a vizbe, pisi az nem számit, az rozsaviz, s erre adod a gatyát.
Létezik uszopelus- Huggiess 1900. -/8 db--7 kg feletti babákra van.
Mi nem használunk ilyet, szerintem felesleges pénzköltés, valaki esküszik rá. Erre ugyanugy rá kell huzni az uszogatyát.

biztos volt már olyan amiröl 2x irtam eddig, de ezt kimásoltam 1 másik topicbol, ahova már 1x bepötyögtem.

barbi:
pelenkavédöröl a kép.
ezt olyan anyukák használják, akik textik pelust adnak a csemetéjükre s ne ázzon át a ruha.
uszásnál nem oldalkötéssel, hanem a pociján és a hátán kell összekötni--remélem érthetöen irtam le, ha nem szolj és fotozok.
Kép
orsolya11

Sziasztok!
A babák helyesek! Mind Kép Kép Kép Tetszik Boti "pohara" és Virág új frizurája! Kép

Köszi az ágyról a véleményeket.

Mindenkinek jó éjt! Panu
panu

Orsolya!
Hol van ez a csoda hely, ahova úszni jártok?
Klarissza
klarissza

Ja, már látom a Rubinban Kép
Jól elbeszélgetek itt magamban Kép
klarissza

klarissza:
Kép
orsolya11

Sziasztok,
olvasgatok en is.. de mire irnek mar elfelejtem kinek mit akartam vagy mar regen nem aktualis... de azert probalkozom Kép

Barbi,
Boldog Szulinapot! Nekem tetszik a torta Kép

Ann,
a csiraid is jol neznek ki, de azert a Hamival kozos foto jobban tetszik Kép Hajvagason mar en is gondolkodom, mert Emma mindig megtalalja Kép

Zsizsa,
akartam irni, hogy nyugi, Emma is kb. annyit hizott legutobb es szerintem 600/honapot meg sose. Igaz, hurkai sem voltak meg, ok egyszeruen ilyenek Kép

Nehany kerdes a mar hozzatapizokhoz:
- az almat megfozitek/paroljatok, es utanna pepesititek?
- a tobbi gyumit is fozni/parolni kell?
- mindenki almaval kezdett? (meg nem dontottem alma vagy barack kozott)
- lehet "csak" parolni is a kajakat, vagy van valami ami miatt fozni kell?

Most csak ennyi, mert csajszi nem akar bealudni a szopiba, pedig mar almos, megyunk a setalni, hatha Kép Megprobalok kesobb meg jonni

batka
batkamano

meg csak gyorsan... a babak nagyon edesek, hihetetlen, hogy nonek Kép

es ime igy allunk mi, nevetve-sikongatva (teljesen egyedul erte el, egyszer sem allitottuk)

Kép
batkamano

Sziasztok!

Vera,
én egyszerűen nem szeretem a rózsaszínt. Meg arra is gondoltunk, hogy ha a tesó fiú lesz, akkor ne kelljen komplett ruhatárat venni megint, hanem tudja használni ezeket is. Azóta persze már vettem én is nagyon lányos ruhákat, és ajándékba is szinte csak olyanokat kapunk. Azt lehetne mondani, hogy az ajándékba kapott ruhák több mint fele rózsaszín, pedig nem kapunk ám keveset. Egyébként akkor mindig rózsaszínbe öltöztetem, amikor olyan helyre megyünk, ahol megkérdezhetik, hogy kisfiú vagy kislány, mert így rögtön látszik.Kép

Ann,
a leírásod alapján az ízlésünk teljesen megegyezik színügyileg.Kép A mi első rózsaszínünkben Gabi nem vattacukor volt, hanem eperfagyi.Kép
A vért érdekesen vették, volt egy szerkezet, a végén tű, a másikon meg valami, és a valamiből cseppenként jött ki a vér, amit felfogott a nővér egy kémcsőben. Tehát a kézfejét végül is mozgathatta Gabi, csak az alkarját fogták le, meg a testét tartották, hogy ne mozogjon.

Panu,
nálunk eggyel lejjebb van az ágy, nem azért, mintha Gabi sokat mozogna benne, hanem azért, mert így egy szintben van a miénkkel, és amikor ott alszik, akkor is jól látom. Szerintem, ha Lizi nagyon mocorog már, akkor érdemes lejjebb tenni, mert sosem tudhatod, hogy mikor jut el oda, hogy át tud fordulni a rácson.

Regi,
fejből vérvétel.Kép Kinőtt pulcsi.Kép A vattacukrot én is imádom.Kép

Edit,
Boti tényleg nagyon édes a képeken, nem csoda, ha elfelejted a hisztit.Kép

Gabi,
sok sikert a keresztszemezéshez!Kép Nagyon jó dolog.Kép Fogacska.Kép De legalább kibújik nemsokára, és nem kell protkó!Kép

Zsófi,
Gabi is nagyon nyűgös volt. Köszi a csörögefánk receptet.Kép A kórházas leírásod tényleg nem túl jó, ez alapján én is átgondolnám a váltást.

Judit,
Virág haja nagyon csini a levágás után.Kép Hogy csináltátok, nem forgolódott nagyon?
Már gondoltam arra, hogy elültetem a búzát, és dísznövény lesz belőle.Kép

Orsi,
köszi, hogy beírtad az usziról az infot. Nagyon jónak tűnik, kár, hogy kicsit messze van tőlünk. De majd megtanulok vezetni, kölcsönkérem anyuék autóját, és már mehetünk is.Kép

Batka,
köszi a megnyugtatást, én is úgy gondoltam, hogy 600g egy hóra elég sok minimumként, én úgy tudom, hogy három hós koruktól a heti 85g a minimum (és ez is úgy, hogy átlagolni kell a havit, azaz hízhat akár úgy is, hogy egyik héten 30-at, aztán meg 150-et). Emma nagyon ügyesen áll, és ez a büszke vigyor!Kép

A hozzátápiról az infok engem is érdekelnek, a tapasztaltak írjanak pls!

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Jó reggeltKép

Csak bekukkantottam, és megnéztem gyorsan a képeket.
Egy gyors reagálás Batkamanónak: Hát el vagyok ájulva, hogy Emma már így áll!!!!!!!! Kép
Egy nappal fiatalabb Bencikénél, na jó normál számítás szerint több mint egy hónappal idősebbKép, de akkor is!
Nagyon-nagyon ügyesKép Garatulálok hozzá! És valami tüdéri ez a kiscsajKép Nagyon tetszik!

Most viszont mennem kell, mert mi még csak most ébredtünk. Totál ráálltunk erre hogy este 10től alvás, hajnalban egy szopi (ez egyszer már két hónapon keresztül kimaradt, nem értem miért kelünk újraKép), reggel 7kor egy szopi és fél10-10kor ébredésKép Egész jó, csak a védőnénit így nem biztos hogy be tudom engedni ha jönni akar, mert nem vagyunk még fogadóképesekKép

Később még jövök!
Üdv,
Vera

KépKép Kép
76vera

Sziasztok!

Tegnap ismét adtunk almát Zsoltikának Kép Jó étvággyal eszegette, most már egy kicsit többet kapott, de azért ez még mindig szinte semmi Kép Lett is tőle kaki ma reggelre Kép

Batka,
mi nem főzzük, nem is pároljuk. Szépen megpucoljuk, és van egy réges-régi üveg pépesítőnk, azt használjuk. Anyukámtól kaptuk, megőrizte nekünk Kép Mondjuk én nem vagyok valami tapasztalt anyuka, eddig Zsoltika 2x kapott almát. Ja, és sterilizáltam (kifőztem) a kanalat, amivel adtam. Nálunk most nincs barack Kép Pedig az is jó lenne! Én még meggyet szeretnék adni kicsit később, kaptunk a nagyszülőktől tuti biomeggyet, anno lefagyasztottam.
Zöldségeket biztosan főzni kell, aztán összetörni. De még nem adtam Kép

Olyan szépen áll Emma, gratulálok, nagyon ügyes! KépKépKép

Zsófi,
köszönjük a receptet! Kórház Kép Nálunk a MÁV-ban senki nem jöhetett be a szobába, és ez így nagyon jó is volt! Üvegajtón keresztül mutathattuk meg mindenkinek a babákat Kép

Judit,
Virág új frizurája is nagyon aranyos!

Most elaludt Zsoltika, de ha felébredt, megint kap egy kis almát Kép Egyenlőre nagyon hangyányit eszik, mikor fog többet benyomni szerintetek?

Üdv,
Gabi

pgaboka

Sziasztok Kép

Csíra: Anita, én is hallottam már, amit Judit, mondott, h salátába teszik, szerintem fincsi lenne benne, de én egyelőre hideg kaja mellé ettem, mint pl. a paradicsomot Kép Judit, bioboltokban simán lehet kapni magot.

Judit, Virág aranyos az új hajával is Kép Szerintem Haminak nem kell majd vágni, kihullik magától Kép

Anita, köszi a virágokat Kép Ébredő Robóról kép?

Gabi, szerintem úgy fogadja el Zsoltika az almát, ahogy neki tetszik. Lehet, h most 2-3 kanállal, egy hét múlva meg már sokkal több kéne neki Kép Ezek szerint a tejcsi mellett még nem igazán hiányzik neki semmi Kép

Batka, én is elájultam, hogy Emma hogy áll! KépKépNéztem is rögtön a táblázatot, hogy káprázik-e a szemem...de nem, ő egyszerűen ilyen ügyes!!! Gratula! No és az a diadalittas vigyor Kép

Zsófi, kórházas story Kép Most látom igazán, h milyen jó, h a MÁVban nem jöhettek be a ltogatók. Pedig ott és akkor nagyon szerettem volna, ha legalább apa megfoghatja a kislányát!
A receptedtől összefutott a nyál a számban, nyammiii! Kép

Edit, el se hiszem, hogy ez a tündéri kisfiú tud hisztizni KépKépKép

Regi, köszi a muffin-forma infót. Remélem, mi is eljutunk oda! Kép

Én meg már pakolok lassan, mert ugyebár holnap délután elutazunk a 7végére, úgyhogy kénytelenek lesztek nélkülözni a társaságunkat Kép De még nem köszönök el, jövök még addig.

Pussz
Ann
annann

Sziasztok!

Végeztem a lakás kitakarításával, túlvagyok a muffinsütésenKép (vendéget várok délutánra), és Bencike is alszik, úgyhogy végre tudok írniKép

Képzeljétek, végre Bencike is beindult mozgásilag!!! Tegnap este a pancsi előtti meztelenkedésnél elkezdte a popsiját emelgetni a hason, és a térdével tolta magát előre! Annyira édes volt, majd' megzabáltuk, ahogy az a pici popó az égnek meredezettKép Egyelőre még csak a jobb térdét használja, de így is szépen halad előre. Ja és mellé még a hasán is forgolódik, tegnap egész 180 fokot sikerült. Ma ruhában is megcsinálta ugyanezt, úgyhogy nem volt véletlenKép Most már fél méteres körzetben nincs számára elérhetetlen, és ez annnyira jó!!!Kép
Ma a kedvenc játékát raktam elé kb. 30 centire a kezétől és megszerezteKép Mondjuk beletelt vagy 10 percbeKép Én olyan boldog vagyok, már azt hittem hogy soha nem indul be az én picikém...
Igaz fordulni még nem tud, de ami késik nem múlikKép Nálunk ezek szerint előbb a kúszás leszKép
Én úgy gondolom egyébként hogy Bencét még tökéletesen kielégíti az hogy fekszik a hátán, körülötte sok-sok játék, megfog egyet, nézegeti hosszú percekig, megrágja, aztán jöhet a következő. Neki még ez is elég, mit fárassza magát a forgolódással, mászássalKép És ha a tényleges korát nézem (4 és fél hónapos lenne), ennek épp most van itt az ideje.
Szóval most már nem idegeskedek miatta, úgy halad ahogy neki igénye van rá!

Csak az éjjeli szopira ne lenne igénye!Kép Vagy legalábbis ne ilyen korán (ma fél3kor ébredt)Kép Miért van az szerintetek hogy egy baba aki átaludta az éjszakákat nem egészen 3 hónapos korától majdnem két hónapon keresztül (de úgy rendesen, este 10től reggel 6ig) az most éjjel felkel enni, úgy hogy még a foga sem jön! Az lehet hogy most ágyazódik be a fogacskája, de egyáltalán nem nyűgös. A nyála folyik ezerrel, meg mindent a szájába töm, de más jele nincsen, szóval lehet ez még nem az.

Az is igaz mondjuk hogy ő napközben is sokat alszik, a fél 10es ébredés után még délelőtt is alszik egy órát (néha többet is), délután pedig akár 2-3 órát is képes egybenKép És aztán este 10kor alszik el. Ez napi 14-15 óra alvás, nem sok ez?!

Máv-kórház: ha én is Bencével lehettem volna akkor én is örültem volna ha nem jöhetnek be a látogatók! Semmi szükség rá hogy idegenek lepjék el a szobát ahol kisbaba vanKép
Nekem viszont így bejöhetett a férjem és az összes látogatóm, ami nagyon jó volt a császár után (bár nekem csak 3 napig volt szobatársam a 11 nap alatt szerencsére).

Ann!
Jó pihenést, ha már addig nem jönnék!Kép Ússzál helyettem is, nekem is annyira hiányzik már egy kis mozgás!

Batka!
Ti nem engeditek még le az ágyat??? Ezek utánKép
Mi almával kezdtünk, elsőre 4-5 kanállal evett meg Bence, de utána rohamosan nőtt az adag, ma már egy egészet simán benyom két szopi közbenKép
A gyümölcsöket nem kell megpárolni, csak megpucolni, és reszelni/pépesíteni. A barack is nagyon jó, szerintem mindegy mivel kezded. Bár nálunk az alma is hashajtós, de a barack az mégjobbanKép

Judit!
Virág gyönyörű az új hajjalKép Nagyon édes!

Edit!
Boti nagyon ügyesen iszik a csőrös pohárbólKép Nekünk Avent varázsitatónk van, de Bence csak akkor fogja ilyen szépen, ha igazán szomjasKép Ha már nem kell neki az innivaló akkor csak rágcsálja.

Panu!
Ez a Lizi tündérszépKépKép És látom rózsaszínben vanKép Nálam azért csak nyerő ez a színKép (jelzem, rajtam ma pont egy ilyen felső van, mert én nagyon szeretem! na jó nem babarózsaszínben vagyok azértKép)

Anita!
Ébredő Robóról szeretnénk képet látniKép
Én is imádom ilyenkor nézegetni Bencét, de én azért is mert ilyenkor vigyorog a legjobban amint bemegyek a szobábaKép

Puszi mindenkinek,
Vera

KépKép Kép
76vera

Sziasztok!

Batka: gratula Emmának a felálláshoz! Ideje lejjebb engedni az ágyát, nehogy bukfenc legyen! Bármelyik gyümivel kezdheted, és nem kell főzni, párolni.

VEra: Ügyi Benci a kúszással!
Martin is kb. ennyit alszik, szerintem ez normális. Az éjjeli kelés állítólag mama hiány miatt van a szopisok szerint.

Zsizsa: a súly miatt szerintem se aggódj, Martin is "csak" 300g-okat hízott az elmúlt hónapokban. Az e havit még nem tudjuk, jövő kedden megyünk méreckedni, ha odaérünk, merthogy akkora kaptunk ortopédiára is időpontot.

Dandy
dandy

Sziasztok!

Batka: énis gratula, nagyon szépen áll a leányzó Kép Sztem is engedjétek lejebb az ágyat! Mi már megtettük pár hónapja, persze felállni nem óhajt a kisasszony....de jobb félni Kép

Lányok! Nem tudjátok, létezik valami homeobogyó cukorbetegségre?? Nem terhességi, hanem "normális". Anyukámnak kellene...szed rá gyógyszert, de halottnak a csók. Köszi!

Vera: gratula Bencének a kúszáshoz Kép Bár Fanninál látnék ilyesmit. Leteszem a popsijára és elücsörög egésznap Kép nagyon eljátszogat ülve Kép Kicsit lusti Kép

dbarbi
DBarbi

DBarbi,
szerintem a cukorbetegség elég komoly dolog, ezért érdemes elmenni homeopatához, ha jól tudom úgy 5-6e Ft körül van az első alkalom, és ő, anyukádat jól kikérdezve tud valamilyen alkati szert adni neki, ami csak neki való. De valójában nem tudom, hogy a cukorbetegségre is van-e valami, meg kell kérdezni az okosokat. Esetleg Zsuzsit (Zsuzsát?) a friss babáktól, azt hiszem, ő gyakorlottabb homeopátiából.

Dandy,
köszi, most már nem is aggódom egyáltalán, mert kiderült, hogy a babák nem kis százaléka nem hízik 600g-t egy hónapban. Egyébként a gyerekdokink sem aggódik, csak a neurológus dokinő kevesellte a hízást. (Mondjuk volt most egyéb cifra dolog is a kontrollon, két hónapos, 8 hóra született baba két óránként szopik nappal, viszont éjjel 6-7 órát egyben alszik, erre a nővér azt mondja, hogy négy óránként etessék nappal, mert már ki kell bírnia. Itt a "kell" az, ami nagyon irritált (én személy szerint gyakran nem bírok ki négy órát kaja nélkül, még akkor sem, ha nagyon sokat eszem), meg az, hogy nem javasolt, hanem szinte utasított). Szóval itt is ez az uniformizálás jött be, hogy mindenkinek ÍGY kell működnie, mert különben nem normális.) Na, jól kipuffogtam magam, bocsi, de úgy sajnáltam szegény babót.Kép

Gabi mostanában katasztrofálisan alszik el. Eddig ha elaludt, legközelebb min. 3 óra múlva ébredt, most meg fél-egy órán keresztül fel-felébred, felsír. Borzasztó fárasztó, mert mindig éppen álomba merülök, és már ébredhetek is.Kép

Viszont ma aludt dél körül, és azóta olyan nyugodt, és egyedül játszik, szóval egy angyal.Kép

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Hali,
itt vagyok, ma megint elobb keltunk mint a nap Kép

Gratulakat koszi, az agyat meg az 1. felallas utan panikszeruen letettuk, persze ez pont alvasidoben volt Kép Szoval ennel lejjebb nem lehet, kicsit csaloka a kep, mert a nagyagy feloli oldala le van engedve Kép

Panu,
mint irtam mi teljesen letettuk az agyat, viszont nincs korbe racsvedonk, igy siman kilat belole Kép
Lizi nagyon kis edes, meg a multkor neked is irni akartam, hogy nyugi a suly miatt, Emma 5 hosan 6.5 kg volt, pedig majdnem 4-gyel szuletett... szoval Lizi tobbet hizott Kép

Vera,
Bence kuszasahoz gratula, es jo hogy mar nem aggodsz Kép Par het es visszasirod meg a leteszem-ottmarad Bencet Kép
Alvas - szerintem nagyon szerencses vagy, hogy Bence ennyit alszik Kép emlekszek am meg az elso idokre, amikor meg az 1x szopinak is orultunk Kép Vagyis en meg mindig orulnek neki, mert Emma megszamlalhatatlanul sokszor szopizik...

Alvas-szopi: elso szopi elalvas utan 3 oraval, aztan 1-2 orankent, de akkor mar velunk alszik, es megint mukodik az "okniszolgalos" rendszer Kép Napkozben max. 2x1 orat alszik, az olemben cickoval a szajaban vagy kocsikazas kozben. De pl. tegnap semmit nem aludt egesz nap - estere total nyugos lett.

Judit,
Virag mindket hajjal aranyos Kép Hajvagas?! Mi lassan kezdunk parokara gyujteni Kép

cory,
en is megkukkoltam a munkaodat, nagyon ugyi vagy Kép

Zsofi,
alvasrol irtam fentebb, Emma sem sokat alszik nappal (sem)

Anita,
en is varom a kepet ebredo Roborol! Olyankor tenyleg annyira cukik (meg maskor isKép)

rozsaszin: nekunk eleg sok rozsaszin es lila ruhank van, szerintem irto helyesek es nagyon jol all mindket szin Emmanak Kép de van kek ruci is, pedig az "fius" szin Kép (es azt mar csak zarojelben merem leirni, hogy ma lila-sarga szerko volt rajta Kép)

Ann,
jo pihizest! Nagyon szuperul hangzik amiket irtal Kép

No megyunk, megprobalunk meg aludni egy kicsit Kép

batka
batkamano

Sziasztok!
Ann!
Nálatok a kórházban még az apákat sem engedték be a szobába?! Szerintem azért ez a másik véglet. A folyosóra sem mehettetek ki a babákkal az apákhoz? A férjem lelkibeteg lett volna, ha csak egy hét után vehette volna kézbe a fiát.
Igaz, hogy senki nem hiányzott akkor nekem, még a saját szüleim sem, a férjem viszont nagyon hiányzott volna. Mivel császárral szültem, első két nap jóformán mozdulni sem tudtam, nem tudtam volna egyedül ellátni a babót. Ezen kívül ő tartotta bennem a lelket is Kép.
Az lenne a jó, ami elvileg előírás az Istvánban, hogy egy anyukánál csak 2 látogató lehet egyszerre. Ez korrekt, csak senki nem tartja be, hiába mondogatták az orvosok / nővérek állandóan.
Ugyanakkor ez a kórház van a legközelebb, és ezt legalább már ismerem, tudok rá lelkileg készülni. Mindenhol lenne valami, ami zavar, és csak akkor derül ki.
Most látom, milyen marhaságot írtam, hogy Boti több, mint fél kilót hízott a kórházban, természetesen nem hízott, hanem fogyott! Vicces lett volna, ha hízik! Kép

Batka!
Ez fantasztikus, ahogy Emma áll! (Ha nem látnám, el se hinném Kép)
Micsoda különbségek vannak azért a babák között: szinte egyidősek Botival, és ő még forogni se hajlandó. Sebaj, előbb-utóbb összeérnek!
Zsófi
zsóf

Sziasztok!
Batkamanó! Én is csak pépesítek: az almát reszelem, a banánt villával töröm össze. Mást még nem evett a leányzó. Kép Emma oltári jó fej, ahogy álldogál. Nagy-nagy gratula!!! Haját meg ne bánd, még nincs veszve semmi. Kép
Zsizsa! Abban igazad van, hogy ha a tesó fiú lesz, akkor a ruhatár nem passzol majd. Mondtam apának is, mire azt mondta: neki stresszes munkája van, és emiatt úgyis csak lányt tud összehozni Kép Kép Valahol olvasta ezt, még régebben, a terhességem alatt. Azóta ez a szlogen, Főleg, mert az összes munkatársának lánya van, de tényleg. Kép
Ágyat szerintem lejjebb engedjük. Köszi mindenkinek a véleményt.
Gabi! Szerintem se erőltesd az almát, egyen, amennyi jólesik neki. Zsoltika jobban tudja, neki mi a jó Kép Kép
Zsófi! Én is Istvános vagyok. Alapítványi szobában voltunk, pénzes volt, de nyugodt, és akkor nagy szükségem(ünk) volt rá, más családi okok miatt is. Nekem bejött. Azt hiszem csak a MÁV kh-ban nem engedik be a családtagokat...
Judit! Mi is gondolkoztunk a hajvágáson, mert vannak igen hosszú szálak is, de az a bizonyos hosszú tincs Lizinek nem elől, hanem hátul a tarkójánál van, így nem okoz nagy gondot Kép
Ann! Hova utaztok? Nagyszülőkhöz? Mi is megyünk, de nemcsak hétvégére, hanem egy egész hétre nagymamihoz, mert apája külföldre megy.
Vera! Naggggggyon ügyes Benci! Lizi csak a kiságyban hajlandó ezt művelni, máshol nem Kép. A fogacska már terhesség alatt beágyazódott, ott van, ahol lennie kell, csak készülődhet kifelé, de az még ezek szerint eltart egy darabig. Az alvás meg annyi legyen, amennyire neki szüksége van. Az éjszakával kapcsolatban nincs ötletem Kép.
Zsizsa! Nappal nem alszik egyben annyit Gabi, amennyit szokott? Mert az egyáltalán nem furcsa, előbb-utóbb mindegyikük többet bír és akar ébren lenni. Jó, ha ezt napközben teszi. Lizi napközben összesen 3 órát alszik, jó esetben, és reggel 6-7 között kel, este 9-10 között fektetjük le.

Üdv Mindenkinek: Panu
panu

Sziasztok!
Zsófi, felolvastam a férjemnek, amit Boti(d)ról irtál és megállapitottuk, hogy szó szerint mi is irhattuk volna. Kisérteties!
A kórház miatt részvétem, nálunk (Nyirö) nem lehetett bejönni látogatóknak a szobába, és jó is volt, mert az anyósom egyszer benyitott, és annyira megzavart a szoptatásban, hogy nem is tudtunk újra összehangolódni Botival. (nem indult könnyen a szoptatás nekünk sem, csak szerintem ilyen szempontból sokkal jobb volt a kórház). És zavart volna ha akár csak a szobatársam férje bejárkált volna. A babákat elvileg nem lehetett kivinni a folyosóra, de azért egy kicsit mindig szerét ejtettük, hogy apa megpuszilhassa a kismanót.

Ami Boti kezében van azon a képen az is egy Aventes csodaitató, még anno Vera javaslatára vettem, amikor Boti nem volt hajlandó elfogadni a tejet cumisüvegböl. Akkor ebböl sem, viszont most meg szivesen iszik ebböl (vizet pl., tejjel nem próbáltam). megérett rá talán. Ja, 1990 volt a Coraban. És épp az a jó benne, hogy nem folyik ki belöle semmi, csak ha egy kicsit megszivja vagy megnyomja a csört az inyével.

Orsi, köszi az infókat. Biztatóak. Egy kicsit meglepödtem az áron, de talán megéri. Már több teljesen eltérö forrás is nagyon dicsérte öket.

Köszi mindenkinek a dicséreteket Boti nevében is.

Klarissza, betettelek, a következö frissitésben benn lesztek a táblában.

Vera, nagyon COOL az az ugrálós gif...honnan szeditek ezeket az extrákat? Én minidg csak egyszerüeket látok...

Jó éjt mindenkinek,
Edit

Edit

KépKép
KépKép
szedit

Sziasztok!
huh...most ahogy olvastalak titeket, egy csomó minden eszembe jutott....pl:
Szt. István kórház: mellettem egy roma lány feküdt, lb 15 éves ha volt, és az egész rokonsága ( ami ugye nem 2 emberKép ) ott nyüzsgött egész nap! Jó mondjuk nálam nem volt baba, mert Domcit az 1-es klinikán ápolták, de akkor is!!! A csecsemősök és a szülésznők viszont hihetetlen kedvesek voltak, le a kalappal előttük!!!

Mi is egyre korábban kelünk, Vera, ezt főleg neked mondom: minden nap negyed órával korábban kel, pedig semmi oka rá Kép eddig kb 6-ig aludt, most meg már 3/4 5-kor kukorékol, ami még nem lenne baj, csak hát nem nagyon óhajt visszaaludni Kép ilyenkor szoktam könyörögni neki " csak még 5 percet, jóóó???? " Kép

Ma reggel S.O.S. rohantam vele a dokihoz mert reggelre annyira csúnya lett a popsija hogy kis patakban csordogált a vér belőle Képés persze borzasztóan sírt Kép már kb 26 féle kencét próbáltunk, semmi hasznuk nem volt. Most felírt egy koleszterines kenőcsöt, remélem ez már jó lesz. Minden este szellőztetem a popsiját, szinte 2 óránként pelusozom, tocsog a popsikrémben, nemtom mit tehetnék még. Kép

Amúgy a védőnőn teljesen ki vagyok akadva, nem igaz hogy nem tudna ideszólni mielőtt jön...hétfőn reggel 9-kor beállít, és még én érzem hülyén magam amiért pizsiben fogadom!!! brrr....ezen mindig felháborodok!

Szoptatás/etetés: a kórházban a koraszülött babákat menetrend szerűen 3 óránként etették, ha éhes volt, ha nem...amit vhol megértek mert az az egy szem nővér nem etethet 20 gyereket igény szerinti időben de hát akkor is Kép

ma is két órát csavarogtunk egy nagyon szép erdei úton, ahol a madár se jár nem hogy autó Kép

Batka: nagyon ügyes Emma!!!! nagyon-nagyon büszke lehetsz rá!!!!!!!!

Vera: Bencinek is gratulálok, felkötheted a nyúlcipőt hogy utolérd a legényt néhány hét múlva Kép

Egy kérdés a végére: répát szoktak ill. lehet adni a hozzátápi elején?! mik a tapasztalataitok a répával?! (csak zárójelben jegyzem meg hogy ma láttam Nestlé bébiételt 4 hónapos kortól, sertéshússal!!!!!!!!!)
Puszika: Regina
gregina

Sziasztok!

Mostanság Marcus teljesen átvariálta a napokat, úgyhogy alig van időm írni. Csak olvasok legtöbbször...

Regi,
Mintha magamat hallanám! Marcus is manapság legkésőbb fél 7-kor kel és utána már nem akar visszalaudni. Én meg akkor vagyok a legálmosabb persze! Off: levelemet megkaptad???

Marcus mostanság új szokást vett fel, ami már régebben jelentkezett, de most állandóan: sikongat Kép Ha tetszik valami, akkor is, ha nem, akkor is.

A másik dolog, meg mostanában elég sokat fel-felsír. Van, hogy álmában sír. Ma éjjel pl. etetés után egy órával sírt fel keservesen. Felvettem, megnyugattam, vissza is aludt rögtön. Lehet ez a foga? Lent mintha duzzadt lenne az ínye, meg fehér is eléggé. De fogacskát még nem érzek.

Ja, és én is beléptem a nehezen pelenkázók táborába Kép Hol ide forog, hol oda, alig bírom bepelusozni Kép

H.

Kép
hanzika

Rozsaszin:
én is ellene voltam, aztán kaptam egy Baby Shop-osat kölcsön, mint egy tündér olyan volt benne.
Most pedig már a lány magakéri a világosrozsaszinu ruhákat.
Persze rozsaszin és rozsaszin között oriási különbség tud lenni.

Benedek babám:

tegnap elött este véletlen meghallota a hangomat, rögtön el kezdett nyüszögni s 4 db mászást(4 kéz elöretételt produkált, mondanom sem kell akkor nagyon örültem).
Mátol viszont vége mindennek, elkezdett mászni rendesen, nincs több akadály elötte.
Hurrá, nagyfiu lett!!!!!

edit:
hát igen nem olcso. az elsö három alkalom(honap) 10,800.- utána ha jol tudom 8,500/8,200.- /ho.

korház:
a szt imrében sem lehetett bejönni senkinek a korterembe, volt egy üvegajto odáig kitolhattam a babát, s kimentem beszélgetni. vagy beadtam az osztályra s lemmentem a kertbe.

batkamano:
hát igen, jo korán kezdiKép, ugye milyen nagy gyerköc lesz hirtelen mikor már ilyeneket tud?(mászás, állás stb.)vége a baba korszaknak, eljött a kisgyerekkor.
orsolya11

Sziasztok Lányok!

Hű, ember legyen a talpán aki követni tud titeket! Kép
Így csak egy gyors beszámoló a mai napomról: ma voltam bent a klinikán a dokimnál, feltette nekem a hormonspirált. Izgultam előtte rendesen Kép Végülis abszolút nem fájt a dolog, inkább olyan kellemetlennek mondanám. Viszont a végén úgy beszédültem, hogy még a fülem is zúgott Kép Dokim széket hozott, hogy tegyem fel a lábam, megmasszírozta a nyakam, vizet hozott... tök büszke vagyok hogy ilyen rendes dokibácsim van Kép
Utána még vagy 20 percig görcsölgetett a hasam, de aztán az is elmúlt, és mostanra a pici vérzésen és néhány tompa szúró fájdalmon kívül nem is emlékeztet semmi arra hogy történt ma bármi is. Remélem nem lesz bajom vele, nagyon megbízhatónak mondják...
Na, apa végzett a fürdéssel, szaladok én is amíg még meleg a fürdő Kép

Sziasztok, Diti
diti

Most nézem hogy a tegnapi irományom csak most ért ide...
De legalább le tudom írni hogy mára már minden OK, se vérzés, se szurkálás, csak a tökéletes biztonság KépKép

Sziasztok, Diti
diti

Jóreggelt!

Rózsaszín téma Kép nekünk van komplett rózsaszín szerkó, olyan habos benne, tényleg mint a vattacukor Kép bár Fanninak vhogy rengeteg kék ruhája van. Fel tudom öltöztetni csupa kékbe, zoknitól a bodyig, gatyák, minden Kép

Láttátok a Szülőszobát tegnap?? Dúla...tiszta Réz András Kép majd lefordultam az ágyról...pasi..fura..
Meghát az egész ahogy volt.

Diti: én nem mertem a spirált bevállalni, pedig első gondolatom az volt. Jó, hogy túl vagy rajta Kép

dbarbi
DBarbi

Jó reggelt!

Illetve jobbat mint amilyen az enyémKép
Iszonyú fáradt vagyok. Hosszú idők óta talán ez volt a legfárasztóbb éjszakám. Bencike jól aludt, este 8tól 4igKép Csak éppen mi fél egykor feküdtünk le. Fél2kor oda kellett adnom neki a cumit+ a hátára fordítottam. Így aludt 4ig, de úgy hogy közben folyamatosan hangot adott ki magából álmábanKép Olyan elégedett morgás volt ez, aranyos volt, de nem tudtam tőle visszaaludniKép
4kor pedig a szopi után kipattantak a szemei és vigyorgott meg beszélgetett (volna) de valami iszonyat hogy milyen kómás voltam. Szóltam a férjemnek hogy hozza oda a nagyágyba, majd nyomkodom a szájába a cumit. Ott is vigyorgott, nem is tudom mikor aludt el, én hamarabbKép És ma reggel már 8kor! felkeltünk, de ő persze most visszaaludt az ágyába...

Mindehhez hozzátartozik hogy este fél 11kor ment el a kolléganőm... 5 órakor jött, és hát jó sokáig maradt! De végülis jó volt, már rég láttam és nagyon jót beszélgettünk. Bencét már 8kor lefektettem.

És amit még tegnap írtam, csak nem volt jó a BabanetKép :

Visszafelé olvaslak titeket, mert jó sokat írtatok délutánKép

Orsi!
Benedeknek nagy-nagy gratula a nagyfiúvá váláshozKép Ügyes, hogy már mászik! Az egyik barátnőm babája napra pontosan egyidős vele, és még forogni sem hajlandó. Ebből is látszik hogy minden babának más a ritmusa.

Hanzika!
Sikongatáshoz kitartásKép Mi már túl vagyunk rajta, egy időben Bence is mindenért sikongatott meg nyávogott, de már inkább fújja a nyálát ha beindulKép
Korai ébredésért nem irigyellekKép

Regina!
Elszörnyedve olvastam hogy mi van Dominika popsijávalKép Szegénykém! Mondtak valamit hogy mitől van ez?! Remélem az új kenőcs használni fog és hamar meggyógyul!

A kórházi szigorú 3 óránkénti etetésen én ki voltam akadvaKép Ráadásul én az intenzív mellett feküdtem két szobával és mivel mindkettőnek nyitva volt az ajtaja, mindig hallottam hogy Bencike kétóránként üvölt egy félórát az éhségtől, majd beájult és mikor én mehettem szoptatni, a fáradtságtól nem tudott eleget enniKép És így gyarapodjon a baba rendesen! Nekünk a 2300 grammot tűzték ki célul, azt mondták akkor mehetünk haza. De így örültem ha nem fogyott. Az utolsó két napon már annyira sírtam hogy az egyik csecsemős elintézte nekem hogy igény szerint járhassak be szoptatni. Bár az intenzíves nővérkék vágták a pofát mikor bejöttek hozzám szólni, hogy mehetek, de nem érdekelt. Aztán rá egy napra saját felelősségre hazajöttünk! Csak úgy engedtek haza 2110-zel, ha egy hét múlva visszamegyünk kontrollra. El voltak ájulva, mert Benci 2340 volt, egy hét alatt 230 grammot hízottKép Persze mert itthon akkor evett amikor akartKép
Úgyhogy én ezt a 3óránkénti szoptatást felháborítónak tartom, mert más babáknak is, de a korababáknak talán még inkább szükségük lenne az anyukájukra az első napokban (is).
Na jól kipuffogtam magam...

Védőnő: nálunk is meglepetésszerűen érkezik, és ha nem várok mást van hogy nem veszem fel a kaputelefont. Sajna nem látok le a kapuba hogy ki jöttKép De én is utálom hogy nem tud előre szólni, pedig én már próbáltam rá célozgatni...

Répa: én úgy tudom hogy lehet adni, csak módjával, mert sárga lesz a baba tőleKép
Mi nem csak láttunk, hanem a férjem vett is sertéshúsos bébiételt, mikor beparáztam hogy éhezik Bencike, és elküldtem a boltbaKép De eltettük, majd jó lesz pár hónap múlva.

Edit!
Örülök hogy bevált a varázsitató nektek isKép
A gifek lelőhelye: http://www.yatoula.com/gif/pages/bebe.html

Panu!
Az én férjemnek is nagyon stresszes a munkája, de nekünk fiú lettKép akkor most hogy is van ez?!Kép

Köszi mindenkinek a gratulációkat Bencike nevébenKép kíváncsi vagyok mikor fog igazán megindulni. Tudom hogy sokan mondják hogy jobb ez még, mert ha elindul akkor vége a nyugodt időszaknak, de ennek ellenére én már nagyon váromKép Majd akkor sírok, jó? Vagy inkább együtt sírunk majd, mert mindenkinek abban az időben fog megindulni a gyerekeKép

Üdv,
Vera

KépKép Kép
76vera

Sziasztok Kép
Zsófi, hát nem engedték be az apákat sem, úgyhogy apa a szülésnél babázhatott, meg 4 nap múlva (na jó, 3,5), amikor hazamentünk. Közben csak annyi volt, hogy kinyitottam az ajtót résnyire és megsimogatta Kép Nem mertem kivinni a folyosóra, mert állandóan nyitva voltak az ablakok és huzat volt.

Hanzika, ez simán lehet a foga, ngyon atrra utálnak a jelek. Nyáladzás, szájban turkálás? Egyébként nem kell, hogy érezd, mert a fogcsírák mozgása is járhat ezzel, ami 2-3 hónappal megelőzi a fogak kibújását KépKépKép Úgyhogy kitartás, mi is ebben a cipőben járunk! Kép

Panu, nem a nagyszülőkhöz - hozzájuk nem kéne sokat menni, az anyukám itt lakik az utcában, anyósék meg a szomszéd utcában - hanem egy üdülőbe (az anyukám munkahelye révén). Megy egy busznyi ember családostul onnan. Meg mi is jóó nagy családostul, mert az anyukám, a húga + az uncsitesóim is jönnek. Erdőbényére megyünk.
...
Csak lááááányt?????? Ki kérem magamnak Lizike nevében!!! No meg Hamiéban és az összes lányéban!!! KépKépKépKép

Regi, Te jó éééég!!!! Ez nagyon szörnyen hangzik! Szorítok, h ez legalább használjon!!!

Diti, jó neked spirálügyileg. Én se mertem bevállalni - mint DBarbi írja - nekem csak ne legyenek mindenféle cuccok a testemben KépKép Egyszerűen irtózom a gondoltattól. Meg ugye nekünk még a tesó(k) hátra van(nak) KépKi tudja mikor - de azért 2 évet szeretnénk várni.

Vera, nem irigyellek az éjszaka miatt. Bár nekünk se volt valami fényes: apa 3ig dolgozott, hogy most el tudjunk menni - mondjuk én már fél1 tájban beájultam. Még jó, h Hamcsi csak fél6kor ébredt.
Nekem nem nyílik meg ez a gifes oldal... de miért??

Na elköszönök, mert még semmisincs berakva. Végre apa is leszállt a gépről, talán be tudja fejezni a munkát és pakolhtunk végre!
Vigyázzatok magatokra! Kb hétfőn jövök visszaolvasni.
Pussssssssszancs
Ann
annann

Erdőbénye az király hely! Voltam ott régen a honvéd üdülőben Kép
DBarbi

Sziasztok!

Diti,
Spirál - dettó. De nekem az első hónapban sokszor volt vérezgetés és görcsöltem is egy jó pár napig. Most a második hónapban egyelőre semmi. Igaz, ez sima spirál, nem hormonos. Azért lett ez, mert gyógyszert nem szedhetek - sajnos Kép

Vera,
Hát nem irigyellek korán kelésért! Bár nálunk is ma fél 6-kor csörgött a Marcivekker Kép Azóta meg sikongatás van ezerrel Kép

Ann,
Minden van, ami a fogzással jár Kép Nyáltenger, kéz a szájban még tán evéskor is Kép És irigyellek, hogy utaztok Kép Jó pihenést!!!!
Ja, és mi is kb 2 évet, ha nem többet, szeretnénk várni a babóval és a doki javasolta a spirált.

Regi,
Nem lehet, hogy Domi nem bírja az aktuális pelust???

H.

Kép
hanzika

Sziasztok Lányok!

Hát alvásügyileg mostanában nálunk sem túl szívderítő a helyzet Kép Tünci is elég sokszor ébred, a minap ráadásul rekordot döntött: igaz hogy csak 1x kelt, de 1/2 2-től 5 ig kellett fentlennem vele. Utána meg 7-kor ébresztő a kissráchoz... KépKép Próbálom mindenre ráfogni, a fogára, arra hogy többet enne, a sok frontra, de igazából fogalmam sincs Kép

A spirált én is csak azért vállaltam be, mert egyelőre úgy néz ki nem szeretnénk több gyereket, mindenhol ezt tartják a legmegbízhatóbbnak, szoptatás mellett is használható, 5 évig nem kell vele foglalkozni az évenkénti ellenőrzésen kívül, és ezalatt az 5 év alatt még az ára is kedvezőbb mint pl. a tablettáé. Egyébként nekem is tök fura hogy ott van bennem valami, kicsit olyan műnek érzem magam tőle Kép De biztos hamar megszokom majd...

Na, mennem kell, kicsi fiam itt toporog hogy repülőszimulátorozni akar Kép

Sziasztok, Diti
diti

Sziasztok!

Panu: az ágy letételről többen is írtak. Igaz még nálunk sincs lent, de hamarosan lekerül. Igaz Robó még egyedül nem ül fel, és "sajna" nálunk a kiságy csak alvási funkciót tölt be. Nem sűrűn tartozkodik ott az úriembekKép. Lizinek viszont szép ágyikója van és még szebb a benne lévő hercegnőKép.

Regia: hívni akartuk Domcsit, de anya későn vette észre az üzenetet, remélem még nem késő:" Domcsi bajátnőm, ne légy nyűgike, hisz azt jám is jámjagasztod. Tudom, mostanja bisztosja, hogy a popód miatt voltáj nyűgi. Én ilyen popóval is szejetlek, meg fogsz gyógyujni, majd megjátod.Addig is sok gyógypuszikát küjdök rá: Robó"
Répát pedig lehet adni, csak módjával én úgy tudom. Azt hiszem a nitráttartalma miatt veszélyes. robó is szokott kapni egy keveset. Azért is tud már fütyülni a lányok utánKép.

Edit: Boti nagyon édes, ügyesen iszik a pohárból, és ügyesen elvan már hason is, gratula hozzá. Szépek a szemei, olyan kis csábítóKép.Táblázatot kösziKép.

Gabi: ZSoltikának akkor használt a Dentinox? Mi is hasonlókkal küzdünk. Úgy látszik a fiúk már csak ilyenek, nehezebben viselik a fájdalmat...Evés mennyiség. szopi után adod zsoltinak? mert nálunk Robó akkor nem igazán evett sokat. Én két szopi között kínálom meg mással, abből elég jó adagokat megeszik. Igaz sokat nem adok neki, mert akkor a felesleg kijön, ezt már tapasztaltam.

Ann: érezzétek jól magatokat, jó pihizést és azért irigykedem kicsit, de örülök, hogy kimozdultok Kép. Jók legyetekKép.Csírát mind megettedKép?Várunk vissza Hamival együtt Kép.

Vera: na látod, Benci is beindul előbb utóbb, kár aggódnunk. Nagyon örülök és tiszta szívemből gratulálok hozzáKép. Ügyi nagyon. Tényleg nem hasonlítgathatjuk mindig a másik babájához, mert még mi is teljesen mások vagyunk. Nagyon örülök mégegyszer, mert tudom, Te is mennyit aggódtál emiattKép Kép Kép.Éjszakák miatt pedig sajnállak. Minap gondoltam rád, azaz tegnap. Fájt a pocim is úgy megjött. Nem egy két csepp, hanem rendesenKép. Kár volt emlegetniKép.Alvást illetőne sajnállak nagyon. Sokszor én is elgondolkdom, hogyan bírom, mikor Robó van mikor négyszer is ébred és reggel hatkor már nem akar visszaaludni.Nem tudom meddig tart ez az időszak. Azt meg főleg nem, ha éppen dolgoznom kéne mellette vagy tanulni, azt hogyan oldanám meg. Az agyam is is tiszta zokni szokott lenni.

Zsófi: köszi a fánt receptetKép.Kórházi láztogatások érdekesek lehettek. Nálunk sem volt átjáróház, sőt még apa a csomagokat sem hozhatta be nekemKép, végülis jogosan, csak akkor nehezemre esett a cipelés.Viszont ezt nem bírom megállni, hogy ne írjam le, mikor Robóért mentem (mert leadtam, ha látogatóim voltak), akkor bent a babáknál, bent volt egy karbantartó, tiszta mocsok, koszos ruciban. Azt hittem elszédülök a látványtól...Szoptatni engem sem tanítottak meg bent. Robó besárgult picit, állandóan aludt, alig bírtam felébreszteni enni egy picit. de azért hazaengedtek, igaz bent sem csináltak volna többet, ha nem jöhetünk haza. Így erről a részéről megvan a véleményem nekem is.Az orvosom szülésznőm tökéletes volt, de a többi...

Judit: akár levágod Virág haját, akár nem, nekünk akkor is tetszikKép. te vágtad amúgy le, Múltkor én is vágtam már Robónak, mert már a szemébe lógott majdnem, nameg a fésülés se semmi, ha oldalra fésülöm, akkor a másik oldalon foltos maradKép, de azért már szépen növöget az új hajacskája.

Orsi: jól hangik az uszis foglalkozás, de sajna nálunk nincs rá lehetőség, felutazni meg ugye nem annyira érné meg. Kár, hogy ez kimarad most Robónál, de majd nyáron pancsizunk, bár az már nem olyan lesz sajna.

Batka: Emma nagyon édi, és ahogy állKép lenyűgözö.
teljesen magától állt fel: Robó még nem erőlködik ennyire, igaz ha tartom áll már ő is. Jó kis barna leányzóKép
Párolás: almát , barackot nem párolom nyersen kapja Robó. Szerintem mindegy, hogy melyikkel kezded, bár itt az almát ajánlották. Nekem csak fagyasztott barackom van, azaz kevés maradt, mert nem sokat tettem el belőle sajna. De annyira a fagyasztott dolgok nem jönnek be Robónál. Zöldségféléket pedig párolom. Persze tapasztalt anyukák biztosan segítenek többet.

Zsizsa: Gabócát ugye nem viselte meg nagyon az oltás? nagyon örülök, hogy mindent rendben találtak. A többi miatt pedig ne aggódj. van olyan gyerkőc aki ezt, van aki mást csinál előbb. (persze én is parázok mindig). Nálam sem jön be a rózsaszín szín, de vannak aranyos lányrucikKép.

Dandy: az ortopédiára küldött valaki, vagy magatoktól mentek? Mikortól kéne amúgy megnézetni a babákat? Itt sehová se küldenek.

DBarbi: van egy ismerősöm, aki teát fogyaszt rá. Múltkor volt Fókuszban egy bácsika, annak a teáját issza. ha gondolod megkérdezhetem a címet. Azt hiszem rendelni kell a tea adagokat. Csökkenti a cukorértéket is.

Panu: jó szöveg apa részéről. Nálunk a munkahelyen annó a fiúk azt mondták mindig, hogy egy szerszámmal csak egyfélét lehet csinálni, főleg at hangoztatta, akinél egyforma nemű gyerkőc voltKép. Tiapátok állítása szerint miapánknak kevésbé stresszes munkahelye vanKép

Hanzika: üdv a nehezenpelenkázó, nehezen öltöztető és nemalvók táborábanKép. részvetem, vagy éppen örülnünk kéne???(az alvás kivételével ugyebár)

Diti: hormonspirálról már írtál régebben, de valahogy én sem merem rávenni magam. Mennyi ideig óv és véd amúgy? Azért jó , hogy nincs mára már mellékhatása Kép.

Klarissza: jó nagy baba volt laca a kezdetek kezdeténKép. Nehéz szülésed volt?

Szisz , Docka, Meme , Susie, és a többiek régen írtatok már. Tényleg Gabi 75 hazaértek már?

Képet az ébredő Robóról pótolom, sajna térdelős képet sem sikerült készíteni, azaz van, de mindig becsukta a szemét. Ezt is pórolom. De azért, hogy ne maradjatok kép nálkül íme egy pár :

ilyen volt a hó nálunk tegnap:

Kép

hordozót így döntöm fel, vagy éppen szerelem:

Kép

itt pedig azon nehéz pillanatok egyike, amikor ülve megmaradok(megsugom valamit mutatnak éppen nekem közben)

Kép

Keresztelőre készítettünk volna komoly , ülős képet, aminek ez lett az eredménye. Megjegyzem kb 20. kép sikerült. Volt olyan kép is, amiből úgy kimozdult, hogy nem is látszik semmiKép.

Robókám most éppen alszik, de hajnalban az a szokása, hogy már csak velem hajlandó tovább aludni. Le kéne szoktatni, hogy ne velem aludjon, de még meg kell találnom a megoldás kulcsátKép. Ja és tegnap óta mondja, hogy bababaKép. Minden nap produkál valami újabb dolgot.

Most megyek, mert még főzök neki fini nemtudommégmitKép

Szép napot : Anita és Robó
anita77

Anita! Robó igazi nagylegény, nem győzöm elég sokszor mondani! Keresztelőre akartok komoly fotót? Szerintem a kalapos a csúcs! Adjátok azt sokszorosítva a rokonságnak Kép Kép
Regi! Igaza lehet Hanzikának. Próbálj ki másik pelenka típust is. Dominikának meg jobbulást kívánok, remélem hamar rendbe jön.
Ann! Kirándulás??!! Ez igen!!! Érezzétek jól magatokat!!
Írtátok már páran, hogy védőnéni nem a legjobb fej. Nos, nálunk teljesen rendben van. Szerencsém van vele. Ráadásul nem is nála kezdtem, mert terhességem alatt költöztünk, így jobban tudok neki örülni. Az első védőnéni leginkább magával és a családjával foglalkozott. 3. alkalomra (akkor mentem, amikor muszáj volt, havi 1x) már minden t tudtam a családról és az aktuális problémákról. Ezután a főzésről beszélt. Én nem voltam émelygős terhes, de ha hozzá kellett mennem, akkor már rosszul voltam. Aztán az utolsó hónapbna, amikor a költözés már lezajlott, mentem az új védőnénihez, és jött a nagy megkönnyebbülés. Ő előre szól, ha jön, és megkért, hogy küldjem el, ha éppen nem jó. Csak akkor zavar, ha fontos. Még soha nem vitte túlzásba a tanácsadást, annyit mond, amennyire nekem szükségem van. Rohant, amikor begyulladt a mellem a 3. héten, hogy segítsen kifejni. Nem is sorolom tovább... Szeretjük. MIndenkinek ilyent kívánok. Mindehhez hozzáteszem, hogy az egyik nagynénim is védőnő volt, és tüneményes, tehát nem volt egyszerű ezt a szintet elérni a mostaninak.
Holnapután mi is utazunk nagymamihoz. Egy hétre. Ma viszont vásárolni megyünk Apával. Remélem, jól sikerül.
Ja, és Gabinak... Lizi az alma után banánt kapott. Megőrül érte. Sikongatva követeli, és a székletét sem fogja meg. Kép Kép
panu

Panu: most éppen komoly képet szerettem volna a meghívóba bigyeszteni, vannak ari képek Robóról, de egyik sem olyan húde komoly dolog előtt álló típusKép. Már nagy az izgalom, főleg a keri révénKép.

Védőnő: nálunk max 5 alkalmommal volt eddg. Elejében jött sűrűbben. Most meg meg nem mondom mikor láttam utoljára. Ha tőle tanulnék, és ő adna tanácsot, már nem is tudom hol tartanék.Nekem szerencsére itt a neten adtak hasznos tanácsokat, mind a begyullad cicire és minden más egyébre. Egy példa csak, mikor Robó hasfájós volt, a védőnő nem is hallot azokról a szerekről, amit itt a kevésbé tapasztalt anyukák is simán tudtak fejből. Szóval ennyire vagyunk képben. Most is olyan tanácsokat adott hozzátápiról a legutóbb, amik simán allergizálnakKép. Így inkább nem fogadom meg a tanácsát.

Hol vagytok ebben a hidegben????

Megyek , mert Robó lassan ébred.Igaz elég jól bírta reggel 10 tőlKép.

Ja és a nagy írás közepedte kimaradt, ami miatt jöttem főképpen:

Szisz: boldog félévességet kívánunk Borókának . Ünnepeljétek meg boldogságban, jó egészségben és vidámságban eme szép napot:

Kép

Anita és Robó
anita77

Kedves Anyukák!
Légyszi segítsetek a tegnap küldött üzenet megvalósításához.
Mazsola Muzsika elnevezésü program, zenés-mondókás-verses-dalos, 6 hónapos kortól - megszervezéséhez keresünk emberkéket!

Most fog megjelenni egy cdnk a Dévay-Nagy Kamilla fogja felénekelni!

Szeretnénk sok-sok városban elindulni, viszont úgy könnyebb lenne ha van segítség /megfeleő helyszín, a legjobb foglalkozásvezető megtalálása stb./ Nem sok munka! Inkább kikapcsolódás!

Buda Kriszta
70-559-83-89
kriszta13

Anita!
Meghívó is dukál most már keresztelőkor? Mi is akarunk majd, de több probléma is van vele. 1. nem vagyunk házasok, 2. egyikünk sem budapesti. Írjál valamit, hogyan készültök rá, mi kell hozzá, stb.
panu
panu

este 5x is probáltam elküldeni, de folyton visszadobta, rossz a net?

edit:
azt nem irtam, hogy itt senki más nem uszik csak babások, h-szo, rendes orák vasárnap potlások(almássy téri stb,1,5 orát várnak a "ruhes"felnöttek után, merthát ki tudja épp kinek mi baja van).
és az anyuciknak uszáshoz használniuk kell tampont, hogy amiröl nem tudsz az se kerüljön be a vizbe.
remélem nem ismétlem magam100xKép

piros popsi:
a lánynak is érzékeny volt a popoja, azért ennyire nem(szegénykém, gyogy pusz-pusz, nálunk a sensitive pampers (fehér zacsis) vált be.
ill van egy jo kencénk:
doki irja fel olcsobb, de a patika is bekeveri.
ez egy csecsemöosztálytol van.
az összetevök:
Rp./ Sol.glycerini borax.33,3% g 9,0
glycerini g 2,0
cera alba g 12,0
paraff.solid.
paraff.liquid. aa g 6,0
Ol.helianthi g 65,0

ortopádia:
nálunk nem kellett beutalo.ha jol tudom a 4 honapos oltásig meg kell ejteni a szakvizsgálatot.
orsolya11

sziasztok!

Szisz: Boldog félévességet kívánok Borókának!

orsi: a lányomnál én is ezt a popsikenőcsöt használtam, amikor már más nem használt, és bevált. És mi is Pampers sensitivet használtunk mikor piros volt a popsi, biztos ez is hozzásegített a gyógyuláshoz.

Anita: ortopédiára az ortopédus doktornő kért minket vissza, annak ellenére, hogy minden rendben volt Martinnal. 3hetes korig 1x és 3 hónapos korban még1x kell normálisan menni.

Dandy
dandy

Sziasztok!

Batka,

hát ez az Emma egy csodagyerek! Kép Milyen büszkén és délcegen áll! Kép
Bár írták már, de megerősítem, hogy a gyümölcsöket nem kell főzni, párolni, csak hámozni és lereszelni/turmixolni.

Zsizsa,

akkor vágtuk a haját, amikor aludt. Kép
Alvás Kép

Vera,

ügyes a kis Bence! Kép Milyen volt a vendégség? Jól sikerült a muffin?
Azt én is hallottam, hogy a jó alvó babák is 8-9 hónaposan újra felébrednek éjszaka, mert akkoriban tudatosul bennük, hogy elválaszthatatlanok az anyjuktól és szükségük van éjszaka is egy kis vigaszra, ölelésre. Igaz Bence még nincs annyi idős, de ki tudja, lehet hogy előbb jelentkezik nála (ha egyáltalán így van).

Diti,

nem lehet könnyű két gyerekkel, mikor még egy is leköt szinte egész nap. Hajjaj, mi vár ránk! Kép
Remélem beválik a spirál.

Regina,

igen, válts pelustípust, meg popsitörlő típust is, ha használsz. Egyszer nálunk a Johnson's törlőkendő okozott kiütést, visszacseréltem a Gabi nevűre, el is tűntek a fránya kiütések.
Remélem begyógyul nálatok a popsi.

Judit
judit74

Szisztok, most csak egy-két mondat magunkról, aztán majd este remélem jutok géphez...

Popsi: a pelust bírja, ezt használjuk rég óta, most átmenetileg váltottunk hogy ne ugyanott nyomja a pelus, mert a körzeti dokim szerint mindegyik máshogy fekszik a babákon.Nem volt semmi gond a popsival eddig, viszont mostanában elég sok alma volt az étlapján. A védőnőm szerint túl "erős, savas" lett a pisije. Komolyan mondom, kb 2 óra leforgása alatt pirosodott ki ennyire, hogy vérzett is...hál'istennek most már jobb egy kicsit, már nem vérzik reggel óta, talán rendbe jön. Amúgy mindeg gyógyszertári: a fürdető, a hintőpor, stb...ja, és körömvirágos főzettel mosom a fenekét.(vettem körömvirágot, leforráztam és azzal)

Anita: Cam a hordozótok, ugyanolyan a miénk is, milyen babakocsitok van?! Csak mert a miénk travel system, együtt vettem a kocsit a hordozóval, azért kérdem hátha egyforma Kép

most futok mert apája hazaért és megetetem őt is Kép
visszajövök még este bővebben (remélem)
pusssszok Regina
gregina

Sziasztok!
Panu, Regina!
Ami a kórházat illeti, két nap után azt mondta a férjem, hogy nem érdekli, mennyi az alapítványi szoba, mielőtt teljesen bedilizek, menjünk át. Sajnos foglalt volt mind. Mellettem is egy roma lány feküdt az egyik oldalon, szintén császárral, úgyhogy az anyja beköltözött reggel 7-től este 10-ig minden nap, és amikor már nagyon unta magát, rendszeresen megkérdezte tőlem, hogy "Nem tud szopizni? A mienk nagyon ügyes ám!" Tök jól esett! Meg az is, hogy a család férfi tagjai azon élvezkedtek, hogy a mellemet bámulják. De már ez sem érdekelt egy idő után.

Védőnő: hozzátok jár még védőnő? Nálunk novemberben volt utoljára! Igaz, hogy beteg volt, vagy most is beteg még, nem tudom, de nem is akarta senki helyettesíteni. Kicsit furcsállom is, nem mintha hiányozna. De ő sose jött bejelentés nélkül, mindig ideszólt, hogy ha alkalmas, most indulna.

Bocs, már nem tudom, ki kérdezte a répát, de valami olyasmit hallottam róla, hogy nitrát / nitrit ? tartalma lehet, és figyeljünk rá, hogy hol vesszük. Persze akárhol is vesszük, nincs ráírva, hogy műtrágyázták-e. Ha ráér, hétfőn megyünk az allergiás tanácsadásra, megkérdezem a doktornőt, hogy mi a véleménye, engem is érdekel.

Edit!
Az elején azt hittem, egyedül vagyunk ezekkel a félórás alvásokkal, de azóta rájöttem, hogy egész sok gyerek produkálja ezt. Az eszik-alszik korszak keveseknél jön be, pedig biztos jó lehet, ha az elején van idő egy kis regenerálódásra. Sebaj, a sógornőm, aki óvónő azt mondta, hogy a keveset alvó babát nagyon intelligensek! Kép

Regina,
a DM-ben kapható (Babylove, vagy valami ilyesmi) popsitörlő tudomásom szerint az egyetlen, amiben van teljesen illat- meg nem tudom, milyen-anyag mentes típus. Az elején mi is ezt használtuk, most a Nivea-t szeretem a legjobban. Az allergiás dr.nő a következő popsikenőcsöt adta, ami nagyon jól bevált, ha van kedved kipróbálni (bár lehet, hogy már mindenfélét próbáltál):
Natrium tetrahonicum 5gr
Oleum jeconis
Zinc. oxydatum aa 20 gr
Cera lanae
Glyceriuum
Vaselinum flavum aa ad 200 gr
Nekem még a Bepanthen nagyon szimpatikus.

Zsófi
zsóf

ógy döntöttem, a mama helyett én írok. de eéőbb rendet raktam az íróasztalon vc f cvchg bf hgfg v

zzzzzzzzzzctgibuluiv

lizi
ui. anyát majd később ideengedem
panu

Egyszerűen feladtam azt, hogy beszálljak a párbeszédeitekbe, úgyhogy most megfigyelőként követem a topikot Kép (De azért csacsogok egy kicsit Nektek...)
1. Laca ma kapta az elmaradt 4. havi oltásokat + szabin cseppet. Szegény du.15-től 16-ig sírt, hiába ringattam szegényt. (Egyszer letettem, mert nagyon szomjas voltam, azt az ordítást Kép annyira sajnáltam...Kép Most húzza a lőóbőrt, miután a popsijába nyomtam egy kúpot.
2. Jövő héttől indítom a fittnes programom az új csoda járgánnyal. Napi két óra gyors séta a Városligetben. (Még márc.15-ig nyitva a Monet kiállítás a Szépművészetiben, megkérdeztem be lehet menni babakocsival, de csak este érdemes, mert akkor már nincs nagy tömeg, 1700 Ft a belépő Kép ) Lehet társulni hozzánk!!! Kép
3. Lacának már két foga van!!!! Nem tudom, hova ez a nagy sietség??? Kép
4. Én mindenből a gyógyszertári cuccokat használom egyéves koráig, kívétel a Pampers popsitörlőkendő Kép
5. Edit:
köszi, hogy betettél bennünket a táblázatba Kép
6. Anita:
manapság már nem is ritka az ilyen nagy baba, mint a Laca. Egész terhességem alatt mindenki azt kérdezte, idézem: "Ikrek lesznek?" Hát a 9. hónap végére már eléggé untam mondani, hogy "NEMMM, csak a termetemhez képest nagy a pocim" (158 cm) Megúsztam a császárt, mert elég széles volt(? Kép) a csípőm, igaz a tolási szakasz nem volt egy szláv karnevál.
7. Zsófi: tényleg Zuglóba jársz tanulni, de hova? Kép KomFőiskola?
8. Ja, és holnap keresek babauszi helyet...Jajj felkelt a pici...
klarissza

a csoda járgány Kép<!--attachment: Bruinkocsika-67260.unk*attachment_icon.gif*image/bmp*140.7**Bruinkocsika%2ebmp --><center><pre>
Kép
Bruinkocsika.bmp (140.7 k)</pre></center><!--/attachment-->
klarissza

Sziasztok lányok!

Klarissza, jól néz ki a csodajárgány, szerintem nagyon jókat fogtok vele-benne sétálni!

Emma tényleg nagyon aranyos, ahogy álldogál, Robóka meg majdnem nagyon komolyan néz,Virág helyes a régi-és az új frizurával is,Lizi a nagyon komolyan nézi azokat a macikat, Boti csábos a pohárkájával, aranyosak a babák!!
Most sajna igazándiból olvasni nem volt idöm, mert Ádám ebédutánit alszik,nekem meg ilyenkorra marad a sürgös és fontos csinálni valóm, pl. fözés...
Apropó, aki recepteket küldözget,nekem is küldjétek már el légyszi!
Orsoly, köszi a képet, igy most már teljesen képben vagyok a pelust illetöen. Pont tegnap kaptm a barátnömtöl egy zacskó úszópelust, ök kinötték , ránk pont jó. Egy gyors próbát tartottam, persze pont belepisilt Ádám...Kép

EGyébként nagyon el vagyok havazódva, kivételesen nem szószerint értendö. Próbáljuk intézni apósék vizumát a nyárra, hát ne tudjátok meg milyen kekec egy banda a nagykövetség... Hócipellöm is tele van velük, hogy a sok roma miatt,most a normálisan tényleg túristáskodni szándékozó emberek szivnak a vizummal...
Após pajtás holnap megy Bp-re, holnap eldöl kapnak-e vizumot, vagy se.
Én már elöre kijelentettem,ha nem kapják meg, én hazamegyek az összel...

Ádámkám napról napra jobban mozog,most már sokat van négykézláb,és addig-addig hintáztatja magát, mig egy kicsit elörébb halad a lábával. De aztán hason is mindenhova eljut, és mindent töm be a szájába...Átlag 4 ujj mindig bennt van.
És ma odakúszott hozzám (a földön ültem) és belémkapaszkodva felhúzta magát állásba Kép Elsöre sikerült, kiváncsi leszek,most már ezt is felveszük az állandó repertoárba, vagy csak egyszeri produkció volt.

Sziasztok
rohanós Barbi

Kép
Kép
barbi

Valószinüleg hamarosan le kell szerelnünk a mobilt,mert most már odakúszik és ime:
Kép
Barbi

Kép
Kép
barbi

Sziasztok!

Nem lakik vki közületek az Örs Vezér tér közelében? jövő héten szívesen taliznék, amíg a párom dolgozikKép

Itt vagyok már PestenKép
Bence végignevette, végigsétálta, végigkostolta a vonatotKépKépKépKép

Puszi mindenkinek, és várom válaszaitokat!!!

Zsófi

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Na végre itt vagyok újra Kép
Megfürdettem gyorsan, most tentizik.

Klarissza: nagyon klassz a babajárgány, kicsit le vagyok maradva, ezt vetted/veszed ?! Nagyon szívesen mennék veled Monet kiállításra, csak mi a világ végén vagyunk (na jó annyira messze azért nem) és momentán nincs autó Kép
De sebaj, márc 14-én Strauss koncertre megyek, aki már volt mindenki azt mondja hogy életre szóló élmény...már alig várom!!!
Szegény Laca, reméljük holnapra kutya baja se lesz!

Zsófi: köszi a kencét most egyenlőre egész jól bevált ez a koleszterines vacak, de ha vmiért ez sem lesz jó hosszú távon akkor kipróbáljuk azt. Amúgy az összes létező kenceficét kipróbáltuk már, a Bepanthen-től nem voltam elájulva, nekem a Sudocream jött be nagyon.
Ja, és a répát is én kérdeztem, tudakold meg a dokitól hétfőn, kiváncsi vagyok mit mond. Most van itthon egy üveg Hipp sárgarépa, az tuti bio...csak nemtom hogy fog-e például, mert az nagyon nem lenne jó, amúgy is folyton szorulunk Kép

Barbi: De ügyes Ádám! így levadássza a mackót?! Kép

ui.: nem tudok képet feltenni mert ha rákattintok a 'melléklet feltöltése'-re akkor nem nyílik meg az az ablak....Kép már két napja ezt csinálja Kép

Regina
gregina

Szia Zsófi!
Örstől lakunk 20 percre villamossal. Igaz engem nem nagyon ismersz, mert csak most kapcsolódtunk a topikhoz, de nagyon vendégszeretőek vagyunk ám! Kép
klarissza

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?